Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ITV loog: Wist wel van seksueel wangedrag bij The Voice of Holland

Slachtoffers eisen onafhankelijk onderzoek

De stinkende The Voice-beerput opende zich gisteravond nog een stukje verder door een bezoekje van Sébas Diekstra, advocaat van vier oud-kandidaten, aan Jinek. Daar onthulde hij dat veel slachtoffers geen vertrouwen hebben in het lopende onderzoek naar het chronische geMeToo van onder andere kandidaatketser Ali B., klabanusfotograaf Jeroen Rietbergen, aanraakregisseur Martijn Nieman en kindervriend Marco Borsato, omdat opdrachtgever ITV eerder loog. Het productiebedrijf stelde in een persbericht dat het niet wist van het seksueel overschrijdend gedrag, maar daar geloven de slachtoffers niets van omdat Rick Brug in het management van ITV zit en dat is dezelfde Rick Brug die destijds als zakelijk directeur van John de Mol een melding van viespeukerij van dickpicfanaat Jeroen Rietbergen "intern afhandelde", oftewel onder het tapijt schoof, waardoor de slachtoffers vermoeden dat de resultaten van dit onderzoek in opdracht van ITV onder dat zelfde tapijt belanden. "Het persbericht dat RTL en ITV van niets wisten, klopt dus niet. Bij mijn cliënten gingen door dat bericht alle alarmbellen op rood. Zij hebben geen vertrouwen meer in ITV en nemen deze aanpak niet serieus." Diekstra roept op tot een nieuw en volledig onafhankelijk onderzoek naar de show die voornamelijk op zoek was naar bedtalent, maar ITV heeft daar nog niet op gereageerd. Wordt, in tegenstelling tot carrières van sommige betrokkenen, ongetwijfeld vervolgd. 

Social

Reaguursels

Inloggen

Begint een smakelijk hapje te worden bij die Hilversumse coke snuivers.

tegenalles | 21-04-22 | 13:09

"Diekstra roept op tot een nieuw en volledig onafhankelijk onderzoek...."
Da's dus het hele probleem. Is ook het grote probleem bij D66. Een organisatie die zelf een onderzoek gelast (en dus bepaalt wie dat onderzoek gaat doen, wat er in dat onderzoek komt te staan en wat in een eventuele vertrouwelijke bijlage) heeft al gauw, zo niet altijd, een vinger in de rapportpap.
Als er al waarheid geproduceerd wordt, dan is het gedeeltelijke waarheid, gemasseerde waarheid, opgepoetste waarheid, bijgevijlde waarheid. Ik noem een dergelijke waarheid de Waarheid van Rob Wijnberg, de waarheid die er enkel is om het straatje schoon te vegen, om de eigen mensen in bescherming te nemen, om de vuile was binnen te houden, om het stof niet op te laten waaien maar onder het tapijt te vegen, de gereguleerde en gekanaliseerde waarheid, de waarheid die iedereen het zwijgen op moet leggen. De waarheid uiteindelijk van de beeldvorming.
Ik moest onwillekeurig denken aan een essay van Friedrich Nietzsche uit 1873, een van de weinige korte en gestructureerde stukken die hij schreef. nooit door hem gepubliceerd en teruggevonden in zijn 'Nachlass', "Über Wahrheit und Lüge im aussermoralischen Sinne". Daar staat een fragment in dat pijnlijk nauwkeurig beschrijft hoe wij met waarheid omgaan, en hoe broos waarheid daarom ook is:
"Der Intellekt als Mittel zur Erhaltung des Individuums entfaltet seine Hauptkräfte in der Verstellung; denn diese ist das Mittel, durch das die schwächeren, weniger robusten Individuen sich erhalten, als welchen einen Kampf um die Existenz mit Hörnern oder scharfem Raubtier-Gebiß zu führen versagt ist. Im Menschen kommt diese Verstellungskunst auf ihren Gipfel: hier ist die Täuschung, das Schmeicheln, Lügen und Trügen, das Hinter-dem-Rücken-Reden, das Repräsentieren, das im erborgten Glanze leben, das Maskiertsein, die verhüllende Konvention, das Bühnenspiel vor anderen und vor sich selbst, kurz das fortwährende Herumflattern um die eine Flamme Eitelkeit so sehr die Regel und das Gesetz, daß fast nichts unbegreiflicher ist, als wie unter den Menschen ein ehrlicher und reiner Trieb zur Wahrheit aufkommen konnte."
Onze hang naar waarheid is, zo stelt hij, iets wat tegen onze aard in gaat. We willen eigenlijk enkel maar liegen en bedriegen, en een beroep op de waarheid is iets wat de samenleving achteraf heeft ingevoerd om te zorgen dat we überhaupt samen kunnen werken.
Een stukje verder beschrijft hij dat proces aldus:
"Soweit das Individuum sich gegenüber andern Individuen erhalten will, benutzt es in einem natürlichen Zustand der Dinge den Intellekt zumeist nur zur Verstellung: weil aber der Mensch zugleich aus Not und Langeweile gesellschaftlich und herdenweise existieren will, braucht er einen Friedensschluß und trachtet danach, daß wenigstens das allergrößte bellum omnium contra omnes aus seiner Welt verschwinde. Dieser Friedensschluß bringt etwas mit sich, was wie der erste Schritt zur Erlangung jenes rätselhaften Wahrheitstriebes aussieht. Jetzt wird nämlich das fixiert, was von nun an »Wahrheit« sein soll, das heißt, es wird eine gleichmäßig gültige und verbindliche Bezeichnung der Dinge erfunden, und die Gesetzgebung der Sprache gibt auch die ersten Gesetze der Wahrheit: denn es entsteht hier zum ersten Male der Kontrast von Wahrheit und Lüge."
Aldus ontstaat wat wij als waarheid ervaren:
"Was ist also Wahrheit? Ein bewegliches Heer von Metaphern, Metonymien, Anthropomorphismen, kurz eine Summe von menschlichen Relationen, die, poetisch und rhetorisch gesteigert, übertragen, geschmückt wurden und die nach langem Gebrauch einem Volke fest, kanonisch und verbindlich dünken: die Wahrheiten sind Illusionen, von denen man vergessen hat, daß sie welche sind, Metaphern, die abgenutzt und sinnlich kraftlos geworden sind, Münzen, die ihr Bild verloren haben und nun als Metall, nicht mehr als Münzen, in Betracht kommen."
We leven, zo meen ik, nu in een tijdperk waarin de samenhang tussen die beelden (de metaforen, metonymieën en antropomorfismen) aan het verdwijnen is omdat daar constant door allerlei groeperingen te eigen nutte aan getrokken wordt. Op datgene wat wij als een samenhangende waarheid zien wordt dagelijks ingebeukt, waardoor enerzijds vervormingen optreden, maar anderzijds scheuren ontstaan waardoor we gedwongen worden te beseffen dat onze waarheden op los zand drijven, eigenlijk uit niet méér bestaan dan aan elkaar geplakte leugens.
Het lage vertrouwen in de politiek is een minimaal vertrouwen in de narratieven van die politiek, od zelfs regelrecht wantrouwen. We voelen dat ons eeuwige waarheden worden afgepakt en dat grove leugens ons als waarheid worden verkocht.
Onderzoeksbureaus zijn symptomen van de crisis waarin wij verkeren. We weten niet meer war waar is en wat leugen is, en daar valt grof geld aan tei. Advocaten zijn ook symptoomdragers. Je kunt niet zonder, maar je weet dat ze aan één kant staan, die van hun cliënt. Desondanks, Diekstra heeft hier een sterk punt. Als er geen onderzoek komt dat voor zover dat gegarandeerd kan worden onafhankelijk is, dan blijft die hele kwestie een carroussel van leugens.

Schoorsteenveger | 21-04-22 | 12:11 | 8

@johnyl | 21-04-22 | 12:21:
Een korte samenvatting: waarheid is gekanaliseerde leugen. We zijn eigenlijk allemaal liegbeesten, maar willen we een samenleving opbouwen, dan dienen we afspraken te maken over welke leugens als waarheid gelden. De Westerse wereld kent in dit tijdsgewricht een waarheidscrisis omdat we ons in toenemende mate niet aan de afspraken houden waardoor de grote verhalen waaraan we ons vast konden klampen niet meer overeind blijven.

Schoorsteenveger | 21-04-22 | 12:48

@Mark van Leeuwen | 21-04-22 | 12:56:
Inderdaad. Spraken we enige tijd geleden nog over feiten (waarheid) versus propaganda (leugen), inmiddels vermoeden we collectief dat een en ander niet zo simpel ligt. We denken te weten dat wat Putin zegt pure propaganda is, maar beseffen tegelijkertijd dat wat Zelenskyy zegt evenzeer propaganda is, en dat de waarheid ergens tussen al die propaganda in zweeft en niet gemakkelijk vast te pakken is. En toen die woordvoerster van Trump enige jaren geleden kwam met haar "alternative facts" voelden we ook dat er iets griezeligs aan de hand is met onze waarheden en onze leugens. De proliferatie van het wappie-denken is, denk ik, ook een teken aan de wand.

Schoorsteenveger | 21-04-22 | 13:14
▼ 5 antwoorden verborgen

En Linda de Mol was al voorzichtigjes bezig om langzaamaan terug te keren op de buis vanuit haar kasteel.
Ze kan voorlopig weer terugkruipen in haar verdrietholletje.

leo de pejo | 21-04-22 | 12:04 | 2

Reclame's voor de Linda zijn daar ook op afgestemd maar dat had ik eerder al geschreven

Mark van Leeuwen | 21-04-22 | 12:14

Ik ken een verhaal over Linda de Mol. Een keukenboer vertelde dat hij een bij haar een keuken moest plaatsen. De kort geleden op maat gemaakte massief eiken keuken moest eruit.
Enfin, nieuw huis in het Gooi, nieuwe keuken en een grote tuin met een hoge schutting.
Wat onze Linda niet verwacht had was dat er rondleidingen per bus waren... zodat de gewone man kon zien hoe de sterren leefde. De afscheiding was hoog, maar de mensen die in het bovenste deel van de dubbeldekker zaten hadden vol zicht.
Een maand later ging er weer een nieuwe keuken in. De derde in twee jaar.

bitterpete | 21-04-22 | 13:01

Ik zat een beetje te Googelen en kwam uit bij verjaringstermijn. Ik dacht na 30 jaar is alles verjaard. Maar een verkrachting is nooit verjaard. Wat is daarvan de bedoeling dan? Dat je 53 jaar na dato nog iemand kan aangeven? Niet mee eens.

Leptob | 21-04-22 | 11:56 | 5

Ehh dus de katholieke kerk had vrij uit moeten gaan (zijn ze ook) maar gewoon "ingebakken in ons rechtssysteem vrijuit"?

peterdh | 21-04-22 | 12:47

Heb je zitten rekenen?

P. Breidel | 21-04-22 | 15:14

@drunkenpaws | 21-04-22 | 12:25:
En mag je getuigen van horen zeggen.

En toen zei ze dat hij ........

En hoe betrouwbaar is zo'n getuigenis?

De verse getuigenverklaring moet al stevig onderzocht worden.

Arachne | 21-04-22 | 23:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Inmiddels krijg ik ook wel eens trek in een flink onveilige werkomgeving voor vrouwen, waar ik ook eens zonder restricties mijn gang zou kunnen gaan. Billen knijpen, lastigvallen, schuine opmerkingen over tieten bij de koffie. Ik schijn altijd buiten de boot te vallen waar andere heren maar volop aan hun trekken komen. Ik lees zoveel meToo dat ik me als man inmiddels zwaar tekort gedaan voel.

Beste_Landgenoten | 21-04-22 | 11:48 | 15

@MickeyGouda | 21-04-22 | 12:11:
Zou het wat betekenen?

Zo droomde ik vannacht dat ik een Palestijnse kleuter was die de wereld wilde verrassen met een satelliet die vriendelijke smsjes uitzond. Maar dat mijn vader een terrorist was, die zich als Sinterklaas voordeed op een paard en in de satelliet een kernbom had verstopt. Ik denk: Er is iets niet goed. "Und so lange schon".

Beste_Landgenoten | 21-04-22 | 12:18

Incel
.
een onvrijwillig celibataire man, term ontstaan in online subcultuur. Een onvrijwillige celibatair of incel (van het Engels involuntarily celibate) is iemand die voor langere tijd geen seksuele handelingen met een ander verricht, maar dat wel zou willen – dit in tegenstelling tot vrijwillig celibaat, ascese of seksuele onthouding. Typisch hanteert men een termijn van zes maanden.
.
De term wordt geassocieerd met een subcultuur van misogyne mannen met een negatief zelf- en wereldbeeld.

Mr Moore | 21-04-22 | 12:42
▼ 12 antwoorden verborgen

Vooropgesteld dat niemand zich op welke manier dan ook mag opdringen aan een ander: bij de gedragingen van een aantal slachtoffers heb ik toch ook wel zo mijn bedenkingen. Die jongedame die zich rond middernacht liet oppikken door Ali B bijvoorbeeld. Of diegene die door hem werd misbruikt terwijl ze aan het rotzooien was met een derde. Dan is er ook nog het slachtoffer van Rietbergen dat eerder had gezegd wel eens een beschuitje met hem te willen eten. Noem mij ouderwets, maar verstandige vrouwen gaan bepaalde situaties uit de weg. Geen excuus voor de daders, maar meer vanuit de gedachte dat voorkomen beter is dan genezen. 'Een slimme meid is aan eigen lijf en leden toegewijd.'

MickeyGouda | 21-04-22 | 11:48 | 18

@Schoorsteenveger | 21-04-22 | 12:43: Met dat laatste stip je wat mij betreft een cruciaal punt aan. In dit kader mogen de twee mooie, blonde Scandinavische jongedames die op fietsvakantie naar Marokko gingen en daar op gruwelijke wijze het leven lieten niet ongenoemd blijven. In termen van realiteitszin zaten daar wat hiaten in de opvoeding.

MickeyGouda | 21-04-22 | 12:50

@MickeyGouda | 21-04-22 | 12:50:
In NoordEuropese landen worden jeugdigen geleerd dat blanke mannen slecht en racistisch zijn. Getinte mannen en negers daarentegen zijn slachtoffer van blanken en zijn vaak aardig, behulpzaam, goedlachs.... kijk maar naar de series op Netflix en de tv-reclames.

meneer Q | 21-04-22 | 13:21

@meneer Q | 21-04-22 | 13:21:
Kwaadaardige misleiding, zou ik haast zeggen. Beoordeel ieder mens op zijn of haar eigen gedragingen en merites, maar culturele vooroordelen bestaan om een goede reden. Altijd alert blijven.

MickeyGouda | 21-04-22 | 13:28
▼ 15 antwoorden verborgen

Toen alle alarmbellen op rood gingen, ging er bij mij meteen een belletje branden.

Greisaart | 21-04-22 | 11:44 | 2

U heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de lichtknop zit?

Met_baard | 21-04-22 | 11:53

De aanvullende vraag is, staan de alarmbellen normaliter op groen?

Nuchternederland | 21-04-22 | 11:59

Je verwacht het niet. En zovelen trapten er nog in ook. En dat terwijl de Mol een controle freak is. Hij wist het dus ook. Iedereen wist het.

Deflatiemonster | 21-04-22 | 11:42

Die mannen die geil waren hadden genoeg geld voor hoer of escort. Ging het dan om het spel en de macht?

bitterpete | 21-04-22 | 11:41 | 3

De vraag stellen, is hem beantwoorden.

Kameraansteker | 21-04-22 | 11:43

We Covet What We See Every Day . (HL)

horsteknots | 21-04-22 | 11:52
-weggejorist-
Pimhadgelijk | 21-04-22 | 11:53
-weggejorist-
De-Pijn-Trein | 21-04-22 | 11:40 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Zou het dan misschien toch een slecht idee zijn geweest om mannen en vrouwen samen in een ruimte te laten werken? Hadden onze voorouders het dan toch beter voor elkaar met aparte jongens- en meisjesscholen en de vrouw achter het aanrecht? Je gaat het je bijna afvragen want wie het nieuws ook maar een beetje volgt ziet overduidelijk een patroon...

Ivoren Toren | 21-04-22 | 11:39 | 3

Het ging geloof ik vrij goed in de jaren 70, 80. De ellende is begonnen toen het in het nieuwe millennium een trend werd om lekker post-modernistisch geen verantwoordelijkheid meer te nemen voor je eigen miskleunen, waardoor iedereen graag met de wijsvinger wijst, maar de oorzaken van de problemen onopgelost blijven. M.a.w. we behandelen de symptomen, niet de oorzaak.

Gladiator Fap | 21-04-22 | 11:43

Moslims lachen zich rot als ze dit lezen , en juichen dit toe.

wiers | 21-04-22 | 11:45

Er zijn zoveel wegen die je kunt bewandelen dan terug gaan naar die situatie of ingepakte dames. Er moet gewoon openheid zijn.

letopuwzaak | 21-04-22 | 12:13

Ook leuk: de radio commercial van Linda. Met daarin de tekst: "Vooruit kijken". Me-too is natuurlijk een fijn gespreksonderwerp over anderen maar in eigen gelederen kijkt men liever vooruit. Dus snel wegmoffelen

Mark van Leeuwen | 21-04-22 | 11:35

Altijd maar weer "onderzoek" aankondigen, waarschijnlijk om tijd te kopen. Wijlen Frits Bolkestein sprak eens de wijze woorden, "Waarom gaan wij dingen onderzoeken die iedereen al lang weet?"

wilmeister00 | 21-04-22 | 11:34

Altijd maar weer dat viez-doen....
het zou verboden moeten worden.

meneer Q | 21-04-22 | 11:31 | 1

Ja en vooral als het niet van twee kanten komt

Mark van Leeuwen | 21-04-22 | 11:36

Wat vindt Johan Derksen hiervan?

thanseeuwen | 21-04-22 | 11:30 | 1

Die stemt op D66 , of misschien weer niet.

wiers | 21-04-22 | 11:39

Geweldige cartoon weer van Cortés.

Ruikbaard | 21-04-22 | 11:24 | 2

Eensch

Sneerpoets | 21-04-22 | 11:53

Altijd.

zwenkwieltje | 21-04-22 | 12:05

Maar wat verwacht je dan eigenlijk als je aan seks-programma meedoet?

John McClane | 21-04-22 | 11:23

Gelukkig hebben we de dickpics nog.

Mr_Natural | 21-04-22 | 11:22

Zijn die zogenaamde "onafhankelijke" onderzoekbureaus wel zo zuiver op de graad , ik ga dit zo langzamerhand in twijfel trekken.

wiers | 21-04-22 | 11:20 | 2

Deze wil je niet op je dak hebben als je iets te verbergen hebt, zijn echt grondig en bijten zich vast. hoffmann.nl/

Sinterbikske | 21-04-22 | 11:27

@Sinterbikske | 21-04-22 | 11:27: Die mensen brengen verslag uit , en geven advies aan de opdrachtgever , en die beslissen of er wat mee gedaan word , houd vaak in dat er een vertrouwensbreuk is , en het leidend voorwerp kan dan maar beter vertrekken.

wiers | 21-04-22 | 11:35

Belachelijk gedrag ja , maar hoeveel doden, gewonden en verkrachtingen zijn er eigenlijk geweest?

pejoar | 21-04-22 | 11:19

Ik begin echt een hekel te krijgen aan mannen. 1 Op de 3 mbo-opgeleide verpleegsters heeft vorig jaar ook al te maken gehad met vieze praatjes van mannen. Ik wil mij gaan distantiëren van alle mannen. Mijn paspoort is al een tijdje verlopen. In mijn nieuwe paspoort zal ik verzoeken om [X] bij mijn geslacht in te vullen. Ben het gewoon zat.

Leptob | 21-04-22 | 11:18 | 5

Het vervelende is dat het waarschijnlijk om een groep van iets van 10% van alle mannen, waarbij het overgrote merendeel niet eens de moed heeft om op een vrouw af te stappen, laat staan haar te intimideren. Jammer genoeg zijn die 10% dermate luidruchtig, dat de indruk ontstaat dat álle mannen zo zijn. En dat is jammer, want het merendeel staat erbij en kijkt ernaar. Een beetje net zoals met activisten die willen doen geloven dat de mening van de meerderheid is dat ge-gendered moet worden: dit is niet de mening van de meerderheid, om maar een voorbeeld te noemen. Tel daarbij op dat er óók een aantal gevallen zijn die volkomen onwaar zijn, maar waarschijnlijk ook een aantal gevallen die nooit gemeld worden en je krijgt een onduidelijke situatie. Ik zelf begin een hekel te krijgen aan vrouwen die menen "verkracht" te zijn, wanneer ze gewoon ergens hun zin niet krijgen. Of vrouwen die het niet bereiken van een positie wijten aan hun "vrouw zijn" ipv het ontbreken van talent of doorzettingsvermogen. Dit gaat namelijk ten koste van vrouwen die écht misbruikt en/of gediscrimineerd worden, omdat het inflationair werkt. Verder ben ik duidelijk: viespeuken keihard aanpakken, evenals leugenachtige vrouwen die misbruik van de gevoeligheid van dit thema maken. Er geldt ten allen tijden: onschuldig tot schuld bewezen is.

Gladiator Fap | 21-04-22 | 11:39

Daar heb je het al. Met hbo hadden ze er beter voor gestaan

Mark van Leeuwen | 21-04-22 | 11:40

Lieve Leptop. Ik als vrouw wil u op het hart drukken dat er niets mis is met uw man zijn. Doe nou geen genderschaamte. Goeie mannen zoals u hebben we juist nodig. Kop op!

zwenkwieltje | 21-04-22 | 12:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Werkte Frans van Drimmelen nu ook al bij The Voice of Holland?

Osdorpertje | 21-04-22 | 11:16

Butcher/meat.

Verderkijkert | 21-04-22 | 11:15 | 1

Slagerfestival.

Mr_Natural | 21-04-22 | 11:26

Je kunt kwaliteitscontroles ook niet aan produktie management overlaten. Iets met vos en kippen.

viejohuevon | 21-04-22 | 11:14 | 1

Kijk naar Putin..

Sneerpoets | 21-04-22 | 11:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl