Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een topic over slecht gelezen vonnissen, subsidiefraude en de Lange Arm van Rabat

Vonnis wel tot het einde doorlezen, weekendredacteur! <— Verwijt aan onszelf…

De langste longread van dit weekend staat op Nu punt en el en gaat over Halim el Madkouri, van het ter ziele gesubsidiestopt multicultigraaiclub Forum (niet te verwarren met het tot sekte gezeephellingde Forum). Over El Madkouri hadden wij in het verleden talloze topics (zie hier, en P, en van de A) dus vanmorgen dachten we even: 'Hm, als ie van alles is vrijgepleit, moeten we dat wellicht ook even netjes melden'. Nu punt en el schrijft namelijk: "Radicalisme-expert Halim El Madkouri is onlangs door het gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van fraude, oplichting en witwassen. Hij streed zes jaar lang voor zijn eerherstel." Een boete van 10k, het terugbetalen van 30k  graaisubsidie en een taakstraf van 100 uur zijn in hoger beroep ongedaan gemaakt. Klare taal. [Herstel & Reparatie: Hier stond een stukje dat een lezer ons verwees naar een vonnis waarin we lazen dat El Madkouri nog wel deels schuldig was bevonden en een taakstraf had gekregen. Dat hadden we gansch verkeerd gelezen, want dat vonnis ging niet over hem, het ging over de man door wie El Madkouri er in geluisd zou zijn:]

Ene Farid Aoulad-Lahcen, een Riffijnse activist die 'van subsidie zou leven', als 'manipulatief' omschreven wordt en een 'oplichter' wordt genoemd. Nou kunnen we vanaf hier niet beoordelen wat zijn rol was (en hij werd eerder veroordeeld), maar interessant is wel dat deze "Farid A. L", zoals hij bij Nu genoemd wordt, zich tegen salafisme en radicalisering verzette, maar ook tegen de Marokkaanse koning en zijn repressieve regime gekant is. El Madkouri zit juist vuistdiep in Kamp Koning en dat is een scherpe tweedeling onder Nederlandse Marokkanen, waarbij de Riffijnen meestal het onderspit delven omdat de koningsgezinden in hogere maatschappelijke kringen en posities in Nederland verkeren. Riffijnen verwijten de koningsgezinden dat ze tegen Nederland worden opgestookt, het land dat hen "in waardigheid, vrijheid en welvaart" laat leven.

En zo trekken we een veel te lange longread op een Belgische nieuwssite over Marokkanen met Nederlandse subsidie nog even door naar de Lange Arm van Rabat, dat in een politieke rel met Spanje (en de EU) verwikkeld is over de Sahara en daarom de hekken bij Ceuta overspoelde met migranten. Wat daarbij deze week het nieuws (niet) haalde, was het koninklijke bevel van Mohammed VI dat vliegtickets naar het vaderland deze zomer  niet te duur mogen zijn, nu het land weer opent na corona. Daar was historica annex hysterica Nadia Bouras erg verguld mee:

Bouras staat erom bekend de deep state van Marokko te dienen. Zij is nog steeds lid van CCME, de Conseil de la Com- munauté Marocaine à l’Étranger, een adviesraad voor Marokkanen in het buitenland). Haar naam prijkt op de website, maar zij ontkent dit (en meldde het ook niet in haar doctoraaldinges aan de Uni Leiden, zie vanaf pagina 124). "Is lulkoek", mailt een Nedermarokkaan aan GS, "want niet meer bij dit orgaan betrokken zijn betekent Mohammed VI afvallen", en dat is bij Koninklijk besluit verboden.

"Terwijl Rif-leiders als Nasser Zefzafi in de gevangenis zitten, evenals konings-kritische journalisten als Omar Radi en Soulaiman Raissouni, maakt Nadia Bouras (Universiteit Leiden) reclame voor dit corrupte, autoritaire regime, door reizen naar Marokko te promoten (zowel op Twitter, als via haar werkgever, waar ze onderdeel is van NIMAR, dat regime-vriendelijke propagandareizen voor studenten verzorgt)", mailt een andere bron aan GS eveneens over Bouras.

De voornoemde Nedermarokkaan stuurde ons daarnaast de volgende tekst:

Marokkaanse moskeeën prijzen koning Mohammed

Ook verschillende Amsterdamse moskeeën betuigen dank en loyaliteit aan de Marokkaanse koning. Tijdens het vrijdaggebed gisteren stonden verschillende moskeeën stil bij het bevel van de Marokkaanse koning om de vliegticketprijzen naar Marokko te verlagen.  

Veel imams en bestuursleden verbonden aan Amsterdamse moskeeën waaronder moskee El Kabir, Badr moskee, El Houda moskee en moskee El Oumma prijzen Mohammed VI voor het initiatief en de getoonde moed. De Amsterdamse religieuze leiders betuigden in hun preken in hun moskee en in uitspraken gedaan in Marokkaanse media hun dankbaarheid en loyaliteit aan de Marokkaanse koning. 

Het lijkt erop dat het Marokkaanse consulaat dit dictaat heeft gecoördineerd. Genoemde moskeeën staan onder de invloedsfeer van Marokko. Naast hun contacten met de vertegenwoordigers van Rabat, onderhouden zij ook nauwe banden met het Amsterdamse gemeentebestuur en de politie.

Moskee Al Houda had in de vrijdagpreek als thema ‘Leve mijn koning en morgen zie ik mijn familie en vaderland weer’. Imam Jalal Ibrahiem zegt dat het vaderland het verdient om eraan vast te klampen en trots te zijn er deel van uit te maken. Volgens de prediker verdient het om aan het Marokkaanse koninkrijk onze liefde te tonen en door te geven aan de komende generaties.  

In moskee Badr verklaarde zijn imam: “We danken onze koning Mohammed VI, die dit vriendelijke en gezegende gebaar aan de Marokkaanse gemeenschap heeft betuigd, toen hij ingreep bij de verlaging van reistickets. We hopen dat alle reizigers ervan profiteren". De imam sloot zijn preek af met: “We zeggen tegen onze barmhartige soevereine leider: dank u wel, onze imam! U bent onze voogd uit religieuze plicht. De islamitische gemeenschap spreekt onze leider niet tegen, die het gebed en de Ramadan verricht...". 

Marzouk Aulad Abdullah en Allal Aharrou, respectievelijk voorzitter en imam bij moskee El Kabir zijn ook blij met de koninklijke beslissing.  Zij verklaarden: “het minste wat we kunnen doen is aandacht besteden aan het gebaar van de koning in de vrijdagpreek. Dit geeft aan hoe groot de belangstelling van Zijne Majesteit is voor zijn loyale onderdanen in het buitenland”. 

Dat moskeeën en lange-arm-van-Rabat instanties zich roeren is niet onschuldig. Marokko dat in conflict staat met Spanje en Duitsland als gevolg van de omstreden Westelijke Sahara, probeert de diaspora steeds meer voor zich te winnen en ook te mobiliseren voor eventuele druk op Europese landen.

Zo. Bent u daar nog?

Wat Forum en de al dan niet beschadigde reputatie van een Marokkaanse subsidie-PvdA'er te maken hebben met de prijs van vliegtickets naar Rabat, is uit bovenstaande samenvoegingen natuurlijk niet helemaal duidelijk geworden. Maar beschouw het topic maar als een soort on-woke Wikipedia over de Lange Arm van Rabat en het lot van de Riffijnen in Nederland, de welwillenden die niet altijd kunnen. Dat dubbele paspoort is nou eenmaal niet te shredderen.

OpklikDraadje over de diplomatiek

Social

Disclaimer: ook deze Arabist is vermoedelijk pro-koning

Reaguursels

Inloggen

Kom op broekers-knol...doe wat

Den-Pol | 20-06-21 | 17:47

Halim is wel schuldig geacht (=quote):
Op één punt wordt de radicaliseringsexpert wel strafbaar gesteld: bij een congres over extremisme in Amsterdam schoot hij uit eigen zak 5.000 euro voor en schreef hij een factuur die volgens het Hof niet op die manier had gemogen.
Hier kreeg hij geen straf voor opgelegd.
De zaak had al te lang voortgesleept, oordeelden de rechters. 

En de kwestie is nog niet afgerond omdat Farid hoger berorp heeft aangetekend.
Bovendien is Halim van plan een smaadzaak te starten tegen Farid A.L. en voormalig directeur Rob Dortland van Forum. "Ik vind dat ik genoegdoening moet krijgen voor het leed dat mij is aangedaan." Hij heeft zijn advocaat gevraagd brieven de deur uit te doen. Verder heeft zijn advocaat cassatie ingesteld tegen het arrest van het Hof.
Ook het laatste punt waarvoor Halim El Madkouri is veroordeeld wil hij van tafel krijgen.

Kortom: Farid en Halim kunnen beter een goedkoop ticket naar hun vakantieadres kopen en er blijven.....

MK27 | 20-06-21 | 11:20

Ik wil ze niet allemaal over 1 kam scheren daarom zeg ik doe maar wat minder Marokkaanse gemeenschap.

Dattis-Natoer | 20-06-21 | 11:00

Maar als de economie in Marroko slecht gaat loopt het land leeg deze kant op. En dat is niet te stoppen.

Hadena | 20-06-21 | 07:48 | 1

Tuurlijk is dat te stoppen. Alleen de politiek wil dat niet stoppen. De politiek zit nu al nagelbijtend van angst met gebogen hoofd te wachten op de dag dat de Marrokanen de stranden volzetten met gammele bootjes. Dus is het buigen als een knipmes voor Marokko.

HoniSoit | 20-06-21 | 09:44

Gisteren in Israel een nieuwstoptic met prachtige beelden van Marokko, surfers die vertellen hoe fantastisch het daar is, een herinnering dat er ook veel joods erfgoed te zien is en uiteraard dat het er heel veilig is.. Volgens mij zit Marokko om geld verlegen.

Sneerpoets | 20-06-21 | 06:22

Nu de tickets naar Marokko zo goedkoop zijn... er zitten nog wat kansloze Marokkanen in het AZC...

echtpaul | 20-06-21 | 03:40

Nadia Bouras, 5e colonne en van de Volkskrant (of is dat dubbelop? )
kan bijna niet beter illustreren waar de 'thuisbasis' van bepaalde groepen allochtonen/dubbele paspoorthouders 'woont':

"Naar Marokko reizen is goedkoper dan ooit. Fijn voor de vakantiegangers, goed voor de economie'

Ja, goed voor de Marokkaanse economie!
En voor de dubbele paspoorthouders.
Maar natuurlijk niet voor de Nederlandse economie.

Maar daar heeft deze Bouras natuurlijk helemaal geen boodschap aan!
Aan NL...

michelpen | 19-06-21 | 23:44 | 1

Voorspelling: Nederlanders betalen straks vliegtaks, Marokkanen en Turken worden daarvan vrijgesteld als zij voor familiebezoek naar het oude moederland reizen.

bisbisbis | 20-06-21 | 01:54

Nada Buras, s

michelpen | 19-06-21 | 23:25

Overal waar gratis geld (ZOEB ZIDI) wordt uitgedeeld, wordt misbruik gemaakt, geplunderd en gefraudeerd.

Asteroid-B612 | 19-06-21 | 23:24 | 1

... door linksmenschen of hun doelgroep.

jemagookniksmeer | 20-06-21 | 07:33

"Bouras staat erom bekend de deep state van Marokko te dienen."

Nou, ik zou maar oppassen met kritiek leveren op Bouras. Nadia Bouras is een soort van vriendinnetje van de totale lul Peter Breedveld. Die zal nu wel weer helemaal 'ape shit' en 'ballistic' gaan, en iedereen weer gaan uitmaken voor racist, fascist, en nazi.

Dr_Johnson | 19-06-21 | 22:21 | 2

Van twee walletjes eten. Bouras kan dat zonder scrupules.

Henk Zult | 19-06-21 | 22:47

Kuch....
Van Rossem: OpklikDraadje over de diplomatiek.

Jan Hoogland: 'Met deze xenofoob wil Hoekstra wel regeren.
Partijhopper Eerdmans en partijsloper Hoekstra, een illuster duo.'
twitter.com/janchoogland/status/14059...

drs.Nee | 20-06-21 | 03:30

Het liefst zou KoMo alle tickets cadeau geven.
Marokko is afhankelijk van Franse, Belgische en Nederlandse Euro’s.
Een economie in puin.

Ruimedenker | 19-06-21 | 22:04 | 1

En nog lukt het NL en de EU niet om tuig uit Marokko terug te sturen omdat Marokko niet meewerkt. Dat zegt heel wat.

Rotterdammert1965 | 20-06-21 | 08:15

Nadia Bouras, was die niet van de stickers? Net als de VVD!

blikjegrolsch | 19-06-21 | 22:04

Ikke toegeven moedt dit niet gelezen te hebbe.. wegend doodmoe van alles mocros.

grapjasz | 19-06-21 | 21:50

Is dit niet het vonnis van die Farid?
In het artikel op nu staat dat Farid in hoger beroep tot 120 uur taakstraf is veroordeeld en het geld voor een vertaling heeft gebruikt, net als in het vonnis.

Thijszilla | 19-06-21 | 21:45 | 2

Ja, volgens mij slaat GS hier de plank goed mis. Ik kan 't ook niet anders lezen dan zoals jij schrijft.

Bakkeleures | 19-06-21 | 22:32

Lijkt mij ook. El Madkouri is strafbaar bevonden zonder strafoplegging, als ik het artikel op nu goed lees. Zou wijs zijn om dit even te checken, anders loop je het risico dat je iemand die net is vrijgesproken alsnog onterecht in z’n bek pist. Kunnen ze gelijk het gehusseld van arrest/vonnis en rechtbank/gerechtshof rechtzetten, dit staat zo knullig.

beldewouten | 19-06-21 | 22:36

Kapitalisme draait op bevolkingsgroei. Nederlanders maken niet genoeg kinderen meer. Dus immigratie.

dr Rechts | 19-06-21 | 21:43 | 1

Hoezo draait kapitalisme op bevolkingsgroei? Kapitalisme is wat je krijgt als mensen onderling in alle vrijheid goederen uitruilen. Al dan niet met geld als intermediair. Niks meer niks minder. Kapitalisme is geen ideologie of zoiets. Streeft dus ook geen doel na. Weet je eigenlijk wel wat kapitalisme is?

Je hebt een kleine overheid nodig om die vrije markt te bewaken. Iets waar onze overheden in gefaald zijn. Alles is nu gereguleerd, alles is extra belast. Het alleruiterste tegenovergestelde van kapitalisme is communisme dat altijd eindigt in een totaal door en door gecorrumpeerde overheid die alles regelt. Dat is géén kapitalisme.

Sans Comique | 20-06-21 | 08:49

Waarom lees ik zo vaak dat dit soort types bij Universiteiten werkzaam zijn?

UnderTheDevil | 19-06-21 | 21:42 | 1

Die Bouras is van het L. Lucassen clubje

radiatorknopje | 19-06-21 | 22:00

Laat ze wegblijven. Marokkanen zorgen in grote mate voor overlast en doen een groot beroep op de uitkeringen en medische zorg. Je hebt er niets aan dus wegwezen met die mohammedaanse homofielen

Eddy67 | 19-06-21 | 21:31

Mooi dat Spanje nu ook gepest wordt, nadat Turkije al het zuidoosten van de EU treiterde met """vluchtelingen""". Misschien is het klimaat rijp om eens een keer iets goeds uit Brussel te laten komen, in de vorm van een hard EU-beleid richting landen die vluchtelingen tot politieke speelbal maken en hun expats in de EU lastig blijven vallen. Bemoeien met EU-burgers, chantage met vluchtelingen, of weigeren van teruggestuurde veiligelandiërs zou subiet moeten leiden tot sancties, zoals het stoppen van de uitgave van visums.

Muxje | 19-06-21 | 21:31 | 4

@TeeJee | 19-06-21 | 21:32: zal wel in strijd zijn met regels waar alleen wij ons aan dienen te houden.

Kukooo1 | 19-06-21 | 22:41

waar gaat dit over. Turkije is geen EU lid en Griekenland doet zeker zijn best. Spanje zou als Griekenland moeten doen, doen ze ook, en verdient onze steun.

MaarFeitelijk | 20-06-21 | 00:18

Het NL paspoort van Marokkanen verscheuren en ze een maand de tijd geven de pleiterik te maken. Had 20 jaar geleden al gemoeten.

K. Westergaard | 20-06-21 | 08:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ik neem mijn pet af voor alle politiemensen die door de bomen, met al dit soort voor ons niet natuurlijke namen, toch het bos zien en mensen oppakken.

Leptob | 19-06-21 | 21:30
-weggejorist-
PikinhetBlik | 19-06-21 | 21:26

Als ik het goed begrijp remigreren alle Nederlandse Marokkanen naar Marokko omdat de koning gezorgt heeft voor lagere vliegprijzen? Bedankt Alex!

Acidstain | 19-06-21 | 21:20

Die Jan Hoogland. Kan niet tegen onrecht "zoals de bezetting van de westelijke sahara door Marokko" - het staat er echt

niet.

Het is natuurlijk weer palestina dat bezet wordt. Want zo rolt de antisemiet: selectief shoppen uit de grabbelton met dingen waar je een onrecht stempeltje op kunt plakken.

Knufter | 19-06-21 | 21:18

Wilders twitterde dat een enkeltje nóg goedkoper is. Klopt dat niet dan?

Poesmobiel | 19-06-21 | 21:18 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb te veel bier op om slecht gelezen vonnissen goed te lezen.

All_yall | 19-06-21 | 21:16

Ik ben ook deradicalisatieexpert:

- ik raad moslims aan zichzelf niet op te blazen
- verder moeten gevaarlijke individuen opgesloten worden
- en radicale individuen gewoon naar een land waar hun radicale denkbeelden het beste tot hun recht komen

Geen dank.

Manmanman of je daar een 'expert' voor nodig hebt.

Knufter | 19-06-21 | 21:13 | 1

Helder denkbeeld. Compleet mee eens!

swagmachine | 19-06-21 | 22:44

Hoeveel miljoenen aan uitkeringen maken wij jaarlijks over aan !
Marokko?

Madame Poitiers | 19-06-21 | 21:12 | 1

Genoeg om voldoende handen aan het bed te krijgen en 100 IC bedden per jaar extra

Rotterdammert1965 | 20-06-21 | 08:19

Marokko foor de Marrekane.

Rest In Privacy | 19-06-21 | 21:11

Moslim, dus hij doet niet aan Westerse wetten.

goettel | 19-06-21 | 21:09

Waarom gaat altijd over Marokkanen en het nooit over Aziaten in Nederland?

Komt het misschien omdat ze:

- Zelfredzaam zijn
- Zich niet of nauwelijk bezighouden met cirminele activiteiten
- Niet bekend zijn bij UWV en socialedienst
- Belangrijk vinden dat hun kinderen een goede opleiding doorlopen
- Niet in iedere negatieve statisitiek tot de koplopers behoren
- Niet continu mekkeren over achtergesteld zijn.
- Niet hun hele leven laten beheersen door een pedo sprookjes figuur uit het verleden.
- Zich beseffen dat naast het hebben van rechten daar ook plichten tegen overstaan.
- Weten dat de overheid niet de vader van hun kind is.
....... etcetc

Ervaringsdeskundige | 19-06-21 | 21:07 | 1

Azië is groot, heel groot.

All_yall | 19-06-21 | 21:10

Zeg Jan Hoogland, Marokko en zijn onderdanen interesseren mij nul. En Geert weet/snapt beter dan jou dat de Arabische politiek vies is. Dag Jan.

Normpje | 19-06-21 | 21:02

Alle Marokkanen terug naar Turkije!

Mokum Kosher | 19-06-21 | 21:02

Marokkanen gonna Marokkaan ?
.
How unexpected !

FW Ta-183 Huckebein | 19-06-21 | 20:59

Waar is Feynman.

hoogstetijd | 19-06-21 | 20:59

Ik kom er heel eerlijk voor uit: als er gesmeten wordt met zoveel namen, die in mijn eigen dialect niet voorkomen, dan zie ik de draad niet meer.

Leptob | 19-06-21 | 20:57

Als die reizen zo goedkoop zijn, en Marokko kennelijk een veilig land is waar iedereen naartoe kan gaan, en de Marokkanen de Marokkaanse koning vereren en de Marokkaanse nationaliteit blijven omarmen, waarom gooien we al die Marokkaanse etters (incl de imams) dan niet gewoon op de boot voor een enkele reis naar hun geliefde land en koning????

Leffe Blonde | 19-06-21 | 20:56 | 2

Ho, eerst Jan Hoogland(wie?) vragen hoe het zit en moet.

Normpje | 19-06-21 | 21:04

de goedkope tickets zijn ook een goede methode om van de kansloze asielanten te doen retourneren. Eigenlijk kun je onder het mom van een vakantiecharter makkelijk in één keer 150 man thuisbezorgen. Of met een A380 wel 400. Ook lekker geodkoop,

MaarFeitelijk | 20-06-21 | 00:16

Er zijn best goede Marrokanen....

-Generaal Custer..-

Wijze uit het Oosten | 19-06-21 | 20:51 | 2

Klopt. Ik ken ze alle 2.

Kukooo1 | 19-06-21 | 22:35

Hoeveel zijn er in 'hogere maatschappelijke kringen'. Dit is toch alleen van de ambassade en een verloren bedrijfseigenaar?

MaarFeitelijk | 20-06-21 | 00:14

Iedereen mag weer zijn uitkering, kinderbijslag en drugsverdiensten naar Marokko brengen. Koning heeft geld nodig.

strawdog | 19-06-21 | 20:49 | 2

De uitkeringstrekkers uit Nederland geven daar geen geld uit aan dure hotels omdat ze er al een paar huizen hebben.

W_F | 19-06-21 | 20:54

@W_F,
Op naam van een oom,i.v.m behouden uitkering.

De Profundus | 19-06-21 | 21:28

Dat het OM blindelings opdrachten uitvoert van Marokko is al lang bekend, het meest schandalige politieke proces tegen een bedreigde Nederlandse politicus is er het bewijs van hoever het OM gaat in hun buiging naar fascistische buitenlandse machthebbers.

smdyasc | 19-06-21 | 20:49 | 1

Doen ze voor andere dubieuze landen als USA ook.

MaarFeitelijk | 20-06-21 | 00:14

Marokko heeft ook de afspraken over het verminderen van CO2 uitstoot ondertekend in Parijs, dus de retourvlucht zal wel 2x zo duur zijn.

W_F | 19-06-21 | 20:49

Madkouri werd betrapt toen hij een envelop met 4000 euro van Farid kreeg. Madkouri regelde bij Forum de betaling van de declaraties van Farid.
Maar mensen, dit was geen corruptie met Nederlands subsidiegeld. Nee hoir, dat was de terugbetaling van een lening van Markoudi aan Farid. Want Farid had geld geleend voor de aankoop van een vakantie-appartement in Al Hoceima (Rif).

Ik ben benieuwd hoe het Hof in zijn arrest de vrijspraak motiveert ....

theo-is-dood | 19-06-21 | 20:45 | 6

@Deksmaat | 19-06-21 | 20:57: de verdachte waarover in deze uitspraak wordt gesproken is FARID. Dus niet Markoudi.
GS linkt naar het verkeerde arrest

theo-is-dood | 19-06-21 | 21:21

@Deksmaat | 19-06-21 | 21:39: Jaja, zo zie je maar. Een mening is als een erectie. Je hebt hem zo maar zie hem maar overeind te houden. Is nog niet zo makkelijk.

Sans Comique | 20-06-21 | 08:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus 7 voorwaarden, maar Nederland verlaten staat er niet bij. Dus je hoeft niet eens op vakantie naar Marokko om in aanmerking te komen.

W_F | 19-06-21 | 21:07

Hoe lang krijgen ze die uitkering na vertrek ? Ik bedoel je moet minimaal 55 zijn.

dedwarsligger | 19-06-21 | 21:09

Dat die Bouras daar in Leiden staat te doceren is een regelrechte schande en aanfluiting. Totaal lichtgewicht die de rijke traditie van sterke Leidse historici vernachelt. Ook wel opvallend dat iemand als Cliteur helemaal gerechercheerd wordt terwijl deze troela gewoon als gezant van de Marokkaanse koning actief kan zijn met haar hatelijke propaganda.

UpdateAvailable | 19-06-21 | 20:37 | 1

U weet toch waarom ze daar staat. Niet omdat het een kwalitatief uitstekend universitair docente is hoor. Als ze Karen Janssen had geheten stond ze nog steeds in de Hema broekpakken te verkopen. Zouden die mensen in de eerste plaats zelf niet moeten willen want geen hond die je serieus neemt op een "hogere" positie, "want de kans dat jij daar wegens betuttelracisme zit is groter dan dat jij er vanwege je capaciteiten zit". En zo is het.

Graaisnaaiert | 20-06-21 | 12:13

Minder minder minder lange armen.
En jammer dat die goedkope vluchten geen enkeltjes zijn.
Durf eens te kiezen voor je eigen land. Welke dat ook is.

Deflatiemonster | 19-06-21 | 20:36 | 2

Goedkope vluchten? De prijzen worden VERLAAGD, maar dat wil nog niet zeggen dat het goedkoop is.

Leon Tosti | 20-06-21 | 09:59

@Leon Tosti | 20-06-21 | 09:59:
/Care.
De geldstromen uit de subsidieruif die kant op vind ik een veel groter probleem, evenals het feit dat hoewel ze inmiddels 45 jaar hier zijn er meer segregatie dan integratie optreed plus natuurlijk die achterlijke voorkeursbehandeling wat zeker niet meehelpt in acceptatie van Marokkanen met al hun eigenschappen en eigenaardigheden ( zeg ik zonder waardeoordeel ).

Graaisnaaiert | 20-06-21 | 12:10

Enkele reis, als het even kan.

Rest In Privacy | 19-06-21 | 20:35

Hoezo niet? Ze kunnen toch Marokkaan blijven en afstand doen van Nederlandse paspoort?

Carlos_I | 19-06-21 | 20:33 | 2

Dat is een logica die hier niet erg gevolgd wordt. Terwijl die er wel is.

MaarFeitelijk | 20-06-21 | 00:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl