Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Met een lokhoer door Keulen, waar je de coronabevelen kunt horen donderen

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. Na Spanje, België en Frankrijk is zijn trein nu aanbeland op het Keulse Hauptbahnhof

Net toen ik dacht: eigenlijk zijn die Duitsers best tof, gebeurt het. In de trein van Keulen naar Berlijn drink ik in de eerste klas een mok typische laffe Duitse filterkoffie. Ik doe het masker af en onmiddellijk beginnen drie kutmoffen hysterisch te schreeuwen: Masker op, masker op! Hoe kan ik dan koffie drinken, vraag ik verbijsterd, en of ze niet so laut willen schreien! Mijn oren werken prima, danke schön! Bij elk slokje even het masker af, luidt het Befehl. Ze willen de conducteur er bij roepen, en ik begin over de Stasi, wat niet goed valt. De oorlog hou ik er maar buiten vandaag. 

Het doet me denken aan dat weekeinde met mijn toenmalige schoonfamilie in het Zwarte Woud. We hadden een prachtige huis gehuurd en in het lommerrijke laantje stond nog één ander huis. We waren met drie auto's en stonden de bagage uit de auto's te halen, toen het buurvrouwtje uit het raam ging hangen en schreeuwde: BLEIBEN SIE DA NOCH LANGE STEHEN? Moet je voorstellen dat je op zo'n moment een neger, zigeuner of Tamil bent! 

De Duitsers zijn meesters in het corrigeren van anderen: niet door rood lopen, niet naast elkaar fietsen, niet met fiets over zebrapad und so weiter und so weiter. In de treinstations van Keulen en Dusseldorp wemelt het van de Sturmabteilungen die alleen maar in de gaten houden of de passanten hun masker wel goed op hebben. Een soort boa's maar dan echt eng. Ik was net in Frankrijk en Spanje waar ze veel relaxter zijn en sowieso bijna alle regels hebben laten schieten. Duitsland is volgens mij het laatste bastion van coronaparanoïa. 

Het land was lang mijn grote liefde. De ouders van mijn schoolvriendje Bobbie baatten het Protestants Militair Tehuis (PMT) in Ede uit, een pretpark vol flipperkasten, biljarttafels en kaartende militairen. Ik heb daar leren zuipen, vloeken én de soldatentaal geleerd, met schitterende termen zoals achteruit eten (kotsen), rukbunker (slaapzak), nukubu (nutteloze kutburger), neukteugels (bretels), lulijzer (microfoon), loho (lompe hond) en kutsoppen (douchen). 

Een paar keer per jaar ging ik met het hele gezin van Bobbie naar het het PMT in het Duitse Blomberg, waar zijn vader eerder de scepter had gezwaaid. Ik sprak al een aardig mondje Duits, zoals iedereen in het grensgebied. We keken naar de Duitse tv, met Tarzan, die Sendung mit der Maus, Der Kommissar, Tatort en Klimbim (met heel veel tieten). Legerbasis Blomberg stond geheel in het teken van de Koude Oorlog en de Russen konden elk moment binnenvallen.

Ik luisterde naar Heintje, Rex Dildo en het Grote Rukken begon. Met Rob Muntz maakte ik voor de bekroonde serie De Inburgerking een nostalgische en vooral hilarische Duitsland-special, een hommage aan de door onze oosterburen verrijkte jeugd. Jaren later was ik als razende reporter voor de Groene Amsterdammer veel in Duitsland, met een bijzondere aandacht voor extreem-rechts en etnische minderheden. Ik interviewde veel neonazi's en was in Solingen, kort na de aanslag op de Turkse familie. Die aanslag had de meest bespottelijke collectieve verstandsverbijstering van het Nederlandse volk ooit tot gevolg: protestkaartenactie Ik Ben Woedend

Weer veel later woonde ik een paar maanden in Berlijn. Ik was in de ban van Egon Erwin Kisch, de razende reporter op wie Kuifje is gebaseerd en deed research naar Kisch, die er correspondent was. Een driedelige zeer scabreuze radioserie in zijn voetsporen, door zeven nieuwe Europese lidstaten, was het gevolg. Sindsdien was ik niet meer in Duitsland. Nu ben ik terug voor Safari Eurabia. 

Ik begon in Keulen, waar ik had afgesproken met mijn zeer goede vriendin Hanny Roskamp, die tevens als bodyguard ging functioneren in het ruige door Turken gedomineerde nachtleven van de odeklonjestad. Hanny is kwantumchemica en we kennen elkaar uit de tijd dat we werkten voor het helaas ter ziele gegane cultblad Blvd. Zij was gespecialiseerd in alle mogelijke chemische drugs, ik - meer old school - in reportages over de cultus van heroïne en cocaïne. 

Hanny schreef een paar bestsellers, zoals De Houdbare Vrouw, en is - hoofdzakelijk in de privésfeer - gespecialiseerd in Cubaanse boksers. We googlden naar Cubaanse salsatenten in Keulen en daar wemelt het van. De islamsafari kon nog wel een dagje wachten en we gingen eerst geheel in de tijdgeest een hapje eten in restaurant Sankt Petersburg.

Een gast van het restaurant schreef in een Google-recensie: “Geweldige keuken! Maar vertel uw landgenoten in Rusland alstublieft dat Poetin liegt over de oorlog in Oekraïne”. Het antwoord van eigenaar Andrei Ermolenko: "We denken dat al onze landgenoten met een gezond verstand weten dat de invasie van Oekraïne een misdaad tegen de menselijkheid is. Onze Oekraïense en Russische werknemers blijven bij elkaar en hebben geen verschillende meningen over deze ramp.”

Daar moesten we heen, ook al vond ik een bericht op Facebook-wandje van de Russenhut zéér alarmerend: Herzlich Willkommen im Sankt Petersburg, dem einzigen russischen Restaurant ohne Wodka! Nou ja! 

Het restaurant was lekker oostblokkerig kaal en sober, en een miezerig obertje met een treurige snor moest in zijn eentje alle tafeltjes bedienen: een kruising tussen Manuel in Fawlty Towers, Mister Bean en Abraham Bueno de Mesquita (dat zijn herinnering tot een zegen mag zijn). De ober bleek uit Moldavië te komen en is dus een soort Roemeen en bepaald geen Oekraïner. Oekraïners hebben we die avond überhaupt niet gezien in het "vredesrestaurant", dat de Oekraïense vlag op een groot televisiescherm had gezet. De borsjt was prima, net als de blini's maar daar moet natuurlijk wodka bij: het perfecte huwelijk. En kaviaar was er ook niet. Wel roodoranje visseneitjes, de pauperkaviaar. Gelukkig was er voldoende Georgische wijn en Georgië is nu eenmaal de bakermat van de wijn. 

Hoewel mijn islamsafari pas de volgende dag zou beginnen, hadden we besloten om Hanny als lokhoer in te zetten (met een hele korte rok, ondanks de kou) bij de Hauptbahnhof, waar destijds met oud en nieuw honderden naffers vrouwen mishandelden, aanrandden en beroofden. 

Tariq Ramadan-groupie, moslimknuffelaar en islamapologeet Anja Meulenbelt  ging kort na de Noord-Afrikaanse seksoproer op haar Facebook-wandje vol op het orgel tegen columnist Stephan Sanders. Uit haar warrige tekst bleek dat ze de afschuwelijke verhalen van haar roomblanke zusters over verkrachting, aanranden en bepotelen niet geloofde. De strekking was dat getinte mohammedaanse mannen dat niet doen.

Sanders (die ik ken als een ondeugende anarcho-liberaal) had volgens Meulenbelt de homovariant bedacht van het nieuwe rechts-populistische ‘linkse feministen zweren samen met islamisten-verhaal’, een slimme manier om racist te kunnen blijven en tegelijk nog even af te rekenen met de oude vijand: het feminisme. Volgens Meulenbelt spuwde Sanders zijn gal vooral op blanke heteroseksuele linkse mannen die elkaar overtroeven als het gaat om ruimhartigheid bij het asielbeleid want het zijn deze mannen die het minst te stellen zullen krijgen met aanranding en potenrammerij. Meulenbelt eindigt haar tirade met een cryptische, haast Korsakoviaanse conclusie: asielzoekers zijn volgens Sanders vaker potenrammers dan onze eigen Hollandse jongens (wat feitelijk op geen enkele manier is aangetoond), want in Jamaica worden homo’s verbrand en linkse hetero’s kan dat niets schelen (sic). Ik heb die laatste zin een keer of honderd gelezen en snap nog steeds geen biet van deze dialectische diarree. 

Geen Noordafrikaanse roofdieren dus (in ieder geval werkte het lokrokje van Hanny niet) maar er waren wel heel veel junkies en dealers van Turkse en Noord-Afrikaanse snit, die scharrelden rond de Currywurstbude op de Breslauer Platz. Ik raakte in gesprek met de Turk Hakan, die ons wel even zijn Raucherecke wilde laten zien, in een gemütliche portiek. Toen de sympathieke gebruiker zich net keurig had geïnstalleerd had met al zijn kookspulletjes en andere attributen, kwam er een politieauto met zwaalichten aangereden die met piepende remmen stopte voor Hakan's Raucherecke. De buren hadden gebeld! Zo ken ik ze weer! Wegwezen, siste ik naar Hanny, want de politie is mijn beste vriend maar niet de Deutsche Bullen. Ik ben een paar keer anaal gevisiteerd door de moffen bij grensovergangen en dat was geen pretje. Mijn reet is geen amusementspark. 

We kwamen op adem in een Cubaanse tent, die geheel door Turken werd gerund, tot grote teleurstelling van Hanny. Geen Cubaanse boksers vanavond. Van de barkeeper horen we dat alle Cubaanse tenten door Turken worden gerund. We bestelden een Zacapa-rummetje (23 jaar jong) uit Guatemala en dat was dom in deze tourist trap want we kregen iets onvoorstelbaar goors, iets wat leek op Hollandse vieux met een paar extra scheppen suiker. Vuile gore ladenlichters! Amini sikiyim! Ibne! Ananin amina kale kurar sabah aksam mac yaparim! 

Het werd tijd voor een vrolijk afzakkertje in Schwulenbar Die Mumu, waar de eigenaar geen Turk was maar een heuse valse Mantafahrer-nicht, zeg maar Gerard Joling maar dan ordinair. En zo begon mijn mohammedanensafari door Mofrika geheel naar wens. Allahasmaladik. 

P.S. Wat deed Henk Spaan in de Stadtbahn van Keulen? Auditie als Fleischbaum-clown in een Duitse krimi? Vragen, vragen, vragen...

AUFMACHEN!

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuurgevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Lekker stukje Arthur!

OuweOuweLekkerMauwe | 10-03-22 | 08:08

Mooi beschreven hoe in bijna iedere duitser een polizist verstopt zit. Heb er nu bijna 30 jaar gewoond, kon er niet aan wennen. Geen ander volk is zo op zoek naar zekerheid als een gemiddelde duitsert. Ik zeg altijd tegen ze, jullie zoeken bedriegelijke zekerheid, die krijg je dan ook, en dat maakt je geen ruk uit, want het is beter als geen zekerheid. Duitsers, mijn kinderen zijn er geboren, 1 studeert er nu in Nedeland waar ik blij om ben, zie je die jongen in 2 jaar zo veranderen. Heerlijk. Duitsers, zijn mensen die volgas geven met de handrem erop.

En nu met dit kul-covid verhaal, is het zo erg dat ik europa maar helemaal de rug toegekeerd heb en nu in een land woont waar het wel allemaal overwaaid. Zie hier geen stapels met lijken in de straten liggen, daarvoor dan kinderen die normaal met elkaar spelen, en volwassenen die gewoon heerlijk normaal met elkaar omgaan en zich niet met jouw leven bemoeien. Heerlijk hoor.

Was ooit een voorstander van een verenigd europa, dat is helemaal foetsie.

qenq2020 | 10-03-22 | 07:07 | 1

Welk land is da?

zegmaarwij | 10-03-22 | 10:11

Weekendje Keulen maar eens eventjes op de lange baan geschoven dus.... overwegen als eerste optie weekendje Munchen... mehr sauber..?

grapjasz | 09-03-22 | 22:47 | 2

Heel begrijpelijk al heeft Keulen een paar top musea zoals het Wallraf-Richartz-Museum en het Museum Ludwig voor de moderne kunst. In de buurt Bonn, de oude hoofdstad, met het Haus der Geschichte. München is mooi, en zeker schoner en rijker/ duurder dan Keulen, maar in het zuiden zijn ook Regensburg, Würzburg en Passau de moeite meer dan waard.

Hera | 10-03-22 | 01:01

Ik heb een jaar lang in Duitsland gewerkt (Darmstadt) en reed 2x per week langs Keulen. Wat me vooral bij gebleven is, was dat het daar vaak regende of in ieder geval slecht weer was.

quigg | 10-03-22 | 08:03

De traktaten van ome Arthur zijn een verrijking voor GeenStijl. Eerste klas intel uit ervaring, rake observaties, ijskouwe humor en godzijdank wars van ijdele idealen. Te lang? Voor straf een boek lezen! Eens moet toch de eerste keer zijn.

Koekebakker | 09-03-22 | 22:01 | 2
-weggejorist-
leo de pejo | 09-03-22 | 22:15

Bij de meeste stemmen gelden wordt Lee Towers de beste zanger.

Koekebakker | 09-03-22 | 22:25

Ingrid Steeger, wat een lekker ding was dat

TrickyDikkie | 09-03-22 | 21:53 | 1

Tot mijn schrik blijkt ze nu al 75 te zijn, ik word blijkbaar ook al oud.

zwellevertje | 09-03-22 | 22:05

Gewoon flink zuipen in einer Deutsche Kneipe. Je zult zien dat na je middernacht na goed zoeken best met een paar Duitsers kunt lachen. Maar overdag, Jezus wat een saai en streng volk. Heb 2 jaar in Münster gewoond.

Deurdonderer | 09-03-22 | 21:49

Klimbim! een dergelijk verdorven en seksistisch programma zou tegenwoordig niet meer gemaakt kunnen worden, toch mist de jeugd van tegenwoordig wel wat, in feite een beetje crimineel ze dit soort levenslessen te onthouden.

zwellevertje | 09-03-22 | 21:34

En verder.. kom ik liever in Duitsland dan in Frankrijk.
Smaken verschillen, dat weet ik, maar voor mij 10x liever Mofrika dan Frankrijk.

Ruimedenker | 09-03-22 | 21:13 | 1

Die Fransen lopen niet zo te janken over de corona regels. De overheid wel, maar de mensen vinden het allemaal wel prima. Kan ik zeer waarderen, ze hebben m'n hart gewonnen. Die Duitsers zoeken het maar lekker uit met hun bizarre Ordnung-cultuurtje.

Upendo | 09-03-22 | 21:57

Keulen… meer dan 150000 moslims, iets van 50 moskeeën en was bijna een kalifaat.
In Duitsland gaat het bijna niet meer over Noord-Afrikanen, maar over Turken, Koerden en de laatste jaren Syriërs en Libanezen.
In Berlijn zijn vooral die laatste twee groepen een gevaarlijke plaag geworden.

Ruimedenker | 09-03-22 | 21:08

Bijzonder volk ja. Ik bevind me er regelmatig tussen. Een eerste laag van "SIEEEEEE" en overwicht zoekende onzekerheid, en daarna als je de een beetje de domme behulpzame Nederlander uithangt ben je een ontzettende sympathieke gast die helemaal volgestouwd wordt met goed eten en drinken en bij allerlei familiefeestjes wordt uitgenodigd. En voor je het weet ben je met gewone mensen aan het praten.
Ooit op zoek geweest in een Duitse stad naar de overleden vader soldaat van een Amerikaan, eind oorlog overleden. Doodgeschoten door een sluipschutter eind februari 1945. Ik maakte contact met de oud burgemeester, gemoedelijke gast, bracht me in contact met een ouwe majoor Schwere Battalion, die alles van diens stad wist. Was uit Zuid Rusland naar huis gewandeld. Begon me meteen uit te foeteren over Indonesïe. SIEEEEEE waren da DIES und DAS!... tja... ik heb maar geglimlacht. Ik had hem een boek te leen gegeven. Hét boek wat ie nog moest hebben over die amerikaanse infantriedivisie die daar in zijn stad gekomen was (ja die van Saving Private Ryan). Hij in een keer helemaal blij en vriendelijk, alles weer koek en ei. Nette Hollander, nette Hollander... Ik ben daar vol geduwd met liters bier en vreten. Daar kwam zo'n bediende aan van 2 meter lang en zo'n Kaiser Wilhelm snor; HERRRR BURGERMEISTER! en daar klapte die compleet dubbel en werdt ie 1 meter groot. Ik werd voorgesteld..... HERR DOKTERRR... en weer klapte ie 1 meter dubbel en stak zijn 1.5 meter lange arm uit. Wat een wereldje zeg. Die burgemeester zei toen, dat van die Joden, ja, daar zijn ze echt wel van bewust dat ze fout zaten... maar de oorlog...... Dat was eind jaren 90. Heb nog veel boeken gekregen van die oude Duitse veteraan. Nie wieder heeft ie gezegd, nie wieder. Volgens mij is hij de enige die écht gesnapt heeft, wie met het zwaard omgaat....
verder erg vriendelijke lui met een verrekte vastlopende stompzinnige bureacratie. Gelukkig maar, anders hadden ze de oorlog gewonnen.

nobodiesunmighty | 09-03-22 | 21:03 | 1

In de tijd van net na 'de fluwelen revolutie' maakten veel 'Sudeten' Duitsers een pelgrimage naar hun Heimat. Zo ontmoetten we in het Tsjechische 'Riesengebirge', in 'Johannesbad', een man die helemaal los ging toen we bereid bleken om de Duitse taal te verstaan. Hij vertelde dat zijn vader in 1938 opeens in staat was om een hotel te kopen en dat hun in 1946 door de Tsjechen werd toegestaan om een paard en wagen vol te laden met huisraad. Zijn vader was omgekomen aan het 'Ostfront'. Toen ze aan de andere kant van het Riesengebirge kwamen, bleek Pommern Pools grondgebied te zijn geworden. Helemaal berooid kwamen ze daarna in Deutschland aan. Maar tijdens dit verhaal bleef 1938 en het feit dat zijn vader opeens hotelier kon worden mij 'fragwürdig' voorkomen. Natuurlijk hebben die 'Sudeten' Duitsers het zwaar gehad, want ze mochten aan de Führer en das Dritte Reich hun dankbaarheid tonen door voor de inlijving bij het Rijk (Heim ins Reich) massaal te gaan dienen aan het Ostfront. Maar in 1938 werd aan Tsjechische hoteleigenaars 24 uur gegeven om hun biezen te pakken. Het geconfisceerde hotel was voor een appel en een ei te koop. Maar wat was deze nazaat blij dat hij in zijn geboorteplaats zijn verhaal kwijt kon in het Duits!

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-22 | 21:59

Duitsche punkers met een mondkap. Ik krijg bijna een inzinking van het lachen.

Vinquerev | 09-03-22 | 20:55 | 1

En dan die brandweerauto....

Dooiemus | 09-03-22 | 21:48

Met één lokhoer door Keulen? Ik reed eens met vier échte hoeren door Amersfoort. Die van 20 zei 'je denkt toch niet dat ik elke week 20 uur achter de kassa ga zitten, terwijl ik veel meer verdien door één vrijdag per maand een paar keer te neuken?' Bijbaantje naast haar studie.

Leptob | 09-03-22 | 20:54 | 1

ja hallo, dhr. van Amerongen is een keurige reporter, geen pooier.

Dooiemus | 09-03-22 | 21:49

Waarom moeten we banger zijn voor Rusland dan voor Eurabie?

Is dit nog nieuws? | 09-03-22 | 20:53 | 3

Omdat Rusland steden met broedervolkeren binnenvalt met vechttjetsjenen

Shoarmamasutra | 09-03-22 | 21:02

Omdat Rusland Eurabie is. Ben je weleens in Moskou geweest? Er lopen daar alleen maar moslimmannen uit centraal Azië en de Kaukasus.

Cobarde | 09-03-22 | 21:05

@Cobarde | 09-03-22 | 21:05: 'Alleen maar' is overdreven, maar al die muzelmannen mogen op maar 1 plek ter aarde bonken met het voorhoofd. Ooit waagden ze het in de jaren negentig om te gaan bonken in een markthal, waar ze hun waren verkochten. Onder Poetin is dit aangepakt door te dreigen dat ze hiermee hun werkvergunning kwijt raakten. De Russische overheid laat wel Russisch Orthodoxe processies toe op straat, maar geen openbaar vertoon van muzelbonkerij.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-22 | 22:08

De eerste alinea kan het hebben van Moraalreiterschap niet beter omschrijven.

Prachtig.

Zoethoudertje | 09-03-22 | 20:53

Geef mij maar Floris en Sindela, die laatste kon toveren.
Hij toverde gewoon een beker uit de slotgracht terug in zijn handen !!

TonAlias | 09-03-22 | 20:51

Weer een pareltje van Arthur van Amerongen. De jaren 70 waren geweldige tijden wat betreft Duitse TV, zoals inderdaad Program met der Maus. Wij keken ook altijd Disco met Ilja Richter. En Tatort.

Toos Bevergeil | 09-03-22 | 20:45 | 5

Pan Tau! Tjechisch, maar in het Duits nagesynchroniseerd.

Bataafje | 09-03-22 | 21:03

Rockpalast!!!!!

ditotje | 09-03-22 | 21:08

En niet te vergeten de Mainzelmännchen. Mijn broer en ik noemden ze de grappige mannetjes. Ach, de mooie jaren 70.

PaulusdeBosrouter | 10-03-22 | 04:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Als er nu toch iéts is, waarmee je de gemiddelde Duitser op de kast kunt jagen, dan is het wel met z'n gezondheid. Op iedere straathoek een apotheek en overal van die enge reformwinkels, waar bejaarde maar pezige FFK-ers op Birki's hun onbespoten worteltjes in linnen tasjes duwen.

bisbisbis | 09-03-22 | 20:44 | 1

Je kan daar zelfs van de verzekering naar een modderkuuroord als je te lage bloeddruk hebt. Handig, hier bestaat dat niet eens

Shoarmamasutra | 09-03-22 | 21:06

Was Don Arturo nog in de Alte Wartesaal? Die club is ook iconische depri.

Piet Karbiet | 09-03-22 | 20:43

Henk Spaan moet duidelijk snel naar de kapper…

eerstneukendanpraten | 09-03-22 | 20:42 | 3

Mukuzani! - prachtige wijn.

bisbisbis | 09-03-22 | 20:52

Over Henk Spaan gesproken. Is dit niet Harry Vermeegen na een Gerard Jolingiaanse haartransplantatie?

HoogToontje | 09-03-22 | 20:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen