Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus Horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (19)

Ik vind Cornald - met zijn griezelige Cocu-neusje en zijn pathetische Paternotte-zeiloren, een geparfumeerde flapdrol.

Donderdag 11 mei 

Ik ben al een paar dagen vrolijk vanwege het feit dat reaguurders oprecht geloven dat ik dol ben op Coldplay, Nickelback en Willem Bijkerk uit Apeldoorn, die zichzelf Waylon noemt. Aanvankelijk wilde ik ook nog Dinand ‘Kane’ Hoestbroek (de man die door zijn anus zingt), Blaudzun, Spinvis en dat bipolaire wijf van een Duncan Laurence aan het rijtje toevoegen, maar dan zou de ironie er iets te veel bovenop liggen. 

Toen Willem Bijkerk net doorbrak, voelde ik nog enige empathie. Ook ik kom van de Veluwe, en ook ik haalde met de hakken over de sloot mijn MAVO-diploma. 

Ik heb daarna enige tijd gewerkt in de sociale werkplaats van stichting Arbeidszorg aan de Zanderijweg in Ede, maar bleek niet geschikt te zijn als Chef Lege Dozen. Tegenwoordig heet zo’n instelling Beschutte Werkplaats, maar in mijn tijd was de sociale werkplaats levensgevaarlijk, want het wemelde er van de maanzieken die mij elk moment dreigden te lynchen. Denk aan de dansende clientèle van die Ardense kroeg in die geweldige Belgische horrorfilm Calvaire, en u krijgt een beeld van de genetisch uitgedaagden (“mensen met een rugzakje”) waarmee ik met gevaar voor eigen leven wasknijpers moest draaien in die sociale werkplaats. Reeds toen begon ik mij te verdiepen in de werken van Charles Darwin, E. O. Wilson, Desmond Harris, W.D. Hamilton en G.C. Williams. Veel later vond ik aansluiting bij het gedachtegoed van Theodore Dalrymple, die ook een frisse kijk op de mensheid heeft. 

Nadat ik uit die open inrichting was gebonjourd, in bad standing, kon ik alleen nog maar terecht bij de gevreesde plasticfabriek van Rebedex in Ede. Die maakte fluitjes en ander kankerverwekkende meuk die we nu voor een habbekrats van onze gele vrienden in China betrekken. Ik moest de kankerverwekkende plastic korrels in een trechter gooien en dan kakte de machine fluitjes in giftige kleuren op de lopende band. Ik ontdekte al snel dat de productielijn stopte als ik te veel korrels in de trechter pleurde. Bij Rebedex werkte een moddervette Marokkaan die verrassenderwijs Mo heette die - alsof het normaalste zaak van de wereld was - gewoon in zijn djellaba naar de fabriek. Op een dag wenkte Mo mij. ‘Iek dieke loel, viel kiender maak. Jij voel, mai gaile loel?’ Zat die schobbejak gewoon zijn pielemuis te kneden, dwars door zijn mohammedaanse soepjurk heen. ‘Achtentachtigallemachtig & azziemaargeilismagallez, maar geef mij eerst maar een tientje, Aggesus,’ antwoordde ik vastberaden. Ik was natuurlijk bloedmooi en aanstootgevend en een tientje was veel geld in die tijd. Voor niks gaat de zon op, zeggen wij op de Veluwe. 

Mijn moeder had mij - nadat ik wegens islamofobie ontslagen was bij Rebedex - vervolgens ten einde raad opgegeven voor een cursus Reformatorische Dagbladjournalistiek bij het Reformatorisch Dagblad te Apeldoorn. Het goede mens hoopte dat de cursus een hernieuwde geloofsbeleving bij mij teweeg zou brengen. Enkele jaren daarvoor had ik de kerk verruild voor de kroeg. Het mensonterende lijden en sterven van mijn jongere broertje Gerard had bij mij tot een spontane geloofsafval geleid. Leukemie, destijds jeugdkanker geheten, was in die dagen nog ongeneeslijk. Volgens mijn ouders had Gerard het daarboven een stuk beter, maar dat was een schrale troost. Met die genadeloze God wilde ik niets meer te maken hebben. De in zwart pak gestoken hoofdredacteur van het RD, mijnheer Jansse, nam mij tijdens de introductiedag argwanend op en bromde dat ik eerst maar eens een kapper moest bezoeken om mijn  “Beatle-kapsel” weg te halen. 'En, mijnheer Van Amerongen', vervolgde hij, 'spijkerbroeken zien wij liever ook niet op de redactie.' 

Uiteindelijk wist ik mij dankzij mijn uitmuntende bijbelkennis door de ballotage heen te wringen en een week later verscheen ik geknipt en geschoren en gekleed in een ribfluwelen broek en een stemmig grijs overhemd op de redactie. Voor de twee maanden die de opleiding ging duren stond een honorarium van duizend gulden en dat tikte mooi aan naast de uitkering. De andere cursisten kwamen uit Staphorst, Ridderkerk en Genemuiden en speelden in hun vrije tijd orgel. Het kostte mij de nodige moeite om niet af en toe een krachtig 'jeetje', op de redactie beschouwd als een serieuze bastaardvloek, uit mijn mond te laten ontsnappen. Als de dooie dienders tegen het middaguur blijmoedig hun broodtrommeltjes aanspraken, spoedde ik mij naar een troosteloos Apeldoorns café om een medicinale kopstoot naar binnen te klokken. 

Zo moet de ellende ook bij Willem Bijkerk (nomen est omen) begonnen zijn. 

Krakend op pepermunt van King, verantwoord reformatorisch snoepgoed, toog ik na het opkikkertje in de heidense kroeg, fris als een hoentje weer naar de redactie. Waar profane dagbladen des vrijdags een borrel geven, hield het Reformatorisch Dagblad een weeksluiting. Redacteuren en cursisten waren verplicht deze bij te wonen en zongen uit volle borst de psalmen mee, ondersteund door de niet-ritmische klanken van het orgel. In het slechtste geval was de legendarische SGP-coryfee dominee Abma besteld. Zijn donderpreken duurden zo lang dat je bijna kon spreken van een weekopening. Ik kan nu wel grapjes gaan maken over het Reformatorisch Dagblad, maar ik heb er wel leren schrijven. 

Enfin. Apeldoorn dus. Ook ik was net als Willem Bijkerk krampachtig op zoek naar mijn gender. Ook ik ging - toen de jenever geen troost meer bood - keihard aan de harde drugs. 

Ik ben echter afgehaakt bij Willem toen hij deze bekentenis deed in het programma Mag ik Even met je Praten, van de Evangelische Omroep: “Op een gegeven moment voelde ik überhaupt niets meer. Ik zat bij een Joegoslavische cokedealer/escortservice in een flatje mezelf helemaal van de wereld af te roken. Dan rook je coke, dus eigenlijk crack. Ik nam een overdosis en ging out. In het ziekenhuis werd ik pas weer wakker.” 

Wat een watje zeg: onderuit gaan van een paar pijpjes krek. Loser. Slappe lul. 

Ik vond perdedor Willem al een beetje aandoenlijk omdat hij ooit Patricia Paay deed in het belang van zijn loopbaan. Dat zal wel bij een golden shower zijn gebleven gezien zijn chronische erectiestoornissen, maar toch. 

Ik heb ook een keer een oma (grilf Bonnie St. Claire) geprobeerd te versieren,  tijdens een braderie bij het Flipje-museum in Tiel, maar uiteindelijk kotste ik haar spierwitte line dance-kostuum (met gouden knopen en glitterfranje) finaal onder nadat ze me onder de tafel had gezopen.  Toen moest ik ook nog eens de kosten van de stomerij betalen. En nog bedankt, Flipje

Willem Bijkerk is vooral een mislukte Stevie Ray Vaughan-imitator. Vaughn was een geweldenaar. Helaas gebruikte hij veel coke en zoop hij als een tempelier, maar dat vergeef ik hem. Hij ging trouwens niet dood aan die rotzooi: Hij verongelukte met een helikopter. Wat een waanzinnige muzikant was Stevie Ray: luister maar naar Crossfire en naar Live at the El Mocambo

Wat een beest. Eet dat, Willem! 

Maar het kan nog pathetischer wat Willem betreft, want hij heeft zich vernoemd naar Waylon Jennings, net zo’n held van mij als Stevie Ray. Check dit dan

Ook Jennings zat vreselijk aan de booze & de dope, maar stierf aan de gevolgen van diabetes (een van zijn benen was dientengevolge al geamputeerd). 

Op 3 februari 1959 (ik ben geboren in dat jaar, zo komt het wel erg dichtbij) was Jennings al aan de dood ontsnapt  toen een chartervliegtuig, met aan boord Buddy Holly, Ritchie Valens en J.P. Richardson, neerstortte nabij Mason City, Iowa. Alle inzittenden kwamen hierbij om het leven. Jennings had vooraf zijn stoel aan Richardson gegeven omdat hij griep had en rust moest nemen. In zijn autobiografie (1996) openbaarde Jennings zich schuldig en verantwoordelijk te voelen met betrekking tot de crash. Nadat Jennings zijn stoel had afgestaan, had Holly Jennings namelijk bij wijze van grap toegevoegd: "I hope your ol' bus freezes up!" waarop Jennings reageerde: "I hope your damn plane crashes!" 

De wat oudere reaguurders kennen Waylon natuurlijk ook van de onvergetelijke serie The Dukes of Hazzard. 

Reaguurder Rederijker vroeg mij naar aanleiding van mijn vorige Anus bezorgd: 

Arthur, knap dat je al weken lang niet drinkt, ik zou het niet kunnen. Maar mis je het niet? De smaak? De roes? Maar ook de cultuur van drinken, zowel alleen: 'wat een kutdag op het werk, ben blij dat ik thuis ben, zo, nu lekker een appelsapje, hè, hè'; of samen: 'Gast! dat is lang geleden! hoe gaat het? Kom laten we een glaasje melk nemen, ik ben benieuwd naar je verhalen!'. Ik bedoel, dat zijn toch situaties waar een glas drank zoveel beter past? Nou ja, je voelt je er blijkbaar goed bij en daar gaat het om. En ook wel bewonderenswaardig na zoveel jaar drinken.

Geachte Rederijker, je moet maar zo denken: er zijn bijna 2 miljard mohammedanen op de aardkloot en ik ga er gevoeglijk vanuit dat het merendeel daarvan geen druppel alcohol drinkt, want anders gaan ze geheel terecht naar de moslimhel. En toch hebben ze het gezellig met elkander, zonder die rot-alcohol, rara hoe kan dat? 

Ik sta inmiddels 52 dagen droog en ik voel me een stuk fitter. Het nadeel is dat ik geen sociaal leven meer heb. Alles draait om drank in de Algarve en ik blijf daarom veilig thuis, in Villa Vischlugt. Het wemelt hier van de expats die het op een zuipen zetten zodra de 11 in de klok zit. In de ochtend dus. Is dat niet heel erg Nederlands, dat er gezopen moet worden zodra de koperen ploert zich even laat zien?  Zon = feest = zuipen. De Schotten, Ieren en Engelsen kunnen er natuurlijk ook wat van, maar dat valt nog te begrijpen omdat de drank in hun thuislanden zo stinkend duur is.  

Rederijker, je moet maar eens naar vakantiefoto’s van Nederlanders in Portugal kijken: altijd en eeuwig wordt het glas geheven, op het schaamteloze af. En dan die verbrande koppen. “Basaalcelcarcinoom? Nooit van gehoord!“

Dat ochtendzuipen doet me denken aan het zogeheten Wadden-alcoholisme, een term die ooit bedacht werd door de Haagsche Post: vakantiegangers die zich een delirium slempen op de ochtendboot naar Vlieland en Terschelling om het Sil de Strandjutter-gevoel te krijgen. Die ouwe Nederlandse alcoholisten in de Algarve roepen: ja maar, Don Arturo, die Portugezen drinken ook een borreltje bij het ontbijt. Zeker, ome Kees, maar dat zijn vissers die de hele nacht verkleumd op woelige baren voeren, die drinken een opkikkertje en gaan daarna naar bed.

Ik ben vooral blij dat ik met roken ben gestopt, mijn beste, want dat vond ik echt goor. Wist je dat Fred Flintstone aan longkanker is overleden?

Social

Vrijdag 12 mei

Wat een geweldig nieuws om de dag mee te beginnen: Willie Nelson heeft op zijn 90e besloten toch nog wat gezonde keuzes te maken. Hij heeft de alcohol, sigaretten en jointjes afgezworen. Nelson weet zeker dat het hem een paar extra levensdagen op gaat leveren.

Gelukkig hebben we de muziek nog

There's a lot of doctors that tell me

That I'd better start slowing it down

But there's more old drunks than there are old doctors

So I guess we better have another round

Now I gotta get drunk and I sure do dread it

'Cause I know just what I'm gonna do

I'll start to spend my money, callin' everybody, honey

And wind up singin' the blues

In NRC Handelsblad staat een kinderachtige kinnesinnerecensie over het nieuwe prachtboek van mijn kunstbroeder en mattie Pieter Waterdrinker: Van Huis en Haard. 

Leest en huivert: Het is een beetje een cliché misschien, maar: wat is dit een raar boek. Dat wil zeggen, wat is het een aparte gewaarwording om een dagboek te lezen van iemand die juist nu niet meer zo heel belangwekkend is als dagboekanier. Want Waterdrinker als inside-Rus of als een soort Isaak Babel, als een gentleman onder de losgeslagen soldaten kortom, díé hadden we natuurlijk ontzettend graag willen lezen in een periode als deze. Maar die krijgen we niet, of in elk geval veel te weinig. In Van huis en haard maken we hem mee als rondtrekkend literator, als een romancier die op allerlei plaatsen lezingen geeft of die te horen krijgt dat er weer een vertaling van een van zijn boeken op komst is. Bestaan er lezers wier honger met zulke mededelingen gevuld raakt? Wie van ansichtkaartproza houdt (‘Het is nog steeds heerlijk weer’, of: ‘Na een paar glazen wijn verruilden we Café Krom voor een Vietnamees eettentje vlak om de hoek.’) heeft hier een topboek aan.

De schrijver van deze recensie, ene Sebastiaan Kort, “studeerde” journalistiek aan de Hogeschool Windesheim en geeft les aan de Schrijversvakschool te Groningen. Ik weet genoeg! Het Schrijversdiploma, perfect nagemaakt met zegels, stempels en handtekeningen, kan je al sinds jaar en dag bij cafe Ari in Rotterdam kopen (aan de barman even vragen naar Abdelkader Benali). 

Het zal mij niets verbazen als die hansworst van een Sebastiaan Kort in allerlei gewichtige circle jerk-jury’s zit, die gevormd worden door droogstoppels en inkthoeren van NRC en de Groene. Waterdrinker werd zelfs niet voor Poubelle genomineerd, enkel en alleen omdat hij een kwart eeuw Rusland-correspondent bij de Telegraaf was. Wat een schande. Anyways, Pieter goes crying to the bank.  

Ach, leefde Johnny van Doorn nog maar. Ter troost luister ik even naar de Selfkicker, met zijn legendarische rant tegen literair Nederland

Bij die zelfpijpende en zelfbeffende jury’s en die woke kutboeken die ze bekronen, moet ik heel erg denken aan Fran Lebowitz, die qua zwarte humor vergelijkbaar is met Larry David en W.C. Fields. Het laatste deel van de zevendelige serie Netflix-serie Pretend It’s a City, met Martin Scorsese, gaat over haar liefde voor boeken. Ze vertelt vol hartstocht over de boeken die ze als kind las en die haar een hele nieuwe wereld boden, een perfecte ontsnapping uit de alledaagse sleur en de ideale manier om te dagdromen. 

Daarna volgde Fran’s tirade tegen de ziekte die wokeness heet. Allerlei politiek correcte wappies willen boeken verbieden die niet inclusief zijn. Het komt er op neer dat een extreem zwaar gehandicapte lgbtqia-persoon, al dan niet van kleur, met ebola, aids én corona, een verbod op de Kameleon of Pietje Bell wil omdat hij/zij/het zich niet kan identificeren met de frisse hoofdpersonen in die kinderboeken. Fran Lebowitz wil juist helemaal niet dat boeken een spiegel zijn. Integendeel. Ik ook niet. Ik wilde helden, geen zielige, jankerige, broodmagere jongetjes met rood haar en sproeten die door iedereen gepest werden, met een moeder in de inrichting en een broertje met kanker. Godverdomme, nee zeg. 

Rob Hoogland mailde mij ooit in het kader van onze Foute Jongens-correspondentie:

Tuurtje, ik heb de longlist van de Libris Literatuurprijs 2021 voor mij liggen: achttien boeken, die tot zes zullen zijn teruggebracht wanneer deze editie van HP/De Tijd in de brievenbus glijdt. Alleen al door deze lijst zinkt de moed mij in de schoenen. Hoe groot kan onrecht zijn? Zo groot, mijnheer Van Amerongen: de naam van Pieter Waterdrinker ontbreekt erop. Van zijn hand verscheen het fenomenale, alom juichend besproken ‘De Rat van Amsterdam’. En dat meesterwerk kreeg niet eens een vermelding op de longlist. Ik doe een greep: ‘Oogst’ van Sien Volders, ‘Ik ben er niet’ van Lize Spit, ‘Wij zijn licht’ van Gerda Blees. Die staan er wel op. En ‘de Rat van Amsterdam’ niet. Nou  ja zeg!

Kijk, Tuur: Pieter Waterdrinker maakt op Twitter van zijn hart geen moordkuil. Dat levert hem immer hoon op van de kudde aan ernstige zelfoverschatting lijdende literatoren van de B-, C- en D-categorie, wier schrijfstijl wordt gekenmerkt door saaiheid en gebrek aan originaliteit. Ze zijn van allerlei kunne en hun karakter is gevormd door arrogantie en verstotingsangst. En door hypocrisie niet te vergeten, een menselijke eigenschap die toevallig vaak zo treffend door Waterdrinker wordt beschreven. Het  zal toch niet? Ja, het zal toch wel: ze hebben hun zin gekregen, met hun door diversiteit- en inclusiegeboden gestuurde grote bekken. U herinnert zich vast wat vroeger de foute boeken waren. Welnu, de foute boeken van tegenwoordig zijn van de hand van oudere witte mannen en ontkomen zelfs niet aan de kwalificatie ‘fout’ wanneer ze voortreffelijk zijn geschreven. De woke-cultuur is definitief op de praalwagen van de letterenfaculteit van de Radboud Universiteit de wereld van de literatuur in getrokken.

Gelukkig hebben de lezers schijt aan de inktkoelies en de mandarijntjes van het NRC, want Pieter Waterdrinker komt met stip binnen op 14 in de top 60 van bestsellers

Social

Zaterdag 13 mei

Vanavond is het songfestival en alle nichten en huisvrouwen in Nederland krijgen daar een natte voeg van. Een paar jaar geleden was ik toevallig in Lissabon, waar het festival toen plaatsvond. Ik zag Cornald Maas en Waylon rondscharrelen bij diverse pisbakken en in de bosschages bij het Verride Palácio de Santa Catarina, het schitterende designhotel waar de hotshots van het Songfestival bivakkeren. Ik was echter voor het dubbeldikke zomernummer van de Haagsche Post op stap met Charles Hofman, de man van Gerrit Komrij. Cornald wuifde nog wel naar me met een biljet van 5 euro, maar het werk gaat voor het meisje en bovendien encanailleer ik mij niet met het lagere variété-segment.

Ik vind Cornald - met zijn griezelige Cocu-neusje en zijn pathetische Paternotte-zeiloren, een geparfumeerde flapdrol. Maas, een hedendaagse Erasmus en Spinoza, vindt het ontzettend gek dat hij zo weinig aanvragen voor grote interviews krijgt. Dat bekent de TROS/AVRO-presentator in de VARA-gids. Maas vindt zichzelf er interessant genoeg voor.

“Ik presenteer nu vijf jaar met groeiend succes Opium en dat is zelden aanleiding geweest voor een portretterend interview. Ik vind het raar. Zelfs bij het uitkomen van mijn boeken over de dood en over echtscheiding vroeg niemand echt door naar mijn drijfveren en pijnpunten.“

Het zou journalisten juist moeten prikkelen, vindt Maas. “Je zou zeggen dat deze onderwerpen genoeg munitie geven om mij eens door te zagen.” Het gebrek aan interesse komt er volgens Maas doordat  hij zo veel diverse dingen doet. “Het boeit me allemaal bovenmatig. Mensen vragen soms: wat is nou eigenlijk het merk Maas? Nou, dat is iemand die in allerlei vormen van kunst en cultuur is geïnteresseerd. Of dat altijd in mijn voordeel werkt, is de vraag. Die diversiteit vertroebelt mijn imago. Het maakt me minder spannend.”

Nou ja! Enfin, het geeft wel aan wat voor leeghoofden mee mogen slobberen uit de welgevulde ruif van het Eurovision. Cornald Maas, de oppervlakkige uitvoering van Ivo Niehe. Mogen wij even overgeven…

Social

Zondag 14 mei

Hoewel ik al bijna acht weken droog sta, gaat het snurken en het knarsetanden onverminderd door. Dat is een flinke tegenvaller voor mijn verloofde. Adrie “apneu” van der Heijden heeft de oorzaak van dat gesnurk mooi beschreven

In alcoholische kwesties zijn cirkels altijd mooi vicieus. Drinken leidt tot overgewicht, dat nachtelijk gesnurk in de hand werkt. Alcohol heeft een spierverslappende werking, waardoor het ‘weke’ vlees achterin de mondholte (huig, keelamandelresten) de neiging heeft op de ademtocht van de slaper te gaan ‘klapperen’, met als gevolg: harder gesnurk. Extreem snurken kan leiden tot apneu: het tijdens de slaap inhouden van de adem gedurende 10 tot 30 seconden, en dat zo'n 40 keer per uur. Als de bedgenote door het snurkgeluid nog niet haar toevlucht tot de logeerkamer heeft gezocht, zal zij het zeker doen bij de stikspasmen die de ademloze snurker vertoont: die zijn angstaanjagend. Bijkomende risico's: hoge bloeddruk, hartinfarct, hersenbloeding. Voor de apneulijder betekent de slaap een niet aflatend gevecht om adem, wat voert tot grote vermoeidheid overdag; men valt in slaap achter het stuur. In plaats van een wandeling te maken tegen de zwaarlijvigheid, kiest men voor een siësta van minimaal twee uur. Men wordt zwaarder, gaat harder snurken, de apneu verergert; het drinkgedrag wordt cynischer. De echtgenote keert niet terug in de slaapkamer. De eenzame ronker zoekt meer en meer troost bij de fles, het enige wezen in zijn omgeving dat hem nog een ziel te bieden heeft. En zo voort en zo verder.

Ik ben me speciaal voor de reaguurder wetenschappelijk gaan verdiepen in tandenknarsen en leerde dat de medische term bruxisme is. De etymoloog in mij dacht: als dat geen Grieks is en jawel: βρυγμός, -οῦ, , (βρύχω), a gnashing of teeth: with τῶν ὀδόντων added, a phrase denoting the extreme anguish and utter despair of men consigned to eternal condemnation, Matthew 8:12; Matthew 13:42, 50; Matthew 22:13; Matthew 24:51; Matthew 25:30; Luke 13:28.

(In Sir. 51:3 βρυγμός is attributed to beasts, which gnash the teeth as they attack their prey; in Proverbs 19:12 Sept. for נַהַם snarling, growling; in the sense of biting. 

Ik ben vervolgens naar remedies tegen bruxisme gaan googelen en kwam terecht bij het Sova Nightguard anti-knarsbitje en bij botox. Botox lijkt mij een prima oplossing want dan ben ik meteen eindelijk van mijn oude rimpelkop af. Overigens vragen veel mensen mij: smeer je nou nooit eens je gezicht in, ome Tuur. Jawel, zeg ik dan, iedere ochtend met mijn lauwe but. Dat ziet u godverdomme toch! 

Botox dus, want: 

Botox zorgt er voor dat de kaakspieren verslappen, zodat je dus minder kracht op het gebit kan zetten. Tandenknarsen of kaakklemmen kan hierdoor verminderen en zelfs helemaal stoppen. Dan verdwijnen ook de klachten die ermee gepaard gaan, zoals spierpijn van de kaakspieren. Bij een botoxbehandeling kan het een paar weken duren voordat er effect is. De injecties zullen in het begin enkele malen herhaald moeten worden en worden daarna afgebouwd. De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate waarin geknarst wordt en de ernst van de klachten. Ook een botox behandeling is aanzienlijk duurder dan een anti-knarsbitje, de prijs is afhankelijk van het aantal injecties en de hoeveelheid benodigde botox.

Maar goed, veel geknars en geen gesnurk maar al bijna 2 maanden geen kater. Daarom een opgewekt liedje van Johnny Cash en Kris Kristofferson: Sunday Morning Coming Down

Well, I woke up Sunday morning

With no way to hold my head that didn't hurt

And the beer I had for breakfast wasn't bad

So I had one more for dessert

Social

Maandag 15 mei

Het knarsen der tanden en het snurken mag dan gewoon doorgaan sinds in geheelonthouder ben, maar ik droom als een gek sinds ik niet meer drink en geen dope meer gebruik. En altijd ben ik dan weer terug in het ouderlijk huis. En altijd duiken mijn exen op. Dat is toch bizar want het is al 25 jaar uit met de grote ex (met wie ik 18 jaar was). Het zijn soms prettige dromen, maar vaak ook niet. Dan maakt de Grote Ex het weer eens uit en word ik op een hele nare manier wakker. Vroeger hield ik een droomdagboek bij. Ik werd een jaar lang gekweld door vreselijke hoofdpijnen die om elf uur ́s ochtends begonnen en pas laat in de avond in kracht afnamen. Ik heb toen werkelijk alles geprobeerd om achter de oorzaak te komen van die helse pijnen: een droomdagboek dus, psychotherapie, Bach-therapie, iriscopie, acupunctuur, aurafotografie, helderzienden, ik was toen ook weer eens met roken en drinken gestopt, ik rende elke dag twintig kilometer maar niets hielp. Op een dag waren de pijnen weg, zomaar. Sindsdien houd ik mij verre van al die esoterische ellende. Omdat ik totaal geen spiritueel tiepje ben, laat staan gelovig, wordt mij vaak verweten dat ik nihilistisch ben en dientengevolge niets en niemand serieus neem. Ik zou alles af doen met een lolletje, een gebbetje en een gekke grimas. Dat kreeg ik tenminste altijd te horen van mijn diverse exen wanneer die mij met kop en schouders het huis uit bonjourden. En daar ging ik weer, met mijn knapzak. Die exen hadden uiteindelijk het beste met mij voor, want steevast kreeg ik bij het afscheid dezelfde pocket over het Syndroom van Peter Pan mee. Ik citeer: 

“Het syndroom van Peter Pan is een informele term uit de psychologie. De term werd voor het eerst gebruikt door dr. Dan Kiley in het boek The Peter Pan Syndrome: Men Who Have Never Grown Up (1983) en duidt op het verschijnsel dat sommige mannen zich op latere leeftijd puberaal, onvolwassen en narcistisch blijven gedragen en bang zijn om zich te binden. Naast narcisme treden bij deze mannen onbetrouwbaarheid, rebelsheid, woede, afhankelijkheid en manipulatiedrang op. Kiley beschouwt dit gedrag als uiting van de diepgewortelde wens om bemoederd te worden.” 

Enfin, inmiddels ben ik – met negen tenen in het graf – best een beetje volwassen geworden en serieus geworden - helemaal nu ik broodnuchter ben - maar dat komt vooral door mijn hondjes. Die beestjes zijn mijn kinderen en ik ben altijd een uitstekende en zeer verantwoordelijke vader. Bovendien zorgen ze voor enige regelmaat in mijn verder zinloze bestaan. 

Het feit dat ik nihilistisch ben, wil niet zeggen dat ik geen moreel besef heb. Zo heb ik een bloedhekel aan mensen die zich beter voordoen dan ze zijn. De Schimmelpenninckjes van deze wereld. Dat heb ik van mijn moeder meegekregen. Zij was wellicht een beetje gek maar zuiver op de graat en goudeerlijk. Mijn mama kon binnen een seconde zien of iemand deugde of niet. Mijn moeder had een bloedhekel aan ijdeltuiten en narcistische leeghoofden. Graag gaf ze het voorbeeld van Nebukadnessar, de koning van Babel, een van de grootste ijdeltuiten uit de geschiedenis van de mensheid. Die eindigde gras grazend tussen de beesten des velds.  Laat dat een waarschuwing zijn voor Sander Schimmelpenninck, de Arie Boomsma van D66. 

Social

Dinsdag 16 mei

Het manuscript voor Portugal voor bonvivanten is zo goed als klaar en kan de productie in. Rond vaderdag te bestellen bij mijn uitgever. Liever niet via de boekwinkel want die pakt 40 procent van de verkoopprijs! 

Tijd om even stompzinnig naar Netflix te koekeloeren, naar een documentaireserie over criminelen. Een deel van de serie gaat over Klaas Bruinsma. Mooie archiefbeelden van Amsterdam en ik krijg bijna heimwee als ik mijn talrijke vrienden van kleur zie scharrelen op de Zeedijk, en die heerlijke koppen van Frits van de Wereld en van Zwarte Joop zie. Ome Frits had beheerde onder andere een een gokhal en een peepshow (die kwamen later in handen van Mieremet & Klepper) in de Reguliersbreestraat en ik wisselde geld in de peepshow pal naast  patisserie Kwekkeboom. Voor een piekkie mochten de klanten een paar minuten naar een uitgemergelde juffrouw in de spreidstand kijken. Voor een knaak kon hij met haar babbelen door een telefoon terwijl zij verzoeknummers deed. Erg leerzaam natuurlijk maar ik moest ook de cabines dweilen en moppen en de raampjes lappen. Het waren halve deurtjes en als een stouterdje dan ging fappen, kon ik zijn broekspijpen zien bewegen. Dan trapte ik het deurtje open en zei ik keihard, met plat Amsterdams accent: en nou godverdomme je smerige zaad opdweilen, vuile gore viezerik. 

Oh, oh, oh, wat mis ik mijn oude Amsterdam soms. Ik ben in een nostalgische bui en ga op YouTube naar De Inbreker en naar Naakt over de Schutting kijken. Wat een geweldige acteurs! Van de soundtrack van de Inbreker van Ruud Bos moet ik bijna wenen! 

Een leuke huiskamervraag: hoeveel van de locaties in mijn oude Mokum in die twee films herkent u nog?  Ik sluit deze melancholische dag af met de mooiste Nederlandse soundtrack ooit: die van Turks Fruit. Rogier van Otterloo, wat een geweldige componist was dat toch. Nog eentje dan maar, tevens twiet van de dag.Dat komt nooit meer terug, mensen.

Reaguursels

Inloggen

Ben zelf ook dol op E.O. Wilson

RickTheDick | 18-05-23 | 09:58

Is hier geloof ik al eens vaker voor gepleit - zou het zelf ook wel aardig vinden als het café gewoon 24/7 open blijft.
Betaal je de moderator iets meer.

Ichneumonidae | 18-05-23 | 09:26 | 4

Meer betalen? Ik kijk alle reclames al op de GS site.

De_fluitlokker | 18-05-23 | 09:54

Ja, het café voor al uw off topic onderwerpen. Vroeger was het ook een plek waar je nog wel mocht komen als je uit de reaguursel afdeling was gejorist. GU heeft ook wel eens gezegd dat het terug zou komen. Er zijn meer mensen die het op prijs zouden stellen. Gauw op reaguur drukken voor het te laat is.

cugel | 18-05-23 | 09:59

Gaat goed komen, nog ff geduld..

GU | 18-05-23 | 10:01
▼ 1 antwoord verborgen

Arthur, geweldig. Bedankt.

antonconstandse | 18-05-23 | 09:15
-weggejorist-
gaffelbaard | 18-05-23 | 08:43 | 3

Toch wel knap van Jezus dat hij gewoon zonder hulpmiddelen naar de hemel voer. Mohammed had er een paard voor nodig.
Nou vraag ik jullie toch af welke gek er nou met een paard naar de hemel gaat varen.

Ichneumonidae | 18-05-23 | 08:35 | 1

Misschien was buraq wel een nazaat van Pegasus? Mythologie als godsdienst, hoe primitief.

wijsvinger | 18-05-23 | 09:11

Er liggen her en der stapels hout en ander materiaal rond het huis. De laatste spullen zijn gisteren met een kraan vanaf een vrachtwagen gekomen. Daar ga ik dit weekend iets mee doen. Althans: mee beginnen. Want volgens mijn vriendin word je heden ten dage niet meer serieus genomen als je geen indrukwekkende buitenkeuken hebt. We zullen dus mee moeten in de vaart der volkeren. Zin in :(

goedverstaander | 18-05-23 | 08:20 | 3

Wat ook leuk is, is een brandende buitenkeuken.
Scheelt een hoop werk.

Ichneumonidae | 18-05-23 | 08:24

Ik steek altijd een stuk bos aan en ga dan een paar uur later de oogst oprapen. Gegrilde haasjes, een paar hertebiefstukjes, geflambeerde houtduif.

Verbandmeester | 18-05-23 | 09:21

Ja heel goed, geef je vrouw de ruimte! Ook fijn voor ons mannen, weer wat rust in huis.

Papa Jones | 18-05-23 | 09:41

Mijn conclusie is dat je beter geen kanker kan krijgen. Mijn vader is er aan doodgegaan en ik ik zie mensen om me heen die het ook hebben (gehad) en die zien er niet vrolijk uit.

de Jager59 | 18-05-23 | 08:11 | 1

Al die ziektes waarbij mensen interen op hun kracht, hun lijf, zijn dramatisch. Je ziet beresterke lijven verschrompelen tot iele botjes. Het ziet er zo vreselijk onwaardig uit. Mijn moeder genas dan weliswaar, maar was wel helemaal weggeteerd en haar haren kwijt en haar trots. Dat laatste was bijna dodelijker dan de ziekte.

Verbandmeester | 18-05-23 | 09:29

oud Nieuws.

* Ook bemoeienis Rutte levert nog geen doorbraak op in overleg landbouwakkoord.
* Belastingdienst werkt zelf met honderden schijnzelfstandigen.
* Vermiste kinderen zeventien dagen na vliegtuigcrash Colombia.
* Baas van Brabants defensiebedrijf opgepakt voor spionage Rusland.
* De Amerikaanse staat Montana verbiedt TikTok, maar jongeren blijven het gebruiken: ‘Chinezen gaan mij niet bespioneren’.
* Gewonde door steekpartij in Brunssum, verdachte aangehouden.
* Libanon zet vluchtelingen uit naar Syrië. Wat hen daar staat te wachten, is ‘niet ons probleem’.
* Almelose familieleden slaan elkaar het nieuwe jaar in: broer moet maanden door een rietje eten.
* Ongeloof bij vriendengroep na ‘lage’ straf (21 maanden) voor jongen die Robel doodstak: ‘Alsof zijn leven niets voorstelde’.
* Wethouder Meliani scherpt Amsterdams cultuurbeleid aan: het móét diverser.
* Politieke jongeren demonstreren in een slaapzak tegen ‘inhumaan’ Ter Apel.
* Meisje (8) komt om in hechtenis Amerikaanse grenswacht.
* Mexicaanse oud-burgemeester veroordeeld tot 92 jaar gevangenisstraf.

Weer: bewolkt, 6 graden.
Koffie: Eindelijk! Het is al half acht!

EEnzame SchizofrEEN | 18-05-23 | 07:37 | 4

Over die slaaptent-actie bij Ter Apel: 'Het is een protest tegen de ‘onmenselijke omstandigheden’ toen vluchtelingen vorig jaar bij het aanmeldcentrum buiten moesten slapen.'
Er zijn talloze Nederlanders die in hun zuurverdiende grote vakantie (zelfs met hun kinderen!) wekenlang de nacht doorbrengen in tenten op campings. Zij moeten dan ook nog hun eigen potje koken en veel verder lopen naar het toilet dan in Ter Apel. Daar hoor ik die demonstranten niet over.

goedverstaander | 18-05-23 | 07:59

@goedverstaander | 18-05-23 | 07:59: Het zou wel grappig zijn om met een nieuwsploeg naar een camping te gaan en iedereen te bevragen als ze net uit hun tent kruipen. “Wat bracht u er toe om mee te protesteren tegen het onmenselijke beleid in Ter Apel?”

Verbandmeester | 18-05-23 | 09:34

Effe snel hier verstoppen (voor de vaste kern reaguurders).
Mini schizo vertrekt net naar het buitenland, om er als getrouwd mensch terug te komen! Trotse papa hier; dat is mij niet eens gelukt! En ja, binnenkort hier in Nederland (ook) een feestje.

EEnzame SchizofrEEN | 18-05-23 | 09:49
▼ 1 antwoord verborgen

Het lijkt wel of de groene pixel meer lichtgroen is geworden.

De_fluitlokker | 18-05-23 | 07:27 | 1

Ik hoop niet dat dat betekent dat al het briefpapier nu vervangen moet worden.

Dandruff | 18-05-23 | 07:32

Voorspoedige Hemelvaart allen. Zonder te veel wachtrijen. Straks naar de autowijding. Ja, dat Vlaanderen blijft een bijzonder.

Flandrien | 18-05-23 | 07:22

Krantenkop: "Daar zijn de muggen weer: hoe kunnen het er ineens zoveel zijn en wat is de beste techniek om ze dood te meppen?" Muggen?

Guldenroede | 18-05-23 | 06:55 | 2

Jazeker. Was de krant van gister.
En hoe weet ik dat?
Omdat ik gister totaal lekgeprikt op zoek ging naar info over die kolere-leiers.

EEnzame SchizofrEEN | 18-05-23 | 07:23

@EEnzame SchizofrEEN | 18-05-23 | 07:23: Het zijn kolere-leisters hè. De vrouwtjes prikken u.

Verbandmeester | 18-05-23 | 09:36

Waarom zou de mens het geluk en genot altijd zoeken in de excessen? Een oprechte vraag van een HSP die de nachten nodig heeft om de dagelijkse prikkels kwijt te worden. Zelf zoek ik mijn heil bij voorkeur in de meest simpele genoegens: de kleuren en geuren van de lente, een terrasje en een goed gesprek, een lekkere maaltijd, een rondje hardlopen of fietsen. Juist in de uitersten komt in mijn beleving vaak het lelijke in de mensheid naar boven. Dat ga ik in het alledaagse dus zoveel mogelijk uit de weg, want langs andere wegen sijpelt er al genoeg naar binnen. Neem het topic hiervoor. Een groep mensen vernedert een buitenstaander, met als rechtvaardiging dat diegene vrijwillig participeert en ervoor wordt betaald. De zielloosheid ervan raakt me. Waarom die behoefte om anderen te strippen van hun waardigheid? Wat is het dat mensen in groepsverband er vaak toe drijft om dit soort grenzen over te gaan? Zit die behoefte in ons allen? Misschien blijf ik er alleen al van weg uit angst voor het antwoord. Lang verhaal kort: de nuchtere Arthur appelleert meer aan mij dan de alcoholhoudende variant die tegen de zelfkant aanschurkt. Zo leuk is het daar immers niet, ook al doen de verhalen erover het leuk voor de bühne.

MickeyGouda | 18-05-23 | 06:22 | 20

@Verbandmeester | 18-05-23 | 09:48:
Reïncarneren als eekhoorn in de tuin van de familie Verbandmeester, er zijn ergere lotsbestemmingen!

MickeyGouda | 18-05-23 | 09:58
▼ 17 antwoorden verborgen

Fijne hemelvaartsdag luitjes! Heb niet zoveel te melden, dus vermaak mij met jullie tegels. Mochten jullie vrij zijn vandaag, ga er eens lekker op uit.. de natuur is mooi, de horeca gastvrij en de temperatuur gunstig. ‘t Leven kan mooi zijn, zelf wel effe de slingers ophangen.

Unsinkable-Sam | 18-05-23 | 06:11

Wederom wakker worden met de multiculturele realiteit:
“Ouderen zwaar mishandeld: ’Gezicht door sadistische mannen tot moes geslagen’
GRAVE - Twee oudere bewoners in het Noord-Brabantse Grave zijn donderdag 11 mei zwaar mishandeld in hun woning achtergelaten na een overval.
De politie is op zoek naar de daders. Volgens de politie gaat het om daders met een lichte huidskleur. Ze spraken onderling mogelijk een Oost-Europese taal.“

Bron Telegraaf

theo-is-dood | 18-05-23 | 05:53 | 1

Het houdt niet op, niet vanzelf.

MickeyGouda | 18-05-23 | 06:35

Oude tijden herleven in menig volkswijk, van onze narco steden Rotterdam & Amsterdam met het nummer van de Commodores - Machine gun (SoulTrain)
www.youtube.com/watch?v=vVoMJSMgsUM

Torquemada | 18-05-23 | 05:32

Raar woord eigenlijk, "servicekosten". Service betekent dat een bedrijf of winkel iets extra's doet voor de klant. Gratis. MAar als je moet betalen voor die "service" dan is het geen service meer ! M.a.w. "Servicekosten" is weer zo'n typisch Nederlands woord. Net als "loketkosten". Ook zoiets achterlijks.

Asteroid-B612 | 18-05-23 | 04:46 | 4

Zo heb je koop flats, en met lift en berging, zit je makkelijk op 150+ Servicekosten per maand. In Nederland is de '' Menselijke' Maat, al jaren geleden vervangen door het verdienmodel van de hoogste pachter.

Torquemada | 18-05-23 | 05:46

Lelijk gierig woord inderdaad.
Ik zal maar niet over het woord 'belastingdienst' beginnen. ;-)

keestelpro | 18-05-23 | 08:53

@keestelpro | 18-05-23 | 08:53: Hun dienst is het leveren van een belasting aan de burger. Als ik van deze dienst gebruik maak betaal ik een onbekende hoeveelheid geld en dat belast mij behoorlijk. Feitelijk klopt het wel.

Verbandmeester | 18-05-23 | 09:54
▼ 1 antwoord verborgen

Bij die verhalen van Arturo, moet ik altijd denken, aan die tijd, dat ik als jochie in aanraking kwam met Live muziek, door een paar doorgewinterde levensgenieters/gebruikers, die me mee namen op zondag middag, naar de Kroeg, want daar ging een band spelen.
Een Imitator van Jimi Hendrix, zeg maar.
Als 18 jarige kende ik alleen maar disco's, maar hier ging een wereld voor mij open.
Zoveel toffe mensen, niet dat opgefokte gedrag, en muzikanten die helemaal opgingen in hun muziek.
En dus vaker naar die kroeg, en daar heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met de Bintangs!
The Bintangs-Riding on the L&N (original)
www.youtube.com/watch?v=ngDipHW5uM0
Vroeg me af, of Arturo ze ook weleens heeft zien optreden?

Torquemada | 18-05-23 | 03:46

Zoals een Stamcafé betaamt, schelden over en weer, loftuitingen, regelrecht liefde en respect ontvangen, beetje zeiken omdat het kan, laat ik jullie achter met me vierkante ogen. Teveel gestudeerd vandaag.

Keane - Souvereign Light Cafe

Zalwelweer | 18-05-23 | 03:26 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Stop met janken.

The weeknd - Save your tears

Zalwelweer | 18-05-23 | 03:17

Sorry Asteroid-B612
No offense

RickyLaRue | 18-05-23 | 03:08

Arthur heeft volgens mij helemaal geen kanker. He's all talk.
PET / CD / FDG scan all gehad ? De MRI scan ? Echografie ? Cytologische punctie ? EBUS scan al gehad ? Tandjes en kiezen al getrokken voor de radiotherapie ?

Asteroid-B612 | 18-05-23 | 02:43 | 8

Kalm aan ouwe, in mijn geval werden mijn tanden getrokken, voor het geval ik Chemo nodig zou hebben.
Dit bleek echter later godzijdank niet nodig.
Maar waarom de man zo aanvallen, juist als je die shit achter de rug hebt, moet je een baken van positiviteit zijn.

Torquemada | 18-05-23 | 03:09

@Torquemada | 18-05-23 | 03:09: Het trekken van tanden en kiezen wordt tegenwoordig uit voorzorg gedaan voor bestraling van (bepaalde) hoofd-halskankers. Kan niet zeggen dat ik er blij mee was. Jezus Christus wat een straf. Maarrr dit is om allerlei gebitsproblemen tegen te gaan die je hoogstwaarschijnlijk gaat krijgen als gevolg van droge bek. Droge bek is echt funest voor je gebit. Gaatjes, loszittende tanden, terugtrekkend tandvlees, uitvallende tanden, enz. Waarom krijg je die droge bek dan ? Omdat die bestraling je speekselklieren aantast. Het is eigenlijk precies hetzelfde als die rotte "methmouth" bekken van methheads / tweakers. Het probleem doet zich voor dat dat kaakbot helemaal zwak en bros wordt door die radioactieve straling en dat het NA de radiotherapie niet langer mogelijk is om invasieve tandheelkundige / kaakchirurgische ingrepen uit te voeren. Als ze dan bijv. een tand of kies zouden moeten trekken, dan trekken ze je hele kaak eraf, of kompleet aan gruzelementen. Trouwens wie zegt dat mijn shit achter de rug is ? Ik doe niet aan "positief denken". Het woord "positief" kom ik nog liever tegen in de uitslag van een AIDS test, eerlijk gezegd. Ik val niemand aan, maar geef TERECHTE kritiek. Mijn bullshit detector is vrij goed ontwikkeld. "Exposing hypocrisy is the highest form of art". Ik heb gezegd.

Asteroid-B612 | 18-05-23 | 03:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Ook mooi liedje.

Zalwelweer | 18-05-23 | 02:51

Ok een mooi liedje dan. Wel een oud liedje.

Johnny Ray-Just walkin in the rain.

Zalwelweer | 18-05-23 | 02:35

Maar ik ben altijd goed geluimd, en zojuist schoot ik in de lach!

Ik heb nl een leuk plannetje: ik kreeg vandaag een schandalig kleine galia-meloen binnen van AH, welliswaar in de aanbieding.

En zoals jullie weten heb ik de meloen-planten staan. Dus ik denk eraan om die meloen erbij te leggen, alsof ie eraan gegroeid is in no time!

Dit grapje werkt dus alleen maar voor de out-crowd van nu, maar ik heb jullie nodig om mee te lachen!

wilderst | 18-05-23 | 01:52 | 1

Op zich lach ik van harte met je mee.

SterF... | 18-05-23 | 02:12

The Four Horsemen - Nobody Said It Was Easy.
youtu.be/zcveGZv799w

Robert Haynes | 18-05-23 | 01:42

Goed zo Rabobank! Niet meegaan in die klimaathysterie!

keestelpro | 18-05-23 | 02:00

Afgelopen 2 maanden 4 keer midden in de nacht wakker geworden met kotsen en diarree tegelijk, tot alles leeg was.

Eerst dacht ik dat het lag aan stukken ingeslikte afgebrokkelde kiezen. Nu denk ik dat het ligt aan macademia-noten.

Zo niet, Annus Horroblis ws...

wilderst | 18-05-23 | 01:34 | 5

Of gewoon voedselvergiftiging.

Asteroid-B612 | 18-05-23 | 04:37

Vorige keer was het een kip met salmonella toch?

De_fluitlokker | 18-05-23 | 05:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Johnny Cash with Bob Dylan - One Too Many Mornings
youtu.be/LVdlF3Eih28

Robert Haynes | 18-05-23 | 01:25

Arthur, dank voor je antwoord.
Ik zie je punt en toegegeven dat ik regelmatig met afschuw kijk naar wat mensen met een glas teveel achter de kiezen elkaar en zichzelf aanrichten. En ja, zonder regelmatig alcoholgebruik ben je fitter, no discussion. Maar ik zie ook veel kameraadschap, vreugde en genot bij mensen die drinken. En ik houd van de cultuurgeschiedenis van drank; wijnstreken, whiskydorpen in Schotland, kloosterbrouwerijen, rum estates, speakeasy's, dorpskroegen etc.
De vergelijking met mohammedanen loopt wat mank. Zo gezellig hebben die het nu ook niet met elkaar en ik verzucht wel eens dat de wereld beter af zou zijn als onze islamvrienden eens een keer het glas heffen ipv hun vrome, maar ergens ook hun saai en gecontroleerde leven (God brengt extase, ja ammehoela) te ondergaan.
Enfin, ik neem nog een laatste slok wijn (moeilijke dag op het werk, dus verdiend in mijn ogen...) en ik wens je alle goeds in het volle besef dat er naast alcohol, drugs en tabak er veel meer dingen in het leven zijn die de zon in het hart laten schijnen.

rederijker | 18-05-23 | 01:23 | 1

Helemaal mee eens. En ook al sta je droog, op een gegeven moment maakt het geen zak uit. Maar Arthur hersteld. En ff 20 jaar volhouden makker. En daarna, tsja wie weet.

Zalwelweer | 18-05-23 | 01:29

tip voor de manische snurker: Een Samsung Galaxy Watch5 kan met een telefoon app uit de Samsung store snachts de snurker en slaapritme monitoren (hartslag, zuurstof, bloeddruk, rem slaap etc,)
Is een doktertje op zich hoor, model met LTE is om te bellen zonder telefoon in de buurt, (esim) niet noodzakelijk maar vind met hardlopen wel fijn dat ik kan bellen dat ik in de sloot lig
.
Ouwe lambal niet zo klagen verder, ik ben gestopt met alcohol bij eerste vage beschrijvingen van corona als longziekte, 3 en een half jaar geleden is dat ineens.

28 | 18-05-23 | 01:16

Uiterst zuiver, krachtig en prachtig verwoord. Dieuwertje!

Robert Haynes | 18-05-23 | 01:14

Ook toevallig, zat net even de buienradar voor Europa te sjekken (omdat Monza niet doorgaat)
Zelden zo veel slecht weer gezien voor de komende weken.

snapal | 18-05-23 | 01:13

De klimaatcrisis is ons gunstig gezind

RickyLaRue | 18-05-23 | 01:20

Kut! Nog meer regen volgens jou dus....

Ik kijk tegenwoordig naar de zonradar...

wilderst | 18-05-23 | 01:55

Het bier kan nu ook in de rest van het land buiten.

Behalve Groningen, Zeeland en Limburg, maar die deden toch al nooit echt mee ;-)

wilderst | 18-05-23 | 01:00 | 4

@wilderst | 18-05-23 | 01:53: De mijnen in Limburg zijn ook nog niet helemaal leeg, en er past nog wel een kerncentrale in Zeeland

wilderst | 18-05-23 | 01:59
▼ 1 antwoord verborgen

De geheelonthouder heeft gelijk, maar alleen de alcoholist weet waarom. (Carmiggelt)
Dacht dat er geen speld tussen was te krijgen, maar het klopt niet altijd, soms weet je beter dan ooit waarom je gestopt bent.

snapal | 18-05-23 | 00:53 | 5

@SterF... | 18-05-23 | 01:13: Ik mis de alchol helemaal (niet meer)
Integendeel, ben fitter en helderder dan ooit. Duurt wel even, maar het gaat helemaal uit je hoofd, als je niet drinkt.
Ben nu zelfs zo ver, dat ik niet meer bang ben voor een terugval. (mag ook wel na 20 jaar :)

snapal | 18-05-23 | 01:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ruime en juffie zitten aan de wijn. Met de buurman. Gezellig!

Juffrouw op de fiets | 18-05-23 | 00:52 | 1

Proost ex stadsgenoten!

Zalwelweer | 18-05-23 | 00:53

Rogier van Otterloo, Louis van Dijk. Grote namen. Geweldige muziek uit mijn jeugd. Als iemand treffende filmmuziek kon componeren, dan was het Rogier van Otterloo wel. Of het nou om Turks Fruit ging, Soldaat van Oranje of om de compositie voor KLM corporate music, zijn meesterlijke vakmanschap stak echt overal boven uit.

Gravin v Kippenbouth | 18-05-23 | 00:42 | 3

nou en offie.

entredeuxverres | 18-05-23 | 00:45
-weggejorist-
-PR- | 18-05-23 | 00:42 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Voor @pegaje,
omdat het ooit eens is geweest.

Foreigner - That was Yesterday
youtu.be/yPg3_W-WeMs

Roos | 18-05-23 | 00:40 | 2

Harry Styles - As it was

Zalwelweer | 18-05-23 | 00:49

Guns N' Roses - Patience

Blijft mooi.

Zalwelweer | 18-05-23 | 00:37 | 1

Heb ook nooit begrepen hoe dat kon.
Op een gegeven moment zet Fred Flinstones de sabeltandtijger buiten de deur.
De sabeltandtijger springt door het (open) raam weer naar binnen en zet Fred buiten de deur, die vervolgens heel boos op de deur gaat staan rammen.
Nou ja, dat van die longkanker zal ook wel niet kloppen.

snapal | 18-05-23 | 00:35

Kelly Clarkson- Because of you

Koppig | 18-05-23 | 00:29 | 2

Fijn dat je van je ui af bent Robert.

RickyLaRue | 18-05-23 | 00:45

Vandaag herdenken we onze vriend Jezus.
Hij maakte van water wijn.
Bier was beter geweest maar soit.
Met een helicopter ging hij naar de hemel.

RickyLaRue | 18-05-23 | 00:27 | 8

@Nuuk | 18-05-23 | 01:18:
Nou en of! Als hij de kans kreeg om Trump aan het kruis te spijkeren zou hij het doen.

keestelpro | 18-05-23 | 01:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Maneskin -The loneliest. Moeder (81) eindelijk dood, afschuwelijk maarja. Zo gaat dat.

Koppig | 18-05-23 | 00:26 | 10

Gecondoleerd en sterkte, Koppig.

Nuuk | 18-05-23 | 01:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Jimi Hendrix - Red House

Zalwelweer | 18-05-23 | 00:25 | 2

Vanavond vroeg naar bed. Morgenochtend klussen bij mijn dochter.

Rustige muzikale afsluiter van deze mooie dag:

youtu.be/v5ceqdP9Hbk

Voor allen vast welterusten of een goede nacht!

At_Dawn_They_Sleep | 18-05-23 | 00:20 | 3

Slaap ze klusser! Ik ga ook maar eens op de koffer aan , kijken of er nog wat geklust kan worden vannacht;)

Smoelensmid | 18-05-23 | 00:25

Sterf niet vannacht.

SterF... | 18-05-23 | 00:32

Ziet er overheerlijk uit. Ik kom er aan!
*in auto stapt*
Grapje. Heb al te veel gezopen om te rijden.

keestelpro | 18-05-23 | 00:32

Ik ben er bij. Iemand heeft mijn computer gehackt en compromitterende filmpjes gemaakt van mij en dreigt dat nu op internet te zetten tenzij ik bitcoins betaal en het aan niemand vertel. Krijgen jullie ook zulke mails?

thanseeuwen | 18-05-23 | 00:19 | 16

Mijn labrador zal het worst wezen. Zolang hij zijn brokjes krijgt, met de tennisbal kan spelen en daarna luieren, is het hem allemaal best.

thanseeuwen | 18-05-23 | 01:13
▼ 13 antwoorden verborgen

ik wist net nog iets leuks. Maar ik ben het net vergeten.

entredeuxverres | 18-05-23 | 00:17 | 1

Blowen is een bitch...

de Jager59 | 18-05-23 | 08:07

Santa Esmeralda - Don't let me be understood.

Koppig | 18-05-23 | 00:14 | 2

Ik begrijp er niks van.

entredeuxverres | 18-05-23 | 00:18

Ja Alain Vega. Ik adoreerde hem toendertijd.
De laatste keer dat ik hem zag, was in het Paard in Denhaag.
Nadat ik voor de derde keer op het podium was geklommen, werd ik gerekruteerd.
Goed verhaal.

entredeuxverres | 18-05-23 | 00:13

De laatste stuiptrekking duurt wel lang.

thomas hagen | 18-05-23 | 00:13

Geeft hoop.

Patje | 18-05-23 | 01:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Five Finger Death Punch - I apologize

Zalwelweer | 18-05-23 | 00:07 | 2

Ik stap net binnen, wat veel persoonlijke verhalen allemaal. Kijk vooruit het is ooit eens geweest.
En nu bier voor allen en een bak haver.

En wat muziek. www.youtube.com/watch?v=ChH_eisaf2E&a...

pegaje | 17-05-23 | 23:52 | 1

Ik kom net met de bitterballen langs.
Mosterd erbij?

Roos | 18-05-23 | 00:16

Ben ik nou de enige die vindt dat AvA wat leuker schreef toen hij nog dronk? Kan me vergissen uiteraard. Niet dat ik hem een sober leven misgun.

Beste_Landgenoten | 17-05-23 | 23:49 | 8

@de IJsman | 18-05-23 | 00:14: Au contrair!

Als ik gedronken heb komen de talen makkelijker en gaat het rekenen nog sneller

wilderst | 18-05-23 | 00:22

Boks! Je bent niet de enige.
Als het aan mijn ligt gaat ie weer aan de zuip en tiept ie z'n ondergang alsof het een lust is waar z'n leven van af hangt.

aflaatverkoper | 18-05-23 | 00:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb pas over een paar dagen tijd om dit toe me te nemen, maar de eerste paragraaf over die bands, YES, ik wist het! Het ga je goed pik, ik lees je peop de komende dagen vast, heb ook wat andere goede oude oude peop gekocht dus je staat op de backbench voor even.
Excuus voor deze schijt review, hoop dat alles goed gaat met je 'detox' :)

PaardenliefhebberVet | 17-05-23 | 23:45

Je bent goed bezig. En wat erg van je broer.

letopuwzaak | 17-05-23 | 23:39 | 2

Yep. Het lijkt me trouwens zeer therapeutisch als je daarover kan schrijven.

RickyLaRue | 17-05-23 | 23:54

Andermaal een fijne avondsluiting. Educatief en stichtelijk.
Ps, ds Tuur: lees de dentologische reactie van Smoelensmid.

Lijkvocht | 17-05-23 | 23:39 | 1

De spreekwoordelijke mond tot mond reclame;)

Smoelensmid | 17-05-23 | 23:54

Goed nummer. Proost!

letopuwzaak | 17-05-23 | 23:49

Ik zoek dus een vrouw. Rond de 45, knap, slank, sportief, intelligent, rond de 1.63, lang haar met krullen, zelfstandig, goede baan, eigen huis, eigen auto, niet zeikt en zeurt en van porno sex houdt.

Cornelis12 | 17-05-23 | 23:36 | 20

Het winnende draadje van het café van hemelvaarsnacht! Kostelijk gelachen!
Muziek!
Jean Paul van der Mey - Mooie Rijke Vrouw (1994)
www.youtube.com/watch?v=-GVYh2E8noU

keestelpro | 18-05-23 | 09:22
▼ 17 antwoorden verborgen

Ja ik vind het wel even leuk om te melden omdat ik net weer een grote bek kreeg.
Geboren en getogen tot mijn 7de in Denhaag,
Dus ik sprak echt plat haags als puppie.
Daarna ben ik naar een plek verhuisd naast Haarlem, waar ik dus andere taal hoorde. Keurig netjes.
Ik spreek nu dus ABN
Maar de grap is wel dat als ik dronken ben mijn haagse tongval nogsteeds hoorbaar is.

entredeuxverres | 17-05-23 | 23:27 | 9

@Ruimedenker | 17-05-23 | 23:40:
Nee Haarlem is een prachtige stad.
Ik heb er leren drinken, leren snuiven en ook neuken.
Ze kennen me daar nog steeds, raar lol
Ik ben vertrokken omdat het nogal klein is.
Letterlijk en figuurlijk.
Ze kennen me nog steeds. 40 jaar later, echt onzin. Raar.

entredeuxverres | 17-05-23 | 23:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Mijnheer van A/oom Arthur, omdat waardering vaak op herkenning berust: sterkte in deze droge fase. Ik wens u veel goede voornemens en dat ze een lange adem mogen hebben. Amen met uw bips in de bramen zeiden mijn ooms. Geen grappen; ik wens je t beste. Momenteel, 13 a 14 jaar na mijn Jellinek episode waarna ik nooit meer het diepste, verste, hoogste zocht met de middelen, vraag ik me af of nuchterheid wel t beste is. Ons soort, die t uiterste heeft leren kennen van onze kleine hersentjes vindt t midden toch te saai? Nuchterheid is wel verstandiger en zo maar we willen toch weg van t midden, of niet? Had ik al gezegd dat ik van uw werk houd en dat ik vandaag gelukkig toch onmatig gedronken heb tijdens en na afloop van een borrel met collega’s? U heeft t beter voor elkaar want u heeft n verloofde en eigen honden. Mijn logeerhond is mijn trofee en enige geliefde. Alles in t nette natuurlijk. Dank voor Steve Ray en sterkte met uw nuchterheid. Ik houd me aan t aangeleerde fatsoen uit zwakte maar wens u veel liefde en geluk in in nuchterheid maar wens u toch hier en daar een gezonde mateloosheid. Proost

Rosanne Hetzebrenger | 17-05-23 | 23:24 | 34

@Zalwelweer | 18-05-23 | 02:06: Goedemorgen poppie, ik vind jou niet zielig.Ondanks alle shit heb jij hartstikke verl humor en daar hou ik van. Dus stiekem vind ik jou om op te vreten. Ik wens je een fijne dag.

Miss_Pinky | 18-05-23 | 08:42

@Zalwelweer | 18-05-23 | 02:08:
Bij jou is het wel onmacht. Jij verheerlijkt het niet naar de buitenwereld (dat je zogenaamd zo interessant bent omdat je drinkt) en die mensen ken ik ook echt wel. Ik wens je sterkte!

letopuwzaak | 18-05-23 | 09:31
▼ 31 antwoorden verborgen


Scientists have revealed a surprisingly complex origin of our species, rejecting the long-held argument that modern humans arose from one place in Africa during one period in time.
By analyzing the genomes of 290 living people, researchers concluded that modern humans descended from at least two populations that coexisted in Africa for a million years before merging in several independent events across the continent. The findings were published on Wednesday in Nature.
“There is no single birthplace,” said Eleanor Scerri, an evolutionary archaeologist at the Max Planck Institute for Geoarchaeology in Jena, Germany, who was not involved in the new study. “It really puts a nail in the coffin of that idea.”
Study Offers New Twist in How the First Humans Evolved www.nytimes.com/2023/05/17/science/hu...
Dr. Scerri speculated that living in a network of mingling populations across Africa might have allowed modern humans to survive while Neanderthals became extinct. In that arrangement, our ancestors could hold onto more genetic diversity, which in turn might have helped them endure shifts in the climate, or even evolve new adaptations.
“This diversity at the root of our species may have been ultimately the key to our success,” Dr. Scerri said.

cugel | 17-05-23 | 23:21 | 6

@Robert Haynes | 17-05-23 | 23:27:
Bedankt! 5 min nu bekeken, later meer. Ja, ik had ook al wel wat Nietszche gelezen.
@Smoelensmid | 17-05-23 | 23:32:
Ik geloof dat er niet één plek in Afrika is die als oorsprong wordt aangewezen, hoewel op het moment Marokko wel de oudst gedateerde menselijke resten heeft. Waarschijnlijk ook door het droge klimaat, waardoor het makkelijker bewaard bleef.
@entredeuxverres | 17-05-23 | 23:32:
Ik geloof dat ze inderdaad wel top zijn in hun vakgebied.
Overigens excuses aan iedereen dat ik grapjes vaak letterlijk neem (Asperger).

cugel | 18-05-23 | 00:01

Mooi stuk Cugel! Je bent een van mijn favoriete reaguurders.

BobDobalina | 18-05-23 | 00:14

@BobDobalina | 18-05-23 | 00:14:
Ik had al wel eens gezegd dat dat omgekeerd voor mij ook geldt (maar maar niet over doorgaan voor het klef wordt ;)

cugel | 18-05-23 | 00:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Neee. (Oke, vind hem wel leuk)

letopuwzaak | 17-05-23 | 23:27

Day after day
They take some brain away
Then turn my face around
To the far side of town
And tell me that it's real
Then ask me how I feel
Bowie, All the Madmen.
www.youtube.com/watch?v=fB4bHjruGxE

Mr_Natural | 17-05-23 | 23:20

Gebundeld van titels van the Beatles. Ik luisterde het vandaag weer, blijft goed.
youtu.be/bRS10BeQOz0

letopuwzaak | 17-05-23 | 23:19 | 8

@Nuuk | 17-05-23 | 23:30:
Met terugwerkende kracht vond ik hem dus heel goed. Heb de film onlangs nog een keer bekeken. Inderdaad wat jij zegt, heel vindingrijk en leuk.
Ik probeerde op youtube nog te vinden hoe hij All the lonely people bij elkaar bedenkt. Ja, leuke film.

letopuwzaak | 17-05-23 | 23:54

@letopuwzaak | 17-05-23 | 23:54:
Ook dat was sterk; het moeite doen om een liedje echt goed te doen. Ik ken soms ook een liedje bijna goed, aar dan heb je toch van die nah nah, nah stukjes!
Ook af en toe echt een foutje in de liedjes gedaan, prachtig.

Nuuk | 18-05-23 | 00:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Bij gebrek aan beter. Overigens is Femke geboren in Haarlem en niet in Enschede,

Parool: Ajax Vrouwen krijgen huldiging in de stad

De Ajax Vrouwen werden ontvangen in de ambtswoning van de burgemeester. Er was goed nieuws: de landskampioen gaat ook nog een huldiging krijgen. Waar is nog niet duidelijk.

Sherida Spitse kon het toch niet laten. Na afloop van de speech van burgemeester Femke Halsema vroeg de aanvoerder van Ajax Vrouwen of het waar was dat de burgemeester uit Enschede komt.

Cornelis12 | 17-05-23 | 23:16

Dat Orbán met ‘fellow travellers’ bouwt aan een Europese vijfde cultuurcolonne is alarmerend nieuws.
Dat Orbán binnen de EU zijn veto gebruikt om Poetin van dienst te zijn en Oekraïne te verraden, wist ik. Maar dat de Hongaarse leider ook bouwt aan een eigen falanx van fellow travellers voor een Europese vijfde cultuurcolonne, dat was nieuw voor me.
www.nrc.nl/nieuws/2023/05/17/dat-orba...

cugel | 17-05-23 | 23:11 | 9

@SterF... | 17-05-23 | 23:30:
Heel erg bedankt voor deze blik van een insider! Het historisch perspectief heeft te maken met de gebieden die Hongarijë verloor na de 2e WO?
@Ruimedenker | 17-05-23 | 23:36:
Kijk daar kan ik helemaal mee instemmen! Links heeft ook gruwelijke fouten gemaakt. We moeten het met elkaar uit zien te houden op deze wereld en dan is de route door het midden het meest zinnig.

cugel | 17-05-23 | 23:38

@cugel | 17-05-23 | 23:38:
De gebieden gingen vooral verloren na de 1ste wereldoorlog...
Voor eind jaren '80 waren daar de Russen, daarvoor de Duitsers, daarvoor de Oostenrijkers, een lange periode van 200 jaar de Turken.
Tegelijkertijd is het ook nog gelukt om een groot Hongaars rijk erop na te houden.
De Hongaren zijn wat betreft taal en cultuur het meest geïsoleerde volk van Europa. De meest melancholieke mannen van dit continent kun je vinden in Hongarije, waar juist de lagere adel het zo lang voor het zeggen heeft gehad.
Leestip: www.athenaeum.nl/boek?authortitle=vic...

SterF... | 18-05-23 | 00:20

@SterF... | 18-05-23 | 00:20:
"De Hongaren zijn wat betreft taal en cultuur het meest geïsoleerde volk van Europa. De meest melancholieke mannen van dit continent kun je vinden in Hongarije":
Interessant en prachtig! En dat boek van Victor Sebesteyen ziet er goed uit! Bedankt.

cugel | 18-05-23 | 00:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Geloofde dat echt niet van Nickelback, maar vond het wel een mooie voorzet om aan te halen dat ik op dit nummer.. carnaval.. Carola. Hier laat ik het maar bij, goede herinnering gewoon.

Sinterbikske | 17-05-23 | 23:08

Onzin, hij noemt er maar een stuk of 5.

Mr_Natural | 17-05-23 | 23:08

@Mr_Natural | 17-05-23 | 23:08:

Net als Bob Dylan met Rainy Day Women pt 12 & 35.
Doet hij net alsof hij minstens 35 coupletten heeft. Ik geloof er niets van.

Nuuk | 17-05-23 | 23:32

Grolsch kan al buiten, de rest volgt zo. Brrr

wilderst | 17-05-23 | 23:07 | 1

Grolsch niet uit de koelkast maar van het balkon ken ik wel van lang terug.
*plop

Flightless bird | 17-05-23 | 23:38

Het is morgen Hemelvaartsdag, ik denk dat ik deze keer de trap neem.

Mr_Natural | 17-05-23 | 23:07 | 4

Als kind vond ik de Himmelsleiter achter Aken richting de Rureifel geweldig. Interessant stukje weg.

Andersdenkend | 17-05-23 | 23:29

Jezus flying up day?

Flightless bird | 17-05-23 | 23:40
▼ 1 antwoord verborgen

Zoooo!!! Arthur Botox om een musculus Masseter lam te leggen om wat aan bruxisme te doen!? , je bent niet goed wijs man.. Doe nu eerst zelf eens een test om te kijken of de oorzaak niet in je gebitsbogen zit in plaats van je aangezicht te verlammen. Ga zitten op een stoel kijk recht vooruit het gezicht horizontaal en open je mond lichtjes terwijl je lippen gesloten blijven . Vervolgens krul je je tong zo ver mogelijk tegen je verhemelte naar achteren in je keelholte, en ze zult voelen dat de positie van je onderkaak zich aanpast.. daarna maak je een rustige rotatie sluitbeweging en controleert of alle knobbels en vlakken van je tanden gelijktijdig en even zwaar belast contact maken. Is dit het geval dan is de centrale relatie (achterwaartse positie) gelijk aan de centrale occlusie (de maximale sluiting).. Is het niet het geval en glijdt het gebit af naar de eindpositie dan zijn deze twee niet aan elkaar gelijk en heel vaak de oorzaak van tandknarsen.. De tandarts die hierin gespecialiseerd is zal een slijpplan maken om de CR gelijk te krijgen aan de CO dan pas is er sprake van stabiliteit in de occlusie en de kauwbeweging waardoor je lichaam tijdens slapen niet gaat zoeken naar rust en dus knarsen. Dat kunststof bitje is dus eigenlijk een goedkoper lapmiddel om die behandeling te vermijden door een verhoging van je beet... In het geval van vrouw smoelensmid heb ik ooit alleen maar theo en thea tandjes gemaakt op de centrale incisieven ( snijtanden) om de kiezen te ontlasten en de beet op te laten vangen op het front , ze was binnen twee weken van haar hoofpijn spierspasmen rond het oog en bruxisme af nadat ik de oorzaak op de kiezen heb weggenomen... succes maar Botox is schieten met hagel op een mug en alleen symptoom bestrijding de oorzaak blijft!.. Wellicht is het probleem slechts een slechte vulling of verkeerde anatomie van een kroon ;)

Smoelensmid | 17-05-23 | 23:01 | 13

Vakmanschap is meesterschap.

MickeyGouda | 18-05-23 | 05:38

Dat is een mooie uitleg, nooit geweten, de thuisbijter kan misschien ook met een plakje kokosbrood de afdruk nagaan.

Bij de video zat ik te wachten op Ron de swaffelaar.

28 | 18-05-23 | 07:38
▼ 10 antwoorden verborgen

Die eeuwige haat voor D'66 en Sander Schimmelpenninck! Alsof rechts beter is! En altijd maar dat geouwehoer over woke. Op mijn nieuwssites lees ik er niets over, of hoogst zelden iets, maar rechts blijft maar blaten over woke. Maar verder helemaal gelezen, minus de linkjes. Op een paar kleine foutjes (er met kop en schouders boven uit steken of "waarop wij die praeses bij kop en kont pakten en de deur uitwerkten"/er uit gooien) na, natuurlijk een prima verhaal.

cugel | 17-05-23 | 22:59 | 15

Gek he, dat je daar niets over leest op je nieuwssites ?

Asteroid-B612 | 18-05-23 | 02:22

'Op mijn nieuwssites lees ik er niets over'.
Goed om te lezen. Zo lang u weet dat u bewust slachtoffer bent van vrijwillige hersenspoeling/indoctrinatie hou ik hoop. Want ik ben er heus van overtuigd dat u een goed en aimabel mens bent en uiteindelijk terug zal keren in de wereld waar realiteit belangrijker is dan die ideologische luchtfietserij met al haar holle frasen.

goedverstaander | 18-05-23 | 07:43

@goedverstaander | 18-05-23 | 07:43:
Oké, ik denk inderdaad dat mensen niet zo verschillend zijn. @CLoVis | 17-05-23 | 22:30
schrijft onder het eerste reaguursel onder dit stuk van AvA:
Tous ces moments,
perdus dans l'enchantement
qui ne reviendront Jamais'
Mijn moeder was ook heel goed in Frans. Ik kan ermee uit de voeten, maar ik zou zelden of nooit met zo'n citaat komen. Maar het geeft toch een band: we zijn van een vergelijkbare generatie, met vergelijkbare interesses.
Eensch dat realiteit belangrijk is, maar ik vind links, dat de klimaatproblemen niet ontkent en kijkt naar economische ongelijkheid vaak minstens zo realistisch als rechts dat de hele tijd links aanvalt op woke en het er daarmee veel meer over hebben dan links. Terwijl dat onderwerp in feite nauwelijks van belang is.
@Asteroid-B612 | 18-05-23 | 02:22:
Ik heb de link gelezen die @RickyLaRue | 17-05-23 | 23:11, de tweede reactie op mijn tegel, gaf. Dus inderdaad, de NYT, waar ik een abo op heb, schrijft er wel over, maar ook in de zin dat het een probleem is. Van de honderden artikelen is dat nu niet direct een artikel dat ik aan zou klikken, vandaar dat ik me niet kon herinneren er op mijn sites veel over gelezen te hebben.

cugel | 18-05-23 | 09:52
▼ 12 antwoorden verborgen

Wat was het toch weer lang doorscrollen tot de reacties.

Anyway: ik zag gisteren of eergisteren een post van GrandMechantLoup voorbij komen. Fijn om te zien dat het goed(?) met haar gaat.

de IJsman | 17-05-23 | 22:57

Bob Dylan - Tangled Up In Blue (Official HD Video)
youtu.be/YwSZvHqf9qM

Robert Haynes | 17-05-23 | 22:57

Iemand heeft ChatGPT weten te gebruiken om je de mogelijkheid te geven hele gesprekken te voeren in Skyrim (VR) met welke NPC in het spel dan ook. Jij gebruikt je eigen stem, een eerste AI zet je stem om in geschreven tekst, ChatGPT reageert daarop, waarna nog een AI die tekst weer omzet in de stem van het karakter in Skyrim. Ongelooflijk.
www.youtube.com/watch?v=0wCjosz1vOA

Met_baard | 17-05-23 | 22:55 | 3

Kan dit ook in Fallout 4?

Zalwelweer | 17-05-23 | 22:57

Hier nóg een geweldige compositie van Van Otterloo.
Live in aktie met zijn Metropole Orkest.

Le Mistral (1982)
youtu.be/X2t_N-r474Y

Nummer is nooit uitgegeven potjandorie.

De man heeft zó veel geschreven en opgenomen, verkocht als een tiet in de jaren 70 en 80, helaas nu al jaren slecht tot gewoon niét verkrijgbaar. Hij verdient een (her)uitgave van heb ik jou daar.

Papa Jones | 17-05-23 | 22:54

Arthur, liedje voor je. Je luistert toch al naar Coldplay, dan bekoort je dit zeker.
Mark Knopfler - Sailing to Philadelphia

Zalwelweer | 17-05-23 | 22:54 | 2

City is zeldzaam sterk. Ik bedoel, tegen Real enzo...

wilderst | 17-05-23 | 22:45 | 2

Inter straks met 11 man voor het doel....

City heer en meester...!!!

Hup... 4...

neonreclame | 17-05-23 | 22:48

Ik heb het kort na het begin van de tweede helft uit gezet. Ik geloof het wel en kan die schijnheilige kudtkop van Guardiola niet uitstaan.

de IJsman | 17-05-23 | 22:59

And now something...

De Meloenen bloeien!

Maar ze worden ondergesneeuwd door die verrekte designbomen, je weet wel, die hoge lange uit de folder van de architect

wilderst | 17-05-23 | 22:44 | 9

@Juffrouw op de fiets | 17-05-23 | 23:19: Neeeeeeeeeee.

Geen Room.

wilderst | 18-05-23 | 00:26

@wilderst | 18-05-23 | 00:26: Verder lekker hoor!

Zolang je de pasta maar mengt met de saus in de pan.

Ik mag toch hopen dat er hier niemand meer droge pasta serveert met de saus in het midden?!

wilderst | 18-05-23 | 00:29
▼ 6 antwoorden verborgen

KING = Kwaliteit In Niets Geëvenaard

Je zal maar een geheugen hebben voor triviale feitjes.
Soms komt het van pas.

Voor nu een andere King - Love and Ppp-pride
youtu.be/U9MtdQ5Ovp4

Roos | 17-05-23 | 22:43

Volhouden Arthur. De dromen zwakken ook af.

Zalwelweer | 17-05-23 | 22:42

Potverdikkie, Tuur!
Heel goed dat je geheelvergeter bent, maar wil je aub rekening houden met mensen die nog wel vergeetzuipers zijn?
Zo’n dagboek is nuchter al bijna niet te hakken, met een slok op is dat nóg lastiger.
Natuurlijk maak ik een dolletje, maar ik meen het wel.
Heel goed dat je al een tijdje “clean” bent, is gewoon het beste voor je.
Zelf denk ik vaak zat dat het wel wat minder kan.
2 dagen vd week drink ik stevig door, hoeft niet, maar vin’k gewoon lekker.
Stomme is, dat ik eigenlijk niet rook, maar als ik drink paf ik gerust 2 dozen weg, terwijl ik roken best goor vind.
Doordeweeks en op m’n werk rook ik nooit.
Gek hè!?
Alleen als ik zuip.
Twee keer per week.
Nah ja, lang lulverhaal……
Volhouden ouwe pik!
Oh! Ga ik nu proberen soep te breien van jouw penstreken..

Ruimedenker | 17-05-23 | 22:41 | 9

@Juffrouw op de fiets | 17-05-23 | 23:12:

Naar Brabant, is dat niet dichter bij je zoon, als ik mij goed herinner?
Nou fijn zeg, en geluk daar beneden de rivieren.

Nuuk | 17-05-23 | 23:40

@Nuuk | 17-05-23 | 23:40:
Werkelijk om de hoek.
Ben echt oprecht blij voor Juf.
Jammer dat ze vertrekt, maar ik begrijp het voor 162%.
En!!
Ze koopt echt een heel toffe woning terug.
Serieus. Heb de foto’s gezien.
Jaloers!

Ruimedenker | 17-05-23 | 23:44

@Nuuk | 17-05-23 | 23:40: dank je Nuuk, en inderdaad ga ik daar wonen om dichter bij mijn zoon te zijn. En superfijn huis in het groen, zin in!

Juffrouw op de fiets | 17-05-23 | 23:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Henry Kissinger is weliswaar niet in Ede geboren, maar hij wordt deze maand wel 100, Inchallah.

Après toi | 17-05-23 | 22:36 | 3

Heeft een beetje de 'loveshack' vibes dat nummer.

RickyLaRue | 17-05-23 | 23:45

Geen fan van Coldplay, Nickelback en zo!? Nou ja zeg…..
Het past bij je, *vilein grimlachje*

Viva la Vida.
Wel gezongen door Eric Cartman, iemand die nog meer deugt dan Chris Martin.
www.youtube.com/watch?v=I1qUc9T5qVs

Nuuk | 17-05-23 | 22:29

Something about you is greater than life.
Spencer Davis Group - I'm a Man
youtu.be/jLaPO79hrM0

Robert Haynes | 17-05-23 | 22:22 | 1

Ongeïnspireerd vind er geen hol aan vandaag.
Dat nummer van loetje ferre is wel 1 van mijn favorieten, Avec le temps.

entredeuxverres | 17-05-23 | 22:21 | 3

Die gaan we draaien op jouw uitvaart.

Après toi | 17-05-23 | 22:26

@Après toi | 17-05-23 | 22:26:
Nee dat wordt Neue deutsche welle.
www.youtube.com/watch?v=bIIGKV27FaY

Ja mijn leraar duits had speciaal voor mij een nieuw cijfer bedacht.
De dubbele nul.

entredeuxverres | 17-05-23 | 22:39

Ik lees het graag hoor, maar vandaag niet. Ik neem aan dat dit ook stamcafe is. Ik heb een klacht. Namelijk, en het gaat erover dat het hier nog steeds stervenskoud is. Al maanden lang noordenwind. Waar blijft de zuidwestelijke stroming en de thermohaliene circulatie?

de visser | 17-05-23 | 22:21 | 2

Nog één dagje.

Roos | 17-05-23 | 22:45

Inderdaad.
Ik zit hier ten oosten van Bordeaux en het is koud! 6 graden vannacht 13 overdag. Dat zijn winterse temperaturen.
Bladiebla kutweer.

entredeuxverres | 17-05-23 | 22:45

Een ribfluwelen broek en Rogier van Otterloo. Dat waren tijden.

Hoofdbreker | 17-05-23 | 22:15 | 1

Q en Q

entredeuxverres | 17-05-23 | 22:59

Nee dat is gelul, bek houden hoor. Spinvis is dichterlijk. Nu verder lezen,

entredeuxverres | 17-05-23 | 22:13

Kom op Arthur, toen je zelf nog een linkse journalist was, won je toch ook allerlei prijzen? Niet zo afgunstig....

Après toi | 17-05-23 | 22:12

Mooie doorleefde kop heb je Arturo. Met je schrijfselen geef je een nieuwe definitie aan de term 'rehash'...(is daar een goede Nederlandse vertaling voor?), nou goed, ik ben net te jong voor sommige van je culturele referenties om nostalgie op te wekken. Is er iemand die over een haar of 15 in je voetsporen kan treden?

SterF... | 17-05-23 | 22:09 | 4
-weggejorist-
entredeuxverres | 17-05-23 | 23:01

@Après toi | 17-05-23 | 22:12: Brussen...

Zalwelweer | 17-05-23 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

Dat komt nooit meer terug...
Toepasselijk.
Welkom

Is dit nog nieuws? | 17-05-23 | 22:05 | 5

"Ach Margrietje, de rozen zullen bloeien..."

Roos | 17-05-23 | 22:55

@Roos | 17-05-23 | 22:55: Margriet was de tante van mijn Brusselse collega Mark. Zij had ooit verkering met Louis Neefs en dat resulteerde in een aardig Liedje. Wie Annelies was, weet ik dan weer niet.

Après toi | 17-05-23 | 23:04

@Après toi | 17-05-23 | 23:04: dit zijn toch de pareltjes die je in dit café kunt horen. Mooi.

Roos | 17-05-23 | 23:12
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl