Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ministerie VWS over vaccinatieschadeclaim: "Staat niet aansprakelijk want vaccinatie was vrijwillig"

Koortsdroom! 

Social

Ja ja daar is-ie! In navolging van Trudeau doet nu ook Ministerie VWS het. Op een vaccinatieschadeclaim reageert VWS dat men "met klachten over de gebrekkige werking juist bij de farmaceut zelf moet zijn. Ook claimt het ministerie in zijn antwoord aan de man dat de staat niet aansprakelijk is omdat vaccinatie 'vrijwillig' heeft plaatsgevonden."

Het Financieel Dagblad sprak uitgebreid met een 46-jarige man die samen met letselschadekantoor Beer een vaccinatieschadeclaim indient "vanwege een zeldzame maar zware aandoening, opgelopen na vaccinatie tegen corona." De man meldde zich begin juni 2021 een week na zijn eerste Janssen-vaccin bij zijn huisarts in Amsterdam met "tintelingen en gevoelsverlies en pijn in zijn benen, voeten, rug en buik." De huisarts wijt de klachten "aan stress, en adviseert rust."

Daarop vertrekt de man op korte vakantie naar het Griekse eiland Ikaria, maar daar gaat het mis. "De veertiger moet ijlings per schip naar het Attikon-ziekenhuis in Athene en wordt opgenomen met ontstekingen aan het zenuwstelsel in het ruggenmerg en de hersenen" en moet "vanwege levensbedreigende verlammingsverschijnselen aan de hartbewaking."

Nadat het Attikon en het AMC tweemaal dezelfde, verkeerde diagnose van het syndroom van Guillain-Barré stelde, werd uiteindelijk gediagnostiseerd dat hij aan de auto-immuunreactie myelitis transversa (wiki) lijdt.

De man claimt dat de tweemaal foutieve en trage correct diagnose de blijvende schade aan zijn zenuwstelsel vergroot heeft en dat dit voorkomen had kunnen worden als Janssen hun bijsluiter eerder had aangepast. In mei 2021 waren er in de VS namelijk al vijf soortgelijke gevallen voorgekomen en beschreven. "Janssen erkent in de actuele bijsluiter van zijn coronavaccin dat het myelitis transversa kan veroorzaken."

Maar zoals Ministerie VWS naar Janssen wijst, zo wijst Janssen naar Ministerie VWS: 

"Janssen heeft de claim reeds afgewezen en verwijst in een reactie aan het FD naar een eerdere uitspraak van minister Ernst Kuipers (...)" waarin hij stelt dat "de voorwaarden waaronder de staat bereid is schade te vergoeden 'zijn geregeld in aankoopcontracten van de vaccins tussen de overheid en producenten.' Dat betekent dat Janssen meent dat de man zijn claim bij de staat moet indienen."

Was vaccinatie "vrijwillig"?

Naar de letterlijke letter van de wet: ja. Want ondanks dat Rutte op 1 december 2021 wel heeft gezegd dat hij een pro-actieve algehele vaccinatieplicht (afgedwongen per dreiging met financiële ruïnering) niet meer uit kon sluiten, zijn deze uiteindelijk alleen in Oostenrijk en daarna Duitsland tot wet gemaakt, maar zelfs daar zijn deze wetten uiteindelijk nooit daadwerkelijk uitgevoerd.

Dus nee, naar de letterlijke letter van de wet gold een zeer beperkte en bemoeilijkte toegang tot de maatschappij onder het 3G-beleid en een daadwerkelijke uitsluiting onder het voorgestelde 2G-beleid, niet als pro-actieve dwang

De geest van de wet daarentegen, was natuurlijk echt heus wel een héél ander verhaal, en dat was destijds zo'n beetje het slechts bewaarde geheim in de gehele Westerse wereld. 

Want tussen 'vrijwillig' en 'verplicht' in ligt een opzettelijk gecultiveerd, naargeestig schemergebied waar iedereen nu z'n handen vanaf trekt.

Maar zoals Hugo de Jonge op 13 september 2021 ook maar gewoon toegaf, zag ook het kabinet heus wel in dat het gewoon een indirecte vaccinatieplicht betrof:

"Dat is niet het hoofddoel, maar het is natuurlijk wel een neveneffect, die stimulans voor mensen inderdaad om zich te laten vaccineren. Dat is zo. Kijk, het hoofddoel is die verspreiding te remmen, van dat virus. Om te voorkomen dat mensen mensen die nog niet gevaccineerd zijn in te korte tijd ziek worden. En ook een doel is, zorgen dat kwetsbare mensen weer gewoon deel kunnen nemen aan de samenleving. En het neveneffect is inderdaad dat we verwachten dat meer mensen zich zullen laten vaccineren. En dat is eigenlijk een heel mooi effect omdat we daarmee in toenemende mate beschermd zijn." 

ENFIN, bovenstaande casus wordt echt niet de laatste schadeclaim, dus de schuldvraag zal toch een keer beantwoord moeten worden.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Mikey75er | 10-05-23 | 01:48

Een treurig relaas, lichaam naar de donder op goed vertrouwen gebruikt middel.
Een korte analyse:

De WHO heeft in Apr. 2009 de definities van ‘pandemie’ aangepast (uitbraak Mexicaanse Griep). Sinds de aanpassing kan ook een relatief mild virus leiden tot een pandemie verklaring. zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk... De motivatie Overheid betreft: ‘Er moest dus, op basis van een risico-inschatting gehandeld worden, wetende dat er een reële kans bestond dat de vaccins, voor andere dan de bekende risicogroepen, niet gebruikt zouden hoeven worden’ (bron: Gerbrands versus minister Schippers, VWS). Of te wel, het ging om een ‘inschatting’, met allerlei variabelen aldus. Welnu, de beukende Overheidscampagne’s en vooral het dwingende karakter richting ‘wij weten wie jullie zijn’ en ‘verplicht voor alle medisch personeel’ en ‘zonder bewijs kom je niet meer op school’ etc. baarde mij zorgen. Dit is ongekend voor Nederland als Rechtsstaat: massahysterie en groepsdwang, zeker 80% was al ‘om’ sprak men toen over. Iets wat ik niet geloof, laat ik het houden op minder dan de helft.

Het lijkt mij helder dat sommigen een eigen afweging gemaakt hebben. Hierover werd door ‘believers en pluggers’ zwaar denigrerend gedaan (zie topic’s uit die tijd). Het heeft mij geleerd dat demagogie, dwang en uitsluiting een koud kunstje is. Ook voor een nuchter volk.

Laat ik in het midden of het middel wel of niet effectief was en is, het gaat dus om de dwang en het mogelijk niet juist informeren van de gebruikers van het middel. De vraag welke het letselschade slachtoffer zich moet stellen is: kende hij de risico’s voldoende, ja of nee?

Unsinkable-Sam | 10-05-23 | 01:41

Waarom.moet t weer zo moeilijk. Alle medijcen en vaccins hebben bijwerkingen. Heel vervelend maaar als er per saldo heel veel meer levens gered worden is het soms collateral damage om ongemak te hebben. Ga dan niet meteem als overheid doen alsof je neus bloed en regel wat voor de beste man.

Shoarmamasutra | 09-05-23 | 23:01 | 1

Klopt, hier zijn cijfers en statistieken voor welke gerenommeerde fabrikanten en hun verzekeraar hanteren. Statistieken kun je converteren naar gemiddeldes, en deze cijfers zou een Overheid kunnen benutten om te zien wat de ‘tol’ per 1.000 of per Mln. gebruikers van een nieuw middel is. Stel nu dat 1:10.000 blijvend letsel zou overhouden, en die ene is Shoarmamasutra of het kind of kleinkind van Shoarmamasutra. Had je dit dan vooraf niet willen weten?

Als ik Russische roulette wil spelen (kans 1:6) dan wil ik dit graag vooraf weten.
www.facebook.com/DirkjanFanclub/photo... Zo ook bij een kans van 1:10K.

Unsinkable-Sam | 10-05-23 | 02:00

Gelukkig ben ik geheel vrijwillig niet op het aanbod om een vaccinatie te halen ingegaan. De Jonge mag alsnog bij mij aan de deur komen en dan zal ik hem haarfijn uitleggen wat hij fout heeft gedaan.

Jooperishoop | 09-05-23 | 22:53

Oei oei oei. En omdat de rechter tegenwoordig erg snel een minister opzij zet, is het dus maar de vraag. Als aangetoond kan worden dat het vaccin dit inderdaad heeft veroorzaakt EN blijkt dat de overheid milde dwang heeft gebruikt om vaccinatie te bewerkstelligen dan kan het zomaar anders lopen.

geerdt | 09-05-23 | 21:28

Als ik het goed begrijp mag het een wonder genoemd worden dat ik nog leef na vier vaccinaties. En dat als lijder aan een auto immuun ziekte, maar ja, sommigen hebben dan ook altijd geluk.

zwellevertje | 09-05-23 | 19:47

Jamaa als hij heulemaal niet een vaccine had genomen was hij nog heul veul slechter af geweest.

Ben_Hur | 09-05-23 | 19:39

Wat zei de jonge ook alweer? Er zijn geen langer termijn risicos?

boerk | 09-05-23 | 19:35

Dat kon je natuurlijk zo groot als een huis aan zien komen.
Ik.heb t vaak genoeg getegeld hier, ze hadden er zelf ook niet t volste vertrouwen in , want anders hadden ze het wel gewoon verplicht gemaakt.
En niet allerlei passen en regelingen in moeten voeren, om mensen te pushen de prik te nemen.
Hoe het bij Jansen zit weet ik niet , maar Pfizer is in ieder geval vrijgesteld van claims. Als daar de staat het zelfde reageert, sta je dus mooi met lege handen.
De hamvraag is of geld goed kan maken , wat je lichaam aan beschadiging heeft opgelopen.

deathchant | 09-05-23 | 19:34

al 62 jaar rond gerend zonder vaccinatie voor wat dan ook
en nog steeds niet ziek....
uiteindelijk zal ik wel ongelijk krijgen

SpookJohn | 09-05-23 | 18:56 | 4

Gelukkig ben je een van de zeer, zeer weinigen. Als er meer van jou zouden rondlopen dan vielen we neer alsin de middeleeuwen.

Warhead | 09-05-23 | 19:08

@Mokum Kosher | 09-05-23 | 18:59:
Dank ook namens mij.

zwenkwieltje | 09-05-23 | 19:09

Ik rij al 40 jaar rond zonder rijbewijs. Nog nooit ongelukken gehad. Maar om me heen zie ik de een na de ander de berm in duiken.

RandyBiel | 09-05-23 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi, je deed het voor een ander.

Nico1000 | 09-05-23 | 18:51 | 1

Ook zo'n mooie om nu in te lijsten: "keuzes hebben consequenties".

Reebensteeltje | 09-05-23 | 19:05

Ach, leuk om te zien al die ongevaccineerden die de overwinning claimen en uitroepen. Het voelt als een kettingroker die juicht, omdat hij geen kanker heeft. Zie je wel, roken kan gewoon en is een fabeltje van de overheid om geld te pakken. Tot je het krijgt, dan vraag je niet welke sigaret het nu precies was die je kanker liet krijgen. In ieder geval gefeliciteerd met jullie pyrusoverwinning.

Mokum Kosher | 09-05-23 | 18:39 | 2

Slechte vergelijking. Bij roken vraagt de werkgever of restaurant je hooguit om buiten je peuk te roken. Verder mag je gewoon doen wat je wilt, hoef je niks te overleggen als je op reis wilt. Kan nog wel even doorgaan.

Stonecity | 09-05-23 | 19:25

Oo, Zucht. De overheid is zo verslaafd (de ironie) aan axxijnzen en die inkomsten gebruiken ze niet voor de zorg. Als ze dat zouden doen had je zorgpremie een stuk lager geweest (dankzij de rokers). Maarja je zal wel gelijk hebben.

pieterS | 09-05-23 | 20:17

Je kunt moeilijk grote zekerheden verwachten bij een vaccin dat nog in de experimentele fase zit.

Zeurders | 09-05-23 | 18:37 | 4

En getest is op een kleine groep én waarbij in de test fase ook al enstige effecten werden geconstateerd.

boerk | 09-05-23 | 19:36

T was een grote zekerheid dat dat vaccin behoorlijk goed werkt.

RandyBiel | 09-05-23 | 20:29
▼ 1 antwoord verborgen

Korte samenvatting van reaguursels: Blij wappie te zijn. Gaan helemaal los op MRNA terwijl de casus in dit artikel over Janssen gaat wat helemaal geen MRNA is. Nog steeds geen realistische risicoschatting kunnen maken, bevestiging voelen door enkele gevallen. Het is en blijft vermoeiend. Beste wappies wikkel je zelf in bubbeltjesplastic en kom niet in de buurt van de weg. Meeste dagelijkse activiteiten zijn namelijk veel gevaarlijker dan een prikje.

Inhoudelijk uiteraard je zult maar net diegene zijn in de uiterste hoek van de statistiek. De staat moet m.i. wel verantwoordelijkheid nemen voor de kosten. Nee er was geen verplichting maar het werd wel geadverteerd en verkocht. Dan mag garantie geboden worden.

flame_me | 09-05-23 | 18:19 | 2

En daar zit dus het probleem.
Deze meneer had geen prikje nodig als hij gezond van lijf en leden was.
Heeft het toch gedaan, voor die ander en mega groepsdruk.
Nu kan deze meneer fluiten naar erkenning en of schade vergoeding.
Want de overheid is per definitie onbetrouwbaar.

Nico1000 | 09-05-23 | 18:54
-weggejorist-
Mikey75er | 10-05-23 | 01:57

Ach ja het is maar een spuitje, waarom nu achteraf moeilijk gaan doen?

Reebensteeltje | 09-05-23 | 18:07

Weer een geval waarin als er iets gout gaat de overheid verstoppertje speelt ipv verantwoordelijk te nemen. Zie Groningen, zie toeslagaffaire, etc.
Andermaal een variant op "wel betrokkenheid, maar niet betrokken "

Lijkvocht | 09-05-23 | 18:01 | 1

Gout = fout

Lijkvocht | 09-05-23 | 18:02

Tsja, als je mensen als Hugo de Jonge als autoriteit ziet kan er wel een iets mis gaan. Oepsie.

entredeuxverres | 09-05-23 | 17:56

Tja vrouw werkzaam in de zorg 9 maanden op de cohort afdeling gewerkt beschermd verplegen in het blauw. 2 prikjes gehad kort daarna I.T.P opgelopen.
geen meetbare bloedplaatjes meer. kwamen er toevallig achter omdat opeens over heel het lijf enorme blauwe plekken kreeg. Zij naar de huisarts toevallig zou zij die dag een injectie krijgen om kalk uit de schouder zachter te maken. Vraag kan dit kwaad. Gelijk naar het ziekenhuis binnen het uur uitslag. Spoedopname had mogelijk een dwarslesie kunnen oplopen. Daarna nog 2x met met spoed opgenomen met ernstige bloedingen. Nu na 3 uitgebreide zware kuren redelijk stabiele bloedplaatjeswaardes. Kans op genezing 10 procent. Zij kan ieder moment met een ernstige bloeding of een andere infectie opgenomen worden omdat haar weerstand plotseling tot het nulpunt kan dalen. Altijd fijn om te horen dat er geen dwang was. Bij mijn vrouw zijn in de Corona tijd ruim 35 patiénten overleden onder gruwelijke omstandigheden.

Pensinada | 09-05-23 | 17:52 | 3

Dochter schoonzoon 2 kleinkinderen geen van alle prikjes gehaald. Ben er nog elke dag blij mee.

Pensinada | 09-05-23 | 17:55

Wat een ellende zeg. Hopelijk blijft het voor uw vrouw nog een beetje leefbaar.

Miss_Pinky | 09-05-23 | 17:56

Hey... Je bent niet alleen. Mijn vader heeft EXACT hetzelfde opgelopen, ook vlak na de vaccinatie ITP. Blauwe plekken, bloed dat niet stolt... Hij is nog zoekende bij dokters en specialisten... Ben blij dat ik die shit niet heb laten inspuiten........

Roepschelp | 10-05-23 | 01:18

Ongevaccineerd hier, de groepsdruk vanuit de staat zwicht ik niet voor.

Velen hebben nu prikspijt omdat ze er in getuind zijn, ik niet en het mooie is, ik leef nog steeds!

swagmachine | 09-05-23 | 17:50 | 6

Idem. Ik laat mij niet chanteren.

Plaque-doctor | 09-05-23 | 18:57

@johnyl | 09-05-23 | 18:19: Laten we hopen voor je dat dat zo blijft. In de komende 10 jaar. ( Ze weten niet wat de lange termijn effecten van de vaccinaties zijn want niet getest).

A.I. van Dee | 09-05-23 | 20:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Bruls pleitte eind oktober 2021 zelfs nog om zo snel mogelijk een QR pas-/ vaccinatieverplichting in te voeren op de werkvloer. Dat is gelukkig niet door gegaan.

Lomo | 09-05-23 | 17:40 | 2

Bruls is normaal al een hele vervelende dikke bal gehakt maar tijdens de "crisis" kreeg hij inderdaad wel hele nare dictatoriale trekjes (En teveel aandacht van grote media) Veel van die lui vind je nu terug in de klimaatactivisten hoek.

keistad | 09-05-23 | 17:46

Vrij snel na de opkomst van het coronavirus wisten farmaceutische bedrijven een vaccin te ontwikkelen dat, volgens de makers, het coronavirus zou bestrijden.
De volgende bedrijven kwamen met een vaccin:
Moderna - USA
Pfizer - USA
Janssen - Nederland
Astra/Zenica - Zweeds/Brits
CureVac - Duitsland
Novavax - USA
Sinopharm - China
Sinovac - China
Bharat Biotec - India
Sputnik V - Rusland
Sanofi/Glaxo Smith Kline - Frankrijk/United Kingdom
Valneya - Frankrijk
De vaccins werden voor rond de $ 20,- per dosis verkocht/gekocht.
Als je de korte tijd ziet waarin deze bedrijven een “werkend” vaccin wisten te ontwikkelen en grote hoeveelheden vaccins wisten te produceren dan kan je alleen concluderen dat het een vrij eenvoudig te ontwikkelen product betreft dat zonder aanzienlijke investeringen op grote schaal geproduceerd kon worden. Dan is een verkoopprijs van rond de $ 20,- per dosis ronduit belachelijk hoog. In dit verband zijn dan ook de gigantische winsten die in de afgelopen jaren door een aantal van deze farmaceutische bedrijven zijn gemaakt geen verrassing.

Eugen Sandow | 09-05-23 | 17:26 | 2

iedereen winst maar iemand moet er verliezen.

pieterS | 09-05-23 | 20:20

Een Astra Zeneca was maar rond de 5 e, een pfizer bijna 50.

Shoarmamasutra | 09-05-23 | 23:05

Hoorde bij iedere priklocatie niet een verantwoordelijk arts? Met een beetje pech zijn die nu de pineut.

lekgoot | 09-05-23 | 17:24

Valt me op dat hier geen mensen reageren die na vaccinatie zijn overleden.
Moet denken aan het bordje bij de afgiftebalie van de parachute - opvouw - afdeling: Wij krijgen nooit klachten.

fokkewoelf | 09-05-23 | 17:09 | 4

Survivar bias heet dat.

Avondlander | 09-05-23 | 18:08

Coronadoden reaguren ook niet meer, gek he?

Papa Jones | 09-05-23 | 18:37

@Papa Jones | 09-05-23 | 18:37:
Zelfmoordenaars door corona maatregelstress ook niet.

zwenkwieltje | 09-05-23 | 19:02
▼ 1 antwoord verborgen

Dit was toch al vanaf het begin duidelijk. Zie bijvoorbeeld: www.geenstijl.nl/5160324/pfizerleaks-...

Lees vooral de comments nog eens door zou ik zeggen. Het kan verkeren

zegmaarwij | 09-05-23 | 17:06 | 2

Als iets een schoolvoorbeeld is van nepnieuws dan is het de Pfizer-leaks.

blikjegrolsch | 09-05-23 | 17:15

Ik heb nog nooit zo genoten van mijn wappiedom.

knutsel_ | 09-05-23 | 17:04 | 9

Blij zijn met niets valt óók onder wappie zijn.

Papa Jones | 09-05-23 | 18:38

@Papa Jones | 09-05-23 | 18:38:
Niets bestaat niet.

zwenkwieltje | 09-05-23 | 19:00

@zwenkwieltje | 09-05-23 | 19:00: wow Niets bestaat het is best koud dan. (-273,6graden) dat zou onder het absolute 0 punt moeten zijn en dan beweegt geen molecuul en op dat moment kan heel veel niets zijn. *theoretisch.

pieterS | 09-05-23 | 20:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Heb een goede oplossing voor toekomstige pandemie: We doen helemaal niks. Nul komma nada. Wie doodgaat, gaat dood, wie leeft, die leeft. We doen niks qua onderzoek en als een vaccin beschikbaar komt gaan we eerst 5 jaar testen. Ondertussen sterven er wellicht bij bosjes, we gaan als staat niets voorstellen of beschikbaar stellen want je weet al: Daar gaat gezeik van komen. Beter kan je onder het geldige excuus dat je een vaccin dat experimenteel is principieel nooit beschikbaar stelt, voordat de 3-dubbele goedkeuring is er, en het normale traject is doorlopen. Wie zeurt, mag weer weggaan, we gaan niets experimenteels doen. De doden kunnen bovendien niet procederen dus daarin zit ook al winst.

Beste_Landgenoten | 09-05-23 | 17:00 | 11

Dat is een prima strategie voor de volgende pandemie, laat een pandemie gewoon een pandemie zijn want de Coronapandemie is wel een hele zwakke geweest in termen van een pandemie.

Het is de eerste pandemie waar tijdens en na afloop ervan de wereldbevolking met 600 miljoen mensen is toegenomen terwijl er toch wereldwijd zo'n 25 miljoen slachtoffers zijn gevallen.

Laat zo'n pandemie lekker gaan, dat is stukken beter voor het milieu en klimaat.

BadPatNL | 09-05-23 | 19:04

@BobDobalina | 09-05-23 | 17:47: Tja jouw vroeger gaat niet verder terug dan 1865,,, zolang enten we nog niet hoor. Die kwaadaardige elite,,, die streken, steken al sinds Julius en zijn Juliaanse kalender.

pieterS | 09-05-23 | 20:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Hé, een auto-immuunziekte. Dat heb ik in deze context nog niet eerder voorbij horen komen. <sarcasme uit>

MickeyGouda | 09-05-23 | 16:58 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een verrassing.

lekgoot | 09-05-23 | 16:57

Ben nu ook wel benieuwd naar wat er in die SMS-jes van Ursula staat !

LucaBrasi | 09-05-23 | 16:45 | 1

En Rutte, die heeft zijn berichten van die tijd ook verwijderd.

keistad | 09-05-23 | 16:50

Wat echt schandalig is, is dat zoveel artsen zijn meegegaan het het narratief van de overheid. Daar waar de artseneed heel duidelijk stelt dat je medische handelingen alleen voor je eigen gezondheid mag ondergaan en NIET voor een ander. Bovendien hebben artsen de verplichting goed voor te lichten over de voor- en nadelen van een medische handeling. Onder andere dus over mogelijke bijwerkingen en over het risico op ernstig ziek worden en het risico van het vaccin. Met name onder de leeftijd van 20 jaar staat dat in geen enkele verhouding tot elkaar. Dat hebben vele artsen nagelaten en de artsen die wel juist medisch handelden werden bedreigd door de gezondheidsinspectie en in de tweede kamer bedreigd met het ontnemen van hun beroepsregistratie. Het moge duidelijk zijn, dit nooit meer.

Teluitjewinst | 09-05-23 | 16:45 | 3

Die man kan dus het beste zijn arts aanklagen.

lekgoot | 09-05-23 | 16:59

Correct, tegelijkertijd begrijp ik het wel, meerdere artsen kregen de inspectie op hun dak omdat ze alternatieve medicatie voorschreven of ze werden weggezet als kwakzalver.

WimCock | 09-05-23 | 17:03

@lekgoot | 09-05-23 | 16:59: Juist.
Uiteindelijk is de arts eindverantwoordelijk en hij/zij kan zich niet achter de overheid verschuilen. Noch achter de protocollen.

Kwakjeszalver | 09-05-23 | 17:12

De mRNA tech was experimenteel, er was ruim onvoldoende tijd om de injecties goed te testen (bij normale vaccins duurt dat zo'n 10 jaar) en de definitie van vaccin is notabene aangepast om de coronaprik als vaccin te kunnen promoten. De overheid had daar, wat mij betreft, vanaf dag 1 eerlijk en open over moeten zijn i.p.v. grote groepen te gebruiken als proefkonijn.

Pekketrikker | 09-05-23 | 16:22 | 10

@Wokpan1975 | 09-05-23 | 17:10:

"maar met dit geouwehoer laat ik me niet in"

Dat is het mooie, niemand die zegt dat dat moet. Vorm je eigen mening en doe je ding. Er waren wel eens tijden dat daar anders over werd gedacht, ongeveer zo een twee jaar geleden.

keistad | 09-05-23 | 17:40

@Wokpan1975 | 09-05-23 | 17:10: Zit ook in. Ik kan vanwege die chip afrekenen bij kassa door mijn elleboog tegen het pin apparaat aan te houden. /sarcastisch.

Zalwelweer | 09-05-23 | 17:44

@Wokpan1975 | 09-05-23 | 17:10: dat is in Amerika al gedaan bij de militaren om zo hun lichaamstemp in de gaten te gaan houden.

Coolcalmcollected | 09-05-23 | 18:52
▼ 7 antwoorden verborgen

Misschien krijgen we op deze wijze wel te zien welke voorwaarden er in het contact tussen Janssen en VWS staat.

Helpmedan | 09-05-23 | 16:19

Natuurlijk was de vaccinatie vrijwillig. Ik heb niemand gehoord die het idee had dat ze gedwongen werden. Als je niet gevaccineerd wilde worden, had je ook de vrijheid om het niet te doen. En daar zijn toch ook voorbeelden van dat ongevaccineerden of dood gingen danwel ernstig ziek werden. Dus in beide voorbeelden zowel vrijwillige als onvrijwillige vaccinatie was er geen sprake van dwang.

johnyl | 09-05-23 | 16:19 | 9

Klopt, er was uiteraard geen dwang. Ik ben ook niet legio vrienden kwijt geraakt die me egoïstisch en asociaal vonden omdat ik me niet liet vaccineren. Ik werd ook niet in diverse media gedreigd als ongevaccineerde m'n werk kwijt te raken. Niks van dat alles. En met het monddood maken en als wappie wegzetten van iedereen die om welke reden ook een gezonde dosis scepsis over de MRnA vaccinaties had, voelden niet als dwang.
Wel vind ik het jammer dat ik momenteel meer vrienden ben kwijtgeraakt die gevaccineerd waren dan ongevaccineerden. Kan toeval zijn. Maar ik ben toch erg blij dat ik ondanks de enorme groepsdruk niet heb meegedaan.
Ik heb niks tegen vaccins die getest en beproefd zijn. 2 maanden terug nog geprikt tegen tetanus. Maar niet met MRnA.
Overigens vraag ik me af waar de resultaten blijven. De eerste vaccins zijn nu sinds april oud genoeg om officieel te worden beoordeeld en goedgekeurd of afgewezen te worden.

DanskeRob | 09-05-23 | 17:58

@MickeyGouda | 09-05-23 | 17:01:
Een uitstekende metafoor, dat net. Ik heb het precies zo ervaren. Nu ik er rustig op kan terugkijken besef ik pas wat een spanning dat heeft opgeleverd. En wat een nare gedachten er toen door mijn hoofd speelden; bijvoorbeeld gedachten over wraak nemen als een van mijn familieleden iets ernstigs zou hebben overgehouden ten gevolge van gedwongen vaccinatie. Nu herken ik mezelf daar niet meer in, maar dit is wat staatsdwang met een mens doet.

lekgoot | 09-05-23 | 18:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Was meteen al bekend dat er niemand aansprakelijk was mocht het wel misgaan, eerst moet je maar zien aan te tonen dat het werkelijk van de vaccinatie komt, en in de deals die met regeringen gemaakt zijn staat min of meer dat het een experiment/haastklus is en de farmaceuten willen daar natuurlijk niet verantwoordelijk voor zijn, Pfizer heeft al een aantal zaken verloren in het verleden die heel wat geld gekost hebben. mRNA techniek is ook nog nooit op deze manier en schaal toegepast en ik heb wel eens gezegd dat het eigenlijk geen "vaccinatie" genoemd moet worden omdat 95% dat linkt aan de oude bekende techniek waarbij een verzwakte variant van het virus geïnjecteerd werd. Maar dat was compleet "Wappie" natuurlijk. Nu geen zorgen in ieder geval voor deze Wap, proost.

keistad | 09-05-23 | 16:18 | 5
-weggejorist-
Mokum Kosher | 09-05-23 | 18:36

@Mokum Kosher | 09-05-23 | 18:36: 3500 piloten overleden aan het vaccin? is dat een verhaal wat ik gemist heb? net even gezocht maar kon niks vinden..

WimCock | 09-05-23 | 18:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Zie-je-wel-geld
nul procent voldaan
Mijnheer Van Dale wacht op antwoord.

hallevvezool | 09-05-23 | 16:17
-weggejorist-
De_fluitlokker | 09-05-23 | 16:16 | 1

Dat was vanaf dag één al bekend. Overal werd om reden van aansprakelijkheid aangegeven dat het nemen van een vaccinatie volledig vrijwillig is. Had dan ook vooraf even nagedacht.

Op basis van de afhandeling van de vaccinatieschade van de Mexicaanse griep had iedereen kunnen weten dat de overheid in dit soort zaken geen verantwoordelijkheid neemt.

Overigens ook een reden waarom ik niet zomaar een compleet nieuw vaccin heb genomen. Het ontbreken van een noodzaak was reden één, het ontbreken van verantwoordelijkheid van de overheid een goede tweede.

Als je dan terug leest over 'je doet het voor een ander', bekruipt je een heel naar gevoel.

Zoelense Hobbyboer | 09-05-23 | 16:16 | 3

Er bestaat ook nog iets als eigen verantwoordelijkheid ipv alle verantwoordelijkheid maar op de overheid af te wentelen als het verkeerd gaat. Vaak natuurlijk ingegeven om een schadeclaim in te kunnen dienen.

johnyl | 09-05-23 | 16:22

@johnyl | 09-05-23 | 16:22: eigen verantwoordelijkheid zou prima zijn, zolang de vaccinatie ook een 100% eigen keuze was. U weet wel. Vrijwillig is vrijwillig. Vrijwillig is niet stiekem alsnog verplicht.

Hans Kwalzan | 09-05-23 | 17:28

Zo werkt dat bij vaccinaties.
Miljoenen worden beschermd en eentje heeft er pech en krijgt bijwerkingen.
Om de pijn te verzachten zou Hugo in ieder geval zijn vakantie die helemaal in het water is gevallen opnieuw boeken bij Kras of Don & Cor.

Osdorpertje | 09-05-23 | 16:14 | 5

Ik ben blij dat ik voor mezelf heb gekozen, en niet voor die miljoenen anderen...

ReyNemaattori | 09-05-23 | 17:10

Zo werkt dat .misschien wel bij vaccins, waarbij de toegang tot het sociale leven je niet ontzegd werd in ieder geval wel ja

Secundo | 09-05-23 | 17:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo blij dat ik een ongevaccineerde wapperdiewappert ben :)
Kostte me wat verhitte discussies maar dan heb je ook wat.

Toede_Le_Dokie | 09-05-23 | 16:10 | 3

Hallo mede wappie, voelt lekker hè zo'n ruggengraat.

ikvindhelemaalmooi | 09-05-23 | 16:29

De druk was wel groot, zeker als je kinderen hebt die ook nergens meer heen mochten. Dat was beyond verhitte discussies.

ThePozz | 09-05-23 | 17:31

Het nemen van een vaccin was net zo vrijwillig als het dragen van een hoofddoek voor de moslima.

aflaatverkoper | 09-05-23 | 16:10 | 2

Paar minuten rijpen in de gedachten.
Trieste conclusie dat de vergelijking niet slecht is

hallevvezool | 09-05-23 | 16:26

Verklaart wel de liefde van cda/d66/vvd voor die prik, ze zijn al net zo verzot op meer hoofddoekjes...

ReyNemaattori | 09-05-23 | 17:12

Blij met mijn vaccinaties.

thanseeuwen | 09-05-23 | 16:10 | 3

Top spul. Hoe vaak corona gehad?

Plaktong | 09-05-23 | 16:34

Nul keer

thanseeuwen | 09-05-23 | 16:58

De enige eindvraag blijft dezelfde:
Labo of vleermuis - wanneer zal China de Covid-wereldfaktuur gaan betalen?

Korneel Kafka | 09-05-23 | 16:09 | 2

Binnenkort. Met lood.

elfenstein | 09-05-23 | 16:11

Labo óf vleermuis? Allebei. De oorspronkelijke ziekte kwam van vleermuizen, werd in het lab aangepast zodat deze van mens op mens overdraagbaar was.

WimCock | 09-05-23 | 17:18

Kabinetten Rutte staan nu niet echt bekend om het nemen van verantwoordelijkheid. Waarom verantwoording nemen als je het af kunt schuiven en mensen van het kastje naar de muur kunt sturen.

Pekketrikker | 09-05-23 | 16:08

En hier in de panelen hoe reageerde men in hoogtijdagen rond de Corona?
En is dit mogelijk ook de reden dat Lupus hier is verdwenen die was er ook zo fel op tegen.
Vragen vragen..
Zelf ben ik 4 keer geprikt want risicogroep.. sindsdien alleen maar klachten conditie naar de kloten hartritmestoornissen etc .. elke dag hopen dat het beter gaat..
In het vervolg weet ik het wel..!

aardv@rk | 09-05-23 | 16:08 | 2

Kan je nagaan hoe je er aan toe was geweest als je een volledige besmetting had gehad, in plaats van een vaccin!

Tapu | 09-05-23 | 16:50

Ik reaguurde zelden en indien toch, dan op de vlakte; vrij land met geen gedachtenpolitie.
Antwoorden antwoorden, dat is, bekijk luiter een professional met opinie op basis van wetenschap en vakkunde, zie bijivoorbeeld op de jijbuis: Dr. Suneel Dhand, hij is een arts die het opneemt voor een andere arts wanneer die vanwege een film met info een verwijdering aan de pantalon krijgt. Omdat hij een politicus aan het woord liet. Mister Bridgin is iets mee aan de hand, eruitgeknikkerd vanwege [opzoeken] Het leek de jijbuis wijs, als hoeder van de waarheid etc..

Voorbij 1+1=2, is Wetenschap afhankelijk van de tak concreet en meetbaar,
Zodra het niet 1+1=2 is, is overleg noodzakelijk. Lezingen en interpretaties afkappen is forceren dat het toch 1+1=2 is.
Prutswerk met een 4kant blok in een stervormig gat.

Lupus viel me al op als missend, indien vanwege dan schoppend en slaand,
laten we hopen het beste, in ieder geval leven.

Ben zelf medisch een blackbox, entropie aan onderdelen.
Prognose nog wel een paar jaar door te strompelen maar geen 100 meer.
Beangstigd door EPD en wereldgesundheitsgeschaft.
Drempelvrees stelt vonnis uit.
Ga me bekwamen in de dentaalprosteetiek.

Alle beterschap @ aardv@rk !

hallevvezool | 09-05-23 | 17:17

Zachte dwang, emotionele chantage, zonder prik geen toegang.
Niemand werd gedwongen, dat niet.

Ruimedenker | 09-05-23 | 16:06 | 2

Ah, het Partei buro wordt wakker.

dathoujetoch | 09-05-23 | 16:08

Testen voor toegang, burgers die elkaar moesten controleren, never forget!

Sinterbikske | 09-05-23 | 16:18

Fabrikanten hebben de winst, de overheid neemt geen verantwoording en de burger blijft achter met niets. Het beste van kapitalisme en communisme bij elkaar?

Kartelmaster2000 | 09-05-23 | 16:05

Een frikandel speciaal was het toch?

Sinterbikske | 09-05-23 | 16:03

Hij ging naar het eiland Ikaria en toen dacht hij dat hij kon vliegen. Héél hoog!
En dat ging mis. Maar daar zijn wel mooi liedjes over www.youtube.com/watch?v=hHmh7SyoX0c

Arnold Layne | 09-05-23 | 16:02

Ik vind als de overheid geprikte en ongeprikte long covid mensen financieel helpt dat ze ook wel de prikschade mensen financieel moeten helpen. Niet moeilijk doen.

Het enige puntje is dat dan precies duidelijk wordt hoe groot de prikschade echt is.

sjef-van-iekel | 09-05-23 | 16:01 | 2

Tuurlijk joh. Het geld regent gratis uit de hemel.

theo-is-dood | 09-05-23 | 16:07

Ach wat zijn we weer zielig allemaal. Kans op vaxschade is nog steeds erg klein vergeleken met de kans op long-covid etc. En die overheid staat tegelijkertijd wel garant voor je als je niet meer kan werken, coronasteun en allerlei andere dingen die ze niet in de hand hebben maar wel moeten regelen voor je.
Koop lekker wat rubbertegels voor je woonkamer ofzo?

tiku99 | 09-05-23 | 15:58 | 3

Heeft u cijfers van de kans op long-covid in vergelijking met vaxschade? Verder betalen wij als Nederlanders met elkaar het geld waarvoor de overheid 'garant' staat. De avondklok en sluiting van winkels was volstrekt overbodig. De behoefte aan 'coronasteun' is dus door de overheid zelf veroorzaakt. En u weet nu hopelijk ook wie het betalen mag?

Pekketrikker | 09-05-23 | 16:15

Kom op zeg. De overheid staat nergens voor garant behalve voor het ter beschikking stellen (of niet) van andermans geld (belastinggeld).

zwenkwieltje | 09-05-23 | 18:38

Maar die vaccinaties waren toch volkomen veilig, toch?
Verrassend dit topic op GS. Meer van dit, want de beerput is diep.

Nitro | 09-05-23 | 15:58 | 3

Niemand heeft beweerd dat ze honderd procent veilig waren, net zomin als paracetamol dat is.

Tapu | 09-05-23 | 16:23

@Tapu | 09-05-23 | 16:23: Who punt int .
COVID-19 advice for the public: Getting vaccinated
English version last updated on 13 April 2022.
Safe and effective vaccines are available that provide strong protection against serious illness, hospitalization and death from COVID-19.
het zegt niet "bijna veilig"
Dangit Skeeter STFU

hallevvezool | 09-05-23 | 17:34

@Tapu | 09-05-23 | 16:23:
Als u alleen maar een klein beetje onderzoek doet ziet u vanzelf dat de toelatingseisen voor coronavaccins ver onder de maat waren t.o.v. andere medicijnen of vaccins.

zwenkwieltje | 09-05-23 | 18:34

En dan te bedenken dat deze diezelfde prutsers plannen hebben om 800k huizen te bouwen voor 2030, CO2 energieneutraal voor 2035, stikstofdoelstellingen voor 2030 en 30k nieuwe windmolens op de Noordzee... Ik weet nu niet of ik hierom moet lachen of huilen?

First Contact | 09-05-23 | 15:57

In het verleden al verschillende tegels geplaats mbt het "vrijwillig" vaccineren.
Genoeg commentaar daarop gehad en verschillende -weggejorist-.

Ing. eslapen | 09-05-23 | 15:56 | 2

Help me even herinneren.

Dr. Blechtrummel | 09-05-23 | 16:03

Mooi dit. Alsof de beste man waarschijnlijk het vaccin niet had genomen als in de bijsluiter had gestaan dat hij deze zeer zeldzame aandoening kon krijgen. In bijna iedere bijsluiter worden bijwerkingen genoemd en zeldzame gevallen. Weerhoud dit u van het nemen van een paracetamolletje of hibuprofennetje?
Verder is het nog steeds zo dat we door vaccinatie de epidemie onder controle hebben gekregen en heel veel extra coronadoden hebben voorkomen.
Dus kom maar liever wappies... kom maar met jullie drogredenaties, denkend dat jullie hiermee (alsnog) jullie gelijk aantonen. Kom maar...

ChupaChupa | 09-05-23 | 15:55 | 13

@ChupaChupa | 09-05-23 | 16:17: Er zijn duizenden typen virus die ''corona'' veroorzaken en eveneens vele die ''griep veroorzaken'' Influenza/griep is een verzamelnaam voor virusziektes die periodiek terugkeren en evolueren, waar inmiddels ook met onze ''Corona'' de verwachting is.
We wachten allen met smart op uw wetenschappelijke bronnen voor uw claims dat de vaccinaties hier ''honderdduizenden, misschien wel miljoenen doden voorkomen.''

moonshiner3519 | 09-05-23 | 16:30

@ChupaChupa | 09-05-23 | 16:16: Dat kan juist wel, de cijfers over de r waarde werden ons iedere dag om de oren gegooid. Er was juist heel veel bekend, maar minder over de bijwerkingen van de vaccinaties. Niet voor niets hebben die fabrikanten zich meteen ingedekt tegen schadeclaims, het was zelfs een voorwaarde om als land überhaupt vaccins te kunnen kopen.

Sinterbikske | 09-05-23 | 16:31

Werd die bijsluiter eigenlijk bij de vaccinatie verstrekt?

lekgoot | 09-05-23 | 17:10
▼ 10 antwoorden verborgen

Wat ben ik blij dat ze ons niet 'gedwongen' hebben om bijvoorbeeld de vaccinatie te 'verplichten' bij het mogen verschijnen op je werk, bijvoorbeeld zoals in Amerika bij overheidsfuncties, of In Frankrijk als ziekenhuismedewerker, stel je voor dat je zo'n bijwerking had gehad, dan had je alsnog thuis gezeten, maar dan in de ziektewet met mogelijk arbeidsongeschiktheid. Echt, hoe heeft het zover kunnen komen dat bij een experimenteel vaccin zulke wetten erdoor konden drukken en dat er ook nog veel draagvlak voor was, bizar

hotbrasil | 09-05-23 | 15:55 | 1

In ieder geval had je dan de overheid kunnen aanklagen,.. in Nederland hebben ze het 'net niet' verplicht, waardoor ze kunnen roepen dat het een vrije keuze was..

WimCock | 09-05-23 | 17:32

Bijwerkingen bij een vaccinatie zijn niet binair, of wel of helemaal niet. Uiteindelijk is het gebruik van vaccins een afweging; hoeveel mensen sterven of worden ernstig ziek als ze geen vaccin krijgen tegen hoeveel mensen sterven of worden ernstig ziek door het vaccin. Zolang de eerste maar veel groter is als de tweetal er gevaccineerd worden en is het ook verstandig je te laten vaccineren.

Sieg Hein | 09-05-23 | 15:55 | 3

Dan verwacht je wel dat er ook bekend is voor wie die vaccins wel voordeel opleveren en voor wie niet. Gezonde jongeren zonder overgewicht liepen bijvoorbeeld nauwelijks risico. Nu werd iedereen over een kam gescheerd.

lekgoot | 09-05-23 | 17:14

@zwenkwieltje | 09-05-23 | 18:24:
hm ja, dus toch. Dacht eerst ook geschoren, maar heb het gegoogled. Kreeg toen een hit op de zoekpagina met gescheerd en heb dat toen kritiekloos overgenomen. Maar nu ik er iets dieper induik zie ik dat het dus toch geschoren moet zijn.
In de betekenis van snijden en dergelijke: sterk ww.
In de betekenis van rakelings lang iets bewegen: zwak ww.
Hier geldt de eerste betekenis, dus inderdaad geschoren. Zo leer ik weer wat bij op mijn oude dag.

lekgoot | 09-05-23 | 18:53

Serie draconische overheidsmaatregelen diende louter om mensen richting de spuit te duwen. Dan moet je ook verantwoordelijkheid nemen voor die 0,1% die er schade van gaat ondervinden.

Overigens werd die schadevergoeding in landen als Taiwan en Japan - die nooit ongevaccineerde burgers op dezelfde schaal uitsloten van deelname aan de samenleving - die schadevergoedingen al direct georganiseerd en dat ook zo gecommuniceerd naar burgers. 'Wij accepteren verantwoordelijkheid bij schade'.

drs. Levi Samsonov | 09-05-23 | 15:53

Vrijwillig? Weer een leugen van Rutte 3, en 4.

dathoujetoch | 09-05-23 | 15:53

Ik ben tot op de dag van vandaag blij dat ik die troep niet in mij heb laten spuiten. Ik hou niet van dansen, dus voor mij ook geen Janssen.

DeAapUitDeMouw | 09-05-23 | 15:52 | 3

Ik ook!

Dit was natuurlijk te verwachten. De producent schuift alle verantwoordelijkheid af, want dat hebben ze contractueel goed (voor hen 'goed', niet voor ons!) afgedekt. De overheid schuift alle verantwoordelijkheid van zich af want 'niet verplicht'.

En de arme mensen die er echt last van hebben, zijn zwaar de pineut!

Ik ben benieuwd of werkgevers (inclusief de overheid trouwens!) die vaccinatie verplicht hebben gesteld nu over de brug moeten gaan komen. Want 'geen vaccinatie = geen werk' is natuurlijk wel enigzins dwang.

Verder vraag ik me af (en dit is echt een serieuze vraag) hoe men nu kijkt naar mensen zoals ik die bewust geen vaccinatie hebben genomen. Zijn wij nog steeds domme 'wappies'? Of is het beeld toch wat genuanceerder geworden?

p.s. Ik heb een iq van 145, met een goedlopend miljoenen bedrijf, dus niet echt dom ofzo....

Als_je_me_nou | 09-05-23 | 16:01

@Als_je_me_nou | 09-05-23 | 16:01:
Mijn IQ is 144 en ik ben straatarm.
Maar ook beslist geen vaccinatie genomen.
Team Maurice punt NL

Mongeaulie waarsguwt | 09-05-23 | 16:12

Zo kennen we de roverheid weer, u kunt ongehoord de tyfus krijgen.

Terra | 09-05-23 | 15:52

Geniaal! Deze kende ik nog niet. Heerlijk.

Botte Hork | 09-05-23 | 16:52

Het was wel een indirecte verplichting; mensen konden hun baan verliezen etc.
En terechte zorgen /vragen over eventuele veiligheid werden op een lelijke manier tegengesproken. Terwijl bijwerkingen pas na enige tijd onderzocht kunnen worden en niet alles begrepen werd.
De bijwerkingen die optraden kon je overigens ook van een corona infectie krijgen. Maar hoe ze dit nu doen voorkomen vind ik niet goed.

letopuwzaak | 09-05-23 | 15:51

De vaccinatie was geheel vrijwillig - en er was ook geen enkele merkbare sprake van druk om je te laten vaccineren. Er zat geen enkele minister in talkshows te roeptoeteren dat iedereen zich moest laten vaccineren. En iedereen die twijfels uitte aan de werkzaamheid, het nut, de noodzaak of de veiligheid van het vaccin werd uiterst serieus genomen alsook respectvol bejegend. #BioNtechversteher.

bisbisbis | 09-05-23 | 15:51
-weggejorist-
bowlfabriek | 09-05-23 | 17:43

@ChupaChupa | 09-05-23 | 15:59: Geen enkele covid vaccinatie heeft besmettingen voorkomen is ondertussen boven water gekomen, maar ja als de MSM daar niet over bericht (of een klein artikeltje tussen de reclame) dan weten sommige reaguurders dat natuurlijk niet.

A.I. van Dee | 09-05-23 | 19:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Werkelijk niemand zag dit aankomen. Zeker niet diegenen die die 2 jaar als ''Wappies'' werden weggezet.

moonshiner3519 | 09-05-23 | 15:44 | 5

@ChupaChupa | 09-05-23 | 16:00:
Dat het allemaal een samenzwering is!! Van de farmaceutische bedrijven, Soros, Bill Gates, het WEF, de Soevereine Militaire Hospitaalorde van Sint-Jan van Jeruzalem, PrinsBernhard Jr., The Order of Skull and Bones en Rutte- want die coördineerde alles vanuit een geheime grafkelder in Bodegraven!

theo-is-dood | 09-05-23 | 16:14

@ChupaChupa | 09-05-23 | 16:21: Hahaha hou toch op. Allen hier in de panelen al genoeg aandacht en hele topics destijds, laat staan de rest van het internet, over de uitgelekte contracten van de farmaceuten met de kopende landen ongeveer direct nadat ze waren gesloten. Misschien hier eens de zoekfunctie of Google leren gebruiken?
Het is ook niet alsof er bijvoorbeeld geen kamervragen over zijn gesteld in vrijwel ieder EU land: www.parlementairemonitor.nl/9353000/1...

moonshiner3519 | 09-05-23 | 16:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Hier in de panelen waren er ook genoeg mensen die vonden dat mensen die geen coronavaccin namen maar opgeruimd moesten worden, of op op z'n minst buitengesloten van de samenleving. De trieste conclusie is dat de meeste mensen dan wel bang of dom genoeg zijn om haatzaaierij van links fascistische politici te accepteren.

hetmoetdanmaar | 09-05-23 | 15:43 | 5

@tis_wat | 09-05-23 | 15:48: Hetmoetdanmaar heeft gewoon een goed argument en dit is jouw reactie? Hij claimt helemaal niet dat hij alles van tevoren wist, jij stelt dat het zo is en daar ga je vervolgens op reageren.

sub zero ice cold | 09-05-23 | 15:56

@sub zero ice cold | 09-05-23 | 15:56: dat soort mensen bestaan nu eenmaal. Van die verdraaiers. Goed dat u er zo op reaguurdt. Ik denk trouwens dat er een bepaalde reaguurder gereincarneerd is met de gebruikersnaam tis_wat.

sjef-van-iekel | 09-05-23 | 16:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Die bullshit van Hugo om je maar aan de prikken te krijgen deed mij al snel argwaan krijgen. Heb het dus eerst maar even aangekeken, daarna kwam Omicron om de hoek en kreeg iedereen met zijn volle strippenkaart van de GGD alsnog. Thanks Hugo!

SailingDuck | 09-05-23 | 15:41 | 4

Je hebt het echt begrepen. Not!

ChupaChupa | 09-05-23 | 16:02

@Coolcalmcollected | 09-05-23 | 15:44:
Dus als u zich met 15 halve liters Bavaria klem drinkt en zich daarna met uw Opel Manta in de kreukels rijdt, dan moet Bavaria betalen? Want Bavaria heeft geld genoeg?

theo-is-dood | 09-05-23 | 16:17
▼ 1 antwoord verborgen

De man stelt niet dat de Staat aansprakelijk is voor de bijwerking. Hij klaagt dat de bij hem opgetreden bijwerking al in de bijsluiter had moeten staan en doordat dit niet is gedaan hij niet goed is behandeld. De vraag is natuurlijk of deze bijwerking inderdaad al genoegzaam bekend was. Als dat zo is, denk ik dat de Staat de aansprakelijkheid weer terug kan schuiven naar Janssen, want ik denk niet dat de Staat ze een exoneratie heeft gegeven voor opzettelijk verzwijgen van bijwerkingen.

De vraag of het vrijwillig was of niet lijkt mij nauwelijks interessant. De producent is immers ook bij vrijwillige inname van een willekeurig medicijn aansprakelijk voor de gevolgen van bekende bijwerkingen waarvoor niet is gewaarschuwd.

Maar het is niet mijn expertise overigens.

BobDobalina | 09-05-23 | 15:40 | 11

Precies om die reden zal de staat nooit aansprakelijk gesteld kunnen worden. Wat reaguurders er ook van vinden.

Bakkeleures | 09-05-23 | 16:43

Op zich goed denkwerk, Bob.
De vraag of het vrijwillig was is juist wel interessant.
Als overheidsorgaan heb je naast de fysieke volksgezondheid ook de verantwoordelijkheid het zelfbeschikkingsrecht en de vrijheid van keuze te waarborgen. Dit ongeacht wat de deals met farmaceuten zijn in tijden van onzekerheid of pandemie.
Was de druk die er vanuit de overheid op demense is uitgeoefend paramount of gegrond t.o.v. de mentale of morele volksgezondheid?
Ik erken dat er wellicht een paniek situatie ontstaan is na de uitbraak van Covid maar hoe gaat de overheid zorgen dat mensen met vaccinatieschade door een vaccinatie, door hen gepromoot of gepushed, een poot aan de grond krijgen?

zwenkwieltje | 09-05-23 | 18:16

@ChupaChupa | 09-05-23 | 16:06:
Een klinische studie test niet alleen de effectiviteit, maar ook neveneffecten. Sommige komen soms pas na lange tijd aan het licht. Lees je anders eens in over klinische studies in fase 3.

amateurrr | 09-05-23 | 18:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Een vriendin van mij is precies hetzelfde overkomen. Heeft slechts 1 prik genomen, maar na 2 jaar nog steeds geen gevoel in haar been (de rest is wel "goedgekomen"). Je kunt er gewoon een aansteker tegen aan laten branden. En de wappies maar 'samen' of 'je doet het voor de maatschappij' blijven schreeuwen.

Grachus | 09-05-23 | 15:40 | 3

Volgens mij draai je het om en waren de prikweigeraards wappies

tis_wat | 09-05-23 | 15:44

Waarom zou je je aansteker tegen het been van een gehandicapte willen laten branden. Werk je op een zorgboerderij?

BobDobalina | 09-05-23 | 15:52

in de vaccinatie=uitnodiging van de GGD werd ik bedankt dat ik vrijwillig aan deze vrijwillige vaccinatie meedeed. Reden voor mij om de brief weg te leggen en me niet te laten prikken. Inmiddels corona gekregen van een 4-voudig gevaccineerde die net zo beroerd werd als ik. Werkt goed die rotzooi.

boccelullus | 09-05-23 | 15:40 | 4
-weggejorist-
Secundo | 09-05-23 | 16:32

Zo hé, een N=1 conclusie!
Ik zou je tegel in The Lancet laten publiceren.

Tapu | 09-05-23 | 16:53
-weggejorist-
Secundo | 09-05-23 | 17:13
▼ 1 antwoord verborgen

De enige die echt eindverantwoordelijk voor eventuele schade is, is degene die jou de injectie gegeven heeft, of degene onder wiens medische supervisie dat gebeurde.
Hij/zij had jou moeten voorlichten over eventuele bijwerkingen en om geschreven inform consent moeten vragen aangezien het hier om een medicijn/ behandeling/therapie ging wat nog niet volledig vrij was gegeven. Zo niet, dan dan moet je dat persoon aanklagen, hetzij tuchtrechterlijk, hetzij via het privaatrecht. Grote kans dat je wint.

Kwakjeszalver | 09-05-23 | 15:39 | 2

Dat wordt dan een of andere student voor het hekje slepen. Lijkt me handiger om
bij de opdrachtgever verhaal te halen, iets met kleine en grote vissen...

elfenstein | 09-05-23 | 15:43

@elfenstein | 09-05-23 | 15:43: Het is uiteindelijk de arts onder wiens supervisie de vaccinatie is toegediend die verantwoordelijk is. Heel simpel.

Kwakjeszalver | 09-05-23 | 17:10

Hoe is het nu met de patient? Kan hij weer viool spelen?

lijn6 | 09-05-23 | 15:38 | 1

Ja, de kat z'n viool.

UnderTheDevil | 09-05-23 | 16:01
-weggejorist en opgerot-
Hopenschauer | 09-05-23 | 15:38 | 2

Geen land ter wereld heeft zulke vage grenzen wat betreft goed en fout, wel of niet en ja of nee.

pejoar | 09-05-23 | 15:37 | 2

Eens, maar ook wel heel gek, want er is geen land ter wereld met zoveel regels en regelementen. Je zou haast wel verwachten dat alles wel dichtgetimmerd en vastgereguleerd is.

tis_wat | 09-05-23 | 15:42

@tis_wat | 09-05-23 | 15:42: Met meer regels kun je ook beter Cherry picken. Er word dankbaar gebruik van gemaakt.

Andersdenkend | 09-05-23 | 16:05

Ik ben niet geprikt maar heb wel schade. Door dat hele overdreven gedoe met corona en de bouwstop ivm stikstof ben ik mijn baan kwijt.
Kan ik dat ook claimen?

hero_of_heaven | 09-05-23 | 15:36 | 1

Corona: nee. Stikstof: daar heet u betere kaarten. Suc6!

Gladiator Fap | 09-05-23 | 15:43

Letselschadeadvocaten zijn nog grotere ratten dan asieladvocaten.

JWZ_JMK | 09-05-23 | 15:35 | 2

Want? Medische industrie/artsen kunnen ook gruwelijk tuig zijn. Mogen mi wel wat meer aansprakelijk gehouden worden

moonshiner3519 | 09-05-23 | 15:42

@moonshiner3519 | 09-05-23 | 15:42: moeilijk, want je moet het ook niet zo krijgen dat ze angstvallig een persoon gaan behandelen. Het is ook een bias, de fouten worden groter en vaker uitgelicht dan de goede behandelingen.

tis_wat | 09-05-23 | 15:46

Je zou toch denken dat zo'n fabrikant, mensenlievend en goedbedoelend als ze zijn toch wel zou zorgen voor ruimhartige compensatie mocht het fout gaan.
Van onze regering daarentegen...

elfenstein | 09-05-23 | 15:33

Ik voel jaren van traineren door onze overheid aangaande dit onderwerp voor onze toekomst.
Van ons belastinggeld natuurlijk.

Sjeintje | 09-05-23 | 15:32 | 1

Dit gaat duren tot de daders op het kerkhof liggen.

Mr_Natural | 09-05-23 | 15:34

En de farmaceut heeft in het contract laten opstellen niet aansprakelijk te zijn voor eventuele bijwerkingen etc.

Hersenletsel | 09-05-23 | 15:31 | 5

Dit was al een alarm signaal voor mij en opvolgend de uitspraak van Kuijpers. Mooi hoe zo'n verwijzing naar elkaar de burger verder de goot in helpt of niet?

Weazel | 09-05-23 | 17:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Ooooh, dus Hugo weet ook niet waar ik woon?

Mr_Natural | 09-05-23 | 15:30

Daarom, overheid nooit blind vertrouwen...of gewoon nooit...niet ingeent, je was een paria op t werk...boeit niet. Meeste mensenmasa's zijn toch dom, dus andere richting op.

Fra Lippo Lippi | 09-05-23 | 15:30 | 5

@Gomezlopez | 09-05-23 | 15:35: zelfs op de deur van ons wijkgebouw hing een plakkaat met : Niet ingeënt ? NIET WELKOM !!"
Toen ik dat las hebben we meteen omgedraaid. Niet omdat ik niet ingeënt was, maar omdat dit zo gemeen was...

Delfts Blauw | 09-05-23 | 15:45

@Delfts Blauw | 09-05-23 | 15:45:
Kijk, zo kan het ook. Hulde.

zwenkwieltje | 09-05-23 | 17:32
▼ 2 antwoorden verborgen

We zijn er met zijn allen ingelokt en ingetrapt. Die schade gaat nog flinke vormen aannemen denk ik zo.

pete1023 | 09-05-23 | 15:29 | 7

@Jos Tiebent | 09-05-23 | 15:56:
Gelukkig hebben ze ook uw bankrekeningnummer. Opdat de Toeslagen en Kinderbijslag op tijd worden gestort

theo-is-dood | 09-05-23 | 16:44

@theo-is-dood | 09-05-23 | 16:44: Laten we dan eens een systeem zonder toeslagen bedenken, ik ben voor, want er komen op dit moment alleen maar meer door de overheid bedachte toeslagen bij terwijl de systemen van de belastingdienst dit niet meer aankunnen.

Sinterbikske | 09-05-23 | 16:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Wappie-tijd. *nog een beetje vroeg voor chips en bier, maar kom maar op met die complotten!

small_town_dad | 09-05-23 | 15:28 | 3

Noem het bij voorbaat maar allemaal complot, dan hoef je de discussie niet meer aan te gaan. Lekker makkelijk. Beetje té makkelijk.

Gladiator Fap | 09-05-23 | 15:45

@Gladiator Fap | 09-05-23 | 15:45: Kijk, ik noem het geen complot, maar de wappies noemen het een complot. Complot van de pharma-industrie, van de regering, van de Chinezen en van de joden en ik weet niet allemaal.

small_town_dad | 09-05-23 | 16:09

Het is nooit te vroeg voor chips en bier.

zwenkwieltje | 09-05-23 | 17:17

Goh, wie had dat gedacht. Nou in ieder geval ik, daarom heb ik geen prik genomen, ondanks alle goed bedoelde adviezen van kabinet en OMT, en reaguurders als Omanders, Gulliver, Frau Ferkel etc etc.

intrigant | 09-05-23 | 15:28

Het herschrijven van de recente geschiedenis is in volle gang.

P-unit | 09-05-23 | 15:27 | 4

Helaas, internet vergeet niet en ik ben die kutopmerking van die Hugo ook nog niet vergeten met z’n ‘ik weet waar je huis woont..`

Miss_Pinky | 09-05-23 | 15:54

@Miss_Pinky | 09-05-23 | 15:54:
De Jonge: ‘We blijven vaccineren. Dat doen we wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm’.
Ministerie VWS over wetsvoorstel Corona apps: "Wellicht dat het gat hier minder groot is als de worst wordt voorgehouden dat er in de toekomst minder vrijheidsbeperkingen zullen zijn?".
Opdat wij nooit vergeten! (Uiteraard niet gevaccineerd hier.)

zwenkwieltje | 09-05-23 | 16:58
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl