achtergrond

Geenstijl

Transgender gameontwikkelaar op kritiekloos NOS.nl: 'JK Rowling is soort R. Kelly'

Het nieuws van alle kanten, namelijk één kant

We citeren maar even betrouwbare bron NOS.nl: "R. Kelly is veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Vorig jaar werd de R&B-zanger schuldig bevonden aan seksueel misbruik. Hij gebruikte zijn roem en status om jonge, soms minderjarige, slachtoffers te verleiden en te dwingen tot seksuele handelingen."

"De 55-jarige zanger is aangeklaagd door meerdere jonge vrouwen en twee mannen. Sommigen waren minderjarig tijdens het misbruik. Slachtoffers vertelden hoe de zanger hen vasthield in zijn huizen en ze strenge regels oplegde: ze mochten bijvoorbeeld alleen met zijn toestemming eten of naar de wc."

Maar wat heeft JK Rowling dan gedaan? Oh ja. Op een respectvolle manier dingen geschreven en getwitterd waar sommige mensen het niet mee eens zijn.

Ongeveer hetzelfde dus. 

Niet dat er iemand gecanceld moet worden hoor. Nee nee. Tuurlijk niet! Kijk maar wat er met Pim Lammers gebeurde, dat was echt verschrikkelijk. Maar gewoon de controverse nog een beetje oppoken met een volslagen kritiekloos stuk waarin JK Rowling afgefikt mag worden, dat hoort júíst bij een gezonde informatievoorziening.

R. Rowling

R. Rowling

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE. Tom Egbers vs. de NOS

De revolutie eet haar eigen presentatoren op

@Ronaldo | 25-03-24 | 13:00 | 121 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.