achtergrond

Geenstijl

Advocaten in stelling en eisen afgevuurd, Zomergasten was start Aribs tegenoffensief

Pr-strijd in volle gang

Het was een tijdje stil rond Khadija Arib, maar op de achtergrond werd het tegenoffensief gepland. Dat begon afgelopen weekend met haar bezoek aan Zomergasten (637.000 kijkers), waar de voormalig voorzitter van de Tweede Kamer onder toeziend oog van een briefschrijver van de Volkskrant publiekelijk haar handen in onschuld mocht wassen en zich hardop mocht afvragen waarom ze niet de beschuldigingen over grensoverschrijdende gedrag mocht inzien die tegen haar waren ingediend. Daarmee was het voorzetje gegeven en die steekpass wordt vandaag opgevolgd door een eerste trap op goal met het nieuws dat ze formeel inzage eist in de tegen haar ingediende klachten en alle relevante documenten die daarbij horen. Daarnaast zet ze advocaten Geert-Jan en Carry Knoops in haar selectie om te tonen dat het haar menens is. Ondertussen duurt het onderzoek van recherchebureau Hoffmann naar de zaak aanzienlijk langer dan gepland en blijft het voorlopig onduidelijk of Arib inderdaad een terreurbeleid voerde of dat ze met 66 messen in de rug richting een zijspoor is geduwd als onderdeel van een machtsstrijd om de voorzittershamer in de Kamer. Met de verkiezingen aan de horizon is ook deze politieke strijd weer hervat en deze inleidende beschietingen worden ongetwijfeld vervolgd. 
UPDATE: Arib krijgt geen bewijsstukken te zien, maar mag relevante documenten wel komen inzien op locatie.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.