Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (22)

Italië, honden, en De Dood

Maandag 29 mei

“Na die tocht leken zijn herinneringen meer op verzinsels dan op feiten, zei hij en hij was verbitterd omdat de wereld veranderd was en geen rekening met zijn verleden en zijn gemis had gehouden.”

J. Bernlef, Hersenschimmen

Er is iets mis in mijn hersenpan. Vorig jaar zomer werd ik - terwijl ik aan het fietsen was op de N125, de dodenweg van de Algarve - geschept door een dronken boertje in een roestbak. Ik vloog door de lucht en knalde met mijn tets op het asfalt. Omdat de pijn vooral werd veroorzaakt door een gebroken ruggenwervel (voor de kenner: de T12. De T11 bleef ongedeerd, anders had ik nu in een Stephen Hawking-karretje rondgereden), maakte ik mij minder druk om de zware hersenschudding. 

Een jaar of zeven geleden werd ik gekopschopt door een stelletje zigeunerknapen (na een mislukte dope deal, my bad) en dan is er natuurlijk de tomeloze alcoholconsumptie vanaf 1973 tot 3 maanden geleden die toch ook tot enige hersenverweking moet hebben geleid. 

Vorige week raakte ik in totale paniek toen ik - onderweg naar Villa Mussolini - mijn bankpasje kwijtraakte in een weiland. In Forlì raakte ik dankzij Google Maps volkomen verdwaald en was ik na een half uur weer terug bij het startpunt. Op Pinksterdag zat ik als een demente bejaarde uren op de bus te wachten - die dus nooit kwam - in Desenzano del Garda. 

Wie waren Alzheimer en Korsakov ook alweer? 

De kanker waar ik zo bang voor was aan het begin van Annus Horribilis, houdt zich even gedeisd en dat is dan weer mooi meegenomen. Kijk, ik heb geen pensioen (gelukkig maar, want Rutte geeft jullie spaarcentjes toch kado aan Frenske en Zuid-Europa) en mijn AOW’tje van pak ‘m beet 350 euro kan ik pas over 4 jaar aanspreken. Hoe betaal ik dan de Thaise juffrouw (katoi voor mijn part) die lekker wokt, voor mij de boodschapjes doet en mijn billen gaat wassen met happy ending? 

Even voor de nerds: er zitten een paar flinke gaten in mijn AOW-carrière, die op een homp Emmentaler lijkt. In totaal stond ik ruim 20 jaar niet in Nederland ingeschreven. Wat voor fooi kan ik dan nog maandelijks bij elkaar schrapen, als ik straks bij Vadertje Staat aanklop? Van mensen met een soortgelijk reizend bestaan als ik, vernam ik een bedrag van 350 euro. De bevrijdende tipgever krijgt van mij Portugal voor Bonvivanten. 

Rode zakdoek linksachter: vuist in de poepert

Voor het eerst in mijn leven heb ik een zakdoek. Niet om in te snuiten, want ik knal mijn snot er altijd uit als een wielrenner. Vinger op een neusgat en hatseflats. In het chique Gardone Riviera kijken de flanerende Italianen verschrikt op als ik mijn gok leeg sproei. Vaffanculo, denk ik dan maar. Ik heb al mijn hele leven een verstopte neus. Lijkt me sterk dat dat kanker is. 

Het vervelende aan deze manier van proletarisch snuiten is dat mijn kleren altijd onder de mucus zitten. Wellicht is het beter dat ik een boswachterspak ga dragen. Ik gebruik de zakdoek om knopen in te leggen - zodat ik dus niks vergeet - en kocht hem bij Asole & Bottoni aan de Via Del Corso in Rome, tijdens mijn Mussolini-safari in de Città Eterna. Het is een prachtige rode, van zijde, uiteraard handgemaakt, en de nicht van dienst vroeg of de zakdoek voor in mijn rechter of linker kontzak bedoeld was. Ik ben natuurlijk geen frocio maar weet wel donders goed dat een rode zakdoek in de linker kontzak betekent dat de drager dolgraag gevuist wil worden. U kunt de Hanky Code hier op uw gemak bekijken.

De homofiele modeverkoper keek teleurgesteld toen ik zei dat ik de bandana om mijn hoofd ging knopen, à la Little Steven, en dat ik met mijn kleinkinderen naar een optreden van Bruce Springsteen ging. 

Slakkenspoor

Ik was trouwens vergeten hoe tergend langzaam Italianen kunnen flaneren. Het internet doet heel romantisch over dat slakkengekruip: “La Passeggiata is een van die dagelijkse rituelen waar Italianen en iedereen die Italië bezoekt echt van zouden moeten genieten - gewoon laat op de dag wat tijd nemen om te ontspannen en door de verkeersvrije straten te wandelen, oude vrienden te begroeten, etalages te bekijken of gewoon doelloos rond te dwalen om contact te maken met mensen en feest te vieren aan het einde van een heerlijke dag in Italië. Het is een manier voor Italianen om weer in contact te komen met hun roots en een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te voelen. En dat is precies wat je overal in Italië ziet: vrienden en familie begroeten elkaar op straat, praten met favoriete winkeliers en doen hun middaginkopen voor het avondeten. In elke stad en dorp is het 's avonds een must-do evenement, zelfs voor de toeristen! Je zult genieten van je eigen La Passeggiata, etalages kijken, mensen kijken en een leuke buitenbar of restaurant vinden om te genieten van het einde van de dag in Italië!” 

Nou, als ik loop te drentelen achter zo’n kudde slakken heb ik zin om ze te verpletteren met een bulldozer. Tot slijm zult gij wederkeren, vieze mollusca

Wie net als ik dol is op clichés over Italië, moet beslist het geestige boekje Bella Figura. Waarom de Italianen zo Italiaans zijn scoren, van Joost Houtman en Philip Roose. 

Hier een paar lekkere hapjes: 

75% zonnebril  ‘Voor Italiaanse vrouwen geldt de regel dat zij voor 75% uit zonnebril moeten bestaan. Groot, groter, grootst. De zonnebril is dan ook geen bril, maar wel een juweel en dat moet lekker zichtbaar worden gedragen.’

Voorzichtig overspel  ‘Italianen nemen je letterlijk van onder tot boven op. De grens tussen kijken en staren wordt daarbij vrolijk overstegen. Flirterig gedrag is in De Laars nooit een echt probleem geweest. Ook overspel is lange tijd geen halszaak geweest. In ieder geval niet voor een man. Zolang die maar ten eeuwigen dage zijn echtgenote en –vooral – moeder van zijn kinderen in de watten blijft leggen en haar niet al te openbaar te schande maakt. Si non caste tamen caute, ‘als je niet kuis kan zijn, wees dan ten minste voorzichtig’ gaven de Romeinen al als tip mee.

Liegen zonder te liegen  ‘Complimentjes zijn verplicht in Italië. Ze maken ieders leven mooi, la vita diventa più bella! Een nonno, opa, zal verteld worden dat hij waarschijnlijk de eeuwige jeugd heeft en zijn vrouw zal bijna ten huwelijk worden gevraagd. De complimenten vliegen in het rond. Het is liegen zonder te liegen. Natuurlijk zal je auto tegen het weekend klaar zijn, zal de garagist zeggen. Vast omdat hij weet dat je je bij die uitspraak goed zal voelen en ondertussen hoopt hij dat die kleine kans misschien ook wel echt lukt, en anders heeft hij tot dan de tijd om nog een goed excuus te verzinnen. Dat is trouwens ook de reden waarom de snelheidsmeter overdrijft, want zo voelt de chauffeur zich lekker sportief, en eveneens waarom de stationsklok een beetje voorloopt op de tijd. Zo valt het niet zo hard op dat de trein wat te laat is, wat in tegenstelling tot in België trouwens maar weinig gebeurt. Bijna iedereen kan bij de Italiaanse spoorwegen daarbij rekenen op een reductietarief, enkel naïeve Italianen en toeristen niet. Een verkeersdeskundige berekende ooit dat, als iedereen gewoon zou betalen, alle tarieven gehalveerd zouden kunnen worden! Maar dat is echt niet hetzelfde als te kunnen profiteren van een kortingstarief, geef nu zelf toe! Dan zou je la bella figura om zeep helpen!’

De enige echte heilige  ‘Een Italiaan vindt het trouwens perfect logisch dat men, ter nagedachtenis aan een gemartelde heilige, haar eert door witte ‘negerzoenen’ met daarop een kersje te eten, le minne (of tette) di Sant’Agata. Inderdaad, je hoeft geen Italiaans te spreken om te weten wat tette betekent. Een Italiaan vindt het ook perfect logisch dat hij tot ver voorbij zijn houdbaarheidsdatum bij zijn Mamma blijft wonen. La Mamma is dan ook de enige echte heilige in De Laars. Mocht Mamma haar zoon beu zijn, dan moet ze een job voor hem zoeken. Dat heet in het Italiaans sistemare il figlio. Nepotisme is een wijdverspreid fenomeen in Italië, dat er werd geïntroduceerd door de pausen. Nepotisme werkt (en de meeste jonge Italianen niet). Je echtgenote die op een lagere school lesgeeft promoveren tot professor medische geschiedenis, je dochter zonder medisch diploma tot professor juridische geneeskunde en je zoon lanceren als de jongste hoofddocent cardiologie ooit? De rector van de medische faculteit aan de gerenommeerde universiteit La Sapienza, ja, die kon dat!’

Mijn absolute reisbijbel voor Italië is The Italians, van Luigi Barzini: The Italians presents a guided tour through centuries of history of Italy. This book examines Machiavelli and Mussolini, popes, pilgrims and prostitutes, cliques and conspiracies, Casanova and the crippling power of the Church. It also shows us a divided nation, injustice, ignorance, poverty and fear.

Fappi fappi op Mara in Domenica in

Jammer dat Barzini nooit een hoofdstuk heeft gewijd aan Rai Uno, jarenlang mijn favoriete televisiezender. Ik zat nog net niet te fappen op Mara Venier, de legendarische moderatrice van Domenica in van Rai Uno. Pornhub bestond nog niet, en rukken in de Candy of de Chick was meteen ook weer zo armetierig. Iedere zondagmiddag zat ik aan de buis gekluisterd want Domenica in was een geweldige mix van tieten, konten, kermismuziek, heerlijk Italiaans gekrijs en geschreeuw, stokoude mannen met geverfd haar in peperdure maatpakken (kereltjes waarvan je in Nederland meteen zou roepen: 'die is van de verkeerde kant en sterker nog, hij heeft het uitgevonden en verbeterd en iedereen weet het behalve zijn vrouw') en bovendien rolden ook nog eens de tussenstanden van de Italiaanse voetbalcompetitie over het scherm.

Om mijn verfijnde smaak en mijn kennis van de hogere Italiaanse kunsten te compenseren, luister ik dolgraag naar tranentrekkende smartlappen, echte Italo-trash zoals Storie di tutti I giorni van Riccardo Fogli (u kent de cover van Marco Borsato), Ti Amo van dat lekkere geile ding van een Umberto Tozzi (met zijn zaadvragende ogen), Rocco di Quinto met Ti voglio bene papa, Prisencolinensinainciusol van Adriano Celentano en uiteraard Felicita van Al Bano & Romina Power. En last but not least: Italiaanse pornomuziek!  Piero Umiliani! Hier de hele soundtrack van SVEZIA, INFERNO E PARADISO. U wist natuurlijk niet dat Mah Nà Mah van Piero is, en dus niet van de Muppets, en uit deze klassieke erotische film komt. 

Een Spanjool die heerlijke persiflages maakt op Italiaanse trash, is mijn held Tonino Carotone. Luister naar Un ragazzo di strada. Zijn Ik schijt op de liefde mag er ook wezen, net als Vita Clandestina

En is er natuurlijk Popcorn, een genre dat door Italiaanse migranten in België, rond Luik, werd uitgevonden.

Na al deze diepzinnigheden over Italië, zal ik de lezer verder niet lastig vallen met mijn bezoek aan Vittoriale degli Italiani, het schitterende monument dat Gabriele d’Annunzio voor zichzelf oprichtte. Dat komt binnenkort aan de orde in Europese Patriotten. Hier alvast wat leuke sfeerbeelden. 

Twiet van de dag

Social

Dinsdag 30 mei

Aperol Spritz: een goor wijvendrankje

Er heerst vakantiestemming aan de oevers en de dorpen van het Gardameer. Veel tokkies uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk in campingsmokings. Italië is niet bepaald goedkoop, waar doen die gasten het van? Maar ja, dat vraag ik me in 020 ook altijd af. Daar zitten alle restaurants en kroegen op een doorsnee maandagavond bomvol feestende studentjes en ander schoon volk. Op de pof vermoedelijk en: après nous, le déluge

De koffie hier is goed te doen, gemiddeld 1 euro en 20 cents voor een espresso maar in de Algarve betaal ik rond de 80 cent voor een bica. Geen cent teveel hoor! De drank is reteduur aan het Gardameer, in vergelijking met Portugal. Een fluitje slap, inheems bier kost gemiddeld 3 euro. Hele volksstammen slurpen Aperol Spritz, een smerig wijvendrankje in de categorie Pisang Ambon en Coeberg bessenjenever. Zo’n glaasje oranje bocht gaat al snel richting een tientje! Waar betalen ze het toch van? Als je hier met je gezin en de sleurhut op een willekeurige camping gaat staan, ben je zo een rug kwijt voor een weekje. Om nog maar te zwijgen over de glamping, dat klinkt als een ernstige venerische aandoening. En dan moet je vrouw ook nog eens 10 Aperolletjes per dag naar binnen gieten. Pffff. En een kindermenu bij de Mac kost ook een kapitaal. 

Ik word altijd een beetje mies van al die opgeklopte vakantievreugde. Al die gezinnen, al die schijnbare saamhorigheid, al dat efemerische fopgeluk. Ik zie vooral narigheid. De puberende zoon met pukkels en vet lang haar, die zich doodschaamt voor zijn ouders, de aanstootgevende dochter in hotpants, die naar alle mannen lonkt. De verveelde, botergeile echtgenote, die zich het liefst laat uitwonen door kelner Luigi in het hotel. Papa die met een stijffie in zijn bermuda naar ontluikende dochters van andere papa’s loert. Ik word er verdrietig van. En als ik verdrietig ben, moet ik wandelen van mijn zielenknijper, dus ik wandel met mijn rugzak van Gardone Riviera naar Salò. 

Pasolini en de hoeren van Damascus

Salò ken ik slechts van Salò o le 120 giornate di Sodoma, van Pier Paolo Pasolini. Ik was destijds bij de première van die film, ik meen in Arnhem, en ik was toen vooral geïnteresseerd in de seksscènes. Mijn politiek bewustzijn en engagement was nul. Eigenlijk is dat nog steeds zo. In het beste geval lijd ik aan Weltschmerz, een begrip dat is uitgevonden door de Duitse schrijver Jean Paul Richter (1763-1825). Weltschmerz verwoordt het gevoel van diepe droefheid en als pijnlijk ervaren melancholie ten gevolge van verdriet, ontstaan door de onvolmaaktheid van de wereld. Een persoon met wereldsmart heeft het gevoel dat de fysieke realiteit nooit de verlangens van de geest kan bevredigen. Het gaat soms met pessimisme, vervreemding en escapisme gepaard, en kan een psychisch probleem worden (zoals bij Hikikomori, een fenomeen waarbij Japanse jongeren zich sociaal volledig terugtrekken). Tegen Weltschmerz is maar een remedie: keihard Als je Huilt van André van Duin draaien! 

Hier in het kort de inhoud van Salò, die u op uw gemakske gratis en voor niks in uw mancave kunt bekijken. Wel het deurtje op slot doen! 

In de fascistische Republiek van Salò, in een afgelegen villa aan het Gardameer, worden negen jongens en negen meisjes bijeengebracht. Ze worden onderworpen aan geestelijke en lichamelijke vernederingen door vier fascistische leiders - een hertog, bisschop, magistraat en voorzitter - die hun machtspositie misbruiken, daartoe gestimuleerd door de verhalen van vier hoeren-vertelsters. De achttien jongeren worden vernederd, seksueel misbruikt en ten slotte doodgemarteld terwijl beurtelings een van de vier heren vanuit de villa met een verrekijker toekijkt. Pasolini volgt in Salò de opbouw en - vaak tot in details - de inhoud van het boek van Markies de Sade. Door de gebeurtenissen echter te verplaatsen naar het Italiaanse Salò in 1944-45 wilde hij met een exploitatie-achtige manier van filmen verhaaltechnisch een aanklacht maken tegen de excessen van het kapitalisme, het economische stelsel waarin de productiemiddelen in privéhanden zijn en het fascisme, een totalitaire en dus ook autocratische politieke ideologie. Het punt van de maker was dat macht corruptie in de hand werkt en er altijd voor gewaakt moet worden dat er nooit te veel macht in te weinig handen komt. De vertoonde gruwelen zijn een gevolg van een werkelijkheid waarin dat wel is gebeurd. "Het is de enige film die over de werkelijkheid gaat", verklaarde Pasolini ooit in een interview.

Het liep slecht af met Pasolini, die op gruwelijke wijze vermoord werd door een schandknaap, en die moord leidde weer tot diverse complottheorieën. 

In Salò bevindt zich het Centro Studi e Ricerca sulla Repubblica Sociale di Salò. Volgens hun website koppelen ze de geschiedenis van het Italiaanse fascisme aan het heden. Mai più fascismo. Nie wieder Faschismus. Ik dacht altijd dat de RSI, het fopstaatje van Mussolini, bedacht door de nazi’s, piepklein was maar dat viel wel mee. Veel behoefte aan de arme mezzogiorno - die toch al bevrijd was door de Amerikanen - zullen de moffen niet gehad hebben. 

Wat ik tijdens mijn dodenmars reeds vreesde, wordt bewaarheid. Het centrum, dat zich op de eerste verdieping van de gemeentelijke bibliotheek in Salo bevindt, is gesloten. Niemand weet waarom. Teleurgesteld pak ik de bus naar Brescia, nadat ik eerst door een stapel boeken over Mussolini heb gebladerd in de leeszaal van de openbare bibliotheek. 

De copieuze lunch bij de Libanees in Brescia maakt mij gelukkig. Daar kunnen ze mij voor wakker maken: kibbe naya, hummus, baba ranoush, de tabouli, de shanklish (keiharde kaas die je samenprakt met tomaat) en al die andere goddelijke gerechten. Er pist een leger engelen over mijn tong en ik ben weer terug in de prachtige christelijke wijk van Damascus. Hoe zou het toch met de bordelen in die stad zijn? Ik moest er toentertijd wel naar zoeken, maar om drie uur ’s nachts kwam er altijd wel ongevraagd een lid van de nawar, de Arabische zigeuners op mogelijke klantjes zoals ik af. Dan moest ik door een labyrinth van gore stegen sluipen en vervolgens 20 trappen beklimmen in een vieze flat op (de liften waren in die tijd vaak stuk, in de Syrische kranten las je dan dat de Joden en in het bijzonder de mossad daar achter zat) en dan kwam ik in een peesruimte waarin houten hokken waren getimmerd - een soort Brabantse varkensflat - en dan mocht ik een kwartier van bil voor de prijs van tien keer mezze eten. Een vriend van mij wilde in zo’n hoerenkeet zijn verjaardag vieren. Het werd de slechtste wip van zijn leven, zowel in de categorie betaald als onbetaald (de Arabieren hebben de kamasutra niet uitgevonden, mijn understatement van het jaar), en toen we weer buiten liepen, bleek dat hij zijn horloge had laten liggen op het nachtkastje. De hoer wilde zien wanneer het kwartier jolijt voorbij was, want haar zandloper was kapot, zei ze. Horloges en hoeren: een gouden huwelijk. We konden dat bordeel natuurlijk niet meer terug vinden met onze stomdronken koppen, en na twee uur kwam ik die ronselende zigeuner annex loverboy weer tegen. Allemaal geschreeuw rond het ochtendgloren, en uiteindelijk kon die vriend zijn klokkie - dat hij van zijn vrouw had gekregen vanwege hun platina huwelijk - voor een aardig, doch gezien de omstandigheden beslist niet onredelijk bedragje terug kopen. 

De luchthaven van Bergamo is een heksenketel. Ik kan niet meer tegen mensenmassa’s. Ik voel geen enkele verbondenheid met de mensheid. Dat had ik al als kind. Ik ben jaloers op mensen die met zijn allen heel vrolijk en keihard Sweet Caroline zingen. Ik ben gewoon Donnie Darko. Er is ook goed nieuws, want ik heb een nieuwe hobby: ik ben een Local Google Guide. Google bestookt mij onafgebroken met vragen over alle plekken die ik bezocht heb, en ik werd daar zo schijtziek van, dat ik nu alles van lieverlee vijf sterren geef, plus de opmerking: great & marvelous. Of het nou de McDonald’ s in Rome is, of de Aldi in Faro: Vijf sterren! Ik zit inmiddels op bijna 2000 punten en ben eens gaan kijken wat ik met die perks & Mini kan doen. Nakkes nada! Sterker nog, een aantal reviews blijken niet te zijn geplaatst. In rood staat er dan bij: 

Review niet gepost. Deze review voldoet niet aan ons contentbeleid. Je kunt bezwaar maken tegen deze beslissing als je denkt dat dit niet klopt.

Wat betekent dat nou weer!

Ik ben even door gaan googelen, want ik zit verder toch maar neurotisch uit mijn neus te peuteren op de claustrofobische luchthaven, en ontdek dat ik gamified ben! 

Why Local Guides are dangerous: gamifying reviews (points for the sake of points)

Although Google Maps and Local Guides were started with the right intent, some Local Guides aren't in it for the wholesomeness of Google's ecosystem; they're in it for a quick hit of dopamine as they collect their badges and rewards.

Gamification is a concept that applies game mechanics to non-gaming situations; in real-life, you can recognise it in play when otherwise normal, boring, everyday tasks give you a rush of fun, excitement and reward. Earn a badge for leaving a review - gamification! Collecting candy on Waze as you drive? Gamified!

De verloofde wacht op de luchthaven van Faro. Ik ben blij dat ik thuis ben. Portugal is echt mijn thuis geworden na 11 jaar. Mijn patrie de coeur. De hondjes zijn door het dolle heen. 

Twiet van de dag:

Social

Woensdag 31 mei

De tragische dood van Blackie, mijn witte hond. 

Ik wandel nog voor het ochtendgloren met Matcha en Tita langs de zee en door de zoutpannen van de Rio Formosa, pink een traantje weg want ik mis Jamba verschrikkelijk. De rust in mijn hoofd keert langzaam terug. Hier, in mijn natuurlijke bipotoop, heb ik de homozakdoek met knoop niet meer nodig. 

Ik maak me bezorgd over Tita. Ze is 14, heeft haar zussen Raya en Jamba overleefd. Ze eet goed, poept goed, maar de fut is er uit. Met de naderende dood van Tita zal mijn innige band met Paraguay fysiek verbroken worden. Ik word misselijk van de gedachte dat mijn lieve hondje er niet meer zal zijn. Mijn moeder was net zo dol op dieren, we hadden thuis een hond, vier katten, een hele reeks konijnen en hamsters, een aquarium met ontelbaar veel guppy’s en een volière vol kanaries en parkieten. Blackie was een spierwit hondje dat ik als zesjarige op een boerderij had gevonden. De boerin had mij verteld dat ze een nest pasgeboren puppy’s ging verzuipen want zo gaat dat nu eenmaal op de boerderij. Niet in Portugal trouwens, want daar zijn de Portugezen te weekhartig voor. Ik barstte in huilen uit en besloot een van de puppies te redden. Als kind huilde ik vaak en veel, dat vond ik gewoon lekker. Soms keek ik in de spiegel terwijl ik huilde, de pathetiek zal er al vroeg in. Keer op keer herlas ik Alleen op de wereld van Hector Malot, over Remi, zijn drie honden en de aap. En als ik dan weer las hoe de honden Signor Zorbine en Signora Dolce met huid en haar verslonden werden, rende ik jankend naar mijn moeder die troostend zei dat het allemaal verzonnen was. ik had amper vrienden, niemand durfde bij mij thuis te komen vanwege mijn gekke moeder. Blackie werd mijn nieuwe vriend, we liepen uren door de bossen. ik praatte onafgebroken tegen het neurotische beestje zoals ik nu met Tita praat. ik was een jaar of veertien toen het bergafwaarts ging met Blackie. Hij werd moddervet, mijn moeder voerde hem de hele dag koekjes en chocola, de enige manier om hem met keffen te laten stoppen. Blackie had zichtbaar pijn, hij kon amper nog lopen. Op een avond gaf ik hem twee hele aspirines, ik kon zijn gekerm niet langer aanhoren. Daarna ging ik de kroeg in. Toen ik om twee uur’s nachts straalbezopen thuiskwam, lag Blackie met de poten omhoog in zijn mand die onder het bloed zat. Het was geen zachte dood geweest. Ik was door het dolle heen en begon een kuil te graven tussen de coniferen. Mama kwam al snel af op het lawaai en zei dat ze de volgende dag wel iemand van de gemeente zou bellen. ik schreeuwde tegen haar dat ze Blackie had vermoord met al haar koekjes en chocolade.Toen ma begon te huilen, stopte ik met graven.

Twiet van de dag

Social

Donderdag 1 juni

Knarsbitjes en snurkbeugels. 

Voor het eerst in een eeuwigheid heb ik - dankzij een knarsbitje, dat ik kado kreeg van Rob Muntz- niet liggen knarsetanden in mijn slaap. Zegt de verloofde. In een eerdere aflevering van Annus Horribilis schreef ik al over mijn gevecht tegen bruxisme. De volgende keer krijg ik een anti-snurkbeugel, zo beloofde Muntz. Model Hannibal the Cannibal. Ik vond het knarsbitje al behoorlijk eng en het leek mij een heel gedoe om dat onding in mijn muil te proppen, maar uiteindelijk viel het toch wel mee. Tegen het ochtendgloren haalde ik hem uit mijn mond, viel weer in slaap en toen ik weer wakker werd lag Matcha er tevreden op te kauwen… 

Social

Vrijdag 2 juni

Fear and Loathing in the Algarve

Een weldoener uit Nederland heeft geld gegeven aan mijn verloofde, bestemd voor het asiel waar ze vrijwillig werkt. We kopen tien zakken voer bij mijn favoriete winkel van sinkel voor boeren en rijden naar het asiel, dat diep verscholen in de brousse ligt. Honderdtwintig honden zijn dolenthousiast als we het terrein op rijden. Het liefst zou ik nooit meer schrijven en alleen maar voor zielige hondjes willen zorgen, maar een keer de Himalaya beklimmen met Asha ten Broeke is realistischer. 

Rob Hoogland en ik organiseerden ooit een crowdfunding voor APAR en haalden toen maar liefst 15.000 euro binnen. Een en ander kunt u terugzien in deze schitterende roadmovie – Fear and Loathing in the Algarve – die Joris van Os en Jurriaan Maessen over onze heldhaftige liefdadigheidsactie maakten.

Twiet van de dag

Social

Zaterdag 3 juni

Zowaar twee festivals tegelijk in mijn biotoop, waar anders nooit iets gebeurt en waar de enige opwinding veroorzaakt wordt door begrafenissen. Pé na Terra is een vrolijk festival waar heel veel Brazilianen op af komen, en dan met name lekkere meisjes die mijn kleindochters hadden kunnen zijn als ik hun mama’s wat meer betaald had. Mooie chicas zijn er niet in de Algarve, the shallow gene pool van het Iberisch schiereiland, waar de damessnor tot een van de zeven schoonheden wordt gerekend, en de Zuid-Amerikaanse invasie zet Fuseta ieder jaar weer op zijn kop. 

En dan is er vlakbij mijn huis een motorfestival, midden in de vrije natuur. 

Ieder gehucht in de Algarve kent een bende van outlaws. Het spoorwegstationnetje van het gehucht Livramento huisvest de Grupo Motard Cidade Sem Lei. Vrij vertaald: Brommerclub Stad zonder Wet. In de praktijk behelst zo’n chapter een maandelijks barbecue-treffen van mannen met haarvlechten en bierbuiken, gechaperonneerd door meisjes van vijftig plus met lederen rokken en aarsgeweien boven de bilspleet getatoeëerd. De concentração de motos in Faro, volgende maand juli, het grootste brommertreffen van Europa. 

Eens wilde ik de VIP-sector van de Hell’s Angels bezoeken omdat daar een hele bekende stripper uit Portimão op zou treden. De bouncer was een Maori van 200 kilo. Hij behoorde tot het Nieuw-Zeelandse chapter van de Hell’s Angels. Ik werd geweigerd omdat ik volgens het hulkje een nerd was. Nu wil het geval dat ik kennis heb - zoals u weet - aan Daniel Uneputty alias Unu, de voormalige president van het Amsterdamse chapter. Hij komt trouw naar mijn boekpresentaties en ik ken hem als een keurige family man die zich altijd leent voor een feestelijk fotomomentje. In zijn tattooshop in Amsterdam mag ik graag met hem babbelen over Sonny Barger, de nog steeds levende oprichter van de Angels. De kenner denkt dan meteen aan Hunter S. Thompson en zijn klassieker uit 1966: Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs. 

Goed, ik heb brommer noch tattoos, maar ben in alle bescheidenheid de enige die probeerde Gonzo-journalistiek in Nederland te bedrijven. Inmiddels heb ik Hunter’s fakkel overgedragen aan mijn gewaardeerde collega Rick Nieman.

Ik belde Unu, gaf mijn mobiel aan de monster-Maori en mocht naar binnen om van de stripper te kunnen genieten. Wat nou nerd! Ik ben born to be wild! Op mijn 16e (net ontsnapt uit de tuchtschool) werkte ik op een bunkerschip in de Rotterdamse haven. Zo’n olieboot voorziet andere schepen van peut. Ik moest als Ketelbinkie onder barre weersomstandigheden via een touwladder omhoog klimmen en op het dek de loodzware slangen bevestigen. Daar bij Pernis ontstond mijn ruige imago. Ik had twee enorme ringen in mijn oren, Barry Hulshoff-bakkebaarden en droeg een door mama gebreid scheepsmutsje. Met die look zette ik een trend neer die Harry Slinger van Drukwerk pas jaren later oppikte. Ik heb nog wel even een Lederhose gedragen maar dat brak mij - los van woekerende pubesuitslag - lelijk op tijdens de vrijgezellenavond in Die Deutsche Eiche in München, de stamkroeg van Rainer Werner Fassbinder. Fred Mercury was er ook. Ik wilde ontdekt worden als acteur, wist ik veel wat Schwule-Treff betekende. 

Twiet van de dag

Social

Zondag 4 juni

Helemaal niks nada nakkes meegemaakt. Een heerlijke gloomy Sunday. Luistert en huivert: There have been several urban legends regarding the song over the years, mostly involving it being allegedly connected with various numbers of suicides, and radio networks reacting by purportedly banning the song. Press reports in the 1930s associated at least 100 suicides, both in Hungary and the United States, with Gloomy Sunday. 

Verlangend naar de dood twee keer een half uur gezwommen in zee.

Twiet van de dag

Social

Ik ben gespot in Olhão!

Door de Taliban

Reaguursels

Inloggen

Wat mij nog het meest verbaast in het Blaricum asielverhaal is dat er Anno 2023, met onze vergrijzing en ons zorgstelsel en onze wachtlijsten, er een compleet ziekenhuis LEEG staat....

TurpinDick | 08-06-23 | 09:22 | 1

Ik heb een beter idee om de vergrijzing op te vangen. Gratis sterke drank, wijn, sigaren en sigaretten, drugs en andere stimulerende middelen voor alles dat 80+ is. Iets met kwaliteit boven kwantiteit.

*supersterke koffie zet*

VBO_B_Niveau | 08-06-23 | 09:56

Patje al weer terug aan de voet van de Sint Jan?

Après toi | 08-06-23 | 08:39

Goedemorgen. Het volgende toneelstukje dient zich al weer aan: www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti... De prachtigste beloftes versus de best bedoelde ideologisch gestuurde symptoombestrijding.

De verantwoordelijke gristenministerette stak vorige week nog triomfantelijk heur knuistje in de lucht na het uitleveren van de nationale pensioenspaarpot. Met zulke politici is het geen wonder dat de Nederlandse burger inmiddels staatsvijand nummer 1 is geworden.

Hoe lang moet dit nog duren?

Hetkanverkeren | 08-06-23 | 08:38 | 1

D66 is bezig met een charme offensief, Kaag's kapotte traanbuis, wettelijke vastleggen dat cash beschikbaar moet blijven (CBDC kuch) en nu dit weer.
Maar ondertussen,

twitter.com/geertwilderspvv/status/16...

Ditch the bit..

NLgaatnaardeklote | 08-06-23 | 08:54
-weggejorist-
cugel | 08-06-23 | 08:33

Het COA wil het aantal opvangplekken voor minderjarige vluchtelingen in Driehuis uitbreiden met 15 plekken. Het pand moet daarvoor nog worden aangepast.

In Driehuis worden sinds een half jaar al 64 alleenstaande minderjarige asielzoekers opgevangen in het voormalige Levvel5 gebouw aan de Duin- en Kruidbergerweg. Sinds mei van dit jaar zijn in een ander paviljoen nog 18 alleenstaande minderjarige statushouders komen wonen.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023060...

Cornelis12 | 08-06-23 | 08:21

In vervolg op de discussie over 'Echte Mannen' van vorige week: een John Cleese kwalificeert voor mij als zodanig. Op je 83e nog steeds je onverschrokken, compromisloze zelf zijn, zonder te buigen voor de tirannie van de verongelijkten, dat verdient respect.
Big Sean - One Man Can Change The World
youtu.be/GBVotNefYME

MickeyGouda | 08-06-23 | 08:14 | 6

@quigg | 08-06-23 | 08:37:
Toch fijn en bewonderenswaardig als mensen in die wetenschap hun restenergie willen aanwenden voor de goede zaak. Mijn vader van 92 kan zich erg opwinden over bepaalde misstanden en steunt allerhande initiatieven die zijn gericht op het behoud van Nederland. 'Voor mijn kleinkinderen', zegt hij daarbij.

MickeyGouda | 08-06-23 | 08:46

@MickeyGouda | 08-06-23 | 08:46: Ik hoop het, samen met je pa, voor jouw kinderen. Maar misschien toch alvast nadenken over een toekomst buiten NL of de EU? Dat kan nooit kwaad, met Rutte in NL en gekke Franske in de EU gaan we nog rare tijden tegemoet ben ik bang.

quigg | 08-06-23 | 09:29

@quigg | 08-06-23 | 08:37: Gezien het werk van Cleese denk ik niet dat hij zich ooit heeft druk gemaakt over het feit dat hij 'iets te verliezen' zou hebben.

naglfar | 08-06-23 | 09:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Tranen over mijn wangen. Ze heeft 'Misery' niet alleen gelezen, ze ís het.

MickeyGouda | 08-06-23 | 08:55

Sorry, mijn fout. Ik heb Jigglypuff ooit eens verteld dat ze eens een keer een boek moest lezen. Wist ik veel dat ze dan daadwerkelijk boeken zou gaan lezen?

VBO_B_Niveau | 08-06-23 | 09:52

Mijn saaie burgermans leven is maar een slap aftreksel van de wonderlijke avonturen die don Arturo beleeft. Hij is een globetrotter, ik leef op de vierkante kilometer. Liever met een goed boek in de zon op het balkon dan al dat gereis, van de gedachte alleen wordt een mens doodmoe. Meteen dat boek van Houtman over de Italianen besteld natuurlijk.

quigg | 08-06-23 | 07:57

Goedemorgen nachtploeg!

Boel lettertjes voor bij het ontbijt…

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 08-06-23 | 07:56 | 1

Mijn hersenen moeten al die letters alleen nog even in de juiste volgorde zetten, want dan lees ik dus precies wat ik wil lezen. Maar dat duurt nog wel even, dus jouw koffie helpt echt!

*Twix op tafel gooit*

VBO_B_Niveau | 08-06-23 | 09:59

Kliko mss dichter bij bepaalde boot zetten?

Ook op de derde dag dat jongeren in Velsen-Noord zonder gevolgen hun slag- of steekwapen in een kliko kunnen gooien, heeft nog niemand daar gebruik van gemaakt.
www.nhnieuws.nl/nieuws/320089/wapenin...

Cornelis12 | 08-06-23 | 07:51 | 1

Een politieactie waarbij op één dag op alle middelbare scholen in Velsen-Noord iedereen bij binnenkomst wordt gefouilleerd mag zeker weer niet?

MickeyGouda | 08-06-23 | 07:58

Timmermans is kwalijk op het gevaarlijke af. Die mevrouw zou een motie van wantrouwen moeten indienen.

MickeyGouda | 08-06-23 | 07:43

@R. Skickr | 08-06-23 | 07:35: Je kan beter Groot Wassink hebben.

bitterpete | 08-06-23 | 07:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik citeer Pim Fortuyn: je hoeft hier niet te blijven, je hoeft hier niet te zijn.

De Syrische asielzoeker Mouath (41) woont met zijn broer op vijf vierkante meter op de MS Galaxy: ‘Het voelt als een open gevangenis’
www.parool.nl/ps/de-syrische-mouath-4...

Cornelis12 | 08-06-23 | 07:27 | 1

Mouath ziet eruit als veel kunner en een harde werker. Dat wordt dus een enkeltje sociale dienst voor de komende 35 jaar, incl broer en de rest van de familie!

Nederland heeft werkers nodig, jonge mannen en vrouwen die willen en kunnen werken zonder een rugzakje zoals een kut geloof, kit cultuur of criminele intenties. Ook keer op keer dat wij de zieligste, zwakste en de echte vluchteling moeten opnemen, waarvoor? Hebben wij al niet genoeg aan onze eigen zielige, zwakke of zieke inwoners, hoeveel van deze zielige en zwakke wil je opnemen?

Algehele stop op immigranten, probeer het maar ergens anders.

allesofniks | 08-06-23 | 08:38

"mag ik graag met hem babbelen over Sonny Barger, de nog steeds levende oprichter van de Angels."

@Arthur: je volgt het nieuws zeker niet. Sonny Barger is een jaar (29 juni 2022) geleden overleden.

Cornelis12 | 08-06-23 | 07:20 | 2

Oftewel je doet een Henk Krolletje

Cornelis12 | 08-06-23 | 07:28

Zijn eerste zin is ook: ''Er is iets mis in mijn hersenpan.''

bitterpete | 08-06-23 | 07:47

Jurken met franje en witte heerschappij: welkom in de rare, angstaanjagende wereld van de ‘traditionele echtgenote’
Nu ze niet langer een extreemrechtse subcultuur zijn, dringen de antifeministische beginselen van deze beweging door in de westerse politiek.
In de wat meer traditionele relaties (maar niet alle) tuchtigt de man de vrouw hetzij fysiek (met billenkoek) hetzij met dingen als strafregels schrijven en in de hoek staan,’ luidt het advies van een vrouw aan een andere op het Red Pill Women-forum, een onlinegemeenschap van rechtse, antifeministische vrouwen.
Welkom in de rare en beangstigende wereld van de trad wives [traditionele echtgenoten], die de hedendaagse, egalitaire waarden verwerpen en hun leven in dienst van hun man stellen. Mijn onderzoek naar deze extreemrechtse subcultuur begon tijdens het schrijven van mijn boek over extreemrechts en voortplanting. Deze beweging is erop gericht vrouwen te reduceren tot reproductieve dragers die de witte mannelijke suprematie ondersteunen. Ik was benieuwd hoe vrouwen voor deze zaak worden gerekruteerd. Het antwoord blijkt een giftige combinatie te zijn van antifeminisme, witte suprematie, misbruik dat wordt genormaliseerd en het verlangen terug te keren naar een ingebeeld verleden.
Deze subcultuur heeft aanhangers die aan beide zijden van de Atlantische Oceaan dezelfde esthetiek en waarden delen. Lange bloemetjesjurken zijn de norm, evenals het idealiseren van het mythische verleden van vrouwelijke bescheidenheid. Het vrouwenlichaam moet bedekt zijn, want het is er alleen voor de eigen man. De rol van de vrouw is thuisblijven en haar echtgenoot huishoudelijk en seksueel dienen; haar partner gaat werken om haar te onderhouden. Mannen worden geacht vrouwen te ‘disciplineren’.
Het voorbeeld van Stewart en haar volgelingen laat zien hoe gefixeerd deze traditionele levenswijze is op twee essentiële onderdelen van de fascistische ideologie die de hedendaagse extreemrechtse beweging kenmerkt: witte suprematie en patriarchaat. Verontrustend is dat deze doelstellingen steeds invloedrijker worden naarmate extreemrechts wereldwijd probeert reproductieve rechten en wetten ongedaan te maken die zijn bedoeld ter bescherming van vrouwen tegen gendergerelateerd geweld. Ondertussen vinden deze ideeën ingang bij gevestigde rechtse politieke partijen.
www.theguardian.com/commentisfree/202...
Toen Donald Trump in het Witte Huis zat, perkte hij de bescherming in van slachtoffers van seksuele intimidatie en huiselijk geweld. In Spanje verkondigt de uiterst rechtse Vox-partij luidkeels de wens om wetten ongedaan te maken die vrouwen beschermen tegen gendergerelateerd geweld.
Het terugdraaien van Roe vs Wade kwam tegemoet aan de eis van extreemrechts om vrouwen uit de publieke sfeer te halen en terug te brengen naar de huiselijke sfeer, want daar kunnen ze zich richten op voortplanting. De extreemrechtse regering van Polen heeft het abortusverbod, dat al draconisch was, nog verder aangescherpt. In Hongarije en Italië blijven extreemrechtse leiders het recht op abortus betwisten, en in Slowakije probeerde de extreemrechtse partij L’SNS herhaaldelijk een abortusverbod in te voeren. Op de recente conferentie van Nationaal Conservatisme in het Verenigd Koninkrijk sloten conservatieve parlementsleden zich aan bij schrijvers en activisten die toespraken over antimigratie combineerden met aansporingen voor vrouwen om meer baby’s te krijgen.
De trad-wives-beweging is niet langer een niche-subcultuur die zich beperkt tot chatrooms op internet; ze heeft de gevestigde politiek in haar greep gekregen. Vrouwen en hun bondgenoten zullen alles in het werk moeten stellen om hun moeizaam verworven rechten te blijven verdedigen en te behouden.
____
Sian Norris is onderzoeksjournalist en auteur van Bodies Under Siege: How the Far-Right Attack on Reproductive Rights Went Global.

cugel | 08-06-23 | 07:19 | 23

@cugel | 08-06-23 | 08:54:

Dat iemand zegt te worden gehaat door extreemrechts en islam bewijst geen relatie tussen extreemrechts en islam. Zelfs niet als ze inderdaad door beide partijen gehaat wordt; haat is universeel. Links haat ook honderden bevolkingsgroepen plus iedereen met een afwijkende mening.

Zolang er geen concrete overeenkomsten tussen islam en extreemrechts genoemd kunnen worden blijft zo'n mening behelpen.
Ondertussen zijn het de overeenkomsten tussen islam en links (van extreem links tot gematigd links) waar we dagelijks mee te maken hebben. Van islam-joepie-jubeljournalistiek en gezamenlijke kieslijsten tot gezamenlijke jodenhaat en het gezamenlijk monddood maken van islamcritici.
Ook in het kneiterlinkse subsidiecircuit wordt inmiddels stevig gegraaid door allerlei moslimclubjes. Dat zou "extreemrechts" nooit lukken. Waarbij bovendien zelfs de minste kritiek op islam of zelfs op dit kabinet inmiddels "extreemrechts" genoemd wordt.

Dandruff | 08-06-23 | 09:15

@Dandruff | 08-06-23 | 09:15:
Wel in ieder geval zie ik mezelf als gematigd links en vind ik de islam niks. Wat andere linkse en rechtse mensen doen moeten ze zelf weten, maar vindt jij ook niet dat extreemrechts en de fanatieke moslims best wel veel dingen gemeen hebben? Ik zie overeenkomsten. Niet dat ik daar nu een discussie over wil beginnen, het is gewoon een mededeling over een opinie van mij.
Oh, en als ik links ben, ik haat geen honderden bevolkingsgroepen en ook niet iedereen met een afwijkende mening.
En zo kan ik doorgaan en je hele post ontleden, zoals we vroeger in het verlaten stamcafé overdag nog wel eens deden. Dat herinner je je vast wel. Maar GS wil amuseren. Vervelio's mogen ophoepelen. Dus zullen we zeggen dat wij, jij en ik, in het vervolg weer proberen te vermijden in deze eeuwige, niet amusante, discussies verzeild te raken? Je weet hoe ik denk, ik weet hoe jij denkt. Niemand wordt er blij van ons te zien bekvechten.

cugel | 08-06-23 | 09:28

@Dandruff | 08-06-23 | 09:15:
Ik zie dat ik niet op al je argumenten ben ingegaan, maar google eens, net als ik, op "de overeenkomsten tussen de islam en extreem rechts" dan zie je best wel veel linkjes met argumenten. Hé, prettige dag, het nachtcafé gaat zo dicht ;)

cugel | 08-06-23 | 09:58
▼ 20 antwoorden verborgen

Deze week in Roccatederighi, een middeleeuwse nederzetting op een berg met 743 inwoners en 6 toprestaurantjes met lokale delicatessen. Wat een uitzicht en wat een rust. Toch blijven meelezen hier op GS uiteraard.

R. Skickr | 08-06-23 | 06:39 | 6

Fijne vakantie! X

Roos | 08-06-23 | 07:28

Fijne vakantie R. Skickr

Milton_Styx | 08-06-23 | 10:01
▼ 3 antwoorden verborgen

oud Nieuws.

* 100 miljoen mensen last van rook door honderden natuurbranden Canada
* Hawaïi last van vulkaanuitbarsting, maar is ook wel spectaculair.
* Presidentskandidaat Pence zet zich bij start campagne hard af tegen Trump.
* Brand in treintunnel Tirol: 151 mensen geëvacueerd uit Nightjet.
* Polen blijft bruinkool ontginnen, ondanks rechtbankbevel om te stoppen.
* Turkse lira zakt naar nieuws dieptepunt.
* De dagelijkse explosie was vandaag op de Cortenbachsingel; Gewonde na explosie bij Rotterdamse woning, ramen gesneuveld.
* Een tweede explosie in Rotterdam was in de Eric Kropstraat. Geen gewonden.
* De belastingbetaler financiert de eerste religieuze (christelijk conservatieve) school in de VS: ‘Dit is een aardverschuiving voor onze democratie'.
* Amsterdam krijgt tweede islamitische middelbare school: ‘Bij ons is ook homoseksualiteit bespreekbaar’.
* Oud-topman Italiaanse fabriek Eternit krijgt 12 jaar cel wegens asbest in bouwmaterialen.
* Coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 willen toeristenbelasting nog meer verhogen.
* Arts verleent euthanasie op basis van vijftig jaar oude diagnose (en zonder diagnose psychiater), is op vingers getikt.
* Groot deel oppositie zegt vertrouwen op in Rutte na Groningendebat, pluche blijkt sterk genoeg te plakken.
* Kasteel op een eiland kopen? Voor slechts 37.000 dollar. Uiteraard met 'een catch'.: www.benzinga.com/news/23/06/32706464/...

Videootje:

* Bank-surveillance gaat nog een dingetje worden: youtu.be/NrNzyXx1ybU (Denkt u nog over uw eigen spaargeld te mogen beslissen?)

Weer: halve dag wolken (ligt er aan waar u woont), 24 graden max.

Koffie: de ristretto was even te sterk, vandaag een ouderwetse normale vers-gemalen-bonen-koffie.

EEnzame SchizofrEEN | 08-06-23 | 06:04 | 6

eens met MG

Nicola-D-Dex | 08-06-23 | 07:34

Ook eens met MG, met een (1) toevoeging: kerken etc. net zo behandelen als kroegen, dus verboden voor kinderen onder de 18 (persoonlijk vind ik 16 beter overigens).

RM666 | 08-06-23 | 08:11

@MickeyGouda | 08-06-23 | 07:13: Nee. Openbare scholen zijn een verzamelbak met tuig/onopgevoede jeugd. Ik kies er dus voor om de kinderen naar een Katholieke school te sturen. Er zit tegenwoordig weinig bijbels geblaat in, en je kinderen worden netjes klaargestoomd om het volgende treetje te bestijgen. Dat is bij openbare scholen een ander verhaal, en islamitisch onderwijs is in mijn westerse ogen geen onderwijs, maar een verlengstuk van pure hersenspoeling.

Xaphan | 08-06-23 | 08:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Trust allen.
Kees maak nog meer van die pianojuweeltjes.
Patje, leuk je gezien te hebben, komt niet zo vaak voor.
Later!!

TheOne48 | 08-06-23 | 05:02 | 1

Wat aardig van u. Slaap goed TheOne48.

Patje | 08-06-23 | 05:15

VVD was eigenlijk 'Fatsoenlijk Rechts' waar veel mensen zich in konden vinden maar het is verkwanselt onder Rutte. De Glimlachende Sloper.

Patje | 08-06-23 | 04:55

En weer stapt Rutte niet op. Deze vreselijke man heeft echt geen enkel normbesef, welke mensen hebben in godsnaam dit gedrogt van een mens deze opvoeding gegeven? Als je in 12 jaar tijd zo gigantisch veel schandalen aan je broek hebt hangen, keer op keer alles bij elkaar liegt en daarmee een land met je beleid willens en wetens de afgeond in helpt dan doet je dat als normaal mens toch wat? Waarom ziet deze man dat niet in? Waar is zijn geweten, zijn menselijkheid? Niet te bevatten dit. Rutte is als persoon vele malen erger dan Taghi.

CornholioNL | 08-06-23 | 04:31 | 6

@TheOne48 | 08-06-23 | 04:43:
Als er verkiezingen komen dan weet ik niet of Rutte kiest voor nog meer ellende in Nederland of lekker internationaal gaan. Het zou een verlossing zijn voor VVD'ers en de rest van Nederland.

Patje | 08-06-23 | 04:51

Inderdaad, een intrinsiek slecht mens en een schande voor Nederland. Waarschijnlijk is hij daardoor populair in de EU.

Zoelense Hobbyboer | 08-06-23 | 06:40

En wij maar klagen over Erdogan, die Chinees of noem maar een andere gek die al jaren een land gijzelt. En kennelijk vindt iedereen dit prima. Dat is het meest schokkende. Zelfs als je massaal tegenstander bent, eindig je met gajes aan de macht. Zo vind ik het ronduit schandalig dat er niemand op de SP stemt. Die figuren dienen het volk, en dat doen ze met verve. Was vroeger al, maar toen waren ze nog erg rood, maar doen het nu nog. De PVV snapt het ook, maar mensen kunnen tegenwoordig niet meer door woest geblaat heenkijken. Dus we stemmen weer allemaal netjes voor een verlenging van de ellende, die iedereen verafschuwd, tenzij je in Amsterdam woont.

Xaphan | 08-06-23 | 09:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Linkse afgestudeerde mensen: ze kunnen je leven tot een hel maken.
Maar als ze dan samenspannen moet je ook kunnen toegeven:
t̶e̶r̶i̶n̶g̶ ̶w̶a̶t̶ ̶e̶e̶n̶ ̶h̶o̶o̶p̶ ̶g̶e̶d̶o̶e̶ ̶o̶m̶ ̶n̶i̶k̶s̶ echt mooi die samenwerking en hoe je compleet niets terug hoort in de eind mix.
www.youtube.com/watch?v=GZlVT8gPGEs

keestelpro | 08-06-23 | 03:57 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

De wereld is zo s̶l̶e̶c̶h̶t̶ goed nog niet.

keestelpro | 08-06-23 | 03:34

Kreeg vanmiddag een klap op m’n kont van medebewoonster van 91 die grossiert in ondeugende opmerkingen toen ik bukte om mijn vrouw een kusje te geven. Geweldig!
Kees Tel-Kunorapirasta

TheOne48 | 08-06-23 | 03:15 | 9

@TheOne48 | 08-06-23 | 03:50:
Dat klopt want ik ben nu zelf ook vader een het valt gewoon op hoezeer ik altijd gelijk heb!

keestelpro | 08-06-23 | 03:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Anton Rosmuller, stadsdichter in Utrecht, schrijver van wandelboeken, schaakliefhebber is op 76 jarige leeftijd overleden.
Je hebt iemand al jaren niet gezien maar toch maakt zo'n bericht indruk.

Jan Dribbel | 08-06-23 | 03:01

Nog een ongekend historisch dieptepunt van de Rutte Doctrine, is natuurlijk het aantal Moties van Wantrouwen.
Sinds 2010, toen het kabinet-Rutte I aantrad, zijn er maar liefst 95 van ter stemming gebracht. In de anderhalve eeuw (!) aan Nederlandse parlementaire geschiedenis daarvoor waren dat er slechts 28 in totaal.
The Emperor · Donald Byrd
www.youtube.com/watch?v=Ofa8VEkCnFQ

Torquemada | 08-06-23 | 02:46 | 1

Da's inderdaad een duivelse statistiek.

keestelpro | 08-06-23 | 03:08

Weer iets waar Rutte mee kan pronken...
Nu de internationale lobbyclub IATA Schiphol bestempelt als “slechtste luchthaven ter wereld”, komt het verdienmodel van KLM onder druk te staan. Dat bedrijf is immers grotendeels afhankelijk van Schiphol als overstapvliegveld.

schipholwatch.nl/2023/06/06/lobbyclub...

Torquemada | 08-06-23 | 02:35

Dit is een symptoom van deze tijd:
twitter.com/NPORadio1/status/16653042...
Deze mafklapper doet een stikstofje met contant geld.
*and twitter goes wild*
Wat ook de fopzet is van de duivelse NPO.

keestelpro | 08-06-23 | 02:20 | 2

Maar hoe bont gaat de NPO het nog maken? 98% van Nederland trapt toch niet in deze onzin? Zelfs als ze wel van contant geld af willen vinden ze dat die man poep praat.

Patje | 08-06-23 | 02:37

@Patje | 08-06-23 | 02:37:
Het lijkt eerder dat 98% van Nederland hersenloos naar de NPO kijkt en luistert. Alle onzin die daar al sinds de jaren 70 verkondigd wordt is tegenwoordig gemeengoed onder het gepeupel.
Van klimaat tot aan migratie. Van griepgolven tot aan stikstof en ga zo maar door.

keestelpro | 08-06-23 | 03:05

@keestelpro | 08-06-23 | 03:00:
Ik ben vroeger wel eens in zijn platenzaak geweest en het verbaasde mij dat hij gewoon achter de toonbank stond te lachen en te kletsen met klanten, kwam erg sympathiek over.

Patje | 08-06-23 | 03:30

@Patje | 08-06-23 | 03:30:
Ik hoorde dit nummer trouwens omdat een dronke tokkie aan de overkant van de Zuid-Willemsvaart het aan het draaien was. Shazam is soms best handig..

Patje | 08-06-23 | 04:42

Moest direct aan deze zomerknaller denken van 3 jaar terug:
https://youtu.be/LoSm6VkplJc

CornholioNL | 08-06-23 | 07:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ga ook richting bed. Was weer mooi amigo's
Chiara - Il futuro che sarà (2013)
www.youtube.com/watch?v=PWg_KJxA3g8
En zoals altijd een welgemeend: Stay safe friends, stay safe!

Basil Fawlty | 08-06-23 | 01:22

Hoe gaat het eigenlijk met “big” Willem van Boxtel?
Is een daggie ouwer, dat begrijp ik, maar is toen min of meer uit de club gezet.
Willem zou “de neus” in het vizier hebben gehad.
Willem moest Willem aanpakken in opdracht van Willem.
Bent u er nog?
Waarschijnlijk had de club teveel belangen bij Willem en daarom moest Big Willem opzouten.
Gelukkig had Willem z’n Kreidler nog.

Ruimedenker | 08-06-23 | 01:11 | 1

Toen Willem vertrok, ging het snel achteruit.
Frappant is dat destijds het OM met de Telegraaf een opzetje had, om dat hele verhaal over die aanslag, waarbij Willem zogenaamd betrokken zou zijn, op die desbetreffende maandagochtend te publiceren.
Willem zou dus ZOGENAAMD wel ff het Clubhuis opblazen, met Holleeder als beoogd slachtoffer... No fkin way

Torquemada | 08-06-23 | 02:39

Kan iemand vinden wat FVD gestemd heeft bij de motie van GL tegen Rutte?

Bijna alle msm noemen alleen links. RTL noemt ook PVV en BBB enzo, maar geen FVD

wilderst | 08-06-23 | 01:09 | 1

GL, PVV, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, BBB, Denk, JA21, Volt, BVNL en Kamerlid Omtzigt.
FvD wordt idd niet vermeld.

Ruimedenker | 08-06-23 | 01:15

Bökkers. Mooi. Dat bint de keals.

Oprisp | 08-06-23 | 01:51

Wie heeft er nog een anekdote dan?
Ik weet nog van een keer dat ik lopend door de mais op iets zachts trapte. En het een knijn bleek te zijn. Ik stond even stil en dacht ook even na.
Het beest kon geen kant op behalve met mijn hand naar boven in de rechter zak.
Hop mee naar huis waar Pluisje een naam kreeg, wat te eten en drinken en bed and breakfast via mamsie en zus.
Om een lang verhaal kort te maken hebben we het aan een varken gevoerd.

Oprisp | 08-06-23 | 01:03 | 2

Dat konijn heeft uw leven gered; verderop was die vent met pompoenkop en kettingzaag. Beetje vreemd bedankje.

Dr. Blechtrummel | 08-06-23 | 01:17

@Dr. Blechtrummel | 08-06-23 | 01:17: Het verhaal wil dat het helemaal geen knijn was, maar een jonge haas.
Het beest werd nogal wild en kreeg opeens een hartaanval. Of zo.
Lag dood in het hok.
Wij hadden vroeger ook een varken. En die vrat alles wat je er voor hield. Met een paar happen was het knijn weg. Hopsa.

Oprisp | 08-06-23 | 01:31

@ meneer Arthur; wist u dat dwangbuizen nog gewoon bestaan? Gewoon, in NL. Was eens binnen bij zo'n verscholen instelling. Binnen rook en klonk het naar dierentuin. Er zaten mensen met leren riemen, bekleed met schapenvacht, aan stoel of bed vastgeknoopt. M'n wereld was een stukje groter geworden.

Dr. Blechtrummel | 08-06-23 | 00:47

Oh middernacht geweest! Goedemorgen!

... dat heet moin

youtu.be/IlQpHd18uQ8

Ogen dicht... en je hoort net geen Achterhoeks, Twents, Grunings...

Louter Leuter | 08-06-23 | 00:38

Nog een shaggie dan, en muziekje. All Them Witches: Elk-Blood-Heart. In het begin staat uw volume niet te laag. youtu.be/uTni-TWEvl0

Dr. Blechtrummel | 08-06-23 | 00:27

Je staat alleen in een wereld die voor zichzelf leeft.
Ze zeggen, doe net als een ander en loop in 't gareel,
Doe je het niet, weet je wel beter, krijg je 't mes op de keel!
www.youtube.com/watch?v=W4erF6FRWNM

Cornelis12 | 08-06-23 | 00:25

Vanavond was o.a. Henk Krol te gast in OP1. Die man heeft uitsluitend kleinburgerlijk gezeur te melden. Nog nooit iets leuks uit z'n mond horen komen. Tis de 'mannelijke' variant van Lilian Marijnessen.

Cornelis12 | 08-06-23 | 00:22

Ik reed daar toevallig een keer, na afloop van dat befaamde motorfestival.
Honderden motoren die ook nog onderling wedstrijdjes deden.
1 meneer is toen zeker weten niet thuisgekomen.
Zijn hoofd lag n.l. in zijn helm langs de weg.

entredeuxverres | 08-06-23 | 00:16 | 5

Ik zeg oeee, ik zeg ahhhh

Cornelis12 | 08-06-23 | 00:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Schoonheid door dingen simpel te houden: Wamdue Kids - In My Soul

youtu.be/js7A0cUK8oM

Lorejas | 08-06-23 | 00:14

Fijn hoor het stamcafe is al open, krijg nou wat. Neem wat te drinken van mij of eet wat gerookte paling van mij (Die ligt achter de bar even vragen aan Roos) ik vond een kilootje of twee wel genoeg. Samen delen hoor.

En nu een beetje muziek erbij youtu.be/snItFJlBtTc?t=14

pegaje | 08-06-23 | 00:13

Ik denk wel eens, wat doe ik nog in dit saaie Nederland.

Duwbak_Linda | 07-06-23 | 23:47 | 8

@Après toi | 07-06-23 | 23:56:
In Portugal roeren ze de koffie tegen de tijd in.

SterF... | 07-06-23 | 23:58

Zin in vis nu.

Duwbak_Linda | 07-06-23 | 23:58

Portugal is net zo saai. Dooie vogeltjes allemaal. En de sardienen zijn te groot.

J.Cash | 08-06-23 | 00:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch even een correctie: wil je een vuist in je reedt dan draag je de zakdoek rechts. Niet links.
Links is actief, geven.
Enfin, de zakdoeken zijn inmiddels in onbruik geraakt, maar een paar signaal kleuren zijn wel gebleven.

Analia von Solmsch | 07-06-23 | 23:42 | 5

Staat ook in de link Arthur erbij geeft. Maar niemand klikt daar op natuurlijk. Verder pik (hihi) je wel eens wat op in de gay scene.

Analia von Solmsch | 07-06-23 | 23:57

Och ja. Ooit heeft iemand mij eens meegenomen naar de leerscene van Düsseldorf (je weet wel, van die motormuisgasten met snor, borsthaar en kettingen zoals in The Village People YMCA!). De zakdoeken van kleur waren nogal belangrijk...

Uit de tijd voor de letterbak:

www.youtube.com/watch?v=PUoO4T_23pA

Louter Leuter | 08-06-23 | 01:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Goh wat is de Telegraaf opeens vriendelijk,

"Door redenen die iedereen kent, kwam de carrière van Glennis Grace vorig jaar tot stilstand."
www.telegraaf.nl/entertainment/774403...

Cornelis12 | 07-06-23 | 23:33

Voor @Patje die onderweg naar Brabant is.

Muse - Bliss
youtu.be/eMqsWc8muj8

Roos | 07-06-23 | 23:31 | 3

Dank Roos! Volgende keer bent u erbij!

Patje | 08-06-23 | 00:12

Grote delen van Den Haag kunnen woensdagavond meeluisteren met een concert van de Britse band Muse op het Malieveld in het centrum van de stad. Op sociale media klagen inwoners uit vrijwel alle wijken over de dreunen van het concert die opvallend goed hoorbaar zouden zijn.

De muziek reikt tot Scheveningen en in de wijk Madestein, vele kilometers verderop, valt te lezen op Twitter.

Patje | 07-06-23 | 23:28 | 5

@Roos | 07-06-23 | 23:33: Glas half vol. Tja dat heb je af en toe in de grote stad. Niet gaan wonen als je van je rust houdt.

Muxje | 08-06-23 | 00:39

twitter.com/mauricewubben/status/1662... Muse, Den Haag Jun. 2023. Klinkt goed, zonde dat ik er niet bij was… Echter, dat komt 7 Juli a.s. weer helemaal goed. Moet alleen nog een slaapplek zien te regelen, ook dat komt goed, hotelprijzen zijn inmiddels al 3 maal over de kop.

Unsinkable-Sam | 08-06-23 | 01:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik die lap tekst zie moet ik denken aan iemand met adhd die , als je hem tegenkom, zijn hele hebben en houwen tegen je uitbraakt.
Over adhd gesproken Sexmachine van James Brown.
youtu.be/JQ4ztL7dBKE

hero_of_heaven | 07-06-23 | 23:26

De stad van de hoop stevent af op een schuld van 10 miljard! Ultra extreem links bestuur geeft miljoenen uit aan multiculti geneuzel in de vorm van subsidies. Al die directeurtjes weten hoe een koe een subsidie ontvangt.

Tiscali-2 | 07-06-23 | 23:23 | 3

Ik heb soms het gevoel dat er vele miljarden in de portefeuilles van allerlei linkse clubjes verdwijnen zonder dat wij daar ook maar het geringste zicht op hebben.
Regelrechte diefstal als je het mij vraagt.
En waar zijn de miljoenen van De Jonge!1??1

Aristotalloss | 07-06-23 | 23:27

7 komma nog wat tot nu toe pas toch?

Lorejas | 08-06-23 | 00:11

"Want masturberen blijkt evolutionair gezien toch nut te hebben."
Repeat:
"Want masturberen blijkt evolutionair gezien toch nut te hebben."
scientias.nl/ook-apen-masturberen-gra...
Het laatste kruimeltje schuldgevoel dat er vroeger is ingeramd dan ook maar overboord dan. En zo meteen voor het slapen gaan dan nog maar eens de evolutie bevorderen.

Aristotalloss | 07-06-23 | 23:19 | 6

Omdat het gezond is, ook maar even aan de gang straks.

Zalwelweer | 08-06-23 | 00:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Italianen... Italianen...

Zijn dat niet die lui die helemaal commedia dell'arte gaan als iemand het waagt om na 12 uur 's middags koffie met melk te bestellen?

Kapitein Sjaak Mus | 07-06-23 | 23:19 | 4

@Kapitein Sjaak Mus
Tegenwoordig niet meer. Ze vinden je nog steeds een barbaar maar je mag na 12 uur alles bestellen wat je wil al zien ze een cappuccino wel als een gerecht na 12 uur 's middags. Lol!

Basil Fawlty | 08-06-23 | 00:30

@SterF... | 07-06-23 | 23:22:
Ah! an early bird calvinistische special. Blijf jij maar gezellig met je bordje voorgekauwd eten op je knieën om 5 uur 's middags voor de tv en laat je naaien door de Nederlandse staat en EU. Mijn zegen heb je.
Italianen lachen je vierkant uit. Meer geld om te besteden (cash) want laten zich niet naaien door de belastingdienst en dom Nederland betaald toch wel, geld vaak belegd in huizen, mooi weer, goed eten en goede wijn. Tsja wie is hier nogal dom? Je leeft maar een keer. Salute!

Basil Fawlty | 08-06-23 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Geloven jullie in buitenaardse wezens?

Xaphan | 07-06-23 | 23:18 | 5

Ja, en nu?

hero_of_heaven | 07-06-23 | 23:32

Xaphan klinkt best buitenaards...

Rennieflox | 07-06-23 | 23:45

Geloven zij in mij, dat moet je je afvragen.

Met_baard | 08-06-23 | 00:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Italië, het meest saaie stuk van Europa. Gestold in de tijd. Reizen in Italië is een langzame dood. Irritant taaltje ook. Don, reis voor ons nog eenmaal langs het oosten van Europa, daar waar verandering is. Daar waar verhalen te vertellen zijn die schuren.

SterF... | 07-06-23 | 23:12 | 4

Ga een stuk rijden met de auto, een en al vermaak den debiellerie

Baksteenbakker | 07-06-23 | 23:28

@Sinterbikske | 07-06-23 | 23:25:
Naar dat Italië gaan we toch als we lekker uitgeblust zijn. Ik heb ooit, zelfs uit uitnodiging van Italianen zelf, langs wat van die dorpjes en steden in Toscane moeten reizen. Wat een bejaardentehuis is het daar zeg. De stervende randen van Europa.

SterF... | 07-06-23 | 23:42

@SterF...
Kom je daar erachter dat ze qua mentaliteit niet zoveel verschillen van Italianen. Lol!

Basil Fawlty | 08-06-23 | 00:28
▼ 1 antwoord verborgen

Inzake de AZ hooligans die vandaag voor de rechter stonden voor het aanvallen van West Ham supporters,

"Drie ontlopen mede door fouten van de politie wel een celstraf. Hun foto werd namelijk in Opsporing Verzocht vertoond terwijl ze zich vóór de gestelde deadline hadden gemeld op het politiebureau. De rechter ziet het als een inbreuk op hun privacy, voor sommigen met negatieve gevolgen voor het gezin."
www.nhnieuws.nl/nieuws/320055/zat-ope...

Cornelis12 | 07-06-23 | 23:05

Blaricum verdient het grootste AZC van Nederland, want dáár wonen immers de mensen die het liefst nog twee miljoen werkslaafjes importeren. Ik hoop maar dat zij héél véél plezier beleven aan alle nieuwe raketgeleerden, dokters en apothekers die de gemeenschap vast en zeker zullen verrijken met hun kennis en kunde.

*grijns*

VBO_B_Niveau | 07-06-23 | 23:01 | 5

@drs.Nee | 07-06-23 | 23:11: We hadden het er al eerder over, 70.000 vierkante meter grond van ras socialist Marcel van Dam is reuze geschikt voor mega AZC

Cornelis12 | 07-06-23 | 23:16

@Cornelis12 | 07-06-23 | 23:16:
Inderdaad. Die andere Vara-man Jan Mulder woont in het noorden ook riant met plenty plek om de culturele verrijking sociaal op te vangen. Die sociaalbewogen bn'ers zullen vast benaderd worden door Rutger Castricum van Powned met de vraag hoeveel ze er denken kwijt te kunnen. Toch?

drs.Nee | 07-06-23 | 23:29
▼ 2 antwoorden verborgen

De Nachthap.

Koude schotel, huzarensalade, rundvleessalade, kartoffelsalat enzovoort.

Wie is er niet dol op die frisse kwak als het kwik oploopt naar 30 graden?

Piepers en groenten ineens, alleen nog wat vlees op de BBQ en klaar!

Helaas is de kwaliteit die de supers ons bieden erbarmelijk...

Te beginnen met Johma, zowat de laatste aanhanger van de 3-smaakversterkers-cocktail. Die waar je jicht van krijgt!

Westland is daar zelf mee gestopt, maar produceert hetzelfde gele bakje als wit merk wel met die zooi. Geen vertrouwen in.

Dan komen de conserveermiddelen. Om een of andere duistere reden moeten onze salades 3 of meer weken houdbaar zijn? Tegen brood 1 dag en vlees 5 dagen ofzo. Zelfs je verse groenten trekken het niet zo lang...

Ook daar treffen we een cocktail van aan. 3 of 4 conserveermiddelen, waaronder vaak sulfiet. En ook nog 3 of 4 anti-oxidanten.

Dat 'pepertje' dat je proeft in die salades, dat is geen peper, maar die rotzooi. Aldi maakte het vorig jaar zo bont dat ik er een ontstoken slokdarm van kreeg! Dus als je na een bbq het zuur hebt en denkt dat het komt door het zuipen of verbrande vlees, denk dan ook eens goed na of je salade hebt gehad!

Verder zit er bijna overal gistextract in, een mooie schuilnaam voor nog een smaakversterker.

Het trieste is dat Aldi ook verreweg de beste salade had: de kartoffelsalat. Die witte met die groene stukjes bieslook. De enige die ik nog wilde kopen van allemaal. Helaas, uit het assortiment... de leverancier zal wel een cent meer gevraagd hebben...

Dus wat nu? Zelf maken! Super makkelijk:

twitter.com/beschaafdrechts/status/16...

3 foto's en uitleg

wilderst | 07-06-23 | 22:55 | 13

@wilderst | 08-06-23 | 00:24:
Eergisteren zond de BBC een reportage uit over Ultra-Processed Food: A Recipe for Ill-Health? Ultra verwerkt voedsel bevat chemicaliën waarvan regelgevers zeggen dat ze veilig zijn, maar er is een opkomend wetenschappelijk bewijs van een verband tussen sommige van deze chemicaliën en kanker, diabetes, obesitas, beroertes... ->
www.youtube.com/watch?v=7LSlq8yvRmQ

drs.Nee | 08-06-23 | 00:32

@wilderst | 08-06-23 | 00:47:
Yep. Da's het verstandigst. Wanneer dat niet mogelijk is vanwege te duur of niet vers verkrijgbaar, opletten welke additieven zijn toegevoegd voor je een keuze maakt.
In bovenstaande reportage kwam ook naar voren dat de plastic verpakking van de magnetronmaaltijd door verhitting zeer schadelijk is.
Zo zitten in een gewone Hema rookworst bijv. 3 E-nummers terwijl de Hema vega ookworst 17 E-nummers bevatten.

Ook huishoudproducten. In de VS wordt bijv. een groepsrechtszaak aangespannen tegen Procter & Gamble vanwege het wasmiddel Gain dat zogenaamd 'groen' is ontworpen om er milieuvriendelijk uit te zien, ondanks dat het naar verluidt hoge niveaus van het toxine 1,4-dioxaan bevat. De National Institutes of Health and Environmental Protection Agency classificeren ondertussen beide 1,4-dioxaan als een "waarschijnlijk kankerverwekkende stof voor de mens" die zich in de loop van de tijd ophoopt in het lichaam van een persoon, volgens de Gain class action.

drs.Nee | 08-06-23 | 01:10
▼ 10 antwoorden verborgen

Lekkere lap tekst.

Kouwe Kees | 07-06-23 | 22:45 | 6

Hey Arthur, geen idee waarom, wel enig, idee waarom ik zo lang, meerdere meters, afstand van je hield (? is that Dutch) ;) Dude... it was a long road en u bent/is? slechts een luttele 10 maanden ouder dan ondergetekende. Mensen mogen nooit? ik gebruiken, oke, bs rules, Ondergetekende woont in Malta als je in de buurt bent kom ff langs, kunnen we ff bijkletsen ;) blowtje roken, organisch, own garden.. ;)

hadtjememaar50626416 | 07-06-23 | 23:05

Wat is hier gebeurd? lol

Kouwe Kees | 07-06-23 | 23:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Hehehehe, prachtig staaltje hypocrisie:
twitter.com/PGKroeger/status/16663798...
Voor gaswinning stemmen, Rutte afbranden op de gaswinning.
Dat kan alleen Van Der Plasje.

Beste_Landgenoten | 07-06-23 | 22:41 | 12
-weggejorist-
hadtjememaar50626416 | 07-06-23 | 23:38
-weggejorist-
hadtjememaar50626416 | 07-06-23 | 23:47
▼ 9 antwoorden verborgen

Hersenschimmen, heftig boek. Een klasse apart.

anja | 07-06-23 | 22:37 | 4

Inderdaad goed. Tijdje geleden wel.

SterF... | 08-06-23 | 00:00

@Roos | 07-06-23 | 23:11: ingetogen, ja, dat is het goede woord, eens. Een ook eens met Sterf - lang geleden. Ik denk het eerste boek wat ik in het Nederlands las. Iig één van de eerste drie. 20 jaar geleden. De jaren gaan snel voorbij.. maar dat boek was onvergetelijk. En onvergelijkbaar. Net als het stamcafé, eigenlijk. *zwijmelt*

anja | 08-06-23 | 00:32

ja mooi boek

Nicola-D-Dex | 08-06-23 | 07:57
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn eerste schoonmoeder was een Italiaanse mama.
Italiaanse mannen ... een drama

Roos | 07-06-23 | 22:34 | 21

@Louter Leuter | 08-06-23 | 01:37:
In tegenstelling tot het verleden wordt veel voedsel bewerkt met synthetische zoetstoffen zoals aspartaam E951 en xylitol E967 met nogal wat risico's zoals o.a. metabole aandoeningen erikvandermeulen.nl/overzicht-enummer...
Wat de voedingsindustrie door het gebruik van emulgatoren veroorzaakt in je buik, kun je zien v.a. min. 14 -> www.youtube.com/watch?v=7LSlq8yvRmQ

drs.Nee | 08-06-23 | 01:55

@drs.Nee | 08-06-23 | 01:55:
De hakbijl op de PC komt zo. Er valt eea aan te merken. De Beep en Horizon rammelt vaak genoeg. Lijkt er zelfs op dat ik een klein stukje langs heb zien komen tijdens het fietsen, ehhh zappen. Overigens in het VK is het heel gewoon om een zak chips als lunch weg te crunchen (zowel door jong en oud). Liefst met een cola erbij. Light of classic.

Louter Leuter | 08-06-23 | 08:54
▼ 18 antwoorden verborgen

Geweldig column weer en voor mij feest van Italiaanse herkenning. Boek van Barzini heb ik hier ook al vaker aangehaald en ooit een stuk of 10 gekocht en uitgedeeld tijdens verjaardagen en kerst aan mijn familie en vrienden want fantastisch boek. Een beetje gedateerd maar de mentaliteit, achtergrond en geschiedkundige achtergrond kloppen nog steeds.
Over domenica in. Bestaat dus nog steeds RAI 1 en is een zondagmiddag show die niet ophoudt. Begint om een uur of 12 en om 6 uur is men nog steeds aan het reutelen. Mara Venier is inmiddels plastic surgery gone very bad maar beste voor mij blijft oud presentator Pippo Baudi. Ongelooflijke gladakker met geverfde dunne bruine haartjes. Geweldig hoe glad die wel niet was.
En het nummer dat altijd gedraaid wordt en werd en prima nummer:
Antonello Venditti - Buona domenica 1979
www.youtube.com/watch?v=y8tlrvg_KOA
En la passeggiata heb je hier iedere avond. Na het eten ijsje kopen met de koters en slenteren of rondhangen tot een uur of 12. Heeft ook te maken met de temperatuur in de zomer want dan 's avonds is het te doen en komt iedereen op straat. Zal bijvoorbeeld in Spanje, Griekenland en Portugal niet anders zijn.

Basil Fawlty | 07-06-23 | 22:24 | 2

In Madrid en zuidelijker zeker. Het helpt ook dat ze (te) ver naar het westen zitten voor de tijdzone (Madrid ligt op dezelfde lengtegraad als Torqay - jou wel bekend). Dus niet alleen warm, ook lichter laat op de avond. Blijft het mooi vinden, dat het in de zomer op een plaza compleet uitgestorven is, en dan.. vanaf 5 uur loopt het langzaam vol (terrassen, speeltuinen, bankjes), met kinderen, volwassenen en ouderen. Pas na 11 neemt het af.

Louter Leuter | 07-06-23 | 23:19

@Louter Leuter | 07-06-23 | 23:19:
Grappig dat van Torquay en Madrid. Wist ik niet. Mooi. Alleen is Madrid wat warmer in de zomer. Lol!

Basil Fawlty | 08-06-23 | 00:41

Als je met je on volledige AOW + overige inkomsten onder het bestaansminimum (bijstandsnorm AOW gerechtigde) komt dan kan je aanvullende AIO aanvragen tot de bijstandsnorm.

Bugblatter | 07-06-23 | 22:18 | 3

Opbouw AOW
Voor elk jaar dat u verzekerd bent voor de AOW, bouwt u 2% AOW op. U kunt AOW opbouwen in de 50 jaar voorafgaand aan uw AOW-leeftijd. Woont u niet in Nederland, maar werkt u wel in Nederland? Dan krijgt u misschien ook 2% AOW per gewerkt jaar.

BrutusBosch | 07-06-23 | 22:25

U mag met een AIO-aanvulling maximaal 13 weken per jaar buiten Nederland verblijven.

BrutusBosch | 07-06-23 | 22:26

Inderdaad. Maar dan moet je geen andere inkomsten of behoorlijk bedrag aan spaargeld hebben.

Kattie | 08-06-23 | 08:13

Wat een geluk, dat Arthur nog steeds van de alcohol af is. Ik begon te twijfelen, omdat het aantal YouTube tweets toenam,

Moestuinier | 07-06-23 | 22:10 | 6

@Après toi | 07-06-23 | 22:13: Speed moet je snuiven, niet slikken.

Asteroid-B612 | 08-06-23 | 01:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Beste Arthur, wellicht lees je dit.
In je vorige "column" schreef je over Chet Baker.
Er is zeer recent een verloren gewaande opname terug gevonden van 2 registraties van Chet Baker.
Het NL jazz archief heeft die recent zowel op CD als op LP uitgebracht.
En...?? Ze zijn geweldig.
De titel van de plaat is: Blue Room.

Mongeaulie waarsguwt | 07-06-23 | 22:09 | 2

Jeroen de Valk heeft een interessante en gedetailleerde biografie over Chet Baker geschreven. De moeite waard.

Après toi | 07-06-23 | 22:21

@Après toi | 07-06-23 | 22:21:
Staat hier in de boekenkast.
Gelezen en zeker de moeite waard.

Mongeaulie waarsguwt | 07-06-23 | 22:46

Ik vind dat je dit echt heel mooi hebt opgeschreven, Arthur. Een tien met een griffel! En het is 325 euro Drees in de maand.

Après toi | 07-06-23 | 22:08

Mooi voer voor je volgende AA meeting

JWZ_JMK | 07-06-23 | 22:07

Kut Muse stop met die herrie hier.

Rattus | 07-06-23 | 22:07 | 9

@Après toi | 07-06-23 | 22:36:
Proost Kuif! Ik was lang niet in Den Haag geweest. Prachtige stad!

Patje | 07-06-23 | 23:03

@Rattus | 07-06-23 | 23:13:
Deze boer is al weer onderweg naar Brabant. Sorry voor de overlast en slaap goed!!

Patje | 07-06-23 | 23:15
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland