Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Nederlandse Highlights van zaterdag 8 januari

Gebeurde er nog iets vandaag?

JAZEKER! U merkte er verder niets van, maar vandaag was een HISTORISCHE DAG in de eeuwigdurende geschiedenis van de Staat der Nederlanden. Eerst was er een constituerend beraad, waarbij de ministers nog één laatste kans kregen om elkaar nog een goor gemeen kunstje te flikken door elkaar de stomste portefeuilles toe te spelen (zie ook Volkskrant). En TOEN mocht Mark Rutte - voor de zoveelste keer - op de koffie bij de koning. Met de auto en niet op de fiets, want ploflims, fakkelwappies en overig tuigh. EN TOEN - klaroengeschal, tromgeroffel, confetti, ballonnen - mocht Mark naar Vera Bergkamp, om te buigen voor Dictatuur66. En wat er toen gebeurde...

Formateur en demissionair premier Mark Rutte heeft zaterdag het eindverslag van de formatie overgedragen aan Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Daarmee is de langstlopende formatie in de Nederlandse geschiedenis voorbij. (ANP)

Morgen rustdag, maandag begint een heel nieuwe wereld.

Reaguursels

Inloggen

Over fakkelwappies en ander tuigh gesproken.
De T. , 8-1-22. Column N. Marbe.
Je vraagt een kilo appels bij de groenteboer en krijgt uien. Dat zijn appels, houdt hij vol. Je haalt daarna je kind van de crèche, maar daar zeggen ze dat hij niet van jou is. Zijn identiteitsbewijs wordt weggehoond als ’vervalsing van de misdadige dictatuur’. Je fietst snel naar huis en komt ongelukkig ten val. ’Bel een ambulance’, vraag je een voorbijganger. ’Nee’, zegt hij, ’want die brengt u naar het ziekenhuis en daar krijgt u de genocideprik van de prikpooier.’ Dat is fictie, maar de ’post-waarheid-samenleving’ is nabij.

Voor de huisdeur van Sigrid Kaag stond afgelopen woensdagavond ’verslaggever’ Max van den B. van Onrecht TV met een brandende fakkel. Naar eigen zeggen bracht hij liefde. Maar zodra Kaag in de gang verscheen en haar kinderen van de trap afkwamen riep hij haar dreigend ter verantwoording over Klaus Schwab en het World Economic Forum. Eerder belaagde hij Hugo de Jonge. ’God heeft me geleid naar het huis van Hugo de Sjongejongen, massamoordenaar’, zei hij daarover. Voor de deur van Kaag waande hij zich in de Derde Wereldoorlog: ’Kijk naar Kazachstan!’ Je kunt zo iemand als godsdienstwaanzinnige afdoen, maar dat maakt hem niet minder een veiligheidsrisico. Ook de man die oud-minister Els Borst thuis vermoordde, beriep zich op God. En de God die deze fakkeldrager aanstuurt, fluistert hem toevallig precies de opruiende leuzen in die het Forum voor Democratie doorlopend verspreidt. Bij een poster van Rutte en Kaag geflankeerd door Schwab en Soros riep Forum-parlementariër Gideon van Meijeren demonstranten toe dat we geregeerd worden door misdadigers die vervolgd, berecht en opgesloten zullen worden – het vonnis van de tribunalen ligt kennelijk klaar.

Ongehoorzaam
Het Forum spoort zijn aanhang aan om burgerlijk ongehoorzaam te zijn en ’de vrijheid terug te pakken’. Dat vertaalt zich in het belagen en bedreigen van politici: een huisbezoek ís dat. Wie in deze ontvlambare tijd tot burgerlijke ongehoorzaamheid oproept, weet dat dit geweld teweegbrengt. Politici Gert Jan Segers en Pieter Omtzigt legden de link tussen bedreigingen en de Forum-ophitserij. Dat moesten ze op de sociale media bezuren. Opeens waren zíj de ophitsers – tegen het Forum. Zo rollen die marginale partij en haar trollentroepen: direct liegen, ontkennen, de aanklager verdacht maken, het eigen gedrag projecteren op anderen. Manna voor hun aanhangers die niet meer zelfstandig nadenken. Er bestaat maar één waarheid, die van het Forum – over dictatuur gesproken – en als je die niet inziet, ben je de vijand.

’Nazistische hetze’
Ook mij riep het aan het Forum gelieerde Burgercomite.eu op toe dat ik ’een puur nazistische hetze’ zou voeren tegen ’een oppositiepartij’. Bizarre projectie: het agitatieclubje dat schermt met ’omvolking’, dat geen Afrikanen wenst in boreaal Europa, dat een jeugdafdeling had die de SS vereerde en de aanvoerder ervan in de Kamer zette, dat markten organiseert waar extreemrechtse groeperingen opduiken en dat antisemitische stereotypen gebruikt, jankt dat ze slachtoffer is van ’nazistische’ kritiek. Zuivere logica voor ’post-waarheid-verdwaasden’. Het past bij de hersenspoeling met vijandbeelden waarmee het Forum zijn aanhang wil overtuigen dat ze slachtoffers zijn van een ongekend kwaad. Vandaar ook het misbruik van de Holocaust en de davidster in hun propaganda tegen de coronamaatregelen. Ongevaccineerde Nederlanders die niet naar de kroeg kunnen vergelijken met de vergaste Joden betekent dat je ultieme slachtoffers van de geschiedenis van ze maakt: mensen die het ergste ooit is aangedaan. Forum grossiert in pathetische waanbeelden die stuk voor stuk verifieerbaar onjuist zijn. Daarmee voedt het aanhangers bewust met rancune, in het volste besef dat die tot kwaadaardige actie kan leiden.

Forum-politici ontkennen in alle toonaarden dat hun woorden en daden tot belaging van ministers leiden. Maar ’verslaggever’ Max herhaalt letterlijk hun propaganda. Nadat hij bij Onrecht TV aankondigde dat een nieuwe manier van demonstreren nodig is, werd hij door Forum-Kamerlid Pepijn van Houwelingen uitgenodigd – om zijn creatieve ideeën over demonstraties te bespreken. Daarna maakte Max van den B. een statement namens Onrecht TV dat zij Van Houwelingen een podium bieden en volledig steunen. Maar nee, die twee hebben natuurlijk niks met elkaar te schaften. Baudet keurde de agressie voor Kaags deur af, maar ontkende dat zijn partij ophitst. Dit kwam door de polarisatie, doordat het debat over corona door ’journalistiek en kartel’ niet wordt gevoerd. Vreemd, dat debat wordt juist overal gevoerd, in kranten, op de televisie, in de Kamer, in de zorg. Voortdurend botsen de meningen. Nochtans doet Baudet zich in een tirade voor als slachtoffer van een desinformatiecampagne. Zegt degene die kampioen onwaarheden debiteren is, over het virus, de pandemie, het vaccin en het ’onwettelijke’ (nota bene door de Kamer aangenomen) coronabeleid.

Doorgedraaid
Hoe moet dit verder? Max van den B. sprak op 21 december 2021 tegen de camera: ’Nee, ik ben niet doorgedraaid. Als ik doordraai, dan breek ik dit hele land af.’ Tot zover Forums creatieve dialoogpartner inzake vernieuwend demonstreren. Aan hen is het om ondubbelzinnig afstand van hun fakkeldrager te nemen, zijn subversieve daden te veroordelen en hun aanhang in te prenten die niet na te volgen. Zo niet, dan wacht het OM een schone taak.

swassannuf | 09-01-22 | 06:29 | 1

De tijden veranderen. Eerst was alles de schuld van GeenStijl. Nu is alles de schuld van Forum. Laat GS zomaar gebeuren dat MSM en deugers hen vergeten te noemen?

Graaier | 09-01-22 | 10:32

Even zonder gein maar wie is dat op die foto?

dedwarsligger | 08-01-22 | 22:45 | 3

Een personage uit Lord of the Rings. Iets tussen een hobbit, een dwerg en een ge-excommuniceerde elf.

bisbisbis | 09-01-22 | 00:12

Die bovenste of die onderste? Die bovenste lijkt me een 'X' en die onderste een personage uit een horrorfilm. Maar wie het zijn en hoe ze heten, ik herken ze iig niet. Naja op Rutte na dan, maar we hadden het over de onbekende toch?

mr_awesome | 09-01-22 | 08:26

Weet niet welke je exact bedoelt. Maar het is in ieder geval een opportunistische leugenaar die gek is op politieke macht. Samen met anderen gaat hij of zij weer vier jaar lang de Tweede Kamer gijzelen en voorliegen en ondertussen met geld smijten van andere mensen want zo hopen ze echt moelijke problemen op te lossen. Gemeenschappelijk is ook dat ze niet houden van tegenmacht en ze luisteren naar wat de Grote Baas wil. Of bedoel je de Eindbaas zelf die lacht om mensjes die een tegenmacht voor hem willen zijn?

Graaier | 09-01-22 | 09:55

Have a nic

MoslimMolen | 08-01-22 | 21:10 | 1

Nice day

MoslimMolen | 08-01-22 | 21:11

U wordt allen zonder gène in den poepert genomen. Einstein zei het al: slechts gekken proberen steeds hetzelfde, en hopen op een andere uitkomst.

inCol | 08-01-22 | 21:07

Zihni Özdil, bij Duk : Verbannen oud GL-Kamerlid: ’Links Nederland baart zijn eigen monster’

AMSTERDAM - Hij is historicus, maar bovenal een rebelse columnist en dwarslinkse opiniemaker. Oud-Kamerlid voor GL, Zihni Özdil, voelde zich door links misbruikt als ’troetel-allochtoon’. Toen hij te onafhankelijk werd, werd hij door Jesse Klaver geloosd. „Links houdt alleen van zielige allochtonen. Ze hebben een koloniale slavenhoudersmentaliteit.

"Je begrijpt het niet, ik ben Jesse..."

De Nederlandse politiek is zo ontheemd van bezieling, het zijn allemaal technocraten, ambtenaren, consultants, HR-managers. We hebben politici nodig. Ook Rutte is geen politicus. Hij heeft het niet voor niks over zijn ’baan’. Mensen die voor Thierry Baudet gaan, zien in hem wél die passie en bezieling. Zelfs moslims herkennen dat bij hem

-----------------------

Waarom zou dat hier niet ook kunnen? En de elites zien het niet. Zij zijn blind. Zij grijpen woke aan om arme witte mensen te weren uit het publieke leven en uit het debat zonder dat zij zichzelf rechts hoeven te voelen. Sterker, door ’antiracistisch’ woke te omarmen kunnen ze zichzelf enorm progressief wanen ten koste van de blanke onderklasse. Zo baart links Nederland zijn eigen monster.”

Bron : www.telegraaf.nl/c/1824197600/

Hele artikel : imgur.com/a/uVk08gk

Zwizalletju | 08-01-22 | 21:07
-weggejorist-
Nexar | 08-01-22 | 20:41 | 3

Rutte is als de euro. Je hebt er niet om gevraagd en je wordt er iedere dag mee geconfronteerd.

Zatkniss | 08-01-22 | 20:39
-weggejorist-
John McClane | 08-01-22 | 20:25

Niet mijn wereld.

darmflora | 08-01-22 | 20:22

Yeah right. Het blijft nog jaaaaaaren 1984. Gefeliciteerd kiezers.

Albert61 | 08-01-22 | 20:20

Wiens dictatuur zal langer duren? Die van Putin of Rutte?

thanseeuwen | 08-01-22 | 20:15 | 3

Hoezo dictatuur. Een grote meerderheid in Rusland is blij met Poetin. En het land is in die 20 jaar opgebloeid. Enorme reserves van honderden miljarden voor de staat, onafhankelijkheid van het buitenland, leger op orde, economische groei voor iedereen, lage belastingen, goedkoop gas, gratis gezondheidszorg, nationale trots etc.etc. De NPO zoekt dan wel altijd naar negatief nieuws over Rusland, maar in Rusland zien de ze de goede dingen en de volle koelkast. Rutte prutst iets meer dan tien jaar en kan met zo'n 20% van de stemmen bepalen wat er gebeurt in Nederland. Ondertussen leveren we op alle belangrijke terreinen in.

Graaier | 08-01-22 | 21:49

@Graaier | 08-01-22 | 21:49: ongeveer klopt het, ik mis nog een paar mogelijk essentiele elementen in Rusland minder worden (behalve buitenlandse agenten, kosten van eten, geen zin om in Ukraine te gaan vechten, braindrain, enz.). Verder lijken de heren aardige overeenkomsten te hebben.

nobodiesunmighty | 08-01-22 | 22:05

@nobodiesunmighty | 08-01-22 | 22:05: Onderschat de stervensbereidheid van de Russen niet. En over de braindrain. Het land is bijna autarkisch geworden, mede dankzij de sancties. Ze hebben genoeg brains om zelfstandig succesvol te zijn. Nou ja ok, ze werken wel steeds meer samen met de Chinezen. En dat gaat prima.

Graaier | 09-01-22 | 10:03

Leuk leuk! Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe elan. Misschien kan iemand me een seintje geven als het begint. Dat nieuwe elan. Je kunt het herkennen aan zwier, aandrift, vuur en levendigheid. Èn geestdrift. Maar dat heb ik allemaal opgezocht.

Happy People | 08-01-22 | 20:14 | 3

Jezus, dat ga je bij al die saaie ouwe geiten echt niet vinden.

uisge baugh | 08-01-22 | 20:17

Dilan is het, niet Elan.

John McClane | 08-01-22 | 20:21

@John McClane | 08-01-22 | 20:21: Maar wat is er nieuw aan Dilan? Nieuwe plastic onderdelen geïnstalleerd?

Zeurders | 09-01-22 | 02:48

Ongelofelijk dat we bijna een jaar geleden weer voor deze mensen gestemd hebben. Heb niet de indruk dat we ze nu weer willen. Ben benieuwd wanneer we het echt zat zijn, maar waar moeten we dan op stemmen, BBB? JA21? Volt? Omtzigt.... Wat gebeurt er met de VVD na Rutte, heeft hij een echte opvolger, zie het nog niet.

Zomaariets | 08-01-22 | 20:14 | 1

Het is inderdaad het kabinet van de armoede; volstrekt vervangbare beroepspolitici in “het midden” en steeds exremere uitersten, die altijd in de marge stemmen zullen krijgen. De PVV is een uitzondering (stabiel 15-20 zetels) maar krijgt de kans nooit meer.

WelDenkend | 08-01-22 | 21:05

Volgens mij zijn het geen highlights maar een coupe soleil.

Mr_Natural | 08-01-22 | 20:13

Maak het dan nu maar officieel. Ik zet mijn laatste wens in: nieuwe verkiezingen.

Poesmobiel | 08-01-22 | 20:10 | 3

Ik gun het je van harte maar de uitslag zal alleen een desillusie er bij zijn ben ik bang poes.

uisge baugh | 08-01-22 | 20:13

@uisge baugh | 08-01-22 | 20:13: als het niet kan, dan graag Stikstofdekentje Jetten op Interior Designs.

Poesmobiel | 08-01-22 | 20:23

Als NIET-stemmers ook eens gaan stemmen verandert er iets.

Verderkijkert | 08-01-22 | 22:34

#nietmijnkabinet ?

Adriel | 08-01-22 | 20:10

En die is waarschijnlijk nog voor een 750kg voorzien van kogelwerende stoffen.. dus nog minder zuinig en nog duurder.

kermitsklant | 08-01-22 | 21:19

Tenminste heeft de staat der nederlanden dus 46.000 Euri BPM an de staat der nederlanden betaald.

redanx | 08-01-22 | 21:24

Las vandaag: geen wonder dat het vorige kabinet weer verder gaat, beetje 't zelfde als op school: als je daar het hele jaar onvoldoendes krijgt dan blijf je 't jaar daarop gewoon zitten.

Tjatiswat | 08-01-22 | 20:03 | 2

3 Keer achter elkaar blijven zitten is wel heel uitzonderlijk.

Mr_Natural | 08-01-22 | 20:05

Mourad O.: ‘Wist niet dat John van den Heuvel in de auto zat’

Ongelofelijk dat deze lieve meneer van de weg werd geplukt. Het riekt naar etnisch profileren!

WillSchmidt | 08-01-22 | 19:53 | 2

Ik dacht dat Mourad een Nederlandse naam was. Dan kun je ook niet etnisch profileren.

Happy People | 08-01-22 | 20:16

Nee, Gerrat is Nederlands.

Verderkijkert | 08-01-22 | 22:36

Er zijn zelfs belgen die hierheen komen om in lock-down te zitten. Hou ermee op ga terug dit is onze lock-down.

dhrat | 08-01-22 | 19:51 | 2

Eigen lock-down eerst!

Kapitein Sjaak Mus | 08-01-22 | 20:08

Nja, maar die Belgen gaan tenminste weer terug naar hun eigen land

Happy People | 08-01-22 | 20:19

Ben benieuwd wat er nog meer gesloopt gaat worden aan dit land.

Zuma | 08-01-22 | 19:50 | 5

@WillSchmidt | 08-01-22 | 19:54: Vind ik ook. En waar van toepassing opvangen in de regio. Zodat ze op de kortst mogelijke afstand zitten van hun oorsprongsland en daar meteen aan de slag kunnen gaan in de wederopbouw zodra de omstandigheden dat toelaten.

Lubbberrtt | 08-01-22 | 20:00

Usge baugh: prima als het maar geen overheidsgebouw is. Ik zit niet te wachten op een belastingverhoging,

strawdog | 08-01-22 | 20:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Nieuw elan breekt baan!
Op naar 4 jaar lang gestuntel.

De wijn gaat zometeen open!

WillSchmidt | 08-01-22 | 19:50 | 1

Maximaal 3 jaar en een beetje; begin 2025 mogen we volgens plan weer stemmen. De periode van het demissionaire kabinet (vanaf de verkiezingen) telt mee in de vier jaar.

WelDenkend | 08-01-22 | 21:20

Zelfs bij Nicolae Ceaușescu kwam ineens het besef dat het afgelopen was, dat verbaasde gezicht gaan we bij Rutte nooit zien ben ik bang.

uisge baugh | 08-01-22 | 19:47 | 3

Dat hoeft ook niet want hier wordt alleen "pang pang !" geroepen.

Asteroid-B612 | 08-01-22 | 19:57

Bij Nicolae kwam dat besef pas echt toen hij ineens tegen de muur stond.
Zoiets doen Nederlanders niet, Nederlanders hebben het goed daarom zijn ze lief voor hun uitzuigers.

Zeurders | 09-01-22 | 02:51

Als ik m'n houtkacheltje maar kan blijven stoken en m'n bruto AOW netto op m'n bankrekening komt, en de Suriname-tijd AOW wordt hersteld, is het mij best. Dan krijg ik toch een bak met geld toe en blijf lekker benzine tanken in den Bels en kijk verder geen NPO meer.

VolgendjaarkrygikAOW | 08-01-22 | 19:43 | 2

Volgend jaar pas he.

John McClane | 08-01-22 | 20:14

@John McClane | 08-01-22 | 20:14: Altijd wat om naar uit te kijken ;) Die paar centen AOW is ie met een paar keer tanken al kwijt. Blij dat ik alleen de grens overga voor wat liters voor de maaier dan schrik ik me zelfs al lam bij 20 liter.

Smoelensmid | 08-01-22 | 20:21

Dus vanaf maandag marcheert het Duizendjarig Rutte Rijk weer met nieuw elan voorwaarts.

der_feldwebel | 08-01-22 | 19:41 | 1

"Daarmee is de langstlopende formatie in de Nederlandse geschiedenis voorbij. (ANP)" - Wees er maar trots op, dit stukje "geschiedenis".

Nederlandop1 | 08-01-22 | 19:43
-weggejorist-
Shortpants | 08-01-22 | 19:36 | 1

Rutte begint steeds meer op de Vieze Man te lijken.

Here's Freddy | 08-01-22 | 19:35 | 1

Oooh, dan krijg ik balle in mijn buik.

UnderTheDevil | 08-01-22 | 19:40

Ik ben zo ontzettend Rutte-moe.

Kowalski11 | 08-01-22 | 19:34 | 1
-weggejorist-
Shortpants | 08-01-22 | 19:37

Er is gelekt uit het constituerend beraad: Dilan moet wekelijks eenmaal de toiletten schoonmaken.

Leptob | 08-01-22 | 19:31

Vera Bergkamp gaat niet meer naar Marokko, want haar familie daar is overleden. Maar als zij daar rondloopt met haar lesbische gezinnetje, wat zouden de reacties zijn? Misschien nog een reden om niet meer naar Marokko te gaan?

Rest In Privacy | 08-01-22 | 19:31 | 4

Ik ken een lesbi eens in de zoveel tijd met haar vriendin naar marokko gaat, want haar vriendin is een Marrokaanse. Maar in Marokko uiten ze het niet, daar zijn ze ‘gewoon vriendinnen op vakantie’ niet een stelletje..

timmey | 08-01-22 | 20:03

@timmey | 08-01-22 | 20:03: Weer aangekomen in Nederland doen ze bij het aankomen in de eigen wijk pas de hoofddoek weer op.

uisge baugh | 08-01-22 | 20:06

Bestaat in Marokko ook natuurlijk, alleen word je geacht er niet mee te koop te lopen, dan is het geen probleem.

Zeurders | 09-01-22 | 02:54
▼ 1 antwoord verborgen

4 more years!

Diederik_Ezel | 08-01-22 | 19:31 | 3

Trump ‘24

RickTheDick | 08-01-22 | 19:33

Morgenavond persconference waarin alle coronamaatregelen worden opgeheven? De buit is binnen...

4HoogAantWater | 08-01-22 | 19:25

Het 'nieuwe ' normaal....

P47Thunderbolt | 08-01-22 | 19:23

Eindelijk maandag een nieuw elan...

WellusNietus | 08-01-22 | 19:23

Je stopt een kwartje in die gleuf en er komt een uur VVD-mediatraining uit. Dat tuig, aanpakken dat tuig (typetje van Jan Dijkgraaf).

Rest In Privacy | 08-01-22 | 19:22 | 1

Kakelkipje.

uisge baugh | 08-01-22 | 19:58

Meet the new boss
Same as the old boss

Iedere normale sterveling die zo hard faalt als dat tuig zit zijn cv op indeed te uploaden en deze cunts gaan gewoon voor nogmaals 4 jaar de boel belazeren

Ikdus | 08-01-22 | 19:17 | 3

We get fooled again.

Mr_Natural | 08-01-22 | 19:18

4jaar maar nogmaals de boel belazeren je bent wel optimistisch ingesteld.

captain-caveman | 08-01-22 | 19:19

Naar Oud-Hollandsch gebruik laten ze eerst gezamenlijk de officiële openingsscheet.

Mr_Natural | 08-01-22 | 19:16 | 2

Die lucht is niet te harden

Toki | 08-01-22 | 19:53

Wat heeft Dylan met haar haar gedaan? Ze is toch niet onderweg naar kort pittig mag ik hopen.

Sinterbikske | 08-01-22 | 19:15 | 4

Helemaal kaal scheren, vul de rest zelf maar aan.

In-To-Graphics | 08-01-22 | 19:34

Dilan is liev. Maar ja, wel de verkeerde partij.

VanBukkem | 08-01-22 | 19:37

Das het jammere van de NLse vrouw hoe ouder hoe korter t haar, fleecejasje erbij, lelijke bril, vreemde kleur in t haar vooral dat paars en rood en lekker alles laten uitblubberen. Ze mogen wel es een voorbeeld nemen aan zuid europese en oost europese vrouwen (nee niet van die Helga’s) die ondanks hun leeftijd lange haren blijven houden en nog iets aan hun uiterlijk doen.

timmey | 08-01-22 | 20:08
▼ 1 antwoord verborgen

'De ene hand wast de andere' moest ik aan denken toen ik die foto van Rutte en Bergkamp zag.

VanBukkem | 08-01-22 | 19:14 | 1

you scratch my back and I'll scratch yours

RickTheDick | 08-01-22 | 19:18

In maart de afrekening tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

funkyd | 08-01-22 | 19:14 | 1

Ik ga weer stemmen tellen, en deze keer creatief denk ik.

Sinterbikske | 08-01-22 | 19:16

Mijn hoogtepunt vandaag was de eerste snoek van 2022. 80 cm lang en na 10 worpen al beet. Aan deze informatie hebben jullie verder helemaal niets.

Brabeaulander | 08-01-22 | 19:14 | 3

Was 'ie lekker?

Muxje | 08-01-22 | 19:25

Ik durf te stellen dat jouw opmerking relevanter is dan wat er de afgelopen maanden, tijdens de formatie is besproken.

4HoogAantWater | 08-01-22 | 19:28

Ik ben ook snoekvisser maar tot nu toe is t helemaal kut hiero..

timmey | 08-01-22 | 20:09

En nu maar hopen dat het de kortst durende regering van de geschiedenis gaat worden.
Op naar nieuwe verkiezingen!

Abject | 08-01-22 | 19:13 | 1

ER komt een parlementaire enquête, regering stapt op en blijft 4 jaar demissionair zitten.

homieguerneville | 08-01-22 | 19:16

De Vierde Wereld.

Mr_Natural | 08-01-22 | 19:13

Ouwe zakken in vieze wijnflessen.

Piet Karbiet | 08-01-22 | 19:12 | 1

Ouwe wijn terug gegoten in dezelfde ouwe zakken.

Zeurders | 09-01-22 | 02:56

Film gezien over deze mensen. Ze speelden een komeet.

RickTheDick | 08-01-22 | 19:12 | 1

Die komeet was miljarden waard. Dit zooitje ongeregeld nog geen knip voor de neus.

opblaasschaap | 08-01-22 | 19:33

Jean Paul Sartre - Les jeux sont fait

Arnold Layne | 08-01-22 | 19:06 | 8

Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou?

Geil Kippetje | 08-01-22 | 19:40

Alizée - Moi Lolita

Mauguio | 08-01-22 | 19:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik snap niet dat de mensen die afgetreden zijn om de toeslagen affaire gewoon weer minister kunnen worden. Dat zou eigenlijk verboden moeten worden.

Omebert | 08-01-22 | 19:06 | 6

@Zorc | 08-01-22 | 20:05: ik ga bijna elke vakantie naar Denemarken. Wat een prachtig land is dat.

Omebert | 08-01-22 | 20:06

u heeft het waanidee dat personen persoonlijk dit soort zaken aansturen. Het is toch duidelijk dat de toeslagen affaire is gestart met een onmogelijk CDA weggeef regeling en een aantal christelijke ambtenaren die een mooi opzetje maakten om alleen al bij een vermoeden de burgers eens flink uit te wonen.

AntiZanicz | 08-01-22 | 22:13

u denkt ook dat Hennis persoonlijk de mortiergranaten niet goed heeft opgeslagen en toen toch naar een ongunstig klimaat heeft gestuurd?

AntiZanicz | 08-01-22 | 22:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Die eerste foto is raar, heeft ze 1 oor dat nog scheef zit ook.

xyzzy42 | 08-01-22 | 19:05 | 5

U kijkt vast met een scheef oog.

Mr_Natural | 08-01-22 | 19:20

Is @Parsons al gesignaleerd?

Ik pas.

Wijze uit het Oosten | 08-01-22 | 19:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn complimenten voor Sigrid Kaag.
Niet alleen omdat ze iedere dag op haar bezemsteel naar haar werk kwam, maar vooral omdat zij de coalitiebesprekingen volledig naar haar hand heeft kunnen zetten en al haar eisen zijn ingewilligd omdat er zonder haar geen regering gevormd kon worden.

Osdorpertje | 08-01-22 | 19:04 | 6

@Omebert | 08-01-22 | 19:16: Segers stond deze week meteen klaar om de eerste steen te gooien, vieze man.

Sinterbikske | 08-01-22 | 19:18

Kaag I

tectonicos | 08-01-22 | 21:49

Dit alles wisten DE kiezers ook, in maart jl..... en toch stemden ze D66 naar de 2e partij van het land, sinds 2002 stem ik al niet meer op een gevestigde partij (maar op de net vermoorde Pim), dus 20 jaar alweer en wat zijn we er mee opgeschoten??
Helemaal niks dus...... je zou bijna weer terugverlangen naar Balkenende, die durfde tenminste nog een beetje ''rechts'' geluid te laten horen, met z'n VOC mentaliteit (toch?), we kregen in 2010 een beetje hoop toen de PVV mocht mee gedogen, maar ook dat was weer snel voorbij.
Ik kijk al niet eens meer naar Politiek-24 met debatten, het heeft geen zin meer, ik zie het als 70+er allemaal wel.

Keyboardspeler | 08-01-22 | 22:17
▼ 3 antwoorden verborgen

#nietmijnkabinet Stelletje plucheplakkende faalhazen

Limburg-Zuid | 08-01-22 | 19:03

Glas, plas...

DommeNeger | 08-01-22 | 19:03 | 1

Was

Dickie1908 | 08-01-22 | 22:25

Nieuwe wereld zelfde als de oude wereld.

Niet_Van_Hier | 08-01-22 | 19:03 | 2

Oude wereld in nieuwe zakken heet dat, geloof ik.

Ceristimo | 08-01-22 | 21:13

inderdaad gaat het door met vrouwen afzeiken en ongunstige foto's plaatsen, men is van de telegrof of niet.

AntiZanicz | 08-01-22 | 22:11

Glas, plas....

Sliptong | 08-01-22 | 19:02 | 1

Was

niv01 | 08-01-22 | 19:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland