achtergrond

Geenstijl

Schietpartij Alblasserdam: twee doden, dader gearresteerd

En dat op 6 mei

Heftige berichten uit Alblasserdam, waar meerdere slachtoffers zijn gevallen bij een schietpartij aan de Molensingel. De politie was nog op jacht naar de dader en riep iedereen op uit de buurt te blijven, de dader lijkt aangehouden. Er zijn vier ambulances en twee traumahelikopters aanwezig. De hulpdoensten hebben opgeschakeld naar GRIP 2 , oftewel "extra team in groter rampgebied". Dit topic wordt geupdatetete. 
UPDATE: Politie bevestigt aanhouding verdachte
UPDATE: De schietpartij zou hebben plaatsgevonden bij Zorgboerderij Tro Tardi
UPDATE: RTV Rijmond meldt twee doden en meerdere gewonden
UPDATE: Politie bevestigt twee doden en twee zwaargewonden
UPDATE: Even opletten, er gaan foto's van een ten onrechte aangehouden verdachte rond
UPDATE: Tientallen mensen bij zorgboerderij, waaronder ouders van kinderen die daar werden opgevangen
UPDATE: """Verdachte""" is 'verwarde en overlastgevende' John S.  *"Voor zover bekend heeft John S. geen justitieel verleden. Wel is de politie bekend met een aantal incidenten, waarbij S. voor overlast zorgde. Zo deed hij in oktober 2017 een zelfmoordpoging in Gorinchem, waarbij de hulpdiensten massaal uitrukten."
*UPDATE: De overleden slachtoffers zijn een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje, meldt RTV Rijnmond, een vrouw van 20 en een jongen van 12 zijn zwaargewond. 
UPDATE: De verdachte wordt mogelijk ook gezocht voor betrokkenheid bij een dodelijk misdrijf in Vlissingen op 4 mei, zo laat hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar weten op een persconferentie. In Vlissingen werd een dode man aangetroffen in een winkelpand.
UPDATE: Politieverslag. *“Donderdagavond kwam de 38-jarige man uit Oud-Alblas in beeld als verdachte, waarop besloten werd hem met urgentie op te sporen. De man was voortvluchtig. Vrijdagmorgen kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de gearresteerde man, dezelfde man was waar de Zeeuwse politie naar op zoek was.”
*UPDATE: Het slachtoffer in Vlissingen was Johan Quist, veroordeeld zedendelinquent

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.