Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten - Interview Gerolf Annemans

Een broodnodige queeste naar vaderlandslievend Europa [dossier]
Tekst: Arthur van Amerongen. Portretten: Teun Voeten

Gerolf Annemans (1958) was journalist en advocaat, 27 jaar fractievoorzitter in de Belgische Kamer en inmiddels Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang en gemeenteraadslid in Antwerpen. Annemans is voorzitter van de Europese partij Identiteit en Democratie en strijdt op Europees niveau voor een Europa van soevereine staten, een Europa van vrijheid, nationale eigenheid en identiteit. Hij schreef onder andere De Ontvoering van Europa

Annemans: ik voorzie uitstel van de Green Deal, tot de Franse en de Duitse auto-industrie technisch een uitweg heeft, en ook een verdienmodel. Dat is er momenteel niet. Ook Carlos Tavares, de grote baas van Stellantis (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, en Vauxhall) trok enkele maanden geleden al aan de bel. Van hem was de uitspraak dat elektrische auto’s een technologie zijn “ die gekozen is door politici, niet door de industrie.”

De autoindustrie zegt dat ze de Green Deal niet meer kunnen volgen en de lidstaten weten dat ze het individueel vervoer van hun kiezers gaan aantasten als ze doorgaan met deze quasi-religieuze onzin. Frans Timmermans gaat nog door op het elan dat hij onder Juncker had : dat van Dauphin, van kroonprins. Hij dacht zelf dat het zou lukken, zichzelf badend en wentelend in het applaus in Straatsburg, na het etaleren van zijn talenkennis in een toespraak. Het fanatiekste applaus tijdens zijn speeches kwam van de Groenen, dus daar ging hij op af. Hij geloofde op den duur zelf in de verheerlijking die hij zelf had opgezet. Zijn ijdelheid wordt enkel afgeremd door zijn verschijning, die zijn wereldbeeld van energie en gezondheid saboteert. 

Timmermans dacht onder Juncker echt dat hij kroonprins van het Europese niveau was en dat niets hem kon tegenhouden. Tot hij inzag dat hij opzij was geschoven door Frankrijk en Duitsland, als mogelijke voorzitter van de Europese Commissie. Frans bompt nu met volle gewicht tegen de werkelijkheid aan. Maar de werkelijkheid trekt zich niets aan van de Dauphin. Ook de Nederlandse kiezers geloofden in de de propaganda van de MSM. Ze dachten dat Spitzenkandidat democratisch gekozen zou worden, maar in de praktijk komt die altijd uit de EPP.  De sluwe Macron wilde Spitzenkandidat Manfred Weber echter helemaal niet omdat hij daar geen vat op had, en omdat die geen Frans spreekt. Dat is altijd de banale reden. De commissarissen zijn sinds Barroso de Portugees altijd Franssprekenden, of beheersen het Frans. Macron had een geniaal plan. Mevrouw Von der Leyen spreekt Frans, Macron ging naar Merkel en zei: ik wil die Weber niet maar wel een Duitser. Merkel was allang blij dat ze van Von der Leyen af was. Van der Leyen wist van toeten nog blazen toen ze binnenkwam, maar kende binnen 3 weken alle items. Ze was een poppetje dat meteen mee op de muziek begon te dansen: groener dan groen, linkser dan links, ze wilde meer immigratie, open grenzen, de eurozone tot elke prijs overeind houden, staatsschulden opkopen etc. Oekraïne en covid kwamen daarbij, haar SMS-gate met de baas van Pfizer. 

Niemand had de komst van Von der Leyen verwacht. Timmermans was de nummer 2 van Juncker, de tassendrager. Maar Timmermans onderschatte de problematiek van staatsschulden opkopen, de rol van de ECB. Niet voor niets werd een Fransoos de baas van de ECB: Christine Lagarde. Dat was voor Macron belangrijk, de staatsschuld van Frankrijk. De Fransen kregen hun staatsschuld verkocht door de stichting van een eurozone, die gestabiliseerd werd door het opkopen van de staatsschuld. 

Daar krijgen we nu de rekening voor gepresenteerd met een torenhoge inflatie, waarvan men zegt: dit zagen we niet aankomen. Dat riep zelfs Lagarde, dat ze deze inflatie niet zag aankomen, terwijl de geldpersen al meer dan 10 jaar helikoptergeld aan het drukken zijn. Als je teveel geld drukt gaat er inflatie losbarsten, dat is een economische wetmatigheid. Er werd met geld gestrooid om de eurozone overeind te houden. Het europroject is niet begonnen als een project van het volk. Financiële en economische elites hebben de voordelen genoten, net als grote groepen en de internationale handel. Aan de bevolking heeft men het project verkocht door wat psychologische peptalk: “Wat gemakkelijk dat we nu naar benidorm kunnen zonder nog geld te moeten wisselen.” Van een echt debat over de voor- en nadelen van de eenheidsmunt is nooit sprake geweest. We moeten naar een opsplitsing van de eurozone in een noordelijke euro, de neuro, en een zuidelijke: de zeuro. Tot het verdrag van Maastricht ging het goed, was de Eu een vrijhandelszone, met economische uitwisseling en alle voordelen van in- en uitvoer. Vanaf Maastricht is het fout gegaan. De EU werd van een coöperatieve handelsunie een eenheidsstaat. 

Een typisch voorbeeld van de vele ietwat fanatieke maniakken van de eenheidsstaat is bijvoorbeeld  iemand zoals jullie Sophie in ‘t Veld. Inmiddels is een beetje zoals jullie Timmermans. Op de terugweg. In de vorige zittijd was ze nummer twee bij Alde (inmiddels Renew), naast de schreeuwende Verhofstadt die fractievoorzitter was en ze liep dus invloedrijk te wezen maar daar bleef na de komst van Macron niets meer van over. Verhofstadt schoof naar achteren en Sophie nog veel meer. Letterlijk ook. Het mooie weer wordt nu gemaakt door Malik Azmani van de VVD. Zou je ook Malik Armani kunnen noemen, altijd strak in het pak en altijd keurig naast de Franse fractievoorzitter lopen. 

Het eurofanatisme is in het parlement veel groter dan bij de bevolking van de lidstaten. Het parlement is een kookpot van fanatisme en EU-radicalisme, legitimeert altijd onmiddellijk machtsuitbreidingen van de EU. De Commissie en het EP werken samen tegen de Raad. Tegen de lidstaten dus. Je ziet ze in het EP ook dikwijls sakkeren op de raad. Verhofstadt was daar heel straf in. Foeteren op de Raad omdat er daar mensen op rem gingen staan, zoals Hongaren en Polen. En die hebben ze nu in het strafhok gezet.  De oplossing is het machtscentrum verschuiven van het parlement naar de raad. Er moet een grote rebellie komen, een blokkade in de raad, tot het moment dat de Raad meer bevoegdheden naar zich toetrekt. Het bewind van de linkse globalistische meerderheid in het EP heeft vreselijke gevolgen voor Europa. De Europese culturen worden vernietigd. Als je ziet wat er nu in Nederland gebeurt, dat is een franje van wat er op Europees gebied in Brussel gebeurt. We snijden onze eigen aders door. Landbouw, voedselvoorziening, alles wordt op de schroothoop gesmeten. We worden afhankelijk van de voedselproductie  de olieproductie en de gasproductie van de Verenigde Staten. De VS zijn de grote winnaars van het hele spel.  Ik ben nooit anti-Amerikaans geweest in mijn leven maar ik onderschat ze niet, die Amerikaanse kerels. Europa is een ziek continent ziet Europa strompelen tot het niet meer zal gaan. Nederland is een voorbode van wat de rest overkomt. 

Reaguursels

Inloggen

Arthur, je schrijven is een lekker leesartikel.

De_fluitlokker | 12-03-23 | 09:33

Europa is hard op weg af te zakken in een debiliteit waar je stil van wordt.
Concreet voorbeeld.
Op dit moment sta ik op Zaventem, het vliegveld van Brussel. De trein naar Rotterdam wordt uit de roulatie gehaald. Reden onbekend, maar wat nu? Geen info. Niemand die het weet. Dus op twitter benader je de NS (die deze rit verzorgd) met de vraag of de volgende trein van een uur later wél rijdt, of moeten we een alternatieve rit regelen?
Krijg je een AI reactie: kijk op deze site om een reis te boeken...
We gaan in heel Europa steeds meer naar een totale desinteresse bij overheid en bedrijven voor burgers en klanten (je bron van je omzet), Bij een bedrijf komt dit voort uit de perverse prikkels vanuit aandeelhouders die kosten willen drukken, maar de overheid? Die doet exact hetzelfde. Winstmaximalisatie, return-on-investments...

EEnzame SchizofrEEN | 12-03-23 | 09:23 | 3

Dit soort problemen zijn echt van alle tijden. En België is sowieso niet zo goed georganiseerd.

Après toi | 12-03-23 | 09:33

@Lorejas | 12-03-23 | 09:30: Grrrr.
'Waar ga jij naartoe vandaag?'
Nou, met de trein nergens, op zondag.

EEnzame SchizofrEEN | 12-03-23 | 09:33

Nog even snel; gefeliciteerd. En ook een fijne dag en welterusten.

Dandruff | 12-03-23 | 09:22

Weer een kanarie in de kolenmijn. Wie op de kartelpartijen stemt, zorgt ervoor dat wij in Europa in het donker zullen verstikken.

Teluitjewinst | 12-03-23 | 09:13

De Kamer,

gehoord de beraadslaging;
constaterende, dat het sneeuwt, alweer;

verzoekt de regering winterse neerslag in de vorm van sneeuw, natte sneeuw, dan wel in enig andere vorm te verbieden na de eerste dag van maart;

spreekt uit, dat het nu wel tijd is voor lente, en 2023 bovendien;

en gaat over tot de orde van de dag.

Groep Duwbak

Duwbak_Linda | 12-03-23 | 08:57 | 12

Koop ons boek!

Lorejas | 12-03-23 | 09:32

Stelletje tassendragers!

Lorejas | 12-03-23 | 09:33

@Lorejas | 12-03-23 | 09:33:
Blijf jij nou maar aan de andere kant van Het Hek. Via de voorzitter. Uiteraard.

Duwbak_Linda | 12-03-23 | 09:34
▼ 9 antwoorden verborgen

Gisteren op de radio een mini interview met Mr Sam Bettens .. Ik oordeel niet als het gaat om transitie, behalve als het kinderen zijn ..

Vond het wel een beetje raar....

m.youtube.com/watch?v=BI3l1rGFchA

neonreclame | 12-03-23 | 08:53

Weer een mooi verhaal, Tuur. Ik word iedere week weer iets wijzer.

Dubbelepunthoofd | 12-03-23 | 08:52

Mijn Vader had dus een echte ku.leven.
Ging ie voor het Circus werken, Marine vond ie nog veel mooier.
Ik vraag mijzelf elke dag af, Pap, was dat niet Circus Baf?!
www.youtube.com/watch?v=R0iKnBe84a4

Bad - Casey | 12-03-23 | 08:41

Bibi Netanyahu was op bezoek in Italië, terwijl heel Israël op z'n kop staat met demonstraties wegens zijn plannen het justitiële systeem op de schop te gooien.
Een Israëlische journalist werd even op z'n plaats gezet tijdens een live interview toen hij de partij van Giorgia Meloni rechts-extremistisch noemde. Het is een kleine opstapje naar fascist en oproep to cancellen, de gotspe, maar er kwam een uitstekend en uitvoerig repliek terug.

Sneerpoets | 12-03-23 | 08:34

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, BC! Dit is het eerste nummer dat bij bij opkwam, hoewel 'oud' natuurlijk niet van toepassing is. Ik hoop dat je vandaag in de watten wordt gelegd!
youtu.be/-4HI1_LTWIk

MickeyGouda | 12-03-23 | 08:32

Een hele goede morgen @BC!
Van harte gefeliciteerd met je 53e. Het lijkt mij een prachtige leeftijd. Steeds meer jezelf.

Deze eighties song heb ik speciaal voor jou uitgekozen. De eerste reden, '80's dus, de tweede is de tekst die bij jou past en de muziek is vrolijk.

Fijne verjaardag lieve BC! Xxx
-nu mag je het liedje uitpakken, er staat expres niet bij wie de uitvoerende artiest is;-)-

youtu.be/Bx9qUR9P2ZQ

Roos | 12-03-23 | 08:22 | 3

Roos | 12-03-23 | 08:22,
Prachtige cadeau van jou.
Toen was ik 15, dank je wel lieve Roos.
Deze is voor jou.
Jennifer Rush - The Power Of Love.
www.youtube.com/watch?v=b_zHQ6kFuQ0

Bad - Casey | 12-03-23 | 08:30

@Bad - Casey | 12-03-23 | 08:30:
Wat een stem hè! En leuk, toen clips nog mini- film waren.

Hier hoort nog een duet bij:
youtu.be/VjEq-r2agqc

Roos | 12-03-23 | 08:41

Vanavond dus “linksom of rechtsom”, landelijk partijgelul ipv lokaal-provinciaal gelul.
22.15 met Jeroen Pauw.
Hullie tegen zullie.
Waarbij je de titel van het programma moet negeren, want met de VVD kies je niet voor rechtsom.
Ik ga niet kijken, maar wil eigenlijk Edith wel even horen.
Jesse Kuiken en Rutte boeien mij sowieso niet.
Opvallend is wel dat D66 niet meedoet.
Vind ik niet erg, maar die club lijkt ineens niet meer relevant.
In de media gaat het vooral over de tandem GvdA, de B3 en VVD.
En dan lees ik dat lokaal/ provinciaal GL en PvdA héél ver uit elkaar liggen.
Maar goed, 22.15 dus, ergens bij de NPO.
Vóór de camera bekvechten, achter de camera elkaar aflikken.

Ruimedenker | 12-03-23 | 08:15 | 5

@Ruimedenker | 12-03-23 | 08:27: Kijk al heel lang geen t.v. meer, soms via uitzending gemist of een linkje naar YT of zoiets.
Behalve dat het al heel lang nergens over gaat vind ik t.v. een wat achterhaald medium, niet interactief.
Vorig jaar een paar maanden espn gehad om samen met zoonlief voetbalwedstrijden te kijken. Dat duurde ons altijd te lang, dus daar zijn we mee opgehouden.
Sta wel elke week op het veld om te kijken naar voetbal van zoonlief, weer of geen weer. Daar geniet ik altijd van.
Meende ooit gelezen te hebben dat jij altijd de wedstrijden van je dochter bijwoont. Zoiets vind ik echt leuk.
Kortgeleden team zoon tegen team meiden. Was erg onder de indruk van de tactische en technische vaardigheden van het meidenteam.
Het vrouwenvoetbal is nu nog niet alles, maar heeft naar mijn idee zeker toekomst.
Ik dwaal wat af, enfin.

Ichneumonidae | 12-03-23 | 08:45

@Ichneumonidae | 12-03-23 | 08:45:
Gisteren afgelast, maar normaal ben ik elke week de meiden aan het aanmoedigen.
De meiden hebben zeker toekomst.
Toevallig dat een jonge meid uit het dorp bij PEC Zwolle speelt.
Vlg week spelen ze te gast bij ons tegen de dames van Telstar.
Gaat een leuke dag worden.
TV… juist ja.
Nee, alleen maar streamen wat, wanneer, hoe lang etc, zoals wij dat willen.

Ruimedenker | 12-03-23 | 08:54

@Ruimedenker | 12-03-23 | 08:54: Ouwehoeren met andere 'voetbalouders' vind ik ook altijd geweldig. Loopt van alles rond (autochtone Nederlanders, Suri's, Mocro's e.d.).
Hoe cliché het ook mag klinken, de verbroedering is er zeker. Ook dat vind ik er erg leuk aan.

Ichneumonidae | 12-03-23 | 09:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is heel menselijk om angst te hebben voor voortuitgang en vernieuwing. Dit is al zo oud als de mensheid. Nieuwe ontwikkelingen worden met wantrouwen tegemoet gezien. Wij zullen moeten aanvaarden dat een sterk Europa essentieel is in de nieuwe tijd (denk aan Europees leger) en dat grenzen zullen vervagen. langzaam zullen wij groeien naar het zijn van Europeaan en niet het zijn van een Fransman, Italiaan, Spanjaard of Nederlander. Daar is helemaal niks mis mee.

johnyl | 12-03-23 | 08:08 | 10

Nog even los van het feit dat mensen gaan onthechten als je hun culturele identiteit afpakt, johnyl, is het idee van een verenigd en sterk Europa een illusie. Europa is lange tijd zo vol van zichzelf en de eigen (morele) superioriteit geweest dat het zich heeft laten afleiden - en nog - door eerste wereld-problematiek en ondertussen vanaf alle kanten voorbij is gestreefd. Onze leiders zijn zwak, zelfzuchtig en zelfdienend. Laten we vooral het laatste restje zelfsturing niet aan hen afgeven.

MickeyGouda | 12-03-23 | 08:45

@Johnyl,

De EU-landen zijn economisch juist verzwakt door de gezamenlijke euro. En daar werd vooraf al voor gewaarschuwd, onder andere in 1998 door André Szász (DNB). retro.nrc.nl/W2/Lab/Euro/980321.html

Een gezamenlijk ECB-beleid met landen die hun eigen economie niet op orde hebben kan alleen maar slecht aflopen. Zou jij een gezamenlijke bankrekening openen met alle buren in je straat? Inclusief die gokverslaafde links; en die werkloze alcoholist van de overkant?

Dat is wat er nu (onder andere) fout gaat in de EU. De Zuidelijke "schuldenlanden" stemmen mee over het ECB-beleid en wij draaien voor de kosten op. Zonder dat die landen daar beter van worden overigens; met name de Griekse schuldenlast is vooral *sinds* de euro gigantisch gegroeid. De "one size fits none" munt blijkt inderdaad niemand te passen; wat een verrassing. Elk land in de EU gaat er op achteruit.

Ook op elk ander denkbaar punt faalt de EU. Bijna alle buitengrenzen staan wagenwijd open, en de paar landen die toch een hek bouwen worden door de EU op de vingers getikt. De totaal corrupte EU-commissies laten hun faalbeleid bepalen door zo'n 30.000 lobbyisten in Brussel, en die zijn er niet voor ons heil. Vrijwel alle crises waar NL nu in verkeert zijn veroorzaakt door een veel te grote overheid; en de EU is een volstrekt overbodige extra bestuurslaag op die veel te grote overheid.
De EU eist dat NL aan stikstofwaarden voldoet die in andere EU-landen niet eens gemeten worden. De EU bepaalt dat we door een "energietransitie" moeten die zelfs voor NL onhaalbaar, onbetaalbaar en ernstig milieuvervuilend is. Laat staan voor Griekenland of Roemenië. Zij gaan de doelstellingen die wij niet kunnen halen ook niet halen, en wij gaan hen daar dik voor betalen. Totale waanzin. China en Rusland vinden de EU fantastisch.

Dandruff | 12-03-23 | 08:51
▼ 7 antwoorden verborgen

@Milton_Styx | 12-03-23 | 08:11,
Mooie Man, dank u wel, voor jou.
Richard Carpenter's DICK TURPIN.
www.youtube.com/watch?v=j8beJPDqpQ4
Hoe heette zijn " Luitenant " ?!

Bad - Casey | 12-03-23 | 08:24

@Bad - Casey | 12-03-23 | 08:24:

Swiftnick

Ik moest het opzoeken.
nl.m.wikipedia.org/wiki/Dick_Turpin_(...)

Ik herinner me de naam van de serie.
Zal er echter in die tijd weinig van gezien hebben. Andere bezigheden, geen (NL) TV beschikbaar voor het merendeel.

Milton_Styx | 12-03-23 | 08:40

@Milton_Styx | 12-03-23 | 08:40,

;)

Bad - Casey | 12-03-23 | 09:09
▼ 1 antwoord verborgen

toetssteen | 12-03-23 | 07:30,
Dank u wel.
U woont toch niet meer in Nederland ?!
Ik houd van uw schrijfsels ;)

Bad - Casey | 12-03-23 | 07:57

Grappig om te zien hoe Macron eergisteren die Sunak op de trappen van het Elysee (?) tijdens hun ontmoeting werkelijk als een volleerde louche zakkenroller van alle kanten beklopte en aaide...

grapjasz | 12-03-23 | 07:56

Dankjewel maar zie er toch vanaf:
Subtotaal € 15,00
Verzending € 20,00

Duwbak_Linda | 12-03-23 | 08:08

Al is het wel zo dat België aan de andere kant van de oceaan ligt. Zeker drie tot zes weken met de stoomboot. Dan is €20,00 verzendkosten natuurlijk weer een schijntje.

Duwbak_Linda | 12-03-23 | 08:21

Zondagmorgen zonder zorgen.
Plus, gefeliciteerd Bad Casey (spreek je vrijwel nooit, maar zie je vaak pas de andere dag) met je 53e verjaardag.

Ichneumonidae | 12-03-23 | 07:48 | 1

Ook van mij: van harte gefeliciteerd & nog vele goede jaren gewenst, B-C!

VP732 | 12-03-23 | 07:58

laatste twee regels kan ik niet volgen....????
ik mis 'n komma wellicht?

overigens is dit stukje proza zeer verhelderend en to the point !

mainman | 12-03-23 | 07:46

Bad Casey, van harte gefeliciteerd met je 53'ste verjaardag was het bijna vergeten ;),
Leren&lachen deel 21,
youtu.be/jc7q1q-bNyQ

steekmug | 12-03-23 | 07:45 | 1

steekmug | 12-03-23 | 07:45,
Dank je, je moest eens weten.
Bassie & Adriaan en de Plaaggeest.
www.youtube.com/watch?v=966kIwPW_Gk
Dat dit uitkwam, daar zaten zeker 2 7tjes in ;D

Bad - Casey | 12-03-23 | 08:37

Ik zie dat slechte Casey 53 is geworden, een 4 mnd ouder dan ik.
Van harte gefeliciteerd, Keesie.!

Ruimedenker | 12-03-23 | 07:31

Goedemorgen allen, eerst even een rondje langs de velden in Den Haag. Twee feestjes, dus even kijken waar de beschaving zit. Gezellige boeren, twee arrestaties, gure sprookjesgelovers, zevenhonderd arrestaties.

Zoelense Hobbyboer | 12-03-23 | 07:28 | 4

@Ruimedenker | 12-03-23 | 07:38:
Ze werden niet eens uit elkaar gespoten, er werd 'beneveld';
gewoon lichtjes besproeid.

'De burgemeester had toestemming gegeven de twee van Duitsland geleende waterkanonnen in te zetten „om de veiligheid van politie en hulpdiensten te waarborgen” met de „benevelstraal”, meldt de gemeente Den Haag. „We doen dat om actievoerders op een vreedzame manier te ontmoedigen om daar te blijven”, aldus een woordvoerder van de politie.'
(Telegraaf, heden)

CLoVis | 12-03-23 | 07:46

@CLoVis | 12-03-23 | 07:46: Dat 'benevelen' klinkt een beetje als 'Jongens, laten we die demonstranten maar gewoon gaan aaien, ze zijn zo schattig'.
Nou ja, op zichzelf is daar ook weinig op tegen.

Ichneumonidae | 12-03-23 | 07:54
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen... welk vliegveld of snelweg gaan we vandaag bezetten en blokkeren?

Blonde Nel | 12-03-23 | 07:25 | 1

*waterwerper op Blonde Nel richten doet

Flightless bird | 12-03-23 | 08:14

Hee lief Casey :-))
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
53 jaren jong las ik. Daar ga ik op proosten! Dikke verjaardagszoen van mij Xxx Hoop dat het een super fijne dag voor je wordt!

lezeres | 12-03-23 | 06:44

Dikke R1000RT, nice

Stonden eens met een groepje ongeregeld bij een tankstation
komt er zo'n groep wat oudere mannen op BMW's
Beetje babbelen, (dat deden we vroeger nog) zegt mijn broertje tegen zo'n man..
'Weet u wel wat de definitie van een BMW is' ?
-Nou nee..
'Een MotoGuzi met hangtieten'

Hey gefeliciteerd, hoelaat komt de taart ??

Precies zo ééntje had ik, heel anders dan de tupperware bakbeesten ;))
youtu.be/ggs6spMU_e4

Fijne dag

AldNuut | 12-03-23 | 07:52

Vaker opgemerkt, maar waarom weinig inhoudelijke reacties op artikelen als deze op dit forum? Zie slechts totaal irrelevante, semi-leuke, bijdragen wanneer een artikel meer dan 3 minuten tekst heeft.

NotWoke | 12-03-23 | 06:13 | 3

Na een dag slecht nieuws heeft men nog wel eens de behoefte te ontspannen...

neonreclame | 12-03-23 | 06:15

Het is nou eenmaal een kroeg.
Als je inhoud zoekt moet je in de plee gaan kijken.

Piggelmee | 12-03-23 | 06:45

Nou Sigrid,

In dit forum zit meer know how dan de hele regering en woke gemeenschap bij elkaar
En soms lachen we jullie gewoon uit !

2CVOcean | 12-03-23 | 08:47

Dit is een perfecte beschrijving van de politieke gang van zaken die voor de huidige geldontwaarding, schaarste en klimaatgekte heeft gezorgd. Lees echter pas sinds het afgelopen jaar zulke (volledig terechte) kritiek op meer dan een decade desatreus monetair ECB beleid. Als reguliere bewoner, met slecht een gezond economisch en financieel inzicht, zag en roep ik dit al vele jaren. Ik vraag mij dus simpelweg af, waarom zoveel van de huidige kenners zo lang onder hun steen zijn blijven liggen.

NotWoke | 12-03-23 | 06:08 | 2

Ik denk dat dat is omdat het de meeste mensen niets interesseert of ze begrijpen het niet. Vrijwel niemand van mijn vrienden, kennissen of collega's beseft dat wij de schulden van de Zuid-Europese landen aan het afbetalen zijn.
Overigens is al vanaf het begin van de euro door veel economen voorspeld dat het Noorden zou gaan opdraaien voor het Zuiden.

staat het bier koud? | 12-03-23 | 06:24

Het probleem is denk ik dat de media het volk aansturen. En in vrijwel alle media worden deze ernstige problemen genegeerd of zelfs bejubeld.

De meeste mensen hebben het druk met hun gezin, baan, hobby's, etc. We zijn als samenleving sterk gespecialiseerd. We vertrouwen op de bakker voor lekker brood; op de garage voor het oplossen van problemen met de auto; en op de journalist voor betrouwbare informatie. Dat journalisten hun taak massaal verzaken is eigenlijk een grof schandaal.

Dandruff | 12-03-23 | 09:12

neonreclame, goede keuze!
Zit weer helemaal in 1997

Unsinkable-Sam | 12-03-23 | 07:18

Inmiddels een week lang windkracht 12 volgens de buienradart....
We waaien weg....

Piggelmee | 12-03-23 | 08:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Truste allen.
Casey, nogmaals gefeliciteerd, maak er een mooie dag van!
Balen dat ik niet op je verjaardag kan komen. Godver.

TheOne48 | 12-03-23 | 05:04 | 1

Na een raadpleging van omwonenden besloot het het college van burgemeester en wethouders van Velsen het verblijf van het opvangschip niet te verlengen na half april, zoals eerder was voorgenomen.

Dat is democratie zoals het hoort en bovendien ook gewoon wat beloofd is. Referenda, onmisbaar voor een goed functionerende democratie.

www.nrc.nl/nieuws/2023/03/11/omwonend...

Edit, och nee toch weer een Ruttiaans geitenpaadje het was ook te mooi om waar te zijn:

'Het gemeentebestuur van Velsen spreekt wel van de mogelijkheid dat een klein zeecruiseschip kan dienen als opvanglocatie voor zo’n vierhonderd vluchtelingen. '

Tja.

Wattman | 12-03-23 | 04:37 | 1

En niet alleen In Velsen-Noord,
ook in andere plaatsen proberen ze het:
archive.today/ujcNt

CLoVis | 12-03-23 | 05:07

ik hoor niks. Wanneer begint het?

mykdelta | 12-03-23 | 04:34

Nacht song dan; specifiek voor @jarige job Casey;
m.youtube.com/watch?v=deMHmnuHn5k
Bruce Springsteen - Bobby Jean - live.
(Mét Clarence Clemons toen hij nog leefde).

chicago river | 12-03-23 | 04:07

Genoeg voor vandaag. Morgen de ochtendploeg lezen met veel plezier.
Trusten en slaap lief. Ook jij Joris.

K1100 | 12-03-23 | 04:01 | 4

@Bad - Casey | 12-03-23 | 04:12: Het eerste nummer dat ik verliefd werd op lemmy,
Gefeliciteerd.

gato | 12-03-23 | 07:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hoop dat je me inhaalt. Gelukkig heb je daar nog even de tijd voor;-)

K1100 | 12-03-23 | 03:56

Goedemorgen allen,
Ben vandaag......53 jaar oud geworden, pffff.
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
Jeff Lynne's ELO Livin Thing.
www.youtube.com/watch?v=jPlWqWZppNQ
Proost!

Bad - Casey | 12-03-23 | 03:50 | 9

Van harte!

toetssteen | 12-03-23 | 07:30

Gefeliciteerd! Over 18 dagen volg ik je. Dat 'pffffff' maakt me alleen wel nerveus.

Bootvisser | 12-03-23 | 07:54

Geachte Sir BadELO-C,

Als u,
bespeelt geen ander,
de luit,
met luider hand aangeslagen,
indringende tonen oproepend,
die de melodie der ziele beroert,
licht op het hart,
betoverend prikkelend,
als een volwaardig orkest.

Moge u fier en onvervaard,
recht van hart,
in goud blinkend en gegoten,
uw queeste vervolgen,
draken en vlegels,
op uw pad des levens te verslaan,
om in gemoede,
u neder te vleien,
in de armen van een zoet maagdeken,
ter viering uwer verjaren,

Dat uit uwe geitelederen bursa,
voor altijd de overvloed mag vloeien.

Een heildronk ter viering,
van uw geboortedag.

Op het
en
in het bijzonder
uw leven.

Welgemeend hartelijke felicitatie.

Milton_Styx | 12-03-23 | 07:54
▼ 6 antwoorden verborgen

@Casey; felicidades Bad- Casey. Weer een jaar erbij maat. Want niet iedreen kan nog tegelen na alle jaren.

chicago river | 12-03-23 | 03:48 | 1

chicago river | 12-03-23 | 03:48,
Dank Chicago.
Eigenlijk wilde ik dit nummer voor Mickey behouden.
Niks is vanzelfsprekend, zeker het leven niet.
Maar vooruit, voor jou ;D.
Billy Joel - My Life.
www.youtube.com/watch?v=h3JFEfdK_Ls

Bad - Casey | 12-03-23 | 05:33

Van Bob Berg draai ik als ik een beetje opgefokt ben dit nummer van zelfde CD met vanaf 4:28 gitaardingessolo van Mike Stern( nog persoonlijk ontmoet, yeah!)
Bob Berg-Company B

TheOne48 | 12-03-23 | 03:44

Kwam deze tegen, laatste keer was tien jaar geleden , blijft relevant.

Geniet van deze eloquente man.
Hitchens over het vrije woord.

www.youtube.com/watch?v=zDap-K6GmL0

blamage_fr | 12-03-23 | 03:43
-weggejorist-
K1100 | 12-03-23 | 03:42 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik gooi er nog ff snel Kooymans tegenaan, 75 geworden,gisteren, maar het is nog maar net nacht: van harte George!!! Mirage met zijn dochter Cassy: www.youtube.com/watch?v=V01ZPJ5CRgI&a...

Koffieleut | 12-03-23 | 03:32 | 1

En met Frank natuurlijk, maar dat was al bekend neem ik aan.

Koffieleut | 12-03-23 | 03:33

Mijn lievelingsliedje is mooier dan jouw lievelingsliedje.
Tom Odell - Another Love
www.youtube.com/watch?v=MwpMEbgC7DA
Ja wat?
Beter weten is uplooien!

keestelpro | 12-03-23 | 03:11 | 2

Bob Berg-The Diamond Method

TheOne48 | 12-03-23 | 03:17

Hey BC, gefeliciteerd. Dat je nog maar lang ELO nummertjes mag plaatsen in goede gezondheid.
*drankje naar keuze toeschuift en proost*

K1100 | 12-03-23 | 03:00 | 2

@Basil Fawlty | 12-03-23 | 03:03
Ik dank jullie beiden hiervoor.
K1100, heb al wat voor jou gestuurd.
Deze is voor Basil.
Enrico Macias - Zingarella -Gina Lollobrigida.
www.youtube.com/watch?v=28PPqlc39Qw

Bad - Casey | 12-03-23 | 04:35

Muziekje K. Weet niet of je het kent, maar:
Camel-Six Ate

Oh ja, Casey feli!

TheOne48 | 12-03-23 | 02:50 | 7

@Bad - Casey | 12-03-23 | 03:39:
Gekkenwerk op die motors, ik zou daar keurig 50 rijden:)

TheOne48 | 12-03-23 | 03:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Die Filip F, de Hamburg moordenaar, ziet er toch wat on-Duits uit. Sinds ze in Duitsland de grote cover-up hadden van wat er massaal gebeurde in Keulen met oud/nieuw (aanranding/verkrachting door immigranten) is het vertrouwen in eerlijke berichtgeving weg...

www.google.com/amp/s/www.dailyrecord....

Wattman | 12-03-23 | 02:27 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor mij is deze kroeg, en trouwens in het veelvoud de vorige kroeg altijd een plekje geweest om de haren, als we die nog hebben, los te laten en iets van gemeenschap te voelen. Maar niet zo zeuren.
www.youtube.com/watch?v=zlIx0lbl3iQ&a...

Mooi he, die houden echt van elkaar.

Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 02:25 | 1

Vreemde opvatting van "gemeenschap te voelen" houd jij er op na. Het enige dat jou te verdragen maakt voor sommigen is je muzieksmaak.

K1100 | 12-03-23 | 02:33

Srry @GU.
Beetje in the heat of the moment.
No rest for the Wicked
youtu.be/FlCoc_OismQ

reservebelgië | 12-03-23 | 02:11

Sorry Joris-van-dienst. Weltrusten straks.

-PR- | 12-03-23 | 02:07

Ik ga richting bed dus
Slaap ze amigos en stay safe friends, stay safe.

Maar ik laat jullie niet achter zonder een mooi verhaal en nummer.
Gino Paoli. 88 jaar en typisch Italiaanse drama gedoe en sterker nog man die ooit zelfmoord wilde plegen maar niet lukte. "Il cielo in una stanza" success was followed by "Sapore di sale" (1963), arranged by Ennio Morricone and believed to be his most famous song. In the same year he attempted suicide by shooting himself to the heart (the bullet is still inside his chest)"
Geniaal verhaal en nog steeds leven!
Sapore di sale - Gino Paoli en Morricone werk dus. Fantastisch.
www.youtube.com/watch?v=R76Abv8-Mbc&a...

De man moet eigenlijk niet meer zingen maar Italianen hebben heel veel respect voor hun monumenten dus mocht hij optreden in Sanremo vorige maand.
Origineel:
Gino Paoli canta 'Il cielo in una stanza' (1961)
www.youtube.com/watch?v=gekIJxqkLGM&a...
2023, beetje pijnlijk maar met respect.
www.youtube.com/watch?v=Kbw-2Rf5wSI&a...
en wie maakte het nummer bekend? Mina.
www.youtube.com/watch?v=WTS-BesEA2M&a...

en.wikipedia.org/wiki/Il_cielo_in_una...)

Buona Notte!

Basil Fawlty | 12-03-23 | 01:50 | 3

Stay safe. Zorg voor Sybil.
Tis takkeweer in den Hollandschen Delta. Geniet de berglucht.
Ga mij ook nog eens draaien en zien of de slaap mij kan vatten.
Want ik kan hem niet krijgen.
Maar we geven de moed niet op.
Sleep well.

reservebelgië | 12-03-23 | 01:55

Die versie van Mina spreekt mij dan wel weer aan, die vind ik veel mooier gebracht.

Verbandmeester | 12-03-23 | 07:46

San Remo, wat een klere stad en vol met Russen, Die hebben een of andere verbinding met die stad, er is ook een Russische kerk , geen strand, druk, vreselijk personeel in dure hotels. Nooit meer.

gato | 12-03-23 | 07:54
-weggejorist-
-PR- | 12-03-23 | 01:26 | 21
▼ 21 antwoorden verborgen

Ach ja, het is allemaal wat minder nu de strippenkaartjes minder actief zijn.

De enige die ik wel mis nu is Theo. Die komt hopelijk nog een pintje doen.

Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 01:10 | 2

Theo is dood

-PR- | 12-03-23 | 01:20

Tis best vandaag. Heb het wel weer gezien.
Wees een beetje lief voor elkaar vannacht.
Wltrst, ende,
Adler der Cordileren, want luister,
Die Steine Sie Schweigen,
Die Alte Geschichten,
Alles hat seinen Sinn.

youtu.be/ZdDCrTsb3wU

reservebelgië | 12-03-23 | 01:02 | 3

Allez, slaap ze!

Basil Fawlty | 12-03-23 | 01:03

Truste buurland

Milton_Styx | 12-03-23 | 01:07

Bedtijd

Nya - Won't Pick Up The Phone
youtu.be/3rrBck7Yn3I

Truste allen.

Milton_Styx | 12-03-23 | 01:00 | 4

@Basil Fawlty | 12-03-23 | 01:02:

Nite, nite Basil
Keep Sybil warm.

Milton_Styx | 12-03-23 | 01:07

slaap ze .

pegaje | 12-03-23 | 01:18
▼ 1 antwoord verborgen

Morgen weer de mega mix van Kees en neem een bierte van mij mensen en alvast fijne nacht.

Vroeger in de pauze van een metal band werd er bijna altijd dit nummer gedraaid daar hebben wij toch wel hele goede herinneringen aan even rustig aan en samen wat drinken met wat vrienden bij de bar en je kwam altijd oude bekenden tegen die je eigenlijk bij alle concerten wel tegen het lijf liep. Wij samenzijn wel bij wel veertig plus concerten geweest met al die metal fans wat een tijd was dat en het was geweldig.

O ja het pauze nummer was:

youtu.be/iXLd-Ugu16Q?t=66

"Doctor Doctor" is a song by the British hard rock band UFO, written by the band's guitarist Michael Schenker

pegaje | 12-03-23 | 00:58

De succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden... waarom is die niet gewoon op bluray te krijgen ?!

Papa Jones | 12-03-23 | 00:55 | 1

Bluray?
He needed the money!

Bochel | 12-03-23 | 01:01

Het wordt eens tijd dat Frankrijk en andere landen hun pensioenleeftijd ophogen, anders zie ik somber in voor de Euro.

TRUMP | 12-03-23 | 00:52 | 5

@Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 00:57: Ik proef hier enig communistisch denken. Welke waarde plak je op een mens? Hoe oud bent u als ik vragen mag? Ik ben zelf in de 40'ers. Dus nog genoeg productieve jaren te gaan in de Nederlandse Kolchoz. En die jongeren die u in een dienstplicht wil stoppen (sociale dienstplicht heb ik geen probleem mee, beetje realiteit brengen aan de woke-generatie) hoeveel daarvan wenst op een slagveld te zien in de Oekraïne om Russen te bevechten?

-PR- | 12-03-23 | 01:17

@-PR- | 12-03-23 | 01:17:

Zit niets communistisch in of niet een fascistisch. Ik heb geen glorie van de leider of voor de leider fantasietjes die moet je zoeken bij vooral FVD en PVV. Maar ik ben voor maatschappelijke dienstplicht, in positieve zin, je doet goed en je leert wat voor je toekomst. En militair is ook een optie, onder dezelfde auspices. Je leert echt wat en dat gaat je leven helpen. En nee, ik zoek geen kanonnenvoer maar ik ben er heilig van overtuigt dat we met programma's zoals die in Israel heel veel van onze jongeren op het juiste pad kunnen krijgen zonder dwang, wel met opties.

Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 01:31

@Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 01:31: Ik sta ook helemaal achter een sociale dienstplicht. Leer de jongeren van vandaag wat werken is, en zorgen voor anderen. Militair zie ik niet zo zitten omdat dit misbruikt gaat worden voor een oplossing van een probleem dat er niet was en wat wij zelf niet wilden hebben, zie uitslag Oekraïne referendum.

-PR- | 12-03-23 | 01:38
▼ 2 antwoorden verborgen

First rule about war, we don't talk about war. Or better said, we don't talk about what we had to do during war.

Ik mag deze hippie bullshit niet zo. Snap je niet dat als het moet voor je huis, je lief en je leven, je kinderen, kleinkinderen dat je moet. Je moet. Sommigen vinden/voelen dat ze gezien hun verleden als krijger de verantwoordelijkheid hebben om te vechten. Maar dat moet je zien als, ik ben toch al stuk, ik kan nog tenminste iets doen wat nog goed is. www.youtube.com/watch?v=EMRJT2ebvAk&a...

Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 01:02

@Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 01:02: Deze man zat in de loopgraven, heeft de HEL OP AARDE meegemaakt, heeft talloze kameraden verloren, het gegil van verminkten en stervenden gehoord, waarschijnlijk duizenden lijken gezien, en heeft het er op latere leeftijd moeilijk mee dat hij een ander mens op barbaarse wijze heeft gedood. Dat was ongetwijfeld het belangrijkste moment van zijn hele leven, en hij heeft daar moeilijk mee, zit vol wroeging over en morele / religieuze vragen. En jij doet dat af als "hippie bullshit" ? Dat is zelfs voor jouw doen een nieuw dieptepunt. Misselijk. En daar laat ik het maar bij.

Asteroid-B612 | 12-03-23 | 01:30

Zeer indrukwekkend.

Verbandmeester | 12-03-23 | 07:57

Gerolf: 'Toen Zeus uit de zee opklom, nabij Gortyna op het eiland Kreta, veranderde hij in een adelaar en verkrachtte Europa in een wilgenbosje naast een bron...'
Foei Arthur. VOn der Leyen wist van toeten noCH blazen...
Weet Gerolf wellicht de reden waarom Sophie in 't Veld (D66) - bij tijd en wijle wijzend naar Orban van Hongarije, dreigend met sancties vanwege onttrekking aan asielafspraken, terwijl In 't Veld zich over structurele staatsschuldoverschrijding van Frankrijk, dat ook wat de pensioenleeftijd betreft achter loopt op de buurlanden, niet bestraffend uitlaat?

drs.Nee | 12-03-23 | 00:42
▼ 1 antwoord verborgen

De zaternacht lezersvraag: 'help mijn man is joods en hij wil mijn zoontje laten besnijden, mag dat?'

Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 00:32 | 4

Gebod ligt bij de man toch?

Lorejas | 12-03-23 | 00:50

Overigens weet ik niet of het uberhaupt mag als de moeder niet Joods is.

Lorejas | 12-03-23 | 01:08

U bent Islamitisch, mag ik de clitoris van mijn dochter laten wegsnijden? Nee? En wat nu als ze zegt dat ze zich identificeert als man?

-PR- | 12-03-23 | 01:19
▼ 1 antwoord verborgen

@Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 00:33:

Ooit in een melancholische bui een dubbel-LP van haar gekocht.
De indringende dictie met de donkere, oldtime jazz-sfeer sprak en spreekt me erg aan. Als niet-kenner/liefhebber van de meeste jazz-stijlen, echt een pareltje.

Milton_Styx | 12-03-23 | 00:39

Een nummer voor het slapen gaan, opgedragen aan mijn meissie die komende week zich weer geheel vrijwillig meldt om nu haar rechter knie van metalen gewricht te laten voorzien.. Mijn grote liefde die mij steunt door dik en dun een nier heeft afgestaan om mij te helpen Un Amore Grande Ik hoop dat het haar goed vergaat a.s. maandag middag! Aan iedereen trustexx @Basil vertaalt het wel ;) www.youtube.com/watch?v=Xzg6Vvnw5nA

Smoelensmid | 12-03-23 | 00:18 | 8

@intrigant | 12-03-23 | 01:24:
Kan de slaap nog even niet vatten.
Schout etc is de schoftigheid allang voorbij.
En soms valt dat op.

reservebelgië | 12-03-23 | 01:29
▼ 5 antwoorden verborgen

Frits Thors

Milton_Styx | 12-03-23 | 00:00 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Morgenochtend om 7.16 laag water.
Vroeg aan de bak.
Kooi!

Kapitein Sjaak Mus | 11-03-23 | 23:58 | 2

Behouden vaart Kapitein!
Waar vaar jij eigenlijk op?

Nuuk | 12-03-23 | 00:48

@Nuuk | 12-03-23 | 00:48:
Een Tesselaar?
Een visser of een duwbootje.
Misschien heeft ie wel iets met een duwbak ;-)

reservebelgië | 12-03-23 | 00:54

Ik wilde Bob Marley opzoeken met het liedje Baby, don't worry. Gewoon om jullie nog een hart onder riem te steken. Maar mijn google gaf me The Beach boys met de titel: Don't worry baby. Da's ook goedgenoeg voor vandaag. Ze zingen je in ieder geval niet een depressie in.

Xaphan | 11-03-23 | 23:57 | 2

De zaternacht lezersvraag: 'mogen moslims wel of niet vriendelijk of zelfs amoureus omgaan met joden en christenen?'

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:55 | 9

Wauw bedankt man. Ik kijk nu helemaal anders naar moslims.

Bochel | 12-03-23 | 00:49

Is het nodig om je in omgang met andere mensen je religie onderwerp te maken van de manier waarop je een vriendschap wil aangaan? Willen we maar continu in hokjes leven?

-PR- | 12-03-23 | 01:23
▼ 6 antwoorden verborgen

De zaternacht lezersvraag: 'mogen moslims wel of niet varkensvlees eten?'

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:55 | 6

Het antwoord is JA. Moslims mogen onreine dieren opeten. Varkens, honden, alles wat niet koosjer is. Dit staat specifiek voorgeschreven omdat moslims fouten mogen maken. Soms uit noodzaak, soms gewoon omdat spek lekker is.

Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 00:14

@Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 00:14: Het antwoord is NEE. Het mag onder bepaalde voorwaarden (bijv. strategische, om tijdens oorlogssituaties voor vijanden te verbergen dat je moslim bent e.d.) maar spek eten "omdat het lekker is" valt daar niet onder.

Asteroid-B612 | 12-03-23 | 00:58

Van wie?

intrigant | 12-03-23 | 01:26
▼ 3 antwoorden verborgen

De zaternacht lezersvraag: 'mogen moslims wel of niet alcohol drinken?'

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:54 | 9

Het antwoord is NEE.

Asteroid-B612 | 12-03-23 | 00:59

Van mij mag dat

intrigant | 12-03-23 | 01:30

Vandaar dat Qatar tijdens de WK voetbal totaal niet moeilijk over bier, ofzo.

Asteroid-B612 | 12-03-23 | 01:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Heerlijk, thanks!

Osiris | 12-03-23 | 00:25

De zaterdagnacht lezersvraag: 'stellen moslims weleens een hamvraag ?'

Cornelis12 | 11-03-23 | 23:36 | 4

Zullen ze vast een tang op een varken vinden.

reservebelgië | 11-03-23 | 23:45

Uitsluitend en alleen,
ook dan slechts bij uitzondering,
wanneer en ook bovendien,
als ze lam zijn,
en nadat ze het geslacht hebben.
(wat jaarlijks in boventallig mate,
gewoonlijk,
tot de eigenheimische tradities,
zonder rente, gerekend wordt.

Milton_Styx | 11-03-23 | 23:53

Oh cool ik ga mee doen.

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:54
▼ 1 antwoord verborgen

Kan dat niet wat eerder en dan het liefst op Moskou c.q. het Kremlin,

Volgens berekeningen van NASA kan een nieuwe asteroïde die zo groot is als een Olympisch zwembad, op Valentijnsdag 2046 onze aarde bereiken.
www.telegraaf.nl/nieuws/787785012/pla...

Cornelis12 | 11-03-23 | 23:33 | 2

Oud nieuws. Dat ding breekt uit elkaar in de atmosfeer dat is niet zo heel lang ook gebeurd in Siberië. Het enige problematische is als het inderdaad zo ongeveer op Rusland west terecht komt zeker op Moskou. Dat gaat wel hel op aarde zijn dan. Wij zelf hebben niet veel te vrezen, ding valt waarschijnlijk uitelkaar rond de poolkappen.

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:39

Artikel is letterlijk overgepend uit de Jerusalem Post website. Vandaar de maffe omschrijving "Olympisch Zwembad". Ik vermoed bedoeld om Amerikanen (die uit intellectuele luiheid WEIGEREN het metric system te omarmen) een visual te geven van de omvang van deze door het universum racende ijs/rotsklont. Daarom gebruiken ze ook andere "meeteenheden" zoals daar zijn :
Een asteroide zo groot als 100 Oscar beeldsjes :
www.jpost.com/science/article-729550
Een asteroide zo groot als de super bowl beker :
www.jpost.com/science/article-731426
Een asteroide zo groot als 3 en een half nijlpaard :
www.jpost.com/science/article-704448
Een asteroide zo groot als 16 walvissen :
www.jpost.com/science/article-730275
Een asteroide zo groot als 14 flamingos :
www.jpost.com/science/article-733062
Twee asteroides, elk zo groot als 22 penguins :
www.jpost.com/science/article-729035
Een asteroide zo groot als 100 kleine hondjes :
www.jpost.com/science/article-729244
Een asteroide zo groot als 145 paarden :
www.jpost.com/science/article-733412
Een asteroide zo groot als 350 giraffes :
news.yahoo.com/asteroid-4-times-large...
Een asteroide zo groot als 112 kamelen :
www.msn.com/en-ca/news/technology/ast...
Ja ik moest uit interesse even opzoeken hoe groot die asteroiden zijn, ik ben er zelf namelijk ook 1. U begrijpt wel.

Asteroid-B612 | 12-03-23 | 01:53

Waar was Geenstijl op t Zuiderpark ?
Gemiste kans…

Rattus | 11-03-23 | 23:32 | 6

@Après toi | 11-03-23 | 23:42: verschillende kritische media waren er

Rattus | 11-03-23 | 23:43

@Après toi | 11-03-23 | 23:47: steun voor de boeren

Rattus | 12-03-23 | 00:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Altijd mooi als je een nummertje van een zanger via youtube plempt en dan krijg je er soms een bonus bij als vervolg.
Voor mij dit nummer. Had het vroeger op een TDK-90 tape (eind jaren '80) en al decennia lang niet meer gehoord en dan nu. Zeer mooi!
Roberto Carlos - Detalhes (1971)
www.youtube.com/watch?v=rzrH-bSSD2M&a...

Basil Fawlty | 11-03-23 | 23:27 | 6

@Après toi | 11-03-23 | 23:55:
Een van mijn favorieten was toen Gaetano Scirea (natuurlijk ook een Italiaanse showboat) ongelooflijk goede catenaccio Juventus verdediger en verdedigende middenvelder en hoe hij zo triest, lullig te vroeg is gestorven:
"In summer 1989, Scirea visited Poland as an observer to watch Górnik Zabrze, against which Juventus was to play in the UEFA Cup. On 3 September 1989 a car carrying him collided head-on with a truck near Babsk. The car carried four canisters of gasoline in the trunk (a common practice in Poland at that time due to frequent gas shortages), which exploded upon impact, killing Scirea along with two fellow passengers."
en.wikipedia.org/wiki/Gaetano_Scirea
(spreek uit Shierea. Sh als in shit.)

Basil Fawlty | 12-03-23 | 00:28

@Basil Fawlty | 12-03-23 | 00:28: Kazimierz Deyna.

Après toi | 12-03-23 | 00:39

@Après toi | 12-03-23 | 00:39:
Inderdaad. Was ik totaal vergeten.

Basil Fawlty | 12-03-23 | 00:53
▼ 3 antwoorden verborgen

I rest my case, goed stuk Tuur!

Boersmania | 11-03-23 | 23:24

Oei ik hoorde iets.

entredeuxverres | 11-03-23 | 23:23 | 1

Een medische noodsituatie is gistermiddag uitgelopen op een brutale diefstal in een supermarkt in Haarlem-Noord. Tijdens het afrekenen kreeg een man een epileptische aanval bij de kassa. Omstanders schoten de man te hulp, maar een dief zag zijn kans schoon en beroofde de patiënt.
www.nhnieuws.nl/nieuws/316012/brutale...

Cornelis12 | 11-03-23 | 23:21 | 15

@Schout-bij-Nacht-J | 12-03-23 | 00:04:
Dat klopt idd wel. Het ik val aan volg mij is een valse heroïek. Behoorlijke chaos en totale miscommunicatie waren in die dagen troef.

reservebelgië | 12-03-23 | 00:15
▼ 12 antwoorden verborgen

Het gaat over elites, dus inderdaad een politicus van radicaal rechts. Had ook even gevraagd naar zijn mening over Soros, De Rothschilds en de Protocollen van Sion, dat had dit 'superkritische' interview echt afgemaakt.

Après toi | 11-03-23 | 23:19 | 4

@Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:22: Het zijn geen vriendjes van AvA, want die is te fatsoenlijk om fascist te zijn. Maar: ik heb wel eens journalisten gelezen die iets dieper doorvroegen.

Après toi | 11-03-23 | 23:23

@Après toi | 11-03-23 | 23:23:

Ho ho ho zeg. Ik had/heb een hoge pet op van AvA maar deze laatste reutels vind ik beneden zijn standaard. Ik lever kritiek op de inhoud, niet op AvA die ik nog steeds een weergaloze woordkunstenaar vind.

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:29

Ah, je insinueert bruin nazi gedachtengoed. Erg origineel weer.

Asteroid-B612 | 12-03-23 | 02:53
▼ 1 antwoord verborgen

Was afgelopen maand in Nederland maar was me dus koud en kil. Niks mis mee maar nu wat zorgeloze warme muziek. Lente komt eraan amigos!
Roberto Carlos (nee niet de voetballer stel bij de hande GS reaguurders)- Amigo (1977)
www.youtube.com/watch?v=pTF184kDl5c&a...

Basil Fawlty | 11-03-23 | 23:10 | 9

@Après toi | 11-03-23 | 23:57:
Klopt. Beer van een vent maar typisch Braziliaans. Nooit echt ergens geaard. Zie de rits aan clubs waar hij heeft aangepield. Zijn van die typische Braziliaanse broodspelers of huurlingen (overigens in Brazilie, hoe donkerder des te armer). Betaal je? Dan speel ik.
Ik kan mij nog herinneren dat ik ooit in Turkije in een nogal aardig hotel zat en daar werd ik tijdens een diner geflankeerd door een Braziliaanse familie, man of 20 (zeer gezellig). En wat bleek? Een van die jongens speelde voor een vage Turkse club op het 2e niveau waar hij toch 2 miljoen dollar per jaar verdiende en dus ook de gehele familie gratis mocht inwonen op kosten van de club (was een van die AKP clubs). En dat was dus een doorsnee Braziliaanse voetballer zoals je die heel erg veel in Europa vindt. En ik nam het hem niet eens kwalijk, ik zou hetzelfde doen als ik uit een fevala zou komen en aardig tegen een bal kon trappen.

Basil Fawlty | 12-03-23 | 00:16

@Basil Fawlty | 12-03-23 | 00:16: 2 miljoen op het tweede niveau is een erg goed salaris. En waarschijnlijk zwart. Met daarnaast nog allerlei emolumenten. Alleen, wat gaat zo'n jongen na zijn voetballoopbaan doen? Een sigarenzaak in Sao Paulo? En heeft hij dan nog iets gespaard?

Après toi | 12-03-23 | 00:25

@Après toi | 12-03-23 | 00:25:
Goede vraag want de beste jongen was behoorlijk behangen met gouden kettingen, oorbelletjes, ringen en natuurlijk peperdure horloges. Het kon niet op. Hij genoot zeker van het leven maar sparen? Huh?
Zijn van die voetballers die je 30 jaar later in een documentaire ziet en ergens in een kroeg aan het strand zitten in een armoedig dorp in Brazilie en vol trots vertellen dat ze ooit goed geld verdienden en nu een "bescheiden"" leven hebben. Je kent het wel.
Mooi detail. Had een zoon van 2 maanden en al oorbel. Lol! Klassieker in die regionen.
En wij hebben toen een leuke avond gehad (menig caparinha) maar ik kan mij echt zijn naam niet meer herinneren. Was iets in de categorie Marcinhu, Washington, Floyd, Jesus nog iets.... is al iets van 15/20 jaar geleden dus vergeef mij als ik dat niet meer weet.

Basil Fawlty | 12-03-23 | 00:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Excuses, meneer Van Amerongen.
Even net doen alsof dit het café is.

Een klein, bescheiden, beschaafd en timide stukje ongevraagd advies aan de medereaguurders.

De gedigt Beter Van Niet

Als u dan tòch,
noodgedwongen
en met tegenzin
iets koopt
via Internet
bestel dan bij voorkeur niet
of nooit
ofte nimmer
ik bedoel nóóit
NOOIT
iets bij een bedrijf
dat zijn waren laat brengen
door het gruwelijke
uit de USA overgewaaide
arrogante
en onbereikbare
onbetrouwbare
diabolische
vervelende
en te vermijden bedrijf
dat zich noemt
United Parcel Service
of kortweg
UPS.

Voor dit pakketjes bezorg bedrijf
is een speciaal plekje
gereserveerd
in de diepste
en ellendigste
kring
van de hel.

Kapitein Sjaak Mus | 11-03-23 | 23:09 | 6

Die UPS app is echt kut!

steekmug | 11-03-23 | 23:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Een inmiddels ontslagen politiebaas van de Haarlemmermeer moet volgens het OM drie jaar de cel in. Hij zou een hoofdagente hebben verkracht. De voormalige teamchef van de politie Haarlemmermeer Paulo de C. is naar eigen zeggen een „Portugees-Angolees gedreven” agent. „Een mensenmens”, met roeping.

.......... Paulo de C. werkt nu als beveiligingsambtenaar bij de gemeente Amsterdam................
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023031...

Cornelis12 | 11-03-23 | 23:09 | 6

@Basil Fawlty | 11-03-23 | 23:21: De agente was een Marokkaanse vrouw die het Haagse politiekorps van racisme had beticht en daarna niet meer houdbaar was in 070. Haar goede kennis Paulo de C. bood haar toen een baan aan in zijn korps. Maar daar stond wel een tegenprestatie tegenover. Want niets is gratis in sommige culturen.

Après toi | 11-03-23 | 23:29

@Après toi | 11-03-23 | 23:29:
En dit verbaast mij dus echt niet.

Basil Fawlty | 11-03-23 | 23:54

@Après toi | 11-03-23 | 23:29: Ah, dus nadat ze heel het Haagse korps van racisme had beticht deed ze vervolgens een #metoo-tje? Ik pleit Paolo niet vrij, maar ik zou 'm ook zo gauw niet even willen veroordelen.

Sneerpoets | 12-03-23 | 08:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet een kenner van uit de praktijk mij nog een 230mm straaljager aan te bevelen?
Het gebruik is voornamelijk voor gewapend beton.
Was vanmiddag in de grootste shop in de regio en de meest bekende merken worden allemaal in China geassembleerd cq. geproduceerd.
Zelfs de duitse en amerikaanse merken.

steekmug | 11-03-23 | 23:08 | 14

@anja | 12-03-23 | 01:15: Zo'n beetje heel de wereldluchtvloot van WOII en alles wat daarna kwam.. Waar het nu is gebleven, ik weet werkelijk niet meer wanneer het de deur uitgegaan is? 'k heb nog één doosje liggen van een 1:72 Bonanza die ik 30 uur van de KLu mocht vliegen.

Sneerpoets | 12-03-23 | 08:20

@Sneerpoets | 12-03-23 | 08:20: Er zijn heel wat oorlogsschepen door brand aan boord vergaan in de vijver van mijn ouders.

steekmug | 12-03-23 | 08:24

@steekmug | 12-03-23 | 08:24: Ah, nou je 't zegt ! Ik heb een paar vliegtuigen verloren aan bazooka's en astronauten.

Sneerpoets | 12-03-23 | 09:16
▼ 11 antwoorden verborgen

Naarmate ik door deze kutziekte meer tijd heb om me echt een beetje verdienen door uit verschillende hoeken informatie te zoeken ben ik de laatste tijd "wakker" geworden. En ik ben wel gewend om alles met een korreltje zout te nemen. Hoe meer sensationeel iets gebracht wordt alsof je een WWE match ziet tussen John Cena en The Rock, hoe meer show het is en geen waarheid.

Maar wat is de waarheid nu eigenlijk wel?

Dat blijft een zoektocht. Maar het eerste wat me op begon te vallen is dat plots veel reaguurders hier, in kikkerlandje Nederland begonnen te praten over zaken die regelrecht uit de Amerikaanse "rechtse" "media" komen.

Het meest indrukwekkende was dat iemand zei dat "woke" andersom racisme was want negers zeiden in de jaren 30 vorige eeuw "stay woke" tegen elkaar. Okay, sommige mensen zien negers niet als mensen. Maar daar stopt het niet. Nee. Vooral homo's en transgenders en ja, vrouwen moeten er ook aan geloven. Ze mogen niet zijn wie ze zijn. Niet online. Niet in hun buurt of eigen huis en worden door een netwerk zelfs achtervolgd.

Nu vind ik dat men ook overdrijft aan de zogenaamde progressieve kant. Het is alsof men teveel te snel goed wil maken en soms lijkt het wel alsof er sprake is van positieve discriminatie of zelfs promotie van minderheden. Daar kan ik me niet zo goed in vinden.

Tot laatst. Zeg ik die die Jean-Pierre is wel heel goed in haar werk. Zegt een andere reaguurder, ze heeft die baan gekregen omdat ze een negerin is en een kut heeft.

Kijk. Dat is wel een probleem. Als je als oude man echt denkt dat een vrouw van kleur met baarmoeder enkel en alleen een baan kan krijgen om haar kleurtje en vagina. En als je dat niet snapt. Dan zie ik geen toekomst voor je want de wereld is niet meer 50 jaar geleden.

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:07 | 7

@viejohuevon | 11-03-23 | 23:21:

Harris? Die is goed, zo sluw als een vos en blijft lekker haar taken uitvoeren op de achtergrond.

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:31

@viejohuevon | 11-03-23 | 23:23:

Ik neem aan dat je het hebt over Karine Jean-Pierre, en ja. Die maakt van onzin gehakt en praktisch zonder een heel boek mee te nemen. Zelf vond ik Jen Psaki nog beter maar Karine is goed, heel goed.

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 23:33

waar haal je nou al die dichotome polarisaties ('als je [...] enkel en alleen' ..'dan'... ) vandaan..

anja | 12-03-23 | 01:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zeg alleen maar dit.

entredeuxverres | 11-03-23 | 23:05 | 2

Dit is geen woord te veel gezegd en dit zegt wat.

Hopenschauer | 11-03-23 | 23:13

Nou Kees, nogmaals een poging;
Om opgepikt te worden door jouw Geheime AI Selectie Protocol.

The Mike Curb Congregation - Burning Bridges
www.youtube.com/watch?v=1sCo5GaDq7k&a...

Muziek van een leuke film uit mijn bouwjaar.
(als dit het stamcafé niet is, post ik het ook daar)

MagnificentRon | 11-03-23 | 22:57

Het interview. steeds warriger worden, naar het einde toe.
Wat niet wegneemt dat er wel een paar goede punten worden aangestipt, doch niet echt helder worden uitgediept. Jammer.

Lijkvocht | 11-03-23 | 22:56

" De Europese culturen worden vernietigd."

Dit is voor mij de kern.
We staan erbij en we kijken ernaar.

Roos | 11-03-23 | 22:55 | 16

Het wrange is dat cultuur het cement van de samenleving is en die is weer onontbeerlijk voor een goed werkende maatschappij waarin de burgers voldoende betrokkenheid naar elkaar voelen.
De EU is een technocratisch, bureaucratische organisatie maar ze voelen natuurlijk wel dat er ergens een “identiteit” moet komen. Die algehele Europese identiteit is er echter niet, we zijn een lappenmand aan volkeren net zoals je dat ziet in Afrika, Azië en overal.

Juist vanuit de EU adepten is er een onmiddellijk vuurspuwen wanneer in een land, door een groep ook maar iets de nadruk gelegd wordt op de eigen identiteit van dat betreffende land, of regio. Onmiddellijk zal er geschermd worden met “nationalisme” en altijd de link met de geradicaliseerde kanten die ooit eens in Duitsland de boel op z’n kop hebben gezet.
Toch zie je nergens zo’n dwingend beweging naar nationalisme als binnen de EU adepten. Een sentimenteel, overdreven en dwingend idee over een zekere “Europese identiteit”. Het paradoxale is dat dit Europees nationalisme als goed wordt belden, terwijl de veel rustigere varianten in de landen als kwaadaardig wo4den gezien.

Nuuk | 11-03-23 | 23:53

@Hopenschauer | 11-03-23 | 23:45: Als boeken en geschiedenislessen al aangepast worden, zou het met uw “ landschap van onsterfelijke ideeën” wel eens heel snel afgelopen kunnen zijn.

Miss_Pinky | 12-03-23 | 00:00
▼ 13 antwoorden verborgen

Toch wel tekenend. Op het boerenprotest maar liefst 2 arrestaties. 2 stuks, bij die milieu en natuurvernielers die stemmen op die enge populistische PVV, of op stikstofontkenner Caroline. Gevaarlijk extreemrechts, met die gevaarlijke tractoren en zo. Het tuig van de richel, toch heren van D66? Nee, dan kun je je veel beter bij de club van fatsoen voegen. Die zien dat de planeet kapotstuk gaat. Die strijden voor het klimaat, antiracisme, inclusie en diversiteit. De helden van tegenwoordig. Dat de ME ze met moeite van de A12 kreeg, laten we maar even buiten beschouwing. Dat ze nergens naar luisteren
en dat er op die knokdemonstratie niet minder dan 650! arrestaties waren, is vast een fout van de politie. Die hadden beter boeren kunnen afmatten. Kamervragen van D66, PvdA en GroenSlinks op zeer korte termijn, want dit kan niet zo.

Kopieerapparaat | 11-03-23 | 22:54 | 10

@anja: haha ja!

Lorejas | 11-03-23 | 23:55

Hoeveel straf kregen de “blokkeerfriezen” ook alweer?

intrigant | 12-03-23 | 01:39
▼ 7 antwoorden verborgen

Ach ja, de permanent verongelijkte correspondenten vanuit Portugal die op een of andere manier nog steeds enorm begaan zijn met Neerlands lot, tja. Sterkte verder.

niels5142 | 11-03-23 | 22:51 | 1

Ja, jij ook man. Sterkte verder. Het is me allemaal wat he?

Lorejas | 11-03-23 | 23:17

Prima en informatief stuk.
Het blijkt allemaal niet zo ingewikkeld te zijn als velen ons willen doen geloven, ingewikkeld is iets waar de usual suspects in Brussel en de hoofdsteden baat bij hebben. De bevolkingen overspoelen met flauwekul in de hoop dat zij door de bomen het bos niet meer zien. Maar ja, het bos wordt dunner en dunner, op een gegeven moment is de hele handel niet meer houdbaar en klapt de hele zooi in elkaar.
Ik geloof bovenstaande, of in ieder geval gedeelten, al eerder te hebben gelezen maar weet niet meer waar.
Doet er ook niet toe, goed nog een keer te lezen.
Stel voor de wel sterke munt niet neuro te noemen maar beuro, van boreale euro. Niet vanwege het feit dat Baudet die term weer introduceerde maar om de Fransen ffkes te zieken, ervan uitgaande dat zij er dan niet bij zitten natuurlijk. Boreale wordt in het Frans al sinds jaar en dag gebruikt om de noordelijke sferen aan te duiden. Wel balen voor ze dat ze dan niet bij de beuro betrokken zijn, auw.

Aleon | 11-03-23 | 22:51

Europese samenwerking is goed, een bureaucratisch monstermachtapparaat is dat niet.

thanseeuwen | 11-03-23 | 22:41 | 4

Het verschil tussen de Europese Gemeenschap en de Europese Unie.

Nuuk | 11-03-23 | 22:52

@Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 22:52: Als je het verschil niet eens begrijpt tussen de Europese Unie en Europa dan kan kun je beter maar niets meer zeggen.

Sinterbikske | 12-03-23 | 01:00
▼ 1 antwoord verborgen

Wat het rare is. Dat ik dacht een leuk verhaal te vertellen.
Dat ik blijkbaar elke woensdag dronken ben en daardoor niet kan reageren op hoe heet ie, binnen de tijd op.
Ik een geregeld leven lijd. Dacht ik.
Maar wat erger is dat mijn man me niet meer begrijpt.
Hij zegt dat de pensioenen te duur zijn geworden.
Niks over miljarden consumerende overheden.
Nooit iets over de bizarre uitgaven van de overheid.
Ten Oorlog! Vooruit men uw kinders!

entredeuxverres | 11-03-23 | 22:39 | 4

@Spring Bruissteen | 11-03-23 | 22:43:
Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent in het niveau van in elkaar beuken. Lafje.

entredeuxverres | 11-03-23 | 22:48

@Spring Bruissteen | 11-03-23 | 22:52:
Schattig dat een MAVO klant denkt te weten wat leven is.

entredeuxverres | 11-03-23 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

“Europa is een ziek continent ziet Europa strompelen tot het niet meer zal gaan." En dan? Slaan de chinezen dan hun slag? Gaan wij in de uitverkoop?

Miss_Pinky | 11-03-23 | 22:35

Groen Links vandaag folderen in de stad. En dan moet ik echt moeite doen om niet hardop "terroristen" te zeggen. En het ziet er ook echt uit als gasten die nog nooit zelf een kwartje hebben verdiend. Brrr.

Graaisnaaiert | 11-03-23 | 22:34 | 3

Had het maar gedaan.Tenslotte zijn zij er ook niet vies van om anderen de maat te nemen.

Miss_Pinky | 11-03-23 | 22:37

Terwijl jij op je 16de al bijverdiende in de nachtploeg van de suikerfabriek in Hoogkerk.

Après toi | 11-03-23 | 23:31

Voor je het weet gooien ze een poeptaart over je heen en schieten ze je dood. Levensgevaarlijk dat GL tuig.

intrigant | 12-03-23 | 01:49

Europese Patriotten die niets pan-Europees hebben en toevallig stinken naar het nationalisme wat ooit eens was uitgevonden door een Oostenrijker, nee niet die Oostenrijker, en ons de laatste paar honderd jaar niets dan ellende heeft gebracht? Het begint me te fascineren.

Ik geef toe. In het begin dacht ik van "ach, misschien wel interessant dit, maar dat is dus niet zo". Het is een promo voor de mensen die openlijk of heimelijk ons willen verkopen aan de Russen van Poetin, gewoon omdat ze niet heel blij zijn met moslims.

Wat erg ironisch is want Moskou verrijkt zichzelf al decennia actief met moslims uit de regionen die moslim zijn. Ja. In Rusland zou tenminste 20% moslim zijn, en de grootste moskee in Europa staat in Moskou. Geloof je me niet. Kijk maar naar en.kremlin.ru/

Dus ja, Deze patriotten, wie zijn ze eigenlijk. Nou, ik deed een beetje onderzoek voor u. "Gerolf Emma Jozef Annemans" is een nationalist van Vlaams Belang en dat is het probleem niet. Gerolf staat op zo'n beetje alle Oost-Europese media gesignaleerd als Putinversteher. Ja, hij is een Thierry Baudet. Iemand die Poetin aanmoedigt om onze decadente kontjes te schoppen.

Keuzes. Ze blijven lastig.
www.youtube.com/watch?v=EKSU1W0ZUmQ&a...

Schout-bij-Nacht-J | 11-03-23 | 22:32 | 3

Wel een heerlijke deun, waarvoor dank

klaverboerdenham | 11-03-23 | 22:55

Moskou is een mooie stad. Niet overal, iedere stad heeft mindere buurten. Nu er een oorlog afspeelt in Ukraïne maakt van Moskou geen leijke stad. En naast Moslims heeft Moskou ook een Joods community. Er wonen ongeveer zoveel mensen als in heel NL. Die zijn niet allemaal hetzelfde.

Red shirt | 11-03-23 | 22:56

Mensen die anti-moslim zijn, zijn onbewust pro Woke en pro LGBTQ.

Cobarde | 11-03-23 | 22:57

Gerolf is niet vies van een beetje chargeren. Maar het moet natuurlijk wel smeuïg blijven hè.

Spring Bruissteen | 11-03-23 | 22:32

Ik verslik me in de eennalaatste zin

de visser | 11-03-23 | 22:30

Van handelsblok naar eurofanatisme. Jeuh....

Lorejas | 11-03-23 | 22:25 | 1

Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt ergens ècht. Is mijn ervaring.

anja | 11-03-23 | 22:50

Ja jezus hee.
Moet je jezelf eens bedenken hoe het zou kunnen zijn.
Stel jezelf eens voor!
Een vrije vrouw zijn.
Die lacht om elk gelul.
Stel eens voor.
Houd van het leven, lelijke reaguuder.

entredeuxverres | 11-03-23 | 22:20 | 1

Dat lelijk heeft u pijnlijk accuraat omschreven..
Desalniettemin ben ik een min of meer tevreden blanke man

*klink* 'Pernodje, mevrouw' ?

AldNuut | 11-03-23 | 22:48

Daarom vind ik Frankrijk helemaal kudt.

Ruimedenker | 11-03-23 | 22:16 | 2

Dat interesseert Frankrijk dan weer geen kudt, zolang NL maar netjes op het stippellijntje tekent en netjes z'n netto bijdrage levert.

zwellevertje | 11-03-23 | 22:25

Macron wil dat de EU Frans gaat spreken en dat lukt hem, zelfs bij mij. Als ik in de EU Frans hoor spreken dan kan ik het correct vertalen met "betalen pannekoek!"

ZoekEenVrijeNick | 11-03-23 | 22:32

Dit is al de zoveelste Vlaams Belanger. Ik zou ook wel eens een interview met een NVAer willen. We missen hier sowieso iemand als de Wever die zeer inteligent en onderbouwt een rechts verhaal neerzet zonder te vervallen in complottheorien of banale xenofobie.

Shoarmamasutra | 11-03-23 | 22:15 | 3

NVA is momenteel wat stiller. Zij zitten in een gruwelijke spagaat. Om hun doelen te verwezenlijken moeten ze eigenlijk met VB gaan regeren. Maar zelfs De Wever heeft toch wel schrik voor de mogelijke gevolgen en blijft buiten de vuurlinie in Antwerpen.
NVA heeft zich zodoende gecommiteert met het kartel zogezegd, maar ondervind nu de moeilijkheden die dat met zich meebrengt.
Ze hebben de zeer intelligente, maar soms toch beetje botte hork, Jambon op het voorplan gezet en wat zich de afgelopen weken in het Vlaams parlement heeft afgespeeld tart zelfs de politieke fantasie van de Belgische politieke duiders. Zelfs zij wisten het oprecht niet. En dat zegt wat.
En VB is redelijk rustig, die gaan op deze manier soepeltjes de grootste worden. En dat zou nog wel eens voor wat lawaai kunnen zorgen. In en buiten België.

reservebelgië | 11-03-23 | 23:29

@Après toi | 11-03-23 | 23:32:
Ach.
Uw riedeltje.
Ga er niet eens op reageren.
Ook gapen doet.

reservebelgië | 12-03-23 | 00:51

de Europese partij Identiteit en Democratie en strijdt op Europees niveau voor een Europa van soevereine staten, een Europa van vrijheid, nationale eigenheid en identiteit.
oftewel
geen schijn van kans want multi culti moet.

Is dit nog nieuws? | 11-03-23 | 22:13

Het buitenlands beleid van de VS is nooit ergens anders op gebaseerd geweest dan op eigen belang.
Hoor je soms nog van die kwakers, ja maar, WO-II dan?
Dat was ook vooral in eigen belang, al kun je daar nog over twisten. Alle nadien door de VS gevoerde oorlogen waren alleen maar in eigen belang en altijd, maar dan ook altijd tegen zwakke staten. Illustratief is hun gepruts in Oekraïne, leveren niks wat Rusland kan bereiken. Ergens natuurlijk gelijk, te sterke tegenstander.

Gelukkig is men daar wel woke, in de VS - iets waar de hele niet-Westerse wereld (6/7 van de wereld) alleen maar hartelijk om kan lachen. Velen in de Westerse wereld trouwens ook, ik in elk geval.
Ik hoop maar dat de VS weer eens bij zinnen komt en beseft dat hun hegemonie over is en dat we daar als 'Westen' eens goed over moeten nadenken.

Ichneumonidae | 11-03-23 | 22:10 | 5

@Spring Bruissteen | 11-03-23 | 22:20:
Echt?!!!?
Maar….maar….maar, dan zijn de PvdA, gl en 66, en hun voorlopers dus als tientallen jaren vazallen van het Kremlin.

Nuuk | 11-03-23 | 22:24

@Spring Bruissteen | 11-03-23 | 22:20:
Dat vind ik te kort door de bocht
Je kunt best USA afkraken zonder USSR aan te hangen

Ik zwalk overal tussendoor, anti VS, anti UssR, anti Ukr, anti oorlog
En toch hoop ik dat het Ukr lukt binnen een maand de bevrijders uit hun land te kiepen..
Onderhandelen lijkt mij alleen maar een opmaat voor 'the next episode'

AldNuut | 11-03-23 | 22:26

Kom op, je onderschat de VS. Denk je nou echt dat die dociele Chinezen een kans maken? Met een halfgare communist, die geen enkele tegenspraak duldt, aan het roer?

Après toi | 11-03-23 | 23:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Dank don Arturo. Wie wel eens ooit Vlaamse media openslaat heeft van Annemans gehoord maar wie het nou precies is, helaas -beken ik nederig. Da's nu dus verholpen.

Friedrich Frayek | 11-03-23 | 22:08

Beter Vlaams dan het gerochel van boven de grote riolen.

salonsocialist | 11-03-23 | 22:06 | 1

Nee, die zachte GGZ-G klinkt lekker....

Lorejas | 11-03-23 | 22:18

Journaille zoals je die zelden tegenkomt.. chapeau
Ik mis wel een beetje de eigen inbreng van v. Amerongen, de anekdotische kantlijn zeg maar, de geur van Reckitts blauw in de metro, in die zin was het ook best een korte bijdrage hah..

AldNuut | 11-03-23 | 22:03

Ken heel die vent niet maar hij heeft wel een duidelijk verhaal, denkt dat hij met dat verhaal niet ver naast de onwelvallige waarheid zit.

zwellevertje | 11-03-23 | 21:55 | 2

Ik sluit mij hier bij aan, mooi verhaal maar zorgelijk qua toekomst.

Het is bijzonder dat de EUrofielen altijd schuimbekkend krijsen over nationalisme wanneer politici of burgers gaan staan voor de eigen nationaliteit, maar ik ken werkelijk nergens zo’n sterk nationalisme als die nu door de EU door de strot wordt geduwd. Het is het optuigen van een nieuwe nationale entiteit en die gaat samen met echt enge nationalistische uitingen inclusief oorlogsretoriek.

Nuuk | 11-03-23 | 22:08

Ik sluit me hier niet bij aan. 'Ken heel die vent niet' -gedraag je. Als jouw prestaties in de schaduw kunnen staan van de geinterviewde mag je het melden. Indien niet, dan zou ik me ervoor hoeden de eigen onwetendheid te etaleren.

Friedrich Frayek | 12-03-23 | 01:27

misschien wat roebels of yuans inslaan?

SpookJohn | 11-03-23 | 21:54 | 2

Goud, zilver en munitie.

BoerKoekoek | 11-03-23 | 22:19

@BoerKoekoek | 11-03-23 | 22:19: Ik wou nog rijst inslaan, lang houdbaar en compact, maar ik ben bang dat ik daarmee weer de kas van China mee spek.

Sneerpoets | 12-03-23 | 08:03

De ontvoering van Europa. Niet leverbaar en ook al geen e-book. Mèh.

Duwbak_Linda | 11-03-23 | 21:51 | 1

Mooi interview Arthur, maar het stemt niet vrolijk.

J.P.Drapeau | 11-03-23 | 21:49 | 2

Ik moest wel smakelijk grinniken hoe Timmermans werd geportretteerd door Annemans. Het sterke is dat het helemaal klopt en tegelijkertijd het ongekende narcisme van de wannabee Timmermans bloot legt.

Nuuk | 11-03-23 | 22:10

Zeker mooi. Denk dat Tuur nogal moeite heeft gehad het samen te vatten. LOL. Gooi een kwartje in Annemans en je bent makkelijk 3 uur verder.

reservebelgië | 11-03-23 | 23:31

Stemadvies aub.
Ik weet het echt niet meer

RickyLaRue | 11-03-23 | 21:48 | 4

Mijn stemadvies: ga stemmen.

Lorejas | 11-03-23 | 22:26
▼ 1 antwoord verborgen

Wonen wij in België?

Is dit nog nieuws? | 11-03-23 | 21:42 | 4

Mag het graag horen Vlaamsch Belgisch, plesanter dan hullie en zullie taal hier.

Smoelensmid | 11-03-23 | 21:48

@Duwbak_Linda | 11-03-23 | 21:44: En annex landen zoals Israel bij het EU songfestival en de Oekraïne in de oorlog tegen Rusland ....
Caribisch Nederland.....

Is dit nog nieuws? | 11-03-23 | 22:03

Nee maar de Belgen hebben wel bijna alle Nederlandse kranten

jcvjcvjcvjcv | 11-03-23 | 22:10
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl