achtergrond

Geenstijl

LIVE. Herkansing voor Musks allergrootste unit

Starship bovenop een Super Heavy rocket

Drie dagen terug zat een geblokkeerd ventieltje de lancering in de weg, dus vandaag gaan we in de herkansing. Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd en De Nachtwacht niet in een uurtje geschilderd: grootse projecten hebben tijd nodig. En groot is ie zeker, die Super Heavy rocket met een Starship op het gevoelige puntje: 120 meter aan puur fallisch ruimtegenot. Nu nog in de testfase, maar uiteindelijk gebouwd om de mens weer terug op de maan te zetten. Al blijft Musks einddoel iedereen elektrische rijden, hyperloops onder uw huis, grote gaten boren, onmogelijke namen voor alle kinderen, technologische singulariteit, onbegrensde vrijheid van meningsuiting, wereldheerschappij, MARS! Het plan is simpel: raket afschieten, afkoppelen na 2:52 minuten, de Super Heavy laten landen in de oceaan en Starship nog een stukje door laten vliegen en uiteindelijk in het water in de buurt van Hawaii laten plonzen. Eitje. Nou ja, als alle ventieltjes meewerken. Wij kunnen wel wat afleiding gebruiken van het aardse leven, dus we zitten klaar voor de volgende stap in de onstuitbare vooruitgang richting andere planeten. Wat zouden de stikstofnormen op Mars eigenlijk zijn?
UPDATE: T-3 min en we zijn nog groen.
UPDATE: Toch nog even extra wachten. 
UPDATE: Daar gaan we dan.
UPDATE: LIFT-OFF!!!
UPDATE: Foute boel na 2 minuten. Geen afkoppeling. Wel een aantal loopings en een grote explosie. Mars moet nog even wachten. 
UPDATE: Elon noemt het een exciting en leerzame lancering.

Jammer joh

Vlammend einde

Hier missen een paar motoren...

SpaceX Starship experienced a rapid unsheduled disassembly before the Super Heavy separation, but it's now one step closer to the final success. It was an absolute breathtaking event. This picture remains possibly the most amazing and unreal shot of today.

Image
291
Reply

Opklikbaar vluchtplan

Om op te klikken

Einddoel: Mars

Tussendoor gisteren nog wat satellieten gelanceerd

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.