Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinks #metoo-deugen in praktijk beslist géén succes in Stopera

Laurens 'Bart' Ivens (SP).

Ondertussen, in de hypocritie Amsterdam...

Altijd mooi voor de bühne, deugprincipes. Tegen racisme, tegen discriminatie, tegen seksisme, tegen #metoo. Op papier dan. Want in de praktijk vrouwen beschermen tegen het gierende socialistische seksisme dat tijdens het iets te intieme bewind van wethouder Laurens Ivens in de Stopera tegen de plinten opklotste was voor Halsema en haar 40 deugers kennelijk te moeilijk. Zo lazen wij in het Parool en als ze daar iemand van linkse snit kapotmaken weet je zeker dat het waar is. Dat Laurens Ivens behalve wethouder van Wonen ook wethouder van Uitwonen was is reeds bekend. Ook bekend is dat Laurens 'Bart' Ivens regelmatig zijn Tinderdatingprofiel uit zijn broekje haalde in de baas zijn haar tijd. Nog niet bekend was hoe extreem de GroenLinks-burgemeester (GroenLinks) deed alsof haar neus bloedde terwijl mensen met een baarmoeder op de Stopera dubieuze Facebook-messages kregen van SP'er Ivens. Zeg maar gerust dat het hier op neerkomt: mensen met een lichaam met baarmoederhals die eerder al hadden aangegeven slachtoffer te zijn geworden van de #metoo-wethouder moesten dan maar even wegblijven als de wethouder kwam vergaderen. Niet de dader was verantwoordelijk, maar de slachtoffers. Lees dan! 

"Deze week werd duidelijk hoezeer de gemeente faalde in het ondersteunen van de vrouwen die last van hem hadden. Zo werd de melders gevraagd om vergaderingen waar de wethouder bij aanwezig was aan zich voorbij te laten gaan. Burgemeester Halsema schreef aan de raad dat zij de eerste signalen van het wangedrag van Ivens in 2019 kreeg, waarop ze hem aansprak. De burgemeester mag voor die tijd geen weet hebben gehad van de kwestie, in de verdere organisatie zijn al eerder signalen, zo laten meerdere ambtenaren weten. Een van de vrouwen die zich uiteindelijk hebben gemeld en die in deze krant haar verhaal doet, zegt dat Ivens haar al in 2015 lastigviel. Ook zij werd gedwongen haar gedrag op de werkvloer aan te passen vanwege de houding van de wethouder. Zo moest ze een buitenlandse dienstreis naar Barcelona aan zich voorbij laten gaan. Die reis leek haar leidinggevende onverstandig, omdat Ivens ook meeging."

Nu zijn wij heus niet van de drammende-metoo-heksenjacht-wokemachine (we zijn de Volkskrant niet) en we willen ook echt niet iemand voorgoed kapotmaken vanwege iets te opzichtig flirten zonder echte serieuze aanrandingen. Maar als je als goed werkgever in 2015 al signalen krijgt over het al te amicale anti-professionele gedrag van notabene een wethouder dan is het wel heel erg vreemd dat je tot laat in 2021 wacht met daar iets mee doen. Laat staan dat de hele handel eerst nog moet worden ge-WOBT omdat het zo lekker ligt te sudderen in de doofpot. In elk geval wel als het hele gemeentebestuur bestaat uit immer woke intersectionele vrouwenrechtenactivistische partijen als GroenLinks en D66 met (kers -> appelmoes) Femke Halsema als CEO. Nogmaals: lees dan!

"De toen 25-jarige vrouw was toen net begonnen op een junior functie bij de gemeente waarbij ze normaal gesproken weinig tot geen contact zou hebben met de wethouder. Ivens zette zelf de eerste stap. 'Hij benaderde mij via sociale media, waar hij zag dat ik binnen zijn domein werkzaam was,' vertelt de vrouw in kwestie, die inmiddels elders werkt. Ivens nodigde haar uit voor een lunch buiten het stadhuis, waarna hij haar soms wekelijks, soms maandelijks, een persoonlijk berichtje stuurde. ‘Leuk om je weer te zien!’ of ‘Wanneer gaan we weer koffie drinken?’, herinnert de vrouw zich. 'Ik voelde me in de val gelokt. Ik ben met hem gaan lunchen, blijkbaar is dit de consequentie. Kennelijk is dit normaal, dacht ik.'

Dat zij, en andere vrouwen die hiermee te maken hebben gehad, niet al veel eerder melding deden over de toenaderingspogingen, heeft te maken met de subtiele manier waarop het gebeurde. Het bureau dat dit jaar onderzoek heeft gedaan naar de misstanden, vatte de gedragingen van Ivens jegens ambtenaren samen als ‘overdonderend, grensoverschrijdend of zelfs seksualiserend’. Maar het concludeerde ook dat het om ‘lichte’ ongepaste opmerkingen ging, die nooit duidelijke seksuele toespelingen bevatten, of een concreet verzoek om romantiek.

Daardoor was het moeilijk om precies aan te wijzen wat het ongemak veroorzaakte, zegt de betrokken ambtenaar. 'Als jonge vrouw voelde je wel waar het om ging. Hij vroeg ook een paar keer of ik ’s avonds mee een biertje ging drinken, het was op intimiteit gerichte aandacht.'

De gemeentelijke organisatie heeft geen idee hoe om te gaan met de signalen van vrouwen zoals zij. Als ze in 2017 promotie maakt en Ivens haar naar aanleiding daarvan weer een bericht stuurt, besluit ze een melding te doen bij de directeur van de afdeling Wonen. Maar als ze vertelt dat ze ooit met Ivens heeft geluncht, krijgt zij de wind van voren. Dat had ze nooit mogen doen, daarmee zette zij volgens haar directeur immers zelf de weg open naar persoonlijk contact. De vrouw schrikt, voelt zich niet serieus genomen, en besluit het erbij te laten. “'k kreeg niet het gevoel dat mijn directeur het voor mij op ging nemen richting de wethouder.'

De directeur is inmiddels gepromoveerd naar een andere functie binnen de gemeente. Een leidinggevende binnen de afdeling Wonen, die de signalen van de medewerkers aanvankelijk ook niet serieus nam, zit nog op dezelfde plek."

Tsjooooooooooongejongejongejongejongejonge! Manmanmanmanman! Lekkere safe space wel dat Stopera onder het bewind van een GroenLinks-burgmeester (GroenLinks)! Daar voel je je als persoon die zich identificeert als vrouw (van kleur, gehandicapt) echt lekker veilig. Behalve dan als je door een witte heteroseksuele middelbare man inclusief ongelijke machtsverhouding overdonderdend op grensoverschijdende wijze wordt geseksualiseerd en je daar denkt wat aan te kunnen doen in het hyperfeministische spreek-je-uit-empowermenttijdperk anno 2021. Dan zegt je directeur (man, blank, heteroseksueel) doodleuk dat je het er ook zelf naar hebt gemaakt en moet je maar niet mee gaan op reisjes en vergaderingen, maar gewoon lekker in de keuken blijven. Je ziet zo'n inclusieve 'Zoek de verschillen' Stopera-campagne dan ook ineens met andere ogen. Die campagne was zeker ironisch bedoeld, om al die over 'lichte ongepaste opmerkingen' bij druk bezig zijnde directeuren hinderlijk drammende vrouwtjes nog een laffe trap na te geven.

Maar nu het in the open is zal alles wel veranderen. Toch? Er komt nu vast een 'intern onderzoek', uitgevoerd door een peperduur extern onderzoeksbureau dat familiebanden heeft met tenminste één wethouder. Uit dat onderzoek gaat blijken dat de clusterfuck geen schoonheidsprijs verdient, maar dat er ook geen echte sprake is van bestuurlijk falen. Of ja, wel bestuurlijk falen, maar een minder erg soort van bestuurlijk falen. Daarna wordt het onderzoeksrapport overgedragen aan een klankbordstuurgroepevaluatiecommissie die (bezoldigd) wordt voorgezeten door iemand van GroenLinks of D66 'van buitenaf'. Die zal dan na zeven jaar concluderen dat het allemaal geen schoonheidsprijs verdiende, maar dat er ook weer geen sprake was van bestuurlijk falen, althans, wel van bestuurlijk falen, maar een minder erg soort van bestuurlijk falen. De voorzitter is dan al gepromoveerd naar de Raad van State en alle directeurtjes, ambtenaren, bestuurders en iedereen die heeft geclusterfucked is dan ook al lang weggepromoveerd, vooral naar een hoge consultancypositie in hetzelfde bedrijf dat het 'interne onderzoek' uitvoerde. 

En GroenLinks-burgemeester Femke Halsema (GroenLinks)? Die gaat eerst de 'extreemrechtse media' de schuld geven. Daarna gaat ze woest appen en bellen met ministers, verslaggevers en raadsleden. Daarna ontkent ze bestuurlijk falen, waarna ze zal erkennen dat er misschien wel sprake was van bestuurlijk falen,  maar een ander soort van bestuurlijk falen. Alle media behalve de Telegraaf zullen haar bijvallen, bovendien is die kritiek op Halsema er natuurlijk alleen maar omdat ze vrouw is. Ze zal over deze hele zaak een autobiografisch boek schrijven waarin ze letterlijk opschrijft dat ze de politiek écht voor gezien houdt en keert dan terug in de politiek als Commissaris van de Koning, Dijkgraaf en uiteindelijk als directeur van een ultrakapitalistisch beursgenoteerd bedrijf dat in wapens en milieu-onvriendelijke fijnstofuitstoot handelt. 

Verder gaat er niks veranderen, komt een wethouder van tijd tot tijd in opspraak wegens -metoo-gedrag, blijkt steeds maar weer dat uitgerekend de meest moralistische deugbestuurders zelf beslist niet doen wat ze anderen continu verwijten en vullen precies die bestuurders maximaal hun zakken dankzij hun niet aflatende obligate deugen zodat ze uiteindelijk met hun Maserati naar een Caraibisch eiland kunnen verhuizen om daar boekjes te schrijven over de democratie en in commissariaten van tijdens hun politieke carrière bij elkaar genetwerkte multinationals plaats te nemen. 

Als er dus één ding is wat deze dieptrieste #metoo-saga leert dan is het dat je maar het beste een liegende linkse hinderlijk moralistische bestuurder in de hypocritie Amsterdam kunt worden. Behaalde resultaten uit het verleden bieden wat dat betreft voldoende garanties voor de toekomst. Inclusief neukgarantie.

Reaguursels

Inloggen

Ok, niet handig om als rokkenjager te vertoeven in een werkomgeving met veel vrouwvolk, zo te lezen vooral toenadering gezocht in de vorm van facebook berichtjes en daten, als je als vrouw daar geen zin in hebt kun je ook gewoon nee zeggen, of blokken op facebook. Om dan gelijk de metoo kaart te trekken, pfff.
Blijkt dus dat meerdere vrouwen in die jaren gedate hebben met hem, vanwege wat ze achteraf zeggen als druk want hierarchie. Zegt mijns inziens ook wat over die vrouwen die meenden een mogelijkheid te zien om hogerop te komen, blijkbaar niet gelukt dus is die man de löl, te makkelijk dames!

GuruOuwehuru | 03-10-21 | 16:26

De gemeente Amsterdam heeft 91 verschillende subsidies. Één-en-negentig! Dat is de grootste idiotie. Bron:
www.amsterdam.nl/subsidies/subsidies-...

En met die subsidies houdt de lokale politieke kaste zichzelf in het zadel.

theo-is-dood | 03-10-21 | 13:12

Typische hands off mentaliteit.

Keutels | 03-10-21 | 11:01

Wat ik nooit begrijp als ik die me-too verhalen lees, waar al die mannen/vrienden van die meisjes zijn. Ik ging met een meisje die werd lastig gevallen op haar werk door 2 eikels. Ik ging onder lunch tijd naar kantine van dat bedrijf toe en haalde een papiertje uit mijn zak met daarop de namen van de betreffende eikels en vroeg hardop of ze even mee wilden komen. Doodse stilte en schoorvoetend kwamen de eikels te voorschijn. Ik vertelde de eikels dat ik in de toekomst niks negatiefs maar ook zelfs niks positiefs over ze wilde horen , gewoon helemaal niks en of ze dat goed begrepen. Heb dat in de loop der jaren verschillende keren moeten doen en het werkt perfect. Het heeft misschien iets met mijn uitstraling te maken, dat zou kunnen, natuurlijk, Ha,ha.

streknek | 03-10-21 | 00:43 | 1

Meid. Wat goeoeoeoeoed

Gaat het niet dan? | 03-10-21 | 10:29

Wij zijn keihard op weg naar een Amerikaanse juridiseringscultuur, met name en met nadruk in de dagelijkse omgang op het werkplek tussen meneren en mevrouwen: ‘ you looked at me funny - I’ll sue you,’
-
Voorspelling: zeer binnenkort krijgen wij de eerste advocaten (vrouwen, uiteraard) die zich specialiseren in claims op de werkgevers die een ‘onveilig arbeidsklimaat’ in stand hielden omdat mannen en vrouwen zò maar en ongebreideld contact met elkaar konden hebben binnen het bedrijf.

bisbisbis | 02-10-21 | 21:37 | 1

En dat zal er dan toe leiden, dat werkgevers vrouwen niet meer aannemen. Na verloop van tijd ook geen homo/lesbo/transgender meer. Daarna geen mensen meer met mentale gezondheidsklachten.

Een bedrijf moet risico's zoveel mogelijk uitsluiten. Dat zijn ze aan het bedrijfsresultaat verplicht (aandeelhouders).

Arachne | 02-10-21 | 23:58

Ach ja , zo gaat dat bij links .
Denk maar terug aan de witte onderbroek van van Jole .
Hij bekende gewoon op het opgenomen gesprek dat ie dronken, met zijn vieze vingers niet van een meisje af kon blijven , belette haar de kamer te verlaten door op haar te gaan liggen maar soit , hij is links dus zand er over . Me too kan de boom dan plotseling in . Al die vunzige hypocrieten op Joop kijken nog steeds de andere kant op .

Castor12 | 02-10-21 | 20:55

Iedereen heeft zin in neukon. Zelfs groenen. Meesten kunnen zich inhouden. Deze clown niet.

inCol | 02-10-21 | 20:13

Soms is Brussen echt top. Moet het echter meestal drie keer lezen, vanwege verl tekst en lange zinnen. Maar dat ligt aan mij. Leeftijd.

Dubbelepunthoofd | 02-10-21 | 20:04

Ze had hem ook gewoon in z'n kloten kunnen trappen. Dat had volgens mij beter gewerkt.

clockandhammergame | 02-10-21 | 19:47

Ik heb een overeenkomst met Laurens Ivens. Ons appartement was ook ooit van het Philips pensioenfonds en later Harry Hilders ( Urban Interest ).
www.quotenet.nl/vastgoed/a207577/bijn...

meneer der meneren | 02-10-21 | 19:02

Als SP stemmende Amsterdammer zal het me compleet jeuken wie de wethouder allemaal wil neuken. Wat mij betreft neemt hij alle stagiaires van de werkschuwe en incompetente ambtenarenklasse hard van achteren.

Zolang geen rechter hem ergens om veroordeelt beschouw ik dit sowieso als roddel en achterklap. Op zijn allerbest zou de rechter kunnen vinden dat het niet gepast is dat een leidinggevende flirt met personeel. Is dat alles? De wereld stort pas in als mannen stoppen met flirten . Dan breekt de pleuris pas echt los.

van heinde en verre | 02-10-21 | 18:57 | 3

Precies, want wat is nou eigenlijk dat grensoverschrijdende gedrag? Beetje Tinderen, berichtjes sturen over lunch of biertje?

Bebopalula | 02-10-21 | 19:02

Kern van het probleem is niet het flirtgedrag van Ivens, maar hoe daar mee om gegaan werd. Dat als "nee" zeggen niet helpt, de dames wordt verzocht Ivens te mijden in plaats van andersom.

Dandruff | 02-10-21 | 19:35

Je ziet vaak met zulk soort eikels dat een duidelijk ,"NEE ", niet goed wordt verteerd en dat dan de "pest modus" aangaat, met al het gezeik van dien, zeker als hij de baas is.

streknek | 03-10-21 | 04:46

Toch wel een beetje jammer dat Beaudet ergens de verkeerde afslag heeft genomen, zag zojuist een stukje over hem in debat met Sophie Hermans (VVD).
-
De stijging van de behoefte aan woningen is voor 94% toe te schrijven aan de ongebreidelde immigratie en bijbehorende gezinshereningen. Gewoon een feit dat Beaudet op tafel legt.
Antwoord, Sophie Hermans van nota bene de VVD, ja maar dat is niet het enige probleem op de woningmarkt.
Nou dan ben je pas echt een niets kunnende deugmuts als je 94% van de oorzaak niet wil zien. Nee, lekker focussen hoe je 6% van de oorzaak van het probleem oplost.
-
Zo'n antwoord verwacht je van een Deugkneus als Halsema niet van iemand van een serieuze partij ald de VVD.
Wat slecht. Kan op het bankje kneuzen naast deze GL held.

bananabanana | 02-10-21 | 18:53 | 2

Ja, 3 maal hamerde hij op die 94%. Mevrouw lulde er gewoon overheen. Geen idee wat er in dat koppie heen ging. Niet willen luisteren.

Lorejas | 02-10-21 | 20:00

@Lorejas | 02-10-21 | 20:00: Wel eens een vrouw gekend die wel luisterde? Het is juist hun charme dat ze in hun eigen wereldje zitten. Als je ze aandacht geeft kunnen ze beledigd zijn. Geen aandacht is ook een belediging. Pick your poison!

Aisie | 03-10-21 | 10:13

Maar hoeveel procent van de dames heeft genoten van zijn avances?
Dat willen ze natuurlijk weer niet zeggen hè!

HogeNood | 02-10-21 | 18:51 | 1

Er is in dit opzicht een substantieel verschil tussen een complimentje en opdringerigheid.

MickeyGouda | 02-10-21 | 19:05

En GL 020 schud weer wat nieuws uit de mouw,

De eerste groep credible messengers staat klaar om te beginnen. Dat maakte burgemeester Halsema vrijdagavond bekend in AT5's Het Gesprek met de Burgemeester. Het gaat om een groep van zo'n twintig jonge mensen die 'de straat' door en door kennen en met hun ervaring kwetsbare jongeren proberen af te houden van een carrière in de criminaliteit.

Bibop | 02-10-21 | 18:49 | 1

... en wij mogen bij voorbaat raden hoe die groep van straatkenners is samengesteld. Giveaway: donker gekleurde dames zijn bij voorbaat straatkenners. Daar moet je ook veel meer naar luisteren dan naar witte of naar mannelijke straatkenners. Donkergekleurde dames zijn namelijk experts- in alles.

bisbisbis | 02-10-21 | 21:25

Normaal zou ik het opnemen voor elke vrouw in het nauw, maar mensen die zich laten betalen om onze hoofdstad te slopen mogen het lekker uitzoeken.
Laurens Viezens heeft vieze dingetjes gezegd, dat mag niet, maar vooralsnog zijn lul in de broek gehouden en z’n handen op z’n rug.
Liever hadden deze dames de financiële malaise of alle zinloze subsidies aan de kaak gesteld.
Verder is het zo dat als Femke al op de hoogte was, zij Ivens al eerder had weg moeten trappen.
Dat ie uiteindelijk “de eer” aan zichzelf heeft kunnen houden, is La Famsema aan te rekenen.

Bwehh! Ineens moet ik denken aan die gore Jan Mulder op het boekenbal.

Ruimedenker | 02-10-21 | 18:48 | 3

Wat is er mis met een beetje tongen met Jan Mulder voor een mooi citaat op de achterflap van je volgende boek?

Deflatiemonster | 02-10-21 | 19:01

Over zinloze Amsterdamse subsidies:
“ ADAM-regeling
Ben je inwoner van Amsterdam of Diemen, is je huisdier ziek of gewond en heb je een Stadspas met groene stip? Dan kun je voor één huisdier één keer per Stadspasjaar gebruik maken van de Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM-regeling).
Vergoedingen
De ADAM-regeling vergoedt het eerste bezoek aan de dierenarts, 50% van medisch noodzakelijke kosten, het laten chippen van honden en katten [...]”

theo-is-dood | 03-10-21 | 12:56

Pfffff,

"Er zijn wel dingen niet goed genoeg gegaan en dat is nu na de wob-procedure ook bekend geworden", zegt Halsema. "Dat is dat er in de begeleiding van de betrokkenen onvoldoende zorg is geweest en de betrokkenen daardoor het gevoel hebben gehad dat hun vrijheid werd ingeperkt. En dat kan natuurlijk niet."

Het onderzoek naar het gedrag van Ivens is weliswaar openbaar, maar grote delen zijn vanwege de privacy zwart gelakt. Om diezelfde reden moet Halsema zich op de vlakte houden over de vraag hoe het nu gaat met de vier vrouwen die de zaak aanhangig maakte. "Dat vind ik ingewikkeld omdat dat ook in de privacy treedt, maar ik denk dat het verloop nu voor de betrokkenen ook een opluchting is."

Bibop | 02-10-21 | 18:47

Eén keer waarschuwen, daarna een printscreen van de ongewenste correspondentie maken voor op het prikbord in de hal.

MickeyGouda | 02-10-21 | 18:33 | 1

Eens. Shriftelijke communicatie tussen collega's moet tegen zonlicht kunnen.

beetje.jammer.dit | 02-10-21 | 19:09

Ik ken twee collega's die met de secretaresse van het bedrijf waar ze werkten, zijn getrouwd. Iedereen happy, kindertjes enzovoort. Niet elke flirt op het werk is per definitie ongewenst. Als je maar accepteert dat nee nee is dan zie ik het probleem niet zo.

Ivoren Toren | 02-10-21 | 18:33 | 2

Twee collega's getrouwd met dezelfde secretaresse?

Opblaas_boot | 02-10-21 | 18:55

Keulen, Kerstmarkt: vrouwen hadden maar een armlengte afstand moeten houden van lichtgetintiërs. Eigen schuld volgens de deugende kliek die het voor het zeggen heeft. Je krijgt wat je stemt stelletje laffe, nutteloze deugkneuzen. Jammer dat tienduizenden Euro’s uit mijn knip worden greoofd en ik als blanke, direct na het behalen van schooldiploma’s zonder onderbreking al tientallen jaren aan het werk ben en ondertussen ook nog een HBO diploma buiten werktijd heb behaald. Als beloning een jaar of tien langer werken en een pensioen krijgen wat nog maar een schim is van wat ooit werd beloofd.

Kutk****kerland, nog een paar jaar en dan verlaat ik dit zinkende schip vol nutteloze, deugende leeghoofden. Verzuip de tering maar.

Nostra da Mus | 02-10-21 | 18:30 | 7

@DexterGordon:
Ik houd er al zo’n 30 jaar rekening mee dat dit land de afgrond in zinkt. Momenteel heb ik twee huizen en een vakantiehuisje en vrijwel geen hypotheek. En zelf verdiend met hard werken en verstandig met geld omgaan zoals tientallen kilometers per dag woon/werk verkeer i.p.v. de auto te pakken. Mijn schaapjes staan bijna op het droge, maak je om mij geen zorgen.

Nostra da Mus | 02-10-21 | 18:55

@Ruimedenker:
Al tikkende nam de frustratie toe.
Ben weer afgekoeld inmiddels.
Het is ook frustrerend om dit eens zo mooie en vrijgevochten land naar de donder zien te gaan.

Nostra da Mus | 02-10-21 | 18:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Zou een van deze vrouwen Lourens wel eens recht in zijn gezicht " Nee, rot op," hebben gezegd? Als flirten ook al niet meer mag dan zit de koning spoedig zonder onderdanen.

Ivoren Toren | 02-10-21 | 18:27 | 1

Het probleem is dat vrouwen zich een kwetsmentaliteit hebben eigengemaakt. Als ze op een dag niet meer worden nagefloten door de stratenmaker is het weer niet goed. Hopeloos..

zwenkwieltje | 02-10-21 | 18:35

Dus zijn gedrag was overdonderend, grensoverschrijdend of zelfs seksualiserend.
Maar zijn gedrag bevatte nooit duidelijke seksuele toespelingen of een concreet verzoek om romantiek.
Hoe kan iets nou seksualiserend zijn als het niet seksueel is?

Fele | 02-10-21 | 18:23 | 1

believe te victims. .. feitelijk niks gebeurd,.. maar het gaat om het gevoel.

horsteknots | 02-10-21 | 18:28

Geile Ivens.
Is wel eens opgehaald met een ambulance; kapot van de coke.
Loser.

Jan Lange3373 | 02-10-21 | 18:16 | 3

Bron?

meneer der meneren | 02-10-21 | 18:50

Bron?

blikjegrolsch | 02-10-21 | 18:55

Lunchen met je personeel. Heb ik ook meermalen gedaan. Zonder bijbedoelingen. Wat is daar mis mee???

Leffe Blonde | 02-10-21 | 18:11 | 2

Niets.

zwenkwieltje | 02-10-21 | 18:32

Niets, dat is nu juist het probleem van Ivens. Een lunch, een kop koffie of een biertje betekende voor hem een ingang naar de privé-sfeer waar hij dan misbruik van maakte of wilde maken (en waarbij vrouwen dus een naar gevoel hadden). Die Ivens is gewoon een ouderwetse creep. Wel een beetje leedvermaak dat het een linkse wethouder uit Amsterdam betreft.

rederijker | 02-10-21 | 18:51

Een junior ziet een snoepreisje naar Barcelona aan zich voorbij gaan. Dan zou ik ook rancuneus worden. Wie ging er in haar plaats? Belastinggeld moet wel blijven rollen.

Jan_Pietersen | 02-10-21 | 18:10

Zichzelf respecterende lichamen met baarmoeder spelen geen zieligheidskaart.

zwenkwieltje | 02-10-21 | 18:03

*zelfjoris*

Mr_Natural | 02-10-21 | 17:59

"Wanneer gaan we weer eens koffie drinken?" Dat soort Ultraseksistische kan inderdaad echt niet.

Fijn_dat_je_er_bent | 02-10-21 | 17:58 | 4

Ja, of iemand feliciteert je via social media met je promotie. Wat een predator!!

Fele | 02-10-21 | 18:12

Koffie met een knipoog. Dat kan echt niet!

Usumani | 02-10-21 | 18:13

Het klinkt net als: ‘hey we hebben vanmiddag een groepsverkrachting georganiseerd en iedereen wil dat jij ook meedoet, tot straks’. Precies hetzelfde.

whitechocolateface | 02-10-21 | 21:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb ook wel eens een etentje gehad met mijn bazin. Misschien wilde die ook aandacht maar je kunt toch ook genieten van het eten en gesprek? En als je inderdaad daarna niet wordt lastig gevallen, wat is dan het probleem. Ik begrijp het verhaal nog niet helemaal tenzij er ook echt ongewenste relaties zijn geweest. En het kan zijn dat dames zich onder druk voelden mee t gaan. maar waardoor kwam die druk dan?

Hadena | 02-10-21 | 17:55 | 2

Genieten van het "gesprek". Hmmm... ja ja....

Lorejas | 02-10-21 | 17:59

Een beetje flirten kan tegenwoordig ook al niet meer.

thanseeuwen | 02-10-21 | 17:55 | 1

Je kunt je afvragen of het flirten is als iemand van 40+ op zo'n positie een net beginnend grietje van krap 20 probeert te imponeren.

goedverstaander | 02-10-21 | 18:00

Vroeger zei je gewoon nee tegen dit soort kneuzen, keihard uitlachen werkte ook prima.
Ik denk niet dat dit soort schrikachtige junior meisjes het gaan redden in de boze buitenwereld.

entredeuxbieres | 02-10-21 | 17:54 | 1

Zoisdat.

zwenkwieltje | 02-10-21 | 18:10

Gek eigenlijk, maar sinds de potsierlijke strapatzen van La Kaag, Tante Ploumen, Yasser, Markio en Fluimke, lijken de bestuurlijke strapatzen in 020 en de kolderieke figuren die daar onderdeel van zijn, zo heel erg uitzonderlijk niet meer. Verrassen doet het eigenlijk niet meer, de gewenning doet haar werk (of is het zijn? of misschien zelfs het ?).

Grijskijkert | 02-10-21 | 17:53

Heerlijke rant. Altijd smullen als blijkt dat die lieve stad helemaal niet zo lief is.

Amsterdamsko | 02-10-21 | 17:51

De opa van Laurens Ivens heeft heel veel films gemaakt om de verspreiding van het communisme te bevorderen. Die heeft films gemaakt ter meerdere ere en glorie van Stalin en Mao.
De opa van Iva zag hoe dwangarbeiders werden ingezet maar koos ervoor om dat niet in zijn films want de vijanden van het communisme waren ongedierte.
Maar zo'n opa kan je wel een potje breken bij de communistische Groene Khmer. Daarom werd hem ook zo lang de hand boven het hoofd gehouden.

Osdorpertje | 02-10-21 | 17:46 | 6

@oldandwise | 02-10-21 | 17:52:
Na vier huwelijken kinderloos gebleven.
Maar dat weten die GroenLinkse huppelkutjes natuurlijk niet.

Reken maar dat de naam Ivens heel wat deuren heeft doen openen. En meer dan alleen deuren....

michelpen | 02-10-21 | 18:05
▼ 3 antwoorden verborgen

La Kaakklem vond het dus wel meevallen (of ze vond de slachtoffers niet inclusief en divers genoeg)

Egerius | 02-10-21 | 17:46

Ik vind het mooi geschreven, moest 2 keer hard lachen

nee_toch? | 02-10-21 | 17:45

Ik zie nog steeds het probleem niet in van een 'oneerbaar voorstel'. Als iemand vraagt of iemand wellicht een potje wil neuken, wat is daar nou mis mee? Je kan toch gewoon nee zeggen. Mensen worden geboren met één taak en dat is voortplanten. De rest wat mensen in hun leven uitvreten is niét van belang.
Waarom mag je een vrouw niet gewoon vragen of ze wil voortplanten? Graag een helder antwoord.

Leptob | 02-10-21 | 17:45 | 7

@Madame Poitiers | 02-10-21 | 17:50:
Verkeerd telefoonnummer lol! Koreaans Restaurant Hwa Won bij mij. Deden ook aan takeaway, konden ze igg iets te eten bestellen.

Basil Fawlty | 02-10-21 | 19:08

@Basil Fawlty | 02-10-21 | 19:08: Ik gaf altijd hetzelfde verkeerde nummer (voor het geval ze zeiden ‘hoe?’). Een van mijn scharrels achterhaalde mijn echte nummer, belde en zei dat hij van dat andere moest doorgeven of ik hun nummer niet meer wilde gebruiken, ze kregen steeds gasten aan de telefoon haha

Madame Poitiers | 02-10-21 | 19:23

@Madame Poitiers | 02-10-21 | 19:23:
Hahaha! Mooi.

Basil Fawlty | 02-10-21 | 19:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Mannen liggen ook onder vuur van dames hoor. Hier bij de plaatselijke Jumbo springt nadat je de boodschappen binnen hebt plots een leuke dame op de passagierstoel. Ze begint je te strelen en het eindigt in orale seks. Als je klaar bent en ze de auto uit glipt blijkt je portemonnee gerold. Het gebeurde me maandag, dinsdag en donderdagavond nog een keer.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:43 | 1

Mag hopen dat je haar de tweede en derde keer,
met een lege portemonnee opgezadeld hebt?

En dat zou betekenen dat het haar, na die tweede keer, blijkbaar niet (alleen) om geld te doen is.....

Vraagje namens een kennis: waar woont die plaatselijke Jumbo?

michelpen | 02-10-21 | 17:52

Zelfde kapsel als die gast van de caviapolitie. Zou het daar aan liggen? Kennelijk woest aantrekkelijk bij de vrouwkes.

Schemerlamp | 02-10-21 | 17:41

Wat zou zo'n lulhannes nou op dit moment doen. Zou hij nog vrienden hebben? Vriendinnen? Zou hij zich eenzaam zitten af te trekken op een foto van zijn voormalige burgemeester? Zou hij gemeden worden als een melaatse? Je moet er toch niet aan denken om samen met hem ergens gesignaleerd te worden.

Colin.Fart | 02-10-21 | 17:40 | 2

Hij heeft een gehandicapt kind. Wie weet heeft hij dat ook ingezet bij zijn "contacten".

oldandwise | 02-10-21 | 17:42

@oldandwise. Je bedoelt dat hij en "Samsonnetje" deed?

Kaal-dik-en-lelijk | 02-10-21 | 17:44

Hoorde van een kennis van me dat Ed van Thijn tijdens congressen pochte dat hij dat leuke vrouwelijke ambtenaartje wel in zijn hotelkamer kon krijgen. Het was haar ook bijna overkomen.

oldandwise | 02-10-21 | 17:39

Wat een grappig stuk.

Ik dacht dat Jelle Brandt Corstius met zijn kletspijpverhaal de metoo-dwaasheid wel de das om had gedaan, maar helaas.

Madame Poitiers | 02-10-21 | 17:37 | 1

Och ja. Hilarisch was dat ook zeg.

Lorejas | 02-10-21 | 17:39

Ivens heeft gewoon de verkeerde huidskleur. Als hij nou donker gekleurd was, dan had er geen haan naar gekraaid.

wijsvinger | 02-10-21 | 17:37 | 1

Hij zou best eens een beetje Indo kunnen zijn.

HogeNood | 02-10-21 | 19:00

"Nu zijn wij heus niet van de drammende-metoo-heksenjacht-wokemachine (we zijn de Volkskrant niet) en we willen ook echt niet iemand voorgoed kapotmaken vanwege iets te opzichtig flirten zonder echte serieuze aanrandingen". Hier had het artikel kunnen stoppen.

forecastle | 02-10-21 | 17:36

Hij had gewoon in de deuropening van zijn kantoor moeten gaan staan en iedere keer "Psst Hé meisje" moeten zeggen gevolgd door de bekende tirade van "hoer, slet!" etc. als die meisje dan doorloopt. Dat is de norm in Pyongjang aan de Amstel.

Bierum | 02-10-21 | 17:36

Stop de sexbandietisering! Sexbanditism beat it!

Seksiseren? Sexiseren?

Seksisme? [ongeldig!]

(Regel: een -isme is afgeleid van een werkwoord op -iseren)

Resetteketet | 02-10-21 | 17:35

Ik verwacht dat de NOS hierover dagenlang gaat berichten, dat zal die man wel leren. Oh wacht, het is GroenLinks, gaat er niet van komen, wel een foei-artikel.

Adriel | 02-10-21 | 17:33 | 3

SP

oldandwise | 02-10-21 | 17:35

NPO heeft het al in de ochtendtalkshow middagtalkshow en in 4 avondtalkshows gepland.
Er komen talrijken gasten maar ook vrouwen aan het woord zowel slachtoffers op vrijwillige basis en de dadergroep voor 3000€ pp.

jitro | 02-10-21 | 18:07

Er is niet veel onoirbaars gebeurd. Nergens lees ik dat hij b.v. op enig moment zijn lul uit zijn broek haalde of zoiets.

isitsoornot | 02-10-21 | 17:29 | 3

Wel een aansteker uit zijn aars, om de kaarsjes op tafel aan te steken. Had ie een keer op een weblog gelezen.

Kaal-dik-en-lelijk | 02-10-21 | 17:34

U moet tussen de regels door lezen.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:35

Op enig moment dat ik moet pissen haal ik gewoon mijn lul uit mijn broek, wordt anders zo'n zooitje.

Kowalski11 | 02-10-21 | 17:43

Is dit het blad van de gereformeerde kerk in Kampen of is dit een rebels blog uit metropool Amsterdam? Wat is hier nou helemaal aan de hand.

De Geus | 02-10-21 | 17:29 | 2

De linkshonden nemen anderen de maat, maar laten hun eigen geylaarts on the gang. Dat is er aan de hand.

Zatkniss | 02-10-21 | 17:38

Namen van de wegkijkers willen we horen. Namen.

Deflatiemonster | 02-10-21 | 17:26 | 1

Dat zijn er een heleboel, maar het moet gebeuren.

Adriel | 02-10-21 | 17:28

Gebeuren er nou ook wel eens positieve dingen in 020 of is het alleen maar kommer en kwel?

Rest In Privacy | 02-10-21 | 17:26 | 1

Sinds Femke Groot Wassink is het wel heel heel erg geworden hier. Knettergek bestuur. Op alle vlakken he le maal van god los.

Lorejas | 02-10-21 | 17:28

1 op 1 lunchen is zowiezo erg raar, tenzij je directe collega's bent. Een wethouder met een vage ambtenaar lunchen is vreemd.

EmilioEsteves | 02-10-21 | 17:26 | 1

Vertel..

niv01 | 02-10-21 | 17:26

De stagiairs van La Kaakklem zelf. Zij gaat/ging zich zich nu laten vereeuwigen in een portret. Op vreselijke sneakers waar zelfs D66 vermoedelijk geen patent op had durven aanvragen.

Maar afijn, grote negers dus. Ik had het wel geweten zo'n "blanke" als beard. Alhoewel wel in de Provincie geboren, valt niet te ontkennen dat wat van je van ver haalt soms best wel lekker kan zijn. Noord-Holland heeft zijn landelijke hoofdstad eigenlijk helemaal niet nodig.

Daarom ben ik eerst en vooral blij met Femke Halsema: een College van B&W waar ze in Lagos zelfs trots op zouden zijn. Hoi, ik ben een olieprinses met antieke hangers en ik heb een jaarlijkse schatkist waarvan ik van gekkigheid niet weet wat ik er mee moet.

Maak jij die van mij even los?

Hetkanverkeren | 02-10-21 | 17:26 | 2

Dit verklaart die reisjes naar Gambia.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:27

@goedverstaander | 02-10-21 | 17:27: Zo lang La Kaakklem heur Balboekje en heur Vaccinatievodje maar niet door elkaar haalt, mag ze vliegen naar hartenlust van mij.

Dit in tegenstelling tot al die bierbuiken richting Thailand e.o. uiteraard, maar dat spreekt voor zich. Hebben al die hardwerkende dames die de gevaarlijke oversteek richting onze Lage Landen wel hebben gewaagd niets meer te doen. Mensen verwarren goed voorbeeld doet volgen nogal eens met empathie. Dat is een zeer ernstige beginnersfout.

De echte fout zit in het nooit ergens serieus aan beginnen. Maar leg dat maar eens aan een politica uit (m/v/x): www.youtube.com/watch?v=ae4XC_KgiWw Waarmee uiteraard niets ten kwade van Gambia, laat staan al die ongetwijfeld lieve mensen aldaar.

Nigerianen daarentegen. Koninklijke Olie is er niet voor niets groot mee geworden.

Hetkanverkeren | 02-10-21 | 17:41

Werd ik maar eens een keer aangerand; #me-not.

Kaal-dik-en-lelijk | 02-10-21 | 17:24 | 1

Het lijkt me heel erg om met zo'n gebrek aan fantasie te moeten leven.

Mazzelstof | 02-10-21 | 17:37

In het Geenstijl nachtcafé is het eigenlijk geheel ongedraaid. Veel opgejaagde en binnen gelokte mannelijke reaguurders.

Lorejas | 02-10-21 | 17:24

'liegende .... bestuurder in de hypocritie Amsterdam '? Stijl, grammatica?

Rest In Privacy | 02-10-21 | 17:23 | 2

Het begrip "stijlfiguur" kennelijk nog geen onderdeel van de persoonlijke kennisbank ?

Grijskijkert | 02-10-21 | 17:24

Ik las "liggende" bestuurder.

Lorejas | 02-10-21 | 17:26

Dat een groenlinks in een kort verleden, bijkans de tong breekt over # metoo en de rechten voor de lgbt gemeenschap, behalve als de moslims hun "vrijheid van godsdienst" eroverheen laten pissen, dan moesten deze lgbt'ers&#metoos even hun bek houden en pas de plaats maken, want met bukken voor de islam wanen zij zich gevrijwaard en lgbt&metoo peeps zijn van nature linksmensch dusch die stemmers komen toch wel weer.

TijdelijkOptimist | 02-10-21 | 17:21

Koffie of zelfs een biertje drinken, wat erg !

Wattman | 02-10-21 | 17:21 | 2

Met Laurens? Zeker... zeker.... lijkt me verschrikkelijke ervaring.

Lorejas | 02-10-21 | 17:27

Wat was nu het grensoverschrijdende gedrag van die knakker?

Koffie willen drinken met iemand?

Kaas de Vies | 02-10-21 | 17:21 | 2

Erger nog een pilsje.. Het is wat he poeh he

niv01 | 02-10-21 | 17:26

Inderdaad. Te vergelijken met een baas die met z'n secretaresse wil lunchen en haar wel een lekker wijf vindt.
Als je dat als baas niet doet, ben je gewoon geen baas, nog minder een eindbaas.

Ichneumonidae | 02-10-21 | 17:36

Op de buitenlandse reizen viel het vrouwelijk schoon van de collega's meestal zwaar tegen. Na het sluiten van de hotelbar was ik altijd blij dat ik mijn eigen kamertje en bedje kon opzoeken. Zij waarschijnlijk ook.

Schemerlamp | 02-10-21 | 17:20 | 1

U moet de kamermeisjes van de ochtendploeg goed behandelen. Dan komen ze 's avonds om tien uur al naar het werk.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:26

Halsema heeft niet één dubbele agenda ze heeft tientallen dubbele agenda’s.

HoniSoit | 02-10-21 | 17:20 | 1

Voor het eerst in haar leven zit ze in een positie met verantwoordelijkheid. Dan blijkt het opeens allemaal niet zo eenvoudig.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:22

Burgertruus heeft wel vaker de ogen dicht, het komt haar niet gelegen.
Wethouder mag zijn zak legen met medeweten van.
Nu maar eens aan de schandpaal die hypocriete tering lui, jezus wat een vertoning.

Zitvlak | 02-10-21 | 17:19

Is het misschien de schuld van GeenStijl te maken, of extreemrechtse georganiseerde elementen?

TheseDays00 | 02-10-21 | 17:19

Ivens ziet er wel eng uit. Dus moeten de beschuldigingen wel waar zijn.

Rest In Privacy | 02-10-21 | 17:17 | 1

Maar heeft hij ook een witte onderbroek?

Andersdenkend | 02-10-21 | 17:18

Hypocratie?
Amsterdam wordt Halsemagrad?

mans6640 | 02-10-21 | 17:17 | 1

De vraag is dan wel wie Halsemagrad wil aanvallen en innemen wat dan uiteindelijk niet lukt.

Rest In Privacy | 02-10-21 | 17:18

Het is net porna. Na een heel lang verhaal zijn we nog niet veel verder dan koffie drinken en lunchen met elkaar.

Prieelvogel | 02-10-21 | 17:16

Mijn ervaring is dat als een vrouw iets van je wil ze heus wel naar jou toe komt. De taktiek waar Ivens zich van bedient is zeker die van miezerige mannetjes zonder enige persoonlijkheid.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:14 | 2

Tjonge jonge poeh he. Een biertje en een kopje koffie...

niv01 | 02-10-21 | 17:23

Kwestie van goed overtuigen met de juiste argumenten.

Schemerlamp | 02-10-21 | 17:43

Bij ons in het bedrijf zijn er ook een aantal mensen verbaal over de schreef gegaan. Gevolg: iedereen mag op cursus. Ergens goed dat er serieus word ingegaan op de signalen. Anderzijds was het misschien beter geweest om die personen in kwestie op scherp te zetten.

Andersdenkend | 02-10-21 | 17:14 | 2

Bij ons zijn ook mensen over de schreef gegaan. Pussy pics op de personeesl-app en je tieten flashen op kantoor is nu niet meer toegestaan.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:20

Goed stuk, beter dan dar stukkie over ene DJ Maurits. #metoo is allang niet meer waarvoor het ooit begon en bedoeld was: rechtse witte mannenbin een verdomhoekje plaatsen zonder de mogelijkheis zich te verdedigen. Toen het merendeel van de daders uit de linkse, artistieke hoek bleken te komen was het snel gedaan met de pret aan die kant.

R. Skickr | 02-10-21 | 17:13 | 1

Ja. Scherp.

Lorejas | 02-10-21 | 17:29

Geen gaaf land

Abu Bachouca | 02-10-21 | 17:12

Ik vind het niet zo spannend eigenlijk, mag dat ook? Niet zo leuk voor mevrouw Ivens om te lezen dat manlief de gemeente-ambtenaren als neverending vijver ziet vol groene visjes, maar voor de rest allemaal nog net oirbaar.

JohnLocke | 02-10-21 | 17:12

Leukste zin uit het topic: "De vrouw schrikt, voelt zich niet serieus genomen..."
LOL.

Ichneumonidae | 02-10-21 | 17:11 | 4

Godzijdank. Dit soort puberale grapjes vind ik nou ook altijd zo leuk. Mijn vrouw vindt dat op mijn 49e niet normaal.

Happy People | 02-10-21 | 17:18

@Happy People | 02-10-21 | 17:18:
Wanneer zij vijftig bereikt, inwisselen voor twee van vijfentwintig

Tobi | 02-10-21 | 17:25
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft hij ze nou aangerand, verkracht etc. of niet? Indien niet: wat een zeikwijven. Francisco van Jole, dat is pas een #metoo. Ivens is daarbij vergeleken een kleine flirter in een machtspositie.

balustrade | 02-10-21 | 17:10 | 1

Eens. Dat hele #metoo is sowieso voor 99,9% stierenstront.

Maar het is wel raar dat de klagers wordt verzocht Ivens te mijden, in plaats van andersom. En dat uitgerekend de fopfeministen van de linkse deugbrigades daar verantwoordelijk voor zijn.

Dandruff | 02-10-21 | 17:15

'Ivens nodigde haar uit voor een lunch buiten het stadhuis, waarna hij haar soms wekelijks, soms maandelijks, een persoonlijk berichtje stuurde. ‘Leuk om je weer te zien!’ of ‘Wanneer gaan we weer koffie drinken?’, herinnert de vrouw zich. 'Ik voelde me in de val gelokt. Ik ben met hem gaan lunchen, blijkbaar is dit de consequentie. Kennelijk is dit normaal, dacht ik.'

Soms wekelijks, soms maandelijks een berichtje. Ik voelde me in de val gelokt. Toevallig ook aan Ivens nog gemeld dat je hier niet van gediend was?

Wat een heisa weer in 0209 he?

PolderTaliban | 02-10-21 | 17:08 | 1

020

PolderTaliban | 02-10-21 | 17:09

Vooral 'Snowflakije' en het 'wokeïsme' lijden daar onder inderdaad.
Zo zeer zelfs, dat veel mensen vanzelf inzien dat die lui (Een ruime minderheid) compleet zijn doorgedraaid.

Nederlandop1 | 02-10-21 | 17:10
-weggejorist-
Ikgeertwilders | 02-10-21 | 17:05 | 16
▼ 16 antwoorden verborgen

Die lul van de Joop is vergeleken met Ivens een loser.

goedverstaander | 02-10-21 | 17:04

Wel een erg lang verhaal hoor

Novorapidjunk | 02-10-21 | 17:04 | 2

Links = hypocriet tuigh, luidt de samenvatting
Zo goed?

Tobi | 02-10-21 | 17:20

@Tobi | 02-10-21 | 17:20: De kern moet zijn dat de machthebbers woke gebruiken om hun tegenstanders (iedereen die hen op een of andere manier in de wegstaat) te besmeuren en uit te schakelen. Het hele woke gebeuren interesseert ze geen mallemoer, maar je kunt het wel gebruiken. Some animals are more equal than other animals. Niet geheel toevallig dat deze schoen mensen van groenlinks uitermate goed past.

Incitatus | 02-10-21 | 18:02

Er verandert niks en er gaat ook niks veranderen. Helder.

funda | 02-10-21 | 17:02 | 2

Ja.

gato | 02-10-21 | 17:03

En dat is Groen Links wel toevertrouwd, net als bij D66 overigens.

Ommezwaai | 02-10-21 | 17:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl