Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Poetins machines inspecteren in Het Stamcafé

Barman, doe ons nog een nucleaire raket

De wereld hield zijn adem in voor de 9 mei-viering in Rusland en kan nu opgelucht een biertje pakken in het virtuele café, want niet alleen bleven extra escalaties van Poetins kant uit, maar ook viel het machtsvertoon van de militaire parade tegen. Begrijp ons niet verkeerd, die Russen beheersen een indrukwekkende ganzenpas, maar gezien de complete luchtparade werd afgelast wegens een schapenwolkje aan de hemel, moest al machtsvertoon van het rollend materieel komen. En hoewel daar serieus krachtig spul tussen zat, was de stoet korter dan gebruikelijk en bleef vernieuwing uit. Opvallend in een jaar waar het machtsvertoon belangrijker is dan ooit voor tsaar Poetin. Speciaal voor de fans van machtige machines laten we hieronder alle rollende monsters nog één keer de revue passeren. Dan herkent u ze als ze met een geschilderde 'Z' door Oekraïne rijden.

Disclaimer: Wij zijn ook maar amateur zijlijnspotters, dus enige incorrectheden kunnen er doorheen glippen. Wilt u zeker weten wat daar rijdt, stuur dan Poetin even een kaartje. 

Aurus Senat

Neem een Rolls-Royce Dawn, gooi hem op zo'n brak kopieerapparaat in de supermarkt waar u nog 50 cent in moet stoppen voor elk printje en daar komt dan deze Aurus Senat uitrollen. Een prestigeproject van het Kremlin dat zich niet in Westerse auto's wilde laten vervoeren. Als we ze vandaag over de keien van het Rode Plein zagen hobbelen, mag duidelijk zijn dat ze in ieder geval qua vering nog niet kunnen tippen aan hun Westerse concurrenten. Tegenwoordig overigens ook te koop voor het normale publiek. Staande generaal niet meegeleverd. 

Classic - T-34-85

De klassieker mocht de parade leiden. U kunt tenslotte geen Tweede Wereldoorlog herdenken zonder de communistische held op rupsbanden: de T-34. Tussen 1940 en 1945 bouwden de Sovjet-Unie ruim 57.000 van deze kleine kruipers en de enorme aantallen bleken uiteindelijk cruciaal voor het winnen van de oorlog. 

Set 1 - Kamaz-53949

De vier varianten van deze 4x4 jongens gooien we voor het gemak maar even op een hoop, want het verschil zit hem vooral in het geschut bovenop. Gepantserde infanterie 4x4's met een variatie aan compact geschut bovenop. In de parade kwamen tien stuks voorbij, waaronder drie met een op afstand bestuurbare geschutskoepel, zodat Pjotr niet zijn kwetsbare hoofd uit het dak hoeft te steken. 

Set 2 - BMP's

Lichte infanteriegevechtsvoertuigen met een relatief klein 30 millimeter geschut op de BMP-2 en een 100 millimeter kanon op de (relatief) nieuwere BMP-3. Het setje van vier BMP-2's en drie BMP-3's werd aangevuld door drie Kurganets-25's. Deze heerlijke dikzakjes zijn voorzien van een 30 mm kanon, maar beschikken ook nog over antitankraketten. 

Set 3 - T-72's

De grote jongens van het slagveld. Een tank die al bestaat sinds de begin jaren 70, maar sindsdien wel constant is doorontwikkeld en dit is de meest recente T-72B3M variant. Beschikt over een imposante 125 mm propjesschieter bovenop om vrij efficiënt gaten in flatgebouwen te knallen. Blijkt helaas bijzonder kwetsbaar door het feit dat de munitie in de geschutskoepel wordt bewaard, waardoor met een goed gemikt schot van een Javelin de voorraad explodeert, de bemanning omkomt en de koepel van het chassis vliegt. Dat is dus de reden dat u telkens beelden van losgeslagen tankkoepels in Oekraïne ziet. In de parade reden tien stuks mee, allemaal nog met de koepel intact. 

Set 4 - Nieuwe spul, maar nog niet helemaal

Een interessant blokje en niet vanwege de zeven T-90M's voorop. Dat zijn ook mooie units met hun 1.000+ pk sterke diesels en 125 mm kanonnen, maar het gaat hier vooral om de twee T-14 Armata's die daarachter rijden. Dat is de toekomsttank die het oude spul moet vervangen. Hoewel prototypes al in 2015 in de parade meereden, lijkt de massaproductie nog steeds niet te zijn begonnen. Het feit dat er drie exemplaren stonden opgesteld voor de parade en uiteindelijk maar twee stuks over het Rode Plein rolden doet vermoeden dat de nieuwe trots nog immer kampt met technische problemen.

Set 5 - Tornado's

Achter een BTR-82A pantserinfanterievoertuig vinden we hier negen Tornado's. Een volledig automatische meervoudige raketwerper op een zeswielige vrachtwagen. Versies hiervan hebben al meerdere malen dood en verderf laten neerregenen op Oekraïense steden. 

Set 6 - Iskanders

Achter de volgende BTR-82A groepsleider vinden we deze keer zes Iskander lanceerders van ballistische raketten. Een efficiënte manier om uw explosieven zo'n 400 tot 500 kilometer verderop te deponeren. Geschikt voor nucleaire raketkoppen, maar om de wereldvrede nog enigszins te bewaren momenteel vooral gebruikt voor de traditionele knallers.

Set 7 - Houwitsers

Wederom achter een BTR-82A (we stoppen met het vermelden van deze groepsleiders, want niet interessant) rijdt hier artillerie. Acht stuks van de 2S19M2 Msta-S. Ja, u kunt de sexy naamgeving wel aan die Russen overlaten. Wij gaven een deel van onze houwitsers onlangs weg aan de Oekraïners zodat ze een wedstrijdje verpissen verschieten met deze units kunnen doen. Met een bereik tot wel 36 kilometer schieten de langlopen met een goede crew zeven tot acht keer per minuut.

Set 8 - Luchtafweer

Een groepje machines die we helaas maar al te goed kennen, want naast vier stuks van de Tor-M2 rijden hier ook vier Buk-M3's. U weet wel, die dingen waarmee ze dus ook commerciële vluchten uit de lucht kunnen knallen. Die smerige haatraketten waardoor we na MH17 nog steeds over onderwerpen als "de onderste steen boven" schrijven. De werking van deze machines kunt u teruglezen in ellenlange rapporten over een ramp die nooit had mogen gebeuren. 

Set 9 - Grote pijpen

Nu komen we bij het echt grote compensatiegeschut. Acht stuks van de S-400 Triumf, een luchtverdedigingssysteem dat vliegtuigen binnen een straal van 400 kilometer uit de lucht kan halen. Zoiets als onze Patriots, maar dan Russischer. Bij het systeem horen ook nog trucks met radars en een commandomodule, maar de trucks met die enorme lanceerbuizen zien er nu eenmaal het meest indrukwekkend uit in een parade.

Set 10 - Spul voor aan een parachute

Terug naar het grondwerk met tien BMD-4M's. Dit zijn de meeste recente versies van het infanteriegevechtsvoertuig dat beschikt over een 100 mm kanon. Lekker flexibel, want kan gewoon vanuit een vliegtuig aan een parachute op het slagveld gegooid worden en ze kunnen ook nog zwemmen. Biedt naast de crew ook nog plek aan zes soldaten, dus ideaal voor een groepsuitje. 

Set 11 - Meer spul voor aan een parachute

Deze set past in dezelfde categorie als het vorige groepje, want ook deze tien BTR-MDM's zijn gebouwd om per parachute op het slagveld te droppen. Het is een pantserinfanterievoertuig met plek voor een bestuurder, een commandant en dertien infanteristen. De bewapening blijft beperkt tot een paar machinegeweren, rookgranaten en de getrainde Nicolai's die meereizen. 

Set 12 - Big boy met little boys

Deze set bestaat uit acht Uran-9 onbemande grondvoertuigen, oftewel drones zonder vleugels. Of radiografisch bestuurbare auto's voor volwassenen. Het is één van de nieuwere speeltjes van het Russische leger en ze zijn onder andere voorzien van een 30 mm kanon en antitankraketten. Die zouden natuurlijk op afstand bestuurd over het Rode Plein kunnen rijden (zelfs autonoom als de route wordt voorgeprogrammeerd), maar blijkbaar wilden de Russen daar geen risico's mee nemen en daarom zijn ze achter op Ural-63704 tanktransporters geladen. 

Set 13 - Nucleaire giganten

En dan eindelijk het echte werk. Want geen dictatoriale militaire parade kan zonder grote nucleaire raketten op gigantische rijdende lanceerplatformen. Poetin hield het bescheiden met drie van deze RS-24 intercontinentale ballistische raketten voor het afleveren van afschrikwekkende paddenstoelen. Raketten die met een snelheid van Mach 20 zo'n 11.000 tot 12.000 kilometer kunnen afleggen voordat ze hun lading droppen. Iedere raket kan meerdere kernkoppen bij zich dragen, al is het niet precies bekend hoeveel. De schattingen variëren van vier tot zelfs tien stuks. De installaties werden in de parade begeleid door zes Tigr's: de moderne Humvee's van Rusland. 

Set 14 - Finale met prototypes

Vladimir eindigde de show met enkele prototypes. Nou ja, dat vermoeden we, want hoewel we deze Bumerangs al in 2015 voor het eerst zagen tijdens de 9 mei-parade, lijkt de productie van de pantserinfanterievoertuigen nog steeds niet op gang gekomen. Waarom zou je tenslotte die oude meuk naar Oekraïne sturen als je ook deze nieuwe speeltjes hebt? Het vermoeden is dan ook dat het project nog meer vertraging heeft opgelopen en de deelname aan de parade, net zoals de T-14 Armata's (Set 4), meer een blik in de toekomst dan een afspiegeling van de huidige mogelijkheden is. 

Nobel doel wel...

Social

Reaguursels

Inloggen

Iedereen aan het werk? Krijskinderen weer op school? Mooi, ga ik lekker met Hey... hierrrr.... naar het strand!

Lorejas | 10-05-22 | 09:51

Gelukkig staat mijn oude YPR nog ergens in Seedorf.

xtree | 10-05-22 | 08:18 | 1

Nee hoor, staat op Baan 7A in Bergen -Hohne. Is inmiddels omgetoverd tot vergiet.

Grijskijkert | 10-05-22 | 09:15

'Veel linkse, seculiere Turken moeten vaak ook niks hebben van de veel religieuzere Syriërs', lees ik in het artikel.

Bataafje | 10-05-22 | 08:23

@Bataafje | 10-05-22 | 08:23:
"Een groot deel van hen ziet Erdogan, die ze opving en een conservatief islamitische politieke partij leidt, als haar idool."

Erdolf is een bonafide mossel heur. Die blijkbaar door Kemalisten gedwongen wordt een Trumpje te doen.

Graaf_van_Hogendorp | 10-05-22 | 08:33

Iemand de generaals geteld?

Arendsoogje | 10-05-22 | 08:06 | 3

Haha... er zitten nog "Goldfasanen" op de tribune....

grapjasz | 10-05-22 | 08:12

Zijn er een paar MIA..

Wijze uit het Oosten | 10-05-22 | 08:13

Generaals als in echte, of acteurs die het spelen? (Ik weet het, er zitten direct analisten te turven en aantekeningen te maken, wat er zit zal wel echt generaal wezen).

EEnzame SchizofrEEN | 10-05-22 | 08:16

Dat is toch wel een rare wet. Kringloopwinkels moeten gaan registreren wie er welke spullen komen brengen. Zodat wanneer achteraf blijkt dat iets van diefstal afkomstig is, te traceren is waar het vandaan komt. Je gaat toch niet stelen om het vervolgens af te geven bij de kringloopwinkel? www.ad.nl/werk/oude-tv-wegbrengen-naa...

Leptob | 10-05-22 | 08:02 | 5

Blijkbaar wordt er veel gestolen goed aangeboden.

Papa Jones | 10-05-22 | 08:15

Dat is al sinds jaar en dag zo. Als je in de jaren 80 aan een handelaar op het Waterloo plein een leren jas of een autoradio wilde verkopen moest je ook je paspoort laten zien.

Arnold Layne | 10-05-22 | 08:18

@EEnzame SchizofrEEN | 10-05-22 | 08:08: Overduidelijk dat er daar teveel van zijn. Ambtenaren dus.

knutsel_ | 10-05-22 | 08:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien is verhuizen naar Polen toch niet zo gek als ik dacht. Ik denk dat ik vertrek met €50,- en een yoga-studio in Polen ga opzetten.
imgur.com/a/zMj0HWM

Zwezerik | 10-05-22 | 07:55 | 3

Op dat plein gister liep toch ook zo'n clubje van zeer aantrekkelijke dames in uniform? Waarom dan niet naar Rusland emigreren?

EEnzame SchizofrEEN | 10-05-22 | 08:09

Ik volg geen "Pride" parade, persoonlijk. Leven en laten leven, echter de woke roeptoeters betreffen nog altijd slechts 3-4% van de algehele bevolking - Middels support van de overduidelijke (ultra) linkse, en hiermee ook woke of op woke leunende, mainstream media. Dan is er nog Twitter, waar een nog kleinere woke minderheid (<1 % ?) schreeuwt en roeptoetert, zonder weerstand.

Nederlandop1 | 10-05-22 | 08:19

Daar heb je ook ghey pereerts heur, alleen daar wordt op neergekeken. De dames in kwestie zijn overigens aan het LARPen, hun 'pantser' is allerminst authentiek en een belediging voor de echte Poolse cavalerie eenheden uit het verleden (die oa de grootste charge uit de geschiedenis uitvoerden bij Wenen in 1683).

Graaf_van_Hogendorp | 10-05-22 | 08:36

zeker met autobanden van aliexpress?

edo2018 | 10-05-22 | 07:51

Goedemorgen koffie zwart graag.

de uitbater | 10-05-22 | 07:48

Nou t is een behoorlijk accurate opsomming volgens mij

JDMslut | 10-05-22 | 07:46

Goedemorgen nachtploeg!

‘De dag van de overwinning’. Right, toen, niet nu.

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 10-05-22 | 07:44

Geil gereedschap, maar enkel zo goed als de bestuurder. Dus niemand wordt hier nat van.

goettel | 10-05-22 | 07:28

Kijk, zo gaat een beschaafd land om met de ouderen die het opgebouwd hebben.
En dan nog zeiken over euthanasie want dat zou zo gevaarlijk zijn.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Zapata10 | 10-05-22 | 07:23 | 8

Nederland is een verschrikkelijk land geworden. Je kan daarom maar beter verkassen naar Rusland, Hongarije, Brazilië of Cuba. Daar is het allemaal heel goed geregeld.

Après toi | 10-05-22 | 08:43

@Après toi | 10-05-22 | 08:43: Ja je kan altijd wel wat vinden wat slechter is. Je kan ook proberen te verbeteren dat wat niet goed gaat. Probeer dat eens.

Zapata10 | 10-05-22 | 08:55

@Après toi | 10-05-22 | 08:43:
Of naar Zwitserland, Denemarken, België, Luxemburg.

J.Cash | 10-05-22 | 09:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Goedemorgen, vroege vogeltjes!
Zojuist op de Nederlandse sleeprop (t.o.v. agitprop. Sleeprop heeft als doel middels propaganda de bevolking is slaap te sussen) een kort stukje over Amsterdam.
De burgemeester weigert toestemming om een eventuele huldiging op een 'vaste plek' door te laten gaan omdat het niet veilig te organiseren is.
Vele bedreigingen aan haar adres zijn het gevolg, wat wel aangeeft dat ze (en haar achterban) de zaak toch ernstig onderschat hebben.
Maar wat mij, als voetballeek dan weer opviel, was het filmpje dat gebruikt werd. Hierop zien we de mensen van Ajax bij een eerder feest. Pontificaal, in het middel, de burgemeester (met Ajax sjaaltje) in afstekende kleding. Een uitzinnige menigte juicht hen toe. Hen? De burgemeester staat te glunderen en zwaait nog even uitbundig naar de eerste rijen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze denkt dat die massa er voor háár staat. Dat die fans ook uitzinnig zijn omdat ze haar zien, om wat zij voor mooie woorden heeft gesproken.
Ik zie (door dit beeld en de beslissing gister) een mevrouw die een grote stad bestuurd maar geen idee heeft dát er mensen in die stad wonen. Die beslissingen neemt op basis van eigen belangen zonder enig besef te hebben wat deze beslissingen met zich meebrengen. Die evenals een politica in een documentaire regelmatig lijkt te verzuchten: 'wie zijn toch die mensen?'
En nu heeft ze een probleem. Ze wordt bedolven onder bedreigingen. Wist u, dat al die bedreigingen best wel serieus onderzocht dienen te worden? Dus een feest, dat kan niet omdat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden want onvoldoende beveiliging, nu kan een hele groep rechercheurs (weliswaar gewoon overdag, op kantoor, dus niemand die het ziet) fijn dagen lang alles opzij zetten om deze bedreigingen te gaan onderzoeken. Maar ja, wat niet weet, wat niet deert.
Nu even koffie. Voor diegene die boos zijn op de burrie; relax, mensen. Het feestje komt nu in het stadion, volgende keer beter.

EEnzame SchizofrEEN | 10-05-22 | 07:01 | 9

Het grappige hieraan is dat de bedreigers door te bedreigen een soort van bevestigen dat het zonder voldoende beveiliging op het Museumplein ook écht niet verstandig is om te doen. Want er zitten dwazen tussen het volk. Die bedreigers zijn dus sukkels.

Leptob | 10-05-22 | 08:20

Nou twijfel ik er niet aan dat er wat volk tussen zit wat zich weer eens niet in kan houden en inderdaad gaat dreigen. Maar het zou me niet verbazen als de meeste comments die ze krijgt gewoon kritiek is - en dat ze een incompetente tuthola is.

Graaf_van_Hogendorp | 10-05-22 | 08:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Heerlijk nummer voor op de vroege ochtend.

Datzullenwenogweleen | 10-05-22 | 08:40

Stelling: om een acteur of artiest te zijn moet je van nature een beetje narcistisch zijn. Alec Baldwin schoot in oktober vorig jaar per ongeluk iemands dochter, echtgenote en moeder dood op de filmset. Nu onthullen hij en zijn vrouw vol trots in de media wat het geslacht is van hun zevende kind. Nog even los van het feit dat dit kind zit opgescheept met een vader van 63, lijkt zo'n mediamoment mij niet kies richting de familie van het slachtoffer. En dat voor iemand die in moreel opzicht altijd een grote broek draagt.

MickeyGouda | 10-05-22 | 04:12 | 13

Ik denk dat de meeste acteurs van nature normale mensen zijn. Blij met hun eerste bijrol, dan de tweede enz. Ergens krijgen ze een hoofdrol en plotseling zijn ze beroemd. En het is harstikke leuk wanneer iedereen jou geweldig vindt. Maar er zijn ook massa's mensen en pers die zich negatief over jou uitlaten. Als je niet geleefd wilt worden moet je daar bij tijd en wijle totale schijt aan hebben. Je bent ook maar een gewoon mens. Wellicht ziet dat er narcistisch uit. Of misschien ís het narcistisch maar dan heeft dat narcisme zich ontwikkeld in de loop der jaren.

Leptob | 10-05-22 | 08:37
▼ 10 antwoorden verborgen

‘k ben bang dat ik iedereen heb weggestuurd...

Unsinkable-Sam | 10-05-22 | 04:10 | 1

Nah, dat lukt je niet. ;-))

MickeyGouda | 10-05-22 | 04:16

Met de helft van jouw geheugen zou ik al tevreden zijn. Fijne throwbacks weer. Welterusten!

MickeyGouda | 10-05-22 | 04:15

Dank je, Maria Callas had inderdaad de mooiste sopraanstem die ik ken.

WirMachenMusik | 10-05-22 | 03:22

@WirMachenMusik | 10-05-22 | 03:22,
Beste,
Graag gedaan ;)
Ik dank mijn Moeder hiervoor, dat zij mij dit allemaal ooit hebt/heeft bij gebracht.

Bad - Casey | 10-05-22 | 03:24

Quote van een Rus op CS-GO:
Het beste van Russisch zijn, is dat je mag stemmen bij Amerikaanse verkiezingen.
Wat leuk is, want we mogen nooit stemmen in onze eigen verkiezingen.

keestelpro | 10-05-22 | 03:08

Heb alle voorliggende topic’s doorgenomen, er vallen wat dingen op:

Hahaha.
‘Ik heb al een tijdje niet zo gelachen’

Het is best wel ’n naar gegeven dat er blijkbaar lieden zijn welke in het hoofd en in het denken van anderen gaan zitten, dit zonder met bronnen, rede of goede analyses te komen. Zelf kan ik dit soort psycho’s prima van repliek bedienen, alhoewel ik er meestal voor kies dit te negeren. Echter, ik zie dat sommige reaguurders er voor wegkruipen. Mijn advies: blijf bij je punt en/of eerste grond gedachten over een onderwerp. Je hoeft het niet eens te zijn met elkaar.

Unsinkable-Sam | 10-05-22 | 03:02 | 2

"Echter, ik zie dat sommige reaguurders er voor wegkruipen"
---
Ook wel omdat je weet dat je reaguursel, waar je een kwartier mee bezig bent geweest - binnen enkele minuten als ongewenste mening weggejorist wordt.

WirMachenMusik | 10-05-22 | 03:09

Kom maar op met uw verhalen, ik lees ze graag!

Unsinkable-Sam | 10-05-22 | 03:24

Poetin ligt te slapen als Stalin verschijnt in een droom.

"Waarom gaat het zo slecht met Rusland?" vraagt Poetin, "Wat kan ik doen om Rusland weer groot te maken?"

Stalin antwoordt: "De helft van de regering executeren en het Kremlin blauw verven."

"Waarom blauw?" vraagt Poetin verbijsterd.

"Ik wist dat je geen bezwaar zou hebben tegen het eerste deel" zegt Stalin.

keestelpro | 10-05-22 | 02:56 | 1

Dit is de truc der trucen in de politiek: twee opties poneren zodat er wat te kiezen lijkt, waarheid is natuurlijk dat de stellingnemer a.d. initiatiefkant zit en dus altijd wint. Trapt vrijwel iedereen in. Het bovenstaande heeft natuurlijk niet met de grappen en grollen alhier te maken, maar serieuze onderwerpen elders. Dat begreep je wel hoop ik, Kees. Doe nog een mop!

Unsinkable-Sam | 10-05-22 | 03:12

Welterusten lieve K1100. Slaap lekker. Morgen weer een heerlijke, verdiende vakantiedag. Tot gauw! (Gelukkig tot nu toe een rustig nummer. Wil niet weer klaarwakker worden ;-))

lezeres | 10-05-22 | 02:46

Mijn nieuwste speelgoeddoos (voor 3+):-)
www.betzold.de/prod/87071/
Helpt me om een bijlesser wiskunde - in het bijzonder vlakken in de ruimte: snij-lijnen/punten bepalen en zien of punten in één vlak liggen - zich beter te laten voorstellen dan in 2d tekeningen.
Zeer aan te raden voor wie het ruimtelijk voorstellingsvermogen van zijn (klein)kinderen vroeg wil ontwikkelen.
Wel soms wat wringen, mogelijk zijn magnetische staafjes handiger voor kinderen.

WirMachenMusik | 10-05-22 | 02:37 | 5

@Bad - Casey | 10-05-22 | 02:44: Ja, het is natuurlijk geen high-tech. Kan me inderdaad herinneren dat ik heel vroeger ook zoiets als kerstcadeau van mijn Duitse oma heb gekregen.

WirMachenMusik | 10-05-22 | 02:51

Fischertechnik waren wij verzot op, later maakte Lego de concurrentieslag door met technisch lego te komen. Nog wat later schroefden wij alles open waar schroefjes, bouten en moeren op zaten, het was experimenteel en ook qua gebruik van gereedschap, want dat moest je nog leren begrijpen. Kijken en doen zeg maar, zo leert een kind. Beide hersenhelften stimuleren samen te werken.

Unsinkable-Sam | 10-05-22 | 04:19

Hartstikke mooi spul. Het lijkt heel plausibel, bijna op het vanzelfsprekende af, maar is het ook aangetoond dat het door het spelen van kinderen met dergelijk speelgoed ze een beter ruimtelijk inzicht te ontwikkelen? Zodat zich dat bijvoorbeeld ook vertaalt naar hoger dimensionale objecten, waar sommige mensen gewoon een betere intuïtie in lijken te hebben en ook te kunnen ontwikkelen dan andere. Tegenwoordig is met software als bijv. Geogebra ook mooi in 2D te spelen met ruimtelijke modellen doordat je ze kunt manipuleren, draaien om alle assen en van alle kanten bekijken. Ideaal voor snijdende vlakken en dat soort zaken. En er zijn althans voor iOS ook mooie grafische programma's waarbij je allerlei wiskundige functies tot 3 dimensies direct kunt afbeelden en manipuleren. En dan heb je natuurlijk ook voor een belachelijk miniscuul bedrag wolfram alpha tot je beschikking als puber. Vergeleken met niet zo heel erg vroeger is wat dat betreft de wiskundige hemel op Aarde nedergedaald.

Mazzelstof | 10-05-22 | 06:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Lezerin ( goed luisteren is mijn devies in deze ;)).
Draai dit 10 maal voor jezelf ( en misschien nog wel eerder ?! ).
Dan ga jij hier van houden, voor jou, nogmaals.
'concerto for a rainy day' - electric light orchestra ( het is eigenlijk een 3 luik ).
www.youtube.com/watch?v=LGPUTPrvcYY

Bad - Casey | 10-05-22 | 02:25 | 5

@lezeres | 10-05-22 | 02:34,
Dat klinkt goed, dank je en graag gedaan ;))
Dit nummer had ik hier al ooit voor Mickey opgezet.
Maar ok, nu dus ook voor jou.
Electric Light Orchestra (ELO) song - Waterfall.
www.youtube.com/watch?v=wOFoxx5rbyI

Bad - Casey | 10-05-22 | 02:48

@Bad - Casey | 10-05-22 | 02:48: Heerlijk nummer lief Casey. Thanks! Om bij weg te dromen zo mooi. Ga ik nu ook doen. Mijn bedje roept me. Casey vind het zo leuk en gezellig je weer te zien. Hopelijk tot gauw weer. En hou je taai! :-)) X

lezeres | 10-05-22 | 02:56

@lezeres | 10-05-22 | 02:56,
Sowieso fijn om te horen, het gaat je goed lieverd en houd je taai.
Telephone Line - Jeff Lynne (Acoustic).
www.youtube.com/watch?v=oRfW5Nahgc4
Slaap fijn Xxx.

Bad - Casey | 10-05-22 | 03:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Nikkei vrije val, maar de Jappen zijn eeuwige optimisten, dus zal wel met horten en stoten gaan

wilderst | 10-05-22 | 02:23 | 1

Is al tijdje aan de gang.

Kaas de Vies | 10-05-22 | 04:39

Waar is Keestelpro wanneer je hem nodig hebt? Meteen zin in een dansje Ricky. Lekkkkurrr! :-))

lezeres | 10-05-22 | 02:21

Dit is een kroeg, dus ik doe het gewoon nog een keer.
Ik heb jullie verhalen gelezen, zoals Sneerpoets zei, "nummers van ELO, kan je op elk moment toepassen ".
ELO - Strange Magic, Electric Light Orchestra 1976.
www.youtube.com/watch?v=p7I4ek0R3Vk
Hoe kudt het leven ook veelal is.

Bad - Casey | 10-05-22 | 02:08 | 2

Prachtig nummer Casey! En inderdaad een mooi lichtpuntje in deze donkere tijden.

lezeres | 10-05-22 | 02:18

@lezeres | 10-05-22 | 02:18,
Dank je wel X!

Bad - Casey | 10-05-22 | 02:34

Morgen maar eens een fles Ricard halen. We zijn tenslotte in Frankrijk. Zo'n tweeliter fles kan ik een paar dagen mee doen. Van dat bier moet je maar pissen en dan moet je dat cassettetoilet weer vaker leeggooien. En daar heeft mevr. K een hekel aan. Dus alles om het haar naar de zin te maken ;-)

K1100 | 10-05-22 | 01:56 | 6

@K1100 | 10-05-22 | 02:05,
;D

Bad - Casey | 10-05-22 | 02:09

Of deze :

youtu.be/Tys57oVf0i0

Life of Agony, let’s pretend.

The-loopy-cowboy | 10-05-22 | 04:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Lu Tuc is niet meer lekker. Te zoet. Lijken wel vanille-koekjes!

wilderst | 10-05-22 | 01:32 | 4

Heb je nou die Mora kroketburger geprobeerd?

RickyLaRue | 10-05-22 | 01:38

Balen dan :-(( Is mijn lievelings zoute koekje. Heb net vandaag een 3 paksTuc gehaald. Voor de visite, (ja tuurlijk lezeres, voor de visite) lol ;-))

lezeres | 10-05-22 | 01:42
▼ 1 antwoord verborgen

Alive in the "Windy City".
En dat is er in de US maar één : Chicago.
m.youtube.com/watch?v=QOZNGISdM2Y
Stone Temple Pilots, live, Chicago.

chicago river | 10-05-22 | 01:31 | 1

LEKKURRRR Chicago! Precies waar ik zin in heb nu!

lezeres | 10-05-22 | 01:38

Ik ga dit nog een keer opzetten, waarom ?!
Omdat ik het heerlijk vind.
OLIVIA NEWTON JOHN-MAGIC (JanCarloBoy & Digital Visions Re-Edit).
www.youtube.com/watch?v=Mm6FBpTnxFM
Wat vind ik dit een mooie uitvoering, heb helaas laatst een foto van Olijfje gezien.... das niet best.
Maar we genieten nog van deze dame in haar sterkste moment uit haar leven.

Bad - Casey | 10-05-22 | 01:23 | 7

@K1100 | 10-05-22 | 01:29,
Zij doet mij altijd op de 1 of andere manier aan Doris Day denken ?!

Bad - Casey | 10-05-22 | 01:51

@Bad - Casey | 10-05-22 | 01:51:
Misschien de jeugdige uitstraling.

K1100 | 10-05-22 | 01:58

@K1100 | 10-05-22 | 01:58,
Zou zomaar eens zo kunnen zijn, "vertrouwelijk/betrouwbaar ".

Bad - Casey | 10-05-22 | 02:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Bizar bericht. Hoorde van een bekende dat een jongen met wie k ooit samenwoonde is overleden aan een overdosis. Ja.

chicago river | 10-05-22 | 01:21 | 11

Erg, maar word er zelf sterker van!

wilderst | 10-05-22 | 02:06

@Bad - Casey | 10-05-22 | 01:54:
Joh, jij weet ze wel uit te zoeken Casey!
Is wéér zo eentje die k de hele nacht niet meer uit de kop krijg. En bedankt ;-

chicago river | 10-05-22 | 02:27

@chicago river | 10-05-22 | 02:27,
Deze is goed bedoeld, die andere trouwens ook.

Bad - Casey | 10-05-22 | 03:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Mocht je nog wakker zijn: Heart – ‘Barracuda’ (1977).

Unsinkable-Sam | 10-05-22 | 01:27

Trusten Pegaje, slaap lekker en zoet!

lezeres | 10-05-22 | 01:32

Bitcoin van 47 naar 31K, en nog geen valnet te zien

wilderst | 10-05-22 | 01:15 | 5

Op naar de 0!

Kaas de Vies | 10-05-22 | 04:41

Toen Kazachstan het internet uitzette tijdens de protesten, toen werd het duidelijk wat voor flauwekul Bitcoin is. Maar goed, als Starlink wat meer is uitgerold, dan heeft het misschien wat meer toekomst.

Alexander des Burgus | 10-05-22 | 07:29

@PPuk | 10-05-22 | 01:23: ik ook, bij de reële waarde van 2 gulden verhoogd met het kwartje van kok. Oke voor de vorm doen we er nog 1000 euro van Mark R. bij.

Thies | 10-05-22 | 07:42
▼ 2 antwoorden verborgen

@Bugblatter | 10-05-22 | 01:37,
Jaaaahhhh!!!!
Spy Hunter!
Ik ben u dankbaar, waarvoor dank, was ik 15 ofzo, geweldig.

Bad - Casey | 10-05-22 | 01:39

@Bad - Casey | 10-05-22 | 01:39: Leuk om iemand blij te maken met m'n eigen nieuwsgierigheid om het toch ff op te zoeken.

Bugblatter | 10-05-22 | 02:55

@Bugblatter | 10-05-22 | 02:55,
Nou, dat is jou goed gelukt ;D
Nogmaals dank!

Bad - Casey | 10-05-22 | 03:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Achter mij op de camping staan twee oudere dames met een tentje. Ze waren bezig met steentjes in een boom te gooien. Zaten een paar vliegende ratten in herrie te maken. Bleek dat de ene net gedoucht had en daarna op haar hoofd gescheten werd door zo'n kutbeest. Laat ik even helpen dacht ik. Dus mijn laser gepakt, niet zo'n lullig dingetje maar een die dingen in de fik kan steken. Zal ik even helpen dames? Zo gezegd zo gedaan. Even het lampje op de kopjes van de ratten gestraald en ze vlogen in paniek weg nadat ze eerst van schrik een paar meter naar beneden waren geflikkerd. Dames blij en van dat irritante geroekoe af. Verder niets meegemaakt vandaag behalve bier en zoutjes.

K1100 | 10-05-22 | 00:48 | 17

@J.Cash | 10-05-22 | 01:55:
Nee die van mij kun je niet hier of in België legaal kopen. Bij ALI ongeveer vanaf 35 Euro. Die je linkte kost daar een tientje. Even zoeken en je vind ze wel.

K1100 | 10-05-22 | 02:02
▼ 14 antwoorden verborgen

Poetins oorlog maakt meer kapot gaan je lief is.
Ultraxox - Dancing With Tears In My Eyes
youtu.be/PSQWUZ8a2Ho

MickeyGouda | 10-05-22 | 00:45 | 4

Prachtig nummer Mickey.

RickyLaRue | 10-05-22 | 01:25

MickeyGouda | 10-05-22 | 00:45,
EU en Amerika ook.
We dienen de koppen bij elkaar te gooien om dit gewoon allemaal op te lossen, maar helaas zitten er teveel machts...... wellust, laat maar ook.
Wel een heel mooi nummer ;))

Bad - Casey | 10-05-22 | 01:47

@Bad - Casey | 10-05-22 | 01:47:
Eerder deze week ben ik uitgemaakt voor 'Putin-Versteher' toen ik dit zei. De ruimte voor nuance is ook uit dit debat, vrees ik.

MickeyGouda | 10-05-22 | 03:41
▼ 1 antwoord verborgen

Fuc*, ik zit zonder ijsblokjes

wilderst | 10-05-22 | 00:43 | 2

Al opgelost, er vallen net 9 nieuwe in het bakkie!

En over 8 minuten weer, haha!

Mijn speeltje, de ijsblokjesmachine. Superblij mee!

wilderst | 10-05-22 | 00:53

J.Cash | 10-05-22 | 00:42

Ik kan hem ook uit mijn hoofd, goeie.

pegaje | 10-05-22 | 00:46

Voor @Sneerpoets ( ik hoop dat jij hier nog aanwezig bent ?! ).
Dreaming of 4000 ( nogmaals voor jou, want jij had het over de oudere nummers van ELO, welnu, voor jou ;)).
www.youtube.com/watch?v=LRyuCaLblYM&a...

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:42 | 8

@lezeres | 10-05-22 | 01:15,
Dat mag jij ;))

Bad - Casey | 10-05-22 | 01:37

@Bad - Casey | 10-05-22 | 01:37: Haha :-)) X (Je bent lief).

lezeres | 10-05-22 | 01:45

Meestal ben ik er maar even, neem alle reacties door, sneer waar ik kan en de volgende ochtend (als werk het toelaat) normaals. Maar leuk dat je aan me denkt.

Sneerpoets | 10-05-22 | 07:52
▼ 5 antwoorden verborgen

De eerste solo lp van Van Morrison. Astral Weeks.
Het was even wennen, na 'Them'.
Maar direct al zoveel vernieuwend talent ten toon spreiden was verfrissend, En gewaardeerd, voor iemand die, ruim 50 jaar na dato nog steeds G, L, O, R, I, A met vuur ten gehore kan brengen. Een jongen uit Belfast, die (inmiddels vijf jaar geleden) een onvergetelijk tweetal -gratis- optredens gaf waarin hij zijn 'roots' niet verloochende. Ik viste achter het net, kon het concert niet bijwonen, maar krijg nog steeds kippenvel bij
Cyprus Avenue.
youtu.be/L8jPDdHd9y8

PPuk | 10-05-22 | 00:30

Te gek! Die spannende opbouw van dit nummer, geweldig!

lezeres | 10-05-22 | 00:33

@lezeres | 10-05-22 | 00:33:
Hoi lezeres, was een beetje aan het surfen op YT en kwam deze tegen. Kende alleen de versie die op mijn CD staat. Deze is net wat leuker.

K1100 | 10-05-22 | 00:39

Zo lieflijk dit nummer. Jij ook een fijne dag morgen pegaje.

lezeres | 10-05-22 | 00:36

Slavo Ukraine!

VolgendjaarkrygikAOW | 10-05-22 | 00:17 | 4

Hoewel ik de agressie van Rusland afkeur, begrijp ik het ook wel, gezien de provocaties.

Wederom een strijd tussen 2 landen die beiden te stom zijn voor woorden.

Ik ga het niet verder volgen. Dit wordt het nieuwe Israel-Palestijnen-topic bij het NOS-journaal. 10 jaar nieuws elke dag, pfff.....

wilderst | 10-05-22 | 00:27

@wilderst | 10-05-22 | 00:27:
Ik geloof dat ik uw voorbeeld maar ga volgen. Klaar mee. Er is een leven te leven naast al die oorlogstoestanden.

zwenkwieltje | 10-05-22 | 00:31
▼ 1 antwoord verborgen

Op een mooie zondagmorgen was een schoonmaker bezig in het mausoleum van Lenin. Hij keek en de glazen kist en tot zijn ontzetting was Lenin weg.
Paniek natuurlijk. De politie erbij, het leger, de veiligheidsdienst. Een raadsel, Lenin was weg en bleef weg. Ten einde raad besloten ze dan maar het mausoleum op te doeken. Toen ze de glazen kist in de vrachtwagen aan het laden waren dwarrelde er een briefje uit.
Kameraden, dit is een faliekante mislukking geworden!
Ik ben terug naar Zwitserland om een ander boek te schrijven en het opnieuw te proberen.

Zapata10 | 10-05-22 | 00:02 | 3

Doel je op Marx? Of toch op Lenin? Enige historische context strekt tot aanbeveling, schoenenlapper.

Après toi | 10-05-22 | 00:08

@Après toi | 10-05-22 | 00:08:
Er staat duidelijk drie keer Lenin. Hoe moeilijk kan het zijn?

zwenkwieltje | 10-05-22 | 00:33

@Après toi | 10-05-22 | 00:08: Lenin, die heeft in Zwitserland enige boeken geschreven over hoe hij een communistische staat zag en dat in de praktijk in Rusland toegepast. Dat had u ook kunnen googelen.

Zapata10 | 10-05-22 | 07:13

Een Russische arbeidsmigrant die naar Amerika is gegaan heeft na jaren werken een appartement in New York gekocht.
Om dat te vieren geeft hij een nachtelijk feest met zijn al zijn vrienden. Een van zijn gasten merkt dat er een hamer en een grote metalen pot aan een van de muren hangt.

"Waar is dat voor?" vraagt hij.

De Rus zegt: "Dat is mijn pratende Amerikaanse klok."

"Werkelijk?... Hoe werkt het?"

"Ik zal het je laten zien."

De Rus pakt de metalen pot, houdt hem tegen de muur en slaat er keihard met de hamer op waarop de buurman schreeuwt: "Het is verdomme drie uur 's nachts!"

keestelpro | 10-05-22 | 00:01 | 2

Dat is wel een geinig grapje. Slaap lekker voor straks Kees moppenpro!

Juffrouw op de fiets | 10-05-22 | 00:06

keestelpro | 10-05-22 | 00:01,
Hahahaha, echt zo`n mop die je in alles kan neerzetten/vertellen, heerlijk ;)

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:24

Nou is dit vooral een stukje marketing. Om dezelfde reden dat Sony jarenlang met Zeiss samenwerkte voor haar objectieven. Met een extra logo kan het prijskaartje nog iets omhoog weet je.

LD69 | 10-05-22 | 00:06

@LD69 | 10-05-22 | 00:06:
Ik denk dat het prijskaartje niet aan de orde is met een productie van 200 per jaar.
Onkunde.

J.Cash | 10-05-22 | 00:37

@J.Cash | 10-05-22 | 00:02: De lamsbout is uit het assortiment van AH. Ik kan wel janken! En jij dus ook een beetje schat ik

wilderst | 10-05-22 | 00:16

@wilderst | 10-05-22 | 00:16:
Zekerst! Dirk heeft ze zag ik, ook mooie beenhammetjes. Ga ik morgen doen voor de dames.

J.Cash | 10-05-22 | 00:24
▼ 1 antwoord verborgen

Met "dank" aan Moederdag, kwam ik gisteren weer eens langs Arnhem. Daar stonden opeens drie grote windmolens die er 1,5 jaar geleden nog niet waren.
Ik vraag me nog steeds af wat zo'n ding gekost heeft, en wat de verwachtte opbrengst is van zo'n ding binnen tien jaar, wat de exploitatie kosten zijn ( huur grond en zo) waarna zo'n ding weer gesloopt wordt, vanwege nieuwe subsidies.
Hoe zit dat?

SNAFU | 09-05-22 | 23:55 | 2

SNAFU | 09-05-22 | 23:55 |
Ga daar maar niet te diep op in gewoon verkwisten van geld.

pegaje | 09-05-22 | 23:58

Laat mij u vertellen: het kan niet uit. Niet financieel noch qua duurzaamheid (ze lekken SF6) . Maar het is een trend en laten we hopen dat het voorbij gaat.

zwenkwieltje | 10-05-22 | 00:08

Sowieso speciaal voor onze Kees.
" Biden wilt het toch met Poetin goedmaken en nodigt Poetin en zijn gevolg uit om naar Washington te komen.
Poetin is daar voor een Diner en zo ook voor een gala uitgenodigd, er treedt daar ook op het podium een pianist op, prachtige muziek kwamen uit deze man zijn vingers.
Op een gegeven moment zegt Biden, "Poetin, jij kan toch ook Piano spelen ?! ".
Poetin antwoordt bevestigend, welnu zegt Biden, " neemt u dan maar achter de vleugel plaats ", Poetin doet dat en begint te spelen, onderwijl zegt Biden ," Poetin ! druk op die rode knop daarboven die toetsen ", Poetin kijkt en ziet die rode knop en drukt erop......
Komt er een soort van een bokshandschoen uit en slaat vol in het gezicht van Poetin, Biden en het hele aanwezige Amerikaanse publiek ligt daar in de zaal helemaal krom van het lachen.
Paar maanden later nodigt Poetin Biden in het Kremlin uit.
Hetzelfde verhaal, wederom een pianist en Poetin vraagt aan Biden, " Biden u kan toch ook piano spelen ?! ".
Biden antwoordt bevestigend en neemt na aanvraag van Poetin ook plaats achter de vleugel.
En begint ook te spelen, Poetin zegt dus, " Biden, druk op die rode knop boven de toetsen ", Biden denkt onderwijl, "oh hij wilt hetzelfde geintje bij mij flikken, maar vooruit, ik speel het spelletje mee "".
Dus Biden drukt op die rode knop, "klik "... er gebeurt niks, nog een p[aar keer op geven moment drukt Biden wel 100 keer op die rode knop, klik, klik, klik etc.
Er gebeurt helemaal niks ?!
Waarop Biden tegen Poetin zegt, " Poetin, ik snap jouw grap, maar het werkt dus niet, waarschijnlijk door dat Russische troep van jou daar kan idd niks tegenop qua troep, wij maken pas echte goede spullen wat het wel doet in Amerika ".
Waarop Poetin antwoordt, " Amerika..... welke Amerika ?! ".
Proost!

Bad - Casey | 09-05-22 | 23:52 | 3

Haha hij's leuk! ergens een beetje voorspelbaar met 'rode knop' maar evengoed erg grappig!

keestelpro | 10-05-22 | 00:04

@keestelpro | 10-05-22 | 00:04,
Beste Kees, ik moest hem wel in de hedendaagse tijdsgeest aanpassen, het is eigenlijk een mop tussen Reagan en Gorbatsjov, maar gelukkig liet het geheugen mij niet in de steek ;)

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:13

@keestelpro | 10-05-22 | 00:04,
Ik ken eigenlijk alleen maar hele foute moppen, durf ik gewoon niet meer te vertellen.

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:16

In Rusland belt een man de politie.
"Kameraad commissaris, ik wil melden dat mijn papegaai is ontsnapt."

"Luister vriend, we hebben belangrijkere dingen te doen dan naar uw papegaai te zoeken!" antwoordt de politieman.

"Nee je hoeft hem ook niet te zoeken. Ik wil alleen laten weten dat, mocht je het beest tegenkomen, dat ik zijn mening niet deel!"

keestelpro | 09-05-22 | 23:43 | 7

keestelpro | 09-05-22 | 23:43,
Hahahaha.

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:29

@bisbisbis | 09-05-22 | 23:54,
Hahaha, ik vind dat " opgewonden " in dit verhaal/mop dan weer leuk ;D

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Lezersvraag: heeft Poetin hobby's. Is hij s'avonds in joggingpak best moeilijke legpuzzel in elkaar aan het flansen, kijkt hij de F1 en juicht voor Max, gaat hij zondagmiddag uit fietsen met z'n vrouw / vriendin, draait hij keihard een beetje verliefd van Andre Hazes ? vragen zoveel vragen.

Cornelis12 | 09-05-22 | 23:42 | 6

Ik hoorde van iemand uit Oekraïne dat Putin wereldkampioen Boter, Kaas en Eieren is.

Après toi | 10-05-22 | 00:11

Mannen van zijn leeftijd (69) zijn bang dat ze geen ambities meer hebben en beginnen daarom van tijd tot tijd iets nieuws..

LD69 | 10-05-22 | 00:17
▼ 3 antwoorden verborgen

I prefer a Bentley.

J.Cash | 09-05-22 | 23:37 | 4

@Yrrab | 09-05-22 | 23:47:
Natuurlijk of hier en daar een beetje geholpen door het Kruidvat? Ik vraag dit voor een vriendin.

MickeyGouda | 10-05-22 | 00:11
▼ 1 antwoord verborgen

Te laat kerel maar wel een top nummer hoor.

pegaje | 09-05-22 | 23:52

Een liedje dat over vimmen gaat. Een paar gabberbollen in je mik en het hele huis is weer schoon.

Asteroid-B612 | 10-05-22 | 00:46

3 weken geleden ging ik uit eten in Den Haag, fluitje (slecht getapt) bier €3,75. Afgelopen week was ik in Portugal en daar betaalde ik €2,50 voor een halve liter bier! Hoezo prijsverhogingen in verband met de oorlog in Oekraïne?

Rarevogel | 09-05-22 | 23:31 | 3

In Portugal hebben ze nog niet de 'never waste a good crisis' ingevoerd.

zwenkwieltje | 09-05-22 | 23:35

Nee, is ivm wat ons land uitgeeft aan oorlog, EU, spuiten die niet gebruikt worden, massa-immigratie, milieu bullshit enz

wilderst | 09-05-22 | 23:36

Ja Rarevogel. Wij waren in 2019 net voor de uitbraak van de grote griep op Tenerife. Autootje gehuurd, crossen door de bergen, kwamen we aan in Garachico.
Dorst natuurlijk. We bestellen een biertje, nog een, en ik nog een sherry om het af te leren.
Ik zeg tegen mijn vrouw, betaal jij even terwijl ik ga pissen, en geef haar een tientje (ze heeft wel geld maar wil als latina dat de man betaalt).
Kom ik terug, heeft ze bijna vier euro terug gekregen als wisselgeld!

J.Cash | 09-05-22 | 23:48

Een KGB-agent gaat naar een bibliotheek en ziet een oude joodse man een boek lezen.
"Wat ben je aan het lezen, oude man?" vraagt de KGB-agent.

"Ik leer Hebreeuws, kameraad," antwoordt de oude jood.

De KGB-agent vraagt: "Waarom leer je Hebreeuws? Je weet toch dat het jaren duurt om een vergunning te krijgen om naar Israël te reizen? Je zult sterven voordat je er een krijgt."

"Ik leer Hebreeuws voor als ik naar de hemel ga, zodat ik met Mozes en Abraham kan praten," antwoordt de oude man.

"Hoe weet je dat je naar de hemel gaat? Wat als je naar de hel gaat?" vraagt de KGB-agent.

Waarop de oude joodse man antwoord: "Russisch dat spreek ik al."

keestelpro | 09-05-22 | 23:31 | 5

Moppenboekje gekregen Kees?

Juffrouw op de fiets | 09-05-22 | 23:38

Hij is weer goed hoor.

J.Cash | 09-05-22 | 23:42

Dit is een leuke.

Après toi | 10-05-22 | 00:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Een auto passeert op de snelweg, ergens in South Carolina. „Make Liberals Cry Again”, staat op de bumpersticker, een knipoog naar het Trump-motto Make America Great Again.

Laat links weer janken – het venijn doet denken aan al die bijeenkomsten van rechts Amerika van de afgelopen jaren en de teksten op vlaggen en T-shirts daar. „Wit, hetero, Republikein en man, verder nog iets waarmee ik je pissig kan maken?” Of simpelweg: „Fuck your feelings”.

Radicaal-linkse Amerikanen hebben heus ook uitzinnige ideeën (schaf de politie af!), maar zij bevinden zich in de marge van de Democratische Partij. Militante conservatieven (verbied lessen waarin het racistische element in de Amerikaanse geschiedenis wordt behandeld!) domineren de héle Republikeinse Partij. Ze jagen de laatste gematigden de partij uit. De abortuskwestie is voor deze nieuwe Republikeinse Partij een lakmoesproef geworden.

In de jaren zestig, toen vanuit de medische wereld de lobby voor legalisatie van abortus begon, namen twee oud-presidenten plaats in het bestuur van Planned Parenthood, een organisatie voor geboortebeperking: Democraat Harry Truman en Republikein Dwight Eisenhower. Dat is nu ondenkbaar. Planned Parenthood, dat zo’n 600 abortusklinieken in de VS bestiert, is voor conservatief Amerika de grote Satan.
www.nrc.nl/nieuws/2022/05/06/conserva...

Ook in Nederland zijn er rechtse en religieuze mensen die vinden dat zij mogen beslissen over vrouwen:
Onlangs nog stemden 104 Kamerleden vóór een wetsvoorstel om verstrekking van de abortuspil door huisartsen mogelijk te maken. 24 Kamerleden stemden wel tegen: enkele PVV’ers, FVD, SGP, Denk, BBB en regeringspartij ChristenUnie. 

Knack schrijft:
Hoe een trumpiaans discours over verkiezingsfraude overwaait naar Europa

De overwinning van Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezingen was relatief ruim en lag grotendeels in de lijn van de voorafgaande peilingen. Toch circuleerde - ook in ons land - nadien het verhaal dat er sprake zou zijn geweest van fraude of manipulatie bij de stembusgang.

Opvallend was dat uiterst rechtse en rechtspopulistische politici uit heel Europa erg vatbaar waren voor dat trumpiaanse discours (Knack, 18/11/2020). Is het mogelijk dat sentimenten over verkiezingsfraude ook na Europese verkiezingen opduiken?

De EU kan gemakkelijk, door rechts, ondermijnd worden:
www.nytimes.com/2022/05/02/opinion/eu...

cugel | 09-05-22 | 23:30 | 8

Links is nogal fan van diverse soorten van levensbeëindiging en wat daar om heen hangt: abortus, euthanasie, orgaandonatie. Dit hangt samen met haar overtuiging dat de samenleving maakbaar is en bepaald wordt door de mensen die nù leven. Rechts vindt het nogal ongepast om te staan juichen bij abortus, de waarde en het mysterie van het leven worden door haar beter gewaardeerd.

LD69 | 10-05-22 | 00:31
-weggejorist-
Après toi | 10-05-22 | 00:42
▼ 5 antwoorden verborgen

" Honderdduizend bliksembommen en dondergranaten ! " - Kapitein H.

funda | 09-05-22 | 23:25 | 2

Basji-Boezoek! Troglodiet! Zoetwatermatroos!

Papa Jones | 09-05-22 | 23:55

@Papa Jones | 09-05-22 | 23:55: Ik wist nooit wat dat was, een bashi basoek. Maar nu dus wel ! Bashi basoek betekent "gek hoofd" ofzoiets in het Turks. Tijdens het Ottomaanse rijk waren deze bashi basoeks niet reguliere soldaten, maar een soort vreemdelingenlegioen, die vochten aan Turkse zijde. En de bashi basoeks kwamen uit alle windstreken van het destijds gigantische Ottomaanse rijk (er zaten ook nogal wat Afrikanen bij, dus het zat wel goed kwa inklusiviteit, dat dan weer wel) en hadden geen eigen uniform of aparte insignia. Ze kregen ook geen soldij, maar ze mochten wel roven en plunderen. Allerlei rauwdauwers, avonturiers, psychopaten en misdadigers sloten zich bij hen aan, gelokt door het vooruitzicht van oorlogsbuit, waaronder ook werd verstaan : vrouwen. Dus die bashi basoeks waren groepen bewapende mannen die moordend, plunderend en verkrachtend de Balkan afschuimden, en het zo bont maakten, dat het woord in Europa zo'n beetje synoniem werd voor "bandeloze woesteling", om het maar zacht uit te drukken.

Asteroid-B612 | 10-05-22 | 01:11

Onthouden van PaHerk (93-03): BMP is Boot Met Planken. BMD Boot Met Deuken

En daarvan natuurlijk diverse varianten, al of niet met anti-tankraketten of boordmitrailleur of -kanon.

SDI | 09-05-22 | 23:19 | 9

@zwenkwieltje | 09-05-22 | 23:44: allemaal geen probleem lief zwenkwieltje. In mijn tijd gold de dienstplicht alleen nog voor mannen. Iets met gelijke rechten en plichten ofzo. Proost.

SDI | 09-05-22 | 23:49

@SDI | 09-05-22 | 23:49:
Niets mis met dappere mannen en zorgzame vrouwen. Of zeg ik nu iets heel fouts?
Cheers, SDI. Dat vanzelfsprekend.

zwenkwieltje | 10-05-22 | 00:00

@zwenkwieltje | 10-05-22 | 00:00:
Ik hou van dappere mannen en voel mij persoonlijk niet beledigd als zij in ruil voor hun onverschrokkenheid een beetje zorg terug verwachten. ;-)

MickeyGouda | 10-05-22 | 00:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Een Amerikaanse spion is in Rusland informatie aan het verzamelen over een machtige Russische politicus. Hij vindt hem in een bar, komt binnen in Russische kledij, doet alsof hij een Rus is. Iedereen in de bar kijkt naar hem, maar hij houdt zijn hoofd koel. Hij bestelt een drankje en loopt naar de politicus...
"Gegroet, kameraad." zegt de spion, maar voordat hij zijn zin kan afmaken, zegt de Rus: "Ik denk dat je een Amerikaanse spion bent."

De spion schrikt, maar omdat hij een bekwame, getrainde spion is, zegt hij: "Dat is niet waar! Ik ben de trotste Sovjet die er is! Ik kan het volkslied mooier zingen dan wie dan ook in het land!"

Dan zingt hij het volkslied, zo melodieus en mooi, dat iedereen in de bar juicht.

"Heel goed, heel goed!" zegt de politicus. "Maar ik denk nog steeds dat je een spion bent."

De man blijft koel.

"Ik ben een historicus! Ik kan u alles vertellen over dit glorieuze land!"

Vervolgens vertelt hij zo'n twee uur over de Revolutie, de Grote Patriottische Oorlog, over hoe superieur Rusland qua technologie is ten opzichte van Amerika en houdt hij een geweldig betoog over hoe het communisme goed is voor de samenleving.

"Verbazingwekkend! Je bent bekwaam!" zegt de politicus.

De spion grijnst.

"Maar ik denk nog steeds dat je een Amerikaanse spion bent."

De spion raakt gefrustreerd, maar nog steeds onaangedaan.

Hij antwoordt: "Ik ben een goede drinker, een echte Rus! Laten we drinken, en zien wie er als beste uit de bus komt!"

De bar richt zijn aandacht op de politicus en de spion, die nu in een drinkwedstrijd verwikkeld zijn.

De barman serveert het ene glas wodka na het andere.

Na ongeveer een uur drinken valt de politicus, omdat hij niet zo goed tegen drank kan als de spion, onder luid gejuich van de bar.

Dan komt de Russische politicus strompelen overeind en herhaald glimlachend in onduidelijke bewoordingen: "Je bent goed, je bent goed... maar ik denk nog steeds dat je een spion bent."

De Amerikaanse spion, stomdronken, verliest zijn geduld en geeft het op.

"Oké, je hebt me. Ik ben een Amerikaan. Maar waarom denk je dat, na al die tijd?"

De Russische politicus antwoordt: "Hoe vaak zie je in Rusland een zwarte persoon?"

keestelpro | 09-05-22 | 23:19 | 5

keestelpro | 09-05-22 | 23:19,
Hahahahaha, ik vind hem leuk ;D!

Bad - Casey | 09-05-22 | 23:33

Lol, een norm macdonaldje

ptrck | 10-05-22 | 00:35

Whahaha!!

Wijze uit het Oosten | 10-05-22 | 03:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zijn stakkers, helaas met grote bommen.

inCol | 09-05-22 | 23:10 | 1

Stackers, meer.

funda | 09-05-22 | 23:13

Om maar een beetje in de songfestival sfeer te komen, ... youtu.be/CJDxnWFqpiA

Barman, doe iedereen een biertje van me. Proost!

gaffelbaard | 09-05-22 | 23:09

Mooie optocht, maar wat ik mis zijn de Lada's uit de tijd dat de Sovjet-Unie nog bestond met zo'n "Z" op de zijkant gespoten. Bestuurd door dronken Russen.

Osdorpertje | 09-05-22 | 23:06 | 3

Met SOXMIS nummerplaat. Meteen nummer in milpa bellen.

SDI | 09-05-22 | 23:21

Een paar jaar geleden was ik in Rusland en daar zag ik een stand-up comedian die de draak stak met Poetin.
De grappen waren wat flauw maar de executie was indrukwekkend.

keestelpro | 09-05-22 | 23:04 | 3

Niet grapppig kees
Booee

RickyLaRue | 09-05-22 | 23:09

@keestelpro | 09-05-22 | 23:20:

Nog erg bedankt dat ik weer in de mix zat Kees,ik ben weer helemaal echt trots.
Ik heb nog wel een mop hoor.

Komt een man in het ziekenhuis bij de eerste hulp. Hij zegt: “Ik heb 3 ballen, kunt u eens ff kijken?” Hij wordt meegenomen en de verpleegster onderzoekt hem. “Gewoon 2 hoor, net als ieder ander”, zegt ze. “Kan niet zegt hij, zoek beter!” Zij nog eens een keer 2 minuten voelen en weer: “Nee, niets mis mee hoor”. “Haal er eens een andere verpleegster bij dan”, zegt die man. Zuster nummer 2 komt er aan en voelt ook een paar minuten .. “Nee”, zegt ze. “Gewoon 2 ballen” .. Die man zegt:”Nou dan zal ik me wel vergist hebben… “, en hij loopt weg. Buiten komt hij zijn buurman tegen en die zegt:”Wat doe jij hier?” Hij zegt tegen zijn buurman:”Nou .. ik stond net bij de bushalte en zag dat het nog wel een uur duurde voordat de bus kwam, dus ik denk ik laat me eens even lekker aan de zak voelen …”
Voor de mix.

www.youtube.com/watch?v=0nfoMPldPU4&a...

pegaje | 09-05-22 | 23:38

Lekker.

RickyLaRue | 09-05-22 | 23:06

Je hebt je aan je woord gehouden Roos! XD

keestelpro | 10-05-22 | 00:07

Leuk toch.
De hele wereld weet zeker dat de verjaardag van de oom iets spectaculairs gaat worden. Gisteren.

entredeuxverres | 09-05-22 | 23:02

Die tanks zien er toch beter uit zonder geschutskoepel.

thijs4419 | 09-05-22 | 23:01 | 1

Rijden met open dakje is ook veel sportiever.

funda | 09-05-22 | 23:07

Er is maar één wereldleider en dat is Gerrit Hiemstra.

Brabeaulander | 09-05-22 | 22:57 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Scheelt het in Rusland dan ook zo veel aan wegenbelasting, zoveel rijdende oldtimers?

Veepert | 09-05-22 | 22:56 | 1

Onderschat ouwerwetse degelijkheid niet.

zwenkwieltje | 09-05-22 | 23:31

Nou vooruit, voor die knakkers in die badkuipen:
Thin Lizzy - The Boys Are Back In Town
www.youtube.com/watch?v=56b4TTT609c
Zwaaien naar die mamoesjka's, knipoogje naar Olga, Fonzie's 'eyyyy' op z'n russisch, finger bangs.

Kouwe Kees | 09-05-22 | 22:56

Dank voor deze toelichting. Ik zou beginnen met die grote bommen uit Set 13. Je raakt altijd wel wát. Maar ja, ik ben geen militair strateeg zoals die lelijke dikzak die je vaak op tv ziet. Die raak je trouwens met kleinere kalibers ook makkelijk, zelfs als ie beweegt.

borderlijntje | 09-05-22 | 22:53

*Loopt café binnen en hangt nieuwe meme-poster aan de muur.*
imgur.com/a/8j3PDFz

Zwezerik | 09-05-22 | 22:53 | 4

@Juffrouw op de fiets | 09-05-22 | 22:58:
Amber Heard is gewoon een kutwijf.

RickyLaRue | 09-05-22 | 23:01

@Juffrouw op de fiets | 09-05-22 | 22:58:
#metoo.

zwenkwieltje | 09-05-22 | 23:14

#justiceforjohnnydepp

Roos | 09-05-22 | 23:16
▼ 1 antwoord verborgen

Toch jammer dat het nieuwe vliegdekschip niet meedeed met de parade.

Swoop | 09-05-22 | 22:53 | 1

Het was even sjouwen voor de bemanning, maar hij was er gewoon bij, hoor!

Maar die Russische stealth techniek wordt steeds beter, hè?

Kapitein Sjaak Mus | 09-05-22 | 22:57

Toen ik mijn militaire dienstplicht vervulde, (damn, wat klinkt dat oud) mocht ik met vuurpijltjes spelen. Was leuk.

Zwezerik | 09-05-22 | 22:49 | 6

@Zwezerik | 09-05-22 | 22:58,
Ja dat begrijp ik ;D
Een maat van mijn broer die heeft daar als Sergeant ook gezeten, Kreta.
Alleen een beetje oppassen voor die stralingen ;)

Bad - Casey | 09-05-22 | 22:59

@Bad - Casey | 09-05-22 | 22:59: haha, ja straling van de doelvolg-radar.
En ik zat niet op kreta hoor, daar gingen squadrons een keer per jaar heen om live te schieten. De rest van het jaar was procedures en poetsen. Ik zal op Volkel, Twente en De Peel.

Zwezerik | 09-05-22 | 23:04

@Zwezerik | 09-05-22 | 22:58: Ik ook, eerste maanden van 1992. Daarna op Ypenburg totdat dat dicht ging, laatste maanden op het hoofdkantoor. Heb in mijn jaar in de luchtmacht niet 1 vliegend toestel gezien ..... Maar LIMOS was leuk.

KokkieBalboa | 10-05-22 | 01:10
▼ 3 antwoorden verborgen

-'nucleaire raket'
+Doe mij maar een k e r nraket - dat vind ik beter klinken. Bovendien komt het k e r nachtiger op mij over.

HogeNood | 09-05-22 | 22:46

Ik wil alleen zeggen dat Roos er leuk uitziet vandaag.

Theodorus.Goldbach | 09-05-22 | 22:46 | 9

@Roos | 09-05-22 | 23:09,
Hey Roos, straks is het deze man ?!
DE GLUURBUUR -Dan Ben Je Toch Niet Helemaal Goed Van Binnen''!!
www.youtube.com/watch?v=E2NmTw4ptig
Proost Roos!

Bad - Casey | 09-05-22 | 23:12

@Bad - Casey | 09-05-22 | 23:12: *snel gordijnen dichtschuift*
Proost BC, gezellig dat je vandaag zo vroeg bent:-)

Roos | 09-05-22 | 23:15

@Roos | 09-05-22 | 23:15,
Volgens mij is hij het ook ?!
Hahaha.
Ja das wederzijds Roos, zo vaak tref ik jou niet.

Bad - Casey | 09-05-22 | 23:29
▼ 6 antwoorden verborgen

Mooi spul allemaal maar wel slecht voor het milieu. Of werkt alles op een batterij?

Plukkieplukkie | 09-05-22 | 22:45 | 1

Wel blijkt toch iets minder mooi spul dan verwacht, mischien hadden ze het beter als EV kunnen bouwen.

moppersmurf | 09-05-22 | 22:47

Voor elk onderwerp is wel een ELO nummer te vinden, Grote wielen jonguh!
youtu.be/ZyyZ-yLsg8A

Sneerpoets | 09-05-22 | 22:44 | 1

Sneerpoets | 09-05-22 | 22:44,
Zonder te kijken, " Big wheels turning, Out of The Blue ".
Nou zeg jij zowat sneerpoets, ik zat dat laatst namelijk ook te bedenken, dat ELO in elke situatie/omstandigheid gedraaid kan worden, er is altijd wel een nummer van hen wat er in past.

Bad - Casey | 09-05-22 | 22:56

Wat heb je dan als de eigenaar van al dat geschut een niet goed functionerende kop heeft? Juist, een hoop rotzooi en doden.
Nee, doe mij dan toch maar een rijdende frietkraam.

Schadenfreude | 09-05-22 | 22:44

Uiteindelijk ook de schuld van Poetin?

Swoop | 09-05-22 | 22:45

Triest. Hij zou toch geen neef hebben die hem in zijn knie gedjoekt heeft ? Rip Lukoki.

grapo | 09-05-22 | 22:46

Het klopt of het klopt niet.

Brabeaulander | 09-05-22 | 22:42

Goedenavond allen,
Tja wat kan ik zeggen ?!
Die vliegtuigen zijn waarschijnlijk nu ergens anders geplaatst ?!
Vroeger had men ook nog " Stalinorgels ", denk dat menig Duitse militair jaren daarna nog nachtmerries daarover had ?!
De T34, de slag om Koersk, ze hadden " net " wat meer tanks dan de Duitsers ( terwijl de Duitsers meer tanks van de Russen om zeep hielpen ), de Duitsers communiceerde al met het " strottenhoofd " microfoontje en beschikten over de Tigertanks.
Voorts ga ik hier niet op door, want anders krijg ik wederom last met die " Generaals " die hier door de panelen rondstruinen en zo ook alles wat met de Russen heeft te maken, afstruinen ;).
V.w.b. het laatste filmpje, het ontbreekt deze lieden duidelijk niet aan saamho(e)righeid.
Kastelein, een rondje en natuurlijk een nummertje namens mij.
Greg Kihn Band Jeopardy.
www.youtube.com/watch?v=yAJNwPWVmNc
Proost!

Bad - Casey | 09-05-22 | 22:42 | 12

@MickeyGouda | 09-05-22 | 23:42,
Hmmm.

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:27

@Bad - Casey | 10-05-22 | 00:27,
En heel toevallig komt dit nummer hierna ?!
Terry Jacks - Seasons In The Sun ( prachtige nummer, alhoewel de zanger ook wel op die van de " The Onedin Line " lijkt.
www.youtube.com/watch?v=-tPcc1ftj8E

Bad - Casey | 10-05-22 | 00:39

Toen die T-34's op het slagveld verschenen schrokken de Duitsers zich helemaal de pleuris. De Duitse tanks waren enigszins blokkig en recht van vorm maar de T-34's hadden meer rond gevormde koepels met schuinstaande bepantsering. Toen hun afgrijzen ontdekten de Duitsers dat hun granaten steeds van die T-34's afketsten. (Als iemand die oude televisiereklame voor "Amira" tampons nog kan herinneren : "die zijn rond van boven, da's logisch he ?"). De T-34 was een zeer robuust voertuig en werd het werkpaard van het Rode Leger. Het heeft enige tijd geduurd voordat de Duitsers daar iets tegenover konden stellen met hun eigen zware tank, de Tiger. Maar daarvan waren er te weinig en het was al te laat om het tij nog te keren. Wel ontdekten ze dat het 88mm Flak kanon (luchtafweergeschut) een zeer effektief wapen was wanner ingezet tegen tanks. Een van de redenen waarom de Italianen zo slecht presteerden aan het front was dat de Italiaanse tanks niet alleen een stuk lichter waren, ze hadden ook geen radiocommunicatie. Dus die Italiaanse tankbemanningen deden gewoon maar wat op eigen houtje, zonder dat ze wisten wat de ander deed.

Asteroid-B612 | 10-05-22 | 01:38
▼ 9 antwoorden verborgen

De optocht vanwege de overwinning op de Russen? Ja die herrinner ik me als de dag van gisteren.

youtu.be/O4bERDMhPyw

Shoarmamasutra | 09-05-22 | 22:41

Gelukkig waren er in Nederland mensen die dat hele gedoe met die Russen met wat humor konden duiden

Claw boys claw - Russian spy and I
youtu.be/URZVHNxsjOM

Arnold Layne | 09-05-22 | 22:41 | 1

Oh nice, Claw boys claw altijd goed!

Juffrouw op de fiets | 09-05-22 | 22:44

De boerenzwaluw draagt klompen en zuipt bier. De huiszwaluw krijgt bij binnekomst een miele wasmachine en de overzwaluw zwetst overloos. Makkie.

grapo | 09-05-22 | 22:50

Nou, de KNVB is er uit hoor, de scheids had géén penalty mogen geven voor Feyenoord.

www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1029575/...

Maar wat ik echt ongelooflijk zwak vindt van de KNVB, en een dolk in de rug van Gözölöbüjülük en zijn VAR... wanneer is het nou wél een penalty? Want ik heb ook nog onlangs gehoord dat álle hands tegenwoordig een penalty is, tenzij de verdediger de bal tegen zijn eigen hand knalt...

Papa Jones | 09-05-22 | 22:40 | 3

Blijkbaar allemaal de schuld van Poetin.

Swoop | 09-05-22 | 22:48

@Swoop | 09-05-22 | 22:48:
geen woorden maar daden=> Feyenoord
geen woorden maar doden=> Poetin
Het is maar een letter verschil maar toch

Shoarmamasutra | 09-05-22 | 22:52

Wat een uitgebreide kennis van oorlogsmaterieel!
Onder de indruk.
Instituut Clingendael Is er niets bij.

laurentius | 09-05-22 | 22:38

Zat vanavond tv te kijken toen de oud politiemedewerker in beeld kwam die in 2017 de naam van de suikerspiegelchaffeur die mensen aanreed bij Amsterdam centraal lekte naar GS. Hij was met Filemon Wesselink aan het praten over complotten. Hij zei dat hij lekte omdat hij niet geloofde dat er geen beelden waren en daar kwaad over was. Een beetje een tragisch figuur is het wel.

Oh well, schol dan maar.

Tashtego | 09-05-22 | 22:37

Voor je het weet is het 1 juli. Dan is het een jaar geleden dat Paul Blokhuis ervoor heeft gezorgd dat de retail sinds die tijd flink meer is gaan verdienen aan bier en drank en/of dat de afzet van drank fors is gedaald en niet te vergeten het comazuipen is afgelopen. Ik wacht met smart op de cijfers.

Leptob | 09-05-22 | 22:33 | 2

Heb een paar weken geleden anders nog een 112tje gedaan voor een comazuipert die op straat lag. Wist ik veel, dacht dat het een hartaangevalletje was.

zwenkwieltje | 09-05-22 | 22:40

Neemt u van mij aan dat er het afgelopen jaar net over de landsgrenzen fors meer alcoholicae is ingeslagen.

goedverstaander | 09-05-22 | 22:40

Allemaal heel mooi zo'n parade. Maar gisteren zag ik nog een fragment voorbij komen van Mikhail Khodarenok die even een interview hield op Rusland 1. Daar waar die mafklappers normaal zich zelf zitten af te trekken op afstandplaatjes van atoombommen. Hij zei daar toch even in het kort dat de Russen op dit moment op geen enkele wijze zijn bestand tegen het wapentuig dat de Navo levert. Ook al zouden ze een algehele mobilisatie uitroepen dan leidt dit nog steeds tot onwenselijke uitkomsten. Het zou Rusland nog jaren duren, voordat het haar krijgsmacht naar gelijkwaardige hoogte kan tillen. Het was een verfrissend stuk en voor het eerst in zeer lange tijd dat er eens wat verstand en rede klonk. Deze parade stelt niets voor, alleen die verdomde kernkop is wel even een irritant dingetje.

Kareldetweede | 09-05-22 | 22:31

Beetje een meidentopic.

Sinaslolly | 09-05-22 | 22:30 | 2

Sissy reactie.

Zwizalletju | 09-05-22 | 22:48

Een tactical nuke strike..
Nah. Sneu voor de burgers van Moskou.

RickyLaRue | 09-05-22 | 22:29 | 3

Ik vind t ook lomp. Wat de Russen doen nu in de Oekraïne is afsvhuwlijk maar hun opofferingen in wo2 zijn echt kudos waard.

Shoarmamasutra | 09-05-22 | 22:53

De Nachthap.

Op een hete zonnige dag als vandaag, hier tegen de grens van Limbo-land, is er maar één bodem geschikt voor onder de Mexicaanse langnekken met citroen:

Huzarensalade!

Koolhydraten, vlees en groenten ineen, klaar! De erwtensoep van de zomer! Kalte Eintopf…

In de rest van de wereld heet het Russische salade, want de term Huzarensalade bestaat alleen in Nederland. Toen ze er hier gekookt paardenvlees in gingen doen, moest het een commercieel naampje krijgen… De Hongaren zelf noemen het Orosz hússaláta. Vertaald: Russische vleessalade.

Ik maak mijn versie met o.a. dille, augurk en rauwe (rode) ui, zodat je het Scandinavisch, Noord-Duits of Oostblok zou kunnen noemen. Verder zit er behalve aardappel ook nog rode paprika en gekookte ham in. Als smeermiddel gebruik ik Calvé Licht en Romig, die heeft maar 27% vet, maar toch de volle smaak. Daardoor komt het vetgehalte over het geheel maar op 4%! Westland slaatjes zitten tegen de 14% als vergelijk.

De aardappels kook je heel, 17 minuten, met zout. Voorzichtig koudspoelen. En dan maar oefenen op je knife skills!

De Poolse buurtjes kregen vandaag, zoals vaak, ook wat, en vonden ‘m heerlijk en ‘kloppend’. Yes!

Overigens heb ik ‘m ook eens als ontbijt gehad! Dat was in Hongarije. Ik sliep bij de ouders van mijn vriendinnetje, in Gyor. Het was een hete zomer-ochtend en we hadden allemaal een vreselijke kater. Dus eerst kregen we een pure borrel op nuchter maag en toen de salade als ontbijt!

Ik had er weinig vertrouwen in, maar beide remedies werkten perfect! Logisch, want de alcohol in de borrel brengt je terug en in de salade zit zout vlees en in dit geval ook ei, waarvan bewezen is dat het werkt tegen een kater.

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

Eet smakelijk!

P.S: natuurlijk kan er van alles anders doorheen, zoals gekookte wortel, gekookte erwtjes, gekookt ei, restvlees enz

wilderst | 09-05-22 | 22:28 | 28

Echt zoals ie hoort te zijn wilderst, stevig, niet slap. Top!

J.Cash | 09-05-22 | 23:54

@cugel | 09-05-22 | 23:41:
Ik heb zo’n trog wel eens gekocht tijdens de laatste verhuizing voor de jongens.
Maar die stukjes omelet…niet weg te krijgen, en zo’n karton smaak ook.
Ik vind het meer emergency food.

J.Cash | 09-05-22 | 23:56

@J.Cash | 09-05-22 | 23:54: Tnx mate.

Als je inzoomt zie je dat de aardappels nog echt blokjes zijn, beetgaar. En het buitenste ervan is wat zachter en mengt met de rest. 16 minuten en het midden is te rauw en 18 minuten en het is pap... En dan verschilt het nog per soort aardappels, gelukkig ken ik deze batch al

wilderst | 10-05-22 | 00:10
▼ 25 antwoorden verborgen

Kijk eens aan, een beetje bandenzwart doet zelfs de meest uitgedroogde Chinese band nog glimmen, dat was o.a. ook een reden dat er zoveel als sitting duk gestrand waren de oude banden die jaren in de zon hebben staan uitdrogen konden de rit door Oekraine niet meer aan..

Smoelensmid | 09-05-22 | 22:27 | 1

Lang leve de Chinese troep. Hopelijk vallen ze nog binnen de garantieperiode.

Astroturfer | 10-05-22 | 07:21

De truck op nr. 12 bestaat uit veel Iveco componenten, dat is toch echt EU spul.

HD50 | 09-05-22 | 22:27 | 1

Wel jaren 90 iveco parts trouwens

HD50 | 09-05-22 | 22:31

Die Sovjets weten wel een feestje te bouwen.
youtu.be/A1PAO3jgmXY

Reebensteeltje | 09-05-22 | 22:26

Ik wist eigenlijk niet dat ze dat nog deden, die enorme optochten met al die militaire hardware. Dacht dat dat met de val van het communisme over was. Kennelijk niet dus.

Ik wist destijds eigenlijk al niet goed wat ik ervan moest denken. Ik vond het toen, en nu nog veel meer, een combinatie van een soort ziekelijk narcisme en morbiditeit.

Dr_Johnson | 09-05-22 | 22:25 | 4

Simpel volk met simpele ideeën, meer is het niet.

Après toi | 09-05-22 | 22:40

Frankrijk doet dat ook elk jaar op 14 juli. Zijn dus niet alleen communisten die dat doen,

Snap_het_ook_niet | 09-05-22 | 22:53
▼ 1 antwoord verborgen

Maar hoe zit dat nu met Alina Kabaeva, de bijzit van Dhr. P. uit Moskou? Die zou opnieuw zwanger zijn, wat een heuglijke gebeurtenis is. Maar ik hoor dat het nieuws niet zo goed valt in het Kremlin. De vraag is: waarom.
Wie het weet mag het zeggen.

Nonkel Frituur | 09-05-22 | 22:24 | 3

P. zal wel weer zwangerschapsverlof op gaan nemen.

BrutusBosch | 09-05-22 | 22:29

Nee ik weet van niks zeggen alle kerels die haar 9 maanden geleden zagen

Shoarmamasutra | 09-05-22 | 22:49

Laten we blij zijn dat Drs. P niet betrokken kan zijn geweest.

"Trojka hier, trojka daar" all over again...

Yrrab | 09-05-22 | 23:33

Wat een feestdag was het vandaag, fantastisch dat Europe Day.

Brabeaulander | 09-05-22 | 22:24 | 3

Kak, heb ik weer een feesje gemist.

zwenkwieltje | 09-05-22 | 22:29

Was er een parade? Met een saluerende timmerfrans op een bordes? Die dan tevreden de langs marcherende troepen toe wuift.

P-unit | 09-05-22 | 22:38

Arme Nick Cave moet zijn tweede zoon begraven. Wat een verdriet voor die man en de familie. Hoe moet je daar nou bovenop komen.

Nick Cave & The Bad Seeds - Stagger Lee.
Een diep en donker nummer, maar zo retecool en lekker, gezongen in een roze Take That love you shirt. Een begenadigd muzikant en mooie kerel.
Nbe5RERDh4k

Juffrouw op de fiets | 09-05-22 | 22:23 | 5

Ja ik las het. Wat een ongekende tragedie voor hem.

Nuuk | 09-05-22 | 22:38

Er is veel onrechtvaardigheid in dit universum.

MickeyGouda | 09-05-22 | 22:51
▼ 2 antwoorden verborgen

De zwaluwen zijn er weer

RickyLaRue | 09-05-22 | 22:20 | 16

Als ze de kokosnoten maar goed vast blijven houden

naglfar | 09-05-22 | 23:06

Ja prachtig. Gierzwaluwen nog niet gezien, boerenzwaluwen wel.

Hommel | 10-05-22 | 09:08
▼ 13 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl