Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Ultieme Dit Moet Gebeuren Zodat Oranje Frankrijk, Duitsland En Portugal Ontwijkt Topic

Zo wordt EK kijken de komende dagen toch nog spannend 

U denkt misschien dat er de komende dagen helemaal niks meer aan is om naar het EK te kijken, omdat Nederland toch al groepswinnaar is. Maar! Het is nog hartstikke spannend tegen wie Oranje in de volgende ronde komt, en met een beetje pech is dat Frankrijk, Portugal of Duitsland. Met dit topic weet u precies (nou ja, precies... zo precies mogelijk) voor welke landen u de komende dagen moet juichen.

Wat we wel weten: Nederland is groepswinnaar op het EK en speelt op 27 juni in Boedapest de tweede ronde tegen een nummer 3 uit een andere poule. Wat we niet weten: of die tegenstander uit groep D, E of F komt. En dat maakt nogal veel uit, aangezien in groep F Frankrijk, Portugal en Duitsland spelen. Dat zijn de wereldkampioen van 2018, de Europees Kampioen van 2016 en de wereldkampioen van 2014. Die wil je ontwijken. En dat kan gelukkig ook. Volgens uw Telegraaf lezende oom hangt het allemaal af van een erg ingewikkeld schema, maar zo ingewikkeld is dat schema helemaal niet. Dat gaan we na de breek even rustig uitleggen, maar als u daar geen zin in heeft en toch snedig uit de hoek wilt komen, hoeft u alleen het volgende te onthouden: Zwitserland-Turkije cruciaal, het liefst een gelijkspel, anders een kleine overwinning van de Turken. En hup Hongarije. 

Dit topic wordt de komende dagen geüpdatet. 
UPDATE 20/6:
Helaas, een overwinning voor de Zwitsers. Maar: de groep des doods ontwijken kan nog! Lees hieronder hoe.
UPDATE 21/6 19u55: Vergeet die 3-0 van Oranje. Door de nederlaag van Oekraïne zijn de kansen om tegen een tegenstander uit poule F te spelen een stuk groter geworden. 
UPDATE 21/6 22u55: Door de relatief zwakke nummers 3 Oekraïne en Finland is de wedstrijd morgen tussen Kroatië en Schotland cruciaal. Nederland moet hopen dat een van de twee teams die wedstrijd wint, anders is een tegenstander uit poule F vrijwel zeker.
UPDATE 22/6 22u50: Dankzij de overwinning van Kroatië op Schotland is er nog steeds een goede kans dat Nederland een tegenstander uit poule F ontwijkt en tegen Tsjechië komt te spelen. Morgen moet Zweden niet verliezen van Polen, en Spanje niet gelijkspelen (of met 4-3, 5-4, 6-5 of 7-6 etc. winnen) tegen Slowakije. Als dat lukt, speelt Nederland in de tweede ronde tegen Tsjechië. 
UPDATE 23/6 19u55: Duidelijk. Zweden heeft gewonnen en Spanje ook, Nederland speelt in de tweede ronde tegen Tsjechië, dat trouwens ook best goed is. 

Dat schema dus

Dit moet u even onthouden

Tegen welk team Nederland speelt, hangt af van de samenstelling van de vier beste nummers 3 die naar de tweede ronde gaan, en dus niet van de volgorde. U ziet het schema hierboven, en daaruit kunnen we concluderen dat er 3 groepen scenario's zijn waarin Nederland ZEKER NIET tegen de nummer 3 uit poule F speelt. 

1) De nummer 3 uit poule F plaatst zich niet (nogal wiedes)

2) De nummer 3 uit poule A plaatst zich niet

3) De nummers 3 uit poule B en E plaatsen zich allebei niet

In ALLE ANDERE scenario's speelt Nederland WEL tegen de nummer 3 uit poule F. 

Dus...

Scenario's 1 en 2 kunnen uiteraard overlappen, maar uit het bovenstaande blijkt al dat het aantal punten (en doelsaldo) van de nummer 3 in poule A even cruciaal is als dat van de nummer 3 in poule F. Nederland moet dus vooral hopen op nummers 3 met veel punten in poules C (onze eigen poule) en D, en op weinig punten voor de nummers 3 in poule A en F.

In theorie kan een land met 1, 2, 3, 4, 5 of 6 punten als nummer 3 in een poule eindigen. In de praktijk heeft een nummer 3 met 4 of meer punten heeft een hele grote kans bij de beste 4 te eindigen, voor een nummer 3 met 3 punten wordt het spannend en een nummer 3 met 2 of minder punten is vrijwel zeker uitgeschakeld. 

Als we de poules een voor een langslopen, ziet u meteen waarom Zwitserland-Turkije cruciaal is.

UPDATE 20/6: Door de overwinning van Zwitserland op Turkije is scenario 2) vrijwel uitgesloten. Nederland moet nu hopen dat de nummer 3 uit poule F zich niet plaatst óf op scenario 3). In dat geval moeten we hopen op winst van België tegen Finland, een gelijkspel tussen Oostenrijk en Oekraïne, juist géén gelijkspel tussen Kroatië en Schotland en geen overwinning van Polen op Zweden. 

UPDATE 21/6 19u55: Door de nederlaag van Oekraïne is de kans op scenario 1), 2) en vooral 3) een stuk kleiner geworden. 
UPDATE 21/6 22u55: Door de overwinning van België is de kans op scenario 3) nog steeds reëel, maar de kans op scenario 1) weer wat kleiner geworden. Scenario 2) is nu theoretisch onmogelijk. Kroatië-Schotland is morgen cruciaal. Als die wedstrijd gelijk eindigt, is scenario 3) ook uitgesloten en is de kans op scenario 1) minimaal.
UPDATE 22/6 22u50: Door de winst van Kroatië is scenario 3) nu waarschijnlijker geworden, waarbij Nederland tegen Tsjechië speelt. Om dat te laten gebeuren mag Polen niet van Zweden winnen, en Spanje niet gelijkspelen (of met 4-3, 5-4, 6-5, etc. winnen) tegen Slowakije. Als dat wel gebeurt, is de kans groot dat Nederland tegen de nummer 3 uit poule F speelt. Het is nu theoretisch onmogelijk dat Nederland in de tweede ronde tegen de nummer 3 uit poule E speelt. 

Poule A

Wat Nederland wil: een slechte nummer 3
Hoe dat het beste kan: een gelijkspel tussen Zwitserland en Turkije

In het ideale geval speelt Turkije gelijk tegen Zwitserland. Zwitserland eindigt dan als derde met 2 punten en maakt grote kans om bij de twee slechtste nummers 3 te eindigen. Als Turkije wint, worden de Turken derde met 3 punten. Nederland moet hopen op een zo klein mogelijke overwinning, omdat het doelsaldo van de Turken dan slecht blijft. Daarmee is de kans alsnog groot dat Nederland een tegenstander uit poule F ontwijkt. Als Zwitserland van Turkije wint, heeft de nummer 3 uit deze poule (Zwitserland of Wales) sowieso 4 punten en is daarmee hoogstwaarschijnlijk door naar de volgende ronde. Dat zou slecht nieuws zijn voor Nederland. 
UPDATE 20/6: Zwitserland derde met 4 punten en doelsaldo van -1. Slecht nieuws voor Nederland.

Poule B

Wat Nederland wil: een nummer 3 die hoger eindigt dan de nummer 3 in poule A en/of F
Hoe dat het beste kan: Finland verliest niet van België en Denemarken wint niet van Rusland

Als België van Finland wint, eindigt de nummer 3 in deze poule sowieso met 3 punten en als Denemarken dan van Rusland wint, gebeurt dat alsnog. Grote kans dus op een nummer 3 met 3 punten uit deze poule. 
UPDATE 21/6: Finland eindigt als derde met 3 punten en een relatief zwak doelsaldo van -2.

Poule C

Wat Nederland wil: een goede nummer 3
Hoe dat het beste kan: een gelijkspel tussen Oostenrijk en Oekraïne

Gek genoeg is in Oranjes eigen poule de wedstrijd tussen Oostenrijk en Oekraïne belangrijker dan de wedstrijd van Nederland zelf. Nederland moet hopen op een gelijkspel, omdat Oostenrijk dan derde wordt met 4 punten. Als het geen gelijk wordt, eindigt de verliezer als nummer 3 in de poule. In dat geval moet Nederland hopen op een zo klein mogelijk verschil, zodat het doelsaldo van de nummer 3 niet te slecht is. 
UPDATE 21/6: De nederlaag van Oekraïne is slecht nieuws voor Nederland. Dat land is nu als derde geëindigd met 3 punten en een doelsaldo van -1. 

Poule D

Wat Nederland wil: een goede nummer 3
Hoe dat het beste kan: Kroatië wint niet van Tsjechië of Engeland niet van Schotland

Over deze poule weten we na vanavond meer. In het slechtste geval wint Tsjechië van Kroatië en Engeland van Schotland. Dan staan Kroatië en Schotland samen derde met 0 punten, en kan de nummer 3 in deze poule maximaal 3 punten halen. In de meeste andere scenario's is een nummer 3 met 4 punten (of zelfs met 6) juist wel mogelijk. Hoe beter de nummer 3 in deze poule scoort, des te gunstiger het is voor Nederland. 
UPDATE 19/6: Dankzij de gelijke spelen bij Tsjechië-Kroatië en Engeland-Schotland draait alles nu om de wedstrijd Kroatië-Schotland. Als Kroatië of Schotland die wint, eindigt de nummer 3 in deze poule met 4 punten, wat gunstig is voor Nederland. Bij een gelijkspel wordt Kroatië derde met 2 punten, wat betekent dat het vrijwel zeker is uitgeschakeld. Dat zou slecht nieuws zijn voor Oranje. 
UPDATE 22/6: Dankzij de zege van Kroatië eindigt Tsjechië als derde in de groep met 4 punten. De Tsjechen zijn geplaatst voor de tweede ronde. Als de nummer 3 uit poule E zich niet voor de volgende ronde plaatst, speelt Nederland tegen Tsjechië. 

Poule E

Wat Nederland wil: een nummer 3 die hoger eindigt dan de nummer 3 in poule A en/of F
Hoe dat het beste kan: Spanje of Zweden laat een steekje vallen

Ook in deze poule is pas één speelronde geweest en kan er dus nog van alles gebeuren. Zweden speelt vandaag om 15:00 uur tegen Slowakije en Spanje morgen om 21:00 uur tegen Polen. Ervan uitgaande dat Spanje van Polen en Slowakije wint, hangt het vooral af van de wedstrijd van vandaag. Als Zweden niet van Slowakije wint, maar wel van Polen, eindigt de nummer 3 in deze poule met 4 punten. Als Zweden vandaag wint, is de kans groot dat Slowakije met 3 punten derde wordt. 
UPDATE 19/6: Als Spanje allebei zijn wedstrijden wint, eindigt Slowakije als derde met 3 punten. Zweden-Polen doet er dan niet meer toe.   
UPDATE 20/6: Doordat de Polen gelijk hebben gespeeld tegen Spanje, is hun wedstrijd tegen Zweden alsnog belangrijk. Als Polen die wint, eindigt de nummer 3 in deze poule met 4 punten. Anders haalt het team dat derde wordt 3 of (als Spanje verliest) 2 punten.
UPDATE 22/6: Het is voor Oranje het gunstigst als de nummer 3 uit deze groep onder Oekraïne eindigt. Dan mag Polen dus niet van Zweden winnen en mag Spanje ook niet gelijkspelen tegen Slowakije. Als Slowakije van Spanje verliest, eindigt Slowakije onder Oekraïne omdat het een slechter doelsaldo en meer gele kaarten heeft, behalve als Slowakije 4-3 of een hogere uitslag met 1 doelpunt verschil verliest. In dat geval speelt Nederland sowieso tegen Tsjechië, ook als Slowakije (of Finland) onverhoopt mocht doorgaan ten koste van de nummer 3 uit poule F. 
UPDATE 23/6: Slowakije eindigt als derde in de groep met 3 punten, maar is met een doelsaldo van -5 sowieso uitgeschakeld. 

Poule F

Wat Nederland wil: een slechte nummer 3
Hoe dat het beste kan: stunts van Hongarije

In de groep des doods zelf kan er ook nog van alles gebeuren. Als we ervan uitgaan dat Hongarije alles verliest, eindigt de nummer 3 in deze poule dus sowieso met 3 punten, met een goede kans op 4 (of zelfs 6). Vandaar dat Nederland vooral moet hopen op een stuntje van de Hongaren morgen tegen Frankrijk, of liever nog in de laatste speelronde tegen Duitsland. 
UPDATE 20/6: Ondanks de stunt van de Hongaren is er nog steeds aanzienlijke kans op een nummer 3 met 4 punten in deze poule. Alleen als Portugal van Frankrijk verliest eindigt de nummer 3 in deze poule met 3 punten.
UPDATE 23/6 19u55: De nummer 3 in deze poule moet beter eindigen dan Finland, de nummer 3 uit poule B, om door te gaan. Of dat nou gebeurt of niet, Nederland speelt sowieso tegen Tsjechië. 

Reaguursels

Inloggen

Wat een onzin, iedere ploeg die als derde in de poule is geëindigd staat daar niet voor niets...

Broodplank | 19-06-21 | 11:23

Mijn hersens zijn zo week nog van die warmte, zonder enige drank, dat ik hier even niet over ga nadenken, akkoord?

Jan, Leiden | 18-06-21 | 22:53 | 1

Moeten wij het nu alweer opknappen? Laat die verwende zwaar overbetaalde voetballer-pubertjes het zelf maar doen.

Waar-is-niets | 19-06-21 | 09:22

Als nederlander, inwonend in Portugal wil ik eigenlijk niets meer dan een NL vs PT match. Bedoel youtube maar eens battle of nuremberg in 2006. xD

Krachtkoe | 18-06-21 | 22:15

Ik begrijp het allemaal niet. Ik moet oppasopa zijn voor mijn kleinzoon. Die ronde eliptische dingen onderaan de foto, dat zijn precies die dingen die ik op de wc-bril moet leggen om te voorkomen dat mijn kleinzoon door de plee zakt. Maar verder zie ik niets herkenbaars helaas, doe maar geen moeite.

DitjaarkrijgikAOW | 18-06-21 | 19:48

Nederland kan zelf ook heel veel doen. Door bijvoorbeeld met 5-0 van Noord-Macedonië te verliezen.

Grachus | 18-06-21 | 19:30

Hopelijk treft NL in de eerste ronde van de knock out fase de aankomende Europees Kampioen :)

Vuurspuger | 18-06-21 | 18:57
-weggejorist-
G3spuiS | 18-06-21 | 17:45 | 3

Ik denk dat bij 33% kans op Duitsland of Portugal we er 100% zeker uitleggen.

Nuuk | 18-06-21 | 17:06

Maar als je nu echt Europees kampioen wilt worden, moet je gewoon 7 potjes winnen. We kunnen al bijna aftellen.... nog maar 5

Karel Kruizenruiker | 18-06-21 | 16:25 | 2

Ja zo denk ik er ook over. Dat laffe ienemienemutte. Kein Gelul, Fussball spielen!

squadra | 18-06-21 | 16:42

Dat klopt niet, de 3e poulewedstrijd mag gewoon verloren worden...
Verder heb je natuurlijk gelijk, als je kampioen wilt worden moet je van iedereen kunnen winnen.

Jafco | 18-06-21 | 17:44

Ook de nummer 3 uit de poule des doods is niet in topvorm. Anders waren ze geen derde geworden. Het moraal van dat team zal het dan ook niet geweldig zijn. Kunnen we winnen.

van heinde en verre | 18-06-21 | 16:09

vermakelijk om te zien hoeveel experts en analisten hier zitten..... Hoantje kijkt gewoon een pot voetbal en vind daar misschien iets van....... verder niet zo belangrijk wat Hoantje dr van vind.... die geniet gewoon van Oranje met een koud biertje en een jointje.......... thans it!

lilluke halve hoan | 18-06-21 | 15:33 | 1

Pff, natnek

TaliSepatu | 18-06-21 | 16:31

Kein Geloel, voetballen! Dat gezever, speculeren, achterkamertjespolitiek, we zijn hier toch niet op een CdA bijeenkomst?

dathoujetoch | 18-06-21 | 15:19

De makkelijkste manier om deze kanshebbers te ontwijken is door de volgende wedstrijd te verliezen. En uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat mijn advies zal worden opgevolgd.

Red shirt | 18-06-21 | 14:54 | 2

Nee dan had je gisteren moeten verliezen, nu is het te laat.

PeterDriebeens | 18-06-21 | 15:20

Thanks, meteen 500 euro op Unibet gezet.

sioux_ | 18-06-21 | 15:45

Gewoon een moeilijke tegenstander en dan winnen. Dat groeit ook wat lekkerder het toernooi in. Als je er niet van kunt winnen lukt het een ronde later ook niet.

deministerpresident | 18-06-21 | 14:28 | 2

Nee, want dan lig je eruit.

Jee-Dee | 18-06-21 | 14:32

En dan alsnog uit het toernooi gestoten worden door de zwakste nummer drie .

Man-bear-pig | 18-06-21 | 14:13

Eerst, lang geleden, hadden mensen alleen de bijbel. Toen kwam er theologie bij, uitleg- en inlegkunde, kettervervolging, godsdienstoorlogen, CDA....
Eerst hadden mensen alleen voetbal, met na afloop hooguit een korte samenvatting van de wedstrijd. Toen kwamen de "analisten"....

J.P.Drapeau | 18-06-21 | 14:12 | 2

En de voorbeschouwers ....

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 15:02

Anale misten.

squadra | 18-06-21 | 16:43

Maakt het nou echt uit of we er in de 8e of in de kwart finale uitvliegen?

trottle | 18-06-21 | 14:12

"Dit topic wordt de komende dagen geüpdatet."

Fijn, dan zal ik de komende dagen nog regelmatig controleren of er nog informatie is toegevoegd??

TheOtherWhiteMeat | 18-06-21 | 14:09

Vind die VAR geen verrijking, met het gezeik over 2 mm buitenspel.

Ichneumonidae | 18-06-21 | 14:07 | 1

Technisch gezien ben je geen reet opgeschoten, Elk tijdstukje kan je weer delen in momenten, Er is geen absoluut tijdstip. En zijn die apparaten eigenlijk wel geijkt? Ik wil ¨de grens¨ weer als beul of als uno-momento- dado verlosser.

squadra | 18-06-21 | 16:53

Ik denk dat we goede kans maken want we hebben geselecteerd op huidskleur en niet op kwaliteit. Deze diversiteit zal de andere clubs doen verbleken. oeps.

jan huppeldepup | 18-06-21 | 14:01 | 4

Denk je dat Frenkie de Jong er alleen bij is vanwege zijn witte privilege?

Rest In Privacy | 18-06-21 | 14:16

@Y&T | 18-06-21 | 15:56:

Heb je zijn vriendin al gezien?
Dat soort vrouwen krijg jij niet zelfs als je er voor wil betalen.

Rest In Privacy | 18-06-21 | 16:16
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland verliest vooral van zichzelf. Weghorgst, De Roon, Akee, met zulke spelers heb je helemaal geen tegenstander nodig.

small_town_dude | 18-06-21 | 13:58 | 6

Menfis ?

Man-bear-pig | 18-06-21 | 14:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Tegen de moffen in Hongarije zou mooi zijn.

Rest In Privacy | 18-06-21 | 13:56

Als je er niet van uitgaat dat je wint, heb je al verloren.
Hoop negatieve zeikerTs hier, manmanman. En dat heeft nog stemrecht ook.

Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:56 | 2

Alsof voetbal belangrijk is, saaiste sport ever.

MargauxGrandCru | 18-06-21 | 14:56

@MargauxGrandCru | 18-06-21 | 14:56: Ik weet niet of je een meisje van de vrouwelijke kunne bent, maar voor ECHTE mannen komt voetbal eerst, dan een hele tijd niks, en dan aan de horizon nog eens degene die in de keuken moet staan.

Ichneumonidae | 18-06-21 | 15:03

Ze moeten gewoon druk blijven zetten, kansen creëren. Want hoe vaker een schot op doel, hoe groter de kans dat ie zomaar een keer zit. Dus.

All_yall | 18-06-21 | 13:55 | 1

Juist, op zijn Cruijffiaans,

Jee-Dee | 18-06-21 | 14:26

Tegenstander maakt niet uit met Depay in het veld, die komt nog geen lantaarnpaal voorbij zonder balverlies.

Rotterdammert1965 | 18-06-21 | 13:55 | 1

Die is leuk ha.. ha..

Jee-Dee | 18-06-21 | 14:22

Ik hoop dat we Duitsland treffen. Bij een eventuele winst rijd ik al tuuuterend in mijn oranje panzer howitzer naar de brandenburger tor om een paar saluutschoten te lossen. Beloofd.

Lerp | 18-06-21 | 13:53 | 3

Plaats je dan wel een filmpje?

Wijze uit het Oosten | 18-06-21 | 13:55

en anders?

Y&T | 18-06-21 | 16:15

Ben ik de enige die zich ergert aan die vreemde sponsors:
Qatar Airlines - hoe kan het dat zij zoveel grote events én clubs sponsoren terwijl alle vliegmaatschappijen bijna op hun reet liggen?
TikTok, AliPay - alle privacy richting en betalingen via China? WTF?
Hisense - wat is de invloed van de Chinese staat?
Gazprom - zijn er geen sancties met Rusland?
Booking.com - de corona subsidie maar overgemaakt aan de Uefa?

Nee, we gaan ons wel druk maken om een verkeerd sapje op de tafel.

roevka | 18-06-21 | 13:52 | 1

Qatar Airlines heeft 50 miljard cash liggen, of ze nu vliegen of niet. En soms moet je anticyclisch adverteren, de kost gaet voor de baet uyt,

small_town_dude | 18-06-21 | 13:56

Als je hard loopt te denken wie je moet ontwijken om te winnen, dan ben je geen kampioen.

Blauwpetje | 18-06-21 | 13:51 | 2

Je moet bereid zijn te sterven en van iedereen te winnen.

van Oeffelen | 18-06-21 | 13:56

@van Oeffelen | 18-06-21 | 13:56: Precies: Ave Imperator, morituri te salutant, en niet dat slappe gedoe. Rekenen is voor de bingo!

Blauwpetje | 18-06-21 | 14:53

Wie niet sterk is, moet geluk hebben [I guess...]

Do-na-zi | 18-06-21 | 13:49 | 1

Dat moet elke ploeg. Al was het maar het geluk hebben dat je mindere tegenstander geen geluk heeft.

Sans Comique | 18-06-21 | 21:08

Duitsland-Portugal. Daar ga ik wel even voor zitten.

Piet Karbiet | 18-06-21 | 13:48 | 3

Je hebt voor de andere wedstrijden een staanplaats?

Mr_Natural | 18-06-21 | 13:50

Van Oeg kijkt alles.

van Oeffelen | 18-06-21 | 13:56

Tot nu toe winnen de teams met de meeste tattoos, we hebben nog kans.

Mr_Natural | 18-06-21 | 13:44

Gewoon tegen Frankrijk hoop ik, en dan 4-0 winnen. En dan in de volgende ronde eruit tegen pak hem beet Wales.

skoftig | 18-06-21 | 13:39 | 1

Nee, Nederland is een potentiële winnaar van dit toernooi, laat dat duidelijk zijn! Maar het zijn onsympathieke griezels dus ik zie ze maar wat graag verliezen. Dat zit bij mij dieper dan de Oranjekoorts

Demanpieter | 18-06-21 | 14:01

Kunnen we niet de gladiatorenspelen terughalen, is toch veel mooier dan zo'n bal over het veld zien rollen.

usb stok | 18-06-21 | 13:35

Als je kampioen wil worden moet je van iedereen winnen. Ook van Duitsland, Frankrijk en Portugal. Als je Duitsland, Frankrijk en Portugal wilt ontlopen had je gewoon moeten verliezen van Oostenrijk en Oekraïne.

VanBukkem | 18-06-21 | 13:34 | 4

Hoezo moet je van iedereen winnen? Trouwens, erg onder de indruk was ik nou ook weer niet van bv. de Duitsers. Een saaie voetbalmachine, met veel inzet, maar niks moois. Worden in de pan gehakt door Oranje;).

Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:42

@Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:42:
Precies, vermijdt 'angst-voetbal' en mijdt vooral 'oh-die-pakken-we-wel-ff-in' mentaliteit. Gewoon winnen. Iedere keer weer.

PisFinger | 18-06-21 | 13:52

@Ichneumonidae
correctie: moet je van iedereen KUNNEN winnen.

VanBukkem | 18-06-21 | 14:09
▼ 1 antwoord verborgen

Voetbal moet nodig een update krijgen:
- tijdstraffen 5, 10, 15 minuten
- gele kaart is automatisch een 15 minuten straf
- overtredingen kunnen achteraf een gele of rode kaart opleveren
- toneelspel qua blessures: tijdstraf en (ook achteraf geconstateerd) een gele kaart.

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:32 | 7

@Valka | 18-06-21 | 13:50: eens.... net als bij t zaalvoetbal... wedstrijden normaal 2x20 minuut... kunnen door zuivere speeltijd aan te houden best wel s uitkomen op 2x30,35 minuten ( heb s meegemaakt bij meen t Hoornsche Veerhuys , wedstrijd begon om 21.15. ..23.15 ging de zoemer...

Y&T | 18-06-21 | 16:09

@KillerK | 18-06-21 | 13:52: eens.. handbal... werkt perfect.. bij aanval een aanvaller erin / erbij.. bij balverlies aanvaller eruit en verdediger erin...

Y&T | 18-06-21 | 16:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Je kunt er ik weet niet hoeveel voorbeschouwing en schema's tegenaan gooien, je komt vroeg of laat een zware tegenstander tegen en dan is het hopelijk snel voorbij.

Broadsquire | 18-06-21 | 13:30

Ik was vorig jaar blij verlost te zijn van een sportzomer. Helaas komt de klap nu dubbel zo hart aan. Sport is voor mensen met een luchtbel onder hun hersendeksel.

Leptob | 18-06-21 | 13:29 | 7

@Leptob | 18-06-21 | 13:41: Dat komt bij mij dan weer 'dubbel zo hart' aan.
Ik zie niet veel verschil tussen een prachtige aanloop tot een fantastisch doelpunt en bijvoorbeeld een cantate van Bach of een schilderij van Vermeer. Eenzame grootheden.
Jawel, ik ben niet van de straat, haha.

Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:50

@J.P.Drapeau | 18-06-21 | 13:41: Bijval. Als je de moeite neemt om bv. Fischer-Spassky 1972 te bestuderen en je ziet dat Fischer een 11 zetten vooruitdenkt (en het eigenlijk al beslist is), dan gaat het je duizelen. Van duizelingwekkende schoonheid.

Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:54

@Die nare vent | 18-06-21 | 13:48: Pijnlijk. Dank U.

Leptob | 18-06-21 | 14:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Altijd en eeuwig dat gereken... als dit... gelijk spelletje genoeg...... beter een mindere tegenstander..... etc etc ..... wanneer gaat dat stelletje overbetaalde zelfgeyle volgetatoeerde nietsnutten nu eens doen wat we van ze verwachten, namelijk voetballen??? Tja als ze Frankrijk, Portugal of Duitsland treffen dan is t gebeurd met die lamlullen, einde EK, dat weet iedereen en dat weten zij ook!!

Swaffelkaffert | 18-06-21 | 13:29 | 5

@Swaffelkaffert | 18-06-21 | 13:40: Ik zie ook wel het gestuntel (Depay gisteravond was nogal een ramp), maar dat zie je in elk team wel. Als Fr. zonder Mbappé moet spelen (omdat hij bv. huilend bij z'n moeder zit), dan is Fr. de helft van zijn aanvalskracht kwijt.
Wij hebben wel De Roon (grapje).

Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:46

@Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:34:
Zo is dat. Veel van die andere landen hopen juist laat op NL te stuiten.
België wordt daarvoor onderschat.

Grootste probleem zie ik in de mentaliteit: waar andere landen in het toernooi groeien en zichzelf verbeteren, zie ik bij NL vaak veel inzet in het begin om er zich dan te gemakkelijk van af te maken.

PisFinger | 18-06-21 | 13:59

@PisFinger | 18-06-21 | 13:59: Heb je wel een punt. De juiste instelling is niet om te winnen, maar om de tegenstander totaal te vernederen. Mss is NL wat te verwijfd, al denk ik dat niet van onze topcoach.

Ichneumonidae | 18-06-21 | 14:04
▼ 2 antwoorden verborgen

vriend werkt bij uitgeverij waar GOD ( althans hij dacht dat hij dat was..) een boekje wilde uitbrengen. Kwam met een hele delegatie, liet anderen het woord doen...( zoals een echte GOD betaamt..!) Maatje zei dat hij heel wat types heeft ontmoet in z'n uitgeverij jaren maar dat hij nog NOOIT zo een vreselijke arrogant typ had ontmoet. Moet die gast ook niet, met z'n oranje logo op zn rug gepotlood.... forza tegenstanders ...

Y&T | 18-06-21 | 13:26 | 4

@Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:28: GOD!!

Y&T | 18-06-21 | 13:33

Was het wel God ? Ik bedoel maar, Cruyff was immers zijn zoon, en die lijkt er echt niet op.

LucaBrasi | 18-06-21 | 13:34
▼ 1 antwoord verborgen

Elk risico uitsluiten om die sterke tegenstander in de achtste finale te ontwijken - een laf-Nederlands verschijnsel dat impliceert dat men zich al neerlegt in de halve finale te verliezen van zo'n sterke tegenstander. Angst om het eigen spel te spelen is in dit land geïnstitutionaliseerd, ieder zelfbewustzijn dient men in dit land te ontmoedigen. Terwijl het talent aanwezig is om aanvallend te spelen is zelfs 'talent' als Memvis laf en slechts in staat zich bij iedere vrije trap & corner te melden om die vervolgens te verprutsen. Het is hopeloos.
De enige reden dat we het EK '88 wonnen is Gullit - hij brak door die negatieve spiraal die dit land gevangen en klein blijft houden.
Dus als je Omtzigt via ranzige trucjes uit de basis knalt weet je dat het CDA eenzelfde toekomst als de PvdA tegemoet gaat.
Want we zijn het wel een keertje zat en gaan die labbekakkerige houding van tevoren in de kwart 'of hopelijk de halve' finale te willen verliezen niet meer belonen zoals we vroeger deden, met Den Uyl in polonaise.
Ugh.

Tierelier | 18-06-21 | 13:25 | 1

Raar verhaal, kan er niks mee.

Lerp | 18-06-21 | 13:49

De enige keer dat ik iets van voetbal merk is als er getütürd word in de straten verderop. Dan heeft Turkije blijkbaar weer een keer gewonnen.
Verder wens ik iedereen er veel plezier mee.

2voor12 | 18-06-21 | 13:23 | 3

Dan is het vast lekker rustig geweest bij u in de straat verderop tot nu toe.

Borrom | 18-06-21 | 13:26

Maar hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk komen ze toch tegenover P, F of D te staan en dan is het over en uit.

matatwork | 18-06-21 | 13:23

Hoe dan ook. Gewoon nog twee wedstrijden spelen en naar huis. Vekansie.

Dubbelepunthoofd | 18-06-21 | 13:19

Nou Ronaldo, elk geval bedankt voor alle uitzoekerij. Maandag wordt leuk met een B-elftal tegen die mislukte Grieken.
Nu Depay nog in vorm krijgen. Frenkie is trouwens wel een fenomeen, zelden zie je iemand zo makkelijk voetballen. Die begrijpt het wel (Cruyff: Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.").

Ichneumonidae | 18-06-21 | 13:18

En dan vliegen we eruit omdat we van San Marino verliezen.

Rest In Privacy | 18-06-21 | 13:18

Winnen is maar een sociale constructie.

RickTheDick | 18-06-21 | 13:16

Wat maakt het in godsnaam uit wie je treft. In 1974 hadden we deze theorieën niet nodig. Wat een betutteling.

Henri | 18-06-21 | 13:16 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik voorspel een demonstratie van Linkshunde om te verbieden dat Oranje in Budapest gaat spelen, in het Hongarije van Orban.
Het volgens de huichelachtige Linksen verkondigde nieuwe Dritte Reich.
Want o o o pers-onvrijheid!

Waarna diezelfde hersenloze Linkse amoebes weer verder gaan met Islam importeren in ons land.
Islam, de verwoester van zowat alle vrijheden.

Je zal het maar hebben, Links.

Realism Is All | 18-06-21 | 13:16 | 1

Maar Qatar dan, daar hoor je niets over.

All_Anonymous | 18-06-21 | 13:18

Je kan rekenen wat je wil, Nederland ligt er uit in ieder geval na de kwartfinales

thanseeuwen | 18-06-21 | 13:16

Ik heb een IQ van drie keer mijn schoenmaat en ik snap het ook niet..

eerstneukendanpraten | 18-06-21 | 13:12 | 3

kleine voetjes...

AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 13:14

@Usumani | 18-06-21 | 13:19: met een IQ van 168 ben je "zeer begaafd", en moet deze tekening geen enkel probleem zijn. Persoonlijk kom ik niet verder dan 129.

AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 16:18

Flikker toch op met die 6-jes mentaliteit.
Dit is geen wijven spelletje.

pjotr nicknaamtov | 18-06-21 | 13:12 | 2

Moet je aan Amerikanen vragen.

YoMoms | 18-06-21 | 13:15

pjotr nicknaamtov | 18-06-21 | 13:12
Hoezo geen wijven spelletje ? Het minste tikje en ze liggen stuiptrekkend om hun moeder te janken.

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:26

Nederland is al kampioen dus waarom al deze schema's. We maken gehakt van de losers Frankrijk, Italië, Duitsland en Brazilië toch?

Blonde Nel | 18-06-21 | 13:12 | 6

Brazilie ...
Het Helmond van Limburg ...
Prachtig Nel.

Het Licht | 18-06-21 | 13:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Als zelfs Frank een ploeg naar de halve finale krijgt weet je dat het schema wel erg mee heeft gezeten.

OscarWilde | 18-06-21 | 13:11

Maar volgend jaar is dus het wk? Hopelijk is een fitte en in vorm van de Beek er bijwint we kunnen aanvallend nog wel wat impuls gebruiken. En van Dijk, dan lijkt me vier achterin wel genoeg.

P-unit | 18-06-21 | 13:10

Nederlandse elftal interesseert me weinig maar de wedstrijden waarin bepaalde landen (zal het netjes houden) klop krijgen wel.

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:09

Een kampioen kan van iedereen winnen. Als je dat niet lukt, ben je de titel niet waardig.

AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 13:09 | 2

Maar met een aantal minder sterke tegenstanders t/m de finale is de kans wel wat groter toch?

Neemt niet weg dat kampioen worden met veel sterke tegenstanders wel wat meer voldoening geeft, toegegeven.

Realism Is All | 18-06-21 | 13:19

Precies 'Dit Moet Gebeuren Zodat Oranje Frankrijk, Duitsland En Portugal Ontwijkt' is slappelingentaal

Axelvon | 18-06-21 | 13:45

Waarom überhaupt zo moeilijk? Gewoon de nummers 1 en 2 van elke groep door. Ik begin een beetje te vermoeden dat ze van te voren een soort scenarioplanning hebben gedaan; welke combinaties moeten ze verzinnen zodat FRA, DEU, SPA, ITA en ENG overblijven…. (Want meer kijkers + corruptie)

Risingson | 18-06-21 | 13:07 | 8

@Y&T | 18-06-21 | 13:41: dus als dat echt de gedachte was is de indeling van nu volkomen onlogisch

Ja_hoor | 18-06-21 | 13:47

Dan gaan er twaalf door.
Dat wordt heel onhandig.
Daarom de 4 beste nummers drie er bij, dan kom je op 16.
En dat kan je knock-out spelen.

zetje01 | 18-06-21 | 14:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Om zoveel energie in een post als deze te kunnen stoppen, moet je over heel veel doorzettingsvermogen beschikken en/of behoorlijk autistisch zijn.

Quantum Suicide | 18-06-21 | 13:07 | 11

Ik vind bovenstaande post van ronaldo wel prettig in mijn hoofd.
Rust, duidelijkheid enzo.

Het Licht | 18-06-21 | 13:42

@Quantum Suicide | 18-06-21 | 14:28: "mijn eigen zoon heeft..." is hetzelfde als "ik heb niks tegen homo's want mijn broer is ook homo". Dat noemt men een drogreden.

AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 16:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik snap niks van die poule overzichtjes. Ik wil alleen maar dat Nederland en Duitsland elkaar een keer treffen. Ik ben voor allebei. Dát is pas spannend. En pas dan kijk ik.

Leptob | 18-06-21 | 13:06 | 2

Hier idem. Stamboomonderzoek gedaan en sindsdien kan ik met een gerust hart net zo goed voor Duitsland als voor Nederland zijn.

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:11

@Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:11: ow ok... dan moeten dat er meer gedacht hebben vele jaren terug.

Y&T | 18-06-21 | 13:32

Turkije is na Noord-Macedonie de slechtste ploeg in het tournooi. De Zwitsers gaan gewoon hun sportieve plicht doen en winnen.

Dan is Duitsland de volgende tegenstander, volgende de logica van het bovenstaande.

Glasgow Argus | 18-06-21 | 13:06 | 1

Wij hebben verloren van Turkije.

JWZ_JMK | 18-06-21 | 14:25
-weggejorist-
Hertog | 18-06-21 | 13:05

Mag wat mij betreft wel stoppen al.

bwi | 18-06-21 | 13:05 | 1

Gisteren de eerste 'figuren' (laat ik het netjes zeggen) met een juich-cape door de wijk zien fietsen, vind het ook wel genoeg zo ....

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:16

Lijkt me leuker om een echte kampioen te worden door tegenstanders die daadwerkelijk kunnen voetballen te verslaan...

beldewouten | 18-06-21 | 13:05 | 4

@AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 13:12:
Het gaat er vooral om dat als je maar het minste tikje krijg je op de grond gaat liggen kronkelen of er net iemand een speer in je darmen heeft geprikt. De echte profs houden daarbij een plek van hun lichaam vast waarvan iedereen in de herhaling kan zien dat deze daar juist niet is geraakt.

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:14

@Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:14: ja dat zeg ik: "toneel spelen"

AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 13:17

@AmbtenaarInFunctie | 18-06-21 | 13:17:
Ik vind dat daar een bokaal per toernooi voor moet komen.
Beste toneelspeler.
En een achteraf-VAR-gele-kaart.

Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:22
▼ 1 antwoord verborgen

Mij maakt het niet uit, ik ben voor de Italianen.
Die hebben nog een authentiek team, if you know wat I mean.

Toetsenbordcomplex | 18-06-21 | 13:05 | 8

En dan ga je als niet authentieke italiaan voor ze supporteren?? Nu maar hopen dat Jorginho de winnende in de finale maakt. Maar waarom ben je dan niet voor de Turken?? Die zijn nog authentieker.

miko | 18-06-21 | 13:26

ja, valt op

oblix | 18-06-21 | 13:27

@Toetsenbordcomplex | 18-06-21 | 13:20: aah goed dat ik het even vroeg, ik kreeg het gevoel dat het iets met de kleurtjes van spelers te maken had waar je een probleem mee had ofzo.

Quantum Suicide | 18-06-21 | 14:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik hoop meteen op de Duitser. Altijd een leuke pot. Als Dumfries er daar 2 tegen in knalt dan kunnen we iedereen aan. Euromeisters!

P-unit | 18-06-21 | 13:04 | 4

@Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:20: klein pilsje voetbal cynisme tot je nemen. Overigens lijkt het me echt leuk de Duitsers te treffen. Blijft toch de pot met de meeste emotie.

P-unit | 18-06-21 | 13:23

@Der Schnitzeljäger | 18-06-21 | 13:20: Voetbal is oorlog en als het tegen de Duitsers is, dan is zelfs de uitslag niet relevant.
Zal trouwens de enige wedstrijd zijn die ik dan zou kijken. In de eerste 10 minuten bepaal ik aan de hand van het niveau of ik de rest ook kijk. Ik denk dat ik het al weet.

Bakkeleures | 18-06-21 | 13:54

Ja de Duitsers groeien meestal in zo'n toernooi, kan je het beste nu hebben

Zoethoudertje | 18-06-21 | 14:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap er geen barst van. Ze moeten toch gewoon tegen een balletje trappen?

Rest In Privacy | 18-06-21 | 13:04 | 1

Het is nog makkelijker. Als je gewoon ieder wedstrijd wint, wordt je kampioen.

Hiervoor heb ik echter vier jaar moeten studeren. Begrijpelijk dat er mensen zijn, die hier uitleg nodig hebben.
Graag gedaan.

hangtiet met knoop | 18-06-21 | 14:57

Is dit een wiskunde tentamen?

Wijze uit het Oosten | 18-06-21 | 13:02 | 1

Nee, meer een voorbereiding op de formatie.. Linkse splinterpartijtjes zijn nauwelijks nog te ontwijken.

Ommezwaai | 18-06-21 | 13:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl