Hee vleeseter, heeft u al een slachtbewijs?
Hak uw eigen vlees
Daar konden we op wachten. Met al dat geneuzel van die linksdraaiende groenteknagers over onze distantiëring van de vleesproductie, over hoe zielig die diertjes zijn en over vleeseters die nooit zoveel vlees in hun maalmuil zouden steken als ze zelf het hakmes in een varken moeten zetten, was het een kwestie van tijd voordat zo'n deBalie-broeder in het NRC mocht pleiten voor iets onzinnigs als een slachtbewijs. Een vleesdiploma dat u pas krijgt als u zelf een koe naar de eeuwige weilanden helpt. Niets is tenslotte zo goed voor het dierenwelzijn als een stel amateurs met een hakmes loslaten op een toom kippen. Alsof we alleen kleding mogen kopen als we tijdens onze jeugd een tijdje in een Pakistaanse sweatshop werkten. Even een regenwoud neerhalen voor een avocado-plantage voor ons veganbewijs. Het zijn non-argumenten van een gefrustreerde activist die het niet kan verkroppen dat het grootste deel van de bevolking zijn wereldvisie niet deelt. Maar wij spelen wel mee. Laat ons maar een avondmaaltijd op poten doodvermoorden voor een slachtbewijs, maar dan wel op voorwaarde dat we nooit, maar dan ook nooit meer dit boomknuffelgezeik over onze steaks, worsten, beenhammen, gehaktballen en runderlapjes hoeven aan te horen. Een complete ban op betweterig vegetarisch geneuzel vanaf moreel verheven podia zodat we weer rustig kunnen barbecuen: daar tekenen we voor. Welke trekker moeten we overhalen?
Reaguursels
InloggenGeef mij maar een jachtgebied... oh wacht... Nederland is te klein of we hebben teveel mensen in ons kleine kneuterlandje. Misschien ff wat minder schapeneters toelaten of zo..
Echte koeien hebben horens en slachten is iets anders als doden. Een dier doden is al moeilijk, maar om het daarna goed uit te benen is gewoon vakwerk.
Slachtbewijs? Bestaat dat? Donder een eind op, dat had mijn oma ook nooit en de kip smaakte altijd prima.
En over slachten gesproken.
Ik wil heus wel vega gaan eten.
Of het nu koe, kip, schaap of veganist is wat op mijn bbq beland.
Vlees is vlees, en alles wat gras eet is prooi.
Sowieso is het eten van veganisten een stuk beter voor de wereldwijde carbon-footprint, dan vegaburgers.
Minder mensen altijd win.
Ik heb een boom shredder op het balkon. Alles komt als gehakt eruit. Wel even de botjes eruit peuteren en de veren niet opeten.
Gewoon een stoofpotje van maken.
@Verbandmeester | 24-05-23 | 23:56: Doe ik ook. Was eigenlijk tegen de duiven overlast maar als het als spaghetti eindigt vliegt het over het balkon heen. Vond het ook zo vreemd die tentjes op de groenstrook.
De basishouding van de gemiddelde vegetariër is Compassie, vooral ten opzichte van hen die nog niet zover op de evolutionaire ladder staan, Amen.
Die hebben enkel compassie voor wie hun wereldbeeld deelt, de rest kan, en als t mogelijk is, moet, t liefst zo snel mogelijk dood vallen.
Geld niet alleen voor vegans, maar zo'n beetje voor het hele scala aan linkse clubs vannfeministen, tot BLM'ers tot Tranformers: Het is altijd my way or the high way. Ennda's best bijzonder voor een groep die claimt het goede te doen uit empathie...
Goed idee. Even los gaan op een kip met een bijl en plukken maar. Dan weet je precies waarom dit werk beter door Bulgaren gedaan kan worden en dan zijn mensen niet meer tegen arbeidsmigratie.
Kannibalisme kan ons redden van de overbevolking en het migratieprobleem. Dan kunnen die arme koeien en varkens gewoon blijven leven.
Snel ff de auto in, na een kilometer bij de duitse slager 2 grote schnitzels kopen, even een krat bier bij de Trinkgut meenemen, de vrouw even snel naar de DM, nemen we ook nog even snel de duitse Lidl mee en vervolgens weer een kilometer terug naar Nederland rijden. Welk slachtbewijs? Waarvoor? Niet voor mij!
Voorbije 2 dagen veganistische schnitzels gegeten, smaakten naar leer, dus was een prima compromis!
Ok, ik hap: DM?
Niet barbecuen. Low en slow op de smoker. Heerlijk.
Een vitamine B12 tekort verstoort de werking van de hersenen en verandert iedere veganist na een paar jaar in een depresieve radicale agressieve extremist.
Niet voor niets hebben ze allemaal de Charles Manson blik in hun ogen.
*kijkt naar vrouw op bank*
Nah valt wel mee.
@knutsel_ | 24-05-23 | 19:51: Totdat ze met die ijspriem boven je ligt te zwaaien en jij vastgebonden aan je eigen das nergens heen kan! Dan pas ga je die blik zien........
@knutsel_ | 24-05-23 | 19:51:
"Onder de psychische symptomen vallen onder andere: geïrriteerdheid, stemmingswisselingen, depressiviteit, verwardheid, disoriëntatie, geheugenproblemen, concentratiestoornissen, slapeloosheid, wanen en hallucinaties, paranoia en apathie.
Psychische aandoeningen die gediagnosticeerd worden bij B12-patiënten zijn onder andere: dementie, depressie, delirium, bipolaire stoornis, paniekstoornis, psychose en fobieën"
stichtingb12tekort.nl/stichting-b12-t....
@Piggelmee | 24-05-23 | 20:16: klinkt als de gemiddelde puber met hormoonwisselingen of vrouw in de ovrrgang met stemmingswisselingen
Misschien kunnen we ook kwaliteitseisen stellen aan milieu- en klimaatactivisten: minstens vwo-diploma met scheikunde, natuurkunde en wiskunde A en B. Dan blijft er bijna niemand over om zich ergens aan vast te lijmen.
"Ho ho, waar wil je je aan vastlijmen? Eerst de nachtwacht schilderen ja!"
Hoe ga ik dat doen op mijn zolderkamer? Zo koe-dinges?
Ophangen, met een haak aan een balk. Iedere dag stuk vanaf snijden.
@KlaagGraag | 24-05-23 | 19:57: Ik heb een nogal strenge hospita met een kat met een gekruist blind oog, die gaat dit nooit goed vinden!
@Cunucu | 24-05-23 | 20:00: hang de hospita er naast, win-win
1x per week op het werk "meatlesss day" .
De klere met alle opgedrongen woke acties. Nix te eten, maar ergens anders naar toe ipv personeelsrestautant.
Als ik lekker halal wil eten, dan doe ik dat.,,
Ik pak zo vaak mogelijk de kans om Haram vlees te eisen. Liefst aan een moslim.
Wij hebben zojuist een lekkere ratatouille weggewerkt. Met echt brood en echte roomboter. Daar mis je dan geen vlees bij. Maar, terwijl wij op het achterterras in de zon zaten te eten kijk ik dan wel uit op de veelgebruikte Weber, de Egg en een pizza-oven. Die allemaal stuk voor stuk uren draaien, met daarop lekkere varkensprocureur (Egg), sateetjes en burgers (Weber) en pizza's met ham (oven). Niets mis mee, vlees eten. Alleen niet die goedkope shit kopen, maar de kwaliteit die ik bij Wilderst hieronder op de fotos zag.
Mogen we wat oefenen bij de Oostvaardersplassen?
Laat maar komen. Alleen B2 nog even behalen en ik mag alles gewoon eten.
Mijn ouders jaagden, heel wat fazanten,hazen , konijnen, reeën en zwijn helpen villen en slachten.
Ik ben daar niet trots op, maar het hoort er wel bij .
Nu doen we af en toe een paar kippen voor de vriezer, in het begin werden mijn prinsjes boos of verdrietig, maar dat is voorbij. Ze weten in ieder geval hoe vlees op hun bord komt.
Hoe dan?
Waarom moet dat artikel van Wouter van Monchou nou weer in het Engels?
Als er in Nederland al niemand op zijn mening zit te wachten dan in het buitenland al helemaal niet. Misschien dat ie denkt dat ie slimmer lijkt als ie het in het Engels doet? Of misschien omdat het dan moeilijker is om door zijn bullshit heen te prikken?
Dieren slachten om op te eten doe ik graag, de traantjes komen bij mij pas als ik veel uien moet snijden.
Momenteel op vakantie in Frankrijk. Of liever gezegd op pelgrimage naar het graf van Sint Jacobus de Meerdere in Santiago de Compostela. Onderweg al verschillende dieren op mijn bord gehad waar wij in Nederland alleen maar met Kerstmis van kunnen genieten. Canard, lapin, poulet. Heerlijk!
Poulet, het zij toegegeven eten wij natuurlijk ook op doordeweekse dagen. Maar hier in Frankrijk zijn het echte kippen, met geel vel. In dat gele vel zijn ze groot gebracht geslacht en vervolgens met liefde en met smaak klaar gemaakt. Verder natuurlijk aan het genieten van de Foie Gras. Wat te denken van de verukkelijke Franse kazen, rijkelijk overgoten met Bordeaux en Saint Emilionwijnen.
Gelukkig is mijn Frans goed genoeg om me door de menukaart heen te helpen, en te slecht om de Franse NRC te lezen.
Bij het graf van de apostel zal ik een kaarsje opsteken voor alle vegetariërs.
Eet smakelijk, FCDenBosch! Ik ben jaloers.
Geniet er van! Heb vorig jaar ook die route gedaan met de auto. Bezoek vooral de kleine Spaanse vissersplaatsjes aan de kust, vaak een eind omrijden maar echt de moeite waard! Eet lokale gerechten, u bent al goed op weg daarmee lees ik, en ga na Santiago de Compostela ook door naar het eindpunt van de route, Fisterra, wat zoveel betekent als ‘het einde van de wereld’, met de auto goed te doen. Ga je nog richting Portugal dan is een bezoek aan Fatima misschien ook de moeite waard, totaal anders dan Santiago, maar als je toch in de buurt bent.. En Ibericoham eet je het beste in SAN Sebastián.
Ook al tripes op? Eet smakelijk.
@Sinterbikske | 24-05-23 | 19:06:
-
Finisterra, alstublieft. ( voordat mensen gaan denken aan plekken waar vuisten in kunnen verdwijnen...)
@Algodon88 | 24-05-23 | 19:13: Ik lust veel maar tripes word mij zelfs te gek.
Ja, die heb ik! En al diverse dieren in een lekkere maaltijd omgetoverd.
Je gaat de wereld toch meer zien als een wandelend buffet…
Prima, kom maar door met die koe.
Maar als we dan toch bezig zijn:
- Pas de weg op nadat je zelf een grote beurt hebt uitgevoerd.
- Pas het internet op nadat je zelf en router hebt geconfigureerd.
- Pas elektra mogen gebruiken nadat je zelf een groepenkast hebt geïnstalleerd.
Wat heeft een grote beurt uitvoeren met de weg op mogen te maken?
@indernaad_datisjuist | 24-05-23 | 22:10: Kijk! Dat is alvast 1 leaserijdertje minder.
Mensen gaan nog aan elkaar knagen als ze echt honger hebben. En weet u wat, zonder dat ze beschikking hebben over een slachtbewijs.
De toon van dat artikel is echt hilarisch. Echt zoiets wat leest als satire, maar 1000% gemeend is.. Alsof iedereen, net als hij, pas met 17 jaar oud leerde wat vlees is en hoe je dat van wei tot bord krijgt ofzo. Alsof niemand ooit van dichtbij een dier geslacht heeft zien worden.. Vraag me af wat hij zou zeggen als iedereen écht eenden en konijnen zou gaan slachten op Amsterdamse balkons, en af en toe met de buren een koe zouden portioneren in het lokale park of de voetbalkooi. Volgens de 'Islamitische of Israelitische ritus' bij voorkeur..
Jong gezien, oud gedaan....Vergeet je niet iets?
@onbekend | 24-05-23 | 18:49:
Ik vergeet veel vrees ik, wat bedoelt u?
DeBalie….
Één vd hoofdpartners is Ayden, betaalsystemen.
En wie zijn de grote klanten van Ayden?
Facebook, Microsoft, Uber om er slechts 3 te noemen.
Daar vind ik niets van, maar om even aan te geven hoe de wereld in elkaar steekt.
Uiteindelijk draait het allemaal om de munten.
En welke prinses is grootaandeelhouder? Het aandeel is inmiddels in waarde gehalveerd overigens, stond echt hoog tijdens de Corona tijd.
Adyen. Ayden is een naam voor Turkse of Engelse jongens.
Dat zulke gekken nog een podium krijgen, onbegrijpelijk.
To podium or not to podium. De 'hamvraag' in de media.
Er zijn vele manieren voor mensen om de aandachtshoer uit te hangen. Iedereen denkt tegenwoordig dat ze een nieuwe M.L. King zijn en geschiedenis gaan schrijven door hun mening te verkondigen, hoe dom het ook mag zijn, die mensen vinden dat ze gelijk hebben en zeker niet dom zijn. Daar doe je niks aan.
Ik weet ook niet wie zei dat de mens niet in staat is zijn eigen domheid te begrijpen, maar sinds ik dat weet zie ik me meestal als een heel dom persoon omdat er simpelweg meer is wat ik niet weet dan wat ik wel weet
Al eten die vegans zaagsel, blijf met je bleke,
kwaliteitseiwitten, B-vitaminen (B1, B3, B6 en vooral B12) en mineralen zoals ijzer en zinkloze poten af van mijn vleesch.
Bij mij in de tuin staat de hakselaar overuren te draaien voor de kamado. Vet illegaal, want geen slachtbewijs. Toeme, weer een papiertje derbij. Eerst maar een vergunning voor mijn stokerij aanvragen.
Eens met den Struikrover.
Al eens gedaan tijdens een dag jagen. Waar kan ik mijn slachtbewijs ophalen?
Door dit artikel krijg ik opeens enorm veel zin in Kerst en Youp van’t Hek die een liedje zingt.
Dat lijkt mij meer dan onprettig.....
Haas is veel beter. Zo'n konijn heeft weinig smaak.
A licence to kill is al zo oud als de weg naar Kralingen.
Die Wouter van Monsjou in de NRC is wel van de generatie die de vermaledijde biefstuk ingeruild heeft voor een paar lijntjes coke per week.
Mijn oude vader noemt dat geen verbetering maar behoud van ellende.
Ik wil ook een neukbewijs invoeren. Eens kijken of die vegagrietjes dat kunnen.
Liever een ouderschapsbewijs. Neukon kan vrij veilig over het algemeen.
Meneer Monsjou blijft voortaan van het internet totdat hij een private IP-adres van een publiek IP-adres kan onderscheiden.
Dat wordt nog lekker rustig!
Hoe zouden die eerste boeren, die nog geen EU gecertificeerde slachthuizen hadden, hun dieren "op tafel" gekregen hebben. Ik gok op moeder de vrouw die het zware werk mocht doen. Uiteindelijk heeft de mens altijd voor zijn eigen eten moeten zorgen, voordat AH de deuren opende. Nog geen 60 jaar geleden konden we heel wat hebben. De vegane sneeuwvlokjes mogen van mij soja eten tot ze grijs zien, per slot zijn ze de laatste generatie.
Ik ben van mening dat ze die soja met een roeiboot uit het betreffende land moeten gaan halen.
Je eerste sigaret en je eerste biertje waren ook verschrikkelijk, daarna wordt het steeds lekkerder, dat zal met slachten ook wel zo zijn.
Alles went, behalve een vent.
Ben een bink, rook en drink (dixit familie Doorzon).
Ik neem aan dat er voor de vegans een kapvergunning aangevraagd moet worden.
Verder lekker knagen op planten zoals een panda veel plantmateriaal moet eten om aan dagelijkse calorieën te komen en het nog eens inefficiënt te kunnen verteren.
Hier liggen as we speak speklapjes op het bord.
Nadat ik een kwart liter water weggesponst heb, smaken ze als nog lekker.
Verder kunnen alle vegans en vegetariërs me mijn rug op.
Als ik zo'n bewijs moet gaan halen word ik wel vegetariër.
Eko varken kopen, portioneren en ham maken. Ik doe het al 20 jaar!
4 foto's:
twitter.com/beschaafdrechts/status/16...
Help, een gezicht bij de reaguurder. Helemaal in de war nu, je helden moet je niet willen ontmoeten.
Dank voor het delen.
En er ligt nog meer lekkers op Uw tafel. De karbonades, de poten voor in de erwtensoep, de ribben. Eet smakelijk!
Ben een keer tijdens langs de deuren leuren wat ik vroeger ooit gedaan heb, binnen gestapt bij een hamrokerij aan huis in Goutum, Leeuwarden zuid. Die man verkocht ze niet maar gaf ze alleen weg. Kreeg een hele uitleg van het proces, een kleine rondleiding want groot was het niet, maar was dat mooi om te zien zeg!
@wilderst
Ziet er goed uit! Ik bedoel dus de ham niet jij. LOL!
@JJMS | 24-05-23 | 18:44: 20 jaar oude foto... ik zie er nu een stuk beter uit!
@Basil Fawlty | 24-05-23 | 18:57: Hahaha!
Ik woog toen net zoveel als een slachtrijp varken
@Frau_Ferkel | 24-05-23 | 18:45: Merci!
Alles wordt gebruikt van het beestje
Voor dat ik gps gebruik moet ik eerst een een geostationaire satelliet in zijn baan rond de aarde kunnen houden.
Ik zou alleen maar vlees eten, vroeger bij een groothandel in vlees gewerkt waar we halve varkens verwerkte, en dat omleggen gebeurt ook heel humaan. Als je dat zelf zou moeten doen met een geweer lijden die beesten meer dan waneer ze vergast worden. Maar een slachtbewijs is op zich zo'n gek idee niet. Dan ga ik voor anderen mensen slachten die daar geen tijd voor hebben, en ook niet om een dier vet te mesten, dat kan je dan weer aan iemand anders overlaten die ook veel meer verstand heeft van dierenwelzijn. Oh wacht, die mensen zijn er al dat zijn boeren en slagers, en ja daar zitten rotte appels tussen, maar als je dat gaat vergelijken met mensen die huisdieren verwaarlozen zijn het er maar weinig. Gelukkig kan ik bovenstaande wel in het echt gaan waarmaken over een jaar of twee. Verkoop hier de hele mikmak en ga ergens in het buitenland achteraf wonen met een paar koeien, varkens wat meer kippen en een hele grote moestuin.
Omgaan met de natuur en slachten van het vee zou inderdaad in het onderwijs pakket horen.
Schoolreisjes naar de oostvaarders plassen zouden prima kunnen. Om 6 uur 's ochtends met klas 8B in de wildhut. Een 8 voor een 3 jaarling tussen de ogen, een 10 met boog.
Met boog mag niet want dan lijden de dieren teveel. Jachtpunten mogen in Nederland niet gebruikt worden en boven de 70 pond trekgewicht (wat je wel nodig hebt om een beest neer te leggen als je een headshot wil doen) heb je een wapenvergunning nodig, en best wat spierkracht als je geen compoundboog hebt. Maar ik ben voor
Bij het tweede beest krijgen mensen het al aardig onder de knie.
Als je het huis laat schilderen hoef je toch oon niet eerst zelf een stuk te doen. Of in de garage moet je zelf eerst zelf de linker homokineet doen en de rest doet de garage?
Hoho u maakt nu gebruik van logica en ratio, dat is niet eerlijk voor mensen als Wouter.
Een transitie kost tijd. Een lekker vleeslapje is niet te versmaden. Maar je kunt wel een vegetarische vleesvervanger uitproberen en een keer een lekkere maaltijdsalade zonder vlees eten. Mijn labrador is nog niet zover.
Nee, je kan het best proberen, maar lekker is het niet
Als ik die vegetarische vleesvervangers zie heb ik al geen trek meer. Verder vind ik het nog steeds mateloos hypocriet om geen vlees te willen eten , maar wel wil dat het er als vlees uitziet.
Ik heb er geen aandelen in, maar de vleesvervangers van Garden Gourmet vind ik wel te happen.
Af en toe een lekkere maaltijdsalade is absoluut geen probleem. Maar wel met mate. En daarmee op z'n tijd een prima alternatief voor een voedzame maaltijd.
Maar de vegetarische vleesvervanger is voor iemand die vlees waardeert hetzelfde als wat methadon is voor de heroïneverslaafde: louter nutriënten en geen smaak, cultuur of beleving.
Vegetarische vleesvervangers zijn te zoute fake-alternatieven, bedacht door plantaardige eiwit-dominees.
“Een vleesdiploma dat u pas krijgt als u zelf een koe naar de eeuwige weilanden helpt.”
Daar ben ik het in principe wel mee eens. Wie geen dier kan doden, zou geen vlees moeten eten.
Maar dan zou een groot deel van Nederland vegetariër moeten worden.
Ik denk, dat de gemiddelde mensch dat niet eens meer over zijn hart krijgen kan. Vlees is iets, dat als dier onherkenbaar bij de super in een plastic bakje moet liggen. Liefst zonder botten, daarmee wordt de associatie met het levende dier te groot.
Klein bier slacht ik zelf. Mijn kippen, af en toe een fazant, eend of een ree.
Ik heb twee varkens per jaar. Die laat ik door een slager in herkenbare stukken snijden, hij kan dat veel beter. Maar ik mag ze bij de slager zelf wel het hoekje om helpen. Geeft minder stress voor de beesten, en beter vlees.
De meesten telen ook geen aardapplen of groente. Hoe moet dat?
@AntiZanicz | 24-05-23 | 18:28: U begrijpt best wat ik bedoel. Vlees komt van een levend wezen, wat de meeste mensen zich niet meer bewust realiseren.
@Frau_Ferkel | 24-05-23 | 18:37:
Gelul. Als je in het centrum van een stad word opgevoed en verder nergens komt, misschien. De meeste mensen kan het niet zoveel schelen misschien, maar dat is logisch.. Als we dan moralistisch gaan filosoferen; Hoeveel mensenkinderen hebben er eigenlijk gebloed voor een laptop? Of een Tesla?
@Williz | 24-05-23 | 18:52: "Gelul."
Nee hoor, U kunt er zelfs een familie uitje van maken.
www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/538...
@Frau_Ferkel | 24-05-23 | 19:07:
Ik doelde specifiek op het punt dat men zich niet meer bewust zou realiseren dat vlees een beest was. Vermoedelijk kan het mensen weinig schelen..
Bier doe ik ook 't liefst zelf
mag je de AR-15 daarna ook houden ?
Een AR-15 is met vergunning legaal in Nederland.
@Sinterbikske | 24-05-23 | 18:53: Zolang het een semiautomaat is, oftewel "Pang, Pang" en niet "Brrrrrrrr"
@keistad | 24-05-23 | 19:30: Klopt.
En laten we dan iedereen die een soja-latte of iets met avocado bestelt eerst even onderwijzen welke impact dit op hun geliefde klimaat heeft.
Wat een onzin.
Dus als ik een biefstukje wil, moet ik een heel rund slachten?
Laat de vakman dat lekker doen.
En dan nog.
De eerste en tweede keer zullen een beetje onwennig zijn, maar daarna gaat gewoon het mes erin alsof je nooit anders hebt gedaan.
Bovendien vinden m’n buren het vast niet zo prettig als ik een karkas in de schuur laat besterven.
Wouter Monsjoutaart maakt een grapje.
Ik begrijp z’n punt, maar we gaan er niets mee doen.
Zo’n figuur weet ook dat het nergens op slaat, maar het is voor de bühne, voor de aandacht, voor goedkeurende klopjes op de schouder binnen zijn eigen bubbel van quinoaknagers en havermelkslurpers,
OSM heeft een jachtvergunning en een Browning met Zeiss vizier. Is dat ook goed? Ik heb nog een mooi recept voor geroosterde eend met een saus van peper en rode wijn.
Eenden schiet U met hagel. Een hagelgeweer heeft geen Zeiss vizier.
@Frau_Ferkel | 24-05-23 | 18:50: En een vergunning om met een jacht te mogen varen is leuk, maar jagen doe je in het bezit van een verlof...
@Frau_Ferkel | 24-05-23 | 18:50: zou niet weten waarom niet. En eendenjacht kan prima met een geweer.
Best, maar dan wil ik wel mijn barbecueset van Green Egg declareren. Die heb ik immers aangeschaft in het kader van mijn vleeseetopleiding.
Dat weekdier moet eens op de markt in India lopen. Dit dametje weet dondersgoed waar vlees vandaan komt: youtu.be/42dtzndmVjA
Worteltjes eten? Spruitjes? Andijvie?
Dan eerst je ploegbewijs, je zaaibewijs, je bemestingsbewijs, je oogstbewijs en je veilingsbewijs.
Vóór 1 Oktober, anders valt er niets meer te oogsten.
Porno kijken? Dan eerst je neu.. eh.
Ik zal het eens voorleggen aan mijn overbuurman bij wie ze onlangs nog een serie gezwellen hebben weggesneden omdat hij volgens de oncoloog teveel en te frequent met een overdosis antibiotica ingespoten varkenskadavers verslond.
Ik laat de naam van de oncoloog hier bewust achterwege. De goede man zit niet te wachten op een woeste trekkerkaravaan met brandende fakkels aan zijn voordeur.
Dit verband zal een oncoloog nooit leggen. Daarmee doe ik uw verhaal af als fantasie.
Heb je nog meer zelfverzonnen verhaaltjes?
@_pacman_ | 24-05-23 | 18:23: Het is inderdaad een met enige overdrijving ingebracht fictief voorbeeld, dat geef ik toe. Maar wel met een serieuze ondertoon.
Ik zeg het niet snel in verband met ®Antizanicz maar bij deze: Onzin!
Ik ken een oncoloog die dat zegt over een veganistisch dieet, maar zijn naam laat ik hier achterwege vanwege zijn veiligheid.
@Ridde Rogter | 24-05-23 | 18:37:
Het had waar kunnen zijn!!
Ik geef eerlijk toe: als ik mijn vlees zelf moest slachten, werd ik meteen vegetariër. Ik eet nu nog 2 of 3x per week vlees. Gek genoeg grijpt dierenleed mij meer aan dan mensenleed.
Planten hebben ook gevoel.
247green.nl/planten-kunnen-voelen/
We mogen niets meer eten.
@Nuuk | 24-05-23 | 18:22: Dat klopt. Plantenleed misschien ook wel erg zielig. Maar daar kan ik vooralsnog wel tegen. Hypocriet, ik weet het.
Hear hear
De slagers op de balkons ook?
Die hebben/krijgen vrijstelling.
@meneer der meneren | 24-05-23 | 18:22: ah, dezelfde regeling als de douche-slagers...
Dan bouw ik een kippenrenbaan, de verliezer beland op m'n bord terwijl de winnaar toekijkt.
Waarom wordt van alles wat een idioot roept, opgetekend in zo'n krant?
Zo ben ik voorstander dat mensen een cursus moeten volgen voordat ze aan kinderen beginnen. En een vlaggetje achter de namen van potentiële risico ouders.
Haalt ook de krant niet.
Borderliners vullen jouw cursus zonder met de ogen te knipperen in.
Ik heb vandaag wel de krant gehaald!
MAARRRR daarna moeten alle vegans verplicht een mol/eend/duif levend door de gehaktmolen halen om de wildschade van omploegen en oogsten van een akker na te bootsen. Want dat er geen dierenleed komt kijken voor hun wortel geknaag is natuurlijk de grootste onzin die er bestaat!
Ook een snoeibewijs voor vegetariërs en een fungus bewijs voor vaginisten dan maar?
1e alinea van het NURK stuk:
“De vleesberg moet kleiner. In 2022 verkochten supermarkten 7 procent minder vlees dan een jaar eerder, becijferde Wakker Dier. Een goed begin, maar we zijn er nog niet. Verschillende partijen, waaronder het Voedingscentrum, hebben tot doel gesteld dat in 2030 60 procent van onze eiwitten uit plantaardige bronnen afkomstig moeten zijn, en 40 procent van dierlijke bronnen.”
2x ‘moeten’
Wie beslist dat?
Ben benieuwd hoe ze smaken met bbq saus.
Deugbrigades want die weten alles beter en u hebt maar te gehoorzamen.
De hoeveelheid regenwoud die omgehakt moet gaan worden om deze plantaardige eiwitten te produceren hebben ze wijselijk niet vermeld.
Het CV van deze tofu-knager leest als zo’n superieure blanke zendeling in Afrika uit tijden van weleer.
VU baasje.
Deze is trouwens wel mooi op zijn cv: Organic Cotton Accelerator.
Huh? Wat is dat? Nu kan ik daar allerlei opmerkingen over maken maar word ik ongetwijfeld gejorist. Lol!
Ooit eens van slachting tot worst meegelopen. Wat komt er ont-zet-tend veel vlees van een varken. Vlees vond ik daarvoor alleen lekker, daarna veel meer dan dat. Prachtproduct.
*pakt kettingzaag*
Kan dat van het STAP-budget?
Is zo'n slachtdiploma alleen voor dieren?
Als ex medewerker van een slachthuis ben ik voor. Aangezien er voor mij niks veranderd. Behalve van het gezeur af.
MAAR, denk je werkelijk dat die linkse mafketels werkelijk stoppen?
Geen probleem en voor de juiste beloning (1 biertje + 10% van het vlees) slacht ik ook de koe /varken/kip/whatever van diegene die dit niet kan of wilt.
Het is niet dat ik een hekel heb aan hippies, maar het lijkt wel of ik me beter voel als ze niet in de buurt zijn.
Ooit een hilarisch filmpje gezien waarin een journalist ook emo-porno tracht bedrijven door een jonge gozer ik meen een varken te laten doden met een pin door z’n kop om zijn vleesconsumptie te rechtvaardigen. Ze hadden gehoopt dat hij huilend er vanaf zou zien maar die jongen aarzelde geen moment.
Nadat ik ooit een slachter een varken met de achterkant van een bijl bewusteloos heb zien slaan voor hij zijn keel doorsneed kan ik aardig wat hebben. het antwoord op de vraag waarom hij dat zo deed was dat bij het doden met een pin het dier met zijn laatste ademteug bloed in zijn longen zou krijgen en die dus niet meer gebruikt konden worden voor een bepaalde landelijk specialiteit. Bovendien konden ze makkelijker het bloed opvangen voor de bloedworst, de boerin stond al met een schaal op ijs te wachten om stolling tegen te gaan.
Een hele kunst nog die huisslachtingen.
Ik ben voor .
Eerst lekker jagen met een pront Jachtgeweer, dood beest achterin de diesel Pick-up truck gooien, dan Slachten, geen probleem en dan uiteraard een grootse Biefstukken tournedo's BBQ!
Vooruit, met een kolfje mais erbij.
Eerst uitbenen daarna pas vervoeren.
Eerst een rijbewijs halen voor je truck, zul je zien dat ze ook zoiets gaan bedenken.
@_pacman_ | 24-05-23 | 18:11: Nee. Eerst ingewanden eruit. Uitbenen doe je later, na het versterven.
@Sinterbikske | 24-05-23 | 18:15: ja, dat bedoel ik (maar zei ik niet).
Bij 'pront' denk ik aan heel andere dingen dan een jachtgeweer.
De Steven Rinella van de lage landen
Ik moet kiezen tussen een abonnement van 2 euro per week waar ik een jaar aan vast zit om dit artikel te kunnen lezen, of een biefstuk eten 2 keer per maand waar geen abonnement aan vast zit. Keuzestress nu. Nee niet echt. Bij opa en oma hadden ze kippen en konijnen vroeger, wist als vierjarige al hoe het werkte om eten op tafel te krijgen. Veel gevist ook, de vriezer lag altijd vol met zelf gevilde paling. Zou geen moeite hebben met te doden voor mijn eten nu.
12ft.io is your friend (voor wat betreft de Nurk)
Tekort aan dierlijke proteïnen heeft blijkbaar dramatische effecten op het vermogen om logisch na te denken en een ander in zijn waarde te laten. En die vega hippies zien er ook allemaal erg ongelukkig en ongezond uit.
Vroeger hielp ik mijn vader bij het vasthouden van die te schriele erfkip (mijn moeder had een hekel aan die dingen, teveel werk) over de stam te houden wanneer de kop er werd afgehakt. Mocht ik nu alleen kip mogen eten door een kip te onthoofden dan pak ik gerust eenmalig zelf dat bijltje, beste baliemeneer! Hoewel ik wel vind dat je dat zeker veel beter aan een goede professional of machine kunt overlaten.
En wie voor de doodstraf is moet ook ombeurten beul zijn.
Kunnen we die vegans niet gewoon opeten voordat ze nog meer domme shit zeggen? Of doneren aan Afrika, win-win.
Doneren aan Afrika lijkt me stukken beter.
Prima idee! Naast het fietsdiploma ook je slachtdiploma halen op de basisschool. Te behalen op het slachtfeest natuurlijk. Lekker inclusief.
Oefenopgave in de douche.
En als u weer naar een all inclusive vakantie wilt met het vliegtuig haalt u zelf maar eerst een vliegbrevet.
Simpel. Dan ook geen sojabonen alvorens je er zelf een paar hebt laten groeien. En dan gewoon voor de volle pond, geheel zelfvoorzienend zijn.
Precies. Geen huis tot je kan metselen.. Wat zeg ik? Tot je bakstenen & dakpannen kan bakken. En ho, ho, ho, waar gaat u met dat vensterglas heen? Is dat wel mondgeblazen??!
Monsjou, dat is toch van die koemelk kaas?
Niets zo goed tegen een lage bloeddruk dan een zeurende tofuknager.
Iemand heeft twee varkens op zijn hectare prive terrein en is een slachter. Helaas mag hij niet slachten op zijn eigen terrein. Varkens moeten stressvol op transport om geslacht te worden. Uiteraard blijven ze leven.
Dat is niet goed voor het vlees: www.kijkmagazine.nl/nieuws/waarom-hee....
Eigenlijk moet je ze doodknuffelen.
Mag je straks ook alleen maar insecten eten als je eerst je vliegenmepper bewijs hebt?
Elektrisch of ouderwets akoestisch?
@NiCeY | 24-05-23 | 18:04: elektrisch verdient de voorkeur, want dan gebruik je geen gasfornuis.
@Rico Tampeloerus | 24-05-23 | 18:06: Plus ze maken dan zo'n knus knisperend geluidje.
Een zwerm kippen leeft altijd in een kudde.
REAGEER OOK