Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - Mohamed Rasoel: De Boze Boodschapper van de Ondergang van Nederland

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 4 (doet tevens dienst als Stamcafé, reaguurders)

De Ondergang van Nederland. Land der Naïeve Dwazen kwam half oktober 1990 uit en is een fel en vooral hilarisch manifest van een Boze Blanke Man, die het schreef onder het pseudoniem Mohamed Rasoel: Mohamed de Boodschapper. 

Dat is een subtiele verwijzing naar de Profeet maar ook naar een willekeurige Mo, een gastarbeider die slecht nieuws heeft voor het Nederlandse volk. En dat is natuurlijk de grap, want als het pamflet door Bob Polak, Hugo Brandt Corstius, Max Pam of Theodor Holman geschreven was (in die hoek van oud-redacteuren van Propria Cures werd gezocht) of door Gerrit Komrij, zou de rel die uitbrak nog groter zijn geweest. 

Ik heb De Ondergang van Nederland een paar keer herlezen en wat mij opvalt, is dat de ironie en het sarcasme er vanaf spatten. Bovendien is het erg goed geschreven, in de stijl van Propria Cures in de jaren zeventig en tachtig. Hier en daar doet het zelfs denken aan Soumission van Michel Houellebecq. Een voorbeeld: 

"Bij de eerste aanblik van de Nederlanders ziet men Atlas die de wereld torst. Bij de tweede verandert men niet van mening. Bij de derde lijkt het wel of de Nederlanders per se iets willen bewijzen met hun goede daden, ongeacht de consequenties en misschien zelfs ongeacht degene op wie de goede daden zijn gericht. ‘Wat zeg je daar, gebruik jij fosfaatvrije zeep? O, dat is nog niets, ik doe aan dierenbescherming. Wat? Je moeder werkt voor Greenpeace? Dat is nog kinderspel, mijn moeder werkt voor de Vereniging Vluchtelingenwerk en mijn broer is trouwens tegen zure regen, mijn vader protesteert tegen kernwapens, onze hele familie is tegen discriminatie en we hebben zelfs twee gitzwarte kindertjes in de schuur wonen, die hebben we mee teruggenomen uit Afrika, al wilden we er eigenlijk drie, dus je ziet wel hoe geweldig wij zijn. En o ja, bijna vergeten: we hebben ook nog op GroenLinks gestemd.’ 

De Indianen beschilderden hun gezicht, de Afrikanen doen allemaal ringen om hun hals en in hun lippen, sommige mensen dragen veel sieraden om hun status te tonen, de Nederlanders etaleren hun geweten. De onverkwikkelijke vraag is hier in hoeverre de Nederlandse goede bedoelingen bestemd zijn voor de wereld en in hoeverre voor hun eigen geweten en hun ego."

Het pamflet richt zich vooral tegen de islam die Nederland naar de ondergang helpt, maar in een geactualiseerde editie zou de spookschrijver de focus kunnen verleggen naar de apologeten van de islam, de moslimknuffelaars, de roomblanke faciliteurs van het islamofascisme en andere handlangers van de Vijfde Colonne: GroenLinks, D66, Antifa, BLM, KOZP, BIJ 1, De Grauwe Eeuw/Helden van Nooit en last but not least de hotemetoten van LGBT tegen Islamofobie. 

De uitgever van De Ondergang van Nederland was Gerard Timmer. Zijn drukkerij zat in een zijstraatje van de Spuistraat. Timmer was een aimabele en geestige man die in 1997 op slechts 54-jarige leeftijd overleed. Ik kwam hem wel eens tegen in de kroeg en volgens mij kocht ik De Ondergang gewoon in zijn drukkerij. 

Bij Timmer waren eerder een vervalst dagboek van prins Willem-Alexander en een hilarische spookuitgave onder de naam van literator en Trouw-medewerker Tom van Deel verschenen, getiteld Een bange mandarijn – gedichten van Tom van Deel, met een inleiding van Jeroen Brouwers. Het boekje bleek geschreven door Bob Polak, die eerder, in december 1983, in Propria Cures een stuk over het vermeend oorlogsverleden van Aad Nuis publiceerde onder de naam Max Pam. Als Willem Frederik Hermans publiceerde deze Polak Lebensraum, Een oorlogsdagboek (1991) en Pang. De oorlogsjaren (1992), waarop de echte Hermans een civiele procedure aanspande en Bob Polak veroordeeld werd tot het betalen van een schadevergoeding.

De ruiten van Timmers drukkerij werden kort na het uitkomen van De Ondergang van Nederland ingegooid en hij ontving talloze anonieme bedreigingen. Vlak voor verschijning zei uitgever Timmer tegen Trouw: "Ik vind dat Rasoel een boodschap heeft die je niet links mag laten liggen. Dit komt serieus over en het komt van een moslim." Op de vraag of, als het van een moslim komt, alles dus geoorloofd is, zei hij: "Ik ben als uitgever slechts een doorgeefluik. De ergste CP-achtige passages zijn trouwens al uit het boek geschrapt."

De Anne Frank Stichting sleepte de schrijver, Mohamed Rasoel, op 17 oktober 1990 voor de rechter omdat "in het boek een beeld wordt geschetst van de islam en personen die deze godsdienst aanhangen, dat onnodig grievend en beledigend is en aanzet tot rassenhaat". Het boek was drie dagen daarvoor verschenen. Het gerechtelijk vooronderzoek duurde zo lang omdat er twee zaken tegelijkertijd liepen: de strafklacht tegen 'Rasoel' en die van de schrijver Gerrit "de Godfather van GeenStijl" Komrij tegen professor Teun A. van Dijk wegens smaad en belediging. Deze Amsterdamse hoogleraar tekstwetenschap beweerde begin november 1990 dat Komrij de auteur was van De ondergang van Nederland. Bovendien noemde Van Dijk Komrij een 'elitair racist'.

Professor Van Dijk meende dat achter 'Mohammed Rasoel' – 'Rasoel' betekent 'gezondene' of 'profeet' – een Pakistaan schuilging, die zich tegen betaling voor de auteur had uitgegeven. De ware schrijvers zouden 'Komrij en aantal andere mensen uit kringen van NRC Handelsblad' zijn, die met het boek een zieke grap hadden willen uithalen, naar aanleiding van de opschudding rond De Duivelsverzen van Salman Rushdie. Om de verwarring over zijn identiteit zo groot mogelijk te maken stuurde de echte auteur de van oorsprong Pakistaanse variété-artiest Zoka van A. in uiteenlopende vermommingen op de pers af met de stellige bewering dat hij Mohamed Rasoel was en dat hij het boek wel degelijk had geschreven. Slechts één keer versprak hij zich door te zeggen dat hij het boek had gelezen. Daarna onthulde HP/De Tijd dat 'Rasoel' niemand anders was dan een uit Pakistan afkomstige variété-artiest, die al ruim vijftien jaar in Nederland woont en op bruiloften en partijen, gehuld in een pantervel, optrad onder de naam 'Son of Tarzan'.

Onder die naam stond hij ook in het telefoonboek van Edam, waar zijn bijnaam 'de tijger van Pakistan' was. Dezelfde 'Son of Tarzan' werd begin 1987 door de Alkmaarse rechtbank voor vier verkrachtingen veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf. Al snel werd aangenomen dat Rasoel niet de echte auteur was. Toen duidelijk werd dat Rasoel niet de echte auteur was, zette de koppige professor Teun A. van Dijk zijn onfeilbare instrument van de tekstanalyse in om de ware identiteit van de auteur te achterhalen. Het pamflet werd er aan de ene kant ingestopt, vervolgens meedogenloos in talloze nullen en enen ontleed, tot er aan de andere kant een duimdik rapport uit rolde dat met een verwaarloosbare onzekerheidsmarge aantoonde dat de ware auteur niemand minder was dan de spraakmakende columnist Gerrit Komrij.

Overigens schreef Gerrit wél onder het pseudoniem Patrick Demompere snoeiharde en vooral hilarische recensies over Nederlandse literatuur, een aanrader! Gerrit kon altijd smakelijk lachen om de tekstuele en psychologiserende spitsvondigheden van fopprofessor Van Dijk, maar was furieus dat hij op zogenaamd wetenschappelijke gronden voor racist werd uitgemaakt en door de naïeve dwaas Van Dijk als islam-basher aan de schandpaal werd genageld en zo op een presenteerblaadje werd aangeboden aan barbaarse moslimradicalen. Salman Rushdie ondervond nog onlangs dat dergelijke gekken nog onder ons zijn. Zijn biograaf Arie Pos, mijn goede vriend die eveneens in Portugal woont, zal in zijn meerdelige biografie van Komrij als het laatste zegel functioneren inzake de Mohammed Rasoel-affaire. Arie licht alvast een tipje van de sluier op: 

"In zijn eigen woorden had Gerrit Komrij met ‘het drukwerkje’ De ondergang van Nederland net zoveel uitstaande als een islamiet met een kerstboom. Ik heb tijdens zeven jaar pluizen in zijn nalatenschap geen woord gevonden – geen notitie, geen brief, geen contract, geen typoscript, geen computerbestand – waaruit blijkt dat hij het boekje zou hebben geschreven of er op enigerlei wijze aan heeft meegewerkt. Komrij zag het voor het eerst in januari 1991 toen hij met Theo Sontrop bij drukker Gerard Timmer langsging om een honderdtal ansichtkaarten voor vrienden en kennissen te laten drukken met een foto waarop hij met een theedoek op zijn hoofd poseerde als oliesjeik of Lawrence of Arabia. Een geintje vanwege de Rasoel-Komrij commotie die professor Teun A. van Dijk had aangezwengeld. Timmer bleek de drukker en uitgever van De ondergang van Nederland en Gerrit mocht een exemplaar meenemen van de manshoge stapels die in het magazijn stonden. De bewijsvoering waarmee professor Van Dijk Komrij het auteurschap van het boek in de schoenen schoof was een parodie op tekstwetenschappelijk onderzoek. Je moet een heel sterke anti-racistische bril op hebben om niet te zien dat de tekst van Mohamed Rasoel markantere verschillen dan overeenkomsten vertoont met het werk van Komrij. De tekstopbouw, alineaverdeling, interpunctie en woordkeus missen de karakteristieke variatie en ‘ademhaling’ van Komrij, de formuleringen missen ook deels zijn scherpte, elegantie en speelsheid. De stilistische variatie laat bij Rasoel zeer te wensen over. Door het hele boek heeft hij het alleen maar over ‘moslims’ terwijl Komrij in een NRC-column van 27 augustus 1980 (!) over antiwesterse betogingen van Iraanse studenten -een column die Van Dijk niet in zijn pseudowetenschappelijk onderzoek betrok -schreef ‘De Khomeinys en Gaddafis en al de Arabische prinsen zullen pas rusten als alle Europese vrouwen muzelvrouwen zijn en alle mannen muzelmannen. Ook de Nieuwe Muzelmens is in de maak.’ 

Daar herken ik Komrij in, maar bij Rasoel heb ik geen moment het idee dat ik iets van Komrij lees of hoor. Hij heeft zichzelf dus meesterlijk vermomd en grondig weggecijferd om als Rasoel te kunnen poseren, of professor Van Dijk zag het grondig verkeerd. Ik houd het op het laatste. In het boek dat hij in 2004 aan de affaire wijdde, hield Van Dijk zijn onzinnige tekstuele identificatie van Komrij en Rasoel onverkort staande, maar hij noemde Komrij geen racist meer en was er minder zeker van dat Komrij het boek had geschreven. Inderdaad was Komrij geen racist maar hij had wel een hekel aan extremistische muzelmensen, en aan rabiate anti-racisten die overal racisme zagen."

Arie Pos en ik heb hebben sterke vermoedens dat het boekje door de eeuwige en dus stokoude querulant Bob Polak is geschreven, gepensioneerd voorlichter van de gemeente Amsterdam en ondanks zijn cisgenderheterofiliteit nog valser - zij het inmiddels tandeloos - dan Geer & Goor bij elkaar. Max Pam en Theodor Holman willen onze hypothese bevestigen noch ontkennen. 

Het slotakkoord van De Ondergang van Nederland van Mohammed Rasoel is na 32 jaar griezelig actueel: 

"Daar staan ze nu, die Nederlanders met hun volstrekt gerechtvaardigd en zonder twijfel hoogstaand streven om zo zich ver mogelijk van Hitlers ideologie te distantiëren. Ze hebben over het hoofd gezien dat hun weg aan het andere eind uitkomt bij de joden (met alle respect). De stakkers begrijpen maar niet dat de keus niet noodzakelijk die tussen nazi ‘s en joden hoeft te zijn, tussen roofdier en prooi, tussen onderdrukker en slachtoffer, maar dat er een alternatief is, een derde weg, namelijk het vege lijf redden en zorgen voor het voortbestaan van de eigen cultuur en het eigen land. En het is louter dat ene, kleine misverstand dat zal maken dat de Nederlanders de geschiedenis ingaan als het volk dat zo diep nadacht over een angstdroom uit het verleden dat het zelf die angstdroom werd."

Reaguursels

Inloggen

@Redactie Tuur nog even dit: ik las over het laatste boek van Mo Rasoel getiteld ‘Rasoel, Mohamed - Melkkoe én zondebok - Naïeve dwazen zonder la’. Het is uit 2022 en er stond iets van ‘op zijn sterfbed geschreven als nalatenschap aan ons de naïeve dwazen’. Klopt dit?

Tiscali-2 | 01-09-22 | 10:12

Intrigerende analyse, Arthur. Ik heb jaren geleden ook nog eens onderzoek gedaan naar het boek en de auteur. Ook de "Ondergang" diverse malen herlezen. Een van de meest intrigerende onderdelen vond ik het stukje waarin hij het over 2020 heeft en wat de staat van het nederlandse volk is. Angstaanjagend accuraat.

Overigens was het boek gratis te lezen via dbnl.org totdat het daar een paar jaar geleden gecancelled werd. Maar via PDF nog steeds te vinden op Internet. Absolute aanrader!

UpdateAvailable | 01-09-22 | 09:26 | 1

Hier het betreffende stukje:

In het jaar 2020 zal de eerste fase van de ondergang zijn voltooid-de Nederlandse antropologische cultuur zal teloor zijn gegaan. Voortaan zullen de Nederlanders, als een lichaam zonder ziel, jaar na jaar voortleven in rouw en spijt om het verlies van wat in eeuwen was opgebouwd, en om de klok die van geen terugdraaien weet.
Vele jaren en vele tranen later zal de toestand alleen nog maar zijn verslechterd.

UpdateAvailable | 01-09-22 | 09:33

Het is overduidelijk een ongezonde boel daar in Ter Apel. Wimlex liep daar maar even rond en had meteen een knaap van een longontsteking te pakken.

goedverstaander | 01-09-22 | 08:52

Kudt nacht. Twee kiezen uitgefreesd en gevuld met cement. Vanacht maar opgestaan en paracetamollen met wijn genomen. Wilde vroeg gaan rennen, maar laten zitten. Te weinig geslapen.
Kwam ik dit tegen:
www.nrc.nl/nieuws/2022/08/31/vertrouw...
En dit: www.raamoprusland.nl/dossiers/kremlin...

Worden we apolitiek? Worden we apolitiek gemaakt, of beter, apathisch, door degenen die de politiek bedrijven? Doen ze dat bewust, of zijn ze onbewust incompetent?
Een compliment naar de reaguurders die dit vooral niet zijn.
Es kijken of ik koffie kan hanteren. Hopelijk schiet ik niet door het plafond.
Gegroet bij aangename ochtendtemperaturen. De blaadjes mogen weer vallen.

nobodiesunmighty | 01-09-22 | 08:47 | 6

Dank eveneens en wederom, ik ga eens uw materialen toepassen. Mijn tandarts is een fijne vent. Hij vond het fijn, maar wel jammer dat het moest gebeuren.
Volgens mij moet SM zo voelen, ten tijde van o zo pijnlijk, maar zodra de boor frees en zuiger weg zijn.. godsomme wat heerlijk....

nobodiesunmighty | 01-09-22 | 09:47

@nobodiesunmighty | 01-09-22 | 09:47: Ik weet niet of ik uw tandarts een fijne vent zou vinden. Een behandeling en daarna zou pijnloos kunnen en moeten zijn. Paracetamol 1g 2 uur van te voren + verdoving + paracetamol achteraf naar behoefte zou je eigenlijk geen tot weinig last mogen hebben. Ook dat hij die middelen die ik noemde niet voorschrijft.. ik weet het niet hoor.

UpdateAvailable | 01-09-22 | 09:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Sterkte aan Prins Bernhard. Hij mag de grond van circuit Zandvoort niet kopen. Hij wil dat graag om te kunnen profiteren van de toekomstige waardestijging maar de gemeente Zandvoort gaat het niet verkopen. Ja Bernhard, het leven is soms hard. www.telegraaf.nl/nieuws/1136008945/pr...

Leptob | 01-09-22 | 08:45 | 1

Eindelijk worden grenzen gesteld. Terecht. Wat een nepotistische bende is het toch vaak, politiek en koningshuis.

anja | 01-09-22 | 09:09

Oftewel, ietspietsie internationaler ; The Strange Death of Europe (Douglas Murray)

chicago river | 01-09-22 | 08:37

"Bij de derde lijkt het wel of de Nederlanders per se iets willen bewijzen met hun goede daden"

Polak verraad hier eerder zijn eigen Nederlandse aard mee: die van vooral de schaamte, naast de oud-protestantse fascinatie met schuld en boete. Voelt zich beoordeeld, veroordeeld en vanuit deze ongewenste schaamte projecteert hij dan overdreven schijnheiligheid op de rest van het volk. Hoe *durven* zij hem zo slecht en immoreel te laten voelen? En gaat vervolgens gedreven (door de duvel) in de aanval op zoek naar zondebokken.

Kijk met deze alinea heb je al wat beters dan een sliert nutteloze referenties aan personen die er niet toe doen.

GeenAccount | 01-09-22 | 08:34

Het NRC heeft een intervieuw met politicoloog en SCP-onderzoeker Josje den Ridder:
Daarbij ziet Den Ridder nog iets nieuws: „Het vertrouwen in de politiek is gepolitiseerd.” Onder aanhangers van coalitiepartijen heeft ongeveer 80 procent vertrouwen in de politiek, van aanhangers van de rechtse oppositie is dat nog geen 20 procent. En waren kiezers van oppositiepartijen aanvankelijk nog bereid een nieuw kabinet een kans te geven, nu zijn er, zegt Den Ridder, groepen „die richting structureel wantrouwen gaan”.

En daar helpt het discours op GS niet bij: hoewel vrij discours goed is en GS afstand heeft genomen van figuren als Baudet en hier ook stemmen gehoord als B_L en Bob en AntiZanincz en er ook veel redelijke stemmen zijn, als B. F. en D_L is er toch nog steeds een voornamelijk populistisch rechts geluid. Maar je kunt natuurlijk ook niet al te snel het roer omgooien anders verlies je je volgers.

cugel | 01-09-22 | 08:30 | 15

@elfenstein | 01-09-22 | 08:36: Ja, dat probeer ik. En ik heb nog niets gehad vanochtend: volledig nuchter.
@donkieshot | 01-09-22 | 08:44: klopt. Hoewel er wel wat verschillen zijn. Onze grootvaders leken mij toch wat minder populistisch.
@Ruimedenker | 01-09-22 | 08:45:
Mijn ouders hadden HET Handelsblad, voordat het fuseerde met DE NRC. dus voor mij voelt HET nog steeds als juist, hoewel NRC Handelsblad gewoon NRC is geworden.
@YoMoms | 01-09-22 | 08:48: Heb je helemaal gelijk in, zoals Egerius ook een punt heeft. En gooedverstaander heeft ook een punt. En Duwbak_Linda. En nobodiesunmighty.
@goedverstaander  | 01-09-22 | 08:55: Sorry, spiegeltjes en kralen zijn op.
@Dandruff | 01-09-22 | 09:12: Over stropoppen gesproken. ;)
@Kowalski11 | 01-09-22 | 09:17: Cugel is een romanfiguur. SF.

cugel | 01-09-22 | 09:16
-weggejorist-
Kowalski11 | 01-09-22 | 09:17

@cugel | 01-09-22 | 09:16:

Hoezo stropop?
Je weerlegt precies 0 van de 1001 vrij ernstige bezwaren tegen dit kabinet. Je kunt precies 0 zaken noemen die ze wel goed doen.

Met al je waardeoordelen over mensen-die-je-niet-kent met de *verkeerde* mening. Want dat zegt NRC.
Het probleem is niet eens dat Marx Rutte alles verprutst, maar dat hij overal mee wegkomt. Pers en parlement doen hun werk niet want subsidies en kartelpolitiek.
Daarom verliezen belezen mensen het vertrouwen in de politiek.

Dandruff | 01-09-22 | 10:02
▼ 12 antwoorden verborgen

We werden rijker. Dik vijf procent. Nogmaals: de inflatie is daarin al verrekend. Waar blijft die groei?
Dat geld zit grotendeels bij bedrijven en hun eigenaren. (Uit de Groene Amsterdammer)

Pieter Omtzigt tweet:
Let u even op: we gaan nog discussiëren hoe het minimumloon met 2,5% extra verhoogd wordt terwijl de inflatie naar boven de 13% giert.
Dus voorlopig massief koopkrachtverlies voor mensen met minimumloon en alles wat daaraan gekoppeld is.

En dan zijn we bezig met cultuur oorlogen! Terwijl de bevolking armer wordt. Het is tijd voor traditioneel links.

En over Italië schrijft de Standaard:
Ook schrijver Antonio Scurati gelooft Meloni niet. Ze distantieert zich van het fascisme omdat de verkiezingen voor de deur staan en ze niet anders kan, zegt hij. ‘Bovendien zweert ze alleen de extreemste kanten af, zoals de anti-Joodse wetten en het geweld’, zegt Scurati. ‘Maar het fascisme was veel meer dan dat: Mussolini was bovenal ook een populist.’ De zwart­hemden zullen niet terugkeren, zegt Scurati, maar hij vreest wel dat Meloni straks aan lang verworven rechten raakt. Haar conservatieve partij wil het zeer lage Italiaanse geboortecijfer opkrikken. ‘Stel je voor dat Italië straks de trieste primeur heeft van een vrouwelijke premier die de Italiaanse abortuswet uit 1978 ter discussie stelt. Het zou zomaar kunnen gebeuren.’

De NYT:
Classified files at Mar-a-Lago were likely hidden, and Trump representatives falsely claimed they had been returned, the Justice Dept. said.
En
After the Taliban took over Afghanistan last year, the goalkeeper of the women’s national soccer team knew she could be killed for playing her sport.
So she buried her jerseys and trophies in her courtyard and narrowly escaped to Australia. This is her story.

Poetin, Trump, de Taliban, de VVD en Nieuw Rechts in Nederland: overal wint conservatief, achterlijk rechts en links zwijgt stil.

cugel | 01-09-22 | 08:13 | 16

@cugel | 01-09-22 | 09:01:
Die verzorgingsstaat wordt hier vaak genoeg verdedigd. Zowel in de topics als door de reaguurders. Veel mensen zijn de mening toegedaan dat de overheid in bepaalde mate wel zou moeten zorgen voor voldoende woningen en voldoende zorgmogelijkheden voor ouderen. (En niet alles aan de markt overlaten met periodes dat het erg ingewikkeld is om in deze behoeften te voorzien). Ik lees hierin ook wel nuance; de overheid niet overal verantwoordelijk voor, maar wel een gezond klimaat creeëren.

letopuwzaak | 01-09-22 | 09:07

@cugel | 01-09-22 | 08:52:
Ah, daar is dat ouwe lullverhaaltje van een weglopende PVV weer. Ik ga er niet eens meer op in, geloof wat u wilt geloven, ik hoop dat de landing niet te hard is voor u als links écht over de schreef gaat en rechts, pvv, bbb, ja21 en wellicht zelfs FvD de hele schuur omvertrekken. Het gaat gebeuren, onvermijdelijk als het weer, de vraag is enkel nog hoelang het nog duurt. Er komt een moment dat het de PVV is die het cordon sanitaire aanlegt rondom Gl etc.... omdat die lui simpelweg staatsgevaarlijk zijn, ze hebben niet het beste met ons land voor en dienen eigenlijk niemand behalve de greta's en NPO gehersenspoelde brave Nederlandertjes. Hoog tijd dat daar eens grof de bezem doorgaat, dan kunnen we ook eens ophouden met die eeuwige frame dat de PVV niet zou willen of kunnen regeren. Weet u? Met alle ellende die er nu zit kan je niet anders dan concluderen dat het dan wel geen donder uit zal maken, onder Rutte is het een gebleken blamage, het alternatief begint onderhand wel heel aanlokkelijk te worden.

elfenstein | 01-09-22 | 09:07

@letopuwzaak | 01-09-22 | 09:07: Dat is waar. En daarom denk ik ook dat we het goed doen. Ik ben niet al te negatief, alleen ben ik bang dat we nu een beetje ver naar rechts doorschieten als je ziet dat rechts van de VVD nu ruim 20% van het electoraat achter zich heeft. En Meloni in Italië, Le Pen in Frankrijk, Orban, Bolsonaro, Trump, Brexit.
@elfenstein | 01-09-22 | 09:07:
Van dat weglopen voor verantwoordelijkheid, dat weet ik ook niet zeker. Dat is een verhaal, maar of dat waar is weet ik niet. Wel stuit Wilders wat grove taalgebruik mij tegen de borst. En ik hoop dat we nooit een rechts alternatief voor Rutte hier in Nederland zullen zien.

cugel | 01-09-22 | 09:38
▼ 13 antwoorden verborgen

Buschauffeur! Een jongensdroom gaat in vervulling, deze keer van Frits Rorink (63). Fred Teeven doet het ook al een tijdje. Is natuurlijk harstikke leuk om op zo'n bus te rijden, vooral als je je hele leven al voor de overheid hebt gewerkt en dus een flink pensioen hebt opgebouwd en spaargeld achter de hand hebt én je je dus nergens zorgen over hoeft te maken. Dan zit je uiteraard vrolijk achter het stuur. www.rtvoost.nl/nieuws/2136744/jongens...

Leptob | 01-09-22 | 08:05 | 3

1968 was een buschauffeur alleenverdiener met huis en 3 kinderen. Kwam hij nog makkelijk rond ook.

sjef-van-iekel | 01-09-22 | 08:21

@sjef-van-iekel | 01-09-22 | 08:21: Die ging niet twee keer per jaar op vakantie. Minder vaak met de auto, minder vaak vlees eten, minder vaak naar een restaurant. De levensstandaard van een buschauffeur ligt nu op het niveau van een koning in de Middeleeuwen.
Waarmee ik geenszins wil impliceren dat het allemaal prima is zoals het nu gaat.

anja | 01-09-22 | 09:05

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft geen of weinig vertrouwen in de politiek. Dat is één van de uitkomsten van het nieuwste Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB) van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Volgens 49 procent van de bevolking gaat het in Nederland 'de verkeerde kant op'. 19 procent zegt dat het juist 'de goede kant' op gaat en 22 procent neemt 'een middenpositie' in.

Cornelis12 | 01-09-22 | 07:50 | 5

Interessant is om te kijken wie ze hebben gevraagd en wat de vraagstelling was van dit overheidsonderzoek.

donkieshot | 01-09-22 | 08:05

https://nos.nl/l/2442804
Zo is ‘t wat makkelijker.
Hoi Juff!
Heb je reactie gelezen.
Druk druk… goed nieuws.

Ruimedenker | 01-09-22 | 08:07

@Juffrouw op de fiets | 01-09-22 | 08:00:
Het kan ook anders gelezen worden:
'Slechts 19% vindt dat het de goede kant op gaat,
 de overigen zijn het daar niet mee eens.'

CLoVis | 01-09-22 | 08:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Heeft iemand Van Dijk al een fopprofessor genoemd?

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 01-09-22 | 07:47 | 3

Lekker, koffie. Tenminste hebben wij hier in het stamcafé lekkere koffie, iig zeker lekkerder dan in Den Haag.. goedemorgen beste reaguurders, iedereen een goed begin van de nazomer gewenst, en hopelijk ook een mooie dag!

anja | 01-09-22 | 08:10

@anja, klopt dat is precies waarvoor het Haagse bakkies zijn,

Kolgones | 01-09-22 | 08:52

@anja, en de Haagse gierigheid natuurlijk daar is niks veranderd, de stad staat vol koffiehuizen, komt vast daardoor

Kolgones | 01-09-22 | 08:59

Nou ja zeg. Als Kaag vanochtend de Volkskrant erbij pakt denkt ze natuurlijk 'wat sta ik toch weer leukkk op veurpagina!' En op de laatste pagina krijgt ze nog even een trap van Arnon Grunberg die haar heks noemt. Weg fijne gevoel. Is niet leuk voor Sigrid.

Leptob | 01-09-22 | 07:29 | 1

Nee maar, er zijn dus meer redenen om Kaag een heks te noemen. Ik neem aan dat die van de heer Grunberg haaks staan op die van mij.

Tiscali-2 | 01-09-22 | 07:42

Dank Diarmaid en J Cash voor jullie tips over verkrijgbaarheid van dit boekje.

Tiscali-2 | 01-09-22 | 07:08

Kutpakistanen. Iedereen staat al weer te jubelen om de beurs te trekken.

kleybeuker | 01-09-22 | 07:02 | 4

@Papa Jones | 01-09-22 | 07:22: Wel nee, Allaaf zorgt toch voor ze.

BrutusBosch | 01-09-22 | 07:36

Precies. Je moet hun cultuur respecteren toch? Uiteindelijk is het de straf van allah, er zal wel een vrouw zonder hoofddoekje hebben rondgelopen, dus mogen wij niet helpen. Dat zou een belediging zijn.

wijsvinger | 01-09-22 | 07:54

Ik sta vooral klaar om hun vlag met veel vertoon in de fik te steken en daar een filmpje van te posten op internet. Dat was toch de gangbare reactie in dat land?

elfenstein | 01-09-22 | 08:33
▼ 1 antwoord verborgen

Rochel, kuch, kuch, kraak, piep, strompel. Goedemorgen. *koffie.

horsteknots | 01-09-22 | 06:27 | 15

@anja | 01-09-22 | 08:18: Er is altijd weer een nieuwe deadline , Hang Loose . zonder suiker en natuurlijk zonder melk want Espresso!!

Smoelensmid | 01-09-22 | 08:23
▼ 12 antwoorden verborgen


'Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette und ein letztes Glas im Stehen'

Probeer dat zinnetje eens uit te spreken als je net een kunstgebit bent aangemeten.

(of een nacht in het stamcafé hebt lopen zuipen)

King of the Oneliner | 01-09-22 | 05:46 | 2

Wanneer dat op de radio is, lig ik meestal al een uur in bed, of zit ik nog in de kroeg.

Haberdoebas | 01-09-22 | 06:09

Unsere Anja zou het in beide gevallen waarschijnlijk vlekkeloos af gaan. ;-)

MickeyGouda | 01-09-22 | 07:50

Kees! Zet eens een leuk plaatje op. Kan nou lezeres slaapt.

TheOne48 | 01-09-22 | 03:58 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben net een kind wat wakker wil blijven maar enorm zit te knikkebollen. Slaap lekker en tot gauw. Knuffel voor alle lieverds X

lezeres | 01-09-22 | 03:55 | 2

Ja ik ben precies zo.
Dit gedeelte van het etmaal is mijn favoriet maar ik heb hier niets te zoeken eigenlijk. :-)
Slaap lekker lezeres! <3

keestelpro | 01-09-22 | 03:55

Trusten lezeres. Mijn telefoon is ook al twee keer uit mijn handen gegleden, dus ik volg je verstandige voorbeeld. X

MickeyGouda | 01-09-22 | 04:06

Fokking shockin wat mij betreft.
www.youtube.com/watch?v=YflxBf77PMk
Wat snapt Mark Russe eigenlijk niet aan de uitkomst van dat referendum over het associatieverdrag met Oekraïne?

keestelpro | 01-09-22 | 03:08 | 12

@MickeyGouda | 01-09-22 | 03:47:
Zowel op het gebied van klimaat, virussen en genetische manipulatie deinzen de boven-ons-gestelden er niet voor terug om voor God te spelen. Een zorgelijke ontwikkeling. Ze dulden ook geen tegenspraak want "De Wetenschap" accepteert tegenwoordig geen scepsis meer. Het lijkt wel een nieuwe religie.

keestelpro | 01-09-22 | 03:51

@keestelpro | 01-09-22 | 03:51:
Wat ik zelf nog het allerengst vind, is dat zovelen alles voor zoete koek lijken te slikken. Vooral veel hoogopgeleiden, valt mij op. Ik heb het al eerder gezegd, maar soms voelt het als vastzitten in een hele lange aflevering van 'The Walking Death'. Het kruipt zelfs door de naden en kieren je eigen huis binnen.

MickeyGouda | 01-09-22 | 04:04

@MickeyGouda | 01-09-22 | 04:04:
Goeie vergelijking! Echter in The Walking Death is het kwaad veel duidelijker zichtbaar. In de spooky wereld waarin wij leven is voor mij het kwaad zéér obvious maar bijna niemand om me heen lijkt het te kunnen zien. Inderdaad vooral de h̶o̶o̶g̶o̶p̶g̶e̶l̶e̶i̶d̶e̶n̶ lang-geïndoctrineerden zijn het blindst en het meest standvastig in het narratief.

keestelpro | 01-09-22 | 04:16
▼ 9 antwoorden verborgen

Emerson,Lake and Palmer, een klassieker:
ELP - Lucky Man, Live At Montreux 1977.

Theodorik1 | 01-09-22 | 02:52 | 8

@MickeyGouda | 01-09-22 | 03:16:
Even hiervoor draaiden we 'Killing An Arab' van The Cure
Dit nummer van Emerson, Lake and Palmer zou goed vanuit het perspectief van de Arabier geschreven kunnen zijn. XD

keestelpro | 01-09-22 | 03:22

Oh, wat had die man het goed.

Past beter in het ritme

Arnold Layne | 01-09-22 | 07:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Sowieso voor @Mickey.
Ontzettend lief en attent jouw laatste bericht naar mij toe.
Ben moe aan het worden lieve kroegtijgers.
Uiteindelijk zijn deze nummers voor iedereen hier.
Kastelein, laatste rondje en deze nummertjes namens mij.
Ellen Foley - What's a Matter Baby (Is It Hurting You) (1979).
www.youtube.com/watch?v=pqT3YFz0FRE
Eigenlijk uniek.
Dell Shannon - What's a Matter Baby (Live, Manchester 1972).
www.youtube.com/watch?v=pKVa66sVNF4

Bad - Casey | 01-09-22 | 02:40 | 6

@MickeyGouda | 01-09-22 | 03:11: Ha ha Mickey. Nee sinds die tijd probeer ik beter op de teksten te letten als ik iemand expliciet een nummer toestuur. Het was zo'n blunder :-)) Ohh popcorn lekker! Kan ik best even maken nu. Oeps beetje laat.

lezeres | 01-09-22 | 03:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Ten Years After - I' Love To Change The World.
Dit was voor I'm Going Home, helicopter.

Theodorik1 | 01-09-22 | 02:38 | 3

Ik vind deze uitvoering van Help me erg mooi, live in Amsterdam 1973
youtu.be/KyyF3DykI9E

seasicksteve | 01-09-22 | 08:07

The Cure. killing an Arab

onbekend | 01-09-22 | 02:34 | 4

@keestelpro | 01-09-22 | 02:41Ja dank Dat liedje viel niet goed bij de BBC...

onbekend | 01-09-22 | 03:09
▼ 1 antwoord verborgen

Suzi Quatro - She's In Love With You ( Music Video).
Was toch wel een lekker ding met haar basgitaar.

Theodorik1 | 01-09-22 | 02:27 | 7

@Bad - Casey | 01-09-22 | 02:45: ok Mr.C.

Theodorik1 | 01-09-22 | 03:00

@TheOne48 | 01-09-22 | 02:56: Ha, nu moest ik natuurlijk ook even kijken, (Ben helemaal niet nieuwsgierig of zo). Leuke meid met prachtige stem. Mooi koppie. Niet zwaar geplamuurd. Is altijd mooier! :-))

lezeres | 01-09-22 | 03:03

@keestelpro | 01-09-22 | 02:49: Uhm. Ik denk dat wijf niet meer mag tegenwoordig, waarde vriend. Al is het icm met tof of top ;-)

wilderst | 01-09-22 | 03:07
▼ 4 antwoorden verborgen

@Bad - Casey | 01-09-22 | 02:26: How do we sleep while the beds are burnin'.

Theodorik1 | 01-09-22 | 02:28

Hoopte al dat het dit nummer zou zijn! :-)) Lekker.
Slaap lekker en zoet K1100. Hoop je snel weer te lezen. X

lezeres | 01-09-22 | 02:29

@Theodorik1 | 01-09-22 | 02:28,
Jaaaahhh.

Bad - Casey | 01-09-22 | 02:33
▼ 1 antwoord verborgen

ploppy | 01-09-22 | 02:16,
Terugkomend, dan dien jij dit ook leuk te vinden ?!
Patrick Hernandez - Born to Be Alive.
www.youtube.com/watch?v=9UaJAnnipkY

Bad - Casey | 01-09-22 | 02:23

Lief van je Casey :-)) Nou hoop ik oprecht dat je, net als ik, niet altijd goed op de teksten van je liedjes let. Lol :-)) Fijn je weer te zien Casey! X

lezeres | 01-09-22 | 02:22

@lezeres | 01-09-22 | 02:22,
Insgelijks ;)

Bad - Casey | 01-09-22 | 02:24

Holy crap heeft ie nou een wandelstok met een fietsbel het podium op gesmokkeld die nicht?

keestelpro | 01-09-22 | 02:38
▼ 2 antwoorden verborgen

@K1100 | 01-09-22 | 02:20: Dat heb ik gemerkt vanavond. Deed me heel wat, eerlijk!
Jullie zijn schatten! Xxx

lezeres | 01-09-22 | 02:26

Ja dat zag ik, Top!

lezeres | 01-09-22 | 02:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Poolse buuv had vanavond klein botsinkje met een LKW, in tranen.

Ik zeg niemand dood, auto rijdt nog? Yep. Barrel was toch al niks meer waard.

Geen grote schade bij de ander? Nee, een lamp. Dus gewoon afrekenen dan, geen verzekering! OK!

Toen heb ik haar verteld over het 13 jarige meisje dat vandaag of gisteren geheel random een afgebroken giek van een zeilboot over zich heen kreeg en overleed.

Enjoy every minute!

wilderst | 01-09-22 | 02:05 | 3

WTF heeft dat te maken met een auto-ongelukje.
Ga slapen.

K1100 | 01-09-22 | 02:11

@K1100 | 01-09-22 | 02:11: Ga zelf slapen!

Ik ben volkomen nuchter en het deed haar goed, om even te relativeren.

Wat zeur je nou?

Is dat om van de week? Ik ben gek op vrouwen, en ben hoffelijker dan menig man!!

Ik wil gewoon geen 2e kapitein op mijn schip

wilderst | 01-09-22 | 02:21

Rammstein - Rammlied (Live From Madison Square Garden)
Vanaf 02:30.

Theodorik1 | 01-09-22 | 02:04 | 1

Kut! Mijn tvtje 40 cm of zo is van de muur gepleurd. Zwenkarm en in een camper is géén goed idee.

K1100 | 01-09-22 | 02:00 | 4

Kust!! En nu?

ploppy | 01-09-22 | 02:15

@wilderst | 01-09-22 | 02:07:
Ding was nooit aan. Geen behoefte en nl tv krijg je niet. Abonnement op iets. Nee fdank je. Maar hij hing er en moet weer terug.

K1100 | 01-09-22 | 02:15

Kudt!

ploppy | 01-09-22 | 02:16
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig, maar bijzonder kort! Ga hem ergens anders opzoeken. Ik hoor niet het hele liedje. Die tekst is trouwens echt bijzonder, top!

lezeres | 01-09-22 | 02:03

Tering er ligt iemand te snurken als een beer echt akelig hard.

R. Skickr | 01-09-22 | 01:39 | 9

@TheOne48 | 01-09-22 | 01:49: Solly *beschaamd kijkt*. Maar ik ben nu weer wakker dus dit is HET moment voor mensen om te gaan slapen! (Lees je mee Kikker? Ja jij! Morgen 9 uur hé! Lol).

lezeres | 01-09-22 | 01:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat een kutreclame hiero.

Ga je vissen? Neem dan altijd je vispas mee!

Het is er al lang, maar het kernschetst ons land:

Visbewijs, brommerrijbewijs, hondenbelasting, precariorechten, marktkosten, kapvergunning, stookvergunning, geluidsvergunning, alcoholschenk-vergunning, dakkapelvergunning en ga zo maar door.

Betutteling voor wat elders normaal is. En nooit gratis natuurlijk!

wilderst | 01-09-22 | 01:37 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik mis de yucca-bloem, het ging veel te snel met dat heerlijke weer!

Waar ik dan wel weer enorm van kan genieten, en het doet mijn lijf ook goed.

Maar voor De Nachthap duurt het te lang, die mooie zomer, de recepten zijn op. Morgen maak ik voor ma heel saai alweer een salade, mosselen alla Buzzara met stokbrood en knoflooksaus en een stukje vlees van de BBQ, nu eens varkenshaasmedaillions (9,99 per kilo ergens nu).

wilderst | 01-09-22 | 01:24 | 12

@Bad - Casey | 01-09-22 | 01:58: Oww,die punch line had ik ff gemist ';)

Theodorik1 | 01-09-22 | 02:11

@lezeres | 01-09-22 | 02:06: En mannen, dus sowieso. Maar knap dat je dat weet! Ik ben er zelf ook niet weg van: ik vind vrouwen het mooist in een jurk(je). Ach, vrouwen kunnen zo mooi zijn, zucht

wilderst | 01-09-22 | 02:14

@wilderst | 01-09-22 | 02:14: Mannen ook! Nee dat wist ik dan weer niet. Wij vrouwen zijn zelf dol op spijkerbroeken. Betalen een vermogen voor het laatste model, (wat lang niet altijd flatterend is, omdat de mode op dat moment soms gewoon heel ruk is).

lezeres | 01-09-22 | 02:46
▼ 9 antwoorden verborgen

Dr Feelgood- Milk and Alcohol.

Theodorik1 | 01-09-22 | 01:24

Nog eentje en dan slapen. Moet er al om 09.00 uur uit morgen.

R. Skickr | 01-09-22 | 01:14 | 7

Was even in de keuken. Slaap fijn Kikker. Tot gauw weer :-))

lezeres | 01-09-22 | 01:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Captain Spaulding - Fried Chicken and Gasoline
youtu.be/7sBhCTxq52k
House Of 1.000 Corpses

R. Skickr | 01-09-22 | 01:10

En die mevrouw gaf me een hand aan het einde van het bezoek..( ... )

En die gaf zo'n rustgevende hand er boven op...

Mooi gebaar....

neonreclame | 01-09-22 | 01:00 | 5

@neonreclame | 01-09-22 | 01:13,
Is mooi toch?!

Bad - Casey | 01-09-22 | 01:21

Ik verwacht niet dat ze inmiddels Ayaan heet

Squeezelover | 01-09-22 | 01:22

@Bad - Casey | 01-09-22 | 01:21:

Zekers....

neonreclame | 01-09-22 | 01:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldige song! Tekst ook. Nog nooit gehoord. Mixwaardig deze :-)) Super!

lezeres | 01-09-22 | 01:44

Puur toeval.

R. Skickr | 01-09-22 | 00:47

Zit er daar iets in het water misschien?

Sinterbikske | 01-09-22 | 00:51

Wenen is om te janken.

Ruimedenker | 01-09-22 | 00:53

De kogel is door de kerk.
Normaal gaan we twee maanden weg. Dat was al vier maanden geworden maar na rijp beraad dat zeker tien minuten duurde hebben we besloten om gewoon een half jaar weg te blijven. Gewoon omdat ik dit Kutland geen cent extra meer gun. Die gasprijs zal ik wel kunnen betalen denk ik. 1300 kuub p/ j is gemiddeld. Maar laat ze lekker de pleuris krijgen, ik heb er geen zin meer in en het is hier en straks in Spanje nog lekker weer ook.
Dus als we dat de volgende jaren doorzetten zijn we acht maanden per jaar pleite. En ik slaap er geen nacht minder door.
Maart, april en juli en augustus hier in NL en verder wegwezen!
Zoek het maar uit.

K1100 | 01-09-22 | 00:43 | 15

@R. Skickr | 01-09-22 | 01:26:
Ik voel met je mee ;-)

K1100 | 01-09-22 | 01:34

@K1100 | 01-09-22 | 01:23:
Ik ben niet bang ookal droeg u geen cent meer bij.
Veel vreugde in Spanje overigens (niet cynisch).

zwenkwieltje | 01-09-22 | 01:40
▼ 12 antwoorden verborgen

@Juffrouw op de fiets….
Lieverd, waar hang je uit?
Ik bedoel, ik weet waar je huis woont enzeau, maar hier op GS heb ik je al even gemist.

Ruimedenker | 01-09-22 | 00:39 | 3

Ruimedenker | 01-09-22 | 00:39,
Misschien heeft de dame in kwestie inmiddels wel een rode fiets ?!

Bad - Casey | 01-09-22 | 01:05

Lief dat je aan me denkt Ruime xx.
Surfen.. en ander ritme. Vroeg slapen vroeg op, werken en dan naar het water. In het weekend planken verhuren. Nog even en dan hang ik hier weer vaker rond. *op zoek gaat naar een winterhobby*

Juffrouw op de fiets | 01-09-22 | 07:27

Goedemorgen allen,
Ik ga er maar vanuit dat dit de " Roze stamkroeg " is ?!
Drank maakt meer stuk dan je goed is.
Man met wijnvlek vanuit het Oosten is overleden.
Vroeger speelde ik een spelletje ( op de Amiga, kom niet op de naam, sorry ) sowieso met hem erin.
Dankzij hem en de Paus, zo ook Reagan viel de muur omver.
Of het daarna beter is geworden ?!
Ik betwijfel dat.
Jeltsin maakte er een zooitje van en toen kwam die ex hoofd KGBer in de lucht en de maffia praktijken werden dankzij hem gestopt.
Niet leuk voor de Amerikanen, want die dachten even de Russen op hun knieën te krijgen.
Het Oostfront is er in ieder geval niet duidelijker op geworden.
Wij zitten inmiddels met een paar "opper "mafklappers opgescheept die alleen maar een andere doel dienen, in ieder geval niet het doel voor de Nederlandse bevolking.
De Boeren worden wederom met het kluitje in het riet gestuurd.
En de ene crisis na de andere crisis blijven zichzelf als paddenstoelen vermenigvuldigen.
Ik hoop dan maar dat het uiteindelijk niet eindigt met een gigantische paddenstoel ?!
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
TOP GUN -DANGER ZONE.
www.youtube.com/watch?v=kUsFWO08CO0
Proost!

Bad - Casey | 01-09-22 | 00:39 | 10

@Drembil | 01-09-22 | 01:30,
Oh die ga ik echt nooit meer vergeten, ik wist dat er iets niet klopte, ik kon ook " Mushroom(s) " zeggen, maar dit is dus het juiste woord.
Waarvoor dank ;)

Bad - Casey | 01-09-22 | 01:34

@Bad - Casey | 01-09-22 | 01:20:
Bijna poëtisch wel.
De morale nuke is al gaande in volle hevigheid vrees ik.

zwenkwieltje | 01-09-22 | 01:44

Mushroom(s) zou taalarmoede zijn maar soit.

Drembil | 01-09-22 | 08:30
▼ 7 antwoorden verborgen

Kijk: een Ian Anderson fan! Thx!

PPuk | 01-09-22 | 00:45

Maat van me was helemaal weg van Jethro Tull,vandaar dat ik het album Aqualung en het nummer Boree ken.

Theodorik1 | 01-09-22 | 01:14

Lezenswaardig, dat zeker. Maar het gaat te ver om in Mohamed Rasoel een soort Nostradamus 'of our time' te zien. Het 'navelstaren' begon al in de jaren na de val van de Berlijnse Muur. Du moment dat het vijandbeeld waar we vanaf de beeldvorming rond het 'ijzeren gordijn' verviel in terechtkwamen werd ons wijsgemaakt dat 'polderen' iets was om trots op te zijn; 'Hollanditis' werd een wijds en zijds verbreid begrip. Ondertussen holden we onze democratie meer en meer uit, tot waar we nu in zijn terechtgekomen. Voorbij aan het 'point of no return'. Deal with it. We hebben er zelf om gevraagd.
'Privatisering' bijvoorbeeld was op een gegeven moment een oplossingsrichting waarin we dachten te moeten of mogen geloven. Zeggenschap en als samenleving verantwoordelijkheid dragen werden vervangen door in 'Den Haag', in 'Brussel' is besloten. U stond er bij en keek ernaar.
Ben ik een pessimist? Nee.
Ben ik een realist? Ik twijfel.
Maak ik me zorgen? Ab-so-luut.

PPuk | 01-09-22 | 00:24

Zuma | 01-09-22 | 00:17 |

Brood mager die Iggy , die zal vast niet veel eten. Ik denk (C21H23NO5) ha ha

pegaje | 01-09-22 | 00:22 | 2

Van die duivel is hij al jaren clean. Hij heeft veel misbruikt in het verleden. Het is een wonder dat hij nog leeft. Bowie had veel bewondering voor Iggy, hij had zoveel meer lef en rauwheid dan Bowie zelf ooit zou aandurven. Bowie is de redding geweest van Iggy. Iggy leeft nog steeds...

Zuma | 01-09-22 | 00:27

@Zuma | 01-09-22 | 00:27:

Nice weer wat info mee gekregen , txx Zumma.

Elke dag is een schooldag.

Mvgrt

pegaje | 01-09-22 | 01:36

Ik heb gewoon zin om een muntje in de sjoekboks te gooien en dan Q15 https://youtu.be/0RrfbUmQ_B8 in drukken. Daarna Joris achter de bar vragen of tie wat harder ken. He Joris zet um wat harder.
Play in drukken . En dan de kroeg uitlopen naar een andere kroeg waar ze wel goeie muziek draaien.
https://youtu.be/L3IxslGu6mo

hero_of_heaven | 01-09-22 | 00:22

Zingen over sixteen en leather boots kan ook niet meer in deze tijd. Maar Iggy rockt op zijn oude leeftijd gewoon keihard door youtu.be/EwU2qIZjYV0

Zuma | 01-09-22 | 00:17

Hoera..!!

neonreclame | 01-09-22 | 00:15 | 8

@neonreclame | 01-09-22 | 00:24:
Ik hoop op een positieve uitslag.
Ga ik wel van uit, je bent een jonge God.
En dat van die junk geloof ik direct.
Daar zou ik ook om lachen.
En weet je… junk of niet, ergens hebben ze nog altijd gevoel.
Kudt voor hun dat ze in zo’n shittie situatie zitten, maar meestal hebben ze een goed hart.
Hé! elk mens heeft een geschiedenis.

Ruimedenker | 01-09-22 | 00:32

@lezeres | 01-09-22 | 00:32:

Komt wel goed lief.. Vond de anekdote gewoon grappig...

Een knuffel jou weigeren dat gaan we natuurlijk niet doen...!!

neonreclame | 01-09-22 | 00:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Vreemdeling in eigen land.

Reebensteeltje | 01-09-22 | 00:14 | 1

U schaft das.

Zwizalletju | 01-09-22 | 00:54

Bestemming onbekend, toch feest:
youtu.be/LQiOA7euaYA
Talking Heads - Road To Nowhere
en dat goddelijke orgeltje...

funda | 01-09-22 | 00:12

Sinds ik een beetje ziekjes ben moet ik nog wel eens overgeven...

Luister.. Ik was buiten.. Komt een gozer naar me toe om een sigaret te vragen... Ik geef em en wandel terug naar huis.. Toen moest ik dus overgeven,,, Komt diezelfde gozer weer op me af...

Ik zeg hey, kan je niet zien dat even iets aan het doen ben...!!!

www.youtube.com/watch?v=iG9h3KUtaIc&a...

neonreclame | 01-09-22 | 00:12 | 1

Lees nu pas je anekdote! Weer zo heerlijk op zijn neon's geschreven, lol :-)). Maar hee, dat overgeven klinkt niet goed. Veel rust pakken nu. Hoop echt dat het gewoon een vervelend griepje is. Vast wel neon. We wachten af! X

lezeres | 01-09-22 | 00:48

Minimaal 15% van de bevolking staat bittere armoede te wachten. Dit zijn de kosten van elitaire Oekraïne principes. Deze prijs betalen voor een land dat voor de inval tot een van de corruptste van de wereld behoorde is buitenproportioneel. Bijt niet in de hand die je voedt GVD!

PIS-Alchimis | 01-09-22 | 00:08 | 6

Is wel zo, PIS.

zwenkwieltje | 01-09-22 | 01:17
▼ 3 antwoorden verborgen

In het Amerikaans Engels placht het woord 'Dutch' emigranten en hun nazaten uit het huidige Duitsland en Oostenrijk en Zwitserland en de lage Landen aan te duiden. Het was ook een benaming in de zuidelijke staten om inwoners uit de noordelijke staten (met name uit Michigan, Iowa, Minnesota en Illinois) mee te omschrijven, die merendeels bevolkt werden door emigranten uit Noord-West Europa. En omdat deze meneer in dienst trad in Missouri, een staat die aan drie van die vier staten grenst, is het niet heel verwonderlijk dat hij tegen deze 'Dutch' vocht.

bisbisbis | 01-09-22 | 00:38

@Zuma: en? Dankzij deze "muziek" al die Nirvana shit mooi gemist.

Lorejas | 01-09-22 | 00:27

@Zuma: als erelid van Stichting Ban de Gitaar kan en mag ik dat niet luisteren.

Lorejas | 01-09-22 | 00:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is dit toch een verademing iedere keer. Thnx Tuur. Is dat boek nog ergens verkrijgbaar?

Tiscali-2 | 01-09-22 | 00:00 | 2

In ieder geval nog verkrijgbaar als gebruikt exemplaar. Met Google ook te vinden als gratis PDF (mits ik me niet vergis). Mijn versie gekocht toen het verscheen in 1990. Nog steeds erg actueel. Destijds was ik erg onder de indruk van de boodschap, welke inmiddels al voor een groot deel bewaarheid is geworden.

Diarmaid | 01-09-22 | 00:23

Je kunt hem nog gewoon downloaden. Heerlijk boekje, laatste keer gelezen tijdens een vlucht.

J.Cash | 01-09-22 | 00:52

En hoeveel heeft hij er meegenomen in z'n limousine naar z'n landgoed ?

Koning Willem vanmiddag in Ter Apel: "Ik wil alle mensen hier een hart onder de riem steken", zei de koning na afloop tegen journalisten. Hij noemde de beelden op tv van de chaos op het terrein en de buiten slapende mensen van afgelopen weken verschrikkelijk.

Cornelis12 | 31-08-22 | 23:56 | 5

@F. von Zeikhoven | 01-09-22 | 00:17: grinnik

Zuma | 01-09-22 | 00:22

WA bedoelde de werknemers van het coa. Niet de asielzoekers. Ja, echt waar.

borgmonster | 01-09-22 | 01:18

Wat heeft ie dan gedaan om ze een hart onder de riem te steken? Zwaaien?

zwenkwieltje | 01-09-22 | 01:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Madchester!

Zuma | 01-09-22 | 00:23

Nachthap!
Dame blanche..
Witte wijven met chocoladesaus.
Simpel, plakkerig, twee bolletjes.
Eet smakelijk ;-)) ……
Als je snapt wat ik begrijp.
Xxx

Ruimedenker | 31-08-22 | 23:55 | 5

@Ruimedenker | 01-09-22 | 00:03:

Klopt zeker maar in een cafe kan je toch gewoon zeggen dat je iets niet zo grappig vind ,tenminste als u niet in Noord Korea woont.

mvgrt

pegaje | 01-09-22 | 00:09

@pegaje | 01-09-22 | 00:09:
Oh zeker!
Onze Chef moet zeker zeggen wat hij vindt en jij ook, en de reacties daarop moet je dan voor lief nemen.
Uitdelen & incasseren.
Eindstand..
De soep wordt nooit zo heet…

Ruimedenker | 01-09-22 | 00:18

@Ruimedenker | 01-09-22 | 00:18:
Zekers (Uitdelen & incasseren.) En dat kan ik als de beste zonder naar man of vrouw te kijken of mannen die doen of ze een vrouw zijn en vrouwen die doen of ze een man zijn, het blijft internet maar.

Ik ben trouwens een letterbak mens of zo iets.haha

mvgrt

pegaje | 01-09-22 | 01:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Is dit nou een ietwat warrig stuk, of ben ik momenteel gewoon te moe?

Gasprijs omlaag na sluiting Nord Stream en meer gas uit Noorwegen.
ANP Producties - 6 uur geleden

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ga...

lezeres | 31-08-22 | 23:53 | 22

@Sinterbikske | 01-09-22 | 00:22:

Pardon ik heb het niet over een vrouw gehad het ging hierom ( Nee hoor je bent niet moe, je zoekt weer wat aandacht.)

Is het een man of is het een vrouw , ik weet het niet dit is de virtuele wereld mensen. Zal ik of u een vrouw wezen ,ik weet het niet.
Mvgrt

pegaje | 01-09-22 | 01:12

@pegaje | 01-09-22 | 01:12:
Leuk niet zo achterlijk man. 'deze raguurder', je noemt haar zelfs bij naam, iedereen weet over wie je het hebt. Probeer je er niet uit te lullun, gaat niet lukken.
KDT

K1100 | 01-09-22 | 01:30
▼ 19 antwoorden verborgen

Nog ff over die oerwoud-geluiden bij FC-Utrecht. Dat was gewoon pure Jungle Love -Time youtu.be/_zDuESsSyGs

Zuma | 31-08-22 | 23:52 | 1

Ben zelf Utregfan van de oude stempel, maar vond de reactie van Brobbey echt uitmuntend.
Goaltje meepakken, drie punten..
Sta je dan als FC-supporter.
Had zoiets al eens eerder meegemaakt in stadion “de Meer” .
Kluivert kreeg ervan langs door de Bunnikside, totdat hij een wereldgoal maakte.
Het enige juiste antwoord.

Ruimedenker | 01-09-22 | 00:12

Kan me vooral herinneren hoe alle leuke alto meisjes destijds weggleden van hun stoel door Peter Steele. Muziek vond ik toen maar softe goth troep. Later pas meer gaan waarderen. Al blijft die rollende rrrrr van hem af en toe wat lachwekkend.

Quantum Suicide | 01-09-22 | 00:19

@Quantum Suicide | 01-09-22 | 00:19:

Had ik ook in het begin hoor, ik begrijp je heel goed

pegaje | 01-09-22 | 01:01
▼ 1 antwoord verborgen

Met een goed doorwrochte analyse moet nu toch wel duidelijk kunnen worden wie de echte auteur is, maar goed, een analyse dat het faalbeleid van de vvd onhoudbaar is gaat de meeste reaguurders hun pet te boven.
Ik heb al een hoop onzin zien langs komen, zoals de inkopper:
“ik heb mijn hele leven voor mijn aow meebetaald en ik wil niet gekort worden als ik bijverdien, wij zijn allemaal heel erg arm, al zijn we de rijkste groep Nederlanders ooit met de minste armoede, en met dikke eindloonregelingen vanaf 57 jaar ruime pre-vut regelingen afgezwaaid, dus die koppeling met het minimumloon moet blijven bestaan 1!”

Analia von Solmsch | 31-08-22 | 23:48 | 1

Hervormingen kunnen altijd, maar zijn wel pijnlijk voor mensen die hun pensioen hebben opgebouwd in de verwachting dat de overheid zijn AOW belofte zou nakomen.

intrigant | 31-08-22 | 23:58

Goeie.......,
Leuk liedje, ik krijg het niet meer uit mijn hoofd. Niet dat ik jullie op ideeën wil brengen of zo. Zelf heb ik al wat figuren op het oog.
Preach but don't practice;-)
Mindless drug hoover - Murder is fun
m.youtube.com/watch?v=f2LitLYTdVw

K1100 | 31-08-22 | 23:46 | 6

Zit die zanger nou gewoon moord te verheerlijken?
Die is nog erger dan Mohamed Rasoel!
Echt, als mensen geen persiflage, sarcasme, ironie of cynisme meer herkennen of tolereren is de lol er wel een beetje vanaf.

keestelpro | 01-09-22 | 00:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Gute Nacht, Freunde, es wird Zeit für mich zu gehen.
Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette und ein letztes Glas im Stehen:

NACHTGEDACHTE

ik houd van perfectie
ik houd van absolute perfectie
zoals te proeven is in
bijvoorbeeld het woord wedervaren

de jas van mijn vader
de jas van mijn vader
hing nog jaren aan de klink

weer een dag in het wraakboek bijgeschreven
later, later
de dag uitzitten
daar ben ik onderhand
heel goed in
geworden

ondertussen gebeurt er van alles
krijgen kinderen kinderen
vallen bomen om
zonder een kik te geven

ik kijk naar buiten
luister behoedzaam
naar de onderdrukte schreeuw van de wereld

zie de onstuitbare wil
van alle dingen die gebeuren

alles gaat altijd maar door
zoals pijn en ergens de regen

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:46 | 5

Eindelijk iemand die ook woorden proeft. Ik heb dat van kinds af aan en krijg altijd van die meewarige of ongeïnteresseerde blikken. 'Wedervaren', 'wraakboek' en 'onstuitbaar', ik proef er zo al drie. Woorden die appelleren aan de zintuigen.

MickeyGouda | 01-09-22 | 03:06

@MickeyGouda | 01-09-22 | 03:06: Mickey, dank voor je... aandacht. Ik maak me wel zorgen of je genoeg slaapuren maakt. lol. Zoals ook Kees. Ik vind het ook een geslaagd gedicht. Ik kan nog wel iets doen aan waar precies de regel af te breken, eventueel.

King of the Oneliner | 01-09-22 | 04:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Parool: Burgemeester Femke Halsema heeft ongeveer 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion onrechtmatig van hun vrijheid beroofd door hen in september 2020 gedwongen in bussen te verplaatsen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam dinsdag besloten.

Het gaat om een demonstratie in september 2020, toen honderden Extinction Rebelliondemonstranten de Zuidas blokkeerden uit protest tegen het in hun ogen falende klimaatbeleid. Toen zo’n 150 demonstranten ondanks meerdere waarschuwingen weigerden te vertrekken, gaf Halsema de politie opdracht tot ‘bestuurlijke verplaatsingen’. Demonstranten werden in bussen gezet en daar enige tijd vastgehouden voordat ze naar de rand van de stad werden vervoerd.

De rechtbank oordeelt dat dit vrijheidsontneming is, wat volgens Artikel 5 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM) alleen mag met een solide wettelijke basis. In dit geval was die er niet, stelt de rechtbank.

Cornelis12 | 31-08-22 | 23:43 | 1

Ze had die klimaatknuffelaars, die Conanistituwee's, Nextinktio Vervelio's dan ook in Stints op het goede spoor moeten zetten... Of een noodverordening moeten inzetten.

F. von Zeikhoven | 31-08-22 | 23:55

Stukje uitleg waar de term 5de colonne vandaan komt. Is wel een brak geluid youtu.be/_zDuESsSyGs

Zuma | 31-08-22 | 23:40


Herman Brood gevallen van dak Amsterdam Hilton. Voor zijn leven wordt gevreesd. Tijdens een eerder persmoment verklaarde de enigmatische zanger: I'll never be clever.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:37 | 4

@King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:56: probeer het eensch op Marktplatz.de

hero_of_heaven | 01-09-22 | 00:12

@King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:56:-
Een legpuzzel met een handleiding?

HogeNood | 01-09-22 | 00:29
▼ 1 antwoord verborgen

Heb je nog behoefte aan een 2e Hans Klok?

R. Skickr | 31-08-22 | 23:36

Het is bijna september, vergeet uw booster niet. Deze huisarts heeft een belangrijk berichtje voor u. Kortom, haal m snel en blijf beschermd!
https://twitter.com/john_bumblebee/status/1564936122299465728?s=21&t=CXaERmdq6NcrRWneE5k_UA

davidhasseltoff | 31-08-22 | 23:34 | 4

@zwenkwieltje | 01-09-22 | 00:02:
Zekers; partner & ik drie weken geleden geveld door het virus. Viel enorm mee (ik denk door vaccinaties & boosters); beetje hoesten, beetje kuchen, loopneus, smaak- en geurvermogen tijdelijk kwijt. Geen koorts. Eigenlijk net als een verkoudheid. Na 5 dagen was het zo goed als voorbij. Nu nog steeds een beperkt smaakvermogen, reukvermogen is terug.
Ik heb een keer of vier in mijn leven een echte zware griep gehad; dat was vele malen erger.

Peter Emile | 01-09-22 | 00:33
-weggejorist-
wilderst | 01-09-22 | 00:57
-weggejorist-
keestelpro | 01-09-22 | 01:23
▼ 1 antwoord verborgen

Fools overture - Supertramp

Zuma | 31-08-22 | 23:44

Vandaag 25 jaar geleden dus vooruit maar,

Elton John - Candle in the Wind/Goodbye England's Rose (Live at Princess Diana's Funeral - 1997)

Cornelis12 | 31-08-22 | 23:30 | 2

Best wel raar dat wij al een week bestookt worden met dooieDiendooieDodi terwijl er in the UK niet echt bij wordt stilgestaan. Hoorde ik, van een buurman doe tv kijkt.

hero_of_heaven | 31-08-22 | 23:49


Brekend: Elvis sluit zich uren op in toilet te Memphis, Tennessee. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Brekend: John Lennon op 40-jarige leeftijd beschoten te New York.
Dat hij constant eigenlijk peace een chance gaf, mocht helaas niet baten.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:29

Mooi geschreven en interessant topic door
@Arthur van Amerongen! Die laatste alinea.
Het slotakkoord van De Ondergang van Nederland. Hoe is het mogelijk dat dit 32 jaar geleden is geschreven? Griezelig gewoon!

lezeres | 31-08-22 | 23:29 | 2

@Rhenium | 01-09-22 | 00:07: Super lief! Bedankt Rhenium. Prachtig lied! Dol op de Cocteau Twins trouwens. Iets van vroeger :-))

lezeres | 01-09-22 | 01:06

De hefboomdemocratie waar particuliere belangen worden gediend i.p.v. de belangen van de inwoners van dit land, een ijzersterke podcast van ome Syp Wynia die de kabinetten Rutte tot de grond afbreekt, een juweeltje www.wyniasweek.nl/podcast/

therealbraindump | 31-08-22 | 23:28 | 1

Kan iemand hier mij vertellen waarom ik vaak om te reageren op een bepaalt persoon de ene keer een c.p moet maken van de poster en de andere keer weer niet ?

Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben.

mvgrt

pegaje | 31-08-22 | 23:26 | 3

Werkt sowieso in de ios app niet. Tik altijd zelf maar @ er bij.

Lorejas | 31-08-22 | 23:31

Android ook niet

Zuma | 31-08-22 | 23:34

@Lorejas | 31-08-22 | 23:31:
Bedankt voor de antwoorden Loreas en Zuma.

Ik zit hier thuis op mijn computer dus niet via de telefoon, ik snap er helemaal niks meer van en ik zit notabene ook nog via een kabel van af mijn modem, is veel sneller. Ik draai met Win 11.
mvgrt

pegaje | 31-08-22 | 23:44

Wat kan er nog erger zijn dan een boze seksistische blanke man?

R. Skickr | 31-08-22 | 23:25 | 11

@lezeres | 01-09-22 | 00:11: Alles goed kanjer. Fanatiek DiCaprio films kijken hier. 3e is net afgelopen. Zo nieuwe.

R. Skickr | 01-09-22 | 00:45

wilderst?

wilderst | 01-09-22 | 00:54

@R. Skickr | 01-09-22 | 00:45: Geen idee wat voor soort man het is. (zie topic). Moet heel eerlijk zeggen dat het me ook niet echt interesseert. Tenzij hij iets strafbaars, echt naars zou doen. Vind hem een enorm talentvol acteur! Zie hem graag spelen. Veel kijkplezier lief! :-))

lezeres | 01-09-22 | 01:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Son of Tarzan dus, Baltimora - Tarzan Boy

Zuma | 31-08-22 | 23:44

Taliban viert 1 jarige verdrijving van US.

Rattus | 31-08-22 | 23:24 | 2

Mooi toch? Cultuur! Daar houden we hier van, het verheft het volk.

Analia von Solmsch | 31-08-22 | 23:53

@Analia von Solmsch | 31-08-22 | 23:53: ziehier een linkje, er was vuurwerk en een militaire parade, 31augustus wordt een nationale feestdag:
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220831_945...

Analia von Solmsch | 31-08-22 | 23:57

Het is geen veelschrijver maar Mohamed Rasoel heeft heeft in de vroege lente van dit jaar weer een boek uitgebracht: 'Melkkoe én zondebok'.
Met als subtekst: 'Naïeve dwazen zonder land, zonder God en zonder toekomst'.

LD69 | 31-08-22 | 23:24


Brekend: Adolf Hitler trouwt met jeugdliefde en trekt zich onmiddellijk terug op slaapkamer met pistool en cyanide pillen. Voor zijn leven wordt gevreesd.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:23

Gerelateerd de in 1983 verschenen SP brochure Gastarbeid en Kapitaal geschreven door Anton Constandse met o.a. onderstaande citaten,

“Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt, vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt. Zoals nu kan het niet”.

“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

Jan Marijnissen en Emile Roemer hebben er respectievelijk in 1995 en 2010 naar verwezen.

Cornelis12 | 31-08-22 | 23:23 | 1

We wisten het wel degelijk, maar de politieke elite... altijd die politieke elite...

wilderst | 01-09-22 | 00:53


Brekend: Kapitein ziet ijsberg te laat. Voor zijn leven wordt gevreesd.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:22 | 1

Ik hoorde vandaag ook iets brekend.
Het woord " natuurcrisis ". Toen brak mijn klomp.

hero_of_heaven | 31-08-22 | 23:44


Brekend: Jezus van Nazareth loopt meerdere meters op water en gooit tafels ongevraagd omver te Jeruzalem gedurende de Pesach Holydays. Voor zijn leven wordt gevreesd.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:21 | 1

En dit was bij Jinek of bij Op1?

Lorejas | 31-08-22 | 23:23


Brekend: Elvis sluit zich uren op in toilet te Memphis, Tennessee. Voor zijn leven wordt gevreesd.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:18


Brekend: Willem de Zwijger van dichtbij beschoten met groot kaliber handvuurwapen in Delft. Voor zijn leven wordt gevreesd.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:18 | 6

@hero_of_heaven | 31-08-22 | 23:41: Hij was alleen een patsie, waren his famous last words. Hij nooit had seksueel relatieschap met die woman, lees mijn lippen.
Hoe daarna de heer L. B Johnson zijn vliegtuig tegen het Pentagon parkeerde, wordt verweten aan een softwarefout, waarbij waarschijnlijk één komma verkeerd stond.

King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:53

@King of the Oneliner | 31-08-22 | 23:53: Er wordt momenteel forensisch onderzoek gedaan in de underpass die loopt van de Grassy Knoll via de Pont d'Alma tot de Zijne.

Aristotalloss | 01-09-22 | 00:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze boze man plempt ff een videootje Culturele toe-eigening. Of is het een karikatuur? youtu.be/MkG1J5SZ_kw

Zuma | 31-08-22 | 23:17 | 1

Boney M Rasputin

Zuma | 31-08-22 | 23:42

“Trump will be indicted sometime in the next 30 days. Biden's speech tomorrow is to lay out the pretext. Get ready; this is definitely not priced.”
Intussen Biden
https://twitter.com/hodgetwins/status/1564950686844035072?s=21&t=CXaERmdq6NcrRWneE5k_UA
Nu nog steeds denken dat er een democratie is in het westen is gelijk aan landverraad.

davidhasseltoff | 31-08-22 | 23:17

Vanaf morgen gaat bij ons de boerenvlag uit, ik ben benieuwd naar de reacties van de buurt.

Acidstain | 31-08-22 | 23:15 | 2

Hangt er vanaf, woont U in Johannesburg?

skoftig | 31-08-22 | 23:20

Ik denk zo dat een aantal van uw buren uw voorbeeld gaan volgen. Ging hier ook heel snel ineens.

zwenkwieltje | 31-08-22 | 23:56

Ok…
1990, ik was 20.
Het boek “De Ondergang van Nederland Land der naiëve Dwazen2” nooit gelezen.
Zoals gezegd, ik was 20, had andere dingen aan m’n hoofd.
Huisje gekocht, de opkomst van de housemuziek, pilletjes, maar ook gewoon hard werken.
In m’n vrije tijd rookten we jointjes in de shops van Utrecht.
Samen met de Marokkaantjes.
Koppie koffie, jointje, potje Backgammon.
Geen vuiltje aan de lucht.
De Marokkaantjes waren handig, want ze kwamen met allerlei (gestolen) handeltjes, net als de jongens van het kamp.
Vrijwel iedereen die ik kende deed mee en kocht.
Shirtjes, schoenen etc.
Fietsen en autoradio’s kocht je van blanke heroïnejunkies.
Overal autoglas op straat.
Ook bij mij diverse keren m’n ruit kapot, terwijl ik m’n ouwe kadett gewoon open liet…,
Te lui om m’n “slee” te gebruiken.
Tot zover geen vuiltje aan de lucht.
We waren 20 en zaten er midden in.
Er was tot zover nog saamhorigheid in de Utrechtse straten.
We kwamen zelfs in de koffiehuizen.
Dat de samenstelling vd bevolking daarna in zo’n korte tijd zou veranderen zagen we niet.
Dat de volgende generaties zoveel narigheid zouden gaan veroorzaken konden we als jong volwassen niet zien aankomen.
De opmars vd islam, de gezinshereniging, de foute mentaliteit.
Het had zo mooi kunnen worden, dat werd het helaas niet.
De ouderen waarschuwden ervoor, maar die von’k in die tijd ouwe zeikerds.
Nu, 30 jaar later….
Ik denk dat ik het zo aardig omschreven heb en laat het hier maar bij.

Ruimedenker | 31-08-22 | 23:11 | 5

Inderdaad, wie had dat gedacht dat het zover zou komen. Het werd wel verteld door Janmaat, maar dat was een racist werd ons verteld.

hero_of_heaven | 31-08-22 | 23:28

Klinkt als hier in Amsterdam....

Lorejas | 31-08-22 | 23:36

@Roos | 31-08-22 | 23:14:
Jij weet het, Roos..
Met een fluoriserende stuitebal overstuiteren, op ouwe matrassen.
Dat was ook Sarasani.
Hebben we het al eens eerder over gehad.
Verder op zat “No Name” van Richard de “Turk”.
We moeten elkaar in die tijd echt weleens gezien hebben.
En zeg nou zelf…. dat was toch een hele gezellige tijd.
De sfeer in Utrecht was over het algemeen perfect.

Ruimedenker | 31-08-22 | 23:48
▼ 2 antwoorden verborgen

https://youtu.be/UnF7AjPOWR8
Ik zat vandaag met de buurman te praten en hadden het over oude films.
En over dat je vroeger maar 2 zenders had dus weinig keuze.
Hij weet dat niet want er is een kloof van 30 jaar.
In ieder geval kreeg ik ineens een herinnering aan mijn vader. Hij kon altijd lachen om Fernandel. Ik begreep er nooit geen reet van want een rare taal en een ondertiteling die ik wel kon lezen maar ook veel moeilijke woorden.
Dus ik vanavond ff wat dingen op gezocht. Deze man was 40 jaar lang aan de top.
https://youtu.be/mwA3u941trA
Geen idee trouwens waarom ik deze hersenscheet deel met jullie .

hero_of_heaven | 31-08-22 | 23:11 | 1

Heb in de jaren '60 samen met ouders & broertjes genoten van Fernandel als 'Don Camillo'. Op de Duitse tv, hoofdzakelijk. We woonden op 4 km van de Duitse grens, en keken vrijwel uitsluitend naar de Duitse tv; "d'n iersjte en d'n twiede Pruus", zoals Duitsland I en II toen heetten in de Zuid-Limburgse volksmond.
Don Camillo, de pastoor, was in een continue strijd gewikkeld met de communistische burgemeester Peppone van zijn stadje, Brescello. Geweldige aanleiding voor de meest hilarische toestanden.

Peter Emile | 31-08-22 | 23:54

Heb nog een tip voor lezeres,
Een prikker met van boven naar beneden een zilveruitje, een stukje droge worst en een blokje kaas.

Humsico | 31-08-22 | 23:11 | 1

Heel lief dit Humisco :-)) En best lekker op zijn tijd. Kan ik zo voor mezelf maken en er van genieten. Helaas kom ik daar bij vrienden en familie niet mee weg. Ze weten wat voor hapjes ik kan maken. de lat ligt daardoor een beetje hoog. Soms echt lastig.... :-(( Je brengt me trouwens wel op een idee voor vanavond!

lezeres | 31-08-22 | 23:22

ergens 25-40 jaar geleden toen ik in de productie werkte en veel samenwerkte met Turkse gastarbeiders was dit juist de uitspraak die die Turken vaak deden. Zo van wacht maar over enkele jaren nemen wij de boel hier over. Helaas komt dat dus steeds dichterbij.

Stijlloser_from_NL | 31-08-22 | 23:09 | 3

Mwoh. Dat zijn er maar 450.000 ofzo. Helft is hier zelfs geboren.

Lorejas | 31-08-22 | 23:12

Ik hen dat vaker gehoord. Hoe werd dan gereageerd door Nederlanders, door andere gastarbeiders?

zeurmachine | 31-08-22 | 23:12

@zeurmachine | 31-08-22 | 23:12: we lachten erom en wisten in ons achterhoofd dat dit dus wel eens zou kunnen uitkomen

Stijlloser_from_NL | 31-08-22 | 23:16

Idealisme versus voor jezelf staan, het heeft zo z'n gebreken

Mark van Leeuwen | 31-08-22 | 23:05

Eigelijk toch wel de mooiste mannenstem die ik ken.
Neil Diamond - Love On The Rocks
youtu.be/UbvxP08FlMs
(Official video met beelden uit 'The Jazz Singer'.)

MickeyGouda | 31-08-22 | 23:00 | 10

@R. Skickr | 31-08-22 | 23:27:
Skickr! What''s up?

MickeyGouda | 31-08-22 | 23:54

@Roos | 31-08-22 | 23:23: Ja. Of, hoe heettie ook alweer , die gozer van The River. In belgië noemen ze hem Stanneke Huppelkei. https://youtu.be/lc6F47Z6PI4

hero_of_heaven | 01-09-22 | 00:05
▼ 7 antwoorden verborgen

Is deze post ook als luisterboek ergens te vinden?

deugallergie | 31-08-22 | 22:59

UB40 Live
Present Arms
https://youtu.be/7Z27QhEH50c

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:53

Wat een lap tekst. Doe mij een neut.
Zit als pauper naar de campingzender te kijken, HvN. Een item over Wijk bij Duurstede en het AZC. Kommer en kwel en weer een Nederlands dorp wat naar de klote wordt geholpen door de veiligelanders. Over andere vluchtelingen spreken de mensen geen kwaad. Maar de nieuwe lichting is , zoals een meneer zei, kaf.

hero_of_heaven | 31-08-22 | 22:53 | 7

@CarelJan7937 | 31-08-22 | 23:55: Mooi verhaal . Heb het met een lach en herkenning zitten kezen. Ik woon zelf in Charlois 010 en hier kan het ook zo gaan. Ik kan ( en misschien zelfs wil) hier toch niet weg.
Vaak zijn de " asociale" wijken juist socialer .

hero_of_heaven | 01-09-22 | 00:01

@CarelJan7937 | 31-08-22 | 23:55: Mooi verhaal . Heb het met een lach en herkenning zitten kezen. Ik woon zelf in Charlois 010 en hier kan het ook zo gaan. Ik kan ( en misschien zelfs wil) hier toch niet weg.
Vaak zijn de " asociale" wijken juist socialer .

hero_of_heaven | 01-09-22 | 00:01

@CarelJan7937 | 31-08-22 | 23:55:
Toevoeging: kassière was van menig dat sla en aardappelen de dagelijkse dis van Den Hollander is Weet niet bij welke Nederlanders je gegeten hebt maar is niet waar en zeker niet te vreten.

Terugkomend op het Afrikanen Illegalenverhaal. Eigenlijk wel treurig, heb de indruk dat degenen met Nederlanderschap onderduikers hebben en deze voeden met flesjes water en vis. De water en blikjes vis kopers kopen deze in grote aantallen in en zijn vrijwel altijd in het bezit van een wat oudere ruime auto.

Betaald de IND kopgeld?

Idee van Pim Fortuyn was nog niet zo gek, uw die al in dit land zijn mogen blijven. Daarna de boel op slot.

CarelJan7937 | 01-09-22 | 00:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Deze topics van Arthur spreken mij meer aan dan dat gewauwel over drugs en alcohol en verlopen mannen met John de Wolf-bloesjes.
Die persoonlijke issues herken ik inmiddels wel.

*Nuffig het ene been over het andere slaat*

Roos | 31-08-22 | 22:50 | 6

Kut, die blouse kan ik nu ook wel weggooien

Mark van Leeuwen | 31-08-22 | 23:10

@Mark van Leeuwen | 31-08-22 | 23:10: hihi, je weet wat ik bedoel hè? Tel daarbij een mat op en een hoeveel goud om de nek waar BA jaloers op zou worden...

Roos | 31-08-22 | 23:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Vanavond niet veel tijd om te lezen, maar dit verhaal van je, Arthur, is zeker en vast weer aangenaam en leerzaam leesvoer.
Dat ga ik morgen doen.

Ondertussen denk ik dat het volgende liedje de lading wel dekt, en zo niet: dan toch een klassieke rocksong aangezet!
Status Quo - Down Down
www.youtube.com/watch?v=d1gYJDQXPOk

Nuuk | 31-08-22 | 22:48

Blanke mannen zijn eigenlijk het probleem nooit geweest.
Pas toen de onwelriekende gleuvenbrigade ontstond ging het mis.

funda | 31-08-22 | 22:47 | 2

Toch wel. Toen die man zijn vrouw niet meer wist te intresseren ging zij nieuwe hobby's zoeken...

Mark van Leeuwen | 31-08-22 | 23:14

@Mark van Leeuwen | 31-08-22 | 23:14: Toen zij keukenmachines, vaatwasser, wasmachine en droger kreeg eerder

wilderst | 01-09-22 | 00:47

Live
All over You
https://youtu.be/hee0aUVnK1U
Voorzet Zeurmachine…

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:42 | 2

Passend ook bij het trieste dolfijnennieuws. Dank je.

zeurmachine | 31-08-22 | 23:10

Lang niet meer gehoord, neemt me gelijk terug naar de middelbare school.

R.F.Pickering | 31-08-22 | 23:16

Pantera - Cowboys From Hell
https://www.youtube.com/watch?v=i97OkCXwotE

pjotr nicknaamtov | 31-08-22 | 22:40 | 1

pjotr nicknaamtov | 31-08-22 | 22:40 |

Nice top nummer.

pegaje | 31-08-22 | 23:22

Bob Marley & The Wailers
Exodus
https://youtu.be/pS3ccI1xxpI

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:38

Hilarisch edoch zijnde bijna de waarheid. Het pamflet.

Treurgrond | 31-08-22 | 22:36

Love Come Down
Barry Biggs
https://youtu.be/wpPg-tAwPvk

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:35

Love's What I Want Cashmere
https://youtu.be/yrFDpTGJzEI

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:34

Mooi stukje weer. Ik zal u zeggen ik hoor niet bij de deugbrigades uit de randstad. Ook hier op t platteland rukt het op. Zij het niet zo snel. Het land voelt verloren als we er de komende 2-3 jaar niks aan doen. Ik zwerf tussen strijdvaardig en berusting, als een violist op de titanic.

ikworstelengadouchen | 31-08-22 | 22:34 | 3

Al vier á vijf jaar berusting hier, ook op het platteland, Zij het berusting in de zin van een nooduitgang creëren. Is ten behoeve van mijn kinderen gelukt, nu de rest nog.

Proces is onomkeerbaar, zelfs met een andere regering, kunt u diverse genomen besluiten niet meer zomaar terzijde schuiven, leuk voorbeeld daarvan is de enorme rem op de huizenbouw. Eveneens zit nederland prop- en propvol, waarvan een groot deel geen recht heeft hier te zijn, maar er toch zijn. En blijven, op kosten van de staat, ergo, op kosten van ons. Ook dat is niet 1,2,3, rechtgezet.

Oftewel, de komende twintig á dertig jaar, hebben we nog wel met de naweeën van dit kabinet te maken.

Enne, hoezo heeft u een ui? U loopt toch al langer mee?

GKJP | 31-08-22 | 22:51

@GKJP | 31-08-22 | 22:51: Eens. Al valt het kabinet morgen en zit er daarna een echt rechts kabinet, gaat er nog niets veranderen. Er is een ambtenarenapparaat opgetuigd waar je u tegen zegt en hun livelihood te danken hebben aan het niet oplossen van problemen en de zieligheidsindustrie. Die gaan zand in de motor strooien natuurlijk. Zie bijvoorbeeld het aantal PVDA burgemeesters vs PVV burgemeesters. Oftewel een marginale partij levert een groot deel van de burgemeesters in dit land vs de derde partij die er geen levert. Maar van nepotisme is uiteraard geen sprake!

R.F.Pickering | 31-08-22 | 23:23

De grote steden zijn al verloren.

Boeddha18 | 01-09-22 | 06:35

Prachtig verhaal die de werkelijkheid van nu benadert. Uiteindelijk zijn het de onzichtbaren die bepalen hoe wij nu leven, de rest zijn useful idiots.

davidhasseltoff | 31-08-22 | 22:32

'... zorgen voor het voortbestaan van de eigen cultuur en het eigen land.' Zolang meisjes meekrijgen dat zij toch echt wel meer waard zijn dan moedertje spelen want geacht worden belastingcenten te staatskas in te smijten, moeders therapie kunnen krijgen wanneer ze hun kinderen moeilijk achter kunnen laten bij de kinderopvang omdat zij graag willen zorgen voor dat levende kleine mensje dat zij ter wereld hebben gebracht kortom wij boze blanke Nederlanders ons niet met trots meer mogen/kunnen/willen voortplanten, dan doen wij zelf niet ons best om onze cultuur voort te laten bestaan.

Leptob | 31-08-22 | 22:31 | 4

@de IJsman | 31-08-22 | 22:50: eenverdieners worden zwaarder bestraft met belastingen dan tweeverdieners. Dus het thuis blijven van één van de twee ouders wordt niet echt gesteund

Humsico | 31-08-22 | 23:07

@Humsico | 31-08-22 | 23:07:

Het SGP-argument. Totale nonsens natuurlijk. Iedere belastingplichtige wordt separaat belast. Dat er een voordelige regeling bestaat in de vorm van fiscaal partners voor de inkomstenbelasting, maakt niet dat je dan maar als samenwonend stel als één belastingsubject mag worden gezien.

Overigens is het verschil door de herziening van de schijven in box 1 volgens aanmerkelijk kleiner geworden.

En verder: gewoon werken. Iedereen wordt geacht om een steentje bij te dragen in dit land.

de IJsman | 31-08-22 | 23:57

@de IJsman | 31-08-22 | 22:50: Het veroordelen van dames die graag meer tijd doorbrengen met de kinderen vind ik niet op zijn plek. Ik zeg niet dat het moet.

Leptob | 01-09-22 | 06:53
▼ 1 antwoord verborgen

NL onlosmakelijk verbonden met hun Gidsland Syndroom.

william7055 | 31-08-22 | 22:30

Somebody (Hey Girl) van Video
https://youtu.be/Gg4knVn8gco

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:30

Curacao moest zonodig een aantal dolfijnen verkopen aan een Saoudische betonnen bak met chloorwater waar al eerder dolfijnen overleden. De eerste dolfijn uit Curacao is al overleden. Ze zaten er nog maar net.
Geen woord dat de rest moet worden gered. Nederland geldland.
De stakkertjes konden ook naar het Dolfinarium, of de VS. Maar nee, want door covid enz. enz. dus geld effe belangrijker.

Dolphin's Cry.
Band: Live. Via hun Youtubekanaal Live (clip met water).
Bedankt voor wie plaatst.

zeurmachine | 31-08-22 | 22:27 | 3

Dolfijnen huilen niet.

de IJsman | 31-08-22 | 22:28

Lang niet gehoord, lekker!

Roos | 31-08-22 | 22:54
-weggejorist-
de IJsman | 31-08-22 | 22:26

Blanke vrouwen mag ook niet meer ... zeker niet als ze dansen de regen?!!?? Vanaf 5:32
Knettergek
youtu.be/-2u99_8ghDM

SoepKip | 31-08-22 | 22:26

Goed dat dit gedocumenteerd wordt. Arthur is goed op dreef. Sterk. I'm starting to like this guy (no homo) dus geef die man een biri en een landingstrip sized snorkel.

Asteroid-B612 | 31-08-22 | 22:25

Arthur is altijd lekker duidelijk; dit is het stamcafé. Even thee zetten en lezen over boze blanke mannen. Proost allemaal!
(@lezeres ben je er?)

letopuwzaak | 31-08-22 | 22:23 | 7

@Roos | 31-08-22 | 22:56: Nu wordt het bijna griezelig Roos. Het imiteren van juist dat gebaartje! Ik deel vaak ook nog een denkbeeldige mep uit naar de arme denkbeeldige Kermit. Ga mijn ouders toch eens even goed ondervragen of er misschien ergens een zusje van me rondloopt ;-))
(Hihi geweldig trouwens die knuffels en kussen. Ik snap hem helemaal. Je bent een schat X :-))
Natuurlijk ook groetjes aan leukerds Nuuk en Steekmug!

lezeres | 31-08-22 | 23:04

Ik was in slaap gevallen en heb alle pret weer gemist! Ik had je mooie liedje gezien, Lezeres. Bedankt! En veel knuffels en een stralende en zonnige dag voor jullie;-)

letopuwzaak | 01-09-22 | 08:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Mag ik ook gewoon een luchtig mopje vertellen ter inluiding van de winter en einde van de zomer?

Ik vind het leven afgelopen maanden al zwaar genoeg.

GKJP | 31-08-22 | 22:23 | 1

Hallo!!! Ik wacht nu al meer dan een uur! Wanneer komt die mop? :-))

lezeres | 31-08-22 | 23:32

Phôh Tuur….
Hier moet ik even voor gaan zitten.
*bril zoekt en vrouw naar bed gaat bonjouren*

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:20 | 2

Ik heb thee voor je!

letopuwzaak | 31-08-22 | 22:28

@letopuwzaak | 31-08-22 | 22:28:
Hé Louz!
M’n weekend is begonnen, potje tennis en Chardonnay.
Zwarte thee met melk en een scheppie suiker is voor morgenochtend.
Maarrr bedankt!

Ruimedenker | 31-08-22 | 22:32

Zo baal ik dat ik Fries ben maar het altijd heet is en steeds warmer wordt

Rariteitenkabinet | 31-08-22 | 22:19 | 1

het is hier nu 13 graden en het is 1 september. Is dat heet?

Boeddha18 | 01-09-22 | 06:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen