achtergrond

Geenstijl

LIVEBLOG BOERENPROTESTEN - Distributiecentra supermarkten geblokkeerd

Maandag, dag des oordeels

De boer is los. Op de vooraf aangekondigde maandag 4 juli gaan de boeren massaal de boer op om hun onvrede te tonen voor de stikstofplannen van het kabinet; wat er allemaal precies gaat gebeuren is nog onduidelijk. Boerenactiegroepen spreken van ongecoördineerde en ongeorganiseerde acties door het hele land. Op meerdere plekken zijn distributiecentra van supermarkten geblokkeerd - zo zijn er betonnen afzettingen geplaatst bij het Jumbo-complex in Beilen. Ook in Drachten (Aldi), Heerenveen (Lidl), Gieten (Coop), Nijkerk (Boni), Zaanstad (AH) en Zwolle (AH) is het raak. In Veghel is de ME er al bij opgetrommeld. Op de snelwegen is het vooralsnog rustig; wel is de A73 bij Haps geblokkeerd. Ook staan er boeren op de N279. LATER MEER!
UPDATE 8.13 uur - De vissers doen ook mee. De haven van Lauwersoog was al geblokkeerd; nu hebben de vissers ook de veerhaven van Den Helder geblokkeerd. Het veer Texel - Den Helder is daardoor uit de dienst. "Vissers zijn o.a. verbolgen over het uitblijven van Nederlandse steun voor torenhoge brandstofprijzen, het volbouwen van de zee met windparken en het afgrendelen met 'zeereservaten'. Visserijbedrijven vallen om."
UPDATE 8.36 uur - Het Centraal Bureau Smeerleverworst is BOOS op de boeren. Volgens de supermarktkoepel zijn de acties bij de distributiecentra 'onacceptabel'. "De acties van de boeren kunnen volgens het CBL tot lege schappen in de supermarkten leiden. Niet alleen de bevoorrading van de winkels wordt verstoord, ook leveranciers kunnen het voedsel niet aanleveren. Dat betekent mogelijk dat dagverse producten vernietigd moeten worden. "Dit levert bovendien onnodige voedselverspilling op", aldus het CBL."
UPDATE 8.49 uur - Mediapark geblokkeerd door boeren
UPDATE 9.04 uur - Bewegend beeld van het Mediapark
UPDATE 09:15 uur - Veerboot Texel vaart weer
UPDATE 10.31 uur - Boeren blokkeren grens bij Coevorden
UPDATE 10.33 uur - Blokkade haven Lauwersoog afgelopen
UPDATE 11.40 uur - Ook vissers actief bij de Zeesluis Irma Zeesluis McSluisface Sluisje IJmuiden
UPDATE 11.55 uur - De shovels staan klaar, maar het is rustig op Schiphol (niet in de rij trouwens, daar is het gewoon heel erg druk). Het lijkt wel of de boeren moeten werken vandaag
UPDATE 12.23 uur - Meer gerommel op de wegen: boeren bij de afritten bij Beilen op de A28, ook een afsluiting op de N359 tussen Lemmer en Leeuwarden
UPDATE 13.25 uur - Beeld van boven hiero
UPDATE 14.05 uur - Nu ook actie bij afvalverwerkers. Ook vast: de A35
UPDATE 14.13 uur - Ook boeren in Amsterdam. Dit is bij de NDSM in Amsterdam-Noord
UPDATE 17.29 uur - Centraal Bureau Smeerleverworst vreest voor miljoenenschade. Boeren blokkeren zo'n twintig distributiecentra verspreid over het hele land. "Als er ergens een blokkade stopt dan komt er op een andere plek weer een bij."
UPDATE 23.00 uur - Het werd nog even gezellig in Friesland. ME & traangas in Heerenveen

Update: Afsluitdijk FRL - NH DICHT (weer open)

Update: Afsluitdijk FRL - NH DICHT (weer open)

ANWB: Het lijkt wel zondagochtend

ANWB: Het lijkt wel zondagochtend

Veghel

Nijkerk

Veghel

Veghel

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.