GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

NS & ProRail nemen groter risico op tunnelramp

oie_mVeBgixpJPEe.jpgBenieuwd waar vandaag de spoorregeling standje burgeroorlog gaat. Het is tot nu toe elke werkdag raak. Gelukkig gaat de NS maatregelen nemen. Samen met ProRail, Rover en het ministerie willen ze soepelere veiligheidsmaatregelen voor tunnels. Zodra er één rookmelder afgaat, ligt het treinverkeer in de Schiphol stiller dan de passagiers van MH370. Maar dan voor een langere periode. Kortom, niet meer janken als kleine meisjes wanneer er veiligheidssignalen gaan loeien. Nou, GeenStijl, de spoorlui nemen maatregelen om vertragingen tegen te gaan. Goed, toch? Nee? Niet goed? Is het weer niet goed, zure zeikstengels? Nee, het is inderdaad niet goed. Dat de railsverantwoordelijken maatregelen nemen om vertragingen tegen te gaan, appreciëren we. Maar is dit echt de beste maatregel die je kunt nemen? De grootste recente storingen, bij Utrecht, hadden te maken met onsamenhangende software en een geknapte bovenleiding. Waarom daar niet in investeren? Maar nee. In plaats van reizigersveiligheid te vergroten door verouderd materiaal, software en systemen te verbeteren, wordt de reizigersveiligheid juist verslechterd. Kortom, dit plan faalt weer harder dan een intercity die met 120 kilometer per uur tegen een blaadje aan rijdt. Wij geven het op. De NS en ProRail kunnen officieel niks. Tjoeke tjoeke faalhazen.

"Politiek overlegt bespreekbaar maken Holocaust"

ANP-5057906534.jpg Goedemorgen & alstublieft. Een foto van uitgemergelde kinderen in de schoolgaande leeftijd, gemaakt in nazi vernietigingskamp Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een kristalhelder beeld van mishandeling, marteling en dehumanisatie. En ook een heel klein voorbeeldje in een historisch tranendal op miljoenenschaal. Maar dat hoeven we u niet uit te leggen. Dat weet iedereen die ooit in een schoolbankje een geschiedenisboek opensloeg. Nou. Die tijd is voorbij. "Holocaust-les? Bullshit, zeggen de leerlingen", kopt het AD in een zoveelste bericht over chronische jodenhaat & Holocaustontkenning bij leerplichtige weigerpubers van de islamitische persuasie. In sommige steden & wijken wordt de Holocaust langzaam uit de geschiedenisboekjes ausradiert wegens te veel onwil bij leerlingen met een antisemitische achtergrond, niet zelden vanwege het Ja maar Gaza-"argument". Nota bene de Anne fucking Frank Stichting komt met (slechte, zwaar aangezette) onderzoeken naar 'moslimdiscriminatie' op scholen, maar als het over Holocausthaat en chronische jodenontkenning gaat, blijft het stil achter de boekenkast van de zalvende policor. De Onderwijsbond: "De één moet worden bijgespijkerd met wiskunde, de ander moet worden geholpen met vreemde ideeën." De leraar: "Het kost tijd." De politicus: "Ik schrik hiervan." De onderkop op AD.nl luidt "Politiek overlegt over bespreekbaar maken jodenvervolging." Overleg? Bespreekbaar maken? Moeten we historische feiten nu ook al bespréékbaar gaan maken? Godverdomme zeg, doe eens wat man, stelletje policorverkrampte poldermietjes. We laten onze geschiedenislessen toch niet kapen door de ongeïnformeerde onwil van een stel cultureel gemankeerde galbakken met het historisch besef van een pinda? En waar 'ongeïnformeerde' staat, bedoelen wel we 'achterlijke, bekrompen, geïndoctrineerde en dogmatische' maar dat allitereerde niet zo lekker. Het klinkt ook een beetje onvriendelijk en voor je het weet, spelen we Wilders in de kaart en rijden de treinen weer... Oh.. Wacht... Fotobijschrift van bovenstaande prent, opdat wij niet vergeten (wij niet, nee): A photo taken between 1940 and 1945 in Oswiecim, of naked children in the Auschwitz concentration camp, apparently after medical experiments. AFP PHOTO/YAD VASHEM ARCHIVES

Ronald Camstra (GroenLinks) dreigde PVV al eerder

camstragroenlinksdef.jpgHet in opspraak geraakte GroenLinks gemeenteraadslid Ronald Camstra uit Zeist, dat gisteren uitbundig zat te jubelen om de bekladdingen bij statenleden van de PVV Friesland, blijkt in het verleden eerder PVV-ers geïntimideerd te hebben met hun privé. In december 2013 postte GroenLinkser Camstra het huis + NAW van het Utrechtse PVV-statenlid Rene Dercksen op Twitter, zo ontdekte GeenStijl Research [screenshot hierboven door ons geanonimiseerd:]. Onderliggende boodschap van Camstra. "Hee Dercksen. We weten waar je huis woont." Yep, zo zijn onze manieren bij GroenLinks. Hufter Ronald Camstra, die bij wooncorporatie Mitros werkzaam is, plaatst zich hiermede in de rijke Duyvendak-traditie van geweld tegen andersdenkenden + oproepen tot brandende lappen in brievenbussen van politieke tegenstanders. Bah. Walgelijker wordt het niet.

EXCLUSIEF: Wilders bij GSTV over Marjolein Faber

Geert Wilders heeft een Verheijentje in de gelederen. Vorige week bleek na een hetze van de NRC dat Marjolein Faber (PVV) de V.O.F. van haar eigen zoon had ingeschakeld om de partijwebsite bij te houden. Marjolein ging van een grote bek over integriteit zo naar een bek vol tanden over integriteit. Dan gebeuren er drie dingen. Marjolein Faber gaat direct aan de damage control met rapporten en terugbetalingen en dergelijke. Ten tweede, de andere partijen gaan nucleair op de affaire, zeker in verkiezingstijd, en proberen van elke mug een frauduleuze olifant te maken. En het derde is dat Geert Wilders er iets over moet zeggen. Dat doet hij bij onze anchorman Van Leeuwen op het Binnenhof. Zeg het maar, Geert. Waarom valt het allemaal wel mee?

VIDEOCOLUMN: BN'ers lezen haattweets voor

Waar mensen communiceren, wordt gepest. Zelfs op het internet. Dat gaat soms heel erg ver, waarbij slachtoffers tot zelfmoord worden ge-msn't, whatsappt of gefacebookt. Dat de NPO jaarlijks een avond besteedt aan pesten, al dan niet cyber: prima. Maatschappelijke relevantie, duimpje omhoog. Het woord 'cyber' gebruiken we sinds 1996 al niet meer, maar dat geeft niet. Alleen de promotie voor de Dag tegen Cyberpesten... dat was een plank, slaan en mis. BN'ers die nare tweets aan hun adres voorlezen. Right. Cyberpesten, en pesten in het algemeen, is ernstig. Slecht geformuleerde kritische tweets aan BN'ers, hoe massaal verstuurd dan ook, dat moeten we vooral niet te serieus nemen. Iedereen met een mening, talent of passie en een groter podium dan je eigen account krijgt er op Twitter van langs. Deal with it. Straks om 20.30 in de herkansing op NPO 3. STREAM!

Ronald Camstra (GL) jubelt om bekladding PVV-ers

ronaldcamstra_groenlinks.jpgNa AFA-tuthola Joke "Kaviaar" Kuijt uit Krommenie, PvdA-er Lutz Jacobi uit Warga, koekwausdocent (Tilburg University) Joost Kanen, (kantoorhoudende aan de Keizersgracht 26-B te Amsterdam) hebben we wéér een geweldsverheerlijkende gek die staat te jubelen bij de intimiderende bekladdingen bij PVV-ers. Chapeau Ronald Camstra (GroenLinks), manager bij Mitros Wonen (Koningin Wilhelminalaan 9, 3527 LA Utrecht) en gemeenteraadslid GroenLinks in Zeist (Het Rond 1, 3701 HS, Zeist). Lekker op sociaalmedia blijk geven dat je het historisch besef van een pinda hebt danwel niet op hebt zitten letten bij geschiedenis tijdens het blokje holocaust/pogroms. De GroenLinkse geweldsverheerlijker Ronald Camstra heeft z'n tweet inmiddels verwijderd, want het zou zo maar negatief kunnen afstralen op Bram en Liesbeth en de Statenverkiezingen. Maar het internet vergeet niks. Tot ziens op de zoekmachines!

Opgesloten Casanova slachtoffer gestoorde bakvis

Moerchen100x100.jpgGatver, ruiken jullie dat ook? Het stinkt. Het zaakje stinkt. De Nederlandse 'stalker' die zit opgesloten in een klein celletje in Amerika, is er ingeluisd door zijn geliefde — een heel zielig sgoliertje uit Fond Du Lac. Er bestaat echt geen enkele twijfel over. Het bewijs keert zich tegen het 'slachtoffer' Kassandra Moerchen, een 18-jarig meisje met een ernstige persoonlijkheidsstoornis dat het internet bevuilt met honderdduizenden selfies. Zij deed op 12 februari jongstleden aangifte tegen de 24-jarige Henk Descendre uit Nieuw-Vennep die een dag eerder zogenaamd 'ongewenst' bij haar ouderlijk huis op de stoep stond. Hij zou een enge stalker zijn en zit daarvoor al enige tijd achter slot en grendel. Naar nu blijkt, is Henkie helemaal zo eng nog niet. Kassey daarentegen poetst razendsnel haar sporen uit. Zo zijn berichten over haar boyfriend Henk op uiterst mysterieuze wijze verdwenen. "I am so happy I could scream! Even though he is a bit chilly, guess this girl gotta warm him up", of "I got a loving boyfriend that still loves me for all my flaws." Gelukkig heeft GeenStijl nog een aantal berichten kunnen redden uit de krochten van het internet. Zou justitie in de Verenigde Staten dat eigenlijk al weten? Nou? Henk spendeerde al zijn spaargeld aan een liefdesreis en als stank voor dank zit-ie in de lik. 3,5 jaar gevangenisstraf hangt hem boven het hoofd. Ten onrechte! Tijd voor actie diplomaten, Free Henk. Nu!

Lees verder

LIVE. Het Licht Ontvlambare Gasdebat

onafhankelijkgroningen.jpg De gaswinning in een verliezersslag geworden. Groningers zien huis & haard wegzakken in de bodem & de marktprijzen. Maar Brusselse begrotingsgaten moeten gedicht en de taxpoet lekkende verzorgingsstaat houdt ook zichzelf niet overeind. Gasbaten zijn onmisbaar. Het is dus geen wonder dat PvdA en VVD zo kort vóór de verkiezingen geen greintje goesting hebben in een gasdebat over generaties lang chronisch genegeerde gevaren van gaswinning. Toch moeten ze het voeren. En wel nu. PvdA en VVD werden gedwongen door de oppositie, want die zijn supermegabezorgd over het welzijn van de Groningers ruiken gratis campagnekansen. De regering heeft snel twee tactiekjes bedacht: 1. Het kabinet luistert naar de argumenten verkiezingsretoriek van de oppositie, maar zal géén antwoord geven tot ná #PS2015, en 2. Minister Kamp is gisteren in allerijl naar Grunn gejaagd om "Sorry, Groningers" te liegen vanaf een ingestudeerd spiekbriefje. Nou. Daar tuint men niet in. En terecht: zonder financiële compensatie en/of het dichtdraaien van de gaskranen zijn de woorden van Kamp een retorische ruft: ze stinken en ze zijn na 19 maart weer vervlogen. Hier een Linkjes Almanak vol achtergrond-info, overdrukventieltjes zitten op #Gasdebat en de zetelbevende zemelarij is live op het eveneens aan gratis geld verslaafde Nooit Pompen Opgeven, Politiek.

Fietsfucker rijdt door na botsing met baby

oie_zVgZlCGwlaCG.gifBoosmakert du Jour. In Den Haag is een jonge moeder (28) met baby in draagband aan gruzelementen gereden op een zebrapad. De zes maanden oude baby heeft door de klap een hersenschudding opgelopen. Fuck. Dan zal de roekeloze fietser wel geschrokken zijn afgestapt om beschaamd hulp te bieden, toch? Nope. De fietsfucker reed door. Een getuige probeerde hem nog staande te houden, maar de tweewieltiefuslijer ontkwam. De fiets werd teruggevonden, die bleek gestolen te zijn. Jup. Steelt fietsen, pleegt daarmee moordaanslagen op baby's en jonge moeders, ontloopt zijn verantwoordelijkheid. Typisch zo'n knakker die op geen enkele manier een positieve bijdrage weet te leveren aan de samenleving. Veel is overigens niet over hem bekend: blauwe jas, muts en gevlucht richting Boylestraat. Opdat deze pedaalprutser maar vele staven in zijn spaken mag krijgen de rest van zijn leven. En we wensen hem eeuwig slippende dynamo's toe, alsmede zadelstangen die plotsklaps omhoog door het zadel schieten. Maar het zal wel weer een foei, een reprimande en hoogstens een ochtendje schoffelen worden. We willen niet moedeloos klinken, maar door fietsen nadat je een baby een hersenschudding hebt bezorgd op een fietspad, daar haalt het vrouwe justitia in dit land haar schouders over op. Rest ons dus weinig anders dan zuchten terwijl we binnensmonds vloeken en verder de moeder plus baby het allerbeste te wensen.

LIVE. PvdA-proces tegen Bert van der Roest (PvdA)

aapgoudenring.png En dan schakelen we nu LIVE over naar Utrecht, waar de landelijke pers zich en masse verzameld heeft voor het MediaProces van Eeuw tegen het Utrechtse PvdA ex-gemeenteraadslid van de PvdA, Bert van der Roest (PvdA). De PvdA'er staat terecht voor het stelen, roven, jatten en klauwen alsook onrechtmatig toe-eigenen van 68.686,85 euro uit de kas van het Straatnieuws, een Utrechtse daklozenkrant die verkocht wordt door Utrechtse daklozen die helemaal niets hebben in hun schrale bestaan, maar zich desalniettemin met de moed der wanhoop staande proberen te houden in onze samenleving door in weer en wind daklozenkrantjes te verkopen. Bert van der Roest beroofde en berooide hen, en ging van het gestolen geld zuipen en op Kras Stervakantie naar Griekenland. Hoe een mens in godshemelsvredesnaam zo'n verwerpelijke moraal kan hebben: we begrijpen het niet en we willen het niet begrijpen. Het Algemeen Dagblad maakt zich echter vooral zorgen om Bertjes beschadigde carrière als politicus en acteur. Allemaal de schuld van GeenStijl, dat volgens het AD "een maandenlange hetze" tegen Van der Roest voerde. Kennelijk is schrijven over een gore, gewetenloze steelPvdA'er erger dan goor en gewetenloos stelen. Welnu. Wat ons betreft belandt Biertje zelf voor altijd in het nobele ambt van Straatnieuwsverkoper. Maar we durven te wedden dat zijn advocaat gaat vragen om strafkorting wegens 'al lang veroordeeld door de media'. Want zo gaat dat. Live & gratis TwitCourt bij Mike Muller (Telegraaf030) hieronder. Na de breek twee GSTV klassiekers PowNews-items over & met Bertje & Hans. Ohja: uitspraak op 17 maart. 1 dag voor #PS2015. Trololo.
Update: Ja hoorrr. Biertje is al veroordeeld door de media, dus OvJ eist alleen voorwaardelijke celstraf en 240 uur schoffelen straatkrantjes verkopen.

Lees verder

Jongeren keihard op harddrugs door regelzucht

xtc100x100.gifHard gaan op een biertje of een pilletje. Natúúrlijk kiezen jongeren steeds vaker voor dat laatste. De prijzen in de horeca rijzen de pan uit en dankzij de overheidshetze tegen alcoholgebruik geldt sinds januari vorig jaar een minimumleeftijd van achttien jaar voor de aanschaf van licht alcoholische dranken. Bespottelijk. Jongeren belanden niet in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging door teveel bier. Dat is simpelweg onmogelijk. De eenzijdige afspraak NIX18 zorgt er enkel voor dat onze kinderen kiezen voor harddrugs. De overheid creëert zijn eigen junks met accijnzen en regeltjes, in samenwerking met de horeca die belachelijke prijzen telt. Tweeënhalve euro voor een fluitje, terwijl zo'n pilletje xtc slechts vijf euro kost bij een straatdealer op de hoek. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt, constateert bruisend Druten. "Het is een landelijk verhaal, dat ook [hier] speelt. Het alcoholgebruik verplaatst zich als ware naar het drugsgebruik. Reden: het is goedkoper en er is makkelijk aan te komen." Üngelüfelich. Jongeren kopen eenvoudiger harddrugs dan een kratje pils bij de slijterij. In een provinciedurp! Ga maar na hoe het dan gaat in de Randstad. Joehoe, overheidje. Zijn jullie nu soms tevreden? Stelletje hosselaars.

Complot! Den Haag maakt stempas brandveilig!1!!

De verkiezingen komen d'r weer aan en de coalitie zit zó ontzettend op hete kolen, dat ze de stembiljetten brandveilig hebben gemaakt. Ontzettend kudt voor Gewone Nederlanders met Fietstassen, Vogelhuisjes, Betegelde Achtertuinen & Indrukwekkende Kliko Collecties die een daad van verzet tegen het kabinet willen plegen. Want ze fikken niet, die moderne stempassen. Door de Haagsche Heeren geïmpregneerd met plucheplakkium. Afgewerkt met houdtkoersium. Hittebestendig gemaakt met integerium. Zodat je nobel bedoelde daad van verzet tegen het kabinet - de fik er in! - verzandt in een koddige vertoning van moed der wanhoop. Eigenlijk een beetje zoals de coalitie zelf, dus. Voorkom dit soort gênante vertoningen & brand je vingers niet. 18 maart. Stem integer. Stem NIET. (Of stem blanco.)

GeenStijl Wetenschap: gemiddelde klabanus 13 cm

WelkomSabine100x100.jpgMannen zijn leugenaars. Feit. Mannen jokken over hun salaris. Mannen liegen over hun aantal bedpartners. Mannen overdrijven de lengte van hun klabanus. Godzijdank is er dan nog zoiets als wetenschappelijk onderzoek dat de belangrijkste levensvragen objectief beantwoordt. Toevallig of niet blijkt daaruit dat de gemiddelde penislengte een stuk korter is dan aldus besproken door mannen, al dan niet in dronken toestand. Concreet betekent dat 13,12 centimeter in lengte en 11,66 in omtrek tijdens erectie. In ontspannen toestand lopen die cijfers terug naar 9,16 en 9,31 centimeter. Het baanbrekende Brits onderzoek levert "belangrijke gegevens" op voor huisartsen die klaarblijkelijk regelmatig zittend plassende sulletjes over de vloer krijgen "met twijfels over de lengte van hun jongeheer." Zeg maar de mannen die teveel porno kijken en dat als referentiekader nemen. Boeroepen over de cijfers heeft geen enkele zin, reaguurders. Het zijn de ijskoude feiten na onderzoek onder vijftienduizend mannen wereldwijd, dus de statistieken kloppen gewoon! Sterker nog. Het werkelijke getal zou mogelijk nog iets lager kunnen aangezien waarschijnlijk voornamelijk zelfverzekerde mannen hebben deelgenomen aan de studie. Laat die cijfers gerust nog even bezinken hoor. 13,12 centimeter in lengte. 11,66 centimeter in omtrek. LØL.

Meerrrr

Tip de Redactie