Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wie neemt het parlement nog serieus?

Inzending van de heer Sonny Spek

Donderdag heb ik met stijgende verbazing naar het debat rond de aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk gekeken. Niet alleen ben ik geschrokken van het niveau van bepaalde Kamerleden, maar ook het gebrek aan urgentiegevoel komt overduidelijk naar voren. De afgelopen weken hebben we veel verschillende politici gezien die over elkaar heen duikelden om aan te geven dat het niet de goede kant opgaat in Nederland met de aanpak van de radicale islam en religieus gemotiveerd geweld. 

Dilan ‘Kamervraag’ Yeşilgöz kreeg een podium bij Jinek om haar plasje te doen, Segers probeerde bij OP1 een goede slag te slaan tijdens een debat met Azzedine Karat, Bente Becker sprak vorige week haar afschuw uit over de ondergedoken leraar bij Nieuwsuur en Madeleine van Toorenburg mocht donderdagmorgen bij Goedemorgen Nederland alvast vooruitblikken op het Kamerdebat dat werd gehouden. Samengevat: het Nederlandse beleid rond de politieke islam en salafisme deugt niet en vier maanden voor de verkiezingen moet het allemaal snel anders. 

Hoe dichter de verkiezingen komen hoe belangrijker het is om te kijken naar wat de Kamer en het kabinet nu daadwerkelijk doet. We moeten niet kijken naar wat een Dilan of van Toorenburg zegt tegen Farid Azarkan (van splinterpartijtje DENK) over een petitie die is ingediend, we moeten niet kijken naar het verleden van de PvdA en we moeten niet kijken naar hoe Nederland er idealiter uit zou zien. Het enige wat telt is dat er aan het einde van de dag initiatiefvoorstellen, moties en/of wetgeving liggen waarmee we de radicale en politieke islam en religieus extremisme een halt toe kunnen roepen. Is dat het geval? Nee, en dat baart mij – hoe naïef dat ik ben – steeds meer zorgen. 

De moties die gisteren werden ingediend waren voor het overgrote deel zwak, infantiel en weinig richtinggevend voor de koers. Henk Krol kwam zelfs na weken van bedenktijd van enkele weken met de volgende motie: verzoekt de regering Nederland weer zo normaal te maken dat de heer Wilders zonder bewaking over straat kan fietsen, mocht hij daar zin in hebben. Waarschijnlijk was hij iets te druk met het opbouwen van zijn eigen partij om in maart genoeg stemmen bijeen te schrapen om nog 4 jaar op het pluche te kunnen zitten, maar ik zou hem willen aanraden vooral te stoppen als dit de beperkte kwaliteit is die je kunt leveren.

Daarna kwam Wilders met zijn sterke analyse van het falende beleid in Nederland en het gebrek aan actie van andere partijen, maar vervolgens komt hij zelf ook niet verder dan moties om uit Schengen te stappen en ons land ‘te de-islamiseren’. Je moet toch na jaren in de Kamer op een gegeven moment als partij ook die inhoudelijke stap verder proberen te zetten? Of is dat teveel gevraagd? De moties die daadwerkelijk iets constructiefs bijdragen kwamen nota bene van de PvdA en SP, waarbij werd gevraagd om het wettelijk mogelijk te maken meer toezicht te kunnen houden op het informeel onderwijs en het opstellen van een plan om de intimidatie van leraren in de klas tegen te gaan. Is dat dan de bevredigende en allesomvattende oplossing?

Nee, maar het is in ieder geval wel een stapje van partijen waarbij je dat minder snel zou verwachten. Er kwamen verder geen moties om de intimiderende Grijze Wolven als organisatie tegen te gaan, er kwamen geen moties om de wetgeving rond de buitenlandse inmenging vanuit het buitenland naar voren te halen en er kwamen geen moties om de komst van buitenlandse imams te verbieden. Waarom voer je dan eigenlijk een debat? Waarom kunnen Frankrijk en Oostenrijk op korte termijn stevige maatregelen aankondigen, maar blijft Nederland als geschrokken konijntje in de koplampen kijken?  

Rob Roos stuurde de volgende veelzeggende en symbolische tweet tijdens het debat:

Social

Ik kom nu vast en zeker over als de zure ex-FvD’er, maar welke initiatieven heeft FvD precies ondernomen de afgelopen 4 jaar? Heeft het de uitgangspunten (die overigens erg goed zijn) van de ‘Wet Bescherming Nederlandse Waarden’ daadwerkelijk omgezet in wetgeving? Heeft het iets van stappen gezet om beleid te maken? Theo Hiddema, de sympathieke advocaat die het Nederlandse justitiële apparaat eens flink aan de tand zou voelen, werd gisteren naar het front geroepen en kwam met de volgende moties: …geen. 

Geen aansporingen om ‘salafisten uit te roken’ (zijn eigen woorden), geen voorstellen om vervroegd radicale moskeeën en scholen te kunnen sluiten, geen voorstellen om docenten beter te beschermen bij het bespreekbaar maken van gevoelige thema’s en geen concrete aansporing om extra te gaan handhaven op radicalisme in moskeeën binnen het huidige strafrecht. Er kwam overigens wel een filmpje op YouTube.

Het tekent voor mij de wanstaltige houding waarin ‘rechts en nuchter Nederland’ zich momenteel bevindt. Zelfs na een terroristische daad die raakt aan zoveel verschillende facetten van beleid en gevoelige discussies is men nog niet in staat om met constructieve, coherente en zinvolle voorstellen te komen. Ben ik daarin extra teleurgesteld in FvD en de PVV? Jazeker, want zij geven talloze malen aan dat de problematiek rond de radicale islam een topprioriteit is en dan mag je ook verwachten dat hier extra inzet op wordt getoond. 

Het eerlijke verhaal is dat ook zij op geen enkele manier iets van waarde proberen om daadwerkelijk stappen te zetten en de invloed van de radicale islam te beperken. Zeg ik daarbij dat veel inhoudelijke voorstellen van deze partijen zouden worden overgenomen? Nee, maar beleid is net als een tafelkleed: je kunt het stukje voor stukje naar je toe trekken. Op dit moment wordt er echter nergens aan getrokken en zit men niet eens aan tafel. Dat doen zij echter zelf. 

Op de huidige manier verloochenen alle partijen niet alleen Nederlandse burgers die na de laffe aanslagen snel en gerichte actie verwachten, maar ook alle kwetsbare vrouwen, kinderen en minderheden binnen de islamitische gemeenschap die op dit moment last ondervinden van de toegenomen invloed uit het Midden-Oosten en van islamitisch fundamentalisme. Het parlement begint in toenemende mate haar geloofwaardigheid te verliezen en opereert als een tandeloze tijger. Nee, met deze instelling en politici gaan we de strijd tegen islamitisch radicalisme niet winnen. Wie gaat hier verandering in brengen?

Reaguursels

Inloggen

Het is niet zo moeilijk jongens. Een paar tips voor het kartel dan: registratie moslims opzetten, islamitisch onderwijs verbieden, moskeeen sluiten, grenzen dicht voor moslims, geen kinderbijslag, 1200 euro per jaar moslimbelasting, hoofddoeken verboden op straffe van uitzetting (behalve transparante hoofddoeken), NL paspoort wordt ingenomen bij 2e vergrijp. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Simpel, duidelijk. En niet aankomen met het linkse gezwets "dat zijn geen oplossingen'. Simpel: het kan en werkt evident. Vanwege de staatsveiligheid worden alle verdragen die dit kunnen blokkeren tijdelijk opzij gezet.

npo | 16-11-20 | 07:47

Waar is een Snouck Hurgronje als je hem nodig hebt?

vander F | 15-11-20 | 23:53

In de Nederlandse politiek vullen praatjes gaatjes. Je zegt gewoon met wat bravoure wat je meent dat moet gebeuren en zorgt er vervolgens voor dat actie uitblijft. Het volk is dom genoeg om het te slikken zodat een volgende kabinetsperiode met dezelfde partijen welhaast gegarandeerd is, en daar gaat het toch maar om.

Willibald von Klúúúk | 15-11-20 | 20:18

Zo heel ingewikkeld is het niet. Maak een wetsvoorstel dat religieus geïnspireerde aanvallen zeer zwaar bestraft zullen worden en dat haatzaaien en opruiende taal met een religieuze grond kunnen rekenen op eveneens zware straffen. Uitzetting van haatzaaiers, sluiten van moskeeën en scholen waar dit plaatsvindt. Andere moslims, die zich verder niet inlaten met deze ellende, met rust laten.

Beste_Landgenoten | 15-11-20 | 19:43 | 1

Gejammer over artikel 1 van de grondwet in 3...2...1...

Joostmochtnietsweten | 15-11-20 | 20:10

Met zo'n burgemeester weet je wel dat Amsterdam een broeinest voor radicalisering zal blijven.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 18:41

Kwestie van tijd voordat karma haar halsje bereikt. Adders aan je borst koesteren loopt meestal niet zo goed af.

LiniaalRectaal | 15-11-20 | 18:50

Bij Rick Niemand een ex-voorzitter van de hoge raad over tegengaan van radicalisering en wat is zijn oplossing: Je moet jongeren bij de samenleving betrekken, buurthuizen bla bla bla.

Hetzelfde pappen en nathouden wat dus de laatste 40 jaar niet heeft gewerkt.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 18:11

Cordon Sanitair. Dus inzetten op zetelwinst, niet op moties die worden weggestemd. Logische keus van FvD

Joostmochtnietsweten | 15-11-20 | 17:18 | 1
-weggejorist-
DooieKapotte | 16-11-20 | 08:05

Nou dat is duidelijk, ook met Sonny Spek gaan we de oorlog niet winnen. Hier moet maar een ding gebeuren en dat het verwijderen van het gezwel dat Islam heet.

Repliek_in_stijl | 15-11-20 | 17:03

Vrij naar Bannon: no tears, no wining. Stem dan eindelijk eens op de PVV of Forum. Zorg dat zij de meerderheid krijgen samen.

Poes Fiep | 15-11-20 | 16:35 | 3

Klopt

Joostmochtnietsweten | 15-11-20 | 17:17

Precies dat

Offspec | 15-11-20 | 19:15

Dan heb je het stuk niet gelezen. Ook FvD en PVV doen slechts aan symboolpolitiek.

Beste_Landgenoten | 15-11-20 | 19:44

Het Nederlandse parlement deed niks, doet niks, en gaat niks doen aan het groeiende Islamitische geweld in Nederland. In Nederland betekent handhaving het bekeuren van kinderen die te dicht bij elkaar lopen, of het neerknuppelen van ouderen. Teminste, zolang het blanke ouderen betreft.

Vrijhetzelaar | 15-11-20 | 16:22 | 2

De Nederlandse regeringen hebben 'onze oorlogen' toegejuicht of zelfs politiek gepleit voor de invasie van Irak op basis van leugens en het samen met het journaille nog steeds verdedigen als een 'bevrijding'.
We zijn rechter, jury en beul, geheiligd door de strijd tegen terrorisme die we zelf als neo-kolonialen hebben gecreëerd.
Eigen schuld dikke bult maar het doet hun toch nog een beetje pijn hoor ocharm. Je wordt er sterker door, laten we dat maar besluiten.

faraday | 15-11-20 | 16:43

@faraday | 15-11-20 | 16:43:

Het klopt dat de islam elke vorm van mensenrechten verbiedt, en dat alle islamitische geestelijken ter wereld altijd zeggen dat moslims het supergeil vinden om door dictators als Saddam doodgemarteld te worden. Inderdaad geen speld tussen te krijgen.

Dat neemt niet weg dat de Westerse bedoelingen in Irak goed waren. Nadat massamoordenaar Saddam was afgezet werden scholen en ziekenhuizen gebouwd; gevreesde politiediensten hervormd en vrije verkiezingen georganiseerd.
Tja, en iedere islamcriticus wist; democratie naar de islam brengen is nog veel lastiger dan 10 komodovaranen synchroon leren tapdansen. Maar zoals je weet hebben islamcritici niet zo veel te zeggen in de Westerse wereld.

Echter; dat de islam mensenrechten voor moslims verbiedt is hier irrelevant. Het geven aan mensenrechten aan Iraakse moslims is géén excuus voor islamitisch geweld tegen niet-moslims door bijvoorbeeld "Syrische vluchtelingen" uit Tunesië.

Dandruff | 15-11-20 | 18:18

Sonny Spek waarschuwt het salafistisch volksdeel voor de laatste maal.......

poepaanmijngaatsie | 15-11-20 | 16:16

On- of offtopic, half on-topic, een flinter OT, hoedanook, de Moslimveroveringen in het Midden-Oosten en Europa versus de Kruistochten: wat mij betreft is het volgende clippie verplichte kost op middelbare scholen. Niet om de inhoud te leren, maar om te leren discussieren en factchecken.:
www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo
Bill Warner: Jihad vs Crusades (2014)

Organische evolutie | 15-11-20 | 16:08 | 2

De moslims zijn niet het probleem de islam wel. Omgekeerd bij ons, het christelijk geloof is geen probleem, maar wij christenen zijn alles behalve christelijk. Waarom vallen we die landen aan en veroorzaken zo gedurende de laatste twee decennia miljoenen doden of en wat raar toch dat er zoveel wraak beluste vluchtelingen zijn?

faraday | 15-11-20 | 16:21

@faraday | 15-11-20 | 16:21:

Wat een onzin.
Die miljoenen (bron?) doden in het Midden Oosten sinds +/- 2000 zijn het gevolg van mohammedaans geweld tegen andere mohammedanen. Niet van het afzetten van een genocidepleger als Saddam, of het uitschakelen van genocideplegers als isis. Dat zou in theorie juist moslimlevens redden.

Je kunt niet overal het Westen de schuld van geven.
Het afzetten van Hitler leidde ook niet tot elkaar bestrijdende christelijke sekten in Duitsland. Alleen in islamitische landen leidt het stoppen van de ene massamoord automatisch tot het begin van de volgende massamoord.
Er is iets flink mis met de islam.

En zeker met asieleisers ("vluchtelingen", haha) die hier gratis onderdak, eten, zorg, zelfs zakgeld krijgen; en toch vanaf dag 1 autochtonen bestelen, mishandelen, meisjes aanranden, etc.
Tot ze op een dag wat willekeurige mensen afslachten.
Als wraak ooit al gerechtvaardigd zou zijn, dan zouden autochtonen daar vele duizenden malen meer recht toe hebben.

Dandruff | 15-11-20 | 18:11

Dit alles al vernomen van de hand van v Rossem duidelijk en onpartijdig. Spek voegt niets toe dan alleen zijn gram halen op FvD en Wilders. Van welke club hij nu lid is zal mij benieuwen.

PopeyeKamper | 15-11-20 | 16:08

Katwijker altijd +1

PJDurden | 15-11-20 | 16:03

Hoi @Sonny Spek,
Het eerste gedeelte van je epistel kan ik me grotendeels in vinden, maar dan komt de aap uit de mouw bij: "Ik kom nu vast en zeker over als de zure ex-FvD’er" en wat volgt.

Allereerst werd Rutte111 op 26 oktober 2017! beëdigd, dus Baudet en Hiddema zijn geen 4 maar 3 jaar actief in de Tweede Kamer. Dat weet jij natuurlijk ook als ex-FvDer, maar 4 jaar bekt zo lekker als je beide Kamerleden wil afzeiken.
En jij weet natuurlijk ook dat beide geen enkele politieke ervaring hadden toen zij in de Tweede Kamer kwamen; om even Pechtold te citeren na zijn 1e periode in de Kamer: "De Haagse politiek is een slangenkuil die vuile en vunzige aspecten kent." Dat hij later zelf ook onderdeel uitmaakte van die slangenkuil en zich bediende van hierboven genoemde aspecten, hoeft verder geen betoog.

Het is iig duidelijk dat nieuwe partijen het moeilijk hebben, vooral als zij een bedreiging vormen voor de zittende macht. (VVD, CDA, D66, PvdA, en GroenLinks, het maakt niet uit of die partijen in de coalitie of oppositie zitten). Dan volgt een cordon sanitair zoals bij de PVV al jaren het geval is en waar nu het FvD tegenaan loopt.
Vervolgens moet je je als beginners in alle politieke dossiers verdiepen, wat niet meevalt als je maar met 2 personen bent. Dan kan je niet bij alle overleggen aanwezig zijn. Dan moet je een keuze maken. Enfin Zihni Ozdil zei dat al in Chips,Nootjes,Bier. "Het is zwaar als beginnend Kamerlid zonder politieke ervaring." (Dat ging over zijn ervaring, niet over Baudet en Hiddema)
En ben je als kleine partij en nieuwkomer bij debatten, dan ben je meestal de laatste spreker en luistert bijna niemand meer na al die ervaren Kamerleden die allemaal dezelfde riedel afsteken, en vervolgens doodleuk met hun fractie meestemmen.
Toch zeggen Baudet en Hiddema vaak veel zinnigs, maarja, daar luisteren hun criticasters niet naar. Die laten veelal hun oren hangen naar wat anderen zeggen en papegaaien dat na.

En nog even over die moties: Het gebeurt regelmatig dat andere partijen een motie indienen waar je je als partij bij aansluit. Dan hoef je niet zelf dezelfde motie, of iets van die strekking in te dienen. Vooral als jij de laatste spreker bent en anderen je voor zijn gegaan. Wat moet je dan nog zeggen? En ter overdenking: moet je wel meedoen aan die poppenkast? Want dat is het!

En dan nog de hypocrisie van de VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks, SP en CU.
Ruim 30 jaar horende en ziende doof zijn, en de roependen in de woestijn - eerst Fortuyn en daarna Wilders niet alleen demoniseren maar ook hun aanhangers wegzetten als nazi. En nu allemaal janken voor de bühne, want verkiezingen, (daarna hoor je ze niet meer) maar wel jaarlijks ruim 20.000 van diezelfde types Nederland binnen laten wandelen. Ook die fijne PvdA en SP die volgens Sonny Spek wel constructieve bijdrages hadden. Ja, ook voor de bühne en Sonny Spek, en niet alleen hij, trapt daarin.

En ja Sonny, je hebt erg je best gedaan om een zure ex-FvDer over te komen, want uiteindelijk ging het jou niet om met jouw stuk een constructieve bijdrage te leveren maar om Baudet en Hiddema af te zeiken.

Marie Curieux | 15-11-20 | 15:53 | 5

Ik lees nu pas de reactie van Jan, Leiden | 15-11-20 | 14:52 |
Hiddema heeft wel degelijk een vlammend én zeer constructief betoog gehouden.!

Marie Curieux | 15-11-20 | 16:10

Hiddema hoefde geen nieuwe wetten en moties aan te vragen, want hij geeft kort en doeltreffend aan dat je met bestaande wetten het salafisme al kunt aanpakken, vanochtend nog in WNL waar een ex-opperrechter zat die beaamde dat al die wetten er al zijn.

Waar ik me zo aan erger is de VVD die nota bene de staatssecretaris Ankie Broekers-Knol op dit dossier heeft zitten en die geen enkele uitgeprocedeerde noord-afrikaan krijgt uitgeleverd, en dat ze dan dan Bente Beckers opvoeren om even te zeggen hoe het moet. Dat die hypocrieten dan Ankie met pensioen sturen en Bente laten doen wat ze zegt. Maar ik vrees dat dit niet de bedoeling is bij de linkse VVD die gewoon globalistische D666 politiek zit te voeren.

KayakFun | 15-11-20 | 17:21

@KayakFun | 15-11-20 | 17:21:

Zo simpel is het, als de auteur vanmorgen naar WNL op zondag had gekeken zijn dan kon je zien dat het volgens advocaat Hiddema met bestaande wetten, criminele organisatie enzovoort, opgelost krijgen.

Dus geen motie ingediend door Hiddema is gewoon consequent.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 18:47
▼ 2 antwoorden verborgen

spoedwet er door heen jassen in een aantal maanden om te handhaven op de brave nukubu . Maar het staatsrechtelijk beteugelen van de radicale gematigde islam nog steeds niet na tientallen jaren en diverse op zichzelf staande 'incidenten' met verwardheid, suikerspiegel en belediging van de profeet

HetOorAakel | 15-11-20 | 15:47 | 1

Kijk, zo kun je het ook zeggen, zonder ellenlange epistels,
wel zo duidelijk.

vander F | 15-11-20 | 15:58
-weggejorist-
Masteryu | 15-11-20 | 15:41 | 1

We kunnen toch geen vragen stellen en beantwoorden waarom we die landen aanvallen en zo gedurende de laatste twee decennia miljoenen gelukszoekers veroorzaken of wat raar toch dat er zoveel wraak beluste vluchtelingen zijn. Dan heb je het over de essentie, die rotte muur en bijgevolg een uitgemaakte zaak en case closed. Dat kan dan niet de bedoeling zijn en kissebissen we gewoon wat verder over de kleur van het behang, de waan van de dag want zelfs The Show must go on.
Met meerdere lijkenpikkers een voyeuristische show rond componeren is toch geheel in het verlengde van het journaille, hun corebusiness en bestaansreden. Zou ik ook doen. Uniek als journalist in een land van een blind journaille is het niet uitzonderlijk als kameleon boven te drijven.
De hele reutemeteut ginds in Abraham's kruitvat is toch al bijna terminaal door kruistochten terug van nooit weggeweest: ons christelijke origineel tegen een islamitisch plagiaat gesausd met onze westerse koloniale mentaliteit anno 2020.
De Afghaanse oorlog is begonnen in 1979 na, après, after! de komst van Osama bin Laden in Afghanistan, wat raar/naar toch.
Men heeft het voortdurend over de chronische gevolgen, maar niet over de vermijdbare oorzaak. De bloei van het huidige fundamentalisme is 'Made in the Western world'.
Het blijft handjeklap vóór Saoedi-Arabië, de gaarkeuken van het salafistisch geweld. In plaats van duidelijke stellingname tegen is vooral onze mainstream media nog veel zieker in dat woestijnbedje: het draait om de knikkers en hun zandbakken zijn wel het productieveld van goedkope olie in ruil voor salafistisch geweld hier.
Laten we daar eens wat over zemelknopen.

faraday | 15-11-20 | 15:19 | 16

@Ride_On | 15-11-20 | 18:15: nu doen alsof we ons grote zorgen maken over het menselijk leven: 'steun de strijd tegen corona wereldwijd'.

Walgelijk.

faraday | 15-11-20 | 21:52

@faraday | 15-11-20 | 20:09:
Ik volg de oorlogen en machtswisselingen in die contreien met grote interesse sinds pak 'm beet 1978.

Maar het gaat veel verder terug,
een boel gemopper over gristenen en cia,
misschien een halve bladzijde in een 10-delige geschiedenis

vander F | 15-11-20 | 23:47
▼ 13 antwoorden verborgen

er bestaat geen aparte "radicale islam". islam is radicaal bij definitie.

win | 15-11-20 | 15:05 | 5

Gematigde flat earthers.

Knufter | 15-11-20 | 15:31

@kweethetooknietbeter | 15-11-20 | 15:28: ik corrigeer u. U zit ernaast. Er is alleen islam met haast en islam zonder haast.

In het christelijke geloof erkent men wet boven god. In islam niet.

Knufter | 15-11-20 | 15:32

@kweethetooknietbeter | 15-11-20 | 15:28: Waar komt de islam vooraan - op kop - allereerst - in de eerste plaats - in de eerste rij -leidend - etc.- in het verhaal over de laatste eeuw gepleegde wandaden en misdaden tegen de menselijkheid?

faraday | 15-11-20 | 15:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens denk ik niet dat we een tekort hebben aan moties. Daarbij is de enige zinvolle motie die ik de laatste tijd voorbij heb zien komen die van Thierry Baudet, een motie voor een direct verbod op de versterkte Islamitische gebedsoproep alweer een jaar geleden. Degenen die vóór de motie stemden waren: 50Plus, voormalig PvdD-Kamerlid Femke Merel van Kooten, ex-VVD’er Van Haga, PVV, SGP, en natuurlijk Forum voor Democratie. Ik zou heel graag nu deze motie opnieuw voorbij zien komen en dan zou ik heel benieuwd zijn hoe men nu zou stemmen. Misschien kan Asscher dit meteen meenemen in zijn grondwetswijzigingsvoorstel.
Zie hier artikel 10 van de ‘Wet openbare manifestaties‘: “Klokgelui ter gelegenheid van godsdienstige en levensbeschouwelijke plechtigheden en lijkplechtigheden, alsmede oproepen tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, zijn toegestaan. De gemeenteraad is bevoegd ter zake regels te stellen met betrekking tot duur en geluidsniveau.” Dat 'alsmede oproepen tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging moet eruit'. Maar eigenlijk is zelfs dat niet nodig, het is niet oproepen, het is zelf een gebed. Niet de bedoeling.

grietmetgroenefiets | 15-11-20 | 15:05 | 1

Afschaffen, niks oproepen in de openbare ruimte. Te gek voor woorden dat dit er weer doorgerommeld is, om de middeleeuwse woestijniers tevreden te houden.

bqbq | 15-11-20 | 15:49

Klopt van geen punt wat hier over bijdrage van Hiddema wordt gezegd, wat een slechte weergave van het debat. Hiddema gaf feilloos weer in een vlammend betoog hoe HUIDIGE BESTAANDE wetgeving gewoon kan worden toegepast om dit soort salafistische weekendscholen te sluiten of uit te roken en eigendom verbeurd te verklaren na te infiltreren! Dat kan gewoon al. Probleem is niet dat er nog wetgeving moet komen, maar dat de wet niet wordt gehandhaafd dan wel niet wordt toegepast. Het wordt dus tijd om door te pakken, niet voor het maken van ridicule aanvullende losse wetjes of voorstellen daartoe. Maar er wordt gewoon blijkbaar niets gedaan....

Jan, Leiden | 15-11-20 | 14:52 | 4

Dankjewel @Jan. +veel

Marie Curieux | 15-11-20 | 16:18

@Marie Curieux | 15-11-20 | 16:18:
Graag gedaan!

Jan, Leiden | 15-11-20 | 17:18
▼ 1 antwoord verborgen

Vrijheid van godsdienst betekent voor mij: "het recht om gevrijwaard te blijven van godsdienst". Dat betekent geen religieuze hersenspoeling van kinderen. Zodra men 18 is mag men dan zelf beslissen of men een godsdienst aanhangen wil.

Religieuzen leggen het echter precies andersom uit, voor hen betekent godsdienstvrijheid juist het recht om kinderen vanaf de geboorte oogkleppen op te doen, zodat ze zichzelf nooit meer in volledige vrijheid zullen kunnen ontwikkelen. Met als gevolg dat zij hun kinderen later ook weer in hetzelfde, eeuwenoude keurslijf gaan persen.

Religie is misschien okay als leidraad voor de massa die niet voor zichzelf kan denken, maar ontaardt veel te vaak in het verlies van vrijheid van de rest.

gekwetst | 15-11-20 | 14:51 | 1

Tegenwoordig schiet men in een kramp als onze kinderen vrij zijn te kiezen waarin ze later al of niet in geloven, het idee is nog even wennen blijkbaar.
We hebben godsdienstvrijheid met die implicaties. Grondwet veranderen: kinderen geen godsdienstige opvoeding op school, alle voordelen, essentiële nadelen ben ik nog aan het zoeken.
Geloof is geen wetenschap en hoort niet thuis in het onderwijs bij een opgroeiend kind.

faraday | 15-11-20 | 16:31

Heeft Jesse K. al gepleit dat al die religekkies op Kosten van de staat Therapie moeten krijgen? Een lawinepijl zouden ze hem in zijn reet moeten steken. Vooral vanwege hem moet ik straks weer naar Duitsland....

Frietpiet | 15-11-20 | 14:47

Het lijkt erop dat de moordpartijen en de recente handtekeningenactie een iets hebben aangewakkerd.
Een soort urgentie. Er moeten blijkbaar eerst doden bij vallen.

Een tijdje geleden kwam etnisch profileren bij de politie ter sprake.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk bij Op1 of zo werd een keer werd gevraagd hoe dat zo ontstond. Waar leren die presentatoren hun vak in godsnaam.
Dan veert de burger op, want dan kun je gaan denken in een oplossing in plaats van een intentieverklaring met wollige maatregelen in een wazig rapport van een politicus.
Er was er een woordvoerder van de Politie die vertelde dat sommige politiemedewerkers cynisch worden als ze te lang in dezelfde regio werkzaam zijn.
Er werd natuurlijk totaal niet op ingegaan of deze politiemensen die elke dag in het veld staan, in plaats van politici veilig in de kamer, niet cynisch worden omdat het nu eenmaal een treurige toestand is.
Dat je niets kunt verbeteren maar alleen dweilen met de kraan open.
En overplaatsen heeft geen zin als dezelfde toestand elders ook bestaat.
Dus zakte de kijkende burger weer in elkaar. Weer een half verhaal.

Het zijn ook de media die gewoon niet door wil spitten en door willen vragen. Alsof de burgers allemaal het denkvermogen van een 11-jarige hebben of zo. Het blijft oppervlakkig.

kloopindeslootjijook | 15-11-20 | 14:44

De Kartelpartijen zitten nog steeds in de zak van de Multinationals die er belang bij hebben dat de veelal islamitische olieboeren met fluwelen handschoenen over het achterlijke bolletje worden geaaid, en dat is de werkelijke reden dat Het Parlement als een bedrijfspoedel aan de ketting ligt.
Dit gegeven ettert al sinds de oliecrisis van 1973 door de Nederlandse Samenleving, en is de werkelijke reden dat We Ons land langzaam aan het verliezen zijn aan een achterlijke middeleeuwse ideologie.

De olie wordt duur betaald.

De Briemusketier | 15-11-20 | 14:41 | 1

Zeg dat!

Rest In Privacy | 15-11-20 | 17:38

Het meest heb ik mij gestoord aan de kamerleden die tekeer gingen richting Arzakan van Denk. Allemaal figuren die jarenlang dhr. Wilders tijdens debatten kwalificeerden als "Islamofoob", "Xenofoob" en "racist". Als je ziet wat er in al die jaren onderhand in Nederland is toegegeven aan kleine groepjes, houd je je hart vast. Nederland glijdt in rap tempo af richting kalifaat.
Heb zelden zo'n aantal ruggegraatloze idioten gezien in de 2e kamer.

De Laureaat | 15-11-20 | 14:38 | 1

Ik had me nog méér gestoord als ze niét tegen hem tekeer waren gegaan. Beter laat dan nooit.

Zenzeo | 15-11-20 | 14:47

“ Wie gaat hier verandering in brengen?”
Wij, door niet toe te geven aan slechte bedoelingen, niet te buigen voor ideologen en de waarheid te blijven spreken -dingen benoemen zoals jíj ze ziet, onbevreesd voor wat anderen ervan zeggen (islamofoob, racist, sexist etc...).
Het parlement spiegelt de samenleving en vice versa. Deze Sonny Spek beschrijft ons.

ratelaar | 15-11-20 | 14:33

Volgens de meeste partijen moet de meerderheid zich maar aanpassen aan de gesubsidieerde schreeuwende minderheid; gekwetsten met lange tenen.

Dus wij moeten ons maar aanpassen en ervoor opdraaien ook. Blijf vooral stemmen op het Rutte-kartel. Als werkende mag je opdraaien voor hun criminele wanbeleid en alle handophouders die ze hier hebben binnen laten komen en maar blijven importeren en met stank voor dank je naar het leven staan.

Santoku | 15-11-20 | 14:18

Het probleem ligt hem niet in ‘wakker worden’ zoal ls je in veel reacties leest. We zijn wakker maar weigeren het gevaar te zien want er heerst een taboe op kritiek als het gaat om immigranten en islam. In de politiek durven ze de strijd niet aan. Het blijft bij wat gekef vanuit de verte. Er heerst een houding van het zal mijn tijd wel duren en zo groeit het probleem verder. De motie van verbod op kritiek op ‘de’ profeet is slechts het eerste proefballonetje vanuit de islamisten. Er zullen er nog vele volgen en je zult zien dat onder invloed van gewenning en de alliantie links-islam de massa akkoord gaat met inleveren van vrijheden en het uiten van de eigen cultuur en tradities.

Drs. Paco P. | 15-11-20 | 14:18 | 1

Kijk maar hoe die Asscher in 2016 roept dat wij autochtonen ons maar moeten aanpassen aan een minderheid: zie recent artikel hp/de tijd over zwarte piet. Het is een totaalidioot.

En, die ongewenste ongevraagde illegale immigratie die ons net als Brussel door de strot gedrukt wordt... is gewoon beleid; die een miljoen huizen die bijgebouwd moeten worden, na jaren dit bijbouwen tegen te hebben gehouden, voor wie is dit nodig die 1 miljoen huizen? Vanaf 2010 zou onze bevolking qua aantal afnemen, ze hebben allang besloten dat er nog veel meer van die cultuurparels hierheen moeten.

Voor wat of wie?

En, wie gaat dit betalen? Natuurlijk diegene die werken niet die handophouders waar er wekelijks 500+ van binnen komen lopen.

Santoku | 15-11-20 | 14:27

Tja. Moties worden toch niet uitgevoerd. Ik snap dus de terughoudendheid wel. Waarom je tijd erin steken?

Harris Pilton | 15-11-20 | 14:17

Ik denk oprecht dat er in de Nederlandse politiek gewoon een gebrek is aan hoogopgeleide, capabele mensen die bereid zijn goede beleidsvoorstellen te schrijven met betrekking tot het thema Islam. Het is een relatief nieuw fenomeen dat mainstream partijen in ons parlement überhaupt openlijk kritiek uiten op "bepaalde facetten" van de Islam. De meeste voorgrond-politici die zich nu voor de camera dapper staan uit te sloven tegen Azarkan hebben tenslotte zelf pas zeer recentelijk deze route tot de talkshows ontdekt. Het is mijn verwachting dat er gewoon te weinig kwaliteit achtergrondmensen (lees beleidschrijvers en werkpaarden) aanwezig zijn in de Nederlandse politiek die hier werk van willen maken. Het soort mensen die dit beleid moet schrijven zit voornamelijk in het bedrijfsleven en zijn als groep zwaar ondervertegenwoordigd in de Nederlandse media en de politiek.

Zendavesta | 15-11-20 | 14:13 | 7

@grietmetgroenefiets | 15-11-20 | 14:29: inderdaad.

(Hoogopgeleid is eerder hooggeindoctrineerd en dat zetten ze voort want zelf nog kritisch nadenken en ook nogeens daarnaar handelen is immers vreemd voor ze).

Santoku | 15-11-20 | 14:50

Madam. Kan me die tijd nog goed herinneren. Vertelde een vriend huisarts over Bolkenstein zijn stellingname. Hij werd boos.
Een paar jaar later zei hij, iedere weekenddienst is een ruk naar rechts'.
Te bedenken dat er nu, zoveel later, nog zijn die er niet aan willen. Of bang zijn, of twijfelen.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 17:10

Griet. Ik weet dat je geen Baudet fan bent.
Toch zeg ik dat Baudet daarop een uitzondering is. Men laat zich al twee jaar verblinden door zijn soms onhandige en elitaire optreden. Ik durf te geloven dat hij zou durven en kunnen doorpakken.
Ik dicht hem genoeg lef toe.
Ben PVV stemmer. Die zijn naar zeggen weer te volks. Ik laat me niet door zogenaamd volks of elitair verblinden maar kijk sec naar resultaat.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 17:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor FvD geldt dat meer menskracht in de TK zeker gaat helpen om meer constructieve moties in te dienen en met wetsvoorstellen te komen. En dan nog een meerderheid zien te bereiken. Of dat lukt is aan de kiezers..!

duh! | 15-11-20 | 14:09

Het echte gevaar komt (nog) niet zozeer uit de hoek van de islam, maar uit wegkijkend, verlamd globalistisch links. Dat werd 20 jaar geleden al duidelijk door een man genaamd Fortuyn.
youtu.be/uE-Wqw0B0D4
youtu.be/bb_TAKLnHBY

matrixbluepill | 15-11-20 | 13:55 | 2

Het is en blijft een grote kleuterklas.!!!Alles afkeuren wat PVV of FVD voorstelt.En
ondertussen maar zwatelen over onbelangrijke dingen.Wat een misselijk stel !!!

Co7699 | 15-11-20 | 14:03

Mensen die stemmen maken hun eigen onderdrukking legitiem.

yentl555 | 15-11-20 | 13:54 | 1

Lijkt het wel op maar niet persé.

ratelaar | 15-11-20 | 14:37

Kijk even naar WNL op Zondag.
Hiddema aldaar over het uitroken en dergelijke.
Die natuurlijk door Rick Nieman steeds wordt afgebroken in zijn verhaal, omdat de inleiding te lang wordt.
En dus de uiteindelijke stelling bijna dreigt te ontbreken, maar dat hoort Nieman nooit, die let niet op. Nieman kapt dan af en praat 'handig' in dezelfde zin meteen in het volgende onderwerp. Het oplettende publiek merkt dat wel, want die denken; wat was nou de punch line? Hij praatte naar iets toe.
www.npostart.nl/wnl-op-zondag/15-11-2...

kloopindeslootjijook | 15-11-20 | 13:51 | 2

Rick Niemand.

xavier | 15-11-20 | 15:24

Een links balletje bij een zogenaamde rechtse omroep.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 17:24

Ik heb in de provincie meegemaakt dat de PVV een goed voorstel voor meer fietspaden had. De enige die het voorstel steunden waren de PVV'ers zelf. De rest was allemaal tegen met slechts één reden: het was van de PVV afkomstig. Het stuk van Sonny Spek snijdt derhalve geen hout, want de FvD en PVV zullen hun moties, hoe goed ook, toch wel verworpen zien worden. En een rationeel mens zou zeggen, "dat is de inherente anti-democratische inborst van D66/GL/PvdA'ers", maar ook de VVD doet hier rustig aan mee.

Grachus | 15-11-20 | 13:51 | 2

Intertat, zu wenig draagvlak.

ger1306 | 15-11-20 | 14:35

Dit zou dan ook moeten worden afgestraft. En toch zijn er genoeg dombo's die dan maar 'tactisch' vvd gaan stemmen... oftewel het Rutte-kartel dat al 10 jaar records breekt qua ongewenste illegale immigranten en het niet nakomen van hun beloftes/programma.

Het hele systeem is verkeerd en ondemocratisch. De grootste (twee) partij(en) zou(den) altijd moeten regeren... en voor de rest geen coalities... dat doe je.maar per wetsvoorstel in de kamer. En sowieso hebben we veels te veel wet en regelgeving

Santoku | 15-11-20 | 14:43

De vraag is, wanneer worden we als Nederlanders wakker en hoever laten we dit levensgevaarlijke islam gevaar nog toe? “An appeaser is one who feeds a crocodile—hoping it will eat him last.” Sir Winston Churchill. Deze quote is nu belangrijker dan ooit.

Oklahoma | 15-11-20 | 13:47
-weggejorist-
King of the Oneliner | 15-11-20 | 13:39 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Beste Sonny,
Mooi stuk! Grotendeels met je eens ook.
Maar aangezien je zo goed stukjes kan typen, kruip ook eens een paar avonden achter de computer om een écht goed initiatief te typen! En stuur dit vervolgens door naar Baudet en Wilders, en neem de GeenStijl redactie mee in de CC.
Danku!

Timide_Aso | 15-11-20 | 13:33 | 3

heb je nu mijn idee gejat?

plug&play | 15-11-20 | 15:31

Al die boze kamerleden...

Jarenlang een krokodil grootgebracht en nou opeens miepen dat die gaat happen.

Knufter | 15-11-20 | 13:28

Misschien dat het er iets mee te maken heeft dat sommige kartelpartijleiders (i.e. Klaver en Jetten/Kaag) een prominent bestuurslid van de jeugdbeweging van de moslimbroederschap de kamer in willen loodsen?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 13:24

Poeh. Net op twitter een prachtige minidocu gezien over een Zweeds meisje dat tot bloedens toe gekopschopt wordt en daarna de voeten van de kopschoppers moet kussen en moet zeggen dat allah geweldig is en zo.
Netflix is er niks bij. Best misselijk nu.
Ik dacht ik plemp het even hier. Voor het geval Azarkan nog een petitie moet opstellen mocht er ophef van komen.

Pieter_Auper | 15-11-20 | 13:19 | 5

Diep triest en maar binnen blijven halen die haatklootzakken. Domme kut uit Duitsland met haar: "wir shaffen das". Wat een heldin, de gemiddelde Duitser moet er niets van hebben behalve de gehersenspoelde en de hersenspoelende media.

Santoku | 15-11-20 | 14:36

Pieter. De Zweden zijn stapel mesjogge. Weet je dat de staatsminister daar een gemankeerde lasser is ? Frustratie (over wat?) drijft de beste man. Hij heeft een tolk Engels nodig. Niets tegen lassers en ook niet tegen zij die hun talen niet voldoende beheersen. Maar of je dan staatsminister, met ook nog een rare drive, moet zijn.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 17:36
▼ 2 antwoorden verborgen

.. maar goed. De islam is een veilig onderwerp waarover in gecontroleerde omgeving geklaagd mag worden.
Dat maakt die omgeving wel "foei", want zo rolt onze staatsmacht.

Dat leidt de aandacht intussen af van ander gerol van de staatsmacht. Zoals het omvolkingsbeleid, waarachter geheel vak "K" staat. Rutte tekende daarvoor bij de Verenigde Nazi's te Marra-kech.

Zo'n arrogante ploert als een Azarkan is een prima bliksemvanger om de indruk te wekken dat er nu wat gaat gebeuren. (Echt. Niet.)

De wekelijkse aanvoer van 500 nieuwe Azarkannen door onze asielindustrie gaat ongehinderd door. Binnenkort een oproep voor meer. meer. Meer opvang van dat.

Jan Passant mk2 | 15-11-20 | 13:16 | 4

@Therapietje | 15-11-20 | 13:21:
Volg de hobby. Nertsen willen zij ook ruimen om Corona te bestrijden.
Handige tooltjes, islam en Corona. Die willen de gebruikelijke verdachten nooit meer kwijtraken.

Jan Passant mk2 | 15-11-20 | 13:22

@wijsvinger | 15-11-20 | 13:27: Dergelijk volk heeft over het algemeen helemaal niets met dieren. Dus een nogal onbegrijpelijke stap van de PvD.

Grachus | 15-11-20 | 13:57
▼ 1 antwoord verborgen

Sonny schrijft een goed stuk en eigenlijk hebben we een nep-parlement! Wie zei dat ook al weer, winkwink, notch, notch, say no more.

U heeft een sterk punt genoemd tav spijkers met koppen slaan in de vorm van echt beleid, of in ieder geval eerst maar eens de concrete voorstellen daartoe. De verkiezingen komen er aan, dus stevige taal en daarna gaat alles gewoon weer door. Te burgers niet horen en hen het leven steeds zuurder maken.

Een aanmerking op uw betoog is dat niet alles maakbaar is. Deels wel, maar heel veel niet. Het probleem zit juist daarin dat ambtenaren en politici die het voor het zeggen hebben, daarin opgaan. Eerder op GS een goed stuk tav het niet meer te ontwarren woud aan wetten, regels en protocollen. Feitelijk zie je dat nu met bizarre Corona maatregelen. En elk jaar weer met die belastingen.

Bepaalde organisaties als terroristen aanmerken, ongeacht wat bepaalde partijen vinden waar je later op andere dossiers steun van hoopt te krijgen. Grijze wolven, Hamas, Hezbollah, Moslimbroeders en al hun gelieerde clubjes; gewoon verbieden. Het is tuig, en bereid tot gebruik van geweld en destabilisering van de vrije westerse wereld.

Hier zit dus ook een probleem; het eindeloze polderen en coalities op dossiers moeten zoeken. Dan krijg je een lauw beleid want altijd moet je inbinden en daar maken anti westerse, islamitische clubs en personen misbruik van.

Wat echter niet zal lukken, of gaat niet meer want het land is al te ver heen. Dat is bv beleid op garantie dat leraren veilig hun werk kunnen doen op school. Daar heb je weer maakbaarheid. Natuurlijk wil je dat en per school zal je iets kunnen doen, maar het is niet af te dwingen op nationale schaal. Besturend Nederland heeft de boel al te lang laten rotten.

Nuuk | 15-11-20 | 13:15

En weet U wie er eigenlijk volgens mij verantwoordelijk is voor al deze ellende:
Jan Peter Balkenende en Joop Den Uyl, de ene perst ons in de EUssr terwijl bij een referendum Nederland massaal NEE stemde. Maar de cdadictator Jan Peter dacht even de rambam voor het Volk ik gooi Nederland toch in de EUssr en de Euro, nog bedankt Jan Peter Balkenende.
Joop haalde stemvee naar Nederland en zijn pvda werd groot, tot het stemvee zich afsplitste en de pvda is weer een splinterparij, want alle islammers gaan op Naarzak/Kuzu/Nidadingessen stemmen, nog bedankt Joop.

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 13:08 | 3

Het was de VVD die goedkope arbeiders naar Nederland haalde voor noodlijdende (want achterhaalde) fabrieken. Den Uyl gaf later groen licht voor gezinshereniging. Daar begon de werkelijke ellende.

Ernst Oosters8389 | 15-11-20 | 14:05

@Ernst Oosters8389 | 15-11-20 | 14:05: Nog een keer: de meeste gastarbeiders kwamen op eigen initiatief, nadat ze eerst in België of Frankrijk hadden gewerkt.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 15:02

Dat die Bakellende nog steeds vrij rondloopt is mij een raadsel. Genoeg vervolgingsgronden zou je zeggen.

LiniaalRectaal | 15-11-20 | 18:40

Goede vraag van Spek: waarom gebeurt er uiteindelijk niks tegen de radicale Islam? Ik zie een aantal redenen.
1. Partijen zijn sowieso verschillend, dus ook verdeeld als het gaat om analyses en oplossingen. Op zich is dat niet schokkend en hoort de bij politiek.
2. Het is ontzettend ingewikkeld om specifieke maatregelen te treffen voor een specifiek probleem omdat de mensen en bewegingen waar het om gaat, gebruiken van democratische rechten en mogelijkheden. Wie hen wil aanpakken loopt het risico van discriminatie, beknotting van rechten etc.
De oplossing is dan vaak: generiek beleid, maar dan gaan de goeden onder de kwaden lijden. Concreet: moeten alle vredige religieuze genootschappen afgesloten worden van buitenlandse giften omdat een paar Islamitische groepen gefinancierd worden door dubieuze buitenlandse geldschieters? Politici willen dit niet op hun geweten hebben.
3. Het is lullig maar de bevolking pikt vergaande wetgeving alleen na dramatische gebeurtenissen. De onthoofde leraar is, met alle respect, ver van ons bed. Daar gaat men het Nederlandse stelsel niet voor overhoop halen. Dat gebeurt wel als er bijv. ledematen in het rond vliegen na bijv. een aanslag in de R'damse metro. Ja, dan wel. Dan gaat het ons écht aan en willen politici veel eerder over hun scheidslijnen stappen en de bevolking volgt hen dan gedwee.
Conclusie: het recente debat is het maximaal haalbare en échte verstrekkende maatregelen moet u verwachten na een écht tragische gebeurtenis in NL. Jammer, maar waar.

Amsterdamsko | 15-11-20 | 13:06 | 4

@Drosofila | 15-11-20
Typische reactie wanneer 'ver van mijn bed' niet meer geldt. U onderschrijft ongewild (??) de essentie van mijn stuk.

Amsterdamsko | 15-11-20 | 13:44

@Amsterdamsko | 15-11-20 | 13:44: Het zou toch wel erg prettig zijn als zo'n verschrikkelijke gebeurtenis plaatsvindt daar waar de directe en indirecte steun voor de daders het grootst is. En ja, dan kom je al snel op Amsterdam uit. Met stip.

Grachus | 15-11-20 | 14:01

@Grachus | 15-11-20 | 14:01:
Hoezeer 'we' ook ons gelijk willen halen: we zouden geen aanslag moeten willen. Nergens in NL, maar ik snap uw punt.

Amsterdamsko | 15-11-20 | 14:57
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
obominotie | 15-11-20 | 13:05 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
piet7003 | 15-11-20 | 13:01

Nederland. Het über-bange, über-policor jongetje van de klas, dat het bijna helemaal in z'n eentje voor elkaar kreeg om de recente EU verklaring tegen islamitisch terrorisme te ontdoen van het woord: 'islam' en het daarbij behorende adjectief 'islamitisch'.
-
Dan moet je een hele grote bek durven opzetten tegenover 'empereur' Macron. Hadden wij diezelfde ballen maar getoond toen het ging om de transferunie of corona-steun voor Italië...

bisbisbis | 15-11-20 | 12:56

Rutte is al bezig met zijn volgende baan. En daarbij staat het niet goed op je CV dat je iets hebt ondernomen tegen de politieke islam. Want inclusiviteit en zo.

NPOlitiekgekleurd | 15-11-20 | 12:52 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

Helemaal eens met dit stuk. Het is bedroevend en ik vrees dat dit niet beter gaat worden. Het enige alternatief dat we hebben is FvD of Wilders stemmen. De ideeen zijn goed, ze moeten de kans krijgen om zich te bewijzen. Er is niks anders.

pjisonline | 15-11-20 | 12:51


Men heeft alleen maar rechten en geen plichten.

Ervaringsdeskundige | 15-11-20 | 12:49

Tsja,een hoop ongenoegens.Maar helaas zal op 17 maart blijken dat het overgrote merendeel van het volk nog steeds kiest voor (ons-zelfvernietigende) kartel partijen.Ik blijf FvD of PVV steunen.Vooral omdat ik over 10 jaar het gevoel wil houden,iig iets tegen de multiculti-reli-ramp gedaan te hebben.
Maar eerlijk gezegd denk ik dat de strijd al bijna verloren is.
Of er moeten idd drastische maatregelen genomen worden.Zoals in Frankrijk.

roberto9715 | 15-11-20 | 12:47 | 2

Helaas moeten U en ik en de rest van de stemmers weer hun stem met een potloodje en een vlekje op een stuk papier van een vierkante meter (ja daar mogen van de deugers wel bomen voor geslacht worden) Uw keuze in een bus stoppen. Daarna worden de bussen geleegd door stemmentellers van Rutte en verschijnt de Glimlach weer voor een volgende vier jaar. Hoppa en zo gaat het en niet anders volgens mij. En ja dat had ik ook al voor de uitslag over de grote plas voorspeld, daarom zodra je een stem op papiertje nog uit moet brengen anno 2020 dan stinkt het volgens mij. Alles kan en moet digitaal, maar stemmen niet hahahaha stinkt.

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 12:53

"Waarom kunnen Frankrijk en Oostenrijk op korte termijn stevige maatregelen aankondigen, maar blijft Nederland als geschrokken konijntje in de koplampen kijken?"

Omdat Rutte een dictator is.  

gaffelbaard | 15-11-20 | 12:44 | 4

@Amsterdamsko | 15-11-20 | 13:12:
Die u noemt ...

Heb je de " " gemist?
Je reageert niet op mijn opmerking maar op een quote van de topic-starter.

Nogal agressief ook, gelet op je agressieve toontje, wat me niet bevalt en wat ik herken van menig extreem-links rabiaat (bijna altijd GL stemmers, trouwens). Die reageren bijna standaard ook altijd op die manier.

Dus, weet je wat? Een 'dwingend advies': ga ruzie zoeken met de topic-starter.

Ik besteed mijn tijd graag aan mensen die willen discussiëren, maar jouw tegel ... Dat vind ik een doorzichtige poging om ruzie te maken, en geen poging om met iemand te discussiëren over een actueel onderwerp.

gaffelbaard | 15-11-20 | 14:11

Rutte een dictator? Hoezo?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 15:05
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand de nieuwe kinderburgemeester van Amsterdam al gezien? Raad eens welke kleur hij heeft. En in de jury zat jongerenburgemeester Achraf el Johari. Surprise.

Madame Poitiers | 15-11-20 | 12:40 | 8

@gaffelbaard | 15-11-20 | 13:01: Dus is Achraf geknipt voor jongerenburgemeester van A'dam. Het kan deze GroenLinkse raad niet islamitisch of zwart genoeg zijn.

Madame Poitiers | 15-11-20 | 13:23

@Madame Poitiers | 15-11-20 | 13:23:
"Het kan deze GroenLinkse raad niet islamitisch of zwart genoeg zijn."

Madame, de woorden "kan niet" vind ik nogal eufemistisch en een afzwakking. Een college dat erin gelooft dat 'diversiteit' alle kleuren behalve blank betekent, is een racistisch college.
En art 1 GW en de Awgb en nog een aantal wetten, verbieden het college dat.

De pest is dat ze schikt aan die wetten hebben, en niemand daartegen wil procederen. Zo'n zaak zou succesvol zijn. Iedere rechter zal het "diversiteit is alle kleuren, blank uitgesloten" beleid veroordelen en verbieden.

gaffelbaard | 15-11-20 | 14:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik niet (meer).

Wienerschnitzel mit | 15-11-20 | 12:35

Als Wilders eens dezelfde wetten indient die landen net als Oostenrijk willen invoeren kan hij altijd naar die landen verwijzen en kun je ze ook als haalbaar zien.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 12:34 | 2

Vergeet het maar. Dan vindt hij de vvd-, cda- , pvda- en d66-stemmers op zijn pad. Die gaan nog liever dood dan een motie van Wilders steunen.

obominotie | 15-11-20 | 13:07

Wilders doet regelmatig een poging.
Maar het is wat oboninotie zegt: de voltallige coalitie, en de oppositiepartijen die hopen na de volgende verkiezingen te mogen (mee)regeren, hebben onderling met elkaar afgesproken dat zij alle islam en moslims gerelateerde moties en wetsvoorstellen wegstemmen.
Hier 1 v voorbeeld: www.facebook.com/202064936858448/post...

gaffelbaard | 15-11-20 | 14:35

Brievenplemper vraagt om concrete actie. Maar we weten allemaal dat er maar 2 oplossingen zijn. Of massa remigratie mossels uit EUropa. Of sharia invoeren. Er zijn geen andere permanente oplossingen ben ik bang. Het probleem meneer, dat blijft. Hoeveel toezicht en soepsidie en foute imams wegjorrisen je ook ertegen aan gooit.

Het is namelijk zwaar racistisch en cultureel imperialistisch om moesliems uit l'Afrique, Levant en centraal Azië te vragen om hun hele geloof stelsel en cultuur achter te laten zodra ze een landsgrens overgaan of een tata paspoortje krijgen. Zwaar naïef ook. Zo steken mensen namelijk niet in elkaar. Ze zijn tussen de 1000-1400 jaren opgevoed met bepaalde normen en waarden. Dat kun je niet vervangen met cultuur relativisme en nihilisme zoals nu in het westen gebeurt. Een dominante collectieve ideologie als de ieslaaaam wint altijd van het zwakke cultuur relativisme en nihilisme.

Is brievenplemper bereidt tot remigratie van mossels te bepleiten? En wat als moesliems niet vrijwillig vertrekken? Welke maatregelen stelt brievenplemper voor om dit te bewerkstelligen?

Graaf_van_Hogendorp | 15-11-20 | 12:33 | 1

Dat is simpel: bij veroordeling wegens een misdrijf waar meer dan x jaar voor staat, volgt automatisch het vierlies van het Nederlandse staatsburgerschap en ter compensatie van die zwaardere bestraffing krijgt men 50% of wat mij betreft 75% korting op de gevangenisstraf. Lijkt me heel redelijk als ze een tweede kans krijgen in het land van herkomst. Mag wat mij betreft ook voor Nederlanders gelden mits ze minimaal 20 uit NL wegblijven. Bij vroegere terugkeer moeten ze de volledige straf zonder vervroegde vrijlating uitzitten onder verzwaard regime. Dat als stok achter de deur. Op die manier discrimineer je niet en krijgt iedereen een 2e kans.

Spie | 15-11-20 | 15:27

Geweldig optreden van Theo Hiddema in WNL op zondag ... ook voor niet FvD fans
een aanrader. past naadloos bij dit topic hier . Aldaar wordt precies uitgelegd waarom de zaak met bv opsporing van salafisten etc niet van de grond komt . Dit alles op WNL in samenspraak met de ( D66) ex president van de Hoge Raad . Komt dat zien : app.nlziet.nl/video/npo/npo1/2020-11-...

daytripper | 15-11-20 | 12:27 | 4

lijkt gewoon reclame voor nlziet dit

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 12:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ik had het grappig gevonden als z’n ouders hem Eimet hadden genoemd ipv Sonny.

beldewouten | 15-11-20 | 12:24 | 2

Eizonder was ook bijzonder geweest.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 12:27

Zogladals is de doopnaam.
En als Sonny een zij betreft, dan hoop ik niet dat ze er met een van Vet is getrouwd.

_Zweevers_ | 15-11-20 | 12:41

Ik neem niets meer serieus wat te maken heeft met politiek, NPO en geloof. Alle drie deze zuilen zijn alleen maar bezig om mensen zoveel mogelijk te indoctrineren die dan verder kritiekloos moet worden aanvaard. Ik bedank daar voor.

Mispel | 15-11-20 | 12:19 | 1

Toch jammer, want het is echt de politiek die de wetten maakt. Je kunt het niet meer serieus nemen, maar je hebt je vervolgens wel aan de door hun gemaakte wetten te houden

peterdh | 15-11-20 | 12:44

Mevrouw de voorzitter zou ook wat kunnen betekenen, ze is toch niet alleen scheidsrechter/juf van een kleuterklas, dat kan iedereen.
Bijvoorbeeld.
Punt 1 Ongenoegen. 2. Feitelijke constateringen 3. Oplossingen.
Dus alleen in punt 1 en 2 blijven hangen, afkappen.

verwonderd | 15-11-20 | 12:19

Pas als een land als Frankrijk Schengen aan wil passen zal Nederland overstag gaan, ons parlement zit er een beetje voor spek en bonen want niet meer baas over eigen grenzen.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 12:19

Koop lokaal en weiger alle blauwe enveloppen te betalen. Als we nou eindelijk eens de ballen zouden hebben om dit landelijk te doen, moet je eens kijken hoe snel de heren politici gaan luisteren en schors je auto indien je makkelijk op de fiets of brommert naar het werk kunt. Er zijn nog legio mogelijkheden om op de overhead van de overheid te bezuinigen. Helaas moet je dan wellicht genoegen nemen met iets minder luxe, maar hey het is voor een goed doel.

Uiteraard zal er wel weer niemand gehoor aan geven want een beetje luxe inleveren is uit den boze bij menig burger en dus is het cirkeltje eindeloos geklaag wederom weer rond.

Wil je snel een ander kabinet aan het roer, dan zul je toch echt moeten emigreren.
Of we zullen massaal moeten gaan staken in dit land. Maar ach dat is tegen dovemansoren want iedereen met zijn nog lang niet afbetaalde hypotheek en iets te dure lease auto en jong gezin zal slaafs naar het werk blijven gaan.

_Zweevers_ | 15-11-20 | 12:17 | 1

Van over de grens zwaait!

Frau Merkel | 15-11-20 | 12:48

Vandaag in de Televaag: "Nederlandse moslims zijn bang"... Nou worden Geenstijl Reaguurders meestal islamofoob genoemd omdat die kritisch is op moslim extremisme, maar hoe noem je dan een Nederlandse moslim die bang is eigenlijk? Een Nederfoob? Iemand?

Odin | 15-11-20 | 12:16 | 4

Ze kunnen onze vrijheid niet aan, het gaat dus om een vrijheidsfobie. De enige mogelijkheid ze van deze fobie te bevrijden is onderwijs. En we hebben de afgelopen weken allemaal kunnen zien hoe hierop gereageerd wordt door de fobielijders.

Zenzeo | 15-11-20 | 12:38

Taqia!

Mokum Kosher | 15-11-20 | 12:41
▼ 1 antwoord verborgen

De woorden van Azarkan en zijn lichaamstaal zijn in tegenspraak. Deze meneer is niet uit op concensus, hij wil overheersen.

MickeyGouda | 15-11-20 | 12:09 | 6

@Zenzeo ∣ 12:40: Voorzover ik niet al ben uitgekeken op de goede man, zal ik dat zeker doen.

ciabatta | 15-11-20 | 12:44

@BenDeLier | 15-11-20 | 12:19: Dat laatste natuurlijk. Het kan mijnheer geen bal schelen wat er met Nederland of Nederlanders gebeurd, zolang het maar niet nadelig is voor Marokkanen of Islamieten.

Grachus | 15-11-20 | 14:21

.. hetgeen wordt onderschreven door de uiterst botte manier waarop hij altijd anderen in de rede valt in een discussie: hij blijft maar doordrammen en op luide toon doorpraten. En als de ander dan eens aan een zin kan beginnen, zit hij er drie woorden alweer doorheen te schreeuwen.
Bah, zou nooit met die man aan één tafel willen zitten. Of héél demonstratief mijn mond stijf dicht houden, net zo lang totdat de presentator ingrijpt.

Wering | 15-11-20 | 20:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Gisteren de alternatieve Sint intocht. Tuurlijk zal het vooral woke zijn, maar het aantal “lichtgetinten” was erg hoog, zeg 50% (niet geturfd).

Het wordt alleen maar meer!! Meer islam

BenDeLier | 15-11-20 | 12:00 | 6

Het is ook natuurlijk ook gewoon een Turk he, die Sinterklaas.

Japannert | 15-11-20 | 13:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Iedere keer als ik moslims zie, dan zie ik kinderwagens met daaromheen kindjes, heel veel kindjes huppelen. En dan kun je als politieke partij duizenden moties indienen om moslimfundamentalisme proberen aan banden te leggen, maar zolang de moslimpopulatie middels fokprogramma's blijft groeien, groeit ook het fundamentalisme omdat islam en fundamentalisme nu eenmaal met elkaar verweven zijn.

van der g | 15-11-20 | 11:51 | 5

Dat was 30 jaar geleden precies hetzelfde. Als ik voor boodschappen naar de Linnaeusstraat (A'dam) fietste was het eerste wat ik zag lopen in die straat steevast een piepjonge hoofddoekjesmoeder die een kinderwagen voortduwde, met achter haar aan een sliert kinderen. Niet in 9 van de 10, maar in 99 van de 100 keer.

Zenzeo | 15-11-20 | 12:44

Tel daar de subsaharaanse broedkippen ook nog eens bij op. De demografische tijdbom tikt als een dolle door.

Grachus | 15-11-20 | 14:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik neem overheden alleen nog maar serieus als ik ze nodig heb. Dan speel ik hun spelletjes even mee. Voor de rest zoeken ze het maar lekker uit.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:51

Het verbod op onverdoofd slachten, waarom is er dat nog steeds niet?

www.animalrights.nl/waarom-animal-rig...

Veel dom gelul over scheding van kerk en staat, moslims willen helemaal geen scheiding van kerk en staat.
en is de islam dus een politiek beweging. En ook nog eens een beweging die tegen de nederlandse grondwet in gaat.
Zo moelijk is het allemaal niet.

VanderGeelen-Coppens | 15-11-20 | 11:50 | 2

Helemaal juist

Jan70 | 15-11-20 | 11:52

Belgie probeert dat door te voeren, liep spaak bij HvJ dacht ik. Nu probeert Belgie het via een andere wettelijke weg.

Bataafje | 15-11-20 | 15:09

Volgens een peiling van Maurice geloven vooral PVV- en FvD-stemmers dat de Presidentsverkiezingen in de VS oneerlijk zijn verlopen.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:48 | 14
-weggejorist-
JBKiller | 15-11-20 | 13:10
▼ 11 antwoorden verborgen

"... wetgeving liggen waarmee we de radicale en politieke islam en religieus extremisme een halt toe kunnen roepen."
Dus stemmen op de partij die dit ook daadwerkelijk gaat doen.
.
Ik vrees ook weer het gebruikelijke VVD theater,
waar er een maand of wat stoere taal wordt uitgeslagen
en na de verkiezingen alles blijft zoals het was.
.
We *moeten* nu de kanteling doorzetten, dus trap er niet in.

hotmint | 15-11-20 | 11:47

Een MP die een cordon sanitaire al jarenlang omarmt, hoe kan die iets van tolerantie van een burger vragen/eisen?
Als hij zich al bedreigd voelt door wat boze woorden van een politicus, kan hij zich dan wellicht ook voorstellen dat sommige onderdaantjes zich door fysiek geweld en veel ranziger woorden bedreigd voelen?
En nou komt het, hetgeen wat hij al lang toegepast heeft wegens angst en intolerante boodschap, dat mogen wij als burgers niet krijgen. De salafisten en hun bizarre eisen, zet die eens buitenspel dan! Het leven-en-laten-leven principe van vele Nederlanders botst gigantisch met de dood-jij-moet-dood boodschap van fanatieke islamisten. Geldstromen lamleggen, indoctrinatie schooltjes dicht, laat ze het veel moeilijker krijgen hun kinderen weg te houden van een normale Nederlandse opvoeding. Maar niks van dat alles, in plaats daarvan krijg je dezelfde paar dozijn huilhoofden op televee die het beledigen van de moslim als stokpaardje hebben nadat er weer eentje moordend zijn ongenoegen heeft geuit. Pleur op met die kromme shit, iemand is zodanig over de zeik gegaan (alweer iemand eigenlijk), zo van de kook, dat hij random kerkgangers omlegt, wegens een satirisch plaatje. Hoe durf je dat te verdedigen, hoe durf je als MP daar niet op in te gaan. Met dat laffe cordon sanitaire voor alles wat te moeilijk is.

Kouwe Kees | 15-11-20 | 11:43 | 2

Cordon Sanitaire? Waar?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:49

In het nieuws, in de praktijk.
Maar in mijn badkamer hangt de beste.

Kouwe Kees | 15-11-20 | 11:53

Maar het is toch "scheiding van kerk en Staat", en niet "scheiding van moskee en Staat"? Dus kan de overheid zich er prima mee bemoeien.

Koekkeloere | 15-11-20 | 11:42 | 2

Kerk staat voor religie.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:49

Het is eerder schending door kerk en staat.

_Zweevers_ | 15-11-20 | 12:01

Nederlanders moeten gewoon meer neuken en kindjes krijgen. Dan hoeven we de heer niet te importeren onze toekomst. Maar nee, Nederlandse vrouwen werken twee dagen, krijgen een kind op hun 40ste en geloven het dan wel.

Mokum Kosher | 15-11-20 | 11:42 | 1

Overbevolking door immigranten of nederlanders moeten we niet willen. Veel te veel mensen per km2.

timmey | 15-11-20 | 13:22

1. Subiet alle bekostigingen van welke mohammedanistische organisaties ook, uit het buitenland stoppen met keiharde duidelijke wetgeving. Geen cent uit het buitenland, voor wie dan ook trouwens.

2. Kernenergie-oplossing laat op zich wachten, dus bevorder betere relatie met Rusland, want de Pijp der Gaspijpen moet voortgang boeken oftewel inzetten op Russisch gas als vette middelvinger naar Soedi Arabië, Oftewel nog een keer, iedere afhankelijkheid van olie uit het Midden-Oosten proberen te voorkomen. Geen mogelijkheid tot intimidatie of chantage open laten.
De Saoedi’s proberen ons om te kopen: “ A flood of $25-a-barrel Saudi Arabian oil is headed for Europe”. Link:
economictimes.indiatimes.com/news/int...

3. Diplomatieke verbindingen met Pakistan im Frage stellen want het is voor mij duidelijk dat het ISI gelieerd is aan Lashkar-e-Taliba. Deze te weinig bekende organisatie zou wel eens de spin in het organisatieweb van de structurele aanslagen in Europa kunnen zijn. Alleen de Nederlandse pers, media en andere deskundologen besteden hier geen of te weinig aandacht aan.
Wij betalen die Paki’s van ISI trouwens geld om de terreur te bestrijden, toch? Waar komt dat geld terecht? Ook bij Lashkar-e-Taliba? Betalen wij onze eigen aanslagen???

4. Tribunaal optuigen, nou laat ik het dan maar een Parlementaire Enquete noemen die gaat onderzoeken hoe en waarom en door wie die “vijandige culturen” in Europa en m.n. Nederland zijn binnengebracht. Misschien maar op EU-niveau. Gaat niet gebeuren, wee-tik, maar ik wil het opnieuw voor de zoveelste keer gezegd hebben.
Kan tevens uitgezocht worden waarom van allerhoogste hand bijv. in het VK de jarenlange kinderverkrachtingen (Rotherham etc,) toegestaan werden en berichtgevers daarover de mond gesnoerd werden. Heeft de EU indertijd inderdaad ons verkocht aan de Araben, en zo ja, waarom.
Zo moest even een beetje leeglopen.
Badkamer vrij.
‘k Ga even badderen. Evocatus
.

Evocatus | 15-11-20 | 11:38

Wat heeft de Islam eigenlijk Nederland gebracht? Op welke manier heeft het onze cultuur verrijkt?

Fijn_dat_je_er_bent | 15-11-20 | 11:38 | 8

Shoarma, Kebab, Pide, Kapsalon. En mijn kapper, Kamal.

Japannert | 15-11-20 | 12:11

Taalverrijking. Die meisje. Jou Moede. Kech. Het moskee.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 13:04
▼ 5 antwoorden verborgen

In maart worden onze verkiezingen gestolen, net als in Amerika.

Angel_eyes | 15-11-20 | 11:29 | 9

Denk ik niet, maar het zullen waarschijnlijk de laatste ( min of meer) vrije verkiezingen zijn voordat we definitief uitgeleverd worden aan "Brussel".

Here's Freddy | 15-11-20 | 14:55

@Inferi0r | 15-11-20 | 12:17: 'enge figuren', ah, de demonisering van iedereen die transparante verkiezingen wil is begonnen. Ja, net Amerika.

Angel_eyes | 15-11-20 | 15:54

Wakker worden. Is 3½ jaar geleden al gebeurd.

LiniaalRectaal | 15-11-20 | 18:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik snap niet waar die radicale islam zo'n haast mee maakt. Gelukkig is er ook gematigde islam, die nog wel 40 jaar geduld heeft voor heel Holland islamitisch lult. Intussen is het wel weer eens zinnig te wijzen op het eerste en vooralsnog enige islamitische grondgebied in Europa. Voorheen de bakermat van de orthodox christelijke bevolking der Serven, nu een puthole.

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kos...

Met dank ook aan de Navo en de Clintons. Ze hebben daar zelfs een standbeeld voor meneer staan. Overigens denk ik dat ze gelijk hebben: als het merendeel van de mensen daar overtuigd moslim is kun je moeilijk gaan claimen dat je daar als orthodox christen de baas bent. Dan moet je je verlies nemen. Het beste moment om een boom te planten is 40 jaar geleden. Ongeveer samenvallend met het beste moment om dit soort problemen te voorkomen.

en.wikipedia.org/wiki/Bill_Clinton_Bo...

Binnenkort worden ze net zoals Saudie Arabie gewoon lid van de VN.

We hebben kilometers verlicht achterland. En steeds doen we één stapje terug. Een metertje maar. Vrijheid in Europa is een salami. Er gaat steeds maar één schijfje af.

Verbied gewoon die islam. Stop met de beschermen onder het mom van godsdienstvrijheid, het is geen godsdienst, het is een politieke ideologie. Gewoon alle moskees dicht en iedereen verplicht aan een convert-or-leave keuze onderwerpen. Klinkt misschien draconisch. Maar er is geen andere weg.

Elke islamitische dag is dat ene sigaretje dat geen kwaad kan. Tot Europa hoestend van de COPD na een lange lijdensweg er achter komt: we zijn niet onkwetsbaar en onsterfelijk en ergens in een kamertje rochelend komt te overlijden denkend 'wat ben ik stom geweest, wat ben ik stom geweest'. Wie 20 is en een peuk opsteekt ziet niet dat hij in een trein stapt met dat eindstation. Het is een passende metafoor voor islam.

Knufter | 15-11-20 | 11:23 | 1

Goed verwoord.
Ben gelijk gestopt met roken.
Ben nu aan de heroïne (smack), want ik vond Lou Reed altijd zo romantisch.
Nee grapje. Ben het volkomen met je eens. Marokkanen en turken hebben gewoon een eigen land, ik bedoel, wat doen ze hier, behalve de maatschappij ontwrichten en verstoren en uitmelken.
Ik vind dat je gewoon kunt zeggen: dit is niet jullie land, jullie hebben je eigen land.
Ik houd nogal van geschiedenis, en als je ziet hoe stammen vroeger de Rijn over staken, en hoe de Romeinen land veroverden, zie je dat gewoon elke tribe het beste op zijn eigen grondgebied kan blijven, en vroeger werd alleen getolereerd dat two tribes samengingen, d.m.v. 'gemengde' huwelijken.
Dat was de enige manier om ze te mixen.
Zag je ook bij de Vikingen in Engeland, uiteindelijk mixen ze zich met de anglo-saksische bevolking, na verloop van tijd. Vandaar de blonde Engelsen, die er ook zijn.
Maar het gekke is, Marokkanen en turken mixen niet via huwelijk.
Oftewel, het gaat niet werken, het mixen van two tribes.

King of the Oneliner | 15-11-20 | 13:38

Nederland is gegijzeld in een tweede-wereldoorlogtrauma. Bang als we zijn ervan beschuldigd te worden de treinen weer naar het oosten te laten rijden, durft niemand concrete, doeltreffende oplossingen aan te dragen. Alleen al het terecht benoemen van het probleem leidt tot ernstige beschuldigingen, gespeelde afschuw en cordon sanitaire.
In werkelijkheid wil niemand dat de samenleving dermate verandert dat we onszelf niet meer thuis voelen, dat we onze identiteit kwijtraken. Zo zitten mensen genetisch nu eenmaal in elkaar, vandaar dat nieuwkomers zo hard hun best doen hun eigen normen en waarden door te duwen. Punt is alleen, dat het tegennatuurlijk is dat de meerderheid zich aanpast aan de minderheid. Wanneer de minderheid desondanks en eventueel met geweld probeert de samenleving naar haar hand te zetten, zal dit uiteindelijk leiden tot een confrontatie die gewelddadiger zal zijn naar mate de minderheid groeit.
Dus, voor iedereen die bang is voor herhaling van onmenselijke toestanden: hoe banger we zijn om onze eigen normen en waarden actief te verdedigen, des te groter de kans dat er opnieuw hele donkere jaren in het verschiet liggen. Spreek je uit. Wees objectief, beschaafd, realistisch en gedecideerd. Als iedereen dat doet, komen de oplossingen vanzelf.

Waagmeester | 15-11-20 | 11:21 | 9

@Bataafje | 15-11-20 | 12:25: Spot-on. Voor de Hollander geldt al sinds de Batavieren: Eerst komt de handel, dan de moraal.

Zenzeo | 15-11-20 | 12:49

@Bataafje | 15-11-20 | 12:25: Het valt niet te ontkennen dat opportunisme een rol heeft gespeeld en dat voor veel bedrijven elk nadeel ook z'n voordeel "heb", maar dat station zijn we nu wel gepasseerd. De economische voordelen wegen al lang niet meer op tegen de kosten van een ontwrichte samenleving. Dat weten we inmiddels allemaal. We durven er alleen niets aan te doen.

Waagmeester | 15-11-20 | 13:00

@Bataafje | 15-11-20 | 12:25: U bent niet bekend met 'de Koopman en de Dominee'? Soms werken ze samen en soms heeft de een het hoogste woord boven de ander. Momenteel leven we in een tijd waarin de laatste sterk overheersend is.

Grachus | 15-11-20 | 14:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is nog veel erger dan dit. De EU-ministers een gezamenlijk antwoord geven n.a.v. de recente terroristische aanslagen. Het woord 'islam' is uit die verklaring geschrapt. De link tussen islam en terreur ging een aantal landen te ver. Welke landen? Op voorspraak van wie werd het woordje islam verwijderd: Ja natuurlijk op voorspraak van een groepje landen waaronder echt heus waar Nederland.

HoniSoit | 15-11-20 | 11:17 | 2

Dat laatste is echt niet meer verbazingwekkend hoor.

Pieterman | 15-11-20 | 11:55

Heb je een bron? Niet dat ik je niet geloof maar als die bron er is, is het belangrijk te weten welke mafklappers dit voorgesteld hebben.

Deflatiemonster | 15-11-20 | 13:01

GS: Er zijn geen moties nodig, het is al geregeld.

Hiddema zet dat uitstekend uiteen. Prima oplossing.
Dus wel even opletten.

Bolhoed | 15-11-20 | 11:17 | 2

Precies. Sonny Boy mist hier en daar een paar puntjes. Grootste probleem is dat de wil ontbreekt. Men zit daar niet voor het landsbelang, maar - zo lijkt het - voor eigen ego, voor het deugen.

Dat is helaas een afspiegeling van de samenleving waar domheid, leegheid en korte termijn egoisme hoogtij vieren.

Hiddema laat steeds als geen ander zien dat er talloze mogelijkheden zijn om allerlei zaken zonder extra wetgeving gewoon nu vandaag aangepakt kunnen worden.

Als figuren als Sonny ook niet verder komen dan 'enige wat telt is wat er aan het einde van de dag aan voorstellen ligt' hoeven we vanuit die hoek ook niets meer te verwachten. Wat telt is wat men gedaan heeft. Of in dit geval wellicht wat met niet heeft gedaan maar wel had kunnen doen.

Wees nu eens in maart iets minder naief dan voorgaande jaren zou ik willen zeggen.

heavydigit | 15-11-20 | 12:04

@heavydigit | 15-11-20 | 12:04: Klopt helemaal. Zelfs met voldoen aan dat oude vluchtelingen verdrag uit 1950 is het nog steeds mogelijk om 95% van de asieleisers niet toe te laten; niet in het land en niet in de procedure.

Grachus | 15-11-20 | 14:37

Als schrijver eerst op de site van Rijksoverheid had gekeken, dan had deze het antwoord op de neergepende frustratie gelezen in de vorm van concrete wetsvoorstellen om terrorisme en radicalisme te bestrijden.
Ik word een beetje moe van lieden die er van alles uitkramen, zonder zich eerst op de hoogte te stellen. Ongefundeerd beleidschoppen is helaas de norm geworden.

Graaf_Slis | 15-11-20 | 11:13 | 14

@Graaf_Slis | 15-11-20 | 11:26: Dat denk je: wij zijn met handen en voeten gebonden aan internationale regelgeving, ook op dit gebied omdat bestrijding van terrorisme geen grenzen kent. Ik vind je echt een top naïeveling Graaf_Sils. Je leeft in een droomwereld.

langzullenweleven | 15-11-20 | 12:53

@heavydigit | 15-11-20 | 12:07: Niks verkiezingsretoriek. Er zijn concrete voorstellen om artikel 23 aan te passen. Als FvD moet je dus de handen ineenslaan met PvdA, die met dit voorstel komt. Je hoeft toch geen PvdA te stemmen? Gewoon samenwerking met ze zoeken. Geblaat vanaf de zijlijn heeft FvD vooralsnog niks opgeleverd. Het is een complete farce geweest van Baudet, tot nu toe.

Papa Jones | 15-11-20 | 12:58
▼ 11 antwoorden verborgen

Als in de petitie staat dat met klem alle geweld wordt veroordeeld (quote Azarkan), stop dan met het indienen van de petitie, want je doet met deze petitie de Vrijheid geweld aan.
Tevens wil ik opmerken dat ik de voorzitter van het parlement niet serieus neem. Altijd maar zuchten en steunen en kreunen. Azarkan wordt niet tijdig onderbroken terwijl van Toorenburg aan het woord is. Ze leidt de vergadering niet goed. Ik hoop dat iemand anders in een volgend termijn voorzitter kan worden van het parlement.

rectormagnificus | 15-11-20 | 11:07 | 2

Wellicht een vreemd idee, maar waarom niet juist nog meer islamitisch onderwijs?
In het onderwijs begint de wrijving; blijkbaar doen 'wij' het niet goed in de ogen van de mohammedanen, laat hen vrij hun eigen zaakjes te regelen! Uiteraard wel met wat voorwaarden, zoals je eigen broek ophouden etc.
Dit zou dan ook betekenen dat scholen de mogelijkheid krijgen bij de deur te selecteren wat ze binnen laten... of niet!
Laat die tweespalt in de samenleving dan in vredesnaam maar eens zo groot worden dat de politici er niet meer overheen kunnen stappen, zorg dat het niet langer mogelijk is om te blijven schipperen. Want momenteel is het noch vlees, noch vis wat er uit de politiek komt.

EEnzame SchizofrEEN | 15-11-20 | 11:05 | 9

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 15-11-20 | 12:04: Nee. Ik ben niet tegen religies. Iedereen is vrij om te geloven wat ze willen binnen de marges van de wet.

De kwestie is
a) of de overheid daaraan bij moet dragen in welke vorm dan ook
b) of het religieus en/of politiek indoctrineren van kinderen (die hun eigen wil nog niet kunnen bepalen) eigenlijk wel in overeenstemming is van het idee van een rechtstaat gebaseerd op individuele vrijheid,
en c) of bepaalde religies die zichzelf adversieel opstellen tegen het principe van een vrije rechtsstaat uberhaupt wel getolereerd moeten worden in een vrije rechtstaat (zie Karl Poppers intolerantieparadox)

Dus mijn argument is in die zin ideologisch dat ik een voorstander ben van de vrije rechtstaat en universele rechten van de mens.

Japannert | 15-11-20 | 12:18

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 15-11-20 | 12:04: ja, en wat is daar mis mee? Religie hoort niet in het reguliere onderwijs, tenzij als voetnoot m. b. t. haar rol in onze menselijke geschiedenis. Als je iets van religie wilt bestuderen, bij voorbeeld omdat je priester of imam wil worden, prima, maar dan buiten normale schooltijden, dus avonduren of weekends, gewoon zoals Frankrijk alleen openbaar onderwijs! Kun /wil je daar niet mee leven, jammer dan, je hoeft niet te wonen he, zat andere landen die er anders over denken, doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

Mallepietje1001 | 15-11-20 | 12:18

@Japannert | 15-11-20 | 12:18: Ook dat is een wereldvisie die niet veel onderdoet voor religie. Het heet niet voor niets 'de linkse kerk'. In de praktijk bestaan de theoretische grenzen niet.

Frau Merkel | 15-11-20 | 12:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Op Facebook krijg ik in mijn overzicht een promofilmpje van het CDA
-betaald- met daarin Azarkan en Madeleine van Toorenburg.
Waar mikt het CDA nou op? Ik moet even nadenken...

Leptob | 15-11-20 | 11:03 | 5

Op verstandige reaguurders.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:11

Het blauwogige naïeve nog altijd niets vermoedende gros.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang FvD 2 zetels hebben is klagen over daadkracht een gotspe. Sonny Spek roepend aan de zijlijn, daar hebben we wat aan.

jan99 | 15-11-20 | 11:02 | 4

@tipo | 15-11-20 | 11:14: Er wordt echter nog overal ritueel geslacht dus heeft niets geholpen.

jan huppeldepup | 15-11-20 | 11:17

@tipo | 15-11-20 | 11:14:

"De Partij voor de Dieren kreeg een verbod op ritueel slachten voor elkaar. Met 2 zetels."

Nee. Dat wetvoorstel sneuvelde in de Eerste Kamer.

Dr_Johnson | 15-11-20 | 11:56

Dan moet de FvD met voorstellen komen. In plaats van zich te focussen op van die heerlijke daadkrachtige oneliners die het zo goed doen op Facebook.

Paar moties van 3-4 zinnen lukt ze soms nog wel. Maar een uitgewerkt wetsvoorstel? Ho maar!

Zit helaas heel weinig inhoud in de partij waar ik lid van ben.

Inferi0r | 15-11-20 | 12:21
▼ 1 antwoord verborgen

Sowieso onbegrijpelijk dat ne-gen-tien(!) jaar na de oorlogsverklaring van de radicale islam aan het vrije westen, in het Nederlandse Parlement nog een debat moet worden gehouden over 'de aanpak van de radicale islam'...

Zenzeo | 15-11-20 | 11:02

OT: Treffend om te zien hoe nu bij WNL het niveau per gast drastisch daalt. Van Hiddema over islamterreur via Corstens (oud-president Hoge Raad) over de juridische status van een krop sla naar Sikkens (tv-aannemer) over het kopen van een huis zonder kijken.. Gesticht op Zondag.

Nick_Star | 15-11-20 | 10:57 | 3

Zat het ook te kijken; jammer dat Hiddema zo lang van stof is, de gemiddelde Nederlander is niet langer in staat langer dan 4 zinnen naar één persoon te luisteren. Sterker nog, even later zei meneer Onno Hoes (ex-burrie van Maastricht en vrouw van..) tegen die mevrouw wiens naam ik kwijt ben: 'Ik kan uw verhaal even niet volgen, maar...'

EEnzame SchizofrEEN | 15-11-20 | 11:09

@EEnzame SchizofrEEN | 15-11-20 | 11:09: wat had hij dan moeten zeggen? Wat een waanzin?? Denk eerst eens na? Hij was gewoon beleefd.

Dual | 15-11-20 | 11:22

@EEnzame SchizofrEEN | 15-11-20 | 11:09: Klopt. Wilde de aandacht niet afleiden van mijn hoofdpunt. Maar inderdaad een jammerlijke eigenschap.

Nick_Star | 15-11-20 | 12:06

In the USA is komt binnenkort het grootste schandaal in de Amerikaanse geschiedenis aan het licht komen!
Hou de MSM maar in de gaten.

Harrie7949 | 15-11-20 | 10:54 | 18

Klopt. Dat Trump vooral zichzelf en zijn eigen bedrijven verrijkt heeft afgelopen 4 jaar. Maar dat is weinig onhullends. Immers vele van zijn bedrijven waren een scam inclusief de Trump University.

Inferi0r | 15-11-20 | 12:22

Maak me niet blij met een dooie mus he Harrie?

many-more | 15-11-20 | 12:34

Spannond!

Grachus | 15-11-20 | 14:48
▼ 15 antwoorden verborgen

Goed stuk van Sonny. Het gebrek aan ballen tonen bij de politiek is stuitend. De schuldigen kijken weg en doen alsof hun neus bloedt. Het wordt tijd voor drastische maatregelen zoals door Oostenrijk en Frankrijk. Pvv en Fvd pakken niet door. Waar moet je in vredesnaam straks nog op stemmen?

B.Chamel | 15-11-20 | 10:53 | 1

Hoe kunnen ze effectief doorpakken, bij voorbaat zonder kans op regeringsdeelname of zelfs maar erkenning? Dit geeft al 8 jaar de grootste lol bij cultuurvernietigers, wegkijkers, uitvreters en ruifrovers.
Die mij maar een beleid à la Zwitserland, maar dan graag in vertrouwd Nederland..

Pieterman | 15-11-20 | 11:16

De wet is er niet om specifieke doelgroepen uit de samenleving te plukken.

Mr. Squits | 15-11-20 | 10:50 | 7

Dat klopt. Maar wanneer je pedopartijen kunt verbieden, kun je ook partijen verbieden met een islamiserend programma. Veel politici hebben het idee dat ze de islam als een religie moeten beschouwen. Daar gaat het mis in de aanpak. Zodra men onderkent dat de islam vele aspecten van onderdrukking en terreur toejuicht, dan zou de islam moeten worden verboden. Het sluiten van moskeeën, het verbieden van hoofddoekjes en boerka's klinkt extreem, maar wanneer 80% van Nederland islamitisch zou zijn, hoef je de tolerantie die wij als westen tot nu toe hebben opgebracht voor de islam, niet terug te verwachten. Dan rolt je hoofd over de Hollandse stoeptegels.

peuleschil | 15-11-20 | 11:11

En China noemt demonstranten terroristen.

Mr. Squits | 15-11-20 | 11:11

Zoals Meduda schrijft. Ligt er maar aan hoe je 'specifieke doelgroepen' definieert.
En dan is er nog de duidelijk scheiding tussen de machten. Kan je het mee eens zijn of niet, maar je hebt er mee te leven in NL.

EEnzame SchizofrEEN | 15-11-20 | 11:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom zou PVV en FvD in eigen vingers snijden door dit probleem op te lossen? Net zoals Klaver huilend naar zijn mama zou rennen als maandag plotsklaps het hele energie- en klimaatprobleem blijkt te zijn opgelost, zou Wilders met de handen in het geblondeerde haar zitten als maandag plotsklaps alle moslims het land uit zijn. Weg verdienmodel, weg angstmodel om mensen op je te laten stemmen, en het allerbelangrijkste, weg riant inkomen als kamerlid.

skoftig | 15-11-20 | 10:50 | 10

Wilders en zijn verdienmodel....

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:18

Als Wilders nu 'du moment' zou stoppen, dan hoeft hij zich over zijn inkomen geen zorgen te maken, want gezien zijn zittingsduur is hij van wachtgeld verzekerd tot aan zijn pensioen.

Grachus | 15-11-20 | 14:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Omdat immigratie een speerpunt is van het EU-beleid en onze coalitie vuistdiep in de kont van de EU zit, heeft het voor de oppositie geen enkel nut om met oplossingen te komen. Motie hier of daar maakt geen enkel verschil.
Het is inherent aan ons corrupte stelsel, waarbij dankzij teveel partijen een coalitie is gevormd met een minderheid van alle stemmen. Deze coalitie stemt altijd op partijniveau, waardoor elk EU-beleid 'wint' van meer nationalistische oppositievoorstellen. De grote EU-lijn is globalistisch en anti-soeverein.
De enige oplossing zou zijn Nexit, wie daar nog in gelooft kan op PVV of FvD stemmen. Meer opties zijn er niet, omdat het probleem EU heet.

U vraagt mij of ik 'het parlement' nog serieus neem? Nee, nooit gedaan ook.
Democratie is een religie en naar de kerk gaan doet men slechts om te deugen.
Als wij vertegenwoordigd zouden zijn door die club graaiers in DH, dan zouden zij zichzelf niet zo vaak op de voorgrond plaatsen. Echt alles, elk onderwerp, is gepolitiseerd en wordt gemoraliseerd. En dat is een teken van een machtsoverdracht; van ons 'parlement' naar buitenlandse gestoorden van de EU.
Ik geloof er pas weer in als de EU is opgeheven en er directe democratie is, doch bij gebrek aan idealisme vrees ik dat er een oorlog voor nodig is.

Mensdier | 15-11-20 | 10:47

Weten jullie wie het parlement ook niet serieus nam?

Ichneumonidae | 15-11-20 | 10:46 | 12

Johan Derksen

Chesoner | 15-11-20 | 11:11

Pieter Jelles Troelstra.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:15

Wiegel! O nee, dat was in de 1e kamer.

Grachus | 15-11-20 | 14:53
▼ 9 antwoorden verborgen

Goed stuk. Waarom komen er van de PVV en het FvD zo weinig voorstellen? Allereerst denk ik dat "grenzen dicht, en zeker voor islamitische immigranten" al een heel aardig begin is. Verder is het natuurlijk best moeilijk om gerichte maatregelen te nemen tegen boeven die je nog niet kent.
Ik denk dat het niet meer erkennen van de islam als godsdienst (zoals ook de godsdienst van het Vliegende Spaghettimonster niet erkend wordt) een goede tweede stap zou zijn. Daarmee zou je de islam tot potentieel staatsgevaarlijke organisatie kunnen bestempelen. Allerlei heilzame maatregelen zouden mogelijk worden. Je zou die Koranscholen kunnen sluiten, je zou die haatschool in Amsterdam kunnen sluiten, je zou gevaarlijke moskeeën kunnen sluiten.
Ik denk dat er genoeg ideeën leven, maar om die uit te voeren moet er wel een regering zijn die die ideeën faciliteert en ik verwacht dat zo'n regering niet zonder de bekende anti-immigratie partijen kan.

JvanDeventer | 15-11-20 | 10:46 | 2

Om uw voorstellen te realiseren moet de grondwet worden aangepast. Daar is een 2/3 meerderheid voor nodig, die er niet komt. Uw voorstellen zijn derhalve zinloos. Wanneer u iets wil veranderen zult u met voorstellen moeten komen die wel gerealiseerd kunnen worden.

Red shirt | 15-11-20 | 10:59

@Red shirt | 15-11-20 | 10:59:
Sonny Spek vraagt reaguurders niet om oplossingen, maar is verwonderd dat PVV en FvD met zo weinig voorstellen komen. Ik geef een richting aan en wat daarvoor nodig is. Of voor een bepaalde oplossing een grondwetswijziging nodig is? Ik zou het niet weten. Maar gesteld dat dat zo is, waarom zou Nederland op een zeker moment zijn grondwet niet kunnen wijzigen?
Uw argument is er een van het type "kan niet, want moeilijk". Ik hoor dat argument erg vaak van mensen die ik er van verdenk dat ze daarbij in werkelijkheid "ik wil niet, dus maak ik het moeilijk" denken.
Weet u nog van de grenzen, die niet dicht konden? Zó moeilijk was dat! Maar in verband met de corona kon het opeens wel.

JvanDeventer | 15-11-20 | 13:30

Wet- en regelgeving is één, handhaving is twee. En aangezien dat laatste al jaren een lachertje is komt de Tweede Kamer geen stap verder. Of zoals Omtzigt als stelde afgelopen week: Wet- en Regelgeving uit 2016 (!) is nog steeds niet doorgevoerd.

ChipsNootjesBier | 15-11-20 | 10:45

Sonny Spek hebt u eigenlijk wel eens het Fvd programma gelezen? Daar staan al vanaf het begin simpele praktische maatregelen in om de islam instituties in het gareel van onze westerse normen te krijgen. Als Baudet tekeer gaat, dan gaat hij tever en als hij zijn temperament beheerst, dan doet hij te weinig. Als Hiddema gewoon nuchter op de wet wijst, dan doet hij te weinig. Wilders doet overigens precies wat u vraagt, al vele jaren een consequente anti islam partij, dus die kan sowieso al verandering brengen.

Cepalislam500mg | 15-11-20 | 10:44 | 2

Ik heb al vraagtekens bij namen waarbij of 88 of ss voorkomen.

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 10:47

Mag tegenwoordig iedereen zomaar feitenvrij zn mening optypen? Zijn de stagiares op bij Geen Stijl?
Er zijn diverse moties ingediend, dus... Dom stukje.

Uppie2010 | 15-11-20 | 10:43 | 6

@Frau Merkel | 15-11-20 | 10:50: Maar dan na totale sanering. Al die overbetaalde communistjes eruit. Gewoon een ernstige staatsomroep met polygoonstem. Rappers en racismeroepers alleen nog in hun eentje aan de praattafel met een gewone nuchtere Nederlander, een politieagent die niet geremd is door dat marxistische "etnisch profileren" en een gezondverstand (meestal rechts) politicus. En dan met z'n drieën die rappert op zijn plek zetten. Dan is het gauw klaar met dat stomme podium voor relschoppers.

Cepalislam500mg | 15-11-20 | 13:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Je wordt toch niet lekker van die Naarzak en al die malloten, die de honderden aanslagen van moslimterroristen maar niet niet niet veroordelen en er maar omheen takkedingessen en Jouw terechte vragen nimmer nooit echt beantwoorden.
Opzouten met die levensgevaarlijke islam, daar de islam geen samenleving accepteert van niet moslims, je Moet Moet Moet buigen of kop eraf barsten.
Momenteel hebben Wij de niet-moslims in Nederland nog een beetje vrijheid te zeggen wat je wil, maar als die vrijheid overal ingeperkt en weggejorist wordt, dan stopt de vooruitgang, dan is er alleen nog maar een toekomst onder islam.
Doordat wij Nu dat beetje vrijheid nog wel hebben, Moeten Moeten Moeten Wij er iets aan doen, want en nu komt het Wanneer die Vrijheid helemaal afgenomen is kunnen we Niets Niets Niets meer doen, ergo Minder Minder Minder islam.
Maar hoe kan je voorkomen (Nederlands-gezin 1 of 2 kinderen, islam-gezin 5 tot 7 kinderen) dat Wij de niet-islammers straks massaal Weggestemd worden en Kuzu of Naarzak Minister President worden en elke stad/dorp een islam-Burgemeester heeft.?
Nou, Nu Nu Nu onze Vrijheid waarborgen en moslimbroederschaps taktieken besgtrijden, ja geen haathutten of controle in de haathutten en geen islamitisch onderwijs, want Onze Leraren en Leraressen hebben allen recht op een Hoofd op de schouders en wie het daar niet mee eens is gaat maar naar zijn eigen zandbak terug, gratis en wil ik nog aan meebetalen ook.
Ik zeg de islam alleen nog maar Achter hun eigen, vaak door Ons verschafte, voordeur.

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 10:43 | 1

Hear hear hear.

Cepalislam500mg | 15-11-20 | 13:01

Nederland is al lang gebukt voor de religie van de geweldsterreur.
De macht op straat (waar ook politici in de regel wel eens komen) is in handen van de geweld en verderf zaaiende islam frontsoldaten.
We zijn nog met meer maar strijden met minder.
En Geert Wilders is een van de weinige helden.

D-Fens_1963 | 15-11-20 | 10:43 | 3

Overal zitten al islammers als wethouders en Burgemeesters, zelfs van splinterpartijtjes, maar nergens zit een PVV Burgemeester van een grote Nederlandsche Politieke Democratisch gekozen Partij, Hoe.........?

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 10:46

@Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 10:46: Je hebt gelijk. De PVV moet nog meer op de tafel slaan hierom. Ook Forum zou hier meer mee bezig moeten zijn.

Normpje | 15-11-20 | 10:54

Is er eigenlijk ooit een tijd geweest dat een parlement wel serieus werd genomen?

Enfin, is retorische vraag.

Ichneumonidae | 15-11-20 | 10:42

Er bestaan geen gematigde moslims in Nederland. Meer dan 120.000 moslims hebben online een pamflet ondertekend waarin opgeroepen wordt voor een verbod op het beledigen van de islam en die ene profeet.
Die 120.000 geven hiermee aan dat ze hier niet thuishoren. Je zou zeggen dat er meer mensen wakker zijn geworden maar nog zijn er politici die liever hun ogen sluiten en hopen op een wonder.

NoMoreMrNiceGuy | 15-11-20 | 10:39 | 6

Precies! Die 120.00 ondertekenaars het NL paspoort afnemen en het land uitsmijten. Dat is al een goed begin. Daarna het Schengen-akkoord opzeggen zoals Wilders al jaren roept.

K. Westergaard | 15-11-20 | 10:47

Precies net als 75% van de Turken achter de acties van IS stonden indertijd. Vervolgens staat er een artikel in de Telegraaf dat de Moslim bang is in Nederland. Bang voor wat? Dat ie wordt betrapt op zwartrijden, bang dat het meisje niet reageert als hij roept: Hé meisje, psst, hoer? Wij moeten bang zijn er kan zomaar een moslim een ingeving hebben en in een tram stappen en gaan schieten of je keel doorsnijden.

EmilioEsteves | 15-11-20 | 10:49

@EmilioEsteves | 15-11-20 | 10:49: Inderdaad, Met de regelmaat van de klok worden er hier in NL moslims afgeknald en doodgestoken, onthoofd en worden moslima´s verkracht. Vreselijk allemaal wat er hier gebeurt.

squadra | 15-11-20 | 11:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze zijn zo begaan met de slachtoffers, dus ik neem aan dat er al aktie is ondernomen. Islamitische weekendscholen waar we geen zicht op hebben wat er onderwezen wordt zijn gesloten. Alle geldstromen uit Qatar en Saoudi Arabie naar Nederlandse moskeen zijn droog gelegd. Deze akties zijn neem ik aan gelijk genomen

Fijn_dat_je_er_bent | 15-11-20 | 10:39

Muxje. Wie zijn we? Ik heb nooit iets gemerkt van dat ... wegzetten..... op een kortzichtige enkeling na.
Zul je niet eerst eens beginnen bij het kwaad wegzetten?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:56

bang dat de uitkering niet op tijd wordt uitbetaald

K. Westergaard | 15-11-20 | 11:45

@CalamityJane | 15-11-20 | 10:50: Om te beginnen: door de daadwerkelijke problemen te benoemen en aan te pakken. Dus niet blijven mekkeren over "de islam", maar iets doen aan eerwraak, vrouwenhaat, intimidatie, criminaliteit, terrorisme. Maar ook aan de verspreiding van foute ideeën: weg met het excuus van vrijheid van religie. En daarbij zou het zomaar kunnen dat er een cultuur-specifieke aanpak uitrolt... gericht specifiek tegen moslims. Maar de boodschap is: we pakken ze aan omdat ze zich misdragen, niet omdat ze moslim zijn. De gematigde moslim die zich vrij uit wil spreken moet daardoor in ons een medestander vinden, in plaats van dat hij zich tussen 2 vuren vindt en gedwongen wordt kleur te bekennen.

Muxje | 15-11-20 | 11:57
▼ 6 antwoorden verborgen

"Er kwamen verder geen moties om de intimiderende Grijze Wolven als organisatie tegen te gaan, er kwamen geen moties om de wetgeving rond de buitenlandse inmenging vanuit het buitenland naar voren te halen en er kwamen geen moties om de komst van buitenlandse imams te verbieden."

Waaraan nog kan worden toegevoegd (tsja, het is nou eenmaal mijn stokpaardje, maar toch): waarom nog maar steeds geen actie mbt die zg Syriëgangers die allemaal terug willen keren naar Nederland, en waarvan er al tientallen weer terug zijn (vorige week werden er nog twee onder marechaussee begeleiding terug gevlogen).

Er is, ik meen alweer vier of vijf jaar geleden, een wet aangenomen die het mogelijk maakt van die ISers het Nederlanderschap in te trekken. Dat is bij mijn weten nu bij 12 van die figuren daadwerkelijk gebeurd. Dat had natuurlijk allang collectief bij allemaal moeten gebeuren (ook met terugwerkende kracht; het gevaar dat van die lui uitgaat is te groot).

Kijk, ook dan is er natuurlijk geen harde garantie dat een aantal van die lui er nooit in zal slagen op eigen houtje terug te komen naar Nederland, maar in dat geval kunnen ze geen aanspraak maken op uitkeringen en voorzieningen, kun je ze opsluiten tot ze uitgezet kunnen worden, en je geeft in ieder geval een duidelijk signaal af dat ze niet welkom zijn in Nederland. Dat is heel belangrijk, ook en vooral voor hun duizenden sympathisantjes hier. Die leren dan eindelijk de les: oeps, voor geradicaliseerde godsdienstwaanzinnigen die geweld niet schuwen/voorstaan is in Nederland inderdaad geen plaats. Nu leren ze ook een les, maar dat is de totaal verkeerde: je kunt je zo gek gedragen als je wilt, naar het buitenland gaan en mensen vermoorden uit naam van je geloof, en aan het eind van de rit wacht altijd weer een ''tweede kans'' in Nederland, en een sociale huurwoning plus uitkering en toeslagen.

Die ISers zijn de geestverwanten van die onthoofdende Tsjetsjeen en Tunesiër in Frankrijk, van die klootzak die schietend en moordend de straten van Wenen afschuimde, en van al die aanslagplegende islamitische teringlijers uit voorgaande jaren. Die lui horen niet thuis in Nederland en West-Europa. Zorg er dan ook eindelijk eens voor dat ze het westen niet meer in komen.

Dr_Johnson | 15-11-20 | 10:37 | 5

@Dr_Johnson | 15-11-20 | 11:40: Maar naar wo2 konden wel een hoop Nederlanders die voor de Duitsers hadden gevochten statenloos worden gemaakt en in Militaire dienst kregen elke maandagmorgen les en daarin werd uitdrukkelijk gezegd wie in vreemde krijgsdienst treedt raakt zijn Nederlanderschap kwijt.

Jan70 | 15-11-20 | 12:24

@Jan70 | 15-11-20 | 12:24:

Ja Jan, maar dat schijnt de VN veranderd te hebben; niet mijn schuld, ik las dat ook maar jaren geleden toen intrekking van het Nederlanderschap van ISers voor het eerst ter sprake kwam.

Dr_Johnson | 15-11-20 | 12:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor de leeuwen gegooid Sonny.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:37

Ik heb gelezen tot "we moeten niet kijken naar het verleden van de PvdA".

Waarom moeten we niet naar het verleden van PvdA kijken?
Denk is letterlijk een produkt van PvdA.

Baudet zei 'boreaal' en daar kijken we al 2 jaar naar.
Maar van alle ellende die PvdA ons door de jaren heeft aangedaan moeten we nu wegkijken?

Hoe werkt zoiets in godsnaam.

Pieter_Auper | 15-11-20 | 10:36 | 5

@amateurrr | 15-11-20 | 10:50: Haha. Maar hoe krijg je het je keyboard uit.. niet naar het verleden kijken. Als je ergens van kunt leren is het daar wel van. In dit geval dus hoe het niet moet.

heavydigit | 15-11-20 | 12:16

@van Oeffelen | 15-11-20 | 10:43: ehm. Nee dat is inmiddels D66, maar PvdA staat in ieder geval wel in de top 5.

Mallepietje1001 | 15-11-20 | 13:10
▼ 2 antwoorden verborgen

DENK zou nog maar eens moeten lezen hoe de nederlandse staat is ingericht. We hebben een scheiding tussen staat en godsdienst. Blasfemie past gewoon niet in het wet. En verder stoppen met subsidies aan alles wat met godsdienst heeft te maken. Is geen taak van de overheid.

HaaiBaai | 15-11-20 | 10:36 | 1

Als de staat alles over zou nemen wat de christelijke organisaties doen, is de staat failliet. Verbied de islam. De rest doet niets verkeerd.

Frau Merkel | 15-11-20 | 10:53

Nee, ik wil geen uitbreiding van de EU met apenlanden.
Nee, ik wil onze verworven vrijheden op alle gebieden niet laten knechten door orthodoxe geloven, zeker niet importgeloven.
Nee, ik wil die ongebreidelde instroom van vluchtelingen niet die hiernaartoe komen om het beter te hebben, omdat ze vluchten voor werkeloosheid, niet voor oorlog.
Nee, ik wil n iet dat zwarte Piet verboden wordt omdat een stel donkere relschoppers eropuit zijn poen te verdienen aan een ter linker zijde ontwikkeld schuldgevoel dat aan ons wordt opgedrongen.
Nee, ik wil geen narcistische clowns die namens ons volk belast zijn met de controle op en sturing van de "leiders". Ik begrijp[ Sonny.
Ja, ik vervloek de communisten van GL, van D666, van PvdA en andere linkse ellende die ons onmachtig en ongelukkig maakt.

langzullenweleven | 15-11-20 | 10:34

Alle verdragen en overeenkomsten zijn bedoeld voor de veiligheid van de burgers. Niet om Europa van binnenuit te laten uitmoorden/opvreten.

Madame Poitiers | 15-11-20 | 10:33 | 3

Zijn op papier bedoeld...

Cepalislam500mg | 15-11-20 | 10:38

Niet alle verdagen en overeenkomsten hoor. De meeste gaan niet over onze veiligheid of wat wij als burgers willen. Ze zijn meestal bedoeld ter volle eer en gloria (en het krijgen van een stijve plasser) van de politici. Een Sigrid Kaag verkoopt ons morgen aan de Palestijnen alleen al om haar eigen man te bevredigen zoiets.....

Blonde Nel | 15-11-20 | 10:41

Ik zou het om willen draaien: toen we al die verdragen nog niet hadden WAS het hier gewoon veilig en goed toeven....

Wering | 15-11-20 | 19:44

@Sonny Spek
Bovengenoemde klinkt niet alleen als een zure ex-FvD’-er, ook nog eens als een slechte kiezer, Oportuun zwevende fladderaars die, veelal kiezend voor vorm over kwaliteit, makkelijk partij hoppend,een klimaat van snel politiek succes creëren voor evenzoveel opportuun ambitieuze politieke laagvliegers.
Dat soort slechte kiezers creëert dus imo vaak slechte politici.

D-Fens_1963 | 15-11-20 | 10:33 | 1

Groot misverstand.
Het zijn niet de zwevende kiezers maar de zwevende partijen. De kiezer is niet zweverig en weet precies wat ie wil. Maar de partijen zweven van het ene standpunt naar het andere standpunt om de kiezer te winnen.
Ander probleem dat voor 'zwevende' kiezers zorgt is ons kiesstelsel.
Wij mogen 1 stem uitbrengen. In een land als Amerika is dat simpel. Je hebt 2 hele grote partijen. Je bent of voor de een of tegen de ander. Je stemt altijd 100% raak.
In Nederland zijn er vele partijen. Je kunt bijvoorbeeld twijfelen tussen 2 of 3 partijen omdat je die allen goed vindt en slechts in kleine details of prioriteiten verschillend.
De oplossing zou hier zijn dat je niet 1 stem krijgt maar 10 punten die je naar jou eigen inzicht kunt verdelen. Bijvoorbeeld 4 voor PVV en 3 voor FvD en 3 voor Code Oranje. Maar ook denkbaar is dat iemand er 5 aan PvdA geeft en 5 aan de VVD. Op dat moment hoef je niet meer of de waan van de dag te wachten waar jouw 1 stem ongenuanceerd naartoe moet. Ik weet van vrienden die dat in het klein doen wanneer ze de machtigingen hebben van hun vrouw en moeder. 2 op de VVD en 1 op FvD. Maar niet iedereen heeft die luxe. Die 10 punten lossen ook een ander probleem op. De formatie. Want het is nu ook zichtbaarder, zoals dat heet 'wat de kiezer bedoeld heeft'. Daarbij wordt het stemmen ook leuker denk ik.

Premier Trutte | 15-11-20 | 11:03

Ik zapte net door dat programma van WNL heen, dat van die Nieman. Ik bleef even hangen omdat Theo Hiddema te gast was.

Heel lang hield ik het niet uit. De presentator van dienst nam het hartstochtelijk op voor Tena Broekers-Knol en haar 70 puntenplan om overlastgevende asielzoekers te bestrijden (Rick Nieman: “het zijn maar een paar rotjochies”)

In de praatcirkel zaten allemaal cronies, zoals die voormalig burrie van Maastricht, Onno Hoes.

Het parlement, heeft zich al lang neergelegd bij de corporatistische machtsovername. De media zijn onderdeel van het directoraat propaganda. Zo ziet het fascisme er dus uit.

Glasgow Argus | 15-11-20 | 10:33 | 5

@CalamityJane | 15-11-20 | 10:48: die nemen verantwoordelijkheid ja. Niet alles pakt natuurlijk goed uit, maar dat schijnt verboden te zijn door bepaalde types die zelf geen verantwoordelijkheid aankunnen.

van Oeffelen | 15-11-20 | 10:50

@van Oeffelen | 15-11-20 | 10:45: Ik heb wel eens het idee dat hij (geestelijk) vermoeid is. Jammer, was altijd een scherpe en erudiete debater.

ChipsNootjesBier | 15-11-20 | 10:51

Oeff. Je kunt natuurlijk ook verantwoordelijkheid nemen voor de ondergang.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie neemt het parlement nog serieus....
Dat zijn er heel veel in Nederland.
Sinds de rubbertegels in de speeltuintjes zijn er heel veel Nederlanders links draaiende yoghurt gaan eten.

Piet-Kietelaar | 15-11-20 | 10:32

Wat sneu dat er op zondagochtend, terwijl de gelovigen in de kerk naar de dominee luisteren en de linkse gutmensch de VPRO-gids openslaat om te kijken hoe laat Buitenhof begint en krijtstreep Nederland hoopt dat Willem van Hanegem weer eens aanschuift bij Harry of dat Geert Staaij nog een leuke mop heeft, GS ons geheel in diezelfde traditie op de dag des heeres en tl:dr politiek epistel voorschotelt van iemand waarvan je denkt: is ie nou FvD, oh nee toch niet. Huh? Maar het klinkt wel rechts, maar niet met thierry enz. Eigenlijk net zoals Geenstijl zelf. Nou, dankjeweldaag! Sad.

Nanker Phelge | 15-11-20 | 10:32 | 1

Geert Schaaij bedoelt U? Op vrijdag een aandeel kopen, op zaterdag de mensen mailen, op zondag bij Harry dat aandeel aanprijzen en op maandagochtend een uur na de opening verkopen. Klasse.

van Oeffelen | 15-11-20 | 10:48

Er is maar 1 reden waarom er zo weinig gebeurd. Het is niet heel moeilijk om een integratie- dan wel assimilatieverplichting in te stellen. Zie hoe Denemarken dit aanpakt. Voldoe je niet aan de verplichtingen (denk in NL aan de sollicitatieplicht) dan geen geld. Dan neem je meteen de aanzuigende werking weg.
Er zijn binnen de bestaande wetgeving ook legio mogelijkheden om aangepast gedrag, de mores die hier gelden, af te dwingen. Maar dat gebeurt niet.

Het is de wil die ontbreekt.

de visser | 15-11-20 | 10:30 | 7

oh, ik dacht, dat de oorzaak was, het Europese Unie-befehl tot radicale omvolking, ten koste van alles, hier is namelijk wil genoeg voor, want we zitten nog steeds in die EU

onesizefitsall | 15-11-20 | 10:40

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:33:
Nee hoor, in Denemarken heeft de wal het schip gekeerd. Zowaar de linkse flank die nu de mislukte integratie als uitgangspunt heeft genomen. Alleen al dat erkennen zorgt dat je gezamenlijk tot oplossingen kunt komen, en het haalt de wind uit de zeilen van de bruinrechtse groeperingen. Maar nee, hier wil men voor de bühne niet erkennen. Tja, dan ook niet raar staan te kijken dat we nog niet kunnen beginnen met oplossen, simpelweg omdat nog niet iedereen het probleem wil erkennen.

amateurrr | 15-11-20 | 10:55

@amateurrr | 15-11-20 | 10:55: Oh, nou we gaan zien wat voor multi culti paradijs Denemarken over een aantal jaren is....

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 13:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Een debat in het Nederlands parlement over aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk. Waren er in Oostenrijk en Frankrijk ook debatten over Theo van Gogh en Gökmen Tanis? Lekker belangrijk. Zullen we het in Nederland gewoon over Nederland hebben?

Leptob | 15-11-20 | 10:29 | 3

Kunnen we het in het nieuws dan ook wat minder over Trum/Biden, orkanen op de Filipijnen, demonstrerende Peruanen en het aantal met corona besmette Duitsers hebben?

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:32

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:32: Het verschil tussen het journaal/nieuws en debatten in de tweede kamer is ook lastig.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:41

@DexterGordon | 15-11-20 | 10:41: Als die shit niet zo uitgebreid in het nieuws is, is er in de Tweede Kamer ook geen aandacht voor.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 13:40

maak je geen illusies, al zou het in Nederland aanslagen regenen, dan nog gebeurt er niets. Eventuele voorstellen tot maatregelen worden effectief gesmoord met de termen "racist" en "discriminatie" , waarna iedereen weer bang in zijn schulp kruipt.
Vlak voor de verkiezingen komt er vanuit de kartelpartijen nog wat stoere en krachtdadige taal, die echter de dag na de verkiezingen alweer vergeten is als ze weer vier jaar de macht hebben kunnen consolideren.
Een volk krijgt wat het in de stemhokjes heeft veroorzaakt

me163komet | 15-11-20 | 10:28 | 4

"Een volk krijgt wat het in de stemhokjes heeft veroorzaakt"
Als dat zo was hadden we nu een VVD, PVV, CDA, D66 kabinet.

normanius | 15-11-20 | 10:41

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:30: oh, dus je kan bij elke verwarde man thuis een bommen=werkplaats verwachten, en dat hij samenschoolt bijvoorbeeld met andere verwarde mannen op een vakantiepark om zijn verwarde plannen uit te voeren met nog meer andere verwarde mannen? Het klinkt een beetje onlogisch, maarja toch eens vragen aan de NPO hoe dat precies zit dan, want het lijkt me een erg onlogisch verhaal

onesizefitsall | 15-11-20 | 10:43

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:30: ....of mensen met een lage bloedsuikerspiegel.

ChipsNootjesBier | 15-11-20 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

Hiddema kwam niet met moties. Maar mijnheer Spek, u weet waarom: Hiddema wijst gewoon al jaren op ons strafrecht. Er zijn helegaar geen moties (nog meer regels) nodig tegen terrorisme. Je moet gewoon handhaven. Daar hebben we prima, oude wetten voor. Sluit criminelen gewoon op. Breid de opsporing uit. Hiddema zegt al jaren het is niet moeilijk, maar de regering doet niets. Verkrachtingen berovingen aanslagen het lijkt er volgens de regering gewoon bij te horen. Hoewel veiligheid de allereerste taak is van de overheid (daarom mogen burgers bijvoorbeeld zelf geen wapens) verzaken de links liberalen al zo'n halve eeuw die primaire taak. Waar nogmaals, géén wetten voor nodig zijn, maar gewoon je werk doen. Vrij naar Hiddema.

Cepalislam500mg | 15-11-20 | 10:28 | 1

Halsema waarschuwt je echter als je in de gaten wordt gehouden. probleem is ook de mensen die moties en beleid moeten uitvoeren, Amsterdam weigert. Geen boete voor de burka.

BorisBonkestoter | 15-11-20 | 10:34

Zolang de meeste Nederlanders nog te fatsoenlijk zijn om op Geert te stemmen, zal er niet veel veranderen. De islam is here to stay, met alle uitwassen van dien. Ik heb me er maar bij neergelegd.

VanBukkem | 15-11-20 | 10:28 | 4

Vandaar je naam. Jammer.

XiniXofXialles | 15-11-20 | 10:31

Ik heb mij er eigenlijk niet bij neergelegd. Ik vind troost in dat ik hopelijk wel ook een keer dood ga. En het verder niet meemaak.

Leptob | 15-11-20 | 10:32

Zo ook ik Leptob. Geen kleinkinderen. Bewust door mijn twee kinderen met partners van afgezien. Die zagen dit lijk al aan komen drijven.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:42
▼ 1 antwoord verborgen

Zal het kartel zich afvragen waar alle polarisatie en verdeeldheid vandaan komt? Ik denk het niet, dit is bewust en met opzet, oftewel verdeel en heers. Ik zie de toekomst somber in voor Europa, dit gaat uitlopen op massa-emigratie (vreedzaam) of een burgeroorlog (bloedbad). We gaan het meemaken.

First Contact | 15-11-20 | 10:27 | 3

Massa-emigratie? Waar naar toe?

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:28

Het ís al een bloedbad. Bovendien worden onze kinderen massaal verkracht. Overdreven? Je wordt al ontmoedigd om aangifte te doen. Dat is alle grenzen te buiten. Rovers en verkrachters kunnen gewoon hun gang gaan. Deze overheid verzaakt massaal haar belangrijkste taak en iedereen stempt weer braaf op de gladste politicus.

Cepalislam500mg | 15-11-20 | 10:32

@Cepalislam500mg | 15-11-20 | 10:32: De huidige situatie is nog niks vergeleken met een burgeroorlog. Het is eerder een ghetto, waar criminelen en terroristen de dienst uitmaken, gesteund door politiek en media.

First Contact | 15-11-20 | 10:37

Hoezo doen we nu allemaal ineens verbaasd over het feit dat Nederland één van de meest lamlendig kleinburgerlijke kikkerlandjes ter wereld is? Daar is het stelletje grauwe, ambtenareske papierverschuivers in Vak K toch alleen een weerspiegeling van? Alsof Stef Blok, Wiebes of Broekers-Knol er serieus van wakker liggen dat er ergens, ver weg van hun scholen en wijken, delen van Nederland veranderen in het Midden-Oosten? Nee joh! Kom er maar lekker bij, Albanië en noord-Macedonië!

DeterioraSequor | 15-11-20 | 10:25 | 2

Of Alexandra van Huffelen...

DeterioraSequor | 15-11-20 | 10:26
-weggejorist-
discriminazie | 15-11-20 | 10:36

Geen paniek, we hebben uiteindelijk ook de Tachtigjarige Oorlog gewonnen.

Mr_Natural | 15-11-20 | 10:24 | 2

Minder ideologisch. En toen was het paard van Troje niet binnen.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:26

Het volk merktie niets van een machtsovername. Die bleef, ondanks KOZP en Akwasi-gereutel over kolonoalisme en VOC, gewoon net zo arm en hongerig as ze altijd al was. De 80-jarige oorlog was gewoon een manier voor Willem om macht te verkrijgen en ging daarbij over de ljjken van zijn beste vrinden en bondgenoten. Een beetje zoals Rutte.

Sans Comique | 15-11-20 | 10:41

Ik zie veel kritiek op Klaver van GL voorbijkomen, maar het gevaar heet niet Klaver, het gevaar heet Rutte. Die gaat namelijk doelbewust, willens en wetens telkens weer een coalitie aan over links ipv samen te werken met PVV of FvD. Het is Rutte die het initiatief neemt tot samenwerking met Klaver. Niet andersom. Dat schijnen veel mensen maar niet te beseffen. VVD kiezers zijn werkelijk ziende blind. Ze steken collectief de kop in het zand. Waarom ze dat hardnekkig blijven doen ? Ze zijn onjuist of onvolledig geïnformeerd, ze kunnen het niet zien vanuit een soort onvermogen of ze willen het gewoon niet zien vanuit een soort loyaliteit naar de partij of zo.... Het is voer voor psychologen.

Motleycrew | 15-11-20 | 10:23 | 2

Het is mij ook opgevallen. De ons-kent- ons val. Lui uit de buurtjes, de netwerken de clubs en de branches. Sociale angsthazen. Meeheulen zonder na te denken. Want stel je eens voor dat we met de nek worden aangekeken. Ons sociaal netwerkje garandeert toch dat we altijd ergens terecht kunnen, Dus gaat dochter Fleur tandjes poetsen van negerkindjes in Afrika. Want als ouder scoor je daarmee en het staat zo goed op haar CV. Maar in hun wijkje is alles blank of in ieder geval gedisciplineerd Westers. Ze snappen niet dat daar op een tijd een paar jaar hekken omheen moeten en ze vermogens moeten gaan betalen voor veiligheid, diversiteit en genoegdoening. En vraag ze eens wat islam betekent. Ze hebben geen sjoege. ¨Het zijn zulke arrdige gastvrije mensen¨ is dan zo een sociaal geaccepteerde dodddoener waar je aan de borreltafel van de golfclub beter mee scoort dan met een hole in one. Het zijn de armzaligen van geest. Die anderen met beter verstand de maat nemen. Dictatuur van de middelmatigheid. Het is dus wachten op de ontsteking van het kruitvat. Sarajevo here we come!

squadra | 15-11-20 | 10:49

@squadra | 15-11-20 | 10:49: 100% mee eens. Het is van een bedroevende lafheid, burgerlijkheid, middelmatigheid en intellectuele armoede. "Meeheulen zonder na te denken."
VVD-ers ten voeten uit. Bang voor hun hachje, bang om sociaal te worden uitgesloten. Mensen zonder enig karakter, zonder enige integriteit.

Motleycrew | 15-11-20 | 11:17

Probleem is: de voedingsbodem voor radicalisering, geweld en aanslagen is gelegd en die blijft, wat je ook doet. Hard aanpakken of pappen en nathouden, iets daartussenin of iets extremers, het maakt niet uit. Maak je maar boos en wen er maar aan.

ciabatta | 15-11-20 | 10:23

Zo, ik heb het portie stommigheid wel weer gehad voor vandaag.
Ga de hoofdlijnen uit de Koran maar eens doornemen. Kan nog eens van pas komen als er met de machete boven je kop gezwaaid wordt.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:23 | 1

Begin met de geloofsbelijdenis en de namen bij de kralenketting. Die ketting hang je als bescherming aan je binnenspiegel en een doos doekjes op de hoedeplank tegen autoinbraak.

Frau Merkel | 15-11-20 | 10:57

Er wordt een agenda uitgevoerd in de EU.
Politieke partijen weten/zien dat ook en schikken zich ernaar want anders zijn ze af.
Wat is mooier als Europa een moslim staat is geworden. Allemaal eengezinde brave slaafse mensen met één godsdienst. Dat is de agenda.
We zien de grote terroristische aanslagen maar elke dag terroriseren moslims de westerse samenleving. En de politiek vind het helemaal geweldig.
Er is geen enkele politieke partij die dit gaat aanpakken daar wordt wel voor gezorgd.

jitro | 15-11-20 | 10:22 | 1

Maar wat houdt de gemiddelde christen in de politiek hier dan precies aan over?

de Voorzittert | 15-11-20 | 10:27

Elke politieke omwenteling moet het volk in beweging brengen. Vroeger bestond de massa uit schapen, die waren nog enigszins mobiel. Nu bestaat de massa uit meelzakken, zakken meel eigenlijk. En de reaguurders van GS natuurlijk, de met laptops volgeplaatste zolderkamertjes van Nederland. Ik ben er ook zo een, een wietplant in de dakgoot. Het maken van wetten moet per direct worden gestopt! Mijn illegale biljartclub draait als een tierelier, toch zijn de statuten nog nooit veranderd. We blijven Hertog Jan drinken.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:21

Partijen proberen in de laatste vier maanden nog even te redden wat ze in de afgelopen vier jaar hebben laten liggen. Ain't gonna work.

NeedIsaymore? | 15-11-20 | 10:21

Nou, ik zit helemaal klaar voor de volgende episode van de UWV kroniek. Dat zegt meer over ons land dan dat fopparlement. Onder art. 13 van die Noodwet gaat dit blog sowieso op zwart. Maar de rechtstaat in Polen, dat is pas erg.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 10:21

Je hebt hartstikke gelijk Sonny... maar ik lees, inclusief de conclusie, niets nieuws.

overVecht | 15-11-20 | 10:21 | 3

Ach ja...

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:23

Sonny gelijk ?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:24

@ Sonny Spek

Als u zich nu eens zou realiseren dat er geen geradicaliseerde islam bestaat.
Als u zich nu eens zou realiseren dat er ook geen gematigde islam bestaat.
Het is net zoiets als een geradicaliseerde of gematigde Nazi.
Het systeem Islam is verrot, racistisch, discriminerend.
U gaat van de verkeerde feiten uit, en uw betoog valt daardoor in het water.
Vergroot eerst uw eigen wijsheid voordat u anderen de maat neemt.

Hiram | 15-11-20 | 10:21 | 1

Nou Hieam, zeg dan ook ‘ns -B- en leg je ons, onwetenden, het uit alsjeblieft. Ik probeer nl voorbij de kennelijk sterk versimpelde weergave te kijken.

Pieterman | 15-11-20 | 10:27

Hear hear!

Eucalyppta | 15-11-20 | 10:20 | 1

Wie Eucalyppta? Wat Sonny zegt?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:46

"Ik kom nu vast en zeker over als de zure ex-FvD’er".
Klopt.

spanarchist | 15-11-20 | 10:19 | 3

Maar hij heeft wel gelijk. En helaas heeft Baudet zijn zetels en krediet weggegooid de laatste maanden.

TheBigKirth | 15-11-20 | 10:21

@TheBigKirth | 15-11-20 | 10:21: Waarin heeft hij gelijk?... Als je enig hoop wil houden op het daadwerkelijk aanpakken vd islam,dan ontkom je er toch niet aan om,Baudet ten spijt,voor het programma van de FVD of de PVV te kiezen.

Kowalski11 | 15-11-20 | 10:36

"Hoe dichter de verkiezingen komen hoe belangrijker het is om te kijken naar wat de Kamer en het kabinet nu daadwerkelijk doet."

Verwar wat ze doen niet met wat ze zeggen. En zo vlak voor de verkiezingen is het waardeloos om goed te kijken naar wat ze tussen nu en de verkiezingen doen of zeggen. Wat ze direct daarna doen is veelzeggender. En wat ze de afgelopen decennia hebben gedáán, ondanks wat ze vlak vor de voorgaande verkiezingen zeiden.
Maar nú opeens gaan luisteren naar wat ze zeggen of doen? Dan ben je goed op je achterhoofd gevallen.

Sans Comique | 15-11-20 | 10:19

Fijn dat ze in Oostenrijk van die goeie maatregelen nemen: Extremisten weten natuurlijk niet, zoals criminelen, dat je een enkelband gewoon door kunt knippen. Zonder rijbewijs kun je ineens je auto niet meer starten, zonder paspoort kun je natuurlijk geen (open) grens meer over, en het meest briljante, geen uitkering, zodat de extremist van dienst ofwel geheel van zijn mede-extremisten afhankelijk wordt, dan wel via criminaliteit in zijn onderhoud moet gaan voorzien. Dat zal ze leren.

LesPaul | 15-11-20 | 10:18 | 1

En wat is uw oplossing?

daytripper | 15-11-20 | 11:39
-weggejorist-
naktrawee | 15-11-20 | 10:17 | 2

We mogen blij zijn dat we nog een parlement hebben in plaats van een laffe opgepomte dwerg op een poney die wegloopt voor het MH17 onderzoek.

van Oeffelen | 15-11-20 | 10:15 | 2

Dat het bij de buren nog slechter is is geen argument.
Verlaag je niet tot niveau Halsema

Harry Turtle | 15-11-20 | 10:21

Ons parlement is effectief een laffe opgepompte pony, ook al bestaat het uit meerdere personen. Maar het is niet Trump hè? TDS in full action over here.

Sans Comique | 15-11-20 | 10:21

Aardig stuk . Echter de opmerking dat Pvv en FvD niet vol zouden inzetten op bestrijding van de radicale islam is nonsens. De partijen die dat volgens Sonny wel zouden doen komen met voorzichtige, veelal veel te slappe plannetjes omdat ze weten dat ze iets zouden moeten doen, maar ook niet de comateuze achterban willen verstoren. Moties die werkelijk hout snijden hebben geen schijn van kans en dat ervaart m.n. Wilders keer op keer. Het fiet dat er " Wilders" onderstaat is vaak al voldoende om braaf tegen te stemmen. FvD moet in het huidige klimaat ook voorzichtig manoeuvreren anders blijft er weinig over van de partij.Zie ook bv ALDEL in Duitsland, die gaan er vol in, maar worden door de meerderheid braaf afgeschoten. Zo werkt Europa hard aan z'n eigen ondergang .

daytripper | 15-11-20 | 10:14 | 2

Exact, het hele debat is een veld vol deugmijnen.
De emo-relletjes journalistiek zorgt er wel voor dat je een week aan de schandpaal staat als je er 1 triggered met een rationeel, concreet voorstel.

Harry Turtle | 15-11-20 | 10:19

De partijen die met goede plannetjes op de proppen kwamen, waren PvdA en SP. Alleen al om die suggestie vond ik het stuk van Sonny Spek behoorlijk ruk.

van der g | 15-11-20 | 12:05

Zolang er partijen zijn die voor de verkiezingen andere partijen (lees stemmers) uitsluiten kan ik het parlement niet serieus nemen. Blijkbaar is het uitsluiten van mensen in de politiek aanvaardbaar maar in het gewone leven moet ik alles omarmen en gewoon vinden.

Eddy67 | 15-11-20 | 10:14

Breng Baudet het schavot op, leg hem de strop om maar eis nog even de de-islamisering van hem.
Toch Sonny?!

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:14 | 1

Hiddema doet het nu goed in dat programma van die Rick Nieman. Dit is zijn onderwerp.

van Oeffelen | 15-11-20 | 10:22

Die zogenaamde deling tussen de politieke islam en de "gewone islam" zoals het in dit artikel gesuggereerd wordt bestaat helemaal niet. Zelfde kruitvat. De basis is een politieke islam die boven alle andere wetten staat waar nagenoeg alle moslims het mee eens zijn. Altijd bereidt om op een belediging met geweld te reageren.
Een jihad en fatwa zijn de modus operandi van de islam. De gezellige moslim buurman wordt in een oogwenk een dreigende waanzinnige als je al dan niet per ongeluk op de kilometers lange tenen gaat staan. Radicaliseren binnen een week??
Binnen 1 seconde als het moet. Opdracht van Allah gaat sneller dan het licht.

dijkbewaker | 15-11-20 | 10:14 | 2

Klopt als een bus . De zwijgende meerderheid , handig gemaskeerd door de media die de oorspronkelijke bewoners van Nederland in slaap houden.

daytripper | 15-11-20 | 10:18

@daytripper | 15-11-20 | 10:18: Die meerderheid zwijgt niet hoor. Desgevraagd heeft meer dan 70% begrip voor gewelddadige aanslagen.

Sans Comique | 15-11-20 | 10:22

Sonny vergeet dat alle moties van PVV en FvD zullen worden verworpen door de rest. Moties indienen is dan zinloos. Je kunt dan beter proberen meer zetels te behalen zodat ze niet meer om je heen kunnen.

Mahatma | 15-11-20 | 10:10 | 1
-weggejorist-
knutsel_ | 15-11-20 | 10:23

Het gebrek aan resultaten van PVV of FvD moties is onzin en gemakkelijk onderuit te halen door gewoon even naar beneden te scrollen en het briefje van het FvD statenlid over dat kunstwerk te lezen.

gijsbert1308 | 15-11-20 | 10:09 | 2

Dus een van de vele Statenleden zijn voor jou hét bewijs dat Forum ook niet te vertrouwen is met hun partijprogramma?

Trumme | 15-11-20 | 10:12

@Trumme | 15-11-20 | 10:12: u begrijpt mij verleerd of ik zeg het te omslachtig. Het FvD doet een uitstekend voorstel m.b.t. Dat kunstwerk maar het wordt toch gewoon weer door het partijkartel weggestemd. Dit is in de provincie maar gebeurt ook op landelijk niveau. Zolang we niet massaal op PVV en FvD gaan stemmen kunnen zij de ene na de andere uitstekende motie indienen maar het zal gewoon worden weggestemd want PVV/FvD.

gijsbert1308 | 15-11-20 | 11:13

Probleem is niet zo zeer dat er geen concrete voorstellen gedaan worden, maar dat alles dichtgetimmerd zit met verdragen, afspraken en EU beleid.
Daar kan je mee breken maar vraagt wel een stevige andere koers en daar is voorlopig echt geen meerderheid voor, want voorstellen in die richting ben je natuurlijk nazi/facist/bruinhemd etc. Dat roepen is makkelijker dan in het verleden gemaakte fouten toegeven en helpen rechtzetten.
Die meerderheid gaat er ook niet komen zolang, punt 2, de pers/media dat soort onzinnige aantijgingen gretig overneemt om zichzelf in de goede hoek te blijven duwen. Luie emo-journalistiek ipv objectief hun werk doen.
Tot die tijd blijft het bij geneuzel als buurtcoaches en preventiefoldertjes.

Harry Turtle | 15-11-20 | 10:08 | 1

Klopt deels. Maar een aantal van die verdragen biedt wel degelijk de mogelijkheid om verder te gaan dan we nu doen. Verbieden van bepaalde organisaties, beperken van de uitzonderingspositie van religies, beter onderwijs rond religies, het kan allemaal binnen de internationale verdragen.

Het interessante is: alle partijen onderkennen het probleem en de zorgen onder de bevolking; rond verkiezingstijd hebben ze het er allemaal over. Dat daar nooit enig zinnig beleid uit komt is opmerkelijk: ze willen eigenlijk niet, ze weten niet goed wat ze eraan moeten doen, of ze menen dat het niet kan in de huidige politieke context. Of ze willen bepaalde coalitiepartners of achterban niet voor het hoofd stoten. Wat dat betreft heb ik wel het idee dat de confessionele partijen het debat over daadwerkelijke maatregelen gijzelen, want deze raken hun privileges ook.

Muxje | 15-11-20 | 10:23

De gevestigde politieke partijen zijn er alleen voor de internationale handel. Daar vindt de nederlandse elite hun baantjes - de handel zelf en de hele logistiek er om heen.
De rest is opgeheven of richting gemeenten getrapt.
Burgers zullen geen actie ondernemen.
Dat komt door de mentaliteitsverandering in de maatschappij.
Jaren 50: braaf werken, wij allemaal.
Jaren 60: samen vechten voor blij en vrij.
Jaren 70 : samen vrij en blij.
Jaren 80: thatcherism, brutaal is goed, yup worden, hebben graaien snaaien, die ander moet z'n muil houden.
Jaren 90: feest, Go-Go-Go, iedereen nu rijk straks rijker, ikke ikke ikke.
Jaren 0: 9-11 is wel eng maar ik wil tophypotheek en 3 vakanties, mislukken is voor losers, dus eigen schuld.
Jaren 10: buurman is boos want crisis maar ik heb nog een baan dus doe nog maar een keer vvd cda want zolang ik werk ik tevree; maatschappelijke onvrede blijft zo lekker ver van me af.
2020: Wat is diiiit!!! Het zal toch niet ook op MIJ afkomen??
De verbondenheid is weg, we doen het niet samen. Zo verliezen we de aanvallen van neoliberalisme en islam.

zeurmachine | 15-11-20 | 10:08 | 5

Isditnog. Zo heb ik nog altijd die huisschilder in de kost die ik een paar decennia geleden inhuurde om mijn huis tr schilderen. Ik heb een huis bij moeten bouwen voor zijn vrouw en kinderen.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:31

En Joop de Uil zei wie niet wil werken ook goed dan krijg je gratis geld toe dat moet ook kunnen ,en toe kwamen ze hoor gratis geld ik kom er aan .

kuus | 15-11-20 | 10:41
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Zomerzon | 15-11-20 | 10:07 | 2

Is een motie niet een heel vriendelijk verzoek aan het Kabinet om iets te doen, wat ze net zo makkelijk naast zich neer mogen leggen? Deze week was er nog iets over het Israël-bashen in de VN waar Nederland ook weer braafjes aan meedeed, terwijl er toch echt een aangenomen motie ligt van Kees van der Staaij, Baudet en Wilders om daar als Nederland niet aan mee te doen.

Daarnaast is het algemeen bekend dat Wilders (PVV) al jaren moties indient om moskeeën te sluiten, financiering te stoppen, immigratie te beperken, etc. en heeft ook Hiddema (FVD) aan de lopende band voorstellen en moties ingediend om met bestaande wetgeving te gaan handhaven en bijvoorbeeld moskeeën met 'criminele activiteiten' aan te merken als criminele organisaties zodat ze ontmanteld kunnen worden, haatimams uit te zetten en te weren, of manieren voorgesteld om uitgeprocedeerde illegalen uit te zetten, en ga zo maar door.

De standpunten van de PVV en FVD over dit onderwerp zijn breed bekend en het is gewoonte dat de kartelpartijen de voorstellen van de PVV en FVD naast zich neer leggen en de moties wegstemmen, of met een beetje geluk deze met een verplaatste komma zelf indienen om met de eer te strijken. Dan kun je nu wel klagen dat de voorgenoemde partijen niet constructief meedenken maar wanneer ze dat wel doen doen ze dat voor spek en bonen.

GroetenVanUrk | 15-11-20 | 10:07 | 2

Oei, dat van de VN en Israel even gemist. Maar goed dat doen gasten natuurlijk al decennia. Walgelijk dat Nederland daar aan mee doet.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 10:26

@Piet Karbiet | 15-11-20 | 10:26: Dat is een direkt gevolg van terroristenmatras Al-Qaq-Kaag en haar linkse kerk. Ziende blind en horende doof.

Frau Merkel | 15-11-20 | 11:02

Ik word zo langzamerhand een beetje moe van dat gehak op Baudet /FvD .
Wat kun je met 2 man eigenlijk allemaal voor elkaar krijgen?
Hij probeert het wel en zie wat er dan gebeurt zoals dit een paar dagen geleden : Nog meer kanslozen in de pijplijn.

#Albanië en Noord-#Macedonië toelaten tot de #EU: een heel slecht idee. Maar daar dacht een Kamermeerderheid helaas anders over

Motie Baudet over niet akkoord gaan met uitbreiding van de EU met Noord-Macedonië en Albanië VERWORPEN

Tegen waren : D66 CU PvdA , vvd, GL DENK en CDA

twitter.com/fvdemocratie/status/13276...

Zwizalletju | 15-11-20 | 10:06 | 5

Hebben deze landen niet op hetzelfde moment de associatieovereenkomst met de EU getekend als Oekraïne? Het inlegvelletje van pRutte is dus het pleepapier niet waard waar het op staat. Albanië is een centrum voor wapen- en vrouwenhandel in Europa. Open grenzen met dat land lijkt me een geweldig idee. Het land gaat zich beslist zo snel hervormen als Italië, Griekenland, Frankrijk en al die andere Zeuro-kandidaten.

Frau Merkel | 15-11-20 | 11:13

@Frau Merkel | 15-11-20 | 11:13: Ik heb geen idee waar dit nu weer vandaan komt en waarom deze armoedzaaiers er ook weer bij moeten komen. Je ziet ook hier weer de vvd en CDA en D'66 in een mandje met de maffe radicalen van GL die alles willen binnenhalen. 't Is ook geen nieuws meer, alles is kennelijk al bekokstoofd, er wordt niet eens over bericht. Zo rolt het kartel verder met nog meer ellende voor ons in het verschiet, en geen haan die er naar kraait.

Zwizalletju | 15-11-20 | 12:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Een maatschappij, een cultuur. Cohesie, samenwerking, integratie.

Iedere keer als ik een moskee passeer krijg ik een gevoel van walging. Ze staan wat mij betreft symbool voor polarisatie. Hoe hoger het percentage moslims in een westerse samenleving, hoe groter de verdeling.

En stop hebberigheid, drang naar consumeren en materialisme. Wereldwijd als het even kan. Balans tussen mens en natuur is volkomen zoek.

Weg met sneuneuzen in de kamer. Azarkan.. man man man.........
Denk heeft jullie aan het “denken” gezet. Sterke one-liners voor intelligente kiezers............ Dit gaat toch niet werken zo.

Nicolas Arcissus | 15-11-20 | 10:06

Wat hebben we toch laffe politici in dit land. Veel lullen niets doen. Moslims zien niet moslims als minderwaardig en de nu gematigde moslimbuurman ga je over een aantal jaar heel anders tegenkomen.

jack_gouda | 15-11-20 | 10:05

Kennelijk moeten het leraren zijn of wellicht een deugende politici of tv prominent dat slachtoffer wordt van de islam. Kennelijk is dit nodig om verandering teweeg te brengen en perken te stellen aan de islamisering. In Frankrijk was het een leraar.... bizar dat dit nodig is om de emmer te doen overlopen.

Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 10:01 | 5

Er gaat helemaal niets veranderen, behalve dat ze straks ook uw Whatsapp in de EU mogen afluisteren.

HetGewoneNormaal | 15-11-20 | 10:14

@Zomerzon | 15-11-20 | 10:11: klopt, maar dat was ook maar Theo. Mensen zoals Theo en Pim die roepen het op zich af en dienen overal maar tegen te kunnen. Je zag het met Robje, die kreeg van het brengen van een fruitmandje het al doodsbenauwd en doet aangifte, de held. Toch denk ik dat als ze Robje traditioneel van de flat af zouden glijden we in NL ineens in zouden gaan zien dat de islam een groot maatschappelijk probleem is en dat keihard aangepakt moet worden.

Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 10:30

@Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 10:30: Ik wens U sterkte echt en begrijp U helemaal, maar zijn zoon zei dit exact een jaar geleden en weet U wat ie kreeg........ ja een permaban.... sterkte ik hoop dat U gespaard wordt.

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 13:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Afgelopen donderdag heeft SP-Kamerlid Jasper van Dijk een motie ingediend over acceptatieplicht van scholen. Telt dat ook?
Nu nog mogen bijzondere scholen, zoals protestantse of islamitische, leerlingen weigeren omdat ze bijvoorbeeld niet naar de kerk of moskee gaan. Straks mogen ze net als openbare scholen geen leerlingen meer weigeren, mits die de grondslag van de school respecteren. ChristenUnie en CDA zijn fel tegen een acceptatieplicht.

grietmetgroenefiets | 15-11-20 | 10:01 | 3

Maar welke niet-islamiet wil er nu naar een islamitische school? Ik zou mijn kind er in ieder geval verre van houden.

Ride_On | 15-11-20 | 10:32

@Ride_On | 15-11-20 | 10:32: Mijn voorstel zou zijn elke Religie alleen nog achter de voordeur. En kinderen niet met religie brainwashen, zeker niet tot ze een jaar of 18 zijn en dan zelf kunnen kiezen wat ze wel en niet willen.

Theo-Pim-Riv | 15-11-20 | 13:20

Sonny. Kun jij ervoor zorgen dat de ertoe doende moties worden aangenomen door de hyena's op links. Inclusief links VVD.
Zet jij ze het spreekwoordelijke mes op de keel. Doe jij dat voor die tachtig procent Nederlanders die nog altijd niet begrijpen dat we er aan gaan?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:00

In de loop der tijd zijn er honderden moties van de PVV niet aangenomen.
Dus zeuren over de PVV als zijnde een tandeloze tijger slaat nergens op. Zolang het kartel de dienst uit maakt in dit land gebeurd er niets tegen de islam. Maak de PVV groot! En hou op met janken en zeuren.

dijkbewaker | 15-11-20 | 09:59 | 1

Sonny kan beter zelf een partij beginnen.
En Sonny kan analyseren beter aan, pakweg, Jan Dijkgraaf overlaten.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:01

Azarkan: "Ja mevrouw de voorzitter, ik begrijp niet waar die boosheid van mevrouw vandaan komt".
Nou hebben toch meerdere sprekers het geprobeerd die autoverkoper (zo ziet ie er m.i. uit in dat pak) duidelijk te maken dat als het lijk nog warm is je beter niet een petitie over godslastering kunt beginnen. Maar door een Mo-blokkade lukt dat niet. Hier zie je maar weer dat het resultaat van jaren indeelt in de bergen zich op een dag wreekt.

namensmijnhond | 15-11-20 | 09:57 | 3

'Mohammed says no.'

Mr_Natural | 15-11-20 | 10:00

Die petitie gaat nog eens heel belangrijk worden. De linkse partijen zoals de vvd en GL willen dolgraag die stemmen hebben.

BozePaarseMan | 15-11-20 | 10:01

Die ‘autoverkoper’ zat niet alleen bij de PvdA maar was ook politieagent. Waar de PvdA dat vaak verweten wordt mag de popo toch wel eens te raden gaan hoe het met de werving zo fout kan gaan.

Trumme | 15-11-20 | 10:04

De onvolprezen Omtzigt bespreekt in hoofdstuk 7 van zijn position paper een oorzaak voor het falen van de staat en de politiek, die je ook kunt toepassen op het probleem Islam: " We maken de organisatie van het rijk zo, dat niemand een probleem hoeft te zien of ziet en dat niemand verantwoordelijk is voor de oplossing".

Graaier | 15-11-20 | 09:56 | 2

Dat ervaar ik dagelijks als rijksambtenaar. Wat er ook gebeurt, er gebeurt niks.

zwaaropdehand | 15-11-20 | 09:59

Als oud-rijksambtenaar herinner ik me vooral het adagium "houd je bewindspersoon in de luwte"

Mayan | 15-11-20 | 10:06

De hamvraag is natuurlijk: wie voelt zich nog veilig en heeft vertrouwen in de politiek

Abu Bachouca | 15-11-20 | 09:56

FvD pleit voor handhaven wet en op basis daarvan sluiten van bijvoorbeeld moskeeën. Maar de wet handhaven past zoooo niet bij Nederland. Kuch - boerka - Kuch.
PVV wil criminelen, waaronder m.i. ook islamisten, met dubbel paspoort het land uitzetten. Past zoooo niet bij Nederland.
Met zo'n Partijkartel als "vijand" heeft de Islam geen vriend meer nodig.
Je zou toch denken dat als de politiek van goede wil was, dit soort zaken al lang geregeld waren. Inmiddels kan het idd zo zijn dat ze doodsbang zijn voor de tegenreactie van de "vredelievende" Islam bij enige maatregel van betekenis.

Ride_On | 15-11-20 | 09:56

Nederland is in vijf dagen onder de voet gelopen door een handjevol Duitsers, toen.
Nederland heeft een karig verzet gehad, toen.
Nederland is bevrijd door Canadezen en Amerikanen, toen.
Het "verzet" na de oorlog was heftig, toen.
Er is niet zoveel veranderd. Nederland laat op vrijwel alle gebieden het beleid flink afhangen van tendenzen van omliggende landen. Het zal niet snel een land worden van dappere beslissingen.
Ik verwacht niet veel van Den Haag.

ZegMaar | 15-11-20 | 09:56 | 5

@First Contact | 15-11-20 | 10:16: Amerika had dan ook helemaal niet 'De Plicht' om ons te komen helpen. Dat ze in 14-18 dat wel deden ondanks de aanslag op hun economie mogen we ze slechts dankbaar voor zijn, anders leefden we nu onder de Hun. En ook in 40-45 hielpen ze ons opnieuw uit de brand. Dus waarom je nu moet sneren dat ze 'pas' in actie kwamen nadat ze door Japan werden aangevallen snap ik niet. Tot op de dag van vandaag leven we in vrijheid en vrede door een zware Amerkaanse aanwezigheid van het leger hier. Waar zij voor betalen, wij niet. En als Trump er wat van zegt 'wil hij uit de NAVO'. Geef ze eens ongelijk. Twee maal toe uit de brand helpen en voor 75 jaar vrede zorgen en dan zo'n grote muil krijgen...

Sans Comique | 15-11-20 | 10:30

@Sans Comique | 15-11-20 | 10:30: Ze zijn zowel WW1 en WW2 doorslaggevend geweest, maar laten we nou niet doen of de Amerikanen altijd vanaf het begin klaar hebben gestaan om 'Europa' te redden. Veel Amerikanen/ de burgers waren na WW1 juist klaar met Europa. En 75 jaar vrede? Dan heb je nogal wat oorlogen en wereldellende gemist. China, Cuba, Vietnam ,Korea, Irak en Afghanistan allemaal inmengingen die zijn uitgelopen op drama's en vele doden. Wat ik wil zeggen, is dat we ook niet moeten overdrijven. In WW2 waren het de Engelsen en (de helft van) Frankrijk die zijn opgekomen tegen het fascisme.

First Contact | 15-11-20 | 10:47

@First Contact | 15-11-20 | 10:47:
Mijn punt is niet dat men iets van Amerika moet vinden. Mijn punt is dat we nog braaf een joden afvoerend nationaal socialistisch land waren geweest als er geen kracht van buitenaf was geweest die iets anders wilde.
Net zoals we nu heel veel mensen in Nederland hebben die "iets" aan de problemen met islam willen doen, zal het zoals toen niet veranderen vanuit de politiek.
Den Haag wordt op een enkeling als Wilders na, bevolkt door lafaards die, uit angst geslachtofferd te worden, alleen veilige dingen doen. Pas als Duitsland, Amerika, Frankrijk om zijn, zal het naoorlogs verzet in Nederland oplaaien.
Het is hoe dit land rolt.

ZegMaar | 15-11-20 | 11:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Het lukt macron wel om binnen een paar dagen radicale imams uit te zetten en radicale moskeeën te sluiten. En Kurz is ook op de goede weg.
We willen in Nederland gewoon niet. En durven niet

laurentius | 15-11-20 | 09:55 | 3

Ik denk dat merendeel bevolking het wel wil maar die laffe volksverlakkers durven gewoon niet. Allemaal puur uit eigenbelang en politieke gevolgen. Ze wullen namelijk hun VRIJHEID behouden in ruil voor het volk die vrijheden meer en meer moet inleveren. Iedere verkiezing weer meer inleveren vroeger werden dit soort lieden het land uitgejaagd nu blijven ze met hun dedain en arrogantie gewoon zitten. Veroorzaakt door sluipende betonrot aan de fundamenten van ons politieke systeem.

Dwarsdenker | 15-11-20 | 10:02

Italië was ook goed bezig tot er een cordon om de grootste partij en Salvini werd gelegd.

Trumme | 15-11-20 | 10:06

laurentius | 15-11-20 | 09:55 |
Zet geen zoden aan de dijk.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:15

Er maar één islam. Het is een gesloten doos die alle waarheid bevat. Want dat is wat geloofssystemen, religies en ideologieën, zijn, gesloten dozen met daarin alle waarheid. En die waarheid staat vast en is onveranderbaar.
Mensen die die waarheid betwijfelen vormen een gevaar voor de doos, want de doos is het paradijs. Om te voorkomen dat twijfelaars het paradijs vernietigen moeten ze afgeslacht worden. Het beste kan dat door hun gesloten doos (hun hoofd) van de romp te scheiden.

me,myself and IK | 15-11-20 | 09:55

Nederlandse politici zijn helaas van de kwaliteit die je verwacht voor het geld dat wij ze betelen, en eigenlijk zelfs nog wel wat minder. Dan krijg je dit soort infantiel geneuzel waarbij meerdere talentlozen over elkaar duikelen om elkaar vliegen af te vangen, zonder te begrijpen dat ze eigenlijk zouden moeten besturen i.p.v. de winkel bewaken.
Zo lang de Balkenendenorm er ligt zal dit niet veranderen: talent gaat dit natuurlijk nooit doen: avonden en weekenden doorhalen, publiekelijk geschoffeerd worden door intellectueel uitgedaagden, alleen met bewaking over straat kunnen en waarom, voor die armzalige 180K?
Zaait en gij zult oogsten, en dit is de oogst. Bedankt Jan-Peter, goed gedaan.

Geef mij een sterke kandidaat die het niet om het geld hoeft te doen, die wel inzicht en bestuurlijke kwaliteiten heeft en ik volg hem blind. Op dit moment hebben we er 0 (nul) en kun je eigenlijk beter niet stemmen.

Homer P. Simpson | 15-11-20 | 09:54 | 4

180.000 gedeeld door 12 is maar 15.000. Ja veels te weinig...
/sarcasme modus uit

knutsel_ | 15-11-20 | 09:59

Je wil juist mensen in de politiek die daar zitten voor hun idealen. Geen carrierepolitici. Meer geld geven lost helemaal niks op, het geeft juist meer mogelijkheden voor de baantjescarrousel.

Daarom is de EU ook zo gevaarlijk voor onze democratie. Als je daar binnen komt, dan loop je pas echt binnen en hoef je je pas echt niet naar het volk te verantwoorden. Dan krijg je mensen in de landelijke politiek die carrierepolitici zijn, en stemmen voor meer EU of meer geld naar de EU, volledig in hun eigen belang: een mooi baantje in het verschiet.

einz | 15-11-20 | 10:22

Bevlogenheid en idealisme koop je niet in met meer geld, hoor. Maar bevlogenheid en idealisme wordt wel weggeconcurreerd door ordinaire machtsgeilheid en hebzucht die wel vooruit kan kijken maar dan slechts waar het de vooruitgang van de eigen carrière betreft. De bijna-verkiezing van Omzigt was als een kaarsvlammetje dat nog één keertje wilde oplichten voor het werd gedoofd.

Sans Comique | 15-11-20 | 10:34
▼ 1 antwoord verborgen

De PVV heeft door de jaren heel veel concrete moties ingediend.
Maar die worden systematisch weggestemd door de linkse coalitiepartijen, inclusief de VVD. Als we willen dat er écht wat gedaan wordt aan de radicale islam, dan zullen we toch echt op 17/3 op Wilders moeten gaan stemmen.

Proud Infidel | 15-11-20 | 09:51 | 4

@Homer P. Simpson | 15-11-20 | 09:56:
Het was het CDA die zich destijds niet aan de afspraken hield. Wilders heeft toen besloten om met een dergelijke coalitie op die manier niet in zee te gaan. En terecht.

cheops | 15-11-20 | 10:10

@Homer P. Simpson | 15-11-20 | 09:56: de PVV kwam vanuit het niets in Rutte1.
Intern was het zoals bij álle nieuwe partijen chaos. Wilders heeft jaren nodig gehad het sterke blok van nu te vormen. Helaas gebruikt Rutte met z’n kartel dat om het cordon al jaren te rechtvaardigen en doen de linkse partijen daar gratis aan mee.

Trumme | 15-11-20 | 10:11

@Homer P. Simpson | 15-11-20 | 09:56: Welke afspraak? Dat ze het kabinet zouden steunen zolang ze niet te gek zouden doen waarna ze toch te gek deden?

Sans Comique | 15-11-20 | 10:35
▼ 1 antwoord verborgen

Verbaasd de schrijver zich hier nog over?
Dit zie je altijd voor de verkiezingen en na de verkiezingen gaan ze weer over tot de orde van de dag.
Het gaat alleen maar om ziektes te winnen, anders niet.
Hoe en wat het met ons, interesseert ze geen ruk.
Ze dronken een glas, ze deden en plas en lieten alles zo als het was.

jufrouw theelepeltje | 15-11-20 | 09:51

Waarom proberen links en rechts eigenlijk überhaupt nog samen te leven? Politieke oriëntatie bindt mensen meer dan nationalisme. Samen zijn we echt met een hele grote groep eensgezinden. Is het dan echt onmogelijk om gezamenlijk, rechtse Nederlanders, Amerikanen, Duitsers etc. het zinkende schip te verlaten, en ergens opnieuw te beginnen, net zoals die eerste vis die ooit aan land kroop?

JackStick | 15-11-20 | 09:51 | 1

Goed idee!

me,myself and IK | 15-11-20 | 09:57

Altijd meteen hoog van de toren met wetgeving. Is helemaal niet nodig ook binnen de huidige wet kunnen de grijze wolven direkt verboden worden. zoiets heet handhaving.

Nescio73 | 15-11-20 | 09:51 | 2

Dat is wat je steeds meer ziet gebeuren. Totaal verboden op bv messen of vuurwerk is niet nodig als je gewoon goed handhaaft op de bestaande regelgeving.

BozePaarseMan | 15-11-20 | 09:53

@BozePaarseMan | 15-11-20 | 09:53: de wetgeving kaart is wel lekker makkelijk. Oeverloos debat in de kamer. Een wet duurt jaren. Handhaven zou morgen al kunnen maar dat is 'eng' want zou conflict kunnen geven. Dus maar veilig verschuilen achter wetgeving

Nescio73 | 15-11-20 | 09:58

Er gaat helemaal niets veranderen als het kartel aan de macht blijft. De wil ontbreekt. Hoe duidelijk wil je het hebben. Een ideologie als de islam is staatsvijand nummer één in een democratie.

DrachiR | 15-11-20 | 09:50

Wij Nederland zijn slechts een splinterpartij in Brussel waar onze wetgeving vandaan komt. De grote landen als Duitsland Frankrijk en Italië zullen moeten ingrijpen met allereerst de migranten stroom te stoppen. En dat kan alleen door alles wat illegaal binnenkomt direct terug te sturen. Ik las gisteren dat er alweer 34000 op de Canarische eilanden zitten te wachten. Zonder het volledig stoppen zijn alle maatregelen tegen moslimextremisten zinloos.

Trumme | 15-11-20 | 09:50

Hear hear..

Homer P. Simpson | 15-11-20 | 09:49

Die strijd is al verloren. De laatste kans de strijd naar de goede kant om te buigen lag in handen van de VVD.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:48 | 6

10 jaar geleden al de kans weggegeven. Jammer dat Rita Verdonk door de Grote Leugenaar op slinkse wijze destijds aan de kant werd gezet. Denk dat zij wel het beleid had gevoerd wat in het verkiezingsprogramma destijds stond.
Zit me al 10 jaar te ergeren aan die woordkunstenaar. Een slappe zak is het letterlijk en figuurlijk.

Dwarsdenker | 15-11-20 | 10:26

Hier denk ik ook nog weleens aan terug dwarsdenker.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:33

Beeldend Leptob.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 11:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is heel simpel: Links, dus het kartel of het establishment, gaat hier helemaal niks aan doen. Natuurlijk roepen ze nu van alles, maar dat heeft alleen maar te maken met de komende verkiezingen. Het zijn losse flodders, het is gebakken lucht. Links heeft al jaren geleden een verbond gesloten met de islam. Dat was een puur strategische zet, ze hebben nu eenmaal meer overeenkomsten dan verschillen. En je valt je bondgenoot niet af. Dus nogmaals: Het kartel gaat hier NIETS aan doen. De islamisering gaat gewoon rustig door, langzaam maar zeker.

Motleycrew | 15-11-20 | 09:47 | 3

U vergist zich; de islamisering gaat niet rustig door maar in sneltreinvaart

Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 09:49

@Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 09:49: zo is het en ik zie die verongelijkte kop van Klaver al voor me als we eens echt een aanslag te verwerken krijgen.

Trumme | 15-11-20 | 09:51

@Trumme | 15-11-20 | 09:51: dan nog zal hij de oorzaak van die aanval niet bij de daders leggen maar bij ons.

BozePaarseMan | 15-11-20 | 09:57

Maar goed, over tot de orde van de dag, iedereen is het eens en er gaat niks veranderen. Naja, wel veranderen, dat is duidelijk.
Vrijdag wordt de rustdag.
Aparte ingangen voor de vrouwen.
Internet wordt afgeschaft.
Snelwegen worden grindpaden.
Afvalverwerking stopt en mag u zelf verbranden.
Kent u de koran al uit uw hoofd?

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:45 | 1

Dat is waar we naar toe gaan inderdaad. Nu nog niet, maar geleidelijk, zonder al teveel hobbels worden we erin gerommeld.

BozePaarseMan | 15-11-20 | 09:47

PPV en FvD hebben er geen belang bij dat er iets verandert. Daarmee zouden ze zichzelf in de voet schieten. Hoe meer afbraak van Nederland, hoe meer islam, des te beter voor hen.

filosofem | 15-11-20 | 09:44 | 6

Met alle respect, maar wat je hier schrijft is nogal dom. De PVV en FvD hebben alle belang bij veranderingen omdat het zou betekenen dat ze hun doelen halen. Je haalt nu even politieke partijen door elkaar met iets als BLM, KozP etc. Die hebben er inderdaad geen belang bij dat ze hun doelen bereiken want dan zouden ze daarna misschien wel voor de kost moeten werken in plaats van alleen maar wat te schreeuwen.

Shitting Bull | 15-11-20 | 09:50

Oh ja, die PPV. Nietzsche.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:53

De grootste profiteurs zijn de verdienmodellen BLM KOZP Black Archives stichting Vluchtelingen Werk stichting integratie werk Inburgeringscursus Nederland enz. enz.

Trumme | 15-11-20 | 09:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Asscher is bezig met een voorstel voor een grondwetswijziging van artikel 23, waarin de onderwijsvrijheid is vastgelegd (voorstel is via de Joop te bekijken); het enige treurige hieraan is dat hij alleen Slob verwijt dat deze niet opkomt voor de rechten van kinderen 'die worstelen met hun seksuele identiteit'. Wat zal hij hebben staan juichen, en velen met hem, toen dat artikel over die homoseksuele jongens op reformatorische scholen in Trouw verscheen, de verontwaardiging was groot. Zo konden ze de hele islam erbuiten houden en toch spijkers met koppen slaan.

grietmetgroenefiets | 15-11-20 | 09:43 | 2

Die man is een gevaar voor ons land.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:54

Arie is kalltgestelt weg 2 zetels winst. Hopelijk krijgt GL ook de rekening gepresenteerd voor mevr. Moslimbroeders maar dat zal wel ten koste gaan van Denk dus lood om oud ijzer.

Trumme | 15-11-20 | 10:01

Een persoon 1 paspoort. Kun je je paspoort van ander land niet inleveren dan krijg je geen Nederlands paspoort. Uitkering, stemrecht, werken bij overheid, in de politiek, alleen mogelijk nederlands paspoort

zeg maar brabo | 15-11-20 | 09:42 | 2

Je kunt het ook omdraaien. Ze wel een Nederlands paspoort geven, maar alle Marokkaanse en Turkse paspoorten ongeldig verklaren totdat er aan onze voorwaarden wordt voldaan. Als dit nou eens in EU-verband wordt gedaan, dan zijn dat soort landen gauw uitgeluld.

Alexander des Burgus | 15-11-20 | 09:49

@Alexander des Burgus | 15-11-20 | 09:49: Hahahaha. De EU en samen!

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 10:14

Drugs in zijn geheelheid legaliseren (drugshandel is voornamelijk in handen van 'moslims'), dubbele paspoort afpakken (laat de mensen maar kiezen), islamitisch onderwijs verbieden (zo ook het christelijke dan, als het dan wel aangenomen wordt), mensen die naar Nederland emigreren hebben 3 jaar de tijd om iets fatsoenlijks op te bouwen, lukt dat niet, terug, alle illegalen in Nederland sowieso uitzetten, subsidie aan democratie-slopende clubjes strafbaar stellen. (hoi George), Diyanet moskeeën afbreken, iedereen in Nederland een koran geven (vast dat er dan wat schellen afgaan), eenieder die een terroristische aanslag op Nederlands grondgebied pleegt gaat in een platte kar door Nederland, wordt vervolgens jarenlang opgesloten tussen de varkens... Zoiets ?

Zo, en nu koffie. ;-)

OuweOuweLekkerMauwe | 15-11-20 | 09:41 | 6

Ja maar Ouwe ;-). Dit moet in moties ingediend worden door Baudet en Hiddema. En die moeten dan natuurlijk niet afgeschoten worden door links. Ga jij dat Sonny vertellen. Kan Sonny het op zijn beurt aan het jarretel vertellen. Dan zullen ze luisteren.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 10:08
▼ 3 antwoorden verborgen

De tweede kamer zijn een stelletje trekpoppen die in dienst zijn van lobbyisten van grote bedrijven, meer niet.

dk-- | 15-11-20 | 09:41

Als je kip zijnde eenmaal gepikt bent probeer dan de horde schaapachtige nuttige idioten nog maar eens van je af te houden. Zolang Baudet meer kritiek oproept dan Azarkan loopt de Islamisering gesmeerd.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:39 | 3

Geen ophef in de media over Azarkan is verbazingwekkend. Het hele land zou op z’n kop moeten staan.

BozePaarseMan | 15-11-20 | 09:45

Precies zo. Teleurstellend dat Spek dat zelf niet doorheeft.

lanexx | 15-11-20 | 09:46

Zo treurig inderdaad Lanexx.
Hier valt toch niks meer tegenin te brengen.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:53

Die plekken in de TK zijn gewoon banen. En de leden van die TK willen die graag behouden. Met de verkiezingen in aantocht is het dus zaak om te zorgen dat je herkozen wordt via de kieslijsten. Het benoemen en aanpakken van de problemen wordt uit angst om in maart buiten de boot te vallen angstvallig vermeden. Op dit punt gaat men lekker op veilig. Daarbij de echte veiligheid op het spel zettend. Politiek bedrijven is gewoon een baan. En die wil men behouden met calculerende invulling.

Raspatat | 15-11-20 | 09:39

Geen zorgen beste landgenoten, Mark Rutte lost het voor u op.

Slough | 15-11-20 | 09:38 | 1

Nu al sin an 4 jaar "warm rechts" geluid.

Lorejas | 15-11-20 | 09:48

Sonny, gisteren was mijn leven gevuld met regen.

RickTheDick | 15-11-20 | 09:37 | 2

Geef mij Cher maar.

Mr_Natural | 15-11-20 | 09:38

Goed verhaal. Praatjes voor de Bühne.

Eigenwijs | 15-11-20 | 09:37 | 1

Inderdaad, de beste stuurlui......

serieusgenomen | 15-11-20 | 10:05

De overheid kan wel een aantal dingen doen maar uiteindelijk zal het grootste deel van de oplossing uit de samenleving zelf moeten komen.
En dan vooral vanuit de eigen gelederen zelf, een hervormde islam. Ik zeg niet dat het gaat lukken maar ik zie dat dat de enige realistische optie is.
Wilders roept al jaren wat maar is wat dat betreft een slechte vertolker van islamkrtiek met zijn islam is stom argument.

mlmn | 15-11-20 | 09:36 | 2

"Wilders roept al jaren wat maar is wat dat betreft een slechte vertolker van islamkrtiek met zijn islam is stom argument. "

Nou jij bent ook een redelijk slechte vertolker van je eigen gedachten als ik die zin zo lees. Ten eerste klopt de hele zinsopbouw niet, maar even los daarvan is hij compleet inhoudsloos. Wat bedoel je? Wat is je punt? Hoezo "roept hij maar wat" geef eens een voorbeeld. Alleen al het feit dat de meerderheid van doodsbedreigingingen waardoor deze beste man al 15+ jaar beschermt over straat moet, bewijst zijn gelijk dat de Islam een sociale, culturele, maatschappelijke, politieke en religieuze ideoloie is die haaks staat op onze westerse normen, waarden en democratie.

peterdh | 15-11-20 | 09:42

Een hervormde islam? Wat denk je van het "ontmoskeeën" van de Marokkanen en Turken?

Alexander des Burgus | 15-11-20 | 09:52

Wij hebben helegaar geen volksvertegenwoordigers maar partijvertegenwoordigers.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:36 | 1

Eensch.

Koning BongoBongo | 15-11-20 | 09:40

Een daadkrachtige Oostenrijker die laat zien hoe het moet. Komt me enigszins bekend voor.

cheops | 15-11-20 | 09:34 | 2

Schwarzenegger?

Nuchternederland | 15-11-20 | 09:59

Die ene met dat snorretje, die al snel liet zien hoe het niet moest?

Usumani | 15-11-20 | 10:10
-weggejorist-
rijnaardfos | 15-11-20 | 09:32 | 2

Goed stuk. Het waarom had er wel bij gemogen. Wat mij betreft;
Gebrek aan visie, ondermaats niveau kamerleden en het niet door de zure appel durven te bijten is debet aan uitblijven concrete maatregelen. De enorme lafheid, uitzonderingen daargelaten, is wellicht nog de belangrijkste factor.

Wassila | 15-11-20 | 09:32 | 2

Kadaverdiscipline boven volksvertegenwoordiging zorgt er ook voor dat niemand met daadwerkelijke oplossingen komt indien het niet in lijn van de partij ligt.

amateurrr | 15-11-20 | 09:40

Het doorsnee tweedekamerlid is geen idealist, heeft geen vaderlandsliefde en zit daar alleen maar voor de poen en secundaire/tertiaire arbeidsvoorwaarden... en de contacten. De 'schadeloosstelling' voor een tweedekamerlid ligt veels te hoog. Dan krijg je meer verkeerde figuren in de tweede kamer.

Santoku | 15-11-20 | 12:19

Alleen maar holle voorspelbare woorden. Niemand die het voor de burgers opneemt. Er lijkt meer medelijden te zijn met de daders dan met de slachtoffers. Ja, we willen de vrijheid inperken voor de burgers, dat durven we wel maar we durven de radicale Islam niet aan te pakken.

BozePaarseMan | 15-11-20 | 09:32 | 1

Idd. En facturen in blauwe enveloppen sturen is het enige wat de regering wel kan.
In algemene zin lijkt het beleid te zijn om de burger net voldoende "tevreden" te houden zodat deze net niet in opstand komt. En zodoende alles vreet vwb er gebeurd in het land/wereld en bedacht wordt door de daadlozen in Den Haag.

Ram_Ram | 15-11-20 | 09:50

"om aan te geven dat het niet de goede kant opgaat in Nederland met de aanpak van de radicale islam en religieus gemotiveerd geweld. "
==============

Daar komt men nu pas mee?? Islam en de problemen met de (vaak illegale) massa migratie is al vele jaren bekend.

Vele jaren terug heeft Janmaat al op deze problemen gewezen maar werd daarop gedemoniseerd door het politieke en media establishment.

www.youtube.com/watch?v=Yh6y4AtWGdo

Swieberj | 15-11-20 | 09:30 | 1

Het tij was toen misschien nog te keren. Nu niet meer.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:42

Je kan in wel duizend debatten een dergelijke motie indienen. Wellicht vonden sommige partijen het in dit debat niet nodig. Onder heel veel kamerleden leven wel gedachten over alles wat de islam ons brengt, echter doorpakken wordt grotendeels onmogelijk gemaakt door de grondwet. Kijk alleen alleen al eens naar iets simpels als een mondkapjesplicht waar de grondwet in de weg zit. In dit geval worden we in de tang gehouden door de grondwet. Daarnaast denk ik dat de regering en het grootste deel van de kamer de symptomen van islamisering niet hard wil aanpakken omdat mensen namens de islam dan wel eens keihard terug kunnen willen slaan. Islam rules.

Leptob | 15-11-20 | 09:30

Sonny raakt de kern.
Het is helaas wachten op een FvD? leider die zich niet staande probeert te houden met quasi intellectueel, narcistisch geschreeuw. Maar iemand met humor, enige rust en gogme en iemand die komt vanuit achtergrond die meteen breed maatschappelijk aanvaard wordt. Een mengeling van Fortuyn en Marijnissen (de vader) met de standpunten van FvD zou direct een meerderheid pakken.

de Voorzittert | 15-11-20 | 09:30 | 3

"Maar iemand met humor, enige rust en gogme en iemand die komt vanuit achtergrond die meteen breed maatschappelijk aanvaard wordt." Martin Bosma?

First Contact | 15-11-20 | 09:36

En iemand die z'n vrijheid voor de aankomende 15 jaar wil opgeven.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:38

@First Contact | 15-11-20 | 09:36: die zou het wel moeten kunnen maar mist charisma hè? Is meer categorie Omtzigt maar dan met een leuke cynische toon.

de Voorzittert | 15-11-20 | 09:57

Toen wij, met kleine kinderen, berooid terug kwamen naar Nederland, door natuurramp, werden wij heel gastvrij opgevangen in Nederland. We konden doodvallen!
IN Den Haag werd mijn Nederlandse paspoort ingetrokken. Vrouw en kinderen konden slapen bij het Leger des Heils.
Hartje december werd mij voorgehouden dat wel op een bankje in het park kon slapen.
Maw voor Nederlanders kan niets, kom je uit een een of ander (veilig) buitenland, gaan de deuren wijd voor je open.

pollo4 | 15-11-20 | 09:28 | 2

Yep. En als een illegale immigranten te lang in de procedure zitten stort de overheid gewoon € 63 miljoen schadevergoeding voor al dat leed. Walgelijk. Sterkte!

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:40

Aan u viel niets te verdienen/linkse brownie points te scoren.

Slough | 15-11-20 | 09:42

Wat een vreemde opmerkingen over PVV en FVD.... Ze willen wel,maar kunnen toch geen potten breken zolang hun moties omtrent de Islam stelselmatig door het kartel worden weggestemd.... De schrijver klinkt een beetje als een half/half deuger... kan er voor de rest niet meer van maken.

Kowalski11 | 15-11-20 | 09:28 | 7

@Kowalski11 | 15-11-20 | 09:39: Nee, dat denk ik niet. Maar dat gezegd hebbende is het nog steeds goed om goede, concrete moties in te dienen waar eventueel in een later stadium nogmaals naar verwezen kan worden. Al is het maar om de hypocrisie van de andere partijen te duiden. Alleen klagen leidt tot niks.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:43

@witwas | 15-11-20 | 09:41: Helemaal eens. Maar wil je dan maar wachten, of niks doen? Desnoods moties om erop aan te dringen dat de wetten gehandhaafd worden. Niks doen is nooit de oplossing.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:44

We betalen die mensen toch juist om met voorstellen te komen hoe het anders moet? En dan is het handig om met voorstellen te komen die kans op slagen hebben. Dit onderwerp speelt al zo lang, je mag verwachten dat ze tenminste met iets zouden kunnen komen.

TheGreatGrumbler | 15-11-20 | 10:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Het volk krijgt het parlement dat het verdient. Als geheel is het een kudde mekkerende maar makke schapen. Karakteriserende kernwoorden: naïef, links/gristelijk policor, oogkleppen, domheid, desinteresse, rechtse passiviteit. De staat van Nederland en het huidige beleid spreken al decennia lang boekdelen. De exponent daarvan is de VVD, het walgelijke gemiddelde.

Fijnstoffer | 15-11-20 | 09:28 | 1

De toon mijnheer. De toon, dat is belangrijk.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:41

Zolang we een land blijven van ‘dringend adviseren’, maar niet verplichten, en van ‘gedogen’, maar niet verbieden, vrees ik dat kwaadwillenden de overhand krijgen ( houden) en Nederland in een neerwaartse onveilige en onleefbare spiraal blijft ronddraaien, totdat de bom ècht barst.

laurentius | 15-11-20 | 09:26 | 3

Zo is dat.

swassannuf | 15-11-20 | 09:55

Wat denk je dat er gaat gebeuren als 'de bom echt barst'?

Bataafje | 15-11-20 | 10:33

@Bataafje | 15-11-20 | 10:33:
Als er zoveel ‘ eenlingen’ zijn dat je van groepsvorming kunt spreken, en de gewelddadige ‘incidenten’ zich dagelijks herhalen zal er een tegenbeweging ontstaan, te beginnen in de wijken en grote stadskernen,
wat je eigenlijk een volksopstand zou kunnen noemen. Met alle gevolgen van dien. Noem het van mijn part burgeroorlog. Dat zie ik gebeuren. Maar hoop dat ik het mis heb

laurentius | 15-11-20 | 13:00

De vertoning van koloniale zetbaas Azarkan op het spreekgestoelte van ons parlement zei genoeg.

Meer dan een "vlammend protest" kwam er niet op. Kan mij nog een steenrijk oud vrouwtje herinneren dat niets naders dan dat had. Een vlammend protest. Voordat zij als een dief in de nacht met haar regering, haar familie en het goud uit Nederland moest vluchten.

Vijf jaar later konden wij mevrouw en haar familie als een helden weer op de troon tillen. Na bemiddeling van de geallieerden, die ontelbare duizenden levens offerden voor onze vrijheid.
Intussen komen wij nog steeds niet verder dan een "vlammend protest".

Jan Passant mk2 | 15-11-20 | 09:25 | 5

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:39: Ben vaderlaaand getrouwe....

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:41

Waarom dat wijf als held is binnengehaald is mij ook een raadsel. welgeteld op 5 jaar bezetting heeft zij in totaal 6 uur gesproken voor radio Oranje. En onze oorlogsheld Bernard heeft 5 jaar gefeest en geneukt in Londen. Ik kots op die hele familie.

van_Heutsz | 15-11-20 | 10:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is het grootste probleem waar NL en Europa mee te maken heeft. NL als Europa kampen met legers salafisten die dagelijks flink groeien en waar het westen 0,0 grip op heeft. Ons onderwijs, zorg , welvaart en veiligheid zorgt voor een beperkt deel van de asielzoekers dat deze integreert en de westerse samenleving accepteert, deze groep kan gestuurd worden, de salafisten en fundamentalisten totaal niet. Bij elke moord, aanslag of barbaars gedrag gepleegd door moslims/allochtonen staan politici klaar om hun afkeur uit te spreken, behalve die extremisten bij Denk en soms D66... maar beleid, wetten en vooral de wil om dit extremistische volk aan te willen pakken ontbreekt. Overheid is kansloos en dan een afgewezen asielzoeker dat op school zit, goed Nederlands spreekt en welwillend is uitzetten naar land van herkomst.... de ironie. Het zorgwekkende is wel dat 75% van de jonge moslims de sharia aanhangen en deze boven de reguliere wetten en vrijheden van NL heeft staan. Laat het eens indalen....75%!!! Daar kun je dus concluderen dat een enorm aantal jonge moslims hier in het vrije westen is geboren, in veiligheid, welvaart, goede zorg en D66 onderwijs heeft genoten... het bewijs dat het westen volkomen kansloos is. Het bewijs dat al dat deugen en correctheid waar D66/Gl en de pvda voor staan gewoon het fundamentalisme heeft gefaciliteerd.... de burger is bedrogen door de politiek, de cijfers laten dit zien.

Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 09:23

Volgens mij heeft Hiddema in voorgaande debatten voldoende handvatten gegeven om onwelgevallig import-tuig aan te pakken. Nota bene binnen de kaders van de bestaande wet. Er wordt alleen nooit wat mee gedaan. Mooi voorbeeld was het aanpakken van die islamitische school in Amsterdam, zeg maar de broedplaatsen van religieus-extremistische volidioten.

En anders Halsema even bellen, die is altijd goed met deëscaleren.

amateurrr | 15-11-20 | 09:23 | 1

Vind ik ook! Hij kwam niet met moties, omdat hij vind dat de Nederlandse wet al genoeg ondersteuning biedt. Er worden al strafbare feiten gepleegd, maar we doen er niks mee.

OuweOuweLekkerMauwe | 15-11-20 | 09:32

Snel beleidsreparaties. Duct tape houdt wel tot april 2021, want dan moet alles toch weer teruggedraaid worden om Wilders niet in de kaart te spelen.

Nivelleermarionet | 15-11-20 | 09:22 | 1

^dat

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:27

Van Toorenburg mocht alvast vooruit bukken bij Goedemorgen Nederland?

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:21 | 4

Wat een tenenkrommende act met dat witheet van woede. Geveinsde woede that is.
Maar concreet er wat aan doen, behalve voor de bühne richting die Azarkan blaffen, is het dan ook niet.

amateurrr | 15-11-20 | 09:25

@amateurrr | 15-11-20 | 09:25: Ze was wel echt kwaad. Maar het inzicht komt 10-20 jaar te laat. En nu verwacht ik ook geen effectieve daadkracht van haar. Sowieso omdat ze uit de Kamer gaat. Maar al zou ze blijven. De mensen van de kartelpartijen zitten helemaal ingekapseld in dogma's en denkpatronen die elke daadkracht in deze zaak onmogelijk maken.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:42
▼ 1 antwoord verborgen

Pfff, radicale islam. Er is maar één islam, er haar volgelingen zijn degene die de leer van de koran volgen.

jansma28542681 | 15-11-20 | 09:19 | 4

@Harrie7949 | 15-11-20 | 09:25:
Je bent clublid of niet!
Tegen wil en dank vanaf geboorte en je komt er nooit meer vanaf.
Hotel California 2.0

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:27

Je kan dit wel heel leuk blijven roepen maar het heeft totaal geen bijdrage in de oplossing. Het overgrote deel van de moslims is hier namelijk geboren.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:32

Islam is geen geloof. Het is een kwaadaardige ideologie. Het kromzwaard staat niet voor niets in de vlaggen van veel islamitische staten.

Eigenwijs | 15-11-20 | 09:39
▼ 1 antwoord verborgen

De SP kwam met iets constructiefs? Ik zag een sukkel van de SP het in de Kamer tegen meneer Hiddema hebben over het meldpunt linkse indoctrinatie van FvD. Huilie huilie leraren zijn niet meer veilig in de klas. En dat zegt hij dus in de context van de onthoofding van een leraar. Dat meldpunt en onthoofding, die 2 twee dingen die horen bij elkaar? Goede timing, meneer Kwint. Net zulke goede timing als die van de politieke tak van het islamitisch terrorisme, Azarkan, met zijn steun voor het verbod op belediging van de profeet. Kots.

Rest In Privacy | 15-11-20 | 09:19 | 2

Idd, het is ziekmakend hoe de politiek hiermee omgaat.

Hollandse_blauwe | 15-11-20 | 09:25

De SP is vanaf het begin af aan al een grote kleuter.
Tegen alles, wil niks, komt niet met oplossingen.
Wil je een snoepje? Nee!

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:26

Oh ja, trouwens....
Wen er maar aan.
Dhimmies.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:18

Hoho, uitermate daadkrachtig zijn ze daar in Den Haag. Alleen tonen ze niet de door jou gewenste daadkracht.

Zoltan | 15-11-20 | 09:17 | 1

Uitermate daadkrachtig pro EU inderdaad... daar houdt de daadkracht op.

Koning BongoBongo | 15-11-20 | 09:28

Belang van de partij gaat voor landsbelang,dus zieltjes winnen voor de verkiezingen staan voorop.
Rest is bijzaak.

Roger-Rabbit | 15-11-20 | 09:17 | 1

En het geloof gaat voor de partij....

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:19

Hoe dan? Daar ga ik later invulling aan geven. Is het hard? Ja heel hard. Creert het duidelijkheid? Zeker. Staat het haaks op de grondwet? Nee! Is het een mensen recht? Nee! En nee ik ga het niet noemen. Het staat bij een ander topic van afgelopen week. Hoeveel dagen heeft die mevrouw nog van het cda? Ik gaf haar een week. Zijn er bezwaren? Zeker. Maar kan niet is geen reden. En om mij oma(rip) te quoten: kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast.

Uni-isme | 15-11-20 | 09:17

Gelul. Wilders vraagt/smeekt elke keer om de islamitische invloed te stoppen Stoppen met het binnenlaten van nog meer imams, vluchtelingen uit islamitische landen en vraagt om sluiten van haattempels. Zolang de rest van de kamer er niks mee doet staat de beste man alleen. Zolang niet half Nederland op de PVV stemt is de man een tandeloze tijger. Maar Geert is tegen de islam. Punt.

Normpje | 15-11-20 | 09:15 | 6

Geld dat zwarte pieten verbod ook buiten Amsterdam en Den-Haag? Hier in Limburg is nog niks verander zover ik gezien heb...

Ff_afschakelen | 15-11-20 | 09:36

Mijn god. Het gaat over de islam. Met je Zwarte Piet.

Normpje | 15-11-20 | 09:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Stel je hebt het beste voor je land over en je wil dus maatregelen tegen dit soort dingen...
Dan ben je ineens een paria...

Stel je bent naïef en denkt dat de hele wereld een vriendelijke tekenfilm is en je doet niks dan ben je een held.

Stel je wilt een land vanuit een bepaald geloof veranderen naar dat geloof toe ten koste van de autochtone bevolking dan ben je welkom.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:15

Spek is sowieso haram.

Mr_Natural | 15-11-20 | 09:15

# Het is vechten tegen een grote onbekende het islamitisch radicalisme zit niet achter de voordeur van de Moskee, voor een jihadist is een Imam in de mainstream moskee een ongelovige. Het islamitisch radicalisme komt vanuit achterkamertjes en doelbewust zoeken organisaties zoals de IS en Co de zwakke schakels op.

Jongens met een probleem, ruzie met ouders, geen kans op een toekomst en al zeker geen kans bij de meisjes. Rekrutering vind plaatst op social media en in shooter games en in het ondergrondse netwerk.

Het zijn vooral de stille ingetogen jongens die makkelijk worden geradicaliseerd. Nederland is te braaf, te bang om door te grijpen, het bekende je bent een racist vingertje wappert al voordat je het woord islamist of moslim in je mond hebt genomen. Het is een onderwerp wat met een zijden handschoen wordt behandeld en dat is nu juist niet de manier.

Afgelopen maandag werden in Oostenrijk een kleine 60 invallen gedaan bij verdachten van islamitisch radicalisme. In één dag werd er ruim 1,5 miljoen euro gevonden, tientallen wapens en wat blijkt. Het heerschap heeft gewoon wapenvergunningen gekregen.

muggetje | 15-11-20 | 09:14 | 2

1,5 miljoen euro? Die moslims zijn toch allemaal zielig en zitten in de bijstand (lees grote armoede). Hoe komen zij dan aan 1.5 miljoen euro?

pollo4 | 15-11-20 | 09:24

Viezerik. Veroordeelt het onthoofding van een docent niet maar kruipt in de slachtofferrol. Sterker nog, in zijn familiekring wordt de verdachte van de moord onthaald als held. Wat doet deze tuig in het Nederlandse parlement?! RIP NL. RIP EU.

SoRebelyus | 15-11-20 | 09:14 | 3

"Wat doet deze (dit) tuig in het Nederlandse parlement?"
Er is op hen gestemd.
Dus er is steun onder de bevolking. Wen er maar aan.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:25

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:25: Als er al 120.000 moslims een petitie tekenen tegen cartoons zijn dat omgerekend al 2 zetels.

Ga er dus maar vanuit dat ze in maart 2021 terugkomen.

muggetje | 15-11-20 | 09:46

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:25:

Exact het probleem waar Nederland tegen aan loopt. Families met islamitische ideologie baren tot 2.5x meer kinderen dan de autochtone Nederlander. Over 20 jaar zal DIT tuig alleen maar stemmen op die idioten als Kuzu en Azantarkan. Enge gedachte. Het is 5 voor 12!

SoRebelyus | 15-11-20 | 11:36

Bla bla verkopen en de belastingen verhogen, de enige dingen waar ze echt goed in zijn.

Petrus Poortwachter | 15-11-20 | 09:14

-geen asielprocedures meer voor inreizenden uit veilige landen; pas maar een "snelrecht" achtige toetsing toe

-geen dubbele paspoorten of tenminste een juridische "afstandsverklaring" met 'meineed' achtige tanden voor politici, ambtenaren en bestuurders

-buitenlandse geldstromen naar in NL actieve koepelorganisaties in kaart brengen en verplicht publiceren a la een jaarrekening voor de aandeelhouders

-buitenlandse financiering van organisaties die in NL ook gebruik maken van Nederlandse financieel-maatschappelijke ondersteuning, verbieden.

-overheidsinspecties (random) op en vertalingen van imam's, voorgangers, priesters enz. die in een buitenlandse taal prediken

-afschaffen van alle wetgeving die welke vorm van belediging dan ook strafbaar stelt maar in het bijzonder belediging van niet of niet meer bestaande historische figuren zoals profeten, goden, zieners enz.

-veel hardere wetshandhaving op de wetten die we al hebben over het misdragen, dreigen of geweld plegen in de openbare ruimte

CynicalBastard | 15-11-20 | 09:14 | 8

Extra toevoeging: Three strike you're out

Cadeauinpakpapiertje | 15-11-20 | 09:46

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:24:
Begin eens met vastzetten. We hebben een perfect excuus, namelijk covid-19. Geen onnoige reisbewegingen maken. En covid gaat vermoedelijk nog heeeeel lang duren en beter nemen we het zekere voor het onzekere.

Graaisnaaiert | 15-11-20 | 12:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Het zoveelste stuk van iemand met een mening langs de zijlijn. En 266 comments. En weer over tot de orde van de dag. We zijn allemaal, niet slechts politici, laffe honden. Waar staan wij als burger dan zelf? We laten ons gedwee met mondkapjes en anderhalve meter in een hoek drukken. En van zulk volk daadkrachtie acties verwachten?

Dubbelepunthoofd | 15-11-20 | 09:13 | 7

@amateurrr | 15-11-20 | 09:30: De angst is zover doorgeslagen dat je privé of op het werk al nauwelijks kan zeggen dat je bijvoorbeeld PVV stemt. Want dan komen de geindoctrineerden u uitsluiten.
Weg is de carriere.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:37

Ik neem aan dat je het verschil weet tussen Corona en Allah?
Hint: Eén van de twee bestaat wel.

knutsel_ | 15-11-20 | 09:53

Wat hebben die mondkapjes ermee te maken? Het is juist het kleedjesvolk wat over het algemeen schijt aan maatregelen heeft ( zoals niet met de hele roedel naar binnen en wel een mondkapje op. Mondkapjes draag je trouwens niet voor jezelf, maar om anderen te beschermen die 36-40 uur per week in die publieke ruimte werkzaam zijn. Alleen aso's en moslims hebben daar schijt aan ).
En verder, wij hebben wel wat te verliezen. Het enige wat we kunnen doen is inderdaad het juiste vakje roodkleuren en verder geen euro bij ze besteden, en dat houdt ook in om winkels die moslimgerelateerde zaken sponsoren of goede doelen sponsoren die weer centjes aan moslims geven te boycotten. Al het andere kost je je maatschappelijke carriere of erger nog, brengt je voor het strafhekje.

Graaisnaaiert | 15-11-20 | 12:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Sterker nog, GL kwam met een moslimkandidate uit de bus.
Een petitie.
Ze staan erbij en kijken ernaar en laten ‘t geitenkaas van het brood eten.
Dit komt nooit meer goed.
Over een jaar of 20 sluit ik m’n ogen, dan heb ik een leuk leven gehad.
M’n kinderen echter, zijn dan 30/35 jaar.
Wat gaan zij het zwaar krijgen. Heel zwaar.
Maar ja, politiek en 20 jaar vooruit kijken....
Max.4 jaar kunnen ze vooruit kijken en plannen maken voor eigen belang.
PVV voor mij.
Had ik 15 jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

Ruimedenker | 15-11-20 | 09:13 | 6

Gezien het tijdsbestek waar in u denkt nog te zullen leven denk ik dat wij min of meer van dezelfde leeftijd zijn. Ik heb echter geen kinderen maar maak mij evengoed zorgen over de toekomst van Nederland als soevereine staat.
Uw kinderen zullen moeten kiezen tussen de chaos die een democratie kan veroorzaken en de zekere orde van de dictatuur. En zo te zien kiest de gemiddelde burger, niet noodzakelijk uw kinderen, voor de orde van de dictatuur opgelegd door de technocraten in Brussel en door de gevestigde orde in dit land onder leiding van Rutte en co. die gezien de peilingen weer de meeste stemmen zal vergaren met zijn beleid van iedereen ogenschijnlijk tevreden houden en daarmee niemand tevreden houden. Of te wel, het verdeel en heers beleid.
Hij zal niemand die de orde kan verstoren, in dit geval de politieke Islam (maar ook BLM) de wacht aan zeggen omdat dat tot chaos in de straten zal kunnen leiden en de burgers zal dwingen een kant te kiezen met tot gevolg dat die burger zich dan weer bewust wordt van de waarde van een soevereine staat waar wetten gelden die democratisch tot stand zijn gekomen en die gehandhaafd dienen te worden binnen de grenzen van de Nederlandse staat. Dit tegenover Rutte zijn ideaal en waar zijn toekomst ligt, de EU als politieke eenheid met Nederland als afhankelijk departement geleid door ongekozen technocraten in Brussel waar de burger nog minder (lees geen) invloed op heeft dan nu het geval is op het regering Rutte 3 beleid.
Dan wil ik nog afsluiten met een quote van de Tocqueville: “De politieke macht bedekt het individu met een netwerk van kleine, ingewikkelde, minutieuze en eenvormige regels waar de meest originele geesten en de sterkste zielen niet doorheen kunnen komen om de massa te overstijgen, hij breekt hun wil niet, maar verzwakt, verdraaid en leidt die: hij dwingt zelden tot handelen, maar verzet zich er onophoudelijk tegen dat men handelt: hij vernietigd niet, hij belemmert het ontstaan: hij tiranniseert niet, hij hindert, hij onderdrukt, hij verstoort, hij dooft uit, hij stompt af en hij reduceert uiteindelijk elke natie tot een kudde schuchtere en vaardige dieren waarvan de staat de herder is”

forecastle | 15-11-20 | 10:17

@ruimedenker: beste advies dat je je kinderen kunt geven, is dat ze een goede technische of medische opleiding volgen waarmee ze overal op de wereld terecht kunnen.

Bataafje | 15-11-20 | 11:01

Dank voor jullie tips.
Gewoon blijven ademen....

Ruimedenker | 15-11-20 | 12:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat houd je tegen om een eigen partij te starten?

Alsof voorstellen de afgelopen jaren aangenomen zouden zijn, als ze door de PVV gemaakt waren.

Je conclusie is wel op zich wel terecht; er is weinig afstand afgelegd, maar de PVV heeft ook wel heel weinig eind in de zeilen..

Start een eigen partij, het klimaat is er goed genoeg voor.

NumbNuts | 15-11-20 | 09:13 | 5

@Koning BongoBongo | 15-11-20 | 09:33: Als dit dan dat....
Gaat niet gebeuren.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:35

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:21:
Wat stel je dan voor?

NumbNuts | 15-11-20 | 10:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Ter verdediging van meneer Hiddema: de FvD heeft twee (met Haga er bij: 3 zetels) in de Tweede Kamer.
Het is de gewoonte van het kartel om moties van het FvD (en die van de PVV) hoe dan ook weg te stemmen.
Dan ga je, als FvD, ontzettend veel tijd stoppen in een motie, waarvan je weet dat die door 127 kamerleden hoe dan ook weggestemd wordt.
Trouwens FvD wordt verweten bij veel debatten niet aanwezig te zijn, maar dat is gemakkelijke retoriek als je 30 kamerleden in je partij hebt, dan kan je wel een kamerlid sturen naar elk debat.
Maar als je met twee man in de kamer zit, kan je onmogelijk bij 20 of 30 debatten per week, aanwezig zijn.

pollo4 | 15-11-20 | 09:13 | 3

Zo gaat dat in onze democratie.
Een wetsvoorstel, hoe goed ook wegstemmen omdat de "verkeerde" partij die indient.

Daarmee de stem van een groot deel van de bevolking negeren.
Democratie....

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:21

Wat een raar argument. Had je geen politieke partij moeten beginnen.

knutsel_ | 15-11-20 | 09:51

Verkeerde tegel.

Bataafje | 15-11-20 | 10:58

Iedereen in het parlement zit daar puur en alleen voor zichzelf. Heeft niets, maar dan ook niets geen interesse in het gepeupel. Gooit nu af en toe een botje naar ons vanwege de komende verkiezingen, waar we dan ook vooral niet in moeten trappen. Parlement en serieus zijn twee totaal verschillende woorden in twee verschillende werelden.

knalrode lippenstift | 15-11-20 | 09:13

Waarom een serieuze motie indienen als er geen meerderheid in zicht is? Dat is toch verspilling van tijd, energie en geld? Dan is een filmpje op YouTube of een symbolische discussie effectiever.

zwaaropdehand | 15-11-20 | 09:12 | 1

eens, proberen demense die voor reden vatbaar zijn te bereiken....

oblix | 15-11-20 | 09:37

Er zijn helaas nog steeds partijen in ons parlement die de islam een zegen voor onze maatschappij vinden. DENK bijvoorbeeld aan Groen-Hamas-Links en D66. Partijen die de woorden “diversiteit en inclusiviteit” hebben uitgevonden. Maar vraag maar eens aan de homo’s die in de islamitische landen aan hijskranen worden getakeld hoe die twee woorden daar echt worden uitgelegd.

eerstneukendanpraten | 15-11-20 | 09:12 | 1

En het rare is dat ze bij die partijen de spagaat zelf niet zien.

Wijze uit het Oosten | 15-11-20 | 09:43

Men kan duidelijk merken dat de verkiezingen er aan komen en de partijen het dun door de broek loopt voor de PVV, want op dit gebied was en is heer Wilders altijd heel duidelijk en trekt nu kiezers van die andere partijen naar zich toe daar worden ze heel nerveus van, dus gaan ze nu ook roepen dat het allemaal anders en beter moet, alleen helaas zijn die partijen dat op 22 maart 2021 weer vergeten.

Jan70 | 15-11-20 | 09:12

Ja, ,maar.. vrijheid van godsdienst en beledigen is erger dan aanslagen.....

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 09:12

Wat is er mis met de-islamiseren ?

Jimmy Mc Clure | 15-11-20 | 09:12 | 1

Niets ,maar dan moet je wetswijzigingen doorvoeren en wellicht radicale plannen ten uitvoer brengen en dat zijn dingen waar den linksch georienteerde mensch niet aan meedoet want deugen is het belangrijkste goed voor dit ras.

Koning BongoBongo | 15-11-20 | 09:36

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 11:28: Ben je nu serieus? Beetje lastig van gedachten wisselen zo.

Papa Jones | 15-11-20 | 11:36

@Papa Jones | 15-11-20 | 11:36: Serieus. Die sharia komt er wel.

Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 13:31

@Is dit nog nieuws? | 15-11-20 | 13:31: Ok, als jij de Sharia een oplossing vindt... succes ermee.

Papa Jones | 15-11-20 | 13:36
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik zie in dit stuk vooral een klacht jegens PVV en FvD wegens onvoldoende constructief stelling nemen tegen de islam.
Niet mee eens.
Vooral de (rechtse) oppositiepartijen spinnen geen garen bij al te uitgesproken stellingname tegen de islam.
1. Maatregelen of beleid bedenken is zinloos, want wordt toch niks mee gedaan (partijkartel - cordon sanitaire - partijdiscipline).
2. De mensen die vooral klappen vanwege dat soort spierballentaal, stemmen toch wel op de betreffende partijen.
3. Je geeft het partijkartel en haar msm weer een stok om mee te slaan: #ziejewelhetzijnallemaalracisten. En jammer genoeg werkt dat nog steeds in Nederland en zal dat alleen maar stemmen kosten aan de minder extreme kant van het kiezersveld.

jemagookniksmeer | 15-11-20 | 09:10 | 3

Slim dat de PVV en het Forum niet thuis geven in dit debat. Je weet wat er dan de volgende dag op de MSM te lezen is. Dan gaat alle aandacht op negatieve wijze naar deze twee partijen. Goede zet van Wilders en Baudet. Ze zouden moeten gaan samenwerken!

Harrie7949 | 15-11-20 | 09:16

Uw reactie is beter dan het hele stuk.
Chapeau.

J-van-de-Bontekoe | 15-11-20 | 11:00

Ik verwacht niets van de Nederlandse politiek. Wel van PVV/FvD, maar de "er is niets aan de hand" en "ja maar" op links is veel te groot. Daar kun je niet tegenop.
De media zijn links activistisch en zullen altijd pro-immigratie zijn, hoeveel massamoorden en aanslagen er ook worden gepleegd.
Ik sta daar anders in: ik trek de grens bij moord. Links niet. Links vindt het collateral damage naar de verwezenlijking van hun ideaal, wat dat dan ook wezen moge.

Madame Poitiers | 15-11-20 | 09:10

Nederland verandert door toedoen van politici in een moslimenclave waar over niet te lange tijd de meerderheid van stemmen in de tweede en eerste kamer vervult worden door moslims. Steden en dorpen veranderen door de migratiestromen. Wie houdt deze politici verantwoordelijk als Nederland een moslimenclave is en een burgeroorlog onvermijdelijk is geworden. Politici met hunverwrongen eigenbeeld van superioriteit en ijdelheid: fuc* You!

Taartmoment | 15-11-20 | 09:09 | 2

Dan krijgen we ons eigen Srebrenica en dan hebben wij ook recht op schadevergoedingen, herdenkingen en een speciale afgezant van de VN. En dan komt er er vredesmacht uit Somalie ofzo.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:35

Klopt, er bestaat geen gematigde islam. Kijk en huiver naar de landen waar de islam de dienst uitmaakt of heeft uitgemaakt. Weinig gematigd lijkt mij. Dat is gewoon een gegven. We hebben het altijd over de veiligheid van onze kinderen. We hebben deze ideologie zingend binnen gehaald als het paard van Troje. Als straks de kaarten geschud worden kijk dan hoe het er in onze straten aan toe zal gaan. Voorbeelden te over. En Rubberen Rutte is dan reeds lang het land of zelfs Europa ontvlucht en u mag de puinhopen van 10 jaar Rutte opruimen. Deze regeringen hebben toegestaan dat het gif in de scholen, moskeeën en huiskamers werd en wordt verspreid

Therapietje | 15-11-20 | 10:13

Ik herhaal hem nog maar eens: politici zijn er niet om onze problemen op te lossen, daarmee zouden ze zichzelf overbodig maken. Ze zijn er vooral voor om hun eigen problemen op te lossen en daarvan zijn gekozen en herkozen worden de belangrijkste. Daarvoor heb je een plekje hoog op de kieslijst van je partij nodig.

witwas | 15-11-20 | 09:09

Als Nederlandse burger moeten we gewoon uit het parlement stappen. Je hebt niets aan die mensen.

salonsocialist | 15-11-20 | 09:05

Hulde voor dit stuk.
Keihard en oh zo waar.
De Nederlandse politiek faalt, van uiterst links tot extreem rechts, in de zorgplicht naar de burgers toe.
"Politiek moet leveren" zei Mark Rutte ooit.
'Nou, kom op dan!'?

CynicalBastard | 15-11-20 | 09:05 | 4

Er is hier geen extreem rechts in de politiek.

Koning BongoBongo | 15-11-20 | 09:39

En als Mark iets heeft gezegd weten we ook zeker dat het gaat ......
Ehhh oh nee.
Dus daar komt ook niets van terecht.

J-van-de-Bontekoe | 15-11-20 | 10:56

Wat al is gezegd, extreem rechts hebben we niet in de kamer.

Gaat het niet dan? | 15-11-20 | 15:17
▼ 1 antwoord verborgen

Schrap uzelf voor 3 maanden populisme van de gevestigde orde. Vooral de act van de VVD omtrent asielbeleid is altijd dolkomisch.

amateurrr | 15-11-20 | 09:05 | 3

Toneelstukjes van CDA, vvd, PvdA, DDR66, GL (enz) gaan zich weer herhalen voor de verkiezingen. Ze beschouwen ons nog steeds als domme schapen.
Met de volledige ondersteuning van het totale MEDIAKARTEL.

Kamervraag | 15-11-20 | 09:23

@Kamervraag | 15-11-20 | 09:23: De Nederlandse bevolking bestaat ook voor een groot deel uit domme schapen; ze blijven maar VVD c.q. Rutte kiezen. En we weten allemaal: Rutte is door en door socialistisch! En met socialisten aan het roer blijven de grenzen voor islamieten en dus ook (toekomstige) fundamentalisten, wagenwijd open staan!

Aristotalloss | 15-11-20 | 09:34

Elke keer dezelfde fout maken en dan een andere uitkomst verwachten.

Roze_bril_drager | 15-11-20 | 13:06

Bente zou ik wel doen. Na anderhalve fles witte wijn. Ben Dover.

Piet Karbiet | 15-11-20 | 09:04 | 2

Eens.

zwaaropdehand | 15-11-20 | 09:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl