Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stand-off! Biden houdt Trumps Iran-sancties in stand, Iran wil pas praten als sancties verdwijnen

Biden vooralsnog toch ook geen vriend van de ayatollahs.

Met afstand het belangrijkste geopolitieke dossier, en Biden lijkt zich in ieder geval niet al te accommoderend op te stellen. Gevraagd of hij van plan is Amerikaanse sancties eerst op te heffen om Iran weer naar de onderhandelingstafel te krijgen zegt hij resoluut: "No." De Iraanse leider ayatollah Khamenei stelt op zijn beurt dat Amerika eerst hun sancties op moet heffen voordat Iran afziet van hun nucleaire ambities. "Iran has fulfilled all its obligations under the 2015 nuclear deal, not the United States and the three European countries ... If they want Iran to return to its commitments, the United States must lift all sanctions first."

Kortom, Biden houdt Trumps sancties tegen Iran in stand, en de onderhandelingen over het herintreden van de nucleaire Obama-EU-deal uit 2015, loopt dus al vast voordat deze begint. Iran is trouwens dusdanig bezig met het verrijken van uranium dat Trump daags voor het verlaten van zijn ambt nog overwoog Iran aan te vallen. Volgens de deal uit 2015 mocht Iran hun uranium maximaal tot 3.67% verrijken, te gebruiken voor nucleaire energiecentrales. Begin januari verrijkte Iran het echter ineens tot 20%. Dat is nog lang niet genoeg voor de 90% verrijking die nodig is voor een nucleair wapen, maar spannend maken ze het wel!

Andere tijden: Trump trekt zich in mei 2018 terug uit Iran-deal

Hill '08, zonder te knipperen: als Iran Israel aanvalt 'we will obliterate them'

Reaguursels

Inloggen

Biden vooralsnog toch ook geen vriend van de ayatollahs.

Is hij ook niet geweest. Hij is een bloedbroeder van de joden.
www.youtube.com/watch?v=sucsTyaQnLk

Zijn kernkabinet bestaat volledig uit joden. En de topdonors van zijn presidentiële campagne ook.

Al zijn kinderen zijn getrouwd met joodse partners en evenals de harem van zijn zoon Hunter. Dit geldt tevens voor Trump en voor Clinton.

Zijn vroegere baas, Barack Obama, omschreef, in een interview over zijn beleid, zichzelf als "a liberal jew" (een liberale jood).
En dat is Biden (en Pelosi) ook. Barack Obama was nooit tegen Israël (gaf goudgeld aan Israël), hij had een bloedhekel aan Netanyahu.

Trump was altijd pro Israël want winnaars. Als de Palestijnen Israël zouden verslaan, zou Trump pro Palestina zijn, want .. winnaars. Trump was pro Netanyahu, evenals Boris Johnson, omdat Netanyahu een winnaar is en omdat hij dezelfde inslag heeft als Trump en Johnson; vrouwen, triple A leven en geen verantwoordelijkheidsgevoel.

Netanyahu en Johnson zijn, in tegenstelling tot Trump, intelligente en sluwe mannen, waarbij Johnson duidelijk de topfiguur is. Trump is wel sluw. Netanyahu is de enige die actieve militaire dienst heeft gedaan. Alle drie draaien, liegen, manipuleren en laten geen gelegenheid voorbij gaan om te scoren. Ieder meent elite te zijn (Boris is het daadwerkelijk) en gedraagt zich overeenkomstig.

Arachne | 08-02-21 | 23:37 | 2

Hét en vooral óns voorbeeld is wereldmacht VS, geregeerd door oligarchen in tegenstelling met onze landen geregeerd door parlementaire democratieën.
Ze denken voortdurend dat de problemen met hun superieure militaire macht met bruut dodelijk geweld wel op te lossen valt.
de Amerikaanse interventies in het Midden-Oosten zonder uitzondering rampzalig verlopen. Of het nu gaat om Beiroet, Somalië, tweemaal Irak, Afghanistan, Syrië of Libië, het is allemaal mislukt. De Amerikanen waren er vast van overtuigd dat ook alle moslims uiteindelijk graag een soort Amerikanen wilden worden.
Ze hedden totaal geen benul van de religieuze spanningen en twisten in het Midden-Oosten.
De meeste landen in het Midden Oosten zijn gewoon beter af met een dictatuur omdat de islamitische mentaliteit daarop is ingesteld. Daar moeten wij ons verder niet druk om maken. Waar we ons wel druk om moeten maken is de achterlijke oorlogszuchtige ideologie, de interventie-impuls van dat christelijk en beschaafd Westen.

Wie alleen een hamer heeft lijken alle problemen spijkers zijn.

faraday | 09-02-21 | 00:36

Volgens de regels van de logica moeten ze Biden nu dus ook gaan demoniseren net zoals ze met Trump deden. Maar ik weet al zeker dat ze dat niet gaan doen, die deughmenschen.

DitjaarkrijgikAOW | 08-02-21 | 22:20 | 1

Slechts een tijdelijke tegenvaller voor Iran. Ik neem aan dat Harris de eed elke dag voor het slapen gaan even oefent.

Anomiemus | 08-02-21 | 23:18

De holle retoriek wint het meestal van de realiteitszin.
Kijk naar de EU, Merkel vindt het dermate belangrijk dat de Mercedes, BMW’s en Audi’s naar China worden verscheept dat een verdrag er heel snel – door haar - werd doorgedrukt. Ondanks dat Biden vroeg om ff te wachten. Macron is van hetzelfde laken en pak. Dus of er nu een Trump aan het bewind is of een Biden, de EU gaat voor het eigen belang en dat terwijl ze qua defensie de eigen broek niet kan ophouden. De EU moet eendracht brengen maar dan wel DE en FR first en dan de rest. Wellicht mag Nederland dan ook second zijn.

Rdock | 08-02-21 | 21:51

Persian standoff. Twee seniele bejaarden die te hard bibberen om de rode knop in te drukken dan wel het juiste telefoonnummer te draaien.

Zwiebelsuppe | 08-02-21 | 20:54

Biden? Vice-president van Obama die hielp bij de lancering van Operatie Timber Sycamore, een geheim CIA-wapen- en trainingsprogramma dat in 2012 van start ging en waarbij de VS en hun bondgenoten duizenden tonnen wapens en miljarden dollars verscheepten ter hulp aan 'gematigde Syrische rebellen' verenigd als Daesh en al-Qaeda.
Ik kreeg al heimwee onder Trump, wat een softie ook...

faraday | 08-02-21 | 20:43 | 5

@faraday | 09-02-21 | 00:17:
Oude, bekende kost:
de VS die Afghaanse mujahideen steunde, bij hun strijd tegen de Russen, allemaal al een kleine 40 jaar bekend.

Waar ik reageerde was jouw:
"dat in 2012 van start ging en waarbij de VS en hun bondgenoten duizenden tonnen wapens wapens en miljarden dollars verscheepten ter hulp aan 'gematigde Syrische rebellen' verenigd als Daesh en al-Qaeda"
(voor de zekerheid citeer ik, want krijg sterk de indruk dat je zelf niet meer weet wat je beweerd hebt!)

Lijkt me beter je onzin bij JOOP of NUpunt te verspreiden. Of andere islam-liefhebbende instellingen.
Pareren, savant, slangenolie, bloembollen? Voor de rest alles akay?

michelpen | 09-02-21 | 01:24

@michelpen | 09-02-21 | 01:24: Ik heb het over een oorzaak veertig jaar geleden, niet over de vermijdbare gevolgen. Wie zei ook alweer:
"De CIA heeft een historische fout gemaakt door islamitische groepen uit de hele wereld aan te moedigen naar Afghanistan te komen, ze voorzagen $ 3 miljard (bleek later een veelvoud samen met Saoedi-Arabië) voor het opbouwen van deze islamitische groepen, en het accepteerde de eis van Pakistan dat zij zouden beslissen hoe dit geld zou worden uitgegeven, ze vertelden me dat deze mensen fanatiek waren, en hoe feller ze waren, hoe feller ze tegen de Sovjets zouden vechten, ik waarschuwde hen dat we een monster aan het creëren waren."? Uw naïef 'USSR' riedeltje is een kwakkel zoals is gebleken.
We (jij vooral) vergissen ons van terrorist, bijvoorbeeld in Jemen is Al Qaida actief met Minimi-machinegeweren van Belgisch ontwerp. Via de Verenigde Arabische Emiraten zijn die bij die organisatie geraakt die in 2015 bijna de ganse redactie van Charlie Hebdo uitroeiden. Moslims waren niet het probleem maar een oplossing voor het probleem van regime change wat logisch uitdraaide op een probleem van moslims. De kroniek van eigen schuld dikke bult. Natuurlijk wijten we de ellende in het Midden-Oosten aan islam fanatisme, corruptie, dictatuur en economische mislukking, oorzaken waar we zogenaamd zelf niet verantwoordelijk voor zijn. Je hoeft geen geniaal strateeg te zijn om te begrijpen dat alleen een goed begrip van de oorzaken tot een oplossing kan leiden maar dat durven we niet aan want dan moeten we onze eigen schuld onder ogen zien. Maar zolang we zwijgen over alle soorten militaire interventies, waar wij verantwoordelijk voor zijn, en waardoor hele staten zijn ingestort zal het symptoombestrijding blijven met een chronisch verloop. Het enigste dat we die mensen kunnen verwijten is dat er olie in de grond zit en dat zegt genoeg over ons.
Michelpen lang al een kruiswoordraadsel waarbij we het zoekwoord van zeven letters voor een plaag van etnische, religieuze of raciale groep 'moslims' al evengoed kunnen vervangen door 'zwarten' van Zuid Afrika indertijd, en uw Joop of Nupunt onzin: probeer harder want dat is pas totale onzin. Oei, oei, zoekplaatje? getrapt en pik ja.

faraday | 09-02-21 | 12:21

@faraday | 09-02-21 | 12:21:
Zoveel woorden nodig, om toch vooral maar niet te hoeven ingaan op je eigen onzin-uitspraak:
"dat in 2012 van start ging en waarbij de VS en hun bondgenoten duizenden tonnen wapens wapens en miljarden dollars verscheepten ter hulp aan 'gematigde Syrische rebellen' verenigd als Daesh en al-Qaeda"
Ga lekker op propaganda-sites spuien. Daar kun je onbeperkt je gang gaan. En wordt je zelfs beschermd door de censoren...

michelpen | 09-02-21 | 14:18
▼ 2 antwoorden verborgen

De Volkskrant, baken van objectief licht, schrijft in een verslaggevers-stukje (dat dus enigszins vrij hoort te wezen van meningen maar het ging nu over Trump dus dan mag nog steeds alles:) 'Ondanks dat Iran zich altijd keurig aan alle voorwaarden heeft gehouden'. Dat was, volgens mij, in ieder geval een puntje van discussie.

konjodebonjo | 08-02-21 | 19:39 | 1

Tsja, maar wie ben jij dan? Eén van de inspecteurs die nooit een overtreding heeft geconstateerd?

* Il Principe * | 08-02-21 | 20:35

Niet het enige,dit komt van een Russische denktank,over het alsmaar verder opschuiven van de NAVO richting Rusland.

The analysis cites fears over potential bombardment of key Russian military targets after the US unilaterally withdrew from the Cold War-era Intermediate Range Nuclear Forces (INF) Treaty in 2019.
Russia should launch a colossal counter or pre-emptive strike to wipe out enemy hardware.

Roger-Rabbit | 08-02-21 | 18:39 | 4

@Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 19:13:
Zijn wel degelijk fout bezig,altijd maar.verder richting de Russische grens.
Schijn aanvallen met b52 bommenwerpers maiden,nu weer Duitsland die geld uitdeelt aan tegenstanders in wit-rusland...
Geen permanente bassisten,hebben ze ook maling aan.
Rond de 4000 spionage vluchten langs de grens..
Doet me alsmaar meer denken aan wo2 voordat de Russische veldtocht begon,opzet erna toe is vrijwel het zelfde.
En dat was ook de reden waarom ze na de oorlog oost-europa bezet hielden,wilden een buffer hebben.

Roger-Rabbit | 09-02-21 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

"Trump daags voor het verlaten van zijn ambt nog overwoog Iran aan te vallen." zucht... stop met de New York Times als serieuze bron te gebruiken.. NYT heeft niets met journalistiek te maken... is een woke en aan TDS lijdend tabloid.. probeerde Trump nog even te framen als oorloghitser omdat ze niet wilden dat hij als MO vredestichter de geschiedenisboeken ingaat..

Rest In Privacy | 08-02-21 | 17:36

Waarom moet Iran zo nodig een kerncentrale bouwen? Qua gasvoorraad staan ze op de 2 plaats, en met hun olievoorraden op de 4e plaats.
www.wikiwand.com/en/List_of_countries...
www.wikiwand.com/en/List_of_countries...

Voor hun energievoorziening is een kerncentrale dus totaal overbodig; dan mag je gerust concluderen dat die centrale maar een doel dient: kernwapens.
En daar maken ze zich niet alleen in Israël zorgen over. De verhouding tussen de sjiitische Perzen (Iran) en de soennitische Arabieren is al eeuwenlang slecht, en dat is sinds de Ayatollah's aan de macht zijn alleen maar erger geworden.
Die Arabieren vertrouwen al sinds jaar en dag op Amerika als beschermheer, en zullen ongetwijfeld erg blij zijn met dit besluit van Biden. Datzelfde geldt ongetwijfeld ook voor alle landen die olie en gas afnemen van de Saoedi's en hun buren. Al met al dus een logisch besluit.

Leon Tosti | 08-02-21 | 17:33 | 5

Je kunt je ook eens afvragen, waarom mag alleen Israël nucleaire wapens hebben? Een de VS heeft er zelf enkele duizenden. Is dat niet een beetje vreemd? Niet dat ik sta te juichen bij een Iraanse bom. Maar toch.

Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 19:14

Iran wordt regelmatig aangevallen door kernmogendheid Israël. Dan is het natuurlijk niet zo gek dat Iran ze ook wil.

* Il Principe * | 08-02-21 | 20:34

@Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 19:14: De Iraniërs an sich zijn niet gevaarlijk met de bom. Zeker de wat meer seculiere Iraniërs zijn soms haast griezelig vriendelijk te noemen. Het is meer de totaal losgeslagen overheid van hen die ingedamd mag worden, fysiek en diplomatiek.

Alexander des Burgus | 08-02-21 | 23:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Olie! Nu de Keystone XL Pipeline niet doorgaat (links lullen, vinden sneeuwvlokkiezers leuk) moet je de olie ergens anders vandaan halen. Dus voor de bühne nog even wat toneelstukjes en ondertussen dikke vrienden met Iran en rechts vullen.

Zuurteregelaar | 08-02-21 | 17:19

Ik mis Trump :<

Justhenk | 08-02-21 | 17:11 | 6
-weggejorist-
Fi-Bu-Bla | 09-02-21 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Samengevat: die mossels moeten een toontje lager gaan zingen. Daar kan ik me links of rechtsom wel in vinden.

aflaatverkoper | 08-02-21 | 16:53

Goh, Trump heeft toch nooit wat goeds gedaan?

K.A. Leneet | 08-02-21 | 16:50 | 1

Wat hij goed deed, is vooral wat hij niet deed.

Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 19:15

Met Lloyd Austin als op defensie kan je dit verwachten.

Austin joined the board of Raytheon Technologies, his Raytheon stock holdings were worth roughly $500,000 and his compensation, including stock, totaled $1.4 million.[He also operates a consulting firm and has been a partner at Pine Island Capital, an investment company with which Antony Blinken and Michèle Flournoy are affiliated

Een leuk span natuurlijk,ervaring genoeg om landen naar de klo.. te helpen,en nog een bak geld verdienen ook nog eens....... en dan is poetin corrupt.

Roger-Rabbit | 08-02-21 | 16:50 | 1

Vergeet ook niet dat Austin bevelhebber was van de troepen in Irak en later van alle militaire operaties in het Midden-Oosten/Centraal Azie (Central Command). Dit soort lieden hebben hun hele carriere en legacy opgehangen aan oorlogen in MO.. beloofd niet veel goeds.. Dat was overigens ook waar het misging tussen Mattis en Trump

Rest In Privacy | 08-02-21 | 17:42

Dacht dat ie al doodT was.

Gokmaar | 08-02-21 | 16:26 | 1

Dat merken ze in de VS eerst als hij begint te stinken, hij beweegt ook niet veel en zijn ogen zijn nu ook al halfdicht.

jan huppeldepup | 08-02-21 | 16:43

De geschiedenis wijst iedere keer weer uit dat de badboy van vandaag morgen benoemd kan worden als goeie jongen als het zo uitkomt. Ben ik de enige die zich afvraagt waarom het ene land wel kernwapens mag hebben en de andere niet. En wie bepaalt dat eigenlijk?

Weerduivel | 08-02-21 | 16:23 | 21

@ReyNemaattori | 08-02-21 | 17:08:
In Nederland mogen burgers geen vuurwapen hebben, waarom de politie dan wel?
Als een land eenmaal een kernwapen heeft, kun je het niet meer afpakken. Overigens zijn deze wapens Pakistan ondertussen meer een last dan dat ze er iets aan hebben. India is voor Pakistan toch een maatje te groot.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 17:31

@Mr.Crowley | 08-02-21 | 17:23: burgers geen wapens? In Rotterdam lopen er zat die beter bewapend zijn als de politie

Rotterdammert1965 | 08-02-21 | 17:45

@Mr.Crowley | 08-02-21 | 16:47: Om Amerika dan wel even nadenkt voordat ze ff binnenvallen zoals ze bij bijna heel het midden-oosten hebben gedaan.

MTB | 08-02-21 | 17:55
▼ 18 antwoorden verborgen

Noord Korea heeft al een kernwapen.
Maar goed, het Armageddon heeft de tijd.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 16:02

Overigens, dat Iran nu alweer een tijd lang splijtstof maakt heeft ook te maken met de gebroken deal van Trump..

Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 16:02 | 8

@quantumcollider | 08-02-21 | 17:06:
Iran hield zich er gewoon aan,is de zelfde leugen als die massa vernietigings wapens in Irak.
Het jeukt de VS enorm dat ze de Olie van Iran niet onder controle hebben,zelfde geld voor Venezuela.
Dat is juist waar het om gaat.

Roger-Rabbit | 08-02-21 | 17:19

Dat heeft niets te maken met Trump ( natuurlijk wel in jouw trollen hoofd). Iran bouwt aan een kernbom met of zonder deal. Het enige wat hun kan tegenhouden is duidelijke taal zoals van Trump en Clinton en keiharde sancties zoals die van Trump.

Blonde Nel | 08-02-21 | 18:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Ja Geen Stijl, en Iran gaat de wereld vertellen hoeveel splijtstof ze hebben. De cijfers zijn schattingen.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 16:00 | 1

Optimistische schattingen.
Biden zal wel een nauwkeuriger beeld hebben. Daarom is deze beslissing een tikje beangstigend.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 16:17

"Brent oil NSE 0.85 % prices could rise to $65 per barrel by summer 2021, Goldman Sachs said on Monday, driven by output cuts in Saudi Arabia and the implications of a shift in power to the Democrats in the United States."
economictimes.indiatimes.com/markets/...

Die output-cuts zullen ongetwijfeld de infrastructuur aan de Perzische Golf betreffen wanneer transport over zee onmogelijk wordt en Iran de Saoedische installaties bestookt met raketten.
Zet alvast maar in de agenda. Begin zomer oorlog met Iran.
Ligt de Zr.Ms. Walrus er toevallig al te luistervinken?

Abject | 08-02-21 | 15:48 | 3

Laten we hopen dat Iran dan nog geen kernwapen heeft.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 15:54

Moet wel even bedenken dat Iran pas een oorlog begint als het denkt die te kunnen winnen.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 15:57

@Mr.Crowley Als de Efteling maar heel blijft inderdaad.

not_as_cheap_af | 08-02-21 | 16:07

Amerika trekt zich zonder goede reden terug uit het verdrag, maakt de regio en de wereld effectief onveiliger, en gaat nu moeilijk doen over dat Iran eerst zich aan een deal moet houden waar Amerika zich uit terugtrok, terwijl Iran zich eraan hield? Klinkt logisch

Uqbar | 08-02-21 | 15:42 | 3

Iran heeft dit jaar nog voldoende splijtstof om meerdere kernwapens te fabriceren.
Reken maar dat Rusland en China hierover ook wel een beetje nerveus zijn.
Bedenk ook dat Biden geen enkele keus heeft en daarom doet hij dit ook.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 15:49

Dit dankzij Obama.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 15:53

En jij gelooft dat Iran zich daar netjes aan hield?

quantumcollider | 08-02-21 | 17:07

Ik had nog in mij, blijbaar heeft hij hem toch ingeghouden, maar nu moet Lockheed Martin en Boeiing toch return of investment hebben. Bidden gaat soldaatje spelen. De vraag is wie er eerst wat bommen op zijn kop krijgt Iran de Chinezen of de Russen.

Lt-Kol Kilgore | 08-02-21 | 15:32 | 3

Een oorlog met Rusland en China gaat VS echt niet riskeren om Beetje wapens te verkopen. Iran of n-korea mogen wel zorgen maken.

TRUMP | 08-02-21 | 15:40

Ik had nog in mij ...

Wat dan?
Een vibrator?
Tampon?
Een baby?

gaffelbaard | 08-02-21 | 15:43

Een ontknoping

not_as_cheap_af | 08-02-21 | 16:08

Wel mooi

"Alles wat Trump fout deed doet Biden nu goed! Het Trump beleid was gewoon slim! De MSM zijn corrupt want ze erkennen het niet."

Ondertussen hier

"Biden is op oorlog uit! Zie je wel!l Gaat helemaal mis"

Met hetzelfde fucking beleid.

menage | 08-02-21 | 15:30 | 10

Links is sowieso altijd op oorlog uit.
Of het nu de VS is, of hier in NL.

Balkan, Syrië, Mali, Afghanistan, Irak, Libanon, ...

gaffelbaard | 08-02-21 | 15:54

@_pacman_ | 08-02-21 | 15:51: Het ging over oorlogen die gestart zijn en niet over oorlogen waar al deelname aan was.

Stuffed Human | 08-02-21 | 16:10
▼ 7 antwoorden verborgen

Die Amerikanen moeten altijd overdrijven. Hebben wij een keer een poolwinter, gaan zij gelijk voor de nucleaire winter.

_pacman_ | 08-02-21 | 15:29

Als je Trump en Biden naast elkaar zet, wie lijkt er dan het meest Canadees? Ik zit zwevende op Trump nu.

not_as_cheap_af | 08-02-21 | 15:28

Kan die trut met dat hoofddoekje die vaak bij M. aanschuift niet Iran uitleggen wat de grondbeginselen van de democratie zijn? Daar schijnt zij heel veel van te weten.
Of wacht... die gelden natuurlijk niet voor een islamitisch land, alleen voor westerse landen. Vandaar dat zij hier zo vaak op tv is, om aan ons uit te leggen hoe zoiets werkt: democratie met gelijke rechten voor mannen, vrouwen en gays.

K. Westergaard | 08-02-21 | 15:27 | 1

Ja, als M. niet een SJW journalist was, zou ze aan de aanstaande hoofddoek premier kunnen vragen hoe het gaat met de kinderen, die van de vrienden van haar man, een gratis cursus tunnel bouwen hebben gehad.

overVolland | 08-02-21 | 16:10

Nu Biden sancties doet is het ineens niet racistisch. Magie!

hetmoetdanmaar | 08-02-21 | 15:26

Oorlog! Oorlog!

Is dit nog nieuws? | 08-02-21 | 15:19

Sleazy Joe vindt helemaal niks. Die weet niet eens welk jaar het is. Het cabal wat nu de boel regeert vindt het blijkbaar nog geen tijd om grote bakken geld over te maken zoals Sjon "private jet" Kerry en Oboema dat deden.

Graaf_van_Hogendorp | 08-02-21 | 15:19 | 1

Uiteraard wordt hij door "echte specialisten" geadviseerd.

Mr.Crowley | 08-02-21 | 16:32

Brekend! Avondklok tot 2 maart verlengd! Veel plezier iedereen met dit dwalende faalkabinet!

Swaffelkaffert | 08-02-21 | 15:18 | 7

@Graaf_van_Hogendorp | 08-02-21 | 15:22: ik heb schoenmaat 267! In milimeters, zoals dat op verschillende plaatsen in de wereld gemeten wordt (volkomen logisch overigens).

BobDobalina | 08-02-21 | 15:27

Een nutteloze maatregelen, maarja toegeven dat je er naast zit doen politici niet gauw.

cheops | 08-02-21 | 15:32

Stem dan ook iets anders!
Oh, wacht ... u heeft wel gestemd?
Nee?

gaffelbaard | 08-02-21 | 16:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Ayatollah, kom hierheen, je mag bij Kaag.

RickTheDick | 08-02-21 | 15:16

Trump die zo maar een oorlog tegen Iran wilde beginnen? Maar dat was toch altijd Trump's grote verdienste, dat hij geen oorlog was begonnen volgens zijn fans? En Biden die stelling neemt tegen China? Hoe moet ik dat nu weer rijmen met de veel gehoorde kreet dat Biden een puppet van Xi Ping zou zijn? En dit nieuws over Iran, is dat niet een logisch gevolg van de recente acties van Iran?

BobDobalina | 08-02-21 | 15:11 | 7

@BobDobalina | 08-02-21 | 15:45: O, ben je nu echt zo'n sukkel dat je het verschil tussen overwegen en willen niet kent? Kennelijk.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 16:03

'Zo maar ...

Tuurlijk joh.

gaffelbaard | 08-02-21 | 16:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Weer een boze reactie van Tusk (of zijn opvolger) net als de vorige keer: if you want a helping hand, look at the end of your own arm.

Timmerfrans, kom er maar in.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 15:11

misschien kan zijn zoon eens bemiddelen? Die weet wat geitenpaadjes in het Midden-Oosten

small_town_dude | 08-02-21 | 15:09 | 1

Niet alleen in het MO.

Ook in de Oekraïne hoor! Google daar maar eens op. Biden is corrupt.

gaffelbaard | 08-02-21 | 16:09

Het buitenlandse beleid van Trump was goed verdedigbaar. De opkomst van China - met een diepe haat voor democratie en mensenrechten - is de grootste geopolitieke uitdaging sinds de Koude Oorlog, de Iran-deal was zo lek als een mandje, Noord-Korea proberen dood te knuffelen was beter dan hen negeren (Obama, Clinton) of kapot te dreigen (Bush), de massa-immigratie vanuit Midden-Amerika legt een demografische tijdbom onder de huidige succesvolle versie van de VS (zie Samuel Huntington's "Who are we?"), de Amerikaanse ambassade in Israel hoort in Jeruzalem - get it off the table, Arabische landen zijn best bereid in ruil voor goed zaken doen banden met Israel aan te halen en Rusland is niet meer dan een beperkt gevaar - en Trump heeft de sancties tegen dat land trouwens nooit ingetrokken.

Wat dat laatste betreft: Biden heeft in zijn foreign policy speech helaas weer vol georeerd over Navalny (oligarchenvriendje overigens, en tamelijk corrupt) en de vele zonden van Poetin - maar uiteindelijk draait het echt om het indammen van het Chinese gevaar, en de demografische omwenteling die massale immigratie uit onsuccesvolle landen/culturen met zich mee neemt.

drs. Levi Samsonov | 08-02-21 | 15:09 | 2

Dat Navalny zo opgehemeld wordt door de NOS en andere linkse MSM. Om te beginnen, hij is een nationalist. Dat mocht toch niet van de NOS. Nou ja, als je maar tegen Putin bent en Rusland destabiliseert.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 15:13

@Sitting_targets | 08-02-21 | 15:13: opgehemeld? Ik kijk ook NOS maar ik heb dat niet gezien. Waar het in de berichtgeving meer om gaat is dat wordt aangegeven hoe het een politieke tegenstander van Poetin vergaat.

BobDobalina | 08-02-21 | 15:22

Als Republikeinen en Democraten het ergens over eens zijn dan is het wel hun wantrouwen en machtspelletjes jegens China, Rusland en Iran. Dus niet verrassend dit.

bifferman | 08-02-21 | 15:08 | 2

Aan Democratische zijde is de liefde voor China en de haat jegens Rusland wel wat groter dan aan Republikeinse zijde. Wat veel te maken heeft met het feit dat Big Business - met uitzondering van Big Oil - veel dichter bij de Democraten staat, dan bij de Republikeinen.

drs. Levi Samsonov | 08-02-21 | 15:10

@drs. Levi Samsonov | 08-02-21 | 15:10: Olie, en hoofdkussens!

menage | 08-02-21 | 15:23

Iraanse geestelijke: mensen die zijn ingeënt tegen COVID zijn ‘homoseksuelen geworden’

Het Iraanse regime heeft 4.000 tot 6.000 homo's en lesbiennes geëxecuteerd sinds de islamitische revolutie van 1979.

www.jpost.com/middle-east/iran-news/i...

Swieberj | 08-02-21 | 15:07 | 3

En dat moeten ze maar lekker helemaal zelf weten. Je doet er toch niks aan, ze zullen zelf ooit eens een keer de verlichting door moeten maken net als wij ooit gedaan hebben en tot die tijd kan je ze beschouwen als geestelijk gehandicapten. Heel erg zielig voor ze maar waarom moeten wij dat voor ze oplossen?

elfenstein | 08-02-21 | 15:21

@elfenstein | 08-02-21 | 15:21:
Ik ben het helemaal met u eens, behalve "dat zij ooit de verlichting door zullen moeten maken".

Zij denken namelijk dat WIJ een of ander bekeringsproces nog door moeten maken voordat wij hun "niveau" van beschaving bereikt hebben.

Ik wil maar zeggen: dat zij en wij op hetzelfde pad lopen, maar dat wij een voorsprong van 500 - 1000 jaar hebben, is m.i. een verkeerd beeld. Het omgekeerde is overigens ook niet waar (dat zij een voorsprong op ons zouden hebben).

Het zijn gewoon verschillende paden. Je kunt je afvragen of ze begin- en of eindpunten gemeenschappelijk hebben (die kans is puur objectief gezien niet zo groot), en of ze elkaar kruisen (dat zien we in de multi-culti samenleving nog niet zo goed gaan, het omgekeerde, Westers georiënteerden in Iran gaat ook nog niet zo lekker), dat geeft alleen maar ellende.

Ik zeg: geen bruggen bouwen, maar viaducten. Zodat we elkaar niet tegen hoeven te komen, en ieder in zijn eigen wereld kan gedijen.

libertat | 08-02-21 | 15:37

@libertat | 08-02-21 | 15:37:
Homo executeren is niet een 'verschillend pad' maar een schending van mensenrechten, en van meerdere internationale verdragen die Iran zelf ook ondertekend heeft.

Ze moeten ze royeren, of schorsen, en uit de VN sodemieteren. Zoals ook met Syrië is gebeurd.
Gewoon, weg met die idioten. Uit de VN.

gaffelbaard | 08-02-21 | 16:13

Het is een toneelspel. Via de diplomatieke backchannels (Zwitserland) wordt al lang gesproken.
Het zal echter niet meevallen de bonkers-schade te herstellen.

AntiZanicz | 08-02-21 | 15:06 | 1

Welke schade bedoel je?

omanders | 08-02-21 | 15:31

Foreign policy van the Donald was dan ook uitstekend.

3Xniks | 08-02-21 | 15:06

“Maar ik ben uw dochter, herkent u me niet meer?”

JJMS | 08-02-21 | 15:05

Raar.
Had nu toch minstens een inclusieve & klimaatneutrale knuffel verwacht van China Joe en de ayatollahs in het Oval Office.
Als geestverwanten onder elkaar.

Jan Passant mk2 | 08-02-21 | 15:04

Biden dus toch wel eens met Trump

Fijn_dat_je_er_bent | 08-02-21 | 15:04

Ah Spartacus, dus je ziet dit weer als een Trump succes?

Ik dacht - alle voorspelling hier over Biden lezende de afgelopen maanden - dat de hemel zou gaan neerdalen op de VS zodra die slappe Biden zijn buitenland-politiek zou gaan vormgeven. Maar integendeel: Hij heeft Poetin te verstaan gegeven dat ie moet inbinden op een manier zoals Trump hem nog nooit heeft aangesproken, hij houdt China goed in de gaten en hij laat Iran niet zomaar wegkomen met allerlei handige trucjes. En hij heeft een einde gemaakt aan de Trump-oorlogssteun voor prins Salman van Saoedi-Arabie aan de oorlog in Jemen. Maar nee, dit is dan weer een Trump-succes.. Het is allemaal wel weer heel duidelijk hoe de hazen lopen. Ik begrijp dat het voor sommigen erg lastig accepteren is dat Trump de verkiezingen heeft verloren.

Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 15:03 | 14

Je doet net nu net of iedereen hoopt dat Biden een soort Obama versie 2.0 wordt. Die angst was (en is nog steeds) natuurlijk niet ongegrond, maar liever zie ik dat Biden het verstandige pad van Trump blijft bewandelen en de wereld niet in brand zet. Dan kies ik er dus liever voor dat ik ongelijk krijg!

kunstliefhebber | 08-02-21 | 15:37

Wie wordt niet opgewonden van Eva Jinek? Ik denk zelfs jij wel een beetje..

Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 16:00

@Beste_Landgenoten | 08-02-21 | 15:17:

Dus u mag de ingetrokken steun aan Saudi's als zogenaamde verdienste van Biden aanstippen maar wil geen antwoord geven op deze terechte vraag? Wie begon er eigenlijk met die steun aan Saudi Arabië en wie was er toen vice president?

JJMS | 08-02-21 | 17:47
▼ 11 antwoorden verborgen

Hij zei alleen maar no, omdat hij niet de puf had om yes te zeggen.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 15:02

zolang VS goede maten blijft met Israel en Saudie-Arabie en andere kleinere golfstaten zoals Jordanie is er een status quo in het midden-oosten. De geopolitieke invloed en ambitie van Iran in Irak is door een succesvolle VS droneaanval minder geworden

HetOorAakel | 08-02-21 | 15:01

Dus alles wat Trump bij iran fout gedaan heeft volgens de msm, doet bidden nu goed. Als een mens dat nu nog begrijpt?

jan huppeldepup | 08-02-21 | 15:00 | 2

Biden zei dat hij niet met decreten wilde regeren. Da's niet democratisch. Nu ondertekent hij de ene na de andere. MSM vinden hem een energieke daadkrachtige president. Kan de gewone Amerikaan dit tempo wel bijbenen?

Rest In Privacy | 08-02-21 | 15:06

Het is juist heel goed te begrijpen, links ziet alles graag ingedeeld in een simplistisch goed en fout. En aangezien Trump is ingedeeld in de categorie ‘fout’ en Biden in ‘goed’ hoef je verder niet naar de inhoud te kijken om je een oordeel te vormen.

kunstliefhebber | 08-02-21 | 15:08

Hij heeft nog steeds niet de colaknop en de atoomknop verwisseld.
Of al 10 keer, kan ook.

Mr_Natural | 08-02-21 | 15:00 | 2

Die atoomknop is de komende vier jaar buiten werking gesteld. Hij kan drukken wat ie wil. Niet dat hij dat naderhand op zal merken.

goedverstaander | 08-02-21 | 15:01

Ze hebben die atoomknop losgemaakt. De voetbal ligt naast Hillary's mailserver en als hij hem nodig heeft moet hij maar bellen.

Lt-Kol Kilgore | 08-02-21 | 15:38

Hopelijk komt er snel toch een deal anders kan Rob Jetten er niet weer heen op vakantie met zijn vriendje.
Euh ik bedoel "vriendin" en die andere man en zijn vriendin.

2voor12 | 08-02-21 | 14:59

Biden, op fluistertoon, op het moment dat hem de oorlogsverklaring aan Iran ter ondertekening wordt voorgelegd: “I don’t know what I’m signing”.

Mark zit te Dutten | 08-02-21 | 14:58

Hij is bondiger dan Mark en Hugo, dat wel.

Mr_Natural | 08-02-21 | 14:57 | 1

Ja ja. Ik ben de grote leider, ayatollah yollah. Ikkej eisj. Wollahze".
Klinkt het bekend, in de oren ?

Waar de mainstream media bijvoorbeeld niet zo snel over berichten .. Is dat Iran 'achter de schermen' bv. terreur organisaties gericht op de vernietiging van Israël, ondersteunt.

Nederlandop1 | 08-02-21 | 15:00

Biden houdt meer troepen in de regio. Hij ligt op de verwachte oorlogskoers.

goedverstaander | 08-02-21 | 14:57 | 1

Want Trump stuurde ze niet, en heeft ook geen Iraanse gast gewacked.

menage | 08-02-21 | 15:27

Ik vraag me wel eens af wat er van Iran geworden was als de NATO/Russen was minder oorlogje hadden gespeeld in de regio.

Iemand daar een slim inzicht in?

JWZ_JMK | 08-02-21 | 14:57 | 3

Of als Frankrijk die khomeini een ongelukje had bezorgd, ipv asiel te verlenen.

bqbq | 08-02-21 | 15:07

Dan liepen de vrouwen daar in minirokjes, korter dan nooit tevoren - de slettebakken.

aflaatverkoper | 08-02-21 | 16:20

Ik vraag me wel eens af waar we als Nederland nu zouden staan als we niet de EU in gerommeld waren.

culture_vulture | 08-02-21 | 16:34

Iran en Noord Korea beseffen dondersgoed dat ze nu met een zwakke oude man te maken hebben. Dat gaat nog een hoop problemen geven.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 14:56 | 6

@Capt. Iglo | 08-02-21 | 15:06:

Biden is de meest seniele President ooit en dat ziet Iran ook.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 15:10

@Gulliver | 08-02-21 | 15:10: En Trump was de eerste met een verstandelijke beperking en psychische stoornis. De wereld draait nog steeds.

E2 | 08-02-21 | 15:13

@Gulliver | 08-02-21 | 15:10: is voorlopig weinig van gebleken, behalve dat ie een beetje langzaam en houterig is zoals elke bejaarde, doet ie weinig waaruit zou blijken dat ie het niet meer onder controle heeft. Hij bedenkt het meeste ook niet zelf maar een leger van adviseurs en experts souffleert hem

Capt. Iglo | 08-02-21 | 15:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar Trump deed toch alles fout?
Dus dan is Biden zijn buitenlandse politiek in deze ook fout.
Bonkers Bidenspur of zoiets?
MSM, kom er maar in!

J-van-de-Bontekoe | 08-02-21 | 14:54 | 19

@aflaatverkoper | 08-02-21 | 16:16: eensch...
Alleen droef dat ik hier reacties lees die nog onder het (olijke) niveau van mijn kleinkinderen blijven...

J-van-de-Bontekoe | 08-02-21 | 18:11
▼ 16 antwoorden verborgen

Volgens mij willen die Iraniërs gewoon energie opwekken met die kerncentrales. Hebben helemaal geen kwade bedoelingen. Dat nuken van Israël kan namelijk helemaal niet.

Rest In Privacy | 08-02-21 | 14:54 | 4

Wanneer de mossad te weten komt dat ze op punt staan een werkend systeem te finaliseren en waar dat werkend exemplaar of de voorraad uranium is, dan bombarderen ze heel die sitte naar het stenen tijdperk. Geen VN resolutie of President die dat gaat tegenhouden.

Lt-Kol Kilgore | 08-02-21 | 15:41

@elfenstein | 08-02-21 | 15:07: Het probleem is dat Iran allerlei terreurgroepen sponsort. En dan sta je in Washington ineens naar een 2e zonsopgang te kijken, en weet Iran van niets.

TheEgg | 08-02-21 | 16:41
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn de rechtszaken tegen Trump al begonnen?

Diederik_Ezel | 08-02-21 | 14:52 | 3

Afzettingsproces begint morgen in de Senaat.

goedverstaander | 08-02-21 | 15:00

genoeg in de wachtrij. NYC is al begonnen met de belastingpapieren en straks wordt hij uit Mar a Loco geschopt.

AntiZanicz | 08-02-21 | 15:07

Die 3.67% geeft een vertekend beeld, denk je als je naar 90% moet heb je nog wat te gaan. Het tegendeel is waar als je 3.67% verrijkt hebt ben je over al over de helft van het aantal centrifuge runs heen wat je nodig hebt om die 90% te halen. Daarom zaten ze ook 'ineens' op 20%.
www.world-nuclear.org/information-lib...

JdelaT | 08-02-21 | 14:52 | 3

Zeer interessant, bedankt!

libertat | 08-02-21 | 15:27

Helemaal correct. Nu ze op 20% verrijkt uranium zitten is zelfs al 90% van het aantal benodigde centrifuge runs gedaan. Als ze dat willen, kunnen ze binnen 6 maanden een paar atoombommen maken.

Leon Tosti | 08-02-21 | 17:06

@Leon Tosti | 08-02-21 | 17:06: En Netanyahu loopt al 20 jaar te zeuren dat Iran binnen 2 maanden, weken, dagen atoombommen zal hebben.

Arachne | 08-02-21 | 23:18

Orange man bad

ik.zou.haar.doen | 08-02-21 | 14:51

Computer says NO

Mark zit te Dutten | 08-02-21 | 14:48

Waarom hebben de Iraniërs zo'n extra grote hekel aan de Hebreeuwtjes? Nog groter dan Saudi, Syrië of Jordanië bijvoorbeeld?

van Oeffelen | 08-02-21 | 14:47 | 15

Het is een lokaal akkefietje. Laat het maar vooral zo blijven.

aflaatverkoper | 08-02-21 | 16:07

Dat hebben Iraniërs niet, dat is de grote misvatting, vooral hier in de EU. Het regime in Iran zijn niet "de Iraniërs". Het is religieus extremistisch afval dat zelfs in Saudi Arabië niet gewenst is. De meeste Iraniërs hebben een schurfthekel aan Khamenei (en zijn voorganger Khomeini). Er is een reden waarom Iran iets als de nationale garde heeft. Dat is omdat de religieuze top zijn eigen leger niet vertrouwd.
(Een beetje op de manier van Stalin: In WO2 had het Russische leger wel machinegeweren, maar die stonden _achter_ de soldaten, die met 2 man per geweer de Duitsers moesten aanvallen. Dat machinegeweer was er om soldaten die dat geen goed idee vonden op andere ideeën te brengen).

Dus, extreem religieuze top heeft een hekel aan joden (en denk erom, christenen etc staan daar vlak achter). Het grootste gedeelte van de bevolking, Iraniërs, zijn over het algemeen juist hele relaxte mensen.

TheEgg | 08-02-21 | 16:37

@TheEgg | 08-02-21 | 16:37: en u zult het allemaal weten, de omgekeerde wereld. waarom zou men zelfs in SA niet welkm zijn? Het land is een aartsvijand.

AntiZanicz | 08-02-21 | 21:38
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik zal even de tekst van Biden uittypen:

No.

keestelpro | 08-02-21 | 14:46 | 3

Die hoeft niet te worden uitgetypt. Die wordt hem ingefluisterd...

Mark zit te Dutten | 08-02-21 | 14:53

Zet het dan ook in de teleprompter, de beste man kan zoveel letters achter elkaar nauwelijks nog onthouden.

EEnzame SchizofrEEN | 08-02-21 | 14:57

Vermoedelijk heeft hij het van de telepromter afgelezen, het kwam er zo vloeiend uit.

jan huppeldepup | 08-02-21 | 14:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl