Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De nachten van Omtzigt

Social

De premier was heilig overtuigd dat zijn poging Omtzigt nogmaals kalt te stellen nooit zou uitkomen. De oud-verkenners zouden in zijn visie nooit een podium krijgen om verantwoording af te leggen, er waren inmiddels al nieuwe. Hij waande zich onaantastbaar, dankzij een geregisseerd gebrek aan transparantie en integriteit.

Rutte vergat dat VVD niet alleen staat voor vrijheid, maar ook voor democratie. Vrijheid voor de burger, maar politici ondergeschikt aan de kiezer. Vooral dat tweede ben je volledig vergeten zodra een van de beste Kamerleden persoonlijk wordt besproken. Of zoals Mark Rutte eerder al onder ede verklaarde: als het uitkomt, schuif ik de wet opzij.

Deze Pavlov-reactie van Rutte zegt veel. Rutte kan Omtzigt niet meer onder ogen komen. Een kritisch Kamerlid ontlokt niet een steeds beter kabinet, nee liever maken we Omtzigt minister ofzo, saboteren hem, laten hem falen en kunnen daarna onze handen in onschuld wassen. Het is precies hoe Balkenende1 afscheid nam van de PVV en hoe Rutte1 afscheid nam van LPF.

Social

Gelukkig laat de nieuwe Kamer zich niet weer piepelen en besloot unaniem de ambtelijke gespreksverslagen openbaar te maken, terwijl Rutte daar fel tegen adviseerde. Alleen ze kwamen maar niet. Woensdag 31 maart kwam, en ging voorbij. We leven in 2021, e-mailen duurt minder dan een seconde. De ambtenaren hebben een middag, avond en nacht gehad hun notulen bij te stellen.

Kamerleden kregen op 1 april een uurtje om ze te lezen. Rutte, Ollongren & Jorritsma kregen bijna een dag om samen met adviseurs de situatie te bestuderen, schade te beperken en hun presentaties te oefenen. Dit is de kern van de Rutte-doctrine: de continue informatieachterstand van volksvertegenwoordigers, journalisten en kiezers. Geen liberté, egalité of fraternité.

Wat volgde was een wanvertoning waar een hele week aan geknutseld was. Hoe zou Ollongren het brengen, “haar fout”. Het moest een bres slaan in de walging vanuit het parlement. Mark Rutte had een geitenpaadje nodig om te overleven. Een motie van wantrouwen haalde het midden in deze coronacrisis net niet, maar de ChristenUnie is inmiddels duidelijker: er komt geen Rutte4.

D66-vicepremier Ollongren deelde de tekst “Omtzigt positie elders”, het was tijdens het debat D66-lijsttrekker Kaag die als eerste het mes in de rug van Mark Rutte zette. Twee keer D66, de grote -deels onverwachte- winnaar van de verkiezingen. Als dit een politiek opzetje was om de VVD te onthoofden, dan was het een meesterzet. De hele VVD-campagne was opgehangen aan hun leider.

Negen dagen crisis door een gebrek aan transparantie. Mark Rutte, jonkvrouw Ollongren en Jorritsma die zich niets kunnen herinneren van het tweede punt tijdens het gesprek. Een nogal logisch punt, want Omtzigt ontmaskerde het criminele karakter van staat, vijftien jaar aan knevelarij waar tienduizenden werkende ouders werden bestolen van een half miljard euro.

Rond de honderdduizend papa's, mama's en hun kinderen leefden in volstrekte armoede dankzij een belastingdienst die zich niet hield aan de wet en haar landsadvocaat liet liegen tegen de Raad van State. Mensen krijgen immers toeslagen om het bestaansminimum net te halen, als je die niet toekent en zelfs andere fictieve bedragen invordert, zakt een gezin daar stevig onder.

Het is niet de eerste keer dat de macht openlijk de aanval inzet om de tegenmacht. Toen Omtzigt bijna bij de onderste steen van MH17 had, werd hij door het NRC met nepnieuws beschadigd en daardoor van het dossier afgehaald. Een onderste steen die Rutte zelf beloofde, maar nooit leverde. Net zoals Srebrenica, Uruzgan of Mali zijn weer Nederlanders geofferd in geopolitieke spelletjes.

We keken deze week naar een politieke crisis die van A tot Z het gevolg is van een politieke kaste die stabiliteit probeert te maken door alleen makke lemmingen in het parlement te gedogen. Diverse politici kramen in complete naïviteit uit dat ze daarmee het landsbelang dienen. Ze snappen er niets van. Deze incestueuze bende zijn de echte crisissen vergeten, laat ik dat duiden in twee grafieken:

Dit is de middelvinger van Minister Slob richting leraren die al dertien maanden onbetaald overwerken. 1 april mogen ze een lerarenbeurs aanvragen om zich verder te professionaliseren of de overstap maken naar een tekortvak. Deze pot is gehalveerd en ging vorig jaar in de eerste uren al leeg. (ter contrast: Bram Moszkowicz werd geschrapt omdat hij niet doorstudeerde.)

De 2500 helden die 's nachts een aanvraag hebben ingediend, krijgen deels de deksel op de neus. Miljarden gaan naar het tegengaan van “achterstanden”. Alleen hadden we voor corona al een gigantisch lerarentekort, dus we hebben de poppetjes niet om daadwerkelijk extra les te geven. Nederland zou iedere aanvraag onvoorwaardelijk moeten honoreren.

Speciaal voor de verkiezingen werden de maatregelen versoepeld. U mocht nog even naar de kapper, tieners mochten een dagje in de week naar school. Ondertussen gaat de IC bezetting door het record van 4 januari heen, waardoor de vierde golf erger wordt dan de tweede of derde, en langer duurt dan de eerste. Het populisme kreeg een greep op een kabinet dat graag herkozen wilde worden.

De naleving is te zielig om nog te hopen op een oplossing zonder vaccins, we zijn het zat, ondernemers zijn blut. 400.000 mensen kregen een prikje, eentje overleed, 0,00025% dus stoppen we met prikken. Bij goede gezondheidszorg heeft COVID-19 een case-fatality-rate van ongeveer een procent onder ouderen al gelang welke bron je vertrouwd. Perfecte oplossingen bestaan niet.

Minister De Jonge begon weken later met prikken, en kiest nu weer voor weken verdere vertraging. Dat geeft dus ook een vertraging in de heropening van de economie. De rek in het ziekenhuis is er helemaal uit, het personeel is al dertien maanden aan het rondrennen en het ziekteverzuim in het UMCG is bijvoorbeeld verdubbeld naar 14%. We hebben helemaal geen tijd voor politieke spelletjes.

Je bent een speciaal soort Kamerlid als je hetzelfde kabinet meerdere keren laat struikelen. Een positie elders zie ik naast Bas Haan, die vier VVD-politici liet vallen over de Teevendeal. Of als hoogleraar, zodat hij zijn capaciteiten en integriteit kan overdragen op de volgende generatie parlementsleden. Voorlopig heeft hij nog jaren nodig als Kamerlid om onze rechtsstaat te herstellen.

Pieter Omtzigt heeft nachtmerries, maar wat hij overdag ziet is erger.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Poekieman | 04-04-21 | 13:12 | 1

Rutte is niet het probleem, Rutte is het symptoom.

Een jaar of twee geleden klaagde Arib dat relatief veel kamerleden vrij snel na hun benoeming een beter baantje vonden in de baantjescarrousel. Met name de kartelpartijen leveren initiatiefloze bankzitters af die braaf met het kabinet meestemmen. Het is een goedbetaald toneelstukje waarbij het "acteren" voornamelijk bestaat uit met je telefoon spelen.

Kamerlidschap wordt kennelijk niet als een echte baan opgevat. Wat begrijpelijk is als je niet zelf mag nadenken over je stem, maar altijd blind met de partij mee moet stemmen. De debatten gaan nergens over, want er wordt nooit iemand overtuigd. Sterker nog; de partijen stemmen tegen hun eigen "argumenten" in; Kaags "hier scheiden onze wegen" bleek slechts bij wijze van spreken; zij zag geen reden Rutte weg te stemmen.

En zo gaat het altijd. Neem de destijds in verkiezingstijd nooit besproken afschaffing van de dividendbelasting in 2017. Direct na de verkiezingen eiste Rutte dat het kabinet hierin zou volgen. Rutte noemde zijn eigen plan "een bizarre maatregel", en alle andere kartelpartijen waren ook *tegen*.
Maar ze stemden allemaal *voor*. Ondanks de felle debatten.
En voorafgaand aan die stemming was er ook nog gedoe over Ruttes herinnering aan een rapport van Shell/Unilever dat wel/niet was geschreven, en door Rutte en cs wel/niet was gelezen. Rutte loog zoals we hem kennen. Dus iedereen was tijdens de debatten verontwaardigd; maar een motie van wantrouwen werd ook toen niet gehaald. Alle verontwaardiging bij CDA en D66 bleek weer toneel.

Uiteindelijk was het Unilever die de knoop doorhakte, en Rutte toestemming gaf om van dat dividendplan af te zien. Kennelijk kan er in NL flink geld bespaard worden als we de tweede kamer afschaffen en die taken overdragen aan de Unilever aandeelhoudersvergadering. Blij wordt ik daar niet van.

En zo modderen we dus voort. Rutte is slechts een symptoom.
Wie zei dat ook alweer; "het parlement sliep, en ik wilde ze niet wekken"?
Toen het toezicht op onze pensioenen werd overgeheveld naar de EU kregen de kamerleden 's nachts het 80 pagina's dikke dossier waarover 's ochtends gestemd zou worden. Toen Omtzigt en andere echte Kamerleden (nu met hoofdletter) vroegen om uitstel van stemming totdat iedereen de stukken had gelezen, vond de meerderheid van de tweede kamer dat niet nodig.
Want waarom zou je weten waar je op stemt?
Kiezers weten toch ook niet waar ze op stemmen?
Zie Ollongrens afschaffing van het referendum direct na de verkiezingen.

De rot zit diep, en ik weet ook niet hoe we dat zo 1, 2, 3 herstellen. Maar een belangrijk begin moet zijn de afschaffing van de baantjesmachines. Zodat kamerlidschap een doel wordt, geen onderdeel van een sollicitatieprocedure. Burgemeesters kunnen we kiezen, en de ambtenarij heeft al veel te veel managementslagen. Het merendeel van de "vacatures" is volstrekt overbodig, en kost alleen maar geld.

Dandruff | 04-04-21 | 11:34 | 5

Meer dan de helft van Nederland is "hoogopgeleid", inmiddels. HBO, universiteit, voor wat het waard is, want er zitten relatief weinig techneuten bij die echt iets zelf bedenken en weinig die voor zichzelf beginnen zonder op een of andere manier aan de overheidstiet te hangen. Waar, denk jij, dat mensen terecht willen komen na een kamerlidmaatschap? Conducteur op de trein? Productieleider in een verffabriek? Monteur hoogspanningsinstallaties?
Als kamerlid hoor je jezelf te geseagen dus. Plus dat het nog kleiner clubje is dat bepaald wie er op de lijst komt op een verkiesbare plek. Dat Omtzigt er zit is dus een "berijfsongeval" dat al eerder plaats gevonden heeft. Dat hij er nog zit heeft ook maar een haar gescheelt, dankzij een voorkeurstemmenactie.

Heurtebise | 04-04-21 | 15:42

@2tribes | 04-04-21 | 12:25:

VVD verliest slechts 6 zetels in de peilingen vandaag, dus echt wakker is het volk nog niet. Laten we hopen dat de waanideeën van Kaag en de doortraptheid van Rutte komende jaren toch de ommekeer teweeg brengen.

@Heurtebise | 04-04-21 | 15:42:

Ik snap je punt, maar kennelijk is kamerlid geen echt beroep. Een grote groep kamerleden gaat niet naar de kamer om idealen te verwezenlijken. Zij zien een kort kamerlidmaatschap slechts als onderdeel van de sollicitatieprocedure voor bijvoorbeeld burgemeesterschap.
Precies zoals het uitprinten van een relevant CV onderdeel is van de sollicitatieprocedure voor conducteurs, productieleiders en monteurs.

Dat is best een belediging van het ambt van kamerlidmaatschap. Bovendien is het overschot aan overbodige managementslagen, inclusief (ingehuurde) consultants, (advies-) commissies, (klankbord-) werkgroepen, (advies-) raden en task forces in NL een gigantisch probleem. Al die goedbetaalde fop-jobs kosten niet alleen een vermogen, ze zijn de reden dat onze overheid niks voor elkaar krijgt. Er lopen honderden kapiteins op elk ministerie rond die elkaar allemaal napraten. Niemand durft zelf te denken, want dat kan je je subsidiebaantje kosten.

Zie de corona-ellende. Hoe *niemand* op ons gigantische ministerie van volksgezondheid en aanverwante instanties op het idee kwam;
- grenzen te controleren;
- mondkapjes te bestellen;
- testkits te bestellen;
- te investeren in vaccinaties;
- alvast voorbereidingen te treffen voor als er vaccinaties zijn;
- etc.

Het bizarre aan dat corona-verhaal is dat landen als Singapore en Taiwan ruim twee maanden vóór NL al met die pandemie te maken kregen. En toch beter voorbereid waren. En nog steeds hebben ze zonder lockdown veel minder slachtoffers. Maar ja, in die landen ligt de belastingdruk de helft lager dan hier. De overheid wordt dus niet gehinderd door parasitaire bestuurslagen. Er is een eindverantwoordelijke, dus die wil niet falen.

En zelfs een jaar later kunnen "wij" nog niet nadoen wat die landen al een jaar lang goed doen. Lang leve de baantjescarrousel.
En dat gigantische probleem wordt dus gevoed door enkele totaal ongeïnteresseerde kartelpartijtjes in de tweede kamer.

Dandruff | 04-04-21 | 17:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Ontkennen en toedekken is niet een adequate reactie voor een regering als er in een land dingen niet goed gaan. Guess what? Vroeg of laat komt het in de publiciteit en, .. breekt de pleuris uit.

Harry.Langezwaal | 04-04-21 | 11:22

VVD = Verraderspartij voor vergeetachtigheid en dementie.

The_Black_Knight | 04-04-21 | 10:58

Dit wordt het eerste kabinet Kaag, de VVD kiest uiteindelijk eieren voor haar geld en Wopke wordt vicepremier. Ik krijg het niet uit mijn hoofd, Ollonkreng, die hals-over-kop vertrekt na een positieve test en dit soort notities "lekt"... Paar dagen later blijkt de jonkvrouw negatief test. Dat er iemand anders aan het roer komt lijkt me een prima plan, maar Kaag is een wolvin in schaapskleren.

gooischetrut | 04-04-21 | 09:46 | 1

Dat negatief testen is inderdaad vreemd omdat mensen normaal tot 8 weken na besmetting positief kunnen testen.

BelleFleur | 04-04-21 | 10:55
-weggejorist-
boris73 | 04-04-21 | 09:26

Rutte moet weg? Waarom? Omdat hij keihard heeft gelogen? Omdat hij zo arrogant is dat hij wel weg zou komen met die leugen? Omdat hij zich niet aan de democratische beginselen heeft gehouden?

Dat kunnen de redenen om hem weg te sturen niet zijn: dit gedrag vertoont hij al talloze jaren en nu ineens moet hij weg? Al talloze jaren liegt hij, bedriegt hij, holt hij de democratie uit en nu ineens moet hij weg? 1,9 miljoen hebben op hem gestemd ondanks de jarenlange leugens en antidemocratisch gedrag. Dus bijna 2 miljoen mensen vinden zijn gedrag prima.
Ik begrijp de verbazing van Rutte wel. Waarom nu ineens verontwaardigd zijn?

Toeja | 04-04-21 | 09:17 | 2

Iets met een emmer en een druppel? Overigens is wat mij betreft de emmer allang overgelopen en staat de hele vloer inmiddels al onder water.

kunstliefhebber | 04-04-21 | 09:55

D66 heeft vertrouwelijke informatie gelekt waardoor de VVD zwaar is beschadigd.
En dan samen in een kabinet?

VanderGeelen-Coppens | 04-04-21 | 08:54

Edith Schippers aan het roer? En dat in Coronatijden lijkt mij een uitstekend plan voor Nederland. Daarmee kom je tegemoet aan alle VVD stemmers, en zij is capabel. De juiste Schipper aan het roer heeft immers in het verleden bewezen het zorgstelsel zorgvuldig te ontmantelen gelet op een trackrecord van gesloten ziekenhuizen en ic’s. Hiermee is er een hoop geld ten goede van andere zaken gekomen en zijn de wachtlijsten gestegen.

penis-aqua-rosA | 04-04-21 | 08:42

Dus Kaag wordt premier en Rutte vice?

Hadena | 04-04-21 | 04:45 | 1

Kaag kan alleen premier worden in een kabinet zonder VVD en met een hele riedel linkse partijen, dat wordt een grote puinhoop.

VanderGeelen-Coppens | 04-04-21 | 08:50

Pinokkio moet naar Unilever of zo.Dat zijn de multinational vriendjes hem verplicht als wederdienst voor de geschonken dukaten bijeen gebracht door hardwerkende Nederlanders.
Zijn wij er eindelijk vanaf.En gaan we er misschien voor het eerst in jaren eens op vooruit.

tegenalles | 04-04-21 | 02:13 | 1

Zoiets, met commissariaat, een bonus van 200k per jaar en een flinke crowdfund zou een waardig leven er toch nog in moeten zitten.

Harry.Langezwaal | 04-04-21 | 11:49

Hoeveel van die 1,9 miljoen schapen zouden nog op Markie gestemd hebben als ze wisten over zijn leugens.
Persfoto van het jaar, Rotte Mark laatste fietsrit binnenhof, kukidentsmile en duimpje omhoog........... er valt een potje Prozac uit zijn broekzak.

Piet-Kietelaar | 04-04-21 | 00:44 | 5

Welke leugens, die vóór of die ná de verkiezingen aan het oppervlak zijn gekomen?

Sans Comique | 04-04-21 | 09:09

@Bongobongo, nog steeds 1.9 miljoen. Het brein van een VVD'er werkt anders.

Acidstain | 04-04-21 | 09:23

@Acidstain | 04-04-21 | 09:23: Ja want bij D66 is iedereen zo zuiver op de graat. Zelf geen VVD fan, maar als je in Kaag een betrouwbaarder politicus ziet dan in Rutte, dan schort het ernstig aan je beoordelingsvermogen.

2tribes | 04-04-21 | 12:30
▼ 2 antwoorden verborgen

De fans van Hoekstra en Rutte zouden even 10 min. naar dit interview van Omtzigt en Leijten bij Buitenhof moeten kijken (dec. 2020). youtu.be/z_MB2XP_KzE?t=244 en dan nog eens oordelen of Rutte nog een kabinet zou moeten leiden. Het is belachelijk dat ze er nog een dag over vergaderd hebben. Die man moet gewoon aan de kant, niets aan te doen. Maar hij zal tijdrekken, want er is natuurlijk nog een heleboel staatsgeheim rond MH17. Niet voor niks gaat Ank Bijleveld de nieuwe interim-voorzitter van het cda 'begeleiden'. Ze zijn bang dat Omtzigt zich opnieuw met MH17 gaat bemoeien, wedden? Wedden dat er staatsgeheimen zijn m.b.t. Oekraine en de NAVO en Rusland? Wat een wespennest.

Watching the Wheels | 04-04-21 | 00:37 | 4

Onzin qua MH17. Daar is Omtzigt dus echt in de fout gegaan. Besef dat de man best gedreven is maar ook niet heilig. En nee, er zijn geen heel spannende staatsgeheimen rond MH17.

Beste_Landgenoten | 04-04-21 | 09:20

@L.E. Raar | 04-04-21 | 09:33: Nope... gewoon een betaalde trol. En hij doet 't goed.

Koning BongoBongo | 04-04-21 | 12:25
▼ 1 antwoord verborgen

De nachten van Omtzigt zijn lang. Ze komen slechts langzaam op gang. Ja, maar dan. Ja, maar dan...

Jammer dat MR ook niet zo'n PO mondkapje droeg trouwens. Stel je voor, dat hij terwijl hij: 'Ik sta hier niet te liegen mevrouw de voorzitter." Uitsprak zo'n ding droeg. Gemiste kans.

MoorCopJoris | 04-04-21 | 00:28

De “Omtzicht” vergadering van donderdag heeft schokkend duidelijk gemaakt dat dit land wordt geleid door mensen die of geen geheugen hebben aan een vergadering van 7 (!) dagen geleden of gewoon staan te liegen.
Ik neem toch aan dat iedereen die dit bericht leest nog exact weten wat er 7 dagen geleden met hen en door hen is besproken, notabene in een gesprek over een belangrijk proces.
Een conclusie kan dus zijn dat een zakenkabinet het beste is voor dit land. Ver weg van de politieke wirwar en partijkartel gekonkel. Zet mensen met bewezen kennis van zaken in de diverse sectoren op de juiste plek. En dan niet alleen de ministers maar ook de management laag daaronder. Nu zijn (volgens mij) alle ministers complete leken op hun verantwoordingsgebied en die worden geadviseerd door mensen die zich aan een partijbeleid moeten houden en vaak zijn vastgeroest in hun denken.

whatsinthename | 04-04-21 | 00:21

Rutte moet weg , dat is wel duidelijk. En Terecht

Ofwel hij heeft een geheugen als een zeef, danwel hij liegt weer. In beide gevallen is hij onacceptabel als Premier

Blijft de vraag : wie heeft hem om 07.30 uur gebeld ?

En: Is Kaag ook rond die tijd gebeld ?

Het is bizar en getuigt van klasse justitie dat Justitie dat lek niet nader onderzoekt . Bizar !
Justitie is dus ziek, verrot en corrupt . Punt . Klootzakken die geen moer voor elkaar krijgen en alleen maar op het pluche zitten. Hufters dus .....

FrankOngerust | 03-04-21 | 23:49

Eigenlijk helemaal geen probleem als de formatie nog een paar jaar duurt. Corona beleid en andere urgente zaken lopen toch wel door. met een rechtse meerderheid kan er verder gewoon bestuurd worden met meerderheden vanuit initiatie vanuit de kamer. In ieder geval geen miljarden meer naar Klimaat bodemloze put.

JanP999 | 03-04-21 | 23:47

Heeft Sywert al mondkapjes met: Je suis Pieter O en waarschuw voor de modellendictatuur maar steun desondanks alle op modellen gebaseerde wetgeving?

fokkewoelf | 03-04-21 | 23:41

Och het zijn toch altijd dezelfde.

Vroeger had je Lubbers. Dezelfde mensen hadden een pesthekel aan Lubbers. Te rechts ofzo.

Toen had je Kok. Dezelfde mensen pesthekel aan Kok. Te links, vlees noch vis, ofzo.

Balkenende. Weer dezelfde mensen pesthekel aan hem.

Nu Rutte, meest rechtse kabinet sinds decennia. Weer dezelfde mensen pesthekel aan Rutte.

De hamvraag is dus eigenlijk wat willen die mensen nu wel?

Het lijkt erop dat wie het ook wordt niemand het ooit goed kan doen. Lijkt me nogal zorgwekkend. Ik heb zelf het liefste iemand die tenminste zijn best doet zonder teveel poeha. Zolang het maar geen populistische dwaas is vind ik alles best.

Maar zeg eerlijk. Als niets goed is. Wie dan wel?

Theodorus.Goldbach | 03-04-21 | 23:10 | 10

Onzinnige vraagstelling, het gaat volledig voorbij aan de toeslagencrisis en de leugens van Rutte.
Hij is door zijn gedrag het premierschap onwaardig.

donkieshot | 04-04-21 | 02:45

@donkieshot | 04-04-21 | 02:45: Theo wordt voor zulke plempsels betaald ,dus hij doet gewoon zijn werk. Soort NPO embedded in GS zeg maar.

Koning BongoBongo | 04-04-21 | 08:27

@Koning BongoBongo | 04-04-21 | 08:27: Het zou mij inderdaad niet verbazen als dit het geval was.

donkieshot | 04-04-21 | 08:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Rutte is immoreel.

Koonkluk Huis | 03-04-21 | 22:56

Even een vraagje ... waarom wilde Rutte zou graag dat Omtzigt aan de kant zou gaan? Komen er nog meer lijken uit de kast vallen de komende tijd?

Watching the Wheels | 03-04-21 | 22:34 | 8

Er is altijd meer lijken. Of ze nou uit een kast komen rollen of zijn ingemetseld. Als er dan iemand met een voorhamer voorbij komt wandelen is dat best een bedreiging. Of dacht je soms dat de toeslagenaffaire een toevallig incident was, in plaats van ingecalculeerde nevenschade ten gevolge van de gekozen beleidsstrategie?

luistukvreten | 03-04-21 | 23:20

@Watching the Wheels | 03-04-21 | 22:40: Ongetwijfeld.
Hij heeft ooit de Demmink affaire en MH 17 moeten loslaten. Vasthoudendheid wordt niet gewaardeerd.
De kast zit zo vol lijken dat ze er zo langzamerhand vanzelf uitvallen, Omtzigt weigert ze terug te stoppen, dat is het probleem.

DezeNicknameBestaat | 03-04-21 | 23:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar, als we nou - ik weet het is extreem lastig voor velen hier - de Ruttehaat even aan de kant schuiven en nuchter naar de feiten kijken. Kaag kan na haar hautaine opmerkingen toch niet meer zonder gezichtsverlies met Rutte in een kabinet, of wel?
Het lijkt mij dat ze dat zelf ook wel snapt, dus probeert ze hiermee bewust de VVD te onthoofden? Maar wat dan? Regeren met een VVD waar zoveel kwaad bloed zit, dat je kabinet binnen de kortste keren klapt? Ik snap het eindspelletje van Kaag niet.

beldewouten | 03-04-21 | 22:34 | 12

Hier scheiden onze wegen.... tot ze elkaar weer kruisen.Jeweettoch!

Koning BongoBongo | 04-04-21 | 08:30

Spreek voor je zelf. Ik haat Rutte niet. Ik vind hem compleet volkomen incompetent en doorgerot met corruptie. Dát zijn de feiten, heeft niets met haat te maken.

Sans Comique | 04-04-21 | 09:15

@Koning BongoBongo | 04-04-21 | 08:30: Is dat niet altijd zo in een carroussel?

Sans Comique | 04-04-21 | 09:16
▼ 9 antwoorden verborgen

Conclusie FvD krijft alweer gelijk hoe het er in den haag en toe gaat. Maar dat wil geen enkel iemand in de media toegeven

Oromis | 03-04-21 | 22:30 | 1

Hoe het er binnen de FvD aan toe gaat weten we inmiddels ook. We hebben nuneen compleet beeld. Mooi man.

De Briemusketier | 03-04-21 | 22:33

"Het is precies hoe Balkenende1 afscheid nam van de PVV en hoe Rutte1 afscheid nam van LPF."

@Feynman, Draai de LPF en PVV niet om?

Atlantis-95 | 03-04-21 | 22:24 | 1

Ja, dat dacht ik ook.

Watching the Wheels | 03-04-21 | 22:34

Je moet wat met Omzigt
Je moet wat met Omzigt:minister maken
Niemand die het opvalt.

diddley2 | 03-04-21 | 22:24 | 6

@WibionFire | 03-04-21 | 22:41:
Dat is wel een optie, zou wel gemeen zijn maar daar lijken ze inderdaad wel toe in staat. Ze laten hem als minister vallen over iets dat een voorganger verkeerd gedaan heeft, zou zomaar kunnen.

Watching the Wheels | 03-04-21 | 22:43

Zou zeker niet de eerste keer zijn. Heeft Rutte al tig keer gedaan en wast zelf z’n handen in onschuld

WibionFire | 03-04-21 | 22:45

@Watching the Wheels | 03-04-21 | 22:43: Toe in staat? Dat is onder Rutte beleid. Volgende slachtoffer worden de Schoenen, denk ik zo. Ministers komen voor een dubbeltje per dozijn. Goede kamerleden pas na 10.000 uur.

TmC | 03-04-21 | 23:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Begrijp niet zo goed waarom er steeds naar D66 wordt gekeken als het grote alternatief. Dat partijtje heeft 24 zetels, wat natuurlijk heel weinig is en met heksen als Kaag en Ollongren ga je bij nieuwe verkiezingen ook niet echt scoren.
Of zo'n partijtje het nou dom of slim speelt (wat je meestal pas veel later kunt vaststellen) is helemaal niet van belang.
Denk dat de positie van de VVD ook op dit moment helemaal niet zo slecht is. Ze zullen in veel gevallen rustig achterover kunnen leunen en zullen dat ook zo lang mogelijk doen. Rutte is daar ervaren genoeg voor - als politicus ongeëvenaard in de NL-parlementaire geschiedenis.

En reken maar dat Rutte al die corona-onzin uitstekend zal gebruiken (tot nu toe heeft hij niet anders gedaan) om z'n eigen positie op z'n minst te consolideren. Niet zo moeilijk om alle aandacht daar weer naar toe te verleggen.

Ichneumonidae | 03-04-21 | 22:19 | 4

Kaag is zich kapot geschrokken van het “succes”.
Deftig praten maakt nog geen goede Premier.
En dat weet zij donders goed.

Ruimedenker | 03-04-21 | 22:33

@Ruimedenker | 03-04-21 | 22:33: Persoonlojk vondt ik Kaag eruitzien alsof ze aan het down komen was van de peppers, en dat zou me niet eens verbazen. Wat dan weer wel erg fijn is, is dat ze op dat moment minder en masker overtuigend kan opzetten, dus die hautaine, afstandelijke, hete-aardappel-in-de-mond Kaag die we zagen is het ware gezicht van het 'Nieuw Leiderschap'.

TmC | 03-04-21 | 23:21

@TmC | 03-04-21 | 23:21: Dat denk ik ook. Ze is ook een weekje uit beeld geweest. Rehab in la Suisse. Hoe kom ik aan een diplomatiek paspoort?

Joffri | 04-04-21 | 09:34
▼ 1 antwoord verborgen

TNX goede samenvatting van Alzheimer, op zich al reden genoeg om hier geen hernieuwde MP van te maken

Geenjoris | 03-04-21 | 23:22

Twee Jeetjes | 03-04-21 | 22:02:
"... twee emoties van wantrouwen en afkeuring..."
Haha.

J.P.Drapeau | 03-04-21 | 22:19

Lachen man dat zalig verklaren van Omtzigt. Maar er tegelijkertijd bij roepen dat ze hem minister maken om hem te zijn sneuvelen want niet goed genoeg? Make up your mind

Behangdelul | 03-04-21 | 22:17 | 7

Omtzigt is verre van zalig. Wel een integer mens die als er bras gebakken word niet te beroerd is om dit kenbaar te maken en met een gedegen plan van aanpak te komen. Beetje zoals de rest van de grote mensen wereld werkt.

Da_Gista | 04-04-21 | 01:38

Nee, dat is niet de taak van een minister. Een minister krijgt de opdracht om het gezicht van een department te zijn en deze te leiden. Hij/zij wordt ook geacht om zich niet in te laten met zaken die niet binnen zijn portefuille zitten.
Een kamerlid zn primaire taak is zijn/haar controle taak.
Hem minister maken is hem mondood maken.

donkieshot | 04-04-21 | 02:52

Zijn dat de enige twee keuzes? Benader jij al je problemen in het leven binair?

Sans Comique | 04-04-21 | 09:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Zou er een meerderheid in het parlement te vinden zijn om nieuwe verkiezingen te houden?

Nee
VVD - mag een groot electoraal verlies verwachten wegens OmtRutte-gate.

CDA - Hoekstra liet de haan 3x kraaien en volbracht zijn Judas streek. De helft vd partij zal zich achter Omtzigt willen scharen, dus volatiel. Dat zal het bestaande machtsblok niet willen tolereren.

CU - Segers bleef achter Rutte staan, echter zonder dolk. Zijn achtrrban neemt hem dat kwalijk.

SGP - zal (lang) vasthouden aan het argument, dat nogmaals verkiezingen in deze crisis niet in het landsbelang is wegens tijdverlies.

Ja
D66 en mogelijk andere partijen zullen denken kapitaal te willen slaan uit het einde vd Rutte - era

Niettemin zal de eerste die om nieuwe verkiezingen roept na Wilders) als onverantwoordelijk bestempeld worden. Wilders zal zich daar niets van aantrekken.

Ergo,het zal nog lange tijd nemen voordat de lont in het kruitvat ontbrand.

Milton_Styx | 03-04-21 | 22:15 | 11

@louis6227 | 03-04-21 | 22:33:
De VVD zal dus afwachten en traineren tot het leiderschap in demissionaire status zich weer op succes beroepen kan en het in de peilingen deze glorievolle overwinning bevestigd ziet.

Daarmee zal het gedrag vh virus in de zomer in het voordeel voor Rutte werken. Eind juni verkiezingen organiseren die dan voor de herfst gehouden moeten worden.

In de tussentijd kan hij m.i. met inspanning voor kabinetsformatie achterover leunen.

Milton_Styx | 03-04-21 | 22:41

@Milton_Styx | 03-04-21 | 22:41: Het hele coronabeleid is tot nu een debacle en staat bol van het amateurisme en incompetentie en dat zal heus niet vanaf nu ten einde zijn. Het zal niet moeilijk zijn voor de oppositie het volk daar even aan te herinneren. weet u nog Rutte's ""intelligente" lockdown !!! vaccinatiebeleid etc. Als Rutte daar ook maar even mee koketteert , lacht iedereen hem vierkant uit

louis6227 | 03-04-21 | 22:50

@louis6227 | 03-04-21 | 22:50:

"Als Rutte daar ook maar even mee koketteert , lacht iedereen hem vierkant uit"

Herinnert u zich deze nog?
Rutte heeft deze campagne niet anders gedaan dan zichzélf te bewierroken, de oppositie niet anders dan dit beleid afkraken.
Het uitlachen heeft hem 34 zetels opgeleverd.

Met welke motivatie zou hij dat nu anders aanpakken. De zomer regelt voor hem wat het beleid niet vermag.

Het stemvee laat zich besodemieteren, zoals al 10 jaar.

Ik ben t overigens met u eens dat het coronabeleid een disaster in slow motion is.
Kostte oa mijn schoonmoeder het leven.

Milton_Styx | 03-04-21 | 23:42
▼ 8 antwoorden verborgen

Bestaat Jobbird nog? Vraag het niet voor Omzigt.....

Lorejas | 03-04-21 | 22:15 | 1
-weggejorist-
Geenjoris | 03-04-21 | 23:23

En weet je, dit is een uitzonderlijke situatie.
Bijzonder interessant schaakspel.
Wie is aan zet? Wat is die volgende zet?
Afgezien van de poppetjes, vind ik het boeiend.
De nieuwsgierigheid is prikkelend.
Wat zit er straks in ons schoentje?
Politiek is doorgaans saai, maar dit schouwspel is boeiend, duister, omstreden.
Ja! Eindelijk vuurwerk.

Ruimedenker | 03-04-21 | 22:11 | 6

@De Briemusketier | 03-04-21 | 22:18:
Dominees, politici, cabaretiers en voetballers. Ik haal ze de laatste jaren steeds vaker door elkaar.
Overigens, bijzonder om te zien hoeveel een oprecht Kamerlid losmaakt. Maar alle beroepspolitici gaan er al weer mee aan de haal. De leven.

All_yall | 03-04-21 | 22:24

@All_yall | 03-04-21 | 22:24:
Ik voorzie een wissel in de volgende interland, Omtzigt er in voor Depay.

De Briemusketier | 03-04-21 | 22:28

@De Briemusketier | 03-04-21 | 22:28:
Omtzigt is een verdediger. Depay een modebewuste man.

All_yall | 03-04-21 | 22:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Wel grappig dat VVD nu in een Baudet-situatie zit. Dus zeg het maar VVD’ers: wat is belangrijker, meeregeren en je politieke idealen verwezenlijken of de persoon Rutte.

JohnLocke | 03-04-21 | 22:07 | 2

Hier een Vvd lid: de VVD. Wat mij betreft wordt t Schippers I. In onze app groepen , ( die trouwens vrij van racisme zijn, nu je het toch over baudet hebt), zijn de meningen sterk verdeeld.

timster | 03-04-21 | 23:45

@timster | 03-04-21 | 23:45:

Hallo, waarom stem je eigenlijk VVD? De VVD laat elke week 500 asielzoekers binnen. Die krijgen allemaal een woning, daarom is er woningnood = Nederlanders betalen de hoofdprijs. Verder kostrn ze alleen maar geld. Ik dacht dat VVD'ers graag geld overhielden?

Badr Haary | 04-04-21 | 08:48

De uiterste houdbaarheiddatum van de vvd lijkt bereikt, net als de verborgen agenda vanuit Brussel waar steeds meer weerzin tegen is bij mogelijke coalitiepartners ofwel het lukt Tweede Kamerleden steeds minder goed om het gekonkel thuis uit te leggen.

De Briemusketier | 03-04-21 | 22:05 | 1

Bijzondere conclusie. We hebben letterlijk net de verkiezingen op onze sloffen gewonnen.

timster | 03-04-21 | 23:56

De VVD prominenten gaan nu los op Segers. De arrogantie gaat maar door dat ze het weer buiten hunzelf zoeken. Het is in en in rot die club.

Remi A. | 03-04-21 | 22:05 | 7

@Zapata10 | 03-04-21 | 22:07:
Een stampvoetende vloekende Neelie kroes die een emmer nachtcrème naar de spiegel smijt.

De Briemusketier | 03-04-21 | 22:12

Als pvv uitgesloten wordt hoor je ze niet

Oromis | 03-04-21 | 22:34

@justinianus | 03-04-21 | 22:09: Feyenoord en ja ik zou overdrijven als ik zeg ze de poulefase doorkomen van de Champions League.

Remi A. | 03-04-21 | 23:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat ik niet begrijp is dat ik al iets van 20 jaar meedoe met het Opiniepanel van EenVandaag. Inmiddels doen wel 60.000 mensen mee. Elke week wordt ons gevraagd hoe betrouwbaar wij Mark Rutte vinden. Al sinds het mislukte GeenPeil Oekraïne referendum heb ik steevast ingevuld: "Helemaal niet betrouwbaar". Nooit zag ik dat terugkomen in de uitslag op tv, dat ik Rutte helemaal niet betrouwbaar vond. En nou opeens vindt de hele Tweede Kamer Rutte helemaal niet betrouwbaar en zijn er twee emoties van wantrouwen en afkeuring en een lange lap analyses van Feynmann. Waarom was dat de afgelopen zeven jaar niet eerder? Ik was maar een roepende in de woestijn denk ik. Er zijn zoveel opportunistische meeleuters . . .

Twee Jeetjes | 03-04-21 | 22:02 | 3

"Nooit zag ik dat terugkomen in de uitslag op tv, dat ik Rutte helemaal niet betrouwbaar vond."
U verwachtte bij naam genoemd te worden?

koeberg | 03-04-21 | 22:15

Er zitten ook alleen maar npo kijkers in die peiling dan krijg je dat

Oromis | 03-04-21 | 22:36

Azarkan's ouders wonen in Schoonhoven. Het komt nu allemaal wel heel dichtbij.

MickeyGouda | 03-04-21 | 22:01 | 4

Weet je zeker dat zij niet in Overvecht wonen?
Oké, beetje flauw.
Azaankan is best een prima gozerT.

Ruimedenker | 03-04-21 | 22:15

Ik stuur hem graag vanuit de Zilverstad naar Gouda.

de directeur | 03-04-21 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kreeg zojuist een mail van Sophie, waar ik een paar zinnen uit wil citeren:

Beste Zonen-van-Kuifje
Het zijn politiek heftige tijden. In de nasleep van het debat over het formatieproces is door bepaalde partijen een discussie gestart over het leiderschap van Mark Rutte.
Politici van andere partijen hebben natuurlijk het recht op een eigen mening. Maar gelukkig is het niet aan hen om te bepalen wie onze leider is. Daar gaan wij als partij zelf over.

Mark Rutte is onze partijleider. Mark Rutte is de man die Nederland tien jaar lang door verschillende grote crises heeft geloodst. Die met open vizier politiek bedrijft en vele partijen en meningen heeft weten te verbinden in oplossingen voor Nederland. Mark Rutte had en heeft onze volledige steun.

Natuurlijk gaat tien jaar dit land regeren niet zonder fouten. Waar het om gaat is dat de intenties oprecht zijn. En dat er van fouten geleerd wordt. Dat geldt voor onze partij en dat geldt in de eerste plaats voor Mark Rutte zelf, zo hebben we hem de afgelopen jaren ook leren kennen.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 22:00 | 23

@Zapata10 | 03-04-21 | 22:26:
Laten we eerst maar eens stellen dat Omzigt niet kaltgesteld kan worden.
Hij is een onafhankelijk kamer lid en kan dus doen wat hij wil niemand kan hem iets verbieden.

botbot | 03-04-21 | 22:40

Soppie in't Geld?

revolte | 03-04-21 | 22:41

Wat fijn dat je Sophie opbrengt om enig elan aan dit verhaal te geven.

Rutte is een leugenaar gebleken, de verkenners idem dito. Met een leuk en lief verhaaltje verander je dit niet. Zijn intenties waren ver van zuiver. Dit in nasleep van het grove onrecht wat vele families is aangedaan door de toeslagenaffaire.
Laat Sophie maar uitleggen aan kinderen die uit huis zijn geplaatst dat onder leiding van Mark stelselmatig onderzoeken werden tegengewerkt en de kamer niet of onjuist geinformeerd werd. Tot en met de verkenning aan toe.

Succes!

donkieshot | 04-04-21 | 07:15
▼ 20 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Goof | 03-04-21 | 21:58 | 1

Wat is je punt Feynman. Je gooit wel veel op een hoop. Hoe kom je erbij dat Ollongren/Jorritsma /Rutte de notulen van de ambtenaren eerder hebben kunnen lezen, cq een ‘plan ‘ hebben kunnen maken?
Zou het bovendien niet zo kunnen zijn dat als over iets/iemand in de marge is gesproken dat niet helder op het netvlies staat? Waarom staat het bij geen van drie in de aantekeningen? Stiekem weggegumd? Heb je gezien hoe moeilijk O het had bij het vertellen van het verhaal? Hoe k*t ze zich voelde dat zij oorzaak van deze chaos was? Denk je dat ze het in die toestand nog wel ok zou vinden om zich vervolgens voor het karretje van Rutte te laten spannen met een ‘plan’ om collectief te gaan liegen?
Tav covid: als ik het goed begrijp ben je tegen versoepeling van maatregelen maar tegelijkertijd klaag je dat ondernemers blut zijn. Wat stel je dan voor om te doen behalve meer prikken want dat wil iedereen.

Nietdanjatoch | 03-04-21 | 21:58 | 1

Ref: Zou het bovendien niet zo kunnen zijn dat als over iets/iemand in de marge is gesproken dat niet helder op het netvlies staat?

Nee! Er is niet in de marge gesproken, het kabinet is over de toeslagenaffaire gevallen - lees Omtzigt.

donkieshot | 04-04-21 | 09:02

Dit leest als een soort grabbelton. Waarom heeft Omtzigt eigenlijk destijds geaccepteerd dat hij van MH17 af werd gehaald? Omdat het in het door de ontstane ophef in het belang was van de nabestaanden? Kan het niet meer zo goed herinneren.

Hoe dan ook. Ik vermoed dat Rutte dit keer echt niet zo heel veel fout heeft gedaan. Beetje te amicaal gebabbeld met Ollongren en Jorritsma over een op zich valide onderwerp: stabiliteit van het CDA. Binnen een voorheen altijd strikt vertrouwelijke procedure. En toen ging het mis, en kan iedereen zn eigen waarheid erbij verzinnen. Komt veel politieke partijen goed uit, met Kaag voorop.

beldewouten | 03-04-21 | 21:56 | 2

Storm in een glas water inderdaad. Niet een vooropgezet plan om Omtzigt kallt te stellen. Uiteraard is Omtzigt een factor in de discussie omtrent een stabiel CDA.

Nietdanjatoch | 03-04-21 | 22:02

@Nietdanjatoch | 03-04-21 | 22:02: mag jij allemaal vinden. Actuele werkelijkheid is dat Rutte de voornaamste factor is omtrent de vorming van een nieuwe stabiele regering. Maar dat ontgaat je even.

Moresnetunited | 04-04-21 | 00:45

Hoezo niemand zich verbaasd over de gelaarsde dame die net positief getest was op het killer virus en vervolgens gewoon bij haar chauffeur in de dienstauto stapt?

Hoe is het met deze man, hoeveel van zijn familieleden en bekende zijn aan een verschrikkelijk sterfbed gestorven. Of geloven ze er zelf ook niet meer in? Of zouden ze dat überhaupt ooit gedaan hebben.

Verder Kaag is de nieuwe premier, zijn jullie nu blij?

Diepstrotje | 03-04-21 | 21:55 | 6

@Nietdanjatoch | 03-04-21 | 22:25: Het is geregiseerde bullshit, die positieve uitslag, dat papiertje met de text naar buiten, die fotograaf die daar toevallig stond. In de politiek bestaat toeval niet, dit was een staatsgreep ten behoeve van al qaq-kaag.

revolte | 03-04-21 | 22:54

@revolte | 03-04-21 | 22:54:
Nee, dat geloof ik niet. Rutte heeft gelogen over het feit dat hij niet over Omtzigt gesproken heeft, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er door de twee verkenners en Rutte gelogen is over wat er inhoudelijk over Omtzigt besproken is. Ik denk dat het inderdaad over de ministerspost ging, niet over hem 'wegwerken". Dat was ook helemaal niet aan de orde.

Gravin v Kippenbouth | 03-04-21 | 23:59

@Nietdanjatoch | 03-04-21 | 22:25: En dan nog even het traantje erbij aan het begin van de overhoring. O gossie, wat zielig. En een kleine week later hoppa niets aan de hand. Mooi toneelspel.

Grachus | 04-04-21 | 00:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat om het prikje wel dat er dus mensen aan overleiden
Vrouwen tussen de 25 en 60 das een aardige groep goed vlees

In duitsland 9 vrouwen dood door het prikje.
Maar de nwo/who en dus nu ook geenstijl die roept het is een kleine kans.
Tuurlijk , zou net je vrouw/dochter/moeder zijn ......

Daar ligt de essentie.
Dan alleen maar j&j , sputprik of die andere maar deze miet gewoon gejorrist worden

Triple2K8 | 03-04-21 | 21:54 | 3

"zou net je vrouw/dochter/moeder zijn"
Dat geldt natuurlijk ook voor Covid. Feyman schrijft namelijk ook: "Bij goede gezondheidszorg heeft COVID-19 een case-fatality-rate van ongeveer een procent onder ouderen al gelang welke bron je vertrouwd."
1 procent is natuurlijk niet veel, maar het zou net je vrouw/dochter/moeder zijn.

koeberg | 03-04-21 | 22:01

Over de toelating van Sputnik V horen we ook bitter weinig momenteel. Wellicht dat we die samen met het Russisch gas kunnen krijgen..

Ommezwaai | 03-04-21 | 22:03

Ik heb geen idolen. Had ook vroeger geen poster van Michael Jackson of Madonna op mijn slaapkamer hangen. Dus ik ga ook niet met een Omtzigt mondkap op lopen. Een statement op een mondkapje is toch wel heel zielig. Al krijg ik zo'n ding gratis, dan nog bind ik 'm niet voor mijn smoel.

Leptob | 03-04-21 | 21:51 | 6

Met of zonder blur?

Lorejas | 03-04-21 | 22:06

@Ruimedenker | 03-04-21 | 21:53: Die van Sam Fox had ik ook, was net zo'n joekel van een poster als die van Aces High. Schril contrast wel met Eddie!

wilderst | 03-04-21 | 22:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Als Premier Rutte straks een deur te hard dichtgooit valt het nieuwe kabinet.
Nieuwe verkiezingen en Rutte wordt alsnog afgestraft door de kiezer.
Ik zou graag willen weten hoe de nieuwe coalitie er uit komt te zien.
Als het centrum rechts wordt, mag ie wat mij betreft blijven.
Als het kneiterlinks wordt, laat dan de boel maar instorten.
Hoe dan ook, mét Rutte blijft het een gespannen stiekie, dat elk moment kan knappen.
Daarentegen zie ik liever geen Kaag of Wopke als premier.
Kiezen uit 2 kwaden.

Ruimedenker | 03-04-21 | 21:50 | 6

Ik denk niet dat de VVD akkoord gaat met Kaag als premier. Dan schuiven ze denk ik Schippers naar voren .

Nietdanjatoch | 03-04-21 | 22:07

Rutte wordt voornamelijk als leider gezien vanwege alle positieve aandacht van de msm met de NPO als stressbestendige voorloper. Zouden zijn blunders door de NPO wekelijks genoemd worden zou het een ander verhaal worden.Als je de media achter je hebt is alles mogelijk....

Koning BongoBongo | 03-04-21 | 22:28

@Koning BongoBongo | 03-04-21 | 22:28: Als ze bij NPO zijn ware gezicht hadden laten zien inclusief driftbuien en gooien met serviesgoed dan had hij niet zoveel stemmen binnengehaald. Hij gedraagt zich als een psychopaat net zoals de kakmadam.

revolte | 03-04-21 | 23:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Net als die tweet van Azarkan... "ben gewoon uitgestapt uit respect"... ja inderdaad... maar feit dat je dat dan moet gaan etaleren op Twitter vind ik dan weer een ego-dingetje. Vind het zelfde categorie van filmen dat je een zwerver je overgebleven pizza-punten geeft en dit op facebook zet.

Overigens... als dit hele formatie-tafereel voorbij is zou ik het heel mooi vinden als er naast een "opbouw"-plan, of beter nog, in een opbouwplan voor een nieuw Nederland ook wordt meegenomen dat van een aantal ministeries de ambtenarentop wordt ontslagen, tegelijkertijd de belofte krijgt dat ze nooit meer aan de bak komen bij ook maar iets waar een euro overheidsfinanciering naartoe gaat... en dat alle Rutte-doctrine-regeltjes de prullenbak in gaan en dat van alle bijeenkomsten naast notulen ook geluidsopnamen worden gemaakt.

Zou heel mooi zijn als de volgende regering eens in daden laat zien hoezeer ze voor transparantie en fatsoenlijk bestuur zijn.

lamlendig | 03-04-21 | 21:50

De VVD staat zeker niet meer achter Rutte alleen dat kunnen ze niet zo naar buiten brengen. Ze moeten wel zeggen dat ze achter Rutte staan om de partij bij elkaar te houden.

Maar geloof me, tegen Rutte is gezegd dat hij moet opstappen, hij mag het alleen zo spelen alsof het zijn keuze is en dus "eervol" vertrekt en mooie verhalen kan ophangen over hoe de VVD verantwoordelijkheid neemt enzo.

Maandag is het klaar.

76435 | 03-04-21 | 21:48 | 8

@Cannabooze | 03-04-21 | 21:55: Dat kan hij willen maar hij staat schaakmat. Hij gaat niet accepteren dat Kaag premier wordt. Voor de VVD is het logischer dat Mark Rutte zegt ik hou de eer aan mezelf, excuus en bedankt. Dan snel een van de vrouwen op de lijst naar voren schuiven die het tegen Kaag mag opnemen. Het VVD programma is ook zonder Rutte op papier prima, en met een vrouw aan het roer die de komende weken gaat lopen blaten over hoe belangrijk eerlijkheid is etc kunnen ze nog prima de grootste worden hoor.

76435 | 03-04-21 | 22:01

@76435 | 03-04-21 | 22:01: Hij gaat toch gewoon in de oppositie. Laat Kaag maar haar tanden stukbijten op coalitie-onderhandelingen met GroenLinks, SP, CDA, PvdA, CU en Partij van de Dieren.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 22:05

@botbot | 03-04-21 | 21:57: gisteren heb ik je nog een lesje staatsrecht moeten geven botje. En dan over politieke kennis van anderen beginnen. Als er nu iets hilarisch is.

Moresnetunited | 04-04-21 | 00:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Kaag: In 2019 trad ze toe tot de World Economic Forum . Waar komt die buitensporige aandacht van de MSM/NPO voor Kaag voor de verkiezingen ineens vandaan?
Van waar komt die subsidie (1 miljoen) voor de verkiezingscampagne van D66?
Zag ik twee Olongrens binnen 5 minuten? Gespeelde emotie (positief getest) in het begin, daarna haar gebruikelijke vastberaden woordenbrij? Weglopen met dossier per ongeluk, of...? Toevallig met één fotograaf in de buurt, toevallig... of? Vragen, vragen

PieterPassant | 03-04-21 | 21:45 | 2

Ook interessant, ollongrens vriendin/vrouw heeft een goede baan bij npo. Irene vd berkel ofzo.

timmey | 03-04-21 | 21:47

Exact

De npo (rechter gaf karskens ongelijk (maar we weten dat rechters in nederland eigenlijk linkers moeten heten want ze stemmen alleen maar d66
Foutieve stempassen toch meetellen door ollongren.

Dit zaakje stinkt harder dan bidens onderbroekje

Triple2K8 | 03-04-21 | 21:56

Het wordt wel steeds makkelijker om die politici daar in Den Haag gewoon lekker hun ding te laten doen en ze verder volledig te negeren. Belastinggeld afdragen en dikke doei met hun idioterie.

Quib | 03-04-21 | 21:43 | 2

Vind de overheid juist steeds vaker zich bemoeien áchter mijn voordeur.

All_yall | 03-04-21 | 21:48

Het wordt ook eens tijd dat diezelfde politici geen carte blanche meer mogen krijgen bij het uitgeven van ons belastinggeld. Rutte en zijn vazallen geven het uit alsof het gratis is... Juist.

Ommezwaai | 03-04-21 | 21:56

Het hangt echt helemaal van de CDA af. Als ze Hoekstra eruit knikkeren wegens verraad en gelijk rutte opzeggen, kan het sneller gaan. Elke dag dat rutte wegens onduidelijkheid van de anderen langer op die stoel zit , sterven er onnodig mensen.

jan huppeldepup | 03-04-21 | 21:42

Over de meesterzet van D66. D66 had VVD alleen in de tang wanneer deze coalitie verder kon met Kaag als premier en Rutte bijvoorbeeld op BuZa, of dat Rutte premier bleef en D66 het woord 'verkiezingsprogramma' kon veranderen in 'coalitieakkoord'. Nu ChristenUnie de boot heeft verlaten wat Rutte betreft, gaat die vlieger niet meer op. Als VVD Rutte offert (en dat gaat gebeuren uiteindelijk, de druk na de nieuwe peiling morgen van De Hond die nogal groot schijnt te zijn kan bijvoorbeeld een aanleiding worden), maar als VVD Rutte offert dan gaan ze echt geen Kaag steunen (want ze schuiven iemand anders naar voren) en ook hoeven ze dan niet te inschikkelijk te zijn voor de wensen van dat vreselijke D66. Dus, mocht het een zet zijn geweest van D66 dan heeft die zet nu door 'FariSegers' gefaald.

JohnLocke | 03-04-21 | 21:41 | 3

Het stinkt in ieder geval als een beerput; Rutte, Kaag, Hoekstra. Allemaal cynische types die bezig zijn met persoonlijke agenda’s, een leuke carrière, en de burger daar spugen ze op.

Waar ik tot nu positief over ben, is de nieuwe TK. Er zitten best wat scherpe mensen tussen, mede dankzij de versplintering in kleine partijen. Die gaan wel gehoord worden. Los van de inhoud verwacht ik het nodige van Wilders, Marijnissen, van der Plas, Azarkan, Ouwehand en van der Staaij als nestor met de scherpe blik op staatsrecht.

Nog steeds jammer dat Femke Merel er niet bij is, maar ja ik heb uiteindelijk niet op haar gestemd......

Nuuk | 03-04-21 | 22:05

@Nuuk | 03-04-21 | 22:05: Inderdaad.

Die jongen van VOLT zei o.a. (geen citaat): ik zit hier net een dag en schrik nu al van de bestuurderscultuur die hier heerst. Best kans dat die snel red-pilled en zijn jeugdige naiviteit gaat verliezen.

SkepticalRealist | 03-04-21 | 22:19

@SkepticalRealist | 03-04-21 | 22:19: Best kans dat hij binnen een half jaar volledig is ingekapseld door de D66 regenten en hij net zo vrolijk meedoet. Van alle oppositie partijen heb je verreweg het minste aan VOLT. Dat is binnen no-time ook een kartelpartij; als ze dat eigenlijk al niet zijn.

Grachus | 04-04-21 | 00:06

De VVD schaart zich nu formeel achter Rutte. Ik denk echter dat binnen de VVD men ook wel weet dat Rutte een probleem is geworden bij het formeren van een nieuw kabinet. Ik voorspel dat binnen enkele weken de VVD Rutte zal laten vallen. Er zal wat gezegd worden over het landsbelang en dat de VVD een verantwoordelijke partij is. En vervolgens kan en zal men hoge eisen stellen aan deelname van de VVD aan een kabinet. Dat is de prijs die andere partijen dan moeten betalen voor het laten vallen van Rutte. Zo werkt de politiek.

Barend Braakbal | 03-04-21 | 21:41 | 8

@Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:50:
De gemiddelde VVD-stemmer, die sjoemelt met belastingen, sjoemelt met verzekeringsclaims en is in het algemeen een hypocriete leugenaar naar alle officiele instanties toe. Het wordt tijd voor minder VVD.

smdyasc | 03-04-21 | 21:58

@smdyasc | 03-04-21 | 21:58: Je doelt op de Wybren van Haga's. Maar die zitten tegenwoordig gelukkig bij een andere partij.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 22:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Verder vond ik het zelf erg opvallend dat Kaag eerst met haar statement kwam over het scheiden der wegen en vervolgens slechts met een motie van afkeuring kwam.

Rutte is om half acht gebeld door Kaag. Omdat Rutte Kaag er niet bij wilde lappen, heeft hij de motie van afkeuring geaccepteerd.

Rutte heeft waarschijnlijk nog een dossier-Kaag van de AIVD in zijn la liggen.

Glasgow Argus | 03-04-21 | 21:40 | 4

Kaag is gewoon slim. Met het vallen of uitsluiten van Rutte komt zij weer een stapje verder tot de premierschap.

Sinclair | 03-04-21 | 21:47

@Sinclair | 03-04-21 | 21:47: Vandaar dat Rutte een plek in de oppositiebanken niet uitsluit. Vanaf de zijlijn toekijken hoe Kaag met 6 andere partijen een kabinet gaat vormen.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:51
▼ 1 antwoord verborgen

"Het is precies hoe Balkenende1 afscheid nam van de PVV en hoe Rutte1 afscheid nam van LPF."

Ehh... Volgens mij klopt hier iets niet. Daar laat ik het verder maar bij want ik zie ook dat er gelinkt wordt naar ninefornews. Dus ja. Ehm...

Theodorus.Goldbach | 03-04-21 | 21:40 | 1

Als het bericht klopt, maakt de bron niet uit.

Upendo | 03-04-21 | 21:50

Een "meesterzet" is teveel eer voor D66. Vooral ook omdat deze val alleen maar zou werken als Rutte ook daadwerkelijk fout bezig was, anders zou hij het onmiddellijk ontmaskerd hebben als karaktermoord. Dus wat doet het er eigenlijk toe, opzet of onhandigheid?

Ik maak me veel meer zorgen over de druk om D66 naar voren te schuiven. Kijk je naar de details, dan is die druk enorm, en van allerlei kanten. Een miljoenendonatie, een stevige campagne die met dat miljoen tot stand kwam, en ook om niet, zoals die tijdige docu over de tamelijk onbekende en onervaren Kaag. Daarnaast het niet aflatende charmeoffensief om D66 als het nieuwe frisse linkse geluid weg te zetten, met als kers op de taart de dolksteek in de rug van voormalig lievelingetje Klaver. En nu, nu heet het opeens "nieuw leiderschap treedt aan in de vorm van Kaag", nu Rutte op z'n gat gaat.

Nee, een zetje van D66, daar geloof ik niet zo in. Maar evengoed wordt er wel degelijk een spelletje met ons gespeeld. En blijkbaar is het de beurt van D66.

Muxje | 03-04-21 | 21:37 | 3

Kaag lijkt me veel zwakker dan algemeen wordt aangenomen. Ik hoorde dat ze tijdens kabinetsvergaderingen nauwelijks het woord nam/kreeg.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:47

Het is een trekpop van Soros en het WEF.

revolte | 03-04-21 | 23:21

@Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:47: Lijkt me vrij logisch, want van de inhoud moet zij het niet hebben. Verder dan wat gratuit 'nieuw leiderschap' en 'het moet anders' gebrabbel komt ze namelijk niet.

2tribes | 04-04-21 | 17:32

Wanneer D66 Rutte laat vallen dit weekeinde (en dat gaat gebeuren), is VVD dan ook mans genoeg om Ollongren ook een motie van afkeuring aan haar pants suit te geven?

Als Rutte loog, dan loog Ollongren ook namelijk.

JohnLocke | 03-04-21 | 21:37 | 1

Ollongren is feitelijk al weg, 'werkloosheid met een dienstauto'.

revolte | 03-04-21 | 23:24

Als Rutte een beetje een Trump is laat hij zich niet afleiden door deze recente massapsychose en concentreert hij zich op de oorlog waar we in zitten.

RickTheDick | 03-04-21 | 21:35 | 2

Je weet dat ik binnenkort een eigen social-media kanaal begin?

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:48

VVD in oppositie? Zou de hele tijd met leedvermaak naar het gestuntel van het kabinet kijken.
Zie langdurige formatie en mogelijk nieuwe verkiezingen. Is men kleine foutjes Rutte allang weer vergeten.

Ichneumonidae | 03-04-21 | 21:35 | 2

Kleine foutjes? Hele grote foutjes en nog meer doofpotten.

hisxxx | 03-04-21 | 21:48

Noem eens wat kleine foutjes ,dan kan ik die bij de lijst van de grote fouten ,blunders en leugens voegen om het compleet te hebben.

Koning BongoBongo | 03-04-21 | 22:33

Hoe kunnen we een kabinet samenstellen waarin een gezonde meerderheid zit in eerste en tweede kamer? Waarbij de regeringspartijen precies krijgen wat ze willen?

Te beginnen met VVD, D66 en CDA. Aangevuld met JA21 en Volt. JA21 is niet zo Europees gezind als D66 wil; Volt geeft hier tegengewicht aan, zowel Volt als JA21 weten dat ze water bij de wijn moeten doen en hun gemeenschappelijke basis mbt EU is best wel breed, het zijn de scherpe rafelige randjes die de een wil weghalen en de ander wil gebruiken voor vergroting.
Dan droomt D66 van een vrouw als premier en wil de VVD de premier leveren., maar niemand wil Mark Rutte. Nou dat is mooi, volgens de kieslijst is de reserve lijsttrekker van de VVD een vrouw.

Er zal nog veel water door de Maas stromen, maar het wordt het kabinet Tamara van Ark met de coalitie VVD, D66, CDA, Volt en JA21.
Het kabinet heeft een stevige basis in eerste en tweede kamer.

BraadWorstLul | 03-04-21 | 21:33 | 3

Tamara van Ark, nee die wordt het niet want die wil de CU en SGP erbij. Edith Schippers, daarentegen, past prima bij de euthanasie-politiek van D66. Die geef ik een betere kans.

Glasgow Argus | 03-04-21 | 21:36
-weggejorist-
Goof | 03-04-21 | 21:38

@Glasgow Argus | 03-04-21 | 21:36: Dat slopen van de zorg zal haar blijven achtervolgen.

revolte | 03-04-21 | 23:28

Kamer: 'We willen de waarheid.'
Rutte: 'You can't handle the truth!'

All_yall | 03-04-21 | 21:33 | 1

Nice !

Koning BongoBongo | 03-04-21 | 22:34

Rutte heeft zich zo vereenzelvigd met zijn functie, dat hij zonder die functie niets meer is.

de honden blaffen... | 03-04-21 | 21:33 | 3

Rutte heeft liegen tot kunst verheven, de mooiste vond ik toen hij de stomdronken
Jean-Claude Drunker stutte en loog dat het drankorgel last van zijn rug had.

revolte | 03-04-21 | 23:36

@revolte | 03-04-21 | 23:36: Ik dacht er toevallig gisteren nog aan. Ook al zo'n schande dat de overige ministers Juncker niet tot aftreden hebben gedwongen. Die vent verkeerde in permanente dronkenschap.

Grachus | 04-04-21 | 00:11

@revolte | 03-04-21 | 23:36: Haha ja samen met de aap die we hier in Portugal moeten dulden, even een half miljoen euro uitgegeven om zijn ego op te krikken vanwege eu voorzitterschap

xpto | 04-04-21 | 01:29

@Feynman, niet mee eens. Ik geloof niet in toevallig je aantekeningen op deze manier te publiceren.

Pimp my Voortuin | 03-04-21 | 21:32 | 2

Inderdaad honderden pagina’s en dan juist dit explosieve papiertje wat wordt gefotografeerd. In verband met ministeriële verantwoordelijkheid zal het nooit gebeuren, maar had toch graag van die ambtenaar gehoord hoelang en wat er precies over Omtzigt is besproken. En stel nu eens dat het inderdaad nooit of slechts heel terloops is besproken en Rutte dit keer niet heeft gelogen? Ik zeg niet dat dit waar is, maar stel dat ..... Zou er dan toch een link zijn met deze werknemer en Ollengren die zeer waarschijnlijk enkele jaren geleden nog diens leidinggevende was bij Algemene Zaken?

Gezond verstand | 03-04-21 | 21:46

Wat ook opvallend is dat ze eerst corona had en twee dagen later lekker 16 uur lang in vak K kan rondhangen.

NatNiks | 04-04-21 | 01:50

Matig stuk met een hoog complotwappie gehalte.
D66 probeerde Omtzigt al meer dan een jaar geleden weg te promoveren als vervanger van Menno Snel. En nu een beetje huichelachtig gaan doen.

vila | 03-04-21 | 21:32

Iedereen gaat voorbij dat Ollongren, D66'er, die test zichtbaar aanbood. Het is dan opvallend te nemen dat D66 hier compleet buiten schot blijft. Rutte vind ik verschrikkelijk, maar Kaag vind ik 1000x enger.

upbeat | 03-04-21 | 21:31 | 3

Het laatste ben ik met u eens, het eerste niet. Het Ollonkreng zat daar in de functie van formateur, Rutte als kamerlid, een essentieel verschil en juist daarom briljant gespeeld door D66.

jemagookniksmeer | 03-04-21 | 21:38

Aan de leden van de angry mob, luisteren en lezen jullie nog andere meningen? Of zijn jullie overtuigd van het feit dat Rutte Omzigt wilde kalstellen met een ministerpost en daarover probeerde te liegen. Is er niet ergens iets dat binnen in je zegt, misschien overdrijven we een beetje? Ik heb namelijk echt het idee naar soort een massahysterie te kijken. Ik ken overigens niemand in mijn omgeving die deze ophef begrijpt en het mij kan uitleggen. Ach laten we er over een jaar of twee eens op terugkijken.

BobDobalina | 03-04-21 | 21:31 | 1

Ik ken, gelukkig, slechts één iemand in mijn omgeving die Rutte gelooft, maar dat is ook een enorme dombo, dus dat is niet zo vreemd. Men gaat er nog veel te zachtaardig mee om. Het 'kaltstellen' van een populaire parlementariër, die zijn werk goed doet, is een doodzonde en het is een schande voor Nederland dat Rutte er nog zit.

Grachus | 04-04-21 | 00:15

Ik zie alleen symptomen van de surrogaat activiteiten die men moet uitvoeren om verdiend te consumeren.

Neuth | 03-04-21 | 21:30

Toch kregen 16 fractievoorzitter de 17e niet klein omdat hij uiterst bedreven is in gaslighting

Abu Bachouca | 03-04-21 | 21:29 | 1

Hij is goed in liegen en manipuleren ..... is niet echt gaslighting.

Koning BongoBongo | 03-04-21 | 22:39
-weggejorist-
Goof | 03-04-21 | 21:28

Azarkan is dus ook een fan van Pieter Omtzigt. Zou hij diens standpunt over de Westelijke Sahara kennen?

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:26 | 1

Klein bier.

Ruimedenker | 03-04-21 | 21:31

Iemand die zich geen enkele misstap meer kan permitteren, zou geen leiderschap aan moeten gaan.
Een kabinet onder het bewind van Rutte is te fragiel.
Vroeg of laat komt die misstap en valt het kabinet alsnog.
Een wiebelend bootje, wachtend op de golf, die het bootje doet omslaan.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Rutte weet dat ook.
Woensdag na Pasen gaat ie aankondigen af te zien van het Premierschap.
Als Rutte van zijn VVD houdt treedt hij terug.
Geen gelul over 1,8 miljoen kiezers.
Daarvan hebben héél véél mensen spijt als haar in hun Coronakapsel.
Het land besturen, daar gaat het toch om?
Dus geen instabiel kabinet met een stuk aangeschoten wild als Rutte.
Het is wachten tot het mis gaat.

Ruimedenker | 03-04-21 | 21:25 | 12

Die 1,8 miljoen kiezers kan hij ook bedienen als “gewoon” kamerlid. Dat is in basis ook waar die stemmen voor zijn, dat hij van daaruit doorschuift naar het kabinet is wat anders. Iemand enig idee wat Klaasje uitspookt op t moment? Zou een goed tegengewicht kunnen geven tegen Klaag.

WibionFire | 03-04-21 | 22:34

@Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:52: Hij mag, als de VVD toetreed tot een nieuwe regering, vier jaar lang een zeteltje in de kamer bezetten. Als hij daartoe bereid is, mag hij blijven. Anders zo snel mogelijk met pek en veren weg met die man.

Grachus | 04-04-21 | 00:18
▼ 9 antwoorden verborgen

Heel veel meer heb ik niet te zeggen over dit hele gebeuren... Rutte moet gewoon zijn bureau leegruimen en vertrekken. Kaag is ook heel vies.

Verder peins ik er niet over om zo'n mondkapje te bestellen omdat er al ongewild een deel van mijn belastingbijdrage naar statushouders gaat en ik vind dat ze al veel te veel in alles worden ondersteund en gepamperd.
Vind het ergens ook wel weer ironisch - er was blijkbaar geen Nederlandse bestemming te vinden voor opbrengsten - blijkbaar deugt het heel wat minder als je wat voor je eigen bevolking doet.

lamlendig | 03-04-21 | 21:23 | 1

Ik kan je zeggen dat er al veel te veel naar statushouders gaat. Wij hebben een werknemer uit Afghanistan. De man zelf is een prima kerel (ex-moslim, dus dat helpt enorm). Toch heb ik nu al 3 keer een situatie meegemaakt dat hij het gevoel had ontmaskerd te zijn als een ordinaire oplichter. Het begon toen hij in dienst kwam en gelijk om een salaris vroeg dat net zo hoog was als dat van de directeur, daarna dacht hij de duurste computer te krijgen en dat hij zonder bericht op Islamitische feestdagen weg kon blijven. Heel erg raar, want zoals gezegd is een fijne en ook erg bescheiden kerel. Hoe hij is en dit overvragen passen totaal niet bij elkaar. Dit gedrag wordt hem echt aangepraat/aangeleerd bij de COA's en de huppeltrutjes die hem begeleiden. Die geven dit soort mensen het idee dat hier alles gratis en dat ze overal recht op hebben.

Grachus | 04-04-21 | 00:27

Komt er tijdens het debat een kans om eerlijkheid te testen.... (motie 35788-15).. interessant

poelghost | 03-04-21 | 21:23

Ik vraag me als complottheoreticus af: zouden de verkiezingsuitslagen gemanipuleerd kunnen zijn? Of zijn de kiezers gemanipuleerd/gehersenspoeld?

Rest In Privacy | 03-04-21 | 21:20 | 5

1 nee.
2 ja, als je jezelf laat manipuleren.
Wat heb je zelf gestemd?
Geen VVD? Dan nee dus.

Ruimedenker | 03-04-21 | 21:30

Gemanipuleerd is een te groot woord, maar de beïnvloeding door de NPO is wel een erg zorgelijke ontwikkeling die flink aan banden moet worden gelegd. Waren er in de laatste maand voor de verkiezingen geen uitzendingen van de NPO geweest dan had D66 nooit zo hoog gescoord.

Grachus | 04-04-21 | 00:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Met Omtzigt-mondkapjes geld ophalen voor statushouders. Nee, laat dan maar zitten.

BigBaron | 03-04-21 | 21:20 | 3

Ik snap hem ook niet. En inderdaad: no way.

VP732 | 03-04-21 | 21:22

Ik zeg nog een paar maanden en er kan hier een fusie met Joop worden aangegaan.

Gezond verstand | 03-04-21 | 21:26

Dat gaat mij een brug te ver

laurentius | 03-04-21 | 21:42

Hoeveel mensen overlijden aan AstraZeneca weten we toch nog niet? Hoeveel vrouwen tussen de 25 en 55 hebben het al gehad in Nederland? 100.000, max? Waarom zouden gezonde, fitte vrouwen onder de 40 een kans van 1 op 100.000 willen lopen om te overlijden aan AstraZeneca terwijl corona, mochten ze het al krijgen, voor hen een veel kleinere overlijdenskans geeft? Als groots gebaar richting obese vijftigers of babyboomers? Ik heb meer dan 'nul begrip' voor mensen die dat vaccin weigeren. Mensen die dat risico wegwuiven als 'stel je niet aan', zoals Koopmans (vandaag vergeleek ze het met dood door bliksem) of Feynman in dit geval, vind ik eng.

JohnLocke | 03-04-21 | 21:20 | 20

@Muxje | 03-04-21 | 21:40: Ik betaal nu veel meer voor dezelfde zorg, is dat dan wel eerlijk ;). Gelukkig komen er miljoenen Pfizer-vaccins aan de komende maanden. Die van J&J ziet er tot nu toe ook goed uit. Ook qua bescherming tegen andere varianten.

JohnLocke | 03-04-21 | 21:49

@Diepstrotje | 03-04-21 | 21:48: Ik vind uw argument een beetje simpel. Een vaccinatie nemen is een hele kleine moeite.
Het gaat om principes. Als je dan zo principieel bent, pas dat dan niet selectief toe bedoel ik maar.

Over uw voorbeelden... als u niet regelmatig naar de tandarts gaat zal de verzekeraar op den duur ook bepaalde vergoedingen staken... en als u geen gorder draagt maar daarna wel een beroep op een arbeidsongeschiktheidsverzekering doet kan ik me zomaar voorstellen dat "eigen schuld" ook een dingetje zou zijn... dus zo raar is het allemaal niet.

lamlendig | 03-04-21 | 21:58

@Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:38: toch kan het risico voor bepaalde subgroepen groter zijn dan Corona zelf, zeker omdat je Corona niet hoeft te krijgen maar dat vaccin wel. Ik snap dat je dan terughoudend kunt zijn, all I am saying.

JohnLocke | 03-04-21 | 22:05
▼ 17 antwoorden verborgen

Haha mooie prent, allemaal karikaturen!

amateurrr | 03-04-21 | 21:23

wow, leuke foto met wel aantal stomme mensen

oblix | 03-04-21 | 22:32

De wereld is na het millennium (2.000) er niet echt op vooruitgegaan. Beter om geen nieuws meer te volgen.

davidhasseltoff | 03-04-21 | 21:16

' Het is precies hoe Balkenende1 afscheid nam van de PVV en hoe Rutte1 afscheid nam van LPF.'

Ik zou je feiten even checken, waarde Feynman.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:15 | 3

Helder, vice versa inderdaad. Het ging met om de techniek. Eerst aan boord nemen, en direct kielhalen.

Feynman | 03-04-21 | 21:35

Kuif, gewoon even een oprechte vraag. Hoe kijk jij als fervent VVD/Mark aanhanger naar dit debacle?

marcoplarco | 03-04-21 | 21:55

Al met al behoorlijk hoog spel van de tweede partij van het land - 24 zetels - om de bovenliggende partij te worden in een kabinetsformatie.

Glasgow Argus | 03-04-21 | 21:15 | 2

In feite hadden ze al de upperhand, omdat de VVD geen alternatieven heeft.
En D66 wel: alle linkse partijen samen hebben 75 zetels. Gelet op de trend in de respectievelijke verkuezingsuitslagen is dit waarschijnlijk de laatste keer dat er een volkedig linkse coalitie gevormd kan worden.

jemagookniksmeer | 03-04-21 | 21:34

Nou mijnheer Rutte, U kunt wel gaan. U hoort nog van ons!
Voortijdig douchen.

demaup | 03-04-21 | 21:12

Kalt stellen door iemand minister te maken. Lijkt me een chique oplossing.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:12 | 7

@Alexander des Burgus | 03-04-21 | 21:22: Ik vermoed dat de meesten in Den Haag denken, waaronder ik, dat Omtzigt compleet ongeschikt is als bestuurder, net als Hoekstra compleet ongeschikt is als Tweede Kamerlid. Omtzigt kan geen ministerie leiden (en ook geen Tweede Kamerfractie). Dat zit niet in hem. Wat wel in hem zit, dat doet hij nu.

Daarom was dat aanbod om hem minister te maken ook vals/niet gemeend.

JohnLocke | 03-04-21 | 21:52

@JohnLocke | 03-04-21 | 21:52:
En er is geen enkele reden een bekwaam Kamerlid uit zijn echte roeping en waarde te verwijderen.

smdyasc | 03-04-21 | 22:05

@JohnLocke | 03-04-21 | 21:52: Daarnaast is het 'kaltstellen' van een minister erg eenvoudig vergeleken bij het 'kaltstellen' van een kamerlid, dat zelf niet weg wil. Bovendien wilde hijzelf kamerlid blijven.

Grachus | 04-04-21 | 00:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe is het trouwens met Hugo..

Tijdje niks van gehoord..

neonreclame | 03-04-21 | 21:11 | 3

Geen bericht, goed bericht.

keestelpro | 03-04-21 | 21:16

Grapperhaus zit ook nog steeds in isolatie. Ze weten van het plannetje, dat kan niet anders.

Cunts-en-kitsch | 03-04-21 | 21:19

Hugo werkt omtzigt in als minister van gezondheid

laurentius | 03-04-21 | 21:45

"Het is precies hoe Balkenende1 afscheid nam van de PVV en hoe Rutte1 afscheid nam van LPF."

Dat klinkt als iets van heel lang geleden, iets waar je zelf een andere herinnering aan hebt.

Glasgow Argus | 03-04-21 | 21:09 | 7

Was het niet net andersom ? Balk die afscheid nam van de LPF en Rutte1 van de PVV.

ThePozz | 03-04-21 | 21:19
▼ 4 antwoorden verborgen

De VVD'ers hebben als eerste groepsimmuniteit bereikt. Alle leden zijn oostindisch doof voor elk tegengeluid uit de samenleving.

InSight | 03-04-21 | 21:09 | 2

We zijn niet van die snowflakes, die gevoelig zijn voor de waan van de dag.

Zonen-van-Kuifje | 03-04-21 | 21:13

Die foto onderaan is misschien wel de triestste foto die ik ooit gezien heb.
Wat een treurnis, die kapjes, die manier van groeten en dan de gespeelde collegialiteit. Bah bah!

keestelpro | 03-04-21 | 21:03 | 5

En die dames op de achtergrond zie je denken: er ontstaat iets moois op tussen die twee! Gaat helemaal goedkomen. Zo lief die dames. Stelletje koeien!

demaup | 03-04-21 | 21:16
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland