achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Wit-Russen hebben nóg minder zin in de oorlog dan Russen, eerste operatie lijkt nu al mislukking

Die verachtelijke debiel van een Lukashenko

Beetje met z'n stokje over een 'strategische' kaart vegen alsof het geen volstrekt impotente vazal van Vladimir is. En dan ook nog even weinig subtiel Moldavië bedreigt met een invasie van Transnistrië [ingewikkeld: wiki]. Zoals onderstaand te zien is hebben de commandanten van het Wit-Russische dienstplichtleger er natuurlijk nóg minder zin in dan de gemiddelde Russische 19-jarige dienstplichtige die denkt dat het een trainingsmissie is. 

Lukashenko zegt in z'n bovenstaande speech dat hij "5 tactical battle groups" naar Zuid- en West-Wit-Rusland stuurt om te voorkomen dat "radicale Oekraïners Wit-Rusland aanvallen", maar dat hij geen deel zal nemen aan de Russische invasie van Oekraïne. Dat gelooft natuurlijk helemaal niemand. De berichten waren gister nog conflicterend, maar volgens Oekraïense inlichtingen staan er inmiddels wel degelijk zo'n 300 Wit-Russische tanks [onthoud dat iedereen alles met rupsbanden abusievelijk 'tanks' noemt'] met lopende motor geparkeerd staan in Chernihiv.

Maar dan zijn er ook weer berichten dat Oekraïens-(Turkse) Bayraktar drones de benzinetreinen hebben uitgeschakeld (deze?) die deze eenheden moet bevoorraden. En lijkt de Wit-Russische bevolking dus ook nog eens actief bezig wapentransport naar Oekraïne te saboteren. Sowieso zijn die massale protesten tegen Lukashenko nog geen jaar geleden, en lijkt deze hele situatie ideaal om die nog eens véél beter over te doen. Regime change wanneer.

Ja, z'n commandanten hebben er écht zin en vertrouwen in

Hey, dat is Moldavië met een paar invasiepeilen erin

Hey, dat is Moldavië met een paar invasiepeilen erin

Hey dat is de VS

Hey dat is de VS

Hey dat is Europa

Hey dat is Europa

De Wit-Russische president in ballingschap

Regime change wanneer

Turkse Bayraktar drone krijgt Oekraïens volksliedje

Lelijke politiek

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.