Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof — Dit was de week van de geheimhouding

Met Laurens Dassen (VOLT), Sigrids Staatsgeheim, de Bijlmerramp en ISIS-bruiden

Steve Flops

Ironisch dat de ene sekteleider de andere sekteleider wil bestrijden. Zaterdag werd bekend dat VOLT-voorman Laurens Dassen afgelopen week een select gezelschap fractievoorzitters bijeen had geroepen om te spreken over Forum voor Democratie (FvD). Net zoals FvD is VOLT een soort sekte. Een groep gelovigen met allerlei woeste idealen die verder weinig klaar weet te spelen.

De achterkamertjespolitiek van Laurens Dassen

Volgens de website van VOLT werkt Dassen in het parlement ‘aan een meer transparante Kamer’. Toch kwamen dinsdag op zijn initiatief fractievoorzitters van de coalitie en enkele van de oppositie in het geheim bijeen in een achterkamertje van de Nationale Vergaderzaal om te beraadslagen over Boreale Baudet en de rest van zijn partij.

Niet uitgenodigd voor dit beraad waren in ieder geval fractievoorzitters Geert Wilders (PVV), Lilian Marijnissen (SP), Kees van der Staaij (SGP), Joost Eerdmans (JA21) en Caroline van der Plas (BBB).

Dat is dan wel helder: wat VOLT betreft zijn alle fractievoorzitters gelijk, maar sommige fractievoorzitters zijn meer gelijk dan andere fractievoorzitters. Terwijl je juist van VOLT met al die hoogdravende teksten over democratie zou verwachten dat deze partij voor volstrekte openheid en transparantie zou gaan. Niet dus, Dassen kiest voor een schimmige vorm van politiek bedrijven. Daardoor staat de junior-fractievoorzitter nu in een kwade reuk.

VVD en D66 houden archief Bijlmerramp nog 47 jaar geheim

Niet alleen fractievoorzitters opereren geniepig, ministers doen dat ook. Woensdag stuurde minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers (VVD) na vragen van de Tweede Kamer een briefje waaruit blijkt dat het archief van de Rijksluchtvaartdienst over de Bijlmerramp nog 47 jaar geheim blijft, tot 2069 om precies te zijn.

Een besluit dat de VVD’er genomen heeft in samenspraak met minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf. Dijkgraaf is van D66. U weet wel; dat is die partij die nieuw leiderschap en dito bestuurscultuur in de mond bestorven heeft liggen.

Sigrids Staatsgeheim

Woensdag gebeurde nog iets met een prominent D66’er. Na maanden aandringen door Pieter Omtzigt en Derk Jan Eppink (JA21) zegde minister van Financiën Sigrid Kaag de Tweede Kamer toe dat deze vertrouwelijk inzage krijgt in een samenvatting van de noodscenario’s (opgesteld door haar ministerie en De Nederlandsche Bank) mocht er weer een eurocrisis uitbreken. Bij dat briefje aan de Kamer hoort een zogenaamde Beslisnota, een advies van ambtenaren voor een bewindspersoon. Die Beslisnota is onthullender dan de Kamerbrief zelf.

Allereerst is de samenvatting ‘stg. Confidentieel’, zo valt te lezen. Stg. staat voor Staatsgeheim moet u weten. Het document is staatsgeheim verklaard ‘vanwege mogelijke schade aan Internationale en diplomatieke belangen’.

Daarnaast mogen Kamerleden (‘een voor een’) het stuk alleen lezen in ‘een bijzondere afgesloten ruimte’. Uitsmijter van het ambtenarenapparaat van Kaag voor Omtzigt cum suis: “Daarnaast moeten zij elektronische apparaten afstaan voordat zij deze ruimte kunnen betreden.”    

Nederlandse ISIS-bruiden zaten in een C-17A Globemaster III van de VS

Donderdag sprak de Tweede Kamer in commissieverband met minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz (VVD) over terrorisme en extremisme. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas kwam terug op het onderwerp dat vorige week in deze kolom stond: het terughalen van 40 ISIS-vrouwen en kinderen uit Noord-Syrië en met name de geheimgehouden kosten daarvan. Maar Yesilgöz houdt voet bij stuk: het was ‘een vertrouwelijke operatie’ dus ze gaat er echt niets over zeggen.

Dat was buiten vliegtuigdeskundige Menno Swart gerekend. Hij wees mij deze week op een opmerkelijke tweet van een bevriende analist: de terroristes en hun kinderen zijn met een C-17A Globemaster III van de Amerikaanse luchtmacht naar Nederland overgebracht.

Social

De gemiddelde Twitteraar wordt beter ingelicht dan de Tweede Kamer, zoveel is duidelijk.

Reaguursels

Inloggen

Echt zorgelijk hoe er steeds minder informatie gedeeld wordt door onze overheid, met de gekozen volksvertegenwoordiging, en dat zelfs een deel van die volksvertegenwoordigers een gekozen partij willen verbieden via een in het geheim besproken strategie.
Dat laatste heeft niets met staatsveiligheid te maken. Een partij waar ze raar doen, kan door de kiezers afgestraft worden, niet door achterkamertjespolitiek. Ook de leden kunnen besluiten zich dan af te keren van zo’n partij. Dat is bv gebeurd bij Forum waar Baudet eigenzinnig en idioot uit de bocht vloog. JA21 is het gevolg. Leden durven daar nog wel een stap te maken om er uit te stappen. Bij de partijen in het centrum van de macht is dat niet het geval. Iedereen blijft zitten waar ze zaten, mompelt het goed en vooral de storm over laten waaien.

Deze of gene stelt dat er nu eenmaal geheimen zijn en dat dit nu bij politiek hoort, net als in het bedrijfsleven. Dat is maar voor een zeer klein deel waar. Bedrijven mogen een geheim hebben tav strategie en hoe iets gemaakt wordt. Er is echter wel controle op veiligheid, vervuiling en en kartelvorming, om maar iets te noemen.
Evenzo de politiek. Er is een commissie stiekem waar gevoelige informatie besproken wordt, maar dat wordt dan in ieder geval gedeeld met de voorzitters van elke fractie en zo hoort het ook. Het parlement is het belangrijkste orgaan in onze democratie en moet gewoon goed geïnformeerd zijn, ook al is dat vervelend voor de heersende macht en dus de EU.

Het is niet te verdedigen dat kosten van terughalen van ISIS oorlogsmisdadigers geheim moeten blijven. Dat kan alleen maar omdat het blijkbaar “Wilders niet in de kaart mag spelen”

Bijlmerramp net zoiets. Het zal wel dat Israël niet gelukkig er mee is wanneer duidelijk is wat dat vliegtuig vervoerde, misschien dat Nederland, of een ander land er ook niet gelukkig mee is. Het is echter een ramp in Nederland geweest en verantwoording dient afgelegd te worden. Het wordt niet gedaan.

Vvd66 gedraagt zich als een Zonnekoning die mogen bepalen wat het volk wel en niet te horen krijgen en dat staat ver van democratische waarden.

Nuuk | 27-11-22 | 17:01 | 1

Het is ook een gotspe dat het autoritaire, stalinistische D66 zich nog steeds "democraten" durft te noemen. ... Hoewel: de Undeutsche Undemokratische Diktatur noemde zich ook "democratisch"...

MAD1950 | 27-11-22 | 17:45
-weggejorist-
Tarak | 27-11-22 | 16:49

Achterkamertjespolitiek is al sedert 1848 (en waarschijnlijk sinds het ontstaan der Staten-Generaal...) 'Gang und Gäbe' in de Vaderlandsche polletiek. Op het net zijn nog heel wat zwart-wit foto's te vinden van bij-nader-inzien-toch-niet-zo-stiekeme bijeenkomsten Wiegels en van Mierlo's in Haegsche café's aan het Tournooiveld of sjieke visrestaurants aan de Vijverberg. Om dat nu plotseling als 'schimmig' te duiden is een beetje doorgeschoten. Dat het -kennelijk- past in de 'Nieuwe Bestuurscultuur' (waar dan?) is opmerkelijk. De FvD is weliswaar absoluut niet mijn partij, maar op het moment dat ik merk dat de partij anders behandeld zou worden (kan formeel niet, maar tóch...) dan andere partijen, dan zal ik er zonder meer op stemmen. Een sterke democratie kan bést wat hebben.

bisbisbis | 27-11-22 | 16:11

Het is uitermate vreemd dat een partij als Volt in de 2e kamer zit. Vind ik. Nooit en te nimmer van gehoord. Stemmenmanipulatie is mijn vermoeden

schillenboer | 27-11-22 | 15:15 | 7

@schillenboer | 27-11-22 | 16:23: Leuk om te weten dat je vrouw Hindoestaanse is, lijkt mij verder irrelevant. Ik geef ook geen kwalificatie aan je bubbel, maar ik stel dat je er misschien in zit omdat je A) nooit van Volt hebt gehoord en B) omdat je nooit van Volt hebt gehoord er dus sprake moet zijn van manipulatie. A getuigt van behoorlijke eenkennigheid en B van een neiging tot het graag gevolgen in complotten.

Komjehiervaker | 27-11-22 | 16:56

@Komjehiervaker | 27-11-22 | 16:56: alt-right word dacht ik altijd geassocieerd met racistische ideen etc. Vandaar dat ik even aangaf dat mijn vrouw hindoestaanse is . Meestal zijn dat geen rascisten. Dat ik er niet van gehoord heb was ten tijde van de verkiezingen. Dat kan jij eenkennig vinden. Slechts een oordeel van jou. Dat ik zeg dat het stemmenmaniipulatie is omdat partijen als JA21, D66, BBB wel flink actie aan het voeren waren. En dat volt dus niet. Met pijn en moeite is het D66 gelukt om wat zetels te krijgen, JA21 en BBB ook, maar die waren wel zichtbaar met actievoeren en dan vind ik het vreemd dat een partij als Volt zomaar in de 2e Kamer komt met nietsdoen. En stemmen stelen en de boel oplichten is niet onwaarschijnlijk. Ik kom zeg niet dat het zo is.. het kan

schillenboer | 27-11-22 | 18:24
▼ 4 antwoorden verborgen

En stem 2 gaat op Geert

schillenboer | 27-11-22 | 15:12

Koren op de molen. Als je FVD wil verbieden(waarom in godsnaam) dan gaan mensen er op stemmen. Ik in ieder geval. Go Thierry

schillenboer | 27-11-22 | 15:08

*Gaat even opzoeken wat ook alweer de definitie van 'complot' is...*

SaintNick | 27-11-22 | 14:59

Pim F. mompelde ooit iets over transparantie en achterkamertjespolitiek

HetOorAakel | 27-11-22 | 14:43

Is dit is dus de nieuwe politiek waar ze het over hebben ?

HaaiBaai | 27-11-22 | 14:18 | 3

Elke keer wanneer een voedingsfabrikant een product aanprijst met; "Nu, verbeterde receptuur" denk ik; wat voor rommel heb je dan al die tijd lopen verkopen?

Sans Comique | 27-11-22 | 14:47

@Sans Comique | 27-11-22 | 14:47: Ik heb heel lang geleden bij het vak Bedrijfsrecht geleerd dat de kreet "verbeterd product" geen aanleiding is om te claimen dat de voorgaande versie daarom niet voldeed.
In dit geval van de politiek gaat dat helaas niet op.

Pje911 | 27-11-22 | 15:44

Wij hebben als consumenten geleerd dat t wel vaak zo is dat men voedsel zo goedkoop mogelijk produceert en dat wijzigingen soms leiden tot laten liggen van het product. Dat maant de fabrikant tot “verbeterde receptuur” omdat geen hond het product nog kocht.

Stille wens is dat men palmolie weer verruilt voor good old zonnebloemolie.

Drembil | 27-11-22 | 16:21

Het is in onze met engels doorspekte taal nog steeds “confidentieel”. Niks moelijks aan dat correct te schrijven.

Drembil | 27-11-22 | 14:07

VOLT is D66 millenial editie, en gezien de skeletten die de afgelopen jaren bij D66 uit de kast zijn gevallen en de beschuldigingen rond Gündogan, zou het me niet verbazen als het bij VOLT net zo'n smeerpijperij is.

Battery!!! | 27-11-22 | 13:59

Van mij mogen de anti-EU partijen ook wel samen in een achterkamer (hoe ziet die er eigenlijk uit?) afspreken om een werkende strategie voor een Nexit/ Noord Europese unie vorm te geven.

Roos | 27-11-22 | 13:52

Zijn ware aard toont zich. Mensen zijn niet te vertrouwen en politici al helemaal niet.

rman | 27-11-22 | 13:49

Ik mis een reactie van de heer Cugel dat dit vast een complot van grimmig rechts tegen mooi links is.

Drembil | 27-11-22 | 13:48 | 1

Ik wacht ook op een duiding van bl of theo, ik heb al chips en nootjes om de kronkels van hun spins door te komen

Trekpleister | 27-11-22 | 14:00

Wat betreft die geniepige bijeenkomst van bevriende fractieleiders: als het zou gaan om het beschermen van de democratie, waarom zijn dan SP, PVv etc. buitengesloten?
Als je complotten zoekt, dan heb je hier wel een mooi voorbeeld te pakken.

Schmalz | 27-11-22 | 13:48

Dassen is een echte Bruin Hemd. Zijn partij wordt gesponsord door een van de grootste criminelen en nazi aanhanger Soros. Soros is alleen maar bezig met staatsondermijnende activiteiten. Daarom heeft Orban hem het land uitgeflikkerd.

tslerf | 27-11-22 | 13:38 | 1

tut tut tut...
mind the gap

Lu_Tze | 27-11-22 | 13:59

Over die geheime bijeenkomst, en de samenstelling van de prachtige selectie die Dassen optrommelde: het kartel bestaat, voor degenen die dachten, dat dat niet zo was, omdat Baudet het over het kartel heeft. Het bestaat wel degelijk, en je kunt het keer op keer zien.
Er is een club die elkaar afdekt en de overige partijen systematisch buiten sluit. En intussen lekker babbelt over 'democratie' en 'transparantie'.

KeesBruin | 27-11-22 | 13:26 | 1

Kartel is een te sterke term. Het is een WC-cordon.

radiatorknopje | 27-11-22 | 13:27

Die rat van Dassen is erg pro EU en zal daar vast wat lijntjes naar hebben.
De EU zal hem wel de opdracht hebben gegeven om een verbod op partijen mogelijk te maken. Dat gaat het makkelijkst met de FVD
Daarna zullen andere EU kritische partijen aan de beurt zijn.
Dat zijn nu net de partijen die niet bij het geheime overleg aanwezig waren.

shimanski | 27-11-22 | 13:24 | 1

Afwachten wat er verder gebeurt in andere EU landen. Kan best een probeersel zijn vanuit de EU en afhankelijk van hoe het hier gaat volgen andere landen.
Ik vertrouw het allemaal niet meer.

ChalinaRosa | 27-11-22 | 13:47

Stemmen op één van de niet-uitgenodigde partijen lijkt de enige manier om de fragiele democratie in dit land nog te redden. Dit gaat van kwaad tot erger.

goedverstaander | 27-11-22 | 13:23 | 2

Er zijn nog teveel kartelkiezers, omdat zij de nadelen van de huidige politiek nog niet voelen, er geen last van hebben en bereid zijn om massaal naar de stembus te gaan.

Kowalski11 | 27-11-22 | 13:36

Dit is idd een reden. Diep schuldgevoel over hoe de joden werden weggevoerd in WO2 heeft de angst ok af te wijken van het gemiddelde versterkt. Iemand betichten van extreme denkbeelden betekent vaak succes want t is een zwakke plek. Dit zie je tevens bij het onbespreekbare onderwerp massa-immigratie.

Drembil | 27-11-22 | 16:18

De afgelopen vijftig jaar is door technische ontwikkelingen de wereld steeds kleiner geworden. We reizen meer en makkelijker, en televisie en internet brengen andere landen en culturen net zo makkelijk bij u thuis als het regionale nieuws uit uw eigen leefomgeving.
De huidige maatschappelijke discussies gaan niet over links versus rechts maar mensen die makkelijk over grenzen heenkijken en wereldburger zijn, en mensen die hun eigen traditionele sociale structuren koesteren. De EU, en eerder bijvoorbeeld de invoering van de euro, wordt door de laatste groep snel als een bedreiging ervaren terwijl anderen juist de voordelen van de EU zien.
We hebben de afgelopen decennia in tal van West-Europese landen conservatieve, populistische partijen zien ontstaan die deze tweedeling handig bespelen en angstige, slecht geïnformeerde mensen een rad voor ogen draaien. Ze hebben niets constructiefs te bieden en belemmeren het functioneren van de parlementaire democratie. D66 en Volt zijn bij uitstek pro-europese partijen. Het is daarom niet vreemd dat deze op de hoon van conservatieve populisten kunnen rekenen.

Red shirt | 27-11-22 | 13:22 | 13

@anja | 27-11-22 | 13:48:
Ik zat even te puzzelen wat ECSC... Voor de EEG was er Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal... Steel Coal... Ah het is dus de Engelse afkorting European Steel and Coal Community. Overigens volstrekt eens met Uw tegel. Ik wil de EEG weer terug en de Brusselse ambtenarij en kliek weg (en neem het omgekochte niets te vertellen hebbende nepparlement ook maar mee). Samenwerken, afstemmen, en afspraken maken, sta ik helemaal achter.

Louter Leuter | 27-11-22 | 15:09

De verzorgingsstaat is nationaal georganiseerd en gaat niet samen met een ongebreidelde immigratie. Zowel d66 als het niet al te snuggere zusje volt zijn totaal hypocriet op dit punt, mooie gratuite praatjes maar je kunt niet de kool en de geit sparen.

therealbraindump | 27-11-22 | 17:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Het slachtofferschap is weer niet van de lucht zeg. Op een onderwerp gelijkgestemde partijen steken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze met een, in hun ogen, fascistische partij om moeten gaan. Een partij de garen spint als je publiekelijk tegen ze ingaat, want dan kan er nog meer in de slachtofferdrek worden gerold. Een partij die er inderdaad op uit is om onze rechtstaat om zeep te helpen, zodat ze naar eigen wil weer op kunnen bouwen. En het gejank op de rechterflank barst los.

Hopelijk hebben de andere partijen wel D66 ook even op hun plek gewezen met dat geneuzel over het verbieden van politieke partijen (wat gewoon al kan).

Komjehiervaker | 27-11-22 | 13:21 | 3

"En het gejank op de rechterflank barst los" Die moet je uitleggen. Is dit geen achterbakse sLinkse geniepige smerige ondemocratische streek die hier geleverd wordt dan?

Sans Comique | 27-11-22 | 14:55

@Sans Comique | 27-11-22 | 14:55: Nee. Wat is er ondemocratisch en achterbaks aan?

Komjehiervaker | 27-11-22 | 15:53
-weggejorist-
Tarak | 27-11-22 | 16:58

D66 en "meer transparantie" of "democratie". Laat me niet lachen, wat een stelletje miezerige poseurs zijn het toch!

KeesBruin | 27-11-22 | 13:20

Goed stuk Bas, alleen het woordje ironisch is mijns inziens te mild.

Louter Leuter | 27-11-22 | 13:09 | 1

¨cynisch" dekt de lading beter.

Sans Comique | 27-11-22 | 14:56

Als daar echt "Confidenticieel" boven staat, mag Kaag weer terug naar school.

Deksmaat | 27-11-22 | 13:08 | 4

Een test om te kijken hoeveel reageerders zich door een tijpfout laten afleiden van de boodschap?

Lu_Tze | 27-11-22 | 14:14
▼ 1 antwoord verborgen

De nieuwe bestuurscultuur van Kaag en D”66 is een verdere verfijning van de bestuurscultuur van Rutte. Het plebs moet zijn kop houden, niet zeuren en doen wat wij zeggen. Beetje zoals Stalin maar nog zonder goelags.

Zemko | 27-11-22 | 13:06

''Allereerst is de samenvatting ‘stg. Confidenticieel’, zo valt te lezen. Stg. staat voor Staatsgeheim moet u weten. Het document is staatsgeheim verklaard ‘vanwege mogelijke schade aan Internationale en diplomatieke belangen’.

Daarnaast mogen Kamerleden (‘een voor een’) het stuk alleen lezen in ‘een bijzondere afgesloten ruimte’. Uitsmijter van het ambtenarenapparaat van Kaag voor Omtzigt cum suis: “Daarnaast moeten zij elektronische apparaten afstaan voordat zij deze ruimte kunnen betreden.” ''

Maar ons Kabinet lekt geheimen naar believen...
En dat men Noodscenario's geheim moet houden , lijkt me vrij logisch.

Torquemada | 27-11-22 | 13:05

En dan nog he. Sommige dingen zijn nu eenmaal geheim. Dat heb je soms in een land. Waar sommige dingen geheim zijn omdat anders sommige anderen ermee hun voordeel kunnen doen. Zoals de geheime dienst. Die is bijvoorbeeld geheim. Net als geheime papieren ook niet openbaar zijn. Zoals ook bedrijven, zelfs die met een ondernemingsraad en aandeelhouders niet alles openbaar hebben, om logische redenen. Maar ik begrijp, nu is geheim ook meteen geheimzinnig en volksverlakkerij. Want D66.

Beste_Landgenoten | 27-11-22 | 13:03 | 5

Een bedrijf is een private partij. De overheid is van ons allemaal. Daar beginnen de verschillen al. En het gaat dus niet om ALLE geheime overleggen maar om deze. Focus houden, dus niet zo overdrijven als jij het nu doet want a) niemand hier zegt dat, alléén jij roept dat; en b) is een teken van zeer zwakke rhetoriek. Of vind jij dat van alles zomaar geheim gehouden kan worden? Zo ja, wie bepaalt dat op welke basis? En in hoeverre geldt dat ook voor documenten, berichten etc. waar bepaalde personen geen herinnering aan hebben? Met een regering is het net als met kinderen: als je haar niet in de gaten houdt, gaat het uiteindelijk een keer mis. Met je democratie. Want macht corrumpeert en leidt tot .. nou, van alles, en zeker niet alleen tot positieve regeringshandelingen. Of wil jij mij vertellen dat het niet zo is?

anja | 27-11-22 | 14:01

@KeesBruin | 27-11-22 | 13:22: Dank je Kees. Bij deze verklaar ik dat ik mijn tegel hiervóór als niet gebakken beschouw en me liever aansluit bij dit wat krachtiger en kernachtiger geformuleerder argument van mijn gewaardeerde medereaguurder.

anja | 27-11-22 | 14:03

@anja | 27-11-22 | 14:01: De affaire Oltmans dringt zich nu op. Als voorbeeld en ondersteuning voor uw schrijven.

Lu_Tze | 27-11-22 | 14:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja maar die Bijlmerramp geheimhouding heeft een oorzaak. Vliegtuig vervoerde waarschijnlijk allerlei zaken die buiten de legale papieren moesten blijven. Militaire toestanden.

Beste_Landgenoten | 27-11-22 | 13:00 | 11

Het is al erg lang een publiek geheim dat alle USA wapentuig voor Israel ongestoord via NL wordt vervoerd. Stukje eigen grondgebied ook. Dit kwam voort uit schuldgevoel na WO2 dat NL de joden had laten verwijderen. Een actief alternatief voor het modernere excuses aanbieden zeg maar.

Drembil | 27-11-22 | 14:01

@Drembil | 27-11-22 | 14:01: lazer alsjeblieft op met je "schuldgevoel", er werd gewoon aan verdiend. Nu minder omdat de vlucnten zijn verplaatst naar het buitenland.

Lu_Tze | 27-11-22 | 14:26

Dat weten we dus niet. Met "waarschijnlijk" onderbouw je niets.

Sans Comique | 27-11-22 | 14:58
▼ 8 antwoorden verborgen

De VS dwongen Europa tot impopulaire dure antiterreur maatregelen, maar lenen wel materiaal hiervoor. Huh?

De nabestaanden van de Bijlmerramp worden gehinderd door de VVD. Onlangs kreeg het CDA het voor elkaar WO2 archieven alsnog ergens gesloten te houden. Na zoveel jaar. De nabestaanden zullen dus Nooit antwoorden vinden. Reken daar maar op.

zeurmachine | 27-11-22 | 12:58 | 1

Ergens? Beetje vaag?

dathoujetoch | 27-11-22 | 13:19

>> Een groep gelovigen met allerlei woeste idealen die verder weinig klaar weet te spelen.

Met als verschil dat VOLT kan rekenen op de steun van de Brusselse bureaucratie en diens lakeien in heel Europa. Timmerfrans en collega's zullen wel blij zijn met zo'n keffertje dat soms de klappen op wil vangen voor dingen die zij ook willen maar niet zelf kunnen doen of zeggen.

Hoe dan ook, de democratie werkt vooralsnog wel, zij het wat gebrekkig. De tegenreactie was al lang aan de gang, namelijk dat FvD hun eigen wereldje maakt. Een parallelle samenleving dus. Want daarvan hadden we er nog niet genoeg.

HerzlichWillkommen | 27-11-22 | 12:56 | 1

Het is idd het opzettelijk creëren van parallelle samenlevingen in NL door het (wel degelijk bestaande) partij kartel die de bodem heeft gelegd voor een partij als fvd. En nu huilie huilie doen en jammeren over de rechtsstaat. Als ze de belangen van de eigen bevolking wat meer in oog hadden genomen ipv alleen maar bezig zijn met kruipen voor EU, VN en diverse woke shit, dan was het wrs niet zo ver gekomen.

Ride_On | 27-11-22 | 13:50

Het gaat niet echt lekker met onze doorgesnoven natiestaat, me dunkt.

Hetkanverkeren | 27-11-22 | 12:53

Het staat politieke partijen natuurliijk vrij om bij elkaar te komen om de staatsondermijnende activiteiten van het FvD te bespreken. Kennelijk is de impact al snel duidelijk omdat Baudet (met de verkiezingen voor de Provinciale Staten in aantocht) al een andere toon aanslaat. Hij erkent dat de partij 'een aantal dingen heeft gezegd die verkeerd kunnen worden uitgelegd'. Maar goed de enige remedie is om niet op het FvD te stemmen zodat de door Rusland gefinancierde partij niet meer in de 2e Kamer terugkeert.

johnyl | 27-11-22 | 12:49 | 2

Hee die remedie werkt ook om het klimaat-, migratie- en EU-probleem op te lossen: niet meer stemmen op GLVoltVD66.

HerzlichWillkommen | 27-11-22 | 12:58

Nederland begint in een rap tempo af te glijden naar een linkse dictatuur. Democratie en verkiezingen houden liggen wel in elkaars verlengde maar zijn feitelijk twee compleet andere dingen. Uitsluiting voorafgaande aan verkiezingen, alsmede pogingen doen partijen te verbieden zijn de tekenen van een aanstaande dictatuur. Dictaturen hebben en gebruiken meestal ook een sterk propagandamechanisme... laten we die nu ook al in ons land actief zien.

Nederlanddraaitdoor | 27-11-22 | 12:48

Vrouwen en kinderen die jarenlang in zo'n Koerdische hel hebben moeten zien te overleven, zou je als thuisland toch met wat meer egards mogen ontvangen dan met een van de USAF gehuurde Globemaster. Het regeringsvliegtuig bijvoorbeeld.

Of moest de koningin uitgerekend net die dag weer eens shoppen in Milaan?

Hetkanverkeren | 27-11-22 | 12:45

Partijverbod is absurd, dan ben je toch helemaal de weg kwijt?

PVV is voor kernenergie, voor immigratiebeperking en wil niet te veel internationale verplichtingen op de hals halen. Perfect programma dus! Vooruitziende blik vooral. Dus top dat deze partij knokt voor stemmen. Maar moet je zien wat de namecalling is door sommige globalloving parijen van deze beweging. Totaal absurd en benamingen.

De weg opgaan van parijverbod? Je bent niet goed wijs.

adhd-je | 27-11-22 | 12:39

Wat een gelul. Alsof er niet over anderen mag worden gepraat. Baudet en zijn bende klootzakjes gaan steeds een stap verder en er moet ergens een grens worden bepaald.

De verontwaardiging hierover is net zo misplaatst als met dat 'functie elders'-gezeik: dat een prominent Kamerlid van een coalitiepartij besproken wordt is niet meer dan logisch.

de IJsman | 27-11-22 | 12:35 | 9

Los van het feit dat ik FvD een foute club vind is dit natuurlijk tekenend voor de mores in de kamer. "Wij" zijn goed en "zij" zijn slecht. Newsflash, ook in een democratie hebben "slechte" partijen dezelfde rechten als "de goeien". Maar goed, we kennen IJsman, Democratie is aan hem niet besteed, hij voelt meer voor Democratuur. Met verbanningsoorden. En een kiescommissie die bepaalt wie er wel en wie er niet mag stemmen, want foute gedachten en idealen, nee, dat moet worden geweerd.

Graaisnaaiert | 27-11-22 | 12:45

@Jan, Leiden | 27-11-22 | 12:42: Ondanks dat ik zou begrijpen dat vanwege u reaguursel Joris ingrijpt zou ik dat natuurlijk niet willen....

johnyl | 27-11-22 | 12:53

@johnyl | 27-11-22 | 12:53:
Was een kaatsbal terug naar de IJsman, overleg over uitsluiting van zijn account met door 'ons' bepaald wie er in dat overleg zitten, daar kan hij niet op tegen zijn.. "geen verontwaardiging, niet meer dan logisch"

Kouwe Kees | 27-11-22 | 13:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik heb nog wel een fotocamera met filmrolletje te leen voor politici die de stukken mogen inzien. Zit geen elektronica in dus mag mee naar binnen.
p.s. Protip: niet door de overheid laten ontwikkelen want dan weet je wat ermee gebeurt.

quigg | 27-11-22 | 12:35 | 6

@smoelensmid lol haha, het siert hem dat ie je nog wel liet slagen, was vast een examinator met zelfspot die zijn zeldzaam hahaha

Whisky | 27-11-22 | 13:14

@Louter Leuter | 27-11-22 | 13:15: Als ik stoer ben nog niet he.. maar ik zou zonder, geen tandarts meer durven zijn..!

Smoelensmid | 27-11-22 | 13:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat informatie in belang van de staat geheim worden gehouden, lijkt mij niet meer dan logisch. Bijvoorbeeld om betrokkenen te beschermen. Een buitenstaander kan niet beoordelen of het terecht is of niet. Elk volgend kabinet kan weer een andere afweging maken en de informatie openbaren. Dat dit zelden gebeurt is een indicatie dat de eerdere beslissing de juiste was.

Komjehiervaker | 27-11-22 | 12:33

Slechts de niet uitgenodigde partijen hebben het recht en kwaliteiten Nederland te besturen en vertegenwoordigen..........

2CVOcean | 27-11-22 | 12:28 | 1

Het geeft mooi aan wat grofweg de twee stromingen zijn in Nederland.
Extreem progressief, linksliberaal, internationale idealen.
Gematigd progressief, liberaal, lokale en regionale idealen.

HerzlichWillkommen | 27-11-22 | 13:03

Dus je gaat in overleg om een partij te verbieden en nodigt alleen degenen uit die het er wel eens mee eens kunnen zijn. Tof natuurlijk, een feestje met alleen de klasgenoten die je leuk vindt. Die ene die van school getrapt moet worden en vooral degenen die dat vervelende kind niet dagelijks onderrochelen die mogen niet komen.
En dan? Staatsondermijnend wordt vastgesteld, FvD wordt verboden. En dan? Niet iedere partij uitgenodigd, maar een meerderheid is voor. En dan? FvD wordt opgeheven, maar zijn er niet nog meer partijen die onder de zojuist vastgestelde definitie staatsondermijnend vallen? Jazekersmeneertje, die zijn er, wat een toeval. En dan? Het huidige powerblock grijnst als een kat in een zwembad room, kijk onze concurrenten eens verschrompelen.
En dan begint het pas echt natuurlijk, miljoenen landgenoten die met hun stem absoluut niet richting deze democratie ondermijnende partijen gaan, dat is zeker (kijk naar PVV stemmers). Nee de enige winst die ik zie, is dat een tegengeluid weer opnieuw mag beginnen, weer een splinterpartijtje oprichten, stemmen binnenharken, en vervolgens op het schoolpleintje weer in elkaar getimmerd worden. En verboden worden. En weer opnieuw kunnen beginnen.
Mag er alsjeblieft weer eens daadwerkelijk geregeerd worden.. dit 'wind uit de zeilen nemen' kost ons alles op den duur.

Kouwe Kees | 27-11-22 | 12:23 | 4

@Jan, Leiden | 27-11-22 | 12:37:
Klopt Jan, mijn vertrouwen in politiek leiderschap is nihil geworden, tot as gereduceerd. Triest gegeven, maar helaas.

Kouwe Kees | 27-11-22 | 12:40

@Kouwe Kees | 27-11-22 | 12:40:
Bij mij ook inmiddels, er wordt gewoon macht gegrepen.

Jan, Leiden | 27-11-22 | 12:45

FVD zal niet snel verboden worden.... dan moeten er dingen gebeuren bij die partij waarvan ik nog niet weet HOE erg ze moeten zijn (?), komt dan als ik het goed heb uiteindelijk bij de Raad van Staten terecht (of Hoge Raad?)..... in het verleden hebben ze de CD van Janmaat ook proberen te verbieden wat ze niet gelukt is.

Maar voor een nieuwe splinterpartij zijn de laatst opgestelde hoofdpunten uit 1998 van de CD nog niet eens zo gek, ik citeer :

Uitbreiding van de Koninklijke Marechaussee, hogere salarissen en verregaande bevoegdheden verschaffen voor de grenscontrole.
Herinvoeren dienstplicht.
Gelijke vestigingseisen in het Koninkrijk.
Militairen trainen op het bestrijden van terrorisme en de mogelijkerwijs toekomstig opkomende stadsguerrilla.
Het defensiebudget wordt niet verlaagd.
Een huwelijk kan niet in de eerste twee jaren worden beëindigd.
Internationale verdragen opzeggen die Nederland verplichten om asielzoekers op te nemen.
Hereniging met Vlaanderen en andere Nederlandstalige gebieden
Minder grootschalig landbouw- en veeteeltbedrijf.
Invoeren doodstraf.
Verhogen minimumloon met 10%.
Afbouwen van Melkertbanen.
Voor asielzoekers worden kampementen ingericht.
Artikel 1 van de grondwet wordt gewijzigd.
Herinvoeren opkomstplicht.
Opheffen van de onschendbaarheid van leden van de Staten-Generaal.
Invoeren bindend referendum.

Hier zullen PVV en FvD zich best in kunnen vinden, wie weet staan de meeste punten ook wel in hun programma (ik lees nooit verkiezingsprogramma's... ik luister naar de man/vrouw van een partij en weet dan wel genoeg om mijn stemkeuze te bepalen.)

Keyboardspeler | 27-11-22 | 12:58
▼ 1 antwoord verborgen

"Daardoor staat de junior-fractievoorzitter nu in een kwade reuk."
.
Nu pas? Dat Dassen een eng mannetje is was is absoluut niks nieuws. Overigens lijkt Wilders geen last te hebben van Dassen in de peilingen:
.
twitter.com/geertwilderspvv/status/15...

ViagraFalls | 27-11-22 | 12:20 | 3

CDA zakt verder naar 5 zetels. Ben benieuwd of hun lijsttrekker straks nog in de 2eKamer komt.

W_F | 27-11-22 | 12:30

Dassen en VOLT zijn gewoon landverraders omdat ze alle souvereiniteit zonder blikken of blozen naar een ongekozen en ongecontroleerde Brusselse kliek willen overdragen. In die zin net zo erg, zo niet erger dan FvD.

Louter Leuter | 27-11-22 | 12:53

@Louter Leuter | 27-11-22 | 12:53: Op afstand zetten van de politiek, daar zitten de technocraten en de lobbyisten daar worden de grote lijnen gemaakt en beslissingen genomen voor globale industrie politiek, De regionale politiek heeft bewezen koning van de navelstaarderij te zijn, ik ben geen Volt stemmer maar hun ambities zin mij wel duidelijk;)

Smoelensmid | 27-11-22 | 13:05

Een fractievoorzitter die bij het overleg aanwezig was wist aan te geven dat de focus niet alleen op FVD gericht was.
Hoe eng is dit, lijkt een soort machtsgreep, welke partij volgt na FVD? PVV en daarna BBB?

Kruimel | 27-11-22 | 12:13 | 3

Zozo, zijn deze mensen een coup aan het plannen.
Eng zooitje is het.

ChalinaRosa | 27-11-22 | 12:50

@ChalinaRosa | 27-11-22 | 12:50: Het is niet voor niets dat Volt de baby-afdeling van D66 is. Om je tot dergelijke politiek aangetrokken te voelen moet je wel over een rotkarakter beschikken.

Grachus | 27-11-22 | 12:57

Dat pisventje van die door Soros financieel gesteunde partij (feit!) die Nederland wil afschaffen bepaalt dus met zijn uitnodiging wie democratisch door de beugel kan en wie niet? En het hele kartel+ slikt die tweedeling? Ik kan er niet bij.

J.P.Drapeau | 27-11-22 | 12:07 | 2

Het is een eng kliekje geworden in Den Haag.

Hoorde vanmorgen Atje Kuiken (PvdA) weer de schuld van het "antioverheidsdenken" bij Forum leggen. Komt het nu niet in hun botte koppen op dat ze zelf daar ook fors aan bijdragen juist door dit soort achterkamergekonkel ?

Wattman | 27-11-22 | 12:34

@Wattman | 27-11-22 | 12:34: Het is, naar het schijnt, Attje. Met dubbel t, net als in Kuttje, van Wilhelmina jr.

Lu_Tze | 27-11-22 | 15:07

Dat er zoveel partijen niet waren uitgenodigd bij wel degelijk dit geheime overleg zegt mij dat het niet alleen over dat FvD ging, maar om nu al te kijken hoe ze met al precies deze partijen bij elkaar koste wat kost de meerderheid willen houden met een megaformatie bij de eerstvolgende verkiezingen en het zegt me ook iets over het ondergraven van onze democratie doordat deze partijen andere die hen niet zint willen gaan verbieden. Wanneer wordt Nederland nou eens wakker?

Jan, Leiden | 27-11-22 | 12:06 | 2

Ja MAAAARRRRRR Democratie gaat over regeren door een meerderheid. HOE deze meerderheid tot stand komt doet er niet toe. Letter en geest? Niet voor deugers zoals de volt-allige (mannelijk) lid- en van een club zonder introspectie.

klimgek | 27-11-22 | 12:44

@klimgek | 27-11-22 | 12:44:
Dat zou moeten zijn een formatie van grootste partijen, niet een blokvorming van heel veel partijen om die macht maar vast te blijven houden. Of dacht u nu werkelijk dat ze per ongeluk dat kabinet met Wilders erbij destijds per ongeluk onmogelijk hebben gemaakt omdat Wilders niet de inbreng kreeg die hij destijds wilde? Sorry hoor, maar blijf altijd in een vlek wrijven wanneer het stinkt uit een put.

Jan, Leiden | 27-11-22 | 13:20

Ouwe wijn EN nieuwe zakken.

Rico Tampeloerus | 27-11-22 | 12:04

Klikte net voor de grap op de groene pixel, dan komt er normaliter een teller pop-up te voorschijn. Nu werd mijn hele scherm groen en mijn Mac liep vast. Grap van GS of is mijn Mac aan vervanging toe?

De_fluitlokker | 27-11-22 | 12:00 | 9

Ik zei nog zo, NIET op de pixel drukken.

gato | 27-11-22 | 12:10

@gato | 27-11-22 | 12:10:
En toch, als je na die teller doorklikt, kom je in het menu met extra paaseieren en zelfs het God level.
Het wordt tijd dat dit bekend wordt, zodat ieder zijn voordeel ermee kan doen!

Kapitein Sjaak Mus | 27-11-22 | 12:23
▼ 6 antwoorden verborgen

"in 2000 that the RAF would lease four C-17s at an annual cost of £100 million from Boeing" Met wet koers correcties en inflatie dus ongeveer 1 miljoen euro per stuk, per week, excl. brandstof (en bemanning?).

W_F | 27-11-22 | 12:00 | 2

Ik ben er niet helemaal zeker van of die £100 miljoen voor 4 stuks of per stuk is, dan gaat de prijs dus nog x4.

W_F | 27-11-22 | 12:03

Wel goed voor het businessmodel van de USAF dat we de Russen en Oekraïners niet meer kunnen vragen. Toch wel jammer van de Antonov 225.

Louter Leuter | 27-11-22 | 12:58

En als er iemand is die integer en eerlijk is, is het Kees van der Staaij wel.
Hij zal de eerste zijn die hoopt dat Baudet & Co zich gedragen.
Het is zo klaar als een klontje
Dit wanhoopsoverleg had niets met FvD te maken.
Laurens Dassen lag met z’n broekje op de knieën en z’n kontje omhoog, klaar om zichzelf aan te bieden.

Ruimedenker | 27-11-22 | 12:00 | 3

Ah ja naastenliefde daar is Kees van..

Whisky | 27-11-22 | 12:10

Kontje omhoog aanbieden? Daar komt zijn meesteres Nilüfer Gündogan al aan.
Fuckinghell

Fuckinghell | 27-11-22 | 12:35

Dus van Bij1 was de gehele 2e kamerfractie uitgenodigd voor dit geheim overleg.

NLgaatnaardeklote | 27-11-22 | 11:57 | 1

Dat geeft dus al aan dat het niet om omgangsvormen ging, maar om politieke richting. NIemand zo onbeschoft in de kamer als Sylvana Simons. Als dit een serieuze bijeenkomst was dan ging het niet alleen over FvD, maar meer nog over BIJ1 en haar voorvrouw.

Grachus | 27-11-22 | 13:01

Is dat een krul op die beslisnota, of een "8"? In elk geval een goed cijfer van de juf.

Muxje | 27-11-22 | 11:56

Voor de zoveelste keer heeft Attje Kuiken (PvdA) het over haar Friesche roots terwijl ze geboren Groninger is en pas op haar tiende naar Friesland verhuisde. Moeten deze eerste tien jaar ook geheimgehouden worden?

Eruniet | 27-11-22 | 11:55 | 2

Niet haar eerste of laatste leugen.

dathoujetoch | 27-11-22 | 11:57

Waarom is dat een probleem, Timmerfrans pretendeert als diplomaatzoon een """arbeider""" te zijn terwijl de laatste keer dat hij een zag ergens in 1982 was buiten de hulp en bediening, en hij is razend populair in (s)links verNederlandje.

De zelfde linksmenschen die dolenthousiast op Sieg Kaag stemden terwijl ze meer Orwellongren is dan Jan Schaefer.

(s)links in Nederland is bourgeoisie dus maakt niet uit of je over je afkomst liegt als het maar lekker bekt en je de mening van de meerderheid papegaait.

Graaf_van_Hogendorp | 27-11-22 | 11:59

Ik begrijp niet dat Twan Huys het geluk niet is gaan zoeken in een goed glas koud bier. Dat doen alle mannen toch.

DitjaarkrijgikAOW | 27-11-22 | 11:54 | 1

Ik identificeer mij als man, maar drink geen bier. En nu?

Lu_Tze | 27-11-22 | 13:52

Dat zo'n Dassen en Kaag zichzelf 's avonds nog in een spiegel aan durven kijken, hoe laag kun je als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger zaken. Kaag is nu wel minister maar is wel gekozen als Kamerlid.

Fedde71 | 27-11-22 | 11:54 | 4

Ze zullen denken, zolang de spiegel niet barst is het wel goed.

Met_baard | 27-11-22 | 12:06

"Spiegelbeeld, vertel eens even:
Ben ik zo doortrapt als jij?"

MAD1950 | 27-11-22 | 12:08
▼ 1 antwoord verborgen

Niet alleen Rutte, ook de recent weer op een podium geplaatste Balkende kon er wat van. Verklaarde het bewijs van WMD's tot 40 jaar staatsgeheim, dus moeten nog een paar nachtjes slapen voordat we weten waarom Nederland tegen advies van de VN in "politieke steun" verleende aan de " internationale" Irak oorlog van VS, VK en Nederland. (De Duitse veiligheidsdiensten hadden op dat moment al aan het VK gemeld dat alle informatie over WMD's van hun Duits/Irakese informant uit zijn duim gezogen was.)

W_F | 27-11-22 | 11:48

De jongerenafdeling van d666 met dezelfde achterhaalde, betweterige, ondemocratische achterbaksheid.

dathoujetoch | 27-11-22 | 11:46 | 2

Een verbod op havermelk! Dat zal ze leren.

Papa Jones | 27-11-22 | 11:48

@Papa Jones | 27-11-22 | 11:48: ik zeg, referendum hierover (zal volt ook wel tegen zijn net als hun ouders in d666

dathoujetoch | 27-11-22 | 11:56

Dus knaapje Dassen geeft een feestje waarbij alleen de 'keurige jongens en meisjes' uit de TK worden uitgenodigd, en geen één van het selecte groepje zegt: "Bekijk het maar, snotaap. Ik heb wel wat beters te doen". Zijn vroegere beste Turkse vriendinnetje mocht ook niet komen want gevaar bestond dat zij de mannelijke aanwezigen zou gaan bepotelen. Volgens Dassen. Dit is echt lagere school-niveau. waarbij Dassen zich wil inlikken bij de grote jongens en meisjes.

Toos Bevergeil | 27-11-22 | 11:46 | 1

Het zijn de partijgenoten die verzonnen hebben om uitnodigingen voor een verjaardagspartijtje van de kinderen, niet klassikaal uit te delen.
Andere kinderen zouden zich buitengesloten voelen……

Ruimedenker | 27-11-22 | 11:56

Het is Stg Confidentieel (zonder die 'c' ergens in het midden).

konjodebonjo | 27-11-22 | 11:44

En eigenlijk zegt het weer alles over de kwaliteit van hun eigen partijprogramma.
Wéér gaat het niet over hun eigen kunnen, maar wéér is het wijzen naar een ander.
Als je zelf niet beter kunt, blijft enkel een ander zwart maken over.
Dit overleg is een compliment aan BBB, PVV, JA, SGP en SP.

Ruimedenker | 27-11-22 | 11:44 | 1

Je moet de VVD wel een kans geven. Het is lastig om nu al resultaten te laten zien als je nog maar zo kort in de regering zit.

W_F | 27-11-22 | 12:04

Volgens Theeuwen moet je maar eens proberen een afspraak met een das te maken.

uisge baugh | 27-11-22 | 11:43

De Katholieke Volks Partij,
dàt was nog eens een partij.

meneer Q | 27-11-22 | 11:43 | 5

Lol die is leuk kaptein hahaha

Whisky | 27-11-22 | 11:52

@Kapitein Sjaak Mus | 27-11-22 | 11:48: plus

horsteknots | 27-11-22 | 11:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Van de week riep ik al dat dit gezellige onderonsje niet per se gericht was tegen FvD.
Dat klinkt natuurlijk stoer, heldhaftig en nodig, maar we zien hier de werkelijke bedoeling van dit geheime genootschap.
Rechtse partijen mogen niet deelnemen aan de democratie.
Drie partijen die fors winnen, een rechts-conservatieve partij en de kritische Socialisten.
Volt is gewoon D66 mini en probeert zich in te likken bij de grote jongens.
Slim, maar doorzichtig.
Ach, doorzichtig is dit hele stiekeme gedoe van deze links-conservatief-progersssief, kapitalistische club.
Heeft weinig met FvD te maken, want zij zijn nauwelijks een bedreiging voor wat betreft aantal stemmen/zetels.
Ja, BBB en PVV zijn dat wél en daar gaat het deze “verzetshelden” om.
De zoveelste poging van linkse gluipers om rechts uit te sluiten.
Minachting van de democratie.
Weet je wát de kunst is?
Om samen te werken, dan heb je ballen, dan ben je professioneel.
Dassen is een BroekenpeoperT.

Ruimedenker | 27-11-22 | 11:41 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch nog 2500 mensen bij die FVD-bijeenkomst... Zo zie je maar weer, de mens is geen rationeel wezen. We dénken dat we handelen vanuit ons 'verstand', maar het tegendeel is waar, verreweg de meeste beslissingen nemen wij op gevoel/ vanuit een irrationele impuls.

Zenzeo | 27-11-22 | 11:40 | 2

Verreweg de meeste? Aha, dat verklaart dat wij nog steeds met dit kabinet zitten.

Papa Jones | 27-11-22 | 11:45

En het worden er nog meer! "de [FvD] app nog wordt uitgebreid met onder meer een datingfunctie (FvDating)."

W_F | 27-11-22 | 12:08

Ben nu al bang voor met welke flauwekul de volgende generatie afgestudeerden gaat komen.

Uw Verzekeringsadvis | 27-11-22 | 11:39 | 6

Een vraag gesteld door de docent aan de student is al teveel voor de tere zieltjes, dus ik maak mij ernstig zorgen.

naglfar | 27-11-22 | 11:53

@toosbevergeil, misschien via de short cut, pillen hebben ze al wel ervaring mee hahaha

Whisky | 27-11-22 | 11:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Niet uitgenodigd…. In ieder geval krijgt de BBB wederom mijn stem bij de komende verkiezingen.

Sjakkie van de Hoek | 27-11-22 | 11:38

Vanmorgen was Atje Kuiken (PvdA) in WNL om over dit onderwerp te neuzelen. Volgens haar was het overleg niet geheim maar openbaar en is FvD staatsondermijnend enz. Ben absoluut geen FvD aanhanger maar vind het nogal grote woorden van Uilskuiken wiens partij haar eigen lid en voormalig kamervoorzitter een mes in de rug steekt.

Cornelis12 | 27-11-22 | 11:38 | 1

Als (alleen) FvD staatsondermijnenend is, waarom worden de andere genoemde partijen niet uitgenodigd? (Deze vraag is uiteraard retorisch)

naglfar | 27-11-22 | 11:56

Eng partijtje dat volt. Dependence van Kaag &co.
Als je niet op d66 wilt stemmen, dan zeker niet op volt.
Die zijn voor nog veel meer macht bij de Europese ambtenaren.

bqbq | 27-11-22 | 11:38 | 1

Het is nog makkelijker; prakiseer alleen maar over wie je je stem zult geven aan één van de partijen die niet uitgenodigd waren.

Dr. Blechtrummel | 27-11-22 | 11:43

Hopelijk is er een kamerlid met een fotografisch geheugen die de teksten woord voor woord kan reproduceren na een half uurtje te zijn opgesloten in dat hokje zonder electronica.

De Frau van Dr. Ka Wo Lo is gezegend met een fotografisch geheugen en elk tentamen was voor haar open boek.
Dat werkt een stuk efficiënter.

Dr. Ka wo lo | 27-11-22 | 11:37 | 1

Pieter Omtzigt heeft ook zo'n olifanten geheugen.

W_F | 27-11-22 | 12:24

Moet mijn mening bijstellen mbt tot dat 'geheime' overleg. Nu riekt het toch meer naar een stel wormen die een kondtgat terug in kruipen. Overigens een uitstekend klimaat voor ze.

Dr. Blechtrummel | 27-11-22 | 11:36

Het democratisch gehalte van het Europees parlement is wankel.
EP-leden van politieke partijen verenigen zich dus niet in fracties op grond van hun nationaliteit of het land van waaruit ze gekozen zijn, maar op basis van hun gezamenlijke politieke voorkeur. De gezamenlijke politieke voorkeur heeft een vrij algemeen karakter. Zo hebben het CDA en de ChristenUnie diverse opvattingen over Europees beleid, maar zij zitten wel samen in de EVP-fractie. Hetzelfde geldt voor de VVD en D66, die gezamenlijk in Renew Europe zitten. Kortom Volt is vvd is d66 etc.

Whisky | 27-11-22 | 11:35 | 1

Misschien moeten we dan in de landelijke politiek die partijen ook maar samenvoegen. Wel zo overzichtelijk.

W_F | 27-11-22 | 12:26

Wat een walgelijk hypocriet snotneusje is die Dassen.
Hij heeft evenveel met democratie als die flapdrollen van extinction.
Hun visie,hun mening geldt en alle anderen noemen ze dus gemakshalve extreem rechts.

pejoar | 27-11-22 | 11:34

Dassen doet zijn naam geen eer aan.
Echte dassen zijn niet zo gnieperig als deze das.
De drang naar meer valt nogal op bij deze das.
Helaas kiest hij voor het verkeerde pad, het achterkamertjes pad.
Lonkt hij ook naar een onderknuppel plaats in vak K?
Volt heeft bij mij afgedaan.
Geef mij maar een eerlijke das, het dier wel te verstaan.

Zitvlak | 27-11-22 | 11:33 | 4

Das dan ook weer zo

Whisky | 27-11-22 | 12:05

@Kapitein Sjaak Mus | 27-11-22 | 11:50: Totaal niet, waarde kaptein.
Ik hou het ff bij de beesten, immers deze Dassen is een onderknuppel.

Zitvlak | 27-11-22 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen

Soros is miljardair en miljardairs willen dat graag blijven.Altijd wel wat volt te koop hier of daar.

van stampij | 27-11-22 | 11:30

Met zoveel heimelijkheid zul je wel wat te verbergen hebben.

Duwbak_Linda | 27-11-22 | 11:30 | 2

Hoewel ik ernaar neig dit te onderschrijven, moet ik GS (en mijzelf) ook herinneren aan het feit dat Denk ook geen inzage in geheime stukken mbt staatsveiligheid krijgt. DAAR kan ik dan het dan wel weer mee eens zijn ivm de Ankara-Rabat connectie. Hoe rechtlijnig kan/moet/ wil ik dus zijn??

klimgek | 27-11-22 | 13:02

@klimgek | 27-11-22 | 13:02: Kunt voor alle genoemde voorbeelden logische verklaring vinden. Behalve dan die samenzwering van Dassen en zijn heksenkring, dat riekt gewoon naar gekonkel.
Het is de 'zweem van' die de achterdocht voedt. Dan vind ik het wederom niet handig gecommuniceerd allemaal. Maar goed, zondag, koffie.

Duwbak_Linda | 27-11-22 | 13:14

Volt is gewoon een marketingproduct, betaalt door Brussel. Sokpoppen, marionetten, etc. Brussel creëert/koopt oppositie en de media op.

Phantomas | 27-11-22 | 11:29 | 2

dit idd. zo doorzichtig

Ir. Wilhelmus | 27-11-22 | 11:41

Brussel? Was het maar waar, VOLT is een Amerikaans product van de uniparty (neo libs, liberals, neo cons, RINO's). Net als de EGKS en de NAVO overigens.

Graaf_van_Hogendorp | 27-11-22 | 11:55

Ps. Afgelopen week bezoek van een woning inspecteur. De beste man leek sprekend op Baudet. Ik keek'm aan en hij zei... Ja, ik weet het... maar ben het niet.

horsteknots | 27-11-22 | 11:27 | 3

Hij dacht dat je Gideon van Meijeren ging zeggen.

Phantomas | 27-11-22 | 11:30

Ja maar dat moet je niet geloven hoor, Hij is overal smoesje is goed maar praatje deugd niet zeggen ze dan in Brabant

Whisky | 27-11-22 | 11:30

Evengoed niet binnengelaten neem ik aan?

Monkey Cabbage | 27-11-22 | 11:39

Jullie moesten eens weten wat ik afgelopen weekend heb gedaan.

GKJP | 27-11-22 | 11:26 | 3

Bollen gepoot? Eindelijk de afwas gedaan?

horsteknots | 27-11-22 | 11:29

Is het geheim? Of alleen stiekem.

Dr. Blechtrummel | 27-11-22 | 11:38

Zelfcensuur??? Vertel anders zullen we het nooit weten!

Whisky | 27-11-22 | 11:43

Geheimhoudingen in de kosten, zijn er voor de overheid geen kasboek controleurs en voor de leden inzage van de kasboeken? Maar het is absurd hoeveel zaken geheim worden gehouden. Voor de normaal denkende mens doodgewone dingen waarbij dan de grote vraag komt waarom die geheimhouding. En geheel opvallend dat de VVD en D66 daar vaak in zitten, het gezamelijk aanhouden van de regering zal dan ook wel zijn om die geheimen zeker achter slot en grendel te houden.

Sinclair | 27-11-22 | 11:26

Goed stuk. Volgende keer wel de deadline halen.

horsteknots | 27-11-22 | 11:25 | 4

Deadline is 10 uur op zondag? Of 11?

Wiezewalakristalix | 27-11-22 | 11:42

@Wiezewalakristalix | 27-11-22 | 11:42: alle reaguurbare topics sluiten 12 uur na publicatie. Die van gisteren was best vroeg, en geen stamcafe, dus niemand kon meer ergens reaguren na 8 uur deze ochtend, tot plaatsing van dit topic.

Jos Tiebent | 27-11-22 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

Bij een verbod van FvD ga ik op ze stemmen!

Blonde Nel | 27-11-22 | 11:24

Goed te lezen dat Twitter dus een betrouwbare bron blijkt. In vergelijking met de overheid natuurlijk.

Zoelense Hobbyboer | 27-11-22 | 11:24

Is Volt niet gewoon de jongerenafdeling van DDR666?

Wijze uit het Oosten | 27-11-22 | 11:23

Het is prettig te noemen dat 'Volt' een duidelijk stemadvies geeft!

sgaapje | 27-11-22 | 11:23

Is ieder overleg tegenwoordig al een 'achterkamertjes-bijeenkomst'? Het begrip lijkt me nogal een inflatie onderhevig.

Après toi | 27-11-22 | 11:20 | 5

Dit overleg was niet tegen FvD, dit overleg was bedoelt om compleet rechts en de SP uit te sluiten.
De gluiperigheid druipt ervan af.
SP is kritisch, dus ook al niet welkom.
Volt wil zich inlikken.

Ruimedenker | 27-11-22 | 11:31

@Ruimedenker | 27-11-22 | 11:31: Dat laat duidelijk zijn hoe de zaken ervoor staan. Er is geen eenheid in Nederland. Er is geen respect voor de ander, veel geheimzinnigheid et cetera. Wanneer andere partijen een gevaar vormen voor jouw plannen, dan wil je er alles aan doen om ze tegen te houden.

Adriel | 27-11-22 | 11:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Jij zegt kwade reuk
Ik zeg Koekkoek

RickTheDick | 27-11-22 | 11:18 | 1

Scheer je weg!

Après toi | 27-11-22 | 11:20

Brrrrr... een eng clubje, dat Volt...

Paaldanseres | 27-11-22 | 11:18 | 3

Volt krijgt een ruzie in de eigen partij nog niet gemanaged, laat staan ruzie over FvD. Margepartij voor woke sneeuwvlokjes. Helaas zijn daar veel van...

Bakkeleures | 27-11-22 | 11:41

Niet alleen VOLT is ENG, maar ook alle genodigden die in zijn achterkamertje zijn verschenen, dus VVD, CDA, D66, PVDA, CU, GL, trutje de Haan (en wie ik nog vergeet)!
(waarom die overloper Joost Eerdmans met zijn JA21 er niet bij mocht zijn, snap ik niet want die heult ook met de kudde mee, wil er graag bijhoren.

Maar goed, dat hij de SGP niet uitnodigde snap ik wel, want die had in dat achterkamertje met zijn grote kennis van Staatsrecht, hem alle hoeken van dat kamertje laten zien... dus ik snap die laffe houding wel van Dassen.

En een extra plusje voor de SP die ze bij het Kartel dus blijkbaar ook niet vertrouwen... God man, ik hoop toch zo dat ze allemaal in maart 23 enorm op hun kl#t# krijgen.... normaal had ik in het verleden niet zoveel zin om voor de Prov Staten en dus 1e kamer naar het stemhok te gaan (laat staan de EU verkiezingen)... maar al heb ik 41 graden koorts, ik ZAL mijn stem uitbrengen en uiteraard (al sinds 2006) op 1 van die niet uitgenodigde partijen!! (zeer boze smiley)

Keyboardspeler | 27-11-22 | 12:37

En eng dat alle uitgenodigde fractieleiders ook gewoon aanwezig waren ipv dit als ondemocratisch te bestempelen.

MeppieRocks | 27-11-22 | 14:35

Volt is gewoon D66 light
Democratie is alleen voor gelijkdenkenden, de rest moet worden weggejorist

tsjajaja | 27-11-22 | 11:16 | 3

Meer een D'66 op LSD. Alles net even nog gestoorder. Van de pot losgerukt in het kwadraat.

Osdorpertje | 27-11-22 | 11:30

Dedain66 op steroïden.

Louter Leuter | 27-11-22 | 13:04

Light? Soms denk ik extremer. Beetje de hoek van extinsion rebelion, krakers en dat soort extremisten.
[opa-modus] in mijn tijd was ik ook wat meer uitgesproken.

klimgek | 27-11-22 | 13:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl