achtergrond

Geenstijl

Bitcoin richting all-time recordhoogte: Nu op $65,500, nog voor halvering rond 21 april

Buy the high, sell the dip! Live prijskijken doet u hier.

Decentrale valuta met eindige voorraad ontmoet Blackrock & Co

Bitcoin, een soort fiat maar dan: wel eindig in voorraad en niet: gedekt door het geweldsmonopolie van een overheid. Daar gingen Blackrock en de rest ook eens bij stilstaan en na twee keer met je ogen knipperen was Blackrocks iShares Bitcoin Trust ETF (exchange-traded fund, wiki) alleen al afgelopen donderdag $1,4 miljard waard. Kortom, ditmaal doen de beurzen mee en het all-time record van ongeveer $69.000 in november 2021 (het exácte bedrag varieert licht per beurs) komt in zicht.

Dan moeten Qatar en de Emiraten zich nog melden, maar bovenal: de nieuwe recordhoogte die deze week plaats kan vinden toont zich in tegenstelling tot het vorige record dus al vóór - in plaats van na - de vierjaarlijkse halvering die rond 21 april aanstaande plaats zal vinden. Die halvering betekent dat mijners vanaf dat moment met dezelfde mijn/rekenkracht nog maar de helft aan bitcoin mijnen, wat de schaarste vergroot. En dan rijst de vraag; wat gebeurt er na die halvering?

Kortom, bitcoin binnenkort verboden zoals onze CPB-directeur wil en vervangen door programmeerbare CBDC's van centrale overheden, of inmiddels te groot om te verbieden?

Een samenvatting/voorspelling eind februari op $62.000

Een ETF-duiding

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.