Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Rechtszaak tegen Wildersdreiger zonder Wildersdreiger, maar mét Wilders

Je mag ook niks meer!

Social

En dan gaan we nu naar de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam waar Geert Wilders aanwezig is voor een rechtszaak. Niet tegen hemzelf (of HET VRIJE WOORD) dit keer, maar tegen een of andere Pakistaanse cricketer die, zoals veel andere Pakistanen, Geert Wilders in 2018 dood wilde hebben. Dat mag je dus niet zeggen in dit land en daarom is er nu een rechtszaak. Er is alleen een klein probleem: die cricketer is niet aanwezig. In Pakistan mag je namelijk wel zeggen dat je Geert Wilders dood wilt hebben. Je mag ook gewoon 20.000 euro op zijn hoofd zetten. Pakistan is namelijk nogal een kutland. Hoe dan ook, wij voorspellen een overwinning voor De Rechtsstaat met 7 wickets. Tante Saskia is erbij. 
UPDATE - Wilders: "Het is voor mij een belangrijke dag, want helaas bestaat een groot deel van mijn leven uit doodsbedreigingen die ik al vele jaren vrijwel dagelijks krijg. Daardoor moet ik leven in onvrijheid."
WILDERS: Hoopt op krachtig vonnis: "Ik hoop dat u een signaal afgeeft: Jullie komen er niet mee weg. Het vrije woord zal niet gesmoord worden door jullie terreur." (complete spreektekst na de breek)
EIS: TWAALF JAAR
ALSO: IN THE ENGLISH

Deze weggooier

Hij dus

Social

Groeten uit Venlo

Social

Complete spreektekst Wilders

 (via)

Meneer de voorzitter, leden van de rechtbank, mevrouw de Officier.

Heel veel dank dat ik hier vandaag het woord mag voeren. Het is voor mij een belangrijke dag.

Want helaas bestaat een groot van mijn leven uit doodsbedreigingen  die ik al heel veel jaren zo ongeveer dagelijks ontvang en waardoor ik  moet leven in onvrijheid.

Ik sta al een hele lange tijd op dodenlijsten van de Taliban, Al  Qaida, ISIS en ook de inmiddels gelukkig niet meer bestaande  Hofstadgroep in Nederland had het op mij gemunt.

De afgelopen jaren zijn er verschillende fatwas tegen me  uitgevaardigd door imams en mullahs, waarvan er twee vrij recent nog  zijn herhaald. Fatwa’s, religieuze doodvonnissen bestaande uit concrete  oproepen aan moslims wereldwijd en ook in Nederland om mij te  vermoorden.

Ik krijg mede daardoor inmiddels zoveel doodsbedreigingen, iedere dag  opnieuw en ongeveer duizend per jaar, dat ik niet eens meer overal  aangifte over doe, omdat ik dan niet meer aan mijn werk als Tweede  Kamerlid zou toekomen.

Gisteravond nog, terwijl ik deze korte speech voor deze zitting aan  het schrijven was kwam er een binnen, een videofilmpje van een man met  mitrailleur die op mij hoofd schiet met de tekst erbij dat ze me nooit  zullen vergeten en niet kunnen wachten op de dag dat ze kunnen vieren  dat ze in mijn hoofd schieten in de naam van Allah en zijn profeet.

Het zijn vaak beschrijvingen hoe ze me willen vermoorden, vaak met  expliciete plaatjes, onthoofdingsfilmpjes, er zijn geluidopnames van  bedreigingen, ook van imams uit moskeeën, en ander walgelijk gewelddadig  materiaal. Veel van die bedreigingen komen uit verschillende  islamitische landen, maar vooral uit Pakistan.

En op een paar uitzonderingen na van Pakistanen die naar Nederland  kwamen om me te vermoorden maar gelukkig zijn gearresteerd en ook  veroordeeld, zijn 99,99% van alle bedreigers uit het buitenland nooit  strafrechtelijk vervolgd.

Vandaag ééntje gelukkig wel. En ik zou het Openbaar Ministerie daarvoor willen bedanken.
Ik  hoop overigens wel dat zij de Pakistaanse mullah Jalali en de politieke  leider Rizvi ook zullen gaan vervolgen, die de eerder genoemde fatwa’s  tegen me uitvaardigden. Vergeet hen niet alstublieft.

Maar hoe dan ook, vandaag is een belangrijke dag voor me.

Want vandaag behandelt uw rechtbank de zaak tegen Khalid Latif, een  bekende oud-cricketspeler uit Pakistan, die in 2018 een prijs van drie  miljoen Pakistaanse roepies, toen omgerekend zo’n 21 duizend euro, op  mijn hoofd heeft gezet als beloning voor degene die mij vermoordt en de  video van die moord als bewijs online zou zetten. En als hij meer geld  had, zo zei hij erbij, zou hij dat ook nog geven aan degene die mij om  het leven brengt.

Khalid Latif vindt dat ik vermoord moet worden omdat ik en ik citeer  “de profeet Van God” – hij doelt daarbij op Mohammed – zou beledigen  door het organiseren van een cartoonwedstrijd.

Maar dat is natuurlijk absoluut geen reden een prijs op iemand zijn hoofd te zetten, laat staan om iemand te vermoorden.

Ik organiseerde die cartoonwedstrijd – die uiteindelijk niet doorging  – overigens omdat ik een paar jaar eerder, in 2015, een speech hield en  de prijs mocht uitreiken aan de winnaar van een andere cartoonwedstrijd  in de stad Garland in Texas in de Verenigde Staten. Tijdens die  bijeenkomst vond een terroristische aanslag plaats, de eerste aanslag  die de terreurgroep ISIS in de VS claimde.

De beide terroristen werden ter plekke door de Amerikaanse politie  doodgeschoten, maar zelden kwam het geweld ook voor mij daar, zo  dichtbij.

Dat was de reden dat ik duidelijk wilde maken dat het maken van  tekeningen van wie dan ook geoorloofd is en we nooit maar dan ook nooit  mogen buigen voor mensen die kiezen voor geweld, bedreigingen, moord en  terreur.

Voorzitter, leden van de Rechtbank, ik hoef geen medelijden maar ik  wil wel dat u begrijpt wat al deze bedreigingen, waaronder die van  Khalid Latif, die een prijs op mijn hoofd heeft gezet, voor mij en mijn  gezin betekenen. Wat de gevolgen daarvan zijn.

Door alle fatwa’s, bedreigingen en oproepen tot moord ga ik al bijna  negentien jaar zwaarbeveiligd door het leven. De dag dat ik mijn  persoonlijke vrijheid kwijtraakte staat ook voorgoed in mijn geheugen  gegrift.

Het was november 2004 toen de politie/dkdb met kogelvrije vesten en  automatische wapens mij uit mijn woning in Venlo haalde naar aanleiding  van een dreiging uit islamitische hoek. Binnen een kwartier moest ik  mijn spullen pakken om mijn huis in Venlo te verlaten.

Ik ben sindsdien nooit meer thuis geweest.

Ik heb voor mijn veiligheid samen met mijn vrouw maandenlang in een  gevangenis gewoond, in een kazerne gewoond, in een politiekantoor  gewoond, ik heb me in het openbaar onherkenbaar moeten verkleden met  snorren en pruiken, en tot op de dag van vandaag wonen mijn vrouw en ik  in een safehouse van het Rijk. Ze rijden me iedere dag in gepantserde en  geblindeerde auto’s naar de Tweede Kamer en als de sirenes aangaan zet  ik vaak maar mijn airpods op.

De meest basale dingen die ieder mens elke dag doet, zonder erover na te denken, kan ik niet doen.
Even  snel een luchtje scheppen. De brievenbus leeghalen. Autorijden. Een  blokje in buurt wandelen. Snel een boodschap doen. Spontaan ergens heen  gaan. Alleen ergens heen gaan.
Het zit er voor mij niet in. Alles  moet ruim van te voren worden gepland en alle diensten hebben mij  agenda, zakelijk en privé. En dat alles went eerlijk gezegd nooit. Je  leert er mee omgaan maar het went nooit. En dat is zwaar. Dat mag u best  weten.

Ik ben dankbaar dat ik word beveiligd. Ook dat wil ik vandaag gezegd  hebben. Dankbaar aan de NCTV, aan de verantwoordelijke Minister van  Justitie, maar vooral aan de helden van Dienst Koninklijke en  Diplomatieke beveiliging dat zij mij en trouwens ook heel veel andere  bedreigde personen uit heel veel verschillende beroepsgroepen, met  gevaar voor eigen leven op de meest professionele manier beveiligen.

Ook een woord van dank aan het geweldige team bedreigde politici van  de politie die dag en nacht klaarstaan en soms helemaal gek worden van  de hoeveelheid bagger aan bedreigingen die ik naar ze toestuur, maar  altijd vriendelijk en behulpzaam blijven.

Ik probeer mij zo goed en zo kwaad als het kan en lukt, niet te laten  leiden door de angst om te worden vermoord en de wetenschap dat dat  iedere dag kan gebeuren, beveiligd of niet.

Ik zal altijd blijven strijden tegen de intolerantie en de haat van  mensen die geweld propageren zoals de radicale moslims die mij  bedreigen. Ik zie het als mijn plicht Nederland voor hen en hun  ideologie te waarschuwen en behoeden.

En ik hoop vurig dat uw rechtbank een signaal geeft dat ik niet  vogelvrij ben. Dat een prijs zetten op iemands hoofd, niet ongestraft  blijft.

Ik hoop dat u de heer Latif veroordeelt om wat hij heeft gedaan, hij  heeft de wet overtreden en niet zo’n beetje ook, en dat u daarmee ook  een krachtig signaal geeft aan hen die mij maar ook anderen bedreigen:  jullie komen er niet mee weg. Het vrije woord zal de mond niet gesnoerd  worden door jullie terreur.

Misschien zal de heer Latif, mocht uw Rechtbank hem veroordelen,  nooit achter de tralies verdwijnen omdat hij zich in Pakistan verstopt  en de Pakistaanse autoriteiten weigeren mee te werken aan de ten uitvoer  legging van uw mogelijke vonnis, zoals ze tot nu ook al jarenlang niet  meewerkten aan verzoeken van het OM.

Maar ook dan geeft u met een veroordeling een krachtig signaal aan  alle andere bedreigers: we accepteren het niet. Het oproepen en  uitlokken tot moord wordt gezien en veroordeeld en is dus niet zonder  consequenties.

Tot slot, meneer/mevrouw de voorzitter, leden van de rechtbank, zou  ik als u mij toestaat nog een paar woorden tegen de heer Latif willen  zeggen, al is hij er vandaag niet bij. Wie weet hoort of leest hij later  wat ik zeg.

Meneer Latif, zolang ik leef en adem krijgt u mij niet stil. Uw  oproep mij te vermoorden en daar geld voor uit te loven is abject en zal  mij niet doen zwijgen, integendeel. Ik zal de waarheid blijven spreken  en mijn mening blijven geven, ook als het gaat om de islam en uw  profeet.

De vrijheid van denken en spreken, het is de enige vrijheid die ik  nog heb, en die pakt u nooit van me af. Ik zal altijd doorgaan. Altijd.

Dank u, meneer de voorzitter, leden van de rechtbank, dat ik hier vandaag het woord mocht doen.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Tiktak Theo | 29-08-23 | 23:29

Dat komt Geert vast niet heel slecht uit, zoveel gratis publiciteit en een zielig verhaal ongestoord op kunnen hangen zo dicht bij de verkiezingen.

captainobvious | 29-08-23 | 20:04 | 2

Dat lees ik al ongeveer zolang als dat Wilders beveiliging heeft (19 jaar?). nl dat eea hem wel goed uitkomt: rechtszaken tegen Wilders? Komt hem juist goed uit. Rechtszaken tegen Wilders'bedreigers? Komt hem juist goed uit.

Ik ben geen fan van Wilders, maar de comments op de Joop mbt deze zaak tegen een smerige Paki die een prijs op zijn hoofd heeft gezet, zijn weer walgelijk'Een kleine bloemlezing:

"Kortom, een propaganda momentje voor Geert, die er ook met big smile zit.'' (Geen big smile te bekennen)
"En waar blijft de veroordeling van degene die al decennia bewust oproept tot haat en geweld tegen hele bevolkingsgroepen?''
(Wilders heeft nog nooit tot haat en geweld opgeroepen).
''Weer belastinggeld verspild aan Wilders. Die man zijn one-man show mag wat kosten.''
(Van de totaal gestoorde hysterica Satya)
"En Wilders? Hij geniet met volle teugen. Media aandacht en goed voor de verkiezingen.''
(Deze laatste lijkt wel een beetje op jouw comment).

Dr_Johnson | 29-08-23 | 21:15

Ga zelf eens 19 jaar in een bunker wonen en probeer je leven dan geen zielig verhaal te vinden. Rukker.

Tapu | 29-08-23 | 23:07
-weggejorist-
littlelebowsky | 29-08-23 | 18:43

Nou ja, de vermeende dader staat iig overal gesignaleerd. Blanke eu-dames en alcohol hier even niet meer

horsteknots | 29-08-23 | 18:07 | 2

Kijk naar Den Haag kijk naar Dhr. Wilders alles blijft bij hetzelfde totdat de mensen wakker worden dan volgt de afrekening

sloper | 29-08-23 | 18:43

P'sies. Als ie wil gaan cricketen in de UK, West Indies of Australië wordt ie meteen gearresteerd. Nog geen gevangenisstraf, wel levenslang tot Pakistan veroordeeld, lijkt me ook best kut, want een schijtland.

Tapu | 29-08-23 | 23:10

Iedereen die vrijheid van meningsuiting belangrijk vindt zou in november PVV moeten stemmen.
Al 19 jaar hebben alle "collega politici" van de andere partijen compleet schijt aan de vreselijke situatie waarin Geert Wilders verkeert. Het lijkt wel alsof ze er op hopen dat Allah zijn zin krijgt en hen afhelpt van een lastige opponent die hun alleen maar stemmen kost.
Hoe minderwaardig ben je, als je een partij canceled zonder je de opofferingen van die partijleider te realiseren.

Dwaalgast | 29-08-23 | 18:03 | 6

Oneens, als er maar voldoende op de PVV word gestemd zijn ze zo groot dat er zonder hen geen regering is...

Foxcave | 29-08-23 | 19:41

Exact, uitstekend geschreven.

vlotterik | 29-08-23 | 19:57

Hij kan ook gewoon zijn haar knippen en lekker zijn wachtgeld pakken, ipv onzinnige niet te winnen gevecjten voeren. Werkelijk niemand heeft erom gevraagd dit te doen zoals hij het doet.

captainobvious | 29-08-23 | 20:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar goed, stel die man word veroordeeld tot twee maanden opsluiting. Komtie dan op een internationale lijst? Wat heb je er anders aan?

hotnot | 29-08-23 | 17:38

Pakistan, another shithole. Zou daar ook ontwikkelingsgeld naar toe gaan? En is een kernmacht. Ongelofelijk.

James_t_kruk | 29-08-23 | 17:35 | 3

Zeker gaan daar bakken geld naar toe, en veel artsen in opleiding etc etc.

Foxcave | 29-08-23 | 19:42

Een kernmacht mede dankzij de slechte beveiliging van de nederlandse kennis voor het verrijken van uranium, die werd gestolen door Pakistan.

vlotterik | 29-08-23 | 19:59

Als de feiten er zo voor liggen, waarom halen we ze dan ook nog met de 10 duizenden deze kant op. Mijn verstand kan dit niet meer bevatten. Maar ja, ben ook maar schilder. Geen politicus.

DeWDD | 29-08-23 | 17:28 | 2

Ik ben koekenbakker en geen politicus en ik kan er ook geen bal gehakt van maken.

Niamh | 29-08-23 | 17:49

Tsja ...

vlotterik | 29-08-23 | 20:00

Indrukwekkend betoog van de heer Wilders voor de rechtbank wat hij allemaal moet opofferen voor de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid van meningsuiting waarvan Theo van Gogh gebruik maakte wat hem het levens kostte door een moslim die hem op 2 november 2004 vermoordde. De vrijheid van meningsuiting een belangrijk grondrecht die de heer Wilders met zijn leven verdedigt zou politici tot nadenken moeten stemmen en niet zoals de toekomstige nieuwe generatie politieke leiders als bijvoorbeeld Bontebal (CDA) die de PVV ic de heer Wilders als onfatsoenlijk kwalificeert met de toevoeging dat de partij de rechtsstaat niet beschermt. Als de PVV de rechtsstaat niet beschermt, dan zou zij verboden moeten worden.

AndreP | 29-08-23 | 16:38 | 3

De meeste huidige politici zijn compleet losgezongen van de werkelijkheid. Steken al jaren hun koppen in het zand, kijken weg en wat ze niet (willen) zien, bestaat voor hen dan ook niet. Wat wél voor hun bestaat: eigenbelang, de baantjescarrousel (hallo Wobke Hoekstra) en ze zien niet in wat ze hebben aangericht in dit land. Het is gewoon rampzalig, op alle mogelijke vlakken.

Graeme Reaper3779 | 29-08-23 | 16:49

Inderdaad zeer indrukwekkend betoog. Echt heftig dat hij al 19 jaar zijn vrijheid kwijt is vanwege het idiote geloof in een godje.

Kowalski11 | 29-08-23 | 16:50

@Kowalski11 | 29-08-23 | 16:50: ben bang dat op een kwaaie dag naar dat godje moeten luisteren. Maar mss is NL dan al leeggelopen vanwege de zeespiegel (,na eerst volgelopen te zijn)

James_t_kruk | 29-08-23 | 19:19

Had dat geloof maar nooit bestaan, dan had de mensheid veel ellende en verdriet bespaard gebleven,

leo59 | 29-08-23 | 15:49 | 2

Wij moeten ons veeeeel meer bewust hoe en waarom de moderniteit anders in elkaar zit.

AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 15:53

Eigenlijk is t een sekte. Maar omdat het er zoveel zijn noemen we t religie. Sekteleden kan je nog s deprogrammeren. Bij moslims is dat wat lastig

James_t_kruk | 29-08-23 | 19:22

De conservatieve islam accepteert alleen bewijs van buiten islam zolang het niet conflicteert met hun opvatting.

Als er een conflict of een verschil is tussen bronnen van bewijs, dan geven moslims altijd voorrang aan bewijs dat van binnen de islam komt, omdat ze geloven dat dat het meest authentieke en het meest gezaghebbende bewijs is.

Dat is totaal niet objectief en onlogisch en bijna een cirkelreden: bewijzen voor iets aannemen maar ontbreken van bewijs of bewijzen tegen iets niet, maar bij gebrek aan verlichtingsdenken speelt dat blijkbaar niet.

Misschien omdat er sowieso niets beters na de 7e eeuw n Chr kan zijn gekomen. En hoe minder je weet, hoe makkelijker dat is vol te houden.

AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 15:44

12 Jaar voor aanzetten tot terreur en moord? Maak daar eens snel levenslang van.

Blauwpetje | 29-08-23 | 15:33

Waar is onze Mossad om deze booslim thuis te ontvoeren en naar Den Haag te brengen?

nerugaer | 29-08-23 | 15:14 | 1

Ja, hadden we maar….

Sieg Hein | 29-08-23 | 15:47

dit wordt oorlog met Pakistan(!). Alliantie zoeken met India dan, alleen India trekt ook op met Rusland. Complexe geopolitieke verhoudingen vragen om een MinBuza diplomate die bijvoorbeeld vrede in midden-oosten heeft gebracht, geen Wopke

HetOorAakel | 29-08-23 | 15:05 | 2

Vrede? Midden Oosten? Heb ik iets gemist?

dathoujetoch | 29-08-23 | 15:08

@dathoujetoch | 29-08-23 | 15:08: een demissionair minister had geen tijd voor geneuzel over tekort aan betaalautomaten voor bejaarden, want ze had vrede in het midden-oosten gebracht. Volgens haar dan

HetOorAakel | 29-08-23 | 15:10

Ojee, een Tweede Kamerlid wordt met de dood bedriegt. Hier moet de Kamer dus schande over spreken. We hadden al ontzettende voorbeelden van doodsbedreiging met een fakkel of gevaarlijke oude vrouwtjes die aanbellen................... oh wacht, het is Wilders dus niks aan de hand, doorlopen mensen.

jan huppeldepup | 29-08-23 | 15:05 | 2

Ze zijn heel blij met Wilders. Iemand moet het durven zeggen.

AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 15:10

Als het Wilders is wordt er in de 2e kamer en in de media helaas met 2 maten gemeten.

vlotterik | 29-08-23 | 20:09

Proleet schrijf je met een L en niet zoals hier herhaaldelijk met een F.

charles de gaulle | 29-08-23 | 15:04 | 1

Zeker! Met name hun voorkeur/keuze voor vele dingen, de firma Wansmaak bv. is er niks bij!

Cunucu | 29-08-23 | 16:19

Hahahahaha. Min of meer dezelfde strafeis als tegen de daadwerkelijke moordenaar van Pim Fortuyn. Fuck you, OM.

Hetkanverkeren | 29-08-23 | 15:03 | 2

De daadwerkelijke moordenaar, of meer de daadwerkelijke moordenaars van de heer Fortuyn zijn nooit gestraft.

Bogoris-le-Grincheux | 29-08-23 | 15:32

Alsof die rechtszaak een ene fuck uitmaakt, die Khalid Latif komt hier toch niet/ nooit.
Verspilling van geld en mankracht bij de rechtbank.
Pakistan levert ook geen onderdanen uit, dus whatever. Showproces.
Zet gewoon de ambassadeur uit. T is per slot van rekening een politieke dreiging.

Is dit nog nieuws? | 29-08-23 | 14:54 | 6

De man kan geen beschaafd land meer bezoeken, dat is ook wat waard. Zelfs een weekje Dubai zou hem al in de Nederlandse cel kunnen laten belanden.

BobDobalina | 29-08-23 | 15:05

Nou, er kan jurisprudentie hierover ontstaan. Dat zijn ervaringen met dit soort rechtszaken. En dat werkt weer door op Nederlandse rechtszaken.

Vergeet niet dat organisatie als NIDA vanuit hun eigen logica regelmatig tegen de Nederlandse wet aanduwen, zonder zich daar in te verdiepen, want is het maar een domme seculiere wetgeving zonder goddelijke autoriteit.
'Ja maar het mag wel'. En dan moet je weer gaan praten over dingen die al lang duidelijk zijn 'Kent u deze wet', 'weet u waarom deze wet zo is'. etc.

AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 15:06

@Is dit nog nieuws? | 29-08-23 | 14:58: Latif zal ongetwijfeld familie,misschien wel kinderen in Engeland hebben wonen, die is dan linksom of rechtsom, toch een keer de lul, denk ik.

Patrick-Haemers | 29-08-23 | 15:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik denk overigens dat de man ook naar Pakistaans recht een strafbaar feit heeft gepleegd (kan me niet voorstellen dat het behalve in echte randgevallen als Iran en Noord-Korea is toegestaan een prijs op iemands hoofd te zetten), maar dat het die wilden geen flikker kan schelen nu het slachtoffer Wilders is.

Anders gezegd, Nederland kan altijd nog informeel om uitlevering vragen of dat bijvoorbeeld als voorwaarde stellen bij noodhulp als ze weer eens onder water staan.

BobDobalina | 29-08-23 | 14:51 | 5

@Kapitein Sjaak Mus | 29-08-23 | 14:58: kan zo de dikke van Dale in als voorbeeld van een contradictio in terminis

Sieg Hein | 29-08-23 | 15:07

Dat is de ellende van een fatwa. Die kan 20-30 jaar later nog doorwerken en er is maar een enkele islamitische Volkert nodig die zichzelf iets te belangrijk vindt.
Zoals bij Rushdie. Niet dat iemand die boeken ooit gelezen heeft.

AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 15:08

@AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 15:08: sowieso lezen dat soort lui geen boeken. Dat kúnnen ze vaak ook helemaal niet. De “””kennis””” over de koran hebben ze ook maar van horen zeggen via een of andere radicale imam in één van de vele lokale moskeeën.

DankeSchon | 29-08-23 | 15:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Eis van 12 jaar.
Volgen maar.

Roos | 29-08-23 | 14:45 | 3

Edit: indrukwekkende verklaring van Wilders.

Dat "mensen" filmpjes maken met methoden hoe ze een moord op hem willen uitvoeren, is meer dan ernstig. In dat licht is een verwarde man met fakkel voor iemand deur toch echt van een andere categorie.

Ik hoop dat de ernst van de bedreigingen aan het adres van Wilders ook eens serieus doordringen door de uitspraak in deze zaak .

Roos | 29-08-23 | 14:59

@Roos | 29-08-23 | 14:59: dat wisten ze natuurlijk al lang. Daarom is het ook zo extra smerig en laag hoe Kaag de “bedreigingen” aan haar adres publiekelijk heeft opgeblazen, terwijl dat compleet verbleekt tegenover die aan het adres van Wilders.

Gelukkig is ze er dadelijk niet meer. Nee mevrouw Kaag, ik bedoel in de politiek.

DankeSchon | 29-08-23 | 15:34

@DankeSchon | 29-08-23 | 15:34: Inderdaad, het verhaal van Kaag is lachwekkend opgeblazen door de media vergeleken bij de bedreigingen die Wilders ontvangt.

vlotterik | 29-08-23 | 20:05

Je snapt het toch niet he? Als er een boekje verbrand of verscheurd wordt staan alle Booslims in vuur en vlam, maar als er iemand met de dood bedreigd wordt en een prijs op zijn hoofd wordt gezet, dan kijkt heel de Booslim wereld de andere kant op.

Waakvlam | 29-08-23 | 14:44 | 3

Verdiep je eens in de koran, het "de andere kant op kijken" staat er als zijnde modus operandi jegens ongelovigen namelijk gewoon letterlijk in.

normanius | 29-08-23 | 14:46

@normanius | 29-08-23 | 14:46: En als het in dat sprookjesboek staat dan moeten we dat voor waar aannemen? Dat er een levensgevaarlijke ideologie in staat moet maar gewoon mogen?

Waakvlam | 29-08-23 | 14:51

@normanius | 29-08-23 | 14:46: Ja, maar de Bijbel dan? En hoe indertijd met de Kruisvaarders? En nog meer van dat soort non-argumenten door onze moslimvrienden.

Of wat denk je van deze: “ja, maar je moet het natuurlijk niet letterlijk nemen. Het is bij wijze van spreken”

Vertel dat tegen al die analfabete-achter-de-imam-aanhobbelende randfiguren.

DankeSchon | 29-08-23 | 15:38

Na de uitspraak deze flapdrol Khalid Latif internationaal signaleren en dan uitnodigen voor een crickettoernooi.

johnyl | 29-08-23 | 14:39 | 4

Khalid Latif doet niet meer aan cricket spelen: geschorst wegens corruptie / matchfixing.

Is dit nog nieuws? | 29-08-23 | 14:45

@Is dit nog nieuws? | 29-08-23 | 14:45: Ja, maar zoiets zou een vrome moslim toch nooit doen?

DankeSchon | 29-08-23 | 15:42
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Cobarde | 29-08-23 | 14:39 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Een van papier gemaakte schotelantenne op het balkon van mijn vriendin gehangen zodat ze zien dat ze geen Nederlander is en niet beroofd hoeft te worden.

Patje | 29-08-23 | 14:39 | 3

Verstandige maatregel, in dit ooit zo fijne land.

bqbq | 29-08-23 | 14:41

Ja, en stuur haar ook maar in burka de straat op om boodschappen te doen. Mijn vraag is, wie heeft er dan uiteindelijk gewonnen?

Sieg Hein | 29-08-23 | 14:45

U stuurt haar? Ze is toch wel gehoorzaam?

Mallenmoe | 29-08-23 | 15:01

In andere berichten lees ik 21.000 beloning. Wat is het nu ?

HaaiBaai | 29-08-23 | 14:38 | 2

Inflatie

Swoop | 29-08-23 | 15:10

Misschien dollars?

Sneerpoets | 29-08-23 | 18:02

Ambassadeur van Pakistan al uitgezet?

Is dit nog nieuws? | 29-08-23 | 14:36

Kaag zat al in alle praatprogramma's bij een simpele fakkel bedreiging, laat staan waar Wilders vanavond allemaal zit om over deze vreselijke bedreigingen te praten. Toch?

Waakvlam | 29-08-23 | 14:32 | 8

@BobDobalina | 29-08-23 | 14:47: Je weet best dat er bij Wilders in de regel wordt gezegd: “het mag niet en is inderdaad heel erg, MAARRRRR hij heeft het er natuurlijk wél een beetje naar gemaakt”

Bij Kaag was het een huil-huil-kijk-mij-en-mijn-gezin-eens-zielig-zijn gedoetje.

DankeSchon | 29-08-23 | 15:52

@DankeSchon | 29-08-23 | 15:52: en dat zegt precies niemand. Het wordt wel vaak geroepen dat 'links' dat zou zeggen. Niemand in de kamer die zoiets roept en nee, ook kaag zei dat niet in dat interview dat hier vaker is gedeeld.

BobDobalina | 29-08-23 | 15:56

@BobDobalina | 29-08-23 | 15:56: volgens mij zeg ik ook nergens wie dat roept. Maar ik heb het zelf weleens gehoord/gezien.

DankeSchon | 29-08-23 | 16:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar leek die tekening nou een beetje op Mo?

Nuchternederland | 29-08-23 | 14:32

Is Pakistan al op de maan geweest net als India?
Dat schijnen ze wel te kunnen.

laurentius | 29-08-23 | 14:31 | 4

Misschien denken ze beter na dan India dat voor een vermogen iets op de maan zette, terwijl 22% van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

Swoop | 29-08-23 | 15:12

Zeker met die gejatte documenten door Kahn bij Urenco?
Dacht het niet.

Hebbiehemookweer | 29-08-23 | 16:10

NL geeft ontwikkelingshulp aan Pakistan en India maar beiden hebben ze geld voor kernwapens. Niemand die dat eens tegen het licht houdt.

SDI | 29-08-23 | 17:01
▼ 1 antwoord verborgen

Als Wilders 10 euro op het hoofd van die cricketer zet, is hij er morgen geweest, zo gaat dat in Pakistan.

Mr_Natural | 29-08-23 | 14:29 | 1

moet je kijken wat je kunt opruimen voor 20.000...

Nuchternederland | 29-08-23 | 14:33

Zo, dat was weer een dagje niet flyeren en toch in de belangstelling staan.

Jeems Bont | 29-08-23 | 14:28

Bij dit soort zaken denk ik weer aan Theo Maassen, die op grappige wijze de doodsbedreigingen aanmoedigt.
Hij keurt ze in elk geval niet af, want eigen schuld dikke bult.
“valse honden krijgen een spuitje valse politici beveiliging”… leuke grap, maar vrij ernstig.
Peter de Vries had er ook een handje van.

Ruimedenker | 29-08-23 | 14:22 | 4

Peter de vries was natuurlijk een deugende maar valse hondenlul. Het is vervelend dat hij vermoord is (net zoals honderden anderen waar je niemand verder over hoort) , maar persoonlijk heb ik er geen traan om gelaten.

WeirJack | 29-08-23 | 14:33

Tja, Theo moet net als Timmermans zijn huur betalen he.

UnderTheDevil | 29-08-23 | 14:34

Verbaas jij je nog over de gangbare modus operandi van onze (s)linkse medemens? Ik niet meer eigenlijk.

DankeSchon | 29-08-23 | 15:47
▼ 1 antwoord verborgen

20.000 euro maar, wat een belediging.

Mr_Natural | 29-08-23 | 14:21 | 1

20.000 euro krijgt iemand al in Nederland als hij niet snel zijn huis verdomme krijgt als nieuwe Nederlander.

Patje | 29-08-23 | 14:24

Zet India ook maar op de sanctielijst.

W_F | 29-08-23 | 14:17 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik, en ik denk met mij zovele andere aardgenoten, zijn het normaal gaan vinden dat we op o.a. vliegvelden zo goed als uitgekleed worden vanwege eventuele wapens e.d. We zijn denk ik ook vergeten waaróm dit zo is. Dit hebben we uitsluitend te danken aan moslimterreur/dreiging, niet door dreiging of terreur van christenen of andere religieuzen. Nee, het is uitsluitend het volk van het grootste sprookjesboek op aarde. Laten we dat vooral in ons achterhoofd houden.

Graeme Reaper3779 | 29-08-23 | 14:17 | 3

De controle geldt iedereen, niet alleen mensen met een uiterlijk dat op herkomst uit een moslimland hint, want anders discriminatie. Zo zijn ook wij slachtoffer van discriminatie geworden.

Sieg Hein | 29-08-23 | 14:21

Klopt. Ze hebben al gewonnen. Ook voor wat betreft het feit dat je wel twee keer denkt voor je wat zegt of schrijft.

Hommel | 29-08-23 | 14:33

Ik heb wel eens een zo een vrouw-met-baard-op-sandalen in de wachtrij toegesnauwd dat het 'door zijn soort' kwam dat wij allemaal in de rij stonden. Keek hij toch vrij beteuterd van. Goede nieuws is dat ze in het zicht van alle marechaussee ook niet echt amok durven maken, dan ben je als Islamiet toch in het nadeel... Hehehe.

ole guapa | 29-08-23 | 15:08

Pakistan is een shithole.
Maar hier zorgen we goed voor de studenten die hier komen.
Of deze studenten hier hetzelfde over denken, weet ik niet.
Maar de krijsbaarden en dit individu denken dat Garret Weldon een fatwa moet krijgen.
Het is en blijft een l¥l, zwaar straffen dus.

Zitvlak | 29-08-23 | 14:15 | 3

Een shithole met kernwapens. Daar hebben ze kennelijk geld voor.

Hommel | 29-08-23 | 14:34

@Zitvlak | 29-08-23 | 14:43: Pakistan is ook het land waar Osama Bin Laden zich jarenlang kon schuilhouden. Ik ben dan ook geen voorstander van IT-bedrijven die Pakistani inhuren om te werken aan onze software.

ole guapa | 29-08-23 | 15:11

Waar kan ik de uitslag lezen van de tekenwedstrijd?
Of was Geert de enige deelnemer?

hero_of_heaven | 29-08-23 | 14:15

Meneer is eerder veroordeeld voor matchfixing en is nu trainer van het zesde van Dirgi Shabo Shabozai (4e klasse)

Mr_Natural | 29-08-23 | 14:14 | 1

Hij is dus coach geworden?

Bartje01 | 29-08-23 | 15:01

Zou hij net zo'n behandeling krijgen als die fakkellichtmeneer? Oh wacht even, goede relaties met Pakistan, dialoog, geen boze opzet, samenwerken, ontwikkelingsland, subsidiepotje, atoomgeheimendief ook ongestraft, precedent, eenmalig, uitlokking door klager, Shell belangen, ze hockeyen zo leuk, zoiets?

dathoujetoch | 29-08-23 | 14:13

Hij heeft hulp van Batman.

Kaal-dik-en-lelijk | 29-08-23 | 14:12

Een rechtszaak beginnen tegen een totale klootzak uit een land dat hem, die cricketer, toch nooit gaat uitleveren. Hoe is dit niet verspilling van duur belastinggeld en rechtbankcapaciteit? Doe dan wat nuttigs en pak de medelanders aan die een gekozen volksvertegenwoordiger al dan niet indirect bedreigen.

Met al mijn afkeer van de politicus Geert Wilders, maar over showprocessen gesproken.

Hetkanverkeren | 29-08-23 | 14:09 | 13

@Hetiswathetis | 29-08-23 | 15:03: Ik steek zelf weleens het Noordzeekanaal over. Dat maakt mij nog geen Mozes, maar elke keer dat ik het zonder zeeziekte red.

Onbetaalbaar. Mij kan het hele buitenland dus gestolen worden.

Hetkanverkeren | 29-08-23 | 15:20

Op zich mee eens, niet teveel geld in steken. De zaak is duidelijk, laat een typmiep een standaard opzetje maken, rechter leest 't even door, pakt z'n rode stempel "10 jaar" en geeft er een vette hengst mee op het dossier. Uurtje werk, even faxen naar Interpol en door.

Sneerpoets | 29-08-23 | 17:58
▼ 10 antwoorden verborgen

"Fuck the prophet comin' straight from the underground"

Patje | 29-08-23 | 14:08

Dus als Wilders iets uitkraamt over je geloof, en je weet niets daar tegenin te brengen of het te debunken, dan gaan we dreigen.
Het lijkt meer op paniek dan op boosheid.
Ze weten niet meer wat ze ermee aan moeten.
En gelovigen vinden van zichzelf dat ongelovigen onwetenden zijn, een beetje zielig.
In het westen gaan dat soort types cocoonen, sluiten ze zich af van invloeden in hun bubble, behalve dat ze op hun smartphone stampvol met post-reformatie-wetenschap een appje hebben die zegt wanneer ze moeten bidden en waarheen.

AdvocatusDiaboli | 29-08-23 | 14:08 | 1

Volgens mij is het (de islam) geen geloof maar een meedogenloze doctrine met als voornaamste kenmerk onderwerping en onderdrukking en die zelfs anders denken verbiedt. Het reduceert een mens tot een geprogrammeerde robot en daarbij is een vrouw niets meer dan broedmachine.

Here's Freddy | 29-08-23 | 14:33

Pakistan is inderdaad een kutland: te weinig dijkgraven en teveel mensen die atoombommen willen gooien. Onder andere.

LD69 | 29-08-23 | 14:07 | 3

Vreselijk, al die boeren met hun stikstof ook. En die houtgestookte fornuizen, die steden die niet dieselvrij gemaakt zijn. En dan wel een grote bek naar Wilders

TurpinDick | 29-08-23 | 14:15

Komt doordat daar niet voldoende coaches zijn.

Kapitein Sjaak Mus | 29-08-23 | 14:19

@Kapitein Sjaak Mus | 29-08-23 | 14:19:
Dát zal het zijn m'n beste, dat ik daar niet aan dacht.

LD69 | 29-08-23 | 14:27

Maar de bedreigingen naar Kaag en Simons waren natuurlijk vele malen erger. Die kunnen hun werk niet eens meer doen. Hoeveel rechtszaken volgen er nog?

TurpinDick | 29-08-23 | 14:06 | 1

Heintje ?

Hebbiehemookweer | 29-08-23 | 16:19

Een klein gedeelte van Nederland staat gewoon achter deze bedreigingen.

Patje | 29-08-23 | 14:04 | 15

@Patje | 29-08-23 | 14:27: hier net nog een pakketje weg gebracht in een kleine stad vlakbij dbosch. Luidruchtige roedels die de 'inheemse' bevolking proberen uit te dagen. Ik kan er niet bij waarom dit gewoon geaccepteerd wordt.

Struikrover3 | 29-08-23 | 14:47

@Patje | 29-08-23 | 14:27: Ik woon er vlakbij en mijn oudste dochter woont midden in het centrum maar ik vind het nog wel meevallen (dan heb ik het niet over de Hambaken en zo). Kan beter maar als ik wel eens naar mijn broer ga op visite (woont in de Randstad) dank ik God altijd weer op mijn blote knieën zodra ik op de terugweg de brug bij Zaltbommel over ben. Bijna terug in Brabant!

At_Dawn_They_Sleep | 29-08-23 | 14:54
▼ 12 antwoorden verborgen

Boete 21.000,-, over te maken aan Geert Wilders en ongewenst vreemdeling verklaren.

Zaak opgelost, next.

_pacman_ | 29-08-23 | 13:59

Na de veroordeling een internationaal opsporingsbevel dan is het in iedere geval gedaan met de internationale cricket carrière en is er enige straf.

Sieg Hein | 29-08-23 | 13:58

Het lijkt me idd driewerf ruk om de hele dag met beveiliging rond te lopen alleen omdat je kritiek hebt op de inhoud van een bepaald fictief toverboek.

Hellsmurfje | 29-08-23 | 13:58 | 6

@_pacman_ | 29-08-23 | 14:01: hoe meer islam invloed heeft op het bestuur des te groter de hel voor de bevolking

Sieg Hein | 29-08-23 | 14:03

@Sieg Hein | 29-08-23 | 14:01: Exact!

Graeme Reaper3779 | 29-08-23 | 14:30

Bekijk het van de positieve kant; als je 3 beveiligers hebt, kun je altijd klaverjassen.

Klaas_de_Waal | 29-08-23 | 14:42
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland