achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Jammer, gemist: de 'Vrijheidslunch' voor dragqueens en taxichauffeurs

Een groot succes

In de Amsterdamse Melkweg Expo heeft een lunch plaatsgevonden waar zowel dragqueens als taxichauffeurs welkom waren. Het is een idee uit de koker van dragqueen Jennifer Hopelezz, de frontwoman van fetisjclub ChUrch. Waar in de jaren '90 nog alles kon en mocht in Amsterdam, is het vandaag de dag nog maar de vraag of een taxi je wil meenemen als je als man graag optreedt in een jurk. (Hoe zou dat toch komen? red.)

Om de boel eens lekker te VERBINDEN werden de queens en de chauffeurs dus aan één tafel gezet, met als eregast burgemeester Femke Halsema. Onze vraag is vooral: welke taxichauffeurs kwamen erop af? In Het Parool lezen we de namen Ivan, Marcel en Vimal. Ook taxichauffeur Glenn levert een quoteje aan. "Ik kom nooit in aanraking met dragqueens. Op televisie lijkt het alsof ze uit de hoogte zijn, of dat ze heel anders zijn dan ik, maar hier wordt nu bevestigd wat ik al vermoedde: dat het normale mensen zijn."

Het probleem is natuurlijk dat de Marcels en Glenns niet per se de kern van het probleem vormen. De taxichauffeurs die een dragqueen weigeren, uitschelden voor kk-homo en bijkans een tik uitdelen, zien geen dragqueens op tv. Zodra de schotelantenne een seconde Fred van Leer ontvangt, gaat de tv het raam uit wegens HARAM.

Dat die doelgroep nog niet aanschoof voor een broodje eiersalade met mensen als Hopelezz en Courtney Loves Coxx, lijkt de organisator ook te beseffen. "Maar het is een begin. De mensen die hier zijn, praten weer met anderen en zo kan de acceptatie langzaam uitbreiden."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.