achtergrond

Geenstijl

Here we go: LUXETAKS op drinkwater


ZOETERMEER - Bewoners (klimaatterroristen - red) van een verzorgingshuis zitten ter verkoeling met hun voeten in een zwembadje. Vanwege de hoge temperaturen heeft het KNMI code oranje afgegeven. ANP BART MAAT

Goedemorgen Nederland! U gaat weer BETALEN. Hardwerkende mensen met een eigen tuin, een eigen auto, een eigen zwembad in de eigen tuin en een eigen huis met schilderwerk dat 4 x per jaar wordt schoongemaakt gaan MEER BETALEN voor hun waterverbruik. En verder krijgt iedere Nederlander een EIERWEKKER voor het douchen. Dat zal u leren. Als er iets goed werkt in Nederland, dan is het ons drinkwatersysteem wel, en daarom moet het kapotd. Volgende week: daglicht, kan dat zomaar? Hebt u daar recht op? En waarom is het gratis?

In Nederland is drinkwater goedkoper dan in Vlaanderen. Daar kost 1000 liter drinkwater zo’n 4,30 euro, In Nederland 1,91 euro. Dat laatste is inclusief 35 cent belasting op leidingwater. Bedrijven die veel water gebruiken, zijn nu nog van die belasting vrijgesteld.

Investeren in waterbesparende maatregelen loont financieel nauwelijks. Daarvoor is drinkwater te goedkoop. Duizend liter - een ‘kuub’, zoals dat heet, een kubieke meter - kost inclusief belastingen rond de 2 euro. Een gemiddeld gezin van drie personen gebruikt 135 kuub per jaar.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.