achtergrond

Geenstijl

PERSBERICHT. GeenStijl en Nationale Politie over inzamelingsactie 'GeenStijl schiet agent te hulp'

Zo. Hier volgt een hartverwarmend politiebericht.

pliesieverdientwaardering.jpg We hebben gebeld met de politie over onze epische inzamelingsactie. We hebben gesproken met bureau Veghel, en met een bijzonder vriendelijke meneer van de Afdeling Communicatie bij Politie Oost-Brabant. De agent die een schadevergoeding moest betalen, heeft laten weten de inzamelingsactie van GeenStijl en onze reaguurders "hartverwarmend" te vinden, en Bureau Veghel liet weten dat de actie "een goed gevoel geeft". Maar: de agent kan het geld niet aannemen. De Nationale Politie heeft namelijk besloten de opgelegde schadevergoeding aan de inbreker zelf te betalen. Dus dat hebben wel alvast mooi voor elkaar. En in de tweede plaats staan de regels nou eenmaal niet toe dat de politie zomaar gratis geld aanneemt.

Maar geen nood! De gedupeerde agent gaat het geld doneren aan een zelfgekozen goed doel dat hem (en de politie) na aan het hart ligt. Daar zal het geld heen gaan als de timer op de crowdfundingspagina (14.221 euro en tellende) over negen dagen de finish bereikt. En dan volgt er nu een uniek moment in de ruim twaalfjarige geschiedenis van dit weblog: GeenStijl en de Nationale Politie brengen bij dezen een gezamenlijk persbericht naar buiten over de aanleiding voor de inzamelingsactie en de bestemming van het geld. (Noot voor de tendentieuze Advocaat Smeets en de ongefundeerde, nodeloos dronken Chris Kobold: lees vooral alinea twee even goed door.) Het gekozen doel maken we binnenkort bekend. Namens de waakzame Nationale Politie Brabant-Oost en het dienstbare GeenStijl danken we nogmaals iedereen die gedoneerd heeft. En dan volgt hieronder een hartverwarmend roze/blauw politiepersbericht:

Politie betaalt schadevergoeding aan inbreker voor agent
De politie betaalt de opgelegde schadevergoeding die een agent afgelopen week heeft gekregen van de rechtbank in Den Bosch. De politieman werd tot de betaling van deze schadevergoeding veroordeeld omdat hij volgens de rechtbank in 2012 een inbreker onrechtmatig in zijn been schoot.

De politieleiding besloot om de opgelegde schadevergoeding voor de medewerker te betalen. Al eerder was gebleken dat een specifiek deel binnen de training over het gebruik van het vuurwapen, onvoldoende duidelijkheid gaf over de bevoegdheden van politiemensen in een situatie als deze. Deze instructie werd al kort na het betreffende schietincident aangepast. De opgelegde boete is voorwaardelijk en hoeft concreet niet te worden betaald.

Inzamelingsactie
Als steunbetuiging aan de politieagent startte de website Geen Stijl een actie om geld voor hem in te zamelen, zodat hij de opgelegde schadevergoeding niet uit eigen zak zou hoeven te betalen. Dit laatste is echter niet aan de orde omdat het door zijn werkgever wordt betaald. De politie en de betreffende politieman, die niet in de publiciteit wenst te komen, zijn positief verrast door deze publieke steun.

Ingezamelde geld
Bij Geen Stijl is door de politie uit naam van de medewerker de wens kenbaar gemaakt om het ingezamelde geldbedrag, dat ondertussen flink is opgelopen, aan een goed doel te doneren.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met helemaal niemand op telefoonnummer 0800-NEEGAWEG. Heeft u vragen over BOB-sleutelhangers? Daarvoor verwijzen we u naar Bobwinkel.nl. Bewijs dat dit bericht echt afkomstig is van GeenStijl en de politie, is te vinden op Politie.nl.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.