Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Merkels stafchef: "Ongevaccineerden niet meer welkom in restaurants, bioscopen en stadions"

Geeft toch te denken.

Op 13 juli lazen we: "Germany will not make vaccination against COVID-19 compulsory, Chancellor Angela Merkel said on Tuesday. (...) "We have no intention of going down this road," Merkel said during a news conference. "There will be no compulsory vaccination."" En vandaag lezen we bij monde van Merkels stafchef Hegle Braun:

""In het geval van een hoge besmettingsgraad ondanks het testen, zullen ongevaccineerde mensen hun contacten moeten beperken." (...) Dat kan ook betekenen dat bepaalde dingen, zoals het bezoeken van restaurants, de bioscoop en stadions niet langer mogelijk zijn. Zelfs niet voor ongevaccineerde mensen die getest zijn, omdat het risico te groot is. Gevaccineerden zullen zeker meer vrijheden hebben dan mensen die niet gevaccineerd zijn."" Tuurlijk, dit alles wordt gezegd onder voorbehoud van een sterke toename aan besmettingen, maar aangezien die sowieso verwacht worden en dit Merkels rechterhand is, weet iedereen eigenlijk wel hoe laat het is.

Kortom, Duitsland kiest de Britse route, waar vanaf eind september enkel een bewijs van vaccinatie nog volstaat voor "clubs" en plekken waar het te gezellig is. In Frankrijk volstaat een negatief testbewijs vooralsnog, maar die zijn vanaf de herfst voor eigen rekening - en dreigt Macron ook openlijk met directe verplichting. Italië gaat op 6 augustus voor de bijl. En Israel koos deze week ook voor een soort Franse route, maar daar zijn negatieve testen al vanaf 8 augustus voor eigen kosten en zijn deze alleen verplicht voor ongevaccineerden. 

Nu rest de vraag natuurlijk: wat doet Nederland, dat nog veel roder kleurt en structureel ongeveer een week achter het Duitse beleid aan loopt? Kolonelsregime Roland Pierik I loopt in ieder geval alvast warm.

Ondertussen was er gister in zo'n 120 steden wereldwijd de #worldwidefreedomrally. Best wel heel veel mensen eigenlijk. Parijs na de breek, waar een blauwvink-activist spreekt van 100.000 aanwezigen die Macron eruit willen. Onderstaand gister in London, en ja dat is natuurlijk toch wel mooi. Trump 2024-vlag, Palestijnse vlag, nog meer vlaggen, en You Never Walk alone met z'n allen uit volle borst. De voorganger was trouwens wel David Icke (wiki), dat dan weer wel. 
Update: Slotje wegens boelveel comments. AUB verder ouwehoeren in nieuw EU-dictatuur-topic

You never walk alone - Londen, zaterdag 24 juli

Social
Social

lol

Social

Aannemelijk

Reaguursels

Inloggen

Blijkbaar als je gezond bent en niet gevaccineerd ben je besmettelijk en mag je niet meedoen.

Ben je wel gevaccineerd en heb je corona terwijl je dat niet voelt mag je toch overal aan meedoen.

Rotterdammert1965 | 26-07-21 | 09:48 | 1

Er was en is geen logica in te bekennen. Tel daarbij de PCR test die ook gewoon influenza meetelt en je weet dat het allemaal list en bedrog is en mensen weten het (zie demonstraties)

culture_vulture | 26-07-21 | 10:19

Is het een idee om vanaf nu de term 'vaccisme' te introduceren? Want dát is precies waar we nu op af koersen.

Botte Hork | 26-07-21 | 09:09

Er zijn al heel veel mensen gevaccineerd, en neemt ook elke dag toe.
Dan is het einde toch in zicht?

Maar zie nog steeds paranoia in de samenleving

6546544 | 26-07-21 | 09:04 | 1

Dat zal ook blijven.
Waarom hebben aankomende dictators altijd eerst angst gezaaid?

TonAlias | 26-07-21 | 09:08

Het begint hier zo langzamerhand een wappie site te worden. Allemaal elkaar lekker naar de mond praten en gewoon doen alsof er geen fuck aan de hand is. Begin daar een beetje de balen van te krijgen.
De wappies wilden hun vrijheid ? Ze kregen het en wat is het resultaat ? Juist, oplopende besmettingen en onder wie ? Juist, de niet gevaccineerden. Goh, wat is dat nu toch verbazingwekkend, had ik nooit verwacht ! Of toch wel ?

Ik woon niet in Nederland, woon in een land waar we afhankelijk zijn van het toerisme voor onze werkgelegenheid en ja, na 1,5 jaar thuiszitten zonder inkomen dacht ik dat we weer eens aan het werk konden.
Dat heeft precies 1 week geduurd, de besmettingen exploderen weer en guess what ? 94 % is niet gevaccineerd. Dat was vorige week en sinds vandaag lopen de aantallen in het ziekenhuis weer op oftewel zal niet lang duren eerdat de zorg weer overbelast is en we weer richting strengere maatregelen gaan (en terecht), maar het gaat mij weer mijn inkomen kosten.

Ik ben dat gedram en gezeur van de wappies helemaal beu. Wanneer je nu nog steeds niet doorhebt dat corona gelijk staat aan ziekenhuisopnames, overbelasting van de zorg, gewone zorg opschorten en daardoor strengere maatregelen................ dan heb je ze GVD niet op een rijtje.
Dan kun je hier wel mooi weer komen spelen met nog zo'n ontkenner, die we van Rossem noemen, maar het verandert geen KUT aan de realiteit. Wij hebben een regering die, bij het aantreden, nog heel hard riep: 'wij gaan de maatregelen niet aanscherpen'.
Helaas, toen ze eenmaal de verantwoordelijkheid voor de gehele bevolking op het bord kregen piepten ze al snel anders. Nu is al die grootspraak verdwenen en kondigen zij dus ook maatregelen af.
Wanneer je niet begrijpt dat achter jouw toetsenbord zitten niet hetzelfde is als de verantwoordelijkheid voor een land dragen, dan kun je maar beter terug gaan naar de kleurterschool, daaar zijn ze ook zo onbevangen en naief.

Al die malloten die om het hardst schreeuwen om hun vrijheid, die nu toch weer besmet zijn en die het op anderen hebben overgedragen, zijn er de oorzaak van dat ik nu weer zonder inkomen kom te zitten.
Maar goed, dat interesseert de meesten alhier geen ene donder, want zij willen alleen maar feesten, dat is de eerste levensbehoefte........... ja, die van jou, maar de verantwoordelijkheid van de regering ligt bij de gehele bevolking en niet alleen bij jou.
Dus doe iedereen een lol en zorg dat we van corona afkomen. En inderdaad, zolang we hele meutes hebben die niet geloven in vaccinatie komen we er nooit vanaf. 94 % van de besmettingen is ongevaccineerd 4 % heeft 1 prik en 2 % is gevaccineerd. Hoe zouden de cijfers zijn geweest wanneer iedereen zou zijn gevaccineerd ?
Juist, nagenoeg geen besmettingen, dus geen maatregelen, kan ik, en al mijn collega's, aan het werk, kan iedereen feesten totdat je er bij neervalt.

Maar nee, een groot aantal eencelligen alhier zijn van mening dat zij het allemaal beter weten.
Kunnen jullie dan wellicht ook wat geld overboeken zodat ik ook nog iets heb om van te leven ?

mambo43 | 26-07-21 | 08:57 | 4

Hear, hear! Geenstijl is kennelijk woest aantrekkelijk voor wappies. Het is een plaag. Ze hebben honderd duizend miljoen redenen om geen prik te nemen, allemaal even debiel, en die moeten hier allemaal breeduit geëtaleerd worden worden. Ga je ertegenin, komen ze uit alle hoeken en gaten om jou eens eventjes de les lezen met professor A.L.U. Brillewip, die het veel beter weet dan alle wetenschappers tesamen. De overheid heeft snode plannen, en wij zijn bange schapen. Dat Geenstijl zich hiervoor leent, gaat mijn verstand te boven.

Wiebenick | 26-07-21 | 10:09

Lang verhaal, je zegt alleen niet zoveel. Je woont niet in Nederland maar hebt wel last van de besmettingen hier? Interessant, waar woon je dan wel? Er zijn sinds het begin van de zomervakantie geen extra reisbeperkingen opgelegd. Enkel mensen die op vliegvakantie wilden en positief testen hebben hun vakantie moeten annuleren. Je maakt mij niet wijs dat deze aantallen dusdanig zijn dat iemand dat merkt in zijn jaaromzet. Maar goed, dat is een aanname mijnerzijds omdat je vaag bent over op welke wijze Nederlandse besmettingen hebben op een economie in het buitenland.

Verder is de toename van het aantal besmettingen geheel te wijten aan falend overheidbeleid. Jongeren een dag na vaccinatie een QR code geven waarmee ze op stap konden. Natuurlijk maken ze daar gebruik van, je bent zelf toch ook jong geweest? Leg is uit wat daar wappie aan is of wat wappies daar mee te maken hebben. Logisch dat dit zorgt voor een toename van aantal besmettingen. Echter, besmet betekent niet automatisch een belasting voor de zorg. Toename van besmettingen zorgt ook nog niet voor reisbeperkingen enkel de voorwaarden worden aangescherpt. Verleden jaar met betere cijfers hadden we een complete lockdown.

Dan maak je nog de aanname dat de ziekenhuizen vol liggen. Waar baseer je dat op? Ik zie het niet terug in de cijfers. Wat logisch is, want de ouderen en zwakkeren zijn grotendeels gevaccineerd en de jongeren zorgen niet voor een belasting op de zorg want zij ervaren een veel milder ziektebeeld.

Vaccineren doe je enkel voor jezelf, je bent beter beschermd en hebt een milder ziektebeeld. Als je niet in de risicogroep zit dan kun je je zeker afvragen wat het voordeel is van een vaccinatie ten opzichte van het opbouwen van natuurlijke immuniteit. Dat moet iedereen voor zichzelf besluiten en die vrijheid hebben we gelukkig (nog).

zegmaarwij | 26-07-21 | 10:28
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een massahysterie, nooit gedacht in een samenleving te komen waarin je als gezond mens constant moet aantonen dat je gezond bent.

Zoelense Hobbyboer | 26-07-21 | 08:26 | 1

Me dunkt dat de hysterie alleen beperkt is tot de antivaxxers hier die vrijwel zonder uitzondering allemaal blijk geven te ijlen van angst voor een nakende wereldomvattend Vierde Rijk. Daar tegenover staan mensen die in een pandemie wikken en wegen tussen tegengestelde belangen en daarbij het primaat leggen bij een zo snel mogelijk te behalen normalisatie van alle systemen met een dan helaas endemisch virus.

Mazzelstof | 26-07-21 | 08:55

Mooi man, dat gepiep over vrijheid. Omdat je niet naar een concertje mag zonder prikje. Echt in wat voor kleuterklas leven we? Is dat vrijheid? Is een prikje moeten om een pandemie die alles platlegt de koop in te drukken, is dat de ultieme dictatuur? Demense zijn een beetje in de war de laatste tijd. Heel erg in de war...

Beste_Landgenoten | 26-07-21 | 08:15 | 3

Er is geen pandemie meer, en er is geen oversterfte meer, dus wat lul je nou?

TonAlias | 26-07-21 | 08:49

We zijn de afgelopen 2 jaar toch echt wel wat meer vrijheid kwijt geraakt dan dat ene concertje waar u het over heeft. Voor iets met een ifr vergelijkbaar met de griep. En ook niet erg genoeg om de zorg ook maar iets op te schalen de afgelopen 2 jaar. Ook de corona-boot incl. personeel was niet nodig, evenmin als preventief vitamine D e.d.

RichardBandler | 26-07-21 | 10:59

Stap1: je wilt zeg 85 % gevaxxed, lukt niet dan stel je via je MSM genoeg angst aan om wat hoger te komen.

Dat lukt niet omdat er teveel vrijheid is.
Stap2: je gaat rondbazuinen dat je ongevaxxed geweigerd kan worden. Toevallig lukt dat ook niet omdat het systeem lekt en fraude, bovendien leg je het op aan mensen die hun boterham mee verdienen.

Stap3: je gaat nog meer straffen, lockdowns om iedereen murw te krijgen. Helaas we zijn eraan gewend geraakt en gaan als lemmings voort.

Nog steeds zit je op, zeg, 50%. We zitten nu in stap3, wat nu?? Wat wordt stap4, of eindeloos stap 3: je denkt toch niet bepaalde groepen te kunnen dwingen? Daar ben je te woke voor.

LoewiekedeVos | 26-07-21 | 07:32 | 1

De vaccinatiebereidheid ligt al op >90% in Nederland, kun je nagaan.

zegmaarwij | 26-07-21 | 10:33

Heb de moeite genomen om de plempseltje eensch door te lezen. Tijd zat want nachtdienst... ik kan in ieder geval concluderen dat het offensief van overheid, msm en nog wat ondoorzichtige globalistische clubjes zijn vruchten afwerpt. De tweedeling van de (wereld)bevolking is een feit. Lachwekkend of zorgelijk? U mag kiezen. Vreemd dat de gedachte dat deze "pandemie" niets met een virus te maken heeft bij mij steeds meer de overhand krijgt. Ik vrees dan ook dat we afstevenen op een bijzonder vervelende periode. Misschien wel een waar WWII bij verbleekt. Ik kan een heleboel dingen gaan roepen maar ik wil me niet mengen in dat soort oeverloze discussies. Laat elkaar vrij ongeacht de keuze die men maakt. Alleen dan is er een kans dat we deze situatie op een gegeven moment achter ons kunnen laten.

kaplaarzenverkoper | 26-07-21 | 07:04

Ik denk als er over een maand een vaccinatie tegen kanker op de markt komt iedereen in de rij staat vooral de corona wappies.

Nietgek | 26-07-21 | 01:48 | 4

Waar gaat het dan over? Ik dacht dat we een problematische pandemie hadden..

Beste_Landgenoten | 26-07-21 | 08:12

@Beste_Landgenoten | 26-07-21 | 08:12: Dan begin maar iets anders te denken. Het pandemie-verhaal is over. Op naar het grotere gebeuren: kopie van het Chinees sociaal kredietsysteem.

TonAlias | 26-07-21 | 08:52
▼ 1 antwoord verborgen

Meer vrijheden voor gevaccineerden, uitstekend plan, morgen mee beginnen. Vaccinatieweigeraars praten graag over vrijheid, maar het gaat alleen over HUN vrijheid.

thijs4419 | 26-07-21 | 01:03 | 5

De infantiliteit van uw reactie is Nederlands onwaardig. Met groet van een medevaxxer. Dit gaat helemaal de verkeerde richting op. Je komt niet weg met “we wisten het niet”. Of je hebt het historisch besef van een vijf jarige of bent buitengewoon naïef. Net zo naïef als ik dacht dat met vaxxen het allemaal voorbij zou zijn. Dit is niet zomaar over en dat gelul over je bent een moordenaar als jij je niet laat vaxxen moet eens ophouden. Schaam je diep.

renalpha | 26-07-21 | 07:32
▼ 2 antwoorden verborgen

De prik doet zijn werk gewoon niet goed genoeg. We wachten de komende weken de cijfertjes maar gewoon af.

Mijn gok. Zal wel net als volgend jaar een explosie zijn qua besmettingen na de verkansies. Iedereen met zijn gevaccineerde arm lekker virussen uit alle uithoeken van Europa en Noord Afrika importeren.

Dit gaat zeker tot mei 2022 duren.

sjef-van-iekel | 26-07-21 | 00:14 | 1

Je snapt het nog steeds niet,jammer.

Nietgek | 26-07-21 | 01:42

Waar is die dansleraar als je hem nodig hebt? Die kunnen wel wat les gebruiken.

BrulSpin | 26-07-21 | 00:13
▼ 1 antwoord verborgen

U kunt lullen wat u wilt maar het schrappen van elementaire en bij verdrag vastgelegde burgelijke vrijheden en de schending van mensenrechtelijke grondbeginselen gebeurt, althans in west-europa wel met een overtuigende instemmende meerderheid.
Al jaren trouwens. Zeker en vooral in Nederland.
De hamvraag is dus of het optuigen van een dictatoriale politiestaat waarin discriminatie een wettelijk uitgangspunt is, verwerpelijk is als hiervoor een versterkte meederheid is te vinden.
De bedenkers van democratie en rechtsstaat hebben nooit kunnen vermoeden dat er ooit nog een volk zou zijn dat dom genoeg was om hier bewust voor te kiezen.

jemagookniksmeer | 25-07-21 | 23:06 | 10

Overheden NA vaccinatie. En mogelijk door vaccinatie. Als je wereldwijd miljoenen mensen iets laat doen, iets eenmaligs zoals een rode kers in hun reet steken, hoeveel mensen zouden in de week daarna dan kunnen overlijden? Statistisch gezien zijn dat er al een paar honderd waarschijnlijk.

Beste_Landgenoten | 26-07-21 | 08:10

@Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 23:24: Nou ja, als je als minister van VWS de wetten en de uitspraak van de rechter naast je neerlegt in het WOB-verhaal, dan riekt het er aardig naar.

TonAlias | 26-07-21 | 08:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Diegenen die voor een vaccinatieplicht pleiten, nog 7 miljard te gaan, veel succes.

de honden blaffen... | 25-07-21 | 22:47

De enige plek waar je niet gevaccineerden behoeft te weigeren is mijns inziens het ziekenhuis. Hup, naar huis en onder de wol met een kopje kruidenthee, wat vitamine C-zink complex, en een lepeltje ivermectine. Alles keurig vergoed vanuit het basis pakket. Good riddance & toedeledokie.

Bartsel | 25-07-21 | 22:45 | 4

Betalen niet-gevaccineerden niet net zoveel aan hun zorgverzekering? Of gaat 't je om "foute keuzes bestraffen"? Dan kun Asha ten Broeke en alle andere spekkies met overgewicht dus ook toegang ontzeggen. Tsja, lullig dat hartfalen, maar je had ook niet iedere dag 4 stukken appeltaart naar binnen hoeven werken. En rokers! Nou, moven met die stinkerds. Of mensen die gaan skien en dan een bot breken. Pleurt op. Alcoholisten die iets aan hun nieren mankeren? Hahaha.

Wat zal het rustig worden in de zorg!

Hans Kwalzan | 26-07-21 | 10:16

@Hans Kwalzan | 26-07-21 | 10:16: Ik wil ook wel iedere dag 4 stukken appeltaart (met slagroom) maar als ik naar Asha ten Broek kijk, vergaat me de lust. Ik wil ook wel zorgeloos leven, maar als ik weet dat er een gemeen virus rondgaat waar nog geen remedie voor is, dan neem ik toch echt een vaccin. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer het virus wordt teruggedrongen, hoe eerder we zonder beperkingen kunnen leven. Zo is het nou eenmaal, iets anders kan ik er niet van maken.

Wiebenick | 26-07-21 | 10:54
▼ 1 antwoord verborgen

De mensen die voor (indirecte) dwang tot vaccinatie pleiten, moeten de basisschool overdoen.
Als je voor zoiets pleit, ben je echt ontzettend dom.

Lentehaas | 25-07-21 | 22:42 | 6

@intrigant | 26-07-21 | 00:18: voor jou een politieke keuze. Voor de deskundige een rationele. Vaccins voorkomen ernstige ziekte. Niet circulatie van het virus per se: Met dat virus zullen we moeten leren leven.
Het is overigens geen informatie, wat je opdoet tijdens zo’n studie. Je leert eerder hoe je met informatie moet omgaan.

Bartsel | 26-07-21 | 00:52

@Bartsel | 26-07-21 | 00:52: ernstige ziekte? Ik dacht dat we het over Covid19 hadden. Heel naar voor een enkeling, een prikkel voor het immuunsysteem voor de grote meerderheid

intrigant | 26-07-21 | 01:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Er komt uiteraard nooit een vaccinatie plicht. Maar wat je wel toenemend gaat zien is dat ongevaccineerden geweigerd gaan worden op steeds meer plaatsen en landen. Prima, want het staat ook iedereen vrij om ongevaccineerden te weigeren. Ik zie het probleem er niet van.

Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 22:08 | 10

@intrigant | 26-07-21 | 00:13: Authorized mRNA vaccines were highly effective among working-age adults in preventing SARS-CoV-2 infection when administered in real-world conditions, and the vaccines <b>attenuated the viral RNA load</b>, risk of febrile symptoms, and duration of illness among those who had breakthrough infection despite vaccination.

www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa210705...

Mazzelstof | 26-07-21 | 09:13
▼ 7 antwoorden verborgen

Als Baudet zijn forumland nou eens openstelt voor alle antivax wappies. Dan is het probleem ook grotendeels opgelost.

Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 22:02 | 2

Hugoland schoenenland. The summer of love, dansen met Jansen. Dit is de oplossing. Visionaire ben je.

franck7020 | 26-07-21 | 06:32

Hoe voelt dat? Aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan?

renalpha | 26-07-21 | 07:37

Het gaat helemaal niemand aan of ik Covid19 heb gehad of gevaccineerd ben.
Vooral de overheid niet!

Krijgtheenenweer | 25-07-21 | 21:47 | 3

En restaurants, disco’s musea vliegmaatschappijen etc mogen eisen stellen aan hun gasten. Ga jij en anderen toch lekker met de wappie airline naar een wappie hotel in Spanje.

fubarmf | 25-07-21 | 22:01

Nou dan blijf je toch gewoon lekker thuis?

Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 22:03

lwas toch complottheorie.... hallo.... iemand??

Bram de Rammer | 25-07-21 | 21:13 | 1

Nee dit willen we met zn allen.

sjef-van-iekel | 25-07-21 | 23:51

1.Zowel gevaccineerde personen als ongevaccineerde personen kunnnen het virus doorgeven. Gevaccineerde personen net zo makkelijk omdat zij geen klachten ervaren maar wel overal rondlopen en mensen besmetten.
2. Vaccineren om het virus uit te roeien lukt alleen als heel de wereld tegelijkertijd gevaccineerd wordt. Dat gaat nooit lukken. De mutaties zullen blijven komen. Sterke varianten nemen in no time de andere over hebben we gezien.
3.We zijn dus de rest van ons leven afhankelijk van boosters en nieuwe vaccins. Ik heb 2 spuiten gehad, wil ik een leven lang spuiten? Erg lastig.
4.De kleine groep ongevaccineerden geeft geen extra druk op de zorg meer. Prima.
4. Het heeft geen enkele zin om iedereen te willen vaccineren, de verspreiding gaat door, door zowel gevaccineerden als ongevaccineerden. De enige reden waarom ik heb laten doen is de hoop er minder ziek van te worden, daar geloof ik wel in. Dat is ook de enige reden om jezelf wel of niet te laten vaccineren. De mensen die dat niet doen moeten dat helemaal zelf weten, ze zijn geen groter gevaar en geven ook geen extra druk op de zorg meer. Zoals nu wordt voorgesteld zijn ongevaccineerden loslopende Ebolaverspreiders en gevaccineerde mensen brandschoon, totale quatsch, en dat weten ze dondersgoed en een hele lelijke manier om mensen tegen elkaar op te zetten, een democratie.onwaardig.

LonelyWanker | 25-07-21 | 21:07 | 10

Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 23:30
Ik zit mijn tijd wel uit, zit nu lekker op het dakterras te genieten op 16 hoog. Fenomenaal uitzicht met onweer 30 km verderop. Ik leer steeds meer de kleine dingen waarderen.

BrulSpin | 25-07-21 | 23:40

Ook een heel goede manier om geen Covid op te lopen. En nog leuk ook.

Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 23:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Ze zijn gewoon bang voor een prikkie.

dathoujetoch | 25-07-21 | 20:20 | 1

ze zijn bang voor geen prikkie.

nobodiesunmighty | 25-07-21 | 20:43

Je kunt Duitsers wel uit Duitsland halen maar Duitsland niet uit Duitsers.

ceriel82 | 25-07-21 | 20:07

ALS een vaccinatieplicht uiteindelijk wordt ingevoerd, en dat is nogal een grote ALS.. dan is er slechts 1 rechtszaak voor nodig om deze op te heffen. Het gaat namelijk regelrecht in tegen het grondwettelijke gelijkheidsbeginsel. Al deze ophef momenteel wordt door politici willens en wetens gecreerd om toch zoveel mogelijk mensen aan te sporen zich te laten inenten maar harde maatregelen zullen er uiteindelijk niet komen.

SeingaltUNo | 25-07-21 | 19:52 | 10

In Frankrijk zie je dat de overheid het bij bepaalde beroepen verplicht wilt stellen om jezelf te laten vaccineren, dan is het toch een verplichting. Je hypotheek betalen met zwartgeld verdient met het behandelen van schot/steekwonden of psychologische hulp verstrekken aan mensen die in het normale circuit niet terecht kunnen daar zal een bank niet snel in meegaan.
In de zorg zijn vaccinatietwijfelaars ook oververtegenwoordigd vergeleken met mensen in andere beroepen.

Dattis-Natoer | 25-07-21 | 20:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Hier kun je alleen de kroeg in als niet-gevaccineerde.

wakker worden | 25-07-21 | 19:52 | 4

Staat de kroeg in iemands tuin?

Dattis-Natoer | 25-07-21 | 20:32
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
HebjeHemweer | 25-07-21 | 19:50

Ex-coronapatiënten zijn gelijkwaardig of beter beschermd tegen herinfectie dan gevaccineerden, maar mogen de antistoffen in hun bloed niet aantonen van de regering en de Europese Unie. Met andere woorden: op basis van een antistoffentest krijgen zij geen coronapas. Een vreemde situatie met een dubieuze reden.

Dan vraag ik me af waarom krijgen mensen die corona gehad hebben geen QR code en moeten ze als nog een spuitje halen voor hun vrijheid?

Cherrybouwdet | 25-07-21 | 19:34 | 9

@wazakzegguh | 25-07-21 | 20:25: Welk onderzoek zegt dat vaccinatie gelijkstaat aan natuurlijke weerstand? In Isreal voorloper wat betreft vaccinatie, wijzen de cijfers namelijk anders uit. Mensen die op natuurlijke wijze i.p.v. vaccinatie antistoffen in hun lichaam hebben worden minder snel ziek.

Cherrybouwdet | 25-07-21 | 20:36

helaas nog allemaal niet duidelijk, wegens gebrek aan kennis en goed onderzoek. Lekker door ouwehoeren, vind ik leuk.

nobodiesunmighty | 25-07-21 | 20:47

@Cherrybouwdet | 25-07-21 | 20:36: Specifiek (geïsoleerd) onderzoek naar dat verschil:
".. mRNA vaccinees after the boost have higher Ab titers (up to 10 times higher) than convalescent plasmas from donors who recovered from natural infection." (Ab titer = concentratie antilichamen - dus na 2e vaccinatie.)
www.biorxiv.org/content/10.1101/2021....
En ook zijn die antilichamen van vaccinatie sterker gericht op de spike-eiwitten (die zich dus binden aan de gastheercel voor infectie) dan van 'natuurlijke' infectie. En is die gerichtere reactie minder gevoelig voor enkelvoudige mutaties (volgorde van aminozuren) aan die spike-eiwitten omdat ze op meerdere plaatsen aan die spike eiwitten (epitoop) binden: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34103407/

Mazzelstof | 26-07-21 | 11:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Als je er van uit gaat dat het virus heel ernstig is, en de vaccines veilig en effectief, dan kun je nog steeds tegen het gehele covidbeleid zijn. Weet u zeker dat zowel het virus als het vaccin niet gecreëerd zijn met financiële en politieke motieven in gedachten? Waar blijft mijn ivermectin?

etwaboy | 25-07-21 | 19:28 | 6

Pump and dump met ivermectin is mislukt...

Uberadmin | 25-07-21 | 23:52

@renalpha | 26-07-21 | 07:44: Dat is flauwekul. Maar het is inderdaad wel beter om lage doses van een medicijn te nemen voor waar het niet voor bedoeld is dan hoge doses. (Met ivermectine vooral met bloedverdunners slecht idee.) De website waarnaar je verwijst is dat van de FLCCC, waarvan (naast dat grote Egyptische onderzoek, 20% van de totale data) ook het onderzoek over ivermectine is verwijderd wegens (on)wetenschappelijke malversaties uit Frontiers in Pharmacology. www.the-scientist.com/news-opinion/fr...
Die FLCCC is trouwens uberhaupt de reden waarom iedereen en zijn ouwe moer opeens van ivermectine weet heeft en inmiddels ook een schare ware gelovigen heeft weten te werven.

Mazzelstof | 26-07-21 | 10:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Verplicht vaccineren om de zorg te ontzien? Ok. Maar dan ook verplicht afvallen als je BMI te hoog is, verplicht vitamine D slikken als dat te laag is, roken verbieden, etc. Dan ook consistent zijn.

Upendo | 25-07-21 | 19:06 | 12

Te dik zijn is niet besmettelijk

Beste_Landgenoten | 25-07-21 | 22:10

En de meeste ongelukken vinden plaats op het werk, dus gaarne allemaal stoppen met werken

intrigant | 26-07-21 | 00:53
-weggejorist-
renalpha | 26-07-21 | 07:46
▼ 9 antwoorden verborgen

de kans dat ik overlijdt aan dit virus is voor mij zo een klein risico, waarom zou ik een experimenteel vaccin nemen?dat risico is een stuk groter.

Spychopaat | 25-07-21 | 19:01 | 12

@RigouReus | 25-07-21 | 19:54:
Ik weet zijn leeftijd niet, en kan dat dus niet beoordelen. Blijkbaar weet PJ zijn leeftijd wel, omdat hij gelijk zo stellig met de ontkenning kwam. Vandaar mijn vraag aan hem dus.

Binkoo | 25-07-21 | 19:58

@Binkoo | 25-07-21 | 19:56: Flauwekul. Het besluit van de anti vaxx vrouwtjes om hun kinderen niet in te enten is wel degelijk verkeerd - en die grefo's die hun kinderen niet tegen polio laten inenten idem. Maar nu ga je me vertellen dat die mensen geen rationele beslissingen nemen en de mRNA weigeraars wel?

Otto Normal | 25-07-21 | 20:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

roxymusic | 25-07-21 | 18:49 | 11

Gelijke gevallen ja. Maar we zitten in een pandemie (of die nu natuurlijk was of uit een lab komt, dat doet er even niet toe). Dan moet je er met zijn allen voor zorgen dat die pandemie zo snel mogelijk wordt gereduceerd tot een acceptabel niveau, waarbij alleen nog heel oude en zwakke mensen eraan sterven en dejong mensen er geen langdurige ziekte/klachten aan overhouden. Op dit moment is duidelijk dat de coronagerelateerde ziekenhuisopnames hoofdzakelijk mensen betreft die niet of nog niet volledig gevaccineerd zijn. Dus daar gaat u met uw 'gelijke gevallen'. Het is een simpel optelsommetje. Je kunt nu even niet het individu stellen boven het belang van de wereldbevolking. Als we in 1918 zouden zitten, zonder adequate gezondheidszorg en zonder de kennis van antivirusvaccins, zaten we nu op vele honderden miljoenen doden. Maar raad eens? We hebben wél vaccins en wél adequate gezondheidszorg in een groot deel van de wereld. Daarom blijven we steken op 'slechts' 4 miljoen doden en vele malen meer langdurig zieken (in de laatste groep opvallend veel mensen onder de 50). Wees gewoon dankbaar dat je in 2020 leeft en niet in 1920 en haal dat prikkie.

wazakzegguh | 25-07-21 | 20:12

@Binkoo | 25-07-21 | 19:49: Ik noemde de dienstplicht niet als argument voor inenting maar als voorbeeld voor het feit dat jouw individuele rechten soms gewoon niet bestaan, domweg omdat het collectief belang zwaarder weegt dan het individueel belang. Dat jij dat volledig onzinnig vindt snap ik wel. Jij denkt dat het allemaal beter loopt als iedereen zelf een beslissing neemt. Ieder zo zijn inzichten.

Otto Normal | 25-07-21 | 20:26

@vagr eddie. Dat u na 1.5 jaar nog niet door heeft dat u volledig belazerd wordt...

[x]-Ongeschikt | 26-07-21 | 06:27
▼ 8 antwoorden verborgen

OK, een alternatief:
Mensen zonder prikkie mogen alles doen wat ze willen.
De catch is alleen dat er een harde begrenzing komt aan het aantal covid-bedden in ziekenhuizen en op IC's, zeg 25%, waar met geen enkele mogelijkheid vanaf wordt geweken. Zijn alle covid-bedden bezet en heb je toch nóg een bed nodig? Jammer, triage, pech gehad.

Klinkt hard, maar op die manier hou je tenminste altijd 75% van je bedden beschikbaar voor andere mensen, die aandoeningen hebben waar ze niet voor gekozen hebben.

Ik heb in familie- en vriendenkring nu een aantal keer mogen zien dat operaties van mensen werden uitgesteld omdat er capaciteitsproblemen waren.
Daar zit je dan met je kanker, of wachtend op een spannende hartoperatie.
Als zoiets niet meer nodig is, zou het niet meer mogen gebeuren.
En verrassing: Met de komst van vaccins IS het niet meer nodig.

Vage_eddie | 25-07-21 | 18:43 | 7

Bovendien heeft de internist de handen zo vol aan covid patienten (vanwege uitval organen en extra zorg) dat hij niet toekomt aan zijn toch al enorme patientenbestand van mensen die onder zijn zorg vallen. Ook op cardiologie is er geen ruimte. Covid patienten die nog niet op de ic liggen maar wel zuurstof ontvangen hebben dagelijks een x aantal onderzoeken.
Vorig jaar was er sprake van dat een vierde afdeling (verloskunde) zou sluiten voor covid patienten. Daar kom je dan met je potentieel gevaarlijke bevalling of spoedkeizersnede. Andere ziekenhuizen hadden hetzelfde probleem. Wat als je baby er niet uit komt? Het begint zwaar egoïstisch te worden om covid patienten voorrang te geven terwijl er een oplossing voorhanden is.
Ik ben niet voor dwang, maar men mag zich wel meer bewust zijn van wie er allemaal gevaar lopen bij een overvolle zorg. (Antwoord: iedereen!).

letopuwzaak | 25-07-21 | 19:07

@Vage_eddie | 25-07-21 | 19:02:
Veel mensen hebben een bed op de ic nodig. Na hartoperatie, na een beroerte en infarcten, ook kinderoperaties.
Wie het eerst komt die het eerst maalt, en zo blijft de geplande zorg uitgesteld worden.
We zullen moeten zien of het bijtrekt nu veel mensen gevaccineerd zijn, maar zo niet komen er wel meer ethische vraagstukken.

letopuwzaak | 25-07-21 | 19:14

@letopuwzaak | 25-07-21 | 19:14: Binnen 1.5m van een ander persoon komen wordt officieel als iets zeer riskants gezien, als het even kan ben je verplicht dat ten allen tijden te vermijden.
Of een zorgmedewerker zijn leven en gezondheid moet riskeren of dat een behandeling kan uitgesteld worden waar mogelijk is een afweging die gemaakt wordt.

Dattis-Natoer | 25-07-21 | 19:34
▼ 4 antwoorden verborgen

"Als ik mijn bordje niet leeg eet, dan mag ik vanavond niet langer opblijven, krijg ik ook geen waterijsje! En ik moet dan voor straf meteen naar mijn kamer en ik mag er pas weer af komen als mama me roept!", zei mijn moeder.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 18:39 | 4

Als jij je bordje niet leeg at, verneukte je niet onnodig een IC-bed.
Met je waterijsje.

Vage_eddie | 25-07-21 | 18:47

@K1100 | 25-07-21 | 18:52:
Ah, het op de nickname gooien.
Als je dit al niet meer te volgen vindt, is het zorgwekkend met je gesteld.

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

"Als ik netjes mijn bordje leeg eet, dan mag ik vanavond een kwartiertje langer opblijven en krijg ik een waterijsje!", zei mijn moeder.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 18:35 | 1

En zodra het laatste hapje in zicht komt, gooit moeders er nog een flinke schep bij. "Dit moet ook nog even op hoor lieverd." En nog één, en nog één...

Binkoo | 25-07-21 | 19:21

Ik krijg alleen diepe prik spijt als straks de ongeprikten niet meer naar kantoor hoeven, zul je zien dat ze dat voor elkaar krijgen.
Nu niet, nooit niet, niemals mehr im Büro!

28 | 25-07-21 | 18:34

Als het nog wat slechter met de horeca gaat ben ik es benieuwd hoe lang het gaat duren dat de Wappies overal mee aan de tafel gaan zitten , geld opent trouwens alle deuren .

likmegaties | 25-07-21 | 18:29

We gaan terug richting oude tijden.

No1Nol | 25-07-21 | 18:27

Inderdaad, duidelijke kaders stellen en keihard optreden! Zo hoort het en niet anders

Mark van Leeuwen | 25-07-21 | 18:23
-weggejorist-
TonAlias | 25-07-21 | 18:18

Alleen gevaccineerden toelaten heeft geen zak met vrijheid te maken, is gezond verstand gebruiken om niet ziek te worden. Een paar honderd jaar geleden scheten de mensen nog gewoon bij elkaar op straat, toen er toiletten werden gebouwd en verplicht gesteld omdat men erachter kwam dat schijten op straat voor nogal veel zieke en dode mensen bleek te zorgen waren er ongetwijfeld een stel wappies die ook vonden dat hun vrijheid werd ingeperkt, nuf said.

GuruOuwehuru | 25-07-21 | 18:18 | 3

De wappies gingen toen schijten voor de vrijheid op het Malieveld.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 18:23

Verwacht u werkelijk een forse knik in de levensverwachting nu alles diepdonkerrood is?

Remi A. | 25-07-21 | 18:45
-weggejorist-
Vandeanderekant | 25-07-21 | 20:52

Gisteravond al geplaatst maar kan in dit topic wel in de herhaling:
Als ik zo de tegenstellingen tussen mensen zie vind ik het beangstigende en extreme vormen aannemen. Moet zeggen vooral van de provaxxers. Uitsluiten van de zorg, ga er maar lekker dood aan enz. Ook hier in de panelen. Géén idee welke kant dit op gaat.
Het wordt tijd om het huis te verkopen en permanent in de camper te gaan wonen. Een soort van"wherever I lay my hat is my home" idee. Beetje het lekkere weer achterna rijden en alle culturele en culinaire geneugten achter me laten. Zal het niet missen.

K1100 | 25-07-21 | 18:14 | 11

Tsja.
Als u de complete samenleving is twee hokjes indeelt en vervolgens selectief binnen die hokjes naar opgefokte uitwassen op zoek gaat, die u representatief acht voor de hele groep, dan snap ik dat u bij die conclusie uitkomt.
Gooi hem maar goed vol en tabee dan maar!

Vage_eddie | 25-07-21 | 18:49

Daar denk ik ook over, zeker met mijn huidige overwaarde

Vandeanderekant | 25-07-21 | 20:54

@Gulliver | 25-07-21 | 18:25: en Hugo dan? Het toch wel heel bijzonder. Nederland de hoogte vaccinatiegraad in Europa en kleurt rood. Vooral vaak de term wappie gebruiken gaan we er zeker uitkomen.

franck7020 | 26-07-21 | 06:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Arme Joris is er maar druk mee vandaag....

Nederlanddraaitdoor | 25-07-21 | 18:14

Dan toch lekker niet uiteten, de film of het stadion. Achterin de bus gaat mij overige's wel wat ver maar gelukkig hebben we twee auto's.

Gevaccineerde wondermensen met superkrachten uit spuit kunnen mij alvast bedanken via deze weg dat ik hen niet in de weg loop.

Remi A. | 25-07-21 | 18:05 | 6

@klokkie103 | 25-07-21 | 19:24:
En alle ongevaccineerden kweken thuis groepsimmuniteit door gezellig met z'n allen te Netflixen, waarna hun afweer sterker is door beter aangepaste T-cellen dan een geprikte mens die afweer ingespoten heeft gekregen tegen 5 mutaties terug, waarna gevaccineerden alwéér boos zijn op de wappies! Want het is hún schuld dat hun eigen afweerreactie niet sterk genoeg is en ze voor de 3e/4e/5e prik terug moeten komen.

En de wappies leefden nog lang en gelukkig, in hun stille kroegen, met hun schuurfeesten en hun Netflixparties.

Binkoo | 25-07-21 | 19:40

@Binkoo | 25-07-21 | 19:40: Zo werken vaccinaties niet helemaal, hè? Ze veroorzaken dezelfde afweerreactie als een natuurlijke infectie. En nee, geen van beiden is beter of sterker, maar met een vaccin gaat het wel een stuk sneller. Roept u bovenstaande trouwens ook over de mensen in de bijbelgordel die hun kinderen niet laten vaccineren? Vaccineren heeft zijn nut al decennia geleden ruimschoots bewezen. Daar verschilt deze echt niet in. Kijk maar naar de bezetting in de ziekenhuizen: meer dan 80% van de coronagerelateerde opnames zijn ongevaccineerde mensen of mensen die nog maar één prik hebben gehad. Dat zegt toch genoeg? Gebruik nu eens uw verstand, joh!

wazakzegguh | 25-07-21 | 20:22

@wazakzegguh | 25-07-21 | 20:22: het maakt toch echt uit of het vaccin tegen een luchtweginfectie is gericht of niet. Waarom denkt u dat er geen vaccin is tegen verkoudheden? Of een echt goed griepvaccin? Terwijl we daar bijna allemasl prima weerstand tegen opbouwen als snotneus!

Vandeanderekant | 25-07-21 | 20:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Joris blijft me maar wegpoetsen ,dus probeer ik het een laatste keer met een vraag. Stel je voor dat het overgrote deel van de mensen in de provincie.... laten we zeggen Brabant weigert om te vaccineren . Moeten we deze groep mensen dan gewoon meenemen in het grote geheel van statistieken omtrent Covid en geen verdere maatregelen nemen ,maar net doen alsof dit normaal is ? Dat geeft toch een enorm scheef beeld ?

Koning BongoBongo | 25-07-21 | 18:03 | 4

Het land is verdeeld in regio's, de besmettingsgraad e.a wordt per regio beoordeeld.

GuruOuwehuru | 25-07-21 | 18:26

@grietmetgroenefiets | 25-07-21 | 18:24: En als juist die mensen een overbezetting van 75 % geven op de iC's terwijl er van de rest van de provincies v.w.b IC bezetting niet te vrezen is.... . Nog steeds geen scheef beeld in de cijfers ?

Koning BongoBongo | 25-07-21 | 18:43

@Koning BongoBongo | 25-07-21 | 18:43: Ligt eraan wat je wilt weten. Als je gewoon wilt weten hoeveel mensen er op de ic liggen maakt het niet uit of ze wel of niet zijn gevaccineerd, lijkt mij. Overigens schijnt het rivm of welke instantie dan ook dat niet precies bij te houden, of de mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen wel of niet zijn gevaccineerd. Kranten zijn er wel erg nieuwsgierig naar, heb ik gemerkt, onder het mom van dat ze willen weten of de vaccinaties werken. (Het AD is de ziekenhuizen langs geweest en het Parool heeft dit artikel overgeschreven, met dezelfde kop.)

grietmetgroenefiets | 25-07-21 | 19:21
▼ 1 antwoord verborgen

Net even een deel van een draadje (de reacties) op facebook over Jan Roos en Corona doorgenomen. Wat een onsamenhangende bagger produceren de meesten daar.
Allemaal een mening over Corona en vaccinatie maar nog niet in staat om een samenhangende zin te produceren.
Misschien is verplicht vaccineren nog niet eens zo’n slecht idee.

Donderbui | 25-07-21 | 17:56 | 1

Misschien ook wel.... punt is dat niemand je dat met zekerheid kan vertellen en we daarom eindeloos voors en tegens tegen elkaar af blijven wegen tot we een ons wegen.

Koning BongoBongo | 25-07-21 | 17:59
-weggejorist-
Koning BongoBongo | 25-07-21 | 17:52

Ik heb geen idee hoe goed de vaccinaties werken - wat ik ervan begrijp is dat je als gevaccineerde nog wel drager kunt zijn - maar én minder ziek (dus geen belasting gezondheidszorg) én minder lang besmettelijk bent (dus lagere 'R', dus minder besmettingen) .
Zit ik nog goed?
Niet vaccineren betekent dus hogere kans op opname (en daarmee zwaardere belasting gezondheidszorg) langer besmettelijk blijven (hogere ' R', dus meer besmettingen).
Zit ik nog goed?
Dan zijn ' argumenten' als - ik vind het niet erg om ziek te worden - u bent toch al beschermd omdat u gevaccineerd bent toch flauwekul?
Waar zit ik mis?

Otto Normal | 25-07-21 | 17:43 | 6

@Otto Normal | 25-07-21 | 19:34: U zit geheel goed. Zo werkt het. Alleen de kwetsbaren vaccineren werkt niet goed genoeg, zo krijgen we alsnog een piek omdat de ongevaccineerde kleinzoon gevaccineerde (maar niet 100% beschermde) oma van 70+ alsnog besmet en indirect doden kan. En ja, dat is ook zo bij griep, maar tegen griep hebben de meeste mensen al enige vorm van antistoffen. Als iedereen straks gevaccineerd is tegen Corona is die vergelijking met griep beter te maken (iets dat wappies graag doen).

wazakzegguh | 25-07-21 | 20:43

@wazakzegguh | 25-07-21 | 20:43: Alleen blijkt dat een gevaccineerde kleinzoon ook een gevaccineerde oma aan kan steken. En nu?

zegmaarwij | 25-07-21 | 23:35

@Otto Normal | 25-07-21 | 19:34: Je ziet nu toch al dat de zorg niet overbelast wordt. Meer dan 10.000 besmettingen per dag en we kunnen het prima aan. Kijk eens welke groep de afgelopen tijd vooral besmet was. Er is een correlatie tussen leeftijd/zorgbelasting, dat zie jij toch ook hoop ik?

zegmaarwij | 25-07-21 | 23:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Helge Braun AKA Alex Jones? (AKA Bill Hicks)
Het is een konspirressie!

osjo | 25-07-21 | 17:43

Voor alle betweters hier die vinden dat je je ook moet laten vaccineren als je al Covid hebt gehad: Als je een besmetting (bewezen met test n.a.v. symptomen) hebt doorgemaakt en volledig bent hersteld is daarmee het bewijs geleverd dat je immuunsysteem het aan kan. Als je afziet van die "extra boost" omdat je het risico van besmetting afweegt tegen dat- van vaccinatie (wat me dus heel logisch lijkt), ben je dus na 6 maanden ineens een wappie ?

pleemobiel | 25-07-21 | 17:40 | 14

@pleemobiel | 25-07-21 | 18:50: Overigens beschouw ik mezelf als bofkont dat ik al Covid heb gehad. Was dit niet het geval, zou ik me uiteraard al hebben laten vaccineren. Want in dat geval zou bij de afweging van risico's het vaccin gewonnen hebben versus de kans op een vervelende infectie.

pleemobiel | 25-07-21 | 18:53

Ik hoefde maar 1 prik. yay

Neuth | 25-07-21 | 21:35
▼ 11 antwoorden verborgen

Tsja, als de rest van Europa in koor roept "Impfen macht Frei" dan zullen Rutte en De Jonge niet achterblijven natuurlijk. De sociale druk wordt opgevoerd, gewone dingen worden onmogelijk gemaakt. Eigen keuze is geen vrije keuze meer. Zal ik dan toch maar die troep in m'n lichaam laten spuiten? Ik heb er ook geen zin in om als een paria te worden behandeld, of om op kosten te worden gejaagd voor een eindeloze reeks testen.

pollens | 25-07-21 | 17:37 | 12

@Vage_eddie | 25-07-21 | 19:39:
Dus van meeprofiteren is helemaal geen sprake? Mooi zo, kunnen we gewoon weer normaal doen en die spuit vrijwillig houden zonder dwang of drang! Eind goed al goed.

Binkoo | 25-07-21 | 19:43

@Binkoo | 25-07-21 | 19:43:
Als je nou moedwillig blijft lijden aan beroerd begrijpend lezen, kan je me vanalles in de mond proberen te leggen.

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:53

@Vage_eddie | 25-07-21 | 18:33: Dat een ander vrijwillig zijn grondrechten en lichamelijke integriteit inlevert bij de Balie Angst verplicht mij tot niets natuurlijk. Waar ik van baal is dat er blijkbaar zovelen zijn (zoals u) die denken dat dat wel zo is.

pollens | 25-07-21 | 20:46
▼ 9 antwoorden verborgen


Simpel. Je wordt niet gedwongen om gevaccineerd te worden. Maar er is geen vrijbrief om ten tijde van een pandemie in publieke ruimtes anderen maar te gaan lopen besmetten. Daarom moet je als hoog risico-geval dus gewoon een testje doen of aantonen eerder besmet te zijn geweest en hop je mag je bioscoopje en je latte macchiato pakken hoor!

En dan lopen schermen met fascistische vrijheidsbeperking a la de tweede wereld oorlog….
Omdat je een testje moet doen als de besmettingen hoog liggen voordat je je ijsje kan eten???!

Sjongejonge…met dit volk win je de oorlog wel hoor. Wat een enorm gemiep. Huilie huilie.

Cageman8 | 25-07-21 | 17:34 | 3

Modern gratuit gebabbel, wedden dat ze ingeënt worden met tetanus na een hondenbeet, reizen nooit, nog nooit met verplichte gele koorts, malaria etc etc te maken gehad. Projecteren het op de Efteling en de KFC. Meeroken ook toppie en een buurman met een huis vol vuurwerk ook geen punt. Prima.

P. Breidel | 25-07-21 | 17:40

Wie kunnen vooral de asymptomatische verspreiders zijn?

Ben-Bataaf | 25-07-21 | 17:43

"een testje moet doen als de besmettingen hoog liggen voordat je je ijsje kan eten".

Heeft u zelf wel in de gaten hoe totaal idioot dit klinkt? En met deze houding winnen we de oorlog wel zeker?

Binkoo | 25-07-21 | 18:11

Interview met Geert Vanden Bossche in
Overnupuntnl.
"Anatomie van een tragedie"
Er komen wellicht roerige tijden aan.
Let's stick together.
Gezond verstand blijven gebruiken.
En lots of love.
We moeten het samen doen.

Ben Adam | 25-07-21 | 17:31 | 3

@omanders | 25-07-21 | 17:55:
Hier lult die Edward Nirenberg al uit zijn nek:
"The core of his argument relies on the assumption that COVID-19 vaccines do not have a significant effect on transmission."

Ben-Bataaf | 25-07-21 | 18:04

Dus wél of niet vaccineren is een individuele vrijheid die inwerkt op de omgeving. Ok, zo ben ik een voorstander van eigen richting en wapenbezit. De kosten (en schade) die hieruit voortvloeien zijn dan ook individueel toch? Onverzekerd dus.

P. Breidel | 25-07-21 | 17:23

Stel: de wappies hebben gelijk, en vaccineren heeft bepaalde risico’s. Dan is het niet meer dan terecht als degenen die zich laten prikken en daarmee het groepsbelang dienen worden beloond.

nick.name | 25-07-21 | 17:22 | 15

@Gravin v Kippenbouth | 25-07-21 | 18:36:
Nee hoor. Het is gentherapie uit de kankerwetenschap die niet echt uit de verf kwam.
Als vaccin heeft het nu de vuurdoop.

Ben-Bataaf | 25-07-21 | 19:10

Precies dit argument gebruikte ik tegen een wappie-collega. Ik heb spijt dat ik de camera niet had lopen. Dat gezicht! Hij had echt even kortsluiting, die logica kon hij niet aan.

wazakzegguh | 25-07-21 | 20:54

@Ben-Bataaf | 25-07-21 | 19:10: Onwaar, het is geen gentherapie. Dat komt qua werking niet eens in de buurt van een mRNA vaccin. Ze zijn er al mee aan het testen sinds SARS-COV-1 en MERS. Het genetische kopietje dat wordt gemaakt wordt na opslag in de T-cellen (afweergeheugen) door het lichaam alweer opgeruimd. Het komt niet eens in de buurt van de celkern waar genetische informatie wordt opgeslagen en waar de mitosen plaatsvinden.

wazakzegguh | 25-07-21 | 20:59
▼ 12 antwoorden verborgen

Welkom in de onverdraagzame exclusieve samenleving. Het is net als een religie, ze hebben het vooral over wat er NIET is: liefde in het christendom, creativiteit in Oosterse religies en Inclusiviteit in ons Sylvana Simons wens-en-deug paradijs.

van heinde en verre | 25-07-21 | 17:17 | 2

Inclusiviteit is het toverwoord voor "er zelf" beter van worden, denk ik.

P. Breidel | 25-07-21 | 17:25

Jank niet zo.
De wappies hebben zich zelf buiten de maatschappij geplaatst met hun asociale en gestoorde gedrag de afgelopen anderhalf jaar.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 18:28

Als je naar de bioscoop wil moet je toch ook al een kaartje kopen? En nu moet je ook een vaccinatie hebben. Als je geen kaartje hebt kan je niet naar binnen en als je geen vaccinatie hebt ook niet. Simpel toch? Ik begrijp werkelijk het hele issue niet.

JanP999 | 25-07-21 | 17:17 | 5

Jan jonguh.... dit zijn geen appels met peren ,maar driewielers met vliegdekschepen.... Succes verder.

Koning BongoBongo | 25-07-21 | 17:43

De wappies gaan maar naar Netflix kijken.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 18:14
-weggejorist-
Zalluf | 25-07-21 | 19:34
▼ 2 antwoorden verborgen

De prachtige, broodnodige, vaccinaties in de kinderjaren zijn totaal niet te vergelijken met deze ad hoc, veredelde seizoens-(muterende)virusspuit. Het geheugen van het immuunsysteem is door het goede werk van de vroege spuitjes in de kinderjaren perfect geoutilleerd een leven lang te beschermen. Wie het nu nog niet begrijpt, laat maar.

hagelkruis | 25-07-21 | 17:11 | 5

Heel goed!

ChalinaRosa | 25-07-21 | 17:27

Hear!

vluchtelingallergie | 25-07-21 | 17:54
-weggejorist-
Wayfaring stranger | 25-07-21 | 18:35
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Hater bij de Heijn | 25-07-21 | 17:05 | 1

Straks heb je om de Appie in te mogen al 5 vaccinatie update spuiten nodig als we niet oppassen.

RichardBandler | 25-07-21 | 17:02 | 4
-weggejorist-
LV-225 | 25-07-21 | 17:07

Misschien komen ze wel in de bonus de komende jaren. 2 voor de prijs van één!
"Deze week in de bonus. 2 Pfizer XTra boost voor € 24.95"

MoorCopJoris | 25-07-21 | 17:32

Misschien hebben we geluk en is het alleen bij de onverpakte producten . Dat er producten zijn ingepakt door mensen die positief zijn vergeten we maar even voor het gemak. Het gaat er maar om dat mensen er een goed gevoel bij krijgen.

Koning BongoBongo | 25-07-21 | 17:45
▼ 1 antwoord verborgen

Als je er voor kiest om niet mee te doen, dan doe je niet mee. Logisch.

JTKDM | 25-07-21 | 16:57 | 3
-weggejorist-
PeterMills | 25-07-21 | 17:07

Some people are born to be a burden on the rest.

Is er al iemand die de 95% effectiviteit van Pfizer kan voorrekenen?
En het verschil weet tussen RRR en ARR?

Ben-Bataaf | 25-07-21 | 16:56 | 14

@Mazzelstof | 25-07-21 | 18:16:
Thanks voor uitzoeken. Is verspreking dan.
Vond het al moeilijk te geloven want gaat echt tegen alle andere cijfers in

Cageman8 | 25-07-21 | 18:27

@BrulSpin | 25-07-21 | 18:22: Dank je, zo ver was ik niet gekomen. Maar daar is dat verhaal dus helemaal mee uit de wereld.

Mazzelstof | 25-07-21 | 18:45
▼ 11 antwoorden verborgen

En dus moeten we ons allemaal verzetten tegen alle vormen van een testsamenlevibg als we dat niet willen uiteraard. Vaccineren is, moet en blijft een persoonlijke keuze. Die keuze mag er m.i. nooit voor zorgen dat je ergens van uitgesloten wordt. Het is te gek voor woorden dat he maar overal te pas en te onpas je gezondheid moet bewijzen. Waar houdt het straks dan op met bewijzen? Vibdt dit een zorgelijke ontwikkeling hoor. Ben zelf gevaccineerd omdat ik het zelf wil, maar ik weiger een app te installeren die bepaalt of ik wel of niet een uitje mag maken. Zo'n systeem is me iets te veel 1940/1945 hoor.
Als iedereen weigert om die lekke onzin app te gebruiken, dan komt dat onze vrijheid juist
ten goede

RaymyJanssen | 25-07-21 | 16:54 | 15

@Vlasbaard | 25-07-21 | 18:18:
Uiteraard is vaccineren voor jezelf (ik had gehoopt dat mijn sarcastische ondertoon niet onopgemerkt zou blijven). En ja, prikken zou altijd een vrijwillige keuze moeten zijn, zoals zoveel dingen. Als je denkt dat je risico loopt, haal lekker zo'n spuit, en als je denkt dat je zelf een goed immuunsysteem hebt, haal hem dan niet. Zo simpel kan het zijn. En mocht je keus verkeerd uitpakken (geen spuit en toch erg ziek, wel spuit en trombose of andere bijwerking) dan ga je naar het ziekenhuis, niemand uitgezonderd. Daar betalen we met z'n allen toch voor?

Binkoo | 25-07-21 | 18:32

@Binko; we zijn het compleet eens! En dat bedoel ik niet sarcastisch haha

Vlasbaard | 25-07-21 | 18:39

@Breidel... dam heeft doe dikke pech gehad. Slaap ik geen nacht moeilijker van.

[x]-Ongeschikt | 26-07-21 | 06:52
▼ 12 antwoorden verborgen

... En de volgende stap is dat gevaccineerden hun ongevaccineerde buren/zoon/broer/neef/(m/v) moeten aangeven waarna een apart dorp voor deze mensen wordt gebouwd...

de Jager59 | 25-07-21 | 16:54 | 4

Net zoals destijds in Rusland, daar stuurden mensen soms familieleden naar het kamp omdat deze niet voldeden aan de regels van de Partij.

Caesar.is.Keizer | 25-07-21 | 17:13

@hagelkruis | 25-07-21 | 16:59: Hier totaal geen sociale druk. Echtgenoot gevaccineerd en ik niet (extreem allergisch, durf het risico niet aan). Kinderen, helft gevaccineerd, andere helft niet. Geen enkel probleem. Wel blijf ikzelf bij anderen uit de buurt.

ChalinaRosa | 25-07-21 | 17:33
▼ 1 antwoord verborgen

Blijf vooral je aandacht aan de media en overheid richten, dat is het leven. Aan het infuus hangen van de media en de overheid die uw leven bepaalt. U heeft uw leven niet meer in de hand, maar iemand anders en u vind het goed ook. Immers, u ligt aan het infuus. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

Ga toch leven man, haal dat infuus uit je arm en wees jezelf. Het doet me denken aan die vergelijking van dat beest dat niet aan paal vast zit, maar omdat er een touw om z'n nek is, denkt het dier dat het vast zit, terwijl het vrij is om te bewegen. Wees vrij.

Adriel | 25-07-21 | 16:49 | 1

Misschien dat Darwin vrij consequent afrekent met beesten die op de loop gaan met touwen om hun nek.

Mazzelstof | 25-07-21 | 17:01

"Ai, tegel niet gebakken".. DDR praktijken.

PeterMills | 25-07-21 | 16:47 | 1

Je doet blijkbaar toch iets onvergefelijks.

Papa Jones | 25-07-21 | 16:48

Waar ik het meeste van schrik, is hoe men hier naar elkaar reageert. Ik had altijd het idee dat op GS nog met enig fatsoen een gefundeerde discussie kon plaatsvinden. Soms met een knipoog. Soms hard. Maar altijd in vrijheid, en met respect.

Ondertussen is de verspreiding van het virus dat 'Medische Apartheid' heet, als een blinde vlek over de reaguurders gespoeld.
Er worden voorstellen gedaan waar geen enkel vrij persoon aan wil denken.
Ik vraag me altijd af:
Hoe zouden we reageren naar elkaar als we onze vrijheden hadden behouden tijdens de pandemie?
Hoe hard hadden we je uitgelachen als je dit in 2018 had voorspeld? Zover zullen wij nooit en te nimmer zinken met z'n allen.

Ondertussen zinken we pijlsnel. Wordt ik ongetwijfeld weer eens Wappie genoemd (want: dat is makkelijk) en is het respect voor ieders VRIJE mening ver te zoeken.

Want vrijheid vinden we kennelijk belangrijk. Niet die vrijheid van zelfbeschikking. Neen. Die vrijheid om naar de kroeg te kunnen gaan. Zonder angst.

En ik begrijp die angst. Absoluut. Ik respecteer hem. Maar de vraag blijft staan:

Moet mijn vrijheid eindigen, waar uw angst begint?

Cannabooze | 25-07-21 | 16:46 | 14
-weggejorist-
Franciscus Borchwerf | 25-07-21 | 21:24
▼ 11 antwoorden verborgen

Goh.. mijn reaguursel met "test123" komt er wel door heen.. Maar mijn originele reaguursel na 8x proberen niet. Vreemd, zou ik soms wat "verboten" woorden gebruiken?

PeterMills | 25-07-21 | 16:45 | 11

Het zat 'm in de link..

PeterMills | 25-07-21 | 17:03

@PeterMills | 25-07-21 | 17:03: Je site van De Hond zélf? Van welke datum is het artikel? Dan weet ik waar je het over hebt...

Papa Jones | 25-07-21 | 17:07

Reaguurder pleemobiel 15:38u in dit topic.

PeterMills | 25-07-21 | 17:10
▼ 8 antwoorden verborgen

Test123

PeterMills | 25-07-21 | 16:41
-weggejorist-
Koning BongoBongo | 25-07-21 | 16:33 | 1

Als gevaccineerde kun je nog steeds besmet raken en, asymptomatisch, een hoop virale load bij je dragen.
Dat is gevaarlijke sjit.

Ben Adam | 25-07-21 | 16:29 | 2

Nee eigenlijk niet echt, anders hadden we wel een gigantisch probleem met IC's die een tienvoud aan plaatsen te kort komen. Het is alleen lullig voor de mensen met onderliggende klachten die wel forse problemen krijgen. Maar die krijgen dat straks ook nadat ze gevaccineerd zijn, en dan is er ook geen medicijn.

mmx | 25-07-21 | 17:29

@mmx | 25-07-21 | 17:29:
We hebben *op dit moment* veel besmettingen en vandaar ook code rood. Dat er minder op de IC liggen zou te maken kunnen hebben met de vaccinaties (minder heftige klachten) en omdat veel mensen al corona hebben gehad, maar het aantal besmettingen is hoe dan ook hoog.

Gevaccineerden kunnen inderdaad gewoon ziek worden en anderen besmetten, de vraag is of dit het aantal besmettingen verklaard, en tot dusver lijkt dus het aantal IC opnames redelijk laag.

area78 | 25-07-21 | 17:55

Mooi om te zien dat de gemoederen zo hoog op lopen. Zelf laat ik me niet vaccineren en wat de volgende jankmuil er ook van mag vinden, jammer dan! Als ik daardoor niet meer in een bioscoop mag komen, so be it. Lekker belangrijk.

Vackman | 25-07-21 | 16:28 | 8

@P. Breidel | 25-07-21 | 17:47:
Hij betaald premies voor medische zorg en kan, voor jou wellicht helaas, niet worden uitgesloten van medische behandelingen.

IkwilJinekwel | 25-07-21 | 19:23

@P. Breidel | 25-07-21 | 17:47:
Doe jij dan ook geen beroep op de zorg als je toevallig zo'n zeldzame bijwerking krijgt? Trombose of die spierverlamming waar het van de week over ging ofzo? Want ja, eigen keus om dat vaccin te nemen hè.

Binkoo | 25-07-21 | 19:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Krijgen de ongevacineerden op een gegeven moment een speciale embleem op de kleding zodat ze overal te herkennen zijn?

halfvolle glas | 25-07-21 | 16:28 | 7

Niet nodig.
Meestal hoor je ze al ver voordat je ze ziet.

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik hoor Cyberpunk 2077 al gebeuren in de toekomst. Of welke sciencefiction Utopia dan ook. Ondergrondse cafés? Kom maar op! Langzamerhand worden films en boeken werkelijkheid. Interessante ontwikkeling.

Adriel | 25-07-21 | 16:27

Je kan gelukkig met ziekte van pfeiffer, tbc, norovirus, kinkhoest, hepatitis B, nog overal binnen.

squadra | 25-07-21 | 16:25 | 2

Joris is in the house, dus ik zal maar geen 10 besmettelijke ziektes toevoegen, wacht wel met smart op een GS-interview/item met de ontwikkelaar van de PCR-test, die spreekt echt andere taal dan de huidige bange politieke meute... die wel alle beslissingen neemt.

hagelkruis | 25-07-21 | 16:37

Daar heb je helemaal gelijk in.
Dat zal dan toch iets zeggen over de ernst van corona in de grote cijfers, niet?

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:30
-weggejorist-
Keci | 25-07-21 | 16:17

De overheid bepaalt toch niet wie je in je winkeltje toelaat?
Wat een idioterie weer

Transgender-Airlines | 25-07-21 | 16:11

Ik vind dat men ongevaccineerden van alles moet verbieden. Waarom? Omdat ik zelf wel ben gevaccineerd.

thanseeuwen | 25-07-21 | 16:10 | 2

Nou wat mij betreft gooien we zaak half/eind augustus weer volledig open als de meeste vakanties van medisch personeel geweest zijn. Dan heeft iedereen die het wil ze prikje wel gehad of kunnen hebben. Tv campagne dat iedereen geadviseerd wordt om 1.5m te houden en binnen nog meer en gaan.

Continuum | 25-07-21 | 16:20

Hoef je tocht niet bang te zijn voor een ongevaccineerde. Want je bent nu beschermd. Waar maak je druk om. Trouwens IJsland bijna iedereen gevaccineerd gaat weer in lockdown voor de deltavariant.

franck7020 | 26-07-21 | 07:00

Je kunt er van alles van vinden. Maar ik wens niet in een samenleving te wonen waar voorwaardelijke vrijheid als norm wordt gezien.

Conabonita | 25-07-21 | 16:05 | 4

@Continuum | 25-07-21 | 16:12:
In een normale westerse samenleving is dat een wel overwogen door de bevolking gedragen besluit. De hele reden dat een grondwet wijziging een riante meerderheid nodig heeft. Nu wordt er andersom gewerkt verplicht vaccineren krijgen ze er met de huidige opinie nooit doorheen. Dus gaan ze vanaf de andere kant redeneren en je zaken verbieden met als onderbouwing de zorgwet.
Met die insteek zou het niet meer dan logisch zijn dat elke vorm van recreatie/gevaarlijke sporten/ niet noodzakelijk deelname aan het verkeer/roken/drinken/blowen/ongezond eten etc per direct verboden word. Maar die redenatie word natuurlijk helemaal niet onderbouwt het is gewoon verplicht en heeft een werking, net als de augurk in je reet.
www.dumpert.nl/item/8048229_3b977090

mmx | 25-07-21 | 17:43

@mmx | 25-07-21 | 17:43: ben ik wel met je eens, maar algemeen roepen dat geen voorwaardelijk vrijheid wil slaat nergens op

Continuum | 25-07-21 | 17:59

Die voorwaardelijke vrijheid vond u anders nog prima toen men u vertelde dat u niet zonder rijbewijs mocht autorijden.

Vage_eddie | 25-07-21 | 18:53
▼ 1 antwoord verborgen

Er zal wel iemand "the imp!" naar Angela geroepen hebben, nu moet iedereen geimpft.

Joffri | 25-07-21 | 15:58

De gemiddelde sterfte leeftijd aan corona is 82 jaar.

Zoltan | 25-07-21 | 15:48 | 3
-weggejorist-
blacktiger | 25-07-21 | 16:15

Prevention bias

redanx | 25-07-21 | 16:24

En de gemiddelde leeftijd van iedereen die onder -inmiddels te voorkomen- lockdowns heeft geleden?

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:33

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn besmet in de periode van 24-07-2021 tot 25-07-2021 is;
0-9 209 personen
10-19 1250 personen
20-29 1139 personen
30-39 668 personen
40-49 536 personen
50-59 443 personen
60-69 192 personen
70-79 83 personen
80-89 51 personen
90+ 13 personen
Totaal 4584

mikes43357369 | 25-07-21 | 15:47

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 24-07-2021 tot 25-07-2021 is;
50-59 1 persoon
60-69 2 personen
70-79 1 persoon
80-89 0 personen
90+ 0 personen
< 50 0 personen
Totaal 4
Waarvan 2 in het ziekenhuis
Waarvan 1 in het verpleeghuis
Waarvan 0 boven 70 thuiswonend
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is, volgens GGD;
0-9 1 persoon
10-19 2 personen
20-29 1 persoon
30-39 4 personen
40-49 0 personen
50-59 9 personen
60-69 1 persoon
70-79 3 personen
80-89 4 personen
90+ 0 personen
Totaal 25

mikes43357369 | 25-07-21 | 15:46 | 10

@klaas24 | 25-07-21 | 16:13:
Je hebt de cijfers van de GGD, LCPS en NICE. De GGD registreert alle besmettingen(positieve PCR tests) in Nederland. Vervolgens houdt de GGD van iedere besmetting bij of deze is opgenomen in het zieken-huis of zelfs is overleden.
LCPS(Landelijk coördinatiecentrum Patiënten Spreiding) van Ernst Kuipers registreert alle corona patiën-ten in Nederlandse ziekenhuizen. Waarom komen die getallen niet overeen met de GGD-cijfers? Hier zijn 2 mogelijk oorzaken voor. Het verloop van de ziekte wordt niet doorgegeven aan de GGD. Iemand die als besmet staat geregistreerd, is wordt opgenomen in het ziekenhuis maar dit feit wordt niet door-gegeven aan de GGD. 2e oorzaak ontstaat wanneer iemand voor iets anders is opgenomen, maar ver-volgens wel positief test voor corona. Iedereen die is opgenomen in een ziekenhuis wordt getest voor corona. (Idem voor NICE)
NICE(Nationale Intensive Care Evaluatie) NICE is een stichting beheerd door intensivisten in ziekenhui-zen en telt continu het aantal geregistreerde patiënten in alle ziekenhuizen, zowel op de verpleegafde-lingen als IC’s. Op de vraag of alleen patiënten die vanwege COVID-19 op de IC of verpleegafdeling ko-men meegenomen worden schrijft NICE: “Alle patiënten die in het ziekenhuis liggen met COVID-19 wor-den meegenomen in onze overzichten, ook als de reden van opname iets anders is dan de COVID-19 infectie. We hebben hiervoor gekozen omdat deze patiënten in isolatie worden behandeld en daarmee de isolatiebedden bezet houden.”
Dit is dus de reden waarom ik voor de GGD cijfers kies.
Als laatst wil ik nog wijzen op het feit dat het aantal opnames nog niets zegt over de bezetting van bed-den in het ziekenhuis of IC.
LCPS rapporteert 71 opnames echter maar een toename 11 patiënten in het totaal aantal opgenomen patiënten naar 399. Totaal aantal ziekenhuis bedden 10.665.

mikes43357369 | 25-07-21 | 17:22

@mikes43357369 | 25-07-21 | 17:22:
Stukje duidelijker geworden nu, vroeg me inderdaad ook al af of hoeveel patienten er opgenomen zijn met coronaklachten en hoeveel er zijn met andere klachten waar corona dan "gewoon" een complicatie is.

klaas24 | 25-07-21 | 17:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Al dat wantrouwen, het is vrij gebruikelijk bij nieuwere aandoedingen en die waarvoor nog geen goede behandeling is het naar wetenschappelijk inzicht beste middel in te zetten (denk aan dementie, Parkinson, ALS maar ook veel kankerbehadelingen). Niet 100% maar het beste, en ja het westerse wetenschappelijke model is superieur..

Galois256 | 25-07-21 | 15:44 | 6

@Leffe Blonde | 25-07-21 | 16:12: Neem gerust aan dat als je (bijvoorbeeld) met open tuberculose of lepra ergens naar binnen wil, er gelegenheden zullen zijn die je gaan weigeren, triest als dat is. Gezond verstand en wetenschap gaan gelukkig boven gekwetste gevoelens.

En dat moeten we vooral zo houden, zeker nu.

funda | 25-07-21 | 16:59

@Leffe Blonde | 25-07-21 | 16:12: Nee toch, lopen TBC lijders tegenwoordig ook al vrij rond? Daar heb ik toch wel een héél klein beetje bezwaar tegen. Maar ja, het zal het nieuwe normaal wel weer zijn..

Wiebenick | 25-07-21 | 17:13

@Wiebenick | 25-07-21 | 16:58:
Omdat een gekozen groep minder besmettingen had is het middel super effectief, zo ken ik er nog wel een paar.
Wanneer je bewust 10 modena/phizer patienten had opgezadeld met corona was er uit de test gekomen dat het 0% effectief is.
Daarnaast waren de aantallen ten opzichte van de controle groep sowieso verwaarloosbaar.
Op basis daarvan is zonder verdere testen akkoord gegeven op een experimenteel medicijn wat ze er bij andere ziekten niet door heen kregen omdat onvoldoende duidelijk is wat de lange termijn gevolgen zijn.
En daadwerkelijke effectiviteitstesten mogen niet omdat deze als onethisch worden gezien (100 mensen vaccin 100 niet allemaal besmetten met corona). Mijn inziens voornamelijk heel onwenselijk als je veel medicatie wil verkopen.

mmx | 25-07-21 | 17:52
▼ 3 antwoorden verborgen

@Continuum | 25-07-21 | 17:10: Er staat nergens dat jongeren een grote kans maken op long covid. Er staat dat ruim een kwart (27%) van de ondervraagde jongeren (16-24 jaar) die een infectie hebben doorgemaakt, na 3 maanden nog klachten heeft. Waarschijnlijk zijn mensen met langdurige klachten eerder geneigd die vragenlijsten in te vullen; het RIVM meldt zelf al dat ze niet weten in hoeverre hun respondenten representatief zijn. Maar de allerbelangrijkste zin die ik uit dit stuk haal is: 'En of, en in welke mate, vaccinatie beschermt tegen long COVID.' Het RIVM weet dus niet eens of vaccinatie beschermt tegen long covid, in elk geval 8 juli nog niet.

grietmetgroenefiets | 25-07-21 | 17:58

Dank voor de link, een goed beargumenteerd stuk van de Hond!

BadPatNL | 25-07-21 | 19:42
▼ 20 antwoorden verborgen

Het zou anders liggen als er sprake zou zijn van unanieme medische consensus over zowel de oorsprong van het virus als de ingredienten en lange termijn effecten van de verschillende vaccins. Daarvan is echter overduidelijk geenszins sprake. Het zou anders liggen als de fabrikanten aansprakelijk zouden zijn voor negatieve bijwerkingen, zoals gebruikelijk is in de legale drugshandel. Het zou anders liggen als IC capaciteit wordt opgeschaald in geval van te verwachten behoefte. Het zou anders zijn als er TV reclames zouden zijn om het Vaccin te nemen, met daarbij een complete lijst van de bijwerkingen die kunnen ontstaan en wat de kans daarop is. Waar is bovendien de dagelijkse rapportage van de negatieve bijwerkingen van de vaccinatie zelf zodat men zelf een geinformeerde beslissing kan nemen over het te lopen eigen risico? Ik denk dat degenen die het vaccin niet willen vaak ook degenen zijn die (de luxe hebben om) zich zoveel mogelijk te (kunnen) ontrekken van sociale contacten en veel meer aan zelf-isolatie doen dan mensen die zich met een expirementeel prikje immuun wanen van de gevolgen van onverantwoord handelen van de op geld beluste legale drugsmaffia.

Finn | 25-07-21 | 15:35 | 11

Wat een gezwets.

Het is afhankelijk van wat die consensus zou zijn, maar algehele consensus is sowieso onwaarschijnlijk en onrealistisch.
Virus en vaccins zijn nieuw en de langetermijneffecten zijn dus onbekend.
IC-capaciteit opschalen is al maanden onnodig (zie de cijfers).
Tv-reclames benutten om bijwerkingen van medicijnen te benoemen? U snapt het doel van reclame volgens mij niet helemaal.
Bijwerkingen van de vaccins, zijn zover bekend, te vinden op de websites van de farmaceutische bedrijven.
Degenen die het vaccin niet willen zijn veelal ontkenners/wappies en twijfelaars omdat ze denken dat het middel mogelijk erger zou kunnen zijn dan de kwaal. Ze zouden gelijk kunnen hebben, maar het zijn vaak dezelfde mensen die de ernst van de kwaal (long covid) bagatelliseren.

ChupaChupa | 25-07-21 | 16:18

@ChupaChupa | 25-07-21 | 16:18: Niemand weet wie niet gevaccineerd is behalve de partijen die belast zijn om juist die medische gegevens te bewaken.

Finn | 25-07-21 | 16:43
▼ 8 antwoorden verborgen

Beste boeren van Nederland. Ik kom uit de stad. Ik zie wel eens koeien met een groot geel stuk plastic in hun oor. Is dat een soort van vaccinatiebewijs? En zo ja, kan ik mensen dan vergelijken met vee? Als in, we stellen niets meer voor als mensen. We zijn al ge(sofi)nummert. We hebben nog net geen stuk plastic in ons oor maar ik krijg wel heel sterk het idee dat we door de boven ons gestelde mensen, niet meer worden gezien als medemens maar als een stuk vee. Gek hè? En dan denken de meesten dat er geen verschil zit tussen een mens en een personage of persoon. En daar begint het allemaal mee...

Zwezerik | 25-07-21 | 15:34 | 5

In China wordt de lichaams-chip al commercieel geintroduceert:
"Smart Nail Chip N3 Smart Nail Chip Zachte Huidvriendelijke Flexibele Smart Nail Sticker Ingebouwde Chip Slimme Apparaten smart Accessoires" (Aliexpress, doh). It's coming.

nsfl | 25-07-21 | 16:11

@nsfl | 25-07-21 | 16:11:
De meeste mensen hier dragen hun data-apparaat al jaren onafscheidelijk op hun lichaam en zetten er werkelijk alles in.
Ik zou gewoonweg die "nieuwe chip' zo maken dat je er ook mee kunt bellen. Dan betalen mensen grif duizend eurietjes voor het laatste Apple-model en komen ze vrijwillig langs om hem te laten installeren en nemen ze meteen hun kinderen en ouders mee.

funda | 25-07-21 | 17:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ongevaccineerd betekent nog niet besmet, betekent nog niet ziek, betekent nog geen ziekenhuis opname, betekent nog geen IC bed.

En om dat laatste is het vanaf het begin te doen geweest.
En weet u wat, het maakt weinig uit voor dat laatste of u nu wel of niet gevaccineerd bent om op de IC terecht te komen.

De wappies krijgen steeds meer en meer gelijk. En dat vind deze gevaccineerde.

Rotterdammert1965 | 25-07-21 | 15:34 | 2

U heeft wel een 5g chip gekregen dan?

En kans op echt ziek worden na vaccinatie is toch wel vrij klein hoor

Continuum | 25-07-21 | 15:42

De anti-vaxers krijgen steeds meer ongelijk, en daardoor wordt hun retoriek steeds warriger en rabiater. Ik vertrouw gewoon op het Darwinisme. Alles sal reg kom.

funda | 25-07-21 | 17:16

Nu nog haat aanwakkeren, heel subtiel het leeuwendeel van de bevolking mennen en we zijn weer terug bij af..

Zoltan | 25-07-21 | 15:33 | 1

Dat 'subtiele' is al begonnen. Kijk, we kunnen niet eeuwig op die tweede WO en slavernij gebeuren blijven teren hè?

MoorCopJoris | 25-07-21 | 15:35

Terecht. En natuurlijke selectie. Niet gevaccineerden verdwijnen straks vanzelf.

joker3 | 25-07-21 | 15:31 | 7

Of het tegendeel juist.

Grachus | 25-07-21 | 17:13

@Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:39: En ik jou ook niet.

BadPatNL | 25-07-21 | 20:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Arschloch.

K.A. Leneet | 25-07-21 | 15:29 | 1

Er heisst auch Braun.

K.A. Leneet | 25-07-21 | 15:30

Ooit wel eens gemerkt dat dat waar je het meeste angst voor hebt, gebeurt.

Zoethoudertje | 25-07-21 | 15:27

35.000 mensen van en naar Schiphol, elke dag. Dat is een stadionnetje vol. Ik ben benieuwd hoe ze dat op Frankfurt Airport gaan oplossen met hetzelfde dagelijkse aantal. Totaal aantal is 200 miljoen passagiers per jaar in Duitsland.

Hupusculupus U.Dufus | 25-07-21 | 15:26 | 1

Op voorhand digitaal regelen. Paspoortgegevens meesturen is al gebruikelijk bij aanvraag van een vliegticket. Nu nog even de boel linken aan een al dan niet digitaal formuliertje met een mooie barcode.
Paaltje met een scanner neerzetten, brede beveiliger ernaast.
*bliep*, "loopt u maar door"
*bliep*, "loopt u maar door"

Vage_eddie | 25-07-21 | 18:58

Ik vind het een lastige discussie. Ik heb nog geen vaste mening hierover, ik hoop dat dat is toegestaan op GeenStijl.

Ik heb me laten vaccineren en zou het persoonlijk niet erg vinden als er een tweedeling komt op basis van gevaccineerd zijn of niet.

Maar het gaat natuurlijk om het principe van vrijheid, de beschikking over je eigen lichaam en het feit dat je hier niet op gediscrimineerd mag worden.
Er worden vergelijkingen met gele sterren gemaakt, wat overtrokken lijkt me, maar wellicht handig om het ene einde van de discussie te laten zien.

Aan het andere einde vraag ik me principieel af of mensen nooit een tweedeling zouden willen zien.
Wat als het om wat minder zichtbaars als Corona ging, b.v. Ebola, zoals wel vaker genoemd wordt.
Stel dat Ebola, of iets soortgelijks met een langere incubatietijd, welig zou tieren in Nederland... Zou je als je met je kinderen naar de bioscoop gaat, het dan niet fijn vinden als geïnfecteerden worden herkend en niet worden toegelaten?

Antifap | 25-07-21 | 15:23 | 4

De vrijheid om over je eigen lichaam te beschikken en uw nick kan ik niet goed rijmen. Hoewel... ergens tegen zijn, terwijl het wel gewoon kan en mag, is natuurlijk ook een vorm van vrijheid. Filosofie aan tafel drie.

Red shirt | 25-07-21 | 15:29

Corona is toch minder zichtbaar? Maar als je het hebt over de dodelijkheid van een ziekte: 0,15% vs 50%-100% vind ik niet echt vergelijkbaar.
Nog een puntje; stel je bent gevaccineerd en gezondheid interesseert je verder niets als in; elke dag Mac-diner, roken en zuipen vs een sportende, groente/fruit liefhebber en ongevaccineerd.
Volgens mij mag je qua gezondheid altijd wel verder kijken dan alleen een spuitje.

upbeat | 25-07-21 | 15:35

@LonelyWanker | 25-07-21 | 15:25: zover mij bekend is er nog niet heel veel data beschikbaar. Maar lijkt op 40-60% minder overbrenging. Lijkt me toch significant

Continuum | 25-07-21 | 15:38
▼ 1 antwoord verborgen

We zijn inmiddels alweer 4 weken “open” en het aantal mensen op de IC is ongeveer 10% van de capaciteit. Dus dat lijkt mee te vallen. Fijn toch?

Happy People | 25-07-21 | 15:21 | 1
-weggejorist-
BadPatNL | 25-07-21 | 20:17
-weggejorist-
Trofl | 25-07-21 | 15:20

Merkwaardig... Héél veel vlaggen, maar nergens een blauwe EU-vlag.

Chiant | 25-07-21 | 15:19

Zelfs op LinkedIn beginnen de antivaxxers poot aan de grond te krijgen, hoewel ik tegen een vaccinatieverplichting ben, kan ik me ontzettend kwaad maken om al die onzinverhalen en het gangmaken om zo medestanders te vinden. En waarom hebben al die bronnen die ze aanhalen van die derderangs websites?

amateurrr | 25-07-21 | 15:17 | 13

@amateurrr | 25-07-21 | 16:18: Nee volgens mij niet, jij zegt meer vertrouwen op zogenaamde websites die 'legitiem' zijn, websites die dat zijn zijn zijn bijna altijd websites die de gevestigde orde niet tegen de haren strijken. Dat heeft met autoriteit te maken.

Caesar.is.Keizer | 25-07-21 | 16:38
▼ 10 antwoorden verborgen

Niet meer welkom in restaurants, bioscopen en stadions.
Ik denk dat ze moskeeën niet aan dat rijtje durven toevoegen.

de honden blaffen... | 25-07-21 | 15:12 | 6

@Ton Alias, maar dan niet ongevaccineerden de schuld geven, die waren er niet bij immers

Canis.bonus.es | 25-07-21 | 15:33

Toch mooi hoe die Duitsers weer het voortouw nemen op een Endlösung voor een vraagstuk.

Dit is allemaal erg bizar en vrees dat de Europese leiders stap voor stap richting een ongekende controlemaatschappij gaan. Angst als de hamer en het volgende angst onderwerp (deze loopt al een tijd goed warm te draaien) is de ongekende klimaat ramp die op ons af zou komen.

Vaccinatie vind ik prima, en heb deze zelf ook genomen. Niet dat ik een snel ontwikkeld vaccin helemaal vertrouw, maar ik vertrouw ook niet op wat covid uiteindelijk met je kan doen, ook op lange termijn.

Deze medische apartheid is echter een schandvlek voor een democratische samenleving.

Nuuk | 25-07-21 | 16:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuk die authoritaire globalisten wereldwijd.

einz | 25-07-21 | 15:10

Mee eens.

ademende aarde | 25-07-21 | 17:10

@bobot Habeas Corpus, u stelt, u bewijst. Onderbouw uw ‘Feiten’ maar eens

Canis.bonus.es | 25-07-21 | 20:00
▼ 21 antwoorden verborgen

Haalt de driehoeken weer van zolder.

Naall | 25-07-21 | 15:09

"We weten dat de verzoeken van tirannen met dwang gepaard gaan", aldus Plato.

Krijgtheenenweer | 25-07-21 | 15:09 | 2

Kijk op Netflix naar de nieuwe serie "how to become a tyrant" en zie een aantal keren de geschiedenis voorbij komen.

TonAlias | 25-07-21 | 15:41
-weggejorist en opgerot-
Epistulae_Morales | 25-07-21 | 15:09 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Nu heb ik geleerd dat in het leven van een mens angst de eerste natuurlijke vijand is die hij op zijn weg tegenkomt. Je dient hem te overwinnen door doordrenkt te zijn van angst, te blijven staan en niet weg te rennen. Je dient je angst te trotseren.
We slagen daarin niet. We verliezen van de eerste vijand die zich op ons pad voordoet. Omdat de meeste mensen hun angsten niet overwinnen heeft het weinig zin om over de tweede en derde natuurlijke vijanden te praten, arrogantie en macht. Die zullen we helemaal nooit overwinnen. Arme wij witten. We zullen ten onder gaan aan vijanden waarvan we hadden kunnen winnen....

Zwezerik | 25-07-21 | 15:04 | 8

@Continuum | 25-07-21 | 15:22:
We zijn dan ook 6000+ jaar verder, op een gegeven moment moet je een nieuwe reden verzinnen om een autocratisch dictatuur op te tuigen.

Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 16:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Duitsers zijn zo volgzaam als de neten daarom is de CDU daar al heel lang de grootste partij. Ruhe und Ordnung is het belangrijkste voor hun. Daarnaast heb je ook uitersten die zeer gewelddadig kunnen zijn. Baader Meinhof is daar het bekendste na-oorlogse voorbeeld van. En natuurlijk door de eeuwen heen politieke schrijvers/filosofen zoals Marx, Engels, Heidegger, Baeumler. allemaal Duits wiens gedachten tientallen miljoenen doden hebben veroorzaakt. Duitsland is altijd redelijk schizofreen geweest en dat heeft te maken met hun historie. Eenwording was pas in 1871 door Bismarck en hun grootste frustratie was altijd Engeland en Frankrijk. Beiden landen die al veel langer een eenheid waren. Zelfde zag/zie je in Italie. En dat die stafchef dit zegt verbaast me helaas absoluut niet. En geloof me, wat hij zegt gaat gebeuren, met of zonder Merkel.

Basil Fawlty | 25-07-21 | 15:03 | 8

@Hetkanverkeren | 25-07-21 | 15:45: De Engelsen oorlogen waren slechts handelsoorlogen. Engelsen hebben nimmer het idee gehad om Nederland te gaan bezetten. De duitse vazalstaat is pas vanaf WOII. Niet voor niets barstte het in Nederland voor WOII van de Duitse dienstmeisjes. De Duitsers waren de Polen van vroeger.

Grachus | 25-07-21 | 17:18

@Grachus | 25-07-21 | 17:18: Mijn beste, elke oorlog is een handelsoorlog. De 4e met de Engelsen was een repercussie voor de steun aan de toen net nieuwe VS. Het was onze nekslag als land van internationaal belang.

Dat van die dienstmaagden is aan u om te bewijzen. Een au pair is een au pair. Die van mij zouden dan bij voorkeur uit de Oekraïne komen. Maar dat is meer iets voor mijn wat wildere dromen.

Hetkanverkeren | 25-07-21 | 18:11

@Grachus | 25-07-21 | 17:18:
Niet helemaal waar, de Engelsen wilden delen van Nederland bezetten (of een soort vazal van maken) in het redeloos radeloos reddeloos jaar 1672. Daarnaast hebben ze nog een expeditie gevoerd tegen de Bataafse Republiek in de beginjaren van de Frans Revolutionaire oorlogen. Die mislukte overigens jammerlijk.

Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 18:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Je moet 'the Experiment' eens kijken. Een film over een groep burgers die voor een tijd gevangenen zijn (ene groep) en de andere groep de bewakers. De bewakers beginnen met enkele regels om de groep in het geheel te houden, maar het blijkt dat de gevangenen al snel een loopje met ze nemen. De regels worden steeds strenger. De groep voelt zich steeds meer echte gevangenen en volgen de regels op. De bewakers worden er zo machtsgeil van dat ze met grote leuters in hun broek rondlopen. De controle over mensen schijnt erg opwindend te zijn. De hele wereld een vaccin opdragen, met mondkapjes laten lopen, in lockdown laten blijven, winkelstraten die sluiten, horeca verbieden, mensen plezier afnemen... ik vind het zorgwekkend.

CryptoFurby | 25-07-21 | 15:01 | 6

The Wave is veel leuker.

Lorejas | 25-07-21 | 15:23

Dat experiment was alleen amper een experiment te noemen, omdat de onderzoekers de proefpersonen niet enkel in 2 verschillende groepen hadde ingedeeld, maar van begin af aan duidelijke verwachtingen en instructies hadden meegegeven. Dat is je opzet aanpassen om naar een conclusie toe te onderzoeken, en voldoet niet of nauwelijks aan de criteria van echte wetenschap.

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:45
▼ 3 antwoorden verborgen

En toch verdiend de staat er veel en graag aan,

In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 20.000 mensen door roken. Zij overlijden aan een ziekte die door roken is veroorzaakt.

Dit cijfer is afkomstig van het RIVM. Het is gebaseerd op een vergelijking van de ziekte- en sterftecijfers tussen twee groepen: rokers en niet-rokers, die verder overeenkomen op relevante kenmerken (zoals leeftijd, geslacht en opleidingsniveau). Uit deze vergelijking blijkt dat rokers bepaalde ernstige ziekten vaker ontwikkelen dan niet-rokers, zoals (long)kanker, hart- en vaataandoeningen en longziekten.

Bibop | 25-07-21 | 15:01 | 4

De staat is als het casino: dat verdient altijd, en dat is geen nieuws.
Zonder virus, pfas, immigranten, fijnstof, klimaat en de eu doen ze dat ook wel.

funda | 25-07-21 | 15:47

Daarom verplichte preventieve chemotherapie voor die lui.

TonAlias | 25-07-21 | 16:04

Ze zijn niet voor niks extra langzaam met het onderzoek naar inleveren van levensjaren door het niet behandelen van andere ziektes/de lockdown (niet kunnen sporten etc).

mmx | 25-07-21 | 17:53
▼ 1 antwoord verborgen

Helemaal mee eens. Hopelijk maken Mark en Hugo dezelfde beslissing. Het land wordt nu op slot gehouden door het gedrag van een stel starre, drammende en ongelofelijk kortzichtige antivaxx domoren.

Ruud-i | 25-07-21 | 15:01 | 2

Het land wordt op slot gehouden door politici die zich laten sturen door een beperkt aantal immunologen. De IFR van covid-19 voor mensen onder de 70 is 0,05% en dat is inclusief alle risicogroepen.

Franker | 25-07-21 | 16:15

@Franker | 25-07-21 | 16:15:
Ah, laten we bij een virus dat al maanden de ziekenhuizen overbelast "doodgaan" dan maar als criterium nemen, en niet hoeveel mensen er een IC-bed liggen te bezetten in een poging om niét dood te gaan... Zucht.

Vage_eddie | 25-07-21 | 19:51

Raad een lied, of niet.
(Zing je mee?)

Wat de wereld nu nodig heeft zijn vaccins, vaccins.
Hey wappie doe eens niet zo dwars.
En strop op, die mouw!

Wat de wereld nu nodig heeft zijn vaccins, vaccins.
Sluit je gewoon aan, bij de kudde.
Dus jij ooooohhk!

Lord, we hebben vooral vaccins nodig. Alleen zij zorgen voor de uitweg.
De wappies zijn nu onze grootste vijand.
Ze denken de hele dag maar na. Tot ze er gek van worden. We hebben nog een berg te beklimmen.
Maar kijk naar voorbeelden als China en Noord Korea. Dwang en controle werken echt!

What the world needs now, vaccines, vaccines.
(Dat kinderstemmetje laat ik even weg, dat wordt te eng).

MoorCopJoris | 25-07-21 | 15:00

Even voor de mensen die denken dat ze dan veilig zijn. Let wel, in IJsland is dus 90%(!) van de bevolking boven de 16 twee keer gevaccineerd hè?

- www.gelderlander.nl/buitenland/gevacc...

Sjefke7807 | 25-07-21 | 14:57 | 6

@BobDobalina | 25-07-21 | 15:05: Uit het artikel: ‘Driekwart van de nieuwe besmettingen betreft personen die al zijn ingeënt.’

Wayfaring stranger | 25-07-21 | 15:13

@Wayfaring stranger | 25-07-21 | 15:13: Ja, besmet. Maar het vaccin zorgt ervoor dat ernstige klachten zoals naar adem happen uitblijven.

Papa Jones | 25-07-21 | 15:34

@Papa Jones | 25-07-21 | 15:34: dan kunnen ze gelukkig door blijven roken.

TonAlias | 25-07-21 | 16:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Nederland doet dit absoluut niet. Totdat het in de landen om ons heen al een maand gedaan wordt, dan plots wel en dan meteen vanaf de eerstvolgende woensdag.

JanVergoor | 25-07-21 | 14:56

Toen de rokers werden afgevoerd deden we niets.
Want we roken niet.
Toen de ongevaccineerden werden afgevoerd deden we ook niets.
Want wij waren wel gevaccineerd.
Want we wilden zo graag op vakantie. Oh, wacht.....

18inch | 25-07-21 | 14:55 | 6
-weggejorist-
VampyreOfTimeMemory | 25-07-21 | 15:07
-weggejorist-
MoorCopJoris | 25-07-21 | 15:11
-weggejorist-
J.Cash | 25-07-21 | 15:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ken echt nog altijd niemand die daadwerkelijk gestorven is aan corona. Helaas heb ik de laatste 2 jaar wel 3 mensen weg gebracht die waren gestorven aan kanker.

zoalsikhetzeg | 25-07-21 | 14:52 | 10

@zoalsikhetzeg | 25-07-21 | 15:22: Natuurlijk niet. De besmettingen komen door van hot naar her te reizen en met zoveel mogelijk mensen in contact komen. Het virus zelf kan niet vliegen of de trein nemen.

Papa Jones | 25-07-21 | 15:26

Idd ik heb dezelfde ervaring, 4x dood aan kanker, 1x hartfalen, geen corona dode in omgeving bekend…wel op werk een collega met een vader in 70 in de 1e golf in de IC ( is al jaar uit ziekenhus)…toch vraag ik actief in mijn (werk) omgeving of mensen corona doden kennen.. noppe dus… maar ja ben ook blanke 55-er. boven modaal en goede conditie (dus van de onbeschermde mens soort)… of zijn het bepaalde doelgroepen die oververtegenwoordigd zijn in IC.. ( en dat dat niet inzichtelijk mag worden)

tek | 25-07-21 | 16:40

@tek | 25-07-21 | 16:40:
Met COPD(en samenhangende klachten) en corona ben je wel vrij snel de sjaak, daar ken ik er twee van.
Voor de rest alleen ouderdom of kanker etc erbij naast.
En op de uitzonderingen wordt geen sectie verricht dus dan zul je het ook niet weten.

mmx | 25-07-21 | 18:07
▼ 7 antwoorden verborgen

Zeer zorgelijke ontwikkelingen en ik had altijd de hoop gehad dat hier nooit zo ver zou komen. Het is shockerend om dit vernauwende bijna fascitische tafereel te zien ontvouwen ondanks alle waarschuwingen van kritische denkers die gaandeweg allemaal weggecensureerd zijn en gebombardeerd tot wappies. Dit heeft niets wetenschappelijks meer met de volksgezondheid te maken maar alles met repressie en controle.

Een jaar geleden waarschuwde Mattias Desmet dat massavorming en angst ervoor zorgen dat het gedeelde maatschappelijke verhaal immuun wordt voor kritiek en zichzelf tot in het absurde toe bevestigt. En een jaar later is het merendeel van de bevolking nog steeds in een angsthypnose met elkaar aan het dansen. Je kunt met nog zoveel bewijzen en argumenten komen om aan te tonen dat het het absoluut fout is was er zich nu afspeelt, maar om tot iemand in blinde paniek door te dringen is een forse klap in het gezicht nodig.

www.knack.be/nieuws/wetenschap/in-de-...

sir Ockels | 25-07-21 | 14:51 | 6

Diegene in mijn directe omgeving die geen vaccin willen denken idd dat diegene die wel gevaccineerd zijn allemaal in paniek zijn en onder sociale druk het vaccin genomen hebben. Ben zelf net zo kalm als een overledene, terwijl diegene die niet gevaccineerd zijn elkaar de hele dag op facebook aan het gek maken zijn...

Jan_Poepernuitje | 25-07-21 | 15:08

@sir Ockels | 25-07-21 | 15:06: dus omdat u twee mensen met een mondkapje tegenkomt is de meerderheid in paniek? met zulke statistiek snap i dat u dat denkt

Continuum | 25-07-21 | 15:10

Dit is hoe het gaat, de macht van de autoriteit en het confirmisme. Veel mensen die hoog opdoen decennia na de oorlog dat ze in het verzet zouden hebben gezeten zodra ze de kans hadden falen bij een eerste serieuse test. Wir haben es nicht gewusst.

Caesar.is.Keizer | 25-07-21 | 15:19
▼ 3 antwoorden verborgen

"Vakzinierung macht frei" Op-over het randje?

funda | 25-07-21 | 14:50 | 5

@funda | 25-07-21 | 15:07: OT: zijn het alleen niet-leden die in zo'n leip minibrievenbussie moeten reaguren?

funda | 25-07-21 | 15:10

@funda
Ik kwam zojuist tot de ontdekking dat je het typeveld uit kan rekken. Had me een hoop typo's gescheeld in het verleden (*disclaimer voor de toekomst; soms werkt het brein niet mee).

nsfl | 25-07-21 | 15:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Is een pandemie met twee doden per dag (Nederland gemiddelde afgelopen maand) wel een pandemie?

de honden blaffen... | 25-07-21 | 14:49 | 13

Dat hangt er vooral vanaf hoeveel mensen er wereldwijd besmet zijn/worden. Het dodental in Nederland van een bepaalde ziekte zegt niks over het wel of niet pandemie zijn.

Bootsjunge | 25-07-21 | 15:23

@funda | 25-07-21 | 15:13: als deze persoon door coronazwakte van het keukentrapje valt en dodelijk zijn nek breekt, kwam die doodsoorzaak dan door het trapje of toch door onderliggend lijden?

Bootsjunge | 25-07-21 | 15:27

@Bootsjunge | 25-07-21 | 15:27: Misschien was het wel een erfelijke storing aan het evenwichtsorgaan door G5-straling of een mislukte voorbode van een alien-invasie... ik bedoel maar...

funda | 25-07-21 | 15:52
▼ 10 antwoorden verborgen

“het geeft toch te denken”
nou ja. ik verbaas me echt over hoe weinig het gezien wordt dat hier een heel duidelijke EU agenda achter zit.

en de uitbreiding van Corona maatregelen naar economisch noodzakelijke maatregelen is ook al aan de gang (Spanje voorop)

Corona maatregelen is het excuus voor maatregelen en pure repressie die zal komen als de EU straks klapt..

Epistulae_Morales | 25-07-21 | 14:48 | 2

Vooral dat laatste dus

starbuck280 | 25-07-21 | 14:59

Zolang de beperkingen blijven bij ov, café, restaurants, vind ik het prima.

J.Cash | 25-07-21 | 15:19

Temidden van onnavolgbare bewegingen van overheden, verbroken toezeggingen, onduidelijke informatie, doe ik mijn best om mijn gedachten niet te laten verzwelgen door argwaan. Echter blijf ik, juist door hoe dit scenario zich momenteel voltrekt, steeds maar de term "massa-manipulatie" in mijn hoofd voorbij zien komen.

Een brainwash gevoed door angst. Een ogenschijnlijke minderheid probeert zich uit angst daartegen te verzetten, en wordt in het nauw gedreven worden door oplopende sociale druk van een meerderheid. Die ook weer gevoed wordt door angst. Ongevaccineerden worden verketterd als ze niet uitkijken. "Wil je mensen iets aandoen ofzo? Maak dat je wegkomt!".

"Het Vaccin" is de knuppel waarmee geslagen mag worden, op een manier die doorgaans betiteld zou worden als "discriminatie". De overheid moedigt dat met haar acties aan. Terwijl er volgens mij wetenschappelijk niet alles duidelijk kan zijn omtrent de uitwerkingen van de vaccins - ze hebben allemaal nimmer een lange-termijn test kunnen doorlopen. Toch is vaccinatie afhouden uit onzekerheid daarvoor nog net niet strafbaar.

"Ja maar de cijfers...". Ja, die kunnen kloppen. Maar kunnen ook net zo goed gemanipuleerd zijn. "They've got weapons of mass destruction..." - inclusief satellietbeelden werd de wereld ingelicht. Achteraf bleek het toch net iets anders. Zomaar een voorbeeld van iets wat de wereld voor waar aannam, om grote - blijvende - veranderingen er doorheen te krijgen. En we vervolgden onze weg.

Done of not done, maar we hebben dit soort scenario's eerder gezien in onze geschiedenis. Met een door angst gevoede bevolking kun je dingen laten gebeuren zonder al teveel protest. Laten we over enkele jaren eens terugkijken. Er is tegen die tijd vast meer duidelijk geworden over de totstandkoming van dit hele scenario, en of mijn argwaan terecht was. Ik hoop oprecht van niet. Want dit alles beangstigd me - het virus, maar vooral de zaken die er als "oplossend gevolg" aan gekoppeld worden momenteel, en de manier waarop.

Ik hoop straks te kunnen zeggen dat mijn argwaan niet terecht was, en een inmiddels relatief veilig gebleken vaccin te kunnen laten toedienen.

brakke_lau | 25-07-21 | 14:47 | 6

@funda, ik verwacht dat het niet bij dat ene prikje gaat blijven…

Canis.bonus.es | 25-07-21 | 15:04

@Canis.bonus.es | 25-07-21 | 15:04: Dat is ook het mooie, je kunt bij iedere ziekte of variant weer opnieuw vrij kiezen of je je zo goed mogelijk laat beschermen.

funda | 25-07-21 | 15:19

@funda | 25-07-21 | 15:19:
Nee, want dan wordt je uitgesloten van deelname aan de maatschappij.
Je krijgt geen onbekende stof binnen, je krijgt een nieuwe vorm van medicatie waarmee ze al jaren experimenteren maar nooit goedkeuring kreeg, dit is bijvoorbeeld kanker onderzoek in 2014.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25263094/
Geen één van die medicijnen is ooit de eerste fasen uitgekomen.
Toen hebben we vervolgens een controle groep geinjecteerd, waar bij een minimaal absoluut verschil zorgde voor een gigantische effectiviteit. 11 om 185 Moderna op 30k.
Dit is dus gebaseerd op willekeur want je weet niet of die andere mensen überhaupt wel in aanraking zijn geweest met het virus.

mmx | 25-07-21 | 18:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Huh, een vaccinatie is toch alleen voor mensen met onderliggend lijden?

RickTheDick | 25-07-21 | 14:47 | 3

U loopt een half jaar achter, dit betreft een glijdende schaal

Canis.bonus.es | 25-07-21 | 14:50

Hoe kom je daar bij? Maximale vaccinatie voor groepsimmuniteit is altijd het doel geweest en dat was klip en klaar openlijk gecommuniceerd. Ze hebben wel de kwetsbaarsten eerst gedaan tjjdens de vaccinschaarste.

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 14:54

Dat was in de tijd dat een besmetting nog niet direct als IC patiënt werd gezien.

Kopieerapparaat | 25-07-21 | 14:56

Vroeger, toen je nog tegen slavernij en discriminatie stond te protesteren. En dan ineens nu allemaal witte lui die spontaan voor vrijheid zijn? Echt, verdeel en heers.

Als zelfs de bestrijding van een pandemie eerst en vooral een politieke kwestie is, inclusief al die bekwame micromanagers? Zowel voor- als tegenstanders van vaccinatie hebben gelijk: het werkelijke probleem is inderdaad hoe deze paradox heeft kunnen ontstaan.

Terzijde: de preventieparadox is uiteraard geen echte paradox, maar eerder een gevalletje geen nieuws is goed nieuws. Terug naar de politiek: er is wel degelijk zo iets als "bad publicity". Hoe sommige politieke lijders daar paradoxaal genoeg immuun voor lijken?

We leven in interessante tijden, luitjes.

Hetkanverkeren | 25-07-21 | 14:45

Ik snap het niet meer.
Gevaccineerden kunnen het virus verspreiden maar worden niet getest en mogen overal in, ongevaccineerden die wel een negatieve test laten maken mogen straks nergens meer in?

Gerf | 25-07-21 | 14:44 | 10

@Canis.bonus.es | 25-07-21 | 15:14: dat PCR replicatieverhaal verbaast me al maanden. Waarom.is het aantal replicaties nou zo n punt. Of je nu 23 of 35 keer 0 doet, het blijft 0. Je vind pas wat als er wat is.

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 16:00

@Shoarmamasutra | 25-07-21 | 16:00: Eentje is wel heel toevallig als je hem vindt. Volgens mij doen ze daarom die reproductiecyclus: om het aantal deeltjes op een meetbare hoeveelheid te krijgen. Als je dan zo'n deeltje heel vaak de kans geeft om te reproduceren meet je er exponentieel meer.

treintrien | 25-07-21 | 17:52
▼ 7 antwoorden verborgen

Mag het woord 'fascisme' inmiddels binnen deze context worden gebruikt?

MickeyGouda | 25-07-21 | 14:44 | 12

@MickeyGouda | 25-07-21 | 15:04: Ik heb iig geen irrationele angst die door Facebook argumenten en profeten als Willem Engel nog eens extra opgehitst worden, en dan aankomen met "emo argumenten" terwijl er uit uw kamp met nazi en gele ster argumenten gesmeten wordt, ga u schamen. Verder ben ik iig niet bang voor een vaccinatie, u blijkbaar wel.

K.Zwellever | 25-07-21 | 15:12

@K.Zwellever | 25-07-21 | 15:12:
Voor de goede orde: ik heb mij beperkt tot het woord 'fascisme' in de zin van antidemocratisch en antiliberaal. Voorts heb ik geen 'kamp', ik ben simpelweg zelfdenkend en -sturend. Deze discussie kan wat mij betreft alleen op eerlijke gronden worden gevoerd, en die zie ik niet. Noch bij u, noch bij de boven ons gestelden.

MickeyGouda | 25-07-21 | 15:21
▼ 9 antwoorden verborgen

Nein

Piet Karbiet | 25-07-21 | 14:42
-weggejorist-
Zoethoudertje | 25-07-21 | 14:42 | 1
-weggejorist-
Mark zit te Dutten | 25-07-21 | 14:38 | 21
▼ 21 antwoorden verborgen
-weggejorist-
likmegaties | 25-07-21 | 14:35 | 3

Ik ga ook maar eens een thelongwayroundmotorvlogyoutubekanaal opstarten,
het is schijnbaar zo, dat wanneer men op doorreis is, dat men geen vaccinatie danwel een testbewijs hoeft te laten zien. En als je maar ver genoeg doorrijdt, krijg je ook meer unieke viewers.

ptrck | 25-07-21 | 14:35
-weggejorist-
Naarwijdachten | 25-07-21 | 14:33 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Flikker op. Rij morgen aan vanuit portugal naar nederland. zonder bewijs vaccinatie. Alleen een test van de apotheek. Slikken ze het niet bij de landsgrenzen en vooral met name frankrijk niet? M'n dikke reet voor ze. Hier is een verdrag van de nederlandse overheid dat ze me door moeten laten. Wat wouden ze doen?

Ben 1 x in de nacht staande gehouden vorig jaar in Maart met de vraag wat ik daar zou doen. Ik zeg ik doorkruis frankrijk om naar portugal te komen. Wouden ze me een boete van 150 euro geven voor het niet in acht nemen van de totale lockdown die daar gelde. Ik zeg ik wil best betalen maar moeten we toch even naar de ATM. Blijkbaar was het teveel moeite en lieten ze me gaan (zonder een boete niks).

Tief lekker oppppp.

Krachtkoe | 25-07-21 | 14:31 | 9

U kunt beter in uw wouden blijven.

gestoptmetroken | 25-07-21 | 14:50

Stoer verhaal, je spreekt echter geen Frans en Franse dienders spreken juist alleen maar Frans.

JanVergoor | 25-07-21 | 15:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Wel raar, als je het in je botte kop haalde om aids patiënten te weigeren in je restaurant, bioscoop, of whatever, kreeg je een vet proces aan je broek.

zoalsikhetzeg | 25-07-21 | 14:30 | 3

Tenzij het om een darkroom gaat is de kans klein om het heaumeau griepje te krijgen door puur naast iemand te zitten. Corona is wat besmettelijker dan dat.

Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 14:32
-weggejorist-
Melvin Sauceman | 25-07-21 | 14:27 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Captain_Obvious | 25-07-21 | 14:27 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

Over pakweg een jaar wordt u uw huis uitgezet. Wanneer u dan nog steeds geen 4, 5 vaccins(schat ik) in uw lichaam hebt laten spuiten weet je wel? Kom op zeg, wappie!

MoorCopJoris | 25-07-21 | 14:27 | 1

Dit zou wel eens kunnen kloppen gezien de trend

Canis.bonus.es | 25-07-21 | 15:31

Nou, ik heb dus in februari twee vaccins Pfizer gehad, daarna 1,5 jaar in een semi-lockdown geleefd, en nu alsnog covid gekregen.
Het is een soort zware verkoudheid met koorts, het is nu weer aan de beterende hand.
Mijn conclusies: die vaccins werken ook niet 100%, bovendien zijn ze waarschijnlijk al lang weer afgebroken door het lichaam.
Vovid is ook niet zo erg als het voorgespiegeld werd.
Je kan het uiteindelijk toch niet ontlopen, denk ik.

King of the Oneliner | 25-07-21 | 14:27 | 5

Slimme conclusie hoor, heel knap dat je hebt ontdekt dat het vaccin niet 100% werkt. Dat was natuurlijk ook helemaal niet, net als bij andere vaccins, vooraf verteld......

Bewezen-De-Gekste | 25-07-21 | 14:34

Pfizer beschermt voor 94% oid. Dan kan 1 op de q0 idd pech hebben
Wel is het zo dat het dan in de regel niet om een ernstig verloop gaat en ziekebhuisopnames zeldzaam zijn. Dus dat t slechts een verkoudheid werd en geen griepje of erger kan dus een effevt van t vaccin zijn.
Overigens men vaccineert sinds begin 2021, hoe kan je daarna 1.5 jaar lang in n semilockdown hebben geleefd?

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 15:06

@Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 14:30: Zoals je ook niet meteen met de billen omhoog op de IC ligt als je jonger dan 50 en ongevaccineerd bent. En dat is alles behalve een theorie.

Kopieerapparaat | 25-07-21 | 15:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Vaccineren heeft nut, er zijn zat ziektes die alleen in de biblebelt voorkomen en daar nog steeds slachtoffers eisen terwijl deze in de rest van NL niet voorkomen. Ook de resultaten van de vaccinatie campagne zijn duidelijk merkbaar, het aantal mensen dat in het ziekenhuis eindigen is nog maar een fractie.

Als individu ben je vrij het vaccin te weigeren, maar als samenleving zijn we ook vrij ons te beschermen tegen mensen die voor een acuut gevaar zorgen voor onze samenleving. Of dit nu geestelijk gestoorde TBS'ers zijn of mensen die een gevaar vormen voor onze volksgezondheid.

Overigens nog een dosis karma:
Een conservatieve Amerikaanse radiopresentator die zijn jongere luisteraars adviseerde zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus, is na een besmetting met het virus in het ziekenhuis beland. De 61-jarige Phil Valentine uit Tennessee lag in kritieke toestand op de intensive care.

zeertegendradig | 25-07-21 | 14:27 | 6

En ik, middelbare leeftijd, normaal BMI, geen roker, nauwelijks drinker, geen medicijngebruik, ben toevallig getroffen (mogelijk erfelijk) door een niertumor. Prima te redden met een verwijderingsoperatie maar elke dag kan dat ding gaan uitzaaien. Het is spoed, maar niet acuut levensgevaar maar de levensloop gaat er wel anders uitzien na uitzaaiing wat in principe elke dag kan gebeuren. Covid is wel acuut levensgevaar die krijgen altijd voorrang. Bijna elke ligdag van een covidpatient in het ziekenhuis had inmiddels voorkomen kunnen worden, maar die vertragen de behandeling van iemand anders. Onnodig risico voor iedereen. Iedereen kan de pech hebben geholpen te moeten worden in het ziekenhuis.

Persoonlijk vind ik de huidige situatie erg wrang, met name veroorzaakt door mensen die opzettelijk misinformatie verspreiden.

flame_me | 25-07-21 | 15:00

@zeertegendradig | 25-07-21 | 14:35: drie maanden geleden werden mensen van 35 nog niet gevaccineerd. Dus hij kan nooit uit eigenwijsheid het vaccin geweigerd hebben.

Franker | 25-07-21 | 16:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Zijn er eigenlijk nog wappies die denken dat dit om de volksgezondheid draait en dat het niets, maar dan ook niets met de ontwikkeling van de europesche natiestaat te maken heeft?

opblaasschaap | 25-07-21 | 14:26 | 3

Zijn die er ooit geweest dan?

Papa Jones | 25-07-21 | 14:33

En die euroese natiestaat, die omvat ook de rest van de wereld?

Bewezen-De-Gekste | 25-07-21 | 14:35

Loop niet zo te blaten.

Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:32

Als de tests straks voor eigen rekening zijn, zal het aantal besmettingen flink afnemen.
.

Kijkeensaan | 25-07-21 | 14:26

Wees blij dat wij - als we dan toch aan het vaccin "moeten" - tenminste nog een keuze hebben en over fatsoenlijke vaccinaties beschikken. Je zal maar in een land wonen dat economisch zwaar afhankelijk van China is en dus die Sinovaccbagger toegediend krijgen. Ben je nog veel verder van huis.

Graaisnaaiert | 25-07-21 | 14:25
-weggejorist-
Nuchtere_Tukker | 25-07-21 | 14:25 | 17
▼ 17 antwoorden verborgen

direct doorvoeren, hier ook aub. zijn we meteen van dat gezwam over dat vax vs antivax af. ik wil gewoon rustig kunnen zitten vreten.

BenDover | 25-07-21 | 14:22 | 2

"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety"

Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 14:26

@Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 14:26: Ja maar. Je moet er ook bij zeggen dat die mensen niet het vermogen hebben dat te begrijpen. Ze zijn niet zo heel erg slim. Je zou bijna zeggen: oppervlakkig.

Zwezerik | 25-07-21 | 14:40

""In het geval van een hoge besmettingsgraad ondanks het testen, zullen ongevaccineerde mensen hun contacten moeten beperken."
_________
'..... hoge besmettingsgraad ondanks het testen'
???

Het zal eerder dankzij het testen zijn.
.
Hoe ligt de verhouding trouwens van het totaal aantal geteste mensen, bijvoorbeeld per dag, te opzichte van het aantal positief getesten?
Hoeveel mensen, die normaal niet zouden gaan, gaan nu voor vakantie-toestemming' ?
En hoeveel gaan telkens weer naar de teststraat omdat ze onzeker en bang zijn?
Vragen vragen...

Kijkeensaan | 25-07-21 | 14:21 | 7

@marcoplarco | 25-07-21 | 14:57:
Het eerste weekend testen voor toegang werden er nauwelijks extra besmettingen gemeten dan de weekenden daarvoor. De huidige explosie hebben we 100% zeker gekregen door openstellen van het nachtleven zonder 1,5 meter. In andere landen zal intensiever testen nauwelijks extra besmettingen opleveren, misschien 20% als je 10x zoveel test.

flame_me | 25-07-21 | 15:06

@flame_me | 25-07-21 | 15:06: Het zou best kunnen dat die extra positieven het resultaat zijn van massaal openen. Zeer aannemelijk zelfs. Maar als er geen enorme piek op IC en begraafplaats achteraan komt, so bloody what??!?

marcoplarco | 25-07-21 | 15:11

Nee, niet 'veel meer'. Er zal heus gevallen zijn van mensen die nergens last van hadden en opeens positief bleken. Dat is niet opeens verandert.
Als mensen zich gaan laten testen voor toegang, en opeens veel gevallen bij, is het aannemelijker dat Ik zich sowieso eigenlijk al hadden moeten laten testen.
Overigens is niet door testen voor toegang een stijging te zien, maar juist daarna. Mensen zijn gaan dansen met Janssen en zijn toen besmet geraakt. Daardoor weer gaan testen en is er een piek ontstaan.

En uiteraard is elk land donkerrood te krijgen, het blijft statistiek. "There are lies, big lies and there is statistics".

Harvey2Face | 25-07-21 | 15:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat ongevaccineerde mensen geweigerd worden bij een restaurant of bioscoop, kan ik mij in vinden, zolang die bedrijven er zelf voor kiezen voor dit beleid.
Net zoals kinderdagverblijven er zelf voor kiezen om kinderen te weigeren die geen vaccinaties mogen van pappie en mammie. Dat ouders daar voor kiezen moeten ze zelf weten. Net zoals een KDV dat zelf mag weten.

Geen vaccinatie tegen covid? Zelf weten, een restaurant kan je dan weigeren.

Het wordt anders als een overheid gaat bepalen wie waar wel naar binnen kan en mag. Dan is er geen vrije keuze meer. En lijkt mij niet één kant op in de samenleving die we op moeten gaan.

Harvey2Face | 25-07-21 | 14:20 | 9

@Harvey2Face | 25-07-21 | 15:44:
Dat jij discriminatie van een bepaalde bevolkingsgroep blijkbaar helemaal toppiejoppie vindt zolang het jou goed uitkomt. Maar wat als je zelf aan de ontvangende kant staat?

Binkoo | 25-07-21 | 16:02

@Binkoo | 25-07-21 | 16:02: wie zegt dat het mij goed uitkomt? Ik stel nergens of ik wel of niet gevaccineerd ben.
En bevolkingsgroepen worden elke dag al gediscrimineerd, probeer eens als 16jarige een biertje te kopen.

Harvey2Face | 25-07-21 | 16:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ben godverdomme ongevraagd resistent geworden. In mei positief getest. Kan ik nu in ieder geval het geld van die tweede spuit overgemaakt krijgen? En ben ik dan een halbes geimpfte of een halbes ungeimpfte? Ik heb nog wel wat vragen… Zo zal een lichtgetinte zich ook wel voelen. Niet zwart en niet blank. En ze vertrouwen me allemaal niet. Kutzooi

Happy People | 25-07-21 | 14:20 | 3

Nederland vind dan 1 prik de verstandige keuze en zal je als gevaccineerde in het scancodevinkjes systeen zetten. Als je besmetting teminste ook is vastgesteld bij een GGDtest dan wel als je het zelf bij het vaccineren(afspreken) hebt aangegeveb

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 15:12

Zit jij dan echt op de €15,- te wachten?

Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:35

@Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:35: nederland heeft iets van 60 miljoen vaccins besteld van allerlei merken imdat ze al bang waren dat er verschillen in levering en werkzaamheid is . Er wordt dus niets bespaard, hooguit op prikpersoneel. NL gaat sowieso 60 miljoen keer 7 tot 40 euro overmaken.
En dat is, het mag ook een keer gezegd worden, iets wat Hugo wel goed gedaan heeft. Door veel van veel soorten te bestellen hebben we ook lekker veel Pfizer, nu Az en Janssen tegenvallen, curevac sanofi etc er niet eens zijn en er weinig Moderna komt.
Nederland staat nu op plaats 8, en velen boven ons zoals t VK hebbben.met.minde4 werkzame vaccins als Astra Zeneca geprikt

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 16:08

Unerwünscht..

Colin.Fart | 25-07-21 | 14:19

Ongevaccineerden boos? wacht maar tot dat Europeanen in de portemonnee gaan voelen wat de gevolgen van de Green Deal zijn. We gaan wat meemaken!

Tietmier | 25-07-21 | 14:18 | 2

Ik denk in dit land helegaar niks. 10 wappies op het museumplein en de poffertjesporems van Tjerry die kamervragen stellen en dat was het dan. Ik acht de kans op rellen in Vogelaarwijkjes vele malen groter wanneer er weer zware lockdowns komen. De inwoners aldaar zijn nog wel bereid om van de bank af te komen om een steen ergens doorheeen te plempen.

Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 14:21

Helemaal niet. De schapen blaten en gaan betalen.

inCol | 25-07-21 | 14:25

Grappig, in Milaan en Londen gaan ze de straat op tegen de maatregelen.

In Brazilië gaan ze juist de straat op voor meer maatregelen. De president daar vindt corona niet zo'n probleem. Wat hij van de inmiddels 500.000 overledenen vindt, is niet bekend.

Roos | 25-07-21 | 14:17 | 9

@marco, mijn punt kunt u teruglezen.

Roos | 25-07-21 | 14:44

Wat hij vindt? Vast iets van " dor hout". " met ipv door Corona" " hadden ze maar ivermethicine of hydeochloroquine genomen" . We kennen die mantra"s zo langzaam wel.
We weten immers te weinig lange termijneffen dus liever kans op dood of invaliditeit dan kans op ieta wat we nog niet weten en wat wetenschappers onwaarsvhijnlijk vinden, behalve die witte jas in die obscure youtubeshow.

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 15:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Binnen bijna anderhalf jaar tijd van een situatie waarbij de vrijheid van de burger is geborgd in de grondrechten naar een situatie waarbij de burger meer vrijheden/privileges kan krijgen wanneer hij/zij aan door de politiek gestelde eisen voldoet. van vrijheid tenzij naar vrijheidsbeperking tenzij. Sommigen, ook hier op GS, hebben zich al helemaal aangepast aan het nieuwe normaal, dieptriest. Wanneer gaan wij weer naar het oude normaal? Rutte en consorten zijn wat dit betreft muisstil.

therealbraindump | 25-07-21 | 14:17 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Toch mooi dat ze weer enkele tientallen demonstranten op de been hebben gekregen.

marcoplarco | 25-07-21 | 14:16

Wie nog gelooft dat het vaccinatiecircus om de volksgezondheid gaat is wappie.

Luivend | 25-07-21 | 14:16 | 3

Pas op voor reaguurder 'farmaceut' Gulliver!

MoorCopJoris | 25-07-21 | 14:20

En de aarde is plat.

Shoarmamasutra | 25-07-21 | 15:18
-weggejorist-
Zwezerik | 25-07-21 | 14:15 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
hagelkruis | 25-07-21 | 14:14

Kom aan, twijfelaars, kleine moeite, groot plezier.
Doe gezellig weer klef mee.
Tis echt niets anders dan een gezondheids maatregel.

hotmint | 25-07-21 | 14:13

Lijkt me prima geregeld. Uiteraard zou ik niet willen dat mensen verplicht worden om zich te laten vaccineren. Daarentegen zou ik ook niet willen dat de eigenaar van een bedrijf niet zelf mag bepalen wie er toegelaten gaat worden. Als dat niet wenselijk is voor niet-gevaccineerden moet de eigenaar net zoveel keuzevrijheid hebben.

BoerKoekoek | 25-07-21 | 14:12 | 5

@HeerVanStand | 25-07-21 | 14:17: Ja? Wat is het bezwaar? Sowieso al een bizarre vergelijking, kennelijk is het ok om met allerlei geslachtsziekten naar een club te gaan en ze lekker door te geven aan anderen?

TancredvanTiberias2 | 25-07-21 | 14:26

@TancredvanTiberias2 14:26 De onderbouwing van mijn vergelijking vindt u in mijn tegel van 13:54 en voorts, hoe bizar u deze vergelijking ook mag vinden, de werkelijkheid kon nog wel eens veel bizarderder worden.

HeerVanStand | 25-07-21 | 14:32

@HeerVanStand | 25-07-21 | 14:32: Ik kan er gewoon niet zo wakker van liggen dat ik in een vaccinatieboekje (een heel gebruikelijk iets als je zo nu en dan een reisje maakt) een stempeltje moet laten zetten en dat boekje af en toe moet laten zien als ik ergens een feestje wil bouwen. Ik kan me op geen enkele manier inbeelden dat mensen hier woedend, verdrietig en irrationeel van worden. Toch gebeurt het en ik zie nergens een verklaring behalve wat geroeptoeter over farmaceuten, overheid, new world order en hier en daar nog wat soros of bill gates. Weinig overtuigend allemaal.

TancredvanTiberias2 | 25-07-21 | 14:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet gevaccineerde zijn vooral een gevaar voor zichzelf, ik zie het probleem niet echt.

Neuth | 25-07-21 | 14:11 | 6

Wat een loze non-reactie. Opruiing, tssss

Jet 777 | 25-07-21 | 14:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Duitsers die om een Ausweiss voor elk wissewasje gaan vragen. Goh. Wie had dat gedacht, nooit eerder gebeurd ook. Tja, toch het aard van het beestje.

We moeten zorgen dat slagroomruggetje Rutte niet volgt maar ik vrees het ergste.

Graaf_van_Hogendorp | 25-07-21 | 14:11 | 5

@gestoptmetroken | 25-07-21 | 14:22: Gaap. Vermoeiend dom dit 'argument', toch kom je het overal tegen onder die lui die met paraplutjes op het museumplein staan. Iets met IQ, zullen we maar zeggen.

TancredvanTiberias2 | 25-07-21 | 14:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Laschet heeft Braun dan weer bekritiseerd en gezegd dat er geen directe of indirecte vaccinatie komt.

Bataafje | 25-07-21 | 14:09 | 1

Laschet heeft zijn naam niet bepaald mee. Klinkt naar Franse voorouders. En zoek "lafaard" in het Frans, of de Duitse verbastering "lasch" maar eens op.

WirMachenMusik | 25-07-21 | 14:52

Ik maak net een envelop open die nog ergens onder de andere troep op de bar lag:
Het begint met 'Deze brief is voor mensen die nog geen vaccinatir tegen corona hebben gehad.'
Nou, lekker persoonlijk weer (-is voor mensen-).
Verleid mij nou eens om zo'n prikje te halen dan!

SchimmelSchwanz | 25-07-21 | 14:09 | 4

Waarom zou je daartoe 'verleid' moeten worden? Het is de enige rationele actie.

Mbovenka | 25-07-21 | 14:18

Ik zou bezwaar maken, en zeggen dat u zich niet als mens identificeert. Een soort non-binair, maar dan dus nog extremer. Eis een vergoeding voor de geleden immateriële schade.

JackStick | 25-07-21 | 14:24
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn er nog ivermectinebelievers hier? Het grootste onderzoek dat enig positief effect zou aantonen bleek bij elkaar verzonnen te zijn. Het net begint zich wel een beetje te sluiten om de mentaal uitgedaagden. www.theguardian.com/science/2021/jul/...

BobDobalina | 25-07-21 | 14:08 | 11

Ik heb het artikel voor de zekerheid even door de vertaalmachine gehaald vanwege een aantal Engelse vaktermen. Ik als ivermectinebeliever kan niet ontkennen dat het artikel niet in het voordeel spreekt voor het gebruik van ivermectine. Betekent dit dat ivermectine niet werkt? Nee. Als 10 onderzoeken bewijzen dat het niet werkt, heb je mij mee. Dit rommelige onderzoek bewijst nog niet dat ivermectine niet werkt. Er zijn vast genoeg huisartsen, die een ander geluid geven over ivermectine.

Met modder naar elkaar gooien heeft weinig zin; ga een dialoog met elkaar aan en kom met inhoudelijke argumenten, geen emotionele (en ja, ik heb daar zelfs ook moeite mee bij sommige reacties).

Het is duidelijk dat het land verdeeld is. In gesprek gaan met elkaar lost meer op dat een groep wegstoppen in een hoek met een stempel. Dan kom je geen steek verder.

Jet 777 | 25-07-21 | 14:24

Dit heb je al eens eerder geplaatst maar zou het niet mooi zijn als er een goedkoper en werkend alternatief komt voor de relatief dure vaccins of leg je liever het lot van de wereld in de grijpgrage handjes van farmaceuten? Nee, het moet en zal een jaarlijks terugkerend, verplicht vaccin worden. Succes ermee!

JJMS | 25-07-21 | 14:27

@Jet 777 | 25-07-21 | 14:24:

Dit dus. Schapen maken de ander uit voor wappies en wappies de ander voor schapen.

JJMS | 25-07-21 | 14:28
▼ 8 antwoorden verborgen

Benieuwd wat het constitutioneel hof in Duitsland er van vindt.

De_Denker | 25-07-21 | 14:08 | 1

Die zijn momenteel kritisch op BDS, vanwege het extremistische karakter van BDS. Mogelijk komt er een verbod.

Bataafje | 25-07-21 | 14:10

De reden dat ik me niet laat vaccineren is dat ik dan EINDELIJK ook eens bij een minderheidsgroep hoor. Weet ik ook eens hoe dat voelt. Al jaren kijk ik jaloers naar al die jankbal huilstruiken die zich niet gehoord en wel gekwetst voelen. Nu alleen nog even kijken in welke richting ik moet protesteren.

Hangtietsmurfin | 25-07-21 | 14:06 | 3

Zullen we een keer afspreken om een spandoek te maken met daarop de tekst ‘Pfizer Privilege!’ of zo?

JackStick | 25-07-21 | 14:26

ULM!

klaasjanhenk | 25-07-21 | 14:43

Als jij gaat protesteren, dan ga ik alvast op zoek naar de subsidies.

Grachus | 25-07-21 | 14:51

Mensen die zich niet laten vaccineren kunnen simpelweg niet logisch nadenken.

ReuzeSmurf | 25-07-21 | 14:05 | 12

Niet nadenken ? Dat heb ik nou met mensen die klakkeloos achter de overheid aanlopen.
In ik geloof artikel 11 van de grondwet staat duidelijk dat het lichaam onschendbaar is.
Vervolgens willen ze dat omzeilen door allerlei verboden op te leggen en indirect te verplichten. En ik vind het werkelijk tenenkrommend dat iedereen er zo luchtig over doet. En dat allemaal om die achterlijke all you can vreet vakantie in Turkije te redden . Want ja , “ ik wil wel met vekansssiieeee “

Man-bear-pig | 25-07-21 | 15:01

@Man-bear-pig | 25-07-21 | 15:01: Wat jij aanhaalt geeft je alleen maar (terecht) de vrijheid een domme beslissing te nemen. Het maakt je beslissing niet minder dom.

Mbovenka | 25-07-21 | 15:09

Ik ben blij dat je benadrukt ondanks ons meningsverschil dat ik de vrijheid heb op mijn eigen mening . Dat lijk steeds meer een zeldzaam goed te worden. Fijne zondag !

Man-bear-pig | 25-07-21 | 15:21
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
JackStick | 25-07-21 | 14:04 | 11

Die vaccinatie is niets meer dan een trigger om je afweersysteem voor te bereiden op wanneer je wel covid krijgt. Je afweer leert als het ware het virus op die manier te doden. Maar een gezond mens heeft die vaccinatie al helemaal niet nodig. En opnieuw met verplichten worden alleen farmaceuten er gigan-tisch beter van.

Krachtkoe | 25-07-21 | 14:28

@BobDobalina | 25-07-21 | 14:20: Maar dan nog, het gaat hier slechts over één variant. U bent wel erg optimistisch, vind ik.

JackStick | 25-07-21 | 14:28

@WirMachenMusik | 25-07-21 | 14:18: Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot twee jaar geleden geeneens wist dat er een griepprik bestond en mensen die jaarlijks gingen halen. Hoe is dat nou om jaarlijks in die angst te moeten leven of je dit jaar de griep wel of niet krijgt? Wat gaat er dan door je heen? Vertel er eens wat over.

Grachus | 25-07-21 | 14:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Hier de actuele "Cases in the last 7 days" (Worldometer) per 100.000 inwoners van Nederland en buurlanden. Plus die van het land waarvan ik overweeg om er eind augustus naar toe op vacantie te gaan:
Nederland-403
Duitsland-- -13
België -------83
UK----------415
Hongarije ----4

WirMachenMusik | 25-07-21 | 14:04 | 2

Ja, wij testen namelijk gewoon heel veel in tegenstelling tot Hongarije.

2voor12 | 25-07-21 | 14:10

@2voor12 | 25-07-21 | 14:10: Precies dit. Nederland doet er echt álles aan om maar zoveel mogelijk positieve tests te rapporteren. Leg er ook even het lijstje overlijdens per 100.000 inwoners naast, en je weet het.

marcoplarco | 25-07-21 | 14:26

Godwin-werwijzinkje GS?

Nederlanddraaitdoor | 25-07-21 | 14:03

Nou nog een speldje van de partij op het rever.

Schriever | 25-07-21 | 14:03

Kom op zeg , 90% van de Nederlanders willen zich laten vaccineren!
Die laatste 10% zijn oude allochtonen en wat schreeuwers uit de randstad .

elevator | 25-07-21 | 14:02 | 2

en zo'n beetje de hleft van de reaguurders; zie de vaccinatieplichtpaspoort poll hier rechts van.

ReuzeSmurf | 25-07-21 | 14:04

@Elevator: ik wist niet dat Zwolle ook bij de Randstad hoort.

Jet 777 | 25-07-21 | 14:35

Helemaal voorstander van dit plan, wat mij betreft ook voor Nederland. Klaar met die onzin.

themexican | 25-07-21 | 14:01

“Nu rest de vraag natuurlijk: wat doet Nederland?”

Dit is geen serieuze vraag toch, mag ik hopen?

JackStick | 25-07-21 | 14:01

Dat geprotesteer is een achterhoedegevecht.

Julius Pace Car | 25-07-21 | 14:01

Heel veel mensen die zich (hebben) laten vaccineren zeggen: ja, want ik wil op vakantie kunnen. Ja,want ik wil weer terug naar het normale.
Dat normale, dat wordt juist daardoor nu opgegeven.

VP732 | 25-07-21 | 14:01 | 3

Deze volledig gevaccineerde zegt NEE, om redenen van mijn tegel 13:54

HeerVanStand | 25-07-21 | 14:06

Zet Facebook nou effe uit, en snuif de wereld die echt gebeurd om je heen.

Captain_Obvious | 25-07-21 | 14:07

Er is maar een reden om me te laten vaccineren en dat is het eventuele risico van het virus. Zo nu en dan word ik door mensen hier serieus aan het twijfelen gebracht over mijn keuze. Maar het feit dat onze leiders dit soort walgelijke praktijken nodig denken te hebben, brengt me weer terug bij mijn overtuiging. Als Nederland voor oktober niet met dergelijke nare regels komt ga ik me laten vaccineren, anders (waarschijnlijk) niet.

C1O2 | 25-07-21 | 13:58 | 14

@omanders | 25-07-21 | 14:44: Is het *jou* opgevallen dat we richting vaccinatiepaspoorten, andere vaccinatiedwang en een tweedeling in de maatschappij aan het bewegen zijn? Dat is *niet* de kant waar we op zouden moeten gaan als er rationeel naar de huidige stand van zaken gekeken zou worden. Dan zouden we namelijk Boris Johnson volgen, niet Merkel.

Mbovenka | 25-07-21 | 15:06
▼ 11 antwoorden verborgen

Dit kon je van te voren zien aankomen.
Ik snap de verbazing niet.

jaja | 25-07-21 | 13:58

Ik heb mijn uitnodiging voor een vaccin in de papierbak gemikt, volgens velen, helaas inclusief een aantal familieleden, ben ik een egoïst en een gevaar voor de samenleving.
Dit is absurdisme ten top, de wereld is gek worden/gemaakt en iedereen die niet gek is mag niet mee doen.

Daar komt dan nog eens bij dat er een nieuw label is ontstaan voor zij die kritisch zijn, en dat label is vervolgens op elk internetgekkie geplakt waardoor mensen gedemotiveerd worden om kritisch te zijn. Levert u kritiek op de waan van de dag? Dan bent u een 'wappie'! zucht, een godwin in het kwadraat.

De angst regeert, onze vrijheden worden beperkt, en onderbouwende kritiek wordt monddood gemaakt. Maar waarom?
"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

PurpleFlurp | 25-07-21 | 13:57 | 21

@Mbovenka | 25-07-21 | 15:02: Ja, dat klopt. Dan is het een afweging tussen het overlaten aan je immuunsysteem met het risico dat dat onvoldoende weerstand biedt, en het risico van een vaccin waarvan de langetermijn effecten onvoldoende bekend zijn. Ik durf rustig te stellen dat niemand meer zo kwetsbaar als 'patient zero' is en iedereen al enige mate van blootstelling gehad heeft. Misschien heb ik al covid gehad en werkt mijn immuunsysteem dus prima. Ik zou dat graag laten testen, maar dat mag niet.

marcoplarco | 25-07-21 | 15:08

"Ik heb mijn uitnodiging voor een vaccin in de papierbak gemikt, volgens velen, helaas inclusief een aantal familieleden, ben ik een egoïst en een gevaar voor de samenleving."

Je bent vooral volledig van het padje af.

omanders | 25-07-21 | 18:14
-weggejorist-
GKJP | 25-07-21 | 23:10
▼ 18 antwoorden verborgen

Geen zuurstof voor niet gevaccineerde, kan toch ook. Niet vaccineren omdat het in jou ogen een “griepje” betreft is prima! Teken dan maar wel even een verklaring dat je afstand doet van enige zorg/ziekenhuis en IC bij covidklachten. En doorrrr!

Hollandse_blauwe | 25-07-21 | 13:57 | 7

@tjongerschans | 25-07-21 | 13:58:
Nee want voor non-covidgeretaleerde klachten kunt u gewoon van de zorg gebruik blijven maken. Daarnaast is de zorgpremie een soort van toegangskaart voor de zorg. De meter gaat dan pas lopen middels het eigen risico en aanvullende zorgverzekeringen.

Graaisnaaiert | 25-07-21 | 14:20

@Snaajoe | 25-07-21 | 14:12: nee, bewust niet vaccineren en lekker andere mensen in gevaar brengen, dat is fijn.

Hollandse_blauwe | 25-07-21 | 14:53
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
VanderGeelen-Coppens | 25-07-21 | 13:57 | 1

Influenza verspreid zich niet via superspread events... Andere K-factor.

Binnenbaan | 25-07-21 | 14:03

Hopeloos

peterzelf | 25-07-21 | 13:56

Zoiets kun je wel aan de Duitsers overlaten.

Andersdenkend | 25-07-21 | 13:56
-weggejorist-
Captain_Obvious | 25-07-21 | 13:56 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ongetwijfeld een uitspraak op persoonlijke titel…

ruud76 | 25-07-21 | 13:56

Zelfjoris

SchimmelSchwanz | 25-07-21 | 13:56 | 2

Ja, maar wat wilde je zeggen dan?

Ad_Hoc | 25-07-21 | 14:02

Krijgt Thierry nou alweer gelijk?

citywok | 25-07-21 | 13:55

Ja joh, we strooien overal onze medische gegevens rond: in de kroeg, de bioscoop, het restaurant... Je krijgt ook vanzelf roddels over vaste bezoekers die je niet meer ziet: 'zouden het ongevaccineerde wappies zijn?' Het wordt een hele, hele leuke samenleving. En dit is nog maar het begin. Binnenkort uw genetische defecten in uw gezondheidspaspoort, dit i.v.m. een gezonde voortplanting. We willen per slot van rekening niet dat u met uw nageslacht de druk op de gezondheidszorg onnodig verder vergroot. U bent zelf al zo'n probleem.

HeerVanStand | 25-07-21 | 13:54 | 2

dit is dan het eerste onderscheid, anderen gaan gestaag volgen, van 1 mij. naar 2-deling en verder

oblix | 25-07-21 | 14:17

Het beste is gewoon overal te betalen in 2 euro-stukken. Het laatste niet-controleerbare medium.

Jos Tiebent | 25-07-21 | 14:23

Duitsland, al bijna een eeuw een gidsland.

beldewouten | 25-07-21 | 13:54

Onder vrijheid versta ik iets anders dan, restaurant, bioscoop enz bezoeken.Geef mij maar een boom waar ik met de rug tegenaan kan zitten.

Kilroywashier | 25-07-21 | 13:53

Ze kunnen zo in Londen en Parijs wel demonstreren zonder neer geknuppeld te worden. Hoewel er gisteren in Amsterdam ook wat was waar niet veel aandacht aan is gegeven.

voldemort | 25-07-21 | 13:51 | 2

@Piet Karbiet | 25-07-21 | 14:24: Mooie gebalanceerd ongekleurd verslag ook. De journalist mag trots zijn.

marcoplarco | 25-07-21 | 15:27

Die verplichting gaat er komen, let maar op.
Echter, Covid is slechts een hulpmiddel naar totale surveillance over het volk.
Vaccineren slechts een onderdeel. Hier een linkje naar de EU website, van voor Covid. Alle plannen stonden al klaar, toen kwam Covid voorbij, dat maakt het lekker makkelijk. De maatregelen stonden al nooit in verhouding tot de dodelijkheid van het virus, het is slechts een opstap naar een controlestaat. Hier het linkje naar de EU website. Kijk eens naar de plannen mbt tot surveillance in het beinvloeden van de MSM en Social Websites. Walgelijk.
ec.europa.eu/health/sites/default/fil...

LonelyWanker | 25-07-21 | 13:51 | 6

Gisteravond al aangegeven dat dit document uit een rapport van september 2019 komt van een WHO organisatie, Global Preparedness Monitoring Board. Opgericht na oa de ebola uitbraak. Betreft kwetsbaarheid landen bij eventuele uitbraak van allerlei ongein; zie pagina 12 rapport als voorbeeld. Volgens mij is er ook summit 2018 geweest. Ga het nou niet aangrijpen als "zie je wel"...

apps.who.int/gpmb/assets/annual_repor...

Lorejas | 25-07-21 | 14:06

Ja en die QR code is voor mensen die nog niet in de gaten worden gehouden door hun slimme gasmeter. En daarna komt Frans Timmermans het 666 op je voorhoofd tatoeëren en dan stijgen er draken met zeven koppen en tien hoedjes op uit de zee en daarna stijgen er 144.000 ongevaccineerden op naar de hemel met raketten van Bezos. En dan pas begint de echte trammelant.

Mazzelstof | 25-07-21 | 14:26

De echte trammelant? Wat? Wanneer? Ik ga nu preppen.

Lorejas | 25-07-21 | 14:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je massaal vaccineren als de uitweg uit de pandemie ziet, is het uitsluiten van niet-gevacineerden de logische consequentie.
Als je niet geloofd dat er een pandemie is of als je de pandemie gewoon wil laten uitrazen, dan sluit je niemand uit.
Lijkt me logisch, zou een zeker persoon zeggen.

Schadenfreude | 25-07-21 | 13:50

Dit was te verwachten. Het is uiteindelijk de ondergang voor de horeca en bioscopen. Met een maat een bios etc pakken terwijl jij of hij nog niet gevaccineerd is. Gaat niet door.
Dit terwijl de vluchten uit alle werelddelen blijven binnenkomen zonder enige controle. Al maanden. Een variant zo geboren is en een vaccin daar vaak niet tegen beschermd.
Het is dus het bewust creëren van een verdeelde maatschappij op deze manier.
Ik zou daar anders over denken als ik het idee had dat ze echt serieus zijn met de bestrijding van het virus.

Dirk III | 25-07-21 | 13:50 | 1

Die bioscoop zal me worst wezen, de laatste film die ik ooit in de projectiezaal zag was Grease, en om nou te zeggen dat ik erg blij wordt in een kroeg mwaahhh.. Maar ik ben wel gevaccineerd en heb een corona check app... je hebt mensen in zoveel smaken he? eigenlijk heb ik zo mijn eigen wereld al verdeeld en het virus bestreden...

Smoelensmid | 25-07-21 | 14:15

Nu 100 mensen op de IC. Dat is erg weinig. Begrijp niet zo veel van die vaccinatiedrang/plicht.
Besmettingen meten - dan meet je in feite niks. Het leidt nauwelijks tot extra mortaliteit en de ziekenhuizen kunnen dit allemaal makkelijk aan.
Enfin, zo lijkt het nog wat met dat inmiddels zo goed als verdwenen en in elk geval onbeduidende virus in NL.

Ichneumonidae | 25-07-21 | 13:49 | 7

@Gulliver | 25-07-21 | 14:14:
De meeste vast wel, zodra er robuuste data is. Voorlopig lijkt er wel effect te zijn bij risicogroepen met een werkend immuunsysteem.
Kinderen en jongvolwassenen willen prikken is idioot. Verplichten is waanzinnig.

citywok | 25-07-21 | 14:26

@citywok | 25-07-21 | 14:26:
Oneindig dat virus laten tieren vanwege mutaties omdat een deel van de bevolking het vertikt om zich te laten vaccineren, dat is pas waanzinnig.

amateurrr | 25-07-21 | 15:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Krijg altijd een beetje rare onderbuikgevoelens als ik zulke teksten in het Duits zie , geen idee waarom

Man-bear-pig | 25-07-21 | 13:49 | 1

Ik wordt daarentegen altijd wel blij van het woord ordnungsgemäß..

Smoelensmid | 25-07-21 | 14:00
-weggejorist-
BrutusBosch | 25-07-21 | 13:49 | 1

Toerisme in donkerrood Amsterdam: "De Duitsers lijken met gierende banden te vertrekken"

Vrijdag kondigde Duitsland aan dat iedereen die vanuit Nederland het land inreist en niet volledig gevaccineerd is, vijf dagen in quarantaine moet. "De Duitsers lijken met gierende banden te vertrekken", aldus Richard Bolhuis van Amsterdam Circle Line. Normaal is 40% van zijn klanten Duits.
bron: AT5

Bibop | 25-07-21 | 13:49 | 1

Mooi, kunnen we zelf weer eens rustig naar Amsterdam zonder overlopen te worden.

2voor12 | 25-07-21 | 13:52

The Commons Project.
Nog steeds geen enkel woord over gevallen.

Damoos | 25-07-21 | 13:49

En dan allemaal roepen "Zie je wel, zie je wel" terwijl ze het allemaal zelf over zich uitroepen. Lang leve de Facebook deskundige !

Captain_Obvious | 25-07-21 | 13:47

Rutte volgt gedwee
Ik geef het 2 weken

laurentius | 25-07-21 | 13:46 | 1

Die kans lijkt me klein. Duitsland doet in de basis niet aan digitale diensten richting de burger. Daarom heeft NL een CoronaCheck-app en Duitsland niet. Daarom kan Duitsland niet op schaal ingangseisen stellen aan evenementen zonder vaccinatiebewijs en Nederland wel.

Merkie | 25-07-21 | 13:58

Als we met polio ook zo zaten te miepen konden we gewoon de paralympics altijd in Nederland houden en hadden we 500 medailles.

Schilder58 | 25-07-21 | 13:46

Krijg van dat soort Duitse berichten ineens ongecontroleerde jeuk in mn rechteroksel.

TijdelijkOptimist | 25-07-21 | 13:45 | 1

Hahaha

vluchtelingallergie | 25-07-21 | 13:57

Impf impf impf,
Merkel is geen nimpf.

keestelpro | 25-07-21 | 13:45 | 2

Ze zag er wel lekker uit op het naaktstrand vroeger.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 14:15

Impf impf impf,
Merkel heeft ook geen pimpf.

Graaisnaaiert | 25-07-21 | 14:18

Ja hoor, heel de wereld is gek en bestaat uit sgaapen behalve de antivaxxers want wetenschap is ook maar een mening, wat weten die wetenschappers er nou van.

K.Zwellever | 25-07-21 | 13:45 | 9

@2voor12 | 25-07-21 | 14:01: Er zijn tientallen prof. dr. Wappies-van-de-week die hun moment of fame zoeken, maar waar iedereen met meer dan 3 hersencellen direct doorheen prikt en ze aanziet voor wat ze zijn: charlatans met een ernstige afwijking. Ik doel op figuren als Geert Vanden Bossche, Theo Schetters, Mike Yeadon, Reiner Fuellmich, Robert Malone etc. Allemaal has-beens die al 20 jaar niks relevants gedaan weer en een ziekelijke hunkering naar aandacht hebben. Dat de "MSM" deze lui negeert lijkt me meer dan terecht.

Merkie | 25-07-21 | 14:06

@Merkie: dus iedere Dr., die het niet eens is met de RIVM richtlijnen, heeft 3 hersencellen? Begrijp ik dat goed met mijn 2 hersencellen? If so, dan heb ik echt medelijden met je.

Ik zie mensen, zoals jij, meer als gevaar voor de samenleving, dan personen als Theo Schetters. Ik ben juist blij dat hij zijn zegje doet. Moeten er (nog) meer doen.

Jet 777 | 25-07-21 | 14:54

@Jet 777 | 25-07-21 | 14:54: Merkie heeft vreemde ideeën over hoe het wetenschappelijk discours zou moeten verlopen. Wel eens zijn met veranderende inzichten maar die moeten dan wel door de juiste personen worden aangedragen. Erg eng en gevaarlijk als mensen zo denken.

Harry_Witkamp | 26-07-21 | 01:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit jaar nog sta je bij de plaatselijke Appie je QR uit te laten lezen bij de ingang anders kom je niet meer binnen. Als je dit een jaar geleden zou stellen dan werd je vierkant uitgelachen. En het wordt nog veel maffer.

Pollekelife | 25-07-21 | 13:45 | 2

Ongevaccineerden worden apart gezet. Misschien over een jaar dienen ongevaccineerden hun woonwijk te verlaten, moeten ze vluchten. Er worden buiten de bebouwde kom getto's opgericht waarin zij dienen te verblijven. Boa's bewaken het kamp. Ongevaccineerden mogen nergens meer aan mee doen, worden met de nek aangekeken en overal buitengesloten en waarom? Omdat ze een eigen mening hadden, omdat ze een eigen overtuiging hadden. We hebben vandaag de dag de mond vol van hoe vreselijk de joden in de WO2 behandeld werden en terecht, maar langzamerhand zijn we weer dichter bij dergelijke constructies aanbeland dan we beseffen.

Kopieerapparaat | 25-07-21 | 13:55

Op naar een communistische heilstaat. Met alle gevaccineerde kameraden.

polletjepiekhaar | 25-07-21 | 13:45

Maar waarom zijn die gevaccineerden dan bang voor, of helpen de prikjes niet zo en is het vooral een verdienmodel van ome farma? Las gisteren ergens, dat een vaccin tegen het RS virus nog jaren kan duren, is het Covid vaccin dan in elkaar geflanst?

redthehaghue | 25-07-21 | 13:45 | 6

@despecialist | 25-07-21 | 14:18:
En hoe langer je wacht, hoe meer tijd het virus heeft om te muteren. Maar goed, de wappies zullen zich toch voor blijven houden dat de varianten verzonnen zijn om vaccinatie af te dwingen.

amateurrr | 25-07-21 | 15:12

@despecialist | 25-07-21 | 14:18: Het gewone griepvirus of verkoudheidvirussen zijn in potentie ook hele gevaarlijke virussen. Maar die muteren toch ook niet om de haverklap in iets dat opeens miljoenen mensen extra om zeep helpt?
Dat mutatieverhaal is bij uitstek het bangmaakverhaal.
We hebben een natuurlijk afweersysteem en dat sleept 98% van de bevolking zonder problemen door deze pandemie heen.
98%!!!
Zo'n 2% van de besmette mensen moet naar het ziekenhuis en iets minder dan 1% belandt op de IC waarvan een substantieel deel dood gaat.
Zij, de kwetsbaren, - zoals ik - kunnen zich beter laten inenten ja.

Aristotalloss | 25-07-21 | 15:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we voor op stellen ik ben te stom om slim te zijn en te slim om stom te zijn,maar hoe is het mogelijk dat de meest geteste cq gevaccineerden mensen inmiddels 5 covid besmettingen in hun midden hebben?.

Kilroywashier | 25-07-21 | 13:44

Geef de wappies een eigen land dan kan de rest van de wereld terug naar normaal.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 13:44 | 12

Laten we gewoon stellen dat iemand die de term “wappie” gebruikt niet serieus te nemen is.

J-van-de-Bontekoe | 25-07-21 | 15:16
▼ 9 antwoorden verborgen

De wappies krijgen steeds meer gelijk, behalve dan dat 5,6,7 G gedoe enzo. Deze medische apartheid is een schande.
Ik heb mij wel laten vaccineren maar is mijn keuze en ik veroordeel niet iemand die het niet doet. Waar ik meest moeite mee heb is dat constante gedram om gegevens in apps vast te leggen, dat wil ik dus niet. Ik heb mijn vaccinatie boekje en moet ik ergens bewijzen dat ik mijn prik gehad heb dan wil ik dat laten zien.

Weet iemand dat hoe dat zit met bv concert, bioscoop bezoeken? Mogen ze eisen dat je met een QR op de telefoon laat zien? Dat zou waanzin zijn en voeding aan de gedachte dat de overheid een verborgen agenda heeft tav controle.

Nuuk | 25-07-21 | 13:44 | 6

@Gulliver | 25-07-21 | 13:47:
Maar het is geen vrije keuze om gevaccineerd te worden. Het zou een beetje zijn als jij, Gulliver, de keuze hebt om mij elke maand 1000 euro te betalen. Het hoeft niet. Het is een keuze. Als je het niet doet dan mag je niet meer naar het restaurant, niet meer naar de supermarkt, niet meer fietsen of autorijden. Sportschool verboden. bibliotheken, musea, gemeentehuis, verboten. Kruidenier, groentenboe, slager verboten. Niet meer met openbaar vervoer. Je mag alleen tussen 06:00 en 08:00 buiten komen. Maar he, het is een keuze hoor beste Guliver. het Hoeft Niet.

peterdh | 25-07-21 | 13:56

@nietoftochwel | 25-07-21 | 13:47:
We gaan inmiddels naar een maatschappij toe waar de ene helft van de bevolking de andere helft controleert. Sounds familiar? Voor diegenen die de Oostbloktijd bewust hebben meegemaakt, onze zogenaamde liberale partijen zijn in een noodgang ook hier de persoonlijk vrijheden aan banden aan het leggen en voormalige onafhankelijke mediakanalen samen te voegen tot eenvoudig te pleasen en weinig kritische doorgeefluikjes van de macht. Registreren, identificeren en controleren, dat is het nieuwe normaal.

Graaisnaaiert | 25-07-21 | 14:15

@peterdh | 25-07-21 | 13:56:
Hoe is dit ooit vergelijkbaar met een vaccinatieverplichting? Dit voorbeeld raakt kant noch wal.

amateurrr | 25-07-21 | 15:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor de delta-variant schijnt het voor de verspreiding weinig uit te maken of je gevaccinneerd bent of niet.
Dus waarom dit onderscheid als het juist gaat om de verspreiding?
www.parool.nl/nederland/vaccin-voorko...

2voor12 | 25-07-21 | 13:43 | 2

Als je de lat op 100% voorkomen van transmissie legt, faalt elk vaccin. Ook bij de deltavariant reduceert het vaccin transmissie, en bij gevaccineerden onderling wordt dit effect nog verder versterkt. Daarnaast is het risico op ziekenhuisopname voor een gevaccineerd persoon veel lager waardoor een eventuele besmetting van een gevaccineerde minder risico op overbelasting voor de zorg oplevert dan een besmetting bij een ongevaccineerde. Doe met deze informatie wat u wilt.

Merkie | 25-07-21 | 13:47

@Merkie | 25-07-21 | 13:47:
De reductie van verspreiding met vaccinatie is minimaal en zeker geen reden deze tweedeling te veroorzaken.
Doe met deze informatie wat u wilt.

2voor12 | 25-07-21 | 13:59

Ik kan nu al garanderen dat die verplichting in NL ook komt. Dit is gewoon (verborgen) EU beleid. NL zal volgen, goedschiks of kwaadschiks.

DolfWeerwolf | 25-07-21 | 13:42 | 4

@Merkie | 25-07-21 | 13:51: lijkt mij eerder dst de publieke opinie zo gemasseerd wordt dat er een vaccinatieplicht komt. Of 'slechts voor gevaccineerden', zoals in Italië, Oostenrijk, Frankrijk etc. Let maar eens op hoe vaak het woord 'egoïsme' ineens gebruikt wordt.
Grootste probleem daarbij gaat worden dat met name migrantengroepen niet vaccineren. Dat gaat politiek echt hoofdbrekens opleveren hoe die weigeraars in te passen. Zonder geweld.

Bataafje | 25-07-21 | 14:00

@Bataafje | 25-07-21 | 14:00: Dan kijk je echt de verkeerde kant op. NL beweegt juist in tegengestelde richting: ook gevaccineerden zullen moeten gaan testen. Geen enkel ander land heeft zoiets als een CoronaCheck-app. Het kan natuurlijk zijn dat ik het mis heb, maar Nederland heeft in feite een superieure oplossing aan vaccinatieverplichtingen die andere landen niet hebben.

Merkie | 25-07-21 | 14:09

@Merkie | 25-07-21 | 13:51: Als in Nederland 'eigenlijk niemand gelooft in mondkapjes' waar komt dan die publieke druk vandaan?

JanBrel | 25-07-21 | 14:55
▼ 1 antwoord verborgen

Och ik kom toch al zelden in een restaurant, bioscoop of stadion. Toch allemaal veel te duur. Dus ik heb die prik nog helemaal niet nodig. Daarnaast zal ik die prik toch niet halen puur om er vrijheden mee te verwerven.

Donderwolkje | 25-07-21 | 13:41 | 3

Nu de supermarkt nog. Dat lukt dan ook nog wel. Kein problem, wetten dass?

MoorCopJoris | 25-07-21 | 13:45

Donderwolkje.... Och... het maakt mij toch niet uit. Ik heb er toch niets mee te doen. Laat ze maar alles afschaffen, verbieden, dwingen, opleggen, beboeten etc. Want de glijdende schaal is toch nog lang niet bij mij aangekomen. Als alles straks verboten, verplicht en afgedwiongen wordt, bij wet geregeld is en alle vrijheden ziijn ingeperkt op straffe van boetes en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, en het raakt ook mij dan, ja *dan* , *dan* ga ik wel klagen. Dan moet het allemaal per direct anders. Dan ga ik schreeuwen over hoe we toch zo ver hebben kunnen komen. Tot die tijd zal het me allemaal aan mijn reet roesten, want *ik*... *IK*, heb er geen last van.

Zoiets?

peterdh | 25-07-21 | 13:45

@peterdh | 25-07-21 | 13:45: Nee. Dit gaat mij persoonlijk ook al veel te ver. Daarom vind ik het ook mooi dat er honderdduizenden mensen demonstreren tegen deze waanzin. Als dat door blijft gaan wil ik zeker aansluiten als het ook in meerdere steden plaats zal vinden in Nederland. Verder kan ik er helaas niets tegen doen. Dus hopen dat er nog veel meer mensen aansluiten bij de demo's.

Donderwolkje | 25-07-21 | 13:49

Bonds-cancelaar.

keestelpro | 25-07-21 | 13:41

Er gaat geen dag meer voorbij zonder 'verplicht' vaccinatie gedram. Het wordt zo wel erg lastig om geen 'wappie dinges' te worden of zijn geloof ik.

MoorCopJoris | 25-07-21 | 13:41 | 1

Zou het een complot zijn?

Rest In Privacy | 25-07-21 | 13:49

We worden geregeerd door bange mensen.
Het enige waar zij belang bij hebben is dat zij buiten schot blijven en hun baantjes veilig. Dus stoeptegels er uit en rubberen tegels er in. Vrij naar Mevrouw Zwagerman.

Nico1000 | 25-07-21 | 13:41 | 4

Alleen de wappies zijn doodsbang omdat ze overal spoken zien.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 13:50

@Gulliver | 25-07-21 | 13:50: ja er zij een hoop wappies die spoken zien. Maar zelfs jij zou de glijdende schaal vrijwillig-dansen met jansen-doe het voor de maatschappij-slegs vir gevaccineerden moeten waarnemen. Dit in combinatie met een demissionair kabinet en mijn nekharen gaan overeind staan. Niet dat ik overal direct tegen ben, maar vragen over rechten van individuen tov rechten van de staat zijn momenteel zeer zeker op zijn plaats. Wat is de volgende halte ongevacineerden toegang tot de supermarkt ontzeggen?

Incitatus | 25-07-21 | 14:25

u woont in Duitsland?

AntiZanicz | 25-07-21 | 14:38
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
gestoptmetroken | 25-07-21 | 13:40 | 1

Als men David Icke op een podium hijst ben ik er klaar mee.

miko | 25-07-21 | 13:40 | 3
-weggejorist-
Rest In Privacy | 25-07-21 | 13:46

Dan is de boodschap ineens niet meer goed?
Ik begrijp wel wat u bedoelt maar ik denk dat het in deze tijd belangrijk is om dergelijke gevoelens even aan de kant te zetten. Hij is een rare snuiter maar geen misdadiger.

Verkneukelaar | 25-07-21 | 13:54

Ik geloof niet echt in David mijn hagedis en salamander denken er anders over.

Rest In Privacy | 25-07-21 | 14:14

Ik ben twee keer gevaccineerd, maar ik ga het aan niemand bewijzen, maar ik ben het bereid te verklaren.

Mag ik nu wel of niet naar binnen?

Ethisch vraagstuk.

Kaas de Vies | 25-07-21 | 13:40 | 6

Op de terrassen waar ik kom volstaat mijn mededeling dat ik gevaccineerd ben
mochten ze daar moeilijk over doen, bewijs eisen, dan ben ik weg
Genoeg café's waar ik wel kan aanschuiven

Tobi | 25-07-21 | 14:12

Lekker principieel thuisblijven. Geen hond die de wappies zal missen.

Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Ha,ha, Wat een k*tzooi.

streknek | 25-07-21 | 13:39 | 3

Dit gaat echt de foute kant op. Ik laat me vaccineren, dat is mijn keuze. Ik ga echt niet mijn vaccinatie-ausweis tonen voor bezoek aan theater, bioscoop en wat niet meer zij. Die instellingen hebben geen flikker te maken met mijn medisch dossier, dan maar niet.

Incitatus | 25-07-21 | 14:08

Blijf lekker thuis. Geen hond zal je missen.

Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:36

@Julius Pace Car | 25-07-21 | 15:36: als er genoeg mensen zijn die thuisblijven, dan is het niet meer rendabel om de wel gevaccineerden binnen te laten, want die zorgen niet voor genoeg omzet en dan gaat de deur alsnog dicht.

Dezenaamhier | 25-07-21 | 15:51

Mooi nieuw boek:”Tussen wappie en waarheid”

Hoolicool75 | 25-07-21 | 13:39

Heil Merkel, meer hoef ik niet te zeggen.

Uranus1767 | 25-07-21 | 13:38 | 2
-weggejorist-
Huiswerk | 25-07-21 | 16:11
-weggejorist-
Huiswerk | 25-07-21 | 16:12

De geschiedenis herhaalt zich. Ongevaccineerden worden de nieuwe Tutsi’s.

keestelpro | 25-07-21 | 13:38 | 11

De vrije radio van de duizend heuvelen gaat de exacte locatie van de ongevacineerden doorgeven zodat ze hetzelfde lot als de kakerlakken tegemoet kunnen zien. Mensen we nemen dit veel te serieus....

Rest In Privacy | 25-07-21 | 14:11

Er is helemaal geen geschiedenis. Het is stuitend om zoiets triviaals als een maatschappelijke bescherming tegen niet-gevaccineerden met het leed de joden te vergelijken.

AntiZanicz | 25-07-21 | 14:37
▼ 8 antwoorden verborgen

REAGEER OOK