Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Plaatje bij mensen, die zelf onderzoek doen, laat zien: veel oversterfte door corona in 2020 en 2021

Cijfers kloppen!

Social

dus niet: explosief

Social

Er waart een plaatje door Zelf Onderzoek Doend Nederland. Een plaatje waarop de oversterfte in Europa te zien is, voor mensen tussen de 15 en 44 jaar (die gaan weinig dood, trouwens), mensen tussen de 45 en 64 jaar (die gaan meer dood) en mensen tussen de 65 en 74 jaar (die gaan nog meer dood). Dat plaatje klopt. Althans, de cijfers zijn inderdaad afkomstig van EUMOMO, de club die de sterfte in Europa monitort. Het gaat om een bewerking van grafieken die hierrr te vinden zijn. Tot zover niks geks.

Wat wel gek is, is de suggestie van mensen, die zelf onderzoek doen, dat uit de plaatjes zou blijken dat de oversterfte gestegen is op het moment dat de vaccinatiecampagnes begonnen. Om dat te zien moeten we inzoomen op het middelste en het onderste plaatje, die gaan over de grootste aantallen (op het bovenste plaatje komen we later in dit topic terug). 

In allebei de plaatjes zit de lijn van de oversterfte in 2021 ruim boven die van 2020. Dat lijkt op het eerste gezicht opvallend. Maar het is goed om te beseffen dat deze lijntjes de cumulatieve oversterfte laten zien. Oftewel: de totale oversterfte in een jaar tot en met een bepaald punt. Waar de lijn na 39 weken staat, laat dus niet zien hoe hoog de oversterfte was in week 39, maar hoe hoog de oversterfte was in week 1 tot en met 39

De lijnen van 2021 vertonen vooral een sterke stijging in de eerste paar weken. Dat is logisch, want in het begin van 2021 was er in Europa veel oversterfte. Die oversterfte kwam door corona, de vaccinatiecampagnes waren toen nog in de beginfase. In het begin van 2020 was er juist geen oversterfte door corona. De lijnen van 2020 laten daarom een sterke stijging zien vanaf week 12/13, toen de eerste grote coronagolf begon. De grootste stijgingen van de oversterfte in deze plaatjes wijzen er dus vooral op dat er inderdaad veel oversterfte was door corona. 

Donkerblauw: 2020, lichtblauw: 2021

Het beeld wordt nog duidelijker als we niet naar de cumulatieve grafieken kijken, maar naar de wekelijkse oversterftecijfers. Voor week 23 zie je dan hoeveel oversterfte er was in week 23, in plaats van hoeveel oversterfte er was in week 1 tot en met 23. Er zijn twee (of eigenlijk drie, als je de hoge cijfers eind 2020 en begin 2021 apart neemt) pieken te zien, die overeenkomen met door corona veroorzaakte oversterfte. Van een groei in oversterfte op het moment dat de vaccinaties op gang kwamen (medio 2021) is geen enkele sprake.

Donkerblauw: 2020, lichtblauw: 2021

Overigens: heel veel oversterfte door corona vond plaats bij mensen die 75 jaar of ouder waren. Die worden in de gedeelde plaatjes volledig buiten beschouwing gelaten. Maar in de grafiek met de totale oversterfte in Europa zie je dat 2020 (oversterfte week 1 t/m 39: 228.897) dan nog altijd boven 2021 (oversterfte week 1 t/m 39: 209.413) staat. En dan moeten de laatste weken van het jaar (toen we in 2020 met de tweede golf zaten) nog komen. 

Donkerblauw: 2020, lichtblauw: 2021

En dan nu nog even de bovenste grafiek uit de plaatjes van Van Haga en Strikkers. Daar is iets opvallend aan de hand. Er is in 2021 inderdaad sprake van aanzienlijke oversterfte in Europa onder mensen tussen de 15 en 44 jaar in de week 24 tot en met 37. Maar de absolute aantallen zijn een stuk kleiner. Er is dan ook (volkomen logisch) gekozen voor een andere y-as. In absolute aantallen gaat het om tussen de 100 en 200 doden per week. 

Donkerblauw: 2020, lichtblauw: 2021

Geen enorme aantallen op een totale bevolking van honderden miljoenen mensen, maar wel interessant. Als je overigens naar het totaal aantal doden (dus niet alleen de oversterfte, maar alle sterfte) in deze leeftijdscategorie kijkt, is de piek meteen wat minder spectaculair.  

Let op! In bovenstaand plaatje begint de de y-as niet bij 0. NIet zo gek, want er is in Europa nooit een week dat er 0 mensen tussen de 15 en 44 doodgaan. Desalniettemin, wij zijn benieuwd naar de verklaring voor die paar honderd doden. Iets zegt ons dat de mensen die ook bij de oversterfte van de ouderen HET ZIJN DE VACCINS riepen, niet de ideale kandidaten zijn om hier op een onbevooroordeelde manier onderzoek naar te doen. Maar hee.

Overigens

In zowel het plaatje van Van Haga als het plaatje van Strikkers zit een rare fout. De bovenste grafiek gaat over de groep tot en met 44 jaar, en de middelste grafiek gaat over de groep vanaf 45 jaar. Dat zijn ook de groepen die EUMOMO zelf gebruikt en die overeenkomen met de (op zichzelf correcte) getallen in de tekst eronder. Maar in allebei de plaatjes staat het getal 41 als grens van de leeftijdsgroep. Dat klopt dus niet. De plaatjes zijn overigens niet volledig identiek: bij Van Haga is het lijntje van 2021 rood gemaakt. Dat staat wel enger, natuurlijk. Ook staat er in de tekst dat het gaat om de landen in de EU, terwijl dit alle landen die meedoen met EUMOMO zijn (daar zitten ook Zwitserland en het VK bij). Maar goed. Dat zijn details. 

Onderaan de streep...

... Zie je in het plaatje dat Van Haga en Strikkers delen dat we in Europa in de eerste 39 weken van de jaren 2020 en de eerste weken 39 weken van het jaar 2021 bij elkaar opgeteld een oversterfte hadden van meer dan 125.000 mensen tussen de 15 en de 74 jaar oud. Veruit het grootste deel van die oversterfte vond plaats in de periode dat de coronapandemie op zijn heftigst was. In deze grafieken is goed te zien wat een dodelijke ziekte corona is. En het allerbeste nieuws is misschien nog wel: die massale oversterfte is op dit moment bijna helemaal VOORBIJ. 

Reaguursels

Inloggen

www.bitchute.com/video/IjgzKGI0CcAp/ zou dit normaalgesproken niet snel delen omdat het een beetje duister / conspiratoir is soms, maar deze aflevering is echt wel goed om te zien.

Smoothsailing | 14-10-21 | 13:55

De cijfers lanten vooral zien dat corona een ouderdomsziekte is en gezonde jonge mensen niets te vrezen hebben.

Hunter S. Thompson | 14-10-21 | 12:08 | 2

Zo'n heerlijk associale reactie is dit weer. U ziet ook wel wat in de verdediging van een rover/moordenaar. "Meneer de rechter, ik vermoordde alleen bejaarden. Dat is toch alleen maar dor hout. Waarom wordt ik dan zo zwaar gestraft?"

De cijfers laten de schade door Long-Covid niet zien. Ik ken eigenljk best wel wat mensen die maanden lange klachten hebben waarbij het de vraag is of en hoe ze nog gaan herstellen.

Maar ik geef toe. Die groep is voornamelijk boven de 40, mogelijk dus niet interessant voor u.

develmoene | 14-10-21 | 13:16

Met de meeste van die gezonde jongen mensen (Ooh wacht, even een trigger warning) gaat de wereld geen enkele (het volgende woord moet je breed zien) oorlog winnen. Ik zou dus maar zuinig zijn op die niet snowflakes. Duh!

mr_awesome | 14-10-21 | 13:23

Ik denk dat zelfs professionele doodgravers nog niet zo feitenvrij en losjes over onder- en oversterfte keuvelen als de gemiddelde onsterfelijke toetsenbordridder. Verheffend schouwspel wel.

funda | 14-10-21 | 11:49

"die massale oversterfte is op dit moment bijna helemaal VOORBIJ. " Dus nu op naar de ondersterfte. En als we eind 2023 een gemiddelde nemen over de laatste 5 jaar zien we dat er nauwelijks sprake zal zijn geweest van een oversterfte. Een verschuiving van overleidings tijdstippen dat wel, verder storm in een glas water.

Peter-Rissing | 14-10-21 | 10:22 | 1

Dit dus.

Hunter S. Thompson | 14-10-21 | 12:10

Ik zou voor het gemak ook even kijken naar de Duitse diagrammen. In staafjes uitgelegd, dus gemakkelijker te begrijpen en moeilijker te debunken.

Vanaf April geven deze een ruime oversterfte aan t.o.v. topjaar 2020.

maar in NL en op GS is natuurlijk weer niets aan de hand.

SchnauzeCitizen | 14-10-21 | 10:13 | 3

Kunt u een bron delen aub?

Thuinman | 14-10-21 | 10:28

Dus ook jij snapt niet wat "cumulatief" betekent?

Tapu | 14-10-21 | 10:30

@Tapu | 14-10-21 | 10:30: U weet niet eens naar welke diagrammen gerefereerd wordt, dus hoe kunt u SchnauzeCitizen de les lezen?

Thuinman | 14-10-21 | 11:16

Super goed dat mensen zelf onderzoek doen en in de cijfers duiken. Je zult belachelijk vaak zien dat het verhaal of narratief dat de media verteld gewoon feitelijk niet klopt.

Zo kun je ook uit de cijfers vinden dat die avondklok nutteloos zou zijn, en achteraf dat hij inderdaad nutteloos was.

Dat mensen dan ook wel een foutjes maken bij het interpreteren van cijfers (net zoals de media) is natuurlijk een gegeven, maar geen probleem.

Wat wel fout en zelfs kwaadaardig is, is om dit te gebruiken om zelf onderzoek belachelijk te maken.

DerUnterMensch | 14-10-21 | 09:49 | 9

@TeeJee | 14-10-21 | 13:24:
"maar jij wil graag dat iedereen die 'zelf onderzoek' doet niet meer kritisch bevraagd of belachelijk gemaakt mag worden."
Waar baseer je dat op? Waar zeg ik dat volgens jou? Dat zeg ik namelijk nergens. Mogelijk dus een foute conclusie uit je zelf gedane onderzoek.
En zoals je ziet, kritische vragen over slecht zelf gedaan onderzoek vindt ik prima. Ik stel ze jou ook op je eigen gedaan onderzoek.

Wat ik zeg is dat je het idee van zelf onderzoek doen niet belachelijk moet maken door te wijzen op een paar slechte voorbeelden. Zoals Truus van Facebook of de personen in dit artikel die cijfers verkeerd hebben geïnterpreteerd.

Benoem de fouten die iemand maakt, prima. Maar kom niet aan met “Plaatje bij mensen, die zelf onderzoek doen” en “Plaatje bij mensen, die zelf onderzoek doen” om zo zelf onderzoek doen belachelijk proberen te maken. Ik snap dat de MSM dat geweldig zou vinden. Maar het is GeenStijl-onwaardig.

Zelf in de brondata duiken is namelijk heel goed, alles van de media blindelings overnemen is extreem dom. Iets wat je zult leren wanneer je zelf ook eens wat onderzoek doet.

Maar als dat al te moeilijk is om te begrijpen, snap ik ook dat voor zulk soort mensen zelf onderzoek doen te hoog gegrepen is.

DerUnterMensch | 14-10-21 | 13:44

@TeeJee | 14-10-21 | 09:52: Je lijkt zelf wel een Tante Truus, die niet kan onderscheiden tussen Wappies en serieuze mensen die kritisch zijn en uitleggen waarom. (En ga nu s.v.p. niet liggen zeiken over wat ik bedoel over met 'kritisch zijn')

Peter-Rissing | 14-10-21 | 17:42

@TeeJee | 14-10-21 | 13:24: Inderdaad T-J en dat doe ik dan bij deze. Hele simpele poep die jij praat, bewijs van onvermogen om dat je niets onderbouwd, alleen maak kankert. Mijn onderbouwing t.a.v. jouw onzin is daarmee klaar, omdat jij niets hebt onderbouwd

Peter-Rissing | 14-10-21 | 17:50
▼ 6 antwoorden verborgen

"het moment dat de vaccinaties op gang kwamen (medio 2021)"
Geldt dat voor alle meegewogen landen?

Ben-Bataaf | 14-10-21 | 09:45

Van Haga snapt het niet, en vraagt om uitleg.

Dat is zo bij de meeste onderwerpen, maar op zich vind ik het positief dat hij er in ieder geval om vraagt.

Rest In Privacy | 14-10-21 | 09:42 | 2

Van Haga snapt het allemaal best, maar wil heel graag dat Corona maar een griepje is. Daarom altijd maar weer vragen naar de bekende weg.

Beste_Landgenoten | 14-10-21 | 10:29

Dat "geen enkele" heh. Dat is emotie?

GormSuil | 14-10-21 | 09:01

Goede analyse en duiding Ronaldo

Cherokee | 14-10-21 | 08:52

Als data analyst kan ik je 3 dingen vertellen:
1. Ze laten net niet genoeg data vrij om echt zelf iets te kunnen verifieren. Dat is altijd bedenkelijk omdat (a) ze er de schijn van wekken iets hebben te verbergen, en/of (b) ze de data niet hebben, waardoor je je afvraagd hoe in godsnaam ze dan bepaalde conclusies trekken. Voorbeelden van data die je nodig hebt: onderliggend lijden, gevaccinneerd of niet en hoe lang geleden, BMI, geslacht, dood door Covid or MET Covid etc.
2. Als je wilt weten of vaccins oversterfte veroorzaken is dat redelijk eenvoudig te bepalen, maar ja... zie 1 en het feit dat de overheid (indien het zo is, dit nooit zal vrijgeven)
3. De beste data analysten werken echt niet voor de overheid.

Dus trek je eigen conclusies... en als iemand die data heeft houd ik me aanbevolen!!!

Als_je_me_nou | 14-10-21 | 08:51 | 6

@oh nee he | 14-10-21 | 09:16: Serieus? Oversterkte?

Maar goed, typos aside...

Als je iets wilt doen rondom wat overstefte veroorzaakt heb je niet genoeg aan alleen sterftecijfers, maar moet je dieper gaan. Ik vermoed dat jij het niet begrijpt. RIVM Quote:"Het doel van het monitoren van sterftecijfers is om de impact van een epidemie of een incident in beeld brengen".

De fout in denken in gemiddelden is dat het kan voorkomen dat oversterfte nul is maar dat er vanwege een gebeurtenis toch nog 100en mensen extra zijn overleden. Het gaat erom dat je bekijkt wat de kans is dat dit kan voorkomen.

Als je vindt dat ik het niet begrijpt, geef dan tenminste aan waarom niet.

Als_je_me_nou | 14-10-21 | 11:27

@Jessinator | 14-10-21 | 10:08:

haha.. grappig...

Als je vindt dat ik het niet begrijpt, geef dan tenminste aan waarom niet

Als_je_me_nou | 14-10-21 | 11:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Oversterfte DOOR Corona of oversterfte AAN Corona, is best een wereld van verschil…

Tollebol | 14-10-21 | 08:26 | 3

Wat is het verschil dan?
Sterven met of door corona is het verschil duidelijk. Maar door of aan corona is er volgens mij geen verschil.

Barre_de_k | 14-10-21 | 08:45

@Barre_de_k | 14-10-21 | 08:45: Aan covid: ik was besmet met covid en ging er aan dood.
Door covid: ik zou geopereerd worden aan agressieve kanker maar de ziekenhuizen gingen dicht voor opoeraties en nu ben ik dood.

Zoiets, denk ik?

Jessinator | 14-10-21 | 10:07

Uhm nee, dat maakt absoluut geen verschil. Oversterfte betekent alleen dat er meer mensen doodgaan dan in het vorige jaar, en je mag helemaal zelf invullen waar dat door komt

TalkingHead | 14-10-21 | 11:40

Er zijn leugens, grove leugens en dan is er statistiek.

intrigant | 14-10-21 | 08:15

Waar maak men zich druk om ? Wij hebben hier in Nederland toch een wet dat mogelijk maakt dat mensen vrijwillig dood kunnen gaan. Wet op vroegtijdig levensbeeindiging. Dus als zoals al die pro-vaccinatie mensen roepen dat je dood gaat aan corona, dan is toch de keuze van die mensen. Zij mogen toch ook zelf bepalen of zij op die wijze dood willen gaan. Laat ze toch. Wij leven toch in een vrij land. Oh, kennelijk niet want vaccinatie moet.

loser | 14-10-21 | 07:21 | 4

Iets te simpel. Er moet chronisch ondraaglijk lijden met geen uitzicht op verbetering ten grondslag liggen aan een euthanasie verzoek.

Er is geen sprake van vrijwillig sterven, hooguit een versnelling van korte tijd tov normale sterfproces.

klevert | 14-10-21 | 08:10

@eelendsknook | 14-10-21 | 08:00: Moet de zorg dan wel iemand redden die een mislukte zelfmoordpoging heeft gedaan volgens u . Die is ziek in het hoofd. Als het uw zoon of dochter is wilt u ook dat die gered wordt, toch? Dus niet vaxxers geen beroep op zorg, mislukte zelfmoord ook niet, dronkenrijders, lachgassers, cokesnuivers, comazuipers. Nee zo krijgen we wel ruimte hoor voor de gevaccineerde obisitasjes.

echtepleb | 14-10-21 | 08:56

@echtepleb | 14-10-21 | 08:56: het gaat erom dat de zorgcapaciteit beperkt is, dus juist dat we wel zorg aan iedereen willen verlenen. Dat gaat niet meer als je aan de maximum capaciteit zit. En dan gaat het niet alleen om COVID maar ook om alle andere zorg.

oh nee he | 14-10-21 | 09:19
▼ 1 antwoord verborgen

De statistiek werd in elkaar geflanst door een club waarvan de naam begint met "eu' . Sinds Rutte aan de macht is trek ik alles in twijfel en vooral dingen waarvan benamingen beginnen met 'eu'...... Rutte's einddoel.

Koning BongoBongo | 14-10-21 | 06:53
-weggejorist-
Masturwasbeert | 14-10-21 | 01:14 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit soort statistieken worden nog eens doodsoorzaak nr:1. Statistici zijn gewoonweg niet te vertrouwen, het gaat er gewoonweg om wat je wilt laten zien. Wil je A zien nou dan krijg je A.

Rdock | 14-10-21 | 00:45 | 1

de vraag bepaalt de rekenwijze? Een goede vraag stellen waar je het antwoord krijgt wat je nodig hebt is niet het zo simpel. Meestal zal je dan voorwaarden moeten eisen. En dan nog ben je afhankelijk van degene die met de data gaat Vogelaren.

pieterS | 14-10-21 | 05:37

Corona was veruit de belangrijkste doodsoorzaak van alle, het afgelopen jaar. Ofwel de kans om ergens aan dood te gaan, was het grootste voor de factor Corona. Tenzij je alle vormen van kanker op één hoop gooit, dan veranderen de cijfers. Of alle vormen van hart en vaatziekten of alle vormen van degeneratieve hersenziekten.

Beste_Landgenoten | 14-10-21 | 00:17 | 11

@dijkbewaker | 14-10-21 | 02:05:
Er zit een logisch gat in uw redenering:
Als wat u beweert waar is, zou de oversterfte helemaal niet kunnen stijgen, want die mensen waren toch al doodgegaan.

Roadblock | 14-10-21 | 08:24

Ja precies. Veiligheidsriemen, want je moet bestuurders bang houden.

Beste_Landgenoten | 14-10-21 | 10:32
▼ 8 antwoorden verborgen

Oversterfte in de categorie gepensioneerden. Mogen nu de premies omlaag, of de pensioenen omhoog?

Hadena | 13-10-21 | 23:48
-weggejorist-
Ben-Bataaf | 13-10-21 | 23:39 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Volgens mij zitten we nog steeds op ondersterfte. Er zijn nog steeds vezels te veel mensen op aarde.

echtpaul | 13-10-21 | 23:36

Boeiend hoor...en dus...gaap...

johnyl | 13-10-21 | 23:35

Niet om deze cijfers in twijfel te trekken, maar slechts een aantal observaties:
Sommige cumulatieve grafieken dalen op zeker punt weer. Dat impliceert dat er mensen zijn opgestaan uit de dood. Verder opmerkelijke verschillen in pieken tussen verschillende landen. Nederland en Noorwegen bijvoorbeeld, wereld van verschil. En ten slotte zegt de cumulatieve grafiek 'all ages' dat er al bijna drie jaar non-stop sprake is van oversterfte. Wat is dan eigenlijk de baseline?

Thuinman | 13-10-21 | 23:33 | 5

Zoek alsjeblieft eerst op wat oversterfte betekent: extra doden ten opzichte van normaal. De Normaal ligt niet op 0 doden. Dus als de oversterfte zakt gaan minder mensen extra dood. Als de oversterfte negatief is betekent dat dat er nog steeds mensen dood gaan, maar minder dan je normaal zou verwachten. Dat betekent dus niet dat de zombie-apocalyps is begonnen.

Jessinator | 14-10-21 | 10:16

@Jessinator | 14-10-21 | 10:16: grafieken interpreteren zonder de legenda te lezen of de definities op te zoeken: altijd +1

TalkingHead | 14-10-21 | 11:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een toeval, werken nu alle reaguurders ineens bij het CBS?

inderdaad geen stijl | 13-10-21 | 23:21 | 2

Indien je een hogere opleiding van vmbo hebt genoten heb je toch wel enig begrip van statistieken lijkt me.

zonnepaneel | 14-10-21 | 00:22
-weggejorist-
Eugen Sandow | 13-10-21 | 22:44 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien worden we gewoon helemaal niet zo oud als men, i.v.m. de stijging van de pensioenleeftijd, zegt te “verwachten”?

O.a. de groep die zo rond 1955-1960 is geboren en destijds (eind jaren ’70) al jong fulltime ging werken - en die nu ineens door moet tot 67 jaar (is 50 jaar werken) is de klos.
Die zijn helemaal niet zo gezond, dus “potentieel om hoogbejaard te worden” Zie dit rapport:

www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/201...
quote:
“…Inzoomend op de gezondheid rondom de AOW-leeftijd zien we iets opmerkelijks. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat voor de 60-65-jarigen de gezondheid is achtergebleven bij de algehele toename in de omringende leeftijden. Dit geldt zowel voor de ervaren gezondheid als voor lichamelijke beperkingen. De oorzaken zijn niet helemaal duidelijk. Mogelijk hebben de plotseling weggevallen mogelijkheden om vervroegd met pensioen te gaan hiertoe geleid. Maar het kan ook met het werken als zodanig te maken hebben, of met de veel voorkomende combinatie van werk en mantelzorg. Het is ook niet duidelijk of deze stagnatie in gezondheid tijdelijk of blijvend is….” etc.

Maar ja, op dit moment zijn er in de groep 55-65 jaar / potentiële werknemers nog 1.938.721 inwoners van NL herkomst en 211.022 met Niet-westerse achtergrond.
In 2045 zullen er nog maar 1.370.009 Nederlandse mannen en vrouwen / potentiële werknemers 55-65 zijn en 470.064 inwoners 55-65 jaar met Niet-westerse achtergrond.

Dus de groep 55-65 jarigen met de hoogste netto arbeidsparticipatie (NL) en het laagste % bijstands uitkeringen (4.05 %), is dan met 568.712 inwoners minder dan nu;
En de groep met de laagste arbeidsdeelname (niet westers) en het hoogste % bijstandsuitkeringen (26.94 %) is dan met 259.042 méér inwoners.

Dus, kwakkelend of niet, ‘we’ moeten doorwerken, want ‘we’ zijn met teveel….

Zie ook CBS:
Geboorte en levensverwachting | Gezonde levensverwachting bij geboorte|Levensverw. zonder chronische ziektes | Vrouwen
Die ‘gezonde levensverwachting’ was in 1981 voor vrouwen 53,9 jaar, in 2019 nog maar 41.2 jaar
Zie opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...

Wering | 13-10-21 | 22:39 | 3
-weggejorist-
-Sloppie- | 13-10-21 | 22:43

@-Sloppie- | 13-10-21 | 22:43:
U heeft e.e.a. zelf onderzocht en bent oen tot de conclusie gekomen dat de huidige 60-65 jarigen (in tegenstelling tot de conclusie van het RIVM, zie rapport) juist relatief erg gezond zijn?

Wering | 14-10-21 | 00:07

@Wering | 14-10-21 | 00:07: ik heb meer het idee dat ze meer afgekepen worden,
Doorgaan opgeven is geen optie. Teweinig om televen of doorsukkelen.

Banenenrepubliek | 14-10-21 | 11:00

Jullie vergeten te corrigeren voor de ondersterfte. Mensen die bij een golf overlijden, overlijden daar na niet meer.

Stijl_Loos | 13-10-21 | 22:32 | 1
-weggejorist-
-Sloppie- | 13-10-21 | 22:37

Ja kom op nou, wat is deze? Gaan we weer allemaal deaud of niet?

Wc-kip | 13-10-21 | 22:29 | 4

@sub zero ice cold | 13-10-21 | 22:57: OnvoLdoende!

ReyNemaattori | 14-10-21 | 00:05

Deze is nuance.

koeberg | 14-10-21 | 07:05

Die meisje.

Roadblock | 14-10-21 | 08:27
▼ 1 antwoord verborgen

De zelfonderzoekende malloten zijn inmiddels al helaas al niet meer te bereiken. Die zitten helemaal in hun eigen cognitieve confirmatie bubbel.

Bigi Bana Boy | 13-10-21 | 22:29 | 2

Zitten ze bij het OMT in hun eigen cognitieve confirmatie bubbel?

SmurfenSlurfje | 13-10-21 | 23:06

Zeker wel oversterfte, week 39 300 boven de verwachting.

September 4 van de 5 weken oversterfte.
Augustus 2 van de 4 weken oversterfte.

https://www.cbsPUNTnl/nl-nl/nieuws/2021/40/in-september-opnieuw-oversterfte

SailingDuck | 13-10-21 | 22:29

"Geen enorme aantallen op een totale bevolking van honderden miljoenen mensen".

En daarom IS ER GEEN CORONACRISIS! paar honderd positieve tests (geen IC opnames!), waarvan waarschijnlijk veel met milde symptomen en vals positieve) op 18.000.000 mensen. Dit land is achterlijk!

Ben_Hur | 13-10-21 | 22:28 | 3

Integendeel, ik ken(de) namelijk iemand die aan corona is overleden en dat maakt een mondiale coronacrisis/ pandemie evident. Zie de bewijsvoering hierboven, de tekst luidt ook "de getallen kloppen".

JdelaT | 13-10-21 | 22:56

@JdelaT | 13-10-21 | 22:56: Ik kende (1?) iemand, dus pandemie, haha, 1? iemand die is overleden... dus crisis. Als mijn vrouw overlijd is het hier ook crisis maar geen pandemie.

Geenjoris | 13-10-21 | 23:20

@Geenjoris | 13-10-21 | 23:20:
Het zal u verbazen hoeveel reaguurders er hier zeggen:
Ik ken niemand die Corona heeft/ aan Corona is overleden dus....
Dat is net zo dom.

Roadblock | 14-10-21 | 08:29

Wat bijzonder dat ze meteen aan een vaccin denken als er mensen sterven en dat als ze iets over stolsels en proppen horen meteen naar t vaccin kijken.
Terwijl, zo constateerde hier ook al iemand, er aardig wat coronakilos bij zijn gekomen her en der.
Dat gebrek aan sport en het meer eten lijkt me een veel evidentere en meer bewezen reden.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:25

Hadden die ouderen sowieso niet de pijp uit gegaan binnen een bepaalde tijd? Daarmee bedoel ik obv de gemiddelde leeftijd van een man / vrouw. Nu is het, waarschijnlijk, corona maar had een griepgolf niet het zelfde teweeg gebracht? Er is veel vergrijzing dus lijkt het mij niet gek dat daar ook de grootste sterfte plaatsvinden.

Super Grover | 13-10-21 | 22:25 | 2

Nee, oversterfte is sterfte meer dan je zou verwachten.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:26
-weggejorist-
-Sloppie- | 13-10-21 | 22:30

Waar het eerst lees vorig jaar nog spannend was boeit het steeds minder. Iemand een aggregaat over voor de winter ?

Lukiluuk | 13-10-21 | 22:25

Aantallen zegt helemaal niets.
Percentages zijn belangrijk.
Helemaal gezien de explosieve groei van het aantal “Europeanen”

Het leven is zwaar | 13-10-21 | 22:23

Ronaldo verklaart niks.
Laten we eerste kijken naar Nederland.
Het gaat om de oversterfte in de zomermaanden. Dit zegt niet alleen Haga. Dit zegt het CBS.
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/40/in-se...
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/35/in-au...
Ook bij alllecijfers;
allecijfers.nl/nieuws/statistieken-ov...
Dus de cijfer jongens( ja hoogstwaarschijnlijk wel) zeggen dat er oversterfte is in de zomermaanden en dat hij niet te verklaren is door corona.
Nu zou je denken dat je zo snel mogelijk zou willen weten wat de oorzaak van deze oversterfte is. Maar niet het CBS. Het CBS verandert de maandelijkse rapportage van de doodsoorzaken naar een kwartaalrapportage. Tot nu toe heeft het CBS nog steeds niet de doodsoorzaken rapportage voor het tweede kwartaal uitgebracht.
Ze willen eerst een plausibiliteitsanalyse uitvoeren. Daarvoor nooit nodig nu wel.
virusvaria.nl/totalitaire-obfuscatie-...
Dit is nalatig of corrupt.
Nu Europa.
Als je bij EUROMOMO de weken 20 tm 39 bekijkt voor de jaren 2017 tm 2019 en je vergelijkt met 2021 dan zie je een duidelijke oversterfte die niet te verklaren is door corona. (Week36 tm week 39 zijn nog niet definitief) Dit zou normaal gesproken moeten leiden tot onderzoek. Maar het blijft stil.
Nog wat links.
virusvaria.nl/analyse-door-eucalyptis...
virusvaria.nl/vanwaar-al-die-zomerdod...
Wat de oorzaak is weten we niet, maar het lijkt me zeer urgent om uit te zoeken wat dat is.

mikes43357369 | 13-10-21 | 22:20 | 5

Rond week 20 . 39 wel ondertussen.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:30

U is een verstandig mensch.

Mens_erger_je_niet | 13-10-21 | 22:32

@Humsico | 13-10-21 | 22:27: We weten het aantal doden door corona. Dat maakt maar een klein deel uit van de oversterfte. Zie alle cijfers. Kijk ook naar de weekrapportage van overledenen CBS.

mikes43357369 | 13-10-21 | 22:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Heel simpel. De Delta variant is veel dodelijker en besnetteelijker. Next

Autist | 13-10-21 | 22:18 | 1

Dan zou het aantal corona doden van een zelfde orde grootte moeten zijn als de oversterfte. Dat is hij niet. (Ik heb het over de week 20 t/m 39)

mikes43357369 | 13-10-21 | 22:51

Wanneer gaat het café open waar we kunnen zeiken over corona en die küdt chinezen?

Brabeaulander | 13-10-21 | 22:14

Nee joh, met die vaccinaties is nx aan de hand, gewoon doorlopen svp.

xtree | 13-10-21 | 22:13

In Italie moet je vanaf maandag een vaccin bewijs aan je werkgever laten zien bij de overheid en zakelijk.
Kun je dat niet dan word je op non-actief gesteld zonder salaris.
Ontslagen worden kan niet.
Gaat om 20 miljoen Italianen.
Ik vind het ver gaan.

jaja | 13-10-21 | 22:13 | 1

Vraag een historicus maar wat er gebeurt wanneer regeringen zaken gaan polariseren (dat ligt natuurlijk aan Trump, Putin en Chinese gevechtsvliegtuigen). Ik vermoed dat het problematisch kan gaan worden. Dat kan geen enkele wereldgoeroe tegenhouden. Niet in het verleden, dus ook niet nu en in de toekomst.

nobodiesunmighty | 13-10-21 | 22:17

Kun je ook demissionair dood zijn?

Mr_Natural | 13-10-21 | 22:12

Maakt niet uit. Iedereen heeft zijn eigen waarheid.

polletjepiekhaar | 13-10-21 | 22:12 | 1
-weggejorist-
hogedrukpan | 13-10-21 | 22:25

Zie de URL nu pas. Lol

Duwbak_Linda | 13-10-21 | 22:12

Leuk dat Ronaldo dat mokkel en Van Haga loopt af te zeiken (mag van mij hoor, ik heb niets met beiden). Maar ik heb het oversterfte bericht deze week gewoon in de reguliere media gelezen. Daar werd overigens geen oorzaak aan verbonden. Maar die hebben het dus ook mis?

TinusVlugOpDeKut | 13-10-21 | 22:09 | 3

gewoon CBS sterftecijfers van alle weken van alle jaren in je SPSS of Excel sheetje zetten en er een grafiekje van maken. Huiver en concludeer zelf.

nobodiesunmighty | 13-10-21 | 22:19

@nobodiesunmighty | 13-10-21 | 22:19: En als je dan die van 65- ziet, is er niks aan de hand tijdens Corona. Die lockdown had alleen voor 65+ moeten zijn! En die zitten toch al thuis...

wilderst | 13-10-21 | 22:22

Precies DIT is dus waarom je mensen nooit 'zelf' onderzoek moet laten doen. Al helemaal niet een oud-commando die verstand heeft van vastgoed.

blikjegrolsch | 13-10-21 | 22:08 | 8
-weggejorist-
-Sloppie- | 13-10-21 | 22:54

@-Sloppie- | 13-10-21 | 22:54: Opmerkelijk dat je dat wel Baudet en Van Haga aanrekent, maar niet De Jonge of Rutte.

ReyNemaattori | 14-10-21 | 00:09

@-Sloppie- | 13-10-21 | 22:34: populisme heet dat. Gewoon iedere dag hard roepen wat je denkt dat het stemvee wil horen, ook al is het het tegenovergestelde van wat je gisteren nog riep. En er dan van uit gaan dat het stemvee een collectief geheugen als een goudvis heeft.

Jessinator | 14-10-21 | 10:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Als je kijkt naar de jaarlijkse pieken van de sterfte in de winter door griep in Europa van 2017 t/m 2021, dan zie je normaal elk jaar tussen de 85.000 en 95.000, maar in 2020 110.000 en in 2021 100.000.

Corona is dus een 10 á 20% pittigere griep dan de normale jaarlijkse griep. Daabij is 2016 weggelaten, wat ook een heftig jaar was.

wilderst | 13-10-21 | 22:07 | 4

@Lorejas | 13-10-21 | 22:10: Nee hoor, iedereen komt aan de beurt, zoals het hoort. De griep ontloop je niet. Vandaar de hogere cijfers in de zomer 2021 waarschijnlijk.

wilderst | 13-10-21 | 22:20

@Lorejas | 13-10-21 | 22:10: Je weet niet of het covid19 alleen was. Alles valt of staat bij het adequaat noteren van alle belangwekkende variabelen ten aanzien van de dood. En dat adequaat noteren is al een ramp. Je kunt hier niet veel zeggen waardoor een en ander is gebeurd. Veel te veel veranderd veel te veel onbekend. Mensen zijn niet eens goed in staat om dood door myocardinfarcten duidelijk te registreren, in Europa. Laat staan corona. (Bron: ERC guidelines 2021).

nobodiesunmighty | 13-10-21 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Paar dagen geleden heb ik iets soortgelijks gepost op GS.
Week25-37: gemiddelde wekelijkse sterfte +220 vergeleken met dezelfde weken in de vijf jaar voor covid-19 (2015-19), van 2630 naar 2850 (+8,4%) (CBS cijfers).
Over dezelfde weken gekeken de gemiddelde covid-19 sterfte 39 (RIVM cijfers).

Locusta | 13-10-21 | 22:07

Voor onze eigen bestwil , word er in Frankrijk gedebatteerd over een verlenging van de pass sanitaire ( corona paspoort) tot Juli volgend jaar , over de presidents verkiezingen heen regeren kan blijkbaar gewoon. In februari stopt het parlement tot na de verkiezingen in mei. Macro en z'n maten kunnen dan met de pas kloten , zonder goedkeuring te kunnen vragen aan het parlement en senaat.
Aan gezien Frankrijk tot nu toe net iets eerder was met draconische maatregelen als Nederland, voel ik me nu drager van een strakke groene broek , die jullie de toekomst voorspelt

deathchant | 13-10-21 | 22:06

Als we dan toch met grafieken beginnen, zouden er een paar per doodsoorzaak ook niet verkeerd zijn. Oversterfte door Corona lijkt me op zich logisch, oversterfte door naltigheid als gevolg van Corona echter ook. Dus zijn er ook meer mensen aan kanker e.d. gestorven in dezelfde tijdsperiode?

springstuff | 13-10-21 | 22:01 | 1

Das idd t eerste waar ik aan denk, de schade van uitgestelde zorg?

ReyNemaattori | 14-10-21 | 00:11

Hoe zit het eigenlijk met de uitstoot van al die lijken die de oven ingaan.

Lukiluuk | 13-10-21 | 22:00 | 2

Hangt af van de aardappeltjes en groente die je erbij gooit.

Beertjealchoholakol | 13-10-21 | 22:04

Dat zijn nu pelletkorrels. Gesubsidieerd. Spaart Letlandse bomen.

nobodiesunmighty | 13-10-21 | 22:25
-weggejorist-
Oom_Donald | 13-10-21 | 21:57 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is sowieso moeilijk vergelijken, want de populaties zijn verschillend. De doden van vorig jaar zitten niet meer in de statistieken van dit jaar, dus je meet altijd met 2 maten. De doden van dit jaar zijn kennelijk vorig jaar niet overleden aan Corona-alpha, dus die zullen de delta-variant ook wel overleven (want minder dodelijk). Waar zijn de doden van 2021 dan aan overleden?

Grauwnauw | 13-10-21 | 21:55

Ons eigen CBS geeft ook gewoon info:
In september overleden wekelijks meer mensen dan verwacht. Er was oversterfte in vier van de vijf weken van september In week 39 (27 september tot en met 3 oktober 2021) overleden naar schatting bijna 3 100 mensen. Dat zijn er ongeveer 300 meer dan verwacht voor deze periode. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week

EEGlivesagain | 13-10-21 | 21:51 | 4

Gelukkig wordt zulks gecompenseerd door de importcijfers.

MickeyGouda | 13-10-21 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn er nog mensen die gewoon precies op tijd doodgaan, zoals het hoort? Of is dat 'ouderwets'?

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:51 | 2

Tja als het je tijd is wel ja.

Beertjealchoholakol | 13-10-21 | 21:57

Hangt van D66 af, of dat op tijd is..

Hupusculupus U.Dufus | 13-10-21 | 22:00

Hartslag is bij onderste grafiek wel okay toch.

Lukiluuk | 13-10-21 | 21:50 | 2

Nou, uhh, ik zou zo'n ecg echt niet willen hebben.

Pardoes | 13-10-21 | 22:04

beetje fibrilleren kan geen kwaad. Pak jij effe de defib? 360?

nobodiesunmighty | 13-10-21 | 22:28

Zijn er ook statistieken waarin vitamine D tekorten bij corona patiënten zichtbaar zijn.

Bibop | 13-10-21 | 21:47 | 11
▼ 8 antwoorden verborgen

Wiskunde, statistiek, data analyse. Allemaal onderwerpen die voor 90% van de mensen in het algemeen al te ingewikkeld zijn, laat staan voor de zelf onderzoek doeners. Heb zelf cumulatieve grafieken ook altijd vrij kut gevonden als visualisatie trouwens en dit is weer eens een treffend voorbeeld waarom je een heel goed argument moet hebben om het wel te doen.

Quantum Suicide | 13-10-21 | 21:45 | 3

Meesten snappen al niks van procenten en breuken.

Schemerlamp | 13-10-21 | 21:54

aftrekken daarentegen ...

Pater.Koekkoek | 13-10-21 | 22:03

Er is niks mis met cumulatieve grafieken en cijfers, als je maar weet dat ze dat zijn.

Pardoes | 13-10-21 | 22:06

Er waren dit jaar ook meer besmettingen in de zomer, en meer ziekenhuis opnames dan in 2020? Ook zijn er maar 1000 mensen onder de 70 overleden aan corona. Kan iemand dit peer reviewen?

deugallergie | 13-10-21 | 21:43 | 1

Ja vorig jaar zomer was het een tijd stil met amper gevallen per dag. Dit jaar is het de hele zomer doorgegaan op een hoger niveau.
Vaccinatie is dit jaar voor grote delen van de maatschappij pas tegen de zomer goed op gang gekomen. Maar de maatregelmoeheid was en is alom aanwezig.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 21:58


Op een gegeven moment, morgen ergens, hoor je “och, verrek”. En dan snapt Van Haga het. Bij sommigen kan het even duren voordat muntjes vallen. En bij van Haga en fvd is het niet de eerste keer dat ze statistieken niet snappen en verkeerd uitleggen.

Van haga is tuurlijk ook druk met allerlei “ondernemings” praktijken. Dan mis je wel eens wat.

BenDeLier | 13-10-21 | 21:43
-weggejorist-
wilderst | 13-10-21 | 21:43 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

We hebben zo om en bij een 135 miljoen meer mensen op planeet Aarde erbij gekregen sinds het uitbreken van de pandemie, we gaan allemaal hartstikke DEAUD!

BadPatNL | 13-10-21 | 21:42

Als je pro aarde bent, valt het wel behoorlijk tegen.
Just sayin', mate.

Hupusculupus U.Dufus | 13-10-21 | 21:40 | 4

@keestelpro | 13-10-21 | 21:45: Ja dat vind ik wel de moeite waard: heeft het CBS betrouwbare statistieken rondom mortaliteitstoename van auto-anus-coitus sinds de eerste meldingen van deze actie door mensen? En: is er een associatie tussen aantallen mensen die dit deden en de overlevingstijd van de aarde? Mogelijk een modelleur aanwezig?

nobodiesunmighty | 13-10-21 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Annelies heeft het toch gechecked . En daarbij, wat maken die paar lijken meer of minder nou uit.

Lukiluuk | 13-10-21 | 21:39 | 2

Zijn er nog wat beelden van haar zelf onderzoek?

Beertjealchoholakol | 13-10-21 | 21:52
-weggejorist-
hogedrukpan | 13-10-21 | 22:18

Is er in deze cijfers ook rekening gehouden met de sterfte door het uitstellen van operaties en behandelingen van andere ziekte? Tevens dient het aantal zelfdodingen onder jongeren ten gevolge van eenzaamheid ook aanzienlijk zijn toegenomen.

Jeroen65 | 13-10-21 | 21:39

Nu ga je dus zien dat het afknijpen van de reguliere zorg oversterfte veroorzaakt.

Pensionista | 13-10-21 | 21:38

Zolang er maar niet meer overstervers zijn dan overlevers is er niks aan de hand.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:37

@Desalniettemin, wij zijn benieuwd naar de verklaring voor die paar honderd doden.

Is dat niet het gevolg van het dorre hout wat maar 1 keer kan doodgaan waardoor de verhouding tussen jongeren en ouderen veranderd?
Als in het eerste jaar er flink wat zwakke mensen bezwijken dan komen deze mensen niet meer terug in de statistieken.
Los hiervan is het verloop kijkt van de sterftecijfers van jongeren zo enorm grillig dat je er helemaal niks uit kan afleiden.

Anrone | 13-10-21 | 21:37

Ronaldo, doe geen moeite. Wappies gonna wappie.

KritischeKrikker | 13-10-21 | 21:36 | 1
-weggejorist-
hogedrukpan | 13-10-21 | 22:10
-weggejorist-
HaveXS | 13-10-21 | 21:33 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Dus met extra DELA heffingen compenseren we de gasprijs. Hoe meer dooie hoe langer douchen. Ik ben voor.

Lukiluuk | 13-10-21 | 21:31 | 2

hebben we tenminste wel wat om in bio-massa centrales te kieperen

tek | 13-10-21 | 21:39

@tek | 13-10-21 | 21:39: crematoria gebruiken een hoop gas. Ik leg geen verband.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:04

Pijl en boog schijnt ook te worden ingezet tegen oversterfte.

skoftig | 13-10-21 | 21:29 | 7

Cupido

Schemerlamp | 13-10-21 | 21:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat was die ook al in septemberrrrrrr.

deugallergie | 13-10-21 | 21:31

Nu zit de ober in de maand

HaveXS | 13-10-21 | 22:27

Ik heb ooit een vriendin gehad met ondersterfte, nou, dat gun je niemand.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:29 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

"Mensen die zelf onderzoek doen". Hé, daar hebben we -wat je zegt, ben jezelf- Ronaldo ook.

haasjerepje | 13-10-21 | 21:28

Helemaal Corona moe… kunnen we niet weer gewoon ouderwets aan Pest, Cholera, Gonoeroea, of krentenbaard lijden!??

Beertjealchoholakol | 13-10-21 | 21:24 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Tijd voor staat van beleg. Al die vrijheid weer ineens, kan er niet meer tegen.

Lukiluuk | 13-10-21 | 21:23

Even wat lokaler...

Hoe zit het met week 39 bij de CBS sterftecijfers? (en de 23 weken ervoor)
Circa 200 a 300 meer doden per week in totaal.

Duidelijke oversterfte die niet te verklaren is met corona. Vrijdag komen de nieuwe cijfers voor week 40. Ik verwacht verwacht niet veel goeds.

Remi A. | 13-10-21 | 21:21 | 1

Waarom.niet? Alle coronagetallen stijgen op t moment

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:06

Zit al in lalalala land proost

niv01 | 13-10-21 | 21:21 | 1

Zie je ook Teletubbies over de muren kruipen?

jaja | 13-10-21 | 21:26

Het aantal besmettingen is weer flink aan het stijgen:
www.ad.nl/gezond/najaarsgolf-corona-e...

Binnenkort liggen de ziekenhuizen dus weer vol met zieke mensen die zich niet hebben laten vaccineren, hoewel ze daar ruim de tijd voor hebben gehad.
De zorg en de rest van de maatschappij kunnen er weer voor opdraaien.
Ik noem dat de omgekeerde wereld.

Leon Tosti | 13-10-21 | 21:17 | 16

@Mr Moore | 13-10-21 | 21:30: "Man schaf die ziekenhuizen gewoon af, kunnen ze ook niet overbelast raken." Hugo kijkt geïnteresseerd op en knikt aandachtig mee?!

BadPatNL | 13-10-21 | 21:49
-weggejorist-
deugallergie | 13-10-21 | 21:57

De ziekenhuizen hebben het afgelopen 1,5 jaar vol gelegen met obesen die alle tijd hebben gehad hun leefstijl aan te passen. De zorg en de maatschappij kunnen er weer voor opdraaien.
Ik noem dat de omgekeerde wereld.

Franker | 14-10-21 | 07:49
▼ 13 antwoorden verborgen

Dus Y + ( Yx Claudia: O punt Amalia) = x. Maar wat is dan X. Snap er geen hol van.

Lukiluuk | 13-10-21 | 21:16 | 3

Maak de som non-binair en je ziet het meteen.

Lorejas | 13-10-21 | 21:19

Claudia de Brey? Sorry X = Schaar

Beertjealchoholakol | 13-10-21 | 21:19

Differentieren naar dy/dx met de kettingregel.

Schemerlamp | 13-10-21 | 21:24

De besten gaan altijd als eerste, ik maak me dan ook totaal geen zorgen.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:15 | 5

Nice!

Hupusculupus U.Dufus | 13-10-21 | 21:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik scroll even door de antwoorden op Wybren, kijken of iemand hem al op het juiste spoor heeft gezet. Maar Jezus, dat Twitter... Ik word gewoon kriegelig van zoveel zinloos humorloos geblaat. Ik trek dat niet hoor. Ik weet dus niet of hij het al snapt, maar whatever.

John McClane | 13-10-21 | 21:15 | 1

Negeer dat Twitter. Dat doe ik ook. Het heeft geen enkele zin om dat domme geklets te lezen.

Red shirt | 13-10-21 | 21:46

Ik ken niemand die is overleden aan het vaccin, maar ook niemand die is overleden aan corona. Dus ja, kun je daar iets zinnigs over stellen?

deugallergie | 13-10-21 | 21:14 | 6

Je hebt gewoon geen vrienden.

KritischeKrikker | 13-10-21 | 21:35

Ard van der Steur kende mensen die aan wiet zijn overleden, is wiet toch gevaarlijker.

Festen | 13-10-21 | 21:46
▼ 3 antwoorden verborgen

En met André Hazes gaat het ook al helemaal niet goed.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:11 | 5

Zojuist even op zijn twitter en instagram gekeken.
Vreselijk.
Duizenden b̶e̶s̶m̶e̶t̶t̶i̶n̶g̶e̶n̶ volgers erbij.

keestelpro | 13-10-21 | 21:17

Misschien is het z’n laatste dag?

laurentius | 13-10-21 | 21:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, iedereen die deaud kon gaan aan Kerona is intussen wel deaud. Dus gooi alles maar weer open.

knutsel_ | 13-10-21 | 21:10

Weet je wanneer er ook veel oversterfte was?

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:10 | 11

1ste wereldoorlog i.c.m. de Spaanse griep. Was ook een boeiende tijd in grafiekjes.

Mr Moore | 13-10-21 | 21:40

Van 1347 tot 1352 in Europa. De helft (!) van de bevolking stierf aan de pest.

Wayfaring stranger | 13-10-21 | 22:09

In 2018 want mexicaanse griepvaccinaties vonden we onzin in Nederland.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:09
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
keestelpro | 13-10-21 | 21:10 | 2

Volgens mij is er tekort oversterfte. We kunnen wel wat mensen missen in dit land.

de SENSEI | 13-10-21 | 21:10 | 3

Alweer een tekort. Gaat niet goed in dit land. Nah ja, kwakken we hier ook maar weer wat geld tegen aan.

Lorejas | 13-10-21 | 21:10

Volgens mij kan heel moedertje aarde wel wat oversterfte gebruiken.

Kowalski11 | 13-10-21 | 21:17

Was er al een belasting op oversterfte? Dan verlagen we die toch tijdelijk?

Schemerlamp | 13-10-21 | 21:26

Altijd oppassen geblazen met correlaties. Kunnen een aanwijzing zijn voor oorzakelijke verbanden, maar zijn dat vaker niet dan wel. Een RCT is een beter onderzoeksmiddel.

lekgoot | 13-10-21 | 21:09 | 6

@Mr Moore | 13-10-21 | 21:44:
soms is al die angstporno best onderhoudend. Het houdt je van de straat. Wat dan weer de kans vermindert dat je door een bus wordt geschept.

lekgoot | 13-10-21 | 22:01

Ja, we hebben het over oversterfte en de gasprijs swingt de pan uit. Maar de gasovens van de crematoria vallen statistisch in het niet.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:11

@Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:11: Crematieverbruik voor een (hopelijk dood) persoon is ongeveer 25m3 Gas en 15kWh aan elektriciteit. Aanzienlijk meer verbruik dan een levend persoon per dag dus.

SmurfenSlurfje | 13-10-21 | 23:33
▼ 3 antwoorden verborgen

'Waar de lijn na 39 weken staat, laat dus niet zien hoe hoog de oversterfte was in week 39, maar hoe hoog de oversterfte was in week 1 tot en met 39. '

Hè?

In week 39 kijk je helemaal niet naar week 1 t/m 39 maar alleen naar week 39. En week 39 geeft dus precies de oversterfte aan van week 39.

PolderTaliban | 13-10-21 | 21:08 | 2

Probeer het nog eens.
*glaasje sjardoonéé aanreikt*

Duwbak_Linda | 13-10-21 | 21:10

Prozeer da noggis
*fleps whipsey aanrecht*

Biermeister | 13-10-21 | 22:11

We kijken, denk ik, vooral naar hoe mensen ontdekken dat je goud geld kunt verdienen door scares en geschifte verhalen te verspreiden via sociale media. En dat er dus een enorm publiek is van mensen die zich kennelijk de knetter vervelen.

konjodebonjo | 13-10-21 | 21:08 | 1
-weggejorist-
hogedrukpan | 13-10-21 | 21:29

Oversterfte is voorbij dankzij vaccineren. Wat een BL (boerenlul) is die Onbenul van Haga met z'n cumulatieve curves. Grossiert in desinformatie en vindt het dan gek dat Linkedin hem wegjorist. Je merkt aan niks dat hij elektrotechniek in Delft heeft gestudeerd. VVD zal blij zijn dat ze hem eruit hebben gegooid.

Diederik_Ezel | 13-10-21 | 21:08 | 4

Is niet waar. Er is nog steeds een lichte maar significante oversterkte (over een langere periode). Oorzaak onbekend.

dihydrogenmonoxide | 13-10-21 | 21:44

@tek | 13-10-21 | 21:17: u weet wat met ‘oversterfte’ bedoeld wordt? ik hoop dat je dat snapt.

BenDeLier | 13-10-21 | 21:58

De sterftecijfers, per week, van het CBS laten wel zien dat er dit jaar duidelijk een constante hogere sterfte is dan afgelopen jaren, afgezien vd corona-piek van 2020.

HaveXS | 13-10-21 | 22:38
▼ 1 antwoord verborgen

Hoeveel gevaccineerde mensen gingen er nou dood aan corona?

squadra | 13-10-21 | 21:08

In Noorwegen ook wat oversterfte lees ik net. Klote.

Hadena | 13-10-21 | 21:05 | 1

En er zijn er al niet zoveel.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:06
-weggejorist-
Maggiderin | 13-10-21 | 21:05

en al die wappies roepen nu dat de oversterfte komt door de gevaccineerden.
Sukkels, ik ken echt helemaal niemand die overleden is door de prikken.

Stijlloser_from_NL | 13-10-21 | 21:04 | 14

@keestelpro | 13-10-21 | 21:42:
'Tom Dempsey, New Orleans Saints legendary kicker who was born without toes on his right foot and wore a flat shoe that he kicked with, died on April 4 from complications of COVID-19.'

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:44

Collega, nooit ziek. Toch maar eerste prik gehaald. Twee dagen beroerd en overleden.

kaplaarzenverkoper | 13-10-21 | 22:12

@Kowalski11 | 13-10-21 | 21:26: ik ken helaas toch wel enkele coronadoden. Deels ook vrij jong en zonder onderliggend gedoe.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:14
▼ 11 antwoorden verborgen

Als iedereen doodgaat, hoeft er niemand te rouwen. Geen kaarten, geen bloemen.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:04 | 2

en belangrijker nog, niemand hoeft te trouwen, ik rouw liever dan dat ik trouw

skoftig | 13-10-21 | 21:07

Maar wie doet dan het licht uit?

Lorejas | 13-10-21 | 21:08

En waarom is oversterfte in dit overbevolkte land een probleem? En waarom wil onze regering de levens redden van mensen die zij te pas en te onpas als domme, asociale wetenschapsontkenners wegzet? Vragen, vragen.

Stijlicoon | 13-10-21 | 21:02

Gaat dit topic over corona?

DenBeert | 13-10-21 | 21:02 | 1

Oversterfte door Mexicaans bier

Bierum | 13-10-21 | 21:04

Ik hoop niet dat ik ga oversterven.

Mr_Natural | 13-10-21 | 21:02 | 3

Zo zeg, dat het de eerste maal niet helemaal lekker gaat en je het een stuk of acht keer over moet gaan lopen doen. Zuuuusterrrr!

Lorejas | 13-10-21 | 21:03

Laat je niet strikken.

Duwbak_Linda | 13-10-21 | 21:05

Doodsoorzaak cijfers bij CBS lopen altijd gruwelijk achter. Lijkt me ook een K klus om die dokters handschriften te ontcijferen.

dugo | 13-10-21 | 21:01

Ben die statistieken helemaal beu. Kunnen ons beter druk maken om die nieuwe cd van Coldplay die morgen uitkomt. Kan wel eens een hoog sterftecijfer gaan opleveren.

Burgerzaken | 13-10-21 | 21:00 | 3

Martin die het megalomane van Bono heeft, zonder het talent.

The-loopy-cowboy | 13-10-21 | 21:06

Zou zo maar kunnen. Wat een ongelooflijke kutband is dat.

ChupaChupa | 13-10-21 | 21:10

Voor dat Coldplay bekend was stierf er niemand aan covid. Ik stel alleen.maar vast.

Shoarmamasutra | 13-10-21 | 22:17

"Let op! In bovenstaand plaatje begint de de y-as niet bij 0."
Tot zover Ronaldo's inschatting van de wiskundige vermogens van de reaguurder... en terecht waarschijnlijk.

skoftig | 13-10-21 | 20:59 | 4

Dat is toch die nieuwe serie? Y-as, waarin er nog maar 1 man leeft op de wereld?

Lorejas | 13-10-21 | 21:07

Onthoudtip: gooi een ei tegen de muur en de richting waaarheen hij drupt is de Y-as.

Schemerlamp | 13-10-21 | 21:10
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig is de Lays paprikachips in de aanbieding deze week.

Montgomery Burns | 13-10-21 | 20:59 | 2

Lays? Niks daarvan. Croky Bolognese! Pico bolo!

UnderTheDevil | 13-10-21 | 21:06

We zijn behoorlijk aan die pas gewend, toch?

Schemerlamp | 13-10-21 | 20:55

Wat vindt Giel Beelen?

Schoorsteenveger | 13-10-21 | 20:53 | 1

Die is het contact met z'n eigen ik ff kwijt.........

PolderTaliban | 13-10-21 | 21:12

Ik hoop dat Wybren dit niet leest en heel wijs kamervragen gaat stellen.

John McClane | 13-10-21 | 20:53 | 1

Ik vrees eerder dat hij heel stomme vragen aan de spiegel gaat stellen.

SaintNick | 13-10-21 | 20:58

Okay. Dus in Totaal is er in 2020 en 2021 een oversterfte van ongeveer 330000 in de 29 deelnemende landen. Wel mooi om dat dan te vergelijken met de 1,2 miljoen corona doden die door worldometers.info zijn geregistreerd over 45 "Europese" landen. Rusland zit niet bij die 29 landen die op worldometers wel onder Europa wordt geschaard, maar dat is ongeveer de enige grote vis (ca 200000 corona doden).

Volgens mij zit er desondanks dus een behoorlijk verschil tussen. Zijn dat dan die doden door onderliggend leiden maar omdat corona geconstateerd Corona als doodsoorzaak? En heeft de WHO het mis als ze dus rekenen met inmiddels 1.3 miljoen Corona doden in Europa?

Balgesjaakt | 13-10-21 | 20:53 | 2

33000 in 29 landen
200000 in 1 land rusland
670000 in de resterende 15 landen = 44667 doden per land.
Maakt 1.2 miljoen europese corona doden.

Marmer | 13-10-21 | 21:11
-weggejorist en opgerot-
Oom_Donald | 13-10-21 | 20:53 | 22
▼ 22 antwoorden verborgen
-weggejorist-
bangbangluckyluke | 13-10-21 | 20:53 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Kan iemand de conclusie van bovenstaande even neerzetten, want ik lees het, maar snap er niets van. Wat is de strekking?

GKJP | 13-10-21 | 20:52 | 8

@vliegende knorrepot | 13-10-21 | 21:05:

Tenminste één duidelijk antwoord.

Weet u ook wanneer? Kan ik de advertentie nog een keer aan laten passen, 'geheel onverwacht' heb ik er al uit laten halen en vervangen voor 'geheel ongelegen', maar als ik ook nog eens een datum weet, eventueel bij benadering, kan ik dat ook weglaten.

GKJP | 13-10-21 | 21:13

@GKJP | 13-10-21 | 21:13: hallo, mijn antwoord was volgens mij ook vrij duidelijk en exact een antwoord op uw vraag.

John McClane | 13-10-21 | 21:19

@John McClane | 13-10-21 | 21:19:

Dat vindt u. Mensen gaan aan verscheidene dingen dood.

Ik snap alleen de strekking van het stuk niet, dus vroeg ik het.

En ik ken er maar één, zijdelings, die er wellicht aan doodgegaan is. Maar ja, boven de 80, overgewicht, vochtophopingen van jewelste en wat zulks niet meer.

Verder ken ik dichterbij wel wat meer die corona hebben gehad, de één had er meer last van de ander, doch allen gevaccineerd.

Vervolgens loop ik dagelijks tegen meerdere snotneuzen, hoestpartijen, enzovoorts aan. Verkouden, griep, zegt u het maar. Allen gevaccineerd.

Het vreemde is, de laatste keer dat ik een snotneus had, een serieuze, welke ik altijd oploste door wc papier in mijn neus te proppen, is ruim 4 jaar geleden.

En op het risico af dat ik vervelend wordt, ik heb geen vaccin genomen.

GKJP | 13-10-21 | 21:37
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
hogedrukpan | 13-10-21 | 20:51

Het lijkt ebola wel. Daar sterven ook 125.000 mensen aan op 450.000.000.
Zit hier te trillen van angst, nooit beseft dat 125.000 op 450.000.000 zo ongelofelijk dodelijk is.

JdelaT | 13-10-21 | 20:51 | 2

Heeft u enig idee hoe dom uw opmerking is?

Het maakt uit waar u woont. Iets met bevolkingsdichtheid. Verder zijn er her en der wat maatregelen genomen om er voor te zorgen dat het niet gierend uit de klauwen is gelopen, o.a. iets met vaccins.

Ik ben dit soort ongelooflijk stupide opmerkingen inmiddels zo zat.

@alle anderen: sorry dat ik me even liet gaan.

ChupaChupa | 13-10-21 | 21:18

Maar die Mensen Die Zelf Onderzoek Doen, kunnen die daar subsidie voor krijgen?
Indien nee, waarom niet?

Duwbak_Linda | 13-10-21 | 20:47

Annelies , op zo’n leeftijd bezig zijn met de dood. Pffffff

Lukiluuk | 13-10-21 | 20:47 | 3

@Watching the Wheels | 13-10-21 | 20:51: jezus zeg. Zonde. Aan de andere kant, succes met daten.

Lukiluuk | 13-10-21 | 20:53

@Lukiluuk | 13-10-21 | 20:53:
Huh, je hoeft toch niet meteen alles met mooie ogen te daten?! Vind overigens dat ze wel een paar aardige punten ter overdenking opsomt. Blijft vreemd dat de overheid dergelijk beleid kan blijven opleggen en dat niemand het achteraf evalueert.

Watching the Wheels | 13-10-21 | 21:10

Ik had deze grafieken om 13:00 uur beter begrepen. Denk ik.

Leptob | 13-10-21 | 20:46 | 1

Ik had ze ook beter kunnen weerleggen, toch een gemiste kans.

Hupusculupus U.Dufus | 13-10-21 | 21:18

Ben live bij ADE. Geweldig hoe er op die 75% capaciteit voor zalen wordt gehandhaafd, Shoe. Not.

Piet Karbiet | 13-10-21 | 20:46 | 4

Mooi getyped met die zooi pillen in je mik. Hulde.

Lukiluuk | 13-10-21 | 20:50

Netjes om 00.00 uur weer naar huis en morgenochtend vroeg weer op.

Schemerlamp | 13-10-21 | 21:08

A D E = Antibody Dependent Enhancement, dat is waar de mrna vaccins toe zullen leiden.

negorij | 13-10-21 | 21:26
▼ 1 antwoord verborgen

Oke, is dit ook bekend voor alleen Nederland? Mooi continent hoor, maar hou dit soort cijfers liever dicht bij huis. De ontwikkeling van hygiëne en gezondheidszorg van Nederland en bijvoorbeeld Bulgarije of Albanië kun je niet echt op één hoop gooien.

Zoelense Hobbyboer | 13-10-21 | 20:46 | 5

In Roemenie is 30% gevaccineerd en liggen de ziekenhuizen weer vol
Blijkbaar werkt het vaccin dus wel.

jaja | 13-10-21 | 21:12

@jaja | 13-10-21 | 21:12: Singapore gaat ook niet goed en dar hebben ze hoge vaccinatie graad... mogelijk heeft het vaccineren hoogstens geleid tot het kopen van extra tijd... tijd zal het leren

tek | 13-10-21 | 21:28

@jaja | 13-10-21 | 21:12: gelukkig wel.
De risicogroepen hebben hebben hun prikken gehad. En dan kan je gewoon stoppen.

Maytheforcebewithyou | 13-10-21 | 22:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Omdat iedereen in de zorg op zijn tandvlees loopt snappen jullie dat niet met je gezwam! Een volk m’n reedt! Met jullie cijfer gegoochel leugens Baudet voorop. Misselijk makend

ikdenkwat | 13-10-21 | 20:44 | 5

Yo chill. Overgrote meerderheid laat zich vaccineren of heeft dat al gedaan. Niet blindstaren op randverschijnselen.

Duwbak_Linda | 13-10-21 | 20:55

Vlug! Vertel het ze.

Gumush | 13-10-21 | 21:16

Een volk, 1 reedt
ikdenkwatis1reedtnogveeleigenlijk

Hemmenaar7 | 13-10-21 | 21:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Van haga moet het niet hebben van controleerbare feiten en cijfers

Continuum | 13-10-21 | 20:44 | 1

Dit gaat over EUMOMO, CBS en dergelijke?

dihydrogenmonoxide | 13-10-21 | 21:28

Goed uitgelegd Ronaldo.
En wat erg dat het moet, want de meerderheid snapt het niet (zo moeilijk is het toch niet) maar heeft er wel een mening over.

jemagookniksmeer | 13-10-21 | 20:44 | 1

Gelukkig dat jij wel zo intelligent bent om t te snappen. Fijn voor je. Maar de uitleg van Ronaldo rammelt ook aan een aantal kanten. Zoals bij alle statistieken zijn ze vele kanten op te buigen.

HaveXS | 13-10-21 | 21:37

Ga ik nou dood of niet?
Mand!

Transgender-Airlines | 13-10-21 | 20:42 | 2

Ja.

Duwbak_Linda | 13-10-21 | 20:48

Ja, alleen als je je laat vaccineren aan iets anders.

Watching the Wheels | 13-10-21 | 20:49

We gaan allemaal stervens deaud. Vooral van de kou komende winter.

Lukiluuk | 13-10-21 | 20:42 | 1

Jan-Feb 2022: 350 000 doden in NL door de "grote gasramp"

skoftig | 13-10-21 | 20:44

Voordat met over vaccins begint te piepen... veel diagnose/ (preventief) onderzoek/behandeling is ivm corona vanaf 2020 uitgesteld (kanker/hart en vaat zieken).. Hier overlijden tich veel meer mensen aan dan aan Covid... dit zou ook wel eens in die richting kunnen duiden...

tek | 13-10-21 | 20:41 | 6

@tek | 13-10-21 | 20:52:
Ik vecht al tegen dat monster sinds 2014. Zucht altijd gesport, nooit gerookt, gespierd en slank en veel goed voer, Ach, het zit helaas in de familie, is bewezen inmiddels. Ben je mooi klaar mee als ze je dan ook nog een jaartje laten bungelen.

toetssteen | 13-10-21 | 21:06

@toetssteen | 13-10-21 | 21:06: Ik vraag me wel eens af , als we met het zelfde fanatisme , waarmee gelden ivm Covid zijn vrijgemaakt, ook voor een gedeelte maar vrij zouden maken voor ziekten waarvan wel het grootste deel van ons mensen aan zal sterven, was vrij gemaakt... wat dan hiervan de resultaten/ vooruitgang zou zijn geweest

tek | 13-10-21 | 21:12

niks tig maal

MaarFeitelijk | 13-10-21 | 21:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou, ik zie de grafieken op het coronadashboard van IC-bezetting en ziekenhuisopnames nog steeds dalen dus het valt allemaal wel mee. Weer een boel paniek en verwarring door cijfers die niet relevant zijn. Over de doden niets dan goeds.

Guusje Nadorst | 13-10-21 | 20:40 | 3

En u denkt dat die dalende trend zich gedurende de winter voort zal zetten?

jemagookniksmeer | 13-10-21 | 20:47

Ik denk dat het punt is dat de doden nu juist niet daar vallen maar aan andere kwaaltjes en met reden dat die vaccinatie toch niet zo lekker is als Hugo met de Schoenen zou willen. Als je inderdaad een oversterfte zou hebben, meer dan jaren daarvoor, en dat na die vaccinatie dan zou ik er toch nog een keer kritisch naar kijken.

Sessine | 13-10-21 | 20:52

@jemagookniksmeer | 13-10-21 | 20:47: als de vaccins doen wat ons beloofd is zou dat wel zo moeten zijn. Dat restje niet gevaccinneerden gaan de zorg niet lamleggen..

VolleBak | 13-10-21 | 21:51

Graf? iek?

Normpje | 13-10-21 | 20:40

Het grappige is dat nu oversterfte ineens wel zorgelijk is voor types als haga en strikkie. En dan gaat het ze niet om de doden maar om het halen van Het Gelijk.

Marmer | 13-10-21 | 20:39 | 1

Het gaat er om welke leeftijdsgroep je bekijkt. Bij jongeren zijn veel meer qualis te winnen of verliezen. Sterftecijfers (voornamelijk bij ouderen) zijn maar een deel van het verhaal.

dihydrogenmonoxide | 13-10-21 | 21:32

Zonder hard causaal verband is het lastig gokken.

van heinde en verre | 13-10-21 | 20:37

fijn als journalisten statistiek wel begrijpen

Baytep | 13-10-21 | 20:36 | 1

Als je een beetje technisch geschoold bent zijn de eerste vragen, wat stelt de grafiek voor?, is er geklooid met de eenheden op de assen?, en verreweg de belangrijkste waar komt de data vandaan? De zelfonderzoekers, bevinden zich bovenop mount stupid en gaan met een vastomlijnde denkpatroon opzoek naar gegevens die dat lijken te ondersteunen, oftewel de oude vertrouwde confirmation bias. Beter gaan ze zich weer bezighouden met de kwatrijnen van nostradamus.

Incitatus | 14-10-21 | 08:18

Jahaaaa. We gaan dood, allemaal.

ParaPiet | 13-10-21 | 20:36 | 1

Doodgaan? Ik peins er niet over.
Dat is wel het laatste dat ik doe.

Kapitein Sjaak Mus | 13-10-21 | 20:43

Ik maak mij geen zorgen, diegenen die dit kunnen lezen leven immers nog.. de dood al in de ogen gekeken met kanker met een overlevingskans van 10 % maak ik mij niet druk het leven is om te genieten niet om te piekeren over sterfte.

Smoelensmid | 13-10-21 | 20:36 | 4

@vermeubelmaker | 13-10-21 | 20:54: geen filosoof .. maar wel waarheid als een koe... hij snoof en zoop er ook bij alsof morgen toch z'n laatste dag was

tek | 13-10-21 | 21:02

@tek | 13-10-21 | 21:02: ik had dat vroeger elke dag, toch 's morgens telkens wakker worden, kotsmisselijk en een kater van hier tot Tokio. Ben er op een gegeven moment maar mee gestopt. dacht dat overleef ik zo niet

Stijlloser_from_NL | 13-10-21 | 21:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hou niet van statistieken.

jaja | 13-10-21 | 20:36 | 12

@HaveXS | 13-10-21 | 21:39: Me too !!... vooral als je met besluitvormers/bestuurders hebt te maken die geen moer van statistische analyses snappen en de risico's ervan. Hoe denk je dat de mensen van de toeslag affaire eruit geselecteerd zijn... Algoritmes , waarbij de kans zeer groot was dat er sprake kon zijn van fraude.. en toen zijn wat managers van de belastingdienst op hol geslagen (toevallig inside informatie mbt de consultancy die die algorthmes heeft geschreven)

tek | 13-10-21 | 21:56

@Geil Kippetje | 13-10-21 | 20:47: Vandaar dat B Gates het boek 'How to lie with Statistics' aanbeveelt.

HaveXS | 13-10-21 | 22:46
▼ 9 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl