achtergrond

Geenstijl

Man eert voorouders in storm van SJW-agressie

Winnende quote van de agent op het eind: "You want another day like Saturday, don't you? You should be ashamed of yourself!"

Een kleine les, voor wie nog vatbaar is voor een beetje nuance. Niet iedere Confederate flag-zwaaier is een "racist", laat staan een white supremacist. Deze mollige jongeman, we kennen hem verder niet en de video dook ook zonder veel context op, komt op ons niet over als een hardcore nazi. Is ie misschien wel, kun je aan de buitenkant niet zien. Doet hier in ieder geval geen vlieg kwaad. Staat daar gewoon. Teary-eyed. Roerloos. Hij wil zijn voorvaderen eren, mompelt hij in een vriendelijk zuidelijk accent tegen de camera als de politie hem voorzichtig weghaalt uit een toenemend agressief, intimiderend toneelspel dat een paar hysterische SJW's voor zijn neus opvoeren. "They need to know that what they fought for wasn’t slavery or oppression." 

FOUT!, krijsen de SJW's. In de Orwelliaanse ophefstorm over standbeelden, symbolen en de History of the South kan, mág die vlag niet staan voor cultuur, erfgoed en familiegeschiedenissen. Het moet en zal racisme zijn, een vonnis en een vooroordeel dat wordt versterkt door de vaandelzwaaiende teringnazi's van zaterdag. Voor de meelezers van de MSM: de oude man die tussentijds in beeld komt, is geen grand wizard van de KKK die slavernij zit goed te praten. Het is Shelby Foote, een gerenommeerd historicus [onverdachte NYT-link] die de werken schreef waar Ken Burns zijn veelgeprezen documentaire The Civil War [onverdachte Guardian-link] op baseerde, waar beiden veel lof voor oogstten. En voor SJW's en andere 'die vlag is racistisch'-roepers: bezoek eens een Civil War museum, in blauw of grijs gebied. Keus genoeg. Wellicht voorkomt het dat mensen standbeelden omver willen trekken, vlaggen willen verbranden en huilende padvinders willen kapotschreeuwen omdat ze het historisch besef van een sneeuwvlokje hebben.

De moderne geschiedenis is groter dan de klaagzang van individuele kwetsgevoelens. Dat soort post-postmodernisme, waarbij de geschiedenis opzettelijk eenzijdig wordt belicht om grote groepen mensen in het heden te kunnen criminaliseren, leidt alleen maar tot het soort ideologisch extremisme waar totalitaire samenlevingen op gebaseerd worden. Laat die standbeelden lekker staan. Context is beter dan censuur. Altijd.

And so it begins...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.