achtergrond

Geenstijl

Relatief rustige nacht Oekraïne, Russen bakken er geen zak van, Poetin heeft botoxprobleem

Dag 22 van de oorlog +++ Wie lelijk wil zijn, moet pijn lijden +++ LIVEBLOG

Het was al semi-officieel en nu is het gewoon helemaal officieel, met een stempel en een certificaat van echtheid van de inlichtingendiensten van de Britten: de Russen bakken er helemaal geen ZAK van, daar in Oekraïne. Staan stil op alle fronten, zaaien van de weeromstuit dood & verderf vanuit de lucht (gisteren die aanval op dat Drama Theater) en hebben zelf al 7.000 (Amerikaanse schatting) tot 13.800 (Oekraïense schatting) jochies (en generaals) in lijkzakken teruggestuurd naar de wenende moeders in het Moederland - het moreel is dra-ma-tisch. Aan de onderhandelingstafel heeft Rusland nog wel een dikke bek, maar de hele wereld lacht ze uit. Rusland is een apenland met nukes, en Vladimir Poetin een bloeddorstige debiel met een plofkop en het Syndroom van Marijke Helwegen. Zijn smoel glad plamuren wordt vanaf nu wel wat ingewikkelder, want de levering van botox en fillers aan zijn land is gestopt. Wat een ramp. Enfin, we zitten hier voor de samenvatting van de nacht, dus daar gaan we.

Laat op de avond veel berichten over opstijgende vliegtuigen en explosies of knallen in Wit-Rusland: mogelijk een false flag van de Russen, mogelijk vliegtuigen door de geluidsbarrière, mogelijk een opstand tegen die verachtelijke turbodebiel van een Lukashenko. Volgens Wit-Rusland zelf 'militaire oefeningen' en inderdaad straaljagers door de geluidsbarrière, maar daarover later meer in een apart topic. In Kiev was het 'een rustige nacht': wel een raketje hier en daar, ook één dode, maar geen grote artilleriebarrages of bombardementen. Het straatverbod is inmiddels opgeheven. De ogen van het land zijn momenteel gericht op Odessa: er is activiteit van de Russische marine, er vinden beschietingen plaats van oorlogsschepen, mogelijk als voorbereiding op een amfibische aanval. Maar hoe die Russen dan door gaan stoten, of met welke brigades / regimenten / bataljons ze dan denken te verbinden, is volstrekt onduidelijk. Ook onduidelijk is of er al 'go fuck yourself' is gezegd tegen een van die oorlogsschepen. LATER MEER! LIVEBLOG!
UPDATE 8.25 uur - Heftig verslag uit het compleet verwoeste Marioepol hier
UPDATE 9.08 uur - John is er ook nog, gewoon lekker in het centrum van Kiev: "Last night was so quiet, I slept like a log."
UPDATE 9.39 uur - 'Small arms fire' in Odessa
UPDATE 9.43 uur - GOED NIEUWS - de schuilkelder van het Drama Theater in Marioepol heeft de Russische aanval overleefd, zo lijkt het. Mensen beginnen onder de ravage vandaan te komen
UPDATE 11.08 uur - Oekraïense claim verdubbelt de Amerikaanse aantallen: 14.000 Russische KIA's
UPDATE 11.10 uur - Suffe propagandavideo van de Russen toont checkpoints richting Kiev
UPDATE 11.20 uur - Okee okee, wat is dit, wat gaat de elite doen?
UPDATE 12.42 uur - Lavrov was onderweg naar China en keerde halverwege om. "This is extremely worrying. Russian leadership is moving to all out war mode."
UPDATE 12.44 uur - Ook veel private jets richting Dubai
UPDATE 18.45 uur - VS: geen aanwijzingen voor amfibische aanval Odessa

KAART

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.