achtergrond

Geenstijl

Rusland krijgt reality check op eigen staats-TV

Zeldzaam tafereel

Maar ook weer niet zó zeldzaam, want op 7 mei zagen we Russisch militair analist en oud-kolonel Mikhail Khodarenok onderstaand al verkondigen dat Rusland zelfs met 'totale mobilisatie' conventioneel eigenlijk geen kans heeft tegen een NAVO proxy. Bovenstaand kreeg de Russische kijker 'em gisteravond in ieder geval even koud op het dak. Het fragment van zes minuten komt op het volgende neer:

- Laat je niet verdoven door berichten dat het Oekraïense moreel op breken staat. Dat is simpelweg niet het geval en bovendien is Oekraïne in staat 1 miljoen soldaten met een hoge sterfbereidheid te mobiliseren, die middels de Amerikaanse Lend-Lease allemaal uitgerust kunnen worden met het modernste wapentuig. En de effectiviteit van zo'n dienstplichtig leger doet niet perse onder aan dat van een professioneel leger.
- We verkeren in totale geopolitieke isolatie en de wereld heeft zich tegen ons gekeerd, ook al willen we dat vaak niet toegeven. Ook de 'steun' of zelfs maar neutraliteit van India en China is niet onvoorwaardelijk. 

Naar verluidt leeft Mikhail Khodarenok nog steeds.

Mikhail Khodarenok op 7 mei: "ook volledige mobilisatie gaat oorlog niet winnen"

"We zijn zwak en geïsoleerd"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.