Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - Langs de Boze Blanke Mannen Meetlat: Joost Niemöller

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 6

Arthur: Ha die Joost, lang niet gezien! Onze briefwisseling, met als titel De Libelle voor Boze Blanke Mannen, eerst op jouw website en later op The Post Online, dateert alweer van een eeuwigheid terug. Is jouw definitie van de BBM veranderd mettertijd? We hadden het destijds over Janmaat, Joop Glimmerveen, Eite Homan, Henk Ruitenberg van de CP'86 en Geert Wilders. Past een Baudet bijvoorbeeld in dat rijtje? Zullen we een soort Meetlat maken voor BBM'ers, zoals Opzij destijds een meetlat had voor feministen (hoeveel kost een pak melk, een halfje wit en een Tarzan)? En hoe zit het eigenlijk met de Boze Blanke Vrouw (Caroline van de BBB?), de Boze Marokkaan, de Boze Turk, de Boze Surinamer, de Boze Chinees? Ik wacht in spanning op je antwoord, kompel! 

Joost: Hoi Arthur, beste man, oude tijden herleven. Nooit zal ik onze kookrubriek vergeten die wij als twee ouwe wijven vulden voor mijn Boosrechtse website, waarbij het ook duidelijk werd dat Boosrechts zo Boosrechts niet was. Jij was toen nog met die prachtige Spaanse in Uruguay en miste Nederland enorm, al wilde je dat nooit toegeven. Het bekende emigrantenverhaal. Enfin, dat was toen. Zelf probeer ik nog steeds aan iedereen duidelijk te maken dat ik niet Rechts ben, dus laat staan Boosrechts, en iedereen die mij kent weet ook dat ik de milde nuance in eigen persoon ben. Maar behalve vrienden zoals jij, dringt dat maar niet binnen. Misschien komt dat ook wel omdat ik altijd zo boos op de foto sta. Weet je trouwens dat ik nu ook net als jij een hond heb? Dat is dan wel weer rechts. 

Ik weet nog hoe jij de hele meute op je dak kreeg toen je Wilders een mavoklantje noemde, al weet ik niet of dat precies de term was, maar iets van die strekking was het wel. Nu met Baudet hebben we een gymnasiumklant. Zelf heb ik alleen maar anderhalf jaar op het gymnasium gezeten, maar zoals je weet ben ik van gewone afkomst, dus dat werd niets. Daar heb ik nu wel spijt van, want wat had ik graag het Grieks en Latijn kunnen lezen! Volgens velen dien ik nu juist het Russisch te moeten beheersen, want zoals je weet komen voor mij de roebels nu rechtstreeks van mijn grote vriend Poetin binnen. Thierry en ik zitten elke weekend aan de keukentafel om de laatste stortingen uit Moskou te tellen, een hoop werk. 

Ik begreep trouwens dat je onlangs in mijn tweede stad Berlijn was. De Woke stad van Europa, maar wat weinigen weten is het ook de grootste Boosrechts stad van Europa. Ben je ook in Marzahn en dergelijke geweest? Ik kan je aanraden om eens tijdens het voetbal in het Oostduitse Hartland op de terrasjes te zitten, dan hoor je nog eens wat echt boos is. Als ik de kans krijg doe ik dat. En bloos tot achter mijn oren, zo politiek correct als ik me dan voel. Wat me op de vraag brengt: Waar op je Europareis heb jij de meeste Boosrechtse mensen ontmoet? 

Arthur: Je verwacht het niet maar uitgerekend in jouw Duitsland waren ze het boost! Sta mij toe even te autoplagiëren uit Safari Eurabia

Net toen ik dacht: eigenlijk zijn die Duitsers best tof, gebeurt het. In de trein van Keulen naar Berlijn drink ik in de eerste klas een mok typische laffe Duitse filterkoffie. Ik doe het masker af en onmiddellijk beginnen drie kutmoffen hysterisch te schreeuwen: Masker op, masker op! Hoe kan ik dan koffie drinken, vraag ik verbijsterd, en of ze niet so laut willen schreien! Mijn oren werken prima, danke schön! Bij elk slokje even het masker af, luidt het Befehl. Ze willen de conducteur er bij roepen, en ik begin over de Stasi, wat niet goed valt. De oorlog hou ik er maar buiten vandaag. 

Het doet me denken aan dat weekeinde met mijn toenmalige schoonfamilie in het Zwarte Woud. We hadden een prachtige huis gehuurd en in het lommerrijke laantje stond nog één ander huis. We waren met drie auto's en stonden de bagage uit de auto's te halen, toen het buurvrouwtje uit het raam ging hangen en schreeuwde: BLEIBEN SIE DA NOCH LANGE STEHEN? Moet je voorstellen dat je op zo'n moment een neger, zigeuner of Tamil bent! 

De Duitsers zijn meesters in het corrigeren van anderen: niet door rood lopen, niet naast elkaar fietsen, niet met fiets over zebrapad und so weiter und so weiter. In de treinstations van Keulen en Dusseldorp wemelt het van de Sturmabteilungen die alleen maar in de gaten houden of de passanten hun masker wel goed op hebben. Een soort boa's maar dan echt eng.

Lieber Joost, die woedende moffen in de trein waren booslinks want ze lazen de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Boosrechtse Duitsers lezen de Bild Zeitung. Ik lees het liefst die Welt, die is een beetje Boosrechts maar dan voor hoog opgeleiden. Dat zou trouwens ook wel een leuke serie zijn voor KeinSteil: Der Böse Weisse Mann. Dan ben ik nog wel effe bezig in Teutonia! 

Wat is jouw verklaring voor de eeuwig boosheid van de Duitsers? 

En twee dingen: jij hebt destijds een prachtig boek geschreven over Hans Janmaat. De verschrikkelijke Janmaat. Nederland en de Centrumpartij. Ik was de eerste journalist uit de linkse kerk die Janmaat interviewde en het cordon sanitaire doorbrak. Jij verwijst naar dat spraakmakende interview in de Groene in je boek. Ik vond Janmaat vooral heel geestig, en helemaal niet boos. Eerder een ietwat teleurgestelde Dreesiaan, net als jij en Martin Bosma. 

Wat heb jij ontdekt over Janmaat en over zijn vermeende boosheid? En als je een top tien van Boze Blanke Mannen zou maken, wie staan daar in? Mogen ook Booslinksen zijn hoor! 

Joost:
1.Nietzsche
2.Agnes Kant.
3.Celine.
4.Edvard Munch. (En verder alle Scandinaviërs.)
5.Churchill.
6. James Hetfield.
7. Nou ja, die A. H. natuurlijk.
8. Loesberg. (Weet je nog wie dat was, vast wel.)
9.Eigenlijk alle schrijvers.
10. Jij. Zo, nu ga ik even met de hond uit, want dit lijstje heeft me uitgeput.

Arthur: mooi dat ik met stip op 10 binnen kom maar ik ben de vrolijkste mens op de aardkloot, gast. Toen ik opstapte bij de Volkskrant omdat ik bij GeenStijl veel meer ging verdienen en daar grapjes over D66 en GroenLinks mocht maken, viel hoofdredacteur Pieter Klok mij huilend om de hals en riep: jij bent het zonnetje in huis, nou zit ik met allemaal droeftoeters als die zelfmoordopwekkende Julien Althuisius en die chagrijnige extreem-rechtse azijnplasser annex tuinkabouter Schimmelpenninck opgezadeld. 

Nou ja, vooral in de Algarve ben ik de vrolijkste, maar daar ben ik tevens de jongste Nederlander. 

Hoe heet je hond? Blondi? Wat voor ras is het, of wacht je nog even met de gender reveal? Enige effecten van Robert Loesberg heb ik toevallig op mijn nachtkastje liggen. Vind je honden rechts, of hondenbezitters? 

Weet je, de vader van mijn drie meisjes Raya (dat haar herinnering tot een zegen mag zijn), Tita en Jamba heette Jagua. Dat is takkietakkie voor hond in Paraguay. Diens vader heette Killer Adolf, een Rottweiler die over hekken van twee meter sprong en voor ontbijt drie Hiawatha's oppeuzelde. Dat maakt mij niet rechts natuurlijk. Ken je die foto van Louis-Ferdinand Céline met zijn honden? Wat een lieve man! 

Weet je trouwens wie engrechts is? Hans Dorrestijn want die schreef Het Anti-hondenboek. Cynofoben zijn altijd extreem-rechts en ultraconservatief, kijk maar naar de islam. 

Mensen in het land denken bij een Boze Blanke Man meteen aan een rechtse meneer, zoals die dikke VVD-vader in Vader en Zoon van Peter van Straaten. Maar linkse mannen zijn veel bozer, en vaak ongezellig op feestjes. Wat is jouw definitie van de Boze Blanke Linkse Man, en geef eens wat schrijnende voorbeelden. Heb jij altoos een zakje bij je voor de hondenpoep? Ik woon aan het strand hè, dat scheelt. Panta rei! Drijfsijsjes! Trouwens, wat Geert Wilders betreft: ik ben ook een mavoklantje, en Paul Cliteur ook. Dus wat is daar nou mis mee. 

Joost: Zo, weer terug. Dankzij de hond is er een sociale Joost in mij wakker geworden. Ik loop de hele tijd te kleppen met de andere hondenbezitters. We kennen elkaar alleen bij de naam van de hond. Ik wist niet dat deze wereld bestond. Je stelt wel een hoop vragen Arthur! Je wist zeker wel dat Janmaat zijn hond, een afgeragde Duitse herder, volgens mij een afgedankte politiehond, ook Blondi noemde? Dat was om terug te pesten. 

Mijn hond heet Wiebe. Hij komt uit een boerderij bij het Groningse gehucht Doezum, maar dan net aan de Friese kant. Ruig volk. Bij Doezum vermoorde IJje Wijkstra vier veldwachters, daar is nog een film van gemaakt. Tijdens een van mijn vele omzwervingen kwam ik een vrouw tegen, die uitriep: “Zo één hadden wij er vroeger ook! Een Stabijna!” Dat was de familienaam. Een Stabijna is dus bijna een Friese Stabij. Dat klopt. Zijn vader is een Kooiker, die gebruikten ze vroeger voor de eendenjacht en die staat op de schilderijen van Jan Steen. De meeste mensen zullen die niet interessant vinden, maar jij wel, want je bent ook een hondenman, en ik wil wedden dat je daar in de Algarve ook met iedereen staat te ouwehoeren om niets, of hoe noemde Reve dat ook alweer. Waarom zei ik nou net Uruguay? Ik weet ook wel dat het Paraguay is. Het land van de nichten in nazi-uniformen.

Verder is het niet ‘Enige Effecten’ maar ‘Enige Defecten’ wat sowieso een van de mooiste boektitels is. Met Loesberg liep het trouwens slecht af. Ik citeer Wikipedia: "Na de dood van zijn vriendin kon Loesberg niet meer schrijven. Hij onderging diverse behandelingen in verband met epilepsie, depressies, suikerziekte en alcoholisme en werd uiteindelijk in 1980 arbeidsongeschikt verklaard. Op 27 december 1990 werd hij op 46-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn Haagse woning, maar hij moet reeds enige dagen tevoor zijn overleden. Over de doodsoorzaak bestaat veel onzekerheid. De lezingen lopen uiteen van een epileptische aanval, via drankmisbruik en een val van de trap, tot zelfmoord." 

Wel weer fijn om te zien dat het boek opnieuw is uitgegeven. Het is volgens mij het enige boek waarover jouw vriend Komrij een positieve recensie heeft geschreven. En als je de eerste zin leest, weet je meteen dat je met een meesterwerk te doen hebt: 'Reeds om zes uur die morgen was hij, in zijn laken gedraaid, wakker geworden.' Dan weet je al: Dat gaat verkeerd aflopen. En dat is ook zo. Het is alleen maar mensenhaat en ongeluk. Maar zo goed geschreven! In de tijd waar wij vandaan komen waren trouwens alle boeken zo, maar leg dat maar eens uit aan de generatie van nu met hun opgewekte smoeltjes. Bah.

Arthur: We zitten weer op het niveau van onze Libelle voor Boze Blanke Mannen. Je weet dat de aandachtsspanne van een reaguurder 2 minuten duurt, dus ik zal wel weer een gele kaart krijgen van hoofdredacteur Pritt en zakelijk directeur Bart. We hebben weer veel geleerd vandaag, met name over de Boze Blanke Man en over onze hondjes, en ik wil eigenlijk nog twee kwesties bij je aansnijden: Martin Bril en de Schedelmeet-affaire. 

Ik vond Bril een hele Boze Blanke Man, en hij keek ook zo gluiperig uit zijn oogjes. Er geldt één oekaze voor Volkskrant-columnisten: schrijf nooit iets negatiefs over Martin Bril. Man man, die is daar heilig verklaard. Jij zou toen met Astrid Theunissen de biografie van Bril gaan schrijven maar je bent afgehaakt omdat niemand uit de entourage van Bril iets naars over hem durfde te zeggen. De man regeert over zijn graf! Hij was toch heel boos, Joost? En vooral omdat hij nooit die Grote Nederlandse Roman schreef toch? En hoe zit dat nou met de Schedelmeet Gate, vriend? 

Joost: Oké, kort dan. Ik vind het wel lastig hoor om iets naars te schrijven over Martin Bril. Ik kende hem al voordat hij beroemd werd, net als Joost Zwagerman. We zijn nog eens met z’n drieën geïnterviewd voor Oor. Enfin. Ik wil je hier wel verklappen dat Martin Bril veel rechtser was dan hij zich voordeed. Daarom verbaasde het me ook dat hij bij zijn dood alleen maar politiek correcte vrienden bleek te hebben. Die natuurlijks niets van mij wilden weten, zoals Giphart en Chabot. Martin had toen hij nog niet bekend was een grote Nederlandse vlag voor zijn raam hangen en hij luisterde alleen naar extreemrechtse country. Blues vond hij niks, dat was typisch zo’n Bril uitspraak. "Blues, daar heb ik dus niks mee." 

Hij heeft de Boze Man in zichzelf afgehakt. O, wat een tijden waren dat, met Theo van Gogh op het terras van Luxembourg op Het Spui, waarbij Theo Martin de hele tijd zat te tarten dat hij een laffe zak was. Maar Martin was vooral een geweldige stilist, denk ik. Hij vond eigenlijk nooit zoveel, maar schreef het wel goed op. Toch heeft hij één meesterwerk geschreven, waar ik nog wel eens in blader: De Kleine Keizer. Over Napoleon, ook een Boze Blanke Man. Zullen we schedelmeter affaire voor een andere keer bewaren?

Arthur: Vooruit dan maar weer, amigo. Laatste prangende vraag: waarom lezen en horen we nooit iets over Boze Blanke Vrouwen? Of is het beter om over Boze Hysterische Vrouwen te spreken? Karin Bloemen, Adelheid Roosen, alle cabaretières, al die bipolaire huppelkutten die kollumpjes uitbraken in het NRC, Trouw, Parool en de Azijnbode, pfff, de lijst is oneindig. En al die hysterische kippen zonder koppen zijn links. Kennelijk een verdienmodel. En dan wou ik nog even weten of de Duitse Boze Blanke Man bozer is dan de Nederlandse Blanke Boze man.

Joost: Tja, de Duitsers, Arthur, de Duitsers. Ik ken ze nu al zo lang en ik ben steeds meer geboeid geraakt door dit wel heel bijzondere menstype. Waarom zijn alle belangrijke filosofen Duits? Omdat de Duitsers het leven serieus nemen. Woede is eigenlijk niet zo hun ding. Zelfs tijdens WOII was het dat niet. Het was georganiseerd optreden. Fout natuurlijk, fout, maar spontane pogroms, daar moesten de Duitsers niets van hebben. En nu hebben ze dus gezamenlijk besloten om zich 100 jaar gedeisd te houden en te doen wat de baas, de VS, zegt. Heb je wel eens een hysterische Duitser gezien? Ik niet. Als ik met de trein van Berlijn naar Amsterdam reis, dan begint vanaf Hengelo het geschreeuw in de telefoons en het aanstellerige gelach. De Boze Blanke Man is in die zin dus niet Duits, behalve als ze gedronken hebben en hun frustraties uiten over het in hun ogen altijd zwaar tegenvallende Duitse voetbalteam. Dan voel je dat er iets dieps zit. Verder heb je natuurlijk gelijk. De Nederlandse Boze Blanke Man is altijd een Linkse Man. Ik noem een Maarten van Rossem. Ik noem een Youp. Ik noem een Erik van Muiswinkel. Mensen waar ik op deze mooie zomerdag niet aan had willen denken. Je bent bedankt.

Arthur: Joost, nog één vraag: je stelt dat de Boze Blanke Man altijd links is. Voor mijn serie feuilletons wil ik een meetlat maken, zoals Opzij die destijds had om feminisme te meten. Wat zijn volgens jou de criteria waaraan de Boze Blanke Man moet voldoen? Zowel qua Boze Linksman als qua Boze RechtsMan.

Joost: In één woord: machteloosheid. Wie zijn zin kan doorvoeren is niet machteloos. Ik noem een Volkert. Maar wie zijn zin niet door kan voeren wel. Bijvoorbeeld: omdat die eigenlijk een rechtse man wil zijn. Maar teveel hecht aan populariteit. Ik kom terug op Martin Bril. Toen hij nog helemaal niet bekend was, zei hij tegen mij: "Joost, ik wil de nieuwe Carmiggelt worden." 

Nu, kun je zeggen, mooi, want dat is hij ook geworden. Knap. Maar daarvoor heeft hij verraad moeten plegen tegenover de woeste naar blanke country luisterende vlaggenophanger in hem. Dat vrat hem op, en daarom zag ik Martin Bril met zijn milde stukjes over dochters op de fiets, reigers, verkeerslichten en eenzame dorpjes steeds kwaaier worden als ik hem nog wel eens tegenkwam. Voor Youp gaat ook zo’n verhaal op. Hij wilde de opstandige held zijn, maar hij werd de aangepaste clown. Machteloos. Maar het is niet zo erg als je machteloos bent en toch jezelf. Zoals ik. Dan zie je er misschien wel boos uit, maar dan sta je iedere dag op met een glimlach, of nou ja, bijna. Wist je trouwens dat Carmiggelt ook een Boze Blanke Man was met die milde gelatenheid van hem? Je gaat er dus niet slecht van schrijven.

Arthur: Ik ga nu echt afsluiten, amigo, maar ik wil toch nog even weten hoe het zit met de Boze Blanke Vrouw. Ik serveer de BBV altijd af als hysterisch en bipolair en als ze geen maandstonden hebben zitten ze wel in de overgang, maar dat is te makkelijk. Wie is jouw ultieme Boze Linkse Vrouw in het linkse spectrum en wie in het rechtse spectrum? Ik ga met de honden naar het strand, doe jij zo het licht uit?

Joost: Mmm… de Boze Vrouw. Die uit zich – en nu krijg ik half Nederland over me heen!- vooral in privésituaties. De Boze Vrouw is namelijk altijd boos op haar Man. En die woede wordt heel lang opgepot. Ik ken een vrouw die 35 jaar geleden gescheiden is van haar man en die nog steeds… Je kent het wel. De Vrouw wil de Man manipuleren. De Man wil de Wereld manipuleren. Het is allebei gedoemd te mislukken. 

De Boze Vrouw die wij in het openbaar kennen, speelt de rol van een man. Dat geeft niet hoor, ik ben heel tolerant in die dingen. Je had het over Caroline, maar daar zie ik nu juist geen greintje woede bij. Die is oprecht bezorgd. Agnes Kant? Pure, machteloze hysterie, maar ik vond haar wel leuk. Nee, hoe langer ik erover nadenk, des te beter weet ik het: De Linkse of Rechtse vrouw is niet Kwaad. Neem nu Rita Verdonk? Ik heb haar later nog eens ontmoet. Een schat. Of al die stukjesschrijfsters in de kranten. Brave tikgeitjes, zit geen sprankje woede bij. Ja, doen alsof, omdat het van ze verwacht wordt, maar dat is dus iets anders. Ben ik nu denigrerend? Ik hoor het vrouwen zeggen. Boeien.

Reaguursels

Inloggen

Mooie polemiek. Zouden zij die over ons regeren en de politiek correcte touwtjes in handen hebben en feitelijk het voor het zeggen hebben hier, nu ook zulke (veel zelf) spottende stukjes kunnen schrijven? Ik heb ze nog nooit gelezen. Schimmelpenninck, joehoe probeer dat eens, dus met veel zelfspot.

Tiscali-2 | 08-09-22 | 09:03

NYT over Engeland:
Conservative governments, which have grown increasingly hard-line on immigration and often embraced tax cuts and other economic policies that tend to favor wealthy people.

Waarom zijn boze blanke mannen meestal rechts terwijl ze meestal arm zijn? Ze verrijken de rijken, terwijl de rechtse ideologen, zoals Bannon en GS, ze voorhouden dat ze vooral boos moeten zijn op gekleurde, woke en genderdiverse moslims, zodat de rijken, niet door boze blanke mannen lastig gevallen, door kunnen gaan met alle straten op het momopoly bord opkopen en volplempen met onbetaalbare huizen.

cugel | 08-09-22 | 08:28 | 8

@cugel | 08-09-22 | 09:10: Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn waarvan het lichaam niet matched met de gender. Het is mooi dat we daar wat aan kunnen doen. Steeds vaker lees ik artikelen over het op een bepaalde leeftijd moeten/mogen/kunnen kiezen wat je gender is. En dat komt op mij over alsof straks iedereen geacht wordt te gaan kiezen. Dat betekent dan -in mijn ogen- dat er een heleboel mensen onnodig aan het twijfelen worden gebracht.

Leptob | 08-09-22 | 09:25

@Leptob | 08-09-22 | 09:25: Mee eens dat twijfel in dit geval erg slecht is. Maar ik lees de Guardian, de NYT en NRC en Blendle en ik zie nergens zoiets, maar ik moet toegeven dat ik er ook niet erg op let: het is niet iets waar ik me druk om maak.

cugel | 08-09-22 | 09:46

@cugel | 08-09-22 | 09:10:

Belasting op gas en benzine is 80%, niks progressief. De alleen in kapitalistische landen bestaande verzorgingsstaat wordt in principe betaald door sociale premies, niet door loonbelasting
Heb je de leuzen tegen joden en blanken gezien tijdens de klimaatdemo? En waar blijft jouw voorbeeld, aangezien jij steeds met die beschuldigingen komt?

Dandruff | 08-09-22 | 10:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Ze zeggen: er is tijd tekort
Ze zeggen dat het donker wordt
Ze zeggen: regen regen regen op je kop

Cornelis12 | 08-09-22 | 08:28 | 1

Heerlijk wakker worden met zo'n briefwisseling.
Goedemorgen!

Toki | 08-09-22 | 08:16

Had wel wat nieuws van de NOS verwacht over het Eastern Economic Forum. Li Zhanshu, Putin, Modi waren aanwezig.

impy | 08-09-22 | 08:07

Arthur vermaakt zich eindeloos met de voorhoofdstickers rechts en links en oud en boos en vermeende bijbehorende stereotypering.

Het is onderhoudend, maar blijft ook wel een beetje hangen daar, Tuur. En je stopt rechtse rakkers net zo goed in een vakje. Nou, vooruit maar.

#ochtenhumeur probeert te bestrijden doet met een 2e mok koffie#

AdvocatusDiaboli | 08-09-22 | 08:06

GroenLinks en PvdA willen een spoedadvies van de Raad van State of de asielplannen van het kabinet juridisch wel door de beugel kunnen.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Want je zou maar eens de instroom tijdelijk iets beperken..

Wattman | 08-09-22 | 08:56

@letopuwzaak | 08-09-22 | 08:47:

Er zijn teveel jobhoppende "managers", ook in het bedrijfsleven. Die kunnen niks behalve de werkvloer extra taken geven en tegelijkertijd die werkvloer uitdunnen voor "kostenbesparingen". Dat daarmee ook veel gekwalificeerde kennis en ervaring plus motivatie verdwijnt is het probleem van de volgende jobhoppende manager.

En toch staan managers in hoger aanzien dan de werkvloer.

Dandruff | 08-09-22 | 08:56

@Papa Jones | 08-09-22 | 08:15: oorlogsvluchtelingen vang je tijdelijk op, dat kan prima in een tentenkamp.

Rennieflox | 08-09-22 | 09:49
▼ 12 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

It’s good to be back..

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 08-09-22 | 07:42 | 1

Bij het lezen in de ochtend vind ik deze koffietegel altijd een fijn baken. Top dat je terug bent.
*Tevreden koffie inschenkt*

Roos | 08-09-22 | 07:52

Oh jee. Schoolgaande zoon slaat boos de buitendeur dicht.
Het regent, maar taxicentrale Jones weigert dienst.

Ik moest zelfs het principe van een regenjas uitleggen.
De jongelui zijn ook niets meer gewend.

Papa Jones | 08-09-22 | 07:40 | 13

Ik kwam erachter dat ik nog geen nieuwe regen jas voor de kids heb hier. Word tijd dat daar wat een gedaan word.

@de rest, ik ben gelukkig niet alleen.

grhd | 08-09-22 | 08:50

Daarom was mijn besluit om de auto de deur uit te doen de beste in een lange tijd. Taxicentrale UpdateA was ter ziele.

UpdateAvailable | 08-09-22 | 08:57
▼ 10 antwoorden verborgen

Goedemorgen. Volgens RTL helpt regen niet tegen droogte. We zijn verdoemd.

Allemaal.

Hetkanverkeren | 08-09-22 | 07:37

Loesberg, nu het zegt Tuur. Ook zijn boeken gelezen. Was hij niet ook altijd aanwezig op de nacht van de poëzie in Vredenburg, Utrecht? Verder weer een mooie dialoog. Het in één ruk uitgelezen. Bedankt.

forecastle | 08-09-22 | 07:35

Ah.. nostalgie :)

Ben Adam | 08-09-22 | 07:24 | 2

Schrijven met een veer en een potje inkt?

Leptob | 08-09-22 | 07:30

Als de regering valt hebben ze nog meer macht want dan kunnen ze niet meer vallen. © Marx Russe
Aanschouw de daadwerkelijke macht:
pbs.twimg.com/media/Fb2juVtWQAANl4e?f...
En hun agenda. Ze zullen alles op alles zetten voor een machtig Europa.
www.reneweuropegroup.eu/
Aanbidders van alles wat onmenselijk is.

keestelpro | 08-09-22 | 07:15 | 6

Als we het belang van het eigen land even voorop zetten, zoals het hoort, kun je deze mensen stuk voor stuk zien als landverraders.

Zoelense Hobbyboer | 08-09-22 | 07:28

Denk dat in principe de mensen die kunnen kotsen van deze foto wel een soort van achter 'renew Europe' staan.

Leptob | 08-09-22 | 07:35

"Opdat wij nooit vergeten"

Toki | 08-09-22 | 08:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat we dit allemaal over hebben voor Oekraine. Voor de EU! Wat een eensgezind volk zijn wij.

kleybeuker | 08-09-22 | 06:57 | 7

@keestelpro | 08-09-22 | 07:06:

"en gaven alle Oostbloklanden hun soevereiniteit terug"

Kijk, dat soort opmerkingen maken duidelijk hoe ontzetten dom Kees is.

omanders | 08-09-22 | 07:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zou hem houden...

neonreclame | 08-09-22 | 07:01

Het ergste: we weten het allemaal en laten het allemaal gebeuren, tot er geen weg meer terug is.

TonAlias | 08-09-22 | 07:03

1000 Miljard. Laat hem niet Frans Timmermans op ideeen brengen.

Leptob | 08-09-22 | 07:14

Heb even gekeken naar het afgelopen kwartaal (juni,juli,augustus) gasverbruik en dat is in totaal 29m3.
Is dat veel of weinig verbruik voor een 4 persoons gezin?
Dat het maar een zachte herfst mag worden.

steekmug | 08-09-22 | 06:39 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Zoveel meer interessante mensen en dan die useful idiot witwassen...

Soyboy | 08-09-22 | 06:29

Zo knap. Deze artieste speelt bijna alle instrumenten zelf.
En nog is het niet genoeg. Pffffff
Barbara Markay - Give Your Dick To Me (1980)
www.youtube.com/watch?v=zE4KowTk0C4

keestelpro | 08-09-22 | 06:19

Nu ben ik even een BAM. Een Blije Ajax Man. Kuddoz !!!

Piet Karbiet | 08-09-22 | 06:14 | 1

Het had wel 20 - 0 kunnen zijn, serieus!

keestelpro | 08-09-22 | 06:33

Dankjewel BC. De wereld vanuit vogelperspectief kunnen zien lijkt me wel wat. Sweet dreams.
Fly Me To The Moon - Frank Sinatra
youtu.be/ZEcqHA7dbwM

MickeyGouda | 08-09-22 | 09:13

In ander nieuws : ze hebben die andere Canadese gek op de vlucht gevangen. Hij heeft zichzelf ook maar overhoop geprikt. Dood.

Asteroid-B612 | 08-09-22 | 05:56 | 1

Indianenverhalen!

keestelpro | 08-09-22 | 06:20

Defenitief slapen nou, houdoe.

TheOne48 | 08-09-22 | 05:53

Dit is wel een echte vluchteling.
The Fugitive
www.youtube.com/watch?v=O_Dm3igANNI
Bijzondere verhaal, ik kwam samen met mijn verloofde in 1993 in Chicago aan.
Gingen we naar de bios, toen draaide men daar de bovenstaande film, geweldige ervaring.

Bad - Casey | 08-09-22 | 05:52 | 2

Bad - Casey | 08-09-22 | 05:52,
Sorry, aanvullend het speelt zich ook in Chicago af, vandaar de bijzondere ervaring.

Bad - Casey | 08-09-22 | 05:59

@Bad - Casey | 08-09-22 | 05:59:
Hoe was de popcorn.

En er waren nog eens tijden dat Chicago op geenstijl een verboden woord was.

Kaas de Vies | 08-09-22 | 06:36

Goedemorgen. De bolognaise is afgekoeld en in bakjes in de trouwe vrieskast. Natuurlijk het bundeltje kruiden verwijdert. Het is nog vroeg, ideale tijd om van Amerongen te lezen. Ik heb eigenlijk niks met de Nederlandse literaire wereld. De enige non-fictie in mijn kast is van S. King. Verder kawm alles uit de bibliotheek. (Voor de jongeren: dat was een door de gemeente gesponsord lokaal waar je boeken kon lenen) Toen het internet begon heb ik nog zelden papier en inkt gelezen. Afgezien de brieven vh cjib en de blauwe. Nou, zometeen de jonge natie door het verkeer leren gaan. Douche. (5 min) Het ga jullie goed.

horsteknots | 08-09-22 | 05:51 | 3

Minus non.

horsteknots | 08-09-22 | 05:52

@horsteknots | 08-09-22 | 05:52: Ik hoop dat je “driving skills” beter zijn dan je spelling.
Anders zie ik het somber in voor onze “jonge natie”.

D-Fens_1963 | 08-09-22 | 07:43

Neem je ook hopeloze gevallen aan horsteknots? Ik vraag dit voor een vriendin. Môge!

MickeyGouda | 08-09-22 | 09:15

Even dat stuk over die energieproblemen gelezen. Als het nu echt te gek wordt dan is het wellicht een idee om jezelf samen met de rest die het niet trekt bij ter Apel aan te melden. Ze mogen je daar niet buiten laten slapen, je hebt recht op een maaltijd. In de koud zitten is inhumaan (dan wel) je krijgt leefgeld. Nou, geregeld dus. En krijg je het niet dan staat artsen zonder grenzen klaar. Zo kom je de winter echt wel door

Mark van Leeuwen | 08-09-22 | 05:38 | 4

@keestelpro | 08-09-22 | 05:47: Dat bedoelde ik zo'n beetje. Nog even over gisteren, die song 'Do you wanna funk' van Patric Cowley. Ik maakte er altijd van dat Funk bijna klinkt als Fuck wat hij natuurlijk niet had kunnen zingen in die tijd

Mark van Leeuwen | 08-09-22 | 05:55
▼ 1 antwoord verborgen

De heerlijke wedstrijden van gisterenavond in de CL op een rijtje.
Samenvatting Ajax - Rangers (met commentaar van Sierd de Vos)
www.youtube.com/watch?v=U3YRQq38l30

Samenvatting Barcelona - Victoria Pilzen
www.youtube.com/watch?v=woTyjfcjtfo

Samenvatting Napoli - Liverpool
www.youtube.com/watch?v=NXvaFMHFef0

Samenvatting Inter - Bayern
www.youtube.com/watch?v=PJGUH20fB_4

Samenvatting Tottenham - Marseille
www.youtube.com/watch?v=bpxCfyxcORo

Samenvatting Atlético - Porto
www.youtube.com/watch?v=1ENKdgorXjU

keestelpro | 08-09-22 | 05:32 | 6

@keestelpro | 08-09-22 | 05:42: heel vroeger begon het met de afgehakte hoofden van een vijandig volkje. Zo zie je maar de werkelijke oorsprong.

horsteknots | 08-09-22 | 05:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedemorgen allen,
Mijn nichtje ( dochter van mijn broer is eergisteren jarig geweest ).
Gaat haar 1e week van de VWO in, ben reuze trots op deze jonge dame.
Dus zij houdt van lezen, heb ik maar " De ontdekking van de Hemel " voor de dame in kwestie besteld.
Terugkomend op alle daagse gebeuren.
Daar zal ik heel kort in zijn, k.t.
Kastelein ( voor zover ik deze topic onder een kroeg kan rekenen ?! ).
Een nummertje en een rondje namens mij.
ELO, Night Rider.
www.youtube.com/watch?v=EtT3pC01pc4
Proost!

Bad - Casey | 08-09-22 | 04:53 | 6

@Bad - Casey | 08-09-22 | 05:23:
Ja zo’n oom ben je wel:)
Muziekje wel gaaf trouwens
Tone Loc-Wild Thing

TheOne48 | 08-09-22 | 05:29

@MickeyGouda | 08-09-22 | 05:25,
Met iemand dezelfde gedachtengoed delen, das een groot goed.
Mickey, heb je gemist ;)

Bad - Casey | 08-09-22 | 05:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben boos omdat ik niet boos mag zijn .

Minus Richels | 08-09-22 | 03:33 | 5

@Bad - Casey | 08-09-22 | 05:00:
Hee, die poste ik gister nog ofzo.

TheOne48 | 08-09-22 | 05:07

@TheOne48 | 08-09-22 | 05:07,
Oh ja ?!
;)

Bad - Casey | 08-09-22 | 05:19
▼ 2 antwoorden verborgen

@allen nog aanwezig in dit geïmproviseerde Stamcafé, een welgemeend trusten en slaap lief.
Tot morgen.

K1100 | 08-09-22 | 03:20 | 3

Bis Morgen K.
Welterusten.
Hier barst een bui los.
Tijd om te genieten van kletterend water.
Ik ga ook pitten.

Ruimedenker | 08-09-22 | 03:27

Trust K. Was weer een genot.

TheOne48 | 08-09-22 | 03:28

Welterusten! Ook @DenkerT.

MickeyGouda | 08-09-22 | 03:41

Bird Dog
Shaman's Harvest

https://youtu.be/UV4HdAHx8go

Ruimedenker | 08-09-22 | 02:58

Zo’n dialoog waarvan ik denk; neem samen even een kamer apart.
Niet boeiend, niet leerzaam, gewoon een gesprekje tussen twee mannen die elkaar lang kennen en een beetje sparren.
Zal wel aan mij liggen, maar ik vind het totaal oninteressant.
Heb met veel interesse de verhalen van Tuur in Europa gelezen, maar dit gesprek boeit mij geen zier.
Wat-een-gelul.
Alsof twee ouwe lullen hun game-ervaring op Twitch aan het doornemen zijn.
Sorry, mannen. Het boeit voor geen kudt.
Kan een keer gebeuren, maar hé Tuur, hiermee doe je jezelf tekort.
Kan het nog een keer lezen, maar ik ben bang dat ik nogmaals tot dezelfde conclusie kom.
Op naar de volgende Tuur.
Op deze onzin zit niemand te wachten.

Ruimedenker | 08-09-22 | 02:31 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien zitten hier nog goede bouwkundig ingenieurs tussen die ons kunnen helpen om huizen te bouwen voor hun 'onze' Afrikanen.
www.telegraaf.nl/nieuws/1924585150/vo...

MickeyGouda | 08-09-22 | 02:22 | 7

Het is maar goed dat het een voetgangersbrug is want je zal daar maar staan met een fiets bij de opening van een fietsbrug.

Jan Dribbel | 08-09-22 | 02:41

@Jan Dribbel | 08-09-22 | 02:41:
Bij de opening van de Algerabrug was ik ook een beetje huiverig. Ging helemaal goed trouwens.

TheOne48 | 08-09-22 | 02:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Geen Charlie Daniels Band,maar:
Nickelback - The Devil Went Down To Georgia (Cover by Nickelback) [Official Animated Video].

Theodorik1 | 08-09-22 | 02:17 | 1

Vandaag 15 jaar samen met mijn lief. Een heerlijk intiem avondje gehad;-). Nog ff een drankje en dan naar bed. Welterusten allemaal!

Lady Midnight | 08-09-22 | 01:56 | 37

@MickeyGouda | 08-09-22 | 03:08:
Ja maar dit wordt een uitdaging. Twee maanden of een half jaar. We zien het wel. En anders komen we eerder terug :-((

K1100 | 08-09-22 | 03:13

@K1100 | 08-09-22 | 03:13
Ik durf er op in te zetten. ;-)

MickeyGouda | 08-09-22 | 03:17

Gefeliciteerd LM!

J.Cash | 08-09-22 | 07:38
▼ 34 antwoorden verborgen

JJ Cale, Eric Clapton ( After Midnight & Call me the Breeze).

Theodorik1 | 08-09-22 | 01:56

Sinds ik deze gadget heb aangeschaft miauwt mijn kat me niet meer heel de nacht wakker.
i5.walmartimages.com/asr/c103b336-75b...
Om de drie uur komt er een vers bakje voer te voorschijn.
Echt een aanrader voor mensen die katten hebben die alleen maar aan eten kunnen denken.

keestelpro | 08-09-22 | 01:50 | 10

Het lijkt wel döner kebab!
Kätten zijn er gek op.

Ruimedenker | 08-09-22 | 03:01
▼ 7 antwoorden verborgen

She's my pride and joy all over again:
Stevie Ray Vaughan & Jeff Healey - 'Look At Little sister'.

Theodorik1 | 08-09-22 | 01:34 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Jeroen Pauw op NPO1 over zijn VARA-programma: Nederland is vol:
Als aanloop over bevolkingspolitiek: 'Op de Poolvlakte na, heeft Nederland de slechtste lucht van Europa. Nederland telt van heel Europa de meeste kinderen van vijf jaar jong met astma door luchtvervuiling.'
Ondertussen kampt Nederland met een migratiesaldo van 122.000 per half jaar - CBS, januari t/m juni 2022.

drs.Nee | 08-09-22 | 01:31 | 6

@K1100 | 08-09-22 | 01:56:
Zittend in lijn 11 v.a. de keerlus tot aan de Weimarstraat is een lust voor het oog en nog niet zo multiculti als verderop. Maar neem nou maar van mij aan dat knoflooklucht onschadelijk is en de fijnstof door de lucht dwarrelend door uitstoot benzinedampen zeer schadelijk is voor de volksgezondheid. Volgens de WHO zijn een kwart van de klachten bij de huisarts gerelateerd aan luchtvervuiling.

drs.Nee | 08-09-22 | 02:04

“Op de Poolvlakte na, heeft Nederland de slechtste lucht van Europa.”
Dat vind ik sowieso moeilijk te geloven.
Verder is het doel van “ Nederland is vol” wel duidelijk.
Eindconclusie: Nederland is bij lange na niet vol.
Stel je voor dat BNN-VARA ronduit zegt dat Nederland propvol is..
Ondenkbaar dat de VARA/BNN/Joop met een dergelijke conclusie durft te komen.
Pauw laat zich dik belonen voor een stukje migratie-propaganda.
Nederland is misschien nú nog niet vol, maar over 25 jaar vol en onleefbaar.
Waarom willen mensen dat niet zien?
Hoe kunnen ze blijven denken dat het allemaal wel losloopt?

Ruimedenker | 08-09-22 | 03:23

Po-vlakte, de laatste keer dat ik op een kaart kerk lagen beide polen niet in Europa. Verder als volleerd politicus geen antwoord op de vragen van z’n eigen programma geven…

_pacman_ | 08-09-22 | 07:26
▼ 3 antwoorden verborgen

1 m3 gas is 10,2 kWh.
Bij essent kostte een kuub op 25 september €3,98, dus dat is €0,39 per kWh. www.gaslicht.com/energienota/gasprijs...

Dan nemen we nu een kijkje in een land ver weg: België. Wint geen eigen gas zoals bijvoorbeeld Nederland en moet dus alles duur inkopen. Daar kostte een kWh gas 11-19 cent. callmepower.be/nl/energie/gids/tarief...

Nederland is echt zo'n gaaf land! We zouden eigenlijk nze welvaart wat meer moeten delen. Kunnen we niet een paar huizen bouwen en gratis weggeven aan arabieren ofzo?

wapster | 08-09-22 | 00:59 | 1


Dat is ons eigen gas. Leuk hè, wij betalen twee tot drie keer zo veel.

K1100 | 08-09-22 | 01:03

Alweer tussen 01.00 en 01.30 naar bed.

Minder lamp-tijd namelijk. Hoewel dat het morgenvroeg ook wel eens nodig zou kunnen zijn. Dan maar blijven liggen...

wilderst | 08-09-22 | 00:51 | 2

Ik heb een 5 volt lamp met usb aansluiting. Met snoer, dimmer en drie lichtkleuren. Wit, warm en dachlicht. Op een powerbank van 20.000 mAh brandt dat ding dagen. Geeft giga veel licht op de hoogste stand.
Ali is your friend. Heb er twee gekocht voor bij de camper. Powerbank €20 en lampen, 2, €15.
Led dus geven geen warmte af.

K1100 | 08-09-22 | 00:58

@K1100 | 08-09-22 | 00:58: LEDs geven wel degelijk warmte af, maar in low-power lampen als dit is dat betrekkelijk weinig en wordt die warmte afgevoerd d.m.v een koellichaam (de zg. 'heat sink'). Passieve koeling. Maar zodra je aan de slag gaat met LEDs van 3w, 10w heb je een behoorlijk grote heat sink nodig om die hitte af te voeren, en bij alles daarboven is aktieve koeling (ventilator) vereist want die LEDs worden kokend heet en branden door.

Asteroid-B612 | 08-09-22 | 05:31

De Volkskrant: "Poetin dreigt alle gascontracten met Europa te verscheuren: Rusland vaart een oosterse koers.". En nog steeds denkt die -sorry dat ik het zeg- kneus van een Jette dat hij Groningen niet open hoeft te draaien.

Te-kapen-varen | 08-09-22 | 00:47 | 1

Nee dat is niet woke want dan stelt u de aanschaf van een warmtepomp uit.

wapster | 08-09-22 | 01:00

Goeie.......,
Klimaatverandering, kent u die term?
Gisteren en vandaag was het goed merkbaar. Bloedheet overdag en tegen de avond giga onweersbuien. Gisteren stroomde er een snelstromende rivier langs onze camper en konden we niet naar buiten want geen kaplaarzen. Vandaag hetzelfde patroon maar in iets minder mate. Nu had je aan halve kaplaarzen genoeg.
Het vreemde is dat het klimaat in 50 jaar niet veranderd is want als kind heb ik hetzelfde meegemaakt in de Nederlandse zomer. Dagje strand en tegen de avond achter het raam naar de regen en onweer kijken.
Over een paar dagen gaan we het klimaat een paar honderd kilometer zuidelijker bestuderen.
Ik heb zo'n flauw vermoeden dat het daar nog warmer is.
En dat is onze schuld, toch?

K1100 | 08-09-22 | 00:31 | 5

Warme droge lucht komt uit het Oosten en natte lucht of als je wilt natte wind, komt uit het Westen. Heeft niet met het klimaat te maken, maar alles met windrichting. Alleen hoor je de zichzelf benoemde klimaat specialisten daar niet over. Je gaat je gouden kipje toch niet slachten. Lachen.

dijkbewaker | 08-09-22 | 01:04

@K1100 | 08-09-22 | 00:45:
Lees dan gewoon het artikel eigenwijze feestboek zelfonderzoekert. Het is duidelijk dat het veel warmer wordt. Iedere snoeshaan kan dat zien. Maar jij had vroeger ook eens een warme zomert. Oh nee wacht ik heb geleerd dat je wapperts niet met feiten moet overtuigen, want daarvoor zijn ze sowieso ongevoelig. Je moet ze op de eigen emotie zien te bevragen.

Zooo en hoe komt dat nu, dat je ervan overtuigd bent dat het niet opwarmt, leg het eens precies uit?

Beste_Landgenoten | 08-09-22 | 01:20

@Beste_Landgenoten | 08-09-22 | 01:20:
Heb het gelezen. En voor jou ter info, bij Facebook kom ik niet verder dan een inlogpagina. Dat kulargument heeft al jaren een baard. Het feit dat je al weer begint te 'wapperen' laat zien dat je werk niet verder komt dan een artikel aan een weersite die er belang bij heeft de hoax levend te houden. En, ook niet onbelangrijk, met jou valt niet te discussiëren. Je bent te overtuigd van je eigen gelijk. Oh, op feiten heb ik je nog nooit kunnen betrappen, maar ik zal ook wel niet kunnen lezen.

K1100 | 08-09-22 | 01:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Weer een mooi stukje ouwe Portugees. Blijf maar lekker daar. Groet van een Spaanse Amsterdammer.

Plukkieplukkie | 08-09-22 | 00:30

Mooi ....

onbekend | 08-09-22 | 04:48

Toch wel een strak idee?

Als je als kabinet iets wilt doorvoeren, zet er dan een week lang een chat onder?

Dan krijg je de mening van het volk en de know-how van 18 miljoen mensen!

wilderst | 08-09-22 | 00:22 | 2

Mensen als ik zouden dat helemaal verneuken, puur voor de chaos haha

Icewallowkum | 08-09-22 | 00:24


De mening van het volk zal ze aan hun reet roesten. Ze weten dondersgoed wat er speelt onder de mensen. Maar net als bij corona proberen ze nu weer hoe ver ze kunnen gaan. En ze komen een heel eind. Het van de overheid afhankelijke volk houdt zich nog steeds koest.

K1100 | 08-09-22 | 00:35

keistad | 08-09-22 | 00:18 |

Bedankt hoor top van je,

pegaje | 08-09-22 | 00:27

Zij is niet de zachtaardigste. Of nou echt unbeschreiblich weiblich. Proost, Skickr.

letopuwzaak | 08-09-22 | 00:13

Die luistert lekker weg.

letopuwzaak | 08-09-22 | 00:10

Kooktip:

Jas de aardappels al na de lunch, en zet ze met water en al in de zon op tafel, evt deksel erop. Scheelt al snel 25 graden met opwarmen

wilderst | 08-09-22 | 00:00 | 10

@wilderst | 08-09-22 | 01:06: Dank voor de reactie. Wellicht gebruik ik de verkeerde naam. Ik weet nog dat bij Brazilanen altijd een karaf met een vloeibare substantie op tafel stond die je over de salade of rijst kon gooien, soort van pimenta dus. Ik zal nog eens informeren hoe dat bereid wordt.

Theodorik1 | 08-09-22 | 01:17
▼ 7 antwoorden verborgen

letopuwzaak | 07-09-22 | 23:55 |

Ik denk het wel maar goed wat een gedoe de laatste weken over het stamcafe. En een borrel van mij persoontje. Proost

Wakker worden.

www.youtube.com/watch?v=312Sb-2PovA&a...

pegaje | 07-09-22 | 23:59 | 1

Proost! Dit kan vast ook prachtig meerstemmig:)

letopuwzaak | 08-09-22 | 00:09

Is dit het café? De hele avond kerstrepertoire gezongen, dus ben wel toe aan een borreltje.

letopuwzaak | 07-09-22 | 23:55 | 9

@Roos | 08-09-22 | 00:01:
Ik schenk jullie wijn in met paaseitjes:-) ja, voor Kerst. In een gezelschapje.

letopuwzaak | 08-09-22 | 00:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Ah das wel weer jammer, dat van Amerongen vrienden is met de grootste minkukel die zichzelf journalist durft te noemen. Een complotfantast die nog steeds volhoudt dat de MH17 een CIA complot is. En nog meer van die achterlijke waanideetjes ventileert.

Beste_Landgenoten | 07-09-22 | 23:49 | 12

@intrigant | 08-09-22 | 00:16:
Nee, ik niet. Maar jij wel blijkbaar. Kijk, er zijn daar 200 Nederlanders doodgegaan voor de perverse ambities van een maffiabaas in het Kremlin. Die niet wil toegeven dat zijn leger een raket kado deed aan zijn illegale landgenoten die probeerden dat gebied in te pikken. Dus liegt hij erover tot hij in zijn graf ligt. En die kennissen van mij zijn nu dood terwijl die lafaard niet eens zijn fout toegeeft. Integendeel. En sukkels hier geloven die leugens weer. Om onnavolgbare redenen. En Joost Niemöller is een van die sukkels.

Beste_Landgenoten | 08-09-22 | 00:24

Maakte het er toen ter tijd wel makkelijker op, in 2014 was het mh17 en in 2016 het Oekraïne referendum… die Amerikanen kan het hun reet roesten

Icewallowkum | 08-09-22 | 01:04
▼ 9 antwoorden verborgen

AT5: De Amsterdamse kunstenaar Hinke Schreuders borduurt beelden uit pornofilms, krantenartikelen en vrouwenbladen. Veel van haar werk gaat over vrouwelijke rolmodellen en seksualiteit. "Vaak zie ik dat mensen niet doorhebben dat ze naar porno staan te kijken."

"Ik wilde van dat harde pornografische beeld iets lieflijks maken", vertelt Schreuder. "Het zijn een soort poëzieplaatjes geworden. " Ze houdt zich bij het maken van deze kunst bezig met de vraag 'wie ben je als vrouw en wat wil de maatschappij van je?'.

Cornelis12 | 07-09-22 | 23:33 | 2

Nou, das toch hartstikke leuk voor die kunstzinnige meid?

Te-kapen-varen | 07-09-22 | 23:42

Zoep Zidi ?

Asteroid-B612 | 08-09-22 | 01:27

Een Boze vrouw vind ik zo'n Shula Rijxman wel.
Of vroeger Nina Brink. Maar de Queen is toch wel Sylvana Simons. Die doet er ook bij stampvoeten.

Roos | 07-09-22 | 23:24 | 2

Veel vrouwen zijn chronisch boos. Ik heb vandaag een leuke vrouw ontmoet. Een dirigente met heel veel kunde en ook echt humor.
Dat merkte je aan kleine opmerkingen tussendoor, terwijl ze iedereen bij de les hield. Een inspiratie vind ik dat.

letopuwzaak | 07-09-22 | 23:58

Bewijs dat er toch sprake is van een plandemie? Volgens documenten tussen moderna en us government. Oops

davidhasseltoff | 07-09-22 | 23:21 | 2

Vertel, bronnen?

HekkeGenkie | 07-09-22 | 23:57

@HekkeGenkie | 07-09-22 | 23:57: https://www.documentcloud.org/documents/20793561-leopold-nih-foia-anthony-fauci-emails maar goed, ook dit is geen zuivere Chinese thee Shi_Zhengli

davidhasseltoff | 08-09-22 | 00:05

Hoppa,

ATHENE, Griekenland (AP) – De Griekse regering heeft de NAVO- en EU-partners van het land en het hoofd van de Verenigde Naties schriftelijk verzocht het steeds agressievere gepraat van functionarissen in buurland Turkije formeel te veroordelen en te suggereren dat de huidige bilaterale spanningen kunnen escaleren tot een tweede open conflict op Europese bodem.

In de brieven, waarvan kopieën woensdag werden gezien door The Associated Press, zei de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias dat het gedrag van de historische regionale rivaal van zijn land - en NAVO-bondgenoot - door de drie instanties moet worden gecensureerd.

"Door dit niet op tijd te doen of door de ernst van de zaak te onderschatten, lopen we het risico opnieuw getuige te zijn van een situatie die vergelijkbaar is met die zich momenteel in een ander deel van ons continent afspeelt", schreef hij, in een toespeling op de oorlog in Oekraïne. "Dit is iets dat niemand van ons echt zou willen zien."

Cornelis12 | 07-09-22 | 23:17 | 7

@K1100 | 07-09-22 | 23:28: dan moet de VN maar een russische VN vredesmacht sturen naar het conflict.

steekmug | 08-09-22 | 06:09
▼ 4 antwoorden verborgen

De ergste boze blanke man in het huidig tijdsgewricht is natuurlijk die geriatrische dwerg in het Kremlin, maar die durft Joost niet in het lijstje op te nemen, anders vinden z'n Russische handlers hem niet meer lief.

Joost is sinds z'n bemoeienis met MH17 een beetje een karikatuur van zichzelf geworden. Daags na het neerhalen van dat vliegtuig zette hij op z'n website de eerste Russische desinformatie direct door. Keurig vertaald uit het Engels, want Joost spreekt geen Russisch (en heeft dus geen toegang tot echte bronnen), en vroeg zich als bijna-gymnasiast nooit af waarom Russen allerlei 'informatie' in het Engels aanleveren, anders dan voor propaganda (echt iedere theorie, van Oekraïense BUK tot SU-25 kwam netjes voorbij). Engels als taal van de vijand, die bijna niemand in Rusland spreekt, behalve de FSB.
Nu met de oorlog in Oekraïne zit hij weer vol op het Kremlin-orgel, hopelijk krijgt hij er voor betaald (al dan niet in natura, zijn Russische dames heel goed in). Net als met Baudet en de veertig wappies, je twijfelt elke keer of iemand écht in dat soort ideetjes kan geloven.

Festen | 07-09-22 | 23:16 | 2

Vraag me wel eens af bij die gekken, of ze willens en wetens de boel belazeren puur omdat er een markt voor is waar ze hun boekjes aan kunnen verkopen en waar ze een podium krijgen. Zo'n Baudet, die gelooft toch niet echt in die flauwekul (hoop je dan) en zo'n Niemoller, die papegaait het Kremlin toch niet serieus na (hoop je dan)?

Beste_Landgenoten | 07-09-22 | 23:53

@Beste_Landgenoten | 07-09-22 | 23:53: Van Niemöller en Duk begrijp ik echt niet dat ze Poetin nog steeds lopen te paaien. Het is ook niet over de hele linie. Ze streken veel van hun paranoia complotvolgers tegen de haren in door sars-cov2 serieus te nemen en zich te laten vaccineren. Of zou dat dan gewoon eigenbelang zijn geweest?

Soyboy | 08-09-22 | 06:26

Heerlijk wat een leuk opgeschreven oeverloos geouwehoer.

bijna_raak | 07-09-22 | 23:11

Die Boze Surinamer is die Surinamer in Nederland die geen geld wil investeren in het grote Diaspora plan van president Santokhi waarbij Surinamers in Nederland kunnen bijdragen aan de opbouw van Suriname. Er is nog niet één euro gegeven!

VolgendjaarkrygikAOW | 07-09-22 | 23:10 | 2

Logisch want geld mag Suriname namelijk niet uit. Je mag wel goederen importeren en geld in het buitenland uitgeven maar je mag je geld niet van de Surinaamse bank doorsluizen naar het buitenland. Oftewel “geniet” je van een inflatie die nog veel hoger is dan bij ons.

borgmonster | 07-09-22 | 23:29

Huh? Suriname was toch al opgebouwd? Nou ja, door boze blanke mannen dan.

wijsvinger | 07-09-22 | 23:47

Even off topic: dag 3 inmiddels zonder stamcafe. Ook Keestelpro is nergens te bekennen. Mot in de tent?

Te-kapen-varen | 07-09-22 | 23:02 | 10

@Gravin v Kippenbouth | 08-09-22 | 00:03:
Mee eens. De enkele keer dat ik me in het stamcafé begeef is mijn ervaring dat hoe later het is, hoe meer complotgezwets er te lezen is, mogelijk met alcohol als katalysator. En er hangt een nogal onaangenaam klef sfeertje.

Spring Bruissteen | 08-09-22 | 00:29

@wilderst | 08-09-22 | 00:18:
Het plempen van links naar veelal matige tot slechte muziek voegt in elk geval niets toe. Wie zijn de kenners in het stamcafé en wat voegen ze toe? Ik zie heel wat meer interessante reacties van reaguurders in de "gewone", reguliere topics. Zelden tot nooit in het stamcafé.

Gravin v Kippenbouth | 08-09-22 | 00:32

@Spring Bruissteen | 08-09-22 | 00:29:
Dat vind ik dus ook.

Gravin v Kippenbouth | 08-09-22 | 00:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Hier word ik boos van.
Ben ik net een beetje gewend aan Arthur .... gaat die Tante Betje een briefwisseling houden met rare Joost.

Als vrouw mis ik dan een andere vrouw.
Aagje Deken bijvoorbeeld.

Roos | 07-09-22 | 22:57 | 14

@drs.Nee | 08-09-22 | 00:13:
Ik zou ze niet eens willen lezen. Aan zijn getwitter heb ik genoeg.

Beste_Landgenoten | 08-09-22 | 00:28

@Beste_Landgenoten | 08-09-22 | 00:28:
Oh, onwetend maar wel een mening hebben, je lijkt je partijgenoot Pechtold wel. Die was ook vóór het associatieverdrag met Oekraïne zonder daarin één letter gelezen te hebben.

drs.Nee | 08-09-22 | 00:41
▼ 11 antwoorden verborgen

Patchouli. Waarom ruik ik altijd die vale bijna vergeten geur in de schrijfsels van van Amerongen?
Dondert niet, ik herlees "Het Grote Foute Jongens Boek" en geniet.
Waar blijft het vervolg?

Ernst Oosters8389 | 07-09-22 | 22:56 | 7

@Ernst Oosters8389 | 07-09-22 | 23:39: Je beschrijving is treffend, ik hoor werkelijk een zeemeeuw en zie er een voor me.

Wat is er met het bandje gebeurd?

Roos | 07-09-22 | 23:43

@Roos | 07-09-22 | 23:43: Wat dacht je, gedigitaliseerd, zoals ook de rest van de wereld.

Ernst Oosters8389 | 07-09-22 | 23:57

@Ernst Oosters8389 | 07-09-22 | 23:57:
Dan is dit een mooie gelegenheid om er weer eens naar te luisteren.

youtu.be/cmJ3vWAPqhM

Roos | 08-09-22 | 00:05
▼ 4 antwoorden verborgen

In Switzerland a new law would mean that people who heat their homes over 19C with gas during a shortage could face up to 3 years jail. Lekker genieten van de reset van klausje? In Noorwegen gooien ze eten weg ivm energiekosten. Hoeveel zijn er echt wakker ?

davidhasseltoff | 07-09-22 | 22:56 | 4

Handig hoor, zo’n slimme thermostaat!

borgmonster | 07-09-22 | 23:33

Ben net terug uit Zwitserland en heb daar niets van gehoord. Wat is je bron?

Gravin v Kippenbouth | 08-09-22 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Is er eigenlijk een toilet in dit café?

Nuuk | 07-09-22 | 22:54 | 6

Als jullie het zeggen….

Nuuk | 07-09-22 | 23:08

Is er eigenlijk een toilet in dit café?
Nuuk | 07-09-22 | 22:54 |
Gewoon ergens achter een boom gaan staan/zitten. Geen hond die het ziet want het is donker. Scheelt ook weer een keer doortrekken en zo.

Gravin v Kippenbouth | 08-09-22 | 00:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Cave
Iratus albus homo cum cane

Links en rechts bestaan niet meer, Nemers en Gevers zijn wij verworden

NuchtereHenkie | 07-09-22 | 22:51 | 2

Ik geef niks en neem niks, maar toch ben ik een krijger!

VBO_B_Niveau | 07-09-22 | 23:36

O jee, wat nu weer, cave canum? Heeft de boze blanke man een pitbull?

Gravin v Kippenbouth | 08-09-22 | 00:12

Waarom horen we niets over Boze Zwarte Mannen?
Iedere week komen er genoeg binnen.

gestoptmetroken | 07-09-22 | 22:50

Uit de stad waar een D66 troela ooit opperde dat de 3 W 's (werk, woning, wijf)onderstaand konden corrigeren,

De boosheid lijkt aanstekelijk. Ook zijn medeverdachte Billal (20) reageert kwaad op de veertien maanden celstraf die tegen hem is geëist. De rechtbank schorst de zaak even, om de gemoederen te bedaren. De gedetineerde Mohamed wordt kort weggevoerd. Zijn twee medeverdachten, wel op vrije voeten, verlaten even Justitieel Complex Schiphol.

Mohamed, die al een flink strafblad heeft, bekent dat hij een 15-jarige jongen van zijn mobiele telefoon heeft beroofd. Hij zag zich daartoe genoodzaakt, omdat hij snel een schuld moest inlossen. De Haarlemmer ontkent het slachtoffer mee te hebben genomen in een auto en dat hij gedreigd heeft hem met zijn voeten in cement in het water te gooien.

Een van de rechters wordt boos als de drie jonge mannen lacherig doen over diefstallen bij de Spar bij het Esso-tankstation aan de Planetenlaan. Volgens Mohamed nam hij alleen een ’paar Red Bulletjes’ mee. Uit het winkeltje werd in een week tijd voor honderden euro’s eten en drinken gestolen.

Enz. enz. enz.

Cornelis12 | 07-09-22 | 22:49

Gewoon even pluimen in reeten: wat is het toch geweldig dat GeenStijl supertalenten als Arthur van Amerongen aan zich heeft weten te binden. Alleen dat al is de kosten van een premium account waard. Hulde en hulde.

Noodluik | 07-09-22 | 22:47

Bassie van Adriaan en Sunny Bergmans. En anders Bert van Ernie.

VBO_B_Niveau | 07-09-22 | 22:44

Who's next? Sietske Bergsma, want "die heeft ook een opvallende mening"?

zwellevertje | 07-09-22 | 22:43

Het homo pathologische vermengen van een samenleving in optima forma. Het juiste woord noem ik maar niet, want dat levert geen punten op. Iemand met een fascinatie voor lavendel noemde het ooit eens..

davidhasseltoff | 07-09-22 | 22:38

Boze blanke mannen en vrouwen: verenigt u tot boze blanke mensen!

laurentius | 07-09-22 | 22:35 | 2

Ik háát verenigingen.

VBO_B_Niveau | 07-09-22 | 22:45

Wat bijzonder dat "Arthur" en die glibberfascist "Joost" allebei op precies dezelfde manier schrijven en over een identiek vocabulaire beschikken!

18konijn | 07-09-22 | 22:31 | 2

O, o, o wat zijn we scherp. No shit Sherlock.

bijna_raak | 07-09-22 | 23:14

@bijna_raak | 07-09-22 | 23:14:
Je wil toch niet zeggen dat Arthur dit alles zomaar uit zijn duim zuigt? Mij viel op dat Joost opeens heel redelijke dingen schrijft, wat je niet ziet op zijn Twitter, om maar iets te noemen. Daar is het complot na complot. Dit zal toch geen "false flag" zijn?

Beste_Landgenoten | 08-09-22 | 00:06

Is de drugs al duurder laatste tijd niets besteld.

Rattus | 07-09-22 | 22:26

Hoera. Groot uitkleedfeest. De zorg wordt weer verder uitgekleed omdat er te weinig en te duur personeel is. Niet-incontinenten die toch een 24-uursluier moeten dragen.

Nivelleermarionet | 07-09-22 | 22:25 | 2

Gvd ja … de overheid haalt de zorg neer zoals een manpad een Russische straaljager.

borgmonster | 07-09-22 | 23:37

Kabinet wil 'onbewezen' zorg uit basispakket schrappen, versobering op komst
nos.nl/l/2443673

borgmonster | 07-09-22 | 23:38

L.F. Celine was toch echt meer een kattenpersoon. Bebèrt heette zijn harige metgezel, die hij in jutezak op de vlucht met zich meenam terwijl het Derde Rijk om hem heen ineenstortte. "Nord" heet dat boekje.

Asteroid-B612 | 07-09-22 | 22:23

Stiff Little Fingers, dat waren wel boze, en blanke, mannen, maar wel hele mooie boze punk gemaakt.
Hoewel blank……het zijn Ieren en volgens Jimmy Rabbit zijn de Ieren The blacks of Europe.

www.youtube.com/watch?v=_DF9gGMmtFE

Nuuk | 07-09-22 | 22:22 | 2

De tweede LP "go for it" was al behoorlijk wat minder, voor zover ik me herinner, maar "inflammable material" klonk naar toenmalige maatstaven onvoorstelbaar hard en ruig. Grappig hoe je perceptie daarover in de loop der jaren verandert.

Asteroid-B612 | 07-09-22 | 23:10

Inflammable material en Nibodies Heroes(!!!) luister ik nog steeds naar. Geweldig!

borgmonster | 07-09-22 | 23:41

De boze blanke mannen zijn toch de overgebleven trieste figuren in de maatschappij die maar over zich heen laten lopen en niet de ballen hebben om voor zichzelf op te komen?

Leptob | 07-09-22 | 22:21 | 1

Leptob | 07-09-22 | 22:21 |

Ha ha verzin het maar. TOP

pegaje | 07-09-22 | 23:08

Van drank kan je niet eten jongens, wel eventueel als ruilmiddel te gebruiken.

steekmug | 08-09-22 | 06:26
▼ 6 antwoorden verborgen

@pegaje | 07-09-22 | 23:07: Overjarige bio stalmest en voldoende drinken als ie los moet gaan. Werkte nl ook bij m'n cactussen

wilderst | 07-09-22 | 23:29

@wilderst | 07-09-22 | 23:29:

Nice man ,weer wat geleerd txxx

Wanneer je iedere dag iets leert, hoe klein dan ook, wordt je iedere dag een beter mens, en groei je iedere dag als mens.

Mvgrt

pegaje | 07-09-22 | 23:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Is dit nu een werkelijke uitwisseling met Niemöller of een parodie?

Duwbak_Linda | 07-09-22 | 22:11 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

De uitlaat van de ijsblokjesmachine stoot heerlijke warme lucht uit, halve pizza was in no time ontdooid.

Van de winter zet ik 'm bij m'n voeten, alhier bij het reaguurders-paneel!

wilderst | 07-09-22 | 22:17

Slechts een tik nog in de oven/grill en hap hap hap, de deeglap

wilderst | 07-09-22 | 22:20
▼ 1 antwoord verborgen

Barman! Doet u maar iets of iemand met een banaan.
https://youtu.be/lZABxj718uA

Brabeaulander | 07-09-22 | 22:09 | 2

 
Luv' & Van Duin te land, ter zee en in de lucht, in een tijd dat er nog geen Boze Blanke Mannen waren. Áltijd leuk: www.youtube.com/watch?v=cWoRRMSOLbM

MaximumAwesomenimity | 07-09-22 | 22:06 | 1

Dank!

borgmonster | 08-09-22 | 01:30

Joost Niemoller? Sodemieter op met die Putin-slet.

09001313 | 07-09-22 | 22:06 | 1

U bent boos?

vanvandaag | 07-09-22 | 22:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen