achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Volkskrant-columnist: 'Rechts-populisten doen denken aan vogel die doet denken aan Hitler'

En iets met meeuwen, roepen en poepen

Dat iedere Volkskrant-columnist Alfred Jodocus Kwak als moreel referentiekader gebruikt wisten we eigenlijk wel, maar Jarl van der Ploeg (misschien wel de slechtste Volkskrant-columnist ooit, en dat wil wat zeggen als je in de krant van Asha ten Broeke en Julien Altijdthuissius schrijft) geeft het nu ook volmondig toe. Als hij rechts-populisten ziet, moet hij altijd aan Dolf van Alfred Jodocus Kwak denken. Dolf, de kruising tussen een merel en een kraai, die DOLF heet, zijn haar opzij heeft gekamd en een heel klein snorretje draagt. Verdomme aan wie doet die Dolf ons nou denken. En wat treffend, dat Van der Ploeg bij rechts-populisme júíst bij deze figuur uitkomt. Wat een verhelderend inzicht. Jarl van der Ploeg, bedankt.

Deze Dolf dus

BONUS

Van der Ploeg besteedt de rest van zijn column aan een niet echt treffende vergelijking met meeuwen, en aan pensioenfondsen. Hij suggereert dat het veelbesproken aanbod om te investeren in de energietransitie (al dan niet in ruil voor het met rust laten van het nieuwe pensioenstelsel) is afgeschoten nu de Kamer een motie van Thierry Aartsen tegen 'activistisch beleggen' heeft aangenomen. Wij hebben er even NUL artikelen in de Volkskrant op nageslagen, en een stuk of 5 in het FD, maar echt nergens wordt aangehaald dat die investering nu niet doorgaat. Bovendien hebben de formerende partijen juist nog helemaal niks over pensioenen afgesproken.

Het aangehaalde artikel is van 30 maart (toen die motie nog helemaal niet bestond), en werd toevallig onlangs opnieuw uitgebracht door de Volkskrant als luisterverhaal.

Wie is hier nou de feitenvrije populist?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.