achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

En het is officieel: Dilan Yesilgöz sluit de PVV niet langer uit

Er is overduidelijk een nieuwe VVD-leider in town

Het is officieel: de VVD sluit de PVV niet langer uit. Een maand geleden zei Ruben Brekelmans al iets in die richting (wat leidde tot fittie tussen Geert Wilders en Jan Paternotte), een stijlbreuk met wat fractievoorzitter Sophie Hermans kort daarvoor beweerde. Maar sinds deze week is er een nieuwe VVD partijleider in town en Dilan Yesilgöz laat er geen gras over groeien. Háár VVD gaat de PVV zoals Mark Rutte voorheen wel deed dus niet langer uitsluiten. Tegen De T. zegt ze: "Maar ik moet zien waar de heer Wilders mee komt. Hij heeft rond de val van het kabinet gezegd: het wordt tijd dat we over onze ego’s heen stappen en dat we kunnen kijken hoe we het land verder brengen. Ik sluit geen kiezer uit, partijleiders moeten vervolgens met voorstellen komen. Het is een uniek moment met zoveel nieuwe politieke leiders.” Dat wordt een spannend weekeinde met al dan niet driftig ledenpassen verscheurende VVD'ers.
INSTANTUPDATE: Rutte zojuist in zijn wekelijkse persconferentie over de koerswijziging van zijn opvolgster: "Ja, ben ik het mee eens. Ga ik verder niets over zeggen. Zij is nu degene die sturing geeft aan de partij. Ik steun haar lijn."

Geert vindt het goed nieuws

De PVV wil graag met andere partijen samenwerken en verantwoordelijkheid nemen om de grote problemen van Nederland op te lossen, zoals bijv. een veel strenger asielbeleid. Wij sluiten zelf bij voorbaat geen partij uit en het is goed nieuws als andere partijen dat ook niet doen!

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz sluit samenwerking met de PVV van Geert Wilders niet op voorhand uit. telegraaf.nl/nieuws/5065086…

3.5K
Reply

Dat was vroeger wel anders

Dilan heeft zojuist Rob heel verdrietig gemaakt

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.