Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Napraten over het Museumplein in het Stamcafé

Nou dat was weer een zondagje hè

Dus er was vandaag een demonstratie op het Museumplein en dat mocht eigenlijk niet van Femke terwijl demonstreren volgens Femke soms het laatste middel is dat mensen hebben dus mogen ze altijd demonstreren. Dat was verwarrend. Het was ook verwarrend dat de politie iedereen die naar het Museumplein kwam ging fouilleren en daarna het plein op liet lopen, maar toen ineens zei dat ze allemaal van het plein af moesten. Toen werd de hele boel hermetisch afgesloten door de ME en de KMar. Een meneer riep dat het allemaal fassistuh waren maar daar leken de ME'ers niet zo van onder de indruk. Een stukje verderop stonden demonstranten wat te ginnegappen met een politiemevrouw die niet op het gras mocht sporten.

Maar goed eerst mocht iedereen er dus wel op en toen niet meer en toen de mensen van het plein af wilden gaan richting Vondelpark zei de politie 'nee nee, niet met zijn allen deze kant op lopen' dus toen was dat óók weer niet goed. Maar er waren veel te veel mensen dus ondanks een paar klappen van de wapenstok en happen van de hond (lol deze idioot), kon de politie de stoet van duizenden, misschien wel tienduizenden mensen niet stoppen en toen stopten ze met slaan en liepen de mensen om de busjes heen zoals in de beelden van RT hierboven te zien is, en ging de demo zo over de Van Baerlestraat helemaal door de stad in de richting van het Westerpark. Onderweg was het best wel gezellig en gemoedelijk kijk maar we maakten zelf deze beelden op de brug over het Vondelpark:

Kijkrichting Museumplein

Kijkrichting Overtoom

Vanaf het Museumplein richting de Overtoom hingen best wel veel mensen uit het raam te zwaaien en te juichen of muziek te draaien en toen gingen de mensen op straat terugzwaaien en dat was ook best wel gezellig. Er liep van alles tussen van jongeren met een wandelbiertje tot oudere echtparen en van hooligan-achtige kale mannen met onfrisse tronies tot malle ouwe hippies met onwelriekende kleding. Maar de tramchauffeur op de Overtoom die moest stoppen, die zwaaide ook, en de demonstranten maakten zelfs even ruimte voor wat nietsvermoedende auto's die gewoon linksaf wilden slaan, want dat moet ook kunnen toch.

Deze blonde yogabroekmevrouw zwaaide heel veel

Deze trambestuurder vond het ook wel leuk

Even wat auto's netjes laten passeren

Enfin op de Overtoom zijn we omgedraaid want de auto stond in Zuid en het Westerpark is echt ver lopen voor luie bloggers. Het Museumplein was leeg, er stonden alleen nog een heleboel streng kijkende polities en vooral die KMar-mannetjes zien er uit alsof je daar geen ruzie mee wilt maken dus dat deden we natuurlijk niet. Met de auto reden we helemaal om de stad heen naar de andere kant en daar zagen we bij die grote N waar Won Yip en Matthijs van Nieuwkerk in wonen een paar stadsbussen en een gevangenisbus klaar staan voor als het toch nog uit de hand zou lopen.

Museumplein (leeggeveegd)

Boevenbussen bij Pontsteiger

Matthijs woont dus ergens in die grote letter N

In het Westerpark werd een beetje onduidelijk wie er nou bij de demo hoorde en wie er gewoon z'n kind aan het uitlaten was want de meeste mensen van de coronademonstratie zijn niet te onderscheiden van andere normale mensen. Midden in het park stond de bandwagon van FvD want die zouden zogenaamd hun gemeenteraadscampagne aftrappen maar Gideon van Meijeren stond daar echt niet met Willem Engel om het over erfpacht en parkeertarieven te hebben natuurlijk. Het stemgeluid van die heliumhamster is in het echt trouwens nog afgrijselijker dan op Bitchutefilmpjes maar dat hoor je gelukkig niet op de foto.

Er waren best veel mensen blij om Gideon te zien maar je kon aan anderen ook merken dat ze het gevoel hadden in een soort van Forumpjesfuik gelopen te zijn. Er werd hardop gemord dat FvD alles over FvD maakt want Gideon riep dat corona een soort dictatuur van de wereldbazen is, maar dat er ook goed nieuws was: FvD heeft meer dan 60.000 leden! "Nou en?", riep iemand achter ons en daar moesten de omstanders om lachen. Wat ook wel opviel was dat er op het enorme grasveld vóór de bandwagon minder mensen stonden dan er achter. Je zou bijna denken dat niet iedereen voor FvD kwam. Al spraken we ook iemand die wel heel blij was met Gideon.

Voor de theaterwagen van Forum

Achter de wagen

De ME bleef op afstand in het Westerpark en we spraken met iemand die weet dat de mensen van de politie dit soort coronademo's heel erg ingewikkeld vinden. Want er lopen altijd mensen tussen die op heibel uit zijn en die moeten dan een knuppel in de nek krijgen maar het probleem is dat er zo veel verschillende mensen rondlopen. Het zijn niet allemaal hooligans in hetzelfde shirtje of krakers in dezelfde vieze zwarte kleren. Er lopen jonge mensen en oude. Sommige mensen waren heel erg tegen de liegende media en anderen willen gewoon geen lockdown maar vrijheid. Heel veel mensen vinden Hugo stom en QR-codes qrankzinnig, de ander ziet z'n bedrijf kapot gaan en wil 'gewoon wat doen', en weer anderen willen gewoon een beetje klieren op zondag met een biertje en wat vuurwerk. 

Hoe dan ook is het dan lastig meppen op die paar mensen die zich wel als een debiel gedragen. En tegelijk pakt de politie soms ook te makkelijk de verkeerde die per ongeluk in de weg stond. Of ze zijn te gretig, zoals toen ze die ouwe meneer van achter vanaf een paard tegen de grond sloegen vorig jaar. Dat was echt niet nodig. Maar dat was toen en dit was vandaag en het was op die korte opstootjes bij het Concertgebouw na allemaal best wel gemoedelijk. Agenten konden gewoon tussen de mensen door wandelen, en mensen tussen de agenten.

We zagen maar één prinsenvlag, en een paar sujetten die wel echt extreemrechtserige kaalkopjes hadden. Maar de naargeestigste types die we zagen, waren de zwartgeklede, gemaskerde antifa-sneuneuzen die het park in liepen toen wij net weg gingen. Die hadden net het kantoor van Thierry beklad en daar deed de politie dan weer helemaal niks tegen, terwijl die er gewoon bovenop stonden. Echt letterlijk. Met hun neus:

Nadat wij weg gingen uit Westerpark waren er nog mensen terug naar het Museumplein gelopen maar daar is niet veel meer gebeurd, als we het liveblog van AT5 zo eens bekijken. Het was gewoon allemaal net iets te gemoedelijk en dat vonden de ambtenarentypjes achter twittergeraniums die #TeamWaterkanon waren vast heel erg jammer maar het was gewoon een voornamelijk vreedzaam protest. Beetje zoals met BLM op de Dam toen: bijna iedereen deed normaal, behalve die ene zwarte gast van de NPO die over geweld en mensen slaan stond te gillen. Nou zoiets maar dan niet tegen racisme en zwarte piet maar tegen de regering en de griep.

Enfin het was ons het dagje weer wel

TOEVAL!?

POLITIE 020 AANGEVALLEN DOOR VALSE FVD VECHTHOND

Wereldnepnieuws. Was weinig "far-right" aan deze varia-demo

Social

Er waren wel heel veel mensen uit de marge

Social

Hier een foute grap om alles goed te maken

Reaguursels

Inloggen

Oh, voor iedereen met kritiek op D'66: ze hebben Robbert Dijkgraaf weten te strikken als minister!

En in het AD:
Als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is Ernst Kuipers (62) tijdens de coronapandemie bijna wekelijks op televisie. Nu wordt hij namens D66 de opvolger van Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid. “Hij is betrouwbaar, eerlijk en heel goed in zijn vak.”

cugel | 03-01-22 | 17:52

Als ik de video's zo bekijk, zeker die met de happende hond, komt me een idee. Waarom niet opleidingen geven voor politie van Belarus en OMON. Deze zitten met verbijstering naar deze beelden te kijken en denken, zo brutaal en onmenselijk zouden we dat ook wel willen.

jan huppeldepup | 03-01-22 | 12:01 | 1

Ah gossss, boehoehoe. ME-erts en "demonstranten" dicht bij elkaar. En dan sta je er versteld van ? En de popo van Belarus en OMON vergelijken met de NL politie (qua optreden naar de mensen toe) als waren die laatsten "zo brutaal en onmenselijk".

Krijg sterk het vermoeden dat jij gewoonweg niet weet waar je het over denkt te hebben.

Grijskijkert | 03-01-22 | 13:43

Als je dit 1 x oogluikend toestaat, volgen er meer demonstraties en voor je het weet moet je het beleid aanpassen. Dus: de knoet erover!!!

drs. Levi Samsonov | 03-01-22 | 11:17

Zet standaard een helm op je harses met vizier , dan kun je ook geen fles in je gezicht krijgen.

wiers | 03-01-22 | 10:29

Onwillekeurig denk je dan toch: zoiets kan in Europa niet gebeuren, zo gek zijn we hier niet. Tegelijkertijd komen hier dezelfde complottheorieën en populistische bewegingen op. Hoe kijken jullie daar als Britten naar, met de Brexit net achter de rug?
‘Politieke bewegingen die zich baseren op leugens zie je net zo goed in Europa.'
Inderdaad, bij de Brexit: dat we door uit de eu te gaan per week 350 miljoen pond aan de National Health Service zouden kunnen geven, was compleet verzonnen. En de Brexitbeweging trok mensen aan die zich niet gehoord en niet gezien voelden door de elite, precies zoals je bij Trumps achterban ziet.’
‘Dat bestormen van instituties zie je hier trouwens ook. Zoals antivaxers die scholen of journalistieke organisaties lastigvallen: de bbc is al eens bestormd, itn onlangs nog.
‘Dat is ook een mooie spanning rond deze gebeurtenis: Trump-aanhangers ontkennen dat er sprake was van geweld, maar de vele livebeelden laten daar echt geen enkel misverstand over bestaan.’
‘Precies, zo zie je dus alternatieve feiten in actie. ’
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...
Museumplein, Westerpark: hier kan het ook, kijk maar hoeveel support er hier was voor Trump en Brexit en hoeveel antivaxers er hier in alternatieve feiten geloven.

cugel | 03-01-22 | 09:32 | 23

@cugel | 03-01-22 | 15:14:

Gefeciliteerd, en geniet ervan. Geen punt als je niet reageert, je echte familie gaat voor het anonieme internet.

Dandruff | 03-01-22 | 16:25

@Dandruff | 03-01-22 | 14:31: Dan staan ze er gekleurd op, want ik woon 100 meter verderop en er staat een camera voor het huis van Baudet, dus ja, misschien door de hoodies en corona maskers dat ze ontsnappen, maar ze staan in ieder geval glorieus op de camera.
Dat J.K. Rowling wordt aangevallen op haar standpunt dat een vrouw met een baarmoeder een vrouw is en iemand met een piemel die zich als vrouw identificeert zodat hij ook de dames kleedkamer in kan is natuurlijk bespottelijk.
Overigens heb ik wat hoofdlijnen bekeken van het debat over politieke correctheid:
www.youtube.com/watch?v=GxYimeaoea0
met Stephen Fry en Jordan Peterson waarbij ik denk dat ik het dichtst zit bij het standpunt van Fry, maar ik vond dat ze allemaal heel zinnige standpunten hadden en het heel eloquent verwoorden.
Ik heb ook jouw link bekeken maar dat zegt me niet zoveel: NOS nieuws over corona? Overigens krijg ik mijn boosterprik op 6 januari om 10:15 in Enschede. En dat maakt niet dat ik me onderdrukt voel door de regering.
Oh en ik zeg niet dat alles wat je beweert onzin is, dus, nee, ik weerleg niet alles. Soms placht je dingen wat te verdraaien maar dat doe je ook wat minder nu.
Je noemt "Wilders, Meiland, Gül, GS, TPO, VI" maar ik weet niet wie die laatste is. Wilders heb ik waarschijnlijk net zo lang op gestemd als op de PvdA, Gül heb ik veel waardering voor, Meiland ken ik alleen van naam, ze is iets op TV dat de Meilandjes wordt genoemd maar ik weet daar verder niets van behalve dat ze een islamofobe uitspraak zou hebben gedaan. GS schrijf ik, volgens GS, ik dacht dat het al langer was, al sinds 2006 op. Maar, daar komt mijn punt: de steun op GS voor Brexit en Trump en oorspronkelijk Baudet, de ontkenning, aanvankelijk, door de meeste reaguurders dat de mens ook maar iets te maken had met klimaatverandering toont, volgens mij, het failliet van rechts aan. Dat waren toch de grote projecten van rechts van de laatste jaren en dat is allemaal als nat vuurwerk geëindigd in een teleurstelling.
En het constante ondermijnen van het vertrouwen in de regering helpt ook niet. Wat is het rechtse alternatief? Ze hebben eigenlijk geen zinnig alternatief. Zou jij in Singapore willen wonen omdat de overheid daar kleiner is? Toch ook niet: Nederland is zo slecht nog niet. Maar laten we dan niet het werk van Putin en Xi doen en, als extreem rechts, het Westen ondermijnen door het geloof in ons systeem voortdurend onderuit te halen.

cugel | 03-01-22 | 17:26

@Dandruff | 03-01-22 | 16:25: Sorry, zie nu pas je reactie dat ik niet hoefde te reageren. Er kwam ook nog een whatsapp videogesprek met mijn vrouw in Ierland tussendoor die ik even wilde vertellen over de nieuwe aanwinst voor de familie.
Jij ook een prettige dag. Ik ga zo koken.

cugel | 03-01-22 | 17:33
▼ 20 antwoorden verborgen

List: Eric Cartman's "Your mom is so poor" jokes (South Park)

1. We would tell your parents to shop at nicer places, but... your mom is so poor she can't even pay attention!

2. You guys hear how poor Cartman's mom is?! His mom is so poor the ducks throw bread at her!

3. Cartman's mom is so poor that when she goes to KFC, she has to lick other people's fingers!

4. My mom is so poor, when she heard about the Last Supper she thought she was running out of food stamps!

5. My mom is so poor she waves around a popsicle and calls it air conditioniiing.

6. My mom is so poor she uses Cheerios for earrings.

7. Oh heell no, my momma's so poor she opend a GMail account just so she could eat the spam!

8. Dude, my momma's so poor when she gets mad she can't afford to fly off the handle so she's gotta go Greyhound off the handle!

9. Let's hear it for Jacob Hallory, guys! His mom is so poor she cuts coupons out to be institutionalized!

10. Let's put our hands up, everyone! 'Cept for Jacob. His mom's so poor she only understands hand-OUTS!

11. Awwww my mom is so poor she walked down the road with one shoooe. [backs up] And if you ask her if she lost a shoe, she'd say "No I found ooone."

Theodorik1 | 03-01-22 | 09:19

Ik was een paar dagen niet thuis. Nu zie ik dat de orchidee er, na een jaar of 5, er weer zin in heeft. Bloempje op de maandag. Toch een beetje goed gevoel.

horsteknots | 03-01-22 | 08:40

Las dat een kerel van 86 jaar 2 miljoen heeft gewonnen in een loterij. Lekker dan, alleen je (klein)kinderen blij. Ik had cf traditie 0,00 EUR in de oudejaars-belastingheffing en moet derhalve vandaag weer doen of ik geïnspireerd en gemotiveerd aan het werk ben gegaan.

_pacman_ | 03-01-22 | 08:06 | 4

Oh ja, die komt binnen. Zelfde probleem. Niet meer gemotiveerd noch geïnspireerd.

schijtzat | 03-01-22 | 08:26

@horsteknots | 03-01-22 | 08:17:
Anonieme rijkdom is veiliger. In het belang van zijn ouders kan zoonlief beter in stilte vieren.

MickeyGouda | 03-01-22 | 08:30
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even over die Pannenkoek hè. Ik hoorde dat hij een vergelijking met de 2de wereld oorlog maakte... "Tijdens de 2de wereld oorlog gingen grootschalige festivals als Auschwitz wel gewoon door, mèt overnachting".. Waar is het CIDI nu?

Balgesjaakt | 03-01-22 | 08:05 | 11

Zucht. Context.

menage | 03-01-22 | 12:43

@peterdh | 03-01-22 | 10:40: 'T is allemaal vrij simpel hoor. Of je bent deel van de oplossing (ge-trioprikt zodat de kans op ziekenhuis-/IC opname bij een (her)besmetting drastisch afneemt waardoor de zorg verder kan met achterstallige operaties en het openbare leven weer "zo goed mogelijk back to normal" kan. Of je bent onderdeel van het probleem. Niet vaxxen wat je weet het allemaal veel beter, of gewoon "niet gehinderd door feiten" lekker tegen want verder eigenlijk een beetje een leeg kudtleven. Dit marginale clubje - dat de rest van geprikt Nederland gewoon gijzeld" wordt niet buitengesloten, het sluit zichzelf buiten. Een soort aandachtsgeile en zwaar egoïstische Geuzenstatus in een puberaal slachtofferjasje. Mij best, persoonlijke keuzevrijheid en verantwoordelijkheid enzo, maar fijn ongezien de tiefus voor dat volk en val de rest er niet langer mee lastig. Omdat de rest je mening niet deelt, andere keuzes (heeft ge)maakt en al helemaal niet weet hoe het antivax gedeelte denkt uit deze narigheid te komen.

Grijskijkert | 03-01-22 | 13:59

@Grijskijkert | 03-01-22 | 13:59:
Maar dit is dus niet zo. Het vaccin blijkt nauwelijks bestand tegen nieuwe varianten. De hele huidge lockdown is dankzij omnicron. Daar helpt het vaccin nauwelijks tegen. Bovendien zit men te geilen op toegang dmv 2g corona pas. Want alleen maar een schijnveiligheid biedt. Mensen die denken dat ze 100% beschermt zijn, maar gewoon besmet en besmettelijk ergens bij een festival naar binnen huppelen. Geen probleem hoor. Want de omnicron variant leidde niet tot meer ziekenhuis opnames. Het probleemloos is de knee-jerk reactie om het hele land op slot te gooien, en de schuld in de schoenen van de niet gevaccineerden te schuiven. Dat is misdadig. En iets waarvan we zeiden: dit nooit meer.

peterdh | 03-01-22 | 19:29
▼ 8 antwoorden verborgen

Die demonstraties zijn altijd gemoedelijk, tot het moment dat de politie zich mengt op de fora, zelf dreigende taal uit en dat vervolgens weer gebruikt om de demonstraties in een kwaad daglicht te plaatsen.

Zoelense Hobbyboer | 03-01-22 | 08:04 | 5

@peterdh | 03-01-22 | 10:44:

Nadeel van filmpjes is altijd dat je niet weet wat er gebeurde voor de opname gestart werd, en ook alle andere context mist. Verder bepaalt de hoek van waaruit gefilmd wordt heel veel.

Een heel bekend voorbeeld is dat van Nicholas Sandmann. Een filmpje waarop deze schooljongen een Indiaanse veteraan zou pesten ging viral op alle linkse media, ook de NPO. Diverse linkse politici, activisten en artiesten riepen op de minderjarige en zijn school (!!!) kapot te maken.
Op basis van een kort filmfragment.

Totdat tientallen andere filmpjes verschenen waaruit bleek dat niet die schooljongen maar die Indiaan de pestkop was. Er was wel een hoop racisme, maar dat kwam van een paar zwarte activisten. Die beledigden en bedreigden niet alleen de blanke schooljongens maar ook de Indianen ("totem warshippers") en zwarte voorbijgangers die dat te gortig vonden ("coons").
Een goed stuk hierover; www.theatlantic.com/technology/archiv...

Dandruff | 03-01-22 | 12:22

@peterdh | 03-01-22 | 10:44: Ik zie dat de ME specifiek één iemand eruitpikt.
Die heeft dus wat geflikt.

Papa Jones | 03-01-22 | 12:29

@Papa Jones | 03-01-22 | 12:29:
Het zou inderdaad wat zijn als de ME helemaal apeshit ging op *iedereen* die daar liep. Dat ze er 1 uit pikken is nogal logisch.

peterdh | 03-01-22 | 19:31
▼ 2 antwoorden verborgen

'Wat is er toch aan de hand met onze jeugd?'
Is dat niet zoiets alles iedereen over een kam scheren? Als ""onze"" jeugd naar de kloten is, dan hebben ""we"" daar zelf een rol in gespeeld. Want ""wij"" voeden de jeugd op en geven de jeugd onderwijs.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Leptob | 03-01-22 | 07:36 | 2

Ja klopt. Maar de nadruk ligt weer op meer geld en meer psychologen. Waarom niet beginnen met een hele week sport, makkelijker en goedkoper voor de depressieve kiddies!

lanexx | 03-01-22 | 08:04

Wat is het hier merkwaardig stil.

kleybeuker | 03-01-22 | 07:32 | 4

Koffie & guursels lezen. Morge.

horsteknots | 03-01-22 | 07:51

Wellicht hebben mensen goede voornemens. Wat minder vaak in het cafe gaan zitten ofzo.

Leptob | 03-01-22 | 07:57

Geef koffie. Dan u krijgt glimlach en opmerking aan hoofd geslingerd.

anja | 03-01-22 | 08:52
▼ 1 antwoord verborgen

Die yogabroekmevrouw dacht natuurlijk dat iedereen voor haar kwam.

sander3488 | 03-01-22 | 07:25 | 2

Als ik zou hebben geweten van haar balkonscène, was ik speciaal voor haar naar Amsterdam gereisd. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Yrrab | 03-01-22 | 07:49

Goedemorgen allemaal,
Wat een zegen om weer aan het werk te kunnen.
Maak er het beste van.
Brood smeren lekker!

De appeltaart sla ik over vandaag, te zuur, helemaal verrot.
Appels klemgehangen, zuurstofgebrek.

Voor de mensen met kinderen, de kinderbijslag is gestort! Paar tientjes extra. Wat is die Rutte toch een geweldige gozerT.
Genoeg geluld.
Fijne dag allemaal.

Ruimedenker | 03-01-22 | 07:13 | 3

Ook gij, Brutus!

chicago river | 03-01-22 | 07:24

Goedemorgen, jou en alle andere reaguurders ook een fijne ochtend gewenst, op deze prachtige eerste (ietswat stormachtige) maandag van het nieuwe jaar. Zet 'm op, en maak er wat moois van vandaag!

anja | 03-01-22 | 07:48

Goedemorgen en een productieve dag toegewenst !

Plaque-doctor | 03-01-22 | 07:55
-weggejorist en opgerot-
apfelstrudel | 03-01-22 | 05:41 | 16

Tering Apfel, ik denk dat je voorouders trots zijn op jouw NSB-mentaliteit.

B*tchmeister | 03-01-22 | 07:57

Also, also, also!

Toki | 03-01-22 | 08:00
▼ 13 antwoorden verborgen

NSF 2004: Entre-act Sandra Kim -J'aime La Vie.

Theodorik1 | 03-01-22 | 05:36

Zo weer de fabriek in. Van Krona ZZP'er in de mooimaakindustrie (reclame tbv Horeca, beurzen en winkels) tot montagemens in de zware industrie. Is geen geklaag, ik ben blij met mijn job. Laters!!!

De_fluitlokker | 03-01-22 | 05:06 | 4

Hulde voor de werkethiek. Een fijne dag gewenst!

MickeyGouda | 03-01-22 | 06:28

Ik vond montage wel leuk altijd.

kleybeuker | 03-01-22 | 07:16

Werk ze, succes met alles!

anja | 03-01-22 | 07:49
▼ 1 antwoord verborgen

Tis wat.
Maak van de gelegenheid gebruik je nog te bedanken voor de vermelding in de eerste mix van dit jaar. Op een of andere manier ben ik daar blij mee.

TheOne48 | 03-01-22 | 04:56

@MickeyGouda | 03-01-22 | 06:32: Dat kun je niet echt. Gelukkig is mijn dochter inmiddels een sterke vrouw en heeft ze een goed leven. Ik geef alleen mee dat ik de signalen heb gemist. Had ik alerter moeten zijn, ja, denk het wel. Maar als minderjarige in A 'dam achter de ramen zitten kan dus in NL, zonder verwijten hoor. Ik zou alleen nog graag een foei gesprek met haar loverboy willen hebben. Ze heeft als een van de weinige meisjes aangifte tegen hem gedaan, alleen nooit tegen mij gezegd wie het was. Ze is nu gelukkig dus ben ik dat ook -;)

Theodorik1 | 03-01-22 | 08:08

@Theodorik1 | 03-01-22 | 08:08:
Dit soort horrorscenario's associeer je doorgaans met Amerikaanse series en films. Ik ben blij dat je meisje nu gelukkig is en wens het ongedierte dat haar in die situatie heeft gebracht een onfortuinlijk treffen toe met zijn gelijken.

MickeyGouda | 03-01-22 | 09:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Philharmonie de Paris on fire ! Neojiba orchestra plays brazilian music (Encore) 17/09/18.

Theodorik1 | 03-01-22 | 04:15 | 1

Vanaf 4:20 geht es los.

Theodorik1 | 03-01-22 | 04:22

Moet je voorstellen, zonder de chinezen zouden wij nog vaker doodgegooid worden met klimaat nieuws. Ergens zouden we die küdt chinezen toch dankbaar moeten zijn. küdt chinezen.

Brabeaulander | 03-01-22 | 04:05 | 3

Wel lekker dat ze wat variëteit in het nieuws hebben gebracht.
Zo af en toe ook wat over een ceaureauna virus. Dat houdt de nieuwsvergaring divers en verrassend.

keestelpro | 03-01-22 | 04:09

beide is kudtnieuws. Ik wil vandaag eindelijk iets anders horen.

loser | 03-01-22 | 07:32

Waar is de bultrug op het strand als je hem nodig hebt.

forecastle | 03-01-22 | 07:52

Een verboden vreedzame demonstratie.
Nog nooit eerder vertoond in theatertje Nederland sinds de ceareauna crisis.
De ME kwam vroeger ingrijpen bij rellen. Terecht!
Maar de ME die zelf rellen schopt tijdens een vreedzame volks demonstratie?
Braaf aangekondigd ook nog?
Fluitsma & Van Tijn - 15 Miljoen Mensen (1985)
www.youtube.com/watch?v=wftARWunM2I&a...
Het Nederland van 1985 is in 2022 hartstikke deaud.

keestelpro | 03-01-22 | 04:04 | 3

1985? 1996 toch? Of maak je grapje wat ik niet zo snap.

TheOne48 | 03-01-22 | 04:18

@keestelpro | 03-01-22 | 04:23:
Mwa, opkomst Pim vond ik wel wat.
Had een goedlopende winkel, lieve toen nog kleine zoontjes etc etc.
Afijn nu is alles anders.

TheOne48 | 03-01-22 | 04:38

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat het concept Dierentuinen teweeg brengt bij de gemiddelde reaguurder. Zelf sta ik er dubbel in. Hef feit dat je op een paar kilometer afstand geweldige diersoorten kan aanschouwen doet me deugd, maar tegelijkertijd zijn er dierentuindieren in Nederland die niet genoeg ruimte krijgen en derhalve geen optimaal leven kunnen genieten in ons kikkerlandje... Wat zouden we hieraan kunnen doen?

Mindset | 03-01-22 | 03:42 | 6

Dierentuin in Nederland valt nog mee. Dierentuin in Shitholio is echt erg. Als je naar zo'n kutland gaat voor je plezier, dan zou je ook een paar tripjes naar hun dierentuinen moeten doen.

kleybeuker | 03-01-22 | 07:23

Dierentuinen vind ik een educatieve omgeving. Beter die dieren live te zien dan vanaf een plaatje of vanaf een schermpje. Maar bij het geblaat over dierenleed want zij kunnen niet vrij bewegen want zij kunnen niet optimaal leven denk altijd: zeg dat eens tegen een fabrieksarbeider die 40 uur per week in een kleine rotruimte zijn geld moet verdienen. Dit geneuzel over dierenwelzijn is kenmerk van mensen die veel vrije tijd hebben.

loser | 03-01-22 | 07:37

@loser | 03-01-22 | 07:37: Bagatelliseren van dierenleed is het kenmerk van egoisten en gevoellozen. Mensen kunnen meestal zelf kiezen hoe hun leven eruitziet, dieren meestal niet.

ijstijger | 03-01-22 | 11:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Is Keestelpro nog in het huis om te vertellen hoe ik een ei moet bakken? Heb geen idee namelijk!

Mindset | 03-01-22 | 03:33 | 13

@keestelpro | 03-01-22 | 03:54:
Een kuiken kun je in een kwartel stoppen en dan die kwartel in een fazant en dan die fazant in een grote kip en dan de kip in een gans en die gans in een kalkoen.
Inwrijven met een mengsel van zout, peper, tijm, cayenne, citroen rozemarijn en dan op hoop van zegen in de oven op 180 graden voor twee uur.
Lekker bij foie gras.

SterF... | 03-01-22 | 04:02
▼ 10 antwoorden verborgen

Deixa Acontecer / Coracao Radiante / Compasso do Amor.

Theodorik1 | 03-01-22 | 03:26 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom die Amerikanen toch zo'n bisquick eten bij de ribs is mij een raadsel. Dat spul is zo droog als de kloten van sinterklaas.

SterF... | 03-01-22 | 02:54 | 2

Sinterklaas is met een hoofdletter.
(Zijn kloten weet ik niet).

IosefTarasov | 03-01-22 | 03:00

Voor GS en alle reaguurders.
Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell.
www.youtube.com/watch?v=yyDUC1LUXSU
Enne, dezen ook nog.
Dave Stewart + Vanessa Paradis - Walk On The Wild Side (Lou Reed cover).
www.youtube.com/watch?v=QLaq5usTJrg
Vervolgens.
Vanessa Paradis - Joe Le Taxi .
www.youtube.com/watch?v=Ulay2FvUEd8
Aanvullend, wat een moeilijke film, noir.
Taxi Driver (1976) scene - Travis Buys Guns.
www.youtube.com/watch?v=3dBn3fW1ijU
Maar ik sluit sowieso met " Taxi " af.
In mijn ogen de meest mooie Taxi ( rit ) ooit.
Taxi Theme Song.
www.youtube.com/watch?v=07tYdd7drSE
Best of Latka.
www.youtube.com/watch?v=o8wsxiOH3Fk
Pas goed op en welterusten iedereen.... of dat nu een andere serie ??!
;))

Bad - Casey | 03-01-22 | 02:22 | 5

Candy came from out on the Island
In the back room she was everybody's darling
But she never lost her head
Even when she was giving head
She says, "Hey, babe,
Take a walk on the wild side."
Said, "Hey, babe,
Take a walk on the wild side."
And the colored girls go
"Doo do doo do doo do do doo..."

Theodorik1 | 03-01-22 | 02:44

Dankjewel voor de heads-up aangaande Poesmobiel, BC!

MickeyGouda | 03-01-22 | 06:51
▼ 2 antwoorden verborgen


Oké, dit is procrastination allemaal, maar in ieder geval zit ik achter het toetsenbord, maar ik kom wel eens bij de BurgerKing met mijn auto in deze in deze wereld waar je steeds wordt genept (raven komen zo aan bod0, en dan kan ik het allemaal niet meer op, maar dan gooi ik het niet in de vuilnisbak, want dat is helemaal zonde, dus dan gaan mijn autoraampjes open en dan komt er alvast één zo'n kraai of raaf of zo met zijn scheefgehouden kopje dichterbij gehupt, maar houdt wel een kritische afstand aan, waarbij de angst is precies gelijk aan de honger en als er dan zo'n Cock meeuw aan komt zweven uit het niets begint die opeens heel hard te krijsen waardoor z'n lanterfantende soortgenoten met hun scherpe oortjes getriggerd worden en en masse komen aanvliegen, waardoor de spoeling significant dunner wordt maar dat beseffen ze zeker niet want dat zit ingebakken in de natuur dat het belang van de soort belangrijker is dan het individu en die kraaien zijn helemaal superintelligent ze kennen volgens mij precies de auto's die wel eens wat weggeven en net als olifanten vergeten ze dat niet meer maar soms zit er ook een gehandicapte bij met een mank pootje en die wil ik dan extra kansen geven maar ja doordat ze traag ter poot zijn komen ze altijd te laat dus laat maar uitsterven dan we kunnen niet alle sukkels op de been houden maar dat is weer fascistisch gedacht dus dan komt de Bergrede weer in mijn gedachten en probeer ik het zo te mikken dat die hinkebeen toch ook een frietje kan opschrokken zonder dat het afgepakt wordt door zo'n Cockmeeuw die duidelijk boven aan de piramide zitten op de mens na dan natuurlijk en het valt me ook op dat eenden helemaal nergens bang voor zijn behalve dan zwanen die sissen gewoon tegen je terwijl je het goed bedoelt met ze en eigenlijk doet me dit alles denken aan Nederland en Thierry enz. maar die lust waarschijnlijk geen frietjes van de grond maar misschien is het wel een rare fetish want hij is er gek genoeg voor maar ik ben wel een enorme dierenliefhebber vooral als ze goed klaargemaakt zijn grapje maar ik heb wel eens iemand bijna op zijn bek geslagen toen hij bewust gas gaf in de auto toen er een paar duiven op de weg zaten wat ik gewoon heel min vind om voor je lol dieren te killen.

King of the Oneliner | 03-01-22 | 02:21 | 8

Ik heb zo hard gelachen dat ik bijna omviel (in mijn verdediging zat ik onhandig-wiebelend voor mijn bank, want knullig met de laptop aan het hannessen). Veel dank!

anja | 03-01-22 | 08:02

Mooi, ik ben er alleen nog niet uit bij welke vogelsoort ik een type mens moet plaatsen.

wakker worden | 03-01-22 | 08:49

Geen oneliner, wel één zin. Knap!

Beste_Landgenoten | 03-01-22 | 09:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Nee joh, dat is de schemerlamp van m'n tante zaliger, na drie bessenjenever (te veel).

IosefTarasov | 03-01-22 | 02:29

@keestelpro | 03-01-22 | 03:13:
Haha.
Het onderscheid wordt gemaakt op celniveau, dus organismen met celtype dier zijn dieren.
Wist je dat virussen helemaal geen cellen hebben? Biologen worstelen met de vraag of virussen eigenlijk wel onder het leven vallen.

SterF... | 03-01-22 | 03:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Je kan zeggen wat je wilt maar die anti corona demo's trekken toch een zeer gevarieerd publiek. Van bloksnor aanhangers tm hippies die love & peace willen. Iedereen die zo'n demonstranten van de demo afschildert als een homogene groep maakt zich schuldig aan datgene waar hij of zij de demonstranten van beschuldigt.

straatsurfer | 03-01-22 | 01:55 | 5

@keestelpro | 03-01-22 | 02:05: Maxima had al voorinformatie voor wat betreft de omvolking. Ze was een beetje dom om dit te zeggen.

Theodorik1 | 03-01-22 | 02:13

Bij de Joop wordt dit soort demonstraties zo wie zo afgeschildert als een mars van bruinhemden. En de oproep om mariniers er op af te sturen. Zijn vrij onverdraagzaam daar.

loser | 03-01-22 | 07:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Tears For Fears - Shout.

Theodorik1 | 03-01-22 | 01:53 | 2

Pink Floyd - On The Turning Away
youtu.be/GZLuDvN7W0c

Casey, voor jou de zangeressen.

Truste allen.

Milton_Styx | 03-01-22 | 01:43

@keestelpro en andere liefhebbers. Ik zat nog even te zoeken naar Celentano,ken zijn repertoire afgezien van Prisen.... niet, blijkt dattie in 1961 al muziek maakte.

24000 Baci - Adriano Celentano 1961.

Theodorik1 | 03-01-22 | 01:22 | 3

@keestelpro | 03-01-22 | 01:56: Wil je deze niet onthouden:
Adriano Celentano - Il ragazzo della Via Gluck (Verona Live 2012).
Ga zo nog ff la Piovra kijken -;).

Theodorik1 | 03-01-22 | 02:07

Nou ja, zie het zo. We zitten met allemaal noodzakelijke maatregelen waar echt niemand blij mee is. En daarbovenop hebben ook nog een zooitje halve zolen die het nog vervelender maken dan het al is. Debate me.

GrandMechantLoup | 03-01-22 | 01:13 | 3

Met die halve zolen bedoel je het demissionair kabinet?

superduperadmin | 03-01-22 | 01:20

Er ontbreekt een woord. Koop een Kroontje.

IosefTarasov | 03-01-22 | 01:52

Jij gaat er vanuit dat al de genomen maatregelen noodzakelijk zijn na 2 jaar ? I rest my case.

loser | 03-01-22 | 08:03

Wat is eigenlijk het meest voorkomende scenario na demonstraties?
a) de regering denkt van verhip we hebben het toch verkeerd gezien, snel het beleid veranderen
b) de regering ziet in het gemiddelde IQ van demonstranten een bevestiging voor het eigen beleid
c) gewoon, niks, geen reet. Alles blijft bij het oude maar de media hebben opgewonde footage en bladvulling

Ik vraag dit als eerstejaars student politicologie dus graag serieus antwoorden

borderlijntje | 03-01-22 | 01:03 | 6

Moeilijk te zeggen... hangt van het onderwero af.. stop de neutronenbom en de anti kernenergiedemontraties outspan et hadden weg degelijk effect. Maar daar was solidariteit en eensgezindheid meer aanwezig als de huidige demonstraties.

johnyl | 03-01-22 | 01:15

C)
De regering is gebaat bij de status quo want daar is zij uit voortgekomen en ze gedijt daar het beste bij. Ook omdat ze weet dat het grootste deel van het Nederlandse Volk al decennia in slaap is gesust en geen idee heeft wat er fout zou kunnen gaan. Ze heeft het (nog steeds) te goed.
Let wel, dat is het volk dat zich van alles laat gebeuren, zoals extreem stijgende huizenprijzen, onverantwoorde immigratie en een voedselvoorziening die geëlimineerd wordt onder het mom van 'stikstof'.
Je hebt ook mensen die dit actief toejuichen, exemplaren van dát volk vind je hier in dit Stamcafé en dit draadje.

IosefTarasov | 03-01-22 | 02:25

C) Het blijft bij het oude. Er komt een pratend hoofd voor de camera's die waarschijnlijk verteldt hoe geweldig dit land is dat mensen gebruik maken van hun demonstratie-recht. Want da is een groot recht dat wij moeten verdedigen. En nog een aantal andere volzinnen om het onderwerp over een andere boeg te gooien. Maar niet over de ware reden waarom die demonstratie er was. En zoals zij in de 2e kamer dan betoog beeindigen: "de kamer hoort de beraadslagingen en gaan over tot de orde van de dag".

loser | 03-01-22 | 07:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Die demo op het Museumplein was dus verboden. Of dat verbod terecht is, en of het al of niet hypokriet ivm die BLM demo, daar kan je iets van vinden, maar is een andere discussie. Op het moment dat de wappies roepen "Aan dat verbod hebben we schijt, we gaan lekker TOCH demonstreren" ontstaat er dus een conflict. De kans dat Halsema overstag gaat en dan zegt "O, maar dat verandert alles ! OK, dan mogen jullie toch demonstreren" is vrij gering. Zij kan hier geen gezichtsverlies lijden. Ze vertegenwoordigt het gezag. Dus die houdt haar poot stijf, (En dat is maar goed ook, anders zou elke minderheid alle regels aan de laars kunnen lappen en ermee wegkomen als ze maar hard genoeg schreeuwen). De burgemeester verklaart het Museumplein en omgeving tot "hoogrisicogebied". Daartoe is ze bevoegd. Zijn ongetwijfeld protocols voor. Voor evt. verdwaalde zielen stonden er borden opgesteld met de tekst POLITIE GAAT OPTREDEN. Als je dan alsnog met een paar duizend geestverwanten (m/v/x) naar het Museumplein trekt is een confrontatie met de politie onvermijdelijk. GEE, I WONDER WHY !? Nou, omdat je de orde aan het verstoren bent. Met je "koffie drinken". Trams kunnen er niet door, je krijgt verkeersopstoppings, irritaties, en ongeregeldheden. En nog wel het ergste van alles : ik kon geen bier halen bij de AH daar. Dankzij dat stelletje achterlijken met hun gele paraplutjes, hartjes en "liefde" bullshit.

Asteroid-B612 | 03-01-22 | 00:42 | 14

Een demonstratie is per definitie het tonen van je ongenoegen van een te voeren beleid. Je hebt vreedzame en gewelddadige demonstraties. En omdat je het oneens bent met het beleid van de overheid, ga je je stem verheffen. En dan ga je toch echt niet luisteren naar die zelfde overheid als die dreigt met politiieaanwezigheid. Als blijkt dat die ingeschatte veiligheidsrisico's verkeerd zijn omdat het een vreedzame demonstratie is, dan is actief politie-optreden verkeerd. De orde verstoren is een non-argument om geen gebruik te maken van het grondrecht om te demonstreren. Bij elk protest en demonstratie wordt de openbare orde verstoort. Maar wat ik mij altijd afvraag, is waarom men zo nodig naar amsterdam moet om te demonstreren ? Het is zo'n k-stad waar men geen probleem hebt met verbouwingen die jaren duren waardoor trams moeten worden omgeleid en de openbare orde dermate lang wordt verstoort dat men het normaal gaat vinden maar waar men wel problemen hebt met burgers die gebruik maken van hun grondrecht om te demonstreren.

loser | 03-01-22 | 08:01

@Asteroid-B612 | 03-01-22 | 03:05: "of andere contreien waar mensen raar praten en zich met stomme dingen bezighouden zoals carnaval enzo". Je bevestigt dus hoe ik over Amsterdammers denk: mensen die in een bubbel leven en denken dat de rest van het land ook zo zijn. En alles wat niet overeenkomt met hun ervaren werkelijk is vreemd en moet vooral vermeden worden. Niet om het een of ander: maar ik vind het toch raar om in Nederland in een Nederlandse winkel aangesproken door een personeelslid die alleen maar Engels spreekt. Maar kennelijk is dat normaal in Amsterdam. En ik wens je nog veel woonplezier in Amstedam want ik zou toch niet willen dat mensen met dit soort denkwijze zich gaan vestigen in een gedeelte van Nederland waar wel ruimte is voor andersdenkenden.

loser | 03-01-22 | 08:10

Dat vond ik nou ook van die zogenaamde "protesten" in Wit-Rusland na de verkiezingen. Waren door het bevoegd gezag verboden maar die warhoofden moesten tòch met zn allen de straat op. En dan jammeren als er een paar klappen vallen. Net als met die "studenten" op dat plein in Peking, weet je nog?

dihydrogenmonoxide | 03-01-22 | 13:12
▼ 11 antwoorden verborgen

Mickey, @poesmobiel reageert op jou ( 00.19 ).
Onder K1100 | 02-01-22 | 22:57.

Bad - Casey | 03-01-22 | 00:34

Ik ga slapen amigos. Was zeer gezellig. Rust zacht en tot snel.
Ella Fitzgerald & Louis Armstrong: Dream A Little Dream Of Me (1950)
www.youtube.com/watch?v=j6TmogXhOZ8

Basil Fawlty | 03-01-22 | 00:33 | 11

@Bad - Casey | 03-01-22 | 01:11: -:) Ik word rolijk van de uziek en de clip. Zie vrolijke mensen die samen genieten en de essentie van het leven snappen.

Theodorik1 | 03-01-22 | 01:17

@Bad - Casey | 03-01-22 | 01:09: Dat deed mijn moeder ook.. goed dat je dat zegt want mooie herinneringen.

anja | 03-01-22 | 08:06
▼ 8 antwoorden verborgen

“Fascisten” roepen en daarna naar de bruinhemden van het FvD gaan staan luisteren. Je bedenkt het niet.

Bigi Bana Boy | 03-01-22 | 00:32 | 3

Het totalitaire denken bij de 'corecte' burgers begint enge trekjes te krijgen.
Lekker stemmen op de 'juiste' partijen' die lekker in het baantjfescarrousel zitten, dat is juist.... Blijkbaar.

Muissolini | 03-01-22 | 01:50
-weggejorist-
loser | 03-01-22 | 08:11

@loser | 03-01-22 | 08:11: Gelukkig niet. Hier op GS zien de meesten wel in met wie we te maken hebben als het om die bruine club van het FvD gaat.

Bigi Bana Boy | 03-01-22 | 09:06

Die nieuwe Papillon is niet slecht. Goeie film zelfs. Maar haalt het niet bij het origineel met Steve McQueen en Dustin Hoffman.

R. Skickr | 03-01-22 | 00:30 | 5

Netflix, of?

Beste_Landgenoten | 03-01-22 | 01:08

R. Skickr | 03-01-22 | 00:30,
Voor de ' wat " jongere mensen onder ons is het wel nieuw, maar een boek proberen te verfilmen is al 1 ding, maar een film van een film ( zeker zo prachtige film als dit ) trachten te herverfilmen ( nieuw woord ;)), das in mijn ogen, kansloos.

Bad - Casey | 03-01-22 | 01:34

Ja, die hoofdrolspeler heeft ook geschitterd daarna in die film over Queen, met Rami Malek, Bohemian Rhapsody, maar wat ik opvallend vond in die remake van Papillon is dat het een beetje homo-erotisch overkwam.
En dat vind ik eigenlijk misbruiken/afdoen aan het originele verhaal.
Dus daarom vind ik toch de versie met Dustin Hoffman beter.

King of the Oneliner | 03-01-22 | 01:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Zonder rellen lijkt de samenstelling van de demonstranten meteen anders.

bitterpete | 03-01-22 | 00:26 | 1

LInksch doet net alsof ze dat niet zien en doorhebben, de hypocrieten dat het zijn.

Muissolini | 03-01-22 | 01:51

Ik had het net met Louz over liefde/relatie.
Hans vat dit heel goed samen.
Hans Teeuwen De liefde.
www.youtube.com/watch?v=TMQdgUn8O4A
ik wil dit nog aanvullen, eer men ( op onze leeftijd ) nu aan een " nieuwe " liefde begint of waagt.

Bad - Casey | 03-01-22 | 00:25

Forum hondje lijkt op Bobby

thanseeuwen | 03-01-22 | 00:25

Jomanda voorspelde het lang geleden al: 'ik zie het getal 10'

Israël gaat een vierde coronaprik aanbieden aan 60-plussers en aan medisch personeel, kondigde premier Naftali Bennett zondag aan. De tweede booster moet helpen tegen omicron.

Bibop | 03-01-22 | 00:19 | 4

@JRShield | 03-01-22 | 00:42: vanaf 2024 elke maand een prik om zeker te zijn van je gezondheid. Voor 2030 is er prik uitgevonden waarmee je jezelf elke dag kunt prikken tegen elke ziekte dan ook.

Adriel | 03-01-22 | 01:01

@VoltaireJohn | 03-01-22 | 01:01: Oh, wat mooi! Dan ga ik die zeker nemen. Want ik ben tegen ziek worden, wegens hoe heet dat ook maar weer.. eh.. oh ja tirannie.

Mazzelstof | 03-01-22 | 06:29
▼ 1 antwoord verborgen

Net een splinternieuwe Morley M2 Volume pedaal aangeschaft voor een habbekrats. Hekemaal blij want ben een nieuw pedalboard aan het inrichten en dat loopt aardig snel op qua kosten. Verder vind ik die man die door die hond wordt gebeten bijna zieligz maar ook dom. Waarom zo dichtbij die bessten komen. Je kan beter naar het oosten gaan dan naar het westen. Klein stukje naar oosten en je kunt gezellig koffie drinken en een hapje eten buiten de deur.

R. Skickr | 03-01-22 | 00:12 | 3

R. Skickr, enig idee wat het vervangen van afgesleten fretten gaat kosten en of dat zinvol is?
(Washburn, 2e hands aankoop 15 jaar geleden voor €300)

Milton_Styx | 03-01-22 | 00:36

@Milton_Styx | 03-01-22 | 00:36: Toevallig laatst naar geinformeerd bij de gitaarboer/bouwert. Herfretten kost 300 - 400 euro, dus meer als die wasbeer van je gekost heeft.

Asteroid-B612 | 03-01-22 | 00:46

Nu lekker languit op de bank met biertje in de hand super spannende halve finale darts op RTL 7 aan het kijken. Anderson-Wright. Denk dat Wright wint. Morgenavond finale. Winnaar krijgt 200.000 pond. Tis toch geld

Bibop | 03-01-22 | 00:09 | 5

@Basil Fawlty | 03-01-22 | 00:30: vandaag de dag £50.000 voor het winnen van Lakeside... BDO heeft de boot een beetje gemist een jaar of 20 geleden...

Peillood | 03-01-22 | 00:40

Ietsje meer.
Winner - £500,000
Runner-Up - £200,000
Semi-Finalists - £100,000
Quarter-Finalists - £50,000
Fourth Round - £35,000
Third Round - £25,000
Second Round - £15,000
First Round - £7,500

K1100 | 03-01-22 | 00:40

@Peillood | 03-01-22 | 00:40:
En ze betalen niet. Is thans herrie tussen een van de laatste winnaars en de BDO. Zelfs een rechtszaak en die heeft de BDO verloren, als ik mij niet vergis.

Basil Fawlty | 03-01-22 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

De wedstrijd winnen met als allerlaatste leg een 9 darter.
Da's toch wel bijzonder. Het gebeurde in de voorrondes van het WK Darts waar nu de 2e ½ finale van aan de gang is.
Willy Borland's 9 Darter @ Ally Pally.
www.youtube.com/watch?v=2etbixD6aWw

keestelpro | 03-01-22 | 00:07 | 5

@R. Skickr | 03-01-22 | 00:21:
Hahah! Ik zou gewoon een pijl extra per beurt gooien. De regels tijdens het spel veranderen is helemaal 2022.

keestelpro | 03-01-22 | 00:26

@keestelpro | 03-01-22 | 00:26: Wel als de FIA ook over darts zou gaan. Ik mag zo niet meer reageren dus alvast een fijne nacht gewenst. En nog eentkeom te lachen, waargebeurd trouwens. Ik had een wereldkaart opgehangen vorige week en mijn vrouw gevraagd een dart te gooien en waar die pijl ook land daar zou ik haar meenemen in het nieuwe jaar. Morgen is dus haar derde dag achter de koelkast.

R. Skickr | 03-01-22 | 00:36

@R. Skickr | 03-01-22 | 00:36:
Hahaha! Hij is goeddd!

keestelpro | 03-01-22 | 00:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaap. De verwende aandachtswappies hebben hun fix weer eventjes gehad. Heel goed dat de media niet weer uitgebreid stilstaan bij het rituele dansje van een stel debieltjes, want dat moedigt ze alleen maar aan om door te gaan. Verder: uitstekend en proportioneel ingegrepen door Halsema - dat mag ook worden gezegd.

de IJsman | 03-01-22 | 00:06 | 9

@de IJsman | 03-01-22 | 00:29: ghe

Roos | 03-01-22 | 00:32

Nog meer verkleinwoordjes, Ijsmannetje?

Muissolini | 03-01-22 | 01:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Dan ga je naar een verboden demonstratie toe, dan loop je een kant op waarvan de politie duidelijk aangeeft dat je beter om kan draaien, dan ben je eigenwijs en ga je toch lekker voor aan staan want jij laat je niet zo maar tegenhouden.... en dan wordt je in je flikker gegrepen door een politiehond en krijg je klappen.... tsja misschien had je in je leven een keer het woord "nee" moeten accepteren was dit niet gebeurt.

johnyl | 03-01-22 | 00:05 | 6

@Fuck-a-duck | 03-01-22 | 00:32: sommige mensen willen blijkbaar graag voor debiel uitgemaakt worden. Waarom ga je anders naar een verboden demonstratie en vechten met de politie? Ga werken of zoek een hobby.

Rest In Privacy | 03-01-22 | 00:45

,@fuck-a-duck.... in uw scheldkannonade vergeet u nog eendenneuker...

johnyl | 03-01-22 | 01:06
-weggejorist-
Muissolini | 03-01-22 | 01:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Even een vraagje over een heel ander onderwerp...
Waarom sluit men de reacties bij het eerste artikel van @Arthur van Amerongen ?
Na de feestdagen had ik eindelijk wat tijd om dat fijne artikel eens rustig te lezen , ik zal wel niet de enige zijn. Beetje lullig voor jullie nieuwe columnist dat juist de mensen die de tijd nemen om zijn artikel te lezen , niet kunnen reageren.
Fijne avond !

blamage_fr | 03-01-22 | 00:03

Maar ik kén dat helemaal niet! dat Golden Girls.
Mijn ma, tantes en buurvrouw keken allemaal naar Bold & Beautiful, Dallas (met ene "J.R",? - een tante werd altijd nogal wild van die man) en die andere Amerikaanse serie, kom, hoe heet die - iets van As the world turns denk.
Ondertussen moest ik wachten tot He-Man (met gigant Skeletor) op kon of de smurfen.
Over gold gesproken.
De Smurfen, en dan met name brilsmurf, is goud.
En laten we Azrael, kat van Gargamel, niet onbenoemd laten.

chicago river | 03-01-22 | 00:02 | 5

Dallas zou echt een hele foute serie zijn nu, in deze woke tijden. Tijdje geleden ge binge watched en ik vond het af en toe echt lachen. Slecht geacteerd maartypisch jaren 80 materiaal. Die kleine dellerige blonde nicht die met iedereen het nest induikt, van 8 tot 80. Wat een heldin!

Fuck-a-duck | 03-01-22 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik zo de filmpjes bekijk dan verschilt het niet zoveel met wat een paar dagen geleden in Hong Kong gebeurde. It's a bloody shame Halsema!!

Harrie-Couvert | 03-01-22 | 00:02

Op de TV-reclame:
"Blijf thuis, zodat u zeker weet, dat u een ander niet besmet."

RIVM:
De meeste besmettingen vinden plaats in de thuissituatie.

Ik móet terug naar school.
Daar schijnt woke-logica onderwezen te worden.

Milton_Styx | 02-01-22 | 23:59 | 9
-weggejorist-
Milton_Styx | 03-01-22 | 01:25
-weggejorist-
IosefTarasov | 03-01-22 | 01:31
-weggejorist-
Milton_Styx | 03-01-22 | 01:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Mijn penis is niet meer de penis waarmee ik mijn jeugd heb doorgemaakt.

RickTheDick | 02-01-22 | 23:54 | 22

@Papa Jones | 03-01-22 | 00:29: Nou..:
Tweedekans als nieuw. Geretourneerd product in geopende originele verpakking.

IosefTarasov | 03-01-22 | 01:26


smegmaschaamte, gewoon de staalborstel erover

King of the Oneliner | 03-01-22 | 01:52
▼ 19 antwoorden verborgen

Ik heb niks met Forum, die zijn al een tijdje aardig van het padje af vind ik persoonlijk. Maar dat de media en politici geen aandacht geeft aan dat vandalisme en de politie die extremisten gewoon beschermt maakt ze gewoon net zo vogel vrij als ze met Pim fortuijn deden. Halsema, de media en de rest ban de politiek zijn nu verantwoordelijk voor alle volgende aanvallen die steeds een stapje erger zullen worden. Forum zijn aardig, wappie, maar ze zijn wel onze wappies en moeten dat kunnen zeggen in de democratie. Wat al aardig begint te blijken dat het niet echt een democratie meer is, aangezien he duidelijk is dat sommige groeperingen en politiek opvattingen “meer” gelijk zijn dan anderen.

Snap_het_ook_niet | 02-01-22 | 23:50

Zie die partijhopper Halsema zomaar overstappen naar de VVD. Staat nog ministerschap op haar bucketlist

Bibop | 02-01-22 | 23:48 | 1

Ze is al ooit door de VVD jongeren als liberaal van t jaar gekozen en mogelijk al eens door de PvdA als minister

Shoarmamasutra | 03-01-22 | 00:04

Nou, laatste voor vanavond, nog eentje van Magna Carta. Misschien nog wel geschikter als reisnummer, inclusief zonder QR-code:
www.youtube.com/watch?v=D1O5AtBelQk
( Airport Song )

Graaisnaaiert | 02-01-22 | 23:43 | 3
-weggejorist-
letopuwzaak | 02-01-22 | 23:54

@letopuwzaak | 02-01-22 | 23:54:
Yeps. Kreeg ooit van mijn ouders een paar platen voor mijn 1e platenspelertje en daar zat deze bij, op de verzamelplaat Romatische Popsongs. Greep me meteen, dit nummer.
@BC: ook een hele mooie, fijn bandje die Motors, hun 1e plaats is echt lekkere rauwe gitaarrock ( Phoney Heaven bv ).

Graaisnaaiert | 03-01-22 | 11:20

Vanaf 1-1-2022 mag je niet meer roken op je werkplek. Hoe zit dat nu met thuiswerken ?

HaaiBaai | 02-01-22 | 23:39 | 8

@knutsel_ | 02-01-22 | 23:51:
Inderdaad. Die rookruimtes later. Geel van de aanslag en volle bak daar want iedereen die gezellig was kletste daar bij en de telefoons in die ruimte stonden dan op de speaker zodat je niks hoefde te missen van de markt via de brokers. Alternatief voor de koffiemachine :)

Basil Fawlty | 03-01-22 | 00:18

@Basil Fawlty | 03-01-22 | 00:18: Echt gouden tijden, je was paria en broeder ineen. Beste arbeidsonderhandelingen in de rookruimte gehad.
Tot het punt dat mobieltjes gemeengoed werden en iedereen alleen nog maar op zijn foon zat te staren. Toen was het uit met de pret.

knutsel_ | 03-01-22 | 00:22

@knutsel_ | 03-01-22 | 00:22:
"je was paria en broeder ineen."
Klopt als een bus! Ik heb zelfs eindejaar besprekingen gehad daar samen met mijn toen Japanse baas, werkte toen voor een Japanse bank en we rookten allebei en dachten: Als we het dan toch moeten doen op de laatste werkdag van het jaar dan onder genot van een peuk en glas wijn (serieus). ;-))

Basil Fawlty | 03-01-22 | 00:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Vandaag overleden: Richard Leakey een bekende paleoantropoloog die uitgestorven mensensoorten heeft ontdekt.
Stel je voor dat we hadden samen geleeft met andere mensensoorten.

SterF... | 02-01-22 | 23:35 | 11

@H. Caulfield | 03-01-22 | 00:12:
Nee hoor, het begrip soort is een menselijke definitie. De stelregel is dat als twee individuen samen vruchtbare nakomelingen kunnen produceren, deze dan tot dezelfde soort behoren.

SterF... | 03-01-22 | 01:00
▼ 8 antwoorden verborgen

Nederland is nog nooit zo (onverwacht) verdeeld geweest de laatste 2 jaar.
Wat zo’n virus allemaal wel niet kan teweegbrengen.

laurentius | 02-01-22 | 23:33 | 10

Nee, nederland is vaak verdeelder geweest. Een heel grote meerderheid van wel 9 op10 steunt vaccineren. Een groot deel ervan accepteert opk qr codes enzo. Er zijn mensen die echt niet snappen dat het zover gekomen is en een deel ervan had nooit verwacht zo ver van de overheid te komen te staan. Die zijn diep verbolgen. Maar praktisch gezien is dat maar een kleine zeer verscheidende minderheid bestaande uit paarsgebroekte kruidenvrouwtjes, volksnationalisten, radicale moslims, luie jongeren, felle afgesplitste kerkgroepen etc.

Overigens wil mijn typering niets afdoen aan mijn eigen mening: ik ben pro vax maar tegen avondklokken tegen eerdere sluitingstijden tegen sluiting van zittende droge horeca.

Shoarmamasutra | 02-01-22 | 23:58

Het is onvoorstelbaar, het eens zo tolerante Nederland is tot op het bot verdeeld. Het tot bijna toe doodwensen van een ander die andere gedachten dan de jouwe heeft is schijnbaar maar normaal. Het accepteren van een andere mening of politieke voorkeur, leid nu tot uitsluiting of het dehumanisering. Waar moet dit naar toe gaan?

Janssen | 02-01-22 | 23:59

@Shoarmamasutra | 02-01-22 | 23:58: Innerlijk zijn Nederlanders juist zeer verdeeld als je alle social media, fora e.d moet geloven. We hebben alleen geen zin om massaal aan burgelijke ongehoorzaamheid te doen of te demonstreren, maar slikken het doorgaans gewoon als puntje bij paaltje komt.

Rest In Privacy | 03-01-22 | 00:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik zie een hoop betrekkelijk brave en ook sommige lompere protesteerders. Ik zie een hoop politie in vol tenue die af en toe zeer kordaat optreden. Fel, maar het lijkt niet zonder reden
Het zijm telkens types die echt op de politie afstappen en niet wijken na een hint of eerste zachtere mep.
Tja wetende dat je eigenlijk op een verboden demonstratie bent is dat wel een beetje de zaken opzoeken.

Shoarmamasutra | 02-01-22 | 23:31 | 3

is het de zaken opzoeken niet juist het doel- en de grondslag van het recht op demonstratie? de grote opkomst verheugt mij. ik was zelf verhinderd wegens materiaalpech.

adje_hekkensluiter | 02-01-22 | 23:51

> Nou dat was weer een zondagje hè

Nou nee. Vanmiddag een beetje op de bank hangen met een PlayStation controller.
Vanavond bij vrienden op bezoek (vrijheid maak je zelf).
Eigenlijk een rustig zondagje.

koeberg | 02-01-22 | 23:30 | 1

da's sterk koebie! ik begreep net dat veritas er wel bij was om de boel een beetje te sussen. ( ik zelf heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om me over een gestickerde en gestripte Gazelle te ontfermen!)

adje_hekkensluiter | 02-01-22 | 23:45

Halsema laat weten waar haar prioriteiten liggen. De politie de opdracht geven om de lange lat uit te testen op wappiestranten, maar het krakend GroenLinks-tuig/ Antifa vrij spel geven om andermans eigendommen te vernielen.

Broekpaling_bezitter | 02-01-22 | 23:27

Pizza met shoarma, paprika, champignons en ui besteld. Knofsaus bij. Heb zelf m'n favo sambal. Schlemmen!

Sorry folks...

wilderst | 02-01-22 | 23:24 | 11

@wilderst | 02-01-22 | 23:36:
Lol! D'r is hier in Lugano een zeer vaag (zoals het hoort) uitziende kebab/shoarma zaak met de naam: Mesopotamia en die maken me toch goed spul en leveren aan huis. Mooi voor de zondagavond. Maw die zaak voldoet aan ieder cliché en dus betrouwbaar. Hahaha!

Basil Fawlty | 02-01-22 | 23:56

@Papa Jones | 02-01-22 | 23:48: Echt een karrenwiel, doos van rand tot rand gevuld. Verse ui/parika rood en groen/champ. En een bordje shoarma eroverheen van een half pond!

wilderst | 03-01-22 | 00:17
▼ 8 antwoorden verborgen

Pprrrrrr :)

Poesmobiel | 03-01-22 | 00:15

@Poesmobiel | 03-01-22 | 00:15:
Jij ook bedankt voor dat nummer Ventura Highway, was het al helemaal vergeten en dan hoor je dat en dan denk je, oh ja. Ook zo'n pareltje uit een ver verleden.

Graaisnaaiert | 03-01-22 | 11:21

@vacuumdoos
Zo fijn om je even te lezen! Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar en hou moed daar in die kelder. Coronawaanzin, Rutte IV, een eredoctoraat voor Timmerfrans: ik kan me alleen maar voorstellen hoe het is om al die frustraties te moeten internaliseren. Maar goed, wat in een vacuümdoos zit blijft lang vers. In afwachting tot je comeback hou ik je kruk voor je vrij!

MickeyGouda | 02-01-22 | 23:22 | 8

@letopuwzaak | 02-01-22 | 23:57:
Wat jij zegt. Ik herken mezelf alleen niet in Blanche, want bimboën is me teveel moeite. Ik heb in het echte leven een vriendin die zo charmant is dat elke man met wie ze in gesprek is zich helemaal het mannetje voelt. Totdat hij met mij in gesprek raakt. Lol.

MickeyGouda | 03-01-22 | 00:10

@MickeyGouda | 03-01-22 | 00:03: eerlijk gezegd denk ik dat we allen een mix zijn. In komedies zie je dat de personages doorgaans 1 karaktertrek hebben uitvergroot. In Friends is Joey de dommige, Ross de slimme, Monica bazig ..
In het echt hebben we niet maar 1 aspect.
Wat Louz zegt, denk ik ook dat we allen in de basis een Dorothy zijn.
Wat jij en louz niet echt hebben is Estelle, de botte boerin. Die kan ik er soms nog wel eens ingooien.. soms gewoon omdat het kan;-)

Roos | 03-01-22 | 00:12

@MickeyGouda | 03-01-22 | 00:10:
Lol:-) en toch lijk je me charmant. Roos, we zien ook graag je Estelle kant af en toe! Ik vind die uitvergrotingen erg vermakelijk, leuk en vaak herkenbaar. In de basis of een beetje:-)

letopuwzaak | 03-01-22 | 00:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Was Tofik Dibi er ook bij af had de darkroom (darmroom mag ook) een te grote aantrekkingskracht?

eerstneukendanpraten | 02-01-22 | 23:19 | 3

eerstneukendanpraten | 02-01-22 | 23:19,
Nohhh, hahaha ;)

Bad - Casey | 02-01-22 | 23:28

Heb je na het neuken nog met Tofik gepraat?

koeberg | 02-01-22 | 23:34

@koeberg | 02-01-22 | 23:34,
Ohhhh, geweldig!
Mijn wangen doen pijn ;D

Bad - Casey | 02-01-22 | 23:42

Leerzaam plaatje. Als ik zo op die rechterfoto kijk staat hij op de drempel om de status van homo erectus te bereiken.
Mooi dingetje, evolutie in de praktijk.

Graaisnaaiert | 02-01-22 | 23:26

Deze is waarschijnlijk al gepost.
youtu.be/voNEgCKzves
Thank you for being a friend.

letopuwzaak | 02-01-22 | 23:17 | 6

@Basil Fawlty | 02-01-22 | 23:35:
Ja, dat heb ik gezien, prachtig. @Roos ik vond Dorothy leuk. Lekker nuchter.

letopuwzaak | 02-01-22 | 23:42

Beetje lullig dat je dan 17 dagen voor je honderdste verjaardag overlijdt.

knutsel_ | 02-01-22 | 23:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Onbegrijpelijk, dat verdedigen van het recht om te demonstreren alsof het nog steeds een groot democratisch goed is want demonsteren heeft allang geen effect meer voor de burger. Je mag ergens op een veld of plein hard brullen dat je iets niet wilt. Wat heeft dat voor zin. We hebben als burger geen enkele mogelijk fout beleid te stoppen. Naar wie kun je mailen. Waar is zo'n loket.
Een beetje Neeju Niet Leuk mogen blèren, waardeloos.

zeurmachine | 02-01-22 | 23:15 | 3

Voor een verboden demonstratie kregen de mensen toch behoorlijk ruimte.

Shoarmamasutra | 03-01-22 | 00:02

Sterker nog: Het kan een soort reverse psychology teweegbrengen bij de regering. Als we nu aan de protesten toegeven, worden de protesten alleen maar erger, omdat men ziet dat het zin heeft. Dus dat doen we niet.

Expert Homo | 03-01-22 | 00:48

Een long island aardbeien cocktail is niet echt mijn drankje. Heb er al ruim 2 dagen last van.

Lafayette | 02-01-22 | 23:12 | 4

@Nuuk | 02-01-22 | 23:15:
Gelukkig niet. Met slagroom was ik ter plekke gesneuveld. Maar de long island staat inmiddels op mijn lijstje met gevaarlijkste drankjes.

Lafayette | 02-01-22 | 23:22

Ja, waarom niet een half karton tomatensap, een kwart liter wodka, een fikse scheuten rode óf groene tabasco, fijngesneden komkommer, zwarte peper, jalepeño peper en wat vers salieblad, to top it off?
.
Waarom áárdbeien, in hemelsnaam. Wat doe je jezelf aan man.

chicago river | 02-01-22 | 23:41

@Lafayette | 02-01-22 | 23:22:
Nu ik op Google heb gelezen wat er zoal in zit gaat 'ie ondanks jouw waarschuwing toch op mijn verlanglijstje!

MickeyGouda | 03-01-22 | 00:18
▼ 1 antwoord verborgen

Wat zijn we toch laffe demonstranten in dit land eigenlijk. Gemiddelde antifa / blm demo in 'murica worden winkels geplunderd en in de fik gezet en gasten in elkaar gebeukt / gedjoekt / gepopt.

Graaf_van_Hogendorp | 02-01-22 | 23:06 | 1

Heb heel wat livestreams van antifa/blm gezien. Maar ook in de VS wordt er maar bar weinig tegen deze lui gedaan.

Rest In Privacy | 02-01-22 | 23:14

Gelukkig zit iedereen weer op de traktor en kan ik weer over de Haarlemmerweg fietsen. Malle wappies met hun Russische livestream.

Ad Hominem | 02-01-22 | 22:59

Protomartyr - Come and See (live @ pitchfork festival)

youtu.be/hRgUItuAZ4U

Computer_says_no | 02-01-22 | 22:58

Die blonde yogabroekmevrouw die heel veel zwaaide, staat op het balkon van het pand vondelstraat hoek constantijn huygensstraat, waar in februari 1980 tijdens de krakersrellen de politie tijdelijk ingeblikt werd door de tegenpartij

Bucky_Lastard | 02-01-22 | 22:58 | 1

Ik kan me de radio-uitzending op Stad Radio Amsterdam nog goed herinneren. Het leek of Theo Koomen uit zijn graf was opgestaan en verslag deed over de wedstrijd.,

Arnold Layne | 03-01-22 | 01:22

@MickeyGouda,
Iemand vroeg gisternacht in de kroeg om jou de groeten te doen. Iets met ribbelchips en zo. Is weggejorist en er waren ook geen reacties op. Heb er maar een linkje van gemaakt.
i.postimg.cc/L5HDnVtv/20220102-151722...

K1100 | 02-01-22 | 22:57 | 8

Zag de groet gisteren langskomen, vooral de zin: "Mocht Joris hier eerder zijn dan Mickey.. " raakte me. De eenzaamheid die er uit spreekt is bijna tastbaar..

IosefTarasov | 02-01-22 | 23:58

@Poesmobiel | 03-01-22 | 00:19:
Respect en jouw naam zijn hier voor de eeuwigheid onlosmakelijk verbonden, Poesmobiel, daar kun je op rekenen!

MickeyGouda | 03-01-22 | 06:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat is dat toch? Begint wel op te vallen dat de woke SS'ers van antifa echt nergens goed worden aangepakt. In de VS doet de politie er ook geen drol tegen als ze naast hen staan.

Rest In Privacy | 02-01-22 | 22:57

Wat die mensen bezield is mij echt een raadsel. Ben je in de vijftig nog redelijk fit en ga je knokken met de M.E. in Amsterdam. Met welk doel? Denk je echt dat de toch al halfslachtige maatregelen dan worden opgeheven? Nederland doet het weer eens op z'n Nederlands. Alles is halfslachtig. Nu pleit ik niet voor Chinese toestanden waar ze een stad met 13 miljoen inwoners dichttimmeren en alles en iedereen gaan testen maar ergen zit toch een balans. Wat ook opvalt is dat het weer dom rechts is. Van die voormalige PvdA-stemmers die in een Thierry of Geert een nieuwe Messias zien. Niet om het 1 of ander hoor, maar ik heb zelden zulke incompetente figuren in de kamer gezien. Voeren moties in voor wetten die al bestaan of voeren moties in voor wetten waar geen enkele sprake van is en lopen steen en been te klagen. En dat alles op onze kosten. Droevig.

GrandMechantLoup | 02-01-22 | 22:56 | 2

"Wat die mensen bezield is mij echt een raadsel". Dit vat in feite samen waarom echte democratie niet aan jou besteed is.
"Nu pleit ik niet voor Chinese toestanden [...] maar..
Als er raadselen zijn, als je zaken niet begrijpt, zie dan om in verwondering en veroordeel niet.
NB.: ik zou als ik u was oppassen met de term 'dom-rechts'. Het is een te gemakkelijke term en het gebruik ervan diskwalificeert u al snel van de discussie.

IosefTarasov | 03-01-22 | 00:04

Ik ben ook niet trots op dom-rechts, evenmin op dom-links of dom-midden, maar over het algemeen kan ik heel goed overweg met de rest van rechts.

Sneerpoets | 03-01-22 | 05:14

Een muziekje, voor het nieuwe jaar 2022.
The Manic Street Preachers - If You Tolerate This, Your Children Will Be Next
www.youtube.com/watch?v=cX8szNPgrEs

Nuuk | 02-01-22 | 22:53 | 2

Is mooi!

Kowalski11 | 02-01-22 | 23:19

"So if I can shoot rabbits then I can shoot fascists"
De definitie van de Antifa-gastjes. Zij denken dat ze goed bezig zijn want wie is er nou niet tegen Fascisme ? En zij ondernemen actie terwijl vele anderen hooguit lippendienst bewijzen. Maar de jongere Antifa's vergeten dat zij gewoon Communisten zijn en dus minstens net zo fout als wat zij zeggen te bestrijden.

IosefTarasov | 03-01-22 | 00:17


Nieuw! Nu ook al geluid reclame onder het vierkante roze kroontje linksboven als je muis erop staat over BATAVIA Casino. Met de nadruk op Via.
Ja, de schoorsteen moet ook roken, hè.

King of the Oneliner | 02-01-22 | 22:51 | 2

En er op klikken brengt me niet langer terug naar de startpagina.

HankHill | 02-01-22 | 22:54

@HankHill | 02-01-22 | 22:54: Ja, het is verkeerd geprogrammeerd/uitgewerkt, het heeft door jouw opgemerkte probleem namelijk geen tijd om goed te laden, zodat de boodschap slechts overkomt als je een supersnel werkende pc hebt, die de cache kan vullen voordat het te laat is. (of zoiets)

King of the Oneliner | 02-01-22 | 23:03

Zijn er mensen die vandaag nog iets leuks hebben gedaan? Met anderen gezongen, met de hond gewandeld, de kerstballen opgeruimd?

Roos | 02-01-22 | 22:51 | 20

@letopuwzaak | 02-01-22 | 23:59: haha die maakt het af en breek ik er in het midden op. Alles bij elkaar is het gezond én lekker ;-)

Roos | 03-01-22 | 00:04

@Roos | 03-01-22 | 00:04:
Oh, ik dacht stukjes ei:-) Ik breek wel eens een ei over de pasta. Jaa, dit klinkt lekker en gezond. Ik zou er een zoet wijntje bij drinken:-)

letopuwzaak | 03-01-22 | 00:16
▼ 17 antwoorden verborgen

Goedenavond allen,
Het is inmiddels de 2e dag van 2022, net alles nog een beetje van vannacht terug gelezen ( soms niet handig ;)), maar het was wel een top nachtje.
Milton, dat nummer van de Zombies, soms lijkt het wel alsof jij het vermogen bezit om in mijn brein te kijken, echte vrouwen, ik houd ervan ;).
En Harry, volgens mij ben jij een gezellige kerel om wat mee te drinken ?!
Mickey, ik dien wat minder met complimentjes naar jou toe te strooien, alhoewel jij het wel in mijn ogen verdient ( echt wel ;)).
Kees, ik sta 2 maal met een nummer in jouw mix, ik voel me vereerd ;)
Maar hier werd ik vanochtend door een goede collega mee wakker gemaakt, zullen de "wappies " dan toch de kanaries in de kolenmijn zijn ?!
Willem Middelkoop over 'The Big Reset'.
www.youtube.com/watch?v=K-H7Jqm_NNc
Kastelein, een rondje en een nummertje van mij, voor " onze " Kees.
Kool & The Gang - Get Down On It.
www.youtube.com/watch?v=qchPLaiKocI
Proost !

Bad - Casey | 02-01-22 | 22:50 | 20

@letopuwzaak | 03-01-22 | 00:04,
Mooi gezegd, mijn 1e liefde was ook mijn jeugdliefde ( 10 jaar ), hierna kon daar niks meer aan tippen.
Eigenlijk is dit ook niet zo verwonderlijk, je groeit naar elkaar toe, als je nu iemand ontmoet, vele bagage dragen zij mee, moeilijk hoor.
Nee, ik ben er voor voorlopig klaar mee, energie en de stress, oh nee, geef mijn portie maar aan Ficky.
Maar, ik zeg nooit, nooit ( eigenlijk dus wel ;)).

Bad - Casey | 03-01-22 | 00:13

@Bad - Casey | 03-01-22 | 00:00: ah... Heel herkenbaar!!

Roos | 03-01-22 | 00:39

Dankjewel en graag gedaan Casey! Je plempt gewoon te veel nummers waar niet om heen te komen is. Die mix is eigenlijk meer een soort shout-out waarin zoveel mogelijk reaguurders in betrokken moeten worden. Maar sommigen droppen echt slechte tracks en dat is HEEL slecht voor geen stijl begrippen.
Dus heb je soms dubbele inzendingen... tja. *cheers*

keestelpro | 03-01-22 | 03:28
▼ 17 antwoorden verborgen

Viroloog Van Ranst: ’We hopen dat omicron wereldwijd dominant wordt’
Bron: Telegraaf

Bibop | 02-01-22 | 22:47 | 1

Dat zou mooi zijn inderdaad.

keestelpro | 03-01-22 | 03:31

Okay, eerst ff een deuntje opzetten, Brant Bjork ofzo, en ff uit m'n kramp komen ivm laatste meme....

En simpel verslag van wat ik vandaag ervaren heb. Kan me vergissen, zoals het leegvegen van het Museumplein (had niet die indruk), maar ik laat alle latere impressies, opgepikt via (social)media achterwege. Gewoon mijn eigen indrukken plus wat ik later van enkelen ter plaatse heb gehoord.

11.:30 arriveer ik op Museumplein. Niet veel later knal ik m'n speaker aan, 27+uur speel lijst met relevante & toepasselijke deuntjes op shuffle. Tegen die tijd begint het al aardig vol te lopen.
Twee agenten komen er al snel aanlopen. Speaker uit, anders, na 2 waarschuwingen in beslag en boete. Ik maak nog een opmerking over dat, ondanks deze demo was verboten vanwege o.a. de volksgezondheid, de agent geen mondkapje draagt. Vond ie niet leuk, herhaald kribbig de waarschuwing.

Op een gegeven moment wordt het flink druk en na een voorzichtig begin doe ik vol m'n speaker aan. Op dat moment valt me op dat er velen richting Van Baerlestraat lopen. Had niet de indruk dat er werd leeggeveegd, maar dat men zelf besloot tegaan lopen. Niet zo gek, omdat in het Westerpark het FvD-circus stond te wachten.

Dus op weg en al snel gingen we erg moeizaam vooruit, zag van een afstand dat er een ME blokkade was opgezet met diverse voertuigen opde Van Baerle/Potter kruising. Dat er voorin gedonder was had ik geen idee van. Toch langzaam maar zeker naar voren, en na een tijdje verdwenen alle voertuigen. Men gaf het op.

En zo liepen we helemaal door naar het Westerpark. Zeer gemêleerd publiek, geprikt ongeprikt links rechts oud jong, de meesten uw gemiddelde buren. De usual wappie suspects waren er natuurlijk ook, hooliganeske types her en der, en een groepje prinsjesvlaggen. Had ik mijn mening over, vonden ze niet leuk, maar bleven respectabel.

Verder niets te zeggen over het Westerpark, dat is boven al voldoende beschreven, niks op aan te vullen. Na een tijd hangen leek het erop dat velen weer terug gingen naar het Museumplein. Iemand zei dat daar wat gedonder was, maar heb daar verder geen bevestiging van gekregen. Ik besloot ook weer terug te gaan en gemoedelijk fietste ik terug, langs een hele lange stoet mensen.

Terug op het Museumplein hoorde ik van het gedonder op de kruising Van Baerle/Potter. Verder alles heel gemoedelijk op MP. De gehele dag heb ik verder geen enkele politie ingrijpen gezien. Niets over groepsvorming of afstand houden of wat dan ook. Terug op het Museumplein was er een flinke groep in het midden aan het party-en. No one cares.
Op een gegeven moment vond ik het mooi geweest, en ging huiswaards, ff voor 6 weer thuis. Voor het Rijksmuseum fiets ik langs een hele ploeg ME en bussen. Die hangen er ook maar een beetje bui. Van diversen krijg ik een goedenavond terug, eentje kon me, nog steeds ratelende, speellijst wel waarderen, gezien zijn wobblende hoofd, Thuis hoorde ik iets over MP afgesloten voor meer publiek, en dat het later leeggeveegd werd, inclusief wat gedonder. Geen idee in hoeverre dat klopt.

Ik ben moe, morgen om half 6 gaat de wekker....

Dude, Nijman, je had gewoon helemaal mee moeten lopen. Meer meedoen, indrukken opdoen, mensen spreken, er zijn zoveel verhalen. Gemiste kans, imo. Maar desondanks, ook deze topic word, altijd, weer zeer gewaardeerd.
Een hele goede avond ;-)

En ik heb nu ECHT ff geen zin meer om spellingsshit te checken. De ballen. Half 6.

Klompz | 02-01-22 | 22:46 | 3

PS: Nederlands staat er internationaal goed op. Demo is behoorlijk viraal gegaan. o.a. Rita Panahi, Andy Ngo & Jordan Peterson tweeten er over.

twitter.com/search?q=%23politiegeweld...

Klompz | 02-01-22 | 22:55

Klaploper

niv01 | 02-01-22 | 22:59

nee op een zondagmiddag door Amsterdam huppelen, daar heb ik niet zo'n zin in. En zou ik er zijn, dan zo snel mogelijk weg daar.
The Animals - We've Gotta Get Out Of This Place (1965)
www.youtube.com/watch?v=LUpBSvN1a50

Stijlloser_from_NL | 02-01-22 | 22:41

Wat is dat geluid onder het kroontje?

UnderTheDevil | 02-01-22 | 22:41 | 1

Een Easter Egg reclame voor Batavia Casino.

King of the Oneliner | 02-01-22 | 22:52


Ik vind -heliumhamster- nu al het woord van 2022.

En de grap uitleggen over -the first thing black ppl say when it's a mass shooting.-

Dit is dus Betty White (Golden Girls), onlangs overleden op 99 jarige leeftijd:
'Bet they white'
Omdat mass shootings doorgaans gedaan worden door doorgedraaide white men, zoals bijv. Anders Breivik.

King of the Oneliner | 02-01-22 | 22:36 | 1

Soo hee, jij bent vast heel leuk op feestjes.

Old_Spice | 02-01-22 | 23:28

Mooi opstel, beetje lang . Voor de opmerking "de meeste mensen van de coronademonstratie zijn niet te onderscheiden van andere normale mensen" krijg je een extra puntje. Ik geef het een 7+.

hero_of_heaven | 02-01-22 | 22:36

Die dame met dat bordje. Hamsteruuuh. Übergeil. Hoe kun je zo'n vrouw niet willen.

goedverstaander | 02-01-22 | 22:35 | 10

@King of the Oneliner | 02-01-22 | 23:08: jaloezie of haat zijn mij onbekende emoties

Roos | 02-01-22 | 23:17

Dit zijn de betere kroegengesprekken!

keestelpro | 03-01-22 | 02:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Vandaag aanwezig geweest. Ontzettend gemoedelijke sfeer. Deel van de aanwezige agenten bleken normale fijne mensen te zijn die prima een gesprek konden voeren, enkelen gaven zelfs aan 'als ik geen dienst had stond ik hier misschien ook wel'. Een ander deel van de agenten blijkt simpelweg voetbalhooligans te zijn met een geweldsmonopolie. Ik heb mensen gemept zien worden voor niks, ik heb mensen geprovoceerd zien worden door stillen. Een deel van het politievolk leek instructies te hebben gehad om dit vooral uit de hand te laten lopen. Gelukkig is dit op wat kleine incidenten na niet gebeurd. Als de gemiddelde Nederlander iets minder lief en meegaand zou zijn, dan was dit totaal maar dan ook totaal ontspoord. En dat kwam niet vanuit de demonstranten.

Veritas_ | 02-01-22 | 22:33 | 9

ME is niet lief , zijn ze ook niet voor. Ken twee jongens van vroeger, die-hard f-side , nu ME. Maar ze zitten strak in de regels. Er is een leidinggevende in dat peloton, als die ja zegt, en dat gebeurd zeker in Nederland niet zo snel , dan mogen de honden los.
Soms hebben ze een staart , maar meestal niet.
De ME zijn meppers , maar als ik zie wat voor een geduld ze af en toe moeten hebben tot kapitein harry een go geeft...

En ja soms gaat de ME uit de bocht , wel vaker zelfs, heriner me een koningsdag 10-15 jaar terug waar heel veel mensen als ratten in de val zaten tussen de Amsterdamse dam en centraal station. Traangas in je ogen en ME stokken voor je ... je rende de andere kant op en daar stond weer de ME. Foute communicatie was achteraf de conclusie. Daar hebben ze een hoop van geleerd.
Maar perfect zijn ze nooit , de ME is om te meppen als het fout gaat...

blamage_fr | 03-01-22 | 00:36

Hoe kun je werken als agent provocateur? Wie zijn die lieden?

mozaard | 03-01-22 | 09:58

@blamage_fr | 03-01-22 | 00:36: Ik was te snel met reageren hierboven. Je hebt het antwoord al gegeven: het zijn klaarblijkelijk hersenloze machines.

mozaard | 03-01-22 | 10:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Het mag nog, ik wens alle reaguurders veel gezondheid &vreugde in het nieuwe jaar.
Bedankt dat jullie er zijn, vooral de lieve dames hier. Proost!
En Poesmobiel, dat je omringd bent van liefde. Kracht en sterkte ook voor jouw Bert en naasten.

letopuwzaak | 02-01-22 | 22:32 | 11

Dat komt aan hier hoor! Heel veel dank. Een goed 2022 louz.

Poesmobiel | 03-01-22 | 00:25

Proost op alle lieve dames van GeenStijl. Vaak een verademing tussen de snoeiharde woorden van sommige echt gure guurders. <3

keestelpro | 03-01-22 | 02:41
▼ 8 antwoorden verborgen

Ook het zondagje waarop D66 haar ministers presenteerde…

Is Nederland vol? Toen Nederland de grens van 10 miljoen inwoners passeerde werd er geroepen dat het ideale inwoneraantal was bereikt. Ter vergelijking: Denemarken heeft ongeveer 1/3 van het huidige aantal inwoners van Nederland en is ongeveer 1/3 deel groter. Het land functioneert prima en de bevolking is er welvarend en tevreden. In Europa staat Nederland op plek één als je kijkt naar de bevolkingsdichtheid: ongeveer 500 per km2. Als je de stadstaatjes meetelt, zie je dat ze daar veel hogere aantallen mensen per km2 herbergen maar daar is er ook sprake van een heel andere situatie. Monaco bijvoorbeeld telt 40.000 inwoners en is slechts 2 km2 groot. In Monaco wonen zeer welgestelde mensen, veelal vanwege de belastingvoordelen. Het luxueuze appartement van Max Verstappen kost een slordige 18.000,- per maand en ook hij zal er zijn redenen voor hebben om voor Monaco te hebben gekozen. Monaco heeft 0 m2 landbouwgrond, Nederland 18.200 km2! De Monegasken moeten dus alles importeren wat ze aan voedingswaren nodig hebben en zijn derhalve volkomen afhankelijk van hun buurland Frankrijk, dat de smalle strook land langs de kust volledig omgrensd maar dat zal niet snel tot problemen leiden: de geldstroom aan de Côte d’Azur is vooral één richtingsverkeer!
In Nederland wordt dus ongeveer de helft van de landoppervlakte gebruikt voor landbouw. Daarbij is Nederland, na de VS, de grootste exporteur van landbouwproducten. Nou, denken ze bij D66, daar kunnen we best iets mee doen! Als we de landbouwgrond van de boeren onteigenen, produceren we minder ‘stikstof’ en kunnen we flink gaan bouwen. In landen als Afghanistan en Eritrea wonen er ongeveer 10x zo weinig mensen per km2 en die willen vast nog wel een keer deze kant opkomen!
Maar klopt deze conclusie van D66 wel of kijken ze bij die partij, net als bij GroenLinks niet verder dan hun neus lang is? Van Klavers GroenLinks weten we al dat ze het met het klimaat en het milieu niet zo nauw nemen. Gezonde bomen worden in Canada gekapt en vervolgens over de oceaan naar Nederland gebracht met oceaanreuzen die gigantische hoeveelheden stookolie verbranden. Vervolgens wordt het energetisch laag rendabele hout verbrand in een stad als Amsterdam, waardoor het fijnstofgehalte enorm toeneemt. GroenLinks noemt zich een groene partij maar is zo zwart als roet. Kaags D66 wil de boeren uitkopen… Wat betekent dat voor het klimaat en het milieu? Meten is weten en cijfers liegen niet, dus laten we die er eens bijnemen. Het CBS, het PBL en het CLO hebben berekend dat Nederland onvoldoende produceert om onafhankelijk te kunnen zijn van het buitenland! Dat is verbazingwekkend want Nederland is de voedselbank van de wereld… Toch? Om Nederland selfsupporting te laten zijn, zou Nederland wel 3x zo groot moeten zijn! De voetafdruk voor alleen al de totale Nederlandse voedselconsumptie is 35.000 km2 en 38.000 km2 als je biobrandstoffen meerekent. Nederland importeert veel graan uit Frankrijk, soja uit Zuid-Amerika, hout uit Canada en Finland en katoen uit Turkije. Voor de hout- en papierconsumptie zou Nederland nog eens 50.000 km2 nodig hebben, dat is de hele oppervlakte van Nederland en Vlaanderen bij elkaar! Van de 18.200 km2 die in Nederland nu gebruikt worden voor landbouw, dient 2000 km2 voor de productie van granen, groenten en fruit voor het voeden van de Nederlanders zelf en 6000 km2 voor veeteelt (graslanden) en veevoer. De overige 10.000 km2 leveren onze exportproducten op. Ongeveer 30.000 km2 grondgebied in het buitenland is nog extra nodig om aan de Nederlandse importbehoefte te voldoen (inclusief biobrandstof). Nederland is voor de landbouwproducten die het verbruikt en nodig heeft, dus sterk afhankelijk van import! Zelfs als Nederland geen landbouwproducten zou exporteren, (voor ongeveer 100 miljard Euro per jaar), is Nederland nog steeds veel te klein om zichzelf te bedruipen. Het beschikt simpelweg over veel te weinig landbouwgrond. De hoofdoorzaken zijn enerzijds het luxe leefpatroon en anderzijds de overbevolking. Nederland heeft een zeer efficiënte landbouw met hoge opbrengsten en verhoudingsgewijs lage uitstootwaar-des. Vanwege de exportcijfers wordt Nederland in het buitenland terecht ‘geroemd’ maar de importcijfers zijn eveneens groot en er resteert slechts een verschil van ongeveer 10 miljard Euro. Het adagium: “Nederland voedt de wereld” is dus onjuist. Nederland heeft de wereld hard nodig om aan de consumptiebehoeftes te voldoen. Vanuit economisch perspectief moet Nederland zeker niet minder gaan produceren maar juist meer. Als de ecologisch zeer bewuste Nederlandse boeren vanwege ‘stikstof’ worden uitgekocht, zal Nederland nóg meer moeten importeren dan nu al gebeurt en die landbouwproducten zullen dan afkomstig zijn van boeren uit landen die er juist zeer slechte ecologische manieren op nahouden. Nederland loopt mondiaal ver voor als het gaat om de landbouw en veeteelt en China stuurt niet voor niets zijn beste studenten naar Wageningen om zo Nederlandse kennis te vergaren! Voor het milieu en het klimaat werken de plannen van D66 (landelijk) en GroenLinks (Amsterdam) averechts uit. In onzekere tijden zoals nu, is het ook nog eens zeer onverstandig om afhankelijk te zijn van de voedselproductie in andere landen. Bovendien lopen de transportkosten momenteel enorm op en betekent meer import fors hogere voedselprijzen. De wereldvoedselprijsindex is het afgelopen jaar 40% gestegen! Hier en daar zijn de oogsten mislukt en wereldwijd gaat er veel vruchtbare grond verloren door droogte of ten gevolge van overstromingen. In veel landen heerst hongersnood en de VN waarschuwt al vele jaren dat de wereldvoedselvoorraad veel te gering is om grote rampen en misoogsten te kunnen opvangen. Als de boeren in Nederland worden uitgekocht, zal het transport van voedsel naar Nederland met containerschepen toenemen en als je weet dat de 15 grootste containerschepen evenveel zwavel- en stikstofoxiden uitstoten als 760 miljoen auto’s (!) ja u leest het goed, kun je de D66 plannen het beste meteen bij het grofvuil dumpen want geen partij is zo vervuilend als ‘milieu’-partij D66! Verder werken in Nederland ongeveer 10% van de werknemers in de agrarische sector (inclusief nevenberoepen). Wat ga je met deze mensen doen als Kaag en Jetten hun zin krijgen? Deze mensen zijn al hoogopgeleid, dus omscholing leidt tot niets. Ook zijn de normen, die onder andere door de V&W-autoriteit aan voedsel dat op de Nederlandse markt komt worden gesteld, zeer hoog, veel hoger dan in andere landen. Meer import betekent meer gezondheidsrisico’s. D66 en GroenLinks zijn ook asociale partijen als je kijkt naar armlastige landen. Hun beleid zal meer honger, armoede en sterfte veroorzaken en daardoor grote vluchtelingenstromen op gang brengen.

Angélica de Sancé | 02-01-22 | 22:32 | 12

Soms wens ik dat ik zo kon betogen.

Is dit nog nieuws? | 02-01-22 | 23:30

Allemaal zeer gewaardeerde waarheden, vrees echter dat dit nogal verzuipt in het aanwezige Stamgedruis..
Verder wat Arnold Layne zegt.

IosefTarasov | 03-01-22 | 01:58

Mooi geschreven en mooie bijdrage!

Boeddha18 | 03-01-22 | 08:12
▼ 9 antwoorden verborgen

Vervolg

De Nederlandse bevolking wordt financieel leeg getrokken. De hele energie-transitie gaat honderden miljarden kosten en leidt tot niets. Hun beleid kan tot voedselschaarste leiden indien er elders problemen zijn met de oogst, en landen eerst hun eigen bevolking van voedsel zullen willen voorzien in plaats van Nederland. De prijzen zullen vanwege de hoge transportkosten verder stijgen en gezinnen betalen zich al blauw aan zorgkosten ten gevolge van de immigranten die in Nederland overal recht op hebben zonder tegenprestatie te hoeven leveren. Daarom is wonen ook al onbetaalbaar geworden voor lagere- en middeninkomens en de prijzen ‘aan de pomp’ zijn ongeveer de hoogste van de wereld. Nederland is veel beter af met een kleinere bevolking en moet onmiddellijk stoppen met het binnenhalen van nog meer migranten. Nederland moet de agrarische sector stimuleren om onafhankelijk te worden van het buitenland, om de voedselprijzen laag te houden en om het milieu en het klimaat te beschermen. Nederland zou kerncentrales moeten bouwen om ook de komende jaren in de energiebehoefte te kunnen voorzien. Nederland verdient een toekomst; D66 kan die niet geven!


-----------
<Advertentie>
Bent u pragmatisch? Kiest u voor passende oplossingen? Word dan nú lid van D66!
Stijgende zorgkosten, hoge AOW- en pensioenafdrachten, woningnood, fileleed, milieu- en klimaatproblemen, het voeden van economisch onrendabele monden.
Belangrijke vraagstukken die om daadkracht vragen en nieuw leiderschap!

Zo kiezen ouderen steeds vaker vrijwillig voor een wat kleinere behuizing.
www.flowersforeveryone.com.au/images/...
En zo helpen ze mee de krapte op de woningmarkt tegen te gaan!

D66, hart voor starters en hard voor ouderen!
------------

Angélica de Sancé | 02-01-22 | 22:32 | 5

Topper!

Is dit nog nieuws? | 02-01-22 | 23:29

Mensen schijnen niet te begrijpen dat als de televisie zegt dat er 1000 miljard naar het klimaat gaat dat we van al ons geld beroofd gaan worden. OM NIETS!

keestelpro | 03-01-22 | 02:37

Emigreren naar Spanje. Ik mocht er vorige week weer zijn. Alle pleinen vol met gezinnen en families en met elkaar de Kerst vieren. Samenhang. En alle restaurants, terrassen en barretjes open. De katholieke cultuur die absoluut leidend is. Een land net mensen die trots zijn op hun achtergrond en verleden. Veiligheid en schoon op straat. En zo goed als geen hoofddoekjes gezien.

Boeddha18 | 03-01-22 | 08:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Er was vanmiddag hier op geenstijl een live stream van een gast met een logo persiflage van BNN. De ME ging in een linie op volle breedte vooruit en maande het verzamelende publiek het Museumplein te verlaten via de B...? straat, naar rechts zeg maar. De mensen die braaf gehoorzamen en snel het plein verlaten om de politie niet in de weg te lopen stuiten na 100 meter echter op een andere politieblokkade, een eenheid vol vrijwillige adhd wouten die als een pavlov reactie met hun stokken beginnen te meppen zodra de honden beginnen te blaffen. Pats, Pats iedereen een pats.

Zoethoudertje | 02-01-22 | 22:29 | 7

@niv01 | 02-01-22 | 22:37: Volgens mij luisterden dezen mensen juist heel goed, er werd van ze gevraagd het Museumplein te verlaten via die B..? straat, met op het einde nog een toevoeging dat als mensen het Museumplein niet verlieten er geweld kon worden toegepast.

Zoethoudertje | 02-01-22 | 22:44

@Muxje | 02-01-22 | 22:41:
Het Acht Uur Journaal deed een speurdertjes berichtje over het demonstratie'tje waarin alleen vermeld werd dat er 10 politiemannen waren gewond geraakt. Demonstranten... who cares.

keestelpro | 03-01-22 | 02:34

We hebben in NL geen kritische pers/journalisten meer. Op een enkele na, maar die zitten in een soort cordon sanitaire en komen niet aan de bak bij de grote kranten of tv zenders.

Boeddha18 | 03-01-22 | 08:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Zouden de Democraten de vaccinaties niet nemen en de Republikeinen wel als Trump president was gebleven?

Adriel | 02-01-22 | 22:29 | 1

Je hebt op twitter een aantal draadjes met linksen die volledig antivax waren toen Trump nog in office was, en die nu de allergrootste vaxpushers zijn. Leftism is a mental disorder.

Veritas_ | 02-01-22 | 22:35

Wat een kutstad. Alles sluiten en die achterlijke klootzakken maar corona verspreiden . Wat een idioot 2G invoeren en direct.

Limburgse-Harry | 02-01-22 | 22:29 | 2

Carnaval, te zien aan uw nick, is wel oke?

dathoujetoch | 02-01-22 | 22:36

Alles beschouwd is zo'n Forumland constructie helemaal geen slecht idee. Met gesloten grenzen, en ik buiten het hek.

Komjehiervaker | 02-01-22 | 22:27

Kuifje en Bobbie waren er ook zo te zien. Bobbie zei nog tegen z’n baasje ‘Ik bijt die anonieme ME’er in z’n kruis en jij doet dan wat leuks met z’n wapenstok’.

HebjeHemweer | 02-01-22 | 22:23

Soms heb je dat. je kent een groep met goede/mooie nummers. En toch heb je 1 nummer van hun eigenlijk compleet gemist. En pas 20 jaar later kom je er achter dat het een juweeltje is. Simple Minds met 81, 82, 83, 84 (New Gold Dream).

www.youtube.com/watch?v=N85mtGZ9JkY

En ik had het ook met Savage - Don't Cry for me ("live" opname uit Moskou 2005)

www.youtube.com/watch?v=wBE10LrjPf4

Phantomas | 02-01-22 | 22:23

De ene demonstratie waar een paar mensen met 1 hersencel meelopen is nou eenmaal niet hetzelfde als de andere demonstratie waar een een paar mensen met maar 1 hersencel meelopen.
Volgens deuglanders tenminste.

van stampij | 02-01-22 | 22:20 | 3

Waar het om gaat is of men tegen het juiste onrecht demonstreert. Al het andere krijgt de BM van Amsterdam krampjes van in de buik.

Duwbak_Linda | 02-01-22 | 22:23

@Duwbak_Linda | 02-01-22 | 22:23:
Dat is het. Een zorgelijke ontwikkeling is dat de overheid steeds openlijker anti burgers wordt. Ze voelen blijkbaar een momentum. Het is zo opzichtig. Wappies van blm mogen demonstreren, antifa en milieugebied wordt geen strobreed in de weg gelegd ook als ze ernstig geweld plegen en het verkeer lam leggen en dergelijke acties.

Ik hoef niet zo nodig in een demonstratie met veel mensen die echt bizarre ideeen hebben over vaccinaties en daar weer onbuigzaam in zijn. Ze hebben echter recht op demonstreren en ook om dat vaccin niet te nemen. Ik ken de mensen die niet nemen en er een te volgen reden toe hebben, ook al ben ik het niet altijd met alles eens. Dat is nu samenleven.

De QR maatschappij en die onzinnige lockdowns zijn mij wel een doorn in het oog. Eigenlijk zou ik daar wel tegen willen demonstreren, maar ja wel in een samenkomst waar ook mensen welkom zijn die covid wel erkennen als een probleem.

Nuuk | 02-01-22 | 22:48

@Nuuk | 02-01-22 | 22:48: ik heb het ook niet zo op de antivaxers, maar niet gaan meelopen omdat zij meelopen is een goed model voor politici om van demonstraties af te komen Gewoon altijd een groepje acteurs mee laten lopen et extreme borden etc. Dan media die laten zien en insinueren dat iedereen zo denkt en dat je daar gewoon niet mee gezien wilt worden want social media druk etc en zo kunnen ze er voor zorgen dat steeds minder mensen komen. Alhoewel ze dat juist nu heel de tijd doen.

Snap_het_ook_niet | 02-01-22 | 23:00

Heeft iemand Halsema met (QR code) slavernij button gespot?

Is dit nog nieuws? | 02-01-22 | 22:20

Was er vandaag eigenlijk nog iets als uitverkoop? Bij winkels die open mogen zijn natuurlijk, of bij winkels waar je vooraf moet bestellen en bij de deur je spullen moet afhalen? De PC Hooftstraat is daar natuurlijk ook in de buurt, wel handig om ff een duur jasje te scoren voor goedkoper. Het zou een prachtige dag zijn geweest om vandaag daar naartoe te gaan.

Arnold Layne | 02-01-22 | 22:18 | 7

Uitverkoop?
Het land is in de uitverkoop.
Gratis af te halen holbewoners om in je huis te stallen.
Brengen zelf een Miele mee.
(was ook voor niks)

Milton_Styx | 02-01-22 | 22:55

Tijdens de vorige lockdown hadden enkele winkels daar het volgende bedacht. Etalage afplakken en zeggen dat je aan het verbouwen was. Ondertussen kon je gewoon een afspraak maken en langskomen. Soortement van "speakeasy." En ik zal jullie vertellen? Ik begreep ze.

Basil Fawlty | 02-01-22 | 23:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor mij een nieuw pareltje, maar de hit is al uit 2019. Dochter van Gary Moore, met een prachtig (soul)nummer.

www.youtube.com/watch?v=_1k847vDi7M

Phantomas | 02-01-22 | 22:17

Gert-jan Dröge zou trots zijn op dit verslag, geheel zijn stijl zeg maar.

photto | 02-01-22 | 22:16

Beetje hetzelfde als een vuurwerk verbod.
Werkt ook goed.....

Is dit nog nieuws? | 02-01-22 | 22:15

Ik vind dat hondje liev. Lijkt een beetje op Bobby dus #teampolice zou ik denken.

Kaal-dik-en-lelijk | 02-01-22 | 22:14

Overigens zin an voordrachten uit de 'anus monologen'. Maar dat is op die andere abjecte site.

Duwbak_Linda | 02-01-22 | 22:13

Nou, als Lange Frans zichzelf ook nog een beetje in bedwang kan houden, dan was vandaag een hoopvol begin van het nieuwe jaar.
#TeamKabouter

Duwbak_Linda | 02-01-22 | 22:09 | 1

Die is te dom om schijten

niv01 | 02-01-22 | 22:30

Bij de Eurotop werden vooral Antifa en Internationale Socialisten opgepakt wegens vernielingen.
Die trokken toen brandstichtend en plunderend door Europa. Ja, toen ook al.
En ook toen al werden die door links een hand boven het hoofd gehouden.
Overigens was het opzeggen van het PvdA lidmaatschap puur symbolisch want ze was al langer bij de Groene Khmer betrokken en kreeg meteen daarna een zetel in de Tweede Kamer aangeboden door Paul Rosenmöller en dat deed hij heus niet bij alle "nieuwkomers" in zijn partij.

Osdorpertje | 02-01-22 | 22:08

Ik krijg bij alle beelden ook jeuk om de volgende keer eens terug te meppen.

Lukiluuk | 02-01-22 | 22:08

Kijk, ben geen kenner, echter wél bekend met onwelgevallige Kmar wegens omstandigheden ooit, ergens, regio Haarlemmermeer.
Wat in gódesnaan hebben de mannetjes van Koonlukke Marechausseé te zoeken op een (Museum) pleintje in 020?

chicago river | 02-01-22 | 22:07 | 6

@Kaal-dik-en-lelijk | 02-01-22 | 22:16:
Aldus reguliere lokale 020 pliesie kan zo een demootje zelf niet aan.
Waar zij́n die lui dan? Ook heimelijk aan het staken?!
Naas moeke, op de bank?
Kmar inzetten op een ieniemienie 020 demootje. Wonderbaarlijk.

chicago river | 02-01-22 | 22:25

"De bijstandseenheden van de marechaussee handhaven de openbare orde ook als de inzet van de Mobiele Eenheid niet meer voldoende is"
Bron: www.defensie.nl/organisatie/marechaus...

Arnold Layne | 02-01-22 | 22:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben benieuwd of GS met dezelfde nuance schrijft over mensen bij een blm of palestinademo. Dat het slechts enkelen zijn die het verpesten voor de rest. Dat we een groenlinks dame niet moeten afrekenen op een swastika vlaggetje van een andere demonstrant.

BobDobalina | 02-01-22 | 22:07 | 3

Maar ze moeten zo'n antisemitische groenlinkse dame nou ook weer geen kamerlid maken, Bob. Tot mijn verbazing en ergernis is dat wel gebeurd. Gehoofddoekt en al contamineert het schepsel ons 'huis van de democratie'.

J.P.Drapeau | 02-01-22 | 22:20

Hilarion.

BrutusBosch | 02-01-22 | 22:28

In ander nieuws. In Canada beginnen ze nu ook het verschil te maken met mensen die DOOR COVID in het ziekenhuis en op de IC komen en mensen die die MET. COVID, dus bijvoorbeeld ongeluk of hart stilstand en pas in het ziekenhuis de diagnose COVID krijgen. krijgen. Zouden ze in Nederland ook moeten doen. San heb je kans dat de cijfers schrikbarend zakken en dat zou Rutte ondermijnen, dus dat zal er wel niet van komen. www.bramptonguardian.com/news-story/1...

Snap_het_ook_niet | 02-01-22 | 22:05 | 2

Tuurlijk. En jij denkt dat Kuipers dit verschil niet kent? Dat hij geen inzicht heeft in deze cijfers?

Rare Wybrenpraat.

Papa Jones | 02-01-22 | 22:08

In Québec mag je je hond niet meer uitlaten tijdens de avondklok van 22:00 tot 05:00.

BrutusBosch | 02-01-22 | 22:26

Weer eens wat anders dan man bijt hond....

Woppie | 02-01-22 | 22:04 | 2

Maar nog lang niet hard genoeg.....

Nodeloos Kwetsend | 02-01-22 | 22:07

@Nodeloos Kwetsend | 02-01-22 | 22:07: dan moet je beslist Man Bijt Nar komt in Erudiet Super Wijkje terugkijken. Harder ga je het niet krijgen.

INTP | 02-01-22 | 22:20

Altijd een goed idee om te lopen klieren waar een politiehond bij is. Zo zie je maar dat je niets te vertellen hebt bij zo'n hond van pak-em-beet 35 kilo. Trouwens, die hond had nog even tijd om de beet te verplaatsen van de pols naar de ellenboog. Dat doet zeer!

SNAFU | 02-01-22 | 22:02 | 4

@Nodeloos Kwetsend | 02-01-22 | 22:08:
Ja precies want die honden zijn getraind om criminelen te vangen. Dan is zo'n geitenwollensokken hippie een eitje.

keestelpro | 02-01-22 | 23:15

Als je je pijn weet te hanteren kan je best veel, een mens is niet weerloos. Accepteer dat je gebeten wordt.

Als je je ooit moet verdedigen tegen een aggressieve hond (uiteraard niet tegen een politiehond): kijk of je ervoor kan zorgen dat het dier je niet-dominante arm pakt, zorg ervoor dat het dier niet op alle vier poten kan staan en schop in de buik.

Idealiter laat je je uberhaupt niet pakken en schakel je dat beest uit voor hij in je buurt is... Als mens kan je best effectief zware dingen gooien, zoals stenen, die richten flink wat aan voordat je uberhaupt gepakt wordt en wellicht druipt het dier af.

Wordt kutter als je in een of ander land een roedel tegenkomt, dat is alleen toch niet zo goed te doen. Maar een solo hond tegen een solo mens: mens zou dat 100% van de keren moeten winnen.

Rest In Privacy | 03-01-22 | 00:26

Die hond in dat twitter filmpje was niet helemaal ok. Die agent is op de hond aan het slaan op het eind omdat ie niet los laat. Van die arm is niet veel meer over. En van die hond waarschijnlijk ook niet morgen. Kan meteen met een spuitje met pensioen naar de eeuwige demonstratievelden.

jan cioran | 03-01-22 | 00:48
▼ 1 antwoord verborgen

Of ze even mochten pissen in de shop... Hehe nein

niv01 | 02-01-22 | 22:02

Wel mooi dat dat dat volk toch nog even heeft laten zien dat het verbieden van de demonstratie volkomen terecht was.

BobDobalina | 02-01-22 | 22:01 | 4

Ja prima, verbieden van demonstraties van mensen waar we het niet mee eens zijn.

Muxje | 02-01-22 | 22:17

Want, jij behoort niet tot "het volk"?

chicago river | 02-01-22 | 22:18
▼ 1 antwoord verborgen

Het lijkt er haast op dat de overheid juist wil dat de vlam in de pan slaat bij “ongewenste” demonstraties.
En dan kunnen ze zeggen : De wappies waren agressief

Het leven is zwaar | 02-01-22 | 22:01 | 1

Precies. Menig conflict is in deze eeuw uitgelokt. Omdat de uitlokker daar ernstig voordeel bij had.

Arachne | 03-01-22 | 00:05

Dat op potten en pannen slaan is natuurlijk uiterst komisch.

Hier de opera 'Carmen', met een wappiegeluid:

youtu.be/UG087P1JTIQ

Papa Jones | 02-01-22 | 22:01

Forum de kakkerlaken...

niv01 | 02-01-22 | 21:58 | 1

Hebben ze naast een jongerenbeweging en een eigen land nu ook al een kakkerlakken afdeling? Pffff ze pakken het wel héél grondig aan zeg!

keestelpro | 02-01-22 | 23:11

Mooi verslag, bedankt.

wiener mit pommes | 02-01-22 | 21:57

Is al bekend wat het doel van de demonstratie was?

Schriever | 02-01-22 | 21:56 | 3

Bakje koffie halen.

impy | 02-01-22 | 21:58

Nee te dom om te poepen..

niv01 | 02-01-22 | 21:59

Spreek vooral over jezelf, niv01

B*tchmeister | 02-01-22 | 22:40

Het gaat bij mij principieel mis met de willekeur in net wel/niet toestaan van demonstraties. BLM in het holst van de eerste golf? Grondrecht. Doen! Tegen 2/3G? VERBOTEN.

Wat velen ontgaat is, dat het in een vrij land *niet* aan de overheid is om te bepalen of je wel of niet ergens tegen mag demonstreren. Van overheidswege toegestane demonstraties was ooit een dingetje van achter het ijzeren gordijn. En die kul met de stakende ME is natuurlijk gewoon lulkoek van de bovenste plank.

Je hoeft het niet met demonstranten eens te zijn om er trots op te zijn dat die vrijheid bestaat. Dat is dus Nederland. Iedereen die dat neer wil knuppelen om welke reden dan ook heeft het, om in Leidsche termen te spreken, gewoon niet begrepen.

FustViking | 02-01-22 | 21:52 | 5

@FustViking | 02-01-22 | 22:07: Zo simpel is het inderdaad.

Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel grondrechten een deel van het volk bereid is op te geven zodra het even tegen zit.

De mooie man | 02-01-22 | 22:17

Boehoe een taal purist hé je een harde?

niv01 | 02-01-22 | 22:34

Dat is nu taalnuance. Iedereen die dat neer wil knuppelen om welke reden dan ook heeft het, om in Davossche termen te spreken, gewoon goed begrepen.

INTP | 02-01-22 | 22:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan iemand mij dat laatste plaatje even uitleggen over black ppl en white vrouwtje

jeweettochniet | 02-01-22 | 21:52 | 4

Woordgrapje
Betty White = Bet he white

Plaktong | 02-01-22 | 22:04

Betty White > Bet he white > Het eerste wat ze denken is dat het om een blanke gaat.

Hersenletsel | 02-01-22 | 22:05

Je leert een hoop hier, Hamilton - 0 - Hamilton - Hamilton = 2022, Betty White = Bet he white, Dindu Nuffing is I didn't do nothing. En het is pas 2 januari.
*zin in de rest krijgen doet*

Graaisnaaiert | 02-01-22 | 23:19
▼ 1 antwoord verborgen

Mooie waardige demonstratie. De hoeveelheid politie was bezopen.

wim de goede | 02-01-22 | 21:50 | 1

Mooi? Met de poepschep er achter aan..

niv01 | 02-01-22 | 22:01

Werden daar eerst in een fuik gedirigeert en toen kwam de 'escalatie'

De_Middelvinger | 02-01-22 | 21:45 | 1

Is dat die zelfde politie die er bij stond toen het kantoor Van fvd beklad werd?
Je gaat er bijna iets van denken.

Nuchternederland | 02-01-22 | 21:50

Femke & de sterke arm van de wet.

laurentius | 02-01-22 | 21:45 | 1

Klinkt als een Suske en Wiske strip.

Wijze uit het Oosten | 03-01-22 | 07:41

Voor mij is het duidelijk dat de politie koste wat kost de zaak wil laten escaleren als het om demonstraties gaat tegen het corona beleid.
Doelbewust mensen ontmenselijken op weg naar een maatschappij waarbij overheids kritische mensen een lagere sociale rang hebben. Of zeg maar helemaal geen zoals in de toekomst vastgelegd in de QR code want daar komt het op neer.

keestelpro | 02-01-22 | 21:44 | 5

Niet de politie, die volgen gewoon orders van de driehoek. Hier zit Halsema achter. Gelukkig is haar poging om de demonstratie van vandaag te doen escaleren als een nachtkaars uitgegaan. De politie zat er bovenop maar de demonstranten bleven grotendeels rustig. Er dan met de lange lat overheen gaan zou iets te veel opvallen. Reken maar dat de driehoek zich ook heeft laten leiden door het feit dat er duidelijke livebeelden beschikbaar waren, en door de sentimenten op social media. Want als er iets is dat Femke wel snapt, dan is het beeldvorming.

Muxje | 02-01-22 | 21:54

@Muxje | 02-01-22 | 21:54:
Gezien de grote opkomst is het het behoorlijk rustig gebleven.
Gelukkig maar. Dit waren trouwens niet allemaal wappies, niet allemaal Jen$en volgers, niet allemaal WiIIem Koning volgelingen, niet allemaal Baudet apostelen maar gewoon een bonte verzameling bezorgde en vrijheidslievende Nederlanders.

keestelpro | 02-01-22 | 22:15

@Muxje | 02-01-22 | 21:54: helemaal eens. Was gewoon geen relvolk aanwezig. Lastig uit te lokken. En veel media + lid Europese Commissie.

ik.zou.haar.doen | 02-01-22 | 22:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ok, zo ziet dus een verboden demonstratie eruit!
Duidelijk.

laurentius | 02-01-22 | 21:43 | 1

'Verboden demonstratie' is een term die niet bestaat in een vrij land.
© F. Halsema

keestelpro | 02-01-22 | 21:44

Ik snap de foute grap niet!
Is dat dan goed of fout?

Nuchternederland | 02-01-22 | 21:42 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Eindelijk wordt het duidelijk hoe gek het politie optreden is. Of je het met het doel van de demo eens bent of niet, dit wil je niet toestaan. Volgende keer een demo over iets dat jij belangrijk vindt. Nergens zware hooligans, wapens of wat dan ook. En dan dit agressieve neerslaan. Absurd.

ik.zou.haar.doen | 02-01-22 | 21:37 | 1

GeenStijl Café Mega Mix 88 Playlist:

1. DJ Gommers - Covid Is Peanuts (2021) -@freejaytea
2. The Cure - A Forest (1980)
3. Jeff Wayne - The Eve Of The War (1978)
4. The Remix Bros - 2011 Rewind (2021) - @steekmug
5. Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol (1973) - @Theodorik1
6. Mina Celentano – Prisencolinensinainciusol (1016) - @keestelpro
7. Rob de Nijs - Jan Klaassen De Trompetter (1973) - @Bad – Casey
8. Nirvana - If You Must (1988) - @Computer_says_no
9. Mastodon - Steambreather (2017) - @Milton_Styx
10. Alesso & Katy Perry - When I'm Gone (2021) - @neonreclame
11. Franky Valli & The Four Seasons - Begging (1967) - @Dandruff
12. America - Ventura Highway (1972) - @Poesmobiel
13. Madness - Night Boat to Cairo (1979) - @funda
14. Chicago - The Approaching Storm (1971) - @TheOne48 (assist @chicago river)
15. Earth Wind & Fire - In The Stone (1979) - @Bad – Casey
16. Sonic Youth - Candle (1988) - @RickyLaRue
17. The Raincoats - Lola (1979) - @dhrat
18. Kool & The Gang - Hollywood Swinging (1974) - @Basil Fawlty
19. Can - One More Night (2008) - @UnderTheDevil (assist @knutsel_)
20. Radiohead - No Surprises (1997) - @Vrijmoed

Bonustrack: Barbra Streisand & Barry Gibb - Guilty (1980) - @Kapitein Sjaak Mus

keestelpro | 02-01-22 | 21:35 | 12

Yeah, Kees, nazdrovje !

funda | 03-01-22 | 01:19
▼ 9 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland