Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Teun en Tuurtje unerwunscht & ausradiert tussen de stoelslapers van Ter Apel

Kent u de grap van Teun & Tuur die naar Ter Apel togen: voor hen was er zelf geen slaapstoel in de herberg

Ik verklap de clou maar vast: we werden door de kampbewaarders bij kop en kont het AZC uitgesmeten. Daar ging onze zorgvuldig voorbereide reportage.  Ik kom hier zo dadelijk op terug. Eerst iets anders: 

Sinds het begin van mijn serie Safari Eurabia voor GeenStijl, krijg ik veel lezerspost. Het zijn mensen die zich niet willen associëren met reaguurders en mij liever anoniem benaderen. Om Éric Zemmour maar te parafraseren: la Hollande silencieuse. Vaak krijg ik te horen dat mijn reportages zo meeslepend en levendig zijn: alsof je er in levende lijve bij bent! 

De waarheid gebiedt mij te schrijven dat ik mij ooit noodgedwongen ging specialiseren in reportages. Ik werkte voor het weekblad De Groene Amsterdammer - een redactie vol omgevallen boekenkasten, letterlijk en figuurlijk - en ging als enige graag de deur uit voor een mooi menselijk verhaal, vaak naar oorden waar normale mensen liever niet komen. Dat had te maken met mijn onrust, die ten dele werd veroorzaakt door mijn gediagnosticeerde Tourette, Asperger, ADD, ADHD, MBD én door de diverse verslavingen als gevolg van die diverse uitdagingen en rugzakjes.

Iedere woensdag kreeg ik mijn honorarium in een papieren loonzakje en die centjes gingen dan letterlijk in rook op, meestal op het toilet waar de hoofdredacteur, Martin van Amerongen, ook gebruik van maakte en tijdens het doen van zijn grote bah een heerlijke sigaar opstak, onderwijl Bach neuriënd. 

De gang walmde van de heroïne en de teerlucht van het folie, maar niemand keek er raar van op of zei er wat van. Hygiëne en frisheid moesten bij de Groene vooral in het hoofd zitten. 

Zo zat er weken lang een meurende mijnheer in de keuken koffie en bier te drinken. Ik dacht dat hij een antropoloog was of wellicht een lid van Socialistische Arbeiders Partij  maar uiteindelijk bleek het gewoon een zwerver te zijn. Alles kon bij de vrijgevochten Groene Amsterdammer in die tijd, zo ook mijn buitenissige en openlijke drugsgebruik. Tijdens mijn vele provinciereizen voor het weekblad moest ik altijd scoren en in de regel waren er twee mogelijkheden: 

Het noorden kwijt in Noordeloos

Bij de gaarkeuken van het Leger des Heils of via de verkopers van de Daklozenkrant. 

Als het daar mis ging, kon ik nog altijd naar een plek met een hoge concentratie aan mensen van de Overzeese Geslachtsdelen en Marokkanen maar de kans dat ik daar genept zou worden was levensgroot. Nu heb ik overal ter wereld gescoord, van Rio de Janeiro, Paraguay, Beiroet, Berlijn, Tajikistan en Bangkok tot Delfzijl. Het scoren was me zelfs eind jaren tachtig gelukt in het levensgevaarlijke Harlem, New York, toen crack, free base, angel dust en bazooka de stad teisterden. Ik stond voor een crackhouse aan de Malcom X Boulevard en vertelde tegen de deurpersoon van kleur van twee meter dat ik journalist was en een artikeltje wilde schrijven over crack. 

Hij lachte mij uit en riep tegen wat rondhangende kansjongeren dat ik wel een hele brutale bleekscheet was. Misschien moest ik maar een glas melk bij mijn moeder thuis gaan drinken. Op dat moment zag ik Melody, een beruchte crackhoer bij wie ik eerder dope had gescoord. "Geef me je pijp en een paar hits, Mel", zei ik. Ik brak twee capsules kapot, leegde die in de pijp en rookte de rotzooi in één keer op. Toen mocht ik naar binnen van de verbaasde neger, die ik ook nog eens tien dollar in zijn enorme hand drukte. 

Alleen in Noordeloos lukte het mij niet te scoren. Ooit moest ik voor de Groene een pakkend verhaal maken over dat door en door christelijke gehucht in de Alblasserwaard. Een reportage over God, of iets daaromtrent. Ik stapte uit de bus, die eens in de drie uur vanuit Arkel vertrok. Een tiental huizen, vijf kerken en uitgestorven straten. Ik plukte wat faits divers uit het huis-aan-huis-blaadje en ging vervolgens met een doodswens afkicken in een bushokje. Dealers waren in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk werd ik uitgenodigd door een aardige koster. Hij deelde zijn gehaktbal met mij en tijdens het eten werd ik onafgebroken aangestaard door acht zwijgende kinderen. De koster bad na het eten voor mijn behouden thuiskomst en bracht me met de auto naar Arkel. Dat waren nog eens reportages!

Ik moest aan Noordeloos denken toen ik met Teun naar Ter Apel reisde. Ik wist niet eens waar Ter Apel lag. Ergens bij Groningen, zo dacht ik. Dat klopt gedeeltelijk want ligt in de provincie Groningen, op de grens van Drenthe en Duitsland. Sta mij toe het VVV te citeren: 

Het dorp Ter Apel is ontstaan bij een klooster. Dit klooster is het enige overgebleven plattelandsklooster van Noord-West Europa en trekt samen met de omliggende kloosterbossen elk jaar vele bezoekers naar Ter Apel. Bezoek Ter Apel en dit uniek historisch bouwwerk. Geniet van de natuur en ervaar de rust en de stilte!

Teun en ik kwamen net uit Denemarken en Zweden en maakten even een stop bij onze vrienden Yvonne en Homme in Garnwerd, het prachtige trouwdorp dat onder meer bekend werd door kunstenares  Fritzi Harmsen van Beek die daar uiteindelijk haar slepende gevecht met Koning Alcohol verloor. Teun komt van het Brabants platteland, ik van de Veluwe, en wij zijn dol op op boeren en op het authentieke Nederland uit onze jeugd. Niets maakt ons blijer dan de lucht van verse koeienstront. 

Enfin, na een natte avond bij Yvonne en Homme kachelden wij naar Emmen, alwaar wij de beruchte bus - vol Somalische en Afghaanse  terreurjongeren - zouden nemen naar kloosterdorp Ter Apel. Emmen heeft natuurlijk zijn schitterende voetbalclub en zijn diergaarde, maar verder wil je er dood noch levend gevonden worden. Op het perron waar de terreurbus zou vertrekken, stonden twee boa's: een schattig blond meisje en een pokdalige edoch sympathieke Emmense boerenknul. Ze werden steeds opgetrommeld als de bus naar het AZC zou vertrekken en waren verdrietig dat zij geen wapenstok en handboeien mochten dragen en hun collega's in Meppel wel. 

De busrit door het woeste natuur van Groningen was teleurstellend omdat er geen Somalische terroristen aan boord waren, alleen een Afghaanse familie in bonte klederdracht. Na ruim een half uur arriveerden wij bij het pittoreske AZC waar het krankzinnig druk was: nieuwe Nederlanders die een slaapstoel hadden gereserveerd maar ook heel veel hangjongeren die kennelijk klaar waren met pingpongen en de cursus origami in de recreatieruimte. 

Het dorp Ter Apel  is een dikke veertig minuten lopen, zo ontdekten wij al heel snel.

Bon, Teunis en ik zijn gepokt en gemazeld op de diverse killing fields op de aardkloot en gingen er van uit dat onze sociale en betrokken en verschillige reportage een einde zou maken aan de hetze tegen Somaliërs en Afghanen, die alleen maar naar Nederland zouden komen om de boeren te verjagen en na de geslaagde omvolking een Miele krijgen en een achtpersoons Babboe, op voorwaarde dat ze geen stikstof gaan produceren en dus alleen op vrijdag na de preek en op zaterdag en zondag worstjes en geitenkloten mogen grillen op hun traditionele houtvuur.  En de Nederlanders vinden het natuurlijk prachtig dat de die rotboeren worden verjaagd naar Polen, Canada en Zuid-Amerika want de Nederlander is een meelzak die alles pikt en niet opstaat als je er keihard op mept

Teun sloeg meteen aan het fotograferen en ik maakte een Instragrammetje van een clubje Groningse boeren die ze in een uniform hadden gestoken. Ik wil er niet meteen een Godwin bij halen maar we mogen blij zijn dat deze mannen van stavast niet rond 1920/1925 waren geboren. Nou, die mannen begon meteen tegen mij en Teun te schreeuwen (Ter Apels dialect lijkt verdacht veel op Duits) en al spoedig waren we omringd door de kinderen van ir. Mussert. Vervolgens kwam er hoge meneer die meer bling bling op zijn jassie had rinkelen dan de mislukte BOA's, en die zei dat we onmiddellijk het terrein moesten verlaten omdat we zonder accreditatie aan het werk waren. Teun heeft dezelfde kwalen als ik en lijdt bovendien aan PTSD en zijn Brabantse gemoedelijkheid heeft dientengevolge een kort lontje. We voelden ons dermate bedreigd door de de Sturmabteilung van het AZC en hun opgejutte Somalische jongeren, dat wij met gevaar voor eigen leven het terrein moesten ontvluchten. Enfin, ik laat Teun zelf aan woord, omdat ik nu overmand ben door emoties en de tranen over mijn kroontjespen en het geschepte papier met eigen briefhoofd biggelen:

Een natiestaat die de eigen territoriale integriteit niet kan handhaven

"Nou, lieve Tuur, dat mag je best weten, grote vriend. het deed heel veel pijn toen wij als bonafide journalisten in het bezit van de nodige credentials door een stelletje BBS-typetjes (bril, baard, snor, red.) van de beveiliging uit het AZC Ter Apel werden gesmeten. Ik kreeg meer medewerking van de Taliban tijdens mijn laatste reportage over crystal meth. En dat terwijl wij juist van plan waren een eerlijk verhaal te maken over de asielcrisis die 0031 teistert. Want mijn Tureluurtje, ik begrijp dat er per week 700 stikstofproducerende asielzoekers, migranten, vluchtelingen, whatever, binnenkomen. Het hele systeem is verstopt, woningnood, oneindig procedures die oneindig veel geld kosten, ik hoef het allemaal aan jou en onze lezers niet uit te leggen. Mijn gewaardeerd collega antropoloog Dr. Jan van de Beek heeft alles haarfijn uitgerekend.

En dan praat ik niet eens over de uitgeprocedeerden, de Veiligelandieërs die nooit uitgezet zullen worden en in de illegaliteit verdwijnen met misdaad vaak als enige overlevingsstrategie. Het is tekenend voor de degeneratie van een van de meest ontwikkelde landen ter wereld dat het niet bij machte is ongewenste vreemdelingen te verwijderen. Een natiestaat die de eigen territoriale integriteit niet kan handhaven is ten dode opgeschreven. Ankie Broekers-Knol probeerde met de vuist op tafel te gaan slaan in Marokko maar werd straal genegeerd. En deze insipide klerken die nooit afgerekend zullen worden op hun incompetentie, zijn dan de leiders van ons land.

Ik heb ooit per toeval ‘De Wet van Behoud van Taboes’ ontdekt. Als het ene taboe sneuvelt, komt er een ander voor in de plaats. Zo is homofilie bespreekbaar, wat ik eigenlijk best wel goed vind. Maar wee en verdoemenis als je praat over overbevolking! Dat is het nieuwe taboe. Als je dat aankaart word je stante pede geëxcommuniceerd uit de goegemeente die heel strak heeft afgebakend binnen welke parameters je geoorloofd bent te discussiëren. Enfin, bref, iedereen die eerlijk en logisch denkt, weet dat de asielcrisis volledig uit de hand gaat lopen. En excuseer dat ik nu de Cassandra uithang."

Dankjewel, wapenbroeder Teunis. Enfin, wij dat hele teringeind naar de dorpskern van Ter Apel wandelen en het was daar nog deprimerender dan de kinderbegraafplaats in Volendam (allemaal wiegendood als gevolg van neef en nicht geeft scheef gezicht/zus en broer geeft geouwehoer). We moesten een half uur wachten op de bus naar de beschaving van Emmen, en ploften gedesillusioneerd neer op het enige terras: een Chinese snackbar, met een aanpalend Chinees restaurant. Wij besloten in onze oneindige wijsheid een warme chocomel met slagroom en een patatje oorlog te nemen, en nog voor de bus arriveerde begon ons darmstelsel vervaarlijk te rommelen. Ik zal de lezer de details besparen van onze bruine hellevaart, bovendien lezen mijn kinderen mee en die houden niet van vieze praat. Terwijl de bruine vlinders uit mij ontsnapten, dacht ik: Ter Apel verdient dit AZC (daar is over nagedacht door de VVD) en Nederland verdient een Ter Apel. Boontje komt om zijn loontje! 

Enfin, na verschoning te hebben gekocht bij de Etos en de Aktion, reden wij naar Brussel, om ons daar te gaan verdiepen in de omvolking (oeps!) en de islamisering van de hoofdstad van onze fiere EU. Tabee! 

De Profeet van Molenbeek keert terug naar Brussel

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Arthur! Zou je de column over Patty Harpenau nog eens kunnen plaatsen hier op GS? Bij HP de Tijd is ie eraf.

naktrawee | 11-06-22 | 22:38

Wat een sfeervolle, hoop gevende, pittoreske foto's.

Lorejas | 11-06-22 | 22:26

Elke keer weer een mooie literaire - en leerzame - beleving, zo'n stukkie van heer Van Amerongen.
Maar ook deprimerend, omdat je gewoon ziet hoe dit land vernaggeld wordt door de ruggengraatloze mutsigheid van zijn inwoners en zijn regering, die weer aan de leiband loopt van een kliek grotendeels ongekozen carrière-politici in Brussel.

"De jongens van Jan de Wit".
"De jongens van stavast".
Tja.

En dit:

"... Want de jongens van Tromp en Piet Hein
Die krijgen ze lekker niet klein"...
‘r Zat vijf jaar de mot in
Maar nu zit er schot in
En Hollanders willen we zijn".

Zongen ze hier na de bevrijding in '45.
De mot, die er toen kennelijk vijf jaar in had gezeten, is naar mijn overtuiging al lang weer teruggekeerd. En heeft gezelschap gekregen van een enorme wolk sprinkhanen. Die samen onze complete sociaal-culturele garderobe en alles waar we in dit land ooit voor stonden en trots op waren, kaal vreet.
En we staan er bij & kijken ernaar.
vluchtend in de schijn-bescherming van een collectief Stockholm-syndroom.

Die jongens van Tromp en Piet Hein, die jongens van Stavast en ook die van Jan de Wit, zijn inmiddels al lang verdwenen in een mythische mist.

Peter Emile | 11-06-22 | 22:24

Arthur, dank voor je mooie reportage. Ik kan enkel nog deze reportages lezen wanneer er minstens 1/4 van de fles whisky tot me is genomen. Pak meestal iets wat op sherryvat is gerijpt, maakt het net wat fijner. Keep up the good work, voor onze nazaten hoeven we het niet meer te doen.

davidhasseltoff | 11-06-22 | 20:27 | 2

Wordt je er dan niet agressief van ?

likmegaties | 11-06-22 | 20:58

Willen wij? Ik dan gaan we het regelen zegt Eric van der Burg. Meer migranten.

thanseeuwen | 11-06-22 | 20:18

Prachtig geschreven, kromgelegen bij het stukje over de Volendamse begraafplaats.

Portugalisch | 11-06-22 | 20:17

Voor iemand met gediagnosticeerde Tourette, Asperger, ADD, ADHD, MBD én de diverse verslavingen als gevolg van die diverse uitdagingen en rugzakjes neukt hij wel erg veel. Als ik hem mag geloven. En als hij er voor moet betalen heeft hij het nog steeds goed geregeld.

Sans Comique | 11-06-22 | 20:05 | 4

ADD en ADHD tegelijk ? Hoe kendattan ? ADD En ADHD zitten allebei in het autismespectrum, maar uiten zich op heel verschillende manieren. ADHD-ers zijn vooral fysiek heel druk, en springen rond als een stelletje stuiterballen. Mensen met ADD daarintegen (zoals ikzelf) zijn dat juist niet, maar blijven liever op de achtergrond, zijn rustig, raken heel snel afgeleid, kunnen dingen soms moeilijk volgen omdat ze steeds afgeleid raken, worden vaak beschouwd als dromers of zonderlingen, maar kunnen uitmuntende prestaties leveren in gebieden die hun interesse hebben, omdat ze daar in periodes van "superfocus" zoals dat heet, heel diep induiken. Maar elk nadail hep se foordail : vimmen helpt !

Asteroid-B612 | 11-06-22 | 20:43

@Graftak | 11-06-22 | 21:41: Dat wil niet zeggen dat het niet bestaat, maat. Plus : I don't give 2 shits what the DSM says.

Asteroid-B612 | 11-06-22 | 21:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ken drie van die AZC'ers. De eerste is psychiater, de tweede is apotheker en de derde is neutronenfysicus. Drie aanwinsten voor dit achtergebleven boerenland.

Nivelleermarionet | 11-06-22 | 19:47 | 1

De primitieve Nederlandse inboorlingen in hun plattelandsreservaten sputteren nog wat tegen, maar de vooruitgang stopt voor niemand.

Duwbak_Linda | 11-06-22 | 19:58

Altijd een verademing uw columns Arthur! Dank u!

toetssteen | 11-06-22 | 19:37

Mooi he, weggepropt in het uiterste stukje Nederland. Vraag me af of we eenzelfde asielbeleid zouden voeren als het nationale aanmeldcentrum, ach, laat ik eens zeggen tegenover het Binnenhof zou zitten.
Vast niet, he?

Graaisnaaiert | 11-06-22 | 19:18

Dat Chinezen (heroine rok0n) biedt op zich perspektieven voor practical jokes. In plaats van alufolie een glimmed zilverkleurig stukje dun plasticfolie geven. Houd er een aansteker eronder en het vliegt meteen in de fik. Heroine naar de maan en de drugsgebruikerT totaal flippen. Een "smeltertje" heette dat.
"Verras je vrienden met een smeltertje !" zoals wijlen mijn amigo, de striptekenaar Peter Pontiac dat placht te noemen.

Asteroid-B612 | 11-06-22 | 19:18

Puur alleen al afgaande op de foto's zie ik nog niet zo snel in dat dit een verrijking is voor ons land...

De meesten zijn al wat ouder, soms zelfs in de 30 of 40, en dan is het helemaal moeilijk om de taal en gebruiken te leren van Nederland.

Maar goed, Arthur zegt het wat omfloerst en met sarcastische humor, maar dit wordt gewoon niks.
En inderdaad, elk persoon met een simpel boerenverstand, en dat is gewoonweg GEEN racisme, weet dat het gewoon niet meer kan.

Stel, al de asielzoekers zijn bijvoorbeeld Engelsen, die elke dag met tassen en koffers bij je komen aankloppen.
En jij bent verplicht om geen nee te zeggen, maar sterker nog voorrang te geven op bijna alles, en dan is het toch duidelijk dat het niet kan.
De doorstroom in sociale woningen is namelijk nooit hoog geweest.
Sommigen blijven zelfs wel 30/40 jaar in hun eerste sociale huurwoninkje wonen. Waarom? Verhuizen kost geld, en is moeizaam, en je huur gaat gelijk bijna 100% omhoog.

Ja, alleen bejaardenwoninkjes stromen doorgaans nogal snel door, de reden is natuurlijk duidelijk.

Ikzelf heb nota bene 25 fokking jaar moeten wachten op een mooie huurwoning.
Ik heb bijvoorbeeld meer dan 15 jaar in een studentencomplex gewoond.
Nu had dat wel als voordeel dat alle kosten in één huurbedrag zaten.
Pas toen ze de boel gingen slopen, kreeg ik een topurgentie.
Want zelfs ben je nummer 14 op de urgentielijst, alleen nummer 1 en 2 maken een kans.
Hoe dit op te lossen:
-stop om het hen zo makkelijk te maken: geen gratis rechtshulp meer, doe zelf maar je aanvraag en wacht lekker af, zoals alle buitenlandse poartners doen.
-vluchtelingenverdrag opnieuw bekijken, dit was bedoeld voor hoofzakelijk politiek asiel uit het oostblok, en zeer schrijnende gevallen zoals vervolgde gevangenen, en eventueel die Vietnamese bootvluchtelingen, maar niet voor alle armen ter wereld.
-het kan allemaal WEL: zie Denemarken.

-geen voorrang op woningen, lijkt me nogal logisch trouwens. Opvang is iets anders dan op en top verwennen.
Waarom geef je niet elke vluchteling een topbaan op een ministerie of zo? Hebben ze toch ook recht op, of niet dan.

OK, ik kan het ook korter samenvatten: Knettergek!

King of the Oneliner | 11-06-22 | 19:15 | 1

Super, deze oneliner.... serieus goed verhaal, dank..

Selfdestroyer | 12-06-22 | 01:23

Heb dit land al jaren geleden opgegeven en werkelijk elke binding is verdwenen.....
Wil de meerderheid een puinhoop, onveiligheid, agressie, onbetaalbare voorzieningen en op den duur een burgeroorlog, het zij zo.

meneer Q | 11-06-22 | 19:15

Noordeloos.... ik ben opgegroeid in het dorp ernaast. Heerlijke onschuldige jeugd in het Groene Hart. Destijds veel boeren, die toen al emigreerden naar Denemarken en Canada. Nu 43% stikstofreductie dus benieuwd wat er overblijft.

MeppieRocks | 11-06-22 | 19:02

Ze hebben vast allemaal gehoord dat er veel bedrijven zitten te springen op werknemers.

Reebensteeltje | 11-06-22 | 18:58

"En deze insipide klerken die nooit afgerekend zullen worden op hun incompetentie, zijn dan de leiders van ons land."

Ah soms valt een zin zo exact op de plaats van wat ik denk maar niet kan verwoorden. Bevredigend, ja, ondanks de ronduit apocalyptische lading ervan.

Dutchbeaurouge | 11-06-22 | 18:55
-weggejorist-
VriendjeWip | 11-06-22 | 18:52 | 1

Je bent een 24 jarige Nederlander, donkere huidskleur, en stapt de basisschool binnen met een mes. Eerst een willekeurig meisje van zeven steken en de vrouw die haar wilt redden. Dit gebeurde gisteren in Duitsland. Ook deze man wordt psychologisch onderzocht want daar ligt uiteraard de oorzaak. Ik zie wel een patroon. Ze doodden eerst iemand , net als afgelopen week met een auto een groep leerlingen aanrijden, ook Duitsland, om vervolgens met een psychiatrische aandoening opgesloten te worden. Of had hij deze problemen van tevoren aangegeven bij een instantie die dan niks doet?

Meneertjehetheertje | 11-06-22 | 18:45 | 3

Maar is dat van die donkere huidskleur al een feit, dan?

Dr_Johnson | 11-06-22 | 18:56

@Dr_Johnson | 11-06-22 | 18:56:
Dat stond in het opsporingsbericht wat ze gelijk bekend maakte omdat hij was gevlucht.

Meneertjehetheertje | 11-06-22 | 19:09
-weggejorist-
Kruijffje | 11-06-22 | 22:27

Nu snap ik waarom ik Arthurs teksten zo hak op de tak vind.

Roos | 11-06-22 | 18:39

Niet aan toe gekomen er schijnt in de Telegraaf een sterk interview te staan met een Belgisch/Keniaanse wethouder/minister die waarschuwt voor het e.e.a.

Uw Verzekeringsadvis | 11-06-22 | 18:31 | 3

Voor wat dan?

Dr_Johnson | 11-06-22 | 18:39

Wokeïsm en politieke islam.

Gizmo579 | 11-06-22 | 18:54

Mooie vent, onze Tuur.
Komt overal.

SterF... | 11-06-22 | 18:29

Tuurtje gaat steeds beter !!
Ga zo door dan bezoek ik Portugal wel.

Uw Verzekeringsadvis | 11-06-22 | 18:27

Laat die mensen lekker met rust.

Schmutz Geilmacher | 11-06-22 | 18:10 | 1

Welke mensen?

Zwizalletju | 11-06-22 | 18:12

Die jongen die dat boek over zijn jeugd in Lelijkstad heeft geschreven vertelde ook over zijn tijd bij de Groene Amsterdammer en hoe de halve redactie daar op het toilet heroïne zat te roken.
Of het toeval wilde dat hij iedere keer in het toilet naast Van Amerongen zat te kakken.

Osdorpertje | 11-06-22 | 18:05 | 5

@chicago river | 11-06-22 | 18:48: U schrijft Halalmere verkeerd.

Of bedoelde u Al-Mehre ?

Wijze uit het Oosten | 11-06-22 | 19:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Een stom detail, toegegeven, maarre: ik citeer "Dit klooster is het enige overgebleven plattelandsklooster van Noord-West Europa". Ze kunnen wel met spek schieten daar in Ter Apel, want zowat twee op de drie kloosters in NW-Europa liggen op het paletteland. Verder is dit weer wat je kan verwachten van de teloorgang van datzelfde NW-europa. Een troost, er liggen nog tig kloosters op het platteland waar men kan gaan schuilen wanneer de stront de ventilator raakt...

Plankbert | 11-06-22 | 18:04 | 1

Inderdaad. Tijdens de reformatie in 1594 is dat klooster al gedwongen door de protestanten gesloten. Overigens in Brabant en Limburg struikel je over die (voormalige) plattelandskloosters. Maar wiki verhaal zal wel door lokale pr-muts zijn opgesteld.

Basil Fawlty | 11-06-22 | 18:20

Ter Aapel

Bracula | 11-06-22 | 18:00

Kennen andere landen ook een Ter Apel of iets ?

HaaiBaai | 11-06-22 | 18:00 | 1

Zeker! Maar vele malen slechter waardoor asielzoekers een bewustere keuze kunnen maken.

Met een beetje creativiteit van onze gekozen volksvertegenwoordigers zie ik een groot aantal boeren mbv subsidie hun varkensschuren ook nog wel ombouwen tot riante tijdelijke 'welkom'ruimtes.'

Van varkensboer naar opvanglocatie is zo geregeld...

litebyte | 11-06-22 | 18:10

''Emmen heeft natuurlijk zijn schitterende voetbalclub en zijn diergaarde, maar verder wil je er dood noch levend gevonden worden''
Wat grappig! Zo denk ik dus over 020!

Wc-kip | 11-06-22 | 17:59 | 2

Het grootste verschil tussen Emmen en het smerigste themapark van de EU (Amsterdam) is dat je bewoners van Emmen nog wel kan verstaan

litebyte | 11-06-22 | 18:13

En de rest onder de Grote Rioolen

Maggiderin | 11-06-22 | 18:23

"Het is tekenend voor de degeneratie van een van de meest ontwikkelde landen ter wereld dat het niet bij machte is ongewenste vreemdelingen te verwijderen. Een natiestaat die de eigen territoriale integriteit niet kan handhaven is ten dode opgeschreven. Ankie Broekers-Knol probeerde met de vuist op tafel te gaan slaan in Marokko maar werd straal genegeerd. En deze insipide klerken die nooit afgerekend zullen worden op hun incompetentie, zijn dan de leiders van ons land.''

Hear, hear!

"iedereen die eerlijk en logisch denkt, weet dat de asielcrisis volledig uit de hand gaat lopen.''

Haast goed; die asielcrisis loopt al volledig uit de hand, al jaren.

Dr_Johnson | 11-06-22 | 17:57 | 7

1000 radiatoren die vol opengedraaid zullen worden, want koud zo op het water. 1000 wastafelkranen die 24/7/365 open zullen staan. 1000 schuivende stoelen in de kantine. 1000 klachten over de haram boterhamworst. Start de motoren, tijd om 1000 gelukseisers terug naar hun zandbak te brengen. Nog meer creatieve ideeën om meer witmanvervangers te huisvesten?

Nivelleermarionet | 11-06-22 | 20:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Doe de volgende serie over een vervelende ziekte, kanker bijvoorbeeld.

Daar kan je ook niets aan doen als je het krijgt.

litebyte | 11-06-22 | 17:56 | 3

Maar je kan wel, goed of kwaadschiks, het probleem proberen op te lossen.

Forex | 11-06-22 | 18:04

@Forex | 11-06-22 | 18:04: Nee dat kan niet, omdat altijd geschermt kan worden met EU-afspraken.

En nee, Nederland gaat nooit uit de EU

litebyte | 11-06-22 | 18:14

Dat kan wel, proberen kan altijd. Of het lukt is een ander verhaal.

Forex | 11-06-22 | 19:02

Kom op, meneer van Amerongen, de zon scheen tenminste. Niets zo fnuikend voor je gemoed als Ter Apel in de regen.

Duwbak_Linda | 11-06-22 | 17:49

Ik wens sowieso met helemaal niemand geassocieerd te worden. Maar ja, toch deel ik met een aantal mensen dezelfde straat. Dezelfde gemeente. Hetzelfde land.

Leptob | 11-06-22 | 17:47

Wat een verhaal over die prachtige verrijking die ons wordt aangeboden…

Wijze uit het Oosten | 11-06-22 | 17:44 | 1

U kunt in een land waar het relatief veilig is , met uitstekende voorzieningen (is ook relatief) meer dan een jaarloon COMPLEET GRATIS per maand krijgen. Plus een stenen hut en allerlei subsidies om het verleden-ellende makkelijker te doen vergeten. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is op het juist moment ja/nee zeggen, huilen of blij zijn, dat is alles!

Dan is de keuze snel gemaakt, elk mens wil een beter leven (lees geld) De asielzoekers kan je dus ook niets kwalijk nemen en horen ook niet in Ter Apel te zitten. Diegene die opgesloten in Ter Apel horen te zitten zijn de bestuurlijk verantwoordelijken.

litebyte | 11-06-22 | 18:03

Nederland is geen natiestaat meer. Met Nederland en Nederlanders kun je doen wat Nederland en Nederlanders eeuwen geleden elders deden. Bezetten, kaal vreten, je verrijken en dan weer weg wezen als het op is.
Zit in het DNA van het land. Reversed colonialism.

Bataafje | 11-06-22 | 17:43

Wat, mensen die zich niet willen associëren met reaguurders? Maar wel complimenten uitdelen. Laat ze op zijn minst een kroontje aanschaffen, of doneren. Of associëren ze zich daar ook niet mee. Kont kussende klaplopers kunnen we hier missen als veiliglandiers in een azc.

P-unit | 11-06-22 | 17:41 | 3

En zo is het.

Robert Haynes | 11-06-22 | 17:48

Was ook mijn gedachte.
"En der Ruhe vür'm Sturm, wat ess dat?
Janz klammheimlich verlööß wer die Stadt
Honoratioren incognito hasten vorbei
Offiziell sinn die nit jähn dobei."

Basil Fawlty | 11-06-22 | 18:12

@Basil Fawlty | 11-06-22 | 18:12: Es riecht...

robbie103 | 12-06-22 | 00:21

Sorry hoor, maar schijten doe je thuis en niet op de pot op kantoor.

Kwakjeszalver | 11-06-22 | 17:33 | 4

When you gotta go, you gotta go.

Asteroid-B612 | 11-06-22 | 18:51

"Boss makes a dollar, I make a dime. That's why I poop on company time."

HankHill | 11-06-22 | 19:19

Mooie extra pauze en scheelt behoorlijk op wc-papier.

Shadowzz | 11-06-22 | 23:34
▼ 1 antwoord verborgen

Reaguurders zijn juist doodnormale kansloze mensen hoor!

overVecht | 11-06-22 | 17:32 | 3

Zijn er een paar die zich beter voelen en dat flink laten merken.

sjef-van-iekel | 11-06-22 | 17:56

@sjef-van-iekel | 11-06-22 | 17:56: Beter?... reaguren op GS doe je op het toilet.... en als je daar lang moet zitten voel je je over het alg niet beter

litebyte | 11-06-22 | 18:17

Juistem, zou een mooie boel worden als succesvolle lieden hier ook mee gingen lullen.

Uw Verzekeringsadvis | 11-06-22 | 18:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl