achtergrond

Geenstijl

LIVE. Eindelijk een openbaar livedebat over MH17

Kijk nou! Een heus, openbaar en live mee te kijken debat over MH17. In de Tweede Kamer. Mét ministers Opstelten & Koenders en stas Mansveld. OK, niet in de plenaire zaal. En het heet ook geen debat maar een 'algemeen overleg'. Maar toch. Er kan nou eindelijk eens een keer níet slap gecommuniceerd worden via lange Kamerbrieven vol verwarrende taalspelles/nietes waar lang & traag aan gekneed is, en die dan na elf uur 's avonds stilletjes worden vrijgegeven in de hoop dat niemand het opmerkt. Neen, de bewindvoerders zullen vanavond hardop & onmiddellijk moeten reageren op De Verantwoordelijkheidsvraag, de inhoud van De Kiev Notulen van 14 juli, en op frustraties bij nabestaanden over de status van het MH17-onderzoek. Dit zijn de documenten die besproken worden. Dit was het vluchtschema de afgelopen tijd, de poortwachters van RTL Nieuws doen de boarding passes , en van hen komen ook de journalistieke codes van de livestream. Riemen vast & zakje vlieguignootjes paraat? Dan kan het taxiën over de Polderbaan beginnen.
UPDATE 20u33: Koenders ontkent dat er vóór 17 juli kennis was van luchtafweergeschut in Oekraïne. Maar NAVO-generaal Breedlove zei op 30 juni letterlijk het volgende: "What we see in training on the east side of the [Russian] border is big equipment, tanks, APCs, anti-aircraft capability, and now we see those capabilities being used on the west side of the border." Kortom, Koenders liegt. Ook Opstelten zegt letterlijk dat er "voor 17 juli geen aanwijzingen waren dat het luchtruim onveilig was." Ook dat is in tegenspraak met de NAVO-intel van 30 juni. (Topic 12 januari)
UPDATE 20u36: 11 vliegtuigen en 8 helikopters neergehaald boven Oekraïne vóór 17 juli. Opstelten: “Geen signalen voor onveilig luchtruim.” Right.
UPDATE 23u06: In de eerste termijn van het overleg ontkenden zowel Koenders als Opstelten kennis over (zwaar) afweergeschut. In de tweede termijn beweerden ze beiden dat ze in de eerste termijn wél wisten van zwaar geschut. Het was hallucinant. Maar de oppositie mocht niet meer reageren, dus de ministers komen er mee weg. Benieuwd hoeveel nabestaanden dit bizarre woordenspel thuis voor de buis hebben moeten ondergaan.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.