achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

WTF. Neushoorns geïnjecteerd met stukjes Tsjernobyl

Vaccin?

Goed nieuws uit het dierenrijk! Of nouja, met de neushoorns in Afrika gaat het nog hartstikke kut. Het is een beetje de nieuwe panda, in de zin dat een aantal mensen er alles aan doet om de diersoort in leven te houden. In tegenstelling tot de panda is het uitsterven van de neushoorns niet hun eigen domme schuld, maar die van teringlijers die de beesten en masse afknallen om de hoorns te verkopen in China. Daar geloven ze namelijk dat er een soort ivermectine of ander wondermiddel in zit. Is niet zo. Enfin, om het afknallen van de neushoorns tegen te gaan, wordt nu ingezet op een nieuwe methode. Het injecteren van wilde neushoorns met RADIOACTIEF MATERIAAL.

De methode slaat volgens de dierenbeschermers meerdere vliegen in 1 klap. "Door de hoorns daarmee te injecteren zouden die 'nutteloos' moeten worden, zegt Nithaya Chetty, professor aan de Universiteit van Witwatersrand. De hoorn wordt 'in feite giftig voor menselijke consumptie." Daarnaast zijn stukjes hoorn die stropers tóch meenemen makkelijker te detecteren bij de douane. Die gloeien dan op, of zo. Deze week hebben de eerste 20 neushoorns de prik gehad. "Volgens onderzoeker James Larkin hebben de dieren daar niets van gemerkt en is de dosis zo laag dat die geen gevaar vormt voor dier en milieu, maar hoog genoeg om gedetecteerd te worden."

De dieren moeten nog wel geboosterd worden. "Het radioactieve materiaal werkt ongeveer vijf jaar, daarna moet het dier een nieuwe dosis krijgen." Of er ook een QR-code komt, is onduidelijk.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.