achtergrond

Geenstijl

Voorzitter @PvdA Esther-Mirjam Sent heeft sinds 2022 GEBIEDSVERBOD eigen Radboud Universiteit

Maar wat hebben de slachtoffers gedaan om haar structurele grensoverschrijdende gedrag te verdienen? Dat mag je niet meer vragen van woke

Schat ff niet zo letterlijk!

Sociaaldemocraat in the streets, "fel, onruststoker, agressief, manipulatief, ijzig, onfatsoenlijk, intimiderend" in the sheets. Dat zijn de échte. In het najaar van 2021 kwam vlak voor haar benoeming tot landelijk PvdA-voorzitter aan het licht dat hoogleraar economische theorie Esther-Mirjam Sent een spoor van niet-theorische "verstoorde werkverhoudingen" door de Radboud Universiteit trok.

Adviesbureau Bezemer & Schubad stelde een onderzoek dat Esther als "buitengewoon onprettig" heeft ervaren (wat grappig is omdat ze zich constant tegen een ander onderzoek van datzelfde bureau in de PvdA aan bemoeide). Wat collega's op hun beurt buitengewoon onprettig aan Esther vonden?

",,Ze was een onruststoker en straalde veel agressie uit”, vertelt een betrokkene. Dat deed ze vooral in woord en gebaar, concluderen meerdere (oud-)personeelsleden (...). er was wel sprake van intimidatie en ongewenst gedrag.

Sent zou ook manipulatief gedrag vertoond hebben. Sommige medewerkers waren zo bang om persoonlijk problemen te krijgen dat ze geen voorstellen meer durfden te doen die het vak van Sent zouden raken. ,,Diverse van deze collega’s waren van mevrouw Sent afhankelijk voor beoordelingen en promoties”, stelt een betrokken faculteitsmedewerker.

,,Ze kon heel fel zijn”, zegt een ander, ,,komen met beschuldigingen die niet waar zijn.” Er zouden gesprekken zijn gevoerd die ‘behoorlijk onfatsoenlijk’ waren. Sent zou ook achter de rug van de leiding om mensen bewerkt hebben om haar gelijk te halen. ,,De sfeer werd heel ijzig.” Weer een ander: ,,Ze heeft mensen het leven zuur gemaakt.”

(...) Verschillende medewerkers van de economie-afdeling zich uit angst niet meer op de gang te vertonen als Sent in de buurt was."

Nou, die ellende kwam haar dus te staan op een heus online en facultair gebiedsverbod, maar mét behoud van haar leerstoel.

"Toen de zaak al een dik jaar doorsudderde, was decaan Elfring het zat. Hij verbood Sent op 20 oktober 2022 om zich nog langer fysiek en online te begeven op de afdeling waar ze werkte. Als ze daar geen gehoor aan gaf, zouden er maatregelen volgen, zo werd gedreigd.

(...) Sent behield haar leerstoel ‘economie en beleid’. ,,Dat is zeer ongebruikelijk”, zegt een hoogleraar, ,,Maar het college van bestuur heeft zijn best gedaan alle problemen te verhullen, het imago goed proberen te houden.”

Kijk, dit is de vintage, klassieke PvdA; dat onverzettelijke onkruid dat we zo missen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Friese partijbaron PvdA pleit voor 'time-out' voor fusie met GroenLinks

Rood ontdekt dat het is overgenomen door Groen (en niemand houdt van Timmerfrans)

@Bas Paternotte | 27-03-24 | 14:00 | 240 reacties

Jesse Klaver geen lijsttrekker GroenLinks/PvdA

KEY RACE ALERT +++ De Obama van Nederland stopt met hoop geven

@Spartacus | 19-07-23 | 07:36 | 314 reacties

GROENLINKS & PVDA MET 1 LIJST NAAR #TK2023

Hans Spekman is bang voor de PvdA: verworpene der aarde ontwaakt en ziet dat alle arbeiders weg zijn

@Van Rossem | 17-07-23 | 16:00 | 340 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.