Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Catshuis ongeschikt

Wie een blik werpt op de ambassade van de Russische Federatie, ziet een mooi pakketje schotels op het dak staan.

Voormalig commandant der strijdkrachten Dick Berlijn legde de vinger op de zere plek: Militaire conflicten ontstaan als de ene partij denkt dat de andere partij zwak is. (BNR 4:37). De NAVO moet niet alleen sterk zijn, maar dat moet ook met enige transparantie aantonen. Het gaat niet louter om de feitelijke situatie, maar tevens om de beeldvorming bij een eventuele tegenstander.

Dat de EU in haar strijd tegen Gaddafi na een paar weken in 2011 al haar kruit had verschoten, helpt daar totaal niet bij. Defensiespecialist John Pike vroeg zich zelfs af of de Europese luchtmacht alleen voor luchtacrobatiek bedoeld was. Nederland doneerde een helikopter omdat onze militaire inlichtingendienst in het weekend onderbezet was. Het lijkt alsof onze deuren wagenwijd openstaan.

President Trump wilde niet ingrijpen in het Oostblok en trok het bondgenootschap in twijfel omdat Europese defensiebestedingen nogal zielig zijn. Terugtrekken uit Irak of Afghanistan terwijl die landen direct vervallen in oude ellende, maakt geen indruk. Nederland staat bekend als beggers army en hulpje aan genocide in Srebrenica. Zulke verdeeldheid en onmachtspolitiek lokt een invasie uit.

De terroristische Islamitische Staat werd gesloopt, hun grond verdeeld tussen Assad & Erdogan. Lokale bondgenoten mochten na bewezen diensten in de stront zakken, dodelijk voor onze reputatie en mogelijkheden in de toekomst samen te werken. Proxyoorlogen zoals Syrië kennen een korte onbezonnen interventie, geen doorzettingsvermogen, geen lange termijnvisie of vertrekstrategie.

Westerse militaire paraatheid, munitievoorraden en behaalde militaire resultaten worden in het Kremlin nauwkeurig gewogen, los van onze zaligmakende politieke proza of verheven principes. Tsjetsjenië, Georgië, de Krim, Donbass en MH17 leverden allemaal gematigde internationale reacties, een soort gedoogbeleid. Poetin doet behoedzaam stapjes voorwaarts, en verkoopt nog steeds olie.

Humanitaire corridors worden regelmatig beschoten. Als je wilt zien hoe dat eruit ziet, kan ik deze beelden van Sky aanraden. Wachten bij de gaarkeuken is levensgevaarlijk, zie deze beelden. Er worden in zo'n hoog tempo oorlogsmisdaden gepleegd, dat nooit meer alles in beeld te brengen is, laat staan te vervolgen. De rechten van de mens en het kind vormen voor Poetin een afvinklijst.

Wie een blik werpt op het consulaat van de Russische Federatie ziet hun herdenking 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog. Vooral de woorden “Niets is vergeten” krijgen een nieuwe lading. Kijk je naar Mariupol of Aleppo dan zie je dezelfde tactiek van de verbrandde aarde als vroeger. De methodes van toen vormen vandaag een handleiding. Alles mag kapot, iedereen mag dood.

Hier willen we tijdens 4 & 5 mei nog wel eens vergeten dat aan het oostfront twaalf keer zoveel geallieerde soldaten gesneuveld zijn dan in het westen. De slag om Stalingrad gaf 75 keer zoveel doden als D-Day. Die verschrikkingen zijn daar nog niet verwerkt. Wie vrijheid ooit kwijt is geweest, kent haar waarde. On bended knee is no way to be free. Oekraïners zullen zich doodvechten.

Wie een blik werpt op de ambassade van de Russische Federatie, ziet een mooi pakketje schotels op het dak staan. Logisch, want je wilt als grootmacht niet afhankelijk zijn van andermans koperen telefoonlijntje. Geheime communicatie die moeilijk is af te luisteren is belangrijk, maar communicatie via eigen satellieten in eigen beheer is onafhankelijk van derden.

Wat verder mijn interesse trok was deze antenne. Je ziet netjes in het midden de aansluitingen die naar het meest zuidelijke gebouwtje lopen via deze kabel. Ik zal u uitleggen waarom: Beschouw je deze als dipoolantenne, dan staat deze netjes richting Moskou. Deze antenne bevat ook een reeks ringen, een ring-antenne ontvangt of zendt in twee richtingen loodrecht op de ring.

Een reeks antennes is in staat signalen per antenne samen te voegen, en beter te filteren op ruis, een methode die LOFAR en VLA op grotere schaal gebruiken om het heelal te doorzoeken. Dit is geen moeilijke methode als je het maar in 1 richting doet, dan hoef je alleen af te stellen op het later binnenkomen van signaal op een antennedeel dat verder van de bron zit.

ALS deze antenne ook een reeks ringantennes is, DAN wordt interessant waar deze naartoe wijst. Zuidwaarts richting Geneve en Tunesië. Noordwaarts richting de Shetland-eilanden, het eiland Jan Mayen en over de noordpool heen via de Beringstraat eindigen we in de lege grote oceaan. Recht voor deze rij ringen staat na 420 meter ons Catshuis...

Dat is zo dichtbij dat ik deze antenne, maar ook de rest van hun elektronica, niet meer vertrouw. Dit zijn afstanden voor richtmicrofoons, kleine drones, richtantennes, zichtverbindingen, imsi-catchers en andere zooi. Ik hoop dat ons kabinet deze crisis zonder laptops, tablets, telefoons of horloges bespreekt in een kooi van Faraday, liefst een kelder, ver verwijderd van Russisch onroerend goed.

Om vervolgens tot actie te komen die duidelijk genoeg is.

Eentje die verdere escalatie voorkomt

Reaguursels

Inloggen

Tja, het enige 'prettige'aan deze situatie is dat er nu geen aandacht meer is voor luxe problemen als veganisme en gender gelul.
1e wereld 'problemen' voor verveelde verwende kinderen met een softe opvoeding en een iphone orientatevermogen (als de stroom ooit uitvalt is iedeeen onder de 25 meteen verdwaald en in paniek)

PerineumPiraat | 27-03-22 | 13:36

Wat heeft een kortegolf antenne te maken met een richtmicrofoon? Wat ga je doen met een richtmicrofoon naar het Catshuis, paar honderd meter verderop, met allemaal bomen ertussen?
Ook IMSI-catchers gebruiken niet zo'n antenne en bovendien zijn ze vrij makkelijk te detecteren. Als ze er waren, waren ze al lang opgemerkt.
Ik heb geloofwaardigere complottheorettes gelezen op Niburu.

Tapu | 27-03-22 | 12:44

Hopelijk gaan mensen hierdoor eindelijk pacifisme zien voor wat het is: een wrede ideologie, die er toe leidt dat goede mensen zich niet kunnen verdedigen tegen kwaadaardige mensen. Srebrenica is ook veroorzaakt door pacifisme (politiek verantwoordelijken hadden destijds om ideële redenen gekozen voor een lichtbewapende missie). En nu deze oorlog, waarbij we natuurlijk hopeloos achter de feiten aanlopen en we veel kwetsbaarder zijn dan nodig was geweest. Maar gelukkig (of hopelijk) is het nog niet te laat.

Dr. Vigilante | 27-03-22 | 10:19

Dat de Russen alles proberen af te luisteren is een publiek geheim. Dit is echter een doodgewone oer-ouderwetse lange- midden- en niet al te kortegolfantenne met "top capaciteit" om de impedantie te verlagen en de gevoeligheid te verhogen. De ringen met draden dienen om aan het eind van de antennedraad een flinke elektrische capaciteit te creëren . Technologie uit het jaar kruik, waarmee de Sovjets een reputatie hebben opgebouwd.

bdn01 | 27-03-22 | 00:53 | 1

En, niet te vergeten, het is een effectieve midden/kortegolf zendantenne, die het ook nog doet om in morsecode berichten naar Moskou te sturen nadat de bom gevallen is en alle moderne digitale communicatieapparatuur uitgeschakeld is.

bdn01 | 27-03-22 | 01:05

De Franse minister-president Macron noemde de NATO 2 jaar geleden “hersendood”.
Dus kennelijk is nu alles weer in orde.

Portemonnee van de A | 27-03-22 | 00:47

https://www.hilomast.com/antenna-systems/hf-antennas/full-wave-cage-dipole/

Beste_Landgenoten | 26-03-22 | 23:02 | 5

@Joris Beltsin | 27-03-22 | 00:14: Klopt een zeer domme amateuristische actie.. benieuwd naar het after action report :-)

Staat los er van dat Rusland uitstekende aparatuur heeft en van fouten zullen ze wel hebben geleerd.

litebyte | 27-03-22 | 00:30

Die antenne is niks bijzonders, erg old school, korte golf. De link hierboven van Beste_Landgenoten laat t prima zien. Ik zie aan het einde van de dipool geen grote isolatoren dus ook niet als vermogens zend antenne te gebruiken.
In de Feynman lectures staat overigens een prachtig hoofdstuk over de reflectie van radio-golven aan de ionosfeer. Zonder dat effect had deze antenne geen enkel nut.

Munchhausen | 27-03-22 | 18:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar eh. De AIVD zal toch wel als eerste een studie gemaakt hebben dan de antennes op de Russische ambassade? Ik bedoel, alle hulp is welkom maar dat GS nu de ontdekkers zouden zijn van deze mogelijke loophole, dat is op zich een aardige scoop.

Beste_Landgenoten | 26-03-22 | 22:54 | 3

Dat is het niet, hieronder al talloze keren beargumenteerd.

Joris Beltsin | 26-03-22 | 23:18

Nou nee. Feynman heeft geen idee waar hij het over heeft dit keer.

Muxje | 27-03-22 | 00:46

Ook deze schrijver zit vast in WO2; het laatste "succes" voor het westen, vooral de VS.

Gezien het feit dat al dat ingrijpen veelal nergens toe leidt, zou het van wijsheid getuigen om niet in te grijpen. Daarmee hoeven we achteraf geen tribunalen in te richten en beladen tot worden met het schuldgevoel. Als niemand zich er mee bemoeit, is het sneller over. En voor iemand nou roept, maar de slachtoffers. Is door al dat ingrijpen het aantal slachtoffers laag gebleven?

Waarom moet Irak bezet blijven door de Amerikanen? Behalve dat de VS de olie afroomt, omdat Irak voor zijn bevrijding moet betalen (volgens Trump). Waarom moeten zij net zo zijn of worden als wij?
De bevolking van Irak kan zelf beslissen hoe zij hun land georganiseerd willen hebben en volgens welk politiek systeem.

... De terroristische Islamitische Staat werd gesloopt, hun grond verdeeld tussen Assad & Erdogan. Lokale bondgenoten mochten na bewezen diensten in de stront zakken, dodelijk voor onze reputatie en mogelijkheden in de toekomst samen te werken...

Amerikaanse oliebedrijven houden een deel van Syrië bezet, zodat Syrië geen inkomsten heeft. Economische oorlogsvoering. Israël, de democratische baken in het MO, beschiet Syrië dagelijks. Het zogenaamde Syrisch verzet was georganiseerd door de VS, zodat de VS zich met Syrië kon bemoeien. Wegwezen in Syrië.

NATO had allang ontbonden moeten worden. Artikel 5 is een garantie voor de VS dat, in welk avontuur zij zich ook storten, de bondgenoten hen steunen en hun jaarlijkse donatie doen en wapens kopen. Het is een oorlogsindustrie.

Arachne | 26-03-22 | 22:54 | 1

Nee de NAVO geeft de garantie dat kleine kutlandjes zoals wij een beetje backup hebben mocht Poetin die vier, sorry drie, landingsvaartuigen op het strand van Callantsoog gooien. Wij kunnen daar alleen onze BOA’s tegenover zetten.

Risingson | 27-03-22 | 07:58

Dat antenneverhaal met die ringen klopt niet helemaal. Die dipool bestaat uit draad en die ringen dienen ervoor om de dipool DIK te maken zodat hij over een groter frequentiegebied op korte golf goed werkt. Ringantennes hebben inderdaad richtwerking maar die zie ik nergens. Wel satellietschotels waarvan de ruskis hopen dat we het niet kunnen volgen.

Yeah73 | 26-03-22 | 22:48

#aivd #mivd kijkt u ook even mee? Als dit soort apparatuur gericht staat op dit soort geheime locaties, dan maakt dat plekken zoals het Catshuis alleen nog maar geschikt als Oekraïnershotel en moet daar op zeer korte termijn worden gezocht naar alternatieven. En ik denk dat er zat redenen te bedenken zijn waarom dit niet zo lichtzinnig opgevat moet worden.

Alexander des Burgus | 26-03-22 | 22:43 | 1

Niet alles geloven wat Feynman opschrijft. Zie de diverse commentaren hier.

Tapu | 26-03-22 | 23:12

Al die Generaals buiten dienst schnabbelen lekker bij met al dat talkshow gezwets... ik zou ze weleens willen zien als het lood echt door de lucht gaat vliegen... hoeladiejee.. aanvalluh...!

grapjasz | 26-03-22 | 21:31 | 1

Zij heulden met de politiek (pensioenbeschermen..) Naast hun "Sitrep" zou het
aanbieden van excuus voor het gedogen van de Defensie-sloop van karak-
ter getuigen! Geneuzel over "wake-up call" is shit" die was er al in 2014 !
(Krim).

Yeoman | 27-03-22 | 13:45

Laten ze Rutte vooral afluisteren. Dan hebben we ze mooi te pakken, want Rutte liegt toch altijd.

Kopieerapparaat | 26-03-22 | 21:12

Met betrekking tot de derde paragraaf: een goed leger is een kwestie van zoveel mogelijk geld uitgeven. Vandaar natuurlijk dat de VS al hun oorlogen na 1945 hebben gewonnen. Omgekeerd: dan zou Oekraïne het Rusland niet zo moeilijk moeten kunnen maken als dat ze het nu doet.

En als de Amerikanen zo graag de Europese militaire inspanningen wil laten verhogen: laat de VS dan hun "defensiemarkt" openstellen voor hun bondgenoten. Quid pro quo en zulks.

Hetkanverkeren | 26-03-22 | 20:59 | 8

@Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:20:
En nog steeds kunnen ze die Houthi rommel in Jemen niet verslaan. Maw te weinig echte Saudis die in het leger willen en of te lui zijn ivm oliedollars.

Basil Fawlty | 26-03-22 | 21:27

helaas krijg je niet automatisch een goed leger door veel geld uit te geven, zie Turkije bijvoorbeeld.

stunter | 27-03-22 | 12:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Op mijn vraag, toen ik daar even was, bij de gemeente Den Haag waarom communicatie via whatsapp ging kreeg ik te horen dat de security officer dat prima vond: Rutte gebruikt het immers ook. Waarvan akte.

Nichtsneues | 26-03-22 | 20:52 | 2

Whatsapp werkt met end-to-end encryption via een sleutel die alleen bij zender en ontvanger bekend is. Edoch, het zou echter niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een leverancier toch nog een achterdeurtje heeft en daarover liegt.

Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:12

@Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:12: Net als Windows installeert Whatsapp (bijna) automatisch software updates, dus of er in de huidige versie wel of geen achterdeur zit is niet van belang.

W_F | 26-03-22 | 22:03

Documentaire over de Russische aanval op Finland: youtu.be/pkxbDwsJo38 Afgezien van het woord Finland/Oekraïne is er helemaal niets veranderd, inclusief dat de Finnen na de oorlog meer tanks hadden dan aan het begin ervan.

W_F | 26-03-22 | 20:45 | 3

Een andere ding is dat Finnen en Oekraïners zich destijds allebei aansloten bij de Duitsers om tegen Rusland te vechten.

Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:05

@Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:05:
De Finnen zaten al in oorlog. Ze hebben nogal wat te maken gehad met Rusland in de jaren ervoor.
In de winter van 1939-1940 brak de Winteroorlog (Talvisota) met de Sovjet-Unie uit.
Ze verloren daarbij Karelië. De Finnen zijn gevlucht, de Russen hebben het herbevolkt.

Van 1944 tot 1945 vocht Finland de Laplandoorlog uit met Duitsland om hen uit het noorden van het land te verdrijven.

AdvocatusDiaboli | 26-03-22 | 21:30

Ach, op dat dak zijn ze ook al bezig met de over-de-horizon-radar.
Wie kent de woodpecker in de jaren 80 nog op de korte golf?

TonAlias | 26-03-22 | 20:39 | 2

Jazeker! En the Buzzer. Vroeger op een oude buizenradio. Mooie tijden.

Bigi Bana Boy | 26-03-22 | 20:56

Op de korte golf luisteren naar verre zenders. Toen nog niks digitaal was vond ik dat voelen als een gratis wereldreis.

Beste_Landgenoten | 26-03-22 | 22:58

Dat zijn geen schotelantennes, dat zijn papraplu's met een giftige punt.

Mr_Natural | 26-03-22 | 20:36 | 1

Geen Bulgaarse yoghurt maar een Bulgaarse paraplu.

Basil Fawlty | 26-03-22 | 20:54

Een goede tip van Feynman is altijd het onderzoeken waard. Dus hopelijk neemt onze Ollongren dit serieus. Ze is, uhm, niet de beste met gevoelige informatie.

JohnLocke | 26-03-22 | 20:35 | 3

Ollongren moest een boekje lezen over militaire rangen (?). Denk jij dat een Haagse politicus ook maar iets weet van techniek? Robojet wist niet hoe je met kernenergie een huis kunt verwarmen en raaskalde wat over co2 en stikstof, die bal gehakt van de vvd was de ict expert maar wist niet wat een IP adres was.

Nichtsneues | 26-03-22 | 20:56

@Nichtsneues | 26-03-22 | 20:56:
'Stikstof is een stofje dat de natuur verstikt', ik hoor Robby Jetten het nog zeggen, in zo'n praatjesprogramma. Met zo'n kwezelige grijns op zijn oerdomme kop.

Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:08

@Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:08:
Ja, we hebben erg veel mazzel met Onze Grote Leiders.
Ik ben bang dat er de komende tijd weinig aan veranderen gaat.
Competentie is geen vereiste.

tis_wat | 26-03-22 | 22:02

Ultrasoon geluid, wat ik je (op een hoge frequentie) brom.

Mr_Natural | 26-03-22 | 20:33

Ikzelf denk meer aan de theorie van de Cubaanse geluidsgolven om mensen compleet te ontregelen. Dit moet wel uit de koker van Poetin komen:
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
Zo. Opgelost.

goedverstaander | 26-03-22 | 20:31 | 2

Dan zijn we de sigaar.

Mr_Natural | 26-03-22 | 20:37

@Mr_Natural | 26-03-22 | 20:37: Of de gitaar. Ik zag ook al bezonnebrilde mannen in lange jassen met gitaarkoffers over straat lopen.

goedverstaander | 26-03-22 | 20:49

Volgens mij is de Cat van Het Huis compleet ongeschikt. Ik zie hem geen muizen vangen.

Red shirt | 26-03-22 | 20:30 | 1

Ik zag wel een rat op een tafel dansen.

Mr_Natural | 26-03-22 | 20:35

Volgens mij for whom the bell tolls,... metallica

miko | 26-03-22 | 21:02

De eer is aan Metallica idd.

Longhorn | 26-03-22 | 21:22

Eh meneer Feynman, loopantennes worden op een paal geplaatst en die hangen niet aan draden. Dacht u echt dat er een tiental draden nodig was om een paar loops op de plaats te houden?

Joris Beltsin | 26-03-22 | 20:27 | 4

Om ze op hun plaats te houden is het overkill. Om ze op exact dezelfde afstand van elkaar te houden zodat je kunt corrigeren voor faseverschil, en daarna de meerdere signalen met elkaar kruisen om te filteren op het deel dat exact gelijk is. Dan verbeter je de S/N ratio met een array.

Beetje precies dezelfde reden dat je met twee werkende oren elkaar goed kunt verstaan in een druk café, en je dat niet kan als je 1 oor dichtdrukt.

Feynman | 26-03-22 | 20:42
▼ 1 antwoord verborgen

Citaatje:
"Voormalig commandant der strijdkrachten Dick Berlijn legde de vinger op de zere plek: Militaire conflicten ontstaan als de ene partij denkt dat de andere partij zwak is. (BNR 4:37). De NAVO moet niet alleen sterk zijn, maar dat moet ook met enige transparantie aantonen. Het gaat niet louter om de feitelijke situatie, maar tevens om de beeldvorming bij een eventuele tegenstander."

Landen die vrouwen benoemen als ministers van defensie, onder wie zelfs vrouwen die niet eens het verschil weten tussen een sergeant en een majoor, tonen daarmee aan dat ze hun defensie, hun weerbaarheid niet serieus nemen.

En nu elke West-Europese regering zeven kleuren schijt voor die gnoom in het Kremlin met zijn zieke koortsdromen over een imperium, gaan ze ineens - te laat, uiteraard - met miljarden smijten. Miljarden die overigens allang zijn gedumpt in de bodemloze put van het sprookje van de klimaat-maakbaarheid.

Peter Emile | 26-03-22 | 20:24 | 1

Hear, hear !

Zwizalletju | 26-03-22 | 21:04

Ik zie ook een tennisbaan pal naast de ambassade. Deze week werd een lieve Marokkaan (21) van onbesproken gedrag in Amsterdam omgelegd, vlak naast een tennisbaan. De heren Russen zijn dus gewaarschuwd, toeval bestaat immers niet.

goedverstaander | 26-03-22 | 20:17

Spannend, zo'n antenne gericht op het Catshuis. Lijkt Mission Impossible wel. Rollin' Hand en Cinnamon zijn vast al in de buurt.

UnderTheDevil | 26-03-22 | 20:17

Zolang Rutte en Kaag zichzelf op de borst slaan en aankondigen wat er allemaal geleverd gaat worden hoef je niet moeilijk te doen over electronica.

Der Schnitzeljäger | 26-03-22 | 20:17

Ja. Grote kans dat het Catshuis wordt afgeluisterd. Want Nederland is een mondiale grootmacht op militair, politiek en financieel gebied. Net als Andorra, San Marino en Liechtenstein.

Kameraansteker | 26-03-22 | 20:14 | 5

Maar Nederland is misschien wel de zwakste schakel. Een soort loslippige portier of secretaresse die veel hoort.

Joris Beltsin | 26-03-22 | 21:15

@miko | 26-03-22 | 21:00: 8 jaar geleden misschien. Om vervolgens de high-tech campus te verkopen. Aan een buitenlandse IM.

Joyce | 27-03-22 | 09:50

Nederland heeft een ernorm GDP, strikt genomen zijn we groot genoeg voor de G20 en samen met Vlaanderen zouden we in de G7 horen.

AntiZanicz | 27-03-22 | 11:40
▼ 2 antwoorden verborgen

De 'onafhankelijke' Westerse media publiceren er blij op los als het over de Russen gaat. Waar ik niets over lees is over of de NAVO klaar is om onmiddellijk toe te slaan indien dat nodig is. Of dat de NAVO niet meer dan een beetje alert is. De media durven de NAVO niet onder de loep te nemen. Althans, zo komt het op mij over.

Leptob | 26-03-22 | 20:02

Heer Feynman, u slaat de plank grotelijks mis. De enige actie die escalatie voorkomt, is de allesoverheersende escalatie. Leer schaken. Neem een paar lesjes krav maga.

borderlijntje | 26-03-22 | 20:00 | 2

Leer je schaken bij krav maga?

Joris Beltsin | 26-03-22 | 20:20

@Joris Beltsin | 26-03-22 | 20:20: Andersom. Je wordt al bij e2-e4 medogenloos neergehoekt.

goedverstaander | 26-03-22 | 20:21

Maar die antenne is gewoon een T-antenne en geen magloop gericht op het Catshuis. Die cirkels zijn isolatoren om de draden parallel van elkaar op afstand te houden.

2voor12 | 26-03-22 | 19:50 | 4

Zoals gewoonlijk doet Feynman alsof hij overal verstand van heeft, maar valt door de mand zo gauw er iemand is die echt verstand heeft van het betreffende onderwerp.
Ik zat al te wachten tot een zendamateur zich hier meldde. Dank u.

Tapu | 26-03-22 | 19:59

Punt is dat je beide kunt monteren als je het netjes wegwerkt.

Feynman | 26-03-22 | 20:25

Full Wave Cage Dipole.

TonAlias | 26-03-22 | 20:44
▼ 1 antwoord verborgen

De Oekraïners kennen de geschiedenis van de holomodor. Genocide (niet als zodanig erkend) door hongersnood omdat Stalin al het graan stal om z’n wapenindustrie te financieren. De mensen die moesten overleven door overleden buren/familieleden op te eten werden later gestraft voor kannibalisme.
Jammer dat geschiedenis zo’n onderschoven vak is op de meeste scholen. En als het niet ondergeschoven is dan wordt er heel veel niet besproken omdat er anders koppen rollen van de geschiedenis docenten. Het is niet de geschiedenis die zich herhaalt maar de mens. Voltaire.

Carlos_I | 26-03-22 | 19:49 | 4

@Basil Fawlty | 26-03-22 | 19:58: inderdaad. Psychopathie bepaalt het verloop van de geschiedenis. En het bizarre is, die onevenwichtige smalspectrum driftridders worden bewonderd. Lugertime!

nobodiesunmighty | 26-03-22 | 20:19

@Basil Fawlty | 26-03-22 | 19:58: inderdaad mensenlevens werden gewoon statistiek.

Carlos_I | 26-03-22 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

In het Catshuis was toch de schilder overleden nadat Jan Peter Balkenende een nieuw behangetje had uitgezocht? Staat mij iets van bij. En een doofpotaffaire.

Osdorpertje | 26-03-22 | 19:48 | 3

Eén van de vele doofpotaffaires van de Nederlandse overheid.

Tapu | 26-03-22 | 19:52

Zeker een behangetje met tijgerprint. Of gemaakt van duurzame pindadoppen terwijl die schilder daar allergisch voor was.

Klaas_de_Waal | 26-03-22 | 20:05

ondeskundig en niet toegestaan gebruik oplosmiddelen bij het schilderen , met haast. De premier had er niets mee van doen.

AntiZanicz | 27-03-22 | 11:39

Uit Biden's speech in Polen: "The war in Ukraine is a war between democracy and oligarchy". Die uitspraak geeft te denken. Wanneer er iemand NIET de vriend is van de oligarchen, zowel in Oekraïne als in RU, dan is dat Vladimir Poetin. (Hij geeft geen f**k om al die jachten en villa's die in het westen zijn beslaggelegd. Hij waarschuwde allang ervoor dat dit zou gaan gebeuren). Vanuit die vaststelling zou Poetin opeens de verdediger van democratie zijn...

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-03-22 | 19:47 | 11

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 26-03-22 | 20:28: Je l*lt uit je nek!
Als hij ook maar een greintje echte ziel had voor z'n land dan had hij de democratie ingevoerd, had hij al dat gestolen geld teruggestort op de rekening van Rusland en had hij langdurig vrede gesloten met zijn buurlanden en het Westen. Dat is het beste dat je kunt doen voor Rusland. Want Rusland is niet in de eerste plaats de grond en de gebouwen maar de mensen!

Aristotalloss | 26-03-22 | 20:50

@Aristotalloss | 26-03-22 | 20:50: Hé, "een greintje echte ziel". Dat is wat Diogenes naakt in zijn ton zocht onder de mensen, maar niet vond. Uw redenering wil uiteindelijk zeggen, dat AngloAmerikaanse geldwolverij globalisch & totalitair heerst over de hele aarde. Nu, we verschillen daarin van mening.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-03-22 | 21:02

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 26-03-22 | 20:28: Bonkers was vooral Bonkers first. De USA burgerij kon hem niets schelen. Putin heeft vele miljarden in privé bezit gebracht. Zijn eigen spulletje kunnen hem alles schelen.

AntiZanicz | 27-03-22 | 11:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Ach doemdenkerij om niks, onze overheid heeft haar ICT altijd tot de puntjes op orde.

Abject | 26-03-22 | 19:47

Leuk weetje: in 1946 woonden er meer mensen in Europa dan in 1939. Er waren weliswaar veel mensen doodgegaan tijdens de tweede wereldoorlog, maar nog meer geboren.

DutchLion33 | 26-03-22 | 19:47 | 5

In de meeste landen gingen vele jaren redelijk vreedzaam voorbij. Er was de bezetting en daarna de bevrijding

miko | 26-03-22 | 20:17

Weet je wie er ook geboren is in 1946?

Bogoris-le-Grincheux | 26-03-22 | 20:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Vele jaren geleden, rond 1999 dacht ik, shit, rond 2020 zijn er nauwelijks meer mensen die W.O.2 hebben meegemaakt. Dan gaat de zeik weer opnieuw beginnen, dacht ik toen. Omdat de Nachkriegsgeneration, de boomers, denken dat ze het beter kunnen. En zie, de idioten gaan weer hetzelfde patroon in. Goed, dan is het weer tijd voor oorlog. Het zij zo.

nobodiesunmighty | 26-03-22 | 19:46

Boeiuh, die russen kunnen ook niks. Zijn al een maand lang blikken kontschoppen aan het openen en hun eigen economie aan het verpesten. Nou nou wat een kracht.

miko | 26-03-22 | 19:46 | 1

Militair kunnen ze niks meer, maar ze hebben zeker nog wat soft power over. Met de Frans-Turkse humanitaire corridor in Marioepol kunnen ze de NAVO uit elkaar spelen en hun olie en gas in roebels gaan verkopen per a.s. maandag om de eenheid achter het sanctiebeleid te verzwakken (want niet betalen in roebels betekent geen goedkoop gas en olie meer) hebben ze nog een aantal wapens achter de hand.

Alexander des Burgus | 26-03-22 | 22:53

Feyman, je hebt gelijk qua spionage apparatuur. Helaas hebben de meeste mensen “niets te verbergen”. Waaronder ons kabinet. Rutte maakt niet voor niets amper aantekeningen. Gebeurd dat wel, dan op papier.

Justhenk | 26-03-22 | 19:44 | 3

Misschien moeten we gewoon de Russen even vragen wat er in al die vergaderingen gezegd is.

Leyrann | 26-03-22 | 20:13

het is vooral nestpoepen. Nederland heeft solide diensten en ooit stond de BVD bij MaoZedong op het bordes en recent keek men gewoon mee bij de st puntinsburg trollenfabriek die hier de de putin-versteher uit hangen.

AntiZanicz | 27-03-22 | 11:36

Niet eens een Starlink antenne op het dak?

W_F | 26-03-22 | 19:43

Vraag mij af of ze in Den Haag wel weten wat een kooi van Faraday is.

MargauxGrandCru | 26-03-22 | 19:39 | 5

Lichtekooi daarentegen weer wel.

Schemerlamp | 26-03-22 | 19:49

Dat is een van de dingen die je op de c.t.s. leren moet.

Zitvlak | 26-03-22 | 19:55

Ze denken dat de kooi een hondenhok is en Faraday de bewoner, een Engelse joekel.

Gravin v Kippenbouth | 26-03-22 | 20:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vermoed dat ze wel een afluisterspecialist hebben rondlopen bij de diensten…

Komjehiervaker | 26-03-22 | 19:39 | 1

Nee joh, die zijn al lang wegbezuinigd en nu in dienst voor een private partij. Met een beetje geluk hebben PWC en Accenture na de zomervakantie weer tijd.

JWZ_JMK | 26-03-22 | 22:38

Bij strijd tegen Gaddafi was ik al weg. Dat was een banken programma.

Denkhetnjet | 26-03-22 | 19:36 | 3

Die banken zijn al decennia bezig macht en geld te verzamelen...

ReyNemaattori | 26-03-22 | 19:43

Een wat? Ik heb ergens gelezen dat Khadaffi weg moest omdat ie tegen QR-codes was.

theo-is-dood | 26-03-22 | 20:07

@theo-is-dood | 26-03-22 | 20:07: de man had zn miljarden weg gezet bij Franse bank en wilde dat kapitaal omzetten in valuta gedragen door goud. Dat zou een banken implosie veroorzaken en enkel daarom is ie dood.

Denkhetnjet | 26-03-22 | 20:10

Ons leger is wel mooi de enige in de wereld waar de camouflagekleuren de LGHBTIXYZABC++ vlag is. Voor het geval er tijdens de gayparade een vijandig leger roet in het eten wil gooien.

2voor12 | 26-03-22 | 19:36 | 3

Daar kan de kleur van de Oeks niet tegen op.

Zitvlak | 26-03-22 | 19:56

De Nederlandse camouflage is alleen te krijgen bij de leger dump omdat onze militairen het niet krijgen van hun werkgever. Verkeerd aanbesteed, Chinese meuk, geen munitie en je moet je helm delen.
Er is jaren niet omgekeken naar ons leger en nu hebben we een kleine harde kern dommeriken over die zich zo laten bezeiken.

Bakkeleures | 26-03-22 | 21:52

kletsverhaal. L enz is in anglo-saksische landen veel verder op hol geslagen

AntiZanicz | 27-03-22 | 11:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl