Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - Kutkerst. Dood aan de PvdA!

Een vrolijk Kerstverhaal

Kerstmis associeer ik van kindsbeen af met moord en doodslag, want onze werkster werd - nadat ze het kindje Jezus had gewiegd in de roomse kerk - door haar straalbezopen man aan flarden gesneden. Ze vonden het mensje badend in het bloed onder de versierde dennenboom, in de arbeiderswoning in de Indische buurt van Ede. Ik kwam graag bij de werkster thuis. Ze woonde in de achterbuurt, waar sloeries met krulspelden in peignoirs zaten te kaarten, te roken en te zuipen, en tv keken. Ik vond dat gezellig, want wij hadden thuis geen televisie. Mijn moeder noemde de televisie het kijkkastje van de duivel. ‘s Avonds zaten papa en mama allebei in een luie stoel onder een schemerlamp te lezen. Ik vond het toen verschrikkelijk saai, nu moet ik snotteren als ik dat vredige tafereeltje weer voor de geest haal. 

Ik associeer Kerstmis behalve met moord en doodslag ook met PvdA-mastodont Max van de Berg. Met mijn toenmalige vrouw Edith Mastenbroek bezocht ik eens de kerstviering van de Partij van de Europese Sociaaldemocraten, in dat naargeestige filiaal van het Europees Parlement in Straatsburg. In die verschrikkelijk bunker moest iedereen van de Engelse socialisten, die volkomen starnakel waren, meedoen aan de polonaise nadat The twelve days of Christmas was afgewerkt. 

Ik was destijds ook niet de beroerdste dus ik hobbelde mee in die sliert van het menselijk tekort. Kneep er ineens iemand in mijn kont! Dat was ik wel gewend maar ik draaide me toch even om: bleek het Max van den Berg te zijn, met een hoedje, een toetertje, een vuurrode gok en confetti in de baard... 

Hij dacht dat ik een vrouw was! 

Die avond hoorde ik van de Britten dat de “Raspoetin van het Noorden” een gevreesde billen- en borstenknijper was. Tijdens de zoveelste kabinetsformatie van Paars stuurde Raspoetin de hele dag smsjes en belletjes naar Den Haag: zeg, jongens, ik ben beschikbaar als minister hoor! De PvdA wilde hem niet, en dat is veelzeggend. Maar Max van den Berg dook vervolgens overal weer op. Het is net herpes: het is een jaartje weg en dan plotseling heb je het weer, in je oog, op je schaamlip, onder je voorhuid, en het jeukt maar, en het jeukt maar... en krabben helpt niet.

Over socialistische zatlappen in Straatsburg gesproken: op 5 november 1979 zat toenmalig Europees Commissaris Henk Vredeling – ook wel bekend als Henk Vrageling – in de bar van het Sofitel in ijltempo een fles whisky burgemeester te maken. Hij was in gezelschap van Jim Janssen van Raaij, eveneens Europarlementariër en vooral bekend geworden door zijn pensioenfonds voor voetballers.

Het verhaal wil dat Vredeling Jim begon uit te schelden voor rechtse rukker, ijzervreter, bunkerbouwers en wat dies meer zij, en dat de socialist vervolgens een loodzware marmeren asbak naar Jim's hoofd wierp. Die bukte: de grote spiegelwand achter de bar lag in gruzelementen. Ene Henk Beereboom was destijds werkzaam op het kabinet van commissaris Vredeling en kwam tien minuten na het delict de zaak voor zijn baas ‘afhandelen’.

In de nieuwe versie werd het: het was geen spiegel achter de bar, maar een doodgewone spiegelruit in de lobby, het was geen asbak maar een lege whiskyfles, en de actie was niet gericht tegen Jim, maar tegen de Britse Eurocommissaris Roy Jenkins, aan wie Vredeling zich eerder die dag tijdens een vergadering enorm geërgerd had. Barkeeper Pippo heeft toen het echte verhaal enkele weken later aan Italiaanse journalisten verteld. Volgens Pippo was de totale schade 25.000 gulden en die heeft de PvdA vergoed, plus Henks bonnetje dat nog openstond bij de bar.

Ik heb nog heel dossier in mijn kluis liggen over stuitend wangedrag van prominente PvdA’ers (drugs, drank, parenclubs, kasthomofilie, vraatzucht) en het wordt tijd dat ik daar eens mee in in de openbaarheid treed. Het laatste restje sympathie dat ik voor de Partij koesterde, is teniet gedaan door de fusie met GroenLinks. Ik vind het verbijsterend dat het gedecimeerde clubje nog steeds overal aan de macht is. De tentakels van de gauche caviar zijn in alle geledingen van de maatschappij gekronkeld: al die PvdA-burgemeesters, al die PvdA-commisarissen, al die woningcoörperaties waar PvdA-bonzen zijn neergezet. De schaduwdemocratie. D66! Ik zag die rare smurf van een Alexandra van Huffelen (ze is sinds kort ook als pop te koop bij Mattel) in een potsierlijke baljurk shinen in onze Overzeese Geslachtsdelen (dixit Gerard Reve) en moest denken aan John Jansen van Galen, net zo’n gefossiliseerde mastodont als Max van den Berg.

Jansen Van Galen schreef zich de blaren op de klauwen over Suriname en de Antillen, in opdracht van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Hij lag dus maanden op zijn luie krent in Suriname en op Aruba en publiceerde een hele rist kulboeken die geen hond gelezen heeft. Van uw belastingcenten. John Jansen van Galen - met Henk Hofland een van de machtigste journalisten van de vorige eeuw - stond dus gewoon op de loonlijst van de PvdA. Getverderrie.

Kerstmis dus. Ik beperk mijn kerstgevoel zoals ieder jaar tot een stevige lunch bij Chinees Fu King in São Brás de Alportel, het enige oord in de Algarve waar het zelfs in de zomer altijd regent. Fu King is zelfs open tijdens de begrafenis van de kok, tevens de eigenaar. Mijn verloofde en ik zijn er vaste én enige klant, op een Engels echtpaar met psoriasis en korsakov na. Fu King is ook het enige restaurant waar onze drie honden mee naar binnen mogen (Neem nooit je hondje mee naar de Chinees, want voor je ’t weet dan zit ‘t beest in de satés). Fu King is een bastion van gezelligheid in de Algarve. In retrospectief ben ik dus op tienjarige leeftijd al bewust met het vieren van Kerstmis gestopt toen onze lieve werkster werd opengereten met een slagersmes. Het mensje mocht dan in de achterbuurt wonen waar vieze sloeries met krulspelden in peignoirs de godganse dag zaten te kaarten, te roken en te zuipen, maar voor mij was de lol er af: het kleptomane scharminkel had een beter lot verdiend.

Bom natal e 圣诞节快乐

Reaguursels

Inloggen

Goed stuk, van Amerongen. En je krijgt steun uit onverdachte hoek: Plasterk doet het nog eens dunnetjes over in de Telegraaf.

Magdat | 23-12-22 | 07:25
-weggejorist-
Jan, Leiden | 23-12-22 | 01:35 | 2

"Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA." Was ik vergeten dat clubje.
"Wetenschappelijk" muwahaha. Zo verkochten en verkopen zij zich inderdaad als "wetenschappelijk"" maar is niks meer dan het propaganda bureau van de PVDA. Die naam was al een eerste aanzet voor de inflatie van het woord "wetenschappelijk."
Ik heb nog een barak in Amstelveen waar ik thans op bezoek ben en in mijn appartmentencomplex woont een dame in een 200m2 appartement en sprak haar 2 jaar geleden voor het laatst tijdens een huisborrel (voor corona) en vol trots vertelde die salonsocialistische dame dat ze een van de oude "rooie vrouwen" was en ook had aangekloot bij die stichting. "Jaja" zei ze. "Klinkt misschien vreemd want wij wonen nu in een groot appartement maar ik ben nog steeds in hart en nieren PVDA." Oh joy, de hypocrisie. Ik wilde er dus vol op ingaan maar gelukkig had ik Sybil bij mij die het feilloos aanvoelde en mij meteen meesleurde naar andere buren om de vrede te bewaren, een jong Japans expat koppel, zei bloedmooi (serieus) en ze hadden hun 3 maanden oude dochter bij zich. Plaatje van een Japans dropje. Zeer aardige mensen.

Basil Fawlty | 23-12-22 | 01:10 | 6

@Verbandmeester | 23-12-22 | 03:00:
Stop doing this mate. Dropje is ook een plat Amsterdamse verwijzing (aldus een van mijn mentoren, oud joodse Amsterdamse aandelenhandelaar) naar een schatje. En daar laat ik het bij. Google geeft niet altijd een uitkomst. ;-))

Basil Fawlty | 23-12-22 | 03:40

@Basil Fawlty | 23-12-22 | 03:40: Bij mijn weten is het Amsterdamse woord droppie, maar weet precies wat je bedoelt.

bergsbeklimmer | 23-12-22 | 07:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Kerst is vooral bij de kerstboom met echte kaarsen die branden op een krukje zitten. Een emmertje met water en een spons aan een steeltje voor me opletten of de boom met vulsels niet in de brand vloog. Het is 1962. Expres liet ik wel eens een takje aanbranden om mijn werk te doen. Engelenhaar was super brandbaar, daar kon je geen risico mee lopen. Uit die tijd hebben we nog steeds ballen, vogeltjes en bijzondere versiersels die je nooit meer ziet. Ook het kaarsvet zit er nog op uit die tijd. Je hoeft er maar 1 te zien of je zit weer terug in de tijd van Charles Dickens en mijn jeugd. Beschermer van de wereld met een emmertje en een spons. De meeste familieleden zijn er niet meer maar ik hoor ze en ruik de dennenboom plus de geur van een sigaar van een oom wiens vingers daardoor bruin waren.

dijkbewaker | 22-12-22 | 23:50 | 5

Mijn herinnering was dat we hele mooie elektrische verlichting hadden. Met groene schaaltjes eronder met groene klemmetjes met een veertje. En nepdruipkaarsvet aan de witte plastic(?) kaarsjes. En de lampjes waren verticaal gerimpeld glas, dat dempte het licht nog wat. Draaide je 1 van de lampjes iets los ging de hele reeks uit. Was er een lampje doorgebrand of stuk was het zoeken naar welke dat was.
Maar het mooiste waren de witte ballen met een ronde sneeuwrand en een diepe inkeping naar binnen toe die vol waren met verschillende prachtige iets gemengde kleuren binnenin.

En uiteraard dronken we chocolademelk gemaakt van Van Houten cacao, suiker in water in een papje eerst geroerd, met warme volle melk en met een flinke toef zelf geklopte slagroom. Met kerstkranskoekjes van de bakker, koekjes waren voor zondag al een luxe, laat staan van de bakker!
Tevredenheid toen alom!

Jan, Leiden | 23-12-22 | 01:49

@Jan, Leiden | 23-12-22 | 01:49: Vooral dat laatste, tevredenheid alom. Dat gewone simpele tevreden zijn met wat er is, dat ontbreekt bij een hoop mensen tegenwoordig.
Overigens vond ik die bewuste lampjes uit de Kerstboom bij oma altijd belachelijk heet.

Verbandmeester | 23-12-22 | 02:35

@Verbandmeester | 23-12-22 | 02:35:
Nou, die tevredenheid komt grappig genoeg weer terug wanneer je ouder wordt blijkbaar. Of dat nu door huidige omstandigheden is of door iets van een trek naar nostalgische gevoelens?
Ja, die lampjes werden warm, dat is waar ook. Maar met enkel glas destijds en voor het raam staan van de kerstboom en kaarsen in standaarden (herinner me er 1 uit berkenhout met flink aantal kaarsen er in) aan bleef het misschien wel wat warmer in huis?

Jan, Leiden | 23-12-22 | 05:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Ongehoord Nederland onder curatele.
Verbod op politieke partijen die niet de juiste koers volgen.
Het gaat goed met de democratie in dit land.

meneer Q | 22-12-22 | 23:46

Huilie, boehoe. En door

Koppig | 22-12-22 | 23:05

Inderdaad kudtkerst, veel gedoe om niks.

VW, alles ist vorbei | 22-12-22 | 22:54

Mooi verhaal Tuur, als ik je zo mag noemen.

knutsel_ | 22-12-22 | 22:22

Oh Please Arthur, leeg je kluis voor Maart '23. Hoop dat je kluis ook info over D(eechtefacisten)66 bevat:
De linkse terreur in ons land regeert moet echt stoppen. Ontsnappen lijkt echter niet mogelijk, als wij ons via EU laten martelen door fatty Timmermans en zijn schoothond Samson.
Nivelleren is een feestje voor hen, maar wel onder genot van champie.

NotWoke | 22-12-22 | 21:46

Jantje Pronk reed bezopen z’n auto een greppel in en Marcel van Dam kwam op z’n handen het vliegtuig uit.
Ach, een goede borrel op z’n tijd is geen punt.
Je auto de greppel in rijden wel.
En dat “derdewereldclubs” het voor Jantje opnamen ook.

Ruimedenker | 22-12-22 | 21:29 | 1

Ruimedenker | 22-12-22 | 21:29 |Tuurlijk namen die het voor Jantje op hij was immers hun suikeroompje.

kapt.Jerkoff | 22-12-22 | 23:56

Arme Arthur in de grauwe PvdA krochtenpolonaise. Dan ga je nog liever brallen bij een VVD festival.

thanseeuwen | 22-12-22 | 21:28

Feliz Navidad Tuur!

Louter Leuter | 22-12-22 | 21:04

Ik adviseer van Amerongen het pad van zelfkastijding te verlaten. Dat maakt het allemaal een stuk aangenamer.

Ridde Rogter | 22-12-22 | 21:02

Hij zou in het restaurant zich bezatten, schreeuwen en flessen dure wijn in zijn zak gestoken hebben.
Of is dat toch degene waarover Arthur het heeft?

Arnold Layne | 22-12-22 | 20:59 | 2

Nou dat was ik. Maar toen was ik nog lid van de VVD, en toen waren dat soort zaken heel normaal.

skoftig | 22-12-22 | 21:05

Inmiddels gevonden, zie hieronder. Cees Berkhouwer.

Arnold Layne | 22-12-22 | 21:12

Jammer dat van Amerongen de kerst niet ervaart of heeft ervaren als een gezellig familiefeest ipv het te associeren met moord, doodslag, roken en zuipen, billen- en borstenknijperij, drugs, drank, parenclubs, kasthomofilie, vraatzucht en kerst viertin de Algarve (waar het ook nog eens altijd regent) met een Engels echtpaar met psoriasis en korsakov. Kleine tip: zoek eens andere vrienden, misschien vrolijkt je dat wat op.

johnyl | 22-12-22 | 20:52 | 1

Ik mis de piek in zijn boom.

Ernst Oosters8389 | 22-12-22 | 23:51

'In geouwehoer kun je niet wonen' was een uitspraak van een PvdA-er.
‘Is dit beleid of is hierover nagedacht?’ van dezelfde.

Vandaag de dag zou hij ‘populistisch’ worden genoemd.
Tegen de elite in, zowel machtige ambtenaren als hoogopgeleide partijgenoten (‘geparfumeerde drollen’) in de jaren 70 die meer en meer de dienst gingen uitmaken in de PvdA.

Aan het einde van zijn politieke leven, in de tijd dat de PvdA meegaven aan het wat toen nog succesvol neoliberalisme leek, wilde hij een nieuwe politieke beweging van de grond krijgen.
Niet toevallig schoof Pim Fortuyn hierbij aan.
Schaefer, schrijft Louis Hoeks, was een van Fortuyns helden.

En natuurlijk zijn er commerciele partijen met een bord voor hun harses die met de lijfspreuk aan de haal willen.
De kinderen van Jan Schaefer willen dat dus nadrukkelijk niet.

AdvocatusDiaboli | 22-12-22 | 20:45 | 2

Sterker nog, Fortuyn zat ook ooit in de PvdA.

Shoarmamasutra | 22-12-22 | 21:40

Fortuyn heeft zich los gemaakt van links en vermoord door de linkse milleu activist Volkert vd Graaf. Dit soort milleuclubs worden trouwens gesponsord door de Postcodeloterij met extreem links in Bestuur.

NotWoke | 22-12-22 | 21:50

Er was toch ook een vvd-er die zich misdroeg in het Europees Parlement, jaren 80? Ik ben bezig het op te zoeken, maar ik kan het niet zo snel vinden.
Wiens geheugen werkt beter?

Arnold Layne | 22-12-22 | 20:43 | 8

@Arnold Layne | 22-12-22 | 21:05:
't Is graag gedaan. Ik had nog wat recht te zetten vanuit een andere tegel (Vredeling ten onrechte geciteerd).

PPuk | 22-12-22 | 21:12

Tsjaad, boerenkaas, toen waren vvd Kamerleden nog persoonlijkheden, nu komen ze allemaal uit het BBL klasje van fractie assistenten / tassendragers

vranac | 22-12-22 | 22:21

" Boerenkees"

vranac | 22-12-22 | 22:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Ome Roon over links. Dit betreft dan PvdA/GL/Bij1 want sociaal economisch is D66 zo rechts als de neten. Alhoewel sommige linkse luitjes te dom zijn om dat te kunnen beseffen.
www.telegraaf.nl/watuzegt/324633298/o...

Zapata10 | 22-12-22 | 20:40 | 2

Ome Roon was er ook wel klaar mee.
Bèta's haken wel vaker af.

AdvocatusDiaboli | 22-12-22 | 20:47

d'66 ers zijn over het algemeen goed opgeleide Nitwits met een heilig geloof in wat anderen hen als de ultieme waarheid voorschotelen. Zij kunnen het betalen, die warmtepomp , isolatie en hoge energie rekening. Maar je zorgt er wel voor dat volgens de klimaatcult modellen over 50 jaar de temperatuur 0.0000001 C minder is. Halleluja

Zwizalletju | 22-12-22 | 20:56

Het wordt dus verplicht bingo Eerste Kerstdag. Wat ik vanochtend zei: mij niet bellen mam, mocht ik er niet zijn. Moeders over de zeik. Afijn.

Zelf zie ik het verschil niet tussen de Algarve en de Bible Belt. Heerlijke open en bloot seks, Gran Caniaria Ik mis je!, versus slechte drugs en mogelijk net iets betere drank. Wat je wel fit houdt: https://www.youtube.com/watch?v=Bh5zuEI4M9o De Hollandse Kust is het mooist bij ontij: als er verder nauwelijks een sterveling te bekennen is.

Hetkanverkeren | 22-12-22 | 20:39

PvdA, PvdA. Er staat me vaag iets van bij. Was dat niet de partij die bijna het hele electoraat is kwijtgeraakt?

KingOfTheLoonyBin | 22-12-22 | 20:39 | 2

Dat is die bavianenpartij, waarvan vroeger (da's lang geleden) werd uitgelegd hoe ze aan hun kiezers kwamen. Desgevraagd antwoordde iedere baviaan op eenzelfde wijze: mijn overgrootvader had een rooie kont en stemde PvdA, mijn grootvader had een rooie kont en stemde PvdA, mijn vader heeft een rooie kont en stemt PvdA en ik heb ook een rooie kont. Daarom, dus.

PPuk | 22-12-22 | 21:08

Yep. Levert het merendeel van de burgemeesters van de grote steden. Laatst nog Eindhoven in ruil voor het CETA verdrag. PVV is drie keer zo groot maar heeft geen enkele burgervader in functie. Democratie in ons land benadert de perfectie.

VSOPXO | 22-12-22 | 21:20

Kabinet: Politieke partij moet verboden kunnen worden als democratie gevaar loopt.
Het kabinet wil dat politieke partijen verboden moeten kunnen worden als zij een gevaar zijn voor de democratie.
"De wet is niet gericht op Forum voor Democratie, benadrukt minister Hanke Bruins Slot (CDA). De democratie ligt onder vuur."
www.ad.nl/politiek/kabinet-politieke-...
Het woordje niet is in dit geval heel mooi. Je hersenen denken namelijk niet in het woord "niet." Dat woord is puur taalkundig. Bruins Slot toont hiermee de associatie met FvD dus wel degelijk aan.

Deksmaat | 22-12-22 | 20:37 | 4

Als het debat zich gaat verplaatsen van de Tweede Kamer naar de rechtszaal, dan kun je de sleutel van het torentje beter gelijk aan Sieg Kaag geven.

PPuk | 22-12-22 | 21:10

meh.
Het ook maar net welk Calimero-doppie je op wil zetten.
Het past ook weer prima in het 'ze zijn tegen ons'-verhaal, zonder erbij te vertellen hoe dat zou kunnen komen.

AdvocatusDiaboli | 22-12-22 | 21:24

De grootste bedreiging voor de democratie is D66. Maar dáár denkt mevrouw Bruins Slot niet aan.

MAD1950 | 23-12-22 | 00:27
▼ 1 antwoord verborgen

Je mag dus niet op je luie krent in Surianme en Aruba zitten, en daar iets scrijven wat niemand leest, maar mag dan dat blijkbaar in Portugal wel? Vragen, vragen, vragen.

dathoujetoch | 22-12-22 | 20:34 | 4

Dat mag zeker maar dan wel op eigen kosten.

zwellevertje | 22-12-22 | 20:58
▼ 1 antwoord verborgen

Fu King? Ghe.

UnderTheDevil | 22-12-22 | 20:33 | 1

"Als het aan het kabinet ligt, mag de rechter straks partijen verbieden als ze geweld prediken en geweld gebruiken om de democratie te ontmantelen of grondrechten te schenden."
Nou, bye bye Groen Links.

skoftig | 22-12-22 | 20:35

Die wet heeft nog een lange weg te gaan, ik zie dat zo 1, 2, 3 niet gebeuren. Het wetsvoorstel voorziet onder ander in het aanpakken van politieke partijen die de grondrechten schenden. Ik zou als vvd, CDA, X66 en CU maar even terugkijken naar de tijdelijke invoering van bepaalde coronamaatregelen. Zij maakten zich toen exact daaraan schuldig. Zo'n wet kan je in de staart bijten.

goedverstaander | 22-12-22 | 20:39

Denk eerder dat dat het einde van X66 betekend, als ze daar mee een partij uit proberen te schakelen, daar trapt, buiten wat woke debielen zelfs de lafste NLer niet meer in.

zwellevertje | 22-12-22 | 20:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ja
maar
Waarom dacht hij dat Arthur een vrouw was.

AdvocatusDiaboli | 22-12-22 | 20:27 | 2

Hij dacht dat het Wouter Bos was.

gestoptmetroken | 22-12-22 | 20:40

Omdat hij straalbezopen was, waarom anders?

Leon Tosti | 22-12-22 | 21:04

De PvdA daarentegen riep vanaf begin jaren 90:
Dood aan ons electoraat!

Zapata10 | 22-12-22 | 20:20

Vredeling verklaarde later zelf dat het geen asbak, geen whiskeyfles maar een flesje sodawater was. Het zal.
Dat linkse tuig, begin jaren zeventig allen steevast pijprokend overigens, dook aan het eind van het 'werkzame' leven voor goed allemaal bestuurtjes, adviesraden en commissies in; ook toen had je de banencarrousel al.

goedverstaander | 22-12-22 | 20:18 | 11

@Zapata10 | 22-12-22 | 20:24: Het hoe & waarom is me duidelijk. Het blijft desondanks ongelofelijk. Democratie, nu effe nie lijkt het moto te zijn van hedendaagse politici.

Andersdenkend | 22-12-22 | 20:58

Er was een regelmatige samenkomst van 'heren' in bistro Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. Dit gezelschap bestond uit HAFMO, Harry Mulisch, Joop van Thijn, "Boebie" Brugsma en nog wat van dat soort "heren"
Dure flessen drank gingen er in hoog tempo doorheen en billen van serveersters kregen uitgebreid tactiele aandacht.
Eigenaar Ton Fagel droeg zijn personeel op de vernederingen en beledigingen van deze klanten te incasseren, want hij incasseerde aan het eind van deze avond een flinke omzet.
Het kan heel goed zijn dat Max van den Berg hier ook bij aanwezig was. Marcel van Dam in ieder geval wel.

Arnold Layne | 22-12-22 | 21:36

@Arnold Layne | 22-12-22 | 21:36: Mijn man was zakenman, we gingen nooit naar dat soort dineetjes, Vreselijke lui en op het eind van de avond ladderzat de serveersters te versieren of te jennen. Hooguit twee keer geweest, toen zeiden we tegen elkaar, we doen het nooit meer, wat een klote avond, wat zakken die mannen af, doe zaken overdag en verder gewoon thuis eten, geen lunches, laat het zooitje maar hun feestjes houden, maar laat ons erbuiten. Vonden ze het leuk, nee, altijd vragen komen jullie ook, met ons antwoord, nee , die avond kunnen we niet, Of die feestjes bij een zakenman thuis, sigaartje erbij, kast met antieke spullen open, Bach werd opgezet. Een avond om niet door te komen. Dus het was om half twaalf naar huis, want dan werd de boel ladderzat en nog vervelender. Was dolblij dat mijn man het zelfde erover dacht als ik.

gato | 22-12-22 | 22:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Dit jaar ga ik met Kerst alle Pvda’ers ontwijken. Jezus was ook al een socialist vermoed ik.

Verbandmeester | 22-12-22 | 20:16 | 3

Langharig type ja

Shoarmamasutra | 22-12-22 | 21:54

Met zijn brood en vissen.

knutsel_ | 22-12-22 | 22:26

Dus het Kerstverhaal van dit jaar wordt dat "over stuitend wangedrag van prominente PvdA’ers (drugs, drank, parenclubs, kasthomofilie, vraatzucht)"?

Ineens krijg ik zin in Kerstmis.
Kannie wachten.

Roos | 22-12-22 | 20:16

Max is een aardige kerel, kun je leuk mee borrelen.

Après toi | 22-12-22 | 20:13 | 1

Dat vinden meer VVDers van PvdAers. Zit namelijk geen verschil tussen.

Zapata10 | 22-12-22 | 20:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl