achtergrond

Geenstijl

Volt trapt Gündogan uit fractie wegens o.m. 'handtastelijkheden, ongewenste seksuele avances en intimidatie'

Woesj

Hatsee. Daar is, na lang dralen, eindelijk een verklaring van Volt waarin dingen worden verklaard over Nilüfer Gündogan. Het Kamerlid wordt door de rest van de fractie (Laurens Dassen en Marieke Koekkoek) eruit getrapt vanwege 'dertien meldingen' uit 'alle lagen van de partij' over 'handtastelijkheden, ongewenste seksuele avances, intimidatie en misbruik van positie'. Dat, terwijl Gündogan zelf eerder nog sprak van maar 1 klacht.  Aangezien zij eerder heeft aangekondigd de Tweede Kamer niet te verlaten , betekent dit dat we vanaf nu TWINTIG (20, twee keer tien, vier keer vijf) fracties in ons parlement hebben. En als u denkt: dat is toch raar, dat iemand die van zulke dingen wordt beschuldigd gewoon Kamerlid blijft? Dan moet u maar denken aan Wybren van Haga. Die is er ook nog steeds. En gaat die rechtszaak nou nog door?

Reactie Gündogan: "SMAAD EN LASTER, SEE YOU IN COURT!!1!"

Hedenochtend is eenzijdig mijn fractielidmaatschap van Volt opgezegd. Wederom is mij niet meegedeeld wat de inhoud van de meldingen cq klachten zijn. Daarbij wordt gesteld dat er dertien klachten zijn. Voorts heb ik geen fatsoenlijke kans gekregen om hierop te reageren. Evenmin heb ik geen eerlijke kans gehad om op de opzegging te reageren. Als er spake zou zijn geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag dan zou de we naar het OM moeten worden bewandeld. Maar toetsing door en onafhankelijke rechter heeft niet plaatsgevonden. In plaats van de rechter die over mij mag oordelen, heft Volt zelf rechter gespeeld en over mij geoordeeld. Dit past niet in een rechtsstaat.

De hele gang van zaken is niet anders te kwalificeren dan als toebrengen van smaad en laster an mijn persoon. Ik heb inmiddels gevraagd aan mijn advocaten om mij hierover te adviseren. Dat ik zou hebben geweigerd mee te werken aan een onderzoek is bezijden de waarheid. Volt heft eenzijdig en onderzoeksbureau uitgekozen. Omdat ik beschik over concrete informatie dat dit onderzoeksbureau niet onafhankelijk is, heb ik aangegeven alleen te willen meewerken an en werkelijk onafhankelijk onderzoek.

Ik betreur deze gang van zaken ten zeerste. Ik heb alles binnen mijn kunnen gedaan om onze partij bij elkaar te houden. Ik kan en wil vanwege het kort geding dat as dinsdag zal plaatsvinden geen verdere inhoudelijke mededelingen don. Na dinsdag zal ik de pers te woord staan. Ik vertrouw in onze rechtsstaat. Ik heb geen onoorbaar gedrag verdrag vertoond. En ik vertrouw in de mensen die mij hebben gekozen en ook nog steeds in de leden van Volt. Ik ken mijn partij, ondanks deze ellende, als een partij die belangrijke democratische waarden wil verdedigen. Behalve in de rechter heb ik dus ok alle vertrouwen in de leden van Volt. Ik zal daarom mij blijven inzetten voor mijn leden en voor hen die op mij hebben gestemd. (Bron: Twitter.com)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.