Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De week van de anarchie

Er staat zwart op wit dat de fiscus als een blinde gehaktmolen werkte.

De politieke partijen probeerden ongekend onrecht met verse verkiezingsprogramma’s en nieuwe beloften te begraven. Daar trap ik niet in. Het huidige wetboek wordt niet al gelezen, de rechter wordt voorgelogen en in de meeste zaken kregen ouders zonder enig bewijs een vinkje achter hun naam. Er werd jarenlang besloten, ingevorderd en kapotgemaakt op basis van vermoedens.

Op de een of andere manier heeft het Openbaar Ministerie in al deze individuele 35.000 zaken bewijs gezien dat iedere ouder wel degelijk gefraudeerd heeft. Dat is vreemd, wat dat bewijs is niet aangeboden aan ouders, advocaten, Kamerleden, rechters, ombudsmannen, journalisten of de parlementaire ondervragingscommissie. Er staat zwart op wit dat de fiscus als een blinde gehaktmolen werkte.

Dat het OM zich met een kattenbelletje ruim tien jaar aan ongekend onrecht afdoet zonder serieus te onderzoeken hoe topambtenaren een half miljard jatten van werkende ouders, vat onze rechtsstaat netjes samen. Tenminste, we hebben de FIOD of rijksrecherche geen invallen zien doen of met duizenden rechercheurs gekeken of er in ieder dossier op basis van feiten beslist is.

SCHURK

Er ligt gewoon bewijs dat beleidsmatig ouders tot de bedelstaf veroordeeld werden, beleidsmatig hun bezwaren jarenlang niet gelezen werden en de rechter werd voorgelogen door de landsadvocaat. Dat het OM vonnissen van een voorgelogen Raad van State gebruikt om niet tot vervolging over te gaan is echt een gotspe. De Raad van State onderzoekt haar eigen uitspraken.

De gemeente Amsterdam maakte ooit in een uurtje 188 miljoen over aan minima, omdat er een kommaatje vergeten was. Foutje bedankt. Nu hebben we een volledig kabinet die roept dat 30.000 euro overmaken aan 35.000 verneukte ouders 4 maanden gaat duren. Het voorschotje voor getroffen ouders laat nog vier maanden op zich wachten. Hoe dat uitpakt, staat in Het Parool:

Alleenstaande moeder die al 60.000 heeft afgetikt, nog 25.000 fictieve belastingschuld heeft en nu krijgt de woningcorporatie de schuld dat mevrouw met haar twee kinderen op straat gegooid wordt. Toch nog twee maanden huurachterstand na jaren vechten. Ze is niet alleen, er zijn er alleen al in Amsterdam nog 1700. Wethouder Moorman wil graag helpen, maar krijgt niet te horen wie het zijn.

Dit is het sociale Nederland volgens PvdA minister Lodewijk Asscher en law & order VVD-premier Mark Rutte. Vandaar dat de oproep van Rutte aan Trump om toch maar eens op te stappen nogal gratuit is. Misschien is het eens tijd dat Mark Rutte eens zo'n stukje echte waarheid en advies aan Mark Rutte stuurt. Gewoon uit fatsoen.

De Nederlandse Bank kwam nog met het advies de hypotheekrente af te schaffen, woningbezit te belasten in box 3 en zo eventjes de woningmarkt vlot te trekken. Het ontgaat de centrale bank dat er gewoon te weinig huizen zijn, wat de prijs opdrijft. Evenals allerlei milieufetisjisme, wat de nieuwbouw duurder maakt, of via stikstofwaanzin onmogelijk maakt.

De Nederlandse huurmarkt is totaal verziekt. Er is zo weinig aanbod, dat ieder krot gegarandeerd geld oplevert. Vooral de arbeiders die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, of daar niet tien jaar op kunnen wachten en te weinig verdienen voor een hypotheek worden jarenlang uitgeknepen. Bij voldoende aanbod zouden huisjesmelkers met leegstand eindigen.

Het geld dat de centrale banken verzinnen, komt helaas niet terecht bij woningbouw, deze werkende daklozen of ondernemers & flexwerkers die economisch slachtoffer zijn van corona. Het wordt gebruikt om gaten in de begroting te dichten. Het blijft hangen in de top van de economie, ver weg van alleenstaande werkende ouders met schoolgaande kinderen.

Elon Musk werd de rijkste man op aarde. Tesla heeft een marketkapitalisatie van 834 miljard USD en levert jaarlijks een half miljoen auto's af. De aandelenkoers is ruim 28 keer de omzet, 1394 keer de winst. De waarde van dit bedrijf is ruim anderhalf miljoen euro per afgeleverde auto per jaar. De waarde van alle bitcoins samen is nu 7% van de totale waarde van goud. Bubblicious.

Er is zo bizar veel geld bijgeprint en aan falende landen, banken en bedrijven uitgedeeld, dat het op vreemde plekken tegen de plinten klotst. Om de economie te reanimeren is met een defibrillator geld geïnjecteerd wat een zeer verstorend effect geeft. Vooral op plekken waar je nog kan dromen van betere tijden of waardevastheid komt het tot een laatste rustplaats.

We leven in een wereld waar je niet meer weet wat je rechten zijn, wat geld waard wordt, waar je huis staat. Wat een start van het jaar.

Reaguursels

Inloggen

Er lijkt toch wel duidelijk progressie sinds 500 jaar geleden; je leven wordt gesloopt door imbeciele overheidsdienaren, maar je eindigt niet in een kerker met ratten of op de brandstapel, en de kans dat je vrouw overmatige aandacht van vanuit horden overheidsvazallen moet ondergaan is ook een stuk kleiner tegenwoordig. Dus waar hebben we het over. Alleen liever in Den Haag niet meer roepen dat Nederland een rechtstaat is, OK?

Harry.Langezwaal | 10-01-21 | 16:30

Ik snap de hufters van het OM ergens wel. Als zij hun eigen beschermheren gaan arresteren dan komen ze zelf ook aan de beurt.

obominotie | 10-01-21 | 14:44

De staatssecretarissen Vijlbrief en van Huffelen hebben aangifte gedaan tegen enkele ambtenaren van de belastingdienst, deze aangifte wordt door het OM terzijde geschoven. Als deze figuren de aangiften echt meenden hadden ze op staande voet een art. 12 procedure gestart om alsnog deze ambtenaren te vervolgen. Dit hebben ze niet gedaan, waaruit blijkt dat ze deze zgn. aangiften voor de bühne hebben gedaan, waarmee ze de gedupeerden voor de zoveelste keer in de steek laten. Het is al begonnen in 2010, toen door Richard de Mos namens de PVV een motie in de 2de kamer is ingediend dat niet de ouders, maar de zorgburo's moeten worden vervolgd voor fraude. Deze motie is aangenomen, maar nooit door bewindslieden uitgevoerd

Steenpoets | 10-01-21 | 14:15 | 1

Grapperhaus zal ongetwijfeld van tevoren garanties afgegeven hebben dat er geen vervolging ingesteld wordt. Hij is per slot van rekening een CDA-er in hart en nieren, en zo zitten die lui nu eenmaal in elkaar.

obominotie | 10-01-21 | 14:46

Door het stikstofbeleid Is de woningmarkt kapot gemaakt. Geen woningen voor belastingbetalende starters. Ondertussen mag Wiebes bossen laten kappen om zijn massa-CO2-uitstotende biocentrales draaiende te houden. Hoe kan het toch allemaal mogelijk zijn.... waanzin

Straight ahead | 10-01-21 | 12:59

Bureaucratie wordt op een gegeven moment, als het systeem groot genoeg is, onstuurbaar.
Daarnaast hebben we echt te veel mensen in Nederland. 100.000 per jaar erbij, van wie een groot deel niets zinnig kan bijdragen aan de samenleving, gaat op lange termijn niet.
We krijgen te maken met toenemende armoe, vervuiling, bureaucratie, onderlinge spanningen. Het gaat er niet leuker op worden.

zeeman73 | 10-01-21 | 11:19 | 2

O, maar op die laatste zin van jou heeft de overheid een panklare oplossing: verbieden, verbieden, verbieden, bestande wetten aanpassen met verdere verboden, en verdere inperking van vrijheden.

me163komet | 10-01-21 | 12:51

Ik geef het nog 10 jaar en dan zijn wij als falend Nederland opgekocht door de China.
Voor een habbekrats.
Misschien kunnen zij er nog wat van maken!

Piep Knars | 10-01-21 | 09:50 | 1

ik ben bang dat binnenkort een hoop middenstanders die dankzij de lockdown failliet gaan een mooi aanbod uit China krijgen dat ze net uit de schulden helpt. Rutte zal dat dan proberen te verbieden om een uitverkoop aan China tegen te houden met veel nooie beloften over renteloze leningen. Een belofte die hij - zoals wij dat van hem gewend zijn- via list en bedrog zal verbreken.

me163komet | 10-01-21 | 09:59

"Daar trap ik niet in. Het huidige wetboek wordt niet al gelezen, de rechter wordt voorgelogen en in de meeste zaken kregen ouders zonder enig bewijs een vinkje achter hun naam."

Voor zover ik heb begrepen wisten de rechters heel goed waar ze mee bezig waren, namelijk met hetzelfde als in het proces Wilders; partijpolitiek bedrijven.
Dus Feynman, je bent er wel degelijk ingestonken.

Sans Comique | 10-01-21 | 08:38

Toch wel merkwaardig dat het VS gebeuren al dagen lang alle aandacht krijgt in de MSM en zelfs zeer uitgebreid in het vrijdag gesprek met de MP (hier niets over de toeslag). De toeslag affaire met een veel grotere omvang dan het relletje in de VS wordt slechts mondjesmaat behandeld. Is voor mij een teken dat de MSM en veel journalisten zich laten aansturen door het kabinet.

watazooi | 09-01-21 | 23:42 | 2

Niet om de MSM vrij te pleiten. Maar leest, en hoort men ook niet liever sensatie uit Amurica dan over dit dossier?

Brood en spelen is wat men hier wilt in NL.

Rohin | 10-01-21 | 00:55

@Rohin | 10-01-21 | 00:55: Men wil kunnen juichen voor hun club. En wie hun club is, dat vertellen anderen. 'Journalisten' en zo en die sympathieke mevrouw die het nieuws voorleest Ook zo betrouwbaar.

Sans Comique | 10-01-21 | 08:41

In Nederland zijn 20.000 mensen die vroeg dementeren binnen de totale groep met een leeftijd van 35 tot 60 jaar. Hoe is het mogelijk dat alle top ambtenaren van de betrokken ministeries, alle politici en de andere ondervraagden tijdens de verhoren van de Parlementaire ondervragingscommissie over de Toeslagen affaire allemaal tot die groep van 20.000 behoren? Hoe groot is die kans?

Godderwrake | 09-01-21 | 22:47 | 1

Ze doen aan selectie aan de poort dus die kans is heel groot.

Sans Comique | 10-01-21 | 08:42

Vroeger hielden ze de slaven vast met ijzeren kettingen, nu met een digitaal BSN-nummer.

King of the Oneliner | 09-01-21 | 21:54

Dat foutje van 188 miljoen heeft toenmalig PvdA- wethouder Hilhorst de kop gekost. Die had die afdeling geërfd van niemand minder dan L. Asscher. Waar Lodewijk komt wordt het een teringzooi. Maar hij komt er mee weg mbv de Rutte - doctrine deel 2: blijf áltijd zitten waar je zit. Politieke verantwoordelijkheid nemen is voor losers.

van heinde en verre | 09-01-21 | 21:36 | 3

Vergeet Wiebes niet. Maar het is voor het merendeel de topambtenaren te verwijten. Ministers en wethouders komen en gaan. Maar ambtenaren blijven zitten en zijn vaak links georiënteerd en weten van de hoed en de rand en hebben hun vriendjes. Een rechtse bestuurder heeft het dan ook per definitie veel moeilijker in de huidige Nederlandse linkse bestuurscultuur.

Mart6037 | 09-01-21 | 21:57

@ Mart, mensen met dubbel paspoort en ' zwartjes' (zoals dat genoemd werd) zonder aanleiding wegzetten als fraudeurs lijkt mij toch eerder iets voor rechtse ambtenaren dan voor linkse 'deug' ambtenaren.
Wat hier is gebeurd laat zich beter omschrijven als de arrogantie van macht; niemand maakt mij wat, ongeacht wat ik doe.

me163komet | 10-01-21 | 10:18

Misschien het persbericht en de aangifte even goed lezen.
Er is aangifte gedaan van een vermoeden van "knevelarij" en "beroepsmatige discriminatie". Beide vermoedens zijn bekeken maar voor beide zaken zijn geen aantoonbare aanwijzingen. Dit ligt ten principale al aan de aangifte. Knevelarij betekent dat ambtenaren geld innen waar geen innings-grond voor bestaat. Dat is niet het geval. Het uitbetalen en het bij fraude terugvorderen van toeslagen is bij wet geregeld.
Dan beroepsmatige discriminatie. Ook dat is lastig hard te maken, zowel op het niveau van de individuele ambtenaar als de dienst als geheel. Onder de rutte doctrine staat er vrijwel niets op papier en als er al iets op papier staat dan is dat papiertje allang door de schredder gehaald/ergens in diepe lade belandt. Zonder opdracht geen schuld.
Beide punten uit de aangifte zijn simpelweg niet aantoonbaar. Dat was zeer waarschijnlijk ook het doel van de aangifte. Vooral voor de buhne dus.
Dat ook diezelfde stas niet de ballen heeft om de betrokken ambtenaren en de verantwoordelijke DG's aan te pakken is exemplarisch voor ons huidige systeem. Er moeten baantjes/carrieres buiten schot gehouden worden.

Zaphod_Beetlebrox | 09-01-21 | 21:33 | 2

Maar het weghouden van informatie van een rechter is wel degelijk een ambtsmisdrijf en onder de brief die die rechtszaak startte, staat een naam. Die kerel hang je daarvoor op aan de hoogste boom (juridisch gesproken) en je nodigt hem dan uit om namen te noemen, bewijzen te leveren en info te verstrekken in ruil voor strafvermindering. Dan heb je het eerste steekje los gaat de rest soortgelijk: rinse and repeat. Zo komt je bij de hogere echelons uit. Wil die ambtenaar niet praten? Dan gaat hij voor de maximale straf het gevang in, naast strafontslag, en heropen je speciaal voor dat geval een 19e eeuwse gevangenisen. Geld speelt dan namelijk geen rol meer. Moet je kijken, hoe snel hij wil praten.
Het punt is natuurlijk dat de overheid het niet WIL weten. Daar is alleen met verkiezingen wat aan te doen. Maar ja, de peilingen zijn weinig hoopgevend ...

Spie | 10-01-21 | 16:19

Beste GS. Ik ben geen mietje. Maar. Van. Dit. Soort. Berichten. Krijg ik tranen in mijn ogen.
Iedere rechtvaardigheid is uit onze overheid gevaren.

Rest In Privacy | 09-01-21 | 21:29 | 3

Ieder weldenkend mens krijgt hiervan tranen in zijn ogen. Behalve politici: die zeggen 'sorry' over het door hun aangerichte leed en gaan gewoon door als lijsttrekker. Stel je voor dat je dronken een markt over rijdt en 9 doden op je geweten hebt. Kun je de publieke verontwaardiging voorstellen? Asscher heeft meer dan 9000 mensen de vernieling in geholpen. En gaat over tot de orde van de dag. Wat een kansloze man!

GekkePietje | 09-01-21 | 21:39

Hij heeft lerend leiderschap getoond, door het rapport te accepteren. Chapeau voor Asscher, die kan nog jaren mee!! Baudet heeft een hoop fout gedaan, maar een kartel is het gewoon. Dat besef gaat hopelijk beklijven!

Het brein erachter | 10-01-21 | 02:34

Chapeau Feynman zo kennen we je weer!

JdelaT | 09-01-21 | 21:28

Wat zegt 'ie? Nee, dat zegt 'ie niet! €100.000 voor een slaapkamer? Jezus. Ik zou haast nog blij worden van mijn twintig vierkante meter voor €900 per maand. Respect Feynman, je hebt me dan toch weer opgevrolijkt vandaag! Petje af voor dit stuk.

*buiging maken doet*

VBO_B_Niveau | 09-01-21 | 21:22

Uitstekende column.

Rest In Privacy | 09-01-21 | 21:21

Het lidmaatschap van een politieke partij in Nederland is behoorlijk laag en toch hebben politieke partijen het voor het zeggen in Nederland.
Maar onder ambtenaren is het lidmaatschap van een politieke partij juist behoorlijk hoog. Het is bijna een vereiste als je de ambtelijke top wil halen.
Het is niet ongebruikelijk dat ambtenaren een uitstapje naar de politiek maken. Daarvoor hoeven zij hun baan niet op te geven. Sterker nog, zij hebben de garantie dat zij na hun uitstapje in de politiek mogen terugkeren naar hun functie.
Met zo een vervlochtenheid tussen de politiek en de ambtenarij kan je ook niet verwachten dat de politiek optreedt tegen de ambtenarij.
Als de politiek er ongestraft mee weg mag komen, dan mogen de ambtenaren dat ook. Sterker nog, het zou mij niets verbazen als de minister de schuldige ambtenaren persoonlijk kent.

Osdorpertje | 09-01-21 | 21:17 | 3

Maar als je kartel zegt, ben je een Baudet-wappie, want dat zijn uiteraard rechtse leugens.

Het brein erachter | 10-01-21 | 02:36

@Het brein erachter | 10-01-21 | 02:36: Het feit dat Baudet een fascist is wordt door de linkerhelft van het brein verwerkt bijdeLinksmens. Het emotionele gedeelte. Het Kartel bestaat niet voor hen,want dat feit wordt óók verwerkt door de linkerhelft. Naar de rechterhelft luistert men niet. Ook al staat die aan de zijlijn samen met de onderbuik te roepen dat het helemaal de verkeerde kant op gaat.

Sans Comique | 10-01-21 | 08:47

@Het brein erachter | 10-01-21 | 02:36: Het kartel bestaat, maar wappies ook. Baudet is een schertsfiguur die af en toe gelijk had, maar nu al langere tijd z'n pilletjes weigert in te nemen.

zwaaropdehand | 10-01-21 | 09:06

Tesla is binnenkort geschiedenis.
Grote Duitse, Japponeze en zelfs FransItalo automerken drukken Tesla uit de markt.
Allemaal komen ze met electroCars.
Subsidie heeft Musk rijk gemaakt.
Is ‘m van harte gegund, maar klopt voor geen kilometer.
Weldra stapt ie uit de auto en neemt verder plaats in een ruimteschip.
Verstandige keuze.

Ruimedenker | 09-01-21 | 21:07 | 7

@Wilhelm Tell | 09-01-21 | 21:33: Dat aantal wordt steeds kleiner, en is inmiddels al flink lager dan gewone autofabrikanten. Die halen zowat ALLES bij externen, en dat zie je er van af. Met name in de software: het entertainmentsysteem, de navigatie en het dashboard werken allemaal anders omdat het door verschillende bedrijven gemaakt is. Denk ook aan innovaties als de "superbottle", een geintegreerd klimaatsysteem van Tesla dat de temperatuur van zowel de accu, de stoelen als de cabine regelt. Bij alle andere fabrikanten zijn dat aparte systemen, van verschillende toeleveranciers. En inmiddels is Tesla ook met de constructie al wat verder, juist omdat ze meer zelf zijn gaan maken en daarin zijn gaan innoveren. Andere autofabrikanten houden dat niet bij, opnieuw omdat ze zoveel van buiten kopen. Een goed voorbeeld is de Cybertruck, het echte opzienbarende aan dat ding is niet het ontwerp, maar de prijs. *Niemand* kan daar ook maar een beetje in de buurt komen.

Muxje | 09-01-21 | 21:43

Tesla loopt in zekere zin voorop, maar dan komt ook onverbiddelijk de wet van de remmende voorsprong op je pad. Daarnaast is het de vraag of electrisch rijden wel echt DE toekomst heeft. In de stad is het leuk, maar daarbuiten wel anders, kan nog geen fatsoenlijke aanhanger achter. En als zelfrijdende auto's echt gaan kunnen wat ze beloven, zal het particuliere autobezit flink afnemen. Je wordt lid van een deelautonetwerk, en hebt er zelf geen meer nodig. Al met al is het aandeel Tesla zwaar overgewaardeerd op dit moment.

Het brein erachter | 10-01-21 | 02:43

Trump zou daar importbeperkingen aan opleggen. Biden en Co. gaat ze met open armen ontvangen.

Sans Comique | 10-01-21 | 08:48
▼ 4 antwoorden verborgen

In 1870 werd het dogma van Pauselijke onfeilbaarheid geformuleerd en op het Eerste Vaticaanse Concilie bekrachtigd. nl.wikipedia.org/wiki/Pauselijke_onfe... Sindsdien zijn ook alle andere staten in Europa onfeilbaar en binnen die staten: de ambtenaren en onder die ambtenaren: de belastingdienst. Het strafrechtelijk vervolgen van belastingdienstambtenaren staat gelijk aan het vervolgen van de Paus. Heilig of schijnheilig, de Paus en de ambtenaren staan boven de wet. In het geval dat het heilige huisje van de ambtenaren wel omvalt .. ja, dan krijg je immers anarchie? Daarom gebeurt er niets.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-01-21 | 21:02

Het is gevoelsmatig allemaal erg naar, maar het OM kan best juridisch gezien gelijk hebben dat er geen sprake is van strafbare feiten door ambtenaren. Ik wacht met belangstelling de artikel 12-procedure af die is aangekondigd. Als de rechter daar tot hetzelfde oordeel komt, is de wet helder. En moeten we hem aanpassen via.... De politiek. Met je stemgedrag dus.

beldewouten | 09-01-21 | 21:02 | 3

Maar ja, een wetswijziging.... de kans dat je een half miljoen wint is haast groter.

Ruimedenker | 09-01-21 | 21:12

De pikmeer-arresten. Ambtenaren gaan te allen tijde vrijuit. Zeer uitzonderlijke omstandigheden daargelaten. Dus plaatsnemen in de baantjescarrousel, en over een aantal maanden een leuke post in een gemeente scoren, of als je hoog genoeg in de boom zit, zelfs een burgemeesterschap. Dat is hoe wij in Nederland ambtenaren straffen...

Het brein erachter | 10-01-21 | 02:49

Ja want je hebt door te stemmen heel veel invloed op de komende vier jaar waar in sneltreinvaart wetten worden afgehamerd waar we het vóór de verkiezingen helemaal niet hebben gehad (sowieso hebben we het tijdens verkiezingen vooral over hoe fout de ander wel niet is).

Met je 'met je stemgedrag dus', wat een quatsch.

Sans Comique | 10-01-21 | 08:51

De meeste capabele bestuurders vind je in het bedrijfsleven, het incapabele overschot verrijkt zichzelf in de “politiek”
De netniet types, anders zaten ze niet in de politiek.
Wachtgeld is een goudmijn voor deze nietskunners.

Ruimedenker | 09-01-21 | 20:58 | 2

Soms, als ik erover nadenk, zou ik in huilen uit kunnen/willen barsten. Hoe gaan we aan deze oplichting een keer een einde maken?

Sinterbikske | 09-01-21 | 21:01

@Sinterbikske | 09-01-21 | 21:01:
Tja..... een politieke partij beginnen?
De grootste parasieten vind je in het Europarlement.
Ongekend legaal graaiwerk.
Don Corleone zou er jaloers op zijn geweest.

Ruimedenker | 09-01-21 | 21:10

Wat een Marxistisch gezeur weer. Deze wereld heeft meer Elon Musks nodig en minder vrouwen die nog niet eens hun eigen kinderoppas kunnen terugverdienen.

Joris Beltsin | 09-01-21 | 20:57 | 2

Vrouwen die geld zouden verdienen... U bent duidelijk op hol geslagen mr. Beltsin.

Het brein erachter | 10-01-21 | 02:52

Mooie stelling Joris! Deze stelling zou een discussie in de massamedia en politiek verder kúnnen brengen.

Dr. Worstenbroodje | 10-01-21 | 10:43

"Op dat moment had hij zijn oren gesloten voor de afgelegen geluiden en luisterde hij naar het gedoe dat uit het telescherm stroomde. Het bleek dat er zelfs demonstraties waren geweest om Big Brother te bedanken voor het verhogen van het chocoladerantsoen naar twintig gram per week. En gisteren, zo bedacht hij, was aangekondigd dat het rantsoen verlaagd zou worden tot twintig gram per week. Was het mogelijk dat ze dat al na vierentwintig uur konden slikken? Ja, ze hebben het geslikt."
(G.O.)

kloopindeslootjijook | 09-01-21 | 20:56

ik merk dat het me steeds meer moeite kost om tegenover mijn kinderen positief te zijn over Nederland
Het land is helaas er veel slechter aan toe dan in mijn jeugd
wordt ik oud: ja, maar maar het is helaas echt zo
onze democratie is aan het verrotten. wanneer wordt men eens wakker?

Marchal | 09-01-21 | 20:55

Samenvattend: dit land is moreel failliet. En heel binnenkort is het geld ook nog op. Van de gewone man uiteraard.

Here's Freddy | 09-01-21 | 20:53 | 1

Om nog iets van moraal te tonen, zou het kabinet dus af moeten treden. Maatregelen tegen Corona kan men demissionair gewoon blijven nemen, dus dat is geen argument tegen aftreden.

Dr. Worstenbroodje | 10-01-21 | 10:47
-weggejorist-
Eric Newby | 09-01-21 | 20:52 | 3

Zomaar wat losse opmerkingen:
Regering stuurt OM aan en lijkt de conclusie geschreven te hebben.
Belastingdienst overtreedt moedwillig wetten, heeft dubbele boekhouding.
Landsadvocaat (Pels Rijcken) is niet in haar eerste leugen gestikt. Kennen we de Catshuisbrand nog?
Geen liegende advocaat van dat kantoor is er ooit voor berispt.
Rechters hebben alle vertrouwen in dat kantoor en in de belastingdienst en rest van de overheid.
Rutte, Wiebes, Hoekstra en Asscher houden elkaar in evenwicht. Niemand stapt op. Niemand neemt verantwoording. Met belastinggeld willen deze lieden hun schuld afkopen.

Kapotte levens, zelfmoorden, Rutte, Wiebes, Hoekstra en Asscher kan het niets schelen. Echt, zelden zulke walgelijk tuig gezien. En anderen maar de maat nemen en laten vervolgen.

El Rico Grande | 09-01-21 | 20:51

Huizen zijn om in te wonen.
En dat er een tekort is aan huurwoningen weten ze al sinds 1990.
Toen waren de wachtlijsten al hopeloos onwerkbaar lang en daar is 30 f*cking jaren niets maar dan ook helemaal niets aan veranderd.
Dan is dat een keuze.

Net zoals het een keuze is van onze regering om rijke gasten in het Midden-Oosten aan te sporen vooral te investeren in vastgoed in Nederland. Komt u vooral lekker de prijzen opdrijven en de markt voor Henk en Ingrid ontwrichten met grof groot kapitaal uit het buitenland. Knettergek. En de VVD zag dat het goed was.

kloopindeslootjijook | 09-01-21 | 20:49 | 2

Ik meen dat een van de grootste spelers op de Nederlandse vastgoedmarkt een Canadees hedgefunds of wat dan ook is. Prins Bril is er niets bij. D66 wil Ceta er snel doorheen drukken.

Sinterbikske | 09-01-21 | 20:55

Belastingdienst is gewoon kudt. Heb zelf eens een onderzoek gehad toe ik 3 jaar als zzp’er bezig was. De aanleiding was mijn postcode en dat ik een foutje in de balans had gemaakt bij mijn aangifte. Doe mijn boekhouding zelf, en inderdaad ik had een fout gemaakt, die vervolgens geen enkele verandering maakte. Stomme beginnersfout, maar je wordt vervolgens behandeld dat je verdacht bent totdat je het tegendeel kunt bewijzen. Sterker nog, je bent als ondernemer sowieso verdachte totdat je het tegendeel kunt bewijzen, zo zit het belastingsysteem in elkaar.
Voor veel particulieren met toeslagen geld hetzelfde. Het is een paranoïde systeem wat echt heel snel op de schop moet.

Sinterbikske | 09-01-21 | 20:46 | 3

Tja,en als je aanleiding geeft dan doen ze zelf aannames en dan mag je zelf je onschuld bewijzen.

miko | 09-01-21 | 20:59

Overheden worden gigantisch vaak getild, overigens geheel door eigen toedoen ( extreem fraudegevoelige toeslagensystemen bedenken en zo) en die puinzooi komt allemaal op het bordje van de uitvoerende diensten. Niet zo raar dus dat ze jou daar niet op je blauwe ogen geloven.

Wiebenick | 09-01-21 | 21:38

ach ja.... hybris en bestuurders... al 70.000 jaar geen probleem. Ze zijn zelf de oplossing: hun hoogmoed laat hen vanzelf wel naar beneden knallen. Trump heeft al tientallen jaren durende sociale onrust versneld naar boven laten komen en een totaal vastgeroest niet solidair systeem verfijnd laten ploffen. In Nederland is dit nu ook aan de gang. De gele hesjes waren één van de opkomende stuipen. De toren van Babel is weer op zo'n punt geraakt dat niemand elkaar meer begrijpt, to big to handle, gigantisme, noem het maar zoals je het noemen wil, het collectief der genetische pakketten is na de bankencrisis (crisis? crisis? natuurlijke evolutie!) voort gegaan en wil hun eigen immorele drek maar niet oogsten. Dat moment, of die periode, gaat er komen. Zie historie en verleden. Hilarische domheid.

nobodiesunmighty | 09-01-21 | 20:42

Ik heb laatst een Maffia-boss gesproken die wegens onze overheid een minderwaardigheids-complex heeft gekregen. Door het zien wat hier allemaal ongestraft mogelijk is, wil hij nu ook in Nederland in de politiek gaan. Hij wil graag belasting minister worden.

jan huppeldepup | 09-01-21 | 20:37 | 2

Ow, ik dacht dat hij ook getroffen was door de toeslagen affaire.

miko | 09-01-21 | 20:58

Dat gaat niet meer lukken. Zo te zien heeft zijn Siciliaanse concurrent dit land al tientallen jaren in een ijzeren greep.

Spie | 10-01-21 | 16:51

Het meest bizarre vind ik nog wel dat die grApperhaus de klokkenluiders laat vervolgen. Omdat volgens hem dan ambtenaartjes anders niet hun werk zouden kunnen doen als er klokkenluiders zijn. En dat de media hierover zwijgt. Alpenland 2.0

Mart6037 | 09-01-21 | 20:32 | 2

Hij is in ieder geval wel eerlijk over de aso die hij is.

* Il Principe * | 09-01-21 | 20:36

Het is zelfs een EU probleem. Thierry is er niets bij.

Sinterbikske | 09-01-21 | 20:50

Keer op keer zie je dat het OM een filter heeft op basis van politieke overtuiging. Niet het wetboek maar ideologie heerst bij het OM.

Forwaards | 09-01-21 | 20:32 | 2

Dit is natuurlijk geheel bezijden de realiteit. De belastingdienst heeft nu juist precies gedaan wat in de wet staat en je kunt iemand moeilijk vervolgen voor het naleven van de wet. Het is de kamer zelf die alle schuld draagt want nadat de hoogste rechters eindelijk hadden bepaald dat de wet te streng was heeft de kamer er tijden lang niets mee gedaan. Het rapport is dan ook goedkoop vingerwijzen door de hoofdverantwoordelijke. En van de vervolging van de talloze vuurwerk delinquenten komt natuurlijk bijna niets terecht. Ik heb nog geen busjes gezien die mijn buren komen afvoeren.

AlexanderVissers | 10-01-21 | 11:03

@AlexanderVissers | 10-01-21 | 11:03: Ik wist niet er in het Wetboek staat dat je informatie moet weghouden bij een rechter of advocaat die uitrukkelijk om die informatie vraagt.

Spie | 10-01-21 | 16:54

Grappig toch dat er nog steeds mensen zijn die iets verwachten van hun roverheid. Er is daar niks te halen. Blijf er zo ver mogelijk bij weg. Alles, werkelijk alles wat de roverheid aanraakt gaat kapot.

de Jager59 | 09-01-21 | 20:29 | 2

Wel als je een vriendje van Rutte bent. Dan is er genoeg te halen. Als je later ook maar weer aan VVD-ers terug geeft.

Rest In Privacy | 09-01-21 | 21:16

Jager...
Mij uit het hart gegrepen!!!

Waksol | 09-01-21 | 22:59

Asscher:
Here I am, sitting in my pluche
Far above the plebs
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do
Can you hear me, major Mark?

modernrubber | 09-01-21 | 20:26 | 2

Zo slecht... dat het bijna goed is.

Bigaroque | 09-01-21 | 20:48

Morgen is de sterfdag van Bowie. U had hem niet meer kunnen onteren dan met deze tekst denk ik.

Sinterbikske | 09-01-21 | 20:59
-weggejorist-
Mart6037 | 09-01-21 | 20:26 | 1

Ieder mens die op een of andere manier afhankelijk is van (de talloze) vormen van financiële bijstand, heeft zich met lijf en leden vastgeketend aan een machtssysteem dat, bewust en/of onbewust, maar niets ontziend, je tot een betreurenswaardig hoopje mens kan omvormen. Zolang je mensen tot slaaf kunt degraderen van zulke politiek gevormde wantoestanden, afgedekt men een verrot rechtssysteem, kunnen de machthebbers zich met verwaande trots op de borst kloppen en zich onaantastbaar voelen. De slavernij is nooit afgeschaft, sterker hij is geïnstitutionaliseerd.

Broadsquire | 09-01-21 | 20:23 | 2

Wederom prachtig verwoord, broadsquire! Als ik die passieve, lamgeslagen slachtoffertypes hoor moet ik altijd denken aan de "Geestelijk Werkeloze" van Van Kooten & De Bie....

libertat | 09-01-21 | 20:35

Lol, inderdaad, daar is Kafka niets bij vergeleken.

nobodiesunmighty | 09-01-21 | 20:43

En onze leiders maar kritiek leveren op Polen en Hongarije...

MAD1950 | 09-01-21 | 20:19 | 12

@Zonen-van-Kuifje | 09-01-21 | 21:13: stoppen met roken staat ook op de planning voor dit jaar. Alles op z’n tijd Kuif. De EU regelt het verder wel, toch? En anders heb ik er wel vrede mee, zijn de ziekenhuizen in Spanje zoveel beter?

Sinterbikske | 09-01-21 | 21:22

@Sinterbikske | 09-01-21 | 21:22: In Spanje heb je wel goede ziekenhuizen. Ook een boel slechte overigens. Maar Nederland scoort gemiddeld hoger.

Zonen-van-Kuifje | 09-01-21 | 21:31
▼ 9 antwoorden verborgen

Immer ontbreekt enig toezicht richting volk. Ook mis ik beslist de rol van de Ombudsman.

Pieterman | 09-01-21 | 20:18

verwacht je nu echt integere ambtenaren bij het OM? Die willen allemaal een schaaltje hoger en doen er alles aan om een wit voetje te halen bij de directie. .

pieterS | 09-01-21 | 20:16 | 1

En die directie is ook kneiterlinks. Bolhaar bijvoorbeeld was lid van het marrokane platform. Werd na ontdekking door GS snel verwijderd.

Mart6037 | 09-01-21 | 20:29

Dank, heb je nog pasklare oplossingen om de veroorzakers van al dit fraais te laten boeten voor hun handelen?

ademende aarde | 09-01-21 | 20:15 | 5

@Zonen-van-Kuifje | 09-01-21 | 20:22: Hoezo? Er zijn ook nog gewoon eerlijke ambtenaren hoor. Diegene die nu vervolgd worden als klokkenluider bijvoorbeeld.

A.I. van Dee | 09-01-21 | 20:50

Je kunt ook clausules opnemen in ambtenaren contracten waarin fraude, verspilling en misbruik strafrechtelijk worden vervolgd.

Andersdenkend | 09-01-21 | 22:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens gaat iedereen altijd totaal voorbij aan het feit dat Tesla wel iets meer is dan alleen auto`s.

Maya de Blij | 09-01-21 | 20:14 | 1

Ja ze hebben ook te dure home batteries.
Je kunt de huidige waardering gewoon niet goed praten. Niet op basis van normale economische wetten. Maar in tijden van bubbels heb je altijd veel 'het kan nog veel hoger' schreeuwers.

Plaktong | 09-01-21 | 20:42

Wegens tijdelijk werk en verblijf in het buitenland heb 'k al jarenlang een slepend conflict met de BitchDienst.
Aantoonbaar onnodig, maar die wannabe sharks mini makrelen laten deze chicago river Forelbaars maar niet met rust.
.
En het naarste is: heb je eindelijk contact, krijg je een of ander studentje, dat,na 2 of 3 x uitleg, met de handen in het haar, roept: 'meneewjjj, ik zet u door naar de 2e lijn'.

chicago river | 09-01-21 | 20:12

De linkse knakkers roepen; ‘we moeten 1 milj. woningen bouwen tot 2030’ maar als er ieder jaar 60k migranten bijkomen excl. gezinsherenigingen dan zit je over 10 jaar nog met een groot tekort. Hoogleraar Jan Latten schrijft er veel over; waar willen we naar toe met ons land? Naar de 18 19 of 20 miljoen inwoners in 2050?

Trumme | 09-01-21 | 20:11 | 1

Naar de 18 miljoen, daarna zijn onze "gasten" in de meerderheid en mogen we kiezen. Of islamist worden of hoofd weg.

jan huppeldepup | 09-01-21 | 20:41

Even de spellingscontrole eroverheen Feynman.
Ben geen purist maar alleen al in de eerste twee alinea’s lees ik al 2 fouten.

Maya de Blij | 09-01-21 | 20:01 | 2

Viel mij ook op. Slordigheidjes.

Timide_Aso | 09-01-21 | 20:28

Ja volgende keer hondebelletje schrijven, kattebelletje is te moeilijk.

jan huppeldepup | 09-01-21 | 20:44

Denk je dat het later in de tijd ieder voor zich wordt Feynman?

Rest In Privacy | 09-01-21 | 20:01

Het interesseert me niet of de ambtenaren gewoon hun werk deden. Je hebt altijd ook zoiets als ethiek en eigen verantwoordelijkheid. Als militairen in opdracht van hun generaals oorlogsmisdaden plegen zijn niet alleen de generaals aansprakelijk, maar ook degenen die de opdrachten uitvoeren.

ZoltarTheMagnificent | 09-01-21 | 19:59 | 2

Maar uiteindelijk roep ze allemaal ‘wir habe es nicht gewusst’.

Trumme | 09-01-21 | 20:12

De wekelijkse klaagbox over hoe slecht we het allemaal toch wel niet hebben. We werden genaaid, we worden genaaid, we zullen genaaid worden.
"change the channel, Marge !"

Montgomery Burns | 09-01-21 | 19:58

Er gewoon hard overheen lullen.
En Asscher is voor de PvdA nog steeds the WonderBoy.
Recht onder je neus.

Ruimedenker | 09-01-21 | 19:53 | 2

Getver. Asscher heeft echt nooit wat goeds gepresteerd.

Pieterman | 09-01-21 | 20:20

Die toeslagenaffaire is nog maar het puntje van de ijsberg.
Dit ging alleen nog maar over toeslagen. De meeste hardwerkende Nederlanders ontvangen geen toeslagen.
De belastingdienst int zijn geld als een niets en niemand ontziend meedogenloos monster. Dat weet iedere ondernemer.

keestelpro | 09-01-21 | 19:52 | 18

@Zonen-van-Kuifje | 09-01-21 | 20:37:
"De regels voor belasting betalen zijn vrij duidelijk. En in tijden van Covid kun je ook uitstel krijgen. Weinig mis mee. "
"Ik heb een goede accountant die dat voor mij doet. "

Kortom, je hebt geen flauw idee omtrent fiscale regels, want dan zou je geen accountant in hoeven huren om je aangiftes te doen.

Ik dacht trouwens gelezen te hebben dat je ambtenaar was?

libertat | 09-01-21 | 22:14

@Zonen-van-Kuifje | 09-01-21 | 21:15:
"Een goede accountant verdient zichzelf terug. Maar ik geef toe, voor een kleine krabbelaar is dat natuurlijk niet weggelegd. "

Je weet pas of een accountant goed is als je een paar keer z'n werk overdoet. Ik heb al een paar als zeer goed bekend staande accountants ontmaskerd door hun administratie "over te doen" en de cijfers te vergelijken. De bedoeling was om hun trucjes te leren, maar dat viel tegen. Wel viel op dat een aantal posten, die overduidelijk zakelijk waren, per ongeluk als prive waren geboekt, waardoor ze niet ten laste van de winst kwamen.
En dat komt weer omdat die goede accountant niet zélf de bonnetjes invoert, maar hij daarvoor laagopgeleid, laagbetaald personeel inhuurt, en die maken nogal eens (domme) fouten. Die niemand verder ziet, want niemand controleert het.....

libertat | 09-01-21 | 22:18

Iedere ondernemer? En wat dacht je van de burger?

sgaapje | 09-01-21 | 22:31
▼ 15 antwoorden verborgen

Ja, maar de EU heeft bij Mark Rutte bedongen dat de hypotheekrenteaftrek verdwijnt. In ruil voor..... (niks) eigenlijk.
De EU heeft ook bij Mark bereikt dat er heel veel mensen immigreren in Nederland.
De EU heeft ook gezegd dat er ten opzichte van 1990 veel minder CO2 en meer milieu bij komt.
De EU heeft ook bedongen dat de Natura gebieden mooi schoon moeten blijven.
De EU print graag geld en wij burgers mogen dat ophoesten.

Lang leve de EU! op naar de 24 miljoen inwoners en meer.

Moestuinier | 09-01-21 | 19:51 | 2

Dank voor deze mooie samenvatting.

Iets_met_bont | 09-01-21 | 21:22

Meer milieu? Hoe gaan ze dat regelen dan?

zwaaropdehand | 10-01-21 | 09:19

Benieuwd wanneer BitCoin gecensureerd gaat worden. 7% nu al, is niet niks.

SinisterNL | 09-01-21 | 19:50 | 4

Tot degene die momenteel de munt manipuleren ze en masse op de markt gooien en hun winst pakken.

miko | 09-01-21 | 20:38

@miko | 09-01-21 | 20:38: joh. Winst pakken. Eerst tientallen miljarden ergens in stoppen op zo'n schaal dat de koers verviervoudigt. Om dan "winst te pakken".

U heeft een beleggerscursus gevolgd? U snapt dat die koers net zo hard naar beneden gaat als die coins weer op de markt komen?

En waarom doet u niet hetzelfde? Winst pakken.

Knufter | 09-01-21 | 20:59

@Knufter | 09-01-21 | 20:59:
Is dat zo? Er zal een vertragings effect in zitten, En als vuilnismannen en postbodes het er over hebben?
maar je hebt gelijk heb niet zo veel verstand van beleggen maar ken iemand die een aardige portefeuille heeft en die steekt er geen geld van zijn klanten in.

miko | 09-01-21 | 21:05
▼ 1 antwoord verborgen

Sinds dat geld alleen nog waarde heeft die bepaald wordt door de hoeveelheid vertrouwen in die munt, i.p.v. dat er daadwerkelijk iets van waarde tegenover staat (goudstandaard), is de teloorgang begonnen.
Wat als je tot in de eeuwigheid geld kan bijdrukken? Wat is die munt NU dan nog waard? Elk kind van 6 snapt dat je niet eeuwig kan blijven groeien toch? Waarom streven naar inflatie? Waarom niet zeggen: dit is de hoeveelheid geld die er nu is en die er altijd zal zijn.

Timide_Aso | 09-01-21 | 19:50 | 2

Omdat niet goud meer garant staat geld maar mensen. En zolang er meer mensen bijkomen kan er meer geld bij gedrukt worden.
Da's ook meteen het grote taboe van deze wereld: er zijn te veel mensen.
Vaccintje?

keestelpro | 09-01-21 | 19:56

@keestelpro | 09-01-21 | 19:56: als mensen waarde hebben/maken, wat klopt, waarom dan niet de waarde van geld hieraan koppelen.
Dus:
Meer mensen = geld wordt minder waard.
Minder mensen = geld wordt meer waard.

Werkt misschien her en der wat genocide ik de hand, maar ach, wel een logischer systeem.

Timide_Aso | 09-01-21 | 20:15

-Deze reactie is verwijderd op last van het Ministerie van Waarheid omdat het claims bevat die geen recht doen aan de waarheid.-

Rest In Privacy | 09-01-21 | 19:49

Het is niet te geloven hoe onrecht wortel kan schieten in NL. De ambtenaren, vooral de leidinggevenden bij de Belasting, en de politiek verantwoordelijken hebben willens en wetens burgers beroofd en tot de bedelstaf gebracht! Ze moeten als criminelen worden vervolgd, en als het OM dat niet wenst te doen zijn zij aan deze misdaden medeplichtig!

Aisie | 09-01-21 | 19:48 | 2

Dat zijn ze ook, maar het zal ze hun *** roesten.

Ik ken een paar van dat soort types. Leven in een surrealistische wereld. Eén ervan is rechter. Zijn dochter liet bij mij thuis haar fototoestel op het terras kapot vallen, en zette mijn dochter ertoe aan om de schuld op zich te nemen omdat dan onze inboedelverzekering het zou vergoeden. Alleen het feit dat een 13-jarige dat soort dingen weet vond ik al vreemd. Maar goed, het bedrog kwam uit en ik nam contact op met de vader, die rechter dus. Die vond dit allemaal heel normaal, en vond het onsportief van mij dat ik niet meewerkte....

libertat | 09-01-21 | 20:16

@libertat | 09-01-21 | 20:16:
Ben ook niet van het oplichten van verzekeringen maar het is eerder de regel dan uitzondering. En ook rechters zijn niet ze toetsen alleen de wet en vellen een oordeel, als je weet dat de meeste religieus zijn dan weet je dat er ook voldoende rot zijn als je een hypocriet geloof aanhangt.

miko | 09-01-21 | 20:36

Iemand onterecht als fraudeur aanmerken als belastingdienst is geen strafbaar feit. Oftewel, als later blijkt dat iemand geen fraudeur is betekent dat niet dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Hoe naar dat ook moge zijn voor de betrokkene. Als het wel een strafbaar feit zou zijn (en dit zou behoorlijk uniek zijn) wordt bijna niemand meer onderzocht.

BobDobalina | 09-01-21 | 19:47 | 6

@BobDobalina | 09-01-21 | 20:15:
Mensen als fraudeur bestempelen zonder geldig bewijs kan niet zomaar lijkt mij.
U hebt een snelle auto, dus de overheid zegt, u rijdt vast wel een keer te snel, Daarom sturen we u iedere maand de bekeuring, die u gewoon moet betalen.
Dat moet volgens u kunnen?

Mr.Crowley | 09-01-21 | 21:54

@BobDobalina | 09-01-21 | 20:15:
Nota bene, toen Omtzigt het voor elkaar had dat de belastingdienst die zogenaamde bewijzen naar de betrokkenen stuurde was alles zwargelakt.

Mr.Crowley | 09-01-21 | 22:03

Het is jammer dat ook Feynman het niet begrijpt.
Het OM heeft geen enkele valide aanleiding om tot vervolging over te gaan omdat simpelweg de info en een aangifte ontbreekt. Er is ook onvoldoende aanleiding om diepgravend te onderzoeken dus wacht het OM op de volgende stap: Artikel-12. Daarbij kunnen ook niet-belanghebbenden het OM laten dwingen door het hof om tot vervolging over te gaan en dan is er ineens wel een mogelijkheid tot diepgravend onderzoek.
Deze hele gang van zaken heb ik al lang geleden voorspeld en voltrekt zich precies zo. Je moet eerst een pion wegspelen voor je met een ander stuk kunt spelen.
Heel onwetend Nederland is verbolgen dat het OM niet vervolgt terwijl dat nou juist zorgt voor het beste resultaat.

Bakkeleures | 10-01-21 | 09:30
▼ 3 antwoorden verborgen

We weten sowieso helemaal niet meer wat waar is en wat niet.
In een wereld waar de grote nieuwszenders zelf bepalen wat zij nieuwswaardig vinden en waar de grote sociale mediaplatformen bepalen wie wel wat mag zeggen en wie het zwijgen wordt opgelegd. Het begint allemaal een beetje te marxistisch te worden.

keestelpro | 09-01-21 | 19:43 | 7

Dat is niet waar, het staat je namelijk volledig vrij om op internet een vrijplaats op te richten waar bannelingen van GS hun xenofobie gal kunnen spuwen.

Pontius Vulgaris | 09-01-21 | 19:58

@Pontius Vulgaris | 09-01-21 | 19:58:
Nou ja iedereen die Apple en google producten gebruikt kan je dan al niet meer bereiken want die accepteren alleen apps waar zij zelf achter staan.

keestelpro | 09-01-21 | 20:00
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl