Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Eigenaren gelyncht, criminelen en verkrachters vrijuit

Aboutaleb heeft Club Vie gesloten. Afgelopen maand kwamen er weer aangiftes binnen van dames die wat in hun drankje kregen en buiten de deur het slachtoffer van zedenmisdrijven werden. De nachtclub hing vol met camera`s, werd nog voller gehangen, zette persoonsbeveiliging in om vrouwen naar hun auto te begeleiden en toch zijn de deuren dicht. Geen dader staat met zijn hoofd op Dumpert of Opsporing Verzocht. Op websites wordt er geluld over seksisme, maar als het in het echte leven fout gaat, wordt het gedoogd. De verkrachters gaan vrijuit, de vrouwelijke gasten, vijftig werknemers en ondernemers zijn de Sjaak.

Dit gebeurt ook regelmatig met woningen en bedrijfspanden. Die worden maanden gesloten, omdat een huurder of bezoeker criminele activiteiten ontplooide. De dader is lastig aan te pakken want de verhuurder heeft het recht niet om achter de voordeur te kijken. Maar zelfs in zaken waar de eigenaar om de week inspecteert én de hennepplantage ontdekt én aangeeft bij de politie wordt de eigenaar het vruchtgebruik van zijn eigendom ontnomen. Ondanks de rechtbank en het hof de verhuurder niet als overtreder aanmerken.

Afgelopen maandag begon ontruiming van Fort Oranje. Nogal vroeg aangezien de burgemeester anderhalve maand terug nog stond te galmen dat iedereen een jaar kreeg om nieuwe woonruimte te zoeken, en dat ze daar iedereen bij ging helpen.

Vorige week donderdag werd pas duidelijk dat alleen mensen met een zorgindicatie maximaal een jaar krijgen. Die nuance heeft de gemeente voor het gemak onder de pet gehouden. Bewoners zijn weken onnodig in de waan gelaten dat ze ruim de tijd hadden. Ze waren wel bezig met bezichtigingen en hypotheken, maar dat duurt maanden, geen dagen.

Burgerslachtoffers

Zo heb je bijvoorbeeld een vrijbuiter die zijn geld verdient met het trainen van honden. Die vond een stacaravan een beter idee dan een rijtjeshuis, in verband met de vrije ruimte voor zijn dieren, minder overlast voor buren en lage kosten. Die heeft altijd netjes  zijn rekeningen betaald, wordt nergens van verdacht, maar wordt wel dakloos.

Naast hem stond de vader van het meisje van Nulde. Die kreeg wel een zorgindicatie. Die mag nog even blijven staan. Dat wordt wel een eenzame periode, aangezien al zijn buren - zijn laatste sociale vangnet - verwijderd werden. Hij raakt weer alles en iedereen om zich heen kwijt. Hij had er nog goede hoop in dat hij eindelijk psychische hulp en een beschermde woonplek zou krijgen. De moord op zijn kindje was in 2001. Hij wacht al zestien jaar.

Framen

Deze ontruiming begon allemaal met de grote frame van familie den Engel als huisjesmelkers. Dat frame is oud, en werd toen al keurig gefileerd in de Tegenlicht-documentaire De regels en het spel ( excuses voor de beeldkwaliteit, dankzij de nieuwe lay-outs van NPO is de goede versie nog onbeschikbaar).

Den Engel verhuurde vooral aan de onderkant van de woningmarkt. Huurders die liever ergens anders willen wonen, maar voor wie 'ergens anders' niet bestond; niet de juiste status of papieren voor een sociale huurwoning. Een wachtlijst werkt niet als je als moeder met kinderen op straat staat. Den Engel verhuurde altijd wel wat, desnoods een diepe kast of een lege auto.

Woningnood

Dat pragmatische denken en direct leveren van een poging tot oplossing mag menig woningcorporatiedirecteur, wethouder of ambtenaar een voorbeeld aan nemen. Helaas vond Den Engel bouwvakkers maar duur, kluste liever alles zelf, en dat ging niet werken met honderden woningen.

De gemeente Rotterdam heeft het “probleem” Den Engel “opgelost” door zijn panden voor dertien miljoen op te kopen, terwijl huisjesmelkers een symptoom zijn van woningnood. Rotterdam had de mouwen moeten opstropen, sociale huurwoningen moeten bouwen, huisjesmelkers met leegstand confronteren en failliet laten gaan.

Vluchtelingenkampen

Op Fort Oranje zag je hetzelfde gebeuren, maar dan in het klein. Eerst was het een normale camping. Maar menig sociaal werker kende Den Engel nog. Het ene na het andere probleemgezin werd uit de normale woning geknikkerd vanwege overlast of huurachterstand en richting de camping gestuurd. Weer anderen waren uitbehandeld, uit de instelling geknikkerd en daar ook afgeleverd.

Goedbedoelende ambtenaren en zorgverleners die een tijdelijke oplossing zagen. Die hun dossiertje weer konden sluiten. Tegenover de camping zit een speciaal onderwijsschool en een jeugd- en opvoedingshulpvoorziening. De burgemeester gaf in Jinek toe dat DJI zware criminelen uitplaatste naar de camping.

Meltdown

Natuurlijk heeft Den Engel op zijn unieke wijze de camping de grond in geboord, maar hij was niet alleen. Sinds 2008 verzoekt hij tevergeefs om handhaving door justitie. Hier is het de overheid die eerst alle probleemgezinnen dumpt, alle criminelen gedoogd en daarna klaagt over een probleemwijk die ze net zelf uit de grond hebben gestampt.

Nu wordt de camping schoongeveegd en gesloopt. Dat is niet helemaal “het beheer overnemen”. Hier laat de gemeente niet zien dat ze het beter kan. Er wordt geen mooie camping hersteld, maar de druk op sociale huurwoningen en zorginstellingen wordt verhoogd. Alleen maar verliezers dus, daar aan de onderkant van de maatschappij.

Kwartet

Of het nu horeca, normale verhuur, kamerverhuur of een camping is, eigenaren worden aangepakt, in plaats van de criminelen. Die ondernemers zouden immers op magische wijze alle maatschappelijke problemen moeten oplossen. Alleen hebben ze geen opsporingsbevoegdheid, mogen niemand buiten heterdaad om aanhouden en hebben de privacy van hun klanten te accepteren.

Je mag dus als belastingbetaler eerst aftikken, dan worden maatschappelijke problemen bij jou over het hek gegooid, daarna komt er geen politie, breekt de pleuris uit en als oplossing worden burgers die niets misdaan hebben de tent uitgetrapt. De overheid probeert orde in de samenleving te bewaren door onschuldige mensen uit hun eigendomsrecht te zetten.

Anarchie

Hier sneuvelen artikel 12 “onschendbaarheid woning”, artikel 14 “eigendom” en artikel 22 “voldoende woongelegenheid” van onze grondwet. Het is een halfslachtige poging om door afschrikking burgers tot eigenrichting te dwingen om inkomen en bezit te behouden.

Een kansloze missie aangezien die burgers in hun vrije tijd zonder de juiste kennis en middelen doelen moeten bereiken die voor onze goed geoutilleerde overheid een brug te ver bleken.

Reaguursels

Inloggen

Engel is een asociale rat die zijn trucje wat hij in Rotterdam heeft uitgehaald op deze camping heeft herhaald en wederom miljoenen heeft gepakt.

Hij kan zo de politiek in bij de vvd.

010ert | 07-08-17 | 07:30

Broodroof | 06-08-17 | 14:00
Wat nou zeg? Die club heeft alles gedaan wat binnen haar mogelijkheden lag. Misschien had de politie zelf eens wat voortvarender aan de slag moeten gaan om de daders te pakken. Hadden ze geen lokagent in kunnen zetten oud?

Paljas | 06-08-17 | 18:31

De tyfus voor Club Vie. Foute tent met foute urban programmering gericht op fout volk dat elders in Rotterdam nergens (meer) welkom is.

Rest In Privacy | 06-08-17 | 14:00

Het exploiteren van deze camping die dhr. Engel heeft overgenomen lijkt toch ook een combinatie van zoeken naar problemen door te verhuren aan mensen met lage inkomens en buitenlandse arbeiders.
Ook het handhaven/ zich actief bemoeien van ambtenaren met deze situatie heeft het bepaald niet beter erop gemaakt.
Het zijn vooral de keuzes van dhr. Engel voor het kiezen voor verhuren aan de onderkant van de samenleving die hebben gezorgd voor toenemende problemen. Ik hoop van harte dat de beste man afscheid kan nemen van het verhuren van panden en kan gaan genieten van zijn oude dag met hopelijk een klein zakcentje van het opkopen door de gemeente van deze locatie.
Gezien zijn leeftijd zou hij zich helemaal niet meer moeten bezighouden met de ingewikkelde materie van woonruimte verhuur.

Helder Groentje | 06-08-17 | 12:29

Overigens heeft dit stuk (net zoals het basisinkomen) weinig te maken met de maakbare samenleving.
Muxje | 06-08-17 | 11:15

Ehhh, come again? Dus het willen wegmasseren van ieder probleempje door een labyrint van subsidies, belastingen, ambtenaren , politici ,regeltjes, en bureaucratie heeft niets te maken met een Maakbare Samenleving?

Xirdalan | 06-08-17 | 12:16

Ook wel lastig voor die Rotterdamse burgemeester: moet ie al zijn neefjes na laten pluizen of ze wel deugen, beter dan sluiten en kijken waar de betreffende neefjes weer opduiken toch ? En dan alsnog even tijdje opsluiten toch ?

Tee Of Cup | 06-08-17 | 11:56

@ Xirdalan 10:58: Vat het dan even samen. Ik zie hier namelijk wel meer kritische noten en die zijn ook niet weggejorist.

Overigens heeft dit stuk (net zoals het basisinkomen) weinig te maken met de maakbare samenleving. Op het basisinkomen ga ik nu even niet in, maar deze casus is een voorbeeld van een onbewust ontstane samenwerking tussen een handige huisjesmelker en een stel gemeenteambtenaren die een mogelijkheid zagen om wat kanslozen letterlijk de samenleving uit te rangeren, en de omwonenden met de brokken laten zitten. Dit is mogelijk door een combinatie van slechte wetten en selectieve handhaving; als je als burger eist dat daar wat aan gedaan wordt heeft dat niets met de maakbare samenleving te maken, maar met de kernverantwoordelijkheden van de overheid. En nu de overheid ook de regie op vrijwel de gehele woningmarkt naar zich toe heeft getrokken, mag je ook eisen dat ze die taak fatsoenlijk uitvoeren. Zijn er dan te weinig sociale woningen, dan kan je eisen dat ze het systeem omgooien, dat ze de normen voor die woningen aanpassen of dat ze voldoende van dat soort woningen bijbouwen, maar geen van die drie aanpakken heeft met meer maakbare samenleving te maken, het gaat alleen om het juist invullen van wat er al is.

Muxje | 06-08-17 | 11:15

De enige reden waarom ambtenaren en politici de "huisjesmelkers" willen aanpakken is omdat ze er zelf lekker vandoor willen gaan met de buit. De buit is namelijk een schat aan leuke baantjes (>€250k/jaar) voor de Kartelpolitici als directeur van een of andere woningbouwcorporatie.

Xirdalan | 06-08-17 | 11:05

Beste Feynman, heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom er in Nederland GEEN lange rijen met lege schappen zijn bij de bakker of de supermarkt zoals in voormalig communistische landen, maar wel gigantisch scheve verhoudingen tussen vraag en aanbod bestaan bij zaken waarmee de overheid zich intensief bemoeit zoals; gezondheidszorg, de asielstroom, de woningmarkt en verstopte wegen?

Xirdalan | 06-08-17 | 11:02

Raar, mijn comment werd niet geplaatst met de mededeling "Heb je ook een samenvatting, want dit gaan we niet plaatsen.

"Rotterdam had de mouwen moeten opstropen, sociale huurwoningen moeten bouwen, huisjesmelkers met leegstand confronteren en failliet laten gaan."Rotterdam had de mouwen moeten opstropen, sociale huurwoningen moeten bouwen, huisjesmelkers met leegstand confronteren en failliet laten gaan.

Helaas ook erg typisch voor GS, Feynman (en 'feiten') mag oeverloos de Maakbare Samenleving promoten met z'n pleidooi voor een basisinkomen, en nu voor meer overheidsbemoeienis in de woningmarkt, maar als er een weerwoord met wat feiten komt dan wordt dat niet eens geplaatst onder het mom "te lang."

Beste Feynman, ga maar lekker naar de Volkskrant, want hier loopt het blijkbaar niet echt storm met een kleine 60 reaguursels.

Xirdalan | 06-08-17 | 10:58

Etalagepolitiek.
Zoals helaas de meeste politiek in dit inmiddels volledig afgeschreven kudtland.
politici en bestuurders houden zich slechts bezig met eigen cv en eigen portemonnee.
En ja, eigenrichting lijkt daarop het antwoord te worden (zijn).
Schuldigen zijn dus de zittende politici alsmede 128/150 TK-leden. Het corrupte groepje policor wegkijkers wat te bang is om op de juiste wijze gebruik te maken van de macht die ze uit hoofde van de Grondwet -van ons- hebben gekregen.
Op naar een burgeroorlog?
Of misschien WW3?

pennestront | 06-08-17 | 10:58

Zoals met alle problemen die hier dagelijks leven is begin en het einde van de het problemen de rechterlijke macht die nooit handhaafde. De incompetentie van politici verbleekt bij de wereldvreemdheid van de rechters in Nederland. Het partij kartel bestaat bij de gratie van bijvoorbeeld een raad van Staten die nog nooit onafhankelijk was,want niet democratisch gekozen(teeven?) en niet onafhankelijk gefinancierd..

RRMerlin | 06-08-17 | 10:50

+10

swassannuf | 06-08-17 | 10:43

hollandsevluchteling | 06-08-17 | 07:11

swassannuf | 06-08-17 | 10:43

www.bol.com/nl/p/hellup-hennep/920000...

Lees het boek ' Hellup Hennep'.
Om de juridische misère van zich af te schrijven, publiceerde Willemsen onlangs ‘Hellup-Hennep’. Voordat Willemsen in 2011 in Stein aan de slag ging, werkte hij bij de gemeente Landgraaf. Hij raakt zijn huis in Tegelen niet kwijt en verhuurt het dan maar. Ze vinden keurige huurders, die er op 1 september 2009 intrekken. Als hij onraad ruikt en bijna vier maanden later ‘inbreekt’ in het huis in Tegelen, ontdekt hij een complete hennepplantage. De schade aan het huis zelf bedraagt zo’n 35 duizend euro. Jan Willemsen: ‘Omdat de politie er een potje van maakte en het Openbaar Ministerie de zaak tegen de twee huurders seponeerde, zonder mij dat te melden, want fatsoen staat niet in de competentie top 10 van ons OM, heb ik mijn zaak civiel verder moeten voeren. Dat was na de ontbinding van het huurcontract niet nodig geweest als ik op het strafproces had kunnen meeliften. Nu moest ik een advocaat in de arm nemen en heb ik een deel als amateur zelf gedaan.’

theo-is-dood | 06-08-17 | 10:31

Camera's beveiliging etc etc. helpt allemaal niet.
het enige dat helpt is Een bordje "verboden voor Marokkanen" .
Maar dat mag natuurlijk niet

Rest In Privacy | 06-08-17 | 10:19

Tja, als er 200.000 per jaar binnenwandelen is het niet moeilijk je voor te stellen wat voor stad er elk jaar gebouwd zou moeten (!) worden om al deze gelukszoekers te huisvesten. En dat inclusief alle voorzieningen zoals o.a. supermarkten, ziekenhuizen en semi overheid. En een grote meerderheid van deze bevolkingsgroep zal nooit aan de economie bijdragen, heeft geen oudedagsreserve opgebouwd en belast de sociale voorzieningen juist extra. En dat in een vergrijzende samenleving.

Wekkertje | 06-08-17 | 10:16

De roverheid duld geen concurrentie.

komtdatschot | 06-08-17 | 10:15

"Bezit is diefstal, weet je wel..."

frank87 | 06-08-17 | 10:01

Goed omschreven stukje Feynman!
Schandalig en misdadig hoe dit land verder afzakt.

Koeienflat | 06-08-17 | 09:46

Niet zo verwonderlijk met PvdA, D66, Groenlinks, etc. Daders zijn altijd slachtoffers.

Bataafsche Lente | 06-08-17 | 08:51

Zeer herkenbaar. Als slachtoffer van criminaliteit wordt je nog eens dubbel gestraft door de overheid. En we noemen het overheid, maar het is nog niet eens een handjevol ambtenaren die jou bestraft. Niet een rechter die er voor doorgeleerd heeft, maar een paar mbo'ers en hbo'ers die denken de wijsheid in pacht te hebben.

Zuidwest6 | 06-08-17 | 08:39

Nederland zakt steeds verder af naar een dictator van burgemeesters en de overheid De minderheid groepen worden de baas hier en de PVDA speelt voor politie en deze partij stelt niks meer voor in Nederland .

gerrit5042 | 06-08-17 | 08:22

@hollandsevluchteling 07:11
Nederland is allang geen oranje fort meer.
Alleen als er sportief wat gewonnen wordt trekt het zn laatste stuipen.
De rest van de tijd is de nationale driekleur, al of niet voorzien van oranje wimpel, gebruiken zowat strafbaar.

D-Fens_1963 | 06-08-17 | 08:03

@stoethaspel 21:43
Interessant dat u een "de Witt-je" noemt.
Gister toevallig " de Ruyter" gezien of heeft u dat zelf bedacht?

D-Fens_1963 | 06-08-17 | 07:55

Ohhh... ik dacht dat met Fort Oranje geheel Nederland werd bedoeld om opgeruimd te worden.
*pakt zijn koffer weer uit*

hollandsevluchteling | 06-08-17 | 07:11

Los van alle mogelijke details is er een patroon herkenbaar:

Iedere nieuwe (semi-) overheidsmaatregel lijkt vooral gericht op het dwingen tot opmaken van persoonlijke reserves. Dit verloopt vrij geruisloos van allerlei vermogensdrempels tot en met regelrechte contant af te dragen "eigen bijdragen".

De doelgroep is alles wat onder Burgerrechten valt; de groep die maximaal ontzien lijkt te worden valt onder het containerbegrip "kwetsbare mensen" (lees: irregulaire imigratie).

De echte strijd die zich onzichtbaar en ongrijpbaar afspeelt is die tussen mensenrechten en burgerrechten, waarbij de burgerrechten (lees: burgerPLICHTEN) de rechten van burgers zodanig beperken dat de mensenrechten als een soort joker kunnen worden ingezet om irreguliere massa-immigratie te bevorderen.

Het gehele politiek spectrum en allerlei NGO's lijken zich aan deze agenda te hebben verbonden en we kunnen slechts vermoeden dat deelname aan dit kartel niet vrijblijvend is.

kindapaas | 06-08-17 | 03:47

flashforward | 06-08-17 | 00:40
Vergeleken met het de woningbouwcorporaties is het maar een prutsertje natuurlijk.
Die harken met gemak een miljard per jaar binnen, met een woningbezit dat hen om niet geschonken is.

de honden blaffen... | 06-08-17 | 01:27

Leuk die positieve woorden over Engel en Fort Oranje, totdat je de cijfers erbij haalt. Er wonen tussen de 600 en 1200 mensen per dag daar en het dagtarief is 10 Euro. Engel ontvangt dus tussen de 6000 en 12.000 Euro per dag, gemiddeld 9.000 Euro. Zijn uitgaven. Normaal betaalde de camping aan onderhoud, personeel, etc. maar Engel heeft vanaf het begin niets aan dit alles uitgegeven. Maar bovenop de huur vraagt hij wel nog woekerprijzen voor elektra. Per maand krijgt Engel dus ruim een kwart miljoen binnen, zonder noemenswaardige uitgaven. Is hij dan een enorm sociale man die ruimte aan de onderkant van de samenleving biedt, of is hij net als in Rotterdam weer aan het melken geslagen?

flashforward | 06-08-17 | 00:40

Huisjesmelkers en leenhaaien moet je nooit,nooit verdedigen Feyman.
Mensen zo als Engel zijn de financiële vampiers die kwetsbare reizigers in het doolhof dat onze samenleving heet leegzuigen.Ontruimen is misschien niet de best oplossing maar alles beter dan die teringzooi laten bestaan.
Beter had je die vent aangeklaagd wegens het verhuren van onbewoonbare woningen en ze hadden hem financieel moeten slachten in plaats van een schadevergoeding.

miko | 06-08-17 | 00:28

Uit het hard gegrepen. Niet dat ik die Engel zo'n sympathieke gast vind, maar de sluiting vind plaats op grond van art. 13b van de Woningwet en het bizarre art. 174a van de Gemeentewet. Hier de inhoud van dat laatste artikel:

"De burgemeester kan besluiten een woning, een niet voor het publiek toegankelijk lokaal of een bij die woning of dat lokaal behorend erf te sluiten, indien door gedragingen in de woning of het lokaal of op het erf de openbare orde rond de woning, het lokaal of het erf wordt verstoord."

Het komt er op neer dat de gemeente het recht heeft een locatie waar overlast en criminaliteit plaatsvindt - ook al hebben de eigenaren er niets mee te maken of zijn ze zelf ook slachtoffer - te sluiten. Het artikel geeft de gemeente nagenoeg onbeperkte rechten. Zelfs een simpele woninginbraak is feitelijk al genoeg om de bewoners op straat te zetten en de woning dicht te timmeren. Natuurlijk doet de gemeente dat niet (de publieke verontwaardiging zou enorm zijn). In plaats daarvan wordt deze wet vaak arbitrair toegepast op plaatsen waar de overheid faalt in het bieden van een veilige omgeving, en daarom maar liever aan symptoombestrijding doet door panden te sluiten zodat de problemen zich verplaatsen naar elders. Dit soort wetsartikelen horen niet thuis in een rechtstaat.

Dr. Vigilante | 06-08-17 | 00:09

Ik snap het niet.

Als je huisje wat je verhuurd wordt verkloot dan gooi je die boel toch op straat?

Als mijn spullen worden gejat, geloof me.

Ik ga als een fucking A-Team mijn gram halen.

Nacho_Vidal | 06-08-17 | 00:09

"Rotterdam had de mouwen moeten opstropen, sociale huurwoningen moeten bouwen, huisjesmelkers met leegstand confronteren en failliet laten gaan."

Fout! Het grote probleem is de decennia lange bemoeienis van de Nederlandse overheid m.b.t. de woningmarkt.

Blijkbaar is Feynman dus ook weer een grote fan van de Maakbare Samenleving, met een enorme overheid die niks anders doet dan regeltjes maken en op de stoel van ondernemers te gaan zitten.

Xirdalan | 06-08-17 | 00:04

we hebben in dit land geen RECHTspraak alleen maar bizarre rechters,vage wetten en een op geld beluste overheid.
het adagio is ,wees lief tegen diegenen die ongewenst gedrag tonen en kijk kritisch naar diegenen die gewenst gedrag tonen.
en ,niet onbelangrijk, wees vaag als overheid en doe mee met de politiek correcte media en de waan van de dag.
zolang het geld binnenkomt zijn wij als bestuurders tevreden.

pejoar | 05-08-17 | 23:13

verbaast me dat ik hier of op andere plakken niet meer lees over dat club vie. in dit artikel terloops genoemd.

vrouwen worden op een georganiseerde manier verkracht door walgelijk volk dat door de gemeente en overheid geen strobreed in de weg wordt gelegd. dit gebeurt toevallig in een club, waar de eigenaar er werkelijk alles aan doet om dit tegen te gaan. vervolgens wordt de schuld in de schoenen geschoven van de clubeigenaar.

over de culturele achtergrond van de verkrachters zal ik maar geen gokje wagen.

Ir. Wilhelmus | 05-08-17 | 23:12

Prima stukje. Die den Engel is geen lieverdje, maar slechte huisbazen krijg je vooral door slecht beleid.
Ik herinner me trouwens een geval van een paar jaar terug: huisbaas krijgt leuk jong stel die een woning willen huren. Zag er goed uit maar die huisbaas heeft alsnog even de zaken nagetrokken: brief van de werkgever, en zelfs die werkgever nog even opgevraagd bij de KvK. Nou, dan heb je je due diligence toch wel gedaan. Bleek toch een front te zijn voor een wietplantage. En dus is het huis van die huisbaas dichtgespijkerd, ondanks alles. Die zaak is meen ik nog naar het Europese hof gegaan, ben wel benieuwd wat daar is uitgekomen.

Muxje | 05-08-17 | 23:05

Geweldig Feynman, tjonge jonge, wat ben je overal toch goed van op de hoogte.

Gelukkig is de pica van Feynman weer terug. Maar waarom staat zijn naam nog steeds niet onder het artikel? Als er dingen veranderen, vrees ik meestal het ergste. GeenStijl, zorg ervoor dat Feynman tot in lengte van jaren zijn column op de zaterdagavond behoudt.

hoogstetijd | 05-08-17 | 23:03

Ik lees ook falende overheid, geen loftrompet den Engel.
Maar misschien is dat niet voor iedereen duidelijk.
En hoe slecht ook, die den Engel deed tenminste iets voor deze mensen. Illegale asieleisert, worden in zachtere watten gelegd.

MarcS | 05-08-17 | 22:58

Goed stuk, de overheid is er niet voor u, maar tegen u.

de honden blaffen... | 05-08-17 | 22:46

Dit beleid heeft een hoog VVD gehalte.
Zoek het zelf maar uit.

Jan Dribbel | 05-08-17 | 22:46

Die den Engel gun ik een vreselijk ziekte. Wat een galbak is dat.

doskabouter | 05-08-17 | 22:12

Nederland is verworden tot een wegwerp artikel. Niets meer waard en rijp voor de prullenbak. Klaar voor overname door Merkel.

doskabouter | 05-08-17 | 22:11

Wat net Fort Oranje gebeurd is, is zeker geen unicum. Jaren geleden op de eens zo mooie camping de Pooksbelten in Almelo hetzelfde verhaal. De camping kwam in handen van de gemeente die daar alles dumpte aan mensen waar ze vanaf wilde zijn. En toen het te erg werd kon iedereen vertrekken, ook keurige mensen die daar al 20 jaar of langer met hun mooie caravan, blokhut etc. stonden.
Een paar bewoners hebben nog geprobeerd om via mr. Frank Visser (de rijdende rechter) ontruiming te voorkomen maar dat is toen mislukt.

Ik herinner mij nog zo'n zaak van de rijdende rechter, ook een camping waar iedereen op stel en sprong weg moest en een jaar later was er nog helemaal niets met het terrein gedaan. Was een wildernis geworden.

Lupuslupus | 05-08-17 | 21:46

Trailer parks zouden een oplossing kunnen zijn, als ze maar niet geëxploiteerd worden door Engels en soortgenoten, die van verkrotting een verdienmodel hebben gemaakt.

Guido | 05-08-17 | 21:45

Goed artikel Feynman.
Hiermee legt u steevast de incompetenties vast van de betrokken gemeenteambtenaren inzake Fort Oranje en dat gewone burgers uiteindelijk bebotteld worden door de overheid in eerste instantie, en tweede door een roekeloze geldwolf met kennis van mazen en structuren voor geldverduistering door den Engel. Dat is het achterliggende wat ik uit uw topic opmaak.

Dr. Frambozenjam | 05-08-17 | 21:44

Ach jongens, laten we ons niet druk maken. Het punt waarop het volk bereid zal zijn een "de Witt-je" te doen bij het huidige kliekje Haags Tuigh komt met iedere stemronde, met iedere aanslag, met ieder Fatima Elatik krantenbericht een stapje dichterbij.

Als het schip niet te keren is dan komt de wal vanzelf een keer in zicht.

stoethaspel | 05-08-17 | 21:43

Het punt dat Fyenman imho mede maakt is dat de overheid al heel lang faalt als het gaat om het oplossen van het problemen op de woningmarkt.
De bewust gecreëerde schaarste is heel fijn voor mensen met geld zat en zeker ook de overheid die wat minder door Brussel op de vinger getikt wordt aangaande de schulden van de Nederlander (hypotheek) waar zogenaamd vastgoed tegenover staat.

Vastgoed dat bij de buren (Duitsland- Belgie) al snel slechts de helft van zijn marktwaarde heeft.

En onderhand komen er bootladingen asieleisers bij die straks ook bootlading vrouwen en kinderen blijken te hebben. Eisers die overal voorrang krijgen op wachtlijsten,

De jonge generaties witte Nederlanders worden dubbel gepakt nu ze door oplopende studiekosten en de weer stijgende huizenprijzen weinig kans krijgen om aan een huisje/gezinnetje te denken.
Generaties stellen het ouderschap uit omdat ze geen kansen hebben op de woningmarkt.

Het zal Den Haag net als iedereen die al een huisje heeft wel gebakken zitten.
Wat het betekent kom je achter als blijkt dat de jonge generatie uitwijkt naar het buitenland.
Bijvoorbeeld door op reis ergens te blijven hangen. En dan straks het bedrijfsleven maar klagen dat er niet voldoende goed geschoold personeel is, want ja, die asieleisers, daar wist iedereen al van dat die het licht niet gezien hebben.
Immers. mensen met vakkennis hebben iets opgebouwd dat ze niet snel achterlaten, de kanslozen echter . . . . .

General McAuliffe | 05-08-17 | 21:38

Rotterdam had de mouwen moeten opstropen, sociale huurwoningen moeten bouwen, huisjesmelkers met leegstand confronteren en failliet laten gaan.
Nope, www.youtube.com/watch?v=bbPYedkDU8Y
De overheid moet ophouden te 'helpen' en de belastingen verlagen en het probleem lost zich vanzelf op.

a1a2a3 | 05-08-17 | 21:38

Weinig feiten te bekennen in dit stukje, den Engel is een onvervalste plaatboef, uitbuiter en bikkelharde huisjesmelker, die er niet voor terugdeinsde mensen met geweld uit zijn panden te zetten, en direct en indirect met drugshandel te maken had. Dat vooral probleemgevallen bij de man terecht kwamen heeft vooral te maken met zijn volkomen gebrek aan fatsoen, een normaal mens zou hulp bieden, hij verdient schofterige bedragen aan mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen.

Mather | 05-08-17 | 21:32

Den Weisse Engel

skoftig | 05-08-17 | 21:31

Feynman legt wel de vinger op de zere plek. Dat onze overheid en het sociale systeem totaal verrot zijn. Maar Den Engel is onderdeel van dit verrotte systeem. Hij is de hond die de laatste botjes afkluift en er goed van kan leven.

Graaf van Egmont | 05-08-17 | 21:28

Tergender | 05-08-17 | 21:24
Eens

Ik heb geen idee dus | 05-08-17 | 21:25

Zeldzame misser dit artikel. Research van 925 over 'heer' den Engel zit toch een stuk beter in elkaar. Mits poging tot sarcasme of ironie a la Cliteur zoals @osdorpertje suggereert dan toch faliekant mislukt.

Tergender | 05-08-17 | 21:24

Lekker schuiven, ambtenaren.

omgponies | 05-08-17 | 21:22

In de kern een van de betere stukken die ik lang heb gelezen.
Van Fort Oranje weet ik weinig, evengoed lijkt het op een vrijbuiter gebeurtenis (maar dan met witte mensen) zoals ook mijn stad ze heeft; vooral in het westelijk havengebied. We hebben ook nog Ruigoord. Van die plekken waar niks wordt betaald, maar veel wordt ontvangen.
Persoonlijk hou ik wel van rafelrandjes, zeker als het een beetje is georganiseerd.. Maakt de ellende draagbaar voor de verschoppelingen, en uit je eigen straat.
De kern van het artikel:
De overheid zet in op afstraffen van faciliteren van de misdaad i.p.v. aanpakken van de ECHTE misdadigers is helaas honderd procent raak.
Het is nog veel erger dan dit artikel doet vermoeden, vind ik... Financiele instellingen, geldschieters, ed. die misdaad financieren en witwassen zijn nog zelden de lul.
Ja, een bordeel sluiten omdat er een paar gram coke was.. Dat lukt ze wel.

geen koning | 05-08-17 | 21:22

Je slaat de plank over Den Engel aardig mis Feynman, alsmede over de bewoners van de camping. Dat je de onderkant van de samenleving daar verzamelt betekent ook dat je een berg gajes binnenhaalt. Ook niet altijd fijn voor de omwonenden. Een paar zielige verhaaltjes doen daar weinig aan af....

MTB | 05-08-17 | 21:20

Nederland heeft gewoon behoefte aan trailerparks zoals in de USA, om alle outcasts cq tokkies cq paradijsvogels onderdak te kunnen geven.

King of the Oneliner | 05-08-17 | 21:19

Ik zie die Den Engel toch steeds als een woekeraar die zelfs de portemonnee van de kansarmsten weet leeg te trekken. Als Feynman daar een slinger aan wil geven als ware Den Engel een soort St. Martinus, dan moet hij dat vooral doen.

Graaf van Egmont | 05-08-17 | 21:17

Wat een onzinartikel. De overheid had het nooit zo ver moeten laten komen op Fort Oranje en die Den Engel is een gewetenloze geldwolf die het handig heeft uitgebuit.

brutus68 | 05-08-17 | 21:14

Volgens mij bedoelt Feynman het allemaal een beetje sarcastisch en niet alle reaguurders snappen sarcasme.

Osdorpertje | 05-08-17 | 21:12

Laat dat mooie camping maar achterwege dat is het in de heer Den Engel zijn beheer nooit geweest.

Ik heb geen idee dus | 05-08-17 | 21:06

Daar hebben we een woord voor:

symptoombestrijding

Rest In Privacy | 05-08-17 | 21:02

Over Den Engel heb je dus alles fout ben er eens geweest voor een vakantie stacaravan.
Gaten in de muren plafond lag op de grond vloer door gerot het valt toch wel mee zei die.
Daar moet je dan gaan zitten met je zoon in de vakantie nee dank u voor 650 euro.
8 jaar terug was het al een bende.

Ik heb geen idee dus | 05-08-17 | 21:02

Prof. Pim Pam Pet | 05-08-17 | 20:47
Het is te zot voor woorden dit terwijl heel Nederland met vakantie is zij ook gaan.

botbot | 05-08-17 | 21:01

Topstuk. Ik word echt met de dag depressiever van de staat van ons land. Alles en iedereen gaat naar de knoppen en ik trek 't steeds slechter.

Ik trek vanavond lekker vroeg de fucking dekens over m'n hoofd.

Mochten mijn tegels chagrijnig overkomen dan weet u waarom.

VeelTeSteil | 05-08-17 | 20:56

Als je de kostbare ruimte op Geenstijl wilt gebruiken om iemand vrij te pleiten, kies dan iemand die het verdient en nodig heeft Feynman. Den Engel familie van je?

LaPetite | 05-08-17 | 20:49

Zo kennen we de overheid weer : gevolgen aanpakken i.p.v. de oorzaak. En dan ook nog grotendeels gevolgen van door bezuinigingen en wanbeleid ontstane problemen. Maar gelukkig hebben de formateurs vakantie en gaan de premies voor de ziektekosten weer omhoog vanwege een "onvoorziene" tegenvaller.

Prof. Pim Pam Pet | 05-08-17 | 20:47

Hulde, Feynman, hulde..
De (r)overheid verzaakt haar zorgplicht en laat de zwakste burgers zakken.
Los wat je van die -low life- burgers vindt, ze hebben een oplossing nodig. En opjagen is de oplossing niet.

Wijze uit het Oosten | 05-08-17 | 20:47

Tijd om het smerige tuig dat dankzij de PvdA, Nederland bestuurlijk blijft verkrachten, het land uit te gooien, maar ja, met de D66 rechters, zijn we compleet verloren.

smdyasc | 05-08-17 | 20:45

Las bij 925.nl een andere benadering van deze Den Engel. Dat verhaal vind ik geloofwaardiger..

Febofiel | 05-08-17 | 20:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl