Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant lacht bazen-opinie over Baudet-bedreigers uit met ranzige haatcartoon

Social

Vandaag in de ranzige krochten van de papieren Volkskrant... een best wel heel goed stuk van een meneer die vindt dat bedreigers (m/v/x, links/rechts/troelala) keihard moeten worden aangepakt, en dat de pers (m/v/x, links/rechts/troelala) moet stoppen met het vergoeilijken ende bagatelliseren van diverse deurbekladders. De hufter-redactie van het Persgroep-haatblaadje ging vandaag naar zijn/haar werk, en zette daar deze cartoon boven. *Klap*....*Klap*.... *Klap*...

Reaguursels

Inloggen

En nu gaat geenstijl zelfs zielig doen over cartoons. De hypocrisie! Wow.

suqmadic | 15-09-17 | 17:20

Ik zou zeggen, kom met een tegencartoon. Toch prachtig dat dit allemaal kan.

Plakbakbloedworst | 15-09-17 | 07:09

Het is gewoon een prima cartoon. Op het randje, en daarom grappig. Ik vind het juist ontzettend jammer dat de humor in onze samenleving steeds meer onder druk komt te staan. Overal moet je denken om je woorden, want er staat altijd een peloton SJW'ers (in dit geval uit onverwachte hoek) klaar om van een mug een olifant te maken. Gewoon een foute grap maken mag niet meer.

Dr. Vigilante | 14-09-17 | 19:34

Ja hoor, het mag wel hoor. Alleen heeft het consequenties en zetten ze zichzelf te kak. Als vervolgens de hordes kreupelhoutfiguren loskomen om de cartoon weer goed te praten zetten ook zij zichzelf te kak. En zo krijg je langzaam maar zeker oorlog. Proost!

BSE rundfunk | 14-09-17 | 19:56

Ik krijg hier een advertentie over deelnemers die gezocht worden voor geneesmiddelen. Helaas heb ik een chronische ziekte (samen met andere gezondheidsproblemen) waarvoor geen medicijn bestaat dat werkt.
De kwakzalvers schrijvn puur vergif voor waardoor mijn ingewanden binnen een paar weken gaan protesteren. Verder doen ze niets. Komt u over 3 maanden maar weer terug.
En nu gaan ze mensen vragen voor onderzoek naar gelijksoortig spul?

BSE rundfunk | 14-09-17 | 19:31

Kinderachtige kutkleuters, gatverdamme.

BSE rundfunk | 14-09-17 | 19:24

Beetje OT, en toch ook weer niet: zeer lezenswaardig artikel van Prof. Ellian in Elsevier over de hele kwestie www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/...

" ‘Extreemlinks heeft niks geleerd van moord op Fortuyn’.

Nee, ze hebben niks geleerd, ze kunnen ook niks leren. Zij geloven dat zij in naam van mensheid, onderdrukten, immigranten, konijnen, gras, goudvis, bomen et cetera spreken en handelen. Media en andere publieke instellingen moeten deze geweldenaars als verwerpelijke extremistische groeperingen behandelen. Maar dat doen ze soms niet. Dat vertraagt de bewustwording van extreemlinks tuig. Want dat is wat zij simpelweg zijn."

EefjeWentelteefje | 14-09-17 | 18:27
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 14-09-17 | 18:27

Het is een geestige cartoon, daar kan je niks van zeggen :)

pomodorus | 14-09-17 | 14:59

Inderdaad een agent die Latijns kan lezen.

Rotterdammert1965 | 14-09-17 | 15:32

De vraag is echter, of de grap de serieuze toon van de discussie niet te niet doet. Grappen maken moet inderdaad kunnen. Maar helaas moeten we constateren dat vandaag de dag onze rechtsstaat en democratie onder vuur ligt. De Waldemars en AnneFleurs van ons land offeren onze verworvenheden maar al te graag voor hun sociale oorlog.
Wat mij betreft kunnen we niet duidelijk genoeg zijn: poeptaarten, bekladdingen en intimidatie zijn terreur en de daders dienen als terroristen opgespooord en veroordeeld te worden. Een debat wordt gevoerd met worden en op inhoud.

Als onze democratie dan gered is, dan blijven we daarnaast gewoon grapjes maken over Baudet. De beste man heeft overigens het Meme-leger van het internet achter zich, dus aan satire geen gebrek.

Joostmochtnietsweten | 15-09-17 | 02:46

Het wachten is op een vergelijkbare cartoon nadat er een moskee is beklad.

Maar dat staat gelijk aan wachten op een bus bij een bushalte van een inmiddels opgeheven buslijn.

Peter Emile | 14-09-17 | 14:49

De kogel komt wederom van links....

Mark zit te Dutten | 14-09-17 | 13:54
-weggejorist-
Ballenman | 14-09-17 | 13:42

Ja ja ik snap um, humor hoor; doen alsof de sterke arm nu ineens academisch is geschoold.

Tjemig | 14-09-17 | 13:32

Me transmitte sursum, caledoni!

Banaanpletter | 14-09-17 | 13:27

Het artikel in de volkskrant is vele malen boeiender dan de cartoon, laffe inborsten maken nu eenmaal laffe cartoons. Ik hoop dat Baudet zijn overwinningsspeech als hij eens de grootste partij van Nederland wordt wel gewoon in het Nederlands houdt.

Roze_bril_drager | 14-09-17 | 13:06

Wat een rare tekst. Grote lul voor honden. Gaat het over diervoeders? Wat heeft FvD daarmee? Lijkt me meer iets voor Dion Graus of Dierenpoes. Ik snap 'm niet.
Maar ik kan me ook niet druk maken om tekeningetjes.

Stormageddon | 14-09-17 | 12:41

Ach, die tekenaar kent niet het verschil tussen de genitivus en de dativus, zeg maar tussen het mijn en dijn. Komt vaker voor in die kringen! Hij bedoelde gewoon hondenpenis!

Janas | 14-09-17 | 14:40

Ik vind niet dat GS zich hierover op zou moeten winden; het is een cartoon.
Het is wel de VK die altijd eenzijdig is; geen cartoons over islam.

nancystjago | 14-09-17 | 12:38

Dus terechte opwinding

Rotterdammert1965 | 14-09-17 | 15:32

Prima cartoon.

Mannes | 14-09-17 | 12:33

Het moet zijn: mentula magna in canibus.

Jezus_Boeddha | 14-09-17 | 11:59

Ik kan deze cartoon wel waarderen. Er zit van alles in. Buiten het feit dat duidelijk wordt dat de overheid wegkijkt, maakt het duidelijk dat de politie geen idee heeft wat er staat. Net als ik trouwens. Politie heeft het al moeilijk met de straattaal in Amsterdam West, laat staan dat ze latijn kennen.

Graaf van Egmont | 14-09-17 | 11:52

Pffft. Ik moest lachen. Het relativeert enorm. Prima cartoon. Dit is gezeik om niks. Alsof de opinie van de bazen van de VK er toe doet. Grünberg en Consorten spuiten nog steeds vitriool. Maar hé, vrijheid van meningsuiting. Pritt, ga eens gewoon doen.

ristretto | 14-09-17 | 11:51

Het relativeert? Benieuwd of deze cartoon er ook was geweest als de deur van bijvoorbeeld Van der Laan of Asscher was besmeurd. Ik gok zo van niet...

Goldfinger | 14-09-17 | 12:08

Wat ontzettend triest dat deze cartoon niet wordt gewaardeerd. Als die cartoonist Allah had getekend in een 69-standje met Trump, dan zou het bejubeld worden door GeenStijl. Nu is Baudet aan de beurt en kijk...mag niet en is een schande. Baudet is niet heilig en ja, een deur bekladden mag niet.

salsaparilla | 14-09-17 | 11:41

Misschien Allah met Karl Marx...

GeFlipt | 14-09-17 | 11:56

@Dirty-Harry44 | 14-09-17 | 10:32

Eerst drijf je een wig tussen de "gematigden" en de "aanvoeders".
.
Gematigden leg je onder een barrage van kritiek omtrent het geweld dat met hun mening meekomt. Het motto: "je moet je schamen dat je je met zulks associeert." Dat mag ook consequenties voor het maatschappelijk verkeer hebben. De rug toekeren bij borrels, verjaardagen, andere gelegenheden.
.
De aanvoerders vergen een andere aanpak. Die moet je criminaliseren. Iedere illegaliteit aanpakken. Dat kan ook makkelijk. Zowel politiekcorrecte politici als media maken zich dikwijls schuld aan strafbare feiten als laster. Daarnaast moet je hun leugens continu pareren.
.
Vrijwel gelijktijdig moet je overkoepelend veel werk en energie steken in educatie. Geweld mag nooit acceptabel zijn. Geweld diskwalificeert je en maakt je een vijand van eenieder in deze samenleving.
.
Dwingelanden en geweldsvergoelijkers moeten paria's worden. En du moment dat ze over de schreef gaan keihard vervolgen. Voorbeelden stellen.
.
Voor Nederland anno 2017 blijft het dan nog een kwestie van hopen. Dit land heeft een verschrikkelijke domineescultuur waarbij velen vinden dat hun mening best per geweld, dwang of intimidatie mag worden afgedwongen. Het zal moeilijk zijn deze mentaliteit op korte termijn te veranderen. Ziek tot op het bot.
.
Ik maak de zaken voor mijzelf persoonlijk wat kleiner. Ik maak geen illusies over de staat van Nederland. Of het nou politiekcorrecten of moslims betreft. Altijd op afstand houden. Voor mij is er maar een enkel devies bij interactie. Ik bescherm mijzelf en mijn naasten. Any physical threat will be met with overwhelming force.
.
Maar goed... ik ben dan ook van mening dat de doos van pandora al lang geopend is. Die gaat pas weer dicht als het echt uit de hand gelopen is. Helaas willen velen oude lessen weer even aan de lijve ondervinden alvorens te leren.
.
Dark times indeed...

Parel van het Zuiden | 14-09-17 | 11:37

Dank voor de uiteenzetting. Wij staan er 100% hetzelfde in.

Dirty-Harry44 | 14-09-17 | 11:45

Mooie samenvatting, gelijkgezinden" Any physical threat will be met with overwhelming force" hoop ik niet maar denk t wel.

rattenvanger XL | 14-09-17 | 13:18

De vraag is ook of.men stilletjes moet wachten tot het allemaal uit de hand loopt, of dat men het.maar beter actief moet faciliteren? Ik wil die doos van Pandora wel zo snel mogelijk dicht hebben.

Staatsgeheim | 14-09-17 | 19:16
-weggejorist-
Koos Knak | 14-09-17 | 11:36

Dat het nog uitleg behoeft: je beklad of beschadigt niet een mens, hun dier of hun spullen vooral persoonlijke eigendommen zoals een huis vooral de voordeur die de eigenaar representeert (nummer, adres brievenbus etc). En dit geldt driedubbel voor politici want zij vertegenwoordigen veel andere mensen. Dus een aanval, hoe banaal ook, is vele malen zwaarder. Het feit dat dit perspectief zo verwatert, vooral bij "humanitair" links spreekt boekdelen. Het boek dat alles mag "in de naam van". Huiver!

GeenAccount | 14-09-17 | 11:24

Ik mis de cartoon met twee mannen en spandoek op een moskee.

Ce ca! | 14-09-17 | 11:21

Gelukkig meer mensen die de cartoon kunnen waarderen.Omngeacht je kleur/overtuiging/ideologie/geslacht of wat dan ook, een goede cartoon is een goede cartoon. En waar zouden we zijn als we geen zelfspot meer zouden hebben? Tussen de benen van de - dixit Komrij - onwelriekende gleuvenbrigade? Raqqa centraal? Onder een totalitair regime?
Komop zeg, stelletje zuurneuzen.

Graaisnaaiert | 14-09-17 | 11:03

GS die niet tegen een cartoon zegt te kunnen....
-
NIce, I see what you did there.

elfenstein | 14-09-17 | 10:51

Ik ken geen latijn, dus wat ik er van maak, is dat het wel een inwendige aangelegenheid moet zijn, omdat de bekladders nooit de intelligentie hebben om latijn te kennen.
Ik trouwens ook niet. En deze deductie van de politie vind ik, in de huidige staat van dienst, ook behoorlijk scherp. Dus deze cartoon is heel erg scherp op meerdere vlakken. Al zal mijn interpretatie ervan, wel niet zo bedoelt zijn. )O+->

Ghard Leers | 14-09-17 | 10:47

De cartoonist heeft "Grote hondenlul" via Google in het Latijn trachten te vertalen.

Een vrije paling | 14-09-17 | 10:55

De Telegraaf vervulde in den oorlog dezelfde rol die de Volkskrant tegenwoordig vervult. Spreekbuis van de gevestigde orde. Toch denk ik dat De Telegraaf niet zo diep zonk om op luchtige wijze de spot te drijven met wie bedenkingen tegen de politieke intimidaties & geweld had.

Jan Passant mk2 | 14-09-17 | 10:45

Zo stellig van mening als wij zijn dat een cartoonist in dit land de vrijheid moet hebben zijn diepste roerselen uit te beelden, zo behouden wij ons de vrijheid voor zelf onze mening hierover te bepalen. Deze cartoon deed ons glimlachen ondanks de Volkskrant. Hen kennende zien zelfs Baudet en Hiddema hier ongetwijfeld de humor van in. Het zegt ook veel over de krant waarin deze cartoon staat, zeker in het licht van het PvdA-nieuws dat de belabberde partijledenopkomst i.v.m. de verkiezing van een nieuwe voorzitter niet veel goeds voorspelt. Zuur, zuur en nog eens zuur, geheel in lijn met de bijnaam van dat blaadje. Maar als Liber-Aal kan deze Vrije Paling wel lachen om deze cartoon a la Charlie Hebdo. Het gaat er niet om hoe of wat ze over je lullen, als ze maar over je lullen. Het sterkt de leden van het FvD en komt als een boemerang terug bij links. Bedankt Azijnbode. Het is ook niet makkelijk voor jullie om toe te geven dat Nederland wat anders wil dan dat socialistische geneuzel van de laatste decennia. Breng het nieuws objectief en wakker bepaalde gevoelens van subjectieve elementen niet aan. Hier nemen wij zodadelijk een Nexitje op. Cheers!

Een vrije paling | 14-09-17 | 10:41

Sorry, in de laatste regel "subjectieve" vervangen door "subversieve". Ook het beste paard struikelt wel eens en een Vrije Paling glijdt wel eens uit. Cheers!

Een vrije paling | 14-09-17 | 10:49

Dat Nexitje hebben we op 1 juni 2005 al genomen toen bij een opkomst van 63,3% de meerderheid (61,5%) tegen de EU-grondwet stemde. Ik zie geen reden deze stemming over te doen. We kunnen er vandaag nog uit!

GeFlipt | 14-09-17 | 11:53

Als ik te lang moet nadenken over wat er wordt bedoeld met een cartoon dan is het geen goede cartoon.

Brits Folkestein | 14-09-17 | 10:34

Zegt dat iets over de cartoon, of over jou?

Shalalieshalala | 14-09-17 | 10:36

moest je nadenken?

Satria | 14-09-17 | 11:48

Zolang mensen als Duyvendak niet uitkekotst worden door de politiek is hij een prominent voorbeeld dat crimineel actievoeren succesvol is. Zou in navolging van de Amsterdamse moslimdames wel eens een overzichtje van zijn netwerk willen zien.

watazooi | 14-09-17 | 10:32

Ik vind het een leuke cartoon.

DearMud | 14-09-17 | 10:25

De man verwijst op een quasi lollige wijze naar de maiden-speech van Hiddema, en laat en passant blijken het gymnasium te hebben afgerond. Dat laatste zie je wel vaker in VK-kringen. Opvallender is dat Collignon zijn krabbel steeds krassiger wordt. Getuigt niet van de meest vrolijke bovenkamer doorgaans.

Nanker Phelge | 14-09-17 | 10:15

Moet een beetje huilen om de reacties hier.
Zo'n cartoon kan op zichzelf best, maar niet gezien het klimaat dat politiekcorrect/links Nederland rond Baudet aan het opzetten is. En zeker ook niet in een tijd waarin politiekcorrect / links veelvuldig vervalt in geweld en intimidatie.
.
De holle frasen weer. "Zuur van GS, moet kunnen, we zijn volwassen genoeg om niet boos te reageren."
.
Belooft weinig goeds. Straks weer een politicus die zaken voor u ten goede wil veranderen bloedend op een trottoir. Gaat u dan weer zo "volwassen" reageren?
.
Dus. Go GeenStijl! Blijf benoemen. Blijf agenderen. Er hangt politiekcorrecte bloeddorst in de lucht. Er is een tegenkracht nodig.
.
En alle reaguurders wil ik vragen om eens goed nadenken. Kunt u nog een keer uw handen in onschuld wassen als er weer een politicus sterft voor u? Kunt u leven in een samenleving waarin machthebbers terugvallen op politieke moord om hen onwenselijke meningen te onderdrukken?
.
Ik ben erg benieuwd. Heeft dit land nog leeuwenharten of moeten we het doen met de hyenaharten van 2002?

Parel van het Zuiden | 14-09-17 | 10:14

Vraag me af of de cartoon bijdraagt aan het klimaat dat je beschrijft. Hij is notabene geplaatst bij een opiniestuk dat het opneemt voor Baudet in de krant van de 'politiekcorrecten' en de linkse kerk. Dat moet jou toch goed doen.

jawor36 | 14-09-17 | 10:40

@Dirty-Harry
Heel simpel, een verenigd Pan-Europa met een gekantelde bestuurslaag (=>exit Juncker cs). Prioriteit 1: nationale parlementen standaardiseren en sterk in omvang verkleinen. We kunnen niet méér souvereiniteit opgeven dan met onze huidige kaste politici reeds is gedaan. Radicale Pan-Europa vorming is de beste strategie: weg met die lui. Stort de boel daarna in dan bouwen we de boel van de grond af weer op, maar dan zonder koningshuis en zonder overbetaalde overtollige en overbodige nepparlementariers.

kindapaas | 14-09-17 | 11:35

@ kindapaas: lijkt me een onmogelijke opgave als gesteld.

Dirty-Harry44 | 14-09-17 | 11:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik word nu wel een beetje Baudet-moe trouwens. Leeft Wilders nog?

JTKDM | 14-09-17 | 10:05

De cartoon is oppervlakkig grappig (vind ik), maar als je er over nadenkt, wat de bedoeling is van een politieke cartoon, dan is dit smerige laster en ongefundeerd/ compleet verzonnen.
En past daarmee wel in de "volks"krant.

Nuchternederland | 14-09-17 | 10:04

Mee eens. Het gebruik van Latijn is grappig, maar ze bagatelliseren met zo'n plaatje in feite wat er tot 2x toe binnen een week gebeurd is. Feitelijk staat er dat er niets schokkends gebeurd is.

Watching the Wheels | 14-09-17 | 10:33

Naar mijn mening Collignon is de hofnar van NSB 2.0.
Het is weer 1938, huizen bekladden wordt weer vergoelijkt.

watergeus | 14-09-17 | 10:03

Jos Collignon gaat zijn goddelijke gang maar, met zijn kladdertekeningetjes. Ik snap alleen de gedachtengang van de man niet helemaal.
Consequent anti-Wilders, anti-Trump, daar zit nog een lijn in. Maar dan ook nog anti-europees, anti-zionistisch om niet te zeggen anti-semitisch. En tegen de SP, ook dat nog eens.
Kritisch op overheidsinstituten, op gezagsdragers, op enquetecommissies. Kritisch op de politie. Maar dan nog kritischer tegen degenen die juist diezelfde gezagsdragers bekritiseren.
Kritisch op Erdogan. Maar verder laf en kruiperig waar het gaat om de import van twee miljoen kansloze islamitische analfabeten.
Er is geen chocolade te maken van ' s mans oeuvre.

Glasgow Argus | 14-09-17 | 10:03

Juist wel, overal tegen. Waarschijnlijk ook tegen zichzelf.

Nuchternederland | 14-09-17 | 10:06

Islamitische analfabeten snappen anti Mohammed plaatjes ook heel goed en over het algemeen loopt het niet zo lekker met je af als je wat lolligs over de islam tekent. Wat dat betreft zijn de meeste tekenaars en satiremakers gewoon laf.

osolemio | 14-09-17 | 10:23

Doe eens een ranzige haatcartoon over de MSM!

GeFlipt | 14-09-17 | 10:01

De vrijheid van meningsuiting mag geen grenzen kennen! Behalve bij bepaalde cartoons dan he... We kunnen per slot van rekening niet zomaar overal om lachen.

Axelvon | 14-09-17 | 10:00

Humoristisch uitgedaagde Volkskrant-spotprentkriebelaar doet een Middendorpje. Vuig, jazeker, maar het blijft een spotprent. En Middendorps geschrijf is vele malen vuiger.

De Vrijlansier | 14-09-17 | 09:54

Ranzige haatcartoon? Kom op zeg, stel je niet zo aan. Als het een mohammedaan met een bom op zijn hooft is, staat Pritt (terecht) te juichen, maar nu mag het niet.

jawor36 | 14-09-17 | 09:53

Ongeacht je politieke overtuigingen, die cartoon is grappig en satirisch.

Jan Slot | 14-09-17 | 09:53

Juist, jammer dat dit punt hier door Geenstijl gemist wordt. Het lijkt soms alsof er alleen de eigen kant op wordt beredeneerd. Dit is jammer, want dat is meer iets voor linkse gekkies. Niet doen!

Kalamazoo | 14-09-17 | 09:56

De heet Baudet is een opgeblazen windbuil die met potjeslatijn en dandygedrag zoveel mogelijk aandacht probeert te genereren. Dit verdient de vertrouwde ironische en cynische artikelen van Geenstijl. Het komisch duo dat hij samen met de Hiddemeister vormt behoort alhier een bron van vermaak te zijn. Feministen worden op dit onvolprezen blog al sinds jaar en dag aan het spit geregen en falend overheidsbeleid en nalatigheid van de politie is een vertrouwd terugkerend thema in de roze gelederen.
In deze cartoon komen al deze elementen tezamen. Conclusie: Deze cartoon had uit de koker van GS moeten komen. Advies: Biedt Jos Collignon een contract aan.

Arnold Layne | 14-09-17 | 09:50

Een scherpe cartoon moet kunnen (I am Charlie). Je mening over FvD slaat nergens op. Lees je eens in in het partijprogramma en je zult merken dat deze heren hele verfrissende ideeën hebben om de huidige Haagse maffia aan te pakken. Zoals het nu in Den Haag gaat heeft niks meer met democratie te maken, eigenbelang en likken naar Europa voor toekomstige baantjes. Nederland verdient beter!

voorbips | 14-09-17 | 10:30

En Jesse Klaver die is zo gewoon gebleven !
Over welke feministen heeft u het trouwens , de moderne AFD´tjes die religieuze onderdrukking van vrouwen steunen en foei spreken over blote konten of die van vroeger die zich juist hebben vrij gevochten van die beperkingen en daar lijnrecht tegenover staan ?

Castor12 | 14-09-17 | 11:03

Als je écht bevlogen en betrokken bent doe je dat gratis. Contracten zijn voor broodtekenaars met commerciele belangen... just my 2cts

kindapaas | 14-09-17 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zou maar oppassen als cartoonist zijnde. In dit guurlinkse klimaat heb je een doodsbedreiging van een mafklapper zo te pakken.

RenHoek | 14-09-17 | 09:50

Ik vind het al heel wat dat de VK nu al 2 keer een column plaatst die de acties tegen Baudet veroordeelt.
Publieke opinie kantelt en daar is men zich van bewust aan het worden.
Goede zaak. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

De cartoon is beetje flauw maar ik vind het niet storend.
Mensen die geen Latijn spreken (zoals ik) moeten de moeite doen om de vertaling er bij te zoeken en worden gedwongen om na te denken.
Daar zijn cartoons toch voor?
Baudet grote honden lul in het latijn en de agent zoekt het bij Hiddema.
Dom van hem: Hiddema zou het in het Fries hebben geschreven.

Ben-Bataaf | 14-09-17 | 09:50

Thanx voor de vertaling, voor mij was dat latijn.

Deksmaat | 14-09-17 | 09:54

Het is nog slecht Latijn ook; Baudet zou het beter gedaan hebben.

Synecdoche | 14-09-17 | 10:00

Op zich ben ik het eens met het artikel, maar niet met het punt dat politici meer rechten zouden moeten krijgen. Ik zie niet in waarom de regels niet voor alle burgers zouden gelden, uw gooit iets naar mij, ik kan in een flits niet zien wat het is en neem dus de nodige maatregelen

manke_ooievaar | 14-09-17 | 09:50

Jos Collignon, de belichaming van zuur links.

Bert Konterman | 14-09-17 | 09:49

Ik moest lachen om de cartoon.

Dommedaris | 14-09-17 | 09:48

Je suis Charlie.

maar toch | 14-09-17 | 09:45

Kan iemand even het een en ander uitleggen, ben namelijk niet zo slim !
Hopelijk is degene die het uit gaat leggen slim genoeg om mijn vraag te begrijpen anders blijven we in cirkeltjes rond gaan snap je !?

postbus51 | 14-09-17 | 09:45

Een radicaal is iemand die een politieke partij of beweging aanhangt die grote en ingrijpende veranderingen beoogt. Gemeenten zijn helemaal niet laks met radicalisering, gemeenten zijn zelf vreselijk radicaal. Net als het gros van de politici in de 2e kamer en dan juist niet PVV en FvD. Het is een gevalletje linkse omkering die nu als etiket aan de verkeerde club hangt, business as usual. Voorts wordt het etiket geplakt aan aanhangers van een zeker religie van vrede die feitelijk geweld plegen of sterk voornemens zijn om dat op korte termijn te gaan doen. De, inmiddels sterk afbrokkelende, normen en waarden in aanmerking nemend zijn de aanhangers van diezelfde religie, die voor mensen zijn die dit soort acties uitvoeren, die voor implementatie van sharia zijn, die eerwraak vergoelijken en die hun religie boven de Nederlandse stellen, dus ook stuk voor stuk radicalen. De problemen zijn echt heel veel ernstiger dan dat men u wil doen geloven.

netniet | 14-09-17 | 09:42

Dit is een juiste waarneming.

von Amsberg | 14-09-17 | 09:48

Nederlandse stellen daar moest het woordje wet tussen, excuus.

netniet | 14-09-17 | 09:52

Tsja, de volkskrant, een sleutelspeler in de hetze leidend tot de moord op Fortuyn, die bijdraagt aan een nieuwe hetze die moet leiden tot een nieuwe moord.
.
Politiekcorrecten. Harten vol duisternis...

Parel van het Zuiden | 14-09-17 | 09:42

Kon het niet beter zeggen.

gato | 14-09-17 | 09:58
-weggejorist en opgerot-
2Schwanz | 14-09-17 | 09:42

Sinds wanneer heeft GeenStijl een probleem met beledigende cartoons?

Selassie | 14-09-17 | 09:42

Gewoon een goede cartoon, daar valt niets op af te dingen.

Cheeky Bastard | 14-09-17 | 09:41

Maar wat bedoelt hij? Er staat "grote lul voor de honden". Welke honden?

Synecdoche | 14-09-17 | 09:54

Ik hou het op 'worst'

vinzepinz | 14-09-17 | 10:14

Best een grappige cartoon. Alles moet te ridiculiseren zijn. Dus niet zo snel op de teentjes getrapt, heren.

Ook best een aardig stuk in de Volkskrant overigens. Dit is onder de huidige wet overigens bijna allemaal al mogelijk.

Heau even | 14-09-17 | 09:39

Snap überhaupt niet dat Baudet een deur in zijn huis heeft. Hij wil toch transparantie en minder achterkamertjespolitiek?

Bakito | 14-09-17 | 09:38

Hij is wel voor grenzen, dus is de deur logisch.
Het hek rond timmerfrans zijn kot, dat is raar. Maar dat zal jou wel ontgaan.

MarcS | 14-09-17 | 09:44

MarcS | 14-09-17 | 09:44
Dat hek lijkt me praktisch. Kunnen jullie varkenskoppen aan ophangen als protest tegen het islamiseringscomplot van de EU

Bakito | 14-09-17 | 09:46

Waren de medicijnen op in paviljoen 3?

RenHoek | 14-09-17 | 09:52

Vergeet vooral niet dat het linkse tuig bal tig jaren beschermd worden door de haagse maffia.

komtdatschot | 14-09-17 | 09:36

GeenStijl spreekt er schande van, dus het is een goede cartoon.

JTKDM | 14-09-17 | 09:34

Anne Fleur had hem het liefst ook nog een baksteen laten koppen!

Drunken_Pumpkins | 14-09-17 | 09:33

Kom op GS, janken om een cartoon, we zijn de Joop niet.

KirkOlson | 14-09-17 | 09:33

Treffend tekeningetje dat precies de politiek van de 020-politie weergeeft: zien en daarna niets.

Musset | 14-09-17 | 09:31

Goed artikel en grappige cartoon. De cartoon vergoeilijkt niets. Zo fijngevoelig hoeven we ook niet te zijn.

van heinde en verre | 14-09-17 | 09:30

Ahhhh.... ik begrijp nu dankzij Thom dat Volkert een rechts boefje is/was?

J-van-de-Bontekoe | 14-09-17 | 10:52

Je druk maken over een jou onwelgevallige cartoon is niveautje Joop.nl gejank, kunnen we daar niet in mee gaan op GS a.u.b.

Castor12 | 14-09-17 | 09:28

Ik kan de humor van deze cartoon wel waarderen. Dit is meer een aanklacht tegen het flauwe en tenenkrommend politieoptreden dan tegen FvD. Ook in deze zaak treedt de politie weer afwachtend en totaal wereldvreemd op.
"Zachte heelmeesters maken stinkende wonden".

rooie vogel | 14-09-17 | 09:26

Als het vooral een aanklacht tegen het zwakke politie-optreden was geweest dan had de cartoonist ook gewoon de graffiti 1 op 1 kunnen reproduceren in zijn cartoon. Genoeg foto's ervan op het web. In plaats daarvan koos hij bewust voor Latijn, waarmee hij dus wel degelijk uithaalt naar FvD.

IntegereVoorzitter | 14-09-17 | 09:31

ik vond hem wel grappig, maar blijkbaar is GS zuurder dan de VK

Satria | 14-09-17 | 09:22

Pim. Er is niets veranderd. De stasi heeft maar één motto: Wij bepalen we goed is voor de pleps. Vandaar dat het media kartel je graag wil doodzwijgen.

Kamervraag | 14-09-17 | 09:21

"Gemeenten laks met radicalisering", aldus een item in teletekst.
Hoezo "laks met radicalisering"?
Jarenlang zijn partijen en mensen die islamisering van de samenleving geen goed idee vonden uitgemaakt voor islamofoben en nu zijn gemeenten opeens LAKS???

meneer Q | 14-09-17 | 09:21

Dat komt omdat zo'n beetje iedereen met een gezond verstand inziet dat de methode "van der Laan" (een radicaal de leiding geven over de de-radicalisatie) niet langer het lichtend voorbeeld is voor de aanpak van radicalisatie.

Radicalisatie kost daadwerkelijk mensenlevens. Verschuilen achter naiviteit en goede bedoelingen doet je carriere als bestuurder niet veel goed.

ChatBot | 14-09-17 | 09:32

Inderdaad hulde voor gewoon weer normaal doen.

metagod | 14-09-17 | 09:17

Elke cartoon die niet aanzet tot geweld mag van mij dus ook deze !

Castor12 | 14-09-17 | 09:17

Ach, zolang er nog maar gedeugd kan worden. Dat is het hoogste goed. Rillend van genot in je wollen - ecologisch verantwoorde - onderbroekje klaarkomen om het eigen goed zijn, en dit dan het liefste aan de hele wereld laten zien. Dáár gaat het om. En wanneer straks de kogel komt er verbijsterd bij staan te kijken en om het hardst "das habe ich nicht gewusst"krijsen.

Ceristimo | 14-09-17 | 09:16

Zoals Hans Teeuwen al zie: Het houdt op bij geweld!
(over de VvMU tegen de meiden van Halal).

Bastie | 14-09-17 | 09:15

Kom op, niet zo aanstellen. De tekeningen van Jos Collignon zijn gewoon een smakelijke grap. Bovendien geeft het aan dat er binnen die krant ook meerdere stromingen bestaan. Als er hier iets mee duidelijk wordt is het dat VVMU gewoon bestaat in NL, ondanks de pogingen van extreem-links en extreem-rechts dit te beknotten.

Nice_Wheels | 14-09-17 | 09:15

Ok, maak eens een soortgelijke tekening met een varkenskop voor de deur van een moskee en een "grappige"tekst erbij.
En zie wat er dan gebeurt.

2voor12 | 14-09-17 | 09:21

@2voor12: Ding is dat het helemaal niet gemakkelijk is om een smakelijke grap van dat soort te maken. Wat voor grappige situatie zie je voor je?

Nice_Wheels | 14-09-17 | 10:16

@2voor12 | 14-09-17 | 09:21
@Nice_Wheels | 14-09-17 | 10:16
"Onze eerste indruk is toch dat dit het hoofd van Mohammed Enait is".

Jezus van Nazareth | 14-09-17 | 12:40

Ik kan er wel om lachen. Dus is het een goede cartoon. Je hoeft het niet eens te zijn met de boodschap.

artie | 14-09-17 | 09:15

Dus omdat jij erom moet lachen is het een goede cartoon? Jij bent de standaard die dat besluit voor de rest?

Apollo | 14-09-17 | 09:26

Nee hoor, gelukkig niet. Als jij hem niet leuk vindt, mag je dat zelf weten. Fijne dag gewenst.

artie | 14-09-17 | 09:52

"Ik kan er wel om lachen. Dus is het een goede cartoon." Jij lacht erom DUS is het een goede cartoon? Ik zeg niet dat het goed of slecht is maar jij bent erg vooringenomen. Jij mag iets vinden uiteraard maar dat wil niet zeggen dat iets goed is, capiche? Jij ook een fijne dag.

Apollo | 14-09-17 | 10:20

Het artikel van Mooren lijkt aardig doordacht, op dat 'zelfverdediging' na. Dat gaat in NL echt niet lukken. Beter is om eerder politiebewaking te verstrekken, zeker als de haattrompetten zo luid worden bespeeld als nu bij Baudet het geval is.

Guido | 14-09-17 | 09:14

Goed artikel in de Azijnbode!

Frietje_Oorlog | 14-09-17 | 09:10

Mja, niets mis met de cartoon, iets met vvmu, en dat misplaatst moralisme op den burelen van het roze blog is precies dat: misplaatst en moralisme.

jack and friends | 14-09-17 | 09:09

En vrijheid van meningsuiting is een groot goed, zolang degene die je ermee aanpakt maar conservatief, christelijk of rechts is, maar dat spreekt voor zich.

me,myself and IK | 14-09-17 | 09:34

Ik snap de ophef ook totaal niet. Ik vond hem eigenlijk ook wel leuk. Het is godverdomme "maar" een cartoon. Dat je dat aan achterlijke middeleeuwers met tenen van hier tot Mekka moet uitleggen, dat weet ik inmiddels, maar dat je eea ook nog moet uitleggen aan oorspronkelijke Nederlanders, die het beginsel van de VvMU in hun DNA hebben zitten, verbaast me.

"en de redactie van Charlie Hebdo had er toch een beetje om gevraagd en zo."

Domme onzin. Die opvatting trof je alleen en uitsluitend aan bij mensen van de islamitische persuasie.

Dr_Johnson | 14-09-17 | 11:23

"en de redactie van Charlie Hebdo had er toch een beetje om gevraagd en zo."

Domme onzin. Die opvatting trof je alleen en uitsluitend aan bij mensen van de islamitische persuasie.
Dr_Johnson | 14-09-17 | 11:23

Nee, die reactie trof je ook buiten die kringen, al was het kort na de aanslag vrij rustig. Misschien bent u het alweer vergeten, maar Charlie Hebdo was recent nog in het nieuws om een Islam-gerelateerde cartoon en het was ophef alom, MSM incluus, alwaar men reeds vergeten is ook Charlie te zijn. Overigens zijn de cartoonisten van Charlie Hebdo niet de enigen die onder die hypocrisie te lijden hebben.

Voor mij is iedere satirische cartoon gelijk, en het recht die te tekenen EN te publiceren is wat mij betreft heilig. Dat betekent echter niet dat ik niet kritisch kijk naar wat de geuitte mening is, en het platform waar deze geuit wordt niet in acht neem... en dan komt onvermijdelijk de vraag in mij naar boven: waarom is deze politiek beladen cartoon voor een Volkskrant acceptabel, en een andere niet?

IntegereVoorzitter | 14-09-17 | 12:12
▼ 1 antwoord verborgen

Is die cartoon niet gewoon laster/smaad? In ieder geval een hele leleijke steek onder water naar Hiddema... maar goed, als "foute" politici het onderwerp zijn dan is satire natuurlijk helemaal bon ton. Moordlustige aanhangers van een zekere ideologie daarentegen mag je niet tekenen.

IntegereVoorzitter | 14-09-17 | 09:09

Ik leg 'm iets anders uit, al zal de cartoonist het niet zo bedoeld hebben: bij de machthebbers, vertegenwoordigd hier door de pliesie, komt niet op dat de linkerzijde crimineel is; het moet wel gerommel zijn in eigen rechtse geledingen want links is per definitie 'goed'.

Guido | 14-09-17 | 09:18

Uw interpretatie maakt 'm wel een heel stuk scherper inderdaad, al zal het niet de intentie zijn geweest. Het is niet alleen de politieman immers waarmee de toon gezet wordt, maar ook de tekst op de deur in Latijn. Dat stoort mij, aangezien de daad al dagen geleden is geclaimd door een groepje wappie-"feministen" en de cartoonist er dus bewust voor heeft gekozen de aandacht te verleggen.

IntegereVoorzitter | 14-09-17 | 09:25

A: ik vind de cartoon wel humor. En B:, wat Guido zegt, ik maak er vooral uit op dat koste wat kost wordt weggekeken om de werkelijke aard van de bedreigingen maar niet te hoeven noemen, namelijk knuffelbaar links.

Graaisnaaiert | 14-09-17 | 10:52

Ja harder optreden tegen de daders zal de Volkskrant leren!

Groene Horzel | 14-09-17 | 09:08

Deugcartoons

SlimmeBelg | 14-09-17 | 09:06

Ridiculiseren is vaak nog de enige optie wanneer argumenten niet meer voldoen.
Zie het maar als de teloorgang van de VK.
Toch nog iets positiefs eruit gehaald!

Maya de Blij | 14-09-17 | 09:05

Dan ben je echt een hondenlul als je denkt dat zoiets humor is.

keestelpro | 14-09-17 | 09:04

Het is wmb niet eens zo zeer dat de pers moet stoppen met het vergoeilijken en bagetalliseren van dit soort acties, maar met het selectief beoordelen ervan: linkse boeven zijn activisten en rechtse boeven zijn neo-nazi's.

jemagookniksmeer | 14-09-17 | 09:04

Je hoeft niet eens boef te zijn om neonazi genoemd te worden...

Guido | 14-09-17 | 09:10

Als in huize Brabant het hok van de knaagdieren schoongemaakt moet worden en de bodembedekking is op koopt mevrouw nog weleens een krant bij de supermarkt.
Die gaat dan linea recta dat hok in zodat die beesten er overheen kunnen schijten, zonder gelezen te worden.
Zegt ook wel iets over kranten toch

Draak uit Brabant | 14-09-17 | 09:03

Als zelfs het lokale sufferdje niet meer goed genoeg is...

Mubbenschonster | 14-09-17 | 09:31

Dat je NU al kunt stellen welke krant er fout is in de volgende oorlog. Eet dat Medium Joke.

Rollins | 14-09-17 | 09:00

REAGEER OOK