Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten — Frans Timmermans

EU-patriot Timmermans is klaar voor Kabinet Prins Frenske den Erste en gaat Nederland redden

Als de Joop en het Algemeen Dagblad het schrijven, is het waar: de kans dat Rutte het moet opnemen tegen Timmermans in de strijd om het leiderschap van Nederland is allesbehalve denkbeeldig. Jesse Klaver en Attje Kuiken zouden allebei bereid zijn om plaats te maken voor de polyblob (pun intended) die de PvdA bij de Europese verkiezingen van 2019 een klinkende overwinning bezorgde. Via mijn trollenleger in het Brusselse vernam ik dat de PvdA-delegatie in het Europees Parlement ervan overtuigd is dat Frenske naar Den Haag vertrekt. Het schijnt dat ze  elkaar nu al de tent uitvechten om het lijsttrekkerschap. Zo kennen we de Partij weer!  

Binnen de VVD gaat vrijwel iedereen ervan uit dat Mark Rutte nog een keer lijsttrekker wil worden, schrijft het AD. De krant beschrijft een interne conversatie waarin de premier de vraag kreeg voorgelegd wat hij gaat doen als de PvdA en GroenLinks samen optrekken en Frans Timmermans naar voren schuiven. “Dan ga ik nog een keer op voor het lijsttrekkerschap”, aldus Rutte tegen een ‘prominente VVD’er’ die niet bij naam wordt genoemd. De kroonprinsen die de afgelopen jaren werden genoemd – Halbe Zijlstra, Klaas Dijkhoff, Dennis Wiersma en Edith Schippers – zijn vertrokken of te licht bevonden.

Jan “Martelhoax” Hoedeman in het AD: “Bij de tweede regeringspartij D66 is het besef groot dat Sigrid Kaag het niet meer doet. Mocht Kaag inderdaad afhaken, dan zijn minister en ex-fractievoorzitter Rob Jetten of fractieleider Jan Paternotte kanshebbers voor het lijsttrekkerschap. 

Zwaargewicht Frenske zal de versleten Duracell Bunny Jetten en Dumbo Paternotte met huid en haar verslinden tijdens de verkiezingscampagne en het titanengevecht met Rutte wordt smullen. Jammer dat Rutte zo mager is, anders zou ik het Afrikaanse spreekwoord gebruiken: Ndovu wawili wakisongana, ziumiazo ni nyika: Waar twee olifanten vechten, lijdt het gras pijn. Hier is echter meer sprake van de strijd tussen een onverzadigbare mastodont en een dwangmatig lachende hyena. De kans bestaat natuurlijk dat Caroline van der Plas de lachende derde wordt, maar ik wil me nu vooral even richten op de kandidatuur van Frenske. 

Frans Timmermans heeft de afgelopen weken een paar enorme optaters gekregen. De Europese Rekenkamer waarschuwde opzichtig dat de door Schreibtischtäter Diederik Samsom bedachte klimaat- en energiedoelstellingen voor 2030 niet haalbaar zijn. Dat de EU haar doelen voor 2020 wel haalde, was volgens de rekenkamer voor een belangrijk deel te danken aan externe factoren. "De doelen voor 2030 zijn veel ambitieuzer, maar we zien onvoldoende bewijs dat de EU de nodige maatregelen hiervoor neemt,” legt een van de controleurs van de uitgaven van de EU uit. Ook bestaan er zorgen of er voldoende geld beschikbaar is voor klimaatactie. De komende jaren geeft de EU volgens de begroting ongeveer 87 miljard euro per jaar uit aan klimaatactie. Dat is minder dan 10 procent van de totale investeringen die nodig zijn, signaleert de Europese Rekenkamer.

Maar het werd nog erger voor onze Limburgse klimaatpaap, want de visserijcommissie,  de landbouwcommissie en de milieucommissie van het Europees parlement verwierpen de natuurherstelwet, de liefdesbaby van Frenske en Didi. 

Het onverdachte Trouw, fout na de oorlog, waarschuwt: de Natuurherstelwet van Frans Timmermans hangt na tegenstem aan een zijden draad. De stemming in de Milieucommissie is een grote tegenslag voor Timmermans en de EU. De Eurocommissaris was bereid vergaande concessies te doen, maar het EVP-smaldeel in de Milieucommissie stemde dinsdag in zijn geheel tegen het bereikte compromis. Dat is, ook vanwege tegenstemmen uit de uiterst rechterflank, nu van tafel. Nu rest Timmermans nog één kans, als deze afwijzing in stemming komt in de plenaire vergadering. Dan, in juli of september, is het opnieuw mogelijk om een compromis te kneden. Maar de kans dat de EVP van standpunt verandert, is uiterst klein.

Gerolf Annemans voorspelde dit begin maart al

Ik voorzie uitstel van de Green Deal, tot de Franse en de Duitse auto-industrie technisch een uitweg heeft, en ook een verdienmodel. Dat is er momenteel niet. Ook Carlos Tavares, de grote baas van Stellantis (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, en Vauxhall) trok enkele maanden geleden al aan de bel. Van hem was de uitspraak dat elektrische auto’s een technologie zijndie gekozen is door politici, niet door de industrie. De autoindustrie zegt dat ze de Green Deal niet meer kunnen volgen en de lidstaten weten dat ze het individueel vervoer van hun kiezers gaan aantasten als ze doorgaan met deze quasi-religieuze onzin.”

Ik ben erkend Frenske-watcher en kom zo terug op zijn beweegredenen om uiteindelijk eieren voor zijn geld te kiezen en Brussel inruilt voor Den Haag. Eerst het technische plaatje over de mogelijkheden bij de EU voor Timmermans, volgend jaar na de verkiezingen. 

Timmermans’ huidige Eurocommissaris-positie op het gebied van klimaat biedt meer risico’s dan kansen. De Green Deal-ambities leiden tot steeds meer tegenstand en zullen de volgende periode, met een rechtser Europees Parlement en meer rechtse regeringen in de lidstaten, zeer waarschijnlijk afgezwakt worden. 

Frenske, die totaal niet tegen kritiek kan, is in staat om gewoon mokkend als een klein kind thuis te gaan zitten als “Europa”  hem niet langer wil als klimaatpaus. "Timmermans kan het snoeihard spelen", zei Ronald Plasterk ooit tegen de Volkskrant. "Toen we in 2010 in de oppositie belandden, was hij net staatssecretaris van Europese Zaken geweest. Timmermans zei, eenmaal terug in de Kamer: ‘Ik wil de buitenlandportefeuille.’ Maar daar zat al iemand op. Bovendien is het een beetje not done. Je komt uit een kabinet, je kent iedereen op het departement.  Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei:’ nou, dan doe ik gewoon niks.’ Echt, hij heeft een half jaar niks gedaan. Ik vond het een rare vertoning. Iedereen was bezig. (...) Maar Timmermans zei: 'ik hoor het wel als ik wat kan doen met Buitenlandse Zaken.' Uiteindelijk heeft hij dat woordvoerderschap gekregen."

Mij lijkt het stug dat Frenske wederom de tweede viool wil spelen. Vier jaar geleden gaf hij onomstotelijk te kennen voorzitter van de nieuwe Europese Commissie te willen worden. Hij had geen enkele interesse in de post van vicevoorzitter, zei hij tegen RTL Z. "Vice-voorzitter ben ik al een keer geweest", zei hij in een gesprek met correspondent Eveline Rethmeier over zijn ideeën. Daarin herhaalt hij dat hij graag president van de Europese Commissie wil worden. "Ik heb geen enkele andere ambitie."

Enfin. 

Overigens moet ik Frenske een compliment geven: hij heeft het troostbaantje dat als poedelprijs voor hem verzonnen werd, met beide handen aangegrepen nadat hij eerst een paar weken huilend thuis had gezeten.  

Hij reist nog meer dan zijn baasje VDL, eet twee keer per dag in een sterrentent, trekt alle aandacht naar zich toe en je zou bijna gaan denken dat hij de baas van de EU is. Maar kan hij ook daadwerkelijk VDL opvolgen? 

De aanduiding van een opvolger voor Von der Leyen gebeurt in de Raad (gevormd door de lidstaten). Daar kan uiteindelijk toch de vorige keer gecrashte Spitzenkandidatenprocedure worden gevolgd. Men zal dus eerst moeten beslissen of VDL wordt afgevoerd. Dan zou Frenske opnieuw Spitzenkandidat kunnen worden. Manfred Weber, die net als Frenske genaaid werd door Macron (met zand, niet met boter) is ook op oorlogspad. Macron wilde VDL vooral omdat zij vloeiend Frans spreekt. Weber spreekt vooral vloeiend Beiers.

Formeel staat niets Timmermans in de weg om opnieuw Commissaris te worden, in welke functie dan ook. Maar de politieke realiteit is anders. Zijn PvdA zit niet in het Nederlandse kabinet; alleen als het kabinet valt en er vóór de zomer van 2024 een coalitie met de PvdA wordt gevormd, ontstaat er een nieuwe situatie. De vorige keer was het al vrij uitzonderlijk dat hij toch Commissaris werd, terwijl de PvdA niet in het kabinet zat. Maar de listige Frenske had zichzelf  in die positie gemanoeuvreerd door de Spitzenkandidat van S&D te worden en vervolgens de grootste te worden bij de EP-verkiezingen in Nederland. Het kabinet kon eigenlijk niet om hem heen. 

Gerolf Annemans: “Ik gok er op dat de Raad de regie ook deze keer niet zomaar uit handen zal geven en opnieuw zelf kandidaten zal zoeken. Dan lijkt het mij onwaarschijnlijk dat ze bij een groenige klimaatpaus (zoals de domme Vlaamse pers hem noemt) gaan uitkomen. Ik denk dat ze dan nog liever de (overigens ook) groenige VDL laten zitten waar ze zit en voor een ‘reconditioned’ gaan. Misschien zelfs met Frenske op zijn vertrouwde huidige plaats, als tenminste Nederland dat zelf wil.

De functie van Commissievoorzitter die hij zo ambieert, lijkt ook na de komende verkiezingen uitgesloten voor hem, omdat de EVP (en niet Timmermans’ S&D) dus  wederom de grootste fractie lijkt te worden en daarmee beslag op deze functie zal leggen. Gerolf Annemans over Timmermans en de bubbel waarin die leeft:  “Timmermans gaat nog door op het elan dat hij onder Juncker had: dat van Dauphin, van kroonprins. Hij dacht zelf dat het zou lukken, zichzelf badend en wentelend in het applaus in Straatsburg, na het etaleren van zijn talenkennis in een toespraak. Het fanatiekste applaus tijdens zijn speeches kwam van de Groenen, dus daar ging hij op af. Hij geloofde op den duur zelf in de verheerlijking die hij zelf had opgezet. Zijn ijdelheid wordt enkel afgeremd door zijn verschijning, die zijn wereldbeeld van energie en gezondheid saboteert. Timmermans dacht onder Juncker echt dat hij kroonprins van het Europese niveau was en dat niets hem kon tegenhouden. Tot hij inzag dat hij opzij was geschoven door Frankrijk en Duitsland, als mogelijke voorzitter van de Europese Commissie. Frans bompt nu met volle gewicht tegen de werkelijkheid aan. Maar de werkelijkheid trekt zich niets aan van de Dauphin. Ook de Nederlandse kiezers geloofden in de de propaganda van de MSM. Ze dachten dat de Spitzenkandidat democratisch gekozen zou worden, maar in de praktijk komt die altijd uit de EPP.” 

En dan rijst de vraag: blijft hij Commissaris (second best again)  of komt hij naar Nederland? 

Dat hangt grotendeels af van wat Mark Rutte wil. Wil Rutte Timmermans weg hebben als eventuele concurrent voor het premierschap? Dan komt Frenske wellicht in aanmerking voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. Maar het zou ook goed kunnen dat er binnen de coalitie andere gegadigden voor een ‘functie elders’ als Eurocommissaris rondlopen - denk bijvoorbeeld aan Sigrid Kaag, die haar transferwens niet onder stoelen of banken steekt. Dat zou voor Rutte ook een exit van een potentiële concurrent betekenen en, bij haar absentie, een kiezersstroom van D66 naar GL/PvdA en daarmee een tweestrijd tussen VVD en GL/PvdA mogelijk maken, een beetje zoals in 2012. 

Aan de andere kant zal coalitiepartner CDA wellicht minder geneigd zijn in te stemmen met een terugkeer van Timmermans. In Brussel behartigt hij allerminst het Nederlands belang; rondom de Natuurherstelwet blijkt dat weer. Bij het doorduwen van dat desastreuze voorstel roept hij hardop dat hij ‘niet de Nederlandse ambassadeur in Brussel is’. Een boodschap die onthouden moet worden als hij straks weer wil solliciteren. Overigens is in de meeste landen de Eurocommissaris wél de facto ambassadeur van het kabinetsstandpunt - in Frankrijk is dat zelfs een vereiste. Dit stelt Nederland op een achterstand. 

Maar een ander baantje in de Commissie is misschien nog wel een optie voor Frenske: die van Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid. De man die zeven talen spreekt, vliegt ongetwijfeld met alle liefde de wereld over om de Europese superstaat te promoten en met het vingertje andere landen de les te lezen. Maar dan moet dit kabinet (als het er dan nog zit) hem die positie eerst wel gunnen, en zijn partij S&D ook. 

Europarlementariër Rob Roos desgevraagd: “De groene erfenis van Frans Timmermans valt nog tijdens zijn termijn in duigen. Zijn radicale klimaatbeleid leidt tot steeds meer weerstand. Ik sluit niet uit dat hij zich na zijn termijn naar Nederland begeeft. Eigenlijk voelt hij zich te groot voor ons land: hij wil de wereld redden. Maar het premierschap, daarvoor is hij misschien nog wel te porren. De Nederlandse kiezer hopelijk niet.”

Maar goed: we kunnen dus gerust stellen dat Timmermans geen Commissievoorzitter kan worden. Het Nederlandse premierschap is dan zo ongeveer de enige stap omhoog die hij kan maken. Hij omringt zich met mensen die lyrisch over hem zijn en hij heeft duidelijk een messiaans beeld van zichzelf. Hij moet de wereld redden. Nederland is natuurlijk eigenlijk te klein voor hem, maar als leider? 

Het is voor het eerst dat Timmermans echt de baas kan worden van iets. Al zijn eerder pogingen zijn mislukt en de beste man is tot op het bot gefrustreerd. Ik ben ervan overtuigd dat zijn Green Deal een venijnige wraakexpeditie is. De frustraties van Frenske zijn makkelijk te herleiden. Zo wilde hij in 2011 Commissaris van de Koningin worden in Limburg, maar werd hij pijnlijk gepasseerd door CDA'er Theo Bovens. Timmermans genoot de meerderheid van de vertrouwenscommissie om hem commissaris van de koningin te maken, maar miste op drie stemmen na het gouverneurschap aan de net verkiesbaar gestelde Bovens. De Limburger schreef dat de PVV een cruciale rol speelde in de nipte overwinning van Bovens. Geert Wilders en PVV-fractieleider in Limburg Laurence Stassen zouden koste wat kost de benoeming van Timmermans willen tegengaan. Wilders zou via VVD-gedeputeerde Mark Verheijen invloed hebben gehad, waardoor een deel van de VVD-fractie toch voor Bovens koos in plaats van voor Timmermans. Dus eigenlijk is het de schuld van Geert Wilders dat de Europese onderdanen van Frenske, mocht hij nog 4 jaar klimaatpaus blijven, alleen nog maar gras en wormen mogen eten, niet meer auto mogen rijden en niet meer op vakantie mogen. 

Kort daarna stelde Frenske zich kandidaat voor de baan van Commissaris van Mensenrechten bij de Raad van Europa en kreeg hij opnieuw nul op het rekest, ondanks deze polyglotte noodkreet op YouTube. Wat was ie toen nog knap en mager!

In 2010 wilde hij buitenlandwoordvoerder worden voor de PvdA, maar ook dat baantje ging aan zijn neus voorbij. Een woedende en tot op het bot gekwetste Frenske verdomde het vervolgens een half jaar lang naar de Tweede Kamer te gaan, zoals ome Roon bevestigde.

In februari 2012 wilde Timmermans lijsttrekker worden van de PvdA nadat hij – als een ware Brutus – Job Cohen ten val had gebracht. De dolksteek in de rug van zijn partijgenoot was dodelijk, maar het leiderschap van de Partij ging niet door.

En toen moest hij de grootste dreun in zijn, in feite mislukte, loopbaan - met het flyeren en canvassen op tochtige braderieën in de negorij van Nederland als hoogtepunt - nog incasseren: Frenske wilde baasje van Europa worden maar werd pijnlijk gepasseerd door Von der Leyen. Timmermans was ervan overtuigd dat hij zou winnen, maar achteraf bezien bleek dat hij door een briljant diplomatiek steekspel tussen Frankrijk en Duitsland geen enkele kans te hebben gemaakt op dat door hem zo begeerde baantje.

Ik weet nu al wat Frenske gaat roepen tijdens de campagne voor het leiderschap van Nederland. “Ik wilde de wereld redden van de klimapocalyps, maar werd tegengewerkt door extreem-rechtse krachten in Europa. Daarom ga ik nu Nederland redden. Ik heb het beste met u voor, landgenoten!

Rutte zal geen partij zijn voor Frenske, die minimaal 10 zetels meer zal binnenharken. But how about Caroline? Die is heel wat aaibaarder dan de arrogante bobo Frans Timmermans. 

Er komt sowieso een interessante stoelendans. Zo is het bepaald niet uitgesloten dat Mark Rutte Von der Leyen opvolgt.  Bij de NAVO mag Stoltenberg nog een jaartje door en het gerucht gaat dat VDL hem opvolgt. Mocht Rutte toch niet naar Brussel gaan, dat zal de volgende Nederlandse Eurocommissaris door D66 worden geleverd, daar kan je donder op zeggen. Ollongren! Mark my words.  Bent u eindelijk verlost van Kaag en Ollongren, krijgt u Kabinet Prins Frenske den Erste! Dat wordt lachen in Den Haag. Vooral als je niet in Nederland woont.

MOEILIJKE POLL

Met het mes op de keel


Poll is Verlopen.

MOEILIJKE POLL

Met het mes op de keel

Reaguursels

Inloggen

Frenske als premier, dat zal niet in het beste belang van Nederland zijn. Ik kan (wil) me haast niet voorstellen dat mensen op die clown zullen stemmen.

“ Ik ben ervan overtuigd dat zijn Green Deal een venijnige wraakexpeditie is.” Die overtuiging deel ik.

ratelaar | 02-07-23 | 09:52

Zieke poll. Dan maar het mes…

Rico Tampeloerus | 02-07-23 | 09:41

Wij zijn verloren wij zijn verloren
Niemand kan ons meer redden

Jacktheflipper | 02-07-23 | 09:15

Beyond the planetary boundaries met Frenske...

steekmug | 02-07-23 | 09:08

Met het mes op de keel doe mij die derde mogelijkheid maar: geen van beide. Het mag van mij Caroline zijn.

Twee Jeetjes | 02-07-23 | 09:04

Mand

Mr Moore | 02-07-23 | 08:56

Natuurlijk gaat Rutte weer voor premier, hij kan niet anders.
En Timmerfrenske als holmaatje naast hem helpen ze het land helemaal de vernieling in.

jufrouw theelepeltje | 02-07-23 | 08:55

Hier zit geen woord Frans bij.
Na de excuses volgt de doekoe.

Sinds wanneer zijn kinderen verantwoordelijk voor de daden van hun bet-bet-betovergrootouders?
Die van mij waren arme landbewerkers die 6 dagen per week 10 uur per dag werkten zoals de meesten in die tijd.

www.telegraaf.nl/nieuws/194864661/ova...

Roos | 02-07-23 | 08:41 | 6

@letopuwzaak | 02-07-23 | 09:01: een vriendin van mij viert al jaren Keti Koti in de Bijlmer zonder anderen te willen overtuigen om mee te doen.
Het is waanzin dat dit zo wordt opgedrongen.
In de klas van mijn dorpschool in de provincie zaten ook kinderen die niet uit Nederland afkomstig waren. Dat was prima, er was nooit gedoe.
Met terugwerkende kracht wordt slachtofferschap ook wel aangepraat.
Maar dat is echt deze tijd: wie heeft het meeste leed en is het grootste slachtoffer?

Daar heb ik het helemaal mee gehad.

Roos | 02-07-23 | 09:17

Over ontwikkelingshulp wordt wel gezegd; "geld van de armen in de rijke landen, voor de rijken in de arme landen".
En dat klopt wel; degenen die oproepen tot meer ontwikkelingshulp betalen doorgaans zelf zo min mogelijk belasting (hoi Bono). En het geld komt eigenlijk altijd bij corrupte dictators en ambtenaren terecht, als het al niet hier in de corrupte baantjesmachines blijft hangen.

Voor deze "herstelbetalingen" voor de slavernij geldt ongeveer hetzelfde.
Ooit verdiende een kleine groep rijken in Afrikaanse en Europa die geld aan de slavernij. De meeste Afrikanen en Europeanen leefden in bittere armoede.
Nu gaat een kleine groep rijken in Suriname en Nederland geld verdienen aan de slavernij-excuses. Niet alleen autochtone belastingbetalers met voorouders in plaggenhutten gaan die herstelbetalingen betalen; ook in Nederland werkende Surinamers, Antillianen etc gaan hiervoor opdraaien.

Dandruff | 02-07-23 | 09:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Zou overigens de definitieve ontmaskering zijn van de pvda als ze met Timmermans op de proppen komen. Cynischer krijg je machtswellust niet. De man is een Hubert bruls ^10.

Duwbak_Linda | 02-07-23 | 08:15 | 2

Denk je dat Timmermans dat überhaupt zou willen?
PvdA heeft nu, als ik me niet vergis, maar 9 zetels en is in feite toch een marginaal partijtje geworden. Die bolle zie ik nou bepaald ook niet als een stemmenmagneet.

Ichneumonidae | 02-07-23 | 08:32

@Ichneumonidae | 02-07-23 | 08:32:
Mijn vertrouwen in de democratie heeft twee forse deuken opgelopen. Een daarvan heet 'Spitzenkandidat'.

Duwbak_Linda | 02-07-23 | 08:42

Ja want dat ging Schulz ook zo mooi af

niemand specifiek | 02-07-23 | 08:14

Spreekt die polyglot ook Nederlands?

Ichneumonidae | 02-07-23 | 07:30

de green deal gaat alleen werken als de rest van de wereld meedoet. Zo lang de wereld buiten de EU blijft rijden met diesel en benzine, waar wil je midden in Amerika, Afrika of Azie midden in de "rimboe" een laadpaal vinden, zullen de Duitse en Franse (en de rest) autobouwers diesel en benzine blijven vervolmaken en produceren.

Wat betreft Frenske, zou Nederland echt zo stom zijn de Pvd niet Arbeid, grootste partij te maken? OK, de vraag stellen is hem beantwoorden, maar Frenske zal de PvdA niet groot maken, we weten toch allemaal wat voor vlees, veel te vet vlees, we in de kuip hebben

bergsbeklimmer | 02-07-23 | 07:29 | 2

Ook dan werkt het niet want de meeste technologie die hier gebruikt voor wordt is niet uitschaalbaar genoeg om de hele wereld te dekken of er zit een heel giftig productie proces aan gebonden dat je bijna zou zeggen dat je net zo goed met olie kan verder gaan
Je kan ook meer geld vragen bij een schaarste van energie wat je nu ook ziet
Zal vast niets met elkaar te maken hebben.

niemand specifiek | 02-07-23 | 08:15

Een veel groter probleem is dat diesel en benzine niet eens de meest vervuillende keus is. Wat de milieulobby een beetje vergeet is dat verreweg de meeste stroom afkomstig is van gas-, (bruin-) kool- en biomassa- centrales. Waarbij er dus een enorm rendementsverlies optreedt; voor moderne gascentrales "slechts" 40%, maar bij biomassacentrales zelfs 80% rendementsverlies. Alleen kerncentrales leveren co2-vrije stroom op, maar daar wil de linkse kerk ook niet aan.

Nog wat dingetjes; er treedt ook rendementsverlies op bij omzetting en transport van elektriciteit en bij het opladen van accu's. Zeker als accu of oplader wat ouder wordt of verkeerd gebruikt wordt (te vaak en/of te kort opladen). En omdat niemand halverwege de reis stil wil komen te staan is de kans dat mensen hun auto te vaak en te kort opladen vrij reëel. In de transportsector (waar vrachtwagens nauwelijks bereik hebben) zal verplichte elektrificering van het wagenpark ertoe leiden dat vrachtwagens stelselmatig te vaak en te kort worden opgeladen. Men kan niet van een transportbedrijf verwachten dat ze hun wagens na 2 of 3 uur rijden 6 uur gaan opladen.

Die hele greendeal draait om etiketjes. We noemen het omhakken, versnipperen, in gasovens (!!) drogen en daarna verbranden van oerbossen "groen", maar dat is het niet. We noemen elektrische auto's die op Poolse bruinkoolcentrales rijden "groen", maar dat zijn ze niet.
We kunnen wel het etiketje "kaviaar" op een blik bonen plakken, maar het blijft gewoon een blik bonen.

Dandruff | 02-07-23 | 08:29

Dikke Frans: diversiteit is de toekomst!

Er is geen moment in de geschiedenis geweest waarin het geforceerd mengen van culturen succesvol is gebleken, het gaf altijd ellende.

Het heeft zijn tijd nodig, dikke Frans is een dwaas.

donkieshot | 02-07-23 | 07:24 | 10

@donkieshot | 02-07-23 | 08:13:
Proberen de instroom te beperken of reguleren (want daar hebben we het over) is een keuze die je NU maakt voor de toekomst. Het ei van Timmermans gaat over keuzes die eerder zijn gemaakt en waarvan de gevolgen nu gematerialiseerd zijn. Al denk ik dat Frans het voornamelijk over Europese integratie had, het oplossen van staten in de EU.

Duwbak_Linda | 02-07-23 | 08:22

De volgende keer als Wilders het heeft over de-islamiseren of minder islam, dan zou ik het fijn vinden als onze volksvertegenwoordigers hem vragen hoe hij dat dan voor zich ziet. Nodig uit om met concrete plannen en wetsvoorstellen te komen en heb het daar dan over. Want dat is waar dat zootje voor betaald wordt. Maar nee, men rent al vingerwapperend naar de interruptiemicrofoon, met in de andere hand de telefoon op selfiestand om de eigen deugdzaamheid te filmen. En zo gaat dat al 20 jaar. Steeds maar weer.

Duwbak_Linda | 02-07-23 | 08:36

Etnisch diverse samenlevingen hebben een sterke neiging om zichzelf te 'ontmengen', kijk bvb naar ghettovorming. Dat is jammer genoeg vaak een sociaal kostelijk proces. Maar 'birds of the same feather flock together'.

Avondlander | 02-07-23 | 09:40
▼ 7 antwoorden verborgen

Snijden maar, met dat mes.

Peter-Rissing | 02-07-23 | 07:21

Klopt
Timmermans , met aan zijn zijde Kuiken, schreidde onlangs naar een PvdA meeting in Den Haag.
Asscher en zijn adjudant Rottenberg voerden het woord maar Frenske bleef nadrukkelijk staan waar eenieder zat: ziehier staat de nieuwe PvdA leider was de boodschap.
Op zich ben ik wel voor deze twee strijd: het is echt het mes op tafel: liberalisme of sociaal democratie
Probleem voor Frans is dat er nauwelijks werkeloosheid is en en eenieder zijn buikje vol heeft of anderszins wordt afgekocht.
Probleem voor Rutte is dat ie verzopen is in beleidsprocessen en niets meer voor elkaar krijgt

Rene strijland260746 | 02-07-23 | 07:16

Laten we hopen dat de kiezer eindelijk eens wakker wordt, en stilstaat bij het "CV" van beide kandidaten. Om te voorkomen dat ze het stembiljet ontsieren met een stem op Rutte of Timmermans.
Earth & Fire, Memories. www.youtube.com/watch?v=d0vT-ERKSFs

Dandruff | 02-07-23 | 07:13

Ik geloof er niets van. Er is niet eens genoeg eten in Nederland om de honger van Frenske te stillen.

Duwbak_Linda | 02-07-23 | 07:10 | 3

Zuurkool met vette jus
Soep vooraf, ja dat is mijn menu
Kaantjes met bruine bonen
Flink veel ei, niet van dat gewone
Blokken kaas met mayonaise
Warme friet en ook saucijzen
Sperziebonen uit het vet
Pap van brood, zo is het maar net

Duwbak_Linda | 02-07-23 | 07:11

@Duwbak_Linda | 02-07-23 | 07:11:
Ah, Duwbak_Linda, dat roestige ding
Dat bijna naar de bodem ging
Maar schrijven, dat kan ons Duwbak wel
Beter dan de duivel en ook heel snel
Vaak en veel en met een humor draai
Ja, dat vinden we allen oh-zo fraai

Peter-Rissing | 02-07-23 | 07:38

Alles behalve Yildriz Timmermans

NotWoke | 02-07-23 | 06:41

Als die man zich verkiesbaar maakt voor de PVDA dan wordt verplicht om de leugenaar RUTTE te stemmen.

gerrit5042 | 02-07-23 | 03:53

Wat een ongelooflijke discussie. Die Heerema met z’n bagetaliserende gewauwel.
Gideon weer ijzersterk!

TheOne48 | 02-07-23 | 03:36

@TheOne48 | 02-07-23 | 03:36:
FvD zit vaak goed en dat is irritant. Maar ze roeren ook waar het stinkt en dat is in de huidige tijdsgeest nog irritanter.
Maar da's wel mijn ding. Daarom: GeenStijl!
(PS: wel goed dat GS alle banden met specifieke politieke partijen blijft breken... zoooo belangrijk!)

keestelpro | 02-07-23 | 03:40

Stating the obvious.
Wat een verhaal en daar ga je dan met elkaar over praten. Hamstermans heeft gewoon 100% gelijk in dit geval.
Dank trouwens voor het linkje.

Ichneumonidae | 02-07-23 | 08:13

@TheOne48 | 02-07-23 | 03:10:
Wat jammer nou TheO dat jij die link legt.
Die geadopteerde gast probeert ondanks zijn komaf super ambitieus iets van zijn leven te maken en dan schilder jij hem af als Aziatische crimineel.
*handen in onschuld wast* ;-)

keestelpro | 02-07-23 | 03:13

@TheOne48 | 02-07-23 | 03:14:
Zit jouw F5 toets vast of zeau?
Je moet nooit geloven wat reaguurders met kroontjes zeggen na 1 seconde.

keestelpro | 02-07-23 | 03:16
▼ 1 antwoord verborgen

Als men Rutte prefereert i.p.v. Timmerfrans, dat zegt genoeg denk ik. M.a.w. Rutte is minder schadelijk dan Timmerfrans. Het is een veelzeggende uitslag, eigenlijk dieptreurig, om depressief van te worden.

EmilioEsteves | 02-07-23 | 02:33 | 2

Een vieze enquete.
Alsof je moet kiezen tussen vierendelen of de guillotine.
Natuurlijk kiest iedereen voor een wisse dood: M̶a̶r̶x̶ ̶R̶u̶t̶t̶e̶ de guillotine.

keestelpro | 02-07-23 | 02:52

@Cugel
Allereerst bedankt dat U zoveel moeite hebt gedaan in te gaan op mijn vragen. Ik heb al Uw reacties gelezen en inderdaad, we zullen elkaar nooit overtuigen maar belangrijker dan dat, respect tonen voor de ander!
Om te beginnen bij wat U schreef over economisch links en economisch rechts: politici zijn volgens mij vooral geïnteresseerd in macht en daarbij hoort luxe. Dat accepteren beide groeperingen maar al te graag. Kijk naar de oude Sovjet Unie, Kim in Noord-Korea en Frans Timmermans: het is nooit genoeg, ze willen steeds meer. Dus links lullen en rechts zakken vullen klopt, alleen komen VVD'ers er eerlijk voor uit dat ze neerkijken op het gepeupel 'waar ze het allemaal voor doen'. Nieuw rechts komt m.i. wel veel meer op voor H. & Ing. dan GL/D66 die zich net zo arrogant en hautain opstellen als de VVD. Zelf heb ik een gruwelijke hekel aan kakkers met hun 'aardappel in de keel' en als ik veldwerkonderzoek doe, ben ik alles behalve op luxe ingesteld. Dan slaap ik in een tent of in een oude Isuzu, afhankelijk van de bodem of het weer. Niks chiques of arrogants, wel meedoen en contact leggen met de oorspronkelijke bevolking. Ook je aanpassen en moeite doen om iets van 'hun' taal te leren en ik heb er een keer zelfs een gedicht in geschreven. (zie: lullen-over-nieuws-in-het-stamcafe/ + 'Kari dinggar') Nieuw rechts en links hebben hun posities ingewisseld en dat heb ik U al vaker uitgelegd. Kijk naar hoe GL/D66/VVD kakkers omgaan met asielzoekers: ze zijn wel vóór immigratie maar 'asielzoekers moet je niet in onze villawijk willen onderbrengen!'

U bent het niet eens met een derde as, die van de hypocrisie schreef U...

Kunt U zich nog herinneren dat 't vorig jaar in Frankrijk een meisje vermoord werd door Algerijnen? Ze werd verminkt teruggevonden in een koffer.
Onmiddellijk reageerden kranten en de nieuwsmedia dat het slechts om een 'incident' ging en dat de vrouwelijke hoofdverdachte 'geestelijk niet gezond was'. Omdat het om een kind van twaalf jaar ging, was Frankrijk in shock en de linkse partijen vreesden dat de moord door rechts misbruikt zou worden om en passant de massa-immigratie te veroordelen.
Alles wat maar mogelijk was, werd uit de kast gehaald om de gebeurtenis te bagatelliseren. Zo werd aanvankelijk verzwegen dat het meisje, voordat ze werd vermoord, ook nog was verkracht en gefolterd. Er waren dus ook mannen in het spel maar deze waarheid was te gruwelijk om uitgebreid te worden besproken: dat zou alleen rechts maar in de kaart spelen!

Nu speelt zich heel iets anders af in Frankrijk.

Een politieagent schoot onlangs een zeventienjarige crimineel dood. Maar de kranten hebben het over een racistische moord en de oma van de jongen vond hem nog wel zo'n lief kind. Hoe anders wordt deze 'moord' benaderd!
De banlieues worden niet langer omschreven als misdadige bolwerken maar als pauperwijken waar arme migranten wonen die gediscrimineerd worden en kansarm zijn. Met geen woord wordt gerept over de moslimextremisten die van hieruit miljarden verdienen om hun kwalijke praktijken te financieren en toeslaan wanneer ze willen. Ze beheersen het hele gebied en politieagenten zijn hier niet welkom. De overheid heeft er al vele jaren niets meer te vertellen. Er wordt massaal brand gesticht, geplunderd en de haat tegen het Westen wordt geventileerd door het scanderen van God is groot! Individuen gaan op in de menigte en kunnen dit ongestraft doen. Het gaat helemaal niet om onrecht te bestrijden maar om het plunderen en vernielen zelf. Als er vrouwen zouden rondlopen, zou er ook massaal verkracht worden zoals in Keulen tijdens de beruchte Silvesterabend of op het T. plein tijdens de 'opstand' om de 'feeststemming' te verhogen.

De jonge knul N. had een ellenlang strafblad. Hij heeft vijftien delicten gepleegd, waaronder drugshandel en autodiefstal. Toen de politieagenten hem voor de tweede keer aanhielden, hadden ze gezien dat hij, nadat hij had kunnen ontkomen, bijna een voetganger en een fietser op een zebrapad had geschept. Alleen omdat hij zich vastreed in het verkeer, konden ze hem opnieuw aanhouden. Daarbij vroegen ze hem de sleutel uit het contact te halen en zich over te geven. Toen hij opnieuw probeerde te ontkomen, schoot de agent op hem met helaas een dodelijke afloop.
Ook Macron doet nu een zwaktebod: om de rellen te beëindigen verklaart hij de agent bij voorbaat schuldig, terwijl er nog geen rechter over de agent heeft geoordeeld. Frankrijk treurt vaak om haar verloren gegane 'grandeur' en wedijvert daarom graag met de VS. Welnu, eindelijk heeft Parijs haar eigen 'F.' én de bijbehorende BLM met alle gevolgen van dien!

Angélica de Sancé | 02-07-23 | 02:19 | 3

@Angélica de Sancé
150 lieden zoals u in de Kamer en Nederland gaat weer als een tierelier.

keestelpro | 02-07-23 | 03:20

Beste Angélica, ik ga ophouden met deze uitwisselingen, als je dat niet erg vindt. Vroeger, toen het stamcafé nog overdag open was, postte ik daar wel mijn gebruikelijke linkse verhaaltjes. Ik raakte in een eeuwige discussie met Dandruff. Geen van tweeën schoten we daar iets mee op: ik overtuigde hem niet en hij mij niet. Sinds die tijd respecteren we elkaar wel, maar, in ieder geval ik, vermijd te lange woorden wisselingen. Ik heb hem wel gezegd dat dat ook is omdat GS ook voor het plezier van de gebruikers is. Eén van de dingen waar Joris niet op zit te wachten zijn vervelio's en ik dacht dat ons eeuwige bekvechten voor niemand interessant was.
In ons geval: ik had afgelopen avond ipv vroeg te gaan slapen, zonder eerst te eten, van 8 tot 10 geprobeerd iets van je teksten te beantwoorden terwijl ik een zakje zoute cashews leeg at en veel water dronk. Daarna ging ik toch een flinke kom eten en probeerde rond middernacht te gaan slapen. Maar, waarschijnlijk doordat ik mijn gewone ritme verschoven had, ik kon niet meer slapen. Dus daardoor ben ik hier gaan kijken, vond je tegels en ben nu weer uitgebreid aan het antwoorden. Maar, zoals gezegd, ik ga dat in het vervolg toch wat korter of niet doen, want dit domineerde mijn hele dag zodanig dat ik dus nu niet slaap.
In het algemeen ben ik het met je eens dat ik de islam ook drie keer niks vind. Ik denk altijd aan de moord op Ilan Halimi:
nl.m.wikipedia.org/wiki/Moord_op_Ilan...
Gek genoeg is dat ook in het jaar dat ik op GS ging schrijven. Of niet gek, want hoe ik toen over de islam dacht en omdat mijn zorgvuldig geschreven teksten bij Anja Meulenbelt zomaar gejorist werden, waren de reden dat ik op GS belandde, nadat ik er in 2003 al eens gekeken had maar het te rechts vond. Je geval van die Algerijnse koffermoord op een 12 jarig meisje ken ik niet. Link?
Ik ben geïntrgeerd door je veldwerk onderzoek en je contact met Armenië. Ik heb je gedicht opgezocht, maar dat was me niet zo duidelijk. Maar ik heb wel die hele tegel gelezen. "kakkers met hun 'aardappel in de keel'" kom ik niet tegen, want ik ben nogal op mezelf.
Dat nieuw rechts en links hun positie hebben ingewisseld geloof ik toch niet echt. Nieuw rechts heeft best wel veel kenmerken die links niet heeft. Dat ze beide mikken op arme mensen is niet genoeg.
De hypocrisie as heb ik niet ontkent, ik heb hem alleen over de links rechts as heengelegd en toegegeven dat als er hypocrisie is, die inderdaad aan de linkerkant van het spectrum zit.
Ja, de rellen in Frankrijk zou ik, 15 jaar geleden, netzo als jij gezien hebben. En ook nu heb je geen ongelijk.
Ondertussen wordt het, ook hier in Ierland, al licht aan de oostelijke horizon: "Het daghet in het oosten, het lichtet overal":
www.dbnl.org/tekst/duys001oude01_01/d...
Dus ipv je andere tegel te beantwoorden, ga ik nog weer even proberen te slapen.

cugel | 02-07-23 | 05:05

Dat is weer een rake analyse. Over dat neerschieten door die agent twijfel ik wel een beetje. Want dat geweer stak door het raam van de auto naar binnen. Is het dan niet waarschijnlijk dat juist door het wegrijden dat schot veroorzaakt werd?

Verbandmeester | 02-07-23 | 07:23

Vervolg
Samenvattend: we begonnen onze discussie over links en rechts in de politiek. Ik voegde daar progressief en conservatief aan toe. Ook stelde ik voor om op dit vlak een derde as te plaatsen: die der hypocrisie. Uit het bovenstaande kunt u afleiden dat de bondgenoten van links - woke, BLM, LGBT, etc.- aanzetten tot wegkijken, bagatelliseren, liegen en geschiedvervalsing. Alles is toegestaan om de conservatieve blanke te veroordelen. Dat is hypocriet en uiteindelijk keert zich dit tegen links. U merkte op dat in Europa momenteel de rechtse partijen aan de winnende hand zijn. De reden daarvoor is de derde as die niet zichtbaar is in grafieken maar wel gevoeld wordt door de kiezers. Als links zich zou inzetten voor rechtvaardigheid en voor de eigen bevolking zou opkomen, zoals ze dat deed tijdens de nadagen van de Industriële Revolutie, zou Europa er -ook politiek- heel anders uitzien. De Deense sociaaldemocraten tonen aan dat het anders kan, als de wil daartoe niet ontbreekt. Rechtse partijen hebben na WO II vaak genoeg geregeerd in Europa en vooral voorspoed gebracht, dus geen dictatuur, terreur of armoede, waar U zo bang voor bent. De huidige terreur, plunderingen en brandstichtingen worden gepleegd door binnengelaten terroristen en hun aanhangers uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
De armoede is voorspeld door Kaag die haar hele beleid heeft afgestemd op het tegengaan van de opwarming van de aarde met 0,00036 graden Celcius à 28 miljard en nog vele andere krankzinnigheden zoals het creëren van een stikstofprobleem, waardoor ze in het buitenland met buikpijn van het lachen over de grond rollen, omdat hun matig presterende boeren (op milieu- en klimaatgebied) daardoor een grootse toekomst wacht. Dat er niet meer gebouwd wordt en heel Nederland plat ligt, interesseert Kaag geen ene moer, zij bezit al talrijke villa's. De dictatuur tenslotte, wordt beetje bij beetje ingevoerd door links in samenwerking met de door nieuw-rechts verguisde neo-liberalen. Brussel krijgt steeds meer macht en Big Brother begint Chinese proporties aan te nemen. China is een communistische dictatuur, bestuurd door zeer welvarende rijke stinkerds die de bevolking uitbuiten voor eigen gewin. Rosenmöller is een Maoïst en stond erom bekend dat hij Pol Pot aanhing. Nu verdient hij goud met linkse praatjes verkondigen. Is Rosenmöller wel links? Is Xi links? Was Hitler links, of Mussolini? (Die laatste twee waren ooit socialisten!) Het volk werd en wordt uitgebuit door dictators die je nauwelijks van elkaar kunt onderscheiden. Het volk lijkt op slaven of op mieren in een mierennest en slechts ééntje is er de baas. Waar begint links en eindigt rechts als het politieke spectrum misschien wel de vorm heeft van een cirkel, dus geen lijnstuk of een begrensd vlak, eventueel met een derde as er loodrecht op?
Burgers binnen de EU hebben steeds minder invloed op het beleid en dat is de ware reden voor de Brexit. Oppositiepartijen staan aan de kant vanwege in achterkamertjes afgesproken en dichtgetimmerde akkoorden en in Nederland is het referendum van de ene dag op de andere afgeschaft nadat er voor de regering onwelgevallig werd gestemd. Als reden werd opgegeven om er een betere variant voor in de plaats te stellen maar die is er nooit gekomen!!! Ook worden er dingen doorgedrukt die vooral vrijheden inperken. Er wordt zelfs gedacht aan het verbieden van partijen en omroepen die er andere meningen op nahouden (en het doet er niet toe of die meningen verkeerd of goed zijn), waar het om gaat is dat de gevestigde orde bang is voor de kiezers en dát ondermijnt de democratie meer dan een partij met wereldvreemde ideeën!
Vrijheid Cugel, is het grootste goed dat mensen hebben. Als vrijheid wordt afgepakt, zijn mensen bereid ervoor te vechten en te sterven, ongeacht of de dictator links of rechts is, of in Moskou, Beijing of Brussel zijn paleis heeft gebouwd. En nu stop ik er voorlopig mee. Alle goeds voor je vrouw en knap dat je in deze moeilijke tijd, je hebt onlangs ook nog afscheid moeten nemen van je moeder, toch zoveel moeite doet om je standpunten te verduidelijken!
(Uitgelogd & B t B)

Angélica de Sancé | 02-07-23 | 02:00 | 3

Oeps Cugel, het eerste deel wordt niet geplaatst om mij onbekende redenen. Sorry!

Angélica de Sancé | 02-07-23 | 02:02

@Angélica de Sancé | 02-07-23 | 02:02: Na wat namen verwijderd te hebben, is het toch gelukt!

Angélica de Sancé | 02-07-23 | 02:20

Beste Angélica de Sancé, ik moet toegeven dat de vrijheid van rechts het Westen welvaart heeft gebracht. De vrije ondernemingsgewijze produktie is superieur, economisch.

cugel | 02-07-23 | 09:53

Tom Clancy's Jack Ryan is begonnen aan seizoen 4. Met Michael Peña als Domingo "Ding" Chavez. I approve.

Met_baard | 02-07-23 | 01:07 | 1

Ah, eindelijk weer iets leuks

Nederlanddraaitdoor | 02-07-23 | 01:48

Iedereen die stemt op Timmerfrans is vanaf vandaag officieel een landverrader! Dat iedereen die op hem stemt of voor hem predikt ook alszo bestempelt wordt en bekendgesteld onder de bevolking. Dat iedereen die op Timmerfrans stemt ook nagewezen, nagekeken en beschimpt wordt als "kijk, daar heb je zo'n nare Timmerfrans-stemmer", en dat zo'n naarling ook heel lang boete mag doen, want het gewoon simpelweg een extreemlinkse landverrader...weg met die viespeuken!

Nederlanddraaitdoor | 02-07-23 | 01:00

Vertrouw hem meteen op z'n blauwe ogen,

Een passagier in de auto van de door de politie doodgeschoten Nahel in Nanterre heeft een verklaring afgelegd over wat er volgens hem is gebeurd. Hij zegt dat de voet van de 17-jarige Nahel van het rempedaal gleed waardoor de auto vooruitging. Daarop schoot de politie Nagel dood.

Cornelis12 | 02-07-23 | 00:52 | 1

Dan had Nagel moeten luisteren en de motor uit moeten zetten van zijn wagen. Ook was het verstandig geweest om niet te gokken met geweer op je borst gericht. Zou het niet kunnen zijn dat de plotselinge beweging van de auto dat schot veroorzaakte?

Verbandmeester | 02-07-23 | 07:30

Wel koel dat Frans op dat 'bizar gerucht'-plaatje net een echte Heisenberg lijkt:
"I AM the danger!" "Say my name!" “No more half-measures!” “Because I say so!”

funda | 02-07-23 | 00:43

AvA: 'Ik ben erkend Frenske-watcher'.
Lol. Zijn reaguurders dat niet allemaal? Frenske kan goed het CPB napraten echter, rekenen kan hij niet, daarbij staat hij bekend om zijn ongefundeerde uitspraken. Wij moesten niet zo bang zijn voor Poolse hangsnorren zei hij in het Nederlands parlement nadat Polen door de EU tot lidstaat werd ingelijfd; want het aantal Poolse en overige Oost-Europeanen dat niet lang daarna naar Nederland zou komen om goedkoper arbeid te verrichten, zou jaarlijks slechts ca. drieduizend zijn. Helaas voor Frenske zijn de jaarlijkse aantallen van 100.000 arbeidsmigranten inmiddels opgelopen tot 800.000 in totaal.

drs.Nee | 02-07-23 | 00:41

En na de uitkomst terugkeer naar het land van de roots ?

BIJ1@PolitiekBIJ1
Kom langs, teken mee! Dan vragen we samen aan het kabinet om DNA-onderzoek voor nazaten van tot slaaf gemaakten mogelijk te maken op een betrouwbare manier via universiteiten!
twitter.com/PolitiekBIJ1/status/16748...

Cornelis12 | 02-07-23 | 00:30

Als PvdA/GL Frenske inzet, kan het CDA maar één ding doen om zijn ondergang af te wenden: Hubert Bruls lijsttrekker maken.

MAD1950 | 02-07-23 | 00:30 | 1

'Dance of the meat balls'.

funda | 02-07-23 | 00:44

Frans Timmermans, de eeuwige tweede. De frustratie druipt eraf en daarom alleen met zichzelf bezig. Geen meerwaarde dus en gedoemd tot vergetelheid.

Een vrije paling | 02-07-23 | 00:27

IJdele en vrij onsympathieke man is die Frans. Ik vond het altijd al een totaal lul met vingers. Natuurlijk hij weet veel en is slim en polyglot en hij kan dingen en bereikt iets in zijn leven. Het blijft een onsympathieke man in mijn ogen.

Masked_Malinois | 02-07-23 | 00:25

Tja, gelukkig hebben we de foto's nog. Boink

De meldkamer ontving vannacht een belletje van een persoon die achter het voertuig zonder banden reed. De auto op velgen kwam vanuit de richting van Zaandam en reed over de ring Noord. De tipgever kon de automobilist niet blijven volgen en daardoor hadden de agenten geen idee waar de automobilist was gebleven.

De agenten zagen echter bij het knooppunt Coenplein, nabij de Coentunnel, krassporen op het asfalt. Deze leidden uiteindelijk tot een zijstraat van de Foeliestraat, zeker tien minuten rijden. Het voertuig stond netjes geparkeerd voor de deur van de eigenaar van de auto. Toen de agenten hadden aangebeld bij de man bleek dat hij 'behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde'.

Maar omdat er zoveel tijd was verstreken tussen de gebeurtenis en het aantreffen van de eigenaar én dat er geen signalement van de bestuurder bekend was, konden agenten niet bewijzen dat de man het voertuig had bestuurd. De schade aan het wegdek bleek ook mee te vallen, dus zowel Rijkswaterstaat als de gemeente doen daarom geen aangifte.
www.at5.nl/artikelen/221303/auto-zond...

Cornelis12 | 02-07-23 | 00:22

Vanmorgen half zes lichtte, 4 maansen te laat, in Velsen Noord asielboot Silja Europa haar ankers. En blijft het hier bij ? Nee er komt een kleiner opvangschip voor in de plaats en in het naburige Zaandam komen twee schepen met duizend asielzoekers.

Cornelis12 | 02-07-23 | 00:14 | 1

Eerlijk gezegd kan Velsen wel alle verrijking gebruiken die het krijgen kan.

funda | 02-07-23 | 00:46

Eurocommissaris Frans Timmermans wil Oekraïne helpen met de aansluiting bij de Europese Unie. Dat zei hij tegen Europa-verslaggever Geert-Jan Hahn. 'De Oekraïners hebben één hartenwens, en dat is lid worden van de Europese Unie.'

huh!? | 02-07-23 | 00:12

Frenske is echt groot geworden, niet qua daden maar vooral qua gewicht

Kartelmaster2000 | 02-07-23 | 00:07

Dream Theater - This Is The Life
Live at Luna Park
youtu.be/90pmVHWjbSU

Truste allen

Milton_Styx | 02-07-23 | 00:04 | 2

Slaap lekker

Koppig | 02-07-23 | 00:06

Trusti Milton

funda | 02-07-23 | 00:09

Frenske? over wie heeft van Amerongen het, bedoelde hij niet Renske?

Fark Mutte | 02-07-23 | 00:01

RIP Pim

huh!? | 02-07-23 | 00:00

Nederland is te klein voor Franske, of Franske te groot voor Nederland.

Laten ze aub een functie elders geven, buiten de EU graag. Midden in Afrika ofzo.

klaas24 | 01-07-23 | 23:53 | 5

@huh!? | 01-07-23 | 23:57:
juli 2025 moet natuurlijk juli 2024 zijn

het gaat allemaal zo snel die tijd (sinds corona lijkt het extreem snel te gaan niemand heeft meer goed tijdsbesef)

huh!? | 02-07-23 | 00:29

@ole guapa | 02-07-23 | 00:28:
JA21 erbij prima

hoop alleen dat FVD dan helemaal wegvalt anders wordt het weer een ouderwetse versplintering

huh!? | 02-07-23 | 00:30

@ole guapa | 02-07-23 | 00:28: want de tsunami van asieleisers is de bronmanipulatie alle problemen in Nederland.

ole guapa | 02-07-23 | 00:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Sigrid Kaag is naar Nederland gehaald door lobby bureau Frans van Drimmelen om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden. Dat is ze niet geworden en nu wordt ze de hele tijd beoordeeld op haar functioneren en dat was ze als diplomaat helemaal niet gewend.
Kan mij best voorstellen dat ze niets liever wilt dan weer een diplomatieke functie bekleden bij de Verenigde Naties of ergens in het Midden Oosten.
Robot Easyjetten is niet geschikt als partijleider dus dat gaat een heel smerig gevecht worden tussen de grootste smeerlappen van DDR'66, Sjoerd Sjoerdsma en Jan Paternotten.

Osdorpertje | 01-07-23 | 23:46 | 11

@Cornelis12 | 02-07-23 | 00:03:
precies

BBB ga je gang wat betreft boeren

PVV\JA21 ga je gang wat betreft asiel

samen maken wij het mooier, samen maken wij het sterker

tijd voor samen, genoeg geweest nu

huh!? | 02-07-23 | 00:15

@Cornelis12 | 02-07-23 | 00:03:
Vertel? ik heb geen idee met wie de BBB zaken doet, volgens mij met een ieder die iets constructiefs wil met de boeren (dus iedereen behalve D66)

huh!? | 02-07-23 | 00:16

Sjoerd Sjoerdsma

de grootste afgang in de historie van de Nederlandse politiek

met zijn dus je bent niet voor Oekraine dus je bent voor Poetin

Heel de avond van te voren voor de spiegel geoefend, totaal niet beseffende dat er wellicht ook een politicus is dit het in zijn hoofd heeft gehaald de belangen van zijn kiezers te vertegenwoordigen (en daar hoort Oekraine en\of Rusland, maar ook Kazachstan en Nieuw-Zeeland, niet bij)

huh!? | 02-07-23 | 00:19
▼ 8 antwoorden verborgen

Hier spreekt Radio Oranje .De ketenen zijn verbroken ik herhaal De ketenen zijn verbroken. Voor Zuidholland . De Duif is Dood ik herhaal De Duif is dood.

youtu.be/rau2MFPoTTo?t=59

pegaje | 01-07-23 | 23:41 | 6

Lizzen Càrfully, I eunly zee diz wenz.

Nuuk | 01-07-23 | 23:58
▼ 3 antwoorden verborgen

@huh!? | 01-07-23 | 23:34:
hoop natuurlijk dat ze allemaal oprotten (oprutte)

juni 2024 lees ik

huh!? | 01-07-23 | 23:37

2023, Eritrese maatstaven in een Amsterdams cafe,

Een 28-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, omdat hij op 14 augustus 2022 in een café in Oost een bekende vanuit het niets in zijn nek stak. Volgens de rechter had het incident dodelijk kunnen aflopen.

Er zijn ook omstandigheden waardoor de man minder zwaar is gestraft. In het psychologisch rapport van de 28-jarige valt namelijk te lezen dat zijn daden onder andere het gevolg zijn van psychische problemen. Zo kampt hij met posttraumatische stress-stoornis (ptss), depressie en een alcohol- en wietverslaving. De man heeft bovendien verklaard dat het slachtoffer een trigger zou zijn geweest omdat hij de verdachte zou buitensluiten, wat volgens de rechter naar Eritrese maatstaven een zware straf is.

Een psycholoog heeft aangegeven dat de verdachte niet volledig toerekeningsvatbaar was op het moment van de aanval. De agressieve uitbarsting van de man kan deels te danken zijn aan zijn ptss, zeker wanneer er sprake is van alcoholgebruik. De rechter heeft deze conclusie overgenomen en besluit dat de aanval van de man hem verminderd wordt toegerekend.
www.nhnieuws.nl/nieuws/321303/celstra...

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:37 | 2

En wij zitten met die mafkees.

Slough | 02-07-23 | 00:05

@Slough | 02-07-23 | 00:05:
weet niet wie 'wij' zijn maar praat voor jezelf alsjeblieft

voor mij is de sjeu en de 'wij' er al een tijdje af

huh!? | 02-07-23 | 00:33

Nooit van zijn leven zal Timmerfrans die baan opgeven. Zeker niet voor eentje waarbij echt bijna moet werken en een derde betaald krijgt. En eenmaal op het Binnenhof is de stap terug ook niet zomaar gemaakt. Aan de andere kant, waar hij nu zit doet hij eveneens veel schade. Ik denk dat VUT nog het beste is. In elk geval voor ons land.

phantom2 | 01-07-23 | 23:35 | 1

Frenske lijkt mij genog te hebbe gegraaid om te rentenieren

huh!? | 01-07-23 | 23:38

Nederland is de laatste decennia veel rijker geworden, is 't adagium.

Vooral de toename van het aantal zichzelf ten koste van de bevolking verrijkende vollkommener Trottel en Vollidioten met een deugmissie in de politiek, is in dat kader veelbetekenend, terwijl het aantal voedselbanktoeristen ook enorm toeneemt.

Als zwaargewicht,
staat ZimmerSchwanz met zijn inkomen
equivalent aan 50 minimuminkomens,
terwijl zijn beleid,
honderdduizenden in volle vaart
die richting op drijft.

Wanneer gaat de zwaartekracht
vat krijgen op
de statuur van deze geweldenaar?

Milton_Styx | 01-07-23 | 23:30 | 6

@huh!? | 01-07-23 | 23:45: Minimum inkomen in NL is 1930 euro?
Nope. € 1.216,79.
Met zijn onkosten en pensioen erbij zit hij dichter bij de 50 dan de 13.8

goedverstaander | 02-07-23 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker. Live ook erg goed.

TanteJuut | 01-07-23 | 23:38

Salaris Frans Timmermans
Vicepresident - European Commission
Geboren: 1961 Nederland

Jaar: € 319.824,00
Maand: € 26.652,00
Week: € 6.150,46
Dag: € 1.230,09
loonwijzer.nl/salaris/vipsalarissen/f...

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:27 | 3

heb je zijn declaraties ook?

volgens mij begint Frenske met tellen als hij zijn tandpasta op zijn borstel smeert, verbaasd mij niks al zou hij zelfs et aantal wc-papier vellen nog opgeven ter declaratie voor die dikke vadsige ass van hem

huh!? | 01-07-23 | 23:47

@huh!? | 01-07-23 | 23:47: Zullen ook nog wel de nodige bonussen, vergoedingen en dik pensioen bij komen. Wordt het zomaar half miljoen per jaar, En o ja, dikke auto van de zaak.

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:57

Pensioen en overige vergoedingen komen er nog bij. Een MP van Nederland levert daar maar zo 60% op in.

goedverstaander | 01-07-23 | 23:58

Deze Frans vind ik nog wel sympathiek al heb ik niet veel met zijn muziek.
Toch maar een muziekje van de vrolijke Frans.

www.youtube.com/watch?v=AGIuzbvCvd4

Nuuk | 01-07-23 | 23:26 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

ben erg benieuwd naar juni 2024

huh!? | 01-07-23 | 23:25

Frans maakt de deal met GroenLinks rond door Kauthar Bouchallikht kamervoorzitter te maken.

Ervaringsdeskundige | 01-07-23 | 23:25 | 1

de tijd dat PvdA dat bepaalde lijkt bijna over eerlijk gezegd . . .

huh!? | 01-07-23 | 23:26

Timmermans’ huidige Eurocommissaris-positie op het gebied van klimaat biedt meer risico’s dan kansen. De Green Deal-ambities leiden tot steeds meer tegenstand en zullen de volgende periode, met een rechtser Europees Parlement en meer rechtse regeringen in de lidstaten, zeer waarschijnlijk afgezwakt worden.
Inderdaad, de opvolgers van het bruine gedachtengoed komen overal tevoorschijn:
How Europe’s far right is marching steadily into the mainstream
Whether in Italy, Spain, France or Finland, parties that were once outcasts are fast gaining respectability – and power
www.theguardian.com/world/2023/jun/30...
For long, opposition to immigration, Islam and the EU were what united Europe’s far-right parties. New causes have now also emerged: the culture wars, minority rights, the climate crisis and the unfair sacrifices that governments insist will be needed to combat it.

Their appeal has been further enhanced by the cost of living crisis flowing from pandemic recovery and Russia’s war on Ukraine; by rapid and confusing social and digital change and, everywhere, by mounting mistrust of the mainstream.

cugel | 01-07-23 | 23:24 | 5

Tja, het is een logische reactie, te lang de andere kant uitkijken geeft uiteindelijk nekpijn. En vergeet vooral niet, niks mogen zeggen, hoe terecht dan ook.

Slough | 02-07-23 | 00:13

@Slough | 02-07-23 | 00:13:
&@knutsel_ | 01-07-23 | 23:32:
Ik vind het verontrustend. Hoe begrijpelijk misschien ook. Maar oké, daarmee zeg ik niets nieuws, dus we laten het hier maar bij. Nog even wat mail bekijken en zo dan maar gaan slapen. Prettige nacht!

cugel | 02-07-23 | 00:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Het klinkt op de een of andere manier behoorlijk ongeloofwaardig, dat premierschap of zelfs lijsttrekkerschap van Timmerfrans. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er mensen intrappen.

knutsel_ | 01-07-23 | 23:21 | 4

kan mij er alles bij voorstellen dat mensen erin trappen

"zo'n zachte G, zoveel talen dat de man spreekt, hij staat al zo lang voor het socialisme"

kan mij echt prima voorstellen dat mensen zo denken, na wat ik de afgelopen jaren allemaal heb gezien met o.a. al die coronabullshit kan ik mij dit heel goed voorstellen

"Hans, Frans is weer terug!"

huh!? | 01-07-23 | 23:28

knutsel: "Wie zijn toch die mensen?"

huh!? | 01-07-23 | 23:29

@huh!? | 01-07-23 | 23:28:
als je al sinds begin jaren '90 achter de tv zit, vanaf 'Een beter milieu begint bij jezelf" klimaatpropaganda zit te consumeren

huh!? | 01-07-23 | 23:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ik weet niet wat ik er van moet denken.
Timmermans is een ongekende narcist en het kan zijn dat hij weet op een dood spoor te komen in de EU, zeker als de Duitsers zich nadrukkelijk tegen hem roeren. Een achterdeur naar het premierschap van ons land zal hij denk ik nog kunnen verdragen, maar niets minder. Wat als hij verliest? Die man wil toch niet in de kamer zitten?

Rutte gaat dat ook niet doen, dus wat is dit?
Beide vertegenwoordigen dezelfde belangen van wat vroeger “het midden” was, maar nu een ernstig geradicaliseerde groep is. De naijver tussen individuen is er natuurlijk, dus ze zullen elkaar zeker beconcurreren. De eerste opzet is denk ik weer wat Rutte vaker doet met links: een schijnbare tegenstelling creëren om zo beide kanten heel veel stemmen te laten opslurpen in de hoop de uitdagers te minimaliseren.

Nederlandse kiezers hebben de laatste verkiezingen, behalve de PS, niet veel moed laten zien.
Rutte hoopt op angst en weerzin tegen een ernstig megalomane Timmermans.
Timmermans hoopt op de weerzin tegen Rutte en wens op verandering.
Met beide raken we steeds verder in de vernieling.

Nuuk | 01-07-23 | 23:21 | 1

Een tweestrijd tussen PvdA en VVD zoals in 2012 zullen zowel Rutte als Timmermans wel zien zitten. En als de fusieplannen tussen de PvdA en GL doorgaan hebben beiden in principe wel kans.

Wie zou zijn 'sabot' in die tandwielen kunnen gooien? FvD heeft zichzelf onmogelijk gemaakt, de PVV oogt al langer flets en ik denk dat Omtzigt er mee op zal houden na deze termijn. BBB oogt sterk, maar daalt al in de peilingen en als immigratie een thema wordt dan vermoed ik dat van der Plas gewoon niet rechts genoeg is op dat thema. Dan is er nog JA21, zou kunnen, maar die hebben nog niet veel laten zien.

Maar goed, we hebben in principe nog tot maart 2025, er kan in de tussentijd nog een hoop gebeuren.

Tashtego | 01-07-23 | 23:33

Kaag haakt absoluut af bij de volgende verkiezingen en wellicht eerder. Die Jetten zal het stokje wel overnemen en ik denk dan wie stemt in godsnaam op die halve gare die heel geforceerd de politicus probeert uit te hangen. D66 kiezers dus die zonder na te denken altijd een kruisje zetten bij D66

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:17 | 6

"Ik ben wel minister he?"

knutsel_ | 01-07-23 | 23:31

Haat Kaag, haat Jetten

denk alleen wel dat iemand als Jetten net iets meer open staat voor feitelijke argumenten (zie zijn draai over bio massa centrales en kernenergie)

Kaag flipt hem de pan uit als je met feiten komt die haar niet passen

huh!? | 01-07-23 | 23:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Als de mensen in Delft en Bolsward in 1952 een blik in de toekomst hadden mogen kijken waren wij bepaalde megalomane EU-figuren als Frenske en Rutte misschien wel bespaard gebleven.
historiek.net/het-proefreferendum-ove...

sir Ockels | 01-07-23 | 23:11

Laten we een ballade mee neuriën …,
Ballad of theAbsent Mare.
youtu.be/5TnU2UguKqY

Normpje | 01-07-23 | 23:10

Frenske gaat niet voor een lullig salaris zijn huidige baan opzeggen. In dat geval moet Frenske zeker zijn broekriem aantrekken en ik ben bang dat het leertje het niet lang houd.

Southpark | 01-07-23 | 23:10

Frans weet niets en doet niets, veel mensen vinden hem een betrouwbare man met die ruftbaard van hem. Het is Samsom die zijn Pol Pot-teksten schrijft, dat is het kwade genie.

skoftig | 01-07-23 | 23:09 | 2

De baard past bij het herziene image van Frenske en ook geen stropdas meer. Kijk maar eens naar foto's van 10 jaar geleden.

Slough | 02-07-23 | 00:16

Dus eigenlijk komt het kwaad van de pvda zegt u.

Coolcalmcollected | 02-07-23 | 00:33

Ordinair stuivertje wisselen dus, tussen Markske en Frenske.
Want over Markske doet toch ook al langer het gerucht dat hij Europa in wil?
Los van dat al: beide heren leven ver buiten de dagelijkse realiteit van hun stemvee. Ik ben onder de indruk van uw beschouwingen, heer @DonArturito, alsmede van uw "ontnuchterende preken"!

Hoeck | 01-07-23 | 23:07

Een oude witte man die links moet gaan redden. Gekker moet het niet worden.

yeps | 01-07-23 | 23:06

Als er, naast Rutte en dat Belgisch fietsenrek van Rompuy, één persoon is waar ik tot in het diepst van mijn ziel van walg, dan is het wel dit vleesgeworden varken uit Orwell's "Animal Farm". Hij was ook degene die stond te oreren dat de islam al 2000 bij Europa hoort. Nog afgezien van het feit dat de islam pas in circa 632 ontstond, hoeft hij ook niet tussen de gevolgen van zijn waanzinnige ideeën te wonen. Nee, voor de ellende die dergelijke hersenspinsels veroorzaken, mogen mensen als ik in de "Prachtwijken" opdraaien. Frènske zelf zal de gevolgen niet aan den lijve ondervinden. Want mocht de bruine derrie de industrieel formaat ventilator raken, dan zorgt Frènske er wel voor dat hij elders is of komt.

Sjefke7807 | 01-07-23 | 23:05

Vroeger spraken ze in Brussel over een boterberg.

BrutusBosch | 01-07-23 | 23:04 | 3

An olive mountain and a retsina lake
https://youtu.be/rvYuoWyk8iU
Yes Minister explains the EEC (EU)

funda | 01-07-23 | 23:11

Nu hebben ze er eentje.

Nuuk | 01-07-23 | 23:12

@funda | 01-07-23 | 23:11:
Ja, vanwege Yes Minister vind ik het zo jammer dat Engeland niet meer bij de EU zit. Dat was geniaal.

cugel | 01-07-23 | 23:32

Waarom hoor ik steeds meer mensen, waarvan net als bij mij het leven er voor driekwart opzit, in mijn omgeving zeggen 'het gaat nooit meer goed komen met Nederland. Ik zing het nog wel uit maar vrees het ergste voor mijn (klein) kinderen'

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:01 | 4

Angst is een slechte raadgever, Cornelis. Ik heb inmiddels ook een kleinkind, maar komt wel goed joh en misschien wel niet. Zo kruimelt het koekje. We maken er maar wat van, toch, zoals altijd. :)

Koppig | 01-07-23 | 23:08

Nou, voor mij zit het leven er zeker al voor driekwart op maar ik geef ze gelijk. Ik heb veel van de wereld gezien, Europa doorkruist van noord naar zuid en van west naar oost maar wat is het verziekt de laatste twintig jaar. Dit komt inderdaad nooit meer goed. Wie je het kwalijk moet nemen? Het electoraat. Uiteindelijk bepalen zij wat er gaat gebeuren. Dus ik voel geen enkel medelijden met Nederlanders, Fransen, Belgen of een ander eurofiel volkje. U wilt dit.

Zapata10 | 01-07-23 | 23:17

@Zapata10 | 01-07-23 | 23:17: Ja maar is het niet ook een kwestie van een geoliede propagandamachine? Zo van EU is vrede etc.?

knutsel_ | 01-07-23 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Zimmerschwanz: Pessimo poeta, grande... ladro.

Phantomas | 01-07-23 | 23:00

Eén: Ben ik de enige die veelvuldig last heeft van een slecht reagerende GS site?

Twee: Polen of Hongarije.

GKJP | 01-07-23 | 23:00 | 1

Al twee dagen last van. Zullen het de Russen zijn ?

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:03

Timmerschrans is tegen die tijd 64 en zal na een aantal tia's kwijlend en mompelend in een rolstoel door een span paarden worden voortgetrokken. Hij maakt dus een grote kans premier te worden.

gestoptmetroken | 01-07-23 | 22:58 | 2

Die man heeft zoveel overgewicht en buikvet dat er ongetwijfeld of al kwalen zijn of ongetwijfeld gaan opduiken. Vind dat je als politicus een voorbeeldfunctie heb.

Cornelis12 | 01-07-23 | 23:06

Als Frans Timmermans premier wordt eet ik hem op, beloofd

Slough | 02-07-23 | 00:18

Timmermans is de personificatie van de anti-patriot. Die voelt zich naar niets of niemand toe schatplichtig, alleen naar zijn ego, zijn carrière en zijn bankrekening.

MickeyGouda | 01-07-23 | 22:57 | 4

@Nuuk | 01-07-23 | 23:10:
Honderd punten waar, Nuuk. Ik denk dat er in Nederland een handvol uitzonderingen zijn, waaronder Wilders, Bosma, Omtzigt en Nanninga.

MickeyGouda | 01-07-23 | 23:32

@MickeyGouda | 01-07-23 | 23:32:
En Leijten die vandaag haar vertrek aankondigde. Het socialistische verhaal van de SP vind ik niet zo juist, maar verder een oprecht betrokken partij en goede parlementariërs, zeker Leijten.

Nuuk | 01-07-23 | 23:37

@Nuuk | 01-07-23 | 23:37:
Mooie aanvulling, en eens. Op enig moment heb ik zelfs (even) overwogen om deze partij te stemmen. Dit eerder vanwege de oldskool vibe dan om het partijprogramma.

MickeyGouda | 01-07-23 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een prachtige soep van Prins Timmerfrans de Eerste (alaaf!) toch, en wat een eeuwige, bruine, langwerpige schandvlek voor de TU Delft.
Hopelijk doen ze daar binnenkort weer eens iets nuttigs voor de wereld.

funda | 01-07-23 | 22:55 | 4

@Grumpy_Old_Ed | 01-07-23 | 22:58: Mussert heeft heel wat uiterst nuttige dingen gedaan rond Utrecht voordat hij zijn bekendere hobby oppakte.

funda | 01-07-23 | 23:03

@funda | 01-07-23 | 23:03:
Had een keer een excursie met een linksdragend studentengezelschap civiele techniek

dit is van Anton Mussert
en dat is van Anton Mussert
ook dat is van Anton Mussert

whaha

huh!? | 01-07-23 | 23:20

@huh!? | 01-07-23 | 23:20: Maarten van Rossem had er een leuk verhaal over:
https://youtu.be/6spVmJr90Lo
Van Rossem Vertelt: Mussert - 2015-01-22 | RTV Utrecht

funda | 01-07-23 | 23:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk eerder dat Rutte Stoltenberg of Schwab probeert op te volgen. Indien ja (opvolger Stoltenberg): die gaat, gezien z'n onverzadigbare behoefte om machtige mensen met kwade bedoelingen te bedienen, persoonlijk Europa in brand zetten. Mark my words.

Phantomas | 01-07-23 | 22:54
-weggejorist-
tct | 01-07-23 | 22:52 | 2

Gaan de nazaten van nazi’s nu ook vergiffenis moeten vragen voor de daden van hun (over)grootouders? Nee, natuurlijk niet. Dáár erkennen we wel dat de zonden van de vader niet de zonden van het kind zijn. Waarom in het slavernijdebat dan wel? Godwin, maar wel waar, zoals veel Godwins.

Hopenschauer | 01-07-23 | 22:51 | 3

Dit is het stamcafé toch, niet?
*twijfelend een pils bestellen doet*

Hopenschauer | 01-07-23 | 22:53

Dat is wel scherp gesteld, zo is het.
Feitelijk ligt er racisme ten grondslag aan het progressief linkse denken. Deze mensen zien niet blanken als onnozele kinderen die je meewarig maar hun zin moet geven. Nooit behandelen ze hen als de eigen groep want het zijn geen gelijken voor links.
Types als Simons, Akwasie enzovoorts moet je eigenlijk keihard zeggen dat ze zich niet zo moeten aanstellen. Pas dan neem je hen echt serieus. Dat verdienen ze wel wanneer je ieder mens als gelijkwaardig ziet.

Nuuk | 01-07-23 | 23:15

dat pulsvissen is destijds de nek omgedraaid door de zuidelijke korfvislanden als oneerlijke concurrentie. Derhalve zullen Duitsland en Frankrijk door hun nationale industrie lobby de klimaatmars vertragen tot een boemeltje in het sprookjesbos van de Efteling. Holle bolle Frans gaat in Limburg zijn memoires schrijven . Diederik Samsom wordt directeur van de fusie Greenpeace Exctinction Rebellion . Er komt een Rutte V en er komen zeker nog een aantal crisissen waarvan onbekend is waar de miljarden uitgaven zijn gebleven. BBB verliest zetels door haar milde migratiestandpunt . In de multiversum theorie zijn er parallele werelden met net een andere uitkomst . Huidige universum is dat 1 juli alles weer duurder is geworden en de geleidelijke verhoging AOW leeftijd geleidelijk is verhoogd

HetOorAakel | 01-07-23 | 22:50

Dikke Frans bestaat niet echt, dat kan niet.

donkieshot | 01-07-23 | 22:49

Timmermans zal tijdens een verkiezingsdebat duidelijk hoorbaar flatuleren waarna Rutte in opperste ademnood "Caroliene" roept, waarna Caroline (de echte, en wel wat gewend) stoïcijns het initiatief overneemt en het debat naar zich toetrekt.

tectonicos | 01-07-23 | 22:48

In het rijtje van namen die maar niet weggaan zie ik figuren als Kim Jong Un, Putin, Erdogan, Rutte en Timmermans. Zomaar een observatie van een goed werkende democratie of niet...

Stonecity | 01-07-23 | 22:44

Een politicus begint doorgaans in de dorpse of stedelijke politiek alvorens deze naar de provinciale en landelijke politiek gaat. En als hij daarna de Europese politiek in gaat is zijn politieke ambitie duidelijk de nationale politiek ontgroeit en is het zéér onwenselijk dat hij terugkeert naar de landelijke politiek.
We weten allemaal dat Nederland maar een ondergeschikt landje is in de dystopische landkaart van het Europa van de EU. We worden nu al onderdrukt door de waanzinnige regels van de EU. Met Timmermans als president is de bezetting van ons Vaderland compleet.

keestelpro | 01-07-23 | 22:42 | 2

Mocht de zetel van het hoogste ambt in dit land, de onnoemelijke leeghoofdigheid van dit zwaargewicht, alsnog tot wederzijdse aantrekkingskracht brengen, voorzie ik de aanstelling van een Reichskommissar van het WEUF, als secondant van der Franz. De man (?) is tenslotte de vleesgeworden ideologische overdrijving.

Milton_Styx | 01-07-23 | 23:41

@Milton_Styx | 01-07-23 | 23:41:
Hij is letterlijk de klimaatpaus. Na Al Gore de goorste klimaathoax dictator. Klimaatbeleid = waanzin! Wij mensen zijn veel te nietig om de gemiddelde temperatuur op aarde te beïnvloeden. We zijn NIET de oorzaak van klimaat schommelingen maar ZEKER niet degene die dit kunnen oplossen.
Dat 'De Wetenschap' het eens is over onze rol in klimaatverandering dat vind ik nog waanzinniger dan het corona fiasco.
De consensus van de wetenschap en politiek anno 2023 kent geen grenzen qua waanzin!

keestelpro | 02-07-23 | 02:07

Hun klimaatplannen zijn altijd waanzinnig duur,en waanzinnig slecht...... Je zou bijna denken dat die lui waanzinnig zijn.
En,hoe toeval,gaan ze in stilte met een grote boog om het goedkope systeem Energya heen (zal wel komen omdat het Freeware is),geschikt voor enorme hoeveelheden water in de woestijnen te pompen tot het juiste nivo van het grondwater is bereikt.
Het is ook geschikt voor hete lucht verwarming,60 graden,en elektra centrales stoom van 350 graden.(de elektra prijs gaat dus heel wat omlaag,en dat kan omdat tegen die bergen geld verkwistende idioten in o.a.Den Haag een proces is aangespannen i.v.m.het overtreden van de grondwet en het ondermijnen van een veilige toekomst van zowel de bewoners van Nederland en de planeet haar welzijn.
Het wanbeleid is te merken,vandaar.

periscope | 01-07-23 | 22:41 | 1

Energya staat op aangifte.net

periscope | 01-07-23 | 22:47

Dan wordt die goddelijke kale (Samson) zeker z’n vice premier?

Dat wordt immigratie in de overdrive van onrendabel ‘heb ik recht op’ volk.

Haal dan ook maar weer van stal Tara Singh Varma en Mohamed

Ervaringsdeskundige | 01-07-23 | 22:40 | 5

Singh Varma is toch aan kanker overleden?

Nuchternederland | 01-07-23 | 22:51

@funda | 01-07-23 | 23:00: Iedereen kan zich vergissen. Ook Tara die ‘schulden’ bleek te hebben ipv van de ziekte.

Ervaringsdeskundige | 01-07-23 | 23:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte gaat voor secretaris-generaal van de NAVO - goede kans, hij is gehoorzaam aan de VS en heeft geen problemen met liegen - en Timmermans wil naar de VN. Dus nee, die gaan het niet direct opnemen tegen elkaar.

drs. Levi Samsonov | 01-07-23 | 22:37 | 2

Dan wordt Van der Plas met twee vingers in de neus MP.

goedverstaander | 01-07-23 | 22:41

Hij bezweer nog steeds dat hij niet naar "Brussel" gaat, dus Jens opvolgen zou wel eens kunnen inderdaad.

Fark Mutte | 02-07-23 | 00:00

Als ik de naam Timmerfrans hoor of lees, moet ik altijd aan Mr Creosote denken. youtu.be/v29QfOyuZ3Y

4HoogAantWater | 01-07-23 | 22:36 | 5

Zoals John Cleese ook 'Bon appetit' zegt en wegsprint.

funda | 01-07-23 | 23:01

edit: was al gepost

Flightless bird | 01-07-23 | 23:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Als Frenzke hier inderdaad Grote Smurf den Eerste wordt, gaat het land blauw zien van de kou, van mensen die hun adem net zo lang inhouden tot hij weg is en brievenbussen tot over de top gevuld met nieuwe belastingballonnetjes.

Toen kwam er een grote olifant .....

Oh, wacht die hebben we al ...

Dit land wordt een olifantenkerkhof

Milton_Styx | 01-07-23 | 22:34 | 1

Ach is een Nederlands ding, links, rechts, midden, gelovig, allemaal hetzelfde verbieden, verbieden, verbieden,meer regels en meer belasting.

Blaffendehond | 01-07-23 | 22:38

Dat wordt helemaal niks met bolle Frenske bij de komende verkiezingen in Nederland. D66 en het CDA kunnen we doorhalen. In de peilings behalen de PvdA en GL gezamenlijk minder zetels dan beide afzonderlijk. Met Frenske aan het roer van de combinatie kun je gerust nog eens een kwart van de prognoses aftrekken. Dus de strijd gaat tussen het versleten meubelstuk Rutte en boerin Kerrolijn. De stemmer wordt stikstof- en klimaatmoe. Ik zet mijn geld op de sirene uit Deventer.

goedverstaander | 01-07-23 | 22:33 | 1

Holy shit

juni 2024

was ff in slaap gesukkeld maar dit is minder dan 11 maanden nog

wtf en dan Van der Plas mp

over 14 maanden NL uit de EU ongeveer?

huh!? | 01-07-23 | 23:23

Klimaatpaap? Smulpaap eerder. Laat hem maar voorproever van Poetin worden, hij zijn droombaan en Frans proeft is dusdanige hoeveelheden voor dat wat hij aan kluifjes en kliekjes over laat 200% veilig voor Poetin is om naar binnen te tikken.

Graaisnaaiert | 01-07-23 | 22:30

Weet nog dat hij op de tv uit het niets 300% voor het feminsme was. Net zo fanatiek over dat onderwerp als nu in zake het milleu. Hij pakte gewoon een actiepunt leek het en kwam mij uiterst onoprecht over.

bitterpete | 01-07-23 | 22:30

Heerlijk stuk. De tekst bedoel ik, niet Frans.

UnderTheDevil | 01-07-23 | 22:29

Een nogal Obese man die de Europese burgers oproept dat ze soberder en Spartaanser moeten gaan leven. Dat is net zo ongeloofwaardig als Dolf Jansen die zegt dat Nederlanders minder moeten gaan vliegen.

Après toi | 01-07-23 | 22:29 | 2

Het kost wel aanmerkelijk minder kerosine om Dolf Jansen aan de zwaartekracht te onttrekken.

goedverstaander | 01-07-23 | 22:37

Indrukwekkend!

keestelpro | 01-07-23 | 22:44

Wat een horror. Dit is inderdaad alleen leuk als je zelf niet in Nederland woont. Net zoals voor veel van ons Trump ook wel lachen was.

Kicksalot | 01-07-23 | 22:26

Vergeet Zelenski niet. Die regeert ons ook.

Is dit nog nieuws? | 01-07-23 | 22:24 | 1

Doet ie goed.

Après toi | 01-07-23 | 22:30

Wie ook de volgende premier wordt, het wordt altijd weer een nieuwe Maoïstische grote vooruitspringer die agenda 2030 door onze strot w̶i̶l̶ ̶ GAAT rammen.
Agenda 2030 = complete waanzin en het einde van de menselijkheid.

keestelpro | 01-07-23 | 22:24

Nee hoor, die komt niet zomaar terug. Het salaris en vele onkostenvergoedingen wegen te zwaar mee voor hem.

BrutusBosch | 01-07-23 | 22:23

Nooit meer VVD. Nooit meer D66. Nooit meer Rutte. Nooit meer Kaag. Stelletje...

appeltjesgroeneweide | 01-07-23 | 22:21

Kijk, alsof Het Lot het wilde dat ik dit nummer vandaag hoorde, om hier te posten. Valt helemaal op zijn plaats.

Tom Robinson Band - Power in the Darkness
www.youtube.com/watch?v=auN0ZLcuvXI

Met_baard | 01-07-23 | 22:20

Een kabinet Timmermans I? Ja, het is tegenwoordig zo'n gekke en onvoorspelbare wereld, dat alles mogelijk is, maar dit lijkt me toch wel heel erg stug. Van die half-lauwe fusievoornemens tussen GL en PvdA hoor je helemaal niks meer, PvdA staat dacht ik in de peilingen op een schrale 2 zeteltjes winst oid - wat slecht is voor een partij die al 6 jaar in de oppositie zit - en mocht Rutte IV voortijdig sneuvelen, maar ook als het de rit uitzit en de TK verkiezingen pas in maart 2025 zijn, dan zal BBB nog steeds een enorme klapper maken.

VVD staat op verlies, D66 wordt gehalveerd, CDA mag blij zijn als ze nog iemand in de TK overhouden. Dus zal er over rechts een nieuw geformeerd gaan worden. Wellicht een minderheidskabinet, maar de PvdA is kansloos volgens mij.

Maar ja, "It ain't over till the fat lady sings", zegt men dan wel eens.

Dr_Johnson | 01-07-23 | 22:16 | 3

Timmermans die Rutte verslaat tijdens de verkiezingen, ik moet het nog zien...

Après toi | 01-07-23 | 22:19

@Après toi | 01-07-23 | 22:19: Hij gaat gewoon op Rutte zitten tijdens de campagne.

Zapata10 | 01-07-23 | 22:22

@Après toi | 01-07-23 | 22:19:
Timmermans maakt een kans als hij zich niet namens de PvdA kandidaat stelt, maar GroenLinks. Lees je mee Frans?

Hopenschauer | 01-07-23 | 23:02

Gogo Bypassman.

Rattus | 01-07-23 | 22:15

Afzichtelijke vetzak van een splinterpartijtje zal nimmer de verkiezingen winnen.

At_Dawn_They_Sleep | 01-07-23 | 22:14

Waarom wordt die onmetelijk arrogante vetklep eigenlijk ‘Frenske’ genoemd ? Dat verkleinwoord suggereert, dat er iets sympathieks aan ‘m te ontdekken zou zijn. Lijkt me stug.

Lubbberrtt | 01-07-23 | 22:14 | 1

Ik heb tijdens de studietijd een excursie naar de Tweede Kamer gemaakt, georganiseerd door een voormalig lid van het Europees Parlement die wat colleges gaf aan mijn faculteit. Hoewel niet mijn type partij of kerel, was het zeker wel een sympathieke kerel, Timmerfrans, en ook iemand met veel dossierkennis en een vrij grote eruditie. Verkeerd ingezet, wat mij betreft, maar wel een echt interessant gesprek geworden.

Hopenschauer | 01-07-23 | 23:08

Goed dat je mijn naam niet noemt Arthur. Je houdt je aan je woord.

Après toi | 01-07-23 | 22:13 | 1

Je hebt wel humor;)

LD69 | 02-07-23 | 00:25

Frans kan altijd nog kookboeken gaan schrijven.

thanseeuwen | 01-07-23 | 22:10 | 1

@ Thans, ik denk het niet , daar moet je iets voor kunnen.

Dwaalgast | 01-07-23 | 23:05

Tja. Mooier gaat het niet worden. VVD66PVDA zal worden gedecimeerd want echt niemand wil deze mensen. Mooi. Tijd voor nieuwe coalities. Slechter kunnen ze het nooit doen dus de lat ligt lekker laag.

BoerKoekoek | 01-07-23 | 22:00 | 1

Oei, ik zou toch nog maar niet te vroeg juichen, er lopen nog veel te veel masochisten met stemrecht rond in ons landje.

Kowalski11 | 01-07-23 | 22:25

Frans timmermans quote:

"Diversity is humanity's destiny. There's not a remote place on earth that will not see diversity as its future. (...) If we don't get this right, Europe will not remain a place of peace of freedom for very long."

Livestreams uit Frankrijk waar diversiteit heeft gefaalt:

www.youtube.com/@PortlandAndy

zaaddodende pasta | 01-07-23 | 22:00 | 3

Klinkt als een dreigement, maar hij zegt er niet bij waarom en hoe.
Dreigen arabieren de oliekraan dicht te draaien als we niet voldoende islamiseren? Denkt hij dat straks in één keer miljarden Afrikanen de oversteek maken met machetes? Waar zit het gevaar van het einde van vrede?

Sneerpoets | 01-07-23 | 22:45

Gebeurt niet zoveel. Lijkt wel een normale avond in Parijs.

Zapata10 | 01-07-23 | 23:01

In Marseille gaat het wel los nu.

Zapata10 | 01-07-23 | 23:04

Laat de formatie heel lang duren, in 2025 ben ik weg uit Nederland. Dan gaat het landje zijn gang maar.

Zapata10 | 01-07-23 | 21:59 | 5

@Louter Leuter | 01-07-23 | 23:44: Un Poco.

Peter-Rissing | 02-07-23 | 07:21
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland