achtergrond

Geenstijl

Christenunie wil belasting op thuisbezorgde pakketjes want klimaatverandering

Wel ja, u kunt het missen

Stel, je ligt jezelf thuis gewoon lekker in eenzaamheid te marineren en je denkt; kom, ik bestel eens een pakketje. Nou, dan komen eerst Gert-Jan Segers en Pieter Grinwis langs de deur om het eens te hebben over klimaatverandering. De Christenunie wil namelijk een extra belasting op bezorgde pakketjes. Grinwis: "Elke keer wanneer we ons virtuele winkelmandje afrekenen, moet een bezorger op pad. Zo’n bezorgbeweging heeft allerlei negatieve effecten, denk aan de uitstoot van CO2 en onveilige verkeerssituaties." Volgens Grinwis zou het uit klimaatoogpunt veel beter zijn als mensen hun pakketje zelf op de fiets zouden ophalen in de dichtstbijzijnde winkelstraat."

Mh, ja, okay. Toegegeven, met dat laatste  heeft hij niet geen punt. Een bezorgrit langs een aantal centrale afhaalpunten die stadsmensen toch altijd al op fiets/loopafstand selecteren, is inderdaad veel efficiënter dan deur tot deur. Maar z'n andere argument, dat het is om het midden- en kleinbedrijf te beschermen tegen bezorgreuzen is natuurlijk wel een gelegenheidsargument, want dat is al jaren een verliezende strijd.

Wel lijkt de Christenunie helemaal uit het oog verloren dat thuisbezorging het geboorterecht is van de laat-kapitalistische mens en bovendien het enige dat de totale atomisering draaglijk houdt. En volgens het maritiem recht is de vervreemding van een geboorterecht verboden, dus.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.